Sonja Claes belicht kansen van ouderen

Sonja Claes belicht kansen van ouderen

Bij het Davidsfonds is vandaag het boek "Te jong om oud te zijn - de kracht van ouderen in de samenleving" verschenen. Daarmee wil burgemeester en Vlaams parlementslid Sonja Claes de plaats van ouderen in de samenleving in de kijker stellen. Ze put daarbij onder meer uit de ervaringen die ze vorige legislatuur opdeed als gedeputeerde van welzijn.

"We worden allemaal ouder, de term vergrijzing verwijst te vaak naar zorgbehoevendheid en kosten voor de maatschappij. Maar vergeet niet dat (brug)gepensioneerden veel vrije tijd hebben en vaak nog maatschappelijk willen actief zijn, ze vormen een recruteringsbron voor vrijwilligers, zijn vaak actief in het verenigingsleven of thuis als mantelzorger. Maar daarnaast heb je inderdaad een groep die meer afhankelijk worden van hun omgeving en tenslotte is er een kleine, maar groeiende groep ouderen die dringende hulpvragen hebben bij het wonen en de dagelijkse verzorging." De drie komen aan bod in drie grote hoofdstukken, met het accent op de kansen, problemen en mogelijke oplossingen.

Alle hoofdstukken zijn geillustreerd met getuigenissen en praktijkvoorbeelden. Die worden vaak dicht bij huis gevonden, zoals het praktijkvoorbeeld van het ontstaan en de bloei van De Zandloper. Het boek ligt vanaf vandaag in boekenwinkel, het kost € 14,95 (tot 7 oktober € 12,95). Op dinsdag 7 oktober om 19 uur wordt het voorgesteld in Muze. Sonja Claes maakt er overigens geen geheim van dat ze met de lancering van het boek ook haar verkiezingscampagne op gang brengt, ze hoopt bij de Vlaamse verkiezingen volgend jaar de CD&V-lijst te trekken.

1196