Archief april 2013

16500-euro-niet-betaalde-verkeerstaks

16500 euro niet betaalde verkeerstaks

De politie voerde samen met Agentschap Vlaamse Belastingdienst controles uit in Westlaan en Koolmijnlaan. 71 voertuigen werden gecontroleerd. De inspecteurs betrapten 30 bestuurders die hun verkeersbelasting niet hadden betaald, goed voor € 16500. Voorts zijn inbreuken vastgesteld wegens niet verzekerd rijden (1), geen keuring (1), geen veiligheidsgordel (1), overladen aanhangwagen (1), niet naleven voorwaarden proefrittenplaat (1). 2 voertuigen kregen een wielklem op, 1 auto is getakeld. 1 wagen en 1 kentekenplaat zijn in beslag genomen.

het-weer-het-wordt-warmer-5

Het weer: het wordt warmer!

Tussen hogedrukgebieden uitgestrekt van de Atlantische Oceaan via Nederland tot Oost-Europa en depressies ten noorden en zuiden ervan wordt strijd geleverd. De hoge luchtdruk blijkt meestal de overhand te kunnen houden op ons weerbeeld, maar verliest even zijn strijdvaardigheid op donderdag. Dan schuift een storing over onze streken.
Vandaag verloopt de rest van de dag droog met een wisselende bewolking en maxima rond 15 of 16 graden. Er staat wel een koud aanvoelende noordelijke wind.
Lees het hele bericht

vaker-oog-in-oog-met-inbrekers

Vaker oog in oog met inbrekers

Niet alleen zijn er het afgelopen jaar heel wat inbraken gemeld, vaker worden bewoners ook met inbrekers geconfronteerd. Dat heeft voor een deel te maken met inbraken die in de vooravond, of zelfs overdag, gebeuren, waarbij de kans op betrapping groter is. Maar het kan ook midden in de nacht zijn, zoals de bewoner van het Vagevuurpad in Boekt. Die betrapte gisterochtend rond kwart over vier inbrekers in zijn woning. Hij kreeg een klap op het hoofd en moest naar het ziekenhuis. De daders vluchtten met (…) Lees het hele bericht

aftellen-naar-boekt-feest

Aftellen naar Boekt Feest

In Boekt zijn ze nu al aan het aftellen naar het pinksterweekend want op 17, 18 en 19 mei heeft weer Boekt Feest plaats. Vrijdagavond staan de coverbands Private Zoo en Creep (foto creep.eu) op het podium. Zaterdag begint het al kort na de middag met een minivoetbaltornooi en targetshot. In de vooravond luistert het popkoor Horlecante de dorpsbarbecue op en later geeft Silhouet een optrede. Zondag is de familiemiddag waarin de waterpret centraal staat, het minivoetbaltornooi wordt voortgezet en er is een boel animatie. Later meer details.

hangbuikzwijn-tijdelijk-in-beslag

Hangbuikzwijn tijdelijk in beslag

Een hangbuikzwijn dat was uitgebroken en in de Geenrijt op de loop was, is door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum gevangen en tijdelijk meegenomen. Dat moet de eigenaar - een eindje verderop - de kans geven om voor een degelijke omheining te zorgen. Het dier was bij zijn ontsnapping immers niet aan zijn proefstuk toe. Zo is het zondagavond ook al gevangen op één van de terreinen van SK Heusden 06.

vlaamse-projectsteun-voor-de-wijers

Vlaamse projectsteun voor De Wijers

Vlaams minister-president Kris Peeters - ook verantwoordelijk voor plattelandsbeleid - trekt 150.000 euro uit voor het gebied De Wijers. Daarvoor kunnen vanaf nu de provincie, gemeenten, lokale verenigingen, ondernemers, scholen of andere organisaties projecten indienen. Het moet gaan om 'quick wins', kleinschalige, kortlopende initiatieven om het landschap met haar natuurwaarden en culturele waarden te verbeteren, of die de recreatieve werking versterken of de samenwerking tussen de betrokken partijen bevorderen. Projecten kunnen ingediend worden tot 31 augustus bij het Projectsecretariaat De Wijers, Koningin Astridlaan 10, 3500 Hasselt. Projecten die goedgekeurd worden krijgen voor 50 % subsidies met een maximum van 20.000 euro.

donderdag-allereerste-elektrische-motorcross

Donderdag allereerste elektrische motorcross

De komende dagen mag je op Circuit Zolder weer heel wat initiatieven verwachten in het kader van de Clean Week. Zo wordt donderdag 2 mei samen met de FIM (Internationale Motorfederatie) en de BMB (Belgische Motorrijdersbond) de eerste crosswedstrijd ooit voor elektrische motoren georganiseerd. Volgens general manager Thierry Deflandre gaat het om een wereldprimeur. "De allereerste cross in de geschiedenis van de sport (1934) vond niet alleen plaats in ons land, ook de naam (…) Lees het hele bericht

geslaagd-g-baskettornooi-bij-bbc-zolder

Geslaagd G-baskettornooi bij BBC Zolder

BBC Zolder heeft weer een succesvol G-baskettornooi achter de rug met ploegen van Zolder, Geel, Pitzemburg, Lommel, Falco en Schoten. Heel de dag namen de ploegen het tegen elkaar op. Na afloop waren er voor alle spelers medailles en daar doen ze het ook voor een stuk om. Als afsluiter was er een confrontatie tussen Unified Selectie en Dames Basket Zolder, Unified won na een harde strijd met 57-54. Algemeen coördinator Kris Cuppens kon tevreden terugblikken op het tornooi.

de-laatste-keer-grijze-huisvuilzakken

De laatste keer grijze huisvuilzakken

Bij de huisvuilophaling van morgen is het de laatste keer dat je nog grijze vuilniszakken kan meegeven. Vanaf volgende maand zijn alleen de bordeaux zakken nog geldig en blijven de grijze exemplaren onherroepelijk staan.

speedway-was-adembenemend-spektakel

Speedway was adembenemend spektakel

Heel wat spektakel vandaag op Helzold want de Speedwayfanclub organiseerde het Helzold Speedway Kampioenschap. Het publiek kreeg er heel wat sensatie voorgeschoteld en technisch hoogstaande wedstrijden van racers uit binnen- en buitenland die op het scherp van de snee streden. En tussendoor was het uiteraard wat knarsetanden van het stof, maar dat hoort er nu eenmaal bij. (meer foto's van Stephan Volders)

gelijkspel-voor-bolderberg-4

Gelijkspel voor Bolderberg

In vierde provinciale C speelde FC Bolderberg 1-1 gelijk tegen Engsbergen. Bolderberg eindigt 11de met 46 punten.

kvv-rondt-seizoen-af-met-nieuwe-pandoering

KVV rondt seizoen af met nieuwe pandoering

In tweede provinciale B heeft KVV Heusden-Zolder met 1-10 verloren van Hoepertingen. Daarmee rondt KVV de competitie af op de laatste plaats met nul punten. De ploeg scoorde 16 goals maar kreeg er 197 tegen.

anadol-wint-derby-tegen-heusden

Anadol wint derby tegen Heusden

In vierde provinciale A stond vandaag een derby tussen FC Anadol en SK Heusden 06 op het programma. Het was de thuisploeg die de punten op de Lindeman hield met een 3-1 overwinning. Statie Zolder won met 0-1 bij Sporting Ellikom.
 In de eindrangschikking eindigt SK Heusden 06 op de 7de plaats met 53 punten, Anadol staat 12de met 43 punten en Statie Zolder is gestrand op een 15de plaats met 36 punten.

vrijheid-wint-viversel-verliest

Vrijheid wint, Viversel verliest

In derde provinciale A heeft Vrijheid Zolder Peer SV verslagen met 3-1. Standaard Viversel leed een 5-2 verlies bij SV Herkol.
In de eindrangschikking staat Vrijheid Zolder op de 10de plaats met 42 punten, Standaard Viversel eindigt 13de met 28 punten.

alice-belien-basketspeelster-van-het-jaar

Alice Beliën basketspeelster van het jaar

Tijdens de uitreiking van de Prov Stars basketbal in Kuringen is Alice Beliën van Damesbasketbalclub Zolder uitgeroepen tot speelster van het jaar in de provinciale afdelingen. De Prov Stars is een avond waarbij de awards aan de beste spelers, speelsters en coaches worden uitgereikt. Per categorie waren er drie genomineerd.

pascal-van-marcke-en-daan-nilis-de-snelsten

Pascal Van Marcke en Daan Nilis de snelsten

De Zolderrun in het centrum van Zolder was vandaag zeker een schot in de roos, de organisatoren hadden dan ook eens geluk met het weer. Het was ook even wennen voor de deelnemers nu in omgekeerde richting werd gelopen. De jogging kende nog een beperkt aantal deelnemers maar de eigenlijke run over 5 en 10 km lokte meer dan 200 atleten. Sommigen gooiden het over een recreatieve boeg, anderen legden er serieus de pees op. Pascal Van Marcke legde er van bij de start de pees op, hij sloeg een kloof die hij 10 km lang niet meer uit handen gaf. Over de 5 km was onze dorpsgenoot Daan Nilis overtuigend de snelste van het pak.
De uitslagen
5 km. 1. Daan Nilis (Heusden-Zolder), 2.Tomas Mertens (Heusden-Zolder, 3.Karel Teunkens (Balens
10 km. 1. Pascal Van Marcke (Alken), 2. Chris Wouters (Diest), 3. Jeroen Vandebrouck (Heusden-Zolder)
(meer foto's van de Zolderrun 2013)

vandaag-gezien-28-april-2013

Vandaag gezien

Prachtig zo'n amandelbloesem. (foto Jan Leijskens)

college-neemt-afscheid-van-filmzaal

College neemt afscheid van filmzaal

Zoals eerder aangekondigd gaat het Sint-Franciscuscollege in Berkenbos enorm uitbreiden. Daarvoor moet de filmzaal gesloopt worden. Dit weekend wordt daarvan waardig afscheid genomen. Gisteravond waren er al een 100-tal aanwezigen voor een heuse filmklassieker 'Cinema Paradiso' zowaar ingeleid door oud leerkracht Karel Deburchgrave. En als muzikale afsluiters twee ex-leerlingen: Steven de Bruyn van Rhythm Junks en El Fish en Ben Lambrechts ex-zanger van Blues Lee. Vandaag treden dan de collegebands (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-21

De kijk van Richie

De everzwijnenplaag wordt aangepakt.

vandaag-gezien-27-april-2013

Vandaag gezien

De mooie kleuren van een goudveil. Wist je trouwens dat de paarbladige goudveil op de Belgische rode lijst staat, van zeldzame plannten. (foto Jan Leijskens)

stef-bos-in-het-duister

Stef Bos in het duister

In een uitverkochte Muze brachten Stef Bos en Ster 'In die donker'. (foto Lenscollectief)

het-weer-kans-op-grondvorst

Het weer: kans op grondvorst!

In een koele noordelijke en maritieme luchtstroming presteert het kwik ondermaats de volgende dagen en is het licht wisselvallig. Drukstijgingen geven halfweg de week meer kansen aan de zon. Tijdens de nachten is er kans op grondvorst.
Vandaag verloopt de namiddag eerder somber met veel wolken en periodiek regen. Pas in de avond wordt het droger. De temperaturen dalen in de loop van de namiddag.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Later op de dag is er kans op een enkele (…) Lees het hele bericht

bever-is-weer-op-vrije-voeten

Bever is weer op vrije voeten

De bever die gisteren in het centrum van Leuven is gevangen, heeft vandaag het Vogel- en Zoogdierencentrum alweer verlaten. Hij is losgelaten in Werchter, bij de Dijle. Afgelopen nacht had hij in in zijn kooi in het opvangcentrum een bad met water gekregen en een stapel wilgentakken. Maar in plaats daarvan een burcht te maken, had hij de stapel hout helemaal verhakseld. Niet bepaald dankbaar voor zoveel gastvrijheid dus.

vandaag-gezien-26-april-2013

Vandaag gezien

Een biesvaren in het Bolderdal. (foto Jan Leijskens)

muze-verkocht-al-bijna-6-000-tickets

Muze verkocht al bijna 6.000 tickets

Hoewel het nog maar april is, draait de ticketverkoop voor het nieuwe cultuurseizoen in Muze op volle toeren. Vorige week konden de abonnees al hun keuze maken en deze week startte ook de los ticketverkoop. In één week tijd zijn al bijna 6000 tickets verkocht en dat is een absoluut record. Het concert van The Broken Circle Bluegrass Band en de nieuwe show van Bart Cannaerts zijn ondertussen uitverkocht. Voor de andere bijna 80 voorstellingen is er nog keuze. www.muze.be

toch-een-wielerkoers-bij-heusden-kermis

Toch een wielerkoers bij Heusden-kermis

Goed nieuws voor wieler- en ambianceliefhebbers, want nadat eerder al enkele initiatieven zijn genomen, om Zatte Zondag in Heusden toch in leven te houden, staat het nu vast dat er ook een wielerkoers komt. Reddende engel is wielerclub Berg-Op uit Eversel die van de wielerbond de toestemming kreeg om op zondag 30 juni een open koers te organiseren. Dat wil zeggen met deelnemers uit verschillende categorieën als amateurs, beloften, elite zonder contract en masters. De wedstrijd (…) Lees het hele bericht

circuit-steekt-tandje-bij-voor-24-uur

Circuit steekt tandje bij voor 24 uur

Zoals we al eerder meldden, is het New Race Festival op Circuit Zolder voor dit weekend afgelast. Organisator BRI heeft om uiteenlopende middelen de handdoek gegooid. Datzelfde BRI had ook een optie op 20 startnummers in de 24 Hours of Zolder, eein eigen organisatie van het circuit eind augustus. De circuitdirectie neemt daarom de touwtjes van de uithoudingsrace nog strakker in handen. CN en Sportscars die willen meestrijden kunnen zich aanmelden bij Andy Jaenen die de 24 uur opvolgt. Er zijn trouwens tot nu toe al 27 voorinschrijvingen genoteerd.

