Archief augustus 2022

veel-volk-voor-optreden-van-erhan-demerci

Veel volk voor optreden van Erhan Demerci

Er was vanavond een pak volk afgezakt naar het Marktplein. Op een podium in openlucht gaf comedian Erhan Demirci daar een gratis optreden, één van de TVL-Zomervertellingen. Iedereen had zoals gevraagd zijn of haar eigen stoeltje meegebracht. Erhan was goed op dreef en had de lachers al snel op zijn hand. Een leuke afsluiter van de zomervakantie. (foto's Ann Jordens)

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-59

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Leen Beunens is gefascineerd door de weerspiegelingen in de vijver van Meylandt

moed-en-volharding-begint-aan-nieuw-seizoen

Moed en Volharding begint aan nieuw seizoen

Morgen 1 september is niet alleen de start van het nieuwe schooljaar, ook turnkring Moed en Volharding begint er opnieuw aan. M&V is actief op velerlei vlakken: kleuterturnen, recreaturnen, trampoline, tumbling, airtrack, zumba, kleuterdans, moderne dans, netbal, seniorengym, ... en dat voor verschillende leeftijdscategorieën. De lessen en trainingen worden gegeven in de sporthallen van Berkenbos, Heusden, Eversel, Bolderberg, lagere school Brugstraat en zelfs in de gemeente As. Alle info vind je hier.

vakantiegroeten-uit-houthalen-helchteren

Vakantiegroeten uit Houthalen-Helchteren

Karin en Fernand Claes-Cerstelotte gingen fietsen op Ten Haagdorenheide in Houthalen-Helchteren, het heidelandschap is er even rijk als op de nabije Teut. 

bovy-krijgt-een-markt-met-smaak

Bovy krijgt een 'Markt met Smaak'

Zondag 25 september wordt een bijzonder drukke dag op Domein Bovy. Niet alleen is dat de tweede dag van het foodtruckfestival, het is ook de Dag van de Wijers. Er is een ochtendwandeling met ontbijt, een begeleide wildplukwandeling en De Winning organiseert van 10.30 uur tot 18 uur een 'Markt met Smaak'. Het is de bedoeling dat producenten van lokale, duurzame producten zich daar komen voorstellen. Het kan gaan om groenten, fruit, vlees, chocola, bloemen, enzovoort. Standhouders kunnen zich nog altijd melden via info[!]dewinning.be

vakantiegroeten-uit-arromanches

Vakantiegroeten uit Arromanches

Op het strand van Arromanches in Normandië - gekend van de 'landing' - kwam Heidi Braeken net voor ze deze foto nam, andere inwoners van Heusden-Zolder tegen.

inbraak-in-boekt-2

Inbraak in Boekt

Inbrekers zijn - vermoedelijk vannacht - binnengedrongen in een garage in de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Ze forceerden daarvoor een raampje, maar zouden geen buit hebben kunnen maken.

jongen-gewond-bij-aanrijding

Jongen gewond bij aanrijding

Vanmorgen is op de Koerselsebaan een jongen op de fiets aangereden. De 13-jarige raakte daarbij gewond en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

vakantiegroeten-uit-as

Vakantiegroeten uit As

Het Heiderbos in As is altijd de moeite waard voor een wandeling, maar als de heide in bloei staat, nodigt het nog meer uit, zo vindt Inge Vreys

sint-franciscus-bij-grootste-orthoteam-van-belgie

Sint-Franciscus bij grootste orthoteam van België

De vier ziekenhuizen van andreaz - Heusden-Zolder, Hasselt, Sint-Truiden en Tongeren - verbinden zich in de associatie Orthoteam Limburg,. Dat is een nieuw netwerk van 28 orthopedisch chirurgen, meteen de grootste associatie orthopedie van ons land. Zo’n samenwerking biedt heel wat voordelen, voor de patiënt, de huisarts en andere doorverwijzers én de specialisten zelf. Elke arts heeft immers een eigen specialisatie: 
schouder, (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-865

De kijk van Richie

Vanaf nu zal Richie het moeten doen met herinneringen aan de vakantie 2022.

vakantiegroeten-uit-zonhoven-10

Vakantiegroeten uit Zonhoven

De Teut in Zonhoven kleurt paars, kon Jan Leijskens vaststellen.

vanavond-gezien-129

Vanavond gezien

Een kleurrijke zonsondergang, en elke minuut zon op de zonnepanelen is ook meegenomen in deze energiecrisis. 

paul-coolen-is-aangekomen-in-assisi

Paul Coolen is aangekomen in Assisi

Paul Coolen is ondertussen na 8 dagen stappen door de Apenijnen en langs de Tiber in de sporen van Franciscus in Assisi aangekomen, de oude stad waar Franciscus ook begraven ligt. Hij heeft er dus een rust- en bezoekdag van gemaakt om dan morgen weer te vertrekken richting Rome. Paul laat nog weten dat de temperaturen draaglijk zijn, 't is wel continu droog en hij passeert voortdurend uitgedroogde rivierbeddingen. Verder te volgen via deze link.

zaterdag-gemeentelijk-vistornooi-op-meylandt

Zaterdag gemeentelijk vistornooi op Meylandt

De hengelaars in Heusden-Zolder mogen hun materiaal klaarmaken, want nu zaterdag heeft het gemeentelijk interclub vistornooi plaats. Dit jaar mogen de Meylandtvissers hun collega's ontvangen. Het is dus een wedstrijd per club waarbij het gevangen gewicht in aanmerking wordt genomen. Er zijn twee delen, van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. De prijsuitreiking heeft plaats rond 18.30 uur.

inzendingen-vakantiefotowedstrijd-afgesloten

Inzendingen vakantiefotowedstrijd afgesloten

De inzendingen voor onze vakantiefotowedstrijd zijn afgesloten. Morgen publiceren we nog de resterende foto's en dan kan de jury aan het werk om te bepalen wie de Limburg Cheque van 250 euro wint, het volledig verzorgd viergangendiner bij Restaurant La Passione, de praktische printer van Auva, de heerlijke drankpakketten van Dranken Bartels, de fijne pakketjes van Visit Heusden-Zolder of het geurige bloemenwerk van Bloemenatelier Bopha

vakantiegroeten-uit-giethoorn

Vakantiegroeten uit Giethoorn

De familie Remans-Vleugels zag in Giethoorn, ook wel Hollands Venetië genoemd, dat ze daar nog genoeg water hebben. 

corona-minder-positieven-minder-in-ziekenhuis

Corona: minder positieven, minder in ziekenhuis

De afgelopen week hebben 36 inwoners van Heusden-Zolder een positieve coronatest afgelegd, dat zijn er alweer drie minder dan de week voordien. Het geeft een gemiddelde van 106 besmettingen per 100.000 inwoners, daarmee is dat teruggevallen tot het niveau van half juni. Ook in de Limburgse ziekenhuizen zijn er alsmaar minder patiënten met een coronabesmetting, nu nog 43 en nog slechts één op de afdeling intensieve zorgen.

de-kijk-van-richie-864

De kijk van Richie

Financiële mijmeringen op vakantie.

vakantiegroeten-uit-renesse-2

Vakantiegroeten uit Renesse

Terwijl ze wandelde langs het strand van Renesse in Zeeland zag Justine Vanoppen die kunstwerkje, ze vond het mooi in zijn eenvoud. 

tip-van-de-bib-christine-magan

Tip van de bib: Christine Mangan

Vandaag geeft Inge van de bib ons een laatste vakantietip. Fata morgana van Christine Mangan is een beklemmend verhaal over een obsessieve vriendschap, tegen het decor van het exotische, zinderende Tanger in de jaren vijftig, waarin niets is wat het lijkt.

Korte inhoud

Al sinds haar aankomst in Marokko, waar Alice met haar man vanuit Amerika naartoe is verhuisd, voelt ze zich er niet thuis. Ze is bang, de hitte verdraagt ze slecht en de (…) Lees het hele bericht

zolders-taalgebruik-2

Zolders taalgebruik

Ook vandaag doen we een greep in de Zoldersen Diksjenéér van Maurice Lemmens. "Tès mér e kleen, mér tès e kôêrspiëreke!" Het is maar een kleintje, maar het is een koerspaardje. Hij (zij) is klein maar dapper. Het is een vlugge.

vakantiegroeten-uit-bouvignes-sur-meuse

Vakantiegroeten uit Bouvignes-sur-Meuse

In Bouvignes-sur-Meuse nabij Dinant verbaasde Jos Coels zich erover dat het water in de Maas in Limburg bijzonder laag staat, terwijl ginder sluizen het tot enkele centimeters van de oever houden. 

erhan-demirci-woensdag-op-het-marktplein

Erhan Demirci woensdag op het Marktplein

Nu woensdag om 20 uur wordt de vakantie afgesloten door de zomervertelling van TVL die opnieuw neerstrijkt op het Martkplein. De voorbije jaren stonden al comedians Bert Gabriëls en Alex Agnew op het buitenpodium, deze keer is dat Erhan Demirci. Als kind van de mijnstreek past hij perfect in Mijnkracht. Het wordt dus lachen, de toegang is gratis en de weersvoorspellingen zijn goed. Wel moet iedereen een eigen stoeltje en desgewenst dekentje meebrengen. Je kunt er terecht vanaf 19 uur. (foto CherryBlossom D Photography)

vakantiegroeten-uit-stokrooie-3

Vakantiegroeten uit Stokrooie

Monique Zeeuws zocht een Provence-gevoel in eigen streek aan de Lavendelhoeve in Stokrooie

fietsersbond-mistevreden-over-stationsomgeving

Fietsersbond mistevreden over stationsomgeving

De Fietsersbond is niet te spreken over de toestand rond de stations, waarvan de organisatie vindt dat achtergelaten en gevandaliseerde fietsen een onveiligheidsgevoel veroorzaken voor de treinreiziger die zijn fiets veilig wil achterlaten. "Volgens de affiches in onze stations houdt een zekere Rob, de NMBS-verantwoordelijke, het station van Heusden en Zolder proper. Maar de fietsenstallingen vertellen een ander verhaal. Politie noch gemeenschapswachten (…) Lees het hele bericht

bewoners-van-de-kapelanijen-hielden-zomerdrink

Bewoners van De Kapelanijen hielden zomerdrink

De bewoners van residentie De Kapelanijen in Heusden-Centrum hebben hun zomerdrink gehouden. Ze waren nagenoeg allemaal present om samen een glaasje te drinken. Betty verwelkomde in haar speech iedereen maar toch vooral de nieuwkomers. De sfeer zat er goed in en ook de kinderen vonden al snel hun draai in de tuin. Enkele bewoners hadden voor desserts en hapjes gezorgd maar het organisatiecomité had toch ook voldoende drank en eten voorzien. De ambiance zat er in tot laat op de avond, en meteen is ook de basis voor de nieuwjaarsdrink gelegd. (foto Louis Mentens)

exclusieve-wagens-maakten-een-tussenstop

Exclusieve wagens maakten een tussenstop

Er reden gisteren nogal wat oldtimers en sportwagens door Heusden-Zolder, een deel was onderweg naar het treffen van Oldtimer Roadhouse Classics, een ander maakte deel uit van de Centomiglia van Kiwanis Tessenderlo. Dat is een vrij exclusief gebeuren dat nu al voor de tiende keer plaatsvond. Ze vertrokken vanuit Herk-de-Stad, reden naar Huy, bezochten Droneport in Sint-Truiden om te eindigen in Tessenderlo. Er is ook een wedstrijd aan verbonden waarbij de (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-knokke-heist-1

Vakantiegroeten uit Knokke-Heist

Daisy Schepkens trok in de laatste vakantieweek met haar zus en de kinderen naar Knokke-Heist. Eva, Elena en Leander verzonnen een nieuwe interpretatie van ´van H tot Z´: van Heusden tot de zee. "We hebben samen schelpjes geraapt en genoten van de zee, de zon en de goei zeelucht", laat Daisy weten.

de-kijk-van-richie-863

De kijk van Richie

Buiten de kerstperiode verblijft de kerstman in zijn Fins dorp en traint daar verschillende keren per week. 

kokima-test-zijn-kokibar

Kokima test zijn Kokibar

Kokima, dat al een tijdje bezig is met de uitbouw van teambuildings- en familie-activiteiten in De Kluis in Bolderberg hield vandaag een testrun van zijn Kokibar. Die was niet aangekondigd om als het ware droog te kunnen draaien en het concept van de bar te proberen. Toch vleiden al wat bezoekers zich neer op het terras, wie dat wilde kreeg ook een rondleiding door het gebouw. 

pareltjes-op-vier-wielen-aan-de-sterrenwacht

Pareltjes op vier wielen aan de Sterrenwacht

Een drukte van jewelste vandaag aan de Sterrenwacht voor het treffen van oldtimers en classic cars van Oldtimer Roadhouse Classics. Pareltjes op vier wielen uit vervlogen tijden verzamelden daar, glimmend in de zon want uiteraard hadden ze voor het vertrek nog een ultieme opblinkbeurt gekregen. Op het event komt ook telkens een brede waaier van voertuigen af, van motoren, via kevers tot kostbare MG's. The Duke's Band zorgde ondertussen voor gepaste muziek. (foto's Ann Jordens)

gouden-helm-is-voor-daniel-gappmeier

Gouden Helm is voor Daniel Gappmeier

De Oostenrijker Daniel Gappmeier heeft de Gouden Helm in het Helzoldstadion gewonnen. Dat is niet helemaal een verrassing want Gappmeier is een spektakelrijder en won in april ook al op Helzold. Het was nochtans een speciale editie waar de winnaars van de vorige edities van de Gouden Helm aan de start kwamen. Na een nek aan nek race won Gappmeier voor Jevgenijs Kostigovs, de winnaar van 2019 en Mark Beyer, winnaar van 2018. Bij de nationalen 500ccc ging de zege naar de Nederlandse snelle jongedame Nynke Sijbesma, die wel onklopbaar lijkt op Helzold,  voor haar landgenoot Erik Drayer en Ekselnaar Johny Kinable. (foto’s Stephan Volders)

toegankelijkheid-leerplaneet-bekeken

Toegankelijkheid Leerplaneet bekeken

Volop belangstelling voor de nieuwe school De Leerplaneet dit weekend. Ook het dagelijks bestuur van de GATAB ging een kijkje nemen om de toegankelijkheid van de nieuwe gebouwen te checken. 

