Ziekenhuispersoneel acteert in theatervoorstelling

Ziekenhuispersoneel acteert in theatervoorstelling

Ziekenhuispersoneel op het theaterpodium? Inderdaad, nu zondag maken enkele personeelsleden van het Sint-Franciscusziekenhuis hun theaterdebuut in 'Heldenverhalen' in CC Muze. Theatermaker Ingrid Dullens van Mals Vlees kreeg de inspiratie tijdens de coronaperiode en ging samen met fotografe Mine Dalemans op zoek naar coronaverhalen, want de pandemie heeft er zwaar ingehakt bij het zorgpersoneel. Ze interviewden medewerkers van het Sint-Franciscusziekenhuis. Die interviews vormden de inspiratie voor het totaalproject 'Heldenverhalen', met een fototentoonstelling, een podcast, een boek en dus een theatervoorstelling waarin de acteurs van Mals Vlees het gezelschap krijgen van ziekenhuismedewerkers. Uit andere projecten heeft Ingrid trouwens ervaring om samen te werken met mensen zonder acteerervaring. Ondertussen worden de laatste repetities afgewerkt om er tegen zondag te staan.

Een plaats geven

Eén van de ziekenhuisacteurs is Dorothea Rijck van de , dienst Intensieve Zorgen. "Collega's  uit verschillende afdelingen van het ziekenhuis komen samen op de planken. En die hebben allemaal andere problemen gehad. Het doet goed om mee te doen en alles zo een plaats te geven. Zelf ben ik geïnteresseerd in cultuur en dit was nu een kans om zelf eens op de planken te staan. En we kunnen ons verhaal aan de buitenwereld vertellen zoals wij het aanvoelen."
De voorstelling wordt nu zondag om 20 uur opgevoerd in CC Muze, tickets kosten € 10. De fototentoonstelling loopt tot en met 29 mei in ZLDR Luchtfabriek. Daarna verhuist ze naar de Lutgart-site in Beringen.73075