Archief augustus 2022

het-traject-van-de-24-uren-parade

Het traject van de 24 uren-parade

Eergisteren meldden we al dat de deelnemers aan de 24 Uren van Zolder volgende woensdag een parade houden door Zolder en op het Heldenplein verzamelen. Het traject is ondertussen ook bekend. Ze vertrekken dus rond 15.30 uur op het circuit en rijden via de Terlaemenlaan, Ubbelstraat, Meylandtlaan, Boekterheide, Dwarsweg, Bieststraat naar het gemeentehuis. De terugweg vatten ze aan omstreeks 18.40 uur en dan gaat het via Bieststraat, OLV-straat en Terlaemenlaan terug naar het circuit. De kolonne (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-zweden-4

Vakantiegroeten uit Zweden

De famiie Bielen-Bielen bezocht Zweden met onder meer enkele prachtige eilandjes op de noordelijke en zuidelijke archipel. Een samengaan van mooie natuur, gezellige haventjes en de typische rode huisjes.

speciale-transporten-voor-velodroom

Speciale transporten voor velodroom

Vanavond vonden twee speciale transporten plaats die voor het nodige opzien zorgden in de omgeving Terlaemen. Het gaat om enorme elementen - dakspanten - die bedoeld zijn voor de velodroom en tijdens dat transport zijn uiteraard de nodige maatregelen van kracht. Volgende week volgt nog bijna elke avond zo'n transport. 

vakantiegroeten-uit-oostende-12

Vakantiegroeten uit Oostende

De familie Vanherle-Hermans liet haar eigen silhouet vastleggen in een kunstwerk op het strand van Oostende

britt-van-marsenille-getrouwd-met-frederik-uit-hz

Britt Van Marsenille getrouwd met Frederik uit HZ

Radio- en tv-presentatrice Britt Van Marsenille is eerder dit jaar getrouwd met Frederik, haar Belgische-Panamese vriend uit Heusden-Zolder. Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt op Instagram. Britt en Frederik zijn al verschillende jaren een koppel, ondertussen hebben ze ook een kind. En een huwelijk was blijkbaar een logische volgende stap. 

vakantiegroeten-uit-nieuwpoort-4

Vakantiegroeten uit Nieuwpoort

Rosette Vanpol ontdekte op de markt in Nieuwpoort deze paspoppen die ook vakantie hadden. Of zouden ze hun C4 gekregen hebben?

opnieuw-boetes-voor-4-lawaaiauto-s

Opnieuw boetes voor 4 lawaaiauto's

De politie heeft opnieuw vier autobestuurders beboet wiens auto teveel lawaai maakte, ze reden met knallende uitlaten rond. Patrouilles gingen gisteren en eergisteren ook kijken in de buurt van ’t Koet waar vaak illegaal gezwommen wordt. Zo kregen 7 bestuurders een boete omdat ze in de Dellestraat het parkeerverbod negeerden. 6 wagens stonden zelfs geparkeerd op de afrit van de E313. Verder zijn 35 bestuurders betrapt met de GSM achter het stuur.4 kinderen waren niet correct vastgemaakt. Andere overtredingen waren: onaangepaste snelheid (2), onleesbare nummerplaat en vervallen keuring (3). 49 bestuurders moesten blazen, 48 lieten safe optekenen, één had teveel gedronken en kreeg meteen 6 uur rijverbod.

gratis-met-de-nachtbus-terug-van-pukkelpop

Gratis met de nachtbus terug van Pukkelpop

Over twee weken gaat Pukkelpop van start. Niet alle festivalgangers blijven op de camping, en wie dagelijks heen en weer pendelt kan daarvoor gratis - op vertoon van het PKP-bandje - gebruik maken van de Pukkelpopnachtbussen, ook naar Heusden-Zolder. Daarvoor moet je de nachtbus 52-58 nemen, die vertrekt vrijdag 19 augustus om 2.30 uur, zaterdag 20 augustus om 2.30 uur en zondag 21 augustus om 0.30 uur, in Kiewit. De bussen stoppen aan de haltes Vogelzang, Heikant, Boekt (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-dessel

Vakantiegroeten uit Dessel

Anja Nijs was was fietsweekendje weg met de DEV's (De Echte Vrienden) en nam deze foto vanop de fiets-wandelbrug over het kanaaltje in Dessel.

de-kijk-van-richie-847

De kijk van Richie

Van veel wandelen word je natuurlijk moe.

vakantiegroeten-uit-paal-2

Vakantiegroeten uit Paal

Gitte Druyts nam deze foto vanop de nieuwe brug in Tervant, Paal. 

