Archief juni 2010

fietser-gewond-bij-val

Fietser gewond bij val

In het Broederspad in Bolderberg is kort na 17 uur vanavond een fietser ten val gekomen. Die raakte lichtgewond en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

vandalen-teisteren-openluchtzwembad

Vandalen teisteren openluchtzwembad

Vandalen zijn afgelopen nacht het openluchtzwembad op Terlaemen binnengedrongen. Ze sneden de omheining door. Binnen gooiden ze banken en vuilnisbakken omver, ze vernielden ook enkele lampen. De politie heeft een pv opgemaakt en is een onderzoek gestart. Volgens schepen van sport Dirk Schops zullen politie en gemeenschapswachten ook meer toezicht houden zodat enkelingen de pret van de anderen niet kunnen bederven.

twee-inbraakpogingen-gemeld

Twee inbraakpogingen gemeld

Er zijn vandaag twee inbraakpogingen gemeld in Heusden-Zolder. Een inwoner van de Koolmijnlaan belde vanmorgen de politie met de melding dat het slot van zijn deur verdwenen was, maar het was niet duidelijk of de daders ook effectief waren binnengeraakt. En ook aan de deur van een woning in de Waterleidingsstraat zijn in de late middag sporen van braak ontdekt.

sfc-fuift-de-vakantie-in

SFC fuift de vakantie in

Ook in het Sint-Franciscuscollege zit het schooljaar erop en naar goede gewoonte hebben ze dat op een festivalachtige manier gedaan. Op de speelplaats van campus Berkenbos verzamelden alle leerlingen in zomerse kleding. Daar werden onder meer de sportkampioenen van het afgelopen schooljaar gehuldigd. Maar er was ook een showprogramma uitgewerkt met een heleboel optredens, ook van eigen leerlingen, een band, een drummer, een pianist, zang, dans, optreden van Tom Waes - was dit nu de echte?? - omringd (…) Lees het hele bericht

geleide-bezoeken-aan-circuit-en-initiatietuin

Geleide bezoeken aan circuit en initiatietuin

Samen met de intrede van de zomervakantie steekt ook de vzw Toerisme Heusden-Zolder een tandje bij. Vorige week is al het infoblad “De Meylander” bedeeld met daarin alle activiteiten. Wie het niet heeft ontvangen of iemand buiten de gemeente wil plezieren kan bij Info Toerisme een exemplaar ophalen. De donderdagen van julie en augustus organiseert de vzw samen met de gemeente rondleidingen op Circuit Zolder. Gidsen geven alle info over gemotoriseerde sporten, het fietsgebeuren en de (…) Lees het hele bericht

t-molenholleke-zwaait-kleuters-uit

't Molenholleke zwaait kleuters uit

In het wijkschooltje van 't Molenholleke hebben de juffen Nicole, Ines en Isabel hun 19 kleuters uitgezwaaid. Ze hadden daarvoor een Vlaamse kermis, een barbecue en waterspelletjes georganiseerd. Meer foto's

spanjaarden-gaan-uit-de-bol

Spanjaarden gaan uit de bol

Niet alleen stijgt buiten de temperatuur, de Spaanse gemeenschap bereikt stilaan haar kookpunt nu de Spaanse nationale ploeg de kwartfinale speelt op het WK. Er was dinsdagavond al veel ambiance tijdens de match, nadien barstte het helemaal los, werd er gedanst en gezongen en reden de onvermijdelijke rood-gele autokaravanen uit.
Meer foto's

nieuw-wielercentrum-is-geopend

Nieuw wielercentrum is geopend

Vanavond is op Circuit Zolder het Provinciaal Wielercentrum Limburg officieel geopend. Maandenlang is er verbouwd en gerenoveerd aan het vroegere restaurant Terlaemenhof. Het wordt het hoofdkwartier van de wielerschool, en van het BMX-gebeuren. Het gebouw bevat vergader- en leslokalen, kantoren, waar onder meer Marc Wauters (foto) zal werken, en sanitaire voorzieningen waar renners zich voor of na de training kunnen omkleden of douchen. Het centrum heeft een belangrijke ondersteuning gekregen (…) Lees het hele bericht

