Archief juni 2008

jongeren-en-turken-meest-werkloos

Jongeren en Turken meest werkloos

Heusden-Zolder heeft het grootste percentage Turkse en Maghrebijnse werkzoekenden van heel Vlaanderen. Dat blijkt uit de VDAB-gegevensbank ‘Wegwijs op de Vlaamse arbeidsmarkt.” In de werkloosheid in deze gemeente heeft deze bevolkingsgroep een aandeel van 38 procent. Zelfs Beringen en Genk tellen er 7 % minder. Het aantal werklozen jonger dan 25 jaar bedraagt 12,5 % bij ons, ook dat is de 4de plaats in Vlaanderen. Daarnaast is 60,6 % van de actieve bevolking (…) Lees het hele bericht

zin-in-een-weekje-hongarije

Zin in een weekje Hongarije?

Ellis, Kaatje, Marilyn, Jolien, Sarina en Joris zijn maandag naar Slovenië vertrokken waar ze tot 8 juli verblijven voor de jongerenuitwisseling 'Ilearn.iparticipate.iculture'. Die is er op gericht om informeel te leren door gebruik van moderne multimedia. De uitwisseling wordt georganiseerd door het Celje youth center in Celje . Van 21 tot 29 augustus is er een nieuwe uitwisseling, deze keer in Hongarije voor jongeren tussen 16 en 25 jaar. Daar wordt sport als (…) Lees het hele bericht

lotte-en-fran-zijn-limburgs-kampioen

Lotte en Fran zijn Limburgs kampioen

In de reeks meisjes 12 zijn Fran Lemmens en Lotte Poukens van TC Heusden Limburgs kampioen interclub geworden. Zij versloegen in Opglabbeek hun leeftijdgenoten van de plaatselijke club. In het enkelspel won Lotte met 6-1, 6-7 en 7-5 en Fran met 6-1 en 6-4. Ook in het dubbel waren ze te sterk, 7-5 en 6-2. Op 25 augustus nemen beide meisjes deel aan de Belgische kampioenschappen in Beveren.

tc-heusden-heeft-3-nieuwe-terreinen

TC Heusden heeft 3 nieuwe terreinen

Tennisclub TC Heusden heeft in het recreatiepark Olympia 3 nieuwe outdoor terreinen en een materiaalberging in gebruik genomen. De afgelopen maanden hebben vooral de leden hard gewerkt om die uitbreiding tot stand te brengen, een deel ervan werd betaald met gemeentesubsidies. De bijkomende terreinen waren nodig om het groeiend aantal leden, nu al 560, voldoende speelkansen te bieden en tegelijk de trainingen mogelijk te maken. Bovendien kan daarmee het jaarlijks tornooi vlotter verlopen, een evenement dat op meer dan 1000 inschrijvingen kan rekenen.

feest-zonder-weerga

Feest zonder weerga

Na de overwinning van Spanje op het Europees voetbalkampioenschap is in Heusden-Zolder een nooit gezien feest losgebarsten. Voordien hing er vooral een ambiance in de buurt van D'Angelo waar honderden Spaanse voetbalfans waren samengedrumd, sommigen hadden op een open vrachtwagen met discobar plaatsgenomen. De spanning en sfeer waren er te snijden en na het eindsignaal volgde de ontlading. Er werd gezongen en gedanst, vuurwerk werd afgestoken en nadien zat het verkeer (…) Lees het hele bericht

veel-volk-en-ambiance-op-wielerhoogdag

Veel volk en ambiance op wielerhoogdag

De wielerwedstrijden van Chasse Patat hebben veel volk naar Heusden-Centrum gelokt. De vele terrassen zaten vol, ook de optredens zorgden voor veel ambiance. De kinderen amuseerden zich onder meer op de mechanische stier en het fietsparcours van de Vlaamse Wielerschool.

peter-hoydonckx-snelste-van-kopgroep

Peter Hoydonckx snelste van kopgroep

De wedstrijd voor de elite zonder contract en de beloften verliep volgens de open formule zodat bij de 82 deelnemers ook masters en zelfs gelegenheidsrenners zaten. Liefst 13 renners die wonen of afkomstig zijn uit Heusden-Zolder verschenen aan de start: Wim Jansen, Jorg Claes, Jochen Bartels, Steffen Borremans, Rumold Vanoppen, Chris Swerts (zoon van ex-prof Roger), Denny Paesen, Dominique Swerts, Wim Swerts, Yves Knuts, Patrick Das, Ruben Hoes en Verny Verachten. In de 3de ronde viel de (…) Lees het hele bericht

boris-vallee-de-snelste-nieuweling

Boris Vallee de snelste nieuweling

Liefst 150 renners namen de start bij de nieuwelingen en dat maakte de koers er niet gemakkelijk op, zeker op zo'n bochtrijk parcours. Een stevige kopgroep kon zich afscheiden. Uiteindelijk was het de Waal Boris Vallee van de club in Seraing die deze Beker van België manche won, voor Rutger Roelands en Dieter Bourvry.

volgend-jaar-tijdrit-op-circuit-zolder

Volgend jaar tijdrit op Circuit Zolder

Op de derde vrijdag van augustus volgend jaar heeft op Circuit Zolder een tijdrit plaats voor dames elite. Ook die zal deel uitmaken van de Wielertrofee Vlaanderen. Dat heeft organisator Gunter Dierickx bekendgemaakt na afloop van de koers in Heusden. Daarmee krijgt deze gemeente twee manches in het wielercriterium. Ook in Zolder zal Chasse Patat mee organiseren. Het wordt wellicht een tijdrit over 2 rondes op het circuit, mogelijk met een start in de buurt van de Sterrenwacht.

australische-overwinning-bij-de-vrouwen

Australische overwinning bij de vrouwen

De Australische Leonie Burford, die in Oudenaarde woont, heeft de wielerwedstrijd voor dames elite gewonnen. Ze klopte in de spurt van een kopgroep de Belgische kampioene Ilse Geldhof, derde werd An Van Rie. Daarmee kreeg een bewogen wedstrijd een prachtig podium. In de wielertrofee Vlaanderen heeft Latoya Brulee uit Aalter nu zowel de gele leiderstrui als de witte trui van beste jongere. De groene trui van leider in de rushes is voorlopig voor Sylvia De Pauw. Er waren 95 deelneemsters.  Merkwaardig was dat de winnares Burford met de trein naar Heusden was gekomen.

enver-turcan-is-levend-teruggevonden

Enver Turcan is levend teruggevonden

UPDATE Zondagmorgen is Enver Turcan uit de Poststraat levend teruggevonden in Nederland. De omstandigheden daarvan zijn nog niet bekend. Een familielid wist onze redactie te vertellen dat hij in goede gezondheid is. Buiten de brutale manier waarop hij afgelopen maandag in Zonhoven ontvoerd werd, is hij al die tijd goed behandeld geweest. Zondagochtend is hij thuisgekomen. Later is hij naar het bureau van de gerechtelijke politie in Hasselt gegaan, om meer details te (…) Lees het hele bericht

daar-komen-de-schutters

Daar komen de schutters

Gisteren kwamen de boogschutters van heinde en verre naar het voetbalterrein in de Minderbroedersstraat. Daar organiseert de Sint-Barabaragilde een outdoor wedstrijd. Het gaat daarbij om schieten op doel met behoorlijk gesofisticeerde bogen. Een discipline waar veel handigheid, precisie en concentratie aan te pas komen. Wie de schutters aan het werk wil zien, kan ook vandaag vanaf 14 uur nog op het terrein terecht.

vuurwerk-was-de-moeite

Vuurwerk was de moeite

Het vuurwerk zaterdagavond in Heusden begon te laat, maar was het wachten waard. Bovendien was het om 22u30, het voorziene startuur, toch nog te licht. Jong en oud vergaapten zich aan mooie vuurpijlen die tegen de donkere hemel uiteenspatten in kleur en licht. Hopenlijk is hiermee een nieuwe traditie ingeluid. Alleen mag volgende keer de verlichting op en rond het plein gedoofd worden.

depannage-proloog-voor-vuurwerk

Depannage-proloog voor vuurwerk

Het vuurwerk op het Koning Boudewijnplein is zaterdagavond met meer dan 3 kwartier vertraging van start gegaan. Dat kwam doordat een pak automobilisten het parkeerverbod aan hun laars hadden gelapt en de plaats waar het vuurwerk moest afgestoken worden, hadden dichtgezet. In allerijl werden alle beschikbare takelwagens in de buurt opgetrommeld en die zorgden voor een spectaculaire prelude. Gesponsord door de foutparkeerders.

veel-volk-voor-kermis-en-markt

Veel volk voor kermis en markt

Heusden-kermis is zaterdagavond officieel geopend. Dat gebeurde eerst met een avondmarkt. De marktkramers waren daarvoor niet bepaald massaal opgedaagd, maar volk was er wel, veel volk zelfs. De sfeer zat er ook goed in met de fanfare, straatmuzikanten, orgeldraaiers, podiumuzikanten, kinderanimatie en gevulde terrassen. En ook de foorkramers mochten zeker niet mopperen over de openingsavond.

nu-ook-venus-award-voor-grete-remen

Nu ook Venus-award voor Grete Remen

De champagnekurken mochten weeral knallen bij Damhert in Heusden want de de kijkers van televisiekanaal Vitaya hebben vrijdag zaakvoerster Grete Remen verkozen tot 'Dochter van Venus 2008'. Zoals eerder aangekondigd werd enkele maandenlang een soort docusoap uitgezonden over assertieve vrouwen op de arbeidsmarkt. De kijkers mochten uiteindelijk een winnares aanduiden en dat werd Grete. Ze kreeg een mooi juweel en oorbellen van Elisabeth Leenkneght en een week wellness en thalasso in een luxehotel in het Franse Biarritz. Na haar Livia-award van Unizo een jaar geleden en enkele maanden geleden de award voor de alternatieve suiker tagatesse is de trofeeënkast in de Kapelstraat nog wat meer gevuld.

de-weyerkesgasten-op-de-moto

De Weyerkesgasten op de moto

Zaterdagmiddag mochten de gasten van 't Weyerke plaatsnemen op motoren, in zijspannen en trikes tijdens de klassieke motorrun. Er waren trouwens opvallend veel motorrijders opgedaagd, en ook veel volk om de 'stoere motards' van 't Weyerke uit te wuiven. Voor henzelf was het trouwens één van de hoogtepunten van de Weyerkesfeesten die vandaag en morgen nog een schare artiesten, attracties en animatie naar de Domherenstraat brengen.

op-tuinbezoek-voor-vzw-tokap

Op tuinbezoek voor vzw Tokap

Nog één keer nodigen Erik en Lieve Hermans-Joachims het publiek uit om hun bijzonder aangelegde tuin te komen bezoeken. Op een oppervlakte van 22 ha hebben bijzondere accenten, kleinere thematuintjes en zithoekjes aangebracht. Ze vragen alle bezoekers € 2,50 toegangsgeld, maar daarmee willen ze de verzorging van Limburgse kankerpatiënten ondersteunen, de opbrengst gaat integraal naar de vzw Tokap (Totaalzorg Kankerpatiënten).  Zondag van 10 tot 18 uur in de Mommestraat 50.

toen-was-er-ook-een-processie

Toen was er ook een processie

Tot eind de jaren zestig trok op de zondag van Sint-Janskermis een processie door Heusden-Centrum. Net voor de doortocht strooiden de buurtbewoners een tapijt van bloemenblaadjes op de straat. Er trokken religieuzen en fanfares mee op, en er werden ook taferelen uitgebeeld. Op de foto, uit 1953, stappen Georges Vandevoort en Julien Roosen op als respectievelijk Jezus en Sint-Jan.

verfoorlog-als-schooljaarfinale

Verfoorlog als schooljaarfinale

De Bye Bye Schoolparty van het Sint-Franciscuscollege is op een regelrechte verfoorlog uitgedraaid. Dat was ook de bedoeling want de school had 1700 liter verf laten aanrukken waarmee de leerlingen directie en leerkrachten eens duchtig onder vuur mochten nemen. Uiteindelijk bleef bijna niemand op het terrein gespaard van de (onschadelijke) lading. Daarvoor waren op het podium al Outback Luke, Hanne Troonbeeckx en dj Wout gepasseerd. De leerkrachten gaven een demonstratie technotronic en topjudoka Dirk Van Tichelt kwam de sportkampioenen huldigen. Daarmee werd het schooljaar in een heuse festivalsfeer afgesloten. Wees gerust, over 2 maanden begint het feest weer!

heroinegebruikers-lopen-tegen-de-lamp

Heroïnegebruikers lopen tegen de lamp

2 heroïnegebruikers, een man van 45 uit Heusden-Zolder en een man van 43 uit Beringen, zijn op heterdaad betrapt tijdens een politiecontrole van hun auto. Die stond in de Vossenbergstraat in Beringen, het tweetal had er juist heroïne gebruikt. De man uit Heusden-Zolder wees meteen naar de Beringenaar als zijn dealer, die laatste had trouwens nog 5 gram op zak. Hij werd al langer verdacht van drugshandel. Bij hem thuis werd nog een hoeveelheid drugs aangetroffen. De dealer is aangehouden, zijn 'klant' is vrijgelaten.