woensdag-parade-24-uur-racers-door-zolder

Woensdag parade 24-uur racers door Zolder

Op 13 en 14 augustus worden weer de 24 Uren van Zolder gereden. Dat wordt dus een weekend met spektakel en animatie. Maar er is meer, want volgende week woensdag rijden de deelnemers ook weer door Zolder voor een parade. Ze starten rond 15.30 uur op het circuit en rijden zo door Zolder naar het Heldenplein, voor het gemeentehuis. Daar zullen alle teams aanwezig zijn van 16 uur tot 19 uur. Ideaal voor een fotomoment of om op handtekeningen te jagen.

vakantiegroeten-uit-samsun

Vakantiegroeten uit Samsun

Het Turkse Samsun is gekend om zijn paragliding-festival in de bergen. Kamile Kumcu trok er dan ook met de hele familie naartoe. 

range-rover-gestolen-in-halstraat

Range Rover gestolen in Halstraat

De voorbije nacht hebben dieven een Range Rover gestolen op de inrit van een woning in de Halstraat. Pas vanmorgen is de diefstal vastgesteld. Mogelijk is hij gestolen door gebruik te maken van de electronica zoals het parket van Limburg onlangs al waarschuwde. 

marc-wauters-classic-topper-dorpsfeesten-eversel

Marc Wauters Classic topper Dorpsfeesten Eversel

Eversel kan dit weekend weer uitpakken met volwaardige dorpsfeesten  die zich traditiegetrouw afspelen rond Sint-Baaf. Het begint zaterdag met de Marc Wauters Classic voor wielertoeristen, de 20ste editie al. Die kunnen tussen  7 en 14 uur vertrekken voor ritten over 40, 70, 100 en 130 km. 's Avonds is er dan Eversel Terrast met om 18.30 uur kinderanimatie en om 20.30 uur een optreden van Kim en Phil. Zondag om 9 uur start de fietszoektocht, om 13 uur de fotozoektocht, om 17 uur de barbecue, om 20.30 uur worden de prijzen van de fotozoektocht uitgereikt en daarna is er nog de trekking van de tombola. 

vandaag-gezien-400

Vandaag gezien

Een kunstwerk gecreëerd door de meester-kunstenaar die de natuur is: twee innig verstrengelde wortels, bovengehaald in de dorpstuintjes. Zullen we het kunstwerk 'ontwortelde liefde' dopen? (foto Karel Smeets)

vakantiegroeten-uit-de-eifel-1

Vakantiegroeten uit de Eifel

Jill Quintens vertoefde met het gezin een weekje in de Eifel in Duitsland. 

dries-vanthoor-volgend-seizoen-in-een-bmw

Dries Vanthoor volgend seizoen in een BMW

Volgend seizoen zullen we in het GT-gebeuren - sprint en uithouding - Dries Vanthoor zo goed als zeker aan het stuur van een BMW zien. Dat komt doordat zijn team - het Belgische WRT - een eind maakt aan de jarenlange en succesvolle samenwerking met Audi. Audi heeft zijn interesses verlegd. En dus kiest WRT nu voor BMW.

sevda-4-keer-in-top-25-in-wereldwijde-wedstrijd

Sevda 4 keer in top 25 in wereldwijde wedstrijd

Hairstyliste Sevda Durukan van The Studio by Sevda in de Guido Gezellelaan is al vaker in de prijzen gevallen en in enkele televisieprogramma's opgevoerd. Nu doet Sevda - die zich ook international educator kan noemen - opnieuw van zich spreken in de One Shot Hair Awards, dat is uitgegroeid tot de grootste hairstyling wedstrijd wereldwijd. Er zijn voor de verschillende categorieën  300.000 inzendingen uit 80 landen binnengekomen. En per categorie werd telkens een top (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-zonhoven-9

Vakantiegroeten uit Zonhoven

Een beeld van op de Teut in Zonhoven van Jacqueline Bellinkx.

verdere-daling-van-de-coronabesmettingen-1

Verdere daling van de coronabesmettingen

Het blijft de goede kant opgaan met de coronabesmettingen in Heusden-Zolder. Afgelopen week waren het er nog 65, alweer heel wat minder dan de 92 van de week daarvoor. Gemiddeld zitten we nu aan 192 besmettingen per 100.000 inwoners, de week voordien waren er dat nog 271. In heel Limburg liggen nog wel 95 patiënten met een COVID-besmetting in het ziekenhuis, maar slechts één van hen vertoeft op intensieve zorgen. Als deze trend zich voortzet nu meer en meer mensen van vakantie terugkeren, lijkt het 'zomerpiekje' achter de rug. 

