Tip van de bib: Klimaatdichters

Tip van de bib: Klimaatdichters

De boekentip van de bib koppelt deze week het nuttige aan het aangename, of omgekeerd: de dichtbundel 'Zwemlessen voor later' van Klimaatdichters. Geen toeval trouwens want op dinsdag 26 oktober komt één van de klimaatdichters, Joris Iven, in de bibliotheek voorlezen uit de bundel, begeleid door accordeonist Patrick Carnotensis.

Korte inhoud

Een noodkreet voor de aarde,
een ode aan de natuur,
een pleidooi voor omwenteling

Maakt u zich ook zorgen om onze planeet? Vraagt u zich ook af wat u kunt doen? Gelooft u, net als wij, in een mooiere, eerlijkere en groenere wereld?  De klimaatdichters, een groep van ruim 160 dichters uit Nederland en Vlaanderen, hebben één gedeelde zorg: de toestand van de aarde. Met poëzie in al haar verschijningsvormen strijden zij voor een klimaatvriendelijke wereld.

Zwemlessen voor later bevat een bonte verzameling van gedichten, geschreven door jonge honden en ervaren rotten in het vak. U vindt in deze bundel natuurlyriek, afgewisseld met oproepen over ijsberen, wieren en parkeerplekken, traditionele dichtvormen en videogedichten.  De opbrengst van de bundel gaat naar One World Tree Planting.71037