Thierry Boutsen heeft nu zijn eigen chicane

Thierry Boutsen heeft nu zijn eigen chicane

We schreven gisteren al dat ex-formule 1-rijder Thierry Boutsen dezer dagen te gast is op Circuit Zolder voor de opname van een promofilmpje. En dat nieuws kreeg vandaag een opvallend verlengstuk: de kleine chicane, vlak voor de Sacramentshelling, is omgedoopt tot Thierry Boutsen Chicane. "Hiermee is Thierry nu eeuwig verbonden aan het circuit en we eren op die manier een grote formule 1-rijder," zegt general manager Sven Pribylla.

Boutsen reed voor het eerst op Zolder in 1978 in de Formule Ford. Een jaar later - met de steun van Racing for Zolder - debuteerde hij in de Formule 3 en won de openingsrace tijdens de Bergischer Löwe. Een jaar later won hij in het Oreca Team de Grand Prix van Zolder in de formule 3. In 1984 stond hij er aan de start in de formule 1, in een Arrow BMW A7.

Thierry Boutsen is in de wolken. "Dit is mijn circuit, hier leerde ik racen, mijn eerste race reed ik hier, ik won hier het Benelux kampioenschap en dat openende alle deuren voor mi. Ik was de eerste ambassadeur van het circuit met 'Racing for Zolder. Mijn diepste respect voor dit team en zijn circuit". Jaren geleden kreeg die andere grootheid, Jacky Ickx, aan de overzijde ook al zijn eigen bocht en ook de Canadees Gilles Villeneuve heeft een bocht op de plaats waar hij verongelukte.
39453