Vragen bij het gebruik binnenterreinen piste

Vragen bij het gebruik binnenterreinen piste

Bij de bespreking van de toetreding van Heusden-Zolder tot de vzw Sportcomplex Vlaanderen/Heusden-Zolder rezen er verschillende vragen. Zo vroeg Kristof Was (CD&V) garanties om ook voor de jeugd voordelige gebruikerstarieven te krijgen en ook wilde hij weten welke sporten er naartoe zullen gaan. Schepen van sport Peter Tielens benadrukte dat het voorwaardelijke karakter nog altijd te maken heeft met het BTW-verhaal. Er zal volgens hem niets veranderen aan het gebruik van de middenterreinen door scholen en jeugdverenigingen.

De schepen zag ook een overschot aan oppervlakte, maar pas ten vroegste tegen 2020 kan uitgemaakt worden wie daarop terecht kan. Ook Tony Lespoix (Vlaams Belang) vroeg zich af wie er gebruik gaat van kunnen maken en of het wielrennen de andere sporten niet zal overschaduwen. Hij wilde ook weten hoe de terreinen van elkaar zullen afgescheiden worden.

Volgens schepen Tielens zal na de bouw van de piste de netto beschikbare oppervlakte voor sportverenigingen nog toenemen. "Ge krijgt het nog niet in orde om de voetbalploegen op Vrijheid te laten voetballen, laat staan dit," merkte Lespoix nog op. Zijn partijgenoot Jan Jans maakte zich zorgen over het feit dat de lokale verenigingen zouden verdrongen worden door Sport Vlaanderen. Simonne Janssens-Vanoppen (N-VA) pleitte ervoor om rekening te blijven houden met de behoeften van alle verenigingen en sporters van Heusden-Zolder. Ze riep de sportschepen op tot overleg met de verenigingen. Maar globaal toonden alle partijen zich wel voorstander van de wielerpiste op zich.34723