30-maanden-cel-voor-drugsbakker

30 maanden cel voor 'drugsbakker'

Een man van 46 jaar uit Heusden-Zolder, een bakker van beroep, moet 30 maanden de gevangenis in omdat hij drugs had verkocht. De man probeerde zowel cannibis, speed als vloeibare xtc te verhandelen. Hij gebruikte zelf ook drugs en lieten zijn afnemers bij hem thuis drugs gebruiken. Bij een huiszoeking vond de politie overal attributen en drugs, bij de binnenkoer waar zijn dochtertje speelde en op de kleerkast van het kind. Hij was al vaker opgepakt voor dealen, in 2011 werd hij nog (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-25-april-2013

Vandaag gezien

Vergeet het cliché van mei en iedere vogel met zijn ei. Zijn hier de jongen al uitgevlogen, of is het nest leeggeroofd? Gust Put gokt op een merelnest.

rode-kruis-veertiendaagse-gestart

Rode Kruis veertiendaagse gestart

Ook in Heusden-Zolder is de veertiendaagse van het Rode Kruis nu van start gegaan. Vanavond hebben de vrijwilligers alvast hun stickers te koop aangeboden voor de start van de gemeenteraad. Ook de komende dagen kan je hen nog vinden aan warenhuizen, kerken en het ziekenhuis.

25-overtreders-tijdens-markt

25 overtreders tijdens markt

Tijdens een drukke multiculturele markt stelde de politieisteren 25 verkeersinbreuken vast wegens niet leggen van de speciale kaart op een mindervalidenparking (7), parkeren op het fietspad (16), inhalen over een doorlopende witte lijn (1), besturen van een niet verzekerde moto (1). De moto werd in beslag genomen en getakeld. 1 mindervalidenparkeerkaart werd in beslag genomen wegens oneigenlijk gebruik.

raad-zonder-geschiedenis

Raad zonder geschiedenis

De gemeenteraad werd vanavond bijgewoond door 5 toeschouwers en de afwezigen die elders van een mooie lenteavond genoten, hadden overschot van gelijk. Er viel weinig te beleven, amper discussiepunten. Alleen bij de bespreking van de financiële regeling van de mandatarissen waren er twee vragen. Marie-José Maris-Vanluydt vroeg zich af of de vermindering van de presentiegelden voor commissie van 89 naar 62 euro moest dienen om de extra functie van gemeenteraadsvoorzitter te betalen. Dat werd (…) Lees het hele bericht

femma-trok-op-uitwaaitocht

Femma trok op uitwaaitocht

De dames van Femma Eversel trokken op uitwaaitocht. Tegelijk werd dat een stukje een lentetocht door het mooie weer, maar met dat initiatief pleitte Femma ook om lost te kom van het idee dat alles perfect moet zijn en te accepteren dat een mensenleven vol hoogtes en laagtes zit, net zoals het weer en de seizoenen. (meer foto's)

vzoc-vangt-bever-in-winkelstraat

VZOC vangt bever in winkelstraat

Medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zijn vanmorgen opgetrommeld door de politie van Leuven. In het portaal van een winkel in de drukke Mechelsestraat had zich een bever verscholen. Onder grote belangstelling werd het diertje gevangen en naar het VZOC overgebracht. Uit onderzoek bleek dat de bever in prima conditie is. Hij wordt nu wellicht door een specialist van de Vlaamse overheid gewogen en gemeten en die zal dan een geschikte plek zoeken om hem zo snel mogelijk weer uit (…) Lees het hele bericht

vck-bolderberg-a-heeft-nieuwe-ploeg-rond

VCK Bolderberg A heeft nieuwe ploeg rond

In het volleybal is de clubleiding van VCK Bolderberg A klaar met het team voor volgend seizoen. Van de huidige kern blijven Stijn Raymakers, Davy Vaes, Jeroen Sannen, Dries Berckmans, Kristof Ilsbroux en Daan Palmers. Nieuwkomers zijn trainer-coach Bart Renders (Mendo Booischot), Hans Reyserhove (receptiehoek, Lizards Lubbeek), Jef Claes (middenman, Geetbets), Wouter Rosseels (opposite, De Mitters Wespelaar), Mathieu Thijs (opposite, VCK B), Maarten Cox (spelverdeler, De Mitters Wespelaar) en (…) Lees het hele bericht

moed-en-volharding-scoort-in-engeland

Moed en Volharding scoort in Engeland

In Berkenbos kunnen ze fier zijn op hun turnsters, want de leden van Moed en Volharding hebben ons land uitstekend vertegenwoordigd in Engeland. Na een lange rit zijn ze vermoeid maar gelukkig thuisgekomen met maar liefst 20 medailles en 15 bekers.

kleuters-op-zoek-naar-kriebeldiertjes

Kleuters op zoek naar kriebeldiertjes

 De kleuters van het wijkschooltje in Ubbersel gingen samen met juffrouw Esmeralda op zoek naar ... kriebeldiertjes. Ze zonden ze overal, onder stenen, onder bladen, tussen takken in het kras. Het waren er veel: mieren, spinnen, regenwormen, kevers, pissebedden, ... en als de kleuters ze in de handen namen, dan kriebelden ze echt. Geef toe, een echt MOS-project (Milieuzorg op school) (meer foto's)

new-race-festival-is-afgelast

New Race Festival is afgelast

Het New Race Festival dat volgend weekend op Circuit Zolder zou plaatsvinden is afgelast. Dat komt door de medische toestand van de organisator. Normaal zouden er zaterdag sprintwedstrijden gereden worden en zondag een uithoudingsrace van 6 uur en tussendoor ook een historic-treffen. Maar dat zal dus voor een andere keer zijn.

het-heike-lijkt-wel-een-racebaan

Het Heike lijkt wel een racebaan

Na klachten van buurtbewoners hield politie een snelheidscontrole in Het Heike. Die weg doet momenteel dienst als omleidingweg voor de werken in Kanaalweg. Tijdens schoolbegin reden er liefst 88 van de 220 wagens te snel, daarbij 3 vrachtwagens. Eén bestuurder reed 93 km per uur in de bebouwde kom, hij mag zijn rijbewijs inleveren.

over-een-maand-opent-circo-paradiso

Over één maand opent Circo Paradiso

Nog exact een maand en dan gaat het kunstenfestival Circo Paradiso van start, een tweejaarlijks evenement waarvoor ze van ver naar Muze en omgeving afzakken. Zoals eerder gemeld is het thema dit jaar 'Dromen op wielen', de programmatoren lieten zich inspireren door het wiel en 50 jaar Circuit Zolder. Op 1 mei wordt het volledige programma online gezet, maar nu al is duidelijk dat naast de klassieke nostalgische kermisattracties er heel wat optredens zullen zijn onder meer van Along Comes Mary, Cie ofwel Racebob een grote botsauto, Los Callejeros met 'El Ritmo Macadam', Close-Act Theater Actred met een vurige openingsshow samen met vuurwerkmakers T&T, de Velodroom en het Brabants Fietsharmonisch orkest (foto),

vandaag-gezien-24-april-2013

Vandaag gezien

Een sleutelbloem lacht de zon toe. (foto Jan Leijskens)

duivenseizoen-komt-op-gang

Duivenseizoen komt op gang

Zoals de rest van de natuur traag op gang kwam, zo zijn de voorbije weken ook de voorbereidingen in het centrum voor de duivensport in de Obbeekstraat met vertraging gestart. Maar Rudi Hendrix en zijn ploeg steken vanaf nu een tandje bij. Ze zijn nu de jonge duifjes aan het opleren: wennen aan de korf, leren drinken in de manden en enkele kilometers wegbrengen. Ze starten met een ochtendtraining en worden dan in de manden gezet en in een aanhangwagen (foto) voor een korte trip. Als het weer (…) Lees het hele bericht

zondag-is-er-de-zolderrun

Zondag is er de Zolderrun

Nu zondag 28 april heeft in het centrum van Zolder de jaarlijkse Zolderrun plaats. Ook deze vijfde editie maakt deel uit van het Heusden-Zolders loopcriterium en het KWB-Falos loopcriterium Limburg. Om 14 uur start de jogging over 2,5 km en om 14u30 is er de run over 5 en 10 km en dat leidt over een gevarieerd parcours. Deelnemen kost € 3 voor de jogging en € 6 (kwb-leden € 4) voor de run. Start en finish liggen aan de sporthal van Zolder, daar zijn ook kleedkamers en douches beschikbaar. Parkeren (alleen via de Ringlaan) op het Heldenplein, parking B2 en Muze. Alle deelnemers komen trouwens in aanmerking voor een gratis tombola waarbij onder meer fietsen te winnen zijn.

vandaag-gezien-23-april-2013

Vandaag gezien

Prachtig zo'n kievitsbloem. (foto Jan Leijskens)

politieberichten-15

Politieberichten

In de Michel Scheperslaan botsten gisteravond twee wagens, daarbij viel één gewonde. Later op de avond moest de ziekenwagen naar de Halstraat waar een oudere vrouw was aangereden. Ook zij is naar het ziekenhuis gebracht. En aan de Pleinstraat heeft een waterlek de kelder van een woning blank gezet.

het-weer-enkele-warme-dagen

Het weer: enkele warme dagen

Een hogedrukgebied nestelt zich ten zuiden van onze regio en kan storingen even uit onze streken houden. Samen met een zuidwestelijke luchtstroming kunnen de temperaturen dan flink klimmen. Op het einde van de week zorgen storingen voor toenemende regenkansen.
Vandaag zorgt een verzwakte storing voor veel bewolking en een lokaal drupje regen is niet geheel uitgesloten, al is het vaak droog. Enkele opklaringen zijn mogelijk bij maxima rond 14 graden.
Morgen kan er wat nevel in de (…) Lees het hele bericht

met-9-5-liter-benzine-van-zolder-naar-oostende

Met 9,5 liter benzine van Zolder naar Oostende?

Morgen strijkt het programma 'Voor hetzelfde geld' neer op Circuit Zolder. Thomas Vanderveken daagt Britt van Marsenille en Jan Van Looveren uit voor een race: een race tegen de benzinetank. Ze krijgen als uitdaging om met 9,5 liter brandstof van Circuit Zolder tot Oostende te rijden. Uitgangspunt is immers dat ze door hun rijstijl aan te passen en economisch te rijden in theorie 20 % kunnen besparen op branstof. Daarvoor krijgen ze eerste de nodige instructies en rijden wat oefenrondjes. Vervolgens gaat er 9,5 liter in de tank en vertrekken ze naar hun eindbestemming: Fort Napoleon in Oostende. 'Voor hetzelfde geld', woensdagavond 20u40 op Eén

paul-reynders-is-herder-op-mechelse-heide

Paul Reynders is herder op Mechelse Heide

Sinds enkele dagen is Heusdenaar Paul Reynders de vaste herder op de Mechelse heide. Daar trekt hij voortaan met 300 schapen rond - van half april tot half december - om aan natuurbeheer te doen. De schapen eten de planten zodat de heide meer groeikansen krijgt en hun hoefjes make kleine gaatjes in de bodem wat dan weer goed is voor insecten en andere dieren. Dit stuk natuur binnen het Nationaal Park in Maasmechelen is ronduit idyllisch, met zijn heidelandschappen, bosjes, (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-22-april-2013

Vandaag gezien

Muzikale vogels of een variatie op de vogeltjesdans? Jan Leijskens kwam het tegen op één van de projecten van Brussel Art.

46-bestuurders-te-snel-1

46 bestuurders te snel

De politie van Heusden-Zolder heeft snelheidscontroles gehouden. 1290 wagens werden gecontroleerd. 46 bestuurders reden te snel in Koolmijnlaan (15), Terlaemenlaan (9), St.-Jobstraat (5) en Westlaan (17). 1 rijbewijs werd ingetrokken

dieven-stelen-aanhangwagen

Dieven stelen aanhangwagen

Aan de Sluisbamd zijn dieven er vandoor gegaan met een aanhangwagen met dubbele assen. Volgens de bewoners moeten ze daarbij de aanhangwagen eerst te voet hebben weggetrokken want hij stond een eind achter de woning opgesteld. In de Pater Beckersstraat zijn inbrekers dan weer een woning binnengedrongen. Ze gingen daarvoor via het raam. In de Ganzenstraat braken de dieven een deur open en gingen er met machines vandoor.

6-dronken-3-te-snel

6 % dronken, 3 % te snel

De politie van Heusden-Zolder was één van de zeven korpsen in Limburg die het afgelopen weekend deelnamen aan de SLimacties. Daarbij zijn in het toaal 27 dronken bestuurders (6%) betrapt en nog eens twee drugsgebruikers. Bijna 1300 wagens zijn op snelheid gecontroleerd, daarvan zijn er maar 45 (3%) geflitst. Bij de SLimcontroles zijn 7 rijbewijzen ingetrokken. Er zijn in Limburg 63 ongevallen gemeld.

nieuwe-bloedcollectes-komen-eraan

Nieuwe bloedcollectes komen eraan

De driemaandelijkse bloedafnames van het Rode Kruis komen er weer aan. Ze hebben plaats op donderdag 2 mei in de Witte Zaal in Bolderberg, op maandag 6 mei in Ons Huis in Berkenbos en op dinsdag 7 mei in Sint Baaf in Eversel. Telkens van 18 uur tot 20u30.

de-kijk-van-richie-20

De kijk van Richie

Binnenkort boringen naar steenkoolgas in de mijnstreek.

kim-poelmans-finaliste-miss-limburg

Kim Poelmans finaliste Miss Limburg

Onze dorpsgenote Kim Poelmans is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing van Miss Limburg. Eerder bereikte ze ook al het ereschavotje in de verkiezing van Miss Global en Miss Unique. Ze heeft ondertussen al heel wat ervaring met photoshoots en modellenwerk. (foto Burt Lloyd)

anthony-kumpen-wint-uithoudingsrace

Anthony Kumpen wint uithoudingsrace

Naast de FIA GT Series waren er op Circuit Zolder nog andere races. ’s Ochtends gingen de zeges in de sprintmanches van het Belgian Racing Car Championship naar Pierre Piron (Astur Car Ginetta G50) en driemaal Michael Schmetz (GC 10-V6). Schmetz wordt meteen de eerste leider in het kampioenschap. In de Supercar Challenge stonden twee races van 60 minuten op het programma. In de klassen Supersport en Sport ging de zege naar de Nederlanders Bas Schouten en Jeroen Mul in de JR (…) Lees het hele bericht

eindelijk-vlaamse-titel-voor-evelyn-neuteleers

Eindelijk Vlaamse titel voor Evelyn Neuteleers

 Evelyn Neuteleers (aangesloten bij Gym 90 Beringen) is er eindelijk in geslaagd om Vlaams kampioen op de dubbel mini trampoline te worden. In die discipline haalde ze al een resem Limburgse titels maar op de Vlaamse kampioenschappen eindigde ze de voorbije twee jaar telkens tweede. Maar vandaag in Ooigem maakte ze komaf met die frustrerende gewoonte. Na 3 sprongen had ze 2 tienden meer dan de Limburgse kampioene, Lore Huijers (Noordster Hamont). Van een spannende finale gesproken!

