Zondag 42 speedwayraces op Helzold

Zondag 42 speedwayraces op Helzold

Speedway Club Helzold staat klaar om er nu zaterdag en zondag een lap op te geven. En de motivatie is groter dan ooit. Nadat op 28 april de seizoensopener last minute werd afgelast door het slechte weer, krijgt de teamwedstrijd zondag een tweede kans.  Het thuisteam, de Helzoldstars zullen het opnemen tegen team Veenoord. SC Helzold heeft een sterk thuisteam samengesteld. Enkele jonge Engelse rijders die jaren geleden hun eerste rondjes op het Belgische gravel draaiden, keren nu terug als fulltime profrijders uit de Engelse liga zoals Ben Trigger en Max Perry. De ervaren Engelse rot Benjamin Barker zal kapitein van het thuisteam zijn. De Helzoldstars worden compleet gemaakt door de Fransen Tino Bouin en Thomas Valladon, de Zweed Emil Milberg en clubrijder Jeffrey Sijbesma. Team Veenood bestaat uit twee Denen en vijf snelle Nederlanders. Het zal spannend worden door de invoering van het Engelse systeem met pair riding en de mogelijkheid tot gebruiken van een tactische sub en joker voor dubbele punten.

In het bijprogramma rijden de klassen van de zijspannen, nationalen en 125cc jeugd. Bij de zijspannen is het uitkijken naar de thuisteams van Joachim Martens en Des Vanzonhoven, Kenny Van Eeckhout en Axelle Cannaerts. Zij zullen strijden om punten voor het Open Belgisch Kampioenschap tegen teams uit Frankrijk en Duitsland. In de nationale klasse nemen thuisrijders Johnny Kinable en Joris Theybers het tegen Fransen en Nederlanders op. In de jeugdklasse van de 125 cc komen 8 rijders uit Frankrijk en Nederland aan de start.

42 heats

Zondag presenteert SC Helzold liefst 42 heats over 4 verschillende klasen. Zaterdag zijn er de vrije trainingen. Nieuw op zaterdag is het Open Belgisch Kampioenschap Speedway, rijders uit de nationale en rookies klasse strijden om de punten. De rijder die na de 2 wedstrijden in Heusden-Zolder dit jaar de meeste punten gescoord heeft, mag zich Belgisch Kampioen noemen.

De vrije trainingen en het OBK op zaterdag 15 juni zijn gratis bij te wonen. Zondag starten de officiële trainingen om 10 uur, de rijdersvoorstelling volgt om 13.15 uur en de eerste heat om 13.30 uur. Toegang: € 16, gratis voor kinderen, parking en programmaboekje gratis. (foto Stephan Volders)81205