vandaal-vernielt-schaalmodel-de-kluis

Vandaal vernielt schaalmodel de Kluis

En vandaal heeft afgelopen weekend in Bolderberg het schaalmodel van De Kluis vernield, dat aan het begin van de Kluisstraat, net voor de Witte Zaal staat. Maar al snel was duidelijk dat de dader niet ver moet gezocht worden, het gaat om een inwoner van Bolderberg, die blijkbaar het beeld vernielde na een ruzie. Hij mag zich in ieder geval aan een factuur verwachten.

vandaag-gezien-29-juni-2010

Vandaag gezien

Een zonneslag of een slag van de windmolen? Wim Goris wist zelf ook niet wat hij zag, maar feit is dat deze appelboom - een Cox's Orange Pippin - eind juni naast half volgroeide appels nu ook opnieuw bloesems draagt.

vorig-jaar-38-inburgeringsattesten

Vorig jaar 38 inburgeringsattesten

Afgelopen jaar hebben in Heusden-Zolder 77 nieuwkomers voor het eerst een inburgeringscontract ondertekend, in 2008 en 2007 waren er dat respectievelijk 41 en 90. 38 behaalden vorig jaar ook effectief een inburgeringsattest (de vorige jaren 64 en 35). Daarnaast waren er ook 2 'oudkomers' die voor het eerst een inburgeringscontract ondertekenden (13 en 22 de jaren voordien). 5 oudkomers behaalden in 2009 hun attest (in 2008 en 2007 respectievelijk 16 en 1). Met die cijfers volgt de gemeente de Vlaamse tendenzen.

afscheid-van-de-lagere-school-18

Afscheid van de lagere school (18)

De leerlingen van de zesde klas van Sint Jan Berchmans in Viversel mogen niet alleen hun lager onderwijs maar ook deze reeks afsluiten, samen met hun juffen Myriam Orens en Maite Ruiz-Castro. Lennert Beerten, Robbe Bormans, Jonas Bosmans, Joyce Ceulemans, Michelle Claessens, Lennart Deswert, Giulia Latinne, Sylvie Luyten, Tijs Mertens, Jordy Neurauter, Bram Quintens, Lore Soors, Lien Van Gestel en Laurens Zwakhoven.

afscheid-van-de-lagere-school-17-1

Afscheid van de lagere school (17)

In de school BSBOGO! Heideland in Viversel zit het lager onderwijs erop voor deze leerlingen en nemen ze onder meer afscheid van juffrouw Mia Gilissen. Arzu Zengin, Saartje Rymen, Ellen Nuyts, Maarten Rymen, Nihat Seymen, Firdaouss Lamrabat, Sumeyra Görur, Ivan Camacho, Elias Lozano en Glenn Tielemans.

afscheid-van-de-lagere-school-16-1

Afscheid van de lagere school (16)

In Gemeenschapsschool 't Bergske in Zolder zit het lager onderwijs erop voor de leerlingen van het zesde leerjaar bij juffrouw Roberta Knops. Zehra Baydar, Mehtap Bayram, Soufyan Ban Acha, Tarik Cetinkaya, Ayça Mus, Esin Demirel en Seda Köse.

rookontwikkeling-in-de-vunderstraat

Rookontwikkeling in de Vunderstraat

De brandweer is maandagavond rond kwart voor tien met de grote middelen uitgerukt naar de Vunderstraat, op de Zolderse Voort. Daar werd rook uit het dak van een woning gemeld. De toestand was snel onder controle, blijkbaar had de bewoner een wespennest onder de dakgoot proberen weg te branden en dat was uit de hand gelopen. Eerder op de avond was de brandweer ook al naar de Mijnwerkerslaan gereden, daar waren balen gemaaid gras in brand gevlogen. Ook daar was het vuur snel onder controle.

