Velodroom pakt uit met 3 Limburgse partners

Velodroom pakt uit met 3 Limburgse partners

In de Sport Vlaanderen Heusden-Zolder Velodroom Limburg  is de eindspurt naar de opening op 1 september ingezet en nu zijn ook de partners bekend. Het zijn Mooze Gym, Energy Lab en Ridley. Mooze Gym zal zorgen voor de uitbating en invulling van het fitnesscentrum. Je kunt er terecht voor actieve en kwalitatieve coaching, small group training of gewoon dagelijkse sport en ontspanning. Dit is de 7de vestiging van Mooze, de vierde in Limburg. "Voor ons was dit - zeker gezien onze Limburgse roots - een buitenkans en voorrecht om mee onze schouders te kunnen zetten onder dit project, in deze setting", verklaart CEO Rob Simons.

Het nieuwe lab van  Energy Lab  is toegankelijk voor iedereen. "Recreatieve sporters kunnen zich op afspraak fysiek laten testen, maar ook elite atleten en werknemers die deelnemen aan corporate wellbeing trajecten zullen geregeld langskomen. Energy Lab zal gebruik maken van de faciliteiten rondom het circuit om aan groepen en bedrijven een volledig dagprogramma aan te bieden met workshops, fysieke testing, indoor of outdoortrainingen, lunches, ..." legt Wim Van Hoolst, director testing & coaching uit.  

Snelste fiets

De grootste Belgische fietsfabrikant Belgian Cycling Factory zal met Ridley de fietspartner zijn van de velodroom. Alle fietsliefhebbers kunnen vanaf september op een Ridley pistefiets rondjes komen rijden. Jochim Aerts (CEO, Ridley): “De snelste wielerpiste ter wereld heeft uiteraard de snelste pistefiets ter wereld nodig: onze Ridley Arena Fast. Hiermee tillen we ons assortiment aan aerodynamische fietsen naar een hoger niveau. Na het uitvoerig testen en optimaliseren in onze windtunnel staan onze carbon en aluminium pistefietsen vanaf september klaar voor gepassioneerde atleten en liefhebbers.”

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) is ervan overtuigd dat met het samenbrengen van partners en investeringen de velodroom zal uitgroeien tot de grootste sportlocatie van Limburg. Manager Ruben Clijsters van de velodroom is ook enorm blij met deze drie Limburgse toppartners. "Ze zijn een perfecte match met de beleving en kwaliteit die we willen bieden aan alle bezoekers. Er moet achter de schermen nog een en ander gebeuren, maar hiermee komt de opening een heel grote stap dichterbij.”77483