Wie heeft het trouwkleed van Jenny?

Jenny Timmermans-Sergeant uit Bellingen is ten einde raad want al sinds vorig jaar is ze haar trouwkleed kwijt, dat ze liet reinigen bij een firma in Heusden-Zolder. Eind augustus 2008 stapte Jenny in het huwelijksbootje met Danny. Een heuglijke dag daar in Vlaams-Brabant. "Van zodra ik mijn kleed aantrok, was het alsof alle stress ineens lichter werd. De mensen rondom mij zeiden ook dat ik begon te stralen, je kunt dus zeggen dat m'n kleed me geholpen heeft. Het was, alle clichés op een rijtje, maar het is echt zoals ze zeggen, de mooiste dag van mijn leven," aldus Jenny. "Mijn trouwkleed staat daar symbool voor en ik wou het daarom een speciaal plekje geven, maar wou het eerst laten reinigen. Ik heb mijn kleed binnengebracht in een lokale droogkuis. Wat ons toen niet werd verteld, was dat de winkel de droogkuis uitgeeft aan een externe firma. Een tweetal weken later mocht ik mijn kleed gaan afhalen. En toen begon mijn nachtmerrie: mijn kleed was niet teruggekomen."

Het bleek dat het kleed was behandeld door een gespecialiseerde firma in Heusden-Zolder. Daar was het ook niet meer aanwezig. En dan begon het steekspel: ingebrekestelling, aangetekende brieven, ... Uiteindelijk bleek de firma uit Heusden-Zolder bereid om één derde van de kostprijs van het kleed te vergoeden en heeft dat bedrag ook effectief betaald, rekening houden met de waardevermindering of 'slijtage'. Maar daar ging Jenny niet mee akkoord. "Geld is voor mij trouwens niet belangrijk, ik wil mijn kleed terug, dat moet toch ergens zijn."

                                        Geschillencommissie

Jenny heeft ondertussen tientallen telefoons en brieven achter de rug, ze heeft weet van andere schadegevallen bij hetzelfde bedrijf en heeft de zaak aanhangig gemaakt bij de geschillencommissie van de textielsector die zich nog moet uitspreken. Maar haar kleed heeft ze nog steeds niet terug. Ze denkt dat het misschien terecht is gekomen bij iemand in de regio Heusden-Zolder en hoopt via deze weg alsnog haar trouwkleed terug te vinden. Op de foto hierbij draagt ze het kleed. Wie het herkent, mag reageren via onze redactie.2935