Tips voor het organiseren van een mannenavond

Tips voor het organiseren van een mannenavond

PARTNERBIJDRAGE Ouder worden doen we allemaal. Althans, als het goed is! Waar we vroeger vaak met met vrienden naar de kroeg gingen, wordt dit gaandeweg we ouder worden allemaal minder. De één vliegt naar de andere kant van het land voor een nieuwe baan, terwijl de ander inmiddels een gezin met twee kinderen heeft. Om er dan toch voor te zorgen dat jullie als vriendengroep niet uit elkaar vallen, is het ontzettend leuk om een paar keer per jaar een ouderwetse mannenavond te organiseren. Dit kan natuurlijk gewoon thuis, maar in de kroeg behoort ook tot de mogelijkheden. Omdat we vanuit onze ervaring weten dat het soms best lastig kan zijn om alles in goede banen te leiden, hebben we een aantal tips voor wanneer je een mannenavond wilt organiseren.

Plan het ver van tevoren

De meeste vrienden zijn vaak volledig gesetteld en zullen altijd een aantal zijn die nog lekker vrijgezel zijn. Voor deze laatste zal het geen probleem zijn om last minute op stap te gaan, maar voor het overgrote deel vaak wel. Helemaal wanneer je een gezin hebt, is het wel prettig dit met je partner af te stemmen, aangezien de kans vrij groot is dat ze ook de dag erna niet veel aan je zullen hebben. Heb je vrienden die wat verder weg wonen, dan zullen ook zij het nodige moeten regelen. Het is dus ook aan te raden om 4 tot 6 weken van tevoren een aantal datums in de groep te gooien, zodat iedereen rustig de tijd heeft om wat te regelen. Uiteraard kan het voorkomen dat niet iedereen kan, maar dat is dan maar zo.

Zorg voor een vullend programma

Soms is het heerlijk om gewoon bij elkaar te zitten en onder het genot van een hapje en een drankje weer oude verhalen van vroeger naar boven te halen. Toch is het ook leuk om wat activiteiten te doen, zoals bijvoorbeeld een quiz of een spelletjesavond. Het leuke aan een spelletjesavond, is dat je ook om één of meerdere prijzen kunt spelen. Vooral voor degene die regelmatig een potje pokeren op casino sites, is het extra leuk om aan hun vrienden te laten zien wat ze in huis hebben. Zijn jullie niet van die spelletjes fanaten, dan kun je natuurlijk ook gewoon je eigen bierproeverij organiseren.

Bepaal een budget

Een mannenavond is natuurlijk superleuk, maar houd er wel rekening mee dat niet iedereen over dezelfde portemonnee beschikt. In iedere vriendengroep zitten er namelijk een aantal gasten die leuk verdienen, maar er zijn ook altijd jongens die niet veel verder zijn gekomen dan net iets boven het minimumloon. Niets mis mee, maar wel belangrijk om rekening mee te houden. Bespreek daarom samen een budget, waar dan ook iedereen zich in kan vinden. Mocht blijken dat het voor iemand net wat te veel is, dan kunnen jullie ervoor kiezen dit verschil samen bij te leggen of in het geval het er wat meer zijn, dit wat naar beneden schroeven. Wat vooral belangrijk is, is dat jullie gezellig samen zijn en dan maakt het niet uit of het nu met luxe hapje is of met een schaal bitterballen.
(Buiten verantwoordelijkheid van de redactie)78608