 

heusden-zolder-is-sint-jacobsgemeente

Heusden-Zolder is Sint-Jacobsgemeente

Zoals aangekondigd zijn de Sint-Jacobswandelaars in de vooravond in Eversel aangekomen. Ze woonden er een eucharistieviering bij in de Sint-Jacobuskerk en nadien werden de Sint-Jacobsschelp en de wegwijzer ricthing Santiago de Compostela onthuld. En voor wie een voettocht of pelgrimstocht overweegt, het is van hieruit precies 2.247 km. Meer foto's

zwaar-en-lichtgewonde-op-e-314

Zwaar- en lichtgewonde op E 314

Bij een botsing tussen twee vrachtwagens op de E 314 ter hoogte van Boekt, zijn rond 5 uur vanmiddag een zwaar- en een lichtgewonde gevallen. De brandweer moest uit een lichte vrachtwagen een slachtoffer met zware verwondingen halen, hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de MUG en is dan naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een man van 45 uit Opglabbeek. Een lichtgewonde man werd even later met een tweede ziekenwagen afgevoerd. Het ongeval veroorzaakte in de richting van (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-28-juni-2010

Vandaag gezien

Jean Vandevoort trof in zijn tuin onder de pergola deze mooie groene vlinder aan en vraagt zich af of het de zilveren groenuil (Pseudoips prasinana) is. Tim Aerts denkt dat de vlinder wel familie is van de zilveren groenuil, maar hij mist de zilveren strepen die dit exemplaar tot een echte zilveren groenuil maken. "Het is een zomervlinder of Geometra papilionaria" geeft Michel Dries uitsluitsel. Het zou gaan om een nachtvlinder.


volgend-jaar-geen-dames-elite-meer

Volgend jaar geen dames elite meer

De wielerwedstrijd voor dames elite van gisteren is voorlopig de laatste die Chasse Patat kon organiseren. Volgens het nieuwe bondsreglement moeten de dames vanaf volgend jaar hun nationaal kampioenschap op dezelfde dag als de heren profs rijden, en dat is dus juist op de dag van de koersen in Heusden. Maar er is al een alternatief gevonden bij de heren-junioren zodat er toch drie wedstrijden behouden blijven. De junioren komen in mei 2012 trouwens sowieso het Belgisch kampioenschap in Heusden betwisten.

afscheid-van-de-lagere-school-15-1

Afscheid van de lagere school (15)

In de gemeentelijke basisschool Beekbeemden zetten de leerlingen van 6A met hun juffrouw Sanne Loos een punt achter hun lagere schoolloopbaan. Dilara Altuntas, Islam Balaev, Laurien Bex, Nel Claes, Seyfullah Degirmen, Gözde Ekici, Dilara Eryilmaz, Britt Franken, Zeynep Gurbuz, Nina Haerens, Jalisse Knaepen, Doriana La Monaca, Rabia Meric, Sümeyye Özdemir, Esra Ozturk, Rafaello Prieto-Duran, Ivan Romero, Ismail Safdi, Leandro Schepers, Gencay Turan, Yeliz Unal, Sumeyye Uygun, Mücahit Uysal en Lisa Weerts.

afscheid-van-de-lagere-school-14-1

Afscheid van de lagere school (14)

Nog in 't Molenholleke ziet juffrouw Veerle Roels haar kapoenen van 6B met lede ogen vertrekken. Irem Akyuz, Bilgehan Basar, Machteld Bosmans, Emre Can, Elien Claes, Silke Claes, Michiel Dumoulin, Lore Duvivier, Senne Gerits, Adriaan Goedseels, Arzu Han, Laura Hulsmans, Fran Mivis, Ilayda Pere, Enes Somuncu, Karen Vaes, Maureen Vanderzande, Robin Van Roey, Annelies Verbruggen, Anke Wijgaerts, Sander Wyckmans, Jolien Wysmans, Semih Yaman en Sare Yigit.