procureur-doet-oproep-tot-ontvoerders

Procureur doet oproep tot ontvoerders

Tijdens een mededeling heeft procureur Rubens van Hasselt zich vrijdagmiddag via de media tot de ontvoerders van Enver Tercan uit de Poststraat in Heusden-Zolder gericht. Rubens zei dat er nog geen duidelijkheid is wie of waarom de man heeft ontvoerd. Hij benadrukte dat sinds maandag drie kinderen hun vader missen. De procureur vroeg dat de ontvoerders op één of andere wijze in contact zouden opnemen om hun eisen bekend te maken die tot de vrijlating van Tercan leiden. Hij riep hen op onderhandelingen aan te knopen. Tenslotte zei Rubens nog dat hij als openbaar aanklager rekening kan houden met de antwoorden die de ontvoerders op zijn vraag geven.

ook-kleuters-studeren-af

Ook kleuters studeren af

In heel wat scholen zijn vandaag ook de kleuters afgestudeerd. Zij zijn klaar om in september in de grote school te beginnen. We brengen hier enkele afscheidsfoto's uit De Toverfluit, de Pagadder en de Schansstraat. Deze keer waren het vooral de juffen die een traantje wegpinkten. Opmerkelijk, het wijkschooltje Ubbersel heeft één afstuderende kleuter. Kleuterleidster Hilde Loos van de Pagadder in Berkenbos kreeg een feestje aangeboden want zij gaat met pensioen.

de-spaanse-fiesta-is-begonnen

De Spaanse fiesta is begonnen

De Spaanse gemeenschap heeft volop de kwalifcatie voor de EK-finale gevierd. In de vooravond was al opgevallen hoeveel auto's getooid waren met rood en geel. Op verschillende plaatsen in Berkenbos waren ze samengekomen maar vooral aan het Sint-Willibrordusplein in Heusden was er een geweldig feest. Ook opvallend, op de Koolmijnlaan kreeg de autokaravaan applaus van de Turken. Die willen natuurlijk ook dat de Duitsers zondag in de arena worden gespiest.


afscheid-van-de-lagere-school-16

Afscheid van de lagere school

Het zit erop, 't lager onderwijs ligt achter de rug voor de leerlingen van het 6de leerjaar van de vrije basisschool in Bolderberg. Ze nemen afscheid van meester Robert Quetin en juffrouw Anette Palmers. Jana Asnong, Gitte Bosmans, Elena Cartuyvels, Lauranna De Witte, Kasper Driessens, Ilka Grootaers, Thomas Kenis, Sinitha Khongton, Marie Papy, Wout Quintens, Nina Schepers, Giel Steemans, Elise Thaens, Valérie Vanderspikken, Sarah Vandersteen, Eline Van Ongeval, Rick Warson, Bieke Willems, Bert Wouters, Joselina Lopez-Henriquez en Ramon Lopez-Henriquez.

afscheid-van-de-lagere-school-15

Afscheid van de lagere school

In de vrije basisschool 't Molenholleke in Zolder-Centrum zit de lagere school erop voor de leerlingen van 6A, de klas van juffrouw Pam Princen. Meryem Akman, Selen Balcik, Cassandra Caelen, Federico Carota, Helena Claes, Anna Douen, An-Sofie Estenbergh, Kathleen Hoffbauer, Ebru Kaya, Giordy Lemmens, Sjouke Stoker, Rani Vanhoudt, Elisabeth Vanvelk, Wesley Wouters en Selin Zevne.

afscheid-van-de-lagere-school-14

Afscheid van de lagere school

Ook de leerlingen van 6B van 't Molenholleke zetten een punt achter hun lagere schoolloopbaan. Ze worden uitgezwaaid door juffrouw Veerle Roels. Céline Bex, Demi Bogaerts, Kimberly Claes, Laurien Claes, Kadriye Dereli, Michiel Engelen, Marjan Geerts, Maarten Goedseels, Bram Houben, Nicky Mullens, Niels Reekmans, Sylvie Serwy, Larissa Snajder, Aylin Usbas, Femke Wellens en Marijke Wouters.

berghoff-doet-het-met-de-simpons

BergHOFF doet het met de Simpons

Het bedrijf BergHOFF, met hoofdzetel op het industrieterrein Zolder-Lummen gaat op de Simpsonstour. BergHOFF verdeelt wereldwijd kookpotten en andere keukenartikelen vanuit 60 magazijnen en met 12.000 werknemers, . Zijn nieuwste gamma is volledig gelinkt aan de Simpsons, je treft Bart Simpson en co zowel op de kookpotten, het bestek, schorten, placemats, koekjesdozen, enz. Met dat thema hoopt BergHOFF het probleem van obesitas bij kinderen mee aan te pakken. Precies doordat de Simpons het tegenovergestelde doen van wat gezond en evenwichtig koken inhoudt, hoopt het bedrijf de discussie aan te wakkeren. En de verkoop natuurlijk.

fazanten-uit-oorlogsgebied

Fazanten uit oorlogsgebied

In het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zitten 600 fazanten die gisteren in beslag zijn genomen in Bornem. Ze maakten deel uit van 3000 fazanten - de rest was weg bij aankomst - die vetgemest werden voor de jacht. Het privé-domein waar de vogels zaten was volledig omringd met struikeldraden, prikkeldraad op lage hoogte, pinnen, metalen roosters met nagels op gelast, en heel het domein stond vol camera's. "Nooit meegemaakt," zegt Rudi Oyen "Gelukkig is één van onze medewerkers beroepsmilitair en hij kon ons er doorloodsen. Toch is één medewerker gewond geraakt door de pinnen."

nachtelijke-snelheidscontroles

Nachtelijke snelheidscontroles

De politie van Heusden-Zolder heeft deze week 's avonds en 's nachts snelheidscontroles gehouden. De radar stond opgesteld in de Sint-Jobstraat, de Ringlaan en de Bieststraat. In totaal zijn 78 bestuurders gecontroleerd, 6 reden te snel en krijgen binnenkort de rekening in de bus.

er-kunnen-er-nog-bij

Er kunnen er nog bij

Toen woensdagavond de inschrijvingen voor het nieuwe Mysteriespel van Eversel werden geopend, stonden de eerste groepen al aan te schuiven. Er is nogal wat interesse voor het spel waarmee Eversel vorig jaar 'Dorp met Toekomst" werd. Een aantal plaatsen is nog vrij, 't Is dus haasten geblazen. Maar of Eversel opnieuw de € 10.000 als Vlaamse lauraat gaat binnenrijven ... da's andere koek.

muziek-luistert-wielerfeest-op

Muziek luistert wielerfeest op

In Heusden-Centrum worden stilaan de voorbereidingen getroffen voor de Grote Prijs Ward Van Ende volgende zondag. Wielerclub Chasse Patat heeft een volledig programma in elkaar gebokst met 3 wielerwedstrijdenWielertrofee Vlaanderen dames elite (13u30), Beker van België voor nieuwelingen  (13u45) en Open wedstrijd voor elite zonder contract en beloften (18u30) . Daarnaast zijn er live-optredens van Kidsband Knetter (15u30), Silhouet (18 uur) en Keybridge (foto, 21 uur) en voor de kinderen staan er een rodestier en een fietsparcours begeleid door de Vlaamse Wielerschool. De toegang is overal gratis.

afscheid-van-de-lagere-school-13

Afscheid van de lagere school

Een hele grote klas, het 6de leerjaar van de gemeentelijke basisschool Beekbeemden, met maar liefst 30 leerlingen. Ze hebben dan ook twee juffrouwen, Els Baert en Tamara Torreborre. De leerlingen zijn Rabiye Ay, Aichat Balaeva, Burak Bar, Eyup Bolat, Kimberley Calemi, Jordi Carrique-Pelegrin, Kobe Claes, Robin Coucke, Brent Decat, Bjorn De Plekker, Dennis Dogan, Muberra Dok, Jelle Hermans, Tom Hermans, Ashley Houben, Buzuryam Kassymova, Jessy Latet, Merve Meric, Laura Perez-Lopez, Santi Polo-Espinosa, Sven Princen, Kevin Reynders, Halima Safdi, Burak Sen, Atakan Turan, Enes Uysal, Rachna Vaesen, Jimmy Vandebroek, Elisa Volders en Esohe Igbinovia.

afscheid-van-de-lagere-school-12

Afscheid van de lagere school

In de vrije basisschool Sint-Jans Berchmans in Viversel neemt juffrouw Myriam Orens afscheid van haar kapoenen van het zesde leerjaar. Anthony Bartels, Arne Beerten, Christos Dermentzoglou, Zoë Geuens, Natascha Keppens, Ekrem Kurt, Nick Leyssen, Mikael Mol, Dilara Oru, Brecht Put, Romi Soors, Cara Vandael, Dries Van Gestel en Nathalie Verbist.

afscheid-van-de-lagere-school-11

Afscheid van de lagere school

Bij Het Bergske, de basisschool van het gemeenschapsonderwijs in Zolder, neemt juffrouw Klara Loos dezer dagen afscheid van haar bengels in het zesde leerjaar. Yasser Baghouli, Alicia Camacho-Soto, Emine Cortuk, Gizem Erdogan, Berkan Karakaya, Akif Murat, Fatih Murat, Kemal Ozkocak, Sadik 'Ahmet' Peker, Nurullah Tulumen en Sarah Vanwing.

afscheid-van-de-lagere-school-10

Afscheid van de lagere school

Ook in enkele klassen van de basisschool van het gemeenschapsonderwijs Heideland in Viversel is een aantal leerlingen aan de laatste dagen van hun lager onderwijs toe. Ahmet, Defer en Dirya gaan volgend schooljaar andere oorden opzoeken.

turkse-droom-ligt-aan-diggelen

Turkse droom ligt aan diggelen

Een massa Turkse supporters heeft woensdagavond op parking De Hoeven de wedstrijd tegen Duitsland gevolgd op een groot scherm. Na het eindsignaal viel er een stilte en gingen de hoofden naar beneden. Maar een kwartier later probeerden de supporters zichzelf op te peppen door nog even de Koolmijnlaan in te palmen. Een toeterende auto met Duitse vlaggen kon een eerste keer nog ontkomen, maar bij zijn tweede doortocht liep hij ettelijke blutsen op. Het kwam ook nog tot kleine onderlinge schermutselingen tussen de Turken, maar de politie, die met verschillende ploegen aanwezig was, moest niet tussenkomen.

afscheid-van-de-lagere-school-9

Afscheid van de lagere school

In de Kortstraat zijn de leerlingen van het 6de leerjaar van basisschool van het gemeenschapsonderwijs De Luchtballon aan hun laatste dagen lager onderwijs bezig, samen met juffrouw Yeter Demirci. Sinem Akdag, Sukru Aksu, Serife Balci, Busra Dalgic, Merve Darici, Ali Durmaz, Gokhan Ekici, Oguzhan Eryilmaz, Abdulkadir Gurbuz, Yilmaz Guven, Aysegul Karakoc, Beyza Okutan, Firuze Polat en Havanur Sen.

afscheid-van-de-lagere-school-8

Afscheid van de lagere school

Het einde van hun lagere schoolloopbaan wenkt voor de leerlingen van het zesde leerjaar van het gemeenschapsonderwijs De Schans (Schansstraat) met juffrouw Ingrid. Seyda Ada, Mihriban Aydin, Joachim Beliën, Akif Bilmis, Okan Can, Cihad Celik, Ilknur Celik, Hilal Coskun, Zeynep Demira, Gulsah Demira, Gul Elkilic, Ersan Jeseti, Safet Kastrati, Harun Korkmaz, Latif Korkmaz, Tugce Kose, Tugba Safranti, Soner Sesler, Irem Ulusoy, Abdurrahman Uygun, Mert Yazia en Faruk Yilmaz.

afscheid-van-de-lagere-school-7

Afscheid van de lagere school

De leerlingen van 6A van de vrije lagere school in Berkenbos (Paquaylaan) nemen afscheid van hun school en juffrouw Anita Haesevoets. Gamzi Balci, Bastiaan Das, Tim Evens, Nele Iven, Cynthia Jaupin, Nihal Köksal, Youri Mentens, Isaura Mulic, Emre Ozturk, Hümeyra Seker, Özkan Tüysüz, Rafael Urbini, Veli Uzunbekiroglu en Bram Vangeneugden.

afscheid-van-de-lagere-school-6

Afscheid van de lagere school

Ook de leerlingen van 6B van de vrije lagere school in Berkenbos staan op het punt de Paquaylaan te verlaten. Hun leerkracht is Marcel Daniëls. De leerlingen zijn Esra Altuncu, Niyazi Atmaca, Marlies Bosmans, Simone Del Gallo, Hümeyra Demirel, Levi De Rose, Beste Duzgun, Semih Esen, Klaartje Gorissen, Gregory Hermans, Ufuk Karki, Sinem Kurgan, Lennart Lemmens, Dario Ninicato en Ben Vandepoel.

iedereen-mocht-buiten-spelen

Iedereen mocht buiten spelen

Woensdagmiddag hebben zowat 240 kinderen zich rot geamuseerd tijdens de buitenspeeldag op het speelterrein van sporthal Olympia. In heel Vlaanderen had de buitenspeeldag plaats op initiatief van de Vlaamse Gemeenschap en Nicolodeon, bij ons werd alles georgansieerd door het gemeentebestuur samen met de vzw Kameleon. Er waren 6 workshops met een doorschuifsysteem zodat ieder kind kon proeven van reuzespelen, games, speleobox en klimmuur, springkasteel, voetbal, percussie, ... De kinderen werden met de bus vanuit de wijken gebracht ... niemand had dus een excuus om er niet bij te zijn.

