UNIZO: 'Samen zullen we de crisis overwinnen'

UNIZO: 'Samen zullen we de crisis overwinnen'

De lokale ondernemers zitten weer op een sleutelmoment. De afgelopen feestmaand was er één met beperkingen, zeker voor de horeca. En morgen beginnen de winterkoopjes die hopelijk wat compensatie brengen voor de afgelopen moeilijke periode. Bert Moons, de voorzitter van ondernemersorganisatie UNIZO Heusden-Zolder,  balanceert in zijn nieuwjaarsboodschap dan ook tussen hoop en realisme.

Bert Moons begint eerst met een terugblik op afgelopen jaar. "De euforie kon niet groter zijn de voorbije zomer : we hadden het coronavirus verslagen, we waren er vanaf! Iedereen kon zijn onderneming, jeugdbeweging, cultuurhuis,… weer op volle toeren laten draaien.  Helaas… De opkomst van een nieuwe coronagolf in het najaar besliste er anders over.  Nu, gaan huilen in een hoekje heeft al helemaal geen zin en we hebben ook gemerkt dat onze ondernemers bijzonder flexibel zijn.  Ze hebben het woord “ondernemen” in de breedste zin van zijn betekenis toegepast:  van onlineverkoop tot leveringen aan huis, in afhaalboxen, enz… "

Samen met gemeente en consument

Maar Bert Moons benadrukt ook dat het niet alleen aan de ondernemers is om de crisis te overwinnen. "Ook het gemeentebestuur dacht mee in deze hele crisis door de uitgifte van  cadeaubonnen, het vergunnen van tijdelijke constructies (terrassen) op openbaar domein,… En we mogen onze lokale consumenten niet vergeten.  Velen hebben hun vakantiebudget uitgegeven aan nieuwe aankopen of verfraaiingen aan huis en tuin.  Vaak bij lokale handelaars.  Daarom dank aan de ondernemers voor hun volhoudingsvermogen en inventiviteit, het gemeentebestuur voor het meedenken en ondersteunen, de consumenten voor het vertrouwen in de plaatselijke ondernemers."

Winning team

En uw wensen voor 2022? "UIteraard een gezond en succesvol 2022 voor iedereen. Maar met het bovenstaande “winning team” zie ik dat helemaal goedkomen.  Wij blijven ijveren voor de belangen van alle ondernemers en plannen ook dit jaar weer diverse activiteiten: ondernemercafé’s, infosessies (bv. zakendoen met je gemeente) ,…71804