afscheid-van-de-lagere-school-13-1

Afscheid van de lagere school (13)

In de vrije basisschool 't Molenholleke in Zolder-Centrum neemt 6A afscheid van het lager onderwijs en van juffrouw Annelies die juffrouw Pam Princen tijdens haar bevallingsverlof kwam vervangen. Jeff Bams, Ruben Bex, Ekrem Biler, Maarten Braeken, Rense Carremans, Lindsey Claes, Brenda Elbrink, Tim Gijbels, Handan Girismek, Arne Goris, Dilan Gul, Beyda Hakkibudakoglu, Femke Meykens, Moira Mini, David Moons, Berra Ozcan, Jenthe Reckers, Maurizio Steemans, Maxime Tricarico, Gillian Vaesen, Maud Vanoppen, Thalisa Verheyden en Jirthe Neyens.

met-de-boog-op-doel-schieten

Met de boog op doel schieten

De boogschuttersgilde Sint-Barbara organiseerde het afgelopen weekend een doelschutterswedstrijd op Helzold. Zaterdag namen 80 schutters deel aan de 3-pijlwedstrijd op 25 meter, en zondag waren 110 schutters present voor de 1 pijlwedstrijd op 25 meter. De schutters traden aan in compound- en recurveklasse en werden daarin nog eens verder ingedeeld naargelang de leeftijd. Meer foto's

meer-dan-1-000-bezoekers-op-weyerkesfeesten

Meer dan 1.000 bezoekers op Weyerkesfeesten

Regi Penxten zorgde zondag voor een hoogtepunt op de Weyerkesfeesten, tijdens zijn optreden liet hij ook enkele gasten van 't Weyerke mee op het podium komen en dat werd bijzonder gesmaakt. Alles samen daagden meer dan 1.000 bezoekers op. 600 kwamen 's middags eten. Serviceclub Kiwanis overhandigde een cheque van meer dan 11.000 euro en de organisatoren van de Zolderrun konden ook nog eens 400 euro er bovenop doen. Ook de Weyerkesgordel was een succes met exact 666 fietsers die vertrokken vanuit de Domherenstraat of de Hekstraat in Beringen. Meer foto's

festeyn-doet-heusden-ontploffen

Festeyn doet Heusden ontploffen

Het kwam traag op gang, wellicht door de loodzware hitte, maar in de loop van de namiddag stroomde het volk toch volop toe richting Heusden-Centrum. Juist op tijd om te genieten van de covers van Averrechts. In de loop van de avond was nergens nog een plaatsje te vinden, juist op tijd om te voelen hoe Festeyn, alias Stijn Schraepen en band de temperatuur nog verder de lucht injoegen, en zo bleef het nog tot een gat in de nacht. Meer foto's

kenneth-van-bilsen-beste-amateur

Kenneth Van Bilsen beste amateur

69 renners verschenen aan de start bij de Eliite zonder contract en masters en uiteindelijk waren er nog meer lokale renners dan verwacht: Jonathan Bervoets, Jochen Bartels, Patrick Das, Yves Knuts, Ruben Verstraeten, Steffen Borremans, Gerd Schaeken en Sieën Veestraeten. Vooral een pas herstelde Steffen Borremans toonde zich op de achtervolgende groep op de koplopers die al vrij vroeg de wedstrijd in een beslissende plooi legden. Kenneth Van Bilsen uit Lummen was uiteindelijk de sterkste (…) Lees het hele bericht

pjotr-havik-de-snelste-van-143

Pjotr Havik de snelste van 143

Liefst 143 nieuwelingen kwamen aan de start om de manche van de Beker van België te betwisten, dat gebeurde onder een loden zon. Daardoor werd het een zware wedstrijd waar volop gevlamd werd. Pjotr Havik toonde zich de snelste voor Toon Wouters en Joachim Vanreyten. Meer foto's

