Archief juli 2019

kvv-wint-oefenmatch-tegen-averbode

KVV wint oefenmatch tegen Averbode

KVV Heusden-Zolder speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen Averbode, een tweede provincialer in Vlaams-Brabant. KVV won met 2-0.

vakantiegroeten-uit-petigny

Vakantiegroeten uit Petigny

Dit is een heel aparte vakantiefoto. Marcel Kumpen trok met de Search & Rescue Dogs De Roedel op trainingsweekend in Petigny, in Couvin, dat is dus in de Ardennen. Ze hebben daar uitdagende oefeningen gedaan en ook heel wat plezier beleefd. Op de foto Marcel’s viervoeter Sitanka op zoek naar geurpotjes. Die vond ze ook in het reservewiel van een oplegger van een houthakkersbedrijf.

morgen-op-wandel-met-graaf-de-theux

Morgen op wandel met Graaf de Theux

Voor de komende dagen voorspelt onze weerman behoorlijk weer, niet te warm, maar ook maar een beetje regen. Ideaal wandelweer, en dat komt perfect uit. Morgen is immers de 1ste van de maand en dan stellen we u weer een mooie wandeling in Heusden-Zolder voor. Haal uw wandelschoenen al maar uit de kast want we gaan op pad in het spoor van Graaf de Theux.
 

kinde-ge-ooch-ne-kwaker-of-blaker

Kinde ge ooch ne kwaker of blaker

Ne kwaker of ne blaker is iemand met een grote muil, iemand die met veel poeha altijd veel uitleg verkondigt maar eigenlijk niet veel te vertellen heeft. 

vakantiegroeten-uit-zweden-3

Vakantiegroeten uit Zweden

Een vakantiefoto uit het noorden, Heidi Van Engelen maakte deze tijdens een verblijf in Rättvik in Zweden.

drukke-vakantiestart-voor-zwembad-terlaemen

Drukke eerste maand voor zwembad Terlaemen

We zijn vandaag 31 juli. De vakantie is dus halfweg. Zo kan ook het openlucht zwembad Terlaemen een tussentijdse balans opmaken. Daar mochten ze tussen 22 juni en vandaag al 8870 betalende bezoekers verwelkomen. Daarnaast zijn 447 jongeren in jeugdverenigingen geteld die aan groepstarief binnen mochten, 1385 schoolkinderen die gratis kwamen zwemmen en een heleboel kinderen onder de 5 jaar die dus ook niet moeten betalen.

is-iedereen-klaar-voor-de-midzomerjogging

Is iedereen klaar voor de Midzomerjogging?

De joggers hebben de afgelopen dagen en weken genoeg kunnen rusten, ze moeten zich nu stilaan beginnen klaar te stomen voor volgende maandag 5 augustus, want dan heeft in Eversel de traditionele Midzomerjogging plaats. Ook dat evenement maakt trouwens deel uit van de parochiefeesten. Er zijn vier afstanden: om 19 uur vertrekken de Pagadderkesloop (tot en met geboortejaar 2014) en de kidsrun van 1 km ( tot 12 jaar).  Om 19.30 start de 5 km en om 20.30 u de straffe lopers van de 10 km. Inschrijven kan tot 30 minuten voor de start en kost € 3,50 voor de kinderlopen en € 7,50 voor de langere afstanden. Er zijn prijzen voor de winnaars en er is kinderanimatie.

vakantiegroeten-uit-frankrijk-14

Vakantiegroeten uit Frankrijk

Een vakantiefoto die Ineke Vlaminck maakte in het Frans Royan, in het departement Charente-Maritime, de Nouvelle-Aquitaine.  Royan stond op het menu van een trip langs een 5-tal steden waaronder ook Sense, Mont-Dore, Cahors en Fouras. 

chiro-zolder-zet-feestelijk-punt-achter-bivak

Chiro Zolder zet feestelijk punt achter bivak

De Chiro van Zolder heeft op een feestelijke manier een slot gebreid aan het bivak. (foto Tony Lespoix)

vanavond-gezien-93

Vanavond gezien

De wachtlijsten bij het OCMW nemen toe, 't is nu al aanschuiven tot op het dak. 

logies-in-juli-draaiden-op-volle-toeren

Logies in juli draaiden op volle toeren

De provincie Limburg kan halfweg de zomervakantie terugblikken op naar schatting 725.000 overnachtingen en een gemiddelde logiesbezetting tot bijna 70 procent. Dat meldt Toerisme Limburg op basis van een rondvraag. Het ging om ongeveer 150.000 gasten die incheckten. 6 op de 10 gasten komt uit Vlaanderen, met West-Vlaanderen op kop. Bovendien blijven de toeristen dit jaar ook langer. Ook in Heusden-Zolder kregen de hotels en B&B’s heel wat fietsende logeerders over de vloer. Daarnaast zorgden het wereldkampioenschap BMX en de Nacht van de Atletiek voor extra hotelnachten.

vakantiegroeten-uit-konya

Vakantiegroeten uit Konya

Ali Bicer en zijn familie sturen ons vakantiegroeten uit Konya, zo te zien letterlijk en figuurlijk een bruisend oord.

vandaag-gezien-88

Vandaag gezien

Een ananasbloem. (foto Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-de-lucht-1

Vakantiegroeten uit de lucht

Eric Lefèbvre maakte op deze zomerse avond een ballonvlucht van Herk-De-Stad naar Kortenaken en zag er vooral een agrarische streek onder zich doorglijden.

vakantiegroeten-uit-de-states-5

Vakantiegroeten uit de States

Ruben Vanvelk maakte deze foto ‘s nachts aan de Niagara watervallen. Elke avond wordt daar een licht- en vuurwerkshow gegeven. Tijdens een rondreis door de VS maakte hij er een tussenstop van 2 dagen.

richie-als-formateur-17

Richie als formateur (17)

Politiek is een stukje verleiden ...

lut-ze-mer-potkerre

Lût ze mèr potkèrre

 Lût ze mèr potkèrre. Een mooie uitdrukking om te omschrijven: Laat ze maar doen of aanmodderen. 

mislukte-inbraakpoging-in-bolderberg

Mislukte inbraakpoging in Bolderberg

Aan een huis in de Galgeneinde is vermoedelijk dit weekend een inbraakpoging gebeurd. Gisteravond stelden de bewoners vast dat er geprutst was aan de poort en aan het cijferklavier van het toegangssysteem. De dieven zijn niet binnengeraakt.

hitte-en-bmx-zorgden-voor-drukte-in-ziekenhuis

Hitte en BMX zorgden voor drukte in ziekenhuis

De afgelopen week was het extra druk in het Sint-Franciscusziekenhuis, enerzijds door de hitte en anderzijds door de wereldkampioenschappen BMX. Uit sommige berichten van de afgelopen dagen leek het alsof er in de Limburgse ziekenhuizen een chaos was ontstaan, door de toevloed van gevallen rijders. In werkelijkheid was alles voorbereid en waren afspraken gemaakt. Ook in het Sint-Franciscusziekenhuis hebben ze al jaren een vlotte samenwerking met het circuit, ook in drukke periodes. Het ging deze (…) Lees het hele bericht

vakantiefotowedstrijd-ook-filmpjes-welkom

Vakantiefotowedstrijd: ook filmpjes welkom

Op vraag van een aantal lezers geven we onze vakantiefotowedstrijd een bijkomende dimensie: je mag ook een kort filmpje van 20 tot 30 seconden insturen, geen verslag van je vakantie maar een impressie van een plek. Hetzelfde principe als de foto’s dus. En dan komt je filmpje in aanmerking voor één van de prijzen uit ons pakket: een smartphone van Auva, 2 etentjes van Brasserie Suska, 2 drankenkorven van Drankenservice Bartels en een waardebon voor bloemen bij Bopha. Nog even herhalen dat filmpjes en foto’s van voldoende kwaliteit moeten zijn, het moet gaan om liggende opnames (geen staande foto’s),  1 inzending per reis en om in aanmerking te komen mogen de foto’s of filmpjes niet op andere sites of blogs te zien zijn. Vergeet niet wat te vertellen over de bestemming. En nog deze tip: je moet niet altijd ver gaan om prachtige beelden te maken.
 

onverwacht-bezoek

Onverwacht bezoek

Robert Vogels kreeg vandaag deze vogel op bezoek in zijn tuin, en vraagt zich welke het is. Onze lezers zullen het antwoord ongetwijfeld kennen: internetgazet[!]heusden-zolder.eu. UPDATE De kenners zijn het erover eens, het is een mannetje sperwer die op de loer zit, een veel voorkomende roofvogel in onze contreien.

vanthoor-broers-9de-en-25ste-in-spa

Vanthoor-broers: 9de en 25ste in Spa

De 24 uur van Francorchamps is dit jaar bijzonder chaotisch verlopen door het slechte weer. Zaterdag moest de race al enkele keren geneutraliseerd worden doordat rijders van de baan gingen door de regen. Zondagochtend brak er dan een echt noodweer uit, waardoor de koersdirectie de race liefst 6 uur stillegde. Tegen de middag werd opnieuw gestart en stevende de Porsche van Richard Lietz/Michael Christensen/Kévin Estre op de overwinning af. Laurens Vanthoor (foto) eindigde samen met Earl Bamber en Timo Bernhard, ook al in een Porsche 911 GT3R, op de 9de plaatse op 1 ronde, broer Dries Vanthoor strandden met zijn Audi R8 LMS-ploegmaats Alex Riberas/Frank Stippler op de 25ste plaats op 5 rondes. En dat rondenverlies was blijkbaar te danken aan een andere deelnemer die hen aanreed.

kvv-bekert-vlot-verder

KVV bekert vlot verder

KVV Heusden-Zolder heeft zijn intrede in de Beker van België niet gemist. Het won met 6-1 van Breugel. Volgende week zondag zal ’t andere koek zijn, dan speelt KVV bij SK Londerzeel uit de 2de amateur. Voor de beker van het gewest speelde KVV 3-3 tegen Lutlommel.
 

vandaag-gezien-86

Vandaag gezien

Na droogte komt nattigheid, maar of het genoeg is ... (foto Jan Leijskens)

de-kijk-van-richie-375

De kijk van Richie

Richie gaat zich ook een BMX-fiets aanschaffen ...

de-mijlpaal-toont-chillida-in-knokke-1

De Mijlpaal toont Chillida in Knokke

Een tip voor wie de komende twee maanden naar zee trekt en zin heeft om in Knokke Zoute de vestiging van kunstgalerij De Mijlpaal uit Heusden te gaan bezoeken. Op de Zeedijk 816 pakt Lut Maris deze zomer uit met een hommage aan de internationaal gerenommeerde kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002). Chillida liet zich in zijn abstract oeuvre inspireren door architectuur, kunst, filosofie en klassieke muziek. Zijn werken zijn (…) Lees het hele bericht

valpartijen-domineren-wk-finales

Valpartijen domineren WK-finales

De Nederlander Twan van Gendt en de Amerikaanse Alise Willoughby hebben zich zaterdagavond gekroond tot de nieuwe wereldkampioenen BMX. De Belgen waren zoals gemeld al uitgeschakeld in de kwalificaties. Na de extreme hitte waren de temperaturen een stuk draaglijker op de finaledag. De tribunes zaten vol, maar de toeschouwers zagen een pak valpartijen doordat het parcours er glad bijlag door de vele regen. De live-uitzending op Sporza gaf Heusden-Zolder nog een pak extra uitstraling.  Nederland boven in de (…) Lees het hele bericht

finaledag-bmx-wk-voor-volle-tribunes

Finaledag BMX WK voor volle tribunes

Ondanks het kwakkelweer zitten op het WK BMX vandaag de tribunes vol en het enthousiasme van het publiek is erg groot. Paraplu's en regencapes waren helaas noodzakelijke gadgets. De eliterenners werken hun achtste finales tot en met de finales af. Alles kan live gevolgd worden op Sporza. Ondertussen is tijdens een korte plechtigheid ook al de vlag overgedragen aan de organisatoren van volgend jaar, die in het Amerikaanse Houston die met een kort filmpje hun parcours in opbouw voorstelden. De Nederlanders lijken voor de finales de beste kansen te hebben, de Belgen kwamen - behalve bij de junioren - niet door de reeksen. Kort voor half 6 is het weer beginnen regenen. (foto's Ann Jordens)

fietsersbond-op-pad-door-de-7-kerkdorpen

Fietsersbond op pad door de 7 kerkdorpen

De Fietsersbond Heusden-Zolder organiseerde vandaag een rondrit langs de 7 kerkdorpen. Doel was de vereniging meer bekend te maken en het functioneel fietsen te promoten. Fons Caubergs en Danny Wendelen hadden een traject uitgestippeld met oog voor de veiligheid onderweg. Een 20-tal deelnemers nam de start, die even werd vertraagd omwille van de regen. Onderweg waren enkele stopplaatsen voorzien, want hydrateren is uiteraard belangrijk voor fietsers. Nu al worden plannen gesmeed voor een herhaling volgend jaar. (foto’s Paul Coolen)

code-oranje-in-heel-vlaanderen

Code oranje in heel Vlaanderen

Door het dreigende onweer heeft het KMI code oranje - die al gold voor een deel van Wallonië uitgebreid naar heel Vlaanderen en Brussel. Code oranje geld dus ook bij ons van zaterdagmiddag tot zondagochtend en dat omwille van onweer gepaard met rukwinden en veel regen.

echte-wielertoeristen-zijn-altijd-present

Echte wielertoeristen zijn altijd present

Ondanks het wisselvallige weer, zijn vanochtend in Eversel heel wat wielertoeristen opgedaagd voor de Marc Wauters Classic. Ook Marc Wauters zelf was vroeg uit de veren gekomen om – voor de start van de finaledag van het WK BMX – aan zijn eigen tocht deel te nemen. Bij de deelnemers zowel individuelen als clubs, maar ook jonge en minder jonge rijders. Ze kozen tussen 50, 100 en voor de allermoedigsten 135 km. Voor en na werden ze in Sint-Baaf in de watten gelegd door de medewerkers van de parochiefeesten. (foto’s David Amgad)

de-kijk-van-richie-374

De kijk van Richie

Voor alles een kleurcode ...

gentse-feesten-waren-heusdens-gekleurd

Gentse Feesten waren Heusdens gekleurd

 De Gentse Feesten kregen zowaar een Heusdens kleurtje (en klankje) met op het podium een gesmaakt optreden van YFHGKO oftewel Your Favourite House-Garden-Kitchen Orchestra. Deze zeskoppige band speelt akoestisch een genre dat ze zelf als folk-punk omschrijven. Met de Heusdense broers Ward en Alek Bosmans.

en-nu-maar-hopen-op-een-mooie-finaledag

En nu maar hopen op een mooie finaledag

Het was nog allemaal goed begonnen vandaag op het WK BMX. Er heerste nog altijd een stekende hitte maar de renners lieten zich daardoor niet afschrikken om het beste van zichzelf te geven. Op de tribunes zat wel beduidend minder volk. Maar toen brak het onweer los, met veel wind, regen en gedonder. De wedstrijden werden stilgelegd en het publiek sloeg op de vlucht. En nu maar hopen dat op zaterdag het weer geen nieuw roet in het eten strooit en een mooie finaledag toelaat. (foto’s Ann Jordens)

de-mooie-kant-van-onweer

De mooie kant van onweer

Het onweer van de vooravond zadelde heel wat mensen met de daver op het lijf op, en het had ook een aantal bijzonder vervelende gevolgen. Maar het leverde ook mooie plaatjes op, zoals Kim Adriaens vastleggen boven de Koerselsebaan.

