The making of ... een lingeriekalender

The making of ... een lingeriekalender

De dames van rugbyclub RC 9 Heusden-Zolder hebben een lingeriekalender uitgebracht. Ze speelden al jaren met het idee, maar wat toevallige contacten maakten het dit jaar uiteindelijk mogelijk. Ze vonden een partner in een Heusdense lingeriezaak. Daar gingen ze vooraf langs waar hen enkele setjes werden voorgesteld om te dragen bij de photoshoot. Een fotosessie met schaarse kleding stel je je altijd voor in één of andere tropische omgeving. Helaas, de dag van de photoshoot was het guur weer: zeer koud, er stond een strakke wind en één keer moesten modellen en fotografe Machteld Houben zelfs op de loop voor een regenbui.

Hindernissen

In de kleedkamers zijn de rugbydames wel wat gewoon en op het veld zijn het ook geen doetjes, maar bij het begin van de fotosessie voelden ze toch ongemakkelijk en stak stress de kop op. Hun lichamen op deze manier laten fotograferen, was immers helemaal nieuw. En dan ook nog de angst dat iedereen hun 'gebreken' zou kunnen zien. Degenen die het eerst voor de lens moesten, kregen dan ook stiekem een glaasje wijn om de spanning wat te breken. Maar er was nog een ander obstakel. Op het ogenblik van de fotosessie was nogal wat volk op de club aanwezig omdat de finale van het WK rugby op groot scherm werd vertoond. En tijdens de rust en na de wedstrijd moest er opvallend veel volk plots een luchtje gaan scheppen. Pottenkijkers en voyeurs dus, maar uiteindelijk lieten de dames het over zich heen gaan.

Zwanger

Zelf zijn ze uiteindelijk zeer tevreden over het resultaat én trots op hun lichamen. Achteraf kwam nog een leuk weetje naar boven, één van de fotomodellen was op dat ogenblik zwanger zonder dat de rest van het team het wist. De kalender kost €15 en is te koop via de speelsters of via deze link. En of er volgend jaar een naaktkalender komt? Dat is nog even afwachten, tenzij de mannen van RC 9 zich ondertussen uitgedaagd voelen ...

50030