titel-krijgt-nog-meer-glans

Titel krijgt nog meer glans

Vorige week kregen de dames van Hebad 2B de badmintontitel bij wijze van spreken in de schoot geworden doordat concurrent Poona Hoeselt punten verloor. Toch waren die van Heusden erop gebrand om hun laatste wedstrijd uitgerekend in Hoeselt te winnen. En zo gebeurde het ook, het werd 2-6 voor Hebad, waarmee de titel nog meer glans kreeg en de flessen mochten gekraakt worden. Volgend jaar wordt het andere koek in derde liga.

de-tijd-bleef-stilstaan-op-school

De tijd bleef stilstaan op school

Op deze Erfgoeddag kon je op verschillende plaatsen in Heusden-Zolder gaan kijken naar een tentoonstellng of activiteit rond het thema 'Stop de tijd'. Opvallend was de expo van de Geschied- en Heemkundige Kring Heusden in de school aan de Kapelstraat met veel oude foto's en didactische materiaal. Zoals gemeld houdt de school einde juni op om te bestaan en heel wat belangstellenden wilden nog een keer herinneringen komen ophalen.(meer foto's van Gust Ischen)

stormloop-op-openschooldag-sfc

Stormloop op openschooldag SFC

Het Sint-Franciscuscollege hield vandaag een openschooldag, waar toekomstige leerlingen konden kennismaken met het studieaanbod op school maar ook met de ontspanningsmogelijkheden, het keukenaanbod, ... kortom het dagelijkse leven op school. Daarvoor zetten leerkrachten, directie en leerlingen hun beste beentje voor, met uitleg en animatie. En het werd een heuse stormloop waarbij al vroeg op de dag een rij stond aan te schuiven aan de deur. Het belooft daar volgend jaar druk te worden. (meer foto's van Patrick Daniëls)

eerste-communie-in-eversel-1

Eerste communie in Eversel

Een flinke groep enthousiaste kinderen deden vandaag hun eerste communie in de kerk van Eversel. (foto's Rudi Rykers)

kvv-verliest-met-forfaitcijfers

KVV verliest met forfaitcijfers

In tweede provinciale B heeft KVV Heusden-Zolder met 5-0 verloren bij Herk Sport.

fietser-en-scooter-gebotst

Fietser en scooter gebotst

Even voor twee uur vanmiddag is een gewonde gevallen bij een ongeval in de Bieststraat. Daar waren een fietser en een scooter gebotst.

vanthoor-tweede-en-leiding-in-kampioenschap

Vanthoor: tweede en leiding in kampioenschap

Laurens Vanthoor heeft met zijn teamgenoot Stéphan Ortelli in hun Audi R8 tot op het laatst meegestreden voor de overwinning in de FIA GT Series vandaag. Uiteindelijk moesten ze het Nederlands-Sloveense duo Kox-Rosina in een Lamborghini een halve seconde laten voorgaan. De derde podiumplaats was voor de Duitser Stippler en de Zweed Sandström in een Audi R8. Enzo Ide en Anthony Kumpen, ook al in een Audi R8 werden zesde. In het kampioenschap staan Ortelli en Vanthoor op kop met 44 punten, twee meer dan Stippler-Sandström. (foto's Davy Neuteleers)

vzoc-krijgt-oproep-voor-bruinvis

VZOC krijgt oproep voor ... bruinvis

Soms krijgen ze in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de gekste oproepen. Ze belden vanmiddag een man van aan de kust, hij was op wandel op het strand tussen Blankenberge en Wenduine. Daar was een grote vis aangespoeld, eerst was sprake van een potvis, maar uiteindelijk bleek het om een bruinvis te gaan. Het diertje was overleden, het VZOC ging niet zelf ter plaatse maar verwittigde de collega’s van Sealife en het opvangcentrum in Oostende.

bolderberg-speelt-gelijk-1

Bolderberg speelt gelijk

In vierde provinciale C heeft FC Bolderberg 2-2 gelijk gespeeld op het veld van SK Meldert. 

heusden-06-anadol-en-statie-vinden-de-goal

Heusden 06, Anadol en Statie vinden de goal

In vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 korte metten gemaakt met Sporting Ellikom, 4-1. En ook FC Anadol won met 1-4, op het veld van Lillonia. Statie Zolder klopte Fenerbahce Beverlo met 4-0.

vrijheid-haalt-stevig-uit

Vrijheid haalt stevig uit

In derde provinciale A heeft Vrijheid Zolder met 0-4 gewonnen bij VK Gestel. Viversel hield Grote Brogel in bedwang met 2-2.

vechtpartij-binnen-circuit

Vechtpartij binnen circuit

Kort over middernacht is de politie opgeroepen voor een vechtpartij binnen Circuit Zolder. Een 7-tal personen was daar slaags geraakt met andere bezoekers en ze hadden ook vernielingen aangericht.

winst-en-redding-voor-vck-a

Winst en redding voor VCK A

Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Dat gold gisteravond voor VCK Bolderberg A dat Sint Jan Hemelveerdegem met 3-0 versloeg en zo het behoud in eerste nationale veilig stelde. Daarvoor moest het bij momenten diep gaan tegen een hardnekkige tegenstander, maar VCK A werd opgejut door een bomvolle zaal en de afscheidnemende spelverdeler Gert Vanhees. Vanhees kreeg dan een voor een carrière van 30 jaar bij dezelfde club een daverende applausvervanging. Setstanden: 25-20, 25-23 en 25-20.

vck-b-sputtert-maar-even

VCK B sputtert maar even

In het volleybal heeft VCK Bolderberg B Zoersel verslagen met 3 - 1. Bolderberg startte ambitieus maar moest in de ultieme fase toch nog de eerste set prijsgeven. Gelukkig liet het zich geen tweede keer vangen en bleef de bezoekers overklassen. Setstanden: 24-26, 25-13, 25-17, 25-21

feest-bij-de-onafhankelijke-platenwinkels

Feest bij de onafhankelijke platenwinkels

In het kader van de Record Store Day - zeg maar het feest van de onafhankelijke platenwinkels - waren er vandaag gratis optreden in de CD & Vinyl Shop Pick-Up op SuskaBerg. Je kon er genieten van Mon-O-Phone uit Zonhoven , Polaroid Fiction uit Tongeren en Reiziger. Morgen gaat het nog verder met tussen 14 en 16 uur optredens van Buffoon, Bed Rugs, Birds That Change Colour en Fence. (foto's Ria De Clerck)

laurens-vanthoor-wint-kwalificatierace

Laurens Vanthoor wint kwalificatierace

Laurens Vanthoor (Audi) heeft aan de zijde van de Monegask Stéphane Ortelli de kwalificatiewedstrijd voor de FIA GT Series gewonnen. In de race over 39 rondes waren de twee sneller dan het Nederlands-Tsjechische duo Kox-Rosina dat eerder vandaag de snelste tijd klokte in de chronoraces. Kumpen met zijn Belgische teamgenoot Ide eindigde achtste. Morgen volgt dan de echte race voor het kampioenschap. (foto Davy Neuteleers)
(meer foto's van Yves Maex)

zolder-kermis-is-gestart-1

Zolder-kermis is gestart

Onder een stralende zon is in de vooravond Zolder-kermis geopend samen met de jaarmarkt. Schepen van feestelijkheden Engin Özdemir mocht de gelegenheidsspeech houden en vervolgens met de hulp van burgemeester Mario Borremans het lint doorknippen. Vervolgens stapte het college achter harmonie Eigen Volk Viversel over de kermis. Ook de marktkramers hadden inmiddels hun standen geopend en er was animatie met muziek en humor. De kermis is nog open tot en met maandag, op die laatste dag zijn er trouwens extra voordelen te rapen.

peter-cox-pakt-de-pole

Peter Cox pakt de pole

De Nederlander Peter Cox heeft tijdens de kwalificaties op Circuit Zolder de beste tijd gereden in de FIA GT series. Hij klokte af op 1:29.398 en daarme was zijn Lamborghini sneller dan Mc Laren van de Portugees Parente en de Mercedes van de Rus Afanasiev. Laurens Vanthoor reed de vierde tijd, Anthony Kumpen de zesde. (foto's Davy Neuteleers)

straks-paardenshow-in-manege-paddock

Straks paardenshow in manège Paddock

Paardenliefhebbers moeten zaterdagavond zeker naar manège Paddock Terlaemen want de vzw Horses Association organiseert daar een Paardenshowavond. Je krijgt daar een Disneyparade, amazoneduo in dameszadel, jeugdcarroussel van Terlaemen, quadrille van de zwarte parels, dressuur symfonie en demonstratie aangespannen. De trofees van Terlaemen worden uitgereikt en de kampioenen gevierd. Het begint om 18 uur en de toegang is gratis

rustig-en-koel-lenteweer

Rustig en koel lenteweer

Een hogedrukgebied bouwt vanuit het westen op over onze streken tijdens het weekend. Met een wind die tijdelijk naar het noordoosten ruimt wordt koele lucht aangevoerd, maar de zon is van de partij. In de ochtend vriest het aan de grond. Na het weekend is het nog enige tijd droog en het kwik komt wat hoger uit.  
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft droog en de zon is geregeld van de partij. Na de middag komen er meer stapelwolken opzetten. Het is eerder fris bij maxima (…) Lees het hele bericht

schouwbrand-in-eversel-2

Schouwbrand in Eversel

Vanavond was er opnieuw een schouwbrand in Eversel. Deze keer aan de Everselkiezel. De brandweer had de toestand snel onder controle. (foto Gust Ischen)

vanthoor-rijdt-snelste-tijd

Vanthoor rijdt snelste tijd

Vandaag zijn de eerste vrije trainingen gereden voor de FIA GT Series. En thuisrijder Laurens Vanthoor reed daarin zowaar de snelste tijd met zijn Audi R8, 1:30.761. Hij reed bijna een halve seconde sneller dan de Mc Laren van Sébastien Loeb Racing met de Portugees Alvaro Parente achter het stuur, de Duitser Maximilian Bukh (Mercedes) klokte de derde tijd. De oefeningen zijn een tijdje stilgelegd na een zware crash van de Fransman Julien Jousse.

gordelen-en-gsm-en

Gordelen en gsm'en

De politie van Heusden-Zolder heeft bij een verkeerscontrole 7 bestuurders betrapt die geen gordel droegen. 4 overtreders gebruikten al rijdend de gsm. Eén wagen werd bestuurd zonder keuring en verzekering.

computerbreinen-uit-de-nieuwstraat

Computerbreinen uit de Nieuwstraat

De Nieuwstraat is blijkbaar een bastion voor computergenieën. Drie studenten uit die straat hebben deze week aan de VUB in Brussel de Vlaamse programmeerwedstrijd gewonnen in de categorie 3 (academische bachelors). Raf Mertens, Elias Moons en Tomas Mertens studeren alledrie burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven. De wedstrijd wordt georganiseerd door de belangrijkste universiteiten en hogescholen in Vlaanderen.

maak-hotspots-van-strategische-plaatsen

'Maak hotspots van strategische plaatsen'

Als het van Jan Jans (Vlaams Belang) afhangt, dan komen er in heel Heusden-Zolder hotspots voor draadloos internet. Hij heeft op de centrale commissie het voorstel gedaan om op strategische plaatsen zoals pleinen, de terril, industrieparken, enz. wifi mogelijk te maken. Iedereen zou dan gratis kunnen inloggen op het netwerk en op de startpagina gemeentelijke informatie te zien krijgen, zoals toeristische weetjes, en vervolgens verder op het internet kunnen. Volgens Jans vallen de kosten voor (…) Lees het hele bericht

meer-dan-300-bezwaarschriften-tegen-grondzuivering

Meer dan 300 bezwaarschriften tegen grondzuivering

In Viversel is onrust ontstaan over de milieuvergunning die de N.V. GRC Zolder en N.V. DEC hebben ingediend. De bedrijven liggen aan de Westlaan, niet ver van Viversel-Centrum en de school. De dorpsraad is ongerust omdat in de aanvraag sprake is van de opslag en overslag van gevaarlijke afvalstoffen. Vandaag verstreek de termijn om bezwaren in te dienen en bij de gemeente zijn meer dan 300 bezwaarschriften afgeleverd. De buurt maakt zich bijzonder ongerust omdat in de aanvraag ook srpake is (…) Lees het hele bericht

circuit-is-klaar-voor-het-spektakel

Circuit is klaar voor het spektakel

Op Circuit Zolder zijn de bolides volop rondjes aan het draaien met het oog op de FIA GT Series van dit weekend. Interessant om weten is dat dames en inwoners van Heusden-Zolder gratis naar het spektakel mogen. Buiten het racewerk is ook naast de piste één en ander te beleven zoals de karting die voor het eerst open is voor het grote publiek, promogirls, de mascotte SirKwietje die terug is van weggeweest. Sportief is het uitkijken naar rallywereldkampioen Sébastien Loeb die in (…) Lees het hele bericht

brandweer-haalt-reeen-uit-kanaal

Brandweer haalt reeën uit kanaal

Duikers van de brandweer hebben vanmorgen twee jonge reeën uit het Albertkanaal gehaald. Voorbijgangers hadden de paniekerige diertjes in het water opgemerkt in de buurt van het circuit. De brandweer haalde de diertjes uit het water, ze waren doorweekt maar op het eerste gezicht ongedeerd.

lentebloeiers-slot

Lentebloeiers (slot)

"Boer Bavo kneep de katjes in het donker," zong Miel Cools maar ook in het licht staan ze in bloei. (foto's Gust Ischen)

sk-heusden-klopt-leider

SK Heusden klopt leider

Vanavond zijn er inhaalwedstrijden gespeeld in het provinciale voetbal. In derde provinciale B verloor Vrijheid Zolder met 1-2 van Kadijk. In vierde provinciale A zorgde SK Heusden 06 voor een stunt door met 1-2 te gaan winnen bij leider Hamont. Statie Zolder moest een 9-1 pandoering slikken bij Lommel Kolonie en Anadol verloor met 2-1 van Breugel. In vierde C heeft Bolderberg Loksbergen verslagen met 3-1

hoorzittingen-komen-op-kruissnelheid

Hoorzittingen komen op kruissnelheid

De hoorzittingen van het schepencollege komen nu op kruissnelheid. Na de start op Lindeman vorige maandag, was het donderdagavond de beurt aan Heusden-Centrum. Het stramien is telkens hetzelfde: aan de hand van een aantal thema's en ingediende vragen, geeft de verantwoordelijke schepen antwoorden en kunnen ook ter plaatse nog vragen ingediend worden; Vanavond in Heusden-Centrum waren er veel vragen. Maar overal zie je wel onderwerpen als de zwerfvuil- en afvalproblematiek, verkeersveiligheid en (…) Lees het hele bericht

file-door-botsing

File door botsing

In de vooravond verliep het verkeer moeizaam op de Meylandtlaan en Graaf de Theuxlaan in de richting van Suska. Daar was een botsing gebeurd door een vrachtwagen en enkele auto's. Er was vooral materiële schade. De politie had de handen vol om het verkeer in goede banen te leiden.