ziekenzorg-berkenbos-bezocht-beringen

Ziekenzorg Berkenbos bezocht Beringen

Ziekenzorg Berkenbos organiseerde woensdag zijn jaarlijkse uitstapje. Met 41 deelnemers ging het richting Koersel en Beringen. Eerst werd een tussenstop gemaakt voor een drankje in het parochiaal centrum van Koersel, daarna werd het gemeentehuis van Beringen bezocht - is dat nieuwe van Heusden-Zolder niet goed genoeg? - en als afsluiter kreeg het gezelschap een rondleiding in het Mijnmuseum in Beringen.

vrouw-overvallen-in-bolderberg

Vrouw overvallen in Bolderberg

Aan de Vrunstraat in Bolderberg is afgelopen nacht een vrouw overvallen. Het gaat om één van de verantwoordelijken van de sporthal. Die verliet de sport omstreeks 1u20. Twee jongemannen - naar schatting tussen 18 en 20 jaar oud - stapten op haar af en trokken de kassa uit haar handen. De vrouw maakte daarbij een pijnlijke val en raakte gewond. De Franssprekende daders konden al lopend ontkomen.

ook-opsporingsbericht-in-duitsland

Ook opsporingsbericht in Duitsland

In verband met de ontvoering van Enver Tercan heeft het parket van Hasselt woensdag ook in Duitsland een opsporingsbericht verspreid. Hoewel er nog altijd geen concrete aanwijzingen zijn wie de man heeft ontvoerd en waarom, is de piste richting Duitsland geloofwaardig. Samen met zijn broer was Tercan immers gespecialiseerd in de verkoop van tweedehands Duitse wagens en ze hadden in Duitsland ook zakelijke contacten. Bovendien kwam de auto waarmee hij is ontvoerd, (…) Lees het hele bericht

aftellen-naar-de-kermis

Aftellen naar de kermis

In Heusden-Centrum zijn de kermisattracties volop aan het toekomen. Het wordt een grote kermis, want Wellen - de traditionele concurrent - heeft vorige week al zijn Sint-Janskermis gehad. Zaterdag om 18 uur is er de feestelijke opening met Kon. Harmonie De Verenigde Vrienden. Daarna begint de jaarmarkt, met mobiele salsa-animatie door Zulematrio, draagorganist Jules Verelst, de zingende orgelman Luc Cuppens (foto) en onze locale Vincenzo. 's Avonds zorgt in De Kring The Lions (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-5

Afscheid van de lagere school

De leerlingen van 6A van de Springplank in Heusden-Centrum staan op het punt aan hun nieuwe schoolcarrière te beginnen, ze hebben er hun laatste jaar doorgebracht in de klas van meester Jo Balette. Fatma Aldemir, Niels Bams, Handan Bataray, Valdona Boshnjaku, Buse Cakmak, Melanie Castro, Jorn Claes, Dilara Duzgun, Lara Heyvaerts, Lisa Jans, Wesley Joris, Jarne Leyssens, Yannick Op 't Eynde, Kenneth Reynders, Melda Safa, Hamza Tan, Leander Vanderbiesen, Kenneth Van Hooff en Seppe Vanhoudt.

afscheid-van-de-lagere-school-4

Afscheid van de lagere school

Nog bij De Springplank in Heusden-Centrum zijn ook de leerlingen van 6B bijna aan het afscheid toe, van hun school en meester Jef Polders. Romy Balette, Giel Bartels, Lennert Daniels, Lisa Daniels, Gijs Heyligen, Beste Ileri, Guney Ileri, Fran Lemmens, Necip Mavili, Casper Put, Toon Roskams, Asena Sahiner, Jens Schraeyen, Eva Spiritus-Beerden, Buse Turkeli, Jordy Vancleef, Jolien Vrachten en Caroline Zandecki.

nog-geen-spoor-van-ontvoerde-man

Nog geen spoor van ontvoerde man

Er is nog altijd geen spoor van Enver Tercan uit de Poststraat. De man is maandagochtend brutaal ontvoerd door 3 mannen toen hij samen met zijn zoontje aankwam in de garage die hij in Zonhoven samen met zijn broer uitbaat. Het gerecht onderzoekt alle mogelijke pistes maar gaf dinsdag in de vooravond toe dat er nog geen enkele indicatie is van de daders of hun motief. Een oproep tot getuigen en een opsporingsbericht hebben ook niet tot een doorbraak geleid. Dinsdag is de broer - die in de garage woont maar in Turkije verbleef - teruggekeerd. Hij is meteen ondervraagd, misschien kunnen zijn verklaringen wel voor duidelijkheid zorgen. Aan de pers wilde Karaman Tercan in ieder geval niets kwijt.

op-schnadetocht-in-brilon

Op Schnadetocht in Brilon

Een delegatie uit Heusden-Zolder met de schepenen Nanda Van Ende, Dirk Schops en Mario Borremans en het gemeentelijk verbroederingscomité heeft in de Duitse partnerstad Brilon deelgenomen aan de tweejaarlijkse Schnadetocht. Dat is een oude traditie waarbij de mannen tijdens een wandeling van 25 km de historische grenspalen gaan controleren. In totaal waren er 4000 deelnemers en 's avonds tijdens het feest op de Lagerplaats waren er liefst 8000 dolle feestvierders, die van Heusden-Zolder zullen er niet eens opgevallen zijn.

eversel-heeft-nieuw-mysteriespel-klaar

Eversel heeft nieuw mysteriespel klaar

Nadat vorig jaar Eversel met de titel 'Dorp met toekomst' ging lopen, heeft heel Vlaanderen met zijn Mysteriespel kunnen kennismaken. Dit jaar is Eversel opnieuw selecteerd voor de wedstrijd met een nieuw Mysteriespel, zij het in een ander kleedje. Bedoeling is dat mensen in groep samenwerken, met minimaal 7 en maximaal 10 personen. Ze moeten een 8-tal opdrachten afwerken tijdens de voorronden (tot einde juli) en tijdens de (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-3

Afscheid van de lagere school

Bij De Linde op de Lindeman nemen de leerlingen dezer dagen afscheid van hun school en hun leerkrachten juffrouw Ingrid Timmermans en meester Gie Vranken. Kristiaan Anthonissen, Rebecca Baptist, Cedriek Beerten, Jelle Claes, Faith Deliktas, Nina Driesen, Ugur Erden, Kevin Houben, Yonca Kaliman, Sevda Koçak, Merve Kosar, Giovanni Markus, Kimberley Nijs, Kristof Poelmans, Robin Vaes, Bahar Yildiz, Evelien Claes, Gilles Luts, Gillian Roijens Tessa Verjans en Glenn Markus.

afscheid-van-de-lagere-school-2

Afscheid van de lagere school

In de Springplank in Eversel zijn de leerlingen van meesters Jan Aerts en Chris De Wit klaar om af te zwaaien. Zaki Abdelmalki, Timo Biesmans, Jeroen Bosmans, Tessa Boutsen, Eveline Claes, Zoë Elsen, Enes Evren, Betül Gûr, Anissa Lakridi, Quirino Lemmens, Lisa Pipeleers, Romy Schoofs, Fien Schreurs, Charlotte Somers, Jana Vanbrabant en Nikolas van Esser.

3-personeelsleden-op-4-staken

3 personeelsleden op 4 staken

Volgens een eerste raming zou ongeveer driekwart van gemeentepersoneel in Heusden-Zolder staken. Schepen van personeelszaken Leon Truyers bevestigt dat de stakingsbereidheid zeer groot is. Bij de technische dienst en de werkplaatsen is de staking bijna algemeen, op de burgerlijke stand is er een minimale bezetting, ook andere diensten zijn zeer beperkt bezet. Bezoekers van het gemeentehuis worden aan de ingang met een bord gewaarschuwd dat ze mogelijk niet op al hun vragen een antwoord krijgen. Wie geen dringende zaken moet regelen, blijft dus beter weg vandaag.

afscheid-van-de-lagere-school-1

Afscheid van de lagere school

In De Brug in Heusden-Centrum zwaaien de leerlingen van meester Marc Neuteleers af. Op de foto Ugur Akkar, Thorsten Bamps, Marie Claes, Arslan Demir, Namik Demir, Mevhibe Ilhan, Céline Lemmens, Simon Mees, Arjen Mentens, Alisa Mostman, Tine Mulders, Geert-Jan Rohof, Esma Sahin, Bram Steensels, Gökhan Tabu, Nihat Ulusoy, Tine Vanderheiden, Lore Verlinden, Lauren Wijnen, Selin Yavuz en Shauni Zimmer.

afscheid-van-de-lagere-school

Afscheid van de lagere school

Vanaf vandaag maken we een rondrit langs de lagere scholen in Heusden-Zolder. We brengen klasfoto's van de zesdejaars. Die zetten immers een punt achter 6 jaar lager onderwijs en verspreiden zich volgend schooljaar over verschillende middelbare scholen.

vanavond-gezien-1

Vanavond gezien

Maandagavond heeft Wielerclub Chasse Patat een grafisch scherm langs de Guido Gezellelaan geplaatst waarop de sponsors van de Grote Prijs Ward Van Ende de revue passeren.

limburgse-titel-voor-tc-heusden

Limburgse titel voor TC Heusden

De hoogste herenploeg van TC Heusden is in Lummen kampioen van Limburg geworden, dat was 22 jaar geleden. De interclub-competitie ging van start in april en na 8 ontmoetingen hadden die van Heusden hun finaleticket beet. Met de steun van een massa supporters was het na de enkelspelen 2-4 voor Heusden en toen ook nog één van de 3 dubbels werd gewonnen, was de Limburgse titel in de Heren II reeks binnen. Maarten Verlinden, Frank Deswarte, Jan Franssens, Gert-Jan Cupers, Joost Vanderhoydonck en Jeroen Cupers mogen nu in september de Limburgse kleuren verdedigen in de nationale eindronde.

fietsexamen-voor-leerlingen-de-brug

Fietsexamen voor leerlingen De Brug

Vandaag was het de beurt aan leerlingen van het 6de leerjaar van De Brug om hun fietsexamen af te leggen. Er was een parcours opgebouwd en ook de fietsen werden gecontroleerd. Uiteraard had ook een proef op de openbare weg plaats. Maar aan de Koerselsebaan moest stadswachter Marc Mulkens een handje toesteken omdat er geen eind kwam aan de lange rij auto's.

vandaag-gezien-23-juni-2008

Vandaag gezien

Een trotse opa Jef aan het wandelen met kleinzoon Siebe Snyders (bijna 1,5 jaar) die zijn eigen vervoermiddel gebruikt.

man-uit-heusden-zolder-ontvoerd-in-zonhoven

Man uit Heusden-Zolder ontvoerd in Zonhoven

Rond 8 uur vanmorgen is Enver Tercan (46) uit de Poststraat ontvoerd in Zonhoven, sindsdien ontbreekt van de man elk spoor. Tercan heeft samen met zijn broer langs de Heuveneindeweg in Zonhoven - vlakbij de vertakking - de garage Sefa Cars, gespecialiseerd in tweedehands Duitse wagens. Zijn broer, die boven de garage woont, is momenteel met vakantie. Toen hij maandagochtend rond 8 uur samen met zijn zoontje van 13 in de garage arriveerde, stond de zoon plots oog in oog met drie (…) Lees het hele bericht

motorrijder-zwaargewond-na-botsing

Motorrijder zwaargewond na botsing

Zondagavond rond 23 uur is op de Guido Gezellelaan een zware botsing gebeurd tussen een auto en een motorrijder. De bestuurder van de motor, een man uit Lummen, liep levensgevaarlijke verwondingen op. De politie van Heusden-Zolder is op zoek naar getuigen die de omstandigheden van het ongeval kunnen helpen uitklaren. Tel. 011-45 01 11.

stuur-ons-uw-vakantiefoto-s

Stuur ons uw vakantiefoto's

Vlak voor de grote uittocht begint, vroegen wij ons af waar de inwoners van Heusden-Zolder hun vakantie doorbrengen. Op kamp met de jeugdbeweging? Naar een tropisch eiland of op cultuurvakantie in Griekenland? Of een verblijf aan zee of in de Ardennen? Laat onze lezers meegenieten en bezorg ons zo snel mogelijk uw vakantiefoto's. Vanaf nu tot 31 augustus publiceren wij hier jullie vakantiefoto's. Zorg voor goede opnamen van jezelf of je gezin, van een mooi landschap, een curiositeit, een prachtig gebouw, ... Mail de foto naar redactie [!] heusden-zolder.eu, met je naam en adres. Begin september kiest een deskundige jury de mooiste, de grappigste en de origineelste foto. De dienst toerisme van Heusden-Zolder heeft voor de winnaars een leuke attentie in petto. Prettige vakantie en tot gauw!