nieuwe-teleurstelling-voor-laurens-vanthoor

Nieuwe teleurstelling voor Laurens Vanthoor

Ook vandaag was ontgoocheling troef bij Laurens Vanthoor tijdens de tweede DTM-race op de Nürburgring. Hij mocht vanop de 8ste plaats vertrekken, maar al vroeg in de race kwam de safety-car op de baan. Hij wilde de box inrijden, maar volgens de DTM-regels mag maar één wagen per team per ronde de pits in. Daardoor viel hij terug naar de 21ste plaats, hij knokte nog terug maar verder dan een 11de stek raakte Vanthoor niet meer.

subsidies-voor-college-en-pagadder

Subsidies voor college en Pagadder

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert net voor de start van het schooljaar € 1,8 miljoen in 21 scholen in Limburg. Met dat geld kan schoolinfrastructuur vernieuwd of uitgebreid worden. Ook twee scholen in Heusden-Zolder krijgen ondersteuning voor hun gebouwen. Het Sint-Franciscuscollege krijgt 104.000 euro om het schrijnwerk en de beglazing van het internaat te vernieuwen. Vrije Kleuterschool Pagadder ontvangt 102.000 euro voor het verbouwen en geschikt maken van de bestaande kleuterklassen en het bijhorende sanitair. 

bisschop-draagt-eucharistie-op-in-kerk-lindeman

Bisschop draagt eucharistie op in kerk Lindeman

Het was vandaag een hoogdag voor de katholieke gemeenschap in de wijk Lindeman. Bisschop Patrick Hoogmartens was immers naar de Onze-Lieve-Vrouw kerk gekomen om er de zondagsmis op te dragen. Voor een multiculturele wijk en een kleinere parochie als Lindeman een uitzonderlijke gebeurtenis en ze maakten ze er dan ook een feestelijk moment van. De viering werd muzikaal en vocaal opgeluisterd, de bisschop kreeg onder meer de hulp van pastoor Guido De Waegeneere en diaken Ward (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-bredene

Vakantiegroeten uit Bredene

Lieve Goemaere maakte een avondwandeling in de duinen van Bredene

mist-brengt-vanthoor-geen-geluk

Mist brengt Vanthoor geen geluk

De DTM zit dit weekend op de Nürburging maar wordt daar geteisterd door hardnekkige mist. Daardoor moest de kwalificatie geannuleerd worden en kon de eerste race pas met veel vertraging starten. Maar voor Laurens Vanthoor  verliep het andermaal niet goed. Hij reed in de top 5 maar maakte een fout en kwam in aanrijding met een andere wagen. De race was meteen over. Vandaag is er een twxeede kans.

de-kijk-van-richie-862

De kijk van Richie

Altijd eerlijk zijn tegen elkaar.

vanochtend-gezien-23

Vanochtend gezien

Soms is de eenheid tussen Heusden en Zolder nog zoek. Zoals vanmorgen in de lucht, twee duidelijk gescheiden gebieden. Gelukkig werd de strijd niet op het politieke vlak geleverd, maar tussen twee weersfronten waarbij het hogedrukgebied het heeft gehaald. 

bikes-claesens-racing-team-wint-12-uur-van-zolder

Bikes Claesens Racing Team wint 12 uur van Zolder

Op Circuit Zolder zijn de 12 uren cycling betwist, een onderdeel van de Essec Cycling Series. En dat de formule nog lang niet versleten is, blijkt uit het feit dat liefst 151 teams en individuen deelnamen. Winnaar werd Bikes Claesens Racing Team 1 met 129 rondes. Zij werden in dezelfde ronde gevolgd door Brueghelbikers en Bikes Claesens Racing Team 2. Opvallend is ook dat na 12 uur koers liefst 26 teams in dezelfde ronde eindigden. 

vakantiegroeten-uit-weris

Vakantiegroeten uit Wéris

Lutgart Aerts stuurt ons vankantiegroeten uit Wéris nabij Durbuy.

volop-oefenen-voor-de-gouden-helm

Volop oefenen voor de Gouden Helm

Op de speedwaybaan van Helzold werd vandaag volop geoefend voor de races voor de Gouden Helm morgen en voor de nevenwedstrijden. Daarnaast hadden de mecaniciens ook sleutelwerk om de machines morgen optimaal aan de start te krijgen. In de voormiddag zijn er de officiële kwalificaties, rond de middag beginnen de races.

eerste-concert-na-enkele-uren-repeteren

Eerste concert na enkele uren repeteren

Zoals aangekondigd bliezen vandaag bij de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden de jongeren verzamelen, en dat blazen mag je ook letterlijk nemen. Heel wat nieuwelingen hebben samen met andere jonge muzikanten van de Juniors een voormiddag gerepeteerd. Na de middag gaven ze dan een eerste concertje voor familie en vrienden. Daarna werd er nog gefietst en gesmuld. (foto's Gust Put)

de-gul-koersel-wint-ubbelbeker

De Gul Koersel wint Ubbelbeker

Eendracht Ubbersel organiseerde deze namiddag een voetbaltornooi als onderdeel van de viering van zijn gouden jubileum. Het was een gezellige happening die - meer nog dan het resultaat - in het teken stond van de verbroedering tussen clubs. Naast het veld amuseerde iedereen zich ook best, zeker de jongsten voor wie animatie was voorzien. Maar er werd toch ook gevoetbald en gestreden voor de Ubbelbeker. Die ging uiteindelijk naar De Gul Koersel, Eendracht Ubbersel eindigde tweede, voor Onder de Toren Eversel, vierde werd Wieze Boys, vijfde Gere Bij Eversel en zesde Welkom Boys. En nu maar hopen dat de spieren niet te stram zijn voor de fuif vanavond. (foto's Ann Jordens)

de-eerste-digitale-sportzaal-kan-gebruikt-worden

De eerste digitale sportzaal kan gebruikt wordenVanavond is ook de digitale sportzaal geopend op de plaats van het vroegere zwembad. Het is meteen een primeur voor België en het zijn op de eerste plaats de leerlingen van de nieuwe gemeenteschool De Leerplaneet die er gebruik van kunnen maken. Schepen van Sport Lode Schops vertelde hoe ze in Friesland de mosterd haalden voor dit project. In de sportvloer zit een raster van lijnen in ledverlichting, telkens vakken van 2 bij 2, waarmee je verschillende (…) Lees het hele bericht

de-leerplaneet-nieuwe-school-voor-288-kinderen

De Leerplaneet : nieuwe school voor 288 kinderen

Onder ruime belangstelling is vanavond de nieuwe gemeenteschool De Leerplaneet geopend, op de plek van het vroegere cultuurcentrum. Het is een mooie, moderne en toekomstgerichte school geworden, zowel naar opvatting, aankleding als inrichting met onder meer de nieuwste generatie digitale borden. Directeur Renata Hauben toonde zich trots op de nieuwe school die 12 klassen voor het lager onderwijs en 7 voor de kleuters telt. Daarnaast is er ruimte voor de teken- en voor de (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-58

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Greta Mullens genoot van de ochtendlijke stilte - alleen het gezoem van de bijtjes was te horen - in Bolderberg terwijl ze genoot van de heide in bloei. 

fietser-beroofd-van-gsm-na-aanrijding

Fietser beroofd van gsm na aanrijding

In Heusden-Zolder is vanmorgen een fietser beroofd van zijn gsm. Een andere fietser reed - blijkbaar opzettelijk - tegen hem aan en bracht hem zo ten val. De aanrijder zei dat hij van de politie was - zonder dat ook maar enigszins te kunnen bewijzen - en vroeg de identiteitskaart van het slachtoffer. Daarop haalde hij ook zijn gsm uit zijn zak en ging er vandoor, terwijl het verbouwereerde slachtoffer achterbleef. De echte politie is een onderzoek gestart.

cindy-kan-haar-cadeaubon-eindelijk-inruilen

Cindy kan haar cadeaubon eindelijk inruilen

Cindy Meyen uit Paal heeft vandaag haar geschenkbon opgehaald bij Juweliers De Greeve in Heusden. Meer dan 22 jaar nadat de bon, samen met de rest van haar portefeuille werd gestolen, kan ze eindelijk een juweel uitkiezen. En gelukkig voor haar heeft Peter de waarde van de bon meer dan geïndexeerd ...

wellicht-meer-oekrainers-heusden-zolder

Wellicht meer Oekraïners naar Heusden-Zolder

De kans is groot dat er de komende periode meer Oekraïense vluchtelingen naar Heusden-Zolder komen. De gemeente heeft positief gereageerd op de oproep van de overheid om vanaf september meer vluchtelingen op te vangen. Op dit moment verblijven hier 92 Oekraïense vluchtelingen, 4 meer dan in juni. Het gaat om 57 volwassenen (vooral vrouwen) en 35 kinderen. Bij de kinderen zijn er 4 peuters, 23 tussen 3 en 12 jaar en 8 tussen 12 en 18 jaar. De schoolplichtge kinderen zijn (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-kopenhagen

Vakantiegroeten uit Kopenhagen

Lien Maes ging op roadtrip door Denemarken en maakte deze foto in Nyhavn in Kopenhagen met de prachtige gekleurde huisjes.

eendracht-ubbersel-is-klaar-voor-de-viering

Eendracht Ubbersel is klaar voor de viering

Voetbalclub Eendracht Ubbersel - momenteel in de KLBS-competitie onder de naam RP Products - viert vandaag zijn 50ste verjaardag met onder meer een voetbaltornooi en een fuif. Dit zijn de voorzitters die de club al die jaren geleid hebben: Kris Somers (huidig voorzitter sinds 2021), Tony Elsen (2002 - 2021), Valère Willems (1998 - 2002), Patrick Beutels (1995 - 1998), Guido Vanhove (1991 – 1995), Albert Elsen (1977 - 1991) en Louis Reynders (1971 – 1977, overleden in 2016).

de-kijk-van-richie-861

De kijk van Richie

Naar verluidt is Bergen de meest regenachtige stad van Europa. 

wespenspin-slaat-ook-toe-in-heusden

Wespenspin slaat ook toe in Heusden

Stefan Was kon in zijn tuin een wespenspin filmen die een sprinkhaan in haar web krijgt en meteen inpakt als een mummie. Let wel, het filmpje lijkt versneld, maar is wel degelijk in normale snelheid opgenomen, zo bliksemsnel opereert de spin. Onder ook nog foto's van onder meer een wants die er eveneens moest aan geloven. 

juniors-van-de-ware-vrienden-beginnen-eraan

Juniors van De Ware Vrienden beginnen eraan

Het is inmiddels een traditie dat de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden Zolder aan het eind van de zomer een kids kick-off organiseert, dat is morgen weer het geval. Nieuwe muzikanten en leden van de Juniors verzamelen morgen om 9 uur in de Harmoniezaal en ze oefenen samen enkele muziekstukken in. Om 14 uur worden die dan in de vorm van een mini-concertje opgevoerd voor de andere leden en geïnteresseerden. Na de middag staan ook nog een familiefietstocht (…) Lees het hele bericht

weer-verwaarloosde-dieren-in-de-hitte

Weer verwaarloosde dieren in de hitte

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum is deze week opnieuw geconfronteerd geworden met een vorm van extreme dierenverwaarlozing. De medewerkers werden door de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn opgeroepen naar een gekend adres in Weelde. Daar zaten bij een temperatuur van meer dan 30 graden een hele kudde schapen en twee ezels zonder een druppel drinken. De dieren vertoonden bovendien rottende wonden en extreem lange hoeven. Een aantal dieren zijn geëvacueerd voor verdere verzorging.

vakantiegroeten-uit-vallon-pont-d-arc

Vakantiegroeten uit Vallon-Pont-d'Arc

Cedric Vancluysen streek neer in Vallon-Pont-d'Arc  in de Ardèche, en hij maakte gebruik van de nachtelijke duisternis om zijn lens in de richting van de de bergen en de Melkweg te richten. Met dit resultaat. 

morgen-nacht-van-de-vleermuis-op-bovy-1

Morgen Nacht van de Vleermuis op Bovy

Morgen heeft op Domein Bovy de Nacht van de Vleermuis plaats, een organisatie van Natuurpunt. Centraal staat een gratis wandeling met vleermuisgids. Je kunt kiezen tussen een lange wandeling (20.30 uur - 22 uur) of een korte wandeling (20.30 uur - 21.30 uur). Voor en na is er de Vleermuizenbar Bovy, kunnen de kinderen vleermuizen knutselen en kun je terecht aan de infostands van Natuurpunt Heusden-Zolder. Deelnemen is gratis. (foto Jan Leijskens

kapelstraat-krijgt-nieuw-type-fietspaden

Kapelstraat krijgt nieuw type fietspaden

Zoals eerder aangekondigd krijgt de Kapelstraat fietspaden. Daarbij zal gekozen worden voor een nieuw soort materiaal, omdat zowel bij fietspaden in beton als asfalt het dikwijls moeilijk is om herstellingen uit te voeren. Daarom gaat Heusden-Zolder bij wijze van experiment in op het aanbod van een firma uit West-Vlaanderen. Die legt het fietspad aan met grote betonnen platen die met veren aan elkaar bevestigd worden. Wanneer er dan ergens een beschadiging is, wordt zo'n plaat (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-860

De kijk van Richie

Al eens een fjord bezocht?