diesel-gestolen-uit-vrachtwagen

Diesel gestolen uit vrachtwagen

Een werknemer wiens auto heel de dag in de Dellestraat geparkeerd stond, ontdekte gisteravond dat vandalen zijn voorruit hadden bewerkt. Daar was een barst in. Afgelopen nacht hebben dieven diesel gestolen uit een vrachtwagen die geparkeerd stond aan de Helzoldlaan.

femma-eversel-verwelkomt-de-lente

Femma Eversel verwelkomt de lente

De dames van Femma Eversel hebben de lente ingeluid met een lentefeest. Ze waren met 85 en dat betekent naast lekker eten en drinken en ontspanning, veel kletsen en lachen.

de-laatste-maanden-van-school-in-kapelstraat

De laatste maanden van school in Kapelstraat

Einde juni sluit de school in de Kapelstraat definitief de deuren, dan valt het doek over een lange geschiedenis. De eerste drie klassen zijn in 1933 gebouwd, drie jaren later volgden nog eens drie lokalen. Later is de school verder uitgebouwd. Zowat een halve eeuw lang konden er alleen jongens terecht. De leerlingen en ouders zijn eerder al op de hoogte gebracht van de sluiting. Een groot deel van de leerlingen verhuist volgend jaar naar de Brugstraat, een ander deel naar Eversel - de hoofdvestiging van De (…) Lees het hele bericht

actie-voor-patientenrechten-in-sfz

Actie voor patiëntenrechten in SFZ

Vandaag is het de Europese dag van de rechten van de patiënt. Het Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP) staat daarom in de vijf Vlaamse provincies telkens aan één ziekenhuis om patiënten over hun rechten te informeren. Voor Limburg is dat het Sint-Franciskusziekenhuis waar de leden van het VPP nog tot 12 uur aanwezig zijn. Ze lanceren ook de postercampagne 'Ken je patiëntenrechten', 6 informatieve posters moeten patiënten meer vertrouwd maken met hun rechten, wat zowel patiënten als zorgverleners zijn daarvan nog te weinig op de hoogte, vindt VPP.

lentebloeiers-4

Lentebloeiers (4)

Voor de meeste echte fruitbloesems is het nog iets te vroeg, maar de sierbloesems zijn nu wel op de afspraak. (foto's Gust Ischen)

kapelaanshuizen-ruimen-plaats-voor-bouwproject

Kapelaanshuizen ruimen plaats voor bouwproject

De 2 voormalige kapelaanswoningen in Heusden-Centrum zullen binnen afzienbare tijd plaatsmaken voor een nieuwbouwproject. Projectontwikkelaar Begeco Projectontwikkeling bvba uit Koersel heeft een bouwaanvraag ingediend om de woningen te slopen en op de plaats een gebouw met 19 appartementen en kantoorruimte te zetten. Het gebouw situeert zich op de hoek van de Kapelanijstraat en de Kapelstraat, tussen het politiecommissariaat en een ander appartementsgebouw.

zondag-stopt-de-mijnstreek-de-tijd

Zondag stopt de Mijnstreek de tijd

Volgende zondag is het Erfgoeddag en in de zes mijngemeenten hebben ze hun creativiteit de vrije loop gelaten op het thema ‘Stop de tijd!’. In As kan je terecht in het Langers Lanz-Bulldogmuseum (antieke tractoren), bij Sint-Sebastiaan is het koningschieten en je kunt kennismaken met de restauratie van 't Mieleke. In Beringen is er een historische expo in de trouwzaal van het oud-stadhuis, Natuurpunt gaat aan de Watersnip op zoek naar 'plekjes ontrafeld' en in (…) Lees het hele bericht

het-weer-tijdelijk-kouder-3

Het weer: tijdelijk kouder

Onder impuls van een depressie nabij Engeland wordt zachte, maar licht gestoorde lucht vanuit het zuiden naar onze steken gestuurd. De volgende dagen bouwt een hogeluchtdrukgebied op over onze streken, maar de wind ruimt naar het noorden, waardoor koelere lucht wordt aangevoerd.
Vandaag na wat regen in de ochtend, blijft het droog en de bewolking breekt stilaan. Vooral na de middag kan de zon tevoorschijn komen en het wordt flink warm bij maxima rond 22 graden.
Morgen is het niet (…) Lees het hele bericht

jef-en-bart-van-samang-in-supercar

Jef en Bart Van Samang in Supercar

Jef en Bart Van Samang rijden dt jaar zowel de Supercar Challenge als de 24 uren van Zolder. Het Genkse Motorsport Services & Engineering heeft onder lieding van Dominiek Paret voor hen een BMW E36 M3 GTR klaargestoomd. Ze kregen de steun van enkele nieuwe sponsors en daardoor kunnen ze twee races van de Supercar en dus de 24 uren rijden. "De Supercar Challenge is een nieuwe uitdaging voor ons, we komen uit in de Supersport categorie waar de concurrentie niet van de minste is. (…) Lees het hele bericht

lentebloeiers-3

Lentebloeiers (3)

Hopelijk blijft het weer respectvol voor alle die lentebloemen. (foto Gust Ischen)

vandaag-gezien-16-april-2013

Vandaag gezien

Een wilde pruimbloem. (foto Jan Leijskens)

circuit-wordt-uitvalsbasis-voor-fietstoerisme

Circuit wordt uitvalsbasis voor fietstoerisme

Tijdens een persconferentie op en rond Circuit Zolder heeft Toerisme Limburg vandaag officieel het fietstoeristisch jaar gelanceerd. Zo sluit Limburg zich aan bij de campagne 'Ronde 100' in Vlaanderen. Nieuw in deze regio is dat één fietsplatform op www.toerismelimburg.be het hele aanbod van Fietsparadijs Limburg samenbrengt. Daarbij zijn nu ook fiets- en wielerverhalen aan het fietsroutenetwerk toegevoegd. (…) Lees het hele bericht

9-door-rood-licht-aan-beekbeemden

9 door rood licht aan Beekbeemden

De politie heeft schooltoezicht gehouden aan de heringerichte schoolomgeving van Beekbeemden in Ringlaan. In 2 dagen zijn 9 processen-verbaal opgesteld wegens negeren van het nieuwe verkeerslicht. 413 wagens passeerden aan de flitsauto. Daarvan reden er 43 te snel in Meylandtlaan (4), St.-Jobstraat (2), M. Scheperslaan (11), Brugstraat (19) en Schootstraat (7).

inbrekers-wilden-brandkast-openslijpen

Inbrekers wilden brandkast openslijpen

Rond 5 uur vanmorgen heeft een man twee inbrekers op heterdaad betrapt bij een inbraak in een bedrijf in de Industrieweg. De daders zijn weggereden in de richting van de autosnelweg. Binnen ontdekte de verantwoordelijke dat ze met een slijpschijf hadden geprobeerd om de brandkast open te slepen. De inbrekers hadden hun materiaal trouwens achtergelaten, of er iets gestolen was, bleek niet onmiddellijk. Het parket heeft het gerechtelijk laboratorium ter plaatse gestuurd voor een sporenonderzoek.

ook-politie-waarschuwt-voor-asfalteerders

Ook politie waarschuwt voor asfalteerders

Gisteren meldden we al dat er zich weer opdringere Britse asfalteerders hadden aangemeld in de Meylandtlaan. Vandaag waarschuwt ook de lokale politie van Heusden-Zolder de bevolking dat de asfalteerders blijkbaar van deur tot deur asfalt proberen te verkopen. Op het eerste gezicht bieden ze een zeer goede prijs aan, maar achteraf blijkt het asfalt dan vaak van een minderwaardige kwaliteit te zijn. Niet intrappen dus.

lentebloeiers-2

Lentebloeiers (2)

Lentebloeiers vind je in zowat alle kleuren. Na de gele van gisteren heeft Gust Ischen vandaag de roze verzameld.

ziekenzorg-geeft-scholen-een-award

Ziekenzorg geeft scholen een award

Ziekenzorg Zolder heeft vandaag drie scholen uit Zolder-Centrum een award overhandigd omdat ze in oktober vorig jaar deelnamen aan de dag van de chronisch zieke mensen het thema van die dag luidde 'ik ben er voor mijn buurt'. Daarom kregen afgevaardigden van Beekbeemden, 't Molenholleke en 't Bergske vandaag in 't gemeentehuis, samen met hun award, snoepjes voor de kinderen. Voorzitter Roger Schillebeeks van Ziekenzorg nam de gelegenheid te baat om bij burgemeester Mario Borremans (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-15-april-2013

Vandaag gezien

Ik weet het, onze lentebeelden beginnen stilaan bedenkelijke allures te krijgen, maar ook de schildpadden zijn duidelijk uit hun winterslaap ontwaakt. (foto Marcel Peeters)

britse-asfaltverkopers-zijn-weer-op-de-baan

Britse asfaltverkopers zijn weer op de baan

De Britse asfaltverkopers zijn weer op de baan. Vanmiddag hebben ze aangebeld bij een woning in de Meylandtlaan. De Britten gaan daarbij vrij opdringerig te werk. Niet op ingaan is de boodschap. Het gaat om oplichters die minderwaardig werk voor veel te veel geld afleveren.

gewonden-bij-ongevallen-2

Gewonden bij ongevallen

Rond kwart over middernacht is aan de rotonde op het kruispunt Westlaan/Kerkstraat in Viversel een auto tegen een boom gereden. Daarbij is een gewonde gevallen. Vanmorgen rond kwart voor 8 is een fietser gewond geraakt bij een ongeval aan het Rond Punt in Berkenbos.

beroepsbrandweermannen-vervangen-gepensioneerden

Beroepsbrandweermannen vervangen gepensioneerden

De gemeenteraad van 25 april mag weer maar eens een aantal afgevaardigden voor intercommunales verkiezen. Ander punt is de uitbreiding van het  aantal beroepskrachten bij de brandweer omdat de afgelopen jaren gepensioneerde mijnwerkers deeltijds mee ingeschakeld werden in de permanentie, maar de meesten van hen gaan binnenkort met pensioen. Daarom moeten voor de hoofdpost 2 beroepskrachten aangeworven worden en nog eens 3 voor de voorpost Tessenderlo. De gemeente gaat nu op zoek naar (…) Lees het hele bericht

lentebloeiers-1

Lentebloeiers (1)

Het is nu echt lente en ook de natuur probeert een inhaalbeweging te maken. Dat merk je aan de typische lentebloeiers. Gust Ischen brengt er vandaag en de komende dagen een aantal in beeld.

over-vreedzaam-verzet-in-palestina

Over vreedzaam verzet in Palestina

Morgen om 19 uur organiseert de GROS samen met Vormingplus en Muze in het Muzecafé een avond rond het 'vreedzaam verzet in Palestina'. Gast is Toine van Teefelen. Hij woont sinds 1995 in Bethlehem samen met zijn Palestijnse vrouw en hun kinderen. Hij volgt dus al bijna 20 jaar de ontwikkelingen in de Palestijnse gebieden en heeft veel contacten met organisaties die proberen het overleven mogelijk te maken met educatie en samenlevingsopbouw. Ook in zijn publicaties en zijn blog maakt hij duidelijk hoe ook vreedzaam verzet mogelijk is als alternatief voor cynisme en terreur. De toegang is gratis, maar wel graag een seintje vooraf op info[!]muze.be

vandaag-gezien-14-april-2013

Vandaag gezien

Lente op alle fronten, hier zie je zaden in het water, is dit van de basterdwederik? (foto Jan Leijskens)

kvv-van-kwaad-naar-erger-1

KVV: van kwaad naar erger

Vorige week lag de omgeving van de glascontainers in de Molenstraat bestrooid met plastic zakjes. Nu zijn er zowaar ook al autobanden gedumpt. Of hoe de eigen bevolking de leefbaarheid en de afvalrecyclage ondermijnt.

kvv-krijgt-weer-monsterscore-tegen

KVV krijgt weer monsterscore tegen

Ook dit weekend moest KVV Heusden-Zolder zwaar incasseren. Het werd 13-0 tegen KWS Alken.

hebaddames-zijn-kampioen

Hebaddames zijn kampioen

De tweede damesploeg van Hebad heeft zich dit weekend tot kampioen in eerste provinciale gekroond. Hebad moest daarvoor zelf niet eens in actie komen, want eerste achtervolger Poona Hoeselt ging met 6-2 onderuit tegen nummer drie De Bokkerijder uit Overpelt. Op één wedstrijd van het einde - uitgerekend tegen Hoeselt - kan Hebad niet meer bijgebeend worden. De kampioenen zijn Zoë Geuens, Marijke Debats, Hanne Put, Dorien Hayen, Sofie Eeckhout en ploegkapitein Lies Hayen

nederlaag-voor-bolderberg-1

Nederlaag voor Bolderberg

In vierde provinciale C heeft FC Bolderberg met 2-0 van Termolen verloren.

alleen-anadol-in-goede-doen

Alleen Anadol in goede doen

In vierde provinciale A heeft een zwak SK Heusden 06 met 1-5 verloren van Opglabbeek. Statie Zolder verloor met 0-2 van Kaullille. De eer werd gelukkig gered door Anadol dat Lommel Kolonie met 4-1 inblikte.

viversel-en-zolder-delen-de-punten

Viversel en Zolder delen de punten

In derde provinciale A hebben Viversel en Vrijheid Zolder de punten in hun derby netjes gedeeld: 1-1.

torhout-te-sterk-voor-bolderberg

Torhout te sterk voor Bolderberg

VCK Bolderberg A is van een kale kermis teruggekeerd bij het verre Rembert Torhout, het werd 3-0. VCK was dan ook zwaar gehandicapt zonder de broers Palmers en Brecht van Wijk. Setstanden: 25-19, 25-19, 25-22.

