Het weer in Heusden-Zolder

Warm maar toenemende onweersdreiging

De volgende dagen wordt warme, maar onstabiele lucht vanuit het zuiden naar onze streken aangevoerd. Een depressie over het zuiden van Europa is verantwoordelijk voor een toenemende onweersdreiging. Vooral op vrijdag zijn er pittige onweersbuien mogelijk. In het weekend blijft het eerder wisselvallig, maar wordt het minder warm.

Dinsdag (21/06) is de langste dag van het jaar, maar dat wil niet zeggen dat we ook het meeste zonlicht hebben. Integendeel, wolkenvelden verstoppen de zon vaak in de namiddag en pas later in de namiddag en vanavond zien we terug meer zon. Het wordt wel vrij warm bij 23 graden.

Woensdag (22/06) is het zonnig in de ochtend, maar naarmate de dag vordert komen er meer wolken opzetten. Het blijft wel droog en de zon is ook later op de dag nog geregeld aanwezig in het weerbeeld. Het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden.

Donderdag (23/06) wordt het drukkend warm bij 28 of 29 graden. Zon en wolken wisselen elkaar af en lokaal valt er af en toe een regenbui. Later op de dag is er ook kans op een donderslag. Tussendoor zijn er echter langere droge perioden met ook wat zon. 

Vrijdag (24/06) komt een storing vanuit het zuiden over onze streken te liggen. Wolken domineren vaak en verspreid vallen er enkele buien. Vooral rond en kort na de middag zijn er daarbij enkele stevige onweersbuien mogelijk, eventueel met hagel en windstoten. De maxima liggen rond 23 graden.

In het weekend wordt het wat koeler, vooral op zondag komen de maxima nog maar net rond 20 graden te liggen. Het blijft wisselvallig met enkele buien. Er is ook wel ruimte voor de zon. Michel Nulens – Buienradar73413