Vredeseilanden in de bres voor voedseltoekomst

Vredeseilanden in de bres voor voedseltoekomst

Het komende weekend - tussen 12 en 14 januari - trekken ook in Limburg vrijwilligers de straat op om geld in te zamelen voor Vredeseilanden (Rikolto). Met de vraag 'wat eten we morgen?' laten ze iedereen stilstaan bij de onzekere toekomst van ons eten en vragen ze steun zodat Vredeseilanden (Rikolto) boerenfamilies kan helpen om hun uitdagingen te overwinnen.

Vrijdag tussen 13 en 14 uur geeft het Sint-Franciscuscollege het startsignaal.Tijdens de middagpauze verkopen de leerlingen zelfgemaakte koekjes en kunnen ze 'het voedsel van de toekomst' proeven. Daarvoor komt het foodlab langs, een ‘foodtrailer’ die voorbijgangers laat proeven van wat ons in de toekomst te wachten staat. Er worden hapjes met eetbare insecten, zeewier en kikkererwten geserveerd. Dat foodlab zal in het weekend trouwens op verschillende plaatsen in Limburg opduiken.

Het is ook het eerste campagneweekend met Rikolto als nieuwe naam van Vredeseilanden. In het weekend verkopen leerlingen van het Sint-Franciscuscollege en de Vredeseilanden Bikers de gekende 'mannekes' aan de Carrefour en Spar in Heusden en de Delhaize in Koersel.38738