rode-kruis-verbroedert-in-brilon

Rode Kruis verbroedert in Brilon

Dit weekend is de definitieve aanzet gegeven voor een verbroedering tussen het Rode Kruis van Heusden-Zolder en het Rode Kruis in partnergemeente Brilon. Een delegatie uit Heusden-Zolder met Lode Schops, Stijn Thijs en Gunther Meuleman bracht een werkbezoek aan Brilon. Ze werden er onder meer ontvangen door Reinhard Sommer, die is niet alleen voorzitter van het verbroederingscomité in Brilon, maar ook van het plaatselijke Rode Kruis. De verbroedering kan overigens tot boeiende uitwisselingen leiden, want in Brilon heeft het Rode Kruis een enorm grote afdeling met ook een groot aantal maatschappelijke taken.

hengelseizoen-is-gestart

Hengelseizoen is gestart

Nu het weer eindelijk wat beter wordt, is ook het hengelseizoen van start gegaan. De Meylandtvissers kregen alvast heel wat deelnemers aan hun eerst viswedstrijd van het seizoen. (foto René Bosmans)

mustangs-palmen-heusden-in

Mustangs palmen Heusden in

Heel het weekend worden de Schaapsweg en omgeving ingenomen door Mustangs tijdens de jaarlijkse Mustang-Fever. En uiteraard maken de wagens met hun herkenbare geluid ook tochten door de omgeving. (foto Lieven Kaerts)

bolderberg-b-verliest

Bolderberg B verliest

In het volleybal heeft Bolderberg B met 3-0 verloren bij Kasterlee. Setstanden waren 25-21, 25-18 en 25-19. Zaterdag om 17 uur speelt VCK B zijn laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Zoersel.

bbc-zolder-a-laatste-match-eerste-verlies

BBC Zolder A: laatste match, eerste verlies

Voor BBC Zolder A was de laatste match van het seizoen er teveel aan, want het leed zijn allereerste nederlaag thuis tegen Lummen B: 49-53. Niet dat dat veel verschil maakt, want de titel was al binnen en gevierd. Nu is het uitkijken naar de start volgend seizoen in eerste provinciale.

lotti-s-lijf-en-ziel-te-kijk-en-te-luister

Lotti's lijf en ziel te kijk en te luister

De talrijke Lottifans waren erg enthousiast over het concert dat hun idool Helmut vanavond in Muze gaf. (foto Lenscollectief)

goldwings-testen-behendigheid

Goldwings testen behendigheid

Op Parking 69 bij Terlaemen was er vandaag een Gold Wing treffen. Daar nam onder meer een 20-tal motards deel aan behendigheidsproeven. (foto Lieven Kaerts)

lottifans-vanuit-zweden-naar-muze

Lottifans vanuit Zweden naar Muze

Het gebeurt niet zo vaak dat bezoekers van Muze met een zwerfwagen op de parking neerstrijken en daar ook overnachten, maar Jan en Anita Isakson vormen een uitzondering. Ze zijn vanuit het verre Zweden speciaal naar Heusden-Zolder gekomen om het concert van Helmut Lotti bij te wonen. Ze hadden hem ooit aan het werk gezien bij hen in Malmö en dat wilden ze nog eens meemaken. En daar hadden ze een rit van zowat 3000 km voor veil. (foto Lenscollectief)

wees-gerust-ze-komen-in-vrede

Wees gerust, ze komen in vrede

De OTRA-club (On The Road Again) is weer aan de terreinen van Ubbersel neergestreken voor het jaarlijkse treffen. Daat tonen ze hun oude legervoertuigen en maken er ook gezamenlijke tochten mee. Maar de leden gaan nog een stapje verder. Ze dragen uniformen, slaan een heus kamp op en paraderen er zelfs als echte militairen. Maar er wordt ook flink wat lol getrapt. (meer foto's van Gust Put)

si-doet-bocholt-nog-bibberen-om-titel

SI doet Bocholt nog bibberen om titel

Eurosport Bocholt heeft gisteravond tot zaalvoetbalkampioen in tweede nationale B gekroond dank zij een 2-4 overwinning bij SI MFC Heusden-Zolder. Daarvoor heeft het wel moeten wachten tot de allerlaatste minuut van de competitie, want tot dan stond het 2-2. De bezoekers waren 0-2 uitgelopen maar de thuisploeg kwam terug. Het bleef zelfs dreigen, maar pas toen SI echt risico's ging nemen, sloeg Bocholt toe en kon de titel gevierd worden.

de-kijk-van-richie-19

De kijk van Richie

Bloso heeft dit jaar golf uitgekozen als 'sporttak in de kijker'.

liefde-op-een-bloemblad

Liefde op een bloemblad

Toegegeven, sommige van onze fotografen zijn een beetje indiscreet. (foto Jan Leijskens)

vandaag-gezien-12-april-2013

Vandaag gezien

Een pimpelmees in Boekt, op zoek naar eten. Er liggen gelukkig betere tijden in het verschiet. (foto Yves Maex)

een-modeshow-op-bovy

Een modeshow op Bovy

Wakasa organiseerde deze paasvakantie verschillende kampen op Bovy. En vanmiddag had daarvan de slothappening plaats op de binnenkoer van het domein. Ondanks het weer kwamen veel ouders kijken wat hun kinderen ervan 'gebakken' hadden. Ze kregen onder meer een modeshow te zien, compleet met filmploegen, er werden massa's hapjes geserveerd. Andere kinderen hebben zich de afgelopen dagen nuttig gemaakt met het verzorgen van de dieren, ... (foto's Bart Claes)

snelle-bolides-testen-op-circuit

Snelle bolides testen op circuit

Mooie bolides vandaag op Circuit Zolder waar heel de dag een WK-testdag op het programma stond. Het was niet altijd makkelijk met de regenbuien, maar gelukkig waren er ook opklaringen waarbij de racers voluit konden gaan. (meer foto's van Davy Neuteleers)

politie-pakt-foutparkeerders-en-hardrijders

Politie pakt foutparkeerders en hardrijders

Tijdens de multiculturele markt heeft de politie 31 autobestuurders op de bon geslingerd. 15 negeerden het parkeerverbod, 2 parkeerden op een kruispunt, 5 op een fietspad, 2 negeerden de éénrichting, 6 stoorden zich niet aan een toegangsverbod en een gebruikte de gsm aan het stuur. De verkeersdienst registreerde 57 overtredingen bij snelheidscontroles in Laambroekstraat (10), Westlaan (40), Stationsstraat (1) en Bieststraat (6).

het-weer-hoge-maxima

Het weer: hoge maxima

Na storingen en depressies stijgt de luchtdruk en staat er droger weer op het programma. Hierbij wordt in een zuidwestelijke luchtstroming vrij zachte lucht aangevoerd, waarbij het kwik soms tot boven 20 graden klimmen.
Vandaag verlaat een storing in de ochtend de regio. Regen maakt plaats voor droger weer, maar wolken domineren aanvankelijk nog steeds. Na de middag zijn er enkele opklaringen, maar er komen ook buien tot ontwikkeling. Een lokale stevige bui met een donderslag is mogelijk. Het kwik (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-11-april-2013

Vandaag gezien

Geloof het of niet, maar de planten zijn duidelijk ... hij komt, hij komt ... de lente bedoelen we. (foto Julien Maebe)

schelpentocht-3-een-droge-laatste-dag

Schelpentocht (3): Een droge laatste dag

De driedaagse Schelpentocht van het Sint-Franciscuscollege zit erop en de leerlingen hebben vandaag een mooie laatste dag beleefd. Niet alleen bleef de regen achterwege, maar tussen Rijkhoven en Rutten bij Tongeren - het eindpunt - stapten ze ook door het mooie Haspengouwse landschap. Moe maar voldaan werden de spullen terug in de bussen geladen, met heel wat herinneringen, ze zullen nooit nog vergeten waarvoor de Sint-Jacobsschelp en het Compostelagenootschap staan, daar mochten ze trouwens een souvenir van ontvangen. En ze weten nu ook dat voor een echte tocht naar Compostela meer dan 3 dagen nodig zijn ...  (meer foto's van Jan Dedecker)

nog-veel-bestuurders-zonder-gordel

Nog veel bestuurders zonder gordel

De politie van Heusden-Zolder heeft controles gehouden op het dragen van de veiligheidsgordel, gsm’en achter het stuur en niet-verzekerd rijden. In twee uur tijd werden 25 bestuurders betrapt die hun gordel niet droegen. 2 buitenlanders moesten ter plaatse € 110 betalen. 7 personen bestuurden hun wagen met de gsm in de hand. 2 voertuigen waren niet verzekerd noch ingeschreven.

de-beste-koren-van-okra-laten-zich-horen

De beste koren van OKRA laten zich horen

 In 't Kuipershof had vandaag de Korentrefdag van seniorenorganisatie OKRA plaats. Negen Limburgse koren zongen zich daar bij wijze van spreken de longen uit het lijf, het waren dan ook de beste koren uit de Limburgse OKRA familie. Met de toeschouwers en de andere koren erbij zat de zaal ook helemaal vol. (foto's Julien Maebe)

in-muze-loopt-alles-op-wieltjes

In Muze loopt alles op wieltjes

Deze week is het dolle pret in cultuurcentrum Muze want de workshop ‘Alles op Wieltjes’ zet de race richting Circo Paradiso defintief in. Gekke fietsen proberen, een ritje op een echte éénwieler of op ballen lopen, het gebeurt allemaal. De workshop is volzet, maar tijdens Circo Paradiso kunnen de kids zich uitleven op het gekke fietsenparcours, toffe knutselwerkjes maken in tal van workshops of een dolle rit maken op één van de vele kermisattracties. Nog even aftellen tot 24, 25 en 26 mei.

waar-zitten-die-zeepkistenbouwers

Waar zitten die zeepkistenbouwers?

Doe-het-zelvers moeten dringend in actie schieten want de jeugdraad en het gemeentebestuur organiseren op 29 juni voor de tweede keer een zeepkistenrace. Afspraak daarvoor op het supersnelle en spektakulaire parcours van de Weyermanbrug in Boekt. Er zijn prijzen voor de eerste, de origineelste en de pechvogel van de dag. Het reglement vind je hier, opgelet, inschrijven voor 15 juni.

twee-aanwinsten-voor-vck-bolderberg

Twee aanwinsten voor VCK Bolderberg

Bij volleybalclub VCK Bolderberg zetten ze vaart achter de voorbereiding van het nieuwe seizoen Na trainer Bart Renders is ook een nieuwe spelverdeler aangetrokken: Bij Wespelaar vonden ze Maarten Cox, Limburger van afkomst en ervaren rot in het vak. Hij is 29, 1m90 en speelde bij de jeugd van Maaseik, de volleybalschool, Schulen, VTI Hasselt en dus Wespelaar. Bij dezelfde club wordt ook Wouter Rosseels weggehaald. Een hoekaanvaller van 25 jaar en 2m02. Hij speelde bij Tienen, Heverlee, Humbeek, Herenthout en twee keer Wespelaar.

kunstverkennend-wild-speelt-onttroond

Kunstverkennend Wild speelt 'onttroond'

Het is ondertussen een traditie dat in het voorjaar het 'Kunstverkennend Wild' op het podium van de Muzeschouwburg verschijnt. Dat is een theaterproject waarin leerlingen van het Sint-Franciscuscollege begeleid en gesteund worden door de academie van Beringen, Kunstverkenner en Muze. Vanavond om 19u30 spelen ze 'Onttroond' in Muze. Daarin gaat de excentrieke Tsarina op zoek naar een hoofdrolspeler voor haar nieuwste voorstelling, naar jong bloed dat de theaterwereld zal doen daveren. Heel wat jongeren - elk met een eigen verhaal en motief - doen auditie maar de toestand ontaardt doordat één persoon alle macht opeist. Tickets: € 6, € 5.

het-hart-en-lijf-van-lotti

Het hart en lijf van Lotti

Zaterdag staat Helmut Lotti op het Muzepodium met 'Mijn hart en mijn lijf'. In dit concert brengt hij werk uit zijn gelijknamige CD waarin hij voor het eerst eigen Nederlandstalig werk zing. Hij laat zich omringen door De Gieren. Overigens, het album werd geproduced door Stef Kamil Carlens en de openhartige liedjes bieden het publiek een verrassende kijk in zijn hart en lijf. Tickets: € 35.

schelpentocht-2-de-sfeer-blijft-erin

Schelpentocht (2): de sfeer blijft erin

Bewonderenswaardig hoe de moedige leerlingen van het Sint-Franciscuscollege tijdens hun driedaagse tocht er de moed en sfeer weten in te houden, hoewel ze daarbij ook ondersteund worden door de begeleidende leerkrachten en oudere leerlingen. Het weer zit dan ook niet altijd mee en ook vandaag kwamen de regenjassen weer van pas. Het van Wiemesmeer richting Munsterbilzen waar een versnapering wachtte. en in de vooravond zijn ze dan aangekomen aan het parochiaal centrum in Rijkhoven bij Bilzen. (meer foto's van Jan Dedecker)

felle-strijd-in-eerste-cafequiz

Felle strijd in eerste caféquiz

12 gelegenheidsploegen hebben deelgenomen aan de eerste caféquiz van 't Gezellehuis. De sfeer zat er goed in en de deelnemers hebben zich rot geamuseerd. Op het einde was er voor iedereen een prijs. Tent en Co mocht als eerste kiezen. Op de tweede plaats kwam de Dorpsraad-Heusden.en de derde podiumplaats was voor ploeg Bruno. (meer foto's)

gastgezin-gezocht-voor-evs-vrijwilligster

Gastgezin gezocht voor EVS-vrijwilligster

Van 5 september tot 5 maart ontvangt de gemeente Heusden-Zolder een EVS vrijwilliger uit Hongarije in het kader van het project ‘Kunst en cultuur. Hajnalka Illes, is 26 jaar en afkomstig uit Budapest.  Ze zal ingezet worden als vrijwilliger in de werking van de afdeling welzijn en lokale economie, vooral bij de jeugd, maar ook in de 11.11.11–actie, projecten van FairTradeGemeente, Artikel 27, taalstimulering  en andere socio-culturele projecten. Er wordt nu een gastgezin gezocht om haar zes maanden op te vangen. Het gastgezin krijgt een maandelijkse vergoeding in ruil voor gastvrijheid, kost en inwoon. Meer info: welzijn.lokale.economie[!]heusden-zolder.be, tel. 011 80 80 86

viviane-lambrichts-in-komen-eten

Viviane Lambrichts in 'Komen eten'

Vanavond is Komen Eten te gast bij Viviane Lambrichts in Eversel. Zij ontvangt de drie andere weekdeelnemers . Ze koos voor een voorgerecht, een deel van een hoofdgerecht en een nagerecht dat ze nog nooit eerder bereidde. Aan het hoofdgerecht voegde ze producten toe die niet in het originele recept zaten. Om de verrassing wat op te drijven. Beroepshalve geeft Viviane les bij Syntra in Leuven, aan jongens en meisjes op leercontract, ook bij slagers en bakkers bijvoorbeeld. Maar daar geeft ze algemene vakken, dus vandaar zal de 'hulp' ook niet moeten komen. Komen Eten, vanavond 20u15 op Vier.

schelpentocht-1-achter-de-sint-jakobsschelp-aan

Schelpentocht (1): achter de sint-jakobsschelp aan

De leerlingen van het Sint-Franciscuscollege zijn dus vanmorgen aan hun driedaagse Schelpentocht begonnen. De organisatie had hen op het verkeerde been gezet want ze dachten dat schelpen hen naar de kust zouden leiden. Maar vandaag werd dan de sint-jakobsschelp onthuld, het symbool van de bedevaart naar Santiago de Compostela. De leerlingen zijn vandaag gedropt in Neeroeteren. Ze gingen op pad en werden onderweg getrakteerd in Niel-bij-As. Vanavond zijn ze dan aangekomen aan de (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-9-april-2013

Vandaag gezien

Om uw gemoedstoestand wat op te vijzelen op deze sombere dag, een speenkruid in bloei alsof het hooglente was. Maar als we onze weerman Michel mogen geloven - en dat doen we uiteraard - krijgt het bloemetje waar het om vraagt. (foto Jan Leijskens)

beverlo-geeft-forfait-tegen-heusden

Beverlo geeft forfait tegen Heusden

In de vierde provinciale gaat de wedstrijd F. RS Beverlo- SK Heusden 06 van nu donderdagavond niet door. Het bestuur van Heusden heeft dinsdag een telefoon van de voetbalbond ontvangen waarin bevestigd werd dat Beverlo forfait geeft.

het-weer-de-lente-is-in-aantocht

Het weer: de lente is in aantocht!

