WK veldrijden 2016 wellicht in Zolder

Het WK veldrijden wordt in 2016 meer dan waarschijnlijk voor de derde keer op het circuit van Zolder gereden. De Limburgse gemeente is immers de enige kandidaat voor de organisatie. De officiële bekendmaking vindt volgende maand in het Amerikaanse Louisville plaats. Dat melden enkele kranten vandaag.
Zolder vloerde eerder al Boom en Oostmalle, de Belgische tegenkandidaten voor de organisatie van dat WK. Gegadigden uit andere landen kregen tot eind vorige week de tijd hun belangstelling voor de organisatie van het evenement bij de UCI te melden. UCI-coördinator Gerrit Middag bevestigde dat er geen kandidaturen uit het buitenland zijn binnengelopen.
Organisator Koen Monu (Pro-Cycling) houdt zich nog wat op de vlakte. "Voorlopig kan ik niet veel meer kwijt dan dat de onderhandelingen de goeie kant uitgaan", vertelde hij. "Pas als ik de naam van Zolder in Louisville hoor uitspreken na afloop van het congres van de UCI ben ik helemaal zeker."
Eerder vond het WK in 1970 en 2002 al in Zolder plaats. Bij de laatste editie zakten er liefst 59.300 mensen naar het Limburgse autocircuit af. Om alles in goede banen te leiden, wordt het parcours in vergelijking met de traditionele Wereldbekercross aangepast en zal een deel van de wedstrijd zich buiten de muren van het circuit afspelen.
Volgend jaar vindt het WK veldrijden in Louisville plaats, een jaar later is het Nederlandse Hoogerheide aan de beurt. In 2015 wordt er in het Tsjechische Tabor om de wereldtitel gestreden.12001