vakantiegroeten-uit-alden-biesen

Vakantiegroeten uit Alden Biesen

Vanuit Alden Biesen in Bilzen fietste Leen Beunens door de fruitstreek om te kijken wat er van de vele bloesems is geworden. De conferenceperen zijn in de meerderheid.

paul-coolen-is-vier-dagen-onderweg

Paul Coolen is vier dagen onderweg

Paul Coolen is ondertussen al vier dagen te voet onderweg in het spoor van Sint-Franciscus. Vandaag bezocht hij onder meer het bedevaartsoord La Verna. Verder maakte hij al enkele lange tochten door de Apenijnen en had daar boeiende ontmoetingen.  Alles is te volgen - eventueel ook via een nieuwsbrief - via deze blog.

helzoldstadion-in-concessie-aan-nieuwe-vzw

Helzoldstadion in concessie aan nieuwe vzw

De gemeenteraad heeft het Helzoldstadion in concessie gegeven aan SC De Mangel vzw. Dat is een fusie tussen de tennisclubs Van Zolder en Helzold. De club van Zolder moest verhuizen uit Zolder door de herschikking van het centrum. TC Helzold was al langer op zoek naar een andere locatie omdat ze nu gedeeltelijk zonevreemd ligt. Het is trouwens de bedoeling dat ook de andere clubs (speedway, hondenclub, modelvliegtuigen) die actief zijn op Helzold daar ook kunnen blijven en (…) Lees het hele bericht

gemeente-gaat-op-de-verkooptoer

Gemeente gaat op de verkooptoer

De gemeente gaat in de komende periode een aantal verkopen doen. Zo wordt de visvijver in de Vrunstraat openbaar verkocht. Daarnaast zal Heusden-Zolder ook een aantal bouwgronden in de markt zetten. Het gaat om gronden in de Kleine Kenenstraat, de Kerkenblookstraat, de Sluisbamd en De Borghgravelaan. 

omgeving-voortplein-krijgt-opwaardering

Omgeving Voortplein krijgt opwaardering

De gemeente mag van de raad gebruik maken van haar voorkooprecht op een pand in de Stationsstraat, nabij het Voortplein. Na aankoop zal het huis worden gesloopt om er een meer kwalitatief openbaar domein uit te bouwen. Het zal niet het enige pand in de buurt zijn dat de gemeente de komende periode gaat verwerven. Overigens zal het gat in de weg, dat nu al maanden voor hinder zorgt in de Stationsstraat, de komende week hersteld worden.

oprichting-woonmaatschappij-uitgesteld

Oprichting woonmaatschappij uitgesteld

De gemeenteraad moest - zoals trouwens alle raden in Limburg - de erkenning van de Limburgse woonactoren (sociale huisvestingsmaatschappijen, sociale verhuurkantoren, ...)  verlengen tot 30 juni 2023. Dat is nodig omdat de door de Vlaamse regering vooropgestelde deadline voor de oprichting van een nieuwe maatschappij niet wordt gehaald. In Limburg zal daarbij gekozen worden om alle maatschappijen samen onder te brengen in één organisatie. Allerlei werkgroepenn zijn bezig met de voorbereiding van de samensmelting maar voorlopig verandert er dus nog niets in de sector van de sociale huisvesting.

het-werd-33-9-graden-in-heusden-zolder

Het werd 33,9 graden in Heusden-Zolder

Iedereen zal het wel gemerkt hebben, het was meer dan behoorlijk warm vandaag. Meteo Obbeek heeft om 16.02 uur de dagpiek genoteerd, het was toen 33,9 graden. Ondertussen is het aan het afkoelen, en dat zal ook vannacht verder gebeuren, morgen overdag zal het een stuk frisser zijn.

roger-swerts-reageert-op-overlijden-vanspringel

Roger Swerts reageert op overlijden Vanspringel

Ook Heusdenaar Roger Swerts heeft gereageerd op het overlijden van ex-wielerprof Herman Vanspringel. Swers was een leeftijdsgenoot van Vanspringel, en ook een tijdlang ploegmaat. En net als Herman Vanspringel is ook Roger Swerts kampioen van België geweest (1974). Roger Swerts, die niet alleen jarenlang profrenner was, en ploegmaat van Eddy Merckx, was ook nadien sportdirecteur. Hij zegt bewust niet teveel contact meer te houden met de wielersport omdat er nog andere dingen (…) Lees het hele bericht

4-ex-winnaars-strijden-mee-om-gouden-helm

4 ex-winnaars strijden mee om Gouden Helm

Nu zondag sluit SpeedwayClub Helzold het seizoen af met de traditionele topwedstrijd, de Gouden Helm. Het wordt een strijd tussen kampioenen want de laatste vier winnaars van de Gouden Helm zullen deelnemen. Het gaat om Jevgenijs Kostigovs (2019), een profrijder uit Letland, die in de prestigieuze Poolse liga uitkomt, Mark Beyer (2018) uit Denemarken, de Britse prof Max Clegg (2017) en de Noorse prof Lasse (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-leuven

Vakantiegroeten uit Leuven

Een aparte invalshoek tijdens een wandeling in Leuven door Jan Leijskens.

de-kijk-van-richie-859

De kijk van Richie

Elk land zijn gewoonten.

kinderen-musiceren-met-de-buren

Kinderen musiceren met de buren

De 14 kinderen die deelnemen aan het laatste zomerkamp van Het Berenhuis waren vanmiddag te gast in het DAC. Samen met de zorggebruikers van 't Weyerke genoten ze van een middag muziek maken. Na wat oefenen zorgden ze voor een heel concert met de boomwhackers. (foto's Gerlinde Gilissen)

cvo-de-verdieping-werkt-samen-met-2-pcvo-s

CVO De Verdieping werkt samen met 2 PCVO's

CVO De Verdieping slaat samen met PCVO Limburg en PCVO Moderne Talen de handen in elkaar om hun opleidingen te bundelen én af te stemmen op de vacatures in Limburg. De drie centra voor volwassenenonderwijs lanceren leerinlimburg.be, dat biedt niet alleen een overzicht van de opleidingsmogelijkheden, maar via een  online leertest kan de bezoeker checken of zijn of haar talenten of dromen matchen met een opleiding in Limburg.

"Nu de (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-het-zwarte-woud-5

Vakantiegroeten uit het Zwarte Woud

Rosita Vandebroek stuurt een vakantiefoto vanop haar traditionele vakantieadres: het Zwarte Woud. Kinderen van alle leeftijden dansten daar in traditionele klederdracht en hadden er veel plezier in.  Een lust om naar te kijken, laat ze nog weten.

butastraat-was-speel-en-feeststraat

Butastraat was speel- en feeststraat

De Butastraat  werd zoals ieder jaar omgetoverd tot een speelstraat en voor een weekje verkeersvrij gemaakt. Jong en oud konden in de buurt van het Pater Beckers monument naar hartelust tennissen, voetballen en fietsen op straat. Er werd grote kunstwerken in krijt op de straat getekend. Een springkasteel werd soms een waterattractie, ... Alles werd afgesloten met een groot buurtfeest met barbecue, hotdog en mashmallows boven het vuur. (foto's Wim Vanhemel)

ook-chiro-vanuit-heusden-zolder-naar-krinkel

Ook Chiro vanuit Heusden-Zolder naar Krinkel

In Merksplas gaat vandaag Krinkel van start. Dat is een zesdaags chirokamp dat om één keer om de vier jaar ergens in Vlaanderen georganiseerd wordt voor alle leidingen en aspi's. Honderden chirogroepen uit heel Vlaanderen komen er met duidenden leden samen voor één van de grootste belevenissen uit hun 'chirocarrière'. Ook vanuit Heusden-Zolder zijn leiders en aspi's vanmorgen met de trein vertrokken richting Merksplas. (foto Tony Lespoix)

eendracht-ubbersel-viert-zijn-50ste-verjaardag

Eendracht Ubbersel viert zijn 50ste verjaardag

Voetbalclub Eendracht Ubbersel, die speelt het terrein langs de Kanaalweg, viert dit weekend haar 50ste verjaardag. De club is momenteel actief in de bedrijfsportbond onder de naam RP Products maar kent dus al een lange geschiedenis. Dat wordt zaterdag vanaf 13 uur gevierd met een voetbaltornooi met bevriende clubs:  Eendracht Ubbersel, KVK Wieze Boys, KVVE de Gul Koersel, Onder de toren, Geren Bij en Welkom Boys Koersel. Om 18.30 uur is er de finale voor de Ubberselcup. Voor (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-858

De kijk van Richie

Hongerige Deense raskatten.

recordjaar-voor-wespennesten-in-het-verschiet

Recordjaar voor wespennesten in het verschiet

Dagelijks zien we ook in Heusden-Zolder de brandweer op de baan om wespennesten te verdelgen. We stevenen blijkbaar op een recordjaar af, zo blijkt uit een nieuwe tussenstand die de Limburgse brandweerzones hebben gemaakt. Tot nu toe zijn in heel Limburg al bijna 14.000 nesten verdelgd, waarvan in juli alleen al 8.866. De hulpverleningszone Zuid-West-Limburg - waartoe Heusden-Zolder behoort - spant de kroon met dit jaar al 7.122. Uiteraard speelt (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-grainau

Vakantiegroeten uit Grainau

De familie Leeten-Deijgers trekt er elk jaar op uit met de camper. Deze keer werd gekozen voor de regio van de Zugspitze in het Duitse Grainau, bij Garmisch-Partenkirchen. Van dit uitzicht konden ze genieten op de camperplaats.

de-kijk-van-richie-857

De kijk van Richie

Naast de Baltische landen, bewaart Richie ook heel wat vakantieherinneringen aan het hoge noorden. 

alsmaar-minder-coronabesmettingen

Alsmaar minder coronabesmettingen

Het aantal coronabesmettingen blijft verder afnemen. Afgelopen week zijn nog 39 inwoners van Heusden-Zolder positief getest, een week eerder waren het er 48. Het gemiddelde is nu gezakt naar 115 positieve testen per 100.000 inwoners. In de Limburgse ziekenhuizen vermindert het aantal patiënten verder. Daar verblijven 54 mensen met een COVID-besmetting van wie 5 op intensieve zorgen, 2 worden beademd.

volgende-week-eerste-uitnodigingen-herfstbooster

Volgende week eerste uitnodigingen herfstbooster

In het vaccinatiecentrum in de Inakker 25 is alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe vaccinatiecampagne. Zoals aangekondigd start in september een nieuwe brede vaccinatiecampagne tegen corona: de herfstbooster. 65-plussers, risicopatiënten en zorgverleners worden eerst uitgenodigd voor een extra prik, later volgt de rest van de bevolking. De herfstcampagne start ten laatste midden september en zal een viertal weken duren. In de Inakker (naast en achter brasserie (…) Lees het hele bericht

vanochtend-gezien-22

Vanochtend gezien

Een zonsopgang boven domein Bovy die balanceert tussen kleurrijk en mysterieus. (foto Christina Put)

neos-op-wandel-in-gors-opleeuw

Neos op wandel in Gors-Opleeuw

Ook in augustus gaan de leden van Neos Heusden-Zolder elk jaar op wandel. Deze keer trokken ze door  het prachtige landelijke Gors-Opleeuw. Bij de poel -  bekend om zijn rijke variatie aan amfibieën - werden ook zij geconfronteerd met de extreme droogte van deze zomer: de poel stond kurkdroog en er was geen amfibie te zien. Op 9 september om 15 uur wordt het nieuwe werkjaar ingezet met een startnamiddag in Sint-Baaf in Eversel. (foto Trudo Groffi)

cindy-mag-haar-geschenkkaart-na-22-jaar-inruilen

Cindy mag haar geschenkkaart na 22 jaar inruilen

Zondag brachten onze collega's van Internetgazet Beringen het verhaal van Cindy Meyen uit Paal. Die kreeg toen de inhoud van haar portefeuille terug, die 22 jaar geleden werd gestolen tijdens een onderzoek in het Jessa Ziekenhuis. Een kajakker vond de spullen op de bodem van een uitgedroogde Demer in Diest. Behalve het geld, zat alles er nog in: identiteitskaart, sis-kaart, klantenkaarten, enz. (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-colijnsplaat

Vakantiegroeten uit Colijnsplaat

Samen met viervoeter Flo genoten Liesbeth Lamers en haar gezin van een vakantie in het vissersdorp Colijnsplaat in Zeeland. Flo stuurt ons een dikke poot.

tip-van-de-bib-tiffany-mcdaniel

Tip van de bib: Tiffany McDaniel

Als zomerse boekentip voor deze week serveert de bib 'Betty' van Tiffany McDaniel, een boek waarvoor de schrijfster zich door de eigen familiegeschiedenis liet inspireren. Het is een gedurfde en ontroerende roman over het verlies van onschuld. In het boek kan je een QR-code scannen: je krijgt dan extra informatie over de schrijfster en de roman (plaatsen, personages, geschiedenis, …). 

