Het weer in Heusden-Zolder

Het wordt zachter

Een hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.

Zaterdag (28/01) is een droge dag en na de middag breekt de zon op de meeste plaatsen door. Er staat een zwak briesje uit het noorden en de maxima liggen rond 3 graden. 

Zondag (29/01) draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog. 

Maandag (30/01) verlaat een storing met lichte regen in de ochtend onze streken. Daarna is het droog met opklaringen. De wind draait naar het westen en wakkert aan tot matig. Het wordt gevoelig zachter bij 7 of 8 graden.

Dinsdag ((31/01) wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag neemt de bewolking toe, tegen de avond gevolgd door regen. Er staat een matige wind en op deze laatste dag van januari zijn de temperaturen vrij hoog bij 7 of 8 graden.

De volgende dagen valt er af en toe wat regen of zijn er buien en bij momenten staat er wel wat wind. De maxima blijven vrij hoog bij gemiddeld 8 graden. Vanaf het weekend wordt het iets koeler bij een graad of 6, maar de neerslagkansen nemen wel af.Michel Nulens – Buienradar76547