Studenten maken promofilm met Thierry Boutsen

Studenten maken promofilm met Thierry Boutsen

Vandaag is voormalig formule 1-rijder Thierry Boutsen nog eens te gast op Circuit Zolder. Een ploeg studenten van de 3de bachelor van LUCA School of Arts maakt als afstudeerproject een tv-spot ter promotie van de Historic Grand Prix op 26 en 27 mei. Daarvoor slaan 45 studenten en 3 docenten de handen in elkaar. Ieder heeft zijn eigen rol: regisseur, productieleider, cameraman, klankman, monteur, ... Daarnaast hebben ze ook nog een 70-tal figuranten laten opdraven. Circuit Zolder, communicatiebureau Hands Mediarouting en de Belgian Audi Club zetten hun schouders volledig mee onder het project.

Toen de studenten Thierry Boutsen als hoofdrolspeler vroegen, twijfelde die geen seconde: “Ik ben vereerd om als hoofdrolspeler in de tv-spot mee te doen. Ik heb meteen toegehapt, vooral omdat de opnames op Circuit Zolder plaatsvinden. Het doet mij terugdenken aan mijn gloriejaren als F1-piloot. Ik ben ook benieuwd naar het resultaat," aldus de immer minzame Boutsen. Circuit-directeur Sven Pribylla ziet de spot dan weer als een perfecte promotie voor de historic, waar precies een stuk verwijzing naar het glorierijke verleden inzit. "In 1984 streed Thierry Boutsen hier onder meer tegen Niki Lauda, Ayrton Senna en Keke Rosberg. We vinden het ook belangrijk om studenten de kans te geven te groeien in hun talenten."

De studenten bedachten een scenario over een jonge F1-piloot in de jaren ’80 die met zijn F1 wagen een tijdreis maakt naar het heden. Daarvoor hebben ze het circuit tot in detail omgetoverd naar het Zolder van weleer. Kenners zullen veel details uit die tijd kunnen opmerken. Het filmproject speelt ook in op de 80s-rage die momenteel loopt.39444