ook-brandweer-getroffen-door-onweer

Ook brandweer getroffen door onweer

Terwijl de brandweer de handen vol had met de gevolgen van het onweer – vooral omgewaaide bomen – werd het korps zelf ook slachtoffer. De boom aan de voorkant van de kazerne werd ontworteld en bij drie andere bomen achter de kazerne werden nog eens drie dikke takken afgescheurd. UPDATE Overigens zijn bij de brandweer zowat alle beschikbare manschappen tot 21 uur aan het werk geweest.

wk-bmx-opnieuw-stilgelegd

WK BMX opnieuw stilgelegd

Door het hevige onweer moesten de wereldkampioenschappen BMX op Terlaemen opnieuw stilgelegd worden. Het was niet meer mogelijk om nog te rijden en ook voor de toeschouwers werd de situatie te gevaarlijk. Gisteren moesten de wedstrijden ook al twee keer worden stilgelegd. Een eerste keer omdat alle ambulances weg waren met gewonde rijders en onwel geworden toeschouwers. En een tweede keer omdat de organisatie te oordeelde dat het te heet was. UPDATE Tegen 20 uur lag het gebeuren nog altijd stil en was het niet duidelijk of de races vandaag nog hervat zouden worden. (foto Ann Jordens)

hevig-onweer-slaat-toe

Hevig onweer slaat toe, straten afgesloten

Door het onweer is sprake van lokale, voorlopig beperkte wateroverlast, en ook enkele omgewaaide bomen. In tuinen zou hier en daar ook schade zijn aangericht. Hierbij alvast een filmpje van Jill Quintens. De Terlaemenlaan en de Astridlaan zijn afgesloten door omgewaaide bomen. In de Padbroekweg in Eversel komt water binnen in een woning via het dak. UPDATE Ook de op-en afrit 27 Terlaemen van de E314moesten worden afgesloten. Op de snelweg zelf zorgde een omgevallen boom dat de rechterrrijstrook richting Nederland dichtging.


onweer-trekt-over-onze-streken

Onweer trekt over onze streken

Er trekt vanavond een behoorlijk zwaar onweer over onze streken met regen, hagel, rukwinden, donder en bliksem. Eerder waren vandaag ook al hoge ozonwaarden en opnieuw erg hoge temperaturen gemeten. Foto’s en filmpjes van het onweer zijn welkom op internetgazet[!]heusden-zolder.eu

olielek-vervuilt-sluisbamd

Olielek vervuilt Sluisbamd

Vooraan in de Sluisbamd heeft een wagen heel wat olie verloren. Het goedje bevuilde onder meer de stoep en de afvoer naar de riolering. De brandweer werd erbij gehaald. (foto Casimir Elsen)

serieverkrachter-gaat-in-beroep

Serieverkrachter gaat in beroep

De 29-jarige serieverkrachter uit Heusden-Zolder, die minstens 19 escortdames verkrachtte en mishandeld in Vogelsanckbos, gaat in beroep tegen zijn veroordeling. Hij was in mei veroordeeld tot onder meer 8 jaar celstraf en ook onmiddellijk aangehouden. Maar inmiddels heeft zijn advocaat beroep aangetekend. Dat wordt op 1 augustus al behandeld door het Hof van Beroep.

deel-zolder-centrum-zat-tijdje-zonder-water

Deel Zolder-Centrum zat tijdje zonder water

Net zoals de vrieskoude in de winter, zorgt ook de droogte voor meer breuken in de waterleiding. Dat was vanmorgen ook weer het geval in Zolder-Centrum. Om de herstellingswerken te kunnen uitvoeren, moest De Watergroep daardoor een tijdlang de watertoevoer volledig afsluiten. Voor heel wat inwoners van Zolder-Centrum betekende dat uitstel van de verkwikkende ochtenddouche.

morgen-marc-wauters-classic-in-eversel

Morgen Marc Wauters Classic in Eversel

 Fietsen, of het nu op de BMX-track, circuit, het veld of de weg is, …. Het gebeurt overal in Heusden-Zolder. Zo heeft morgen in Eversel de Marc Wauters Classic voor wielertoeristen plaats, dat is meteen ook de proloog van de parochiefeesten. Vertrekken kan vanaf 7 uur aan Sint-Baaf en de deelnemers kunnen kiezen tussen verschillende afstanden: 50 km (€5), 100 km (€6) en 135km (€7), bevoorrading inbegrepen.

vip-tickets-wk-en-de-winnaars-zijn

VIP-tickets WK: de winnaars zijn ...

Er kwamen erg veel inzendingen binnen voor de VIP-tickets voor de BMX-finales op zaterdag. De meesten – maar toch niet allemaal – wisten ook de juiste antwoorden. Tissot zorgt voor de tijdsregistratie op het WK BMX, hetzelfde doen ze momenteel in de Ronde van Frankrijk, de deelnemers komen uit 47 landen en volgend jaar worden de wereldtitels uitgedeeld in Houston, USA. Uit de juiste inzendingen heeft het lot volgende winnaars aangeduid: John Gielen, Bart Vandervoort, Kristof Vandeweyer, Leen Leekens en Jos Wauters. Zij mogen met de groeten van de Juwelengalerij De Greeve, Tissot en de Internetgazet een dagje gaan genieten.

vakantiegroeten-uit-israel

Vakantiegroeten uit Israël

Imelda Kwanten maakten deze vurige foto in de Negrev-woestijn in Israël.

talrijk-publiek-blijft-enthousiast

Talrijk publiek blijft enthousiast

Vanavond zijn de races hervat op het WK BMX, niet dat het op dat ogenblik zoveel koeler was, maar de brandende zon was op dat ogenblik tenminste minder prominent aanwezig. En opvallend, de tribunes zaten goed gevuld met supporters die hun enthousiasme niet lieten bekoelen, als dat ook al zou mogelijk geweest zijn. En hoewel ons land nog een aantal jaren nodig heeft om met de wereldtop te wedijveren, lieten onze jonge renners zich allesbehalve onbetuigd, tot vreugde van de thuissupporters. (foto’s Ann Jordens)

een-zoete-afronder

Een zoete afronder

Ter afronding van zijn poëtische terugblik op Wenen, kan Richie niet om de Sachertorte heen.

hitte-centraal-tijdens-namiddagraces

Hitte centraal tijdens namiddagraces

Centraal deze namiddag op de wereldkampioenschappen BMX stond de hitte. De rijders hadden daar erg veel last van, maar ook de toeschouwers bestormden de waterkraantjes die op verschillende plaatsen voorzien zijn. Dikwijls volstond dat niet en hadden supporters verzorging nodig. Dat was ook het geval voor de rijders, al had het bij hen vaker te maken met verwondingen door valpartijen. De medische diensten hadden de handen vol en moesten heel wat deelnemers naar ziekenhuizen brengen. Ondertussen werd er – met onderbrekingen – toch gekoerst. Vanavond zal er daardoor een uitgebreider programma afgewerkt worden. (foto’s Ann Jordens)

wk-bmx-even-stilgelegd-door-hitte

WK BMX even stilgelegd door hitte

Omwille van de hitte zijn de wereldkampioenschappen BMX een tijdje stilgelegd, het was volgens de jury niet verantwoord de renners in zo’n warmte te baan op te sturen. POok heel wat toeschouwers raken bevangen door de hitte. Eerder deze namiddag waren de koersen ook al een uur onderbroken. Bij heel wat valpartijen waren gewonden gevallen en op een gegeven ogenblik waren alle ambulances weg naar verschillende ziekenhuizen, zonder ziekenwagens moeten de races dan gestaakt worden.

en-we-zitten-boven-de-40-graden

En we zitten boven de 40 graden

De records blijven maar sneuvelen, de meteo op de luchtmachtbasis in Kleine-Brogel heeft deze namiddag al 40,6 graden gemeten en het is maar afwachten of het daarbij blijft. In heel het land zijn er nu problemen met treinen en trams. Maar vandaag is nu officieel de heetste dag in de geschiedenis. (foto Kleine-Brogel Air Base)

geen-treinen-door-de-hitte

Geen treinen door de hitte

Er rijden geen treinen tussen Hasselt en Mol, dus ze passeren ook niet in Zolder en Heusden. De oorzaak ligt in het weer, er kunnen hier – in afwachting van de elektrificatie – alleen maar dieseltreinen rijden en die zijn niet bestand tegen de extreme hitte. Gisteren zijn nog wel pogingen gebeurd, maar door technische problemen is het treinverkeer in de soep gedraaid. Daarom worden de dieseltreinen nu in de stelplaatsen gehouden en vervangen door bussen die langs de stations rijden. Dat zal normaal zo blijven zo lang de hittegolf aanhoudt.

vip-tickets-bmx-tijd-tikt-nog-tot-vanavond

VIP-tickets BMX: tijd tikt ... nog tot vanavond

Te oordelen aan het aantal reacties op onze wedstrijd voor VIP-tickets, leeft het wereldkampioenschap BMX wel heel erg, zowel in Heusden-Zolder als daarbuiten. De Tissot-VIP-tickets liggen te wachten bij Juwelengalerij De Greeve. Je hebt nog tot vanavond de tijd om de vier vragen te beantwoorden. 

een-nieuwe-soort-tuinmeubilair

Een nieuwe soort tuinmeubilair?

In de natuur aan Helzold heeft iemand een volledige salon gedumpt. Maar misschien is dat gewoon bedoeld om tussendoor in de koelte van de schaduw te komen genieten. Alleen heeft er - te oordelen aan de opstelling van de zetels - vannacht dan wel een heel wilde party plaatsgevonden.

terrastafel-begeeft-onder-de-hitte

Terrastafel begeeft onder de hitte

Gisteravond tot 23 uur heeft Sylvain Huybrechts nog rustig van een pintje kunnen genieten op zijn glazen tuintafel. Maar in de loop van de nacht is de speling van de hoge temperaturen fataal geworden en vanochtend lag heel het glazen blad aan diggelen. Hopelijk brengen de scherven geluk.

wegdek-fietspad-omhoog-gekomen-in-eversel

Wegdek fietspad omhoog gekomen in Eversel

Het kon uiteraard niet uitblijven dat de hitte voor schade zou zorgen. Zo is het wegdek van het fietspad op de Everselkiezel omhoog gekomen. Het is ter plaatse afgezet. (foto Fabio Roccabruna)

brandje-op-e-314

Brandje op E 314

De droogte heeft zich ook laten voelen op de E 314. In de buurt van afrit Heusden-Zolder is deze namiddag de middenberm in brand geschoten. De brandweer had het brandje snel onder controle. Er was beperkte verkeershinder.

vakantiegroeten-uit-frankrijk-13

Vakantiegroeten uit Frankrijk

Deze coole bende werd gefotografeerd door Ineke Bijloos op vakantie in Frankrijk. Het zijn Lou, Flor en Vic Schepers samen met hun vriendjes Felix-Joseph en Victor-Henri Van Ende. Ze brachten samen een bezoek aan het mooie dorpje Mirmande

recordtempeatuur-is-gevestigd

Recordtempeatuur is gevestigd

In Kleine-Brogel is kort over half 3 38,9 graden gemeten. Dat is de hoogste temperatuur die ooit in ons land is gemeten. En 't is nog niet gedaan. UPDATE Later in de  namiddag is de temperatuur verder opgelopen tot 39,9 graden. Weer een nieuw record dus. Benieuwd wat morgen zal brengen.

captatieverbod-nog-uitgebreid

Captatieverbod nog uitgebreid

 Het captatieverbod in Limburg geldt nu bijna voor heel de provincie, dat wil dus zeggen dat het verboden is om uit beken of rivieren water op te pompen. Er zijn nog enkele uitzonderingen, maar niet in onze regio. De gouverneur heeft ook alle Limburgers opgeroepen om spaarzaam te zijn met drinkwater en niets nodeloos te verspillen. Het ziet er immers naar uit dat het water de komende periode nog broodnodig zal zijn.

win-vip-arrangementen-voor-het-wk-bmx

Win VIP-arrangementen voor het WK BMX

Het WK BMX draait op volle toeren. Nu zaterdag 27 juli is het de finaledag waarop de meeste regenboogtruien en medailles worden uitgereikt. Een absolute topdag dus en voor die dag hebben we 5 VIP-arrangementen voor 2 personen. Die worden aangeboden door het Zwitserse horlogemerk Tissot samen met zijn lokale dealer Juwelengalerij De Greeve in de Koolmijnlaan. Wat krijgen de winnaars? Een VIP-parking, van 14 tot 20 uur café in de VIP-area met drinks en snacks, van 16.30 tot 18.30 diner met alles op en aan in de Martine Racing Club en uiteraard een mooi plaatsje om de races te bekijken. Je moet er uiteraard wel wat voor doen, namelijk 4 vragen beantwoorden. 
1)      Wat is de rol van Tissot op de wereldkampioenschappen BMX?
2)      In welk groot sportevenement op wielen is Tissot momenteel nog actief?
3)      Hoeveel landen hebben renners op het WK BMX in Zolder in 2019?
4)      In welke stad en land heeft het WK BMX in 2020 plaats?

Mail ons voor donderdag 17 uur de antwoorden, samen met je volledige naam en adres: internetgazet[!]heusden-zolder.eu

mijmeringen-aan-wenen

Mijmeringen aan Wenen

Richie kan het niet laten

vakantiegroeten-uit-tenerife-1

Vakantiegroeten uit Tenerife

Voor wie het Canarisch eiland Tenerife bezoekt, is een beklimming van de vulkaan de Teide een must, dus ook voor Carolien Ralki.

wegwijzers-zijn-teruggevonden

Wegwijzers zijn teruggevonden

Een recreatieve fietser uit de Schootstraat heeft vanmorgen de verdwenen wegwijzers van het Dorpsraden pad teruggevonden in een bos. Daar waren ze blijkbaar door vandalen achtergelaten. De gemeentelijke werkplaats zal ze ophalen en controleren op beschadigingen. De eerlijke vinder wordt door de Dorpsraad Heusden getrakteerd op een geschenkbon.

code-oranje-in-de-natuurgebieden-2

Code oranje in de natuurgebieden

Het Agentschap Natuur en Bos heeft woensdagmorgen de brandfase in de bossen en de natuur in Limburg verhoogd van geel naar oranje. Er mag absoluut niet gerookt worden in bossen en natuurgebieden, kinderen mogen niet alleen in de bossen. Kampvuren zijn uit den boze.  Er is extra waakzaamheid bij natuurbeheerders en brandweer. In Heusden-Zolder gelden de maatregelen voor Helderbeek-Voort, mijnterril, vijvergebied, Mangelbeekvallei, bossen Van Soest en Galgenberg.

