Waar let je op bij het afsluiten van een lening?

Waar let je op bij het afsluiten van een lening?

PARTNERBIJDRAGE Het kan natuurlijk om wat voor reden dan ook dat je geld nodig hebt voor bijvoorbeeld een verbouwing of een andere flinke uitgave. Mocht dit zo zijn, dan is het helemaal niet gek dat je eens gaat informeren bij een bank of andere kredietverstrekker, welke mogelijkheden of er zijn als het gaat om het lenen van geld. Vooral bij het doen van een verbouwing is het bijvoorbeeld heel normaal om een tweede hypotheek af te sluiten, zodat je je huis kunt verbouwen en zo ook de waarde van je woning verhoogd. Ook kun je ervoor kiezen om geld te lenen voor een andere auto. Nu denk je misschien, waarom zou je geld lenen voor een auto? Maar wat nu als je een auto nodig hebt voor je werk en je er geen één (meer) hebt? Om ervoor te zorgen dat een geschikte lening vindt, hebben wij een aantal tips voor het afsluiten ervan.

Bepaal hoeveel je nodig hebt

De belangrijkste eerste stap bij het afsluiten van een lening, is natuurlijk de hoogte van het bedrag. Dit is belangrijk zodat je samen met een geldverstrekker kunt kijken welke mogelijkheden er zijn. Stel dat je namelijk een nieuwe keuken wilt en je een maximaal bedrag van 25.000 euro zou kunnen lenen, dan is het natuurlijk zonde om ook een keuken uit te zoeken van dit bedrag, wanneer je nu op een bedrag van 15.000 euro zit voor een nieuwe keuken. Vergeet namelijk niet dat je deze extra kosten natuurlijk ook gewoon moet betalen. Niet alleen de aflossing, maar ook de extra rente over dit bedrag.

Vergelijk meerdere geldverstrekkers

Wedden op één paard is natuurlijk nooit verstandig om te doen. Vraag daarom dus ook altijd meerdere verstrekkers om een offerte uit te brengen. Het kan namelijk wel zo zijn dat je bij de één een lagere rente betaald, maar uiteindelijk onderaan de streep een stuk duurder zijn, omdat je bijvoorbeeld niet vroegtijdig mag aflossen zonder dat je hier een boete voor krijgt. Het lijkt daarom dus allemaal heel erg interessant om alleen naar de rente te kijken bij het lenen van extra geld, maar de aanvullende voorwaarden zijn in de meeste gevallen natuurlijk een heel stuk belangrijker. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om je niet blind te staren op de rente, maar ook de rest goed te vergelijken met elkaar.

Houd rekening mee een BKR registratie

Wanneer je een lening afsluit die 250 euro of hoger is, dan wordt deze geregistreerd bij het BKR. Het kan dus heel goed zijn dat je momenteel een telefoon abonnement hebt, waarop een toestel krediet rust, waardoor je geen of een veel lagere lening kunt krijgen. Wees je daarom dus ook bewust van het feit dat het verstandig kan zijn op dit vroegtijdig af te lossen, zodat je hier tijdens het aanvragen van een lening geen hinder van ondervindt. Je zult namelijk verstelt staan van de uiteindelijke impact. Wist je namelijk dat een toestel waarvoor je 50 euro per maand betaald, je tot wel enkele duizenden euro’s kan schelen op een lening of hypotheek?
(Buiten verantwoordelijkheid van de redactie)75862