In een zuidwestelijke, relatief zachte luchtstroming, worden storingen op geregelde tijdstippen naar onze streken gestuurd. Het kwik komt op hogere waarden uit, maar de hoge neerslagkansen zijn ook inbegrepen. In het weekend bouwt een hogedrukgebied op en krijgt de zon de bovenhand. De temperaturen bereiken dan ook lentewaarden.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en een storing zorgt voor een tijdlang regen. Tegen de avond gaat de regen over in buien. Maxima rond 12 graden.

Lees het hele bericht

toerisme-2013-3-elektrisch-door-de-wijers

Toerisme 2013 (3): Elektrisch door De Wijers

Heusden-Zolder wil in dit toeristische seizoen vooral drie pijlers uitspelen: de Wijers als natuur-, wandel- en fietsgebied, Circuit Zolder met zijn uiteenlopende elementen en het mijnverleden en het multiculturele met de mijnsite, Cité en de tweewekelijkse markt. "Tegen 2015 willen we bij De Verdieping een erfgoedwandeling realiseren. Het wordt een traject waar de bezoeker het ophaalgebouw leert kennen, aangevuld met getuigenissen van ex-mijnwerkers en belevingstroeven als het panoramisch (…) Lees het hele bericht

collegeleerlingen-klaar-voor-hun-schelpentocht

Collegeleerlingen klaar voor hun Schelpentocht

Morgenvroeg vertrekken 110 leerlingen van het tweede jaar van het Sint-Franciscuscollege op Schelpentocht. Ze krijgen in 3 dagen tijd zowat 60 km voor de voeten waarbij ze zelf op zoek moeten naar hun eindpunt, met behulp van allerlei trektechnieken. Ondertussen moeten ze zelf hun potje koken en op zoek naar een overnachtingsplaats. Hoewel er voor dat laatste altijd een gemeenschappelijke overnachting voorzien is. Bij de organisatie is ook een groep leerkrachten betrokken en een 30-tal leerlingen van het 5de jaar die op de controleposten postvatten. Ook benieuwd naar hun avonturen? Kijk hier elke avond voor de foto's en verslag.

ook-kinderzegening-in-berkenbos

Ook kinderzegening in Berkenbos

Ook in Berkenbos was er een grote opkomst voor de kinderzegening. Daarbij hebben de kinderen veel gezongen, gedanst en gevierd.  Ter afsluiting was er ook nog een kleine receptie.

dat-heet-dan-papierslag

Dat heet dan papierslag

Deze is ook weer gortig. Op het Koning Boudewijnplein zijn de containers van de papierophaling van zaterdag opgehaald door een firma. Maar die is uiteraard niet verantwoordelijk voor al het papier dat mensen er zelf nog hebben gedumpt nadat de ophalers al lang vertrokken waren. (foto Julien Maebe)

heel-wat-dronken-bestuurders-bij-ongevallen

Heel wat dronken bestuurders bij ongevallen

Bij de lokale politiekorpsen die het afgelopen weekend SLimcontroles hielden, zat ook Heusden-Zolder. 8 van de 244 bestuurders die in Limburg moesten blazen hadden teveel gedronken (4%). Daarnaast zijn nog een reeks andere overterdingen vastgesteld zoals de gordelniet dragen, auto of papieren niet in orde. Afgelopen weekend zijn op de Limburgse wegen 61 ongevallen gemeld met een bijzonder zware tol: 3 doden, 1 zwaar- en 21 lichtgewonden. 32 bestuurders die bij een ongeval betrokken (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-8-april-2013

Vandaag gezien

Er mag eindelijk eens wat kleur komen, daarom dit voorjaarsblauw, op de kop getikt door Jan Leijskens.

ouders-maakten-berenverteltassen

Ouders maakten berenverteltassen

Een groep ouders van basisschool Beekbeemden heeft hard gewerkt aan de verteltas van het drietalige boek 'Ik zag twee beren'. Na de paasvakantie mag de tas elk weekend met een leerling van de eerste klas mee naar huis. De tas zit boordevol leuke spel- en leesspullen, geïnspireerd op de beren. De verteltasmamas en -omas zijn samen met hun kroost, ontvangen in Het Berenhuis waar ze een rondleiding en receptie kregen.

dit-moet-een-vergissing-zijn

Dit moet een vergissing zijn ....

Blijkbaar denken velen dat de glascontainers aan de Molenstraat een inleverplek voor plastic zakjes zijn. Niet dus.

de-toekomst-van-eversel

De toekomst van Eversel

In Eversel is het de traditie dat van ieder kindje dat gedoopt wordt, achter in de kerk een hartje wordt opgehangen. De zondag na Pasen volgt dan een kinderzegening waar ieder zijn hartje kan komen ophalen, gevolgd door een feestje in Sint-Baaf. En zo werd de toekomst van Eversel vereeuwigd op één foto.

marco-cirone-probeert-neue-welle-jazz

Marco Cirone probeert neue Welle Jazz

Met 'Marco invites neue Welle Jazz' had het Muzecaféa de ideale setting om muzikale speelvogel Marco Cirone zijn hartje te laten ophalen samen met zijn vaste begeleiders. Na het concert was er de traditionele jazz jamsessie die zeker gesmaakt werd door het talrijk opgekomen publiek. (meer foto's van Ria De Clerck)

toerisme-2013-2-circo-paradiso-rond-het-wiel

Toerisme 2013 (2): Circo Paradiso rond het wiel

Een ander belangrijk toeristisch luik dat vrijdag werd voorgesteld is Circo Paradiso, het tweejaarlijkse kunstenfestival van Muze en de gemeentelijke academie voor beeldende kunsten. Met een bezoekersaantal van 20 tot 30.000 mag je inderdaad wel van een toeristische attractie spreken. Dit jaar wordt Muze en zijn hele omgeving ingenomen op 24, 25 en 26 mei. Thema is 'Dromen op Wielen' waarmee ook wordt verwezen naar 50 jaar Circuit Zolder. Directeur Walter Missotten (foto) van de academie kan nu al aankondigen dat zijn leerlingen van 6 tot 18 jaar weer hun mooiste, kleurrijke creaties tonen op de expo. Daarnaast veel straattheater, gekke muziek, dolle kermis, ... Enkele namen? Close Act, El Ritmo Macadam, Rusty Roots, enz.

op-wandel-door-de-natuur-van-terlaemen

Op wandel door de natuur van Terlaemen

Limburgs Landschap organiseerde vandaag een dauwwandeling door het natuurgebied van Terlaemen. Dat is een gebied vol verscheidenheid en zelfs in deze te laat ontluikende lente is het de moeite waard. (meer foto's van Jan Leijskens)

vck-bolderberg-verliest-in-brussel

VCK Bolderberg verliest in Brussel

Niet zo'n beste zaak vandaag voor volleybalclub VCK Bolderberg A. Om zonder degradatiestress de laatste wedstrijden aan te vangen, kon het maar best de drie punten meebrengen van bij VC Bruxelles. Maar het werd helaas een 3-2 verlies. De wedstrijd stond nochtans verschillende keren op kantelen en het was een tie-break die uitsluitsel moest brengen, helaas in 't voordeel van de Brusselaars. Setstanden: 17-25, 25-23, 25-18, 20-25 en 15-12.  

nog-geen-titel-voor-bbc-zolder-c

Nog geen titel voor BBC Zolder C

Het is de C -ploeg van KBBC  Zolder niet gelukt de winst thuis te houden en de titel te vieren. In een spannende wedstrijd tegen Bree C moesten ze uiteindelijk buigen, het werd 56-61. Nu is het met spanning uitkijken naar volgende week, als Zolder dan wint en Bree verliest, komt de titel toch nog naar Zolder.

ziekenzorg-eversel-vierde-zijn-lentefeest

Ziekenzorg Eversel vierde zijn lentefeest

Op deze 'Beloken Pasen' vierde Ziekenzorg Eversel zijn lentefeest. Eerst luisterde het parochiaal zangkoor de mis op. Daarna kon voorzitster Angèle Schoofs pastoor Frans Kusters feliciteren met zijn 73ste verjaardag. Het werd gezellig tafelen met op de achtergrond accordeonmuziek en het zingen van liedjes van vroeger. (foto Gust Ischen)

simoens-trio-flirt-met-de-lente

Simoens Trio flirt met de lente

De zussen Katrijn (piano), Veerle (cello) en An (viool) Simoens brachten vandaag in de Sint-Vincentiuskerk op hun manier, de  ‘Tango’ uit de ‘Benvenuta‘, een welkomstgroet aan de eerste lentedag. Ze lieten de toeschouwers wegdromen naar een warme zomer die hopelijk nog zal komen. Op het volgende klasieke concert is het alleszins wachten tot in het najaar. (meer foto's van Ria De Clerck)

parket-ontploffing-was-geen-kwaad-opzet

Parket: ontploffing was geen kwaad opzet

Het parket van Hasselt heeft vandaag bevestigd dat de ontploffing van de pizzeria op de Koolmijnlaan gisterochtend een ongeval was en dat er geen kwaad opzet mee gemoeid was. Zoals we gisteren al meldden, kwamen de branddeskundigen tegen de middag al tot de vaststelling dat het om een gaslek ging. Maar dat zou dus volgens het parket niet kwaadwillig veroorzaakt zijn.

verlies-voor-bolderberg-1

Verlies voor Bolderberg

In vierde provinciale C leed Bolderberg FC een 2-0 nederlaag bij RDK Gravelo

iedereen-wint-in-vierde-a

Iedereen wint in vierde A

In vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 Wijshagen verslagen met 2-0. FC Anadol stuurde Ellikom met een 3-1 naar huis en Statie Sport won van Zwartberg FC met 3-2..

viversel-speelt-gelijk

Viversel speelt gelijk

In derde provinciale A heeft Standaard Viversel 1-1 gelijk gespeeld bij Kattenbos.

vrijheid-kadijk-afgelast-door-sterfgeval

Vrijheid-Kadijk afgelast door sterfgeval

In derde provinciale A is de voetbalwedstrijd Vrijheid Zolder - Kadijk SK afgelast. Gisteravond is hulptrainer Roger Hendriks van Kadijk om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Noord-Zuidverbinding in Eksel. Het spreekt vanzelf dat de clubleden in die omstandigheden niet tot een wedstrijd in staat zijn.

match-vrijheid-zolder-afgelast

Match Vrijheid Zolder afgelast

De wedstrijd tussen Vrijheid Zolder en Kadijk SK is afgelast. Aanleiding is de dood van de Kadijkse hulptrainer Roger Hendriks; gisteravond kwam hij om het leven bij een verkeersongeval in Overpelt.

de-kijk-van-richie-18

De kijk van Richie

Het toerismeseizoen is van start gegaan.

eten-en-humor-serveren-tegelijk

Eten en humor serveren tegelijk

Tegelijk een volledige maaltijd koken voor enkele gasten en ook nog een hele zaal aan lachen brengen, het lijkt straf, maar Joost Van Hyfte deed het wel zaterdagavond in Muze. (foto Lenscollectief)

sfc-in-sint-jacob-het-zit-erop-slot

SFC in Sint-Jacob: Het zit erop (slot)

Voor de SFC-skiërs is de laatste dag aan de Klausberg voorbij gevolgen, ook al brak de zon er pas door toen ze weer in het dal waren. Maar ondertussen hadden ze de pistes bijna voor zich alleen. Ideaal voor de slalomwedstrijd van de ochtend, waarbij iedereen tot het uiterste ging voor een scherpe tijd. Daarna werd nog relaxed over de mooiste pistes gegleden, vervolgens was het poseren voor de groepsfoto - met een hart voor de school - wat inkopen, inpakken, ... Na het avondeten werden de (…) Lees het hele bericht

het-blijft-maar-duren-voor-kvv

Het blijft maar duren voor KVV

In de tweede provinciale B van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder in de vooravond verloren van Zepperen met 0-13. Daarmee heeft de club in twee wedstrijd alweer 24 tegengoals moeten slikken.

bbc-zolder-wil-niet-wijken

BBC Zolder wil niet wijken

In de tweede provinciale van het basketbal zien de tegenstanders BBC Zolder A niet graag komen omdat er dan een pandoering dreigt. Zo moest Stevoort C vandaag een 21-99 slikken, goed voor een 25 op 25 voor Zolder. Volgende zaterdag staat de 26ste en laatste wedstrijd op het programma tijdens de clubhappening, dan komt Lummen B, derde in de rangschikking. Morgen kan trouwens ook de C-ploeg kampioen spelen, als ze winnen tegen rechtstreekse concurrent Bree C.