2-gewonden-bij-frontale-botsing

2 gewonden bij frontale botsing

Rond 6 uur vanmorgen zijn in de Westlaan, ter hoogte van de Vierseleer, twee bestelwagens frontaal gebotst. Het is niet duidelijk of één van de bestuurders verblind was of dat er een andere oorzaak was. Een chauffeur van pakjesdienst GLS moest door de brandweer bevrijd worden en is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere bestelwagen raakte lichtgewond. De Westlaan bleef afgesloten tot de gehavende bestelwagens opgeruimd waren en het wegdek gepoetst.

vakantiegroeten-uit-denemarken-4

Vakantiegroeten uit Denemarken

Als voorbereiding op zijn 14de Dodentocht ging Philippe Depauw drie dagen wandelen in Denemarken. Met een rugzak van 20 kg legde hij 80 km af.

een-warme-eerste-wk-dag

Een warme eerste WK-dag

Een eerste warme dag met al heel wat belangstelling op en rond de BMX-track waar de wereldkampioenschappen nu op volle toeren draaien. De eerste wereldtitels zijn al uitgereikt. De Belgen doen hun best – we hebben als gastland meer landgenoten in koers dan waar we volgens onze ranking recht op zouden hebben – maar zijn nog een eindje van de wereldtop verwijderd. Hier vind je alvast een filmpje met sfeerbeelden van dag 1.

bomen-vallen-om-door-droogte

Bomen vallen om door droogte

Door de droogte en de hitte hebben bomen en planten het erg moeilijk. Bomen beginnen zelfs volop om te vallen. De brandweer is in Heusden-Zolder vandaag al een 4-tal keer uitgerukt om omgevallen bomen op te ruimen of te zagen. Op de parking bij het openluchtzwembad kwam zelfs een boom tegen een auto terecht, de schade bleef beperkt.

wegwijzers-naar-dorpen-opnieuw-verdwenen

Wegwijzers naar dorpen opnieuw verdwenen

De wegwijzers op Meylandt, die de 7 dorpskernen van Heusden-Zolder aanduiden, zijn opnieuw verdwenen. Ze waren op een houten paal geplaatst na de inhuldiging van het Dorpsradenpad. Toen al werd de paal vernield en meegenomen. Daarop hebben de gemeentediensten die vervangen door een metalen paal en kunststof wegwijzers. Maar fietsers merkten nu op dat de wegwijzers opnieuw verdwenen zijn, er staat nu nog een gepluimde paal. (foto onder) Er is een klacht ingediend bij de politie, die maakte een pv op.

vandaag-gezien-87

Vandaag gezien

Roger Elsen ontdekte deze bijzondere zonnebloem: op 1 stam staan 7 zonnehoofden en nog een 15-tal vertakkingen. Zou het een wonder der natuur zijn of gewoon te maken hebben met de kracht van de zon de jongst tijd?

achter-de-schermen-van-het-wk-bmx

Achter de schermen van het WK BMX

Vlak voor de start van het WK BMX nog even wat sfeerbeelden achter de schermen. Daar is niets aan het toeval overgelaten. De rijders worden voor de oefensessies gegroepeerd in grote blokken in een tent, van daaruit worden ze dan beurtelings ‘gelost’. Verder staan backstage 75 tenten opgesteld, waar alleen de rijders terecht kunnen voor en na de race. Grote landen hebben hun eigen tent, andere landen delen die. Opvallend was ook gisteren dat er groepsfoto’s per (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-de-provence-1

Vakantiegroeten uit de Provence

Een beeld van het meer van St. Croix in de Provence. Het meer vormt de poort naar Gorges du Verdon, laat Robert Hermans weten..

richie-als-formateur-16

Richie als formateur (16)

Nu begint hij ook al in de cijfers te snuffelen.

klaar-voor-een-top-wk-bmx

Klaar voor een top WK BMX

Op en rond de BMX-track bij Circuit Zolder zijn ze helemaal klaar voor de wereldkampioenschappen die morgen van start gaan. De zowat 4.000 deelnemers zijn ondertussen neergestreken, heel de paddock, het Sacramentspad en de camping staan vol met campers. Vandaag hebben de renners per land mogen oefenen, wat telkens ze op de piste kwamen al voor enthousiasme op de deels gevulde tribunes zorgde. Ten opzichte van jaar geleden zijn er niet alleen 650 deelnemers meer, de organisatie is (…) Lees het hele bericht

in-de-ban-van-apollo-11

In de ban van Apollo 11

De ElaN-filmclub bracht vanavond Apollo 11 van Todd Douglas Miller naar The Roxy Theatre. Inleider met dienst Stijn Meuris – altijd al gefascineerd door sterren, heelal en ruimtevaart – bracht vooraf al zijn enthousiasme over bij het publiek dat ondanks de warme zomeravond nog behoorlijk talrijk was opgedaagd. Volgens Stijn Meuris was de expeditie met de maanwandeling door 2 van de 3 astronauten één van de grootste gebeurtenissen uit de wetenschappelijke (…) Lees het hele bericht

vrouw-lichtgewond-na-aanrijding

Vrouw lichtgewond na aanrijding

 Vandaag is opnieuw een bejaarde vrouw op de fiets aangereden door een auto. Deze keer gebeurde dat in de Brugstraat. De verwondingen van de 85-jarige vrouw vielen al bij al nog mee.

dtm-komt-volgend-jaar-terug-naar-zolder

DTM komt volgend jaar terug naar Zolder

Midden in de laatste voorbereidingen voor de wereldkampioenschappen BMX, hebben ze op Circuit Zolder opnieuw goed nieuws gekregen. De DTM komt volgend jaar terug naar Zolder. Een eerste balans van het herintreden van het prestigieuze Duitse kampioenschap – van 17 tot 19 mei dit jaar - was al erg positief. Maar de Duitse organisatoren hebben ondertussen hun huiswerk grondig gedaan, alles tot in detail geëvalueerd en groen licht gegeven voor een nieuwe uitgave volgend jaar. Ongetwijfeld zullen er uit de editie 2019 lessen getrokken worden, om alles volgend jaar nog meer op punt te stellen. Meer details zullen later volgen. (foto Ann Jordens)

vandaag-gezien-85

Vandaag gezien

Een gevlekte glanslibel. (foto Jan Leijskens)

afval-wordt-weer-vroeger-opgehaald

Afval wordt weer vroeger opgehaald

Nu we weer vertrokken zijn voor een nieuwe hitteperiode, laat Limburg.net de firma's het afval vroeger ophalen. Deze week gaat het in Heusden-Zolder om de pmd-zakken en het groenafval. Die worden al vanaf 6 uur morgenvroeg opgehaald. Iedereen kan dus best vanavond alles al langs de straat zetten, maar ook niet vroeger dan dat. Voorlopig ziet het ernaar uit dat het ook volgende week nog behoorlijk warm zal zijn, dus zal wellicht dan de regeling ook gelden voor de huisvuilzakken.

kinderzomerfestival-voor-tybo-en-ferre

Kinderzomerfestival voor Tybo en Ferre

Op zaterdag 3 augustus heeft op het terrein van Flandria Paal een kinderzomerfestival plaats ten voordele van Tybo uit Heusden-Zolder en Ferre. Dat zijn twee kindjes die momenteel tegen kanker vechten. Van 11 uur tot 16.30 u is iedereen welkom voor een dag vol spelplezier met kinderanimatie, springkastelen, foodtruck en verschillende leuke workshops. Tickets kosten 5 euro en zijn te koop bij Esso Rutten in Paal.

vakantiegroeten-uit-mersin

Vakantiegroeten uit Mersin

De familie Bicer is met vakantie aan zee, in het Turkse Mersin.


tweede-plaats-voor-laurens-vanthoor-in-vs

Tweede plaats voor Laurens Vanthoor in VS

Laurens Vanthoor is samen met zijn ploegmaat, de Nieuw-Zeelander Ear Bamber, tweede geworden in de 7de manche van de IMSA op het Lime Rock circuit in Lakeville. Zoals bekend betwist Vanthoor de Amerikaanse competitie in een Porsche. Het zag er trouwens van in het begin al goed uit, want Vanthoor realiseerde in de kwalificaties zijn eerste pole-positie.  Vanthoor-Bamber stonden nu al voor de 5de keer in 7 races op het podium. Ze blijven dan ook leider in de GTLM-categorie met 8 punten voorsprong.

jelle-geens-geblesseerd-bij-val

Jelle Geens geblesseerd bij val

 Na enkele schitterende weekends in de World Triathlon Series (sprinttriathlon) verging het Jelle Geens heel wat minder in de voorlaatste manche in Edmonton Canada. Hij kwam ten val met de fiets en liep daarbij brandwonden en kneuzingen aan de rug op. Ondertussen laat hij weten dat zijn verwondingen al bij al nog meevallen en dat het vooral veel schaafwonden zijn. Hij moest wel opgeven en door zijn blessure moest het Belgische team vandaag forfait geven in de gemengde aflossing. 

heel-wat-wissels-in-de-aanloop-naar-de-24-uren

Heel wat wissels in de aanloop naar de 24 uren

Op een drietal weken voor de 24 uren van Zolder begint het deelnemersveld stilaan vaste vorm te krijgen. Independent Motorsports, vorig jaar winnaar met Dries Vanthoor, Christian Engelhart, Niels Lagrange, Xavier Stevens en Lieven Goegebuer, komt niet aan de start met zijn nieuwe Lamborghini, maar prepareert een nieuwe Porsche 991 Cup omdat de remmen een beter uithoudingsvermogen zouden hebben. Bij No Speed Limit stappen ze dan weer van Porsche over naar Norma, de (…) Lees het hele bericht

t-was-reuzeplezant-tussen-die-kleurrijke-kleppers

't Was reuzeplezant tussen die kleurrijke kleppers

Een reuze-leuke dag op domein Bovy vandaag. De Nationale Feestdag werd aangegrepen door de Limburgse afdeling van Reuzen in Vlaanderen om folkloristische giganten vanuit heel Limburg te inviteren. Veel reuzengildes zijn op die uitnodiging ingegaan en dus kregen de bezoekers een heel spektakel te zien. Het geheel was gekruid met een brassband, orgeldraaier en een portie plezante kinderanimatie. Is hiermee een nieuwe traditie ingeluid? (foto’s Roger Convents)
 

bejaarde-vrouw-uit-heusden-zolder-aangereden

Bejaarde vrouw uit Heusden-Zolder aangereden

 Een 90-jarige vrouw uit Heusden-Zolder is in het ziekenhuis beland, nadat ze dit weekend in Houthalen-Helchteren werd aangereden door een auto. De auto verliet een parkeerplaats en reed daarbij de vrouw aan, over de ernst van haar verwondingen bestaat geen duidelijkheid.

zaterdag-op-pad-met-de-fietsersbond

Zaterdag op pad met de Fietsersbond

Volgende zaterdag 27 juli organiseert de Fietsersbond HZ een rondrit langs de 7 kerkdorpen van Heusden-Zolder. Iedereen die geïnteresseerd is in de werking van de Fietsersbond of een steentje wil bijdragen, is welkom. Er wordt verzamelen geblazen op zaterdag om 10.15 u aan de bib, om 10.30 u vertrekt iedereen voor de rit onder supervisie van Fons Caubergs. Het gaat om een trip van 35 km met 2 stopplaatsen. Daar kan iets gedronken worden, wel wordt iedereen gevraagd om een eigen lunchpakket mee te nemen.

vandaag-gezien-84

Vandaag gezien

Jonge reeën zijn rustig aan het grazen in de buurt van Beekbeemden. De bronstijd en alle beslommeringen vandien is voor hun pas volgend jaar een bekommernis. (foto Tony Lespoix)

t-was-niet-om-van-te-wenen

't Was niet om van te wenen

De trip naar Wenen liet een blijvende indruk na op Richie ...

vakantiegroeten-uit-oostenrijk-12

Vakantiegroeten uit Oostenrijk

Liam Claes was op vakantie in Elbigenalp in Oostenrijk, hij maakte er een stevige wandeling bij Holzgau Rossgumpenalm.

van-waar-blijft-het-komen

Van waar blijft het komen?

Het Sint-Barbaraplein was nochtans pas opgeruimd.

40ste-nacht-van-de-atletiek-was-geslaagde-editie

40ste Nacht van de Atletiek was geslaagde editie

 De 40ste Nacht van de Atletiek is een succes geworden. Ondanks de regen en het onweer deze namiddag, was er duidelijk meer volk dan vorig jaar. Uiteraard zal de inbreng van KBC daar ook een rol in hebben gespeeld, maar toch. Ook qua prestaties en spankracht was deze editie er eentje die er best mocht zijn. Enige domper was dat geen van de Belgische atleten er in geslaagd is om een ticket voor het WK in Doha te behalen. Grootste ontgoocheling was er wellicht voor Eline Berings die op de 100 (…) Lees het hele bericht

t-was-even-boksen-tegen-regen-en-onweer

't Was even boksen tegen regen en onweer

 De eerste toeschouwers voor de KBC-Nacht in de vroege namiddag zochten hun toevlucht tot één deel van de tribune waar ze beschut zaten tegen de eerste regen en heet onweer. Ze zagen er het voorprogramma waar opvallend genoeg ook al heel wat buitenlanders deelnamen aan nummers als de 800 meter, de 1000 meter, de 1500 meter en de sprintnummers. Voor de atleten was het uiteraard niet altijd makkelijk in die weersomstandigheden. Hier vind je de uitslagen. (foto’s Ann Jordens)

zwarte-rookontwikkeling-bij-bedrijf-op-de-schacht

Zwarte rookontwikkeling bij bedrijf op De Schacht

De brandweer is deze namiddag uitgerukt naar het bedrijf M & C interieurbouw in de Mijnwerkerslaan. Daar was alarm geslagen voor een industriebrand. De eigenaar had zelf de rook ontdekt op de beelden van de bewakingscamera. Toen de poorten werden geopend kwamen zwarte rookwolken uit het bedrijf. Het bleek dat een soort slijpmachine in lichterlaaie stond. De brandweer ging voorzichtig tewerk om het vuur niet teveel zuurstof te geven. De toestand was er snel onder controle en de schade bleef hoofdzakelijk beperkt tot de machine zelf die vernield was. De brandweer moest het gebouw wel ventileren. (foto’s Michiel Reynders)

zorgt-regen-voor-topprestaties-op-de-kbc-nacht

Zorgt regen voor topprestaties op de KBC-Nacht

Er bestaan nog zekerheden in het leven, zoals de Nacht van de Atletiek die bijna traditiegetrouw een onweersbui over zich heen krijgt. Deze namiddag is het voorprogramma al twee keer geteisterd geweest. Eerst door een malse regenbui. En daarna door een onweer met hevige regen.  Maar voor vanavond wordt droog weer met opklaringen voorspeld. Door de regen van overdag hangt er veel zuurstof in de lucht, dus dat kan tot topprestaties leiden.