suska-krijgt-eigen-straat

Suska krijgt eigen straat

De nieuwe straat vanop de Kanaalweg naar de geplande verkaveling zal Suskastraat heten, en de doodlopende zijstraat Suskahof. Daarmee komt Suska nu officieel op het stratenplan van Heusden-Zolder. In de volksmond wordt al meer dan een halve eeuw gesproken over het kruispunt 'aan Suska'. Maar wie was die vrouw eigenlijk? Suska Lochtenberg baatte vlak bij het kruispunt rond de jaren veertig de bekende herberg 'De Kroon' uit. Op de foto poseert ze in de deuropening. De (…) Lees het hele bericht

veel-muziek-op-weyerkesfeesten

Veel muziek op Weyerkesfeesten

Volgend weekend hebben de jaarlijkse Weyerkesfeesten plaats, in een grote feesttent aan de Domherenstraat in Zolder. Vrijdagavond zet DJ Chris Barrow de tent in vuur en vlam met klassiekers van vroeger en nu, en clips op een groot scherm. Zaterdag en zondag van 8 tot 15 uur kunnen fietsers vertrekken voor trajecten van 35, 65 en 105 km. Zaterdagmiddag mogen mensen met een handicap de motor op en om 17 uur flakkert de barbecue op terwijl Fit en Jong, Smokin' Boots en dansgroep Sporta hun (…) Lees het hele bericht

spanjaarden-juichen-italianen-rouwen

Spanjaarden juichen, Italianen rouwen

Oogstrelend voetbal heeft het treffen tussen Italië en Spanje niet opgeleverd. Spanning wel, en het zuiders bloed flirtte in de twee kampen geregeld met het kookpunt. Toch was het in de strafschoppen uiteindelijk Spanje dat mocht juichen. In La Baracca en andere plaatsen gingen de hoofden omlaag, aan het Sint-Willibrordusplein en in de Paquaylaan daarentegen was de ontlading groot en binnen de kortste keren reden auto's met Spaanse vlaggen rond te toeteren. Heel wat Spanjaarden zijn nadien nog naar Genk getrokken waar ze in de fonteinen afkoeling vonden.

een-adellijke-blik-op-de-kempen

Een adellijke blik op de Kempen

"Een adellijke blik op de Kempen" is de titel van een boek dat eergisteren van de persen is gerold. Het bevat tekeningen van Louise Moretus, ze droeg de familienaam van haar man maar in feite heette ze de Theux de Meylandt. Ze was de dochter van Barthelemy de Theux, de eerste premier van het onafhankelijke België, die op het kasteel Meylandt woonde. Ze maakte rond 1855 landschapstekeningen in heel de Kempen, het boek bevat een hele reeks prenten van Heusden-Zolder (…) Lees het hele bericht

hoogspanning-in-het-huishouden

Hoogspanning in het huishouden

Het aftellen is begonnen naar de EK-clash tussen Spanje en Italië zondagavond. In tal van huiskamers, cafés en eettenten staan voetbalfeesten op het programma. Bij Gello en Giovanna van d’Angelo in Heusden hangt er hoogspanning in de lucht, beiden zijn hier wel geboren maar hij verloochent zijn Spaanse afkomst niet en bij haar kookt het Italiaanse bloed. Vanavond zijn er vooral Spanjaarden bij hen te gast, de Italianen wijken uit. En wat het later vannacht ten huize Angelo wordt, is helemaal een vraagteken. Voetbal is immers oorlog!

sebastiaan-huldigt-koning-ruben

Sebastiaan huldigt koning Ruben

De Sint-Sebastiaansgilde uit Hal heeft zaterdag zijn koning gehuldigd. Ruben Aerts schoot zich op 1 mei tot koning en de traditie wil dan dat hij nadien 'ingehaald' wordt. . Het was trouwens een merkwaardig koningsschieting die eerste mei, Ruben moest naar een feest en mocht daarom vooraf schieten. Hij trof meteen 3 rozen, dat resultaat werd niet meer verbeterd en later die middag moest hij terugkeren van het feest voor de huldiging. In augustus wacht de nog jonge koning nu de keizerschieting.

kuyckx-51ste-in-elektrotoer

Kuyckx 51ste in Elektrotoer

Jan Kuyckx is zaterdag 51ste geworden in de eindstand van de Ster Elektrotoer. Hij strandde op 2'12" van eindwinnaar Enrico Gasparotto. De laatste rit in Gemert was voor de Britse springer Mark Cavendisch, daarin was Kuyckx 75ste.

zege-en-vierde-plaats-voor-first-motorsport

Zege en vierde plaats voor First Motorsport

Francois Verbist heeft op Francorchamps een eerste en een vierde plaats behaald in de Renault Sport Clio Cup. De Waalse rijder, die rijdt voor het Zolderse team First Motorsport, kon in de eerste race op een natte piste in de laaste ronde nog een plaats winnen en extra punten pakken voor het kampioenschap. In de tweede race was hij te sterk voor zijn concurrenten. In het Clio kampioenschap staat Verbist nu tweede, met 27 punten achterstand op Michel Heydens. De races maakten deel uit van het voorprogramma van de 12 uur van Spa.

het-zwemseizoen-is-begonnen

Het zwemseizoen is begonnen

Zaterdagmiddag heeft het openluchtzwembad Terlamen zijn deuren weer geopend. Dat gebeurde met een gratis zwemdag, vooral jongeren voor de examens achter de rug liggen kwamen de leerstof van zich afspoelen in het water 24 graden haalde. Ook de zonneweide kreeg de eerste zonnekloppers over zich heen. Tot eind augustus is het zwembad dagelijks open van 12 uur tot 19u30, bij slecht weer kan je 's namiddags in het binnenbad van Zolder terecht. De veiligheid wordt gegarandeerd door minstens twee redders, als het druk is wordt die ploeg nog uitgebreid.

we-zullen-doorgaan

We zullen doorgaan!

Meteen na de laatste strafschop in Kroatië-Turkije kwamen de Turken massaal buitengestormd op de Koolmijnlaan. Jong en oud, vrouw en man liet zich opzwepen door het gejuich en de muziek van een discobar. Van alle kanten kwamen toeterende autokaravanen aangereden. Tegen middernacht stond de Koolmijnlaan volledig dicht en kwamen nog meer supporters toe. En ze zijn er van overtuigd dat ze de Koolmijnlaan nog twee keer rood kunnen kleuren. ...

kuyckx-werd-66ste

Kuyckx werd 66ste

In de Ster Elektrotoer ging alle aandacht vandaag naar Tom Boonen die in de pelotonspurt als eerste over de lijn ging (de aankomstlijn welteverstaan). Jan Kuyckx strandde op een 66ste plaats, in de rangschikking staat hij 51ste. De Italiaan Gasparotto blijft leider.

fietsen-langs-10-000-kunstwerken

Fietsen langs 10.000 kunstwerken

De 8 Limburgse academies voor beeldende kunsten organiseren morgen en zondag "De Ronde van Limburg voor Kunstliefhebbers". Zij zetten dan hun deuren open of organiseren tentoonstellingen. Ze roepen de bezoekers op om hen te bezoeken per fiets via het fietsroutenetwerk. Er zullen kunstwerken te zien zijn van liefst 10.000 Limburgse beeldende kunstenaars zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Het is de bedoeling het publiek te laten kennismaken (…) Lees het hele bericht

spotter-officieel-in-gebruik-genomen

Spotter officieel in gebruik genomen

Vrijdag is de mijnterril officieel heropend. De afgelopen maanden zijn daar ingrijpende werken gebeurd, net als op de mijnterril van Beringen. Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft op de twee plaatsen samen 465.000 euro geïnvesteerd. In Heusden-Zolder zijn onder meer drainage- en stabiliteitsmaatregelen genomen, ook de toegankelijkheid is sterk verbeterd. Er is een parkeerterrein aangelegd, er staat een overdekte fietsenstalling en verschillende (…) Lees het hele bericht

start-van-een-woelig-voetbalweekend

Start van een woelig voetbalweekend

Het ziet er naar uit dat we in Heusden-Zolder op de drempel van een rumoerig voetbalweekend staan. Vandaag waren ze bij de Turkse cafés alles nog extra aan 't versieren met het oog op Kroatië-Turkije vanavond om 20u45. Zaterdag is er Nederland-Rusland en het Themacafé in Heusden lijkt zich tot oranjebastion te ontpoppen. Zondagavond tenslotte is er de clash tussen Spanje en Italië ... wie daar ook zal winnen, getoeter zullen we krijgen.

politie-is-5-sterrenkorps

Politie is 5-sterrenkorps

De politie van Heusden-Zolder mag zich sinds vrijdag een vijfsterrenkorps noemen. Neen, dat heeft niets te maken met Fata Morgana maar alles met het EFQM-Recognized for Excellece kwaliteitslabel. Dat is vrijdagmiddag overhandigd door Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael, in aanwezigheid van burgemeester Claes en afgevaardigden van de Limburgse politiezones. Maandenlang is gewerkt aan de voorbereiding van het dossier en begint deze maand heeft een specialistenteam van een (…) Lees het hele bericht

schoolprestaties-ondergeschikt-aan-vrienden

'Schoolprestaties ondergeschikt aan vrienden'

Ondanks hun veel minder schoolprestaties voelen allochtone leerlingen, vooral Turken en Marokkanen, zich vrij goed op school. Dat goed gevoel blijkt bij hen niet veel te maken te hebben met de schoolprestaties, maar veel meer met het gezellig samenzijn op school en hun vrienschapsbanden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Hasselt. bij 7.000 allochtone en autochtone middelbare leerlingen in een 5-tal Limburgse gemeenten. Ook leerlingen van het (…) Lees het hele bericht

een-zomer-vol-jazz-in-muzecafe

Een zomer vol jazz in Muzecafé

Van 22 juni tot en met 21 september presenteren cultuurcentrum Muze en Muzecafé een nieuwe concertreeks. Onder de vlag SummerJAZZrelax wordt het podium van het Muzecafé ingenomen door jazzmuzikanten, maar dan in de brede zin want hun jazz is beïnvloed door latin, funk, blues en wereldmuziek. Tegelijk is de affiche een mix van internationale, nationale als onbekende talenten. De concerten zijn gratis en vinden - op één na - allemaal op zondagavond om 21 uur plaats. Nu zondag, 21 (…) Lees het hele bericht

vandaag-is-wereldvluchtelingendag

Vandaag is Wereldvluchtelingendag

Vandaag, 20 juni, vieren honderdduizenden mensen over de hele wereld de Wereldvluchtelingendag. Het OCMW van Heusden-Zolder, dat zich om een grote groep vluchtelingen bekommert en daar vorige week nog een pluim voor kreeg van minister Turtelboom, wil bij die gelegenheid ook nog eens de aandacht vestigen op de problematiek.  “Een vluchteling zijn, is vluchten voor de bedreiging voor zijn leven of vrijheid; dit is nooit een vrije keuze; en verder, heeft men het recht op (…) Lees het hele bericht

kuyckx-vandaag-56ste

Kuyckx vandaag 56ste

Op de derde dag van de Elektrotour, met aankomst in La Gileppe, is Jan Kuyckx 56ste geëndigd, op 45 seconden van winnaar Enrico Gasparotto. In de algemene rangschikking staat Kuyckx 57ste met een achterstand van 1'55", op Gasparotto die ook de nieuwe leider is.

sporta-promoot-clip-en-streetdance

Sporta promoot clip- en streetdance

Voor de meeste zaalsporten zit het seizoen er al een tijdje op. Maar de meisjes van turn- en danskring Sporta zijn in sporthal Olympia nog intens aan het dansen, voor ze er in de zomervakantie de riem afleggen. Sporta brengt moderne genres als streetdance, clipdance, hiphop, enz. De vereniging heeft 6 dansgroepen, 2 daarvan treden op tijdens de Weyerkesfeesten, op zaterdag 28 juni omstreeks 17u30 en 18u15.

40-000-euro-voor-gelijke-onderwijskansen

40.000 euro voor gelijke onderwijskansen

Vijf Limburgse gemeenten krijgen van minister van onderwijs Vandenbroucke elk 40.000 euro voor projecten rond gelijke kansen in het onderwijs. Het gaat om Dilsen-Stokkem, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen, Sint-Truiden en Heusden-Zolder. Het is de bedoeling dat scholen de ouders van kansarme gezinnen meer bij het onderwijs betrekken en aan de taalontwikkeling van de kinderen werken. In Heusden-Zolder heet het project (…) Lees het hele bericht

zaterdag-gratis-zwemmen-op-terlamen

Zaterdag gratis zwemmen op Terlamen

Zaterdag 21 juni gaan de deuren van het openluchtzwembad Terlamen weer open. Hopenlijk wordt het mooi weer want die dag mogen alle inwoners van Heusden-Zolder gratis een duik nemen. Tot eind augustus is het zwembad - bij mooi weer - elke dag open van 12 uur tot 19u30. Tickets kosten ¬ 1,50, een tienbeurtenkaart kost ¬ 12,50. Er zijn ook een verwarmd peuterbad, een zonneweide, beachvolleybal en je kunt ook minigolfen voor ¬ 1,50. Mocht het echt te slecht weer zijn, dan verhuizen zwemmers en redders naar het overdekt zwembad in de Dekenstraat.

francois-test-nieuwe-fiets

François test nieuwe fiets

François Tullen uit de Holleweg maakt dezer dagen volop testritten met een speciale fiets. Door gezondheidsproblemen moest hij zijn gewone fiets vorig jaar aan de haak laten. Maar hij probeert nu een alternatief uit, want François fietst doodgraag. Hij kan nu nog enkele dagen proefrijden en beslist dan of deze fiets hem (letterlijk en figuurlijk) ligt. De eerste ervaringen waren alleszins positief. Succes ermee, François.

ook-belgische-kampioene-aan-de-start

Ook Belgische kampioene aan de start

Chasse Patat heeft deze week een overeenkomst gesloten met de Belgische wielerkampioene bij de dames elite, Ilse Geldhof uit Boezinge. Zij zal dus volgende week zondag van de partij zijn tijdens de dameskoers in Heusden. De concurrentie zal trouwens niet gering zijn voor Geldhof want nogal wat dames hebben hun zinnen gezet op één van de 3 klassementen in het damescriterium. Ook voor de 2 andere wedstrijden worden veel renners verwacht. Voor de Beker van België voor nieuwelingen zijn meer dan 150 renners ingeschreven, en ook voor de avondkoers met elite zonder contract en beloften zulllen renners uit heel het land op het appèl verschijnen.

en-nu-weer-de-spanjaarden-natuurlijk

En nu weer de Spanjaarden natuurlijk ...