de-kijk-van-richie-846

De kijk van Richie

Geen commentaar.

vakantiegroeten-uit-lissewege

Vakantiegroeten uit Lissewege

Op de fiets door Lissewege passeerde Luc Vanherck langs dit typisch Westvlaamse zicht. 

stroomproblemen-in-berkenbos-1

Stroomproblemen in Berkenbos

Een aantal bewoners van De Hoeven en de Edward Staintonstraat zit sinds vanmorgen rond kwart over negen zonder elektriciteit. Bij Fluvius zijn ze op de hoogte van het probleem. UPDATE Op de meeste plaatsen is het euvel ondertussen verholpen. 

tip-van-de-bib-sonia-lucano

Tip van de bib: Sonia Lucano

We hebben weer enkele zeer warme dagen voor de boeg en dus heeft Inge van de bib een verfrissende boekentip opgediept: Detox Water van Sonia Lucano.

Korte inhoud

Detox water is een zelfgemaakt drankje met fruit, groenten en/of kruiden. Deze watertjes hebben dankzij ontgiftende ingrediënten als citroen of komkommer een reinigende werking in het lichaam, maar zijn ook nog eens heel lekker fris en zien er bovendien prachtig uit. De bereiding van detox water is simpel: doe het water samen met het gesneden fruit, de groenten of kruiden in een potje of glas en laat het een nacht trekken voor een optimale smaak. In Detox water staan 30 inspirerende recepten, waarna je naar hartelust zelf kunt experimenteren om je eigen perfecte detox water te maken.

twee-expo-s-van-mijn-kracht-zijn-halfweg

Twee expo's van Mijn-Kracht zijn halfweg

Nu de vakantie halfweg is, zijn ook de twee expo's van Mijn-Kracht in ZLDR Luchtfabriek halfweg. Er is de zomerexpo Kunst|Mijn van de academie, waarbij de leerlingen van alle afdelingen zich lieten inspireren door het leven in de koolmijn. En er is Coal MIne Recycling met foto's van Leo van der Kleij van koolmijngebieden in Europa en zelfs Japan. Te bezoeken tot 31 augustus, elke dag van 10 tot 17 uur.

vakantiegroeten-uit-bosland

Vakantiegroeten uit Bosland

Tijdens een dagtrip met de fiets door Bosland overschreed Denise Greunlinx ook de grens met Nederland. 

een-terugblik-in-de-zolderse-geschiedenis-1

Een terugblik in de Zolderse geschiedenis

Ook deze maand is de Heemkundige Kring Zolder gaan grasduinen in geschiedenis op zoek naar bijzondere gebeurtenissen in de eerste week van augustus. Zo zou volgens de legende op 1 augustus 1317 een kudde schapen in Viversel hebben geknield voor het H. Sacrament. Op 2 augustus 1902 werd Maria Maes benoemd tot onderwijzeres in de aangenomen meisjesschool van het centrum. Op 3 augustus 1432 ontving Jan de Velter in Diest  de “laethoff van Boekt met moelen, (…) Lees het hele bericht

diesel-uit-vrachtwagen-getapt

Diesel uit vrachtwagen getapt

Dat de hoge brandstofprijzen dieven kunnen inspireren, is niet nieuw. Dat heeft ook een chauffeur ondervonden wiens vrachtwagen geparkeerd stond in de Pastoor Paquaylaan. Hij merkte maandagochtend dat zowat 30 liter diesel uit zijn tank was getapt.

vakantiegroeten-uit-maishofen

Vakantiegroeten uit Maishofen

Neen, geen maïsdoolhof, maar wel het Oostenrijkse Maishofen waar de familie Vanzonhoven-Hauquier vakantievertier ging zoeken.

nog-werk-werk-aan-het-fietspad-langs-terlaemenlaan

Nog wat werk aan het fietspad langs Terlaemenlaan

Nu het dubbelrichtingsfietspad aan de Terlaemenlaan al een tijdje in gebruik is heeft de Fietsersbond onlangs een uitgebreide evaluatie gemaakt en doorgespeeld aan de verantwoordelijken. Zo blijkt op sommige plaatsen de signalisatie (haaientanden, verkeersborden, ...) nog te ontbreken, terwijl op andere plaatsen overbodige dubbele signalisatie is aangebracht of verouderde borden staan. Uit de signalisatie blijkt dan weer dat de Snelswegstraat en Westlaan ook voorrangswegen (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-52

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Een beeld dat zomaar opdoemt tijdens een fietstochtje in de vooravond langs het kanaal in Viversel, ingestuurd door Yolanda Vanbilsen