Tip van de bib:  Jessica Townsend

Tip van de bib: Jessica Townsend

Over het boek van deze week 'Nevermoor' van Jessica Townsend kunnen ze in de bib amper hun enthousiasme onderdrukken. WAUW! Dit is zo’n originele en heerlijke comfort-read! Dit boek maakt dat het zelfs in juni super is om over de kerstperiode te lezen. Een bejubeld boek en hard op weg naar een échte klassieker.
Dit is een aanrader én deel 1 van een reeks! Lieselotte van de bib las ondertussen ook al deel 2 (opnieuw subliem). En deel 3 staat op haar leeslijst.

Korte inhoud

Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap van Jessica Townsend is dé nieuwe magische serie voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar en ouder. Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, de onfortuinlijkste dag om geboren te worden. Niet alleen wordt ze beschuldigd van allerlei rampen, ze is ook gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag. Maar het loopt allemaal anders… Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door Jupiter North, die haar meeneemt naar de magische stad Nevermoor. Daar moet Morrigan strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrenten zijn honderden andere kinderen die allemaal een bijzonder talent hebben. Morrigan, die nergens in uitblinkt, zal een manier moeten vinden om alle proeven te doorstaan. En dan ontdekt ze ook wat Jupiter al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden…


69942