Tip van de bib: Slegers en Faas

Tip van de bib: Slegers en Faas

Deze week krijgen jonge boekenwurmen 'Briefjes voor Pelle' van Marlies Slegers en Linde Faas aanbevolen. Het is een prachtig en ontroerend boek over rouwverwerking (maar ook over opgroeien, vriendschap en familie) voor 9- tot 11-jarigen met een paar erg mooie illustraties door Linde Faas. Het boek werd ook besproken door de Grote Vriendelijke Podcast.

Korte inhoud

Pelle is hoogbegaafd en weet alles. Als hij te veel verdriet voelt, somt hij graag feiten op in zijn hoofd. Dat mieren een vlot kunnen bouwen om een overstroming te overleven. Dat er een naam bestaat voor de angst dat er pindakaas aan je gehemelte blijft plakken. Dat soort dingen. 

Op een dag, een jaar na het overlijden van zijn vader, krijgt Pelle een schoenendoos die gevuld met is grotere en kleinere briefjes en ingepakte voorwerpen. Op de briefjes staan opdrachten. Pelle is vastbesloten alles uit te voeren. Niet alleen raakt hij daardoor in grappige en bijzondere situaties verzeild, ook komen er nieuwe mensen in zijn leven die ervoor zorgen dat hij en zijn moeder het leven weer zachtjes durven te omarmen.


69220