Het valt amper op dat de Rode Duivels niet op het EK aan de slag zijn, iedere avond is er wel een andere groep aan feesten. Woensdagavond sloegen de Spanjaarden uitbundig aan het feesten, nadat ze onder meer bij zanger Paco Garcia (midden) op groot scherm 1-2 overwinning tegen Griekenland voltrokken zagen.

kuyckx-85ste-in-nederland

Kuyckx 85ste in Nederland

In het Nederlands-Limburgse Valkenburg is Jan Kuyckx woendag 85ste geworden in de eerste rit van de Ster Elektrotour. Het ging om een rit over 177 km die in Schijndel was gestart. De Deen Matti Breschel van CSC was de snelste van een groep van 23. Kuyckx eindigde op 40", in de rangschikking staat hij 87ste op 1'08" van leider Tony Martin.

politieberichten-1

Politieberichten

Iets over half 9 woensdagochtend zijn op de Koerselsebaan in Heusden-Zolder twee auto's gebotst. Daarbij raakte een vrouw van 29 uit de gemeente gewond, ze is naar het ziekenhuis gebracht. Nog woensdag zijn dieven binnengedrongen in een woning langs de Rodenbachlaan. Ze gingen aan de haal met een spaarpot.

kvv-kent-zijn-tegenstander

KVV kent zijn tegenstander

Vierdeklasser KVV Heusden-Zolder kent zijn tegenstander in de eerste ronde voor de Beker van België, woensdag heeft de loting plaats gehad. In groep 4 moet Heusden-Zolder op verplaatsing naar Rety Branddonk. De wedstrijd wordt in principe op 27 juli om 16 uur gespeeld.

vernieuwde-toegang-tot-gemeentehuis

Vernieuwde toegang tot gemeentehuis

Nu het oude gemeentehuis volledig verdwenen is, wordt werk gemaakt van een degelijke toegang bij het nieuwe gebouw.

vandaag-gezien-18-juni-2008

Vandaag gezien

Op de Meylandtvijver .. het loze vissertje wacht tot ze bijten.

opgelet-op-zolderse-wegen

Opgelet op Zolderse wegen

Om de duurzaamheid van het wegdek te vergroten zijn heel wat wegen in Zolder woensdag voorzien van een kiezellaag. Deze 'steenslag' betekent ook dat je er de komende dagen voorzichtig moet rijden, tenzij je aandeelhouder van Carglass bent ...

skidzoo-zaterdag-in-muzecafe

SkidZoo zaterdag in Muzecafé

Op zaterdag 21 juni om 21 uur geeft SkidZoo een gratis concert in het Muzecafé. SkidZoo is nog een nieuwe band die pas vorig jaar is opgericht. Opvallend is dat er heel wat Zolders bloed door de rockaderen stroomt met zanger Davy Vanbilsen en drummer Luc Vancluysen. Samen met gitarist Carlo Bielen, bassist Dani Czekai en pianist Rick Berends brengen ze groovy en pretentieloze rock overgoten met blues, jazz & funk. En de redelijk geschifte groepsnaam verwijst naar dito teksten. SkidZoo stelt zichzelf voor op www.myspace.com/skidzoo

italianen-aan-het-feest

Italianen aan het feest

Dinsdagavond was het de beurt aan de Italianen om uit de bol te gaan. Na de 0-2 overwinning tegen Frankrijk en dus de kwalificatie voor de kwartfinales, kwamen ze vooral op de Lindeman en omgeving op straat met toeterende scooters en auto's en het nodige vlaggengezwaai.

bescheiden-start-voor-kuyckx-in-nederland

Bescheiden start voor Kuyckx in Nederland

Jan Kuyckx heeft een bescheiden start genomen in de 22ste Ster Elektrotour in Nederland. In de proloog, een individuele tijdrit over 6 km in Schijndel, eindigde hij 76ste op 28 seconden van winnaar Tony Martin. Jan fietste een gemiddelde van 46 km per uur.

de-clown-van-circus-pipo

De clown van Circus Pipo

Begin deze week is Circus Pipo neergestreken op het Koning Boudewijnplein, één van de weinige kleine circussen die nog overleven in deze tijd dat het publiek verwend is met grote spektakels. Pipo heeft nummers met pony's, acrobaten en uiteraard kan de enige echte clown niet ontbreken. Ook woensdag om 15 uur is er nog een voorstelling.

geen-extra-maatregelen-voor-match-vrijdag

Geen extra maatregelen voor match vrijdag

Er worden geen extra veiligheidsmaatregelen genomen voor de EK-kwartinale van vrijdag, dan neemt Turkije het op tegen Kroatië. Afgelopen zondag na de kwalificatie van Turkije raakte een combi van de politie van Heusden-Zolder beschadigd. De inspecteurs die ter plaatse toezicht hielden, kregen een dringende oproep elders en terwijl ze zich door de massa een weg probeerden te banen, werd een aantal deuken toegebracht aan de auto. "Toch is alles gemoedelijk gebleven," zegt zonechef Geert Luypaert. "Voor de wedstrijd van vrijdag zijn we nog eens met een aantal mensen rond de tafel gaan zitten om goeie afspraken te maken. Feesten mag uiteraard, maar alles moet binnen de perken blijven. We zullen discreet toezicht houden."

vandaag-gezien-17-juni-2008

Vandaag gezien

Middagpauze in het zonnetje, op de speelplaats van De Springplank

kwaliteitslabel-voor-elan-languages

Kwaliteitslabel voor ElaN Languages

ElaN Languages, gevestigd op De Schacht, heeft als eerste Belgische vertaalbureau een EU-kwaliteitscertificaaat voor vertaaldiensten behaald. De zogenaamde EU-norm EN 15038 vervangt al sinds 2006 de nationale vertaalnormen van de EU-lidstaten. Volgens de Europese norm moeten vertaalbureaus voldoen aan strenge kwaliteitseisen op het vlak van opvolging van vertaalprojecten, transparantie van de procedures en contact met klanten en vertalers. De norm is vergelijkbaar (…) Lees het hele bericht

meer-dan-82-miljoen-euro-belastingen

Meer dan 82 miljoen euro belastingen

Nu iedereen volop aan het worstelen is met zijn jaarlijkse aangiftebrief voor de belastingen zijn we eens gaan grasduinen in de statistieken. De meest recente gegevens hebben betrekking op inkomsten in 2005, 2006 is nog in volle verwerking. Daaruit blijkt dat in Heusden-Zolder 16.440 aangiften werden ingediend, een kleine 3000 met een netto-komen onder € 10.000, bijna 1400 met een inkomen boven € 50.000. De grootste groep heeft tussen 20.000 en 30.000 euro aangegeven. Alles samen (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-16-juni-2008

Vandaag gezien

"Die tijgerboxer kan ondertussen al in niets anders bijten," dacht onze fotograaf, en hij drukte af.

succes-en-moed-aan-de-studenten

Succes en moed aan de studenten

Vanaf deze week draait voor alle studenten de examencarroussel op volle toeren. We willen jullie allemaal veel succes en goede moed toewensen. Het weer helpt jullie alvast om het hoofd koel te houden. En gaat het wat  moeilijk, vergeet dan niet dat we dat allemaal hebben doorgemaakt en dat over een tweetal weken de vakantie jullie toelacht.

waar-zitten-de-dialectkenners

Waar zitten de dialectkenners

Op www.mijnwoordenboek.nl wordt onder meer een dialectwoordenboek opgebouwd voor heel het Nederlandse taalgebied. Hasselts, Hams en Overpelts is er al terug te vinden, maar vanuit Heusden-Zolder? Gien knêt!. Daarom deze oproep tot alle dialectschrijvers, -sprekers en -kenners uit onze beide taalgebieden. Voeg uw woorden met vertaling toe en help om onze taalrijkdom te bewaren. Ne gooie road, wocht nie te lang, aners geddert vergjête. UPDATE Een aandachtige lezer voegt hieraan toe dat in 2004 de 'Zolderse diksjeneër'  van Maurice Lemmens is verschenen (de broer van Clémentine va Moenske vanne Witpen). Hij is geboren in Zolder maar woont al jaren in de regio Tongeren. Het boek telt 20.000 trefwoorden, is niet te koop, maar wel te raadplegen in de bib en Heemkundig Museum Woutershof.

meer-dan-1-000-turkse-feestvierders-op-straat

Meer dan 1.000 Turkse feestvierders op straat

Meteen na de 2-3 zege van Turkije tegen Tsjechië op het EK zondagavond stroomden alle cafés en huizen op en rond de Koolmijnlaan leeg en ontstond er een dol feest midden op straat. Wat wordt dit als ze ook de kwartfinales overleven?

anton-clijmans-is-beste-ontwerper

Anton Clijmans is beste ontwerper

Zondagmiddag had de prijsuitreiking plaats van de logo-wedstrijd die de gemeentelijke uitleendienst De Kabel en de vzw Jeugdwerk onlangs hadden uitgeschreven. In totaal waren er voor beide logo's 7 inzendingen, het ontwerp van Anton Clijmans kwam 2 keer als beste uit de jurybeoordeling. Anton is laatstejaarsstudent grafische vormgeving aan de PHL. Onlangs maakte hij samen met een collega trouwens ook de spot over de druglijn die een week op Eén is getoond. Volgend (…) Lees het hele bericht

2-gewonden-bij-botsing

2 gewonden bij botsing

Op de Guido Gezellelaan in Heusden zijn zaterdagnamiddag een auto en een bestelwagen gebotst. Twee mannen uit Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

massa-volk-op-kunsthappening

Massa volk op kunsthappening

Rot weer en toch een massa volk én een goede sfeer, de samenvatting van de kunsthappening 'De boom in'' waarmee de academie in het Meylandtpark de werken van bijna 1900 leerlingen toonde. Kleurrijke dieren en creaturen, soms erg herkenbaar maar nog vaker ontsproten uit de verbeelding van creatieve jonge kunstenaars. In bomen, op het gras, te water, langs paden ... overal zie je kleine en grote wezens. De animatie werd erg gesmaakt, aan de kermisattracties was het aanschuiven, kortom een geslaagd feest. Wie de kunstwerken nog eens rustig wil bekijken, kan nog op Meylandt terecht tot en met 22 juni, dagelijks van 9 tot 20 uur.

open-tuindagen-in-mommestraat

Open-tuindagen in Mommestraat

Erik en Lieve Hermans-Joachims zetten hun tuin in de Mommestraat 50 morgen en ook de volgende twee zondagen op voor het publiek. Ze willen het publiek laten kennismaken met hun mooi aangelegde tuin met enkele bijzondere accenten. De tuin is 22 are groot met uitbundige borders op kleur, strakke snoeivormen, een sier-groentetuin, een rozentuin en gezellige zithoekjes. Bezoekers betalen ¬ 2,50, maar de opbrengst gaat volledig naar de vzw Tokap die in Limburg de verzorging van kankerpatiënten ondersteund. De tuin is telkens open van 10 tot 18 uur.

mauro-pawlowski-programmator-holland-festival

Mauro Pawlowski programmator Holland-Festival

Rock-muzikant Mauro Pawlowski mag de programmatie van twee avonden in het kader van het Holland-festival voor zijn rekening nemen. Het programma dat maandag en dinsdag te bekijken en beluisteren valt op het podium van Paradiso in Amsterdam, is door hem samengesteld en zal hij ook zelf van muzikale commentaar voorzien. De organisatoren beschrijven het zelf als een muzikale anarchie waarbij een collectief van internationale muzikanten, die in Amsterdam verblijven, vijf eeuwen muziekgeschiedenis eigentijds vertalen: van Vivaldi tot Bartok met zelfs een speciaal gepimpte canon van Pachelbel. Dat wordt visueel ondersteund door live animaties . Speciale gast is Gabriel Prokofiev, de kleinzoon van Sergei Prokofiev.

onderwijsminister-is-tevreden-over-lop

Onderwijsminister is tevreden over LOP

Leerkrachten en directies van de middelbare scholen in Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren hebben vrijdag in Filip Neri in Houthalen de koppen bij elkaar gestoken over het LOP. Dat staat voor Lokaal Overlegplatform secundair onderwijs. Het is een instrument om gelijke onderwijskansen te stimuleren voor alle leerlingen en kansarme leerlingen in het bijzonder. Voor kansarmen worden projecten (…) Lees het hele bericht

llibanese-delegatie-op-bezoek-bij-rimo

Llibanese delegatie op bezoek bij RIMO

Vrijdag was er een Libanese delegatie op bezoek bij het Regionaal Instituut voor Maatschappelijk Opbouwwerk dat zijn zetel heeft in de vroegere hoofdzetel van de mijn. Het waren afgevaardigden van DPNA, de Libanese partner-organsiatie van RIMO Limburg. Eerder had RIMO ook al uitwisselingsbezoeken met Turkije, Marokko en Nederland. DPNA staat voor Development for people & Nature Association en werkt onafhankelijk van de regering of religies. Ze (…) Lees het hele bericht

sportdag-voor-gemeentepersoneel

Sportdag voor gemeentepersoneel

Vrijdagnamiddag had de traditionele sportdag voor het gemeentepersoneel plaats. Werknemers van alle diensten moesten allerlei proeven afleggen waarbij vaak de nadruk lag op het teamwerk, zoals een collectieve evenwichtsoefening op de Zweedse bank, zich voortbewegen met behulp van palen en touwen, kleiduifschieten, ... Tussendoor moesten ook denkoefeningen opgelost worden. Een middagje goed voor lichaam en geest dus.

