Veel organisaties aanwezig op hondenzwemmen

Veel organisaties aanwezig op hondenzwemmen

Zoals eerder gemeld heeft zondag van 10 tot 18 uur in openluchtzwembad Terlaemen het hondenzwemmen plaats. Er is daar ook een nevenprogramma met heel wat infostands. Zo is er All4Dogs dat geld en goederen geeft aan asielen in binnen- en buitenland. De Stichting Handen voor Pootjes biedt allerlei hulp aan binnen- en buitenlandse dieren en aan de personen of organisaties die zich daarom bekommeren.

De vzw Helping Dogs is een non-profit organisatie die zich inzet voor honden in België die door omstandigheden een nieuwe thuis zoeken. Lost Dogzzz helpt zoeken naar vermiste honden. De Stichting Fury Tails heeft als doel het verbeteren van het dierenwelzijn. Chow au Coeur is een van oorsprong Franse organisatie die ook hier van start gaat en die adoptie- en gastgezinnen voor chowchows zoekt. Orvi's Practice houdt zich bezig met het energetisch healen van mens en dier.

Srtk-Fotografie zal aanwezig zijn om de viervoeters te fotograferen en meteen op groter formaat af te drukken. Nieuwkomer is het lokale 'Lang en Gelukkig' dat zijn hondenijsjes komt aanbieden, glucosevrij, lactosevrij en glutenvrij ijs op basis van appel en wortel. De bezoekers worden getrakteerd op verschillende demo's zoals van de Happy Trails sledehonden, de Hasseltse Hondenschool met Agility en Flyball, waar je hond mag meespelen. Kortom, het wordt een nazomerfestival voor de hond.35452