Het weer in Heusden-Zolder

Buien vanuit het zuidwesten

Zondag (11/02) is het meestal droog, maar er zijn wel talrijke wolken. Al vlug komen er vanuit het zuidwesten buien opzetten, die lokaal pittig uit de hoek kunnen komen.  Tussen de buien door zijn er ook nog wel wat drogere perioden.Bij een zwakke tot matige naar west ruimende wind, liggen de maxima rond 10 graden.
Zondagavond vallen nog een aantal buien, maar is het droog in het westen met ook enkele opklaringen. Vannacht verdwijnen de buien in Vlaanderen en zijn er bredere opklaringen. De minima komen uit op een graad of 5. De wind neemt daarbij wat in kracht af.

Maandag (12/02) is het droog in de ochtend en zijn er opklaringen, afgewisseld met wolkenvelden. We krijgen ook de zon te zien. Na de middag zijn er meer stapelwolken en kan er lokaal een bui tot ontwikkeling komen. De grootste kans op een bui is voorbehouden voor het binnenland en de Ardennen. Na een frisse start, klimt het kwik tot een graad of 8. De wind waait matig uit een westelijke sector.

Dinsdag (13/02) wordt en overwegend droge dag bij een afwisseling van wolken en zon. Na de middag komt er wel meer hoge bewolking opzetten. Er staat een matige zuidzuidwestenwind en de maxima liggen rond 10 graden.Michel Nulens – Buienradar80067