nog-meer-samenwerking-met-ziekenhuizen-hasselt

Nog meer samenwerking met ziekenhuizen Hasselt

Het Sint-Franciskusziekenhuis wil zijn samenwerking met de Hasseltse ziekenhuizen Salvator - Sint-Ursula en Virga Jesse verder uitbouwen en versterken. Daarvoor is vrijdag een overeenkomst ondertekend tussen de directies en besturen. Voor het ziekenhuis in Heusden-Zolder biedt dat de beste garantie om ook op lange termijn kwaliteitsvolle basisziekenhuiszorg te garanderen in de regio en de Hasseltse ziekenhuizen krijgen op die manier een bijkomende poot in West-Limburg. (…) Lees het hele bericht

dorpsraad-zolder-centrum-heeft-website

Dorpsraad Zolder-Centrum heeft website

De Dorpsraad van Zolder-Centrum is nog piepjong maar ontpopt zich tot een dynamische club, die de vinger aan de pols van de wijk houdt en voor leven in de brouwerij wil zorgen. Daarom is de raad nu ook met een eigen website gestart: www.zolderc.be. In november 2007 zag de dorpsraad het levenslicht, als rechtstreeks gevolg van een enquête van de handelaars bij de bevolking. Er is nu een bestuur actief dat ook kan terugvallen op 21 leden. Jaarlijks wordt ook een volksvergadering gehouden, de volgende is alvast gepland op 22 oktober in Muze.

water-is-66-procent-duurder-geworden

Water is 66 procent duurder geworden

Tussen 2006 en 2008 zijn de watertarieven in Heusden-Zolder met 66 % gestegen, dat is op één na de sterkste stijging van Limburg. In de meeste andere gemeenten is een toename met 22 % gemeten. Dat blijkt uit een studie van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). De waterprijs bedroeg hier op 1 januari 1,28 euro per m³, dat is evenveel als in de andere Limburgse gemeenten waar de VMW de watervoorziening verzorgt. Tot voor een aantal jaren had Heusden een eigen (…) Lees het hele bericht

elke-vrijdag-touch-tornooi-op-helzold

Elke vrijdag Touch Tornooi op Helzold

Elke vrijdagavond in juni kun je in het Helzoldstadion terecht voor een 'touch tornooi'. Daarmee wil Rugbyclub 9 iedere geïnteresseerden zijdelings laten kennismaken met rugby. Er is geen voorkennis van het spel vereist. Organisator Bart Daniëls zorgt ervoor dat de ploegen worden samengesteld uit ervaren en onervaren spelers zodat er evenwichtige wedstrijden ontstaan. Het touch tornooi heeft plaats telkens van 20 tot 22 uur.

toch-een-groene-trui-in-heusden-zolder

Toch een groene trui in Heusden-Zolder

Tom Boonen zullen we dit jaar dus niet in één of ander criterium zien rondrijden in een groene trui, maar dat wil niet zeggen dat we in Heusden-Zolder geen gele, groene of witte trui zullen zien. Bij de drie wielerwedstrijden die Chasse Patat op 29 juni organiseert, zit immers ook de koers voor Dames-Elite, die enige die dit jaar in Limburg nog op de kalender staat. Vanaf nu maakt die wedstrijd trouwens deel uit van het criterium 'Wielertrofee-Vlaanderen'. Daarin zijn (…) Lees het hele bericht

heidi-geys-is-nieuwe-voorzitter-middenstandsraad

Heidi Geys is nieuwe voorzitter Middenstandsraad

Na 15 jaar heeft de Gemeentelijk Raad voor de Middenstand van Heusden-Zolder een nieuwe voorzitter. Heidi Geys, bakkersvrouw uit Eversel, heeft de leiding overgenomen van Willy Huybrechts die geen kandidaat meer was. Tegelijk is een nieuw dagelijks bestuur gekozen. Ondervoorzitter wordt Fernand Claes (Frituur 't Brugske), penningmeester blijft René Polders (Verzekeringskantoor) en de andere bestuursleden zijn Dora Petsianas (Drankenhal Bartels) en Danny Tielens (Argenta). Ambtshalve zetelen ook schepen van middenstand Marc Swevers en Thierry Dekkers, ambtenaar lokale economie, in het dagelijks bestuur van de adviesraad.

nog-iemand-een-vlag-nodig

Nog iemand een vlag nodig?

Woensdagavond zijn op het Sint-Willibrordusplein in Heusden Jos en Michel uit Herselt neergestreken. Zij zijn gekend aan alle grote voetbalstadions van het land waar ze hun vlaggen, mutsen, truien en attributen proberen te slijten. Momenteel hebben ze een collectie van alle landen van het EK. Hier bij ons gingen vooral Turkije, Italië, Spanje en Nederland vlot over de toonbank. We zullen hen trouwens de komende dagen nog terugzien.

deze-zomer-beslissing-over-sanering-remo

Deze zomer beslissing over sanering Remo

Groen! Limburg vraagt dat de 5 vervuilde plaatsen op het Remostort snel worden aangepakt. Dat dossier sleept door procedurekwesties al 8 jaar aan. Groen! heeft over de zaak een vraag in het Vlaams parlement gesteld. Volgens provinciaal voorzitter Johan Daenen zijn 8 jaar geleden de eerste gesprekken gestart, 6 jaar geleden is een eerste onderzoek afgerond en 4 jaar geleden een tweede. Groen! vindt dat het nu tijd isom de vervuiling aan te pakken om uitbreiding te voorkomen. Ze vragen (…) Lees het hele bericht

1-900-jonge-kunstenaars-de-boom-in

1.900 jonge kunstenaars de boom in

Al heel de week wordt rond het kasteel van Meylandt met man en macht gewerkt, er worden zelfs halsbrekende toeren uitgehaald om alles klaar te krijgen tegen zaterdag. Dan rondt de academie op het domein Meylandt met een feestelijk kunstenfestival het werkingsjaar af. Tijdens een tentoonstelling in openlucht tonen maar liefst 1884 kinderen en jongeren hun werk, niet voor niets is de academie één van de grootste in Vlaanderen. 'De boom in', luidt het thema en je (…) Lees het hele bericht

mijnwerker-werd-schilder

Mijnwerker werd schilder

Om de 14 dagen, tijdens de multiculturele markt staat schilder Leon Swinnen uit Zonhoven, met zijn werk in het ECR-gebouw. Voor Leon is dit telkens een beetje thuiskomen want hij werkte vroeger in de mijn van Zolder. In 1990 begon hij te schilderen, momenteel maakt hij een 2-tal doeken per week, soms ook op bestelling. Zijn bekendste werk 'Emotie' heeft zelfs een jaar lang een 'tournee' gemaakt langs verscheidene kunstzalen in Australië.

lijnstaking-zorgt-voor-hinder

Lijnstaking zorgt voor hinder

Door de staking bij De Lijn Limburg zijn ook in Heusden-Zolder woensdag een aantal busverbindingen afgeschaft. Vanmorgen zijn de meeste scholieren nog wel op school geraakt. Maar dat wil niet zeggen dat ze vanmiddag ook probleemloos weer thuiskomen. Op de lijn 2 Hasselt-Beringen-Mijn worden 2 ritten niet gereden, op de lijn 23 Hasselt-Stokrooie-Zolder-Heusden zijn de meeste ritten afgeschaft en op lijn 34 Zonhoven-Heusden-Helchteren is maar 1 rit weggevallen. De meest recente info vind je terug op www.delijn.be

spaanse-furie-overheerst

Spaanse furie overheerst

Zondag zwegen de Turken, maandag bogen de Italianen maar dinsdagavond waaide er een Spaanse furie doorheen de gemeente na de 4-1 overwinning tegen Rusland. Er reden toeterende en bevlagde auto's rond en op enkele terrassen werd een openlucht fuif gebouwd. 

ook-werken-in-de-pastoor-paquaylaan

Ook werken in de Pastoor Paquaylaan

De jongste weken lijkt het wel alsof al de wegen in Heusden-Zolder worden aangepakt voor verbeterings- en beveiligingswerken. Dinsdagmorgen vroeg is ook een stuk van de Paquaylaan ter hoogte van het ziekenhuis opgebroken. Zoals elders wordt ook daar een toegankelijke bushalte aangelegd.

opvang-asielzoekers-is-voorbeeld

Opvang asielzoekers is voorbeeld

Minister van migratie en asielbeleid Annemie Turtelboom was dinsdag te gast bij het OCMW van Heusden-Zolder. De minister kwam er kennismaken met de specifieke aanpak van asielzoekers. Sinds 2000 bestaat een Lokaal Opvanginitiatief (LOI) voor asielzoekers met 63 erkende opvangplaatsen. Heusden-Zolder heeft daarmee het grootste LOI in Limburg. 5 jaar geleden startte het OCMW met groepswerk voor (…) Lees het hele bericht

verwaarloosde-koe-geeuthanaseerd

Verwaarloosde koe geëuthanaseerd

Op vraag van de politie is het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uitgerukt naar een weide in de Witte Barier. Daar lag een koe al meerdere dagen in zeer slechte gezondheidstoestand en er waren klachten over binnengekomen. Ter plaatse bleek het rund graatmager, verschillende ontstekingen te vertonen en één poot was gebroken. Volgens getuigen zou de eigenaar nochtans geregeld langskomen. Het dier kon niet meer recht en er zat niets anders op dan het te laten inslapen. Het VZOC heeft het kadaver meegenomen. De politie heeft een pv opgesteld.

fietsklaar-voor-de-middelbare-school

Fietsklaar voor de middelbare school

De leerlingen van het zesde leerjaar van de vrije lagere school in Berkenbos hebben hun fietsexamen afgelegd. Vooraf hadden ze al grondig geoefend met de leerkrachten en de wijkagent. Dan kwam er de proef op het fietsparcours met verkeersborden en onder het toeziend oog van de politie en de stadswachten. De KWB kwam een handje toesteken voor de behendigheidsproef en tenslotte werden de fietsen nog aan een grondige controle onderworpen. De leerlingen zijn klaar voor hun verplaatsingen naar de middelbare school.

van-twee-walletjes-eten

Van twee walletjes eten ....

In zowat heel Heusden-Zolder zijn cafés en kantines getooid met vlaggen voor het Europees voetbalkampioenschap. Maar bij Angelo in Heusden-Centrum nemen ze het zekere boven het onzekere en hebben ze naast de Italiaanse vlaggen ook een hoop Spaans textiel uitgehangen. Opportuisme? Toch niet, navraag leert ons dat meneer en mevrouw respectievelijk uit Spanje en Italië komen. En maar hopen dat het vanavond niet op een nieuwe teleurstelling uitdraait ... Hollandse vlaggen zien we immers nog niet meteen in het straatbeeld verschijnen.

ignace-schops-is-toeristisch-ambassadeur

Ignace Schops is toeristisch ambassadeur

Het lijkt wel een vervolgverhaal: de prijzen en titels van Ignace Schops. In Maasmechelen Village is de directeur van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland uitgeroepen tot toeristisch ambassadeur 2008. "Omdat hij de link legt tussen het groen en het toerisme en daardoor mee bijdraagt tot het commerciële succes." Tegelijk heeft de directie van Maasmechelen Village aangekondigd mee te helpen aan de hoofdpoort voor het Nationaal Park (die komt vlak achter het merkendorp).

morgen-busstaking-in-limburg

Morgen busstaking in Limburg

Scholieren en pendelaars die gebruik maken van de bussen van De Lijn moeten woensdag opletten. In de reeks beurtstakingen bij de openbare vervoersmaatschappij is Limburg aan de beurt. Maandag en dinsdag leidden die acties in andere provincies al tot een ontwrichitng van het openbaar vervoer. De directie van De Lijn Limburg denkt dat de stakingsbereidheid hier minder groot is en dat ze over extra chauffeurs beschikt om bij in te zetten. Toch voorspellen de vakbonden zeker 60 % stakers. Je bent gewaarschuwd!!

vanavond-gezien

Vanavond gezien

Niet iedereen op de Lindeman had zich voor de televisie gezet.

begrafenisstemming-bij-italianen

Begrafenisstemming bij Italianen

In La Baracca op de Lindeman hadden ze alles in gereedheid gebracht voor een groot feest na een Italiaanse zege tegen Oranje. Maar het werd een pijnlijke 3-0 nederlaag. De stemming zakte in de loop van de wedstrijd dan ook richting vriespunt. En dat zijn ze niet gewoon in La Baracca.

medaille-oogst-voor-smash-in-amsterdam

Medaille-oogst voor Smash in Amsterdam

Op de Special Olympics in Amsterdam hebben de G-badmintonners van Smash Heusden voor een bijzonder rijke medaille-oogst gezorgd. Ze mochten met zijn vieren naar Amsterdam omdat hun club op die Olympics het badminton mocht organiseren. Een 8-tal maanden geleden was die vraag toegekomen bij voorzitter Johan Verhaegen. Die dacht eerst aan een grap, maar de Nederlanders meenden het wel degelijk. Na heel wat voorbereidingen trok Johan afgelopen weekend samen met Katrien en Gert (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-9-juni-2008

Vandaag gezien

Jonge merels, eentje heeft honger, de anderen lijken verzadigd

toch-werken-in-de-spits

Toch werken in de spits

Hoewel vooraf was aangekondigd dat de werkzaamheden aan het kruispunt in Boekt alleen buiten de spitsuren zouden gebeuren, werd er maandagochtend volop gewerkt. Daardoor moest het verkeer over één rijstrook en stonden werflichten opgesteld. Zowel in de richting van Zonhoven als richting Beringen stonden files en liepen de automobilisten vertraging op.

