'Tarzan & Jane': alleen nog de bouwvergunning

'Tarzan & Jane': alleen nog de bouwvergunning

Caroline Carpentier en Filip Struyf maken zich sterk dat in juni hun complex met binnenspeeltuin 'Tarzan & Jane' langs de Michel Scheperslaan zal openen. Aan dit project is een tweetal jaren voorbereiding voorafgegaan, en meteen na de openbare verkoop van gisteren hebben ze alles in gang gezet om de bouwvergunning te bekomen. "Eenmaal de gemeente die aflevert gaan we aan de slag. Alle bestaande gebouwen van Statie Sport worden gesloopt. We kiezen voor industriebouw - weliswaar mooie - en die zal in een tweetal maanden tijd rechtstaan."

Het gebouw wordt 72 meter bij 50 en zal grosso modo op het voorste voetbalterrein komen te staan. Aan de voorzijde komen zowat 200 parkeerplaatsen. "Mochten die overbezet raken, dan leggen we zelf een shuttle in naar een bijkomende parking, want we willen de buurtbewoners geen last van wildparkeerders bezorgen. Trouwens, we gaan mensen uit de omgeving stimuleren om de fiets te nemen, daarvoor krijgen ze stempels waarmee ze kans op prijzen maken. Er komt ook een kiss & ride zone als kinderen bijvoorbeeld voor een feestje gebracht worden."

Brasserie

Met een investering van zowat 4 miljoen euro zetten ze niet alleen de grootste binnenspeeltuin van de Benelux neer, maar ook een black-light minigolf, een voetbalgolf - ideaal voor een teambuilding van bedrijven - een rodelbaan, aangepaste spelen voor peuters en kleuters en een game-room. De brasserie zal niet alleen toegankelijk zijn vanuit de binnenspeeltuin, maar ook langs buiten want het is de bedoeling dat iedereen kan komen om te eten of te drinken. Daarom zal de brasserie ook over een geluidsisolatie ten opzichte van de speeltuin en een buitenterras beschikken.

Waarom voor deze locatie gekozen? "We hebben een marktonderzoek gedaan waarbij twee plaatsen naar voor kwamen. We hebben het aantal inwoners uit de regio bekeken, samen met de bestaande voorzieningen. Het blijkt ook dat mensen zich 25 minuten willen verplaatsen voor zo'n attractie. Daarmee kunnen we een groot deel van Limburg, maar ook de Antwerpse Kempen en een deel van Vlaams Brabant bereiken. Bovendien vinden we het aangenaam om met Limburgers samen te werken."

Jobs

Er zullen 15 tot 20 voltijds equivalente jobs tot stand komen, daarbij zullen zeker ook studenten aan de slag kunnen, maar er is evenzeer ruimte voor flexi-jobs. Met onder meer brandweer en gemeente zijn ondertussen alle voorschriften afgetoetst, zodat het slechts wachten is op de vergunningen en dan moet normaal gezien tegen de zomer 'Tarzan & Jane' feestelijk geopend worden.38772