Het weer in Heusden-Zolder

Zomers weekend

Met de kern van een hogedrukgebied over ons land neemt de wind af en zijn er weinig wolken. Het kwik kan in het weekend flink gaan klimmen. Het hogedrukgebied trekt de volgende dagen naar het noorden, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor storingen die vanuit Frankrijk naar onze streken schuiven met kans op onweer. In de tweede helft van volgende week wordt het kouder met toenemende neerslagkansen.

Vrijdag (13/05) zijn er een aantal wolkenvelden in de middag over onze streken, maar is er ook ruimte voor de zon. De wolken nemen steeds verder af, waardoor het in de avond nog flink zonnig wordt. De temperaturen zijn wat minder hoog bij gemiddeld 20 of 21 graden en er staat een matige westelijke wind.

Zaterdag (14/05) is er weinig wind en dat is zeer gunstig voor het warmtegevoel. Na een frisse start met een graad of 8, komen de maxima uit op gemiddeld 24 of 25 graden. Er is veel zon, maar af en toe zijn er ook enkele wolken. Het blijft uiteraard droog.

Zondag (15/05) zijn er aanvankelijk zonnige perioden, maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking gestaag toe. Een enkele bui, eventueel met een donderklap is later op de dag niet uitgesloten. Meestal blijft het echter droog en het wordt drukkend warm bij 27 graden. 

Maandag (16/05), na een erg zwoele nacht met lokaal onweersbuien, blijft de atmosfeer zeer onstabiel. Vooral rond en na de middag zijn er opnieuw een aantal onweerachtige buien mogelijk. De maxima liggen rond 25 graden. 

Dinsdag (17/05) is er flink wat zon en het is droog. Het wordt opnieuw zomers warm bij weinig wind en maxima rond 25 graden. 

Donderdag komt er een einde aan het zomerse weer. Een storing brengt dan enkele buien met zich mee en daarachter wordt koelere lucht aangevoerd. Voglend weekend bereikt het kwik nog nauwelijks 20 graden.Michel Nulens – Buienradar73050