gezinsfietstocht-moet-winkelfietsen-promoten

Gezinsfietstocht moet 'winkelfietsen' promoten

De Gemeentelijke Raad voor de Middenstand werkt aan een gezinsfietstocht. Die heeft plaats op zaterdag 5 juli en verloopt in samenwerking met de vijf fietshandelaars in Heusden-Zolder. De GRM vindt dat de fiets niet alleen recreatief moet gebruikt worden, maar dat we nog veel te veel de auto gebruiken om te gaan winkelen om de hoek. Daarom wordt de gezinsfietstocht georganiseerd, over een parkoers van 25 km langs de mooiste plekjes van de gemeente. Je betaalt ¬ 5 voor een gezinskaart plus ¬1 per persoon, fietstas en verzekering inbegrepen. Inschrijven kan op de dag zelf bij de fietshandelaars. Later meer details. Info Thierry Deckers: tel. 011/80.80.86 of thierry.dekkers [!] heusden-zolder.be.

taxussnoeisel-tegen-kanker

Taxussnoeisel tegen kanker

Tussen 15 juni en 15 september kan iedereen taxussnoeisel naar het recyclagepark brengen. Dat wordt daar afzonderlijk opgeslagen. In het snoeisel van de taxushaag zit een stof die verwerkt wordt in geneesmiddelen tegen kanker: baccatine. Voor 1 kilo baccatine is maar liefst 12 ton snoeisel nodig. Da’s een hele hoop. 30 % van alle mensen krijgt ooit te maken met kanker. Eén vierde van die groep wordt behandeld met een geneesmiddel op basis van baccatine. Dus 7,5% van de (…) Lees het hele bericht

openbare-verkoop-3

Openbare verkoop

Op dinsdag 24 juni om 16 uur heeft in Hostellerie De Kluis de openbare verkoop plaats van een appartement, Sint-Jobstraat 60. Het gaat om een oppervlakte van 5a 1ca waarbij 2 winkel- en kantoorpanden zonder bouwvergunning tot één appartement zijn omgevormd. Tijdens de eerste zitdag is de inzet op 15.000 euro gebracht.

vandaag-gezien-8-juni-2008

Vandaag gezien

Omgeving Terlamen, vanop een platform aan een kraan op 50 meter hoogte.

kvv-heusden-zolder-kent-zijn-tegenstanders

KVV Heusden-Zolder kent zijn tegenstanders

De Liga van vierdeklassers heeft zondag de voorstellen voor de reeksindeling voor volgend voetbalseizoen op tafel gelegd. Dat voorstel moet nu nog goedgekeurd worden door het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond. Ook clubs die het er niet mee eens zijn, kunnen nog wijzigingen voorstellen. In bevordering C zou volgens het huidige voorstel KVV Heusden-Zolder het moeten opnemen tegen de Antwerpse ploegen Dessel, Heist, Lille, Lyra, Meerhout en Sint-Lenaarts, het Luikse Kelmis (La Calamine), het Vlaams-Brabantse Wijgmaal en de andere Limburgers Patro Eisden, KSK Hasselt, Leopoldsburg, Vebroedering Maasmechelen, Esperanza Neerpelt, Spouwen-Mopertingen en Tessenderlo.

billen-brommers-en-bolides-op-go-fast-x-day

Billen, brommers en bolides op Go Fast X-Day

Mooi weer en veel spektakel, dus ook heel wat volk op de tweede Go Fast X-Day zondag op Circuit Zolder. Het publiek kreeg er een enorm waaier aan motorengeweld geserveerd. Adembenemende stunts van Paul Swift en Jean-Pierre Goy, beiden bekend van respectievelijk de films 'The Italian Job' en 'James Bond' en Batman. Beiden een levende reclame voor menig bandencentrale. De Nederlandse trial-kampioen Alex Van Den Broek toonde hoe je met een motor over elke bouwwerf kan crossen. In (…) Lees het hele bericht

een-gelukkige-vaderdag

Een gelukkige vaderdag

Een gebakje, een lekker ontbijt, een flesje drank of een werktuig als cadeau, of gewoon een gedichtje of knutselwerkje vanop school ... elke attentie maakt van deze dag een fijne vaderdag.

lachen-gieren-brullen-in-t-kuipershof

Lachen, gieren, brullen in 't Kuipershof

Zaterdagavond waren in 't Kuipershof de lachsalvo's geen minuut uit de lucht tijdens de Nacht vanne Revue. De bonte avond naar aanleiding van de 40ste verjaardag van 't Heusdens Volksteater was bijzonder grappig. Er waren de gesmaakte sketches van 't HVT zelf, een ijzersterk duo Nynix, een verrassend sterke dansact van het vroegere HVT-ballet, de KVLV die bewees dat vrouwen wel degelijk wat met humor hebben en grollen uit verschillende windstreken met de Plansjeetrappers en de Borebloos. Ook vanavond om 20 uur is er nog een Nacht vanne Revue, er zijn nog kaarten beschikbaar.

lillo-is-onafhankelijk

Lillo is onafhankelijk

Wie zaterdagnamiddag vanuit Zolder richting Lillo reed kon geconfronteerd worden met grensposten. Lillo heeft zichzelf zaterdag immers onafhankelijk verklaard. Het heeft een eigen burgemeester en bestuur verkozen, zijn eigen volkslied, enz. Ook werd een optocht gehouden, daaraan namen ook verschillende inwoners van de Voort en de Lindeman deel. Heel de actie was een ludiek protest tegen de mogelijke omleidingsweg via Lillo als alternatief voor de tunnels op de Noord-Zuidverbinding. En (…) Lees het hele bericht

kleren-kiezen-voor-nieuwe-voetbalseizoen

Kleren kiezen voor nieuwe voetbalseizoen

In de kantine van voetbalclub SK Heusden 06 leek het zaterdag alsof de zomerkoopjes al begonnen waren. 't Was de jaarlijkse pasdag waarbij de aangesloten voetballers langskomen om de kleding voor het volgende seizoen te passen en te bestellen.

vandaag-gezien-7-juni-2008

Vandaag gezien

De 3- tot 5-jarigen vezamelen elke zaterdagochtend in sporthal Olympia voor de kleutergym van turnkring Sporta.

zorgt-ek-voor-beroering-in-heusden-zolder

Zorgt EK voor beroering in Heusden-Zolder?

Vanavond begint het Europees Kampioenschap voetbal dat zich tot 29 juni in Zwitserland en Oostenrijk afspeelt. De Rode Duivels zijn er niet bij en dus zal het EK bij de Belgen maar voor weinig animo zorgen. Dat betekent niet we er in Heusden-Zolder niets van merken, want landen met grote groepen aanhangers in onze gemeente zijn er wel bij: Turkije, Italië, Spanje, Polen en Griekenland. We weten uit het verleden dat vooral de eerste 3 voor ambiance kunnen zorgen bij (…) Lees het hele bericht

bloemen-voor-kranige-julia

Bloemen voor kranige Julia

De leden van turnkring Moed en Volharding in Berkenbos hebben Julia Vaes in de bloemen gezet. Julia is deze week 75 geworden en nog altijd lid bij de step. Ze is trouwens al meer dan 30 jaar onafgebroken aangesloten bij de vereniging. Vroeger heeft ze nog aan jazz-dance gedaan en deelgenomen aan het gouwfeest. Een voorbeeld van moed en volharding dus.

veel-belangstelling-voor-huis-van-het-nederlands

Veel belangstelling voor Huis van het Nederlands

149 inwoners van Heusden-Zolder zijn vorig jaar langs gegaan in het Huis van het Nederlands. Dat is een vzw met daarin alle centra die in Limburg Nederlands als tweede taal aanbieden zoals de Centra voor Basiseducatie, Volwassenenonderwijs, VDAB, Syntra en een aantal vertegenwoordigers van etnisch-culturele minderheden. Het Huis is hier actief sinds 2005. Het geeft zelf geen lessen Nederlands, maar helpt mensen na een gesprek op weg naar een cursus die bij hen past. Er zijn in de hele (…) Lees het hele bericht

sportmix-bundelt-zomers-sportaanbod

Sportmix bundelt zomers sportaanbod

Het wordt een drukke sportieve zomer in Heusden-Zolder. Dat blijkt uit de brochure 'Sportmix' die de sportdienst zopas heeft gepubliceerd. Die bevat een kalender met de belangrijkste sportevenementen van de komende maanden. Daarnaast veel aandacht voor de sportpromotie-activiteiten en de zomerkampen. Tussen 1 juli en 14 augustus is er enkele keren per week buurtsport en -spel in de verschillende wijken met op 28 augustus in de sporthal van Zolder een slothappening met (…) Lees het hele bericht

muze-pakt-uit-met-wereldmuziek-en-toptheater

Muze pakt uit met wereldmuziek en toptheater

Het doek over het cultuurseizoen is nog maar pas gevallen, maar in Muze hebben ze het volgende al lang rond. "Moeilijk om als organisator te spreken over hoogtepunten," zegt directeur Tom Michielsen, "Maar op het muzikale vlak hebben we toch een aantal straffe producties. The Angels in Harlem Gospel Choir komen op 25 oktober voor een exclusief concert naar MUZE. Ze stonden nog op de planken met U2 en waren te zien in de film 'Rattle & Hum'. Ook het project van Music (…) Lees het hele bericht

96-000-euro-voor-sociale-arbeidsplaatsen

96.000 euro voor sociale arbeidsplaatsen

De gemeente geeft dit jaar 96.000 euro aan organisaties die bezig zijn met werkgelegenheid en werkzoekenden. Het geld moet gebruikt worden voor opleiding en tewerkstellingsinitiatieven. Achteraf wordt bekeken of de middelen ook nuttig en efficiënt zijn besteed. Daarvoor hebben het ECR, Stebo, de Kringwinkel en Industria een resultaatverbintenis ondertekend.

wie-heeft-herinneringen-aan-medisch-centrum

Wie heeft herinneringen aan medisch centrum?

Op het einde van de zomer wordt het Medisch Centrum in de Kerkenblookstraat in Heusden gesloopt. Decennialang was het gebouw de schrik van alle schoolkinderen, want ze moesten er op medisch onderzoek: plassen (en niet kunnen), gehoortesten (waar piept het?) en gezichtstest (waar?). Al even onprettig waren de testen van het PMS (nu Centrum voor Leerlingenbegeleiding) en 's avonds kwamen er de mama's met hun pasgeborenen naar het 'kinderheil' - Kind en Gezin - 'madam, uw kindje (…) Lees het hele bericht

al-3-muziekgroepen-op-wielerfeest

Al 3 muziekgroepen op wielerfeest

De affiche voor de 6de Grote Prijs Ward Van Ende op 29 juni in Heusden-Centrum wordt alsmaar gevulder. Eerder waren voor het avondprogramma al de plaatselijke coverbands Silhouette (foto) en Keybridge vastgelegd. Deze week heeft de organiserende club Chasse Patat er nog een derde groep aan toegevoegd, speciaal voor de kleinsten komt de Zolderse kidsband Knetter, die in de namiddag voor de opwarming zorgt. Maar er is nog meer te beleven voor de kinderen met onder een rodeostier en een springkasteel. En voor de ouders valt er in de plaatselijke cafés ook animatie te rapen. Naast de wielerwedstrijden natuurlijk.

leerlingen-bij-de-koningin

Leerlingen bij de koningin

10 leerlingen van het Sint-Franciscuscollege zijn woensdagmiddag door de koningin ontvangen op het paleis in Brussel. Ze waren derde laureaat van de onderwijsprijs van de Stichting Koningin Paola met hun project 'Kunstverkenner'. Daarin brachten zowel leerlingen van autochtone als van allochtone afkomst al voor het vijfde jaar op rij een theaterstuk. Op die manier krijgen ze de kans om met kunsten in contact te komen, zonder effectief deeltijds kunstonderwijs te volgen. Voor de (…) Lees het hele bericht

directie-sluit-hans-textiel

Directie sluit Hans Textiel

De winkel Hans Textiel op de Koolmijnlaan - in de vroegere bakkerij Sint-Jan - sluit zijn deuren. De directie van de Nederlandse textiegroep heeft woensdag bekendgemaakt dat de hele Belgische afdeling wordt opgedoekt. In het totaal gaan 30 winkels dicht, 134 jobs gaan verloren. De keten was verspreid in heel Vlaanderen, in Limburg was Heusden-Zolder de enige vestiging. Het personeel reageert verslagen op de aankondiging, vooral omdat ze het nieuws vanmorgen via een fax moesten vernemen.  De vakbond LBC probeert nu een sociaal plan voor de werknemers af te dwingen. In de loop van deze maand staan twee overlegrondes met de directie gepland.

gratis-naar-nacht-vanne-revue

Gratis naar Nacht vanne Revue

Zoals gemeld heeft op zaterdag 7 en zondag 8 juni om 20 uur in 't Kuipershof de 'Nacht vanne Revue' plaats. Dat is een avond vol sketches als viering van de 40ste verjaardag van 't Heusdens Volksteater. Op de affiche 't HVT zelf, het ex-jazzballet, de KVLV, de Plansjeetrappers, de Boerebloos en Nynix (foto). Tickets kosten € 8 aan de kassa en € 7 in voorverkoop (in De Kring). 3 x 2 lezers van Internetgazet mogen zondag gratis gaan. Antwoord op de vraag 'Hoe heette de 40ste revue', mail je antwoord samen met naam en adres naar info[!]hvt.be. Veel lachplezier!