Korte inhoud

Geboren in een badkuip in 1954 (…) Lees het hele bericht

modemuseum-toont-ontwerpen-van-pol-vogels

Modemuseum toont ontwerpen van Pol Vogels

Vorige maand raakte de jonge Heusdense mode-ontwerper Pol Vogels plots in zowat het hele land bekend. Hij had de outfit van prinses Delphine voor het défilé op de Nationale Feestdag ontworpen. Pol werd in alle media opgevoerd en het was uiteraard uitkijken naar het kleed van de prinses: het bleek een rood kleed, tegelijk opvallend en sober met een witte vredesduif. Het Modemuseum in Hasselt zet Pol nu ook in (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-403

Vandaag gezien

Lowie Gielis fietste vandaag naar het populaire terras van De Meylandtvissers aan 't Meylandt en trof daar toevallig de winnaars van de actie 'De Poef' van de gemeente. De eerste prijs, een strandstoel, zal de komende dagen nog best van pas komen.

vakantiegroeten-uit-untertauern

Vakantiegroeten uit Untertauern

Kurt Steegmans trok met het gezin naar Untertauern in Oostenrijk, ze zagen op de top van een berg een kudde paarden grazen.

eerste-graf-op-zolders-kerkhof-heeft-weer-een-foto

Eerste graf op Zolders kerkhof heeft weer een foto

Jean Jacobs laat ons dit mooie verhaal weten. Het allereerste graf op het kerkhof van Zolder-Centrum was dat van zijn grootvader Emiel-Jozef Lamotte, overleden op 16 januari 1936. Bij de begrafenis van zijn dochter, Anna Leeten-Lamotte, zag de moeder van Jean dat het graf van haar vader er wat droevig bijlag, zonder foto. Samen met begrafenissen Witters-Baers is dat nu alsnog in orde gebracht en hangt er een foto op het graf van Emiel-Jozef Lamotte. Zijn dochter, Maria Jacobs-Lamotte, heeft het helaas niet meer kunnen zien. Ze overleed op 16 april dit jaar op 98-jarige leeftijd. Er blijft nog één zus over: Roza Buelen-Lamotte, die woont in Hasselt.

zolderse-dialectuitdrukkingen

Zolders taalgebruik

In de reeks Zolderse dialectuitdrukkingen uit het woordenboek van wijlen Maurice Lemmens selecteerde de Heemkundige Kring deze keer: Loeët de klinne mé in e kermélledôês grabbele! Laat het kind maar in de karamellendoos grabbelen of geef het maar een snoepje.

vakantiegroeten-uit-maaseik-2

Vakantiegroeten uit Maaseik

Op de wandelroute van en naar Aldeneik in Maaseik kwam Hugo Vanhove dit landschap tegen. 

de-kijk-van-richie-856

De kijk van Richie

Nog een laatste vakantieherinnering aan de Baltische staten. 

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-57

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

In de eigen tuin geniet de familie Smeulders-Vreys van de vogeltjes die zich in de hitte en droogte komen wassen en drinken in het aangeboden water. Alleen blijft de vraag, wie geniet het meest: de gastfamilie of de gasten?

wat-verwachten-kippen-van-jou

Wat verwachten kippen van jou?

Onder meer Limburg.net promoot al jaren het houden van kippen omdat ze helpen bij het verwerken van keukenrestjes en tuinafval. En als prettig neveneffect zijn ze leuk gezelschap en leveren ook nog lekkere eieren. Maar natuurlijk, een kip vraagt ook verzorging. En om te vermijden dat je als een kieken zonder kop kippen gaat houden, organiseert Vlaco vzw op 8, 15 en 22 september een avondwebinar. Je kunt thuis voor je computer alle tips en wetenswaardigheden vernemen. 't Is gratis, wel vooraf inschrijven via deze link.

vakantiegroeten-uit-wemeldinge

Vakantiegroeten uit Wemeldinge

Tijdens een avondlijke fietstocht in Zeeland passeerde Leen Beunens het haventje van Wemeldinge

vanochtend-gezien-21

Vanochtend gezien

Een zomerse zondagochtend langs de vijver van Meylandt, de eendjes zijn al volop in actie en ook de hengelaars hebben hun lijntjes al gegooid. 

de-kijk-van-richie-855

De kijk van Richie

Toen er in de zomer nog lange regendagen waren. 

vakantiegroeten-uit-bree

Vakantiegroeten uit Bree

Verder dan zijn achtertuin hoeft Niels Paredis niet te gaan, om te genieten van dit panorama in Bree

een-gemixt-weekend-op-het-circuit

Een gemixt weekend op het circuit

Op Circuit Zolder heeft vandaag en morgen het Skylimit Car Club & Classic Weekend plaats. Daar krijgen bezitters van bolides de kans om met hun eigen wagen toertjes te draaien. Je krijgt er dan ook een mix van nieuwe wagens en classic cars te zien, gewone wagens en éénzitters.

paul-coolen-wandel-in-voetsporen-van-franciscus

Paul Coolen wandelt in voetsporen van Franciscus

Maandag start Paul Coolen met een 18-daagse voettocht 'Op pad met Franciscus door Noord-Italië'. Zo'n 800 jaar geleden stapte Franciscus van Assisi door Umbrië en ook Toscane en Lazio. Hij gebruikte geregeld een route die startte in Firenze, via zijn geboortestad Assisi en tot in Rome. Paul Coolen start na een reis per nachttrein in Firenze. Onder meer de weersomstandigheden en zijn conditie zullen bepalen of hij op 9 september in Rome eindigt, dan wel elders strandt. Zijn avonturen kun je volgen op een blog via deze link.

in-de-stille-kempen-op-de-purperen-hei

In de stille Kempen, op de purperen hei ...

We zitten in een ideale periode om een bezoek te brengen aan De Kluis in Bolderberg en omgeving. De heide ligt daar als het ware te schitteren in de zon. Stefan Was benadrukt ook nog dat de aangegeven wandelingen maandelijks worden nagekeken door de plaatselijke wandelpeters.

vakantiegroeten-uit-oostenrijk-16

Vakantiegroeten uit Oostenrijk

De familie Bosmans-Hillen ging met vakantie in Oostenrijk en zag tijdens een fietstocht dit beeld van de Attersee.

de-kijk-van-richie-854

De kijk van Richie

Taalgrensfilosofie.

e-perses-veur-een-sjarspep-be-tevool-leweet

E persès veur een sjarspêp bè tevool lewèèt

We moesten er even aan denken bij het bericht over de uitlatendiefstal in Heusden. Een uitlaat heet in het dialect een sjarspêp. Bè de pellis kinne ze da ooch, want ze hebben al verschillende gasten e persès gegjêve omdat hun sjarspêp tevool lewèèt maakt.

dieven-stelen-uitlaten

Dieven stelen uitlaten

Dieven zijn vannacht binnengedrongen in een garage in de Kapelstraat. Naar verluidt zouden ze aan de haal gegaan zijn met twee uitlaten.

code-geel-voor-regen-en-onweer

Code geel voor regen en onweer

Het KMI waarschuwt vrijdagavond voor onweer en kondigt code geel af voor het oosten van het land, onder meer voor Limburg. Volgens het KMI zullen er buien vallen die lokaal intens en onweerachtig kunnen zijn, met meer dan 10 liter water in één uur tijd. De waarschuwing van het KMI geldt tot morgenochtend 4 uur. Maar het gaat dus om lokale buien, op de ene plaats kunnen die hevig zijn, maar net zo goed kan een andere plek er aan ontsnappen. 

vakantiegroeten-uit-groenland

Vakantiegroeten uit Groenland

Lea Decabooter is overtuigd: dit is een schitterende , mooie plek om wat te genieten van al het het mooie …. in Groenland . Een plek waar het zichtbaar is dat wij niet goed bezig zijn om onze plek goed, leefbaar te maken, te  houden. 

20-kinderen-volgen-zomerklas

20 kinderen volgen zomerklas

Zoals heel wat andere gemeenten organiseert Heusden-Zolder - met de steun van Vlaanderen - een zomerklas voor kinderen die een extra steuntje nodig hebben in de aanloop naar het nieuwe schooljaar. De eerste initiatieven daartoe zijn genomen in de coronaperiode toen kinderen veel minder op school waren geweest. Nu krijgen 20 kinderen uit het tweede leerjaar van verschillende plaatselijke scholen de kans om naar 'de zomerklas van Leon' te gaan. In de voormiddag volgen ze in (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-cadaques

Vakantiegroeten uit Cadaqués

Nele Vanbockrijck maakte deze foto in Cadaqués aan de Costa Brava in Spanje.

omgeving-school-en-sportzaal-nadert-afwerking

Omgeving school en sportzaal nadert afwerking

In Zolder-Centrum is er nog één en ander te doen om de wegen af te werken, maar vooral de omgeving van de nieuwe school De Leerplaneet en de digitale sportzaal beginnen er goed uit te zien. Al is het niet bepaald een goede periode voor groenaanleg. Trouwens, het mag ook wel wat vooruitgaan, want op 1 september worden de leerlingen ontvangen in hun nieuwe schoolomgeving. Op 28 augustus mogen ze al op verkenning gaan. 

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-56

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Ook Dominique Kwanten beleeft 'vakantie in eigen dûrp' en stelt daar vast dat de ochtendstond de zon aan de hemel brengt. 

mobus-bijna-klaar-voor-wit-goud-zwart-stof

Motus bijna klaar voor 'Wit Goud, Zwart Stof'

We hebben het al eerder gehad over Theatergroep Motus die op 29 maart startte met de repetities voor de productie 'Wit Goud, Zwart stof', een stuk over de mijn opgebouwd rond Hilda Put, de uitbaatster van de melkbar. Het stuk begint in 1966 toen Limburg in rep en roer stond door de sluiting van Zwartberg. Hilda Put begaf zich als 22-jarige met knikkende knieën naar de mijn van Zolder voor haar job in de melkbaar. Een jonge vrouw tussen 9000 (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-poeke

Vakantiegroeten uit Poeke

Rudi en Karina Gilis-Claes passeerden tijdens één van hun vele fietstochten, het kasteel van Poeke in Poeke, deelgemeente van Aalter. Het gebouw is volledig omgeven door water en is zowel voor- als achteraan toegankelijk via een brug.

de-kijk-van-richie-853

De kijk van Richie

Niet altijd zonder brokken ...

vakantiegroeten-uit-platja-d-aro

Vakantiegroeten uit Platja d'Aro

Philippe Beeckmans nam deze foto in Platja d'Aro in Catalonië, Spanje. "Floris (7) wist waar we waren, we vroegen ons ook af waar de 'bar' dan juist was, maar bleek dat die was waar we stonden, vandaar dat het geen pijl was", aldus Philippe.

hittegolf-in-heusden-zolder-gedaan-na-10-dagen

Hittegolf in Heusden-Zolder gedaan na 10 dagen

Vandaag heeft Meteo Obbeek een maximale temperatuur van 23,3° graden genoteerd en viel er 7,6 liter regen per vierkante meter. Daarmee kwam dus een einde aan de hittegolf die in Heusden-Zolder tien dagen heeft geduurd, in Ukkel duurde ze slechts acht dagen. Dit waren de piektemperaturen die Meteo Obbeek heeft gemeten.
zondag 7/8: 25,2°
maandag 8/8: 25,6°
dinsdag 9/8: 28,1°
woensdag 10/8: 31,2°
donderdag 11/8: (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-402

Vandaag gezien

Roger Schepers kwam tijdens zijn wandeling op het 'Maalbeekpad' nabij kasteel Meylandt deze constructie van de natuur tegen. 

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-55

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Saskia Goraj en haar gezin beslisten om deze zomervakantie thuis te blijven en zich in te zetten als pleeggezin voor (verwaarloosde) kittens via het dierenasiel van Genk. Maar een wadenling op de mijnterril met zonsondergang kon nog wel. 

oplichters-spelen-graag-politieagent

Oplichters spelen graag politieagent

Heel wat mensen krijgen de jongste tijd mails zogenaamd van de federale politie, of van Europol, ... waarbij namen van politietopmensen en logo's worden gebruikt. Daarin worden ze beschuldigd van kinderpornografische websites te hebben bezocht of zulken beelden of foto's op hun computer te bezitten. Ze kunnen nog een onmiddellijke boete betalen om aan verdere vervolging te ontsnappen. Maar omdat - gelukkig - minder en minder mensen er meteen intrappen om op geldelijke voorstellen van (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-hechtel-eksel-2

Vakantiegroeten uit Hechtel-Eksel

Op een hete zomerdag fietste Martine Bellinkx tussen Koersel en Hechtel-Eksel

sk-heusden-06-is-klaar-voor-het-nieuwe-seizoen

SK Heusden 06 is klaar voor het nieuwe seizoen

SK Heusden 06 is klaar voor een nieuw seizoen in vierde provinciale. Er zijn negen nieuwe spelers aangetrokken, vijftien anderen zijn er niet meer bij omdat ze gestopt zijn of elders onderdak vonden. Dit zijn de betrokkenen bij de eerste ploeg. Op de bovenste rij: Bryan Thoelen, Jonas Magdeleyns, Steven van der Meer, Michiel Tullen, Tibo Saenen, Omar Birza, Jobbe Geybels, Hans Custers (afgev). In het midden: Tibo Theys, Kerem Arikan (kine), Mart Luijten, Bart (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-54

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Wat doe je als het de hele dag te heet is om te fietsen? Juist, je wacht tot 's avonds en dat deed ook Robert Hermans, een avondlijke fietstocht door Heusden

laatste-rechte-lijn-van-de-vakantiefotowedstrijd

Laatste rechte lijn van de vakantiefotowedstrijd

We hebben het tweede deel van augustus ingezet en dat betekent ook dat we de laatste rechte lijn ingaan van onze vakantiefotowedstrijd. Om alles geplaatst te krijgen sluiten we op 27 augustus om middernacht de inzendingen af. Denk eraan: liggende foto's van voldoende kwaliteit, met wat uitleg over de bestemming en jouw naam en adres. Foto's mogen niet op andere websites verschijnen om in aanmerking te komen voor de prijzen. We hebben drie categorieën: Heusden-Zolder, Limburg en de rest, voor elke (…) Lees het hele bericht

gemeente-verkoopt-visvijver-in-de-vrunstraat

Gemeente verkoopt visvijver in de Vrunstraat

Op 25 augustus om 19 uur vergadert de gemeenteraad. Op de openbare agenda staan momenteel 25 punten. Zo moet de raad de openbare verkoop van de visvijver in de Vrunstraat goedkeuren. De gemeente gaat het Helzoldstadion in concessie geven aan SC De Mangel vzw, voor de realisatie van padel- en tennisterreinen. De Mangel is een fusie van de tennisclubs van Zolder en Helzold.  Daarnaast moet de raad zich uitspreken over een aantal nieuwe of gewijzigde reglementen. 

sterke-vermindering-van-coronabesmettingen

Sterke vermindering van coronabesmettingen

Het aantal positief geteste inwoners blijft sterk dalen. Er is dus geen sprake van een terugkeereffect na de vakanties, integendeel. Vorige week zijn nog 48 inwoners positief getest op corona. Dat betekent een gemiddelde van 142 per 100.000 inwoners, dat is exact evenveel als op 22 juni toen het zomerpiekje begon te groeien. 

vakantiegroeten-uit-bologne-sur-mer

Vakantiegroeten uit Bologne sur Mer

Wim Bosmans maakte deze foto tijdens zijn ochtendloop over het strand in Bologne sur Mer waar vier koppels uit Heusden-Zolder samen het weekend doorbrachten.

tip-van-de-bib-benedict-wells

Tip van de bib: Benedict Wells

Deze week tipt Inge van de bib ons 'Hard Land' van Benedict Wells. Het is het verhaal van een onvergetelijke zomer, doordrenkt met heimwee.