latoya-brulee-wint-verbeke-truienslokop

Latoya Brulée wint, Verbeke truienslokop

89 dames namen zondagmiddag de start in de wielerwedstrijd voor het kampioenschap van Vlaanderen Ze vertrokken meteen voor een grote toer en bij hun terugkeer op het lokale parcours was het meteen duidelijk dat Latoya Brulée in goede doen was, zij won dan ook voor Kelly Druyts en Jessie Daams uit Hamont-Achel. De rode trui voor de strijdlust ging naar Anicia Vekemans, terwijl Grace Verbeke zowel de blauwe (bergklassement), groene (tussenspurten) als gele trui (algemeen klassement) mocht (…) Lees het hele bericht

vandaag-shownamiddag-bij-t-weyerke

Vandaag shownamiddag bij 't Weyerke

Vandaag bereiken de Weyerkesfeesten hun hoogtepunt. Om 11u30 geeft De Heidegalm een aperitiefconcert, je kunt nog tot 15 uur vertrekken voor de Weyerkesgordel over 35, 65 en 105 km en om 13 uur start het wandelcriterium in samenwerking met de KWB-Zolder. Om 14 uur wordt ook het startsein gegeven voor de shownamiddag met Paco Garcia, Frank Galan, Eddy Cantell, Tom Saeys en als top of the bill Regi. Voor de rest zijn er animatie, kraampjes, promotiestands, een (…) Lees het hele bericht

vuurwerk-kleurt-de-hemel

Vuurwerk kleurt de hemel

Met een mooi muzikaal vuurwerk werden zaterdagavond even voor elf uur de openingsactiviteiten van Heusden-kermis afgerond. Er daagden heel wat toeschouwers op en die konden in tegenstelling tot vorig jaar een stuk op de speelplaats van De Springplank - waar het vuurwerk werd afgesloten - staan en zo veel beter van het spektakel genieten. Meer foto's

nieuwe-zwemseizoen-is-ingezet

Nieuwe zwemseizoen is ingezet.

In het openluchtzwembad Terlaemen is vandaag het nieuwe seizoen geopend. Dat was meteen een schot in de roos, wat wil je met dit weer en dan nog gratis toegang voor de inwoners van Heusden-Zolder. Het was behoorlijk druk in het zwembad, sommigen verkozen na de duik ook de schaduw om wat op hun positieven te komen, (foto volgt)

veel-animatie-weinig-kramen-op-jaarmarkt

Veel animatie, weinig kramen op jaarmarkt

Zaterdagavond was er ook jaarmarkt in Heusden-Centrum. De opkomst van marktkramers was - om het zacht uit te drukken - niet bepaald denderend te noemen. Gelukkig liet het publiek het niet afweten en dat kon genieten van de vele animatie. Zangers, accordeonisten, ballonclown, en zowaar dorpsraadvoorzitter Julien Maebe die zich ontpopte tot orgeldraaier-entertainer geflankeerd door de nog lijvenloze koppen van de reuzen Jef Turf en Trees Slam. De ballonprinses van Pitou wist ondertussen (…) Lees het hele bericht

sint-janskermis-is-geopend

Sint-Janskermis is geopend

In Heusden-Centrum is Sint-Janskermis zaterdagavond officieel geopend. Dat gebeurde door een muzikale optocht met de koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden gevolgd door het schepencollege. Ondertussen draaiden - onder een stralende zon - de kermisattracties op volle toeren, en het moet gezegd, ze worden de jongste jaren alsmaar talrijker en groter. Nog tot en met maandagavond op het Willibrordusplein, de Kapelanijstraat en het Koning Boudewijnplein. Meer foto's

