Vanaf vandaag wordt het menens voor de 24 uren

Vanaf vandaag wordt het menens voor de 24 uren

Het wordt vandaag al een drukke dag op Circuit Zolder voor de 43ste 24 Uren van Zolder. Terwijl de hele logistiek van de teams - van tenten in de paddock tot licht- en meetinfrastructuur in de pitlane - is opgegesteld, worden ook de wagens afgesteld. Overdag is het nog rondjes draaien, maar vanvond wordt er gereden tegen de tijd. Zaterdag om 16 uur gaat het licht op groen voor de etmaalrace. Het wordt opnieuw een strijd tussen prototypes, GT’s en toerwagens, maar er is ook de clash tussen Marc Goossens en Bert Longin, beide recordhouder met zes overwinningen. 

Kanshebbers

De kanshebbers voor de algemene zege komen in principe uit de klasse Belcar Proto of Belcar GTA. De afgelopen vier edities won er tweemaal een GT-wagen en tweemaal een prototype en dus verwachten we ons ook dit jaar weer aan een open strijd. In Belcar Proto zien we Russell Racing en Krafft Racing, goed voor de zeges in respectievelijk 2017 en 2019. Christoff Corten is de enige van het lot die tweemaal in de juiste auto zat. Hij gaat voor een derde winst in het gezelschap van vader en zoon Longin en Giorgio Maggi. Maar de concurrentie bij de open wagens is groot met GHK by T2 Racing, T2 Racing, McDonald’s Racing by Comtoyou en Deldiche Racing,  allemaal met een Norma M20FC.  GTA Racing en ART Racing zetten  een Wolf GB08 in, terwijl Xwift Racing Events voor een Radical SR3 kiest.

GT's

Bij de GT's brengt viervoudig winnaar Belgium Racing brengt twee Porsches  mee naar Zolder, waaronder één voor Marc Goossens, Dylan Derdaele, Kenneth Heyer en Nicolas Saelens, samen goed voor maar 14 zeges. Ook twee Porsche 911 GT3 Cup zien we bij Red Ant Racing, waar Bert Redant met zijn zonen aantreedt. Daarnaast zetten Speedlover en ProSport Racing één Porsche 911 GT3 Cup in. De vreemde eend in de bijt zien we ook, met de Totaalplan Racing Lamborghini Super Trofeo en twee Praga RX1 voor Xwift Racing Events.
In de klasse GTB nemen Red Ant Racing en Speedlover het tegen elkaar op met twee identieke Porsche Cayman GT4.  Bij de toerwagens zien we acht Porsches en elf BMW's. En niet te vergeten de Audi RS3 van QSR Racing. In de categorie TB nemen Vier BMW 325i het tegen één Abarth op. 

All in the family

De 24 uur lijken ook alsmaar meer een familieuitstap te worden met de families Longin, Redant, Verheyen, De Breucker, Paque, Van Rompuy en maar tweemaal Stevens. Zaterdag zijn er ook nog vier wedstrijden voor de Belcar Skylimit Sprint Cup en er is een heel weekend lang animatie voor groot en klein. Inwoners van Heusden-Zolder mogen gratis binnen maar een Covid Safe Ticket is vereist.


70788