Tijdelijk meer wolken

De dominante invloed van een hogedrukgebied met kern nabij Schotland blijft behouden, al kan een zwakke storing even onze streken aandoen, verwacht onze weerman Michel Nulens. Dankzij de anticyclogenese wordt de storing enkel gekenmerkt door tijdelijk meer wolkenvelden en kans op mist. Nadien krijgt de zon weer de bovenhand.
Morgen/woensdag is het flink zonnig in de ochtend, maar in de loop van de namiddag komt er vanuit het noorden stilaan meer bewolking opzetten. Het blijft droog en het kwik bereikt gemiddeld 24 graden.
Donderdag, Vlaamse feestdag, is het bewolkt en nevelig. Lokaal komt er mist voor. Een enkel drupje motregen is niet geheel uitgesloten, al is het meestal droog. Na de middag breekt de bewolking en krijgt de zon opnieuw de bovenhand. De maxima liggen rond 22 graden.
Vrijdag (12/07) is er kans op mist in de ochtend. Nadien wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Vooral na de middag is er meer zon. Het kwik bereikt 23 graden.
Tijdens het weekend blijft het meestal droog en het wordt opnieuw wat warmer. Vooral zaterdag is er veel zon, na mistbanken in de ochtend. Zondag is er meer bewolking. Na het weekend houdt het zomerse weer aan met geregeld zonneschijn en maxima rond 23 graden.
13546