eerste-en-derde-plaats-voor-hebad

Eerste en derde plaats voor Hebad

Ook Hebad Heusden deed het vandaag uitstekend in Lommel op de finaledag van de Limburgse jeugdcompetitie badminton. De U12-ploeg kroonde zich zonder setverlies tot provinciaal kampioen. De kampioenen zijn Yaro, Kyara, Kayleigh en Iljo Van Delsen, Benjamin Eeckhout en Wout Troosters. Ook de tweede ploeg deed het prima en behaalde een derde plaats met Bram Bleux, Seie en Siebe Goossens en Kasper Van Rossem. Coach Seven Van Delsen kon dan ook erg trots zijn

vandaag-gezien-6-april-2013

Vandaag gezien

Etende vogels en bloeiende krokussen verdelen netjes een gazon. (foto Jan Leijskens)

cocktailparty-fc-bolderberg-de-winnaars

Cocktailparty FC Bolderberg: de winnaars

Dit zijn de gelukkige winnaars van de duotickets voor de cocktail party van FC Bolderberg van volgende week zaterdag in de Witte Zaal. Zij waren bij de vele tientallen die wisten dat het juiste antwoord 'Bram Vangeel' was: Rita Feyen, de familie Beliën en de familie Derison-Ghekiere, allen uit Heusden-Zolder. Proost!

jongeren-van-bc-smash-zijn-kampioen

Jongeren van BC Smash zijn kampioen

In het badminton is Smash BC vandaag Limburgs kampioen geworden bij de -14-jarigen. Smash toonde zich de sterkste tijdens de finales in Lommel. Het team bestaat uit Bo Borremans, Diete Daemen, Lander Geybels, Lennert Geybels, Luca De Angelis, Milan De Angelis en de coaches Gert Verhagen en Dirk Vandekerkhof.

toerisme-2013-1-xspeedition-op-circuit

Toerisme 2013 (1): XSpeedition op circuit

Gisteren was het al een drukte van jewelste op Circuit Zolder. Nu de winter achter de rug ligt, konden de bolides eindelijk eens voluit uitgeprobeerd worden zonder limieten. En tegelijk kreeg de pers ook de headlines van dit seizoen te horen. Nieuw is bijvoorbeeld de 'XSpeedition'. Een groep van 10 tot 60 personen kan daarbij een hele dag boeken met een intiatie 'Car Control', driftten, Racing Experience en Karting en dat voor € 200 per persoon, inclusief catering. Uiteraard krijgt de (…) Lees het hele bericht

si-heusden-zolder-kan-nog-winnen

SI Heusden-Zolder kan nog winnen

In het zaalvoetbal heeft SI MFC Heusden-Zolder Grace-Hollogne verslagen met 3-9. SI kon, na het verlies van vorige week, opnieuw aanknopen met een overwinning. De bezoekers speelden economisch door een gebrek aan spelers en straften simpel de thuisploeg af. SI tankt zo vertrouwen voor de galawedstrijd van volgende week thuis tegen Bocholt. De bezoekers hebben immers genoeg aan een puntje om titel in 2de Nat. B binnen te halen.

gerechtsdeskundigen-ontdekken-gaslek

Gerechtsdeskundigen ontdekken gaslek

Op de middag is de brandweer nog altijd aan het werk om loshangende brokstukken  aan de pizzeria op te ruimen en later het pand ook af te dichten. Het interieur is volledig vernield, de schade loopt in de tienduizenden euro. De deskundigen van het parket zijn ook al enkele uren ter plaatse. Tegen de middag hebben die een gaslek ontdekt dat de ontploffing heeft veroorzaakt. Hoe dat lek is ontstaan, is nog niet duidelijk. Dat zal het voorwerp uitmaken van een verder onderzoek. Overigens is de zaak nog niet zo lang geleden geopend, vroeger was er een kledingwinkel ondergebracht.

ontploffing-vernielt-pizzeria

Ontploffing vernielt pizzeria

Het parket van Hasselt is begonnen met een onderzoek naar een ontploffing die vanmorgen grote schade veroorzaakte in een pizzeria aan de Koolmijnlaan in
Heusden. De vensters aan de voorzijde werden naar buiten geblazen en het terrasmeubilair vloog alle kanten op. Heel de Koolmijnlaan lag bezaaid met brokstukken. Niemand werd gewond. De ontploffing gebeurde rond kwart voor 8. De brandweer kwam ter plaatse maar er was geen vuur te zien. De Koolmijnlaan bleef urenlang afgesloten tot de brokstukken waren opgeruimd. Het parket wil onderzoeken of er mogelijk kwaad opzet in het spel is.

schade-bij-brand-in-garage

Schade bij brand in garage

In het Christoffelhof in Eversel heeft het vannacht gebrand in een garage. Rond kwart over 3 merkten buren de brand op, ze wekten de bewoners en belden de brandweer. Die kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde. De schade bleef beperkt tot de inboedel van de garage. De oorzaak was nog niet duidelijk. (foto Michiel Reynders)

vandaag-gezien-5-april-2013

Vandaag gezien

Een blik op het Bolderdal, maar toegegeven, 't is moeilijk te zeggen of het om een lente- dan wel herfstfoto gaat. (foto Jan Leijskens)

sfc-in-sint-jacob-klaar-voor-de-slalom-5

SFC in Sint-Jacob: klaar voor de slalom (5)

Het gaat snel en zo is ook alweer de voorlaatste dag gepasseerd van de SFC-skireis. Vandaag was het minder goed weer, met regendruppels in het dal en sneeuw op de pistes. De zichtbaarheid was ook minder. Maar dat heeft de leerlingen niet belet om heel wat sneeuwkilometers af te leggen. Met de slalomwedstrijd van morgen in het achterhoofd, was het vandaag dan ook het unieke moment voor de laatste trainingen en tactische afspraken, met alle stress vandien. De traditionele afscheidsparty zet op (…) Lees het hele bericht

dieren-op-bovy-niet-meer-voederen

Dieren op Bovy niet meer voederen

De jongste tijd zijn er verschillende problemen geweest met de dieren op domein Bovy. Vorig weekend viel een ram bezoekers aan, maar eerder hebben dierenbeulen bijvoorbeeld ook een jong geitje mishandeld. Bezoekers of inwoners van Bolderberg voelen zich vaak geroepen om de dieren te gaan voederen, maar daarbij wordt niet altijd de juiste voeding gegeven. Bovendien kan bijvoorbeeld brood in de vijvers of grachten leiden tot gezondheidsproblemen bij eenden. Iedereen wordt daarom uitdrukkelijk gevraagd om de dieren voortaan niet meer te voederen.

senioren-vieren-75-plusfeest

Senioren vieren 75-plusfeest

Een goed gevuld huis vandaag in De Zandloper van daar werd weer een feest van de 75-plusser georganiseerd. De senioren werden verwend door vrijwilligers, geanimeerd door artiesten en begroet door politici. (meer foto's van Julien Maebe)

watervogels-in-nood-door-nylon-draden

Watervogels in nood door nylon draden

Deze week heeft het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum drie keer watervogels moeten bevrijden aan de vijvers in het gebied De Wijers. Op sommige vijvers is nog een viskweker actief en die probeert zijn vissen te beschermen tegen hongerige vogels met een groot raster van nylon draden. Die zijn haast onzichtbaar voor aanvliegende vogels en vormen zo een dodelijke val. Maandag kon een kokmeeuw gered worden, (…) Lees het hele bericht

circuit-krijgt-congrescentrum-en-expohal

Circuit krijgt congrescentrum en expohal

In de aanloop naar zijn 50ste seizoen heeft Circuit Zolder ook een aantal verbouwingsplannen klaar. Die moeten leiden tot een breder gebruik van de infrastructuur. Zo zal het Media Center, vooral gebruikt door de pers tijdens wedstrijden, omgebouwd worden tot een congrescentrum voor een 400-tal personen, met daarbij uiteraard alle faciliteiten, ook voor recepties enzo. Eronder wordt een expohal ingericht van 600 vierkante meter voor een multifunctioneel gebruik en met 12 toegangspoorten.De vroegere mezzanines 12 en 14 worden dan weer verbouwd tot perscentrum. Daarnaast zal ook het museum verder worden uitgebouwd.

heusden-zolder-heeft-7-salk-projecten

Heusden-Zolder heeft 7 SALK-projecten

Heusden-Zolder heeft 7 projecten ingediend voor het SALK. Zo zijn er op Circuit Zolder de plannen voor een overdekte wielerbaan die nu op het kabinet van minister Muytters liggen. Het circuit wil ook een technische HUB waar een 50-tal ingenieurs zouden samenwerken rond elektrische auto's en Heusden-Zolder wil ook een bezoekerscentrum voor het vijvergebied De Wijers. Andere projecten zijn de ontsluiting van het mijnterrein naar de Noord-Zuid en van de kolenhaven naar de E 313 (…) Lees het hele bericht

50-jaar-circuit-een-van-toeristische-blikvangers

50 jaar circuit één van toeristische blikvangers

Onder massale belangstelling zijn vanmiddag op Circuit Zolder de belangrijkste toeristische blikvangers van dit jaar in Heusden-Zolder voorgesteld. Dat gebeurde voor het eerst op een gezamenlijke persconferentie van Circuit Zolder, toerisme Heusden-Zolder en Circo Paradiso. Circuit-directeur Thierry Deflandre (foto) mocht daarbij als gastheer optreden, niet toevallig omdat het circuit dit jaar zijn 50ste verjaardag viert. Dat gebeurt onder meer met het ondertussen gekende (…) Lees het hele bericht

voordelen-met-boekenbeestenkaart

Voordelen met boekenbeestenkaart

Nog tot 14 april zijn de boekenbeesten de baas in de bibliotheek tijdens de collectieve Boekenbeestenactie. Kinderen kunnen hun eigen Boekenbeestenkaart ontvangen. Die geeft voordelen aan de jonge lezers en hun (groot)ouders zoals korting op kinderboeken rond communie- of lentefeestperiodes, vakanties, Sinterklaas, ... korting op toegangstickets bij educatieve dierenparken, massa's kinderboekentips op de website boekenbeesten.be, een boekenbeestennieuwsbrief en de kans om een hele stapel boeken te winnen.

het-weer-veel-wolken

Het weer: veel wolken

Depressies schuiven vanuit het zuiden naar het noorden en brengen veel wolken over onze streken. Na de invloed van een hogedrukgebied, dat vanuit het westen opbouwt, komen we halfweg volgende week terecht in mildere, maar vochtige maritieme luchtstromingen.
Vandaag domineren wolken en opklaringen zijn slechts sporadisch. Het is meestal droog. Maxima rond 7 graden.
Morgen haalt het kwik een graad of 8. Aanvankelijk is er veel bewolking met kans op een drupje motregen of een (…) Lees het hele bericht

koken-als-theater

Koken als theater

Morgenavond speelt Joost Van Hyfte het zotte 'Kok' in de Muzeschouwburg. Van Hyfte bereidt in zijn voorstelling een lekkere maaltijd voor een koppel gelukkige toeschouwers dat hij lukraak uit het publiek plukt. Tijdens het koken serveert hij anekdotes en grappen uit het keukenleven zoals het écht is: nu eens rauw, dan weer aangebrand, afwisselend verfijnd en losgeslagen als een verse sabayon… Deze ex-restauranthouder rekent voor eens en altijd af met hardnekkige keukenmythes door ons een heel nieuw genre te presenteren: culinaire comedy. Tickets: € 13, € 10.

sfc-in-sint-jacob-zelfs-rode-en-zwarte-pistes-4

SFC in Sint-Jacob: zelfs rode en zwarte pistes(4)

Op de Klausberg begon de dag in de zon, maar in de loop van de middag behaalden de wolken de overhand. Maar klagen doet het SFC-gezelschap niet, het is er nog warm genoeg en voorlopig valt er niets uit de wolken. Op een enkeling na, hebben alle skiërs vandaag minstens blauwe en rode pistes gedaan. Zelfs een afdaling tot in het dal schrikt hen niet meer af, de gevorderden draaien al lang hun hand niet meer om voor de zwarte pistes en het 'fun-park'. Dat zorgt wel voor vermoeidheid en dan (…) Lees het hele bericht

verlies-voor-anadol-4-goals-voor-statie

Verlies voor Anadol, 4 goals voor Statie

In vierde provinciale A heeft Anadol vanavond met 1-2 verloren van Bokrijk. Statie Zolder behaalde een klinkende 0-4 overwinning op het veld van Lillonia

zolder-wint-viversel-verliest-2

Zolder wint, Viversel verliest

Ook vanavond zijn weer inhaalmatchen in het voetbal afgewerkt. In derde provinciale A heeft Vrijheid Zolder met 1-3 gewonnenn op het veld van Houthalen. Standaard Viversel verloor thuis van Herkol met 0-2.

alerte-bewoners-voorkomen-huisbrand

Alerte bewoners voorkomen huisbrand

Kort voor half tien vanavond heeft in een woning in de Pannewinningstraat in Bolderberg een zonnebank vuur gevat door een kortsluiting. De bewoners reageerden zeer alert door de stekker uit het stopcontact te trekken alvorens naar buiten te gaan. Daardoor breidde de brand zich niet uit en kon ook de brandweer van Heusden-Zolder, die snel ter plaatse was, zich beperken tot het controleren van de situatie. De schade bleef dan ook beperkt.

0-14-te-snel-in-koolmijnlaan

0,14 % te snel in Koolmijnlaan

De onbemande camera in de Koolmijnlaan registreerde 113 692 voertuigen in 6 weken. 164 daarvan zijn geflitst, dat betekent dat 0,14% van de bestuurders sneller reed dan 50 km/u. Bij mobiele snelheidscontroles in de Stationsstraat, Meylandtlaan en St.-Jobstraat reden 7 van 250 bestuurders te snel.

opnieuw-vrachtwagenchauffeur-bestolen

Opnieuw vrachtwagenchauffeur bestolen

Op de parking langs de E 314 is afgelopen nacht opnieuw een trucker het slachtoffer geworden van dieven. Vanmorgen vroeg stelde een Poolse vrachtwagenchauffeur vast dat er ingebroken was in zijn vrachtwagen en dat er spullen gestolen waren.

vck-sleutelt-aan-volgend-seizoen

VCK sleutelt aan volgend seizoen

In het volleybal is VCK Bolderberg bezig met de voorbereiding van volgend seizoen. De 17-jarige, linkshandige aanvaller Mathieu Thijs wordt van de B-ploeg overgeheveld naar de A-ploeg. Gert Vanhees, de meer dan veertigjarige spelverdeler, heeft besloten een punt te zetten achter zijn lange spelerscarrière bij VCK. Er lopen gesprekken met een mogelijke vervanger. Volgende week worden nog enkele belangrijke knopen doorgehakt.

communiceren-nutsmaatschappijen-wel

Communiceren nutsmaatschappijen wel?

