Zware brand vernielt drie woningen

Zware brand vernielt drie woningen

Bij een zware brand in de Meylandtlaan zijn in nacht van zaterdag op zondag  minstens drie woningen totaal vernield. De oproep kwam bij de brandweer binnen net over 23 uur. Toen de eerste ploegen ter plaatse kwamen sloegen de vlammen al uit het dak. Het gaat om een gelijkvloers gebouw - vlak naast de nieuwe Lidl - waarin een heel aantal appartementen en studio's zijn ondergebracht.

De bluswerken verliepen oorspronkelijk moeilijk doordat het dak uit ijzer bestond en moeilijk open te maken was, ook de elektriciteit baarde de spuitgasten zorgen. Infrax heeft de toevoer afgesloten. Ondertussen was de brandweer van Heusden-Zolder het vuur met de grote middelen aan het bestrijden, brandweer Hasselt werd met een tankwagen ter versterking geroepen.

Na twee uur en half was de brand nog niet helemaal onder controle en probeerde de brandweer vooral de andere woningen te vrijwaren. De gemeentediensten moesten ondertussen met zout proberen de ijsvorming van het bluswater te bestrijden. De drukke Meylandtlaan werd afgesloten door politieploegen van Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en West-Limburg. Over de oorzaak kon de brandweer vannacht nog geen uitsluitsel geven. De schade is in ieder geval enorm. Het nablussen nam nog heel de nacht in beslag.
1962