Zondag internationale toppers op Gouden Helm

Zondag internationale toppers op Gouden Helm

Nu zondag organiseert de SpeedwayClub Helzold de finale én het hoogtepunt van het Belgisch speedwayseizoen met de Gouden Helm 2017. Daarvoor worden rijders uit liefst 10 landen verwacht. Bij de Nederlandse delegatie zijn Anne Spaan en Mark Helmhout - die na een jaar zijn comeback maakt - de blikvangers. De Noorse titelverdediger Lasse Fredriksen is evenwel niet van plan zijn Gouden Helm zomaar af te staan. Nog andere toppers uit Scandinavië zijn de Fin Niklas Säyriö en 3 Deense rijders; Mark Beyer, Emil Grondal en Peter Karger. Groot-Brittannië stuurt oude bekende Lee Geary en profrijder Max Clegg. De Tsjech Michal Dudek is ook te duchten tegenstander, net als de jonge Letse talenten Daniils Kolodinskis en Elvis Avgucevics die met het professionele team van Daugavpils wekelijks in de Poolse speedwayliga rijden.

Bij de nationalen gaan 3 landgenoten de strijd aan met tegenstanders uit Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland: vaste waarde Willy Kennis, Alessandro Borgia en Des Vanzonhoven.
Zaterdag 26 augustus zijn de vrije trainingen van 13 tot 17 uur gratis. Zondag 27 augustus starten de officiële trainingen om 10 uur, de rijdersvoorstelling om 13u15 en de eerste heat om 13u30. De toegang kost € 15, parkeren en programmaboekje inbegrepen. (foto Stephan Volders)35220