Het weer: meer zon!

Het weer: meer zon!

Met de ontwikkeling van anticyclonale condities kan de zon tijdens het weekend meer tevoorschijn komen en nemen de neerslagkansen gestaag af. Ook na het weekend volgen enkele dagen met veel zon en vrij hoge maxima.
Vandaag wisselen zonnige perioden af met stapelwolken. Een enkele stapelwolk kan uitgroeien tot een plaatselijke regenbui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het kwik bereikt gemiddeld 18 graden.
Morgen is er flink wat zon en de luchtdruk stijgt nog wat meer. Het blijft dan ook droog, al komen er ook enkele stapelwolken voor. Na een koele ochtend met minima rond 6 graden, komen de maxima uit op 21 graden.
Maandag is het nagenoeg helder in de ochtend. Nadien zijn er enkele stapelwolken, maar de zon domineert de hele dag. Het wordt zomers warm bij maxima rond 26 graden.
Dinsdag zijn er wolkenvelden, afgewisseld door zonnige momenten. Het blijft droog en het kwik bereikt een aangename 21 graden.
De volgende dagen is er meer bewolking en op woensdag neemt de kans op een bui wat toe. Meestal blijft het echter droog en de maxima liggen meestal rond 21 graden. Het volgende weekend ziet er veelbelovend uit op de weerkaarten. (Michel Nulens - Meteoservices)34344