moedige-atleten-trotseren-warmte

Moedige atleten trotseren warmte

Heel wat moedige atleten hebben vanmiddag het warme weer getrotseerd om deel te nemen aan de tweede Zolderrun ten voordele van 't Weyerke. Zowel in de kidsrun, de jogging als de 10 km gaven alle deelnemers heb beste van zichzelf, ook al werd alleen maar hun tijd gemeten zonder klassement. Iedereen kreeg trouwens een verrassing mee naar huis. Nog iets speciaals, tijdens de loop kreeg deelnemer Andy Paesen uit Heusden-Zolder het bericht dat hij voor het eerst opa was geworden van een kleindochter.. Meer foto's

rode-kruis-oefent-zijn-paraatheid

Rode Kruis oefent zijn paraatheid

Het leek zaterdagnamiddag wel een slagveld op het terrein van het Rode Kruis. Verschillende slachtoffers van een verkeersongeval werden verzorgd of gereanimeerd door verschillende ploegen hulpverleners. Gelukkig was het maar een oefening. De Rode Kruismedewerkers trainen geregeld om paraat te brengen, voor de middag kregen ze theoretisch onderricht, na de middag werd het dus veldwerk.

voetballen-in-een-kooi

Voetballen in een kooi

Aan sporthal Olympia konden jongeren zich zaterdag in een voetbalkooi tegen elkaar meten in een partijtje Panna-streetz of straatvoetbal in een kooi. Dat kun je 1 tegen 1 of 2 tegen 2 spelen. En het is zeer intensief, dus puffen bij dit weer. Volgende week woensdag heeft in Hasselt trouwens een straatvoetbaltornooi 'Powerplaysoccer' plaats. Gemeenten die een voldoende grote delegatie sturen, kunnen een voetbalkooi winnen. De sportdienst is daarom op zoek naar jongeren uit de (…) Lees het hele bericht

de-grens-tussen-magie-en-chemie

De grens tussen magie en chemie

Het wijkfeest van de Schilderswijk had zaterdagnamiddag wel iets heel bijzonders in petto, namelijk het XP-riment. Kinderen en jongeren konden allerlei wetenschappelijke experimeten uitvoeren zoals magische chemie, kennismaken met het leven van bijen, de geheimen van cactussen ontdekken door ze te schillen, suikerspin maken en de Freezing Physics waarin de Nederlandse Stichting Rino de kinderen laat kennismaken met het zeer bijzondere van vloeibare stikstof. Later vanavond schuift (…) Lees het hele bericht

5-dorpsgenoten-aan-de-start-in-wielerwedstrijden

5 dorpsgenoten aan de start in wielerwedstrijden

Voor zover op dit moment bekend verschijnen er morgen 5 plaatselijke renners aan de start van de wielerwedstrijden in Heusden; Bijj de nieuwelingen gaat het om Jasper Bervoets (rugnummer 57) van het team UCS Crabbe Performances, Gillian Veestraeten (nummer 64) en Filip Zandecki (nummer 65), beiden van Sport en Steun Leopoldsburg. Bij de Elite zonder contract zijn het Patrick Das uit Berkenbos en Jochen Bartels uit Boekt. Bij de dames moet An Wellens - bediende bij de ING-bank in Heusden - forfait geven na een zware val enkele weken geleden.

wesley-schroyen-is-beste-dj

Wesley Schroyen is beste DJ

W-Flash, de artiestennaam van Wesley Schroyen uit Heusden-Zolder, heeft afgelopen nacht in jeugdhuis Bascule de finale van de DJ Contest gewonnen. Volgens de jury bracht Wesley de beste set, hij kreeg een cheque van 250 euro, een contract voor onder meer het Summerbreeze Festival, een koptelefoon en de nodige media-aandacht. De tweede plaats was voor Cucumberevenge, Lukas Severen en Joren Maes uit Heppen. En als derde eindigde Monomaniacs, Michael Qwaress en Niels Vanbrabant uit Nieuwerkerken. Meer foto's

spanjaarden-gaan-door

Spanjaarden gaan door!

Feest bij de Spanjaarden in Heusden-Zolder vrijdagavond want de nationale