17-deelnemers-aan-taal-en-boekenkamp

17 deelnemers aan taal- en boekenkamp

Ook deze week had in Het Berenhuis weer een taal- en boekenkamp plaats, deze keer met 17 deelnemende kinderen, 6 meer dan de week voordien. De deelnemers beleefden heel wat avonturen zoals uitstappen naar het bos, het seniorencentrum, de bibliotheek, de speeltuin en ze leerden een boomhut sjorren. Uiteraard worden tussendoor de oefenkansen Nederlands niet uit het oog verloren. De kampweken kregen dan ook de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.  (foto Gerlinde Gilissen)

vakantiegroeten-uit-zweden-2

Vakantiegroeten uit Zweden

Hubert Cornelissen trok samen met zijn vrouw naar het prachtige Zweden en maakt er een mooie wandeling op het eiland Marstrand, dichtbij bij Göteborg.
 

de-kijk-van-richie-373

De kijk van Richie

Smakelijk ...

pick-up-uitgebrand-langs-snelweg

Pick-up uitgebrand langs snelweg

Omstreeks half 3 vannacht is een auto uitgebrand op de dienstparking langs de E 314 ter hoogte van Terlaemen richting Nederland. Het ging om een pick-up. De bestuurder had een storinig opgemerkt en zijn auto aan de kant gezet. Die vatte meteen vuur. Niemand raakte gewond maar toen de brandweer van Hasselt ter plaatse kwam was de wagen al helemaal uitgebrand. Takeldienst Geert Schops ruimde het wrak op.

een-gevulde-n-acht-van-de-atletiek

Een gevulde N/acht van de Atletiek

Zowat 90 wedstrijden staan er morgen op het programma van de KBC-Nacht. Om 14 uur begint het voorprogramma met nationale reeksen, de jongeren treden aan om 16 uur en om 18 uur zijn er weer nationale reeksen. Een hoogtepunt wordt om 18.40 bereikt met de huldiging van de Belgische atleten die in 40 jaar Nacht van de Atletiek telkens voor de topprestaties zorgden. Ondertussen is het hoofprogramma gestart, dat duurt tot 22 uur waarna het nachtprogramma overneemt. Hier vind je alle details. Inwoners van Heusden-Zolder mogen hun EID niet vergeten want daarmee mogen ze er gratis in. (foto Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-tenerife

Vakantiegroeten uit Tenerife

Maarten Claes nam deze foto op Tenerife, onderweg naar El Teide, de gekende vulkaan. Deze plaats heet 'Mirador de Chipeque', een uitzichtpunt op 1830m boven de zeespiegel en in dit geval ... boven de wolken.


richie-was-ook-in-passau

Richie was ook in Passau

Nog net geen wereldreiziger ...

bedevaarders-van-hier-laten-zich-opmerken

Bedevaarders van hier laten zich opmerken

De delegatie van Heusden-Zolder laat zich onbetuigd in Lourdes. Van de ontmoetingen met de bisschop, het voortouw nemen in de processie tot in de kaarskesprocessie. (foto’s Hans Put)

inbrekers-op-pad-in-doornstraat

Inbrekers op pad in Doornstraat

 In de Doornstraat in de wijk Lindeman zijn inbrekers binnengedrongen in een woning. Wanneer de inbraak gebeurd is, is niet duidelijk, maar het is deze namiddag ontdekt. De achterdeur was geforceerd, maar de buit is nog niet bekend.

vandaag-gezien-83

Vandaag gezien

Marina Reynders zag tot haar verbazing deze vleermuis hangen aan de meest zuidelijke buitenmuur van haar woning. Of ze daar gewoon hing te genieten van de warmte of dat er een tussenkomst van de kat aan voorafgegaan was, is niet duidelijk.

drugsafval-gevonden-in-de-buurgemeenten

Drugsafval gevonden in de buurgemeenten

 De brandweer is vanmorgen moeten uitrukken voor vaten en jerrycans vol drugsafval die in de omliggende gemeenten gevonden zijn. Aan een doodlopend stuk van de Vogelsanckstraat in Zonhoven, de overzijde van Vogelsanckbos, zag een jogger vanochtend vroeg een dertigtal vaten. De politie sloot het gebied af voor onderzoek. Hetzelfde gebeurde in Lummen dichtbij het kerkhof. Daar ontdekten gemeentearbeiders een tiental vaten. De brandweer moest op beide plaatsen met beschermde pakken ter plaatse komen. Het onderzoek moet uitwijzen of de dumpingen toevallig op hetzelfde moment gebeurden, of dat er een verband is.

technologie-is-de-derde-hand-bij-bewel

Technologie is de derde hand bij Bewel

Bij Bewel in Heusden-Zolder doet de high-tech zijn intrede. De vestiging hier is gespecialiseerd in elektro-montage in opdracht van andere bedrijven. “Wij schakelen altijd de 2 handen van onze medewerkers in, maar door complexere productieprocessen, moeten we een beroep doen op een derde hand, in de vorm van technologie. Dat zal het aantal arbeidsplaatsen niet verminderen, integendeel,” legt algemeen Johan Bongaerts uit. Bewel kwam in contact met technologiebedrijf Arkite uit (…) Lees het hele bericht

website-kvv-heusden-zolder-vernieuwd

Website KVV Heusden-Zolder vernieuwd

Roger Put, de webmaster van voetbalclub KVV Heusden-Zolder heeft in het tussenseizoen weer een tandje bijgestoken, en dus zit de website van de voetbalclub andermaal in een nieuw kleedje. Alles oogt fris, overzichtelijk en up-to-date. Kortom, net als de ploeg zelf dit jaar, promoveert de website naar een afdeling hoger. 

vakantiegroeten-uit-camlibel-edremit

Vakantiegroeten uit Camlibel Edremit

 De vakantie van Levent Turkeli leidde dit jaar naar Camlibel Edremit. Dat staat in Turkije bekend als de streek van de olijfbomen.

vanavond-gezien-92

Vandaag gezien

Wilde look of kraailook, gespot in Bolderberg door Jan Leijskens.

36-bezoekers-op-een-druk-circuit

36 bezoekers op een druk circuit

 De 36 deelnemers aan de rondleiding op Circuit Zolder vandaag hebben zich hun komst niet beklaagd. Ze kregen er immers heel wat te zien: de voorbereidingen voor het WK BMX, een internationale testdag voor motoren en de motorsportschool die bezig was. De bezoekers kwamen uit Hemiksem, Eindhout, Laakdal, Bocholt, Helchteren Koersel en Heusden-Zolder. Volgende week wordt even overgeslagen omwille van dat WK BMX, maar op donderdag 1 augustus om 14 uur staan de gidsen alweer te trappelen aan Wheels Café. (foto’s Bert Rodiers)

regi-is-weer-genomineerd-voor-zomerhit

Regi is weer genomineerd voor Zomerhit

Ook dit jaar is Regi Penxten genomineerd voor de Zomerhit van Radio 2. En dat met het nummer Summer Life dat hij brengt samen met Jake Reese & OT. De concurrentie is niet mis, want de andere genomineerden zijn Belle Perez, Dana Winner,  Hooverphonic, Kommil Foo, Laura Tesoro, #LikeMe Cast, Mathias Vergels, Metejoor en Niels Destadsbader. Wie Regi een steuntje wil geven, kan hier stemmen. Doe het voor zondag 28 juli 18 uur.

alles-is-bijna-klaar-voor-de-kbc-nacht

Alles is bijna klaar voor de KBC-Nacht

 Zaterdag zullen de atleten puffen van de zware inspanningen tijdens de Nacht van de Atletiek, maar ook vandaag werd er al aardig wat gezweet. De opbouw was immers volop bezig, en zowel Marcel Schepers en zijn vrijwilligers als de medewerkers van Golazo brengen alles in orde. Alles moet tijdig klaar zijn voor de sportieve proeven en voor het randgebeuren als catering en VIP. Maar alles zit helemaal op schema. 

vakantiegroeten-uit-amsterdam-1

Vakantiegroeten uit Amsterdam

 We krijgen de groeten uit Amsterdam van Steven en Marie-Louise Simons-Joosten. Ze bezochten er Madam Tussauds

de-koplopers-zijn-er-al

De koplopers zijn er al ...

De koppen van de Heusdense reuzen Jef Slam en Trees Turf zijn al aangekomen op Bovy in de aanloop naar 21 juli. Ze werden meteen gekeurd door enkele deskundigen en goed bevonden. (foto Julien Maebe)

lourdesbedevaart-is-niet-zomaar-plezierreisje

Lourdesbedevaart is niet zomaar plezierreisje

 De bedevaarders werken in Lourdes een behoorlijk druk programma af. Ze woonden de Limburgse mis bij voorgegaan door bisschop Patrick Hoogmartens. Bij de priesters nog een oude bekende voor de Heusdenaren: hun vroegere pastoor Geert Croes. Daarnaast zijn er nog de kaarskesprocessie, de aanbidding, de kruisweg, …  Af en toe wordt er uiteraard ook een pint gedronken. (foto’s Hans Put)

opgelet-voor-bronstige-reeen

Opgelet voor bronstige reeën

Als je de komende maand met de auto door de verschillende natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier, als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen.

maak-kennis-met-de-limburgse-reuzen-op-bovy

Maak kennis met de Limburgse reuzen op Bovy

Zondag 21 juli wordt dit jaar een bijzondere Nationale Feestdag want op domein Bovy verzamelen voor het eerst reuzen uit heel Limburg. Reuzen in Vlaanderen wil met de happening de reuzencultuur in de kijker zetten. Heusden-Zolder is sinds vorig jaar immers een 'reuzenvriendelijke' gemeente met op ons grondgebied Lambert Hoelen, Leyn Weckx, Tijl Uilenspiegel, Jef Slam en Trees Turf in opbouw.  Van 11 tot 17 uur kunnen kinderen gratis (…) Lees het hele bericht

richie-als-formateur-15

Richie als formateur (15)

In Brussel zijn ze alvast zover.

vakantiegroeten-uit-middelkerke-2

Vakantiegroeten uit Middelkerke

Tijdens zijn vakantie in Middelkerke zag Fons Put deze zonsondergang.

nog-twee-olympische-medaillewinnaars-op-kbc-nacht

Nog twee Olympische medaillewinnaars op KBC-Nacht

De puzzelstukjes vallen in elkaar voor het programma van de KBC-Nacht nu zaterdag in De Veen. Alsmaar meer grote namen bevestigen hun komst. De Borlée-broers treden aan in de 200 meter individueel en ook nog eens in de 4 x 400 meter.  Kobe Vleminckx, Robin Hendrix en Elise Vanderelst behaalden allen medailles op het EK U23 en op de Universiade, dus zij komen zaterdag niet voor een figurantenrol naar De Veen. En ook twee Olympische medaillewinnaars hebben ondertussen toegezegd: Taoufik Makhloufi en Sara Slott-Bruun Petersen. (foto Jan Leijskens)

treinverkeer-heusden-hasselt-onderbroken

Treinverkeer Heusden-Hasselt onderbroken

Er rijden woensdagavond geen treinen tussen Hasselt en Heusden. Dat is het gevolg van een aanrijding van een persoon door de trein die van Hasselt kwam, een aantal honderden meters voor het station van Zolder. Het treinverkeer moest daardoor stilgelegd worden. De reizigers zijn van de trein gehaald. Er rijden vervangbussen die stoppen in Hasselt, Zonhoven, Zolder en Heusden. Tussen Heusden en Mol rijden er dan weer treinen. Het is niet duidelijk hoe laat het treinverkeer weer genormaliseerd wordt. UPDATE De NMBS vermoedt dat de problemen nog heel de avond zullen aanhouden.
 

vakantiegroeten-uit-cap-d-agde

Vakantiegroeten uit Cap d'Agde

 De familie Lemmens genoot van een prachtige zonsondergang in het Zuidfranse Cap d'Agde.

richie-reisde-naar-wenen

Richie reisde naar Wenen

Richie was op reis in Wenen en omgeving. En dan hebben we 't zitten natuurlijk: Grüsse aus Wien met een limerick.

bushaltes-in-de-brugstraat-worden-aangepast

Bushaltes in de Brugstraat worden aangepast

Volgende maand wordt er gewerkt in de Brugstraat, het Agentschap Wegen en Verkeer gaat er dan aan weerszijden van de weg de bushaltes ‘Kerkeblookstraat’ aanpassen. Zoals andere bushaltes in de gemeente worden die toegankelijk en meer comfortabel. Ze krijgen een verhoogd perron en geleiding voor blinden en slechtzienden en het fietspad wordt in klinkers aangelegd. De werkzaamheden gebeuren grotendeels in de schoolvakantie. Op 5 augustus begint eerst De Watergroep (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-ijsland-2

Vakantiegroeten uit IJsland

De meesten hebben het graag warm tijdens hun vakantie, Georges Vanstraelen zocht een meer frisse omgeving op tussen de gletsjerbrokken in het IJslandse Vatnajökull.

de-man-was-verduisterd

De maan was verduisterd

Het was helder weer en dus hebben veel mensen vannacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (foto's Jan Leijskens)

sigaretten-buit-gemaakt-en-veel-schade-bij-inbraak

Sigaretten buit gemaakt en veel schade bij inbraak

Dinsdagochtend rond half 5 zijn inbrekers binnengedrongen in de krantenwinkel Lectuurshop L&G in de Sint-Jobstraat (Holiday Shopping) in Bolderberg. De zaakvoerster betrapte de inbrekers op heterdaad toen ze ’s ochtends aankwam. Die kozen het hazenpad, ze waren minstens met twee. Ze konden vluchten in hun auto die vlak bij het kantoor van de dienst toerisme stond. Nadien werd daar een zak met kleingeld gevonden.  De inbrekers gingen aan de haal met een grote hoeveelheid sigaretten. Daarnaast richtten ze ook veel schade aan, een glazen deur werd opengebroken, een gat in de muur gemaakt en de sigarettenkast werd opengebroken.

weinig-mechanische-meeval-voor-tony-sempels

Weinig mechanische meeval voor Tony Sempels

Tony Sempels heeft de balans opgemaakt van zijn NWES weekend op het ovaal van Venray, waar hij in de LMV8-competitie aantrad. Het sportieve – lees mechanische – geluk lachte hem evenwel niet toe. Op zaterdag moest hij de eerste race aan zich voorbij laten gaan met versnellingsbakproblemen. In de tweede en derde race, kon hij vanuit de achtergrond zijn persoonlijk record verbreken en andere rijders het vuur aan de schenen leggen. Op zondag was de pret van korte duur. In de (…) Lees het hele bericht

mijnwerkers-brancardiers-voor-iedereen-in-de-bres

Mijnwerkers-brancardiers voor iedereen in de bres

In Lourdes steken de mijnwerkers-brancardiers meer dan de handen uit de mouwen. Ze staan letterlijk dag en nacht klaar om zieke en minder mobiele bedevaarders bij te staan en hen overal te brengen waar ze naartoe willen: de grot, de kerk, de processie, …  En die van Heusden-Zolder laten zich daarbij al helemaal niet onbetuigd. Bij hen ook tal van brancardiers met veel ervaring in Lourdes. (foto’s Hans Put)

vakantiegroeten-uit-bursa-1

Vakantiegroeten uit Bursa

Melike Özcan zocht het hoog tijdens de vakantie in Bursa, in de Teleferik of het kabelspoor.