De hinder was wel niet te vergelijken met die op de Graaf de Theuxlaan-Meylandtlaan maar ook in Kooidries en Schreverland wordt er sinds vanmorgen gewerkt. Het is daar ook opletten voor weggebruikers. De dorpsraad Heusden stelt zich trouwens vragen bij werken in opdracht van nutsmaatschappijen. Vaak gebeuren die zelfs zonder de gemeente te verwittigen, laat staan dat buurtbewoners op de hoogte zijn. (foto Julien Maebe)

onverwachte-werken-veroorzaken-files

Onverwachte werken veroorzaken files

Er zijn al de hele ochtend verkeersproblemen op de Graaf de Theuxlaan en de Meylandtlaan. Een aannemer is er - blijkbaar onaangekondigd - aan de nutsleidingen aan het werk. Daarvoor is de helft van de rijweg afgezet en zijn werflichten aangebracht. Gevolg is dat er files staan, de wachttijd liep op tot 10 minuten en langer.

sfc-in-sint-jacob-zwemmen-na-het-skieen-3

SFC in Sint-Jacob: zwemmen na het skieën (3)

’De SFC-bende op de Klausberg blijft pronken met super goed weer! ’s Middags tot zowat 14°C in het dal en tegen het vriespunt op 2510 meter en uiteraard stralende zon. Elke ochtend brengen de bussen de leerlingen naar het dalstation waar ze hun ski’s, skischoenen en helmen oppikken, om dan met de 'eikes' naar boven te gaan. Daarna verspreiden de groepen zich vanzelf over het hele skigebied om dan ’s middags elkaar weer te treffen in het restaurant Almboden, voor (…) Lees het hele bericht

regi-op-memorial-van-damme

Regi op Memorial Van Damme

Regi Penxten zal op 6 september voor de ambiance zorgen tijdens de Memorial Van Damme in het Koning Boudewijnstadion, de organisatie maakte vandaag bekend dat ze hem als dj heeft aangetrokken. Regi zal zowel te horen zijn tijdens de openingsceremonie als tijdens de sprintnummers. Het is bekend dat heel wat lopers graag opzwepende beats op de achtergrond hebben, te meer omdat de muziek ook het publiek meesleurt.

maxim-bolle-de-snelster-spurter

Maxim Bollé de snelster spurter

De nieuwelingen hielden er in Eversel een strak tempo op na. Een kopgroep had zich losgescheurd op de rest, het waren die renners die spurten voor de bloemen en daarbij was kampioen van Vlaanderen Maxim Bollé uit Dendeleeuw veruit de snelste. (foto's Gust Ischen)

nieuwelingen-koersen-in-eversel

Nieuwelingen koersen in Eversel

In Eversel is in de vooravond de start gegeven van een avondkoers voor nieuwelingen over een afstand van 55 km. Het gaat om een organisatie van wielerclub Berg Op uit Eversel. (foto Gust Ischen)

voor-10-000-euro-aan-verkeersbelasting-geind

Voor 10.000 euro aan verkeersbelasting geïnd

De politie heeft samen met het Agentschap Vlaamse Belastingdienst controles gehouden op verkeersbelasting, technische eisen en boorddocumenten. 53 voertuigen zijn tegengehouden. 16 bestuurders hadden hun verkeersbelasting niet betaald, goed voor € 10 053. Andere vastgestelde inbreuken waren vervallen rijbewijs (1), niet ingeschreven voertuig (1), geen verzekering (3), niet dragen van de gordel (1). 3 auto’s werden getakeld.

duitse-topmotoren-komen-in-mei

Duitse topmotoren komen in mei

Op 11 en 12 mei strijkt de Superbike IDM – oftewel Internationale Deutsche Meisterschaft - neer op Circuit Zolder. Het gaat om de tweede wedstrijd van het Duitse kampioenschap Superbike (motoren). Er worden liefst 26 nationaliteiten verwacht met gekende namen zoals Erwan Nigon, Garth Jones, Martin Bauer, Arie Vos, … en misschien zelfs Michael Schumacher. De beste constructeurs zetten hun topmateriaal in: BMW, Ducati, Honda, Suzuki, Yamaha, … En het team van de Motorsportschool Zolder verdedigt niet alleen de officiële kleuren van BMW, maar ook die van ons land! Dit jaar zetten ze zelfs vier racers in; Arie Vos en Erwan Nigon krijgen er met Markus Reitenberger een fameuze challenger bij in de Superbike categorie. Het team van Werner Damen en Hans Van de Ven mikt dan ook op het podium. Tickets zij nu al op het circuit te koop voor € 20. (weekend, paddock, pitwalk op zondag)

de-bark-leert-vrouwen-fietsen

De Bark leert vrouwen fietsen

De Bark start deze maand samen met het gemeentebestuur en de Limburgse Alevieten het fietsproject. Het is de bedoeling om vrouwen te leren fietsen en dat met de hulp van een fietsvriendin. Een fietsvriendin is iemand uit de buurt die een bewoonster van De Bark op dinsdagmiddag van 13 tot 15 uur wil ondersteunen bij het leren fietsen. De theorielessen worden gegeven door de politie en voor de praktijk kunnen we rekenen op lesgevers van Vlaubus. Geïnteresseerde 'fietsvriendinnen' kunnen zich melden bij integratie.ocheusden-zolder [!] rodekruis.be of 011-71 00 20.

afval-aan-de-picknickbank

Afval aan de picknickbank

Gisteren schreven we nog dat zwerfvuil en sluikstorten de grootste plagen zijn in Heusden-Zolder, voortgaand op de meldingskaarten. Op sommige plaatsen wordt dat meteen duidelijk, zoals hier aan het Speelhuisje in Eversel. Enerzijds werk je het natuurlijk in de hand door een picknickbank te plaatsen zonder vuilnisbak. Anderzijds biedt dat aan de gebruikers nog geen vrijgeleide om het afval achter te laten. (foto Gust Put)

schouwbrand-in-eversel-1

Schouwbrand in Eversel

De brandweer is kort voor de middag uitgerukt voor een schouwbrand in de Bavostraat. De toestand was snel onder controle. Door het koude weer duurt de periode met risico op schouwbranden langer dan normaal.

win-tickets-voor-cocktailparty-van-fc-bolderberg

Win tickets voor cocktailparty van FC Bolderberg

 Voetbalclub Bolderberg FC organiseert op zaterdag 13 april haar inmiddels beruchte cocktailparty in de Witte Zaal. Daarvoor worden de beste cocktailshakers van Bolderberg en omstreken achter de bar gezet. Wil je d'erbij zijn, dan kan je niet alleen tickets in voorverkoop of aan de kassa op de kop tikken, maar met wat geluk win je één van de 3 duotickets die wij hier weggeven. De wedstrijdvraag luidt: Welke voetballer uit Bolderberg heeft ooit gespeeld voor STVV en Beringen-Heusden-Zolder? a) Luc Nilis b) Bram Vangeel c) Eric Matoukou. Het antwoord met uw naam en adres doormailen naar prijsvraag[!]telenet.be en dat voor vrijdag 5 april om middernacht. Zaterdag maken we dan de winnaars bekend.

sfc-in-sint-jacob-stemmen-teisteren-stemming-2

SFC in Sint-Jacob: stemmen teisteren stemming (2)

Na een verkwikkende nacht in een degelijk bed, ontwaakte het SFC-gezelschap vanmorgen fris en monter op de Klausberg. Even rees er twijfel toen bij de eerste blik door het raam alleen maar wolken te zien waren. Dat was maar voor even, want de rest van de dag scheen de zon volop en was het voor een skivakantie eigenlijk iets te warm met plus 8. Daardoor moest de sneeuw na de middag aan kwaliteit inboeten maar toch beleefde iedereen een superskidag. Voor de komende dagen is het even afwachten, (…) Lees het hele bericht

vooral-meldingskaarten-over-zwerfvuil

Vooral meldingskaarten over zwerfvuil

De inwoners van Heusden-Zolder hebben vorig jaar 450 meldingskaarten gestuurd, 79 minder dan in 2011. De meeste gingen over sluikstorten of zwerfvuil, gevolgd door straatverlichting, riolering, wegdek en groenonderhoud. Trouwens, het is voor het eerst dat het zwerfvuilprobleem op de eerste plaats staat. Tegenwoordig komen de meeste meldingen digitaal binnen.

raad-van-state-vernietigt-grup-noord-zuid

Raad van State vernietigt GRUP Noord-Zuid

FLASH Het ziet er niet naar uit dat de omleidingsweg die de Noord-Zuidverbinding via Lillo langs Houthalen-Helchteren moest leiden, er meteen zal komen. De Raad van State heeft het Gewestelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de weg vernietigd. Er waren onder meer bezwaren van buurtbewoners en natuurverenigingen. De ministers Crevits en Muytters hebben al teleurgesteld gereageerd en laten hun advocaten onderzoeken wat er nu kan gebeuren.

het-weer-ondermaatse-temperaturen

Het weer: ondermaatse temperaturen

Onze regio blijft nog even onder de invloed van een hogedrukgebied met kern over het noorden van Europa. Koude luchtstromingen temperen het kwik en tijdens de nacht vriest het. Verzwakte storingen kunnen echter over onze streken schuiven met vooral wolkenvelden en in mindere mate neerslag.
Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolkenvelden. Ondanks de aanwezigheid van de zon, wordt het niet warmer dan 7 of 8 graden en er staat een schrale wind.
Morgen maken zonnige (…) Lees het hele bericht

blauw-licht-voor-autisme

Blauw licht voor autisme

Vandaag 2 april is het Wereld Autisme Dag, een initiatief van de Verenigde Naties. 1 op 100 mensen heeft een stoornis in het autistisch spectrum, in Limburg gaat het om 8.000 mensen waarbij autisme in enorm veel variëteiten voorkomt. Momenteel loopt de autismeweek, Heusden-Zolder sluit zich daar bij aan door tot en met 6 april het gemeentehuis in het blauw te verlichten 'Autisme in Blue'. Tijdens deze week doorkruist een karavaan van oldtimertractoren Limburg om aandacht te vragen voor autisme met een stop aan ieder gemeentehuis. In Heusden-Zolder arriveert de karavaan woensdag 3 april om 16u30, ze wordt ontvangen door burgemeester Borremans en schepen Schops en vertrekt een halfuurtje later alweer.www.autismelimburg.be

leerlingen-goed-aangekomen-in-sint-jacob-1

Leerlingen goed aangekomen in Sint-Jacob (1)

Rond 10 uur vanmorgen zijn de 97 leerlingen van het Sint-Franciscuscollege en hun begeleiders goed aangekomen in Sint-Jacob in het Arhntal (Italië). Daar gaan ze op skivakantie. Stralende zon en verse sneeuw ... iedereen meteen in de mood en ski’s en skischoenen passen. Om 11u30 stond iedereen op de piste. En dan was het genieten, een beetje zweten ook en nadien de eerste zongekleurde snuiten. De komende dagen lezen jullie hier meer verslagen en foto's van Kurt Vanvelk. Meer foto's ook op www.sfc.be/skivakantie

oldtimers-blinken-in-de-zon

Oldtimers blinken in de zon

Als de zon erdoor komt, verschijnen niet alleen de wandelaars, fietsers en motorrijders in het straatbeeld, maar dan worden ook de oldtimers vanuit de garage gehaald. Zo streken aan Sint-Baaf vandaag heel wat prachtig glimmende oude bakjes neer die deelnamen aan de oldtimerrit van een club uit Beringen. (meer foto's van Gust Ischen)

wat-beslist-voetbalbond-over-vechtpartijen

Wat beslist voetbalbond over vechtpartijen?

Het valt af te wachten hoe de voetbalbond gaat reageren op de gebeurtenissen van gisteren tijdens de wedstrijd Sparta Lille - Anadol. Na nog geen half uur werd een speler van Anadol uitgesloten en kwam het op het veld tot vechtpartijen. De scheidsrechter moest de wedstrijd een tijdje stilleggen. (foto Marc Faes)

voetbal-alleen-paaseieren-voor-bolderberg

Voetbal: alleen paaseieren voor Bolderberg

In dit verlengde paasweekend is het competitievoetbal in de provinciale afdelingen over drie dagen uitgesmeerd. Daarom geven we hier nog eens alle uitslagen op een rijtje.
2B: KVV Heusden-Zolder - Daring Huvo Jeuk 0-11
3A: Vrijheid Zolder - VV Lummen 0-1
        Kadijk SK - Standaard Viversel 4-0
4A: Wiemesmeer - Statie Zolder 3-3
        Kaulille FC - SK Heusden 06 5-1
        Sporting Lille - FC Anadol 1-0
4C: Bolderberg FC - Eendracht Houthalen 5-0

the-rhythm-junks-bekoren-met-nieuwe-cd

The Rhythm Junks bekoren met nieuwe CD

Nog even een terugblik op het schitterende optreden afgelopen weekend in Muze van The Rhythm Junks. Met Steven de Bruyn prominent op het voorplan maakte het trio het publiek warm voor zijn nieuwe CD (meer foto's van Lenscollectief)

baseball-spelen-en-oude-gsm-s-inzamelen

Baseball spelen en oude gsm's inzamelen

Nog geen plannen voor vandaag? Loop eens langs op de terreinen van chiro Boekt, Ubbelstraat 114. Daat heeft het jaarlijkse baseballtornooi van de jeugdraad plaats. 9 jongens- en 9 meisjesploegen nemen het tegen elkaar op. Tegelijk loopt er een actie van Belbos, dat oude gsm's inzamelt. Want wist je dat 200 oude gsm's samen evenveel goud bevatten als één gouden ring. Tot eind juni houdt Belbos die actie en het is de bedoeling met de opbrengst een bos te planten in Limburg.

toerismekantoor-ook-in-weekend-open

Toerismekantoor ook in weekend open

Hoewel het toeristisch seizoen pas vrijdag officieel geopend wordt, is vanaf nu het toerismekantoor in Bolderberg alle dagen geopend. Ook op zaterdag en zondag kan je er terecht van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur.