Wie weet meer over 3 verdwenen pauwen?

Wie weet meer over 3 verdwenen pauwen?

Bij Karel Gaethofs in de Champert zijn vorige week drie pauwen verdwenen, het gaat om vrouwtjes, hennen dus. Karel houdt al pauwen sinds zowat 45 jaar, is altijd gefascineerd geweest door die prachtige vogels. Ze zijn tam, eten uit de hand en gedragen zich als huisdieren. Ze worden tussen 30 en 35 jaar oud. De jongste jaren broeden ze dicht bij huis, in het bos, Karel moet hun nest beschermen tegen roofdieren met een imitatie-vuur.

"De jongen grootbrengen is niet makkelijk, de eerste drie maanden zijn ze zeer gevoelig voor vocht. Ik breng ze tegenwoordig onder in een gesloten ruimte. De voeding is ook zeer belangrijk en dagelijks vers water. De mannetjes verliezen hun pluimen tegenwoordig eind mei, begin juni, vroeger was dat eind september, begin oktober. De drie verdwenen pauwen waren ondertussen goed thuis, ze sliepen op het dak of in de bomen met hun soortgenoten," aldus Karel.

Karel Gaethofs vermoedt dat ze weggelokt en gestolen zijn en heeft aangifte gedaan bij de politie. Dat ze door een vos gepakt zijn, is volgens hem uitgesloten. Vossen zijn immers 's nachts actief en kunnen geen drie pauwen ineens roven. In heel de omgeving zijn trouwens geen pluimen of andere sporen gevonden. Wie meer weet over de drie pauwen, mag een seintje geven aan karel.gaethofs [!] skynet.be.35079