Korte inhoud

Missouri, 1985. De moeder van de vijftienjarige Sam is erg ziek, zijn werkloze vader weet zich geen raad en sluit zich voor iedereen af. In een poging zijn ongelukkige thuissituatie te ontvluchten neemt Sam een vakantiebaantje in een oude bioscoop. Voor de duur van een magische zomer (…) Lees het hele bericht

muzikanten-brengen-hulde-aan-arno

Muzikanten brengen hulde aan Arno

In Oostende werd kort over middernacht een punt gezet achter de Paulusfeesten met een uitgebreide éénmalige tribute aan Arno. Daarvoor waren heel wat grote namen uit de muziekwereld naar de kust afgezakt. Ook twee uit Heusden-Zolder: Mario Goossens roffelde het hele concert - bijna twee uur lang - op de drums en Maurice Engelen vertolkte ook enkele Arno-nummers. Het hele concert was trouwens behoorlijk Limburgs gekleurd met een belangrijke rol voor Marcel Vanthilt en Stijn Meuris. Het werd enthousiast onthaald door een kolkende menigte.

zolder-vroeger-en-nu-1

Zolder vroeger en nu

Enorm veel kinderen uit Zolder-Centrum hebben van de bewoners achter deze muren les gekregen. Het klooster van de Maricolen is nog één van de overgebleven oude dorpsgezichten die Zolder rijk is. Voor 1915 was het gebouw een notariswoning. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er door pastoor Sak soep bedeeld. Pas in oktober 1919 werd deze woning een klooster. De uitspringende hoek van het gebouw rechts dateert van 1930. 

vakantiegroeten-uit-den-haag

Vakantiegroeten uit Den Haag

In Den Haag zag Stefaan Bervoets hoe oud en nieuw ook architectonisch met elkaar verenigd kunnen worden. 

de-kijk-van-richie-852

De kijk van Richie

Gisteravond in Bolderberg.

sacramentsprocessie-blijft-bindmiddel-in-viversel

Sacramentsprocessie blijft bindmiddel in Viversel

De Sacramentsprocessie is vanmorgen door Viversel getrokken, al voor de 44ste keer. De voorbije jaren maakte corona een traditionele processie onmogelijk en de herstart is niet makkelijk, zoals ook voor het verenigingsleven. Enkele traditionele groepen ontbraken dan ook op het appel, wat niet wegneemt dat het verhaal en symboliek van de Sacramentsprocessie nog volledig tot hun recht kwamen. Ook tijdens de eucharistieviering aan de Sacramentskapel trouwens, die mooier dan ooit versierd leek. En (…) Lees het hele bericht

brandstichting-in-leegstaand-huis

Brandstichting in leegstaand huis

Afgelopen nacht heeft het gebrand in een leegstaand huis in de Guido Gezellelaan. Passanten hadden omstreeks middernacht rook uit het gebouw zien komen en toen de brandweer arriveerde woedde binnen in het huis het vuur in volle hevigheid. De brand op zich was snel geblust maar de brandweer was in het totaal bijna twee uur aan de slag, ook met het verluchten en opruimen van het gebouw. Binnen is behoorlijk wat schade. Al die tijd bleef de Guido Gezellelaan afgesloten voor het verkeer. Alles wijst (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-401

Vandaag gezien

Jan Leijskens sprokkelde nog wat zomerfoto's in Bolderberg

vakantiegroeten-uit-extremadura

Vakantiegroeten uit Extremadura

Edward Nijs verblijft met zijn hele familie in Extremadura  en ontdekte er een plaatselijke Gaudi. In het stadje Los Santos de Maimona heeft een eenvoudige metselaar vanaf 1988 tot aan zijn dood in 2016 zonder enige subsidie dit pareltje zelf gemaakt, samen met zijn zoon en dochter. Hij woonde er ook met zijn gezin, de dochter geeft nu gratis rondleidingen. "Heel wat Gaudi zonder te moeten aanschuiven", bedenkt Edward.

zwoele-maar-sfeervolle-kaarskesprocessie

Zwoele maar sfeervolle kaarskesprocessie

De kaarskesprocessie in Bolderberg kende vanavond wellicht één van zijn meest zwoele edities ooit. In de hitte en droogte stapten de bedevaarders van de kerk naar de Kluis van Onze Lieve Vrouw van Loreto. De traditionele kaarsjes waren vervangen door led-lichtjes omwille van het brandgevaar. Bovenaan de kluis werd een eucharistieviering opgedragen en in dit zomerse decor straalde die een bijzondere sfeer uit. (foto's Roger Convents)

het-werd-33-3-graden-in-heusden-zolder

Het werd 33,3 graden in Heusden-Zolder

Het was vandaag erg warm. En dat is ook gemeten bij Meteo Obbeek, daar steeg het kweek van het weerstation tot 33,3 graden

morgen-trekt-in-viversel-de-sacramentsprocessie

Morgen trekt in Viversel de Sacramentsprocessie

Morgen, 15 augustus, trekt in Viversel voor de 44ste keer de Sacramentsprocessie uit. Hiermee wordt de legende uit 1317 in herinnering gebracht. In die 14de eeuw verminderde de eerbied voor de eucharistie en werden op vele plaatsen sterke tekenen ervaren die de misvieringen een nieuwe dynamiek gaven. Zo ook de legende van de bloedende hostie. In 1978 sloten de inwoners van Viversel zich bij die gedachte aan en riepen de processie naar de Sacramentskapel weer in het leven. De (…) Lees het hele bericht

limburgs-feest-op-24-uren-van-zolder

Limburgs feest op 24 Uren van Zolder

De 24 Uren van Zolder zijn dan toch uitgedraaid op een Limburgs feestje, met als winnaars Dries Vanthoor, Bert Longin, Stienes Longin, Peeter Guelinckx en Nicolas Saelens in de Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport. Ze legden 772 rondes af en streden tot op het laatst met de Porsche 911 GT3 Cup van  Q1 TrackRacing Porsche 911 GT3 Cup met Filip Teunkens, Jan Lauryssen, Tommy Rau en Florian Latorre., die eindigde op 3 rondes Belgium Racing (Porsche 911 GT3 Cup) met  Marc Goossens, Michiel (…) Lees het hele bericht

jelle-geens-komt-niet-in-de-buurt-van-het-podium

Jelle Geens komt niet in de buurt van het podium

Op het EK Triatlon in München is Jelle Geens niet verder geraakt dan een vijfde plaats. Niet de verhoopte medaille dus, laat staan goud. Hij begon met een vrij zwekke prestatie in het zwemmen, daardoor moest hij een inhaalbeweging doen in het fietsen en het lopen, maar hij kon de kloof met de Franse leiders - die het volledige podium bemanden - niet meer goedmaken.

gokhan-saricam-wint-op-punten-in-de-states

Gokhan Saricam wint op punten in de States

Gokhan Saricam (31) uit Heusden-Zolder heeft vannacht de negende MMA-kamp uit zijn profloopbaan gewonnen. In de Pentagon Arena in Sioux Falls (VS) versloeg hij de Amerikaan Saïd Sowma op punten. Het liep nochtans niet van een leien dakje tegen de ervaren Sowma die hoger op de wereldranglijst staat. En toch ging Sowma in de eerste ronde al twee keer tegen de vlakte, maar hij vocht terug en in de tweede ronde ging ook Saricam tegen de vlakte. Daarna kon de Heusdenaar de (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-oudenaarde

Vakantiegroeten uit Oudenaarde

De familie Peeters bezocht Oudenaarde, niet alleen gekend van de Ronde van Vlaanderen, maar ook de moeite waard voor een bezoek, zeker daar waar de Schelde de stad doorkruist.

pv-voor-helikopterlanding-zonder-toestemming

PV voor helikopterlanding zonder toestemming

Een autosportliefhebber en helikoptereigenaar dacht wellicht wat sneller naar de 24 Uren van Zolder te kunnen afzakken en eventuele files te vermijden door met zijn helikopter te komen. Hij zette zijn licht toestel neer in een weide aan de Snelwegstraat. Maar hij had daarvoor niet de vereiste toelatingen en vergunningen en kreeg dus een pv van de politie.

vanthoor-leidt-maar-het-blijft-spannend

Vanthoor leidt maar het blijft spannend

Op goed zes uur voor het einde van de 24 Uren van Zolder zit Dries Vanthoor weer aan het stuur van de Audi van PK Carsport, als leider in de race telt hij bijna vier rondes voorsprong op de Porsche 992 van Q1-Trackracing (foto) en 8 rondes op een gelijkaardige Porsche van Belgium Racing. De strijd is dus nog zeker niet beslecht. Voor een 9-tal wagens lijkt de race ondertussen voorbij te zijn. Dat is onder meer het gevolg van enkele crashes vannacht. De race is daarvoor enkele keren geneutraliseerd en een keer is ook de rode vlag gehanteerd.  (foto Dirk Dekens)

dries-vanthoor-rijdt-aan-de-leiding

Dries Vanthoor rijdt aan de leiding

Na 6 uur race in de 24 Uren van Zolder heeft thuisrijder Dries Vanthoor de leiding genomen. Hij heeft 186 rondes afgelegd en daarmee heeft de Audi van PK Carsport er eentje meer op de teller dan de Porsche van RED ANT Racing en de Porsche Q1 Trackracing. Ook de rest van de top 10 bestaat uit Porsches. (foto Dirk Dekens)

racer-vraagt-vriendin-ten-huwelijk

Racer vraagt vriendin ten huwelijk

Een race als de 24 Uren van Zolder geeft altijd aanleiding tot speciallekes. Zo heeft Yannick Dupont, rijder voor Convents Racing Team, vlak voor de start op de startgrid zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. En ze zetten het licht op groen. Het is nog niet duidelijk wanneer de geblokte huwelijksvlag zal vallen.

voetballers-niet-afgeschrikt-door-de-hitte

Voetballers niet afgeschrikt door de hitte

In een verzengende hitte is vandaag de gemeentelijke voetbalontmoeting gespeeld op de terreinen van KVV Heusden-Zolder. En ondanks de uitzonderlijke temperatuur zetten de spelers zich ten volle in, ze konden gelukkig wel een beroep doen op extra drinkpauzes. Dit zijn de uitslagen: Onde de Toren - Victoria: 11-0, Bolderberg - SK Heusden 06: 1-0 Wieze Boys - RP Products: 1-2 en KVV Heusden-Zolder Anadol: 1-1. (foto's Ann Jordens)

het-werd-vandaag-32-3-graden-in-heusden-zolder

Het werd vandaag 32,3 graden in Heusden-Zolder

32,3 graden, dat is de piektemperatuur die vandaag in Heusden-Zolder is genoteerd. Die is genoteerd bij Meteo Obbeek omstreeks 15.15 uur.

veel-volk-zware-crash-polerijders-in-de-staart

Veel volk, zware crash polerijders in de staart

Onder een erg grote belangstelling - ondanks de verzengende hitte - is om 16 uur groen licht gegeven voor de 24 Uren van Zolder. Voor de start was de aankomstzone al overspoeld met liefhebbers voor de gridwalk. Nadien zochten heel wat mensen de schaduw van de overdekte tribune en de mezzanine op. Na bijna 2,5 race rijdt de Porsche 992 van Q1 Racing met Tommy Rau achter het stuur aan de leiding, vlakbij gevolgd door Sam Dejonghe in de Porsche 911 GT3 Cup van RED ANT Racing en Hans Thiers in de (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-geetbets

Vakantiegroeten uit Geetbets

Tijdens een fietsvakantie in Geetbets en omgeving zag Greet Beckers hoe de maan toekijkt, terwijl de zon haar bedje spreidt. En de vakantiegangers ook trouwens. 

de-kijk-van-richie-851

De kijk van Richie

Zwoele nachten.

kristof-ulenaers-is-uitgeschakeld-in-denemarken

Kristof Ulenaers is uitgeschakeld in Denemarken

Kristof Ulenaers heeft de eindfase niet gehaald op het Challenge Golftornooi in het Deense Frederikshavn. Op de tweede dag, vandaag dus, had Ulenaers 80 slagen nodig voor zijn achttien holes. Hij speelde dan ook een zeer wisselvallige ronde. Hij speelde vier birdies weg, maar moest hij ook drie dubbele bogeys en zes bogeys incasseren. 80 slagen vandaag en 73 gisteren betekenden een totaal van 153, goed voor een 123ste plaats en een uitschakeling.

code-rood-geldt-ook-op-circuit

Code rood geldt ook op circuit

Ook op Circuit Zolder geldt dit weekend code rood door de droogte. Dat gaat over de hele binnenkant van het domein, de parkings en aangrenzende straten. Daardoor zijn op onverharde zones geen open vuur (las, snij, brandwerken,…), sigaretten, kampvuren of BBQ toegelaten, koken is daar enkel elektrisch toegelaten. Op verharde zones mag het wel als er voldoende blusmiddelen aanwezig zijn, er voldoende afstand van brandbare materialen is en permant een verantwoordelijke aanwezig is.

24-uren-van-zolder-bieden-heel-programma

24 uren van Zolder bieden heel programma

Voor de 24 Uren van Zolder worden dit weekend heel wat toeschouwers verwacht.  Morgen tussen 8 uur en 8.50 uur is er een pitlane walk waarbij iedereen in de boxen kan kijken en om 13 uur geven de rijders een handtekeningensessie achter de garages in Paddock 2. Om 9.15 uur is er race 1 van de Skylimit Sprint Cup, om 12.15 uur de tweede. De Belcar Historic Cup rijdt om 10 uur de eerste race en om 13 uur de tweede. De TBA rijdt om 10.40 uur en om 13.40 uur.  Om 16 uur starten de 24 uur van Zolder, uiteraard om 16 uur op zondag wordt die afgevlagd. Inwoners van Heusden-Zolder mogen er gratis in. (foto Dirk Dekens)

we-haalden-vandaag-32-7-graden-in-heusden-zolder

We haalden vandaag 32,7 graden in Heusden-Zolder

De piektemperatuur in Heusden-Zolder was vandaag 32,7 graden. Die is omstreeks half 6 geregistreerd door Meteo Obbeek. Benieuwd of we morgen en overmorgen volgens de voorspellingen daar nog boven gaan.

klein-brandje-in-de-valentinusstraat

Klein brandje in de Valentinusstraat

Ondanks de droogte en de hitte valt voorlopig het aantal branden in de buurt nog mee. Deze namiddag is de brandweer uitgerukt voor een beperkte bosbrand in de buurt van de moskee in de Valentinusstraat. Het vuur was snel geblust. 

vierde-zomerkamp-zit-erop

Vierde zomerkamp zit erop

In De Berentuin vierden 14 kinderen vandaag hun laatste dag van het vierde zomerkamp met een bosspel, cadeautjes en allerlei lekkers. Een week lang hebben ze allerlei avonturen beleefd. Het kamp wordt dan ook ondersteund vanuit De Warmste Week via de Koning Boudewijnstichting. Over twee weken start het vijfde en laatste kamp van deze zomer.

hittemaatregelen-op-voetbalontmoeting

Hittemaatregelen op voetbalontmoeting

Met de voorspelde temperaturen wordt het morgen ongetwijfeld de heetste gemeentelijke voetbalontmoetingsdag uit de geschiedenis. Toch zullen de wedstrijden doorgaan, zij met het hittemaatregelen. Zo zullen extra drankpauzes worden ingelast, ter plekke zal ook met de verantwoordelijken bekeken worden of de wedstrijden al dan niet ingekort worden. De matchen worden gespeeld op de terreinen van KVV Heusden-Zolder. Om 14 uur gaat het om SK Heusden 06-FC Bolderberg en Victoria (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-renesse-1

Vakantiegroeten uit Renesse

Kathleen Bosmans en Dennis Vanesch namen hun zoontje Noah - 6 maanden ondertussen - voor het eerst mee op hun jaarlijks uitje naar Renesse.

ulenaers-staat-69ste-in-denemarken

Ulenaers staat 69ste in Denemarken

Professionele golfspelers zijn zowat continu onderweg rond de wereldbol. Zo is Kristof Ulenaers nu alweer aan de slag in Denemarken, op het Challenge tornooi van Frederikshavn. Daar staat hij na de eerste dag op een 69ste plaats met 73 slagen, 8 meer dan de leider, de Duitser Freddy Schott.

sundayeveningblues-start-weer-in-september

SundayEveningBlues start weer in september

We zitten nog in hartje zomer maar de heren van Be-Mine Blues zijn volop bezig met het najaar waarin de SundayEveningBlues terugkomt naar het MuzeCafé. Het wordt opnieuw een reeks maandelijkse concerten met uitstekende live muziek gebracht door Belgische bluesbands. Deze concerten liggen al vast: 25 september Bourbon Street, 23 oktober Travellin' Blue Kings, 20 november Chilly Willy en 11 december Well Well Well. Tickets zijn vanaf nu te koop via www.bemineblues.be. En we willen niemand opjagen, maar de vorige edities waren allemaal uitverkocht, dus treuzel niet te lang.

cedric-wauters-fractie-sneller-dan-dries-vanthoor

Cedric Wauters fractie sneller dan Dries Vanthoor

Het was op Circuit Zolder een razend spannende strijd voor de startposities voor de 24 Uren van Zolder. En het is Cedric Wauters die zijn Lamborghini Super Trofeo op de polepositie heeft geplaatst al was hij in de strijd om de superpole amper vijf duizendsten van een seconde sneller dan thuisrijder en regerend GT wereldkampioen sprint Dries Vanthoor in een Audi R8 LMS GT2.  Kevin Abbring zette de RedAnt Porsche 992 GT3 op de derde plaats. In GTB was het de jeugd aan (…) Lees het hele bericht

we-haalden-vandaag-31-7-graden

We haalden vandaag 31,7 graden

Het werd vandaag 31,7 graden in Heusden-Zolder. De piektemperatuur is in de late namiddag geregistreerd bij Meteo Obbeek. Het zal vanavond maar zeer geleidelijk afkoelen en ook de nacht zal eerder zwoel blijven.

brandweer-herdenkt-omgekomen-collega-s

Brandweer herdenkt omgekomen collega's

Aan de brandweerkazerne is vanmorgen een kort herdenkingsmoment gehouden voor Benni Smulders en Chris Medo, de brandweermannen die precies drie jaar geleden omkwamen bij de dramatische brand in Beringen. Het brandweerpersoneel verzamelde voor de kazerne voor een vlaggengroet en een korte stilte. Het is de bedoeling de herdenking jaarlijks te houden. Vorige keer tastte iedereen nog in het duister over de omstandigheden van het ontstaan van de brand, maar drie maanden geleden zijn de daders ontmaskerd en opgepakt. Het is nu nog afwachten welk gerechtelijk staartje de zaak zal krijgen.

kaarskesprocessie-in-bolderberg-met-led-lichtjes

Kaarskesprocessie in Bolderberg met led-lichtjes

Zondagavond, aan de vooravond van Maria Hemelvaart, zal in Bolderberg de kaarskesprocessie weer uittrekken. Maar code rood en het brandgevaar in de bossen noopt de organisatie tot een ietwat aangepaste editie. Zo zullen de kaarsjes vervangen worden door veilige led-lichtjes. De processie vertrekt om 19.30 uur aan de kerk van Bolderberg, en trekt dan naar de Kluis. Boven aan de Kluis van Bolderberg zal een eucharistie in openlucht worden opgedragen. (foto Roger Convents)

dieren-wanhopig-op-zoek-naar-drinkwater

Dieren wanhopig op zoek naar drinkwater

De mens is lang niet de enige soort die last heeft van hitte en droogte. Vogels en zoogdieren zijn ook wanhopig op zoek naar drinkwater. Hanne Daniëls spotte zelfs een reetje dat zich tussen de huizen waagt op zoek naar water. Daarom een oproep, zet zoveel mogelijk schalen met water in de tuin of achtertuin en vul die geregeld bij. 

vakantiegroeten-uit-spa

Vakantiegroeten uit Spa

Philippe De Pauw is een weekje gaan wandelen in Spa en omgeving. Maar in plaats van de lens te richten op pittoreske landschappen bracht hij één van de vele uitgedroogde riviertjes in beeld. Normaal komt dat water in de Maas terecht en zo deels verder in het Albertkanaal, ... maar nu dus geen druppel, zelfs niet in Spa. Volgens de Droogtecommissie zijn er evenwel nog geen problemen.

de-kijk-van-richie-850

De kijk van Richie

Dan maar zelf maatregelen nemen. 

praga-kahn-heeft-zijn-laatste-maand-ingezet

Praga Kahn heeft zijn laatste maand ingezet

Praga Kahn, het danceproject van Maurice Engelen, heeft zijn allerlaatste maand ingezet. Dat gebeurde vanavond met een concert op de Paulusfeesten in Oostende. Praga Kahn is de meest succesvolle Belgische danceformatie ooit met optredens wereldwijd, soundtracks voor tal van films, twee bekroningen als beste live-act bij de TMF-awards en in 2000 de eerste Belgische groep die de headliner was op Rock Werchter. Bovendien is de band opgenomen in de Rock 'n' Roll Hall of Fame. (…) Lees het hele bericht

veel-belangstelling-voor-24-uur-deelnemers

Veel belangstelling voor 24 uur-deelnemers

Er was erg veel belangstelling voor de static show van de deelnemers aan de 24 Uren van Zolder die in de late namiddag en vooravond verschillende uren op het Heldenplein vertoefden. Daar gebeurde de technische controle en kregen de teams ook een briefing. Jonge en minder jonge liefhebbers konden zich ondertussen van dichtbij vergapen aan de bolides, foto's schieten en op handtekeningen jagen bij de rijders. De meest gelukkigen mochten ook even aan het stuur plaatsnemen. Dreunende klanken zorgden voor de gepaste sfeer. Morgenavond rijden de deelnemers hun kwalificaties die uitlopen tot in het donker. (foto's Dirk Dekens)

nog-geen-vonnis-in-zaak-van-messteken

Nog geen vonnis in zaak van messteken

De rechter in Hasselt heeft vandaag - in tegenstelling tot de verwachting - nog geen vonnis uitgesproken tegen de 42-jarige man uit Heusden-Zolder die op 30 maart dit jaar een man messteken had toegediend in een drugspand in Leopoldsburg. De aanklager had eerder 20 maanden celstraf en 800 euro boete geëist. Maar het slachtoffer beweert nu nog steeds hinder aan de arm te ondervinden van de steekwonde. Een deskundige moet hem nu onderzoeken en vaststellen of die hinder blijvend is. Dat zou immers de zwaarte van de feiten bepalen. Pas op 20 december komt de zaak opnieuw voor.

opvallende-parade-door-heusden-zolder

Opvallende parade door Heusden-Zolder

Het was een opvallende karavaan van 36 racebolides die in de namiddag van het circuit door Boekt en Zolder naar het Heldeplein reed en vanavond weer terug. De wagens werden begeleid door de politie en de auto's van Race Rescue. (straks meer foto's)

het-was-vandaag-31-2-graden

Het was vandaag 31,2 graden

De hittegolf is nu volop bezig, ook in Heusden-Zolder. Zo heeft Meteo Obbeek in de late namiddag een temperatuurpeik van 31,2 graden gemeten. De komende dagen zou het nog warmer worden. 

vrij-rustige-vakantie-editie-van-de-mijnmarkt

Vrij rustige vakantie-editie van de Mijnmarkt

Op de Mijnmarkt heerste een vakantiesfeertje, maar het was vandaag zeker geen overrompeling. Ongetwijfeld speelde de hitte daarbij een rol. En moet het nog gezegd dat artikelen als ventilatoren en zomerkleding het goed deden?

vzw-toerisme-verkent-laambeek-en-echelbeek

vzw Toerisme verkent Laambeek en Echelbeek

De nieuwe raad van bestuur van de vzw Toerisme Heusden-Zolder ging vandaag op verkenning in de buurt van de Echelbeek en Laambeek. Daar bekeken ze het nieuwe sluizencomplex dat de waterhuishouding van de viskweekvijvers moet aansturen . Deze wandelroute zal ook deel uitmaken van de herfstwandeling die de VZW op 11 november organiseert. Vandaag vernamen de leden van de vzw Toerisme alsvast heel wat weetjes van gids Jos Bervoets. (foto's Michel Oyen)

twee-mannen-gewond-bij-cafe-vechtpartij

Twee mannen gewond bij café-vechtpartij

Het is nog niet duidelijk wat er deze voormiddag precies gebeurd is in of aan café De Markt op de Zolderse Voort. Twee mannen zijn daar lichtgewond geraakt bij een vechtpartij. Eén van de mannen verwondde daarbij de ander met een mes, die zou lichte snijwonden hebben, terwijl de ander gewond werd door de klappen. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging, maar hun toestand zou niet ernstig zijn. De politie is nog bezig met het onderzoek, het gerechtelijk lab is ter plaatse gekomen voor een sporenonderzoek. 

vakantiegroeten-uit-dendermonde

Vakantiegroeten uit Dendermonde

Niet zo'n bekend gebied bij ons en dus laat de familie Deferme-Goris ons kennismaken met de prachtige natuur en de Schelde in Vlassenbroek bij Dendermonde.

vanaf-morgen-code-rode-in-natuur

Vanaf morgen code rood in de natuur

Door de aanhoudende droogte en hitte geldt vanaf morgen code rood in alle bos- en natuurgebieden. De toegang tot bossen en natuurgebieden wordt afgeraden. Dat telt op de eerste plaats uiteraard voor de gebieden beheerd natuur en bos maar de maatregelen gelden evenzeer voor bos en natuur in beheer van natuurorganisaties, de gemeente en privé-eigenaars. 

24-uren-van-zolder-36-auto-s-en-158-rijders

24 Uren van Zolder: 36 auto's en 158 rijders

Er staan liefst 36 auto's ingeschreven voor de 24 uren van Zolder, die zijn verspreid over vier categorieën: 13 in de GTA, 5 in GTB, 8 in TA, 10 in TB. Elk team bestaat uit 2 tot 5 racers, alles samen zijn het er 158. Daarbij heel wat bekend volk: Tom Boonen en Dries Vanthoor bijvoorbeeld, en uiteraard heel wat gekende families: Bart en Jef Van Samang, maar uiteraard ook de families Convents, Longin, Thiers, Redant, Stevens, Van Rompuy, Beyens, ... Straks zijn auto's en racers te bewonderen op het Heldenplein. 

nog-een-lichte-daling-van-coronabesmettingen

Nog een lichte daling van coronabesmettingen

Ook de voorbije week zagen we nog een heel lichte terugval in het aantal coronabesmettingen. 63 inwoners van Heusden-Zolder zijn positief getest, dat zijn er 2 minder dan een week eerder. Het gemiddelde staat nu op 186 per 100.000 inwoners, dat is ongeveer het niveau van einde juni. 

vakantiegroeten-uit-dilsen-stokkem-4

Vakantiegroeten uit Dilsen-Stokkem

Het lijkt wat op Saint-Tropez, toch was Jos Bellinkx gewoon aan het genieten van de maasplassen in Dilsen-Stokkem. 

marc-mentens-internationaal-actief-als-speleoloog

Marc Mentens internationaal actief als speleoloog

Marc Mentens, afkomstig uit Heusen-Zolder, ex-mijnwerker en nog steeds lid van de KS-Vriendenkring, is zopas verkozen tot bestuurslid van de UIS (de Union Internationale de Spéléologie). Marc woont al 12 jaar op de Filipijnen samen met zijn vrouw. Ze organiseren daar expedities om grotten in kaart te brengen. Daar is hij al in 1989 mee gestart, maar de jongste 12 jaar werken ze ook samen met de overheid om de grotten te inventariseren en te beschermen. (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-849

De kijk van Richie

Te weinig films gekeken waarschijnlijk ... 

tip-van-de-bib-richard-russo

Tip van de bib: Richard Russo

Mohawk”, het debuut van de Amerikaanse auteur Richard Russo verscheen in 1986. Mohawk gaat over een aantal bewoners van een fictief voorstadje van New York, Mohawk. Centraal in het boek staat de lunchroom van Harry Saunders waar we kennis maken met de op het eerste zicht gewone burgers. 

Korte inhoud

Het verhaal begint in 1967, wanneer het ooit zo bruisende stadje er vervallen en vervuild bijligt. In deel 2 (5 jaar later), woedt de Vietnamoorlog, maar het leven in Mohawk gaat zijn gewone gangetje.

zolders-taalgebruik-1

Zolders taalgebruik

Ich zúrich vur ‘t mein, gië vur d’ôêr! Ik zorg voor het mijne, gij zorgt voor het uwe. Laat mij met rust! Ieder doet wat hij wil. Omschrijving en schrijfwijze uit de  Zoldersen diksjenéér van wijlen Maurice Lemmens.

vakantiegroeten-uit-koersel-1

Vakantiegroeten uit Koersel

Je moet niet ver gaan om spectaculaire natuurfoto's te maken. Johan Put maakte deze gisteren van een slangenarend in de Vallei van de Zwarte Beek in Koersel. De vogels worden daar sinds een tijdje gespot. De slangenarend zoekt zijn prooi, reptielen vooral, door vrij langzaam boven open gebied te vliegen, waarbij hij bidt, met hangende poten en naar beneden kijkende kop. Omdat slangen en hagedissen ’s winters niet voorhanden zijn, trekt de slangenarend in de herfst naar het zuiden.

limburgse-mijnwerkers-herdenken-ramp-marcinelle

Limburgse mijnwerkers herdenken ramp Marcinelle

In Marcinelle werd vanmorgen de mijnramp herdacht die daar 66 jaar geleden is gebeurd. Op 8 augustus 1956 kwamen in de mijn Bois du Cazier 262 mijnwerkers van verschillende nationaliteiten om het leven. Vanuit het hele land namen reddingsploegen deel aan de hulpverlening. Ook als jonge ingenieur is Jos Legrand, laatste directeur ondergrond KS West, als hoofd van de reddingsbrigade Helchteren-Zolder meermaals afgedaald tijdens de reddingsoperatie. Vandaag nam dan ook een grote delegatie Limburgse (…) Lees het hele bericht

er-zijn-nog-eens-24-treetags-aangebracht

Er zijn nog eens 24 treetags aangebracht

Dit weekend hebben leden van Toekomst Telt en Natuurpunt Heusden-Zolder 24 treetags aangebracht aan interessante bomen in de gemeente. Het maakt deel uit van de campagne voor de waardering van waardevolle bomen. Op 1 juli werd die campagne gelanceerd met de eerste treetag aan de plataan in het Domherenhof. Nu volgden dus de 24 andere bomen. Een treetag vermeldt de gegevens van de boom met daarbij de positieve effecten als zuurstoflevering, wateropvang, vermindering luchtvervuiling en CO2.  Zo worden passanten meer bewust van de waarde ervan. Er komt trouwens nog een fiets- en wandelroute langs de bomen. Hieronder drie foto's van bomen die een treetag kregen. Weet je waar die staan? Laat het weten aan toekomsttelt[!]gmail.com en je maakt kans op één van de 7 groene hesjes met een embleem van Toekomst Telt die verloot worden.

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-53

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

De familie Beliën op wandel in de Mangelbeekvallei, de plek waar je opnieuw in kabouters leert geloven. 

opnieuw-8-lawaaibakken-beboet

Opnieuw 8 lawaaibakken beboet

In de Koolmijnlaan en omgeving heeft de politie dit weekend opnieuw 8 boetes uitgeschreven voor voertuigen waarvan de uitlaat teveel lawaai maakte. Daar zijn ook twee bestuurders geverbaliseerd die inhaalden over het fietspad. Heel het weekend waren extra patrouilles op de baan om overlast te bestrijden. 619 mensen moesten blazen. 1 bestuurder blies alarm en moest 3 uur wachten, 4 anderen hebben positief geblazen en moesten 6 uur aan de kant wachten. 1 van die 4 heeft geen vast adres in ons land en moest meteen € 1269,06 betalen. De snelheidsmeter stond op 8 plaatsen: zaterdag reden 103 van de 1366 bestuurders te snel (7,5 %), zondag waren het er 232 op 1720 (13,5 %).In de Sint-Jobstraat reed 1 bestuurder op 4 te snel. Daarnaast waren er nog 27 boetes voor gsm-gebruik achter het stuur en verder voor onaangepaste snelheid, geen veiligheidskleding op de motor (2), nummerplaat niet in orde (2), ladingzekering, geen gordel (3) en een met een kind op het dashboard.

kristof-ulenaers-16de-in-finland

Kristof Ulenaers 16de in Finland

Golfer Kristof Ulenaers heeft het dit weekend uitstekend gedaan in Finland. In Vierumäki werd hij 16de in de Finnish Challenge, een tornooi dat deel uitmaakt van de Challenge Tour. Ulenaers haalde 274 slagen, veertien onder par. In de slotronde putte hij vijf birdies en een eagle weg, maar hij ging ook twee keer in de fout. Daarmee boekt hij nog 11 plaatsen winst.

vakantiegroeten-uit-bonnetable

Vakantiegroeten uit Bonnétable

Helemaal verscholen aan de rand van het dorpje Bonnétable, ten noordoosten van Le Mans, in de regio Sarthe, troffen Robert en Marleen Vogels-Jacobs deze prachtige ommuurde tuin. Het is volgens hen erfgoed met oude stallen en kassen en een kleurenwaaier van rozen, kruiden en groenten.

eversel-had-geslaagde-dorpsfeesten

Eversel had geslaagde dorpsfeesten

Ze hebben enkele jaren moeten wachten op nog eens een volwaardige editie, maar vanavond blikken de organisatoren van de Dorpsfeesten in Eversel terug op een geslaagde editie. Telkens daagden honderden deelnemers op voor de Marc Wauters Classic, het muzikaal event, de fotozoektocht en zeker ook de barbecue, ... En de weergoden waren bovendien duidelijk ook in een feestroes. (foto Jos Coels)

vanochtend-gezien-20

Vanochtend gezien

Rond 7 uur 's ochtends op een zondag is het erg kalm op domein Bovy. En na een relatief frisse nacht hangt er ook nog wat nevel. Maar die werd snel verdrongen door de opkomende zon.

hittecode-oranje-vanaf-woensdag

Hittecode oranje vanaf woensdag

Het wordt de komende dagen alsmaar warmer, heter zelfs. Vanaf vandaag geldt in Limburg code geel voor de warmte, maar voor woensdag en de dagen nadien heeft het KMI code oranje afgekondigd. De temperaturen zullen overdag wellicht zeker vijf dagen boven de 30 graden uitklimmen en de zo de warmste periode van dit jaar opleveren. In de natuur geldt ondertussen nog code oranje voor brandgevaar. Of dat nog opgeschaald wordt naar code rode, is nog even afwachten. Wel verandert er morgen sowieso iets (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-paal-3

Vakantiegroeten uit Paal

Ook Roger Convents nam een avondfoto vanop de nieuwe brug in Tervant. Als je die goed bekijkt, zou je denken dat we een volk van bruggenbouwers en molenaars zijn. 

sint-jozefstraat-is-speelstraat-en-feeststraat

Sint-Jozefstraat is speelstraat én feeststraat

De Sint-Jozefstraat is in deze periode een speelstraat. Dat zijn uiteraard de ideale omstandigheden om ook een straatfeestje voor de inwoners van de Sint-Jozefsstraat én de omliggende straten te organiseren. Dus gingen Dorien Wijnands en enkele kinderen uit de buurt op pad met uitnodigingen. En kijk ... gisteravond waren heel wat buurtbewoners present. Iedereen had hapjes en drankjes bij, er werd gekeuveld door de volwassenen en uiteraard gespeeld door de kinderen. (foto Mario Carremans)

locals-together-brengen-gevarieerde-repertoire

Locals Together brengen gevarieerd repertoire

Heel wat volk zakte vanavond naar Zolder-Centrum af voor de eerste editie van Locals Together, een festivalletje waarvoor The Locals - gekend van hun winterfestival - de handen hadden in elkaar geslagen met 't Kuipke. Het resultaat was een gevarieerd programma waarbij ook muzikanten zich lieten verleiden tot improvisatie of een jam session. (foto's Ann Jordens)

dakspant-wielerpiste-komt-naar-beneden

Dakspant wielerpiste komt naar beneden

Op een grote werf zoals die van de velodroom loopt niet altijd alles op wieltjes. Dat is nog eens gebleken bij de montage van één van de dakspanten die dezer dagen worden aangevoerd. Eén van die dakspanten is gisteravond bij de montage losgekomen en neergekomen. De arbeiders konden zich gelukkig tijdig in veiligheid brengen. Een wandpaneel en kolom, beide in beton, zijn beschadigd. Omdat niet duidelijk is, hoe het incident is kunnen gebeuren, wordt nu alles eerst geëvalueerd om alle risico's uit te sluiten.

40-standhouders-op-rommelmarkt-van-kaj-eversel

40 standhouders op rommelmarkt van KAJ Eversel

De allereerste rommelmarkt die de KAJ van Eversel vandaag organiseerde, was een succes. Er daagden liefst 40 standhouders op die hun vintage en antieken spullen aan de man en vrouw probeerden te brengen. Nu al is duidelijk dat deze markt volgend jaar een vervolg zal krijgen. (foto's Lieze Vogels)

vakantiegroeten-uit-la-mata

Vakantiegroeten uit La Mata

Yannic Hermans laat weten dat hij een fijne vakantie heeft gehad in La Mata, dat is aan de Spaanse Costa Blanca. Het was er heerlijk om te wandelen, lekker te eten, te shoppen, en vooral te genieten van de rust.

marc-wauters-classic-kende-schitterende-editie

Marc Wauters Classic kende schitterende editie

Honderden wielertoeristen hebben vandaag deelgenomen aan de 20ste Marc Wauters Classic in Eversel. De weersomstandigheden waren dan ook ideaal. De deelnemers konden kiezen tussen verschillende afstanden, van 40 tot 130 km met gelukkig ook bevoorrading onderweg. Burgemeester Mario Borremans reed zijn rit in het gezelschap van Marc Wauters zelf, maar het is ons niet bekend wie onderweg kopman en knecht was. Te oordelen aan de Duvels op tafel achteraf, waren er wel zware inspanningen geleverd. Uiteindelijk klokte de organisatie af op 400 deelnemers. (foto's Ann Jordens)

buurtfeest-in-vunderstraat-en-neerjouten-1

Buurtfeest in Vunderstraat en Neerjouten

Na twee jaar kon het buurtcomité de bewoners en ex-inwoners van de Vunderstraat en Neerjouten nog eens samenbrengen voor een buurtfeest. Drank en eten, figuurlijk overgoten met nostalgische muziek, kruidden een oergezellige avond. (foto's Ludo Vanherle)

vakantiegroeten-uit-veurne

Vakantiegroeten uit Veurne

In Veurne poseerden Sandy en Marina Sempels bij het standbeeld van Will Tura. Op de foto is jammer genoeg niet te horen welk nummer ze zongen ...

de-kijk-van-richie-848

De kijk van Richie

Toen ze nog snoepjes uitdeelden in het vliegtuig.

vakantiegroeten-uit-dawlish

Vakantiegroeten uit Dawlish

De familie Smeets-Leenders bezocht het havenstadje Dawlish in Zuid-Engeland .

werkloosheidsgraad-blijft-laag-in-heusden-zolder

Werkloosheidsgraad blijft laag in Heusden-Zolder

Einde juli zaten in Heusden-Zolder 855 mensen zonder werk, dat is 3 % minder dan op hetzelfde moment vorig jaar. In vergelijking met een maand geleden zijn het er 52 meer. Wellicht gaat het om een seizoensverschijnsel, andere jaren zien we hetzelfde in die periode. Het kan bijvoorbeeld gaan om studenten die het jaar voordien afstudeerden en wiens beroepsinschakelingsperiode afgelopen maand is verstreken.  Anderzijds zien we dat de toename zich niet alleen in de min 25 jaar-categorie voltrekt. (…) Lees het hele bericht

ook-hijsen-en-monteren-van-dakspanten-is-spektakel

Ook hijsen en monteren van dakspanten is spektakel

Niet alleen het speciale transport met de stalen dakspanten van de velodroom zijn spectaculair. Het hijsen en monteren - dat deze namiddag met de eerste geleverde elementen gebeurde - is minstens even indrukwekkend. Ondertussen schiet ook het metselwerk op dat de inkomhal, de turnhal en andere ruimten hun eigen structuur geeft.

vakantiegroeten-uit-krov

Vakantiegroeten uit Kröv

Tijdens een wandelvakantie in het Duitse Kröv aan de Moezel ontdekte de familie Smeulders-Vreys  het mooi gerestaureerde Burch Eltz. Daarvoor moesten ze wel eerst een leuke boswandeling over smalle paadjes maken, maar een mooi zicht mag wat moeite kosten. Je geraakt er ook met de auto, maar dan mis je de boswandeling.

het-traject-van-de-24-uren-parade

Het traject van de 24 uren-parade

Eergisteren meldden we al dat de deelnemers aan de 24 Uren van Zolder volgende woensdag een parade houden door Zolder en op het Heldenplein verzamelen. Het traject is ondertussen ook bekend. Ze vertrekken dus rond 15.30 uur op het circuit en rijden via de Terlaemenlaan, Ubbelstraat, Meylandtlaan, Boekterheide, Dwarsweg, Bieststraat naar het gemeentehuis. De terugweg vatten ze aan omstreeks 18.40 uur en dan gaat het via Bieststraat, OLV-straat en Terlaemenlaan terug naar het circuit. De kolonne (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-zweden-4

Vakantiegroeten uit Zweden

De famiie Bielen-Bielen bezocht Zweden met onder meer enkele prachtige eilandjes op de noordelijke en zuidelijke archipel. Een samengaan van mooie natuur, gezellige haventjes en de typische rode huisjes.

speciale-transporten-voor-velodroom

Speciale transporten voor velodroom

Vanavond vonden twee speciale transporten plaats die voor het nodige opzien zorgden in de omgeving Terlaemen. Het gaat om enorme elementen - dakspanten - die bedoeld zijn voor de velodroom en tijdens dat transport zijn uiteraard de nodige maatregelen van kracht. Volgende week volgt nog bijna elke avond zo'n transport. 

vakantiegroeten-uit-oostende-12

Vakantiegroeten uit Oostende

De familie Vanherle-Hermans liet haar eigen silhouet vastleggen in een kunstwerk op het strand van Oostende

britt-van-marsenille-getrouwd-met-frederik-uit-hz

Britt Van Marsenille getrouwd met Frederik uit HZ

Radio- en tv-presentatrice Britt Van Marsenille is eerder dit jaar getrouwd met Frederik, haar Belgische-Panamese vriend uit Heusden-Zolder. Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt op Instagram. Britt en Frederik zijn al verschillende jaren een koppel, ondertussen hebben ze ook een kind. En een huwelijk was blijkbaar een logische volgende stap. 

vakantiegroeten-uit-nieuwpoort-4

Vakantiegroeten uit Nieuwpoort

Rosette Vanpol ontdekte op de markt in Nieuwpoort deze paspoppen die ook vakantie hadden. Of zouden ze hun C4 gekregen hebben?

opnieuw-boetes-voor-4-lawaaiauto-s

Opnieuw boetes voor 4 lawaaiauto's

De politie heeft opnieuw vier autobestuurders beboet wiens auto teveel lawaai maakte, ze reden met knallende uitlaten rond. Patrouilles gingen gisteren en eergisteren ook kijken in de buurt van ’t Koet waar vaak illegaal gezwommen wordt. Zo kregen 7 bestuurders een boete omdat ze in de Dellestraat het parkeerverbod negeerden. 6 wagens stonden zelfs geparkeerd op de afrit van de E313. Verder zijn 35 bestuurders betrapt met de GSM achter het stuur.4 kinderen waren niet correct vastgemaakt. Andere overtredingen waren: onaangepaste snelheid (2), onleesbare nummerplaat en vervallen keuring (3). 49 bestuurders moesten blazen, 48 lieten safe optekenen, één had teveel gedronken en kreeg meteen 6 uur rijverbod.

gratis-met-de-nachtbus-terug-van-pukkelpop

Gratis met de nachtbus terug van Pukkelpop

Over twee weken gaat Pukkelpop van start. Niet alle festivalgangers blijven op de camping, en wie dagelijks heen en weer pendelt kan daarvoor gratis - op vertoon van het PKP-bandje - gebruik maken van de Pukkelpopnachtbussen, ook naar Heusden-Zolder. Daarvoor moet je de nachtbus 52-58 nemen, die vertrekt vrijdag 19 augustus om 2.30 uur, zaterdag 20 augustus om 2.30 uur en zondag 21 augustus om 0.30 uur, in Kiewit. De bussen stoppen aan de haltes Vogelzang, Heikant, Boekt (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-dessel

Vakantiegroeten uit Dessel

Anja Nijs was was fietsweekendje weg met de DEV's (De Echte Vrienden) en nam deze foto vanop de fiets-wandelbrug over het kanaaltje in Dessel.

de-kijk-van-richie-847

De kijk van Richie

Van veel wandelen word je natuurlijk moe.

vakantiegroeten-uit-paal-2

Vakantiegroeten uit Paal

Gitte Druyts nam deze foto vanop de nieuwe brug in Tervant, Paal. 

woensdag-parade-24-uur-racers-door-zolder

Woensdag parade 24-uur racers door Zolder

Op 13 en 14 augustus worden weer de 24 Uren van Zolder gereden. Dat wordt dus een weekend met spektakel en animatie. Maar er is meer, want volgende week woensdag rijden de deelnemers ook weer door Zolder voor een parade. Ze starten rond 15.30 uur op het circuit en rijden zo door Zolder naar het Heldenplein, voor het gemeentehuis. Daar zullen alle teams aanwezig zijn van 16 uur tot 19 uur. Ideaal voor een fotomoment of om op handtekeningen te jagen.

vakantiegroeten-uit-samsun

Vakantiegroeten uit Samsun

Het Turkse Samsun is gekend om zijn paragliding-festival in de bergen. Kamile Kumcu trok er dan ook met de hele familie naartoe. 

range-rover-gestolen-in-halstraat

Range Rover gestolen in Halstraat

De voorbije nacht hebben dieven een Range Rover gestolen op de inrit van een woning in de Halstraat. Pas vanmorgen is de diefstal vastgesteld. Mogelijk is hij gestolen door gebruik te maken van de electronica zoals het parket van Limburg onlangs al waarschuwde. 

marc-wauters-classic-topper-dorpsfeesten-eversel

Marc Wauters Classic topper Dorpsfeesten Eversel

Eversel kan dit weekend weer uitpakken met volwaardige dorpsfeesten  die zich traditiegetrouw afspelen rond Sint-Baaf. Het begint zaterdag met de Marc Wauters Classic voor wielertoeristen, de 20ste editie al. Die kunnen tussen  7 en 14 uur vertrekken voor ritten over 40, 70, 100 en 130 km. 's Avonds is er dan Eversel Terrast met om 18.30 uur kinderanimatie en om 20.30 uur een optreden van Kim en Phil. Zondag om 9 uur start de fietszoektocht, om 13 uur de fotozoektocht, om 17 uur de barbecue, om 20.30 uur worden de prijzen van de fotozoektocht uitgereikt en daarna is er nog de trekking van de tombola. 

vandaag-gezien-400

Vandaag gezien

Een kunstwerk gecreëerd door de meester-kunstenaar die de natuur is: twee innig verstrengelde wortels, bovengehaald in de dorpstuintjes. Zullen we het kunstwerk 'ontwortelde liefde' dopen? (foto Karel Smeets)

vakantiegroeten-uit-de-eifel-1

Vakantiegroeten uit de Eifel

Jill Quintens vertoefde met het gezin een weekje in de Eifel in Duitsland. 

dries-vanthoor-volgend-seizoen-in-een-bmw

Dries Vanthoor volgend seizoen in een BMW

Volgend seizoen zullen we in het GT-gebeuren - sprint en uithouding - Dries Vanthoor zo goed als zeker aan het stuur van een BMW zien. Dat komt doordat zijn team - het Belgische WRT - een eind maakt aan de jarenlange en succesvolle samenwerking met Audi. Audi heeft zijn interesses verlegd. En dus kiest WRT nu voor BMW.

sevda-4-keer-in-top-25-in-wereldwijde-wedstrijd

Sevda 4 keer in top 25 in wereldwijde wedstrijd

Hairstyliste Sevda Durukan van The Studio by Sevda in de Guido Gezellelaan is al vaker in de prijzen gevallen en in enkele televisieprogramma's opgevoerd. Nu doet Sevda - die zich ook international educator kan noemen - opnieuw van zich spreken in de One Shot Hair Awards, dat is uitgegroeid tot de grootste hairstyling wedstrijd wereldwijd. Er zijn voor de verschillende categorieën  300.000 inzendingen uit 80 landen binnengekomen. En per categorie werd telkens een top (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-zonhoven-9

Vakantiegroeten uit Zonhoven

Een beeld van op de Teut in Zonhoven van Jacqueline Bellinkx.

verdere-daling-van-de-coronabesmettingen-1

Verdere daling van de coronabesmettingen

Het blijft de goede kant opgaan met de coronabesmettingen in Heusden-Zolder. Afgelopen week waren het er nog 65, alweer heel wat minder dan de 92 van de week daarvoor. Gemiddeld zitten we nu aan 192 besmettingen per 100.000 inwoners, de week voordien waren er dat nog 271. In heel Limburg liggen nog wel 95 patiënten met een COVID-besmetting in het ziekenhuis, maar slechts één van hen vertoeft op intensieve zorgen. Als deze trend zich voortzet nu meer en meer mensen van vakantie terugkeren, lijkt het 'zomerpiekje' achter de rug. 

de-kijk-van-richie-846

De kijk van Richie

Geen commentaar.

vakantiegroeten-uit-lissewege

Vakantiegroeten uit Lissewege

Op de fiets door Lissewege passeerde Luc Vanherck langs dit typisch Westvlaamse zicht. 

stroomproblemen-in-berkenbos-1

Stroomproblemen in Berkenbos

Een aantal bewoners van De Hoeven en de Edward Staintonstraat zit sinds vanmorgen rond kwart over negen zonder elektriciteit. Bij Fluvius zijn ze op de hoogte van het probleem. UPDATE Op de meeste plaatsen is het euvel ondertussen verholpen. 

tip-van-de-bib-sonia-lucano

Tip van de bib: Sonia Lucano

We hebben weer enkele zeer warme dagen voor de boeg en dus heeft Inge van de bib een verfrissende boekentip opgediept: Detox Water van Sonia Lucano.

Korte inhoud

Detox water is een zelfgemaakt drankje met fruit, groenten en/of kruiden. Deze watertjes hebben dankzij ontgiftende ingrediënten als citroen of komkommer een reinigende werking in het lichaam, maar zijn ook nog eens heel lekker fris en zien er bovendien prachtig uit. De bereiding van detox water is simpel: doe het water samen met het gesneden fruit, de groenten of kruiden in een potje of glas en laat het een nacht trekken voor een optimale smaak. In Detox water staan 30 inspirerende recepten, waarna je naar hartelust zelf kunt experimenteren om je eigen perfecte detox water te maken.

twee-expo-s-van-mijn-kracht-zijn-halfweg

Twee expo's van Mijn-Kracht zijn halfweg

Nu de vakantie halfweg is, zijn ook de twee expo's van Mijn-Kracht in ZLDR Luchtfabriek halfweg. Er is de zomerexpo Kunst|Mijn van de academie, waarbij de leerlingen van alle afdelingen zich lieten inspireren door het leven in de koolmijn. En er is Coal MIne Recycling met foto's van Leo van der Kleij van koolmijngebieden in Europa en zelfs Japan. Te bezoeken tot 31 augustus, elke dag van 10 tot 17 uur.

vakantiegroeten-uit-bosland

Vakantiegroeten uit Bosland

Tijdens een dagtrip met de fiets door Bosland overschreed Denise Greunlinx ook de grens met Nederland. 

een-terugblik-in-de-zolderse-geschiedenis-1

Een terugblik in de Zolderse geschiedenis

Ook deze maand is de Heemkundige Kring Zolder gaan grasduinen in geschiedenis op zoek naar bijzondere gebeurtenissen in de eerste week van augustus. Zo zou volgens de legende op 1 augustus 1317 een kudde schapen in Viversel hebben geknield voor het H. Sacrament. Op 2 augustus 1902 werd Maria Maes benoemd tot onderwijzeres in de aangenomen meisjesschool van het centrum. Op 3 augustus 1432 ontving Jan de Velter in Diest  de “laethoff van Boekt met moelen, (…) Lees het hele bericht

diesel-uit-vrachtwagen-getapt

Diesel uit vrachtwagen getapt

Dat de hoge brandstofprijzen dieven kunnen inspireren, is niet nieuw. Dat heeft ook een chauffeur ondervonden wiens vrachtwagen geparkeerd stond in de Pastoor Paquaylaan. Hij merkte maandagochtend dat zowat 30 liter diesel uit zijn tank was getapt.

vakantiegroeten-uit-maishofen

Vakantiegroeten uit Maishofen

Neen, geen maïsdoolhof, maar wel het Oostenrijkse Maishofen waar de familie Vanzonhoven-Hauquier vakantievertier ging zoeken.

nog-werk-werk-aan-het-fietspad-langs-terlaemenlaan

Nog wat werk aan het fietspad langs Terlaemenlaan

Nu het dubbelrichtingsfietspad aan de Terlaemenlaan al een tijdje in gebruik is heeft de Fietsersbond onlangs een uitgebreide evaluatie gemaakt en doorgespeeld aan de verantwoordelijken. Zo blijkt op sommige plaatsen de signalisatie (haaientanden, verkeersborden, ...) nog te ontbreken, terwijl op andere plaatsen overbodige dubbele signalisatie is aangebracht of verouderde borden staan. Uit de signalisatie blijkt dan weer dat de Snelswegstraat en Westlaan ook voorrangswegen (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-52

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Een beeld dat zomaar opdoemt tijdens een fietstochtje in de vooravond langs het kanaal in Viversel, ingestuurd door Yolanda Vanbilsen