go-fast-x-day-brengt-sensatie-op-zolder

Go-Fast X-day brengt sensatie op Zolder

Op zondag 8 juni organiseren Fandango Event Worx en Motorsport Promotion op Circuit Zolder de tweede editie van de Go-Fast X-day. Een hele dag lang wordt er auto- en motorensport aangeboden, gekruid met demonstraties en spectaculaire stunts. De enige Belgische Superbike Race brengt de beste rijders als Arie Vos, Didier Van Keymeulen en Werner Daemen tegen elkaar in een race over 10 ronden. Extra spannend belooft ook de BonGou 500 km van Zolder te worden, de derde manche van de Dunlop (…) Lees het hele bericht

werken-bieststraat-schieten-goed-op

Werken Bieststraat schieten goed op

De opknapbeurt van de Bieststraat gaat goed vooruit. Dinsdag was al een groot deel van de asfaltlaag aangebracht. Probleem is natuurlijk de afwerking van het kruispunt die omwille van de verkeersdrukte in fasen moet gebeuren.  Dat zorgt telkens voor hinder doordat het verkeer via werflichten over één rijstrook wordt gestuurd.

verlichting-voor-fietsers-op-circuit-zolder

Verlichting voor fietsers op Circuit Zolder

Gedeputeerde Hilde Claes heeft woensdag samen met Marc Wauters van de Vlaamse Wielerschool en Roger De Jaeghere van Circuit Zolder symbolisch de eerste paal gezet voor de nieuwe verlichting langs de omloop. Tegen september moet heel het circuit verlicht zijn. Het is de bedoeling dat ook in de herfst en winter recreatieve fietsers 's avonds kunnen komen rijden en dat de Wielerschool 's avonds kan werken. De meeste deelnemers aan de Wielerschool zijn immers jongeren die overdag op de schoolbanken zitten. De provincie betaalt de werken, 232.000 euro. In totaal komen er 52 palen van 16 meter hoog, met 127 lampen. Daarvoor moet meer dan 5 km voedingskabel getrokken worden.

volgende-week-dinsdag-vuilnisophaling

Volgende week dinsdag vuilnisophaling

Het staat nu vast dat er dinsdag geen vuilniszakken worden opgehaald in Heusden-Zolder. Het probleem waarrond de staking bij Veolia in Houthalen begon, is weliswaar van de baan, maar het personeel weigerde opnieuw aan het werk te gaan, omdat ze vinden dat de directie hen respectloos behandelt en dat de werkdruk te hoog is. Ondertussen is het werk hervat. De intercommunale Limburg.net werkt zo snel mogelijk een inhaalregeling uit. UPDATE De afvalintercommunale Limburg.net heeft bekendgemaakt dat volgende week, dinsdag 10 juni in Heusden-Zolder de vuilniszakken samen met het groenafval zullen opgehaald worden. Ondertussen moeten de vuilniszakken langs de straat weggehaald worden. 

akkermennekes-brengen-wales-naar-muze

Akkermennekes brengen Wales naar Muze

Op 7 en 8 juni wordt cultuurcentrum Muze ondergedompeld in een heuse Welshe sfeer. Volkskunstgroep De Akkermennekes, met zelf al heel wat internationale ervaring, heeft 3 dansgroepen uit Wales uitgenodigd. Geen toeval, want Wales is op folklorevlak een rijke regio. Gwerinwyr Gwent, betekent ‘mensen uit Gwent’, en is afkomstig uit het Zuidoosten van Wales. De groep brengt dansen die variëren van trage hoofse bewegingen tot vlugge vrolijke danspassen en felle (…) Lees het hele bericht

halhei-verbroedert-rond-multiculturele-barbecue

Halhei verbroedert rond multiculturele barbecue

De Feestgroep Halhei bracht de wijkbewoners samen voor een multiculturele barbecue. Zowat 100 buurtbewoners kwamen proeven van een multicultureel buffet en zelfmaakt gebak. Na het eten waagden enkele feestvierders zich ook op de dansvloer. De feestgroep wil met dit soort initiatieven de sfeer in de buurt nog verbeteren en de wijkbewoners elkaar beter leren kennen.

spectaculaire-botsing-op-guido-gezellelaan

Spectaculaire botsing op Guido Gezellelaan

Op het kruispunt van de Guido Gezellelaan met de Holleweg in Heusden is maandagavond een spectaculair ongeval gebeurd. Twee auto's en een lichte vrachtwagen kwamen er met elkaar in botsing. De lichte vrachtwagen werd daarbij tegen een huis geduwd. Het huis liep nagenoeg geen schade op, maar aan de drie voertuigen was de ravage groot. Daarbij werd ook een verlichtingspaal omgegooid. Eén persoon raakte licht gewond.

ruim-200-oproepen-bij-de-brandweer

Ruim 200 oproepen bij de brandweer

Maandagavond kort over half 8 is ook boven Heusden-Zolder het onweer losgebarsten met hevige regen en felle wind. Toch lijkt volgens de buienradar het ergste onweer onder ons door te trekken. Zuid-Limburg heeft het opnieuw fel te verduren en zo trekt het omhoog via West-Limburg. Brandweer Heusden-Zolder heeft heel wat oproepen gekregen uit Lummen, vooral dan de buurt van Linkhout. Na middernacht zou het rustiger worden op het weerfront. UPDATE Uiteindelijk (…) Lees het hele bericht

blijven-dinsdag-de-vuilniszakken-staan

Blijven dinsdag de vuilniszakken staan?

De kans is groot dat morgen de huisvuilzakken in Heusden-Zolder niet worden opgehaald. In de Houthalense vestiging van het ophaalbedrijf Veolia is maandag een spontane staking uitgebroken. Die was het gevolg van een conflict tussen de directie en een ACV-afgevaardigde. Een 40-tal vrachtwagens is niet uitgereden. Er is beslist dat ook dinsdag nog gestaakt worden. 's Morgens om 9 uur is er nog een vergadering tussen bonden en directie, als daar een akkoord uit komt, volgt er misschien alsnog een ophaalronde. Zoniet kun je de zakken 's avonds beter binnenhalen tot nader bericht.

werken-everselkiezel-bijna-klaar

Werken Everselkiezel bijna klaar

Nog even doorbijten en de Everselkiezel wordt een stuk veiliger voor de zwakke weggebruikers. Aan de bushalte is onder meer het voetpad en de opstapplaats afgewerkt. Aan de overzijde komt alles in zijn laatste fase.

files-in-boekt

Files in Boekt

De werken om het kruispunt in Boekt van een nieuwe asfaltlaag te voorzien, zorgen toch voor behoorlijk wat hinder. Op de middag stond er een file van 1 km in de richting van Suska en 600 meter in de richting van Boekt. Er wordt nochtans alleen buiten de spitsuren gewerkt. Op dat ogenblik worden de verkeerslichten uitgeschakeld en vervangen door werflichten, tegelijk moet het verkeer over één rijstrook.

extra-veiligheidsmaatregelen-op-circuit-zolder

Extra veiligheidsmaatregelen op Circuit Zolder

Na de sabotage waarvan het team van Anthony Kumpen het afgelopen weekend het slachtoffer was op Circuit Zolder, heeft het directiecomité maandagochtend meteen de koppen bij elkaar gestoken om nieuwe veiligheidsmaatregelen uit te werken. "Het is geen eenvoudige zaak," zegt algemeen directeur Roger De Jaeghere, "we moeten namelijk maatregelen nemen en anderzijds publieksvriendelijk blijven. We kunnen het niet maken om zoals in de formule 1 alles hermetisch af te sluiten. (…) Lees het hele bericht

scouts-eversel-winnen-foodhunt

Scouts Eversel winnen Foodhunt

De prijs is binnen: de Scouts van Eversel hebben als enige Limburgse jeugdvereniging de hoofdvogel afgeschoten in Foodhunt. Het gaat om een initiatief van Vredeseilanden en zoals eerder gemeld moesten ze rijstpap maken van eerlijke producten. Die werd erg gesmaakt en daarnaast moesten ze voldoende stemmen halen voor het filmpje dat ze over hun actie hadden gemaakt en op de website van Foodhunt gepubliceerd. Mission completed dus en als beloning krijgen ze voor 500 euro seizoensgebonden hoeveproducten, fair-trade voeding en biovoeding mee op kamp in de zomervakantie.

werken-op-het-kruispunt-in-boekt

Werken op het kruispunt in Boekt

Als alles volgens plan verloopt, zal vanaf vandaag en dat voor de rest van de week gewerkt worden om het kruispunt van de Bieststraat met de Meylandtlaan van een nieuwe asfaltlaag te voorzien. Dat gebeurt in fasen. Er wordt ook alleen maar gewerkt buiten de spitsuren, tussen 8 en 15 uur en na 18u30. Op dat ogenblik wordt het verkeer geregeld via verkeerslichten en op alle toegangswegen zijn omleidingen aangeduid. Buiten de werkuren wordt de weg vrijgegeven.

hvt-viert-verjaardag-met-nacht-vanne-revue

HVT viert verjaardag met 'Nacht vanne Revue'

't Heusdens Volksteater is druk bezig met de voorbereiding van de 'Nacht vanne Revue'. Volgende zaterdag en zondag presenteert het gezelschap in 't Kuipershof een avondvullend humorprogramma om daarmee zijn 40ste verjaardag in de picture te zetten. Het wordt telkens een bonte avond met sketches van De Boerebloos uit Sint-Truiden, het duo Nynix uit Heusden-Zolder, De Plansjeetrappers uit Groot-Vorst, de KVLV van Heusden, (…) Lees het hele bericht

openbare-verkoop-2

Openbare verkoop

Op dinsdag 17 juni om 16  uur heeft in het Muzecafé de openbare verkoop plaats van twee percelen bouwgrond, gelegen in de Witte Barier. Het gaat om de tweede zitdag. Het eerste perceel is 6a 16ca groot en er is op de eerste zitdag € 30.000 op geboden. Voor het tweede perceel, 6a 1ca, is de inzet op € 45.000 gebracht.

bouw-nieuwe-kinderopvang-start-vandaag

Bouw nieuwe kinderopvang start vandaag

Vandaag starten de werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe kinderopvang van 't Klim-Op-Ke in Zolder-Centrum. De nieuwbouw komt vlak naast de basisschool Beekbeemden. Daarvoor wordt een stukje van de speelplaats en een tiental parkeerplaatsen ingenomen. Het wordt een gebouw van 814 m², volgens de normen van Kind en Gezin groot genoeg om 125 kinderen gelijktijdig op te vangen. Het gebouw zal 1,375 miljoen euro kosten en voorzien zijn van alle faciliteiten. (…) Lees het hele bericht

wie-saboteerde-racewagen-van-kumpen

Wie saboteerde racewagen van Kumpen?

De politie onderzoekt wie in de nacht van zaterdag op zondag de racewagen van Hasselaar Anthony Kumpen saboteerde op Circuit Zolder. Zondagochtend stelden mecaniciens vast dat in de Mosler - in Sporza-kleuren - water in de tank was gegoten. Het zou om zowat 7 liter gaan. Daarnaast was ook aan de remmen en aan de velgen geknoeid, van beide wagens van het Gravity-team. Het bleek dat de poort van de box was geforceerd. Meteen werd de organisatie verwittigd en vervolgens de politie. (…) Lees het hele bericht

hoog-bezoek-op-turks-feest

Hoog bezoek op Turks feest

Het feest en voetbaltornooi dat de Diyanet-moskeevereniging van België zondag op Anadol organiseerde kreeg hoog bezoek. De Turkse ambassadeur en consul kwamen op bezoek en ook Vlaams minister van integratie Marino Keulen maakte zijn opwachting. Zij kregen er niet alleen een voetbaltornooi te zien met ploegen uit de meeste Belgische provincies, er was ook een gevarieerd programma van Turkse live-muziek, dansgroepen en humoroptredens van een (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-1-juni-2008

Vandaag gezien

Vroeg uit de veren om te hengelen op een forel aan de vijver in Hal

drie-gewonden-bij-verkeersongevallen

Drie gewonden bij verkeersongevallen

Bij twee verkeersongevallen in de gemeente zijn zaterdag 2 gewonden gevallen. Omstreeks 3u15 zaterdagochtend is een bromfietser ten val gekomen in de Westlaan in Viversel. Een man uit Hasselt liep daarbij verwondingen op. Nog zaterdag even over 16 uur zijn twee auto's gebotst in de Brugstraat. Een vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte gewonden en is naar het ziekenhuis gebracht. Op de Lindelaan (Lindeman) tenslotte ging zondagochtend even over 4 uur een auto uit de bocht en kwam tegen een muur terecht. De bestuurder werd gewond.

berkenbos-heeft-zijn-eigen-van-gogh-s

Berkenbos heeft zijn eigen Van Gogh's

De afgelopen maanden was het een drukte van jewelste in de vrije kleuterschool Pagadder en de Lagere school in Berkenbos. Peter Coun en Eric Loenders, twee kunstenaars van de academie, hebben samen met kleuters, leerlingen en leerkrachten kunstwerken gemaakt. In het kader van het project 'brede school' gaf het ministerie extra financiële steun, waarmee materialen aangekocht zijn. Tijdens workshops was er één en al inzet, maar ook tijdens de speeltijd werd zonder morren doorgewerkt. Het resultaat is een grote collectie tekeningen, schilderwerkjes, beeldjes, ... Zondag van 14 tot 19 uur te zien op een tentoonstelling tijdens het schoolfeest. Een aantal kunstwerken wordt dan ook verkocht.