motorracer-overlijdt-week-na-crash-op-zolder

Motorracer overlijdt week na crash op Zolder

 In het Sint-Franciscusziekenhuis is de Nederlandse motorracer Tommie Megens overleden. Hij verbleef daar op de afdeling intensieve zorgen nadat hij vorige week dinsdag op Circuit Zolder crashte tijdens een wedstrijd van de Nederlandse organisatie Rensportschool Zandvoort (RSZ). Megens was al actief als racer sinds 2015, maar tijdens de zogenaamde Zomer Avond Competitie ging het mis en maakte hij een zware smak. Hij werd overgebracht naar het Sint-Franciscusziekenhuis. Daar is hij dus nu overleden. Hij was 35 en laat een vriendin en twee kinderen achter. (foto RSZ)

bedevaartsgroeten-uit-lourdes-1

Bedevaartsgroeten uit Lourdes

We krijgen de groeten van de bedevaarders in Lourdes. Op de foto de delegatie van het dekenaat Beringen, met daarbij ook de ruim 50 bedevaarders en begeleiders uit Heusden-Zolder. Ze zijn aan hun eerste volledige dag aan de voet van de Pyreneeën bezig. (foto Hans Put)

politie-haalde-vaak-het-boekje-boven

Politie haalde vaak het boekje boven

Afgelopen week heeft de politie in Heusden-Zolder in het kader van de ZomerBoB 86 bestuurders laten blazen op verschillende tijdstippen en locaties, tijdens de dagelijkse patrouilles. 4 bestuurders bliezen positief en moesten hun rijbewijs voor een aantal uren afgeven.  Daarnaast is een 14-tal pv’s uitgeschreven voor een hele reeks overtredingen van auto’s en motoren. Tijdens de markt kregen vorige week 7 auto’s een boete omdat ze fout en hinderlijk (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-82

Vandaag gezien

Frans Morawski legt zich tegenwoordig toe op de teelt van Oriëntaalse en Aziatische Lelies. Ze bloeien in juli en augustus en etaleren een ware kleurenpracht. Je komt ze vrij weinig tegen omdat ze onderhevig zijn aan heel wat ziektes, Frans probeert het nog volledig zonder insecticiden te doen.

h-essers-geeft-naam-aan-truck-grand-prix

H. Essers geeft naam aan Truck Grand Prix

De Belgische manche van het FIA European Truck Racing Championship (ETRC) – in de volksmond de truckraces - op 14 en 15 september op Circuit Zolder, heet voortaan de H.Essers Truck  Grand Prix. Het grootste Belgische transportbedrijf – uit Limburg dan nog – verbindt daarmee zijn naam aan de grootste truckcompetitie ter wereld, met professionele teams en de belangrijkste constructeurs. Het bedrijf streeft een dubbel doel na: “De (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-tirol-1

Vakantiegroeten uit Tirol

Het recept van een geslaagde vakantie in Tirol volgens Erwin Van De Beek: met het gezin genieten van heerlijke wandelingen, lekker eten en de gemoedelijke sfeer.

bedevaarders-zijn-in-lourdes-aangekomen

Bedevaarders zijn in Lourdes aangekomen

 Na het vertrek met de TGV vanuit  Tourcoing zijn de Limburgse bedevaarders vanavond goed en wel aangekomen in Lourdes. Voor hen beginnen nu verschillende dagen van gebed, processies en ook ontspanning. De delegatie uit Heusden-Zolder bestaat uit 36 bedevaarders en liefst 18 mijnwerkers-brancardiers die voor de begeleiding zorgen. (foto’s Hans Put)

vandaag-gezien-81

Vandaag gezien

Een ééndagslelie. Morgen dus niet meer te zien. (foto Jan Leijskens)

chiro-boekt-beleeft-mexico-in-balen

Chiro Boekt beleeft Mexico in Balen

Chiro Boekt beleeft momenteel een geweldig bivak in Balen, op een kleine maar gezellige kampplaats. Het thema is Viva Mexico en dat inspireert tot heel veel plezante activiteiten. De chiroleden eten lekker en ravotten veel. Af en toe hebben ze regen gehad, maar daardoor laten ze de pret niet bederven, helemaal niet.

ridder-auteur-overhandigt-boeken-over-de-theux

Ridder-auteur overhandigt boeken over de Theux

Vanmiddag was ridder Bauduin de Theux de Meylandt et Montjardin te gast in de bibliotheek. Hij overhandigde er aan bibliothecaris Saskia Schepers de boeken die hij schreef over Minister van Staat, Barthélemy Graaf de Theux de Meylandt Zelf is hij een afstammeling van de broer van de Minister van Staat, maar ook zijn echtgenote is een afstammelinge. De auteur is overigens geen onbekende  in Heusden-Zolder, hij was vroeger betrokken bij de herdenkingsvieringen van Graaf de Theux de Meylandt, hij werd vandaag ontvangen en rondgeleid door Marcel Dumon. De (franstalige) boeken zijn te koop in de bib en kosten € 50. Het eerste exemplaar werd vandaag al verkocht en gesigneerd. (foto’s Marina Poelmans)

op-bedevaart-naar-lourdes

Op bedevaart naar Lourdes

 450 Limburgers zijn vertrokken voor de 68ste Limburgse bedevaart naar Lourdes. Het gaat om inwoners van de decenaten Bree, Maaseik en Beringen, begeleid door onder meer de mijnwerkers-brancardiers. Onder hen ook enkele tientallen bedevaarders  uit Heusden-Zolder. In Tourcoing, Noord-Frankrijk, stapten de bedevaarders op de TGV. Woensdag krijgen ze het gezelschap van bisschop Patrick Hoogmartens. (foto Hans Put)

tobe-baillien-uitstekend-op-bk-waterski-blootvoet

Tobe Baillien uitstekend op BK waterski blootvoet

Op de Belgische kampioenschappen waterski blootvoet – die dit weekend in Duitsland zijn gehouden – heeft Tobe Baillien het uitstekend gedaan. Voor deze wedstrijden waren de krachten over de grenzen heen gebundeld zodat de Belgisch, Duitse, Nederlandse en Oostenrijkse kampioenschappen samenvielen. Tobe Baillien, die bij Oeterski is aangesloten, werd bij de junioren tweede in de slalom, hij was eerste in de tricks en kroonde zich zo tot overall Belgisch kampioen. In de open mannencategorie werd hij bovendien nog eens derde in de slalom én de tricks.

limburgs-landschap-vierde-10-jaar-bezoekerscentrum

Limburgs Landschap vierde 10 jaar bezoekerscentrum

 Limburgs Landschap, met ‘hoofdkwartier’ in het Domherenhuis, bouwde dit weekend een feestje voor de 10de verjaardag van zijn bezoekerscentrum in Hengelhoef. Dat gebeurde uiteraard in de natuur met aangepaste ‘natuurlijke’ activiteiten, een picknick, wandelingen en een bosbar. Er werd ook een losloopweide voor honden geopend. (foto’s Jan Leijskens)

en-we-blijven-bezig-ook-in-de-natuur

En we blijven bezig, ook in de natuur

 Een tiental dagen geleden heeft een gemeentewerker de buurt van de Champert netjes opgeruimd en alle blikjes, flesjes en ander afval in een zak gestopt. En ondertussen zijn de sluikstorters er met de grote middelen naartoe gekomen. En zo moet de gemeente op haar beurt de grote middelen inzetten om die rotzooi op te ruimen. Zonde van het milieu, zonde van het belastinggeld.

vakantiegroeten-uit-livigno

Vakantiegroeten uit Livigno

Wintertaferelen in de zomervakantie, Valère en Marina zagen het allemaal vanuit de auto onderweg naar Livigno in Italië.

verven-van-de-brug-kan-starten

Verven van de brug kan starten

Aan de nieuwe kanaalbrug in Stokrooie zijn indrukwekkende voorbereidingen getroffen om de bogen te verven. Dat zal vanaf nu de komende weken gebeuren. Ergens begin augustus zal het verkeer dan eindelijk over de nieuwe brug mogen om tussen Bolderberg en Stokrooie het Albertkanaal over te steken. (foto’s Julien Maebe)

auto-toegetakeld-met-breekijzer

Auto toegetakeld met breekijzer

Afgelopen nacht hebben enkele mannen een BMW beschadigd op de Cité. Dat gebeurde bij een kebabzaak in de Koolmijnlaan. Getuigen zagen hen omstreeks 2 uur met een koevoet op de auto slaan, die werd daarbij beschadigd. De aanleiding voor hun optreden is nog niet duidelijk.

man-overleden-nabij-fietsroutnetwerk

Man overleden nabij fietsroutnetwerk

De hulpdiensten zijn vanavond massaal uitgerukt naar de grens Zolder-Houthalen waar een persoon in een beek was aangetroffen. Medische hulpdiensten, duikteams en politie gingen ter plekke, de plaats ligt vlakbij het fietsroutenetwerk. Voor de man in kwestie kon geen hulp meer baten, om niets uit te sluiten heeft de politie zoals gebruikelijk de procedure verdacht overlijden opgestart.

podiumplaats-voor-vanthoor-in-zandvoort

Podiumplaats voor Vanthoor in Zandvoort

 Dries Vanthoor is vandaag samen met zijn Argentijnse ploeggenoot Ezequiel Perez Companc derde geëindigd in de tweede race van de Blancpain GT World Challenge Europe in het Nederlandse Zandvoort. Het gaat daar om sprintraces van 1 uur. Gisteren werd het duo vijfde met hun de Audi. Vandaag ging het dus nog beter en kon Vanthoor vanop de eerste starten en zo naar de derde podiumplaats stuiven. In het klassement staat Vanthoor vijfde met 33 punten.

kbc-nacht-nodigt-40-strafste-belgen-uit

KBC-Nacht nodigt 40 strafste Belgen uit

De KBC-nacht volgende zaterdag in De Veen is een jubileumeditie, de 40ste. Het eerste deel van die geschiedenis speelde zich af in het Duinenstadion in Hechtel, het tweede deel in De Veen. In die 40 jaar zijn tal van straffe prestaties geleverd, denk maar aan de 4 wereldrecords in Hechtel. Maar ieder jaar zijn er ook weer Belgen die er met een bijzondere prestatie uitspringen. Daarom heeft de organisatie alle Belgen uitgenodigd die elk jaar voor de strafste prestatie zorgen, en 39 van de 40 zullen ook aanwezig zijn op die hulde. Daarbij heel wat grote namen, denk maar aan Marieke Vervoort, Tia Hellebaut en nog vele anderen.  (foto Jan Leijskens)

vandaag-gezien-80

Vandaag gezien

De Sint-Jacobskruiskruidbloem staat in bloei. (foto Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-cadzand

Vakantiegroeten uit Cadzand

Jos Coels zag net over de grens bij Knokke, in Cadzand, de zon zakken in de zee.

avt-viert-50-jaar-successen-en-talentontplooiing

AVT viert 50 jaar successen en talentontplooiing

Zaterdag in de vooravond was er veel volk present op de viering van de 50ste verjaardag van Atletiekvereniging Toekomst  (AVT) in de Golazo-Arena. Onder hen veel atleten, ex-toppers, bestuursleden maar ook afgevaardigden van de gemeenten Heusden-Zolder, Hasselt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Peer. Voorzitter Gerry Folens van de Vlaamse Atletiek Liga veel lof voor de werking van AVT. Hij gaf een opsomming van de indrukwekkende lijst (…) Lees het hele bericht

binnenweg-nemen-lukt-niet

Binnenweg nemen lukt niet

Voor de zoveelste keer is een auto gepasseerd over de middenberm in de Guido Gezellelaan, en voor de zoveelste keer is een paal gesneuveld. Het ene euvel is nog niet hersteld als het volgende wordt aangericht. (foto Julien Maebe)

tony-sempels-weer-aan-de-slag-in-venray

Tony Sempels weer aan de slag in Venray

Tony Sempels komt dit weekend opnieuw in actie op de ovalen piste van Venray. Daar staan weer hoogdagen voor de liefhebbers van Amerikaanse bolides en V8-wagens op het programma. Vandaag rijden de NWES Elite 2 hun race en morgen komt de Elite 1 in actie waarbij Stienes Longin zijn leidersplaats zal verdedigen in het Europese Nascar kampioenschap. De LMV8 klasse, met Tony Sempels, komt twee dagen elkaar 3 keer aan de start.
 

vakantiegroeten-uit-posof-1

Vakantiegroeten uit Posof

Munise Aydin is met haar gezin op vakantie in Turkije. Deze foto is gemaakt tijdens een natuurwandeling in de omgeving van Posof.

de-kijk-van-richie-372

De kijk van Richie

Een frisse duik kan iedereen deugd doen.

bedrijvengids-onder-vuur-in-beringen

Bedrijvengids onder vuur in Beringen

Een bedrijf uit Heusden-Zolder ligt onder vuur in Beringen. Het gaat om de uitgever van de editie Beringen van de Helloo lokale bedrijvengids. Die is deze week in de brievenbussen beland. Maar hij staat vol met fouten. "De lokale Bedrijvengids Beringen vergeet nogmaals Studio Maurice als fotograaf te vermelden, één van de weinige professionele fotografen met handelszaak in Beringen. Wij bestaan sinds 1975. Vorig jaar is ons na een email beloofd om ons dit jaar niet (…) Lees het hele bericht

eerste-taalbadweek-zit-erop

Eerste taalbadweek zit erop

Vandaag namen de 11 kinderen die de afgelopen week deelnamen aan het eerste taalbad van het Berenhuis afscheid. Dat gebeurde met een feestje waar de ouders werden verwend met een hapjesbuffet en een theaterstuk. De kinderen kregen cadeautjes en knuffels. Volgende week komen er 16 nieuwe kinderen voor weer een week taal- en spelplezier.

vandaag-gezien-79

Vandaag gezien

Samen aan de eettafel, vader en zoon groenling. (foto Stefan Was)

geen-vakantie-voor-sluikstorters

Geen vakantie voor sluikstorters

Sluikstorters gaan blijkbaar nooit met vakantie zoals ze nu ook weer bewijzen op de hoek van de Naburenstraat en de Pastoor Paquaylaan. En ook op de hoek van de Kerkenblookstraat en de Brugstraat hebben ze weer een hoop huisraad en een kinderkoets gedumpt. (foto onder)

vakantiegroeten-uit-portugal-7

Vakantiegroeten uit Portugal

Vandaag een culinaire vakantiefoto. Marcel Peeters nam die Arco de Baulhe, een dorpje in Noord-Portugal en hij spreekt over een ‘slachtoffer van het dorpsfeest’.

opnieuw-drukke-circuitrondleidingen

Opnieuw drukke circuitrondleidingen

Ook vandaag weer veel volk voor de rondleiding op Circuit Zolder: 86 om precies te zijn.  Daardoor moesten drie groepen met evenveel gidsen gevormd worden. Op het programma de traditionele ingrediënten maar er was ook veel bedrijvigheid vandaag: veel renners aan het oefenen op de BMX-track, een cursus motorrijden in het bos en enkele knappe Porsches op het circuit. (foto’s Bert Rodiers)

boeken-en-vinylbeurs-op-bovy-is-afgelast

Boeken- en vinylbeurs op Bovy is afgelast

Normaal zou morgen op domein Bovy de eerste boeken- en vinylbeurs plaatsvinden. Maar omwille van het voorspelde weer - met mogelijk stevige buien en onweer - heeft De Winning samen met de standhouders vanavond besloten om het evenement af te gelasten. Op 12 augustus is er opnieuw een editie, hopelijk dan wel met goed weer.

kasseien-gestolen-voor-vandalisme

Kasseien gestolen voor vandalisme

In het Kapelhof zijn dieven aan de haal gegaan met een lading kasseien. Dat is vandaag in de loop van de dag vastgesteld. Vermoedelijk zijn de gestolen kasseien nadien gebruikt om vandalenstreken mee uit te halen.

familieavond-om-vlaamse-feestdag-te-vieren

Familieavond om Vlaamse feestdag te vieren

11 juli vandaag, en de N-VA van Heusden-Zolder wilde de Vlaamse feestdag niet ongemerkt laten voorbijgaan. Dat werd gevierd in de Sint-Martinusgilde met een familieavond. Op het menu oude Vlaamse volksspelen zoals steltenlopen, sjoelbakken, … leuk maar niet altijd even makkelijk. Daarnaast Vlaamse hapjes en natuurlijk een frisse pint. (foto’s Jean-Marie Geeraerts)

file-door-ongeval-op-e314

File door ongeval op E314

Op de E 314 ter hoogte van Heusden-Zolder is kort over vijf uur een ongeval gebeurd. Daardoor is de rechterrijstrook versperd in de richting van Nederland. Er staat een file.

vakantiegroeten-uit-catalonie-1

Vakantiegroeten uit Catalonië

Dit is het nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici in de Spaanse Pyreneeën in Catalonië op de hoogste top van de wandelvakantie van Jasperina Indekeu. Liefst 2734 meter. Het is een prachtige regio, met bergen, meren, beekjes, naaldbossen en weidse begroeiing.

truckstop-vierde-10de-verjaardag-met-optredens

Truckstop vierde 10de verjaardag met optredens

Truckstop 26bis in Viversel bestaat 10 jaar en dat wordt vrijdag en zaterdag uitgebreid gevierd. Morgen begint de muzikale omkadering al om 14 uur maar de live-optredens zijn Stray Dogs om 19 uur, Boulevard Viny om 21 uur en Discobar Vaneigens vanaf 23 uur tot in de vroege uurtjes. Zaterdag om 13 uur start een truckrun ten voordele van ’t Weyerke. Om 14 uur zorgt Raf Viola voor sfeer tijdens de kidsnamiddag. De muzikale grappen en grollen van Festeyn klinken vanaf (…) Lees het hele bericht

richie-als-formateur-14

Richie als formateur (14)

Nog geen regering op deze Vlaamse feestdag.

van-wie-is-dit-hondje

Van wie is dit hondje?

Gisteravond nam Ness Barzan een loslopend hondje in huis dat in de Nicolaistraat ronddoolde. Het is een reu zonder halsband, maar het is niet schuw. Het hondje heeft tijdelijk asiel gekregen, maar ’t is uiteraard niet de bedoeling om een permanente verblijfsvergunning te geven. Hopelijk meldt de eigenaar zich snel, zodat het hondje terug kan naar zijn huis van oorsprong. Ness bereik je op 0476 39 30 38. UPDATE Het hondje is terecht. Het heet Sam en is weer opgenomen in zijn warme thuis.

imani-doet-gooi-naar-miss-fashion-titel

Imani doet gooi naar Miss Fashion-titel

Imani François uit Boekt doet een gooi naar de titel van Miss Fashion 2020. Ze is alvast doorgedrongen tot in de finale. Ze is 19, volgde eerst sociaal technische wetenschappen aan het Sint-Franciscuscollege en studeert sinds dit jaar kleuteronderwijs aan de PXL in Hasselt. Ze staat nog niet echt in de modellenwereld, maar was enkele weken geleden nog wel op de catwalk te zien tijdens de modeshow in Heusden. Kara Verfaille, vorig jaar 3de in de Miss Fashion wedstrijd, (…) Lees het hele bericht

vrienden-van-gemeentepersoneelskring-op-fietstocht

Vrienden van gemeentepersoneelskring op fietstocht

Met het mooie weer zie je dagelijks honderden mensen die zich laten verleiden om te gaan fietsen. En de vrienden van de personeelskring van het gemeentebestuur van Heusden-Zolder lieten zich ook niet pramen om met hun tweewielers op pad te gaan. Met 40 enthousiastelingen fietsten ze tussen de Wijers in Zonhoven. De uitkijktoren aan het Heidestrand bood een geweldig zicht op de omgeving. En omdat tradities dienen om in ere te houden, streek het gezelschap aan het eind neer op een terras waar naar verluidt ook al dan niet straffe gemeenteverhalen werden opgerakeld.

fiets-verovert-stilaan-de-multiculturele-markt

Fiets verovert stilaan de multiculturele markt

Het was vandaag enorm druk op de multiculturele markt. De combinatie van vakantie, behoorlijk weer en het aanbod op de markt deed de mensen toestromen met de auto maar ook massaal met de fiets. De voorlopig nog geïmproviseerde fietsparking was erg gevuld. Fietsen leeft in Heusden-Zolder, dat dacht ook het promoteam van Circuit Zolder dat neerstreek met zijn infostand om het wereldkampioenschap BMX te promoten. Een extraatje voor de markt.

vakantiegroeten-uit-metz

Vakantiegroeten uit Metz

Albert Elsen aanschouwt het park van Metz, een stad waar toeristen vaak passeren, maar zelden stoppen. Terwijl ze de moeite is om te bezoeken.

wie-kent-deze-plant

Wie kent deze plant?

Sinds enkele jaren woekert er een (on)kruid op de mountainbikeroute tussen de Meylandtlaan en kanaal. Rudolf Witters kent de plant niet maar stelt wel vast dat ze zich verspreidt in de weiden in de buurt. De plant wordt tot 1,5 meter hoog en krijgt stammen die zo hard zijn dat ze zelfs met een zeis niet meer kunnen gemaaid worden. Hoe het onkruid er terecht is gekomen, is niet duidelijk, misschien is het meegebracht door everzwijnen of andere dieren. Maar weet iemand wat het is? (…) Lees het hele bericht

vrijdagavond-weer-via-stokrooie-naar-hasselt

Vrijdagavond weer via Stokrooie naar Hasselt

Goed nieuws voor de inwoners van Bolderberg en bij uitbreiding van iedereen die via Stokrooie naar Hasselt rijdt en omgekeerd. Vanaf vrijdagavond kan dat weer over de brug van Stokrooie, de Vlaamse Waterweg laat weten dat de werken enkele dagen vroeger zijn voltooid. In de eerste weken moet je evenwel nog over de oude brug. De bogen van de nieuwe brug moeten nog geschilderd worden en dat zal tot ergens begin augustus duren. Tijdens de bouwvakantie wordt er gewoon doorgewerkt. Vanaf ergens begin augustus wordt het verkeer dus over de nieuwe brug geleid en kan de afbraak van de oude beginnen.

geen-water-meer-pompen-uit-mangelbeek-en-laambeek

Geen water meer pompen uit Mangelbeek en Laambeek

 Door de aanhoudende droogte heeft de gouverneur besloten om vanaf morgen het captatieverbod uit beken en rivieren – de voorbije weken alleen in enkele gemeenten in Noord- en Zuid-Limburg  – uit te breiden. De peilen en debieten van de waterlopen zijn dalend, het grondwaterpeil is erg laag en gaat verder naar beneden. Op sommige plaatsen staat het peil van de beken zo lang dat er sprake is van gezondheidsrisico’s en ecologische schade. Het wordt dus in een heel aantal beken en riviertjes verboden om water op te pompen. Voor onze regio gaat het om het volledige stroomgebied van de Mangelbeek, de Laambeek en de zijbeken. Het verbod gaat morgen en het is niet uitgesloten dat er de komende periode nog meer beperkingen komen.

celstraf-en-rijverbod-voor-dodelijk-ongeval

Celstraf en rijverbod voor dodelijk ongeval

Een vrouw uit Eigenbrakel die op 6 mei vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte in de Westlaan in Viversel, is vandaag door de politierechter veroordeeld tot 6 maanden celstraf met uitstel, 6 maanden rijverbod en 2.000 euro boete. De vrouw had gedronken – 1,06 promille in het bloed – en reed met haar twee kinderen in de auto. In een bocht in de Westlaan week ze van haar rijvak af en reed frontaal tegen een scooter die deel uitmaakte van een groep. (…) Lees het hele bericht

wie-wil-meewerken-aan-netwerk-rond-luchtkwaliteit

Wie wil meewerken aan netwerk rond luchtkwaliteit?

Guy Dillen wil vanaf september in Heusden-Zolder een real-time meetnetwerk voor de luchtkwaliteit uitbouwen. Zelf doet hij dat al in Boekt sinds augustus 2017. Op dit moment worden temperatuur en vochtigheid gemeten en de luchtkwaliteit met stofdeeltjes PM10 en PM2.5. Het is de bedoeling dat in de toekomst uit te breiden met weercondities, geluids- en lichtverontreiniging. Het voordeel van zo’n netwerk is volgens Guy dat steeds actuele informatie beschikbaar is (…) Lees het hele bericht

vakantiefoto-s-een-prachtige-prijzenpot

Vakantiefoto's: een prachtige prijzenpot

De inzendingen voor onze vakantiefotowedstrijd stromen volop binnen. Hoog tijd om ons prachtige prijzenpakket te onthullen. Auva stelt een mooie smartphone ter beschikking, Brasserie Suska biedt aan twee winnaars een heerlijk etentje voor twee aan, twee andere winnaars zullen thuis kunnen genieten van een lekkere drankenkorf van Dranken Bartels en Bloemenatelier Bopha zorgt voor een waardebon waarmee je kleurrijke bloemen in huis kunt halen. Je foto’s worden verwacht via internetgazet[!]heusden-zolder.eu, met je naam en adres, wat info over de bestemming én we verwachten liggende foto’s, geen staande. (foto Michiel Reynders)

brandje-aan-wasmachine

Brandje aan wasmachine

Vanmiddag is de brandweer uitgerukt naar een woning in de Bremstraat, Lindeman. Daar had een wasmachine vuur gevat. Gelukkig had het vuur zich niet uitgebreid. De wasmachine was vernield en voor de rest moest de woning alleen verlucht worden.

gemengde-reacties-op-verkeersbelemmering

Gemengde reacties op verkeersbelemmering

Vandaag zijn de wegbelemmeringen geplaatst op het kruispunt van de Heidestraat en de Irislaan in Bolderberg. Het is de bedoeling van de gemeente om de verkeersoverlast in de bloemenwijk te beperken. De reacties zijn evenwel verdeeld en heel wat buurtbewoners vinden dat ze hier precies de dupe van zijn. Ze vragen zich ook af wat de impact zal zijn als vrijdag de verbinding over het kanaal in Stokrooie weer opengaat. (foto’s Roger Convents)

vakantiegroeten-uit-huizen

Vakantiegroeten uit Huizen

Karin Cerstelotte was enkele dagen in het Nautisch Kwartier in het Nederlandse Huizen en maakte daar deze ietwat aparte foto.

al-een-stuk-opgelost-aan-spoorovergang

Al een stuk opgelost aan spoorovergang

Goed nieuws voor de buurtbewoners van het station in Zolder want spoorwegarbeiders hebben alvast één van de loszittende treinbills vervangen. Nu nog de tweede en het leed is geleden ... na maanden. (foto's Tony Lespoix)

the-cure-centraal-in-concertfilm

The Cure centraal in concertfilm

Nu donderdag 11 juli is in heel wat bioscopen in de wereld ‘The Cure – Anniversary 1978-2018 Live in Hyde Park London’ te zien. In Limburg doen twee bioscopen mee: Euroscoop Genk en The Roxy Theatre in Koersel. Maar The Roxy doet er natuurlijk iets speciaals mee. Uitbater Ludo Vangenechten was immers een Curefan van het eerste uur en met zijn band URGHH bracht hij in 1981-82 heel wat nummers van The Cure. Ze namen deel van de Rockrally en LOF (Limburgs (…) Lees het hele bericht

een-zomerfeestje-in-de-kapelanijen

Een zomerfeestje in De Kapelanijen

Ook de bewoners van residentie De Kapelanijen in Heusden-Centrum hielden gisteren hun zomerfeest. Een ideale gelegenheid om de nieuwe buren te verwelkomen. Zo kwamen er 2 personen bij die in de zorg werken, een geruststelling voor enkele bewoners die de leeftijd stilaan voelen vorderen. Ook trok er een politie-agente in, wat het aantal actieve en gepensioneerde politiemedewerkers op 4 brengt. Samen met het naastliggende politiekantoor verhoogt dat meteen de veiligheidsgevoelens. Overigens was ook een alcoholcontrole niet nodig omdat de glaasjes werden geklonken en gedronken in de eigen tuin. Een gouden paar werd in de bloemetjes gezet en Betty zorgde voor een geïnspireerde speech.

berenhuis-start-boeken-en-taalkampen

Berenhuis start boeken- en taalkampen

Ook Het Berenhuis heeft de zomer ingezet. Elke weekdag, en dat twee weken lang, worden kinderen uit de gemeente ontvangen om samen te spelen, op avontuur te gaan, te lezen en vooral veel plezier te maken. De taalkampen krijgen de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren omdat ze  oefenkansen Nederlands en leesplezier aanbieden. (foto Gerlinde Gilissen)

voetbalclubs-spelen-tegen-elkaar-op-10-augustus

Voetbalclubs spelen tegen elkaar op 10 augustus

Net als vorig jaar treffen de competitievoetbalclubs uit Heusden-Zolder, die bij de Belgische voetbalbond of de bedrijfsportbond zijn aangesloten, elkaar op een ontmoetingsdag. Die is vorig jaar in de plaats gekomen van het gemeentetornooi. Elke ploeg speelt daarbij één wedstrijd, zonder uiteindelijk klassement. De ontmoetingsdag heeft plaats op zaterdag 10 augustus op het terrein van Eendracht Ubbersel. Om 13.30 u speelt thuisploeg RP Products tegen SK Heusden 06, om 16 uur is er VK Wieze Boys-FC Anadol en om 18.30 KVV Heusden-Zolder tegen Bolderberg FC. De toegang is gratis.

de-zomer-van-de-vogelverschrikker-2

De zomer van de vogelverschrikker (2)

Gisteren toonden we al de vogelverschrikkers van Berkenbos. Voor onze bijdrage van vandaag fietste Ann Jordens door Eversel en Ubbersel. Het enthousiasme is daar blijkbaar groot bij hun eerste deelname aan de ‘Zomer van de Vogelverschrikker’ want de inwoners zijn bijzonder creatief uit de hoek gekomen. De moeite en om tussen nu en 31 augustus een deelnemingsformulier/fietsroute te gaan uithalen en alles eens te gaan bekijken.
 

vakantiegroeten-uit-elba

Vakantiegroeten uit Elba

Bart Maene stuurt ons vakantiegroeten uit Capoliveri, een mooi dorp op het Italiaanse eiland Elba.

kbc-stort-zich-opnieuw-op-atletieknacht

KBC stort zich opnieuw op atletieknacht

Op zaterdag 20 juli heeft opnieuw de KBC-Nacht plaats in De Veen. Je leest het goed, na enkele jaren afwezigheid is KBC opnieuw naamsponsor geworden van de meeting die daarmee weer wat extra slagkracht krijgt. Het programma is nog in volle ontwikkeling maar nu al staat vast dat de 1500 meter weer een topnummer wordt waarin de beste Belgen als Hannes, Kemeli en Debjani sterke (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-4

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Voor leuke zomerse momenten hoef je echt niet naar het buitenland. Zo legde Hanne Roosen haar metekind Alana op de foto vast terwijl die zich geconcentreerd op een ouwerwets spelletje bellen blazen stortte.

warm-onthaal-in-montreux-voor-jasper-en-valentijn

Warm onthaal in Montreux voor Jasper en Valentijn

Een bijzondere belevenis voor Jasper Steverlinck en zijn begeleider, Heusdenaar Valentijn Elsen. Samen stonden ze voor de eerste keer op het jazzfestival van Montreux en ze werden daar onthaald door een bijzonder enthousiast publiek.
 

een-waardige-afsluiter-van-een-leuke-vierdaagse

Een waardige afsluiter van een leuke vierdaagse

Het concert waarmee De Verenigde Vrienden deze namiddag in de Harmoniezaal hun vierdaags muziekkamp afronden, was een voltreffer. Niet alleen was er veel volk, de toehoorders kregen ook een erg leuk concert geserveerd, waarbij zowel dirigente Nina Boonen, Sint-Pieter als Mefisto balanceerden tussen hemel en hel, maar ieder dompelde de zaal onder in een warme gloed. (foto’s Evelien Veltjen)

rustige-11-juli-viering-in-zolder

Rustige 11-juli-viering in Zolder

Het was geen massale opkomst voor de 11 juli-viering op ’t pleintje aan ’t Bergske in Zolder, maar wel een kleinschalig gezellig gebeuren. Terwijl de volwassenen genoten van een drankje en vlaai, amuseerden de kinderen zich op een springkasteel of keken vol ontzag naar de reuzen uit Bolderberg en Boekt. (foto’s Ann Jordens)

zweefvliegtuig-landt-in-weide-in-ubbersel

Zweefvliegtuig landt in weide in Ubbersel

In een weide langs de Kanaalweg in Ubbersel is deze namiddag een zweefvliegtuig geland. Het vliegtuig, met aan boord één piloot, kwam uit Zutendaal en vloog noordwaarts. Op een bepaald ogenblik was er geen thermiek meer om in de lucht te blijven, en dan kun je als piloot niets anders doen dan een veilige plaats zoeken voor een voorzorgslanding. De piloot heeft die tot een goed einde gebracht in de weide. Hij bleef ongedeerd en ook het vliegtuig raakte niet beschadigd. Teamgenoten kwamen met een aanhangwagen om het toestel op te halen. Dat moest daarvoor eerst gedeeltelijk gedemonteerd worden, maar ook dat is een routineklus. (foto's Michiel Reynders)

de-zomer-van-de-vogelverschrikker-1

De zomer van de vogelverschrikker (1)

Nog tot eind augustus kan je – net als vorig jaar - vogelverschrikkers spotten in Berkenbos, en daar is nu ook Eversel-Ubbersel bijgekomen. Je kunt dat best doen met de fiets. Ga eerst een plannetje uithalen in ZLDR Luchtfabriek, de toeristische dienst, de bibliotheek, ZLDR luchtfabriek, café Sporthal Berkenbos of Sint-Baaf Eversel. Daarbij zit ook een stemformulier waarop je de 3 mooiste per fietsroute kunt aanduiden, voor 5 september breng je het formulier weer binnen. In het totaal zijn er 51 vogelverschrikkers te bekijken. Voor vandaag fietste Ann Jordens alvast in Berkenbos rond, voor een impressie van een aantal vogelverschrikkers. Morgen volgt Eversel-Ubbersel.

burenbarbecue-in-ubbersel

Burenbarbecue in Ubbersel

Ook Ubbersel hield al voor de tiende keer zijn burenbarbecue. Er hadden liefst 106 mensen ingeschreven. Er werd gestart met een gratis drankje, daarna volgde de barbecue om af te sluiten met een gratis dessertje. Het werd een mooie zomeravond. (foto’s Marita Swinnen)

jongeman-uit-heusden-zolder-stierf-in-kortessem

Jongeman uit Heusden-Zolder stierf in Kortessem

Het is nu bevestigd dat één van de slachtoffers van het dramatische ongeval in Kortessem een jongeman uit Heusden-Zolder is. Gisteren beperkte het parket zich nog tot de mededeling dat twee jonge Limburgers bij de slachtoffers waren en werd gevraagd om de afkomst discreet te houden tot alle familieleden verwittigd waren. Het slachtoffer uit Heusden-Zolder is Mustafa Önalan, bij de vrienden gekend als Musti. Hij zou binnenkort 21 worden. Er is deze namiddag een gebedsdienst in de Selimiye-moskee, morgen wordt hij begraven op de islamitische begraafplaats op het kerkhof van Berkenbos.

briljant-voor-anna-en-roger

Briljant voor Anna en Roger

Anna Notermans (84) en Roger Vanheerle (88) vierden gisteren hun 65ste huwelijksverjaardag, briljant dus. Al jaren verblijven Anna en Roger in de serviceflats van Corsala in Koersel. Maar ze zijn beide geboren in Heusden en leerden elkaar kennen in de spiegeltent op de kermis. Ze trouwden op 3 juli 1954. Anna en Roger hebben het grootste deel in de Oudstrjiderslaan in Heusden gewoond, ze hebben twee zonen, Ronny en Eric en 2 kleinkinderen. Roger werkte in en op de mijn, Anna heeft gewerkt bij wasserij Mireille en beenhouwerij Vanhoudt. (foto Jean Beerten)

opnieuw-een-podiumplaats-voor-jelle-geens

Opnieuw een podiumplaats voor Jelle Geens

Jelle Geens is vandaag derde geworden op de sprinttriatlon in het Duitse Hamburg. Daarmee behaalt hij een week na zijn overwinning in Montréal opnieuw een podiumplaats.  Het ging om de zesde manche in de World Triathlon Series. Geens deed 55:13 over de 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. In de laatste 200 meter moest hij de Australiër Jacob Birtwhistle en de Fransman Vincent Luis laten gaan, zij eindigden 4 en 3 seconden voor hem. Morgen doet hij samen met zijn drie ploegmaats van de Belgian Hammers mee aan de gemengde aflossing.

vandaag-gezien-78

Vandaag gezien

Gewoon een zomerse sfeerfoto. (Jan Leijskens)

buurtfeest-rond-de-h-rita

Buurtfeest rond de H. Rita

De buurt van de Heilige Rita, een deel van de Schootstraat en omgeving, houdt vandaag zijn buurtfeest. Voor het eten, de drank en zeker de gezelligheid zijn 78 volwassenen en 9 kinderen opgedaagd. Een succes dus.

vakantiegroeten-uit-tirol

Vakantiegroeten uit Tirol

André Symons kwam in Holzgau, Tirol, een jonge koe tegen die blijkbaar geleerde heeft om een pootje te geven. 

morgen-11-julibijeenkomst-in-zolder

Morgen 11-julibijeenkomst in Zolder

Morgen heeft op het pleintje aan ’t Bergske – langs de Inakker – in Zolder-Centrum een informele 11-juliviering plaats. Er is geen academisch gedeelte met toespraken of zo voorzien, gewoon een gezellig samenzijn met een drankje, een koffie en een stuk vlaai. Voor de kinderen staan er enkele springkastelen. Twee reuzen, de Kluizenaar van Bolderberg, en Tijl Uilenspiegel uit Boekt, houden alles in de gaten. Iedereen is welkom tussen 16 en 18 uur.

exelgaarden-vierde-zijn-10de-straatfeest

Exelgaarden vierde zijn 10de straatfeest

De bewoners van de Exelgaarden hielden vrijdagavond hun 10de straatfeest. Een jubileum dus en daarom startten ze eerst met een receptie. Daarna waren er de klassieke lekkere momenten met een barbecue en een ijsje van de ijskar. Er daagden liefst 50 buurtbewoners op, bijna iedereen was er. (foto’s Lowie Gielis)

verenigde-vrienden-met-engelen-en-duivels

Verenigde Vrienden met engelen en duivels

Zoals ieder jaar organiseert de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden in Heusden bij de start van de vakantie een vierdaags muziekkamp. Dat is een mix van muziek spelen en amusement rond een thema. Dat thema luidt deze keer ‘Hemeltje Hel’. Sint-Pieter en Mefisto (de duivel) begeleiden de deelnemers daarbij en zoals ieder jaar wordt ook een photoshoot gehouden. Maar de muzikanten houden dus ook intensieve repetities onder leiding van dirigente Nina Boonen. (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-371

De kijk van Richie

Overal kun je je nagels laten verzorgen ...

bloembakken-in-de-brede-zin

Bloembakken in de brede zin ...

Greetje Jacobs keek vol bewondering naar de bloembakken op de vensterbank van 't Brugske. Niet gevuld met klassieke bloemen wel met kruiden, groenten en fruit.

nog-tot-zondag-left-hand-georges-art-project

Nog tot zondag Left Hand Georges Art Project

Wie nog voor de allerlaatste keer in de oude Muze een tentoonstelling wil bekijken, kan nog tot zondag in de foyer terecht voor het kunstluik van de Left Hand Georges Art Project. Het gaat om kunstwerken van Georges Veltjen zelf en een aantal bevriende kunstenaars. Ondertussen staat ook vast dat de roadfilm, telkens gekoppeld aan een kleine expo en een mini-concertje, te zien zal zijn in Portugal, Engeland en Brazilië.

vandaag-gezien-77

Vandaag gezien

Tijdens zijn dagelijkse wandeling zag Jean Davidts dit diertje in Bolderberg. Hij vraagt zich – net als wij trouwens – af wat deze hagedisachtige wel mag zijn. Het diertje is ongeveer 6 cm lang. Wie weet meer? Internetgazet[!]heusden-zolder.eu UPDATE Verschillende lezers hebben ondertussen gereageerd en ze herkennen hier de naaktbarende hagedis in.

verkeer-in-irislaan-en-heidestraat-wordt-beperkt

Verkeer in Irislaan en Heidestraat wordt beperkt

Verschillende buurtbewoners hadden geklaagd over sluipverkeer en overdreven snelheid in de Irislaan en de Heidestraat in Bolderberg. Metingen, tellingen en de resultaten van het project Route2school bevestigden dat probleem. In overleg met verkeersdeskundigen en de politie besloot de gemeente het doorgaand autoverkeer in beide straten te weren. Het kruispunt wordt niet volledig afgesloten, om plaatselijk verkeer in de wijk mogelijk te houden. Zo komt er ook geen verschuiving van (…) Lees het hele bericht

vlaanderen-betaalt-mee-aan-plannen-woutershof

Vlaanderen betaalt mee aan plannen Woutershof

Vlaams minister van Natuur Koen Van den Heuvel heeft vijf projecten goedgekeurd die het landschap van De Wijers moeten versterken. Het zijn kleinschalige projecten die de belevingswaarde van het gebied bevorderen. De projecten worden de komende twee jaar uitgevoerd door verschillende organisaties en verenigingen in Genk, Lummen, Hasselt, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder. Die krijgen daarvoor 178.545 euro. In Heusden-Zolder gaat het concreet over het versterken van de (…) Lees het hele bericht

27-600-euro-voor-ontwikkelingsprojecten

27.600 euro voor ontwikkelingsprojecten

Ook dit jaar krijgen weer verschillende projecten in het zuiden geld van de gemeente Heusden-Zolder. Het zijn projecten die gesteund worden of opgezet zijn door inwoners of organisaties van hier. Vervolgens kregen ze een positief advies van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS). Het gaat om de school Ste Famille Sibut in Kaga Bandoro-Centraal Afrikaanse Republiek (Bert Vanbuel), € 2.000; Mali Juice Muleba inTanzania (Mali Muleba vzw), € 3.000; opvang van straatkinderen (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-mechelen

Vakantiegroeten uit Mechelen

Frans Mentens bezocht de stad Mechelen en maakte deze foto bij valavond.

inbraak-in-spoorwegstraat

Inbraak in Spoorwegstraat

In de Spoorwegstraat, een zijstraatje van de Edward Staintonstraat is ingebroken in een woning. Vermoedelijk gebeurde dat woensdagavond, in ieder geval is de inbraak woensdagavond laat ontdekt. Het is niet bekend of er iets verdween uit de woning.

circuit-rondleidingen-starten-met-60-deelnemers

Circuit-rondleidingen starten met 60 deelnemers

‘Goed begonnen is half gewonnen,’ mag dan een oud cliché zijn, voor de vzw Toerisme Heusden-Zolder was dit alvast een torenhoge realiteit vandaag. De rondleidingen op Circuit Zolder zijn voor dit seizoen ingezet met liefst 60 deelnemers. De gidsen Jos Bervoets en Michel Verdonck hadden de handen vol, er is in deze periode dan natuurlijk ook veel te vertellen over het circuit en zijn activiteiten. (foto’s Bert Rodiers)

bolderberg-live-krijgt-volkse-wielerkoersen

Bolderberg Live krijgt volkse wielerkoersen

De horecazaken in Bolderberg organiseren op zaterdag 24 augustus opnieuw Bolderberg Live. 11 horecazaken nodigen één of meer artiesten of bands uit die voor de nodige ambiance zullen zorgen. Maar er staat die dag nog meer op het programma. Serviceresidentie BoCasa houdt van 14 tot 18 uur een zomermarkt, waarvoor trouwens nog standhouders gezocht worden. De meest opvallende nieuwigheid is de Bolderberg Dorpelingen Koerse om 17 uur, 2 (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-76

Vandaag gezien

Kleurenpracht, gratis aangeboden door de natuur. (foto's Jan Leijskens)

al-meer-dan-6-000-zwembadbezoekers-op-terlaemen

Al meer dan 6.000 zwembadbezoekers op Terlaemen

Het openluchtzwembad Terlaemen heeft de start van het nieuwe seizoen niet gemist. Van bij de opening op 22 juni tot nu mochten ze daar meer dan 6.000 bezoekers verwelkomen. Onder hen ook 1385 schoolkinderen die gratis binnen mochten. Voor de meeste werkende mensen moet de vakantie nog beginnen, het is overdag – zoals vandaag – dan ook geregeld wat kalmer. Ideaal voor de echte zwemmers. Trouwens, het terras staat ook altijd open voor fietsers en wandelaars die er passeren. (foto’s Simonne Maes)

crossmotor-van-wegpiraat-in-beslag-genomen

Crossmotor van wegpiraat in beslag genomen

De verkeersdienst van de politie heeft eergisteren extra patrouilles ingezet na klachten over onverantwoord rijgedrag en overdreven lawaai door motorfietsen. Terwijl in de vooravond de motoragenten bijstand boden bij een woningbrand in de Schansstraat, zagen ze een crossmotor met daarop 2 jongemannen zonder helm. De passagier sprong er af, de motorrijder sloeg op de vlucht. Nadien konden ze alleen nog de passagier aantreffen. Later op de avond klopte de politie bij de motorrijder (…) Lees het hele bericht

noa-den-tantist-veur-e-vals-gebeet

Noa den tantist veur e vals gebeet

 As ge nief taan vandoen hêd, dan kunder best noa den tantist gûn veur e vals gebeet. De tandarts kan er namelijk voor zorgen dat je een kunstgebit krijgt.

vakantiegroeten-uit-kaapstad

Vakantiegroeten uit Kaapstad

Paulette Huybrechts was in Zuid-Afrika en stuurt een straatbeeld van de Bo-Kaap, een schilderachtig deel van Kaapstad in Zuid-Afrika. Eén van de meest gefotografeerde buurten van Kaapstad. Het huis met nummer 128 werd terug in de verf gezet en kreeg een grondige poetsbeurt. Zwoegen bij zwoele temperaturen.

ook-de-cofidis-ploeg-kwam-trainen

Ook de Cofidis-ploeg kwam trainen

 Zoals aangekondigd is in de vooravond ook de Cofidis-ploeg neergestreken op Circuit Zolder. Ook zij kwamen hun technieken en afspraken bijschaven met het oog op de ploegentijdrit in de Tour volgende zondag. (foto’s Ann Jordens)

brandje-door-onkruidverbranden

Brandje door ... onkruid verbranden

Bovenop de drukte die de brandweer al had in onder meer Lummen, was er deze namiddag ook nog een klein brandje aan het voormalige station van Zolder. Bij het verbranden van onkruid had de deurstijl van het gebouw vuur gevat. Op zich was de brand snel onder controle maar de brandweer moest aan de binnenzijde ook kijken of er geen uitbreiding was. Daarvoor werd de deur opengebroken.

inbraak-in-koolmijnlaan-3

Inbraak in Koolmijnlaan

Er is afgelopen nacht weer een inbraak gepleegd. Deze keer was een huis in de Koolmijnlaan het doelwit.  De inbrekers raakten binnen maar zouden niets hebben meegenomen.

bloemenrock-zomerfeest-in-hof-ter-bloemen

Bloemenrock: zomerfeest in Hof Ter Bloemen

In woonzorgcentrum Hof Ter Bloemen had deze namiddag BloemenRock plaats, een soort zomerhappening. Of een festival als je wilt, net iets kleiner dan Werchter en Pukkelpop maar in tegenstelling tot Vestiville ging het volledig door. Johnny Solo kreeg er met zijn muziek de sfeer in en danskoppel Remi en Rachel lokten de danslustigen op de dansvloer. Uiteraard was er ook het nodige te smullen en te drinken. (foto’s Marina Poelmans)

e-314-wordt-volgende-week-afgewerkt

E 314 wordt volgende week afgewerkt

De werkzaamheden voor de aanleg van de derde rijstrook richting Nederland op de E314 in Heusden-Zolder zitten in de laatste rechte lijn. Vanaf maandagavond wordt alles afgewerkt. In het begin van de week wordt het verkeer richting Nederland op de vernieuwde autosnelweg gebracht. Vermoedelijk opent dan ook op dinsdag 9 juli de op- en afrit 27 Circuit Zolder in de richting van Nederland. Tot het einde van de week worden de markeringen en signalisatie richting Leuven ‘s nachts (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-toscane

Vakantiegroeten uit Toscane

Frans Morawski en Ria De Clerck hebben hun hart verloren in Toscane. Aan de hand van deze foto kun je dat best begrijpen.

richie-als-formateur-13

Richie als formateur (13)

Europees president Michel weet nu bij wie hij altijd te rade kan gaan ...

ertugrul-atici-maakt-indruk-in-het-chinees

Ertugrul Atici maakt indruk in het Chinees

Ertugrul Atici van het 5de jaar van het Sint-Franciscuscollege heeft deelgenomen aan de prestigieuze internationale wedstrijd ‘Chinese Bridge’ in het Confucius Instituut Howest in Brugge. Hij zong er in het Chinees 'Our song', enkele jaren speciaal gecomponeerd voor het Belgische paviljoen op de wereldtentoonstelling in Shanghai. Ertugrul ontving de felicitaties van de jury.

collegeleerlingen-zijn-naar-china-vertrokken-1

Collegeleerlingen zijn naar China vertrokken

15 leerlingen van het Sint-Franciscuscollege en 3 van het Atheneum Leopoldsburg zijn vandaag naar China afgereisd. Ze strijken er 2 weken neer in Shanghai en omgeving. Ze verblijven eerst 4 dagen bij een gastgezin van de partnerschool van het SFC in Haimen. Daarna volgt een tweedaagse citytrip in Shanghai en verblijven ze nog 8 dagen aan de universiteit in Hangzhou waar ze workshops en Chinese les krijgen. Tussendoor zullen ze ook heel wat bezienswaardigheden bezoeken.
 

teams-oefenen-volop-op-ploegentijdrit

Teams oefenen volop op ploegentijdrit

Een ploegentijdrit in het wielrennen is een heel aparte discipline. Daarbij moet een aantal regels inzake aflossing, leiding geven en tempo aangeven gevolgd worden. Maar in een seizoen worden niet zo vaak ploegentijdritten betwist, daarom is in de aanloop naar die van volgende zondag na de tourstart enige oefening vereist. Het gaat om een tijdrit van 27,6 km met start en aankomst in Brussel. De ploegen vinden op Circuit Zolder blijkbaar het ideale trainingsparcours. Vanmiddag (…) Lees het hele bericht

trieste-boel-daar-in-de-beemdenstraat

Trieste boel daar in de Beemdenstraat

Kenny van Limbergen fietst dagelijks voorbij de glasbollen in de Beemdenstraat en het complete afvalstort dat hij daar ziet groeien, is hem een doorn in het oog. Bovendien heeft iemand wat verder in de groene berm vier versleten autobanden gedumpt.

vandaag-oefenen-tour-ploegen-op-circuit-zolder

Vandaag oefenen Tour-ploegen op Circuit Zolder

Zondag rijden de tourrenners in Brussel een ploegentijdrit. Dat is een aparte discipline die enige training vergt en daarvoor komen verschillende teams vandaag naar Circuit Zolder. Op het circuit kunnen ze immers in veilige omstandigheden en op een goed wegdek trainen. Vanaf 9 uur zullen de bussen de paddock binnenrijden. De plannen kunnen nog altijd last minute worden bijgestuurd maar er worden minstens 4 topteams verwacht. Bahrein-Merida  (het team van Nibali), Trek Segafredo (Porte) en Sunweb (Matthews) zullen trainen tussen 11 en 13 uur. Cofidis (Herrada) komt op de baan tussen 17 uur en 18.15 u. Mogelijk komen ook nog andere teams.

huis-tijdelijk-onbewoonbaar-na-brand-1

Huis tijdelijk onbewoonbaar na brand

Een gezin uit de Schansstraat is bij familie ingetrokken nadat dinsdag in de vooravond hun woning door brand is getroffen. Het vuur ontstond vermoedelijk door een kortsluiting in de achterbouw. Toen de brandweer aankwam, hadden alerte buren het vuur al geblust met een tuinslang. Maar door de brand en vooral door de vele rook, is het huis een tijdje onbewoonbaar. 

inbraak-in-de-naaldert

Inbraak in de Naaldert

Inbrekers zijn binnengedrongen in een woning in de Naaldert. Het is nog niet duidelijk wat ze hebben buitgemaakt. De inbraak is deze middag ontdekt.

vakantiegroeten-uit-nieuwpoort-1

Vakantiegroeten uit Nieuwpoort

Vergis je niet, op de foto lijkt de kustlijn van Nieuwpoort in somber weer gehuld, maar in werkelijkheid maakte Sylvain Huybrechts deze foto tijdens de hittegolf en was het zeewater letterlijk aan het verdampen.

sk-heusden-06-speelt-eigen-jeugd-uit

SK Heusden 06 speelt eigen jeugd uit

SK Heusden 06 is ook klaar om te starten met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen nu de spelerskern rond is. Er zijn niet zo gigantisch veel nieuwe spelers aangetrokken omdat de club de eigen jeugds wil uitspelen, een filosofie die wordt gedeeld door de nieuwe trainer Erhan Özturk en hulptrainer Yves Aendekerk.  Zijn aangetrokken: Coksayilir Haci (Herkenrode), Garlisi Alessio (KVV Heusden-Zolder), Meerts Dieter (KVV Heusden-Zolder), Prieto-Rojas Dario (Stal Sport), (…) Lees het hele bericht

wk-bmx-wordt-een-recordeditie

WK BMX wordt een recordeditie

3550: het postnummer van Heusden-Zolder en ook het aantal deelnemers dat is ingeschreven voor de wereldkampioenschappen BMX op de BMX-track in Zolder van 23 tot 27 juli. Het gaat dan alleen nog maar over de Challenge Class, daarin zitten de junioren en eliterenners zelfs niet meegerekend. Het wordt dus een recordaantal deelnemers dat vanuit heel de wereld naar onze contreien afzakt. Alle hotels tot in de verre omgeving zijn dan ook volgeboekt. Het evenement wordt nog stukken (…) Lees het hele bericht

veel-nieuw-bloed-voor-bolderberg-fc

Veel nieuw bloed voor Bolderberg FC

In het voetbal is ook het bestuur van Bolderberg FC klaar met zijn huiswerk om het nieuwe seizoen in tweede provinciale goed aan te vatten. Zowel voor de eerste als tweede ploeg zijn nieuwe spelers aangetrokken terwijl anderen de club hebben verlaten. Deze spelers kwamen erbij: Yannis Abeels (Termolen), Bedirhan Arslan (Winterslag), Siebe Beerten (Lummen), Andy Buntinx (Anadol), Leandro Caraciollo (Bregel), Dylan Claes (Helson), Kim Claes (Gestel), Kenneth Cupers (Calcio), Jordi (…) Lees het hele bericht

crelem-haalt-zijn-blauwbessen-in-koersel

Crelem haalt zijn blauwbessen in Koersel

Crelem Bakeries in de Westlaan gaat voor zijn croûtes en kaastaarten met blauwe bessen resoluut lokaal met de bessen van Blueberry Fields. Het fruit legt slechts twaalf kilometer af van het veld in Koersel tot in de bakkerij van Crelem Bakeries in Viversel. Volgens algemeen directeur Geert Coppieters kiest het bedrijf indien mogelijk altijd voor de kortste weg tussen veld en klant, maar 12 kilometer is voor het bedrijf een nieuw record. Het bedrijf probeert ecologisch te (…) Lees het hele bericht

morgen-starten-de-circuitrondleidingen

Donderdag starten de circuitrondleidingen

De gidsen van de vzw Toerisme Heusden-Zolder kunnen vandaag  en morgen hun stembanden best sparen, want donderdag gaan de rondleidingen op Circuit Zolder van start. Elke donderdag in juli en augustus – behalve 25 juli en 15 augustus – kan iedereen mee op stap voor een blik achter de schermen van Circuit Zolder, waar op dat ogenblik trouwens trainingen aan de gang zijn. Afspraak om 14 uur aan brasserie The Wheels, bij de BMX-track. Jongeren tot 18 jaar betalen € 1, volwassenen € 3 (drankje achteraf inbegrepen). Groepen geven best vooraf een seintje via infokantoor toerisme, Vrunstraat 6, tel. 011 80 80 88 toerismeheusden-zolder.be

kamp-met-rugby-en-urban-sports

Kamp met rugby en urban sports

Rugbyclub RC 9 pakt deze vakantie uit met een zomerkamp waarin jongeren tussen 8 en 12 jaar kunnen kennismaken met rugby maar ook met een aantal urban sports zoals skateboarden, freerunning en kin-ball. Het kamp heeft plaats in sporthal Zolder van 19 tot en met 23 augustus. Het begint telkens om 9 uur met rugby, na de middag komen de andere sporten aan bod en dat tot 16 uur. Deelnemen kost 75 euro voor de hele week. Meer info vind je op AAP.Heusden-Zolder.be, daar staan ook alle andere zomerkampen beschreven.

minder-werklozen-op-jaarbasis-meer-dan-in-mei

Minder werklozen op jaarbasis, meer dan in mei

887 inwoners van Heusden-Zolder zaten eind juni zonder werk, dat is 6 % van de beroepsbevolking. In Limburg en Vlaanderen bedraagt de werkloosheidsgraad 5,7 %. Ten opzichte van een jaar geleden is de werkloosheid hier met 3,4 % gedaald. Het gaat iets minder snel naar beneden dan elders. Trouwens, ten opzichte van mei is er een lichte stijging met 21 werklozen. 
 

ga-bloed-geven-in-de-vakantie

Ga bloed geven in de vakantie

We trappen een open deur in als we zeggen dat in de vakantie de nood aan bloedgevers extra groot is. Noteer daarom misschien de volgende inzamelingen in Heusden-Zolder. Op donderdag 11 juli tussen 17.30 u en 20.30 u kun je terecht in de Witte Zaal in Bolderberg. Op dinsdag 16 juli tussen 17.30 en 20 uur is het te doen in Sint-Baaf Eversel. En je hebt nog een laatste kans op maandag 22 juli tussen 17.30 en 20 uur in Ons Huis in Berkenbos.

vakantiegroeten-uit-grevelingen

Vakantiegroeten uit Grevelingen

En hier is dan al de eerste vakantiefoto. Robert en Marleen Vogels-Jacobs verbleven in het mooie Grevelingen aan de Franse kust. De Fransen noemen het trouwens Gravelines, het ligt niet zo ver over de grens. 

piek-in-het-aantal-faillissementen

Piek in het aantal faillissementen

In juni gingen in ons land 1107 bedrijven failliet, dat zijn er 20 % meer dan vorig jaar. Op 2015 na is vorige maand daarmee de zwartste juni sinds lang. Limburg telde 77 faillissementen, ook dat zijn er 20 meer dan vorig jaar en het is volgens Graydon Belgium na 2014 en 2015 het slechtste rapport. Over de eerste helft van dit jaar zitten we al aan 438 bedrijven die op de klippen liepen. Meestal komen die uit de bouw en de horeca. Dat blijkt ook weer in Heusden-Zolder: de horeca-onderneming van Bayram Mehtap Echtg Celik uit de Koolmijnlaan, het bouwbedrijf Teskya bvba uit de Mijnwerkerslaan en I&L Algemene Bouwwerken uit de Pastoor Paquaylaan, 

richie-als-formateur-12

Richie als formateur (12)

Als Didier Reynders en Johan Vande Lanotte gehoopt hadden op vakantie te gaan, dan heeft de koning daar nu een stokje voor gestoken.

win-prijzen-met-je-vakantiefoto

Win prijzen met je vakantiefoto

Juli is begonnen, de echte start van de grote vakantie. En omdat mooie tradities dienen om in ere te houden, zal uw Internetgazet ook nu weer de mooiste vakantiefoto’s tonen. En bekronen, want we hebben leuke prijzen in petto, daarover later meer. Vanaf nu kun je dus je vakantiefoto’s insturen, of ze nu elders in Europa gemaakt zijn, aan de andere kant van de wereld, in de kust, Ardennen of Heusden-Zolder, … Hou wel met enkele praktische zaken rekening: zorg voor kwalitatieve (…) Lees het hele bericht

wandelen-in-hz-de-groene-route

Wandelen in HZ: de Groene Route

Vandaag trekken we met wandelpeter Eric Lemmens op pad langs de Groene Route. Dit is vooral een uitstekende keuze voor iemand met weinig tijd of voor wie lang wandelen niet meer zo goed lukt. De Groene Route start aan de ingang van domein Bovy is nog geen 4 km lang. Je doet er slechts 3 kwartier over. Onderweg zijn er voldoende banken om van het uitzicht en de natuur te genieten ... en dus de stress uit je lijf te krijgen. Trouwens, de pijl op het (…) Lees het hele bericht

dries-vanthoor-wint-nu-ook-in-misano

Dries Vanthoor wint nu ook in Misano

Dries Vanthoor is sterk bezig. Een week na zijn winst in de uithoudingswedstrijd op de Nürburgring, won hij nu ook de GT race van de Blancpain GT World Challenge Europe in het Italiaanse Misano. Het ging daar om twee races van een uur die hij betwistte samen met teamgenoot Charles Weerts in een Audi. In de kwalificaties toonden ze zich de snelsten, maar in de eerste reeks ging het mis doordat Weerts van de baan ging. In de tweede race kon niemand hen een strobreed in de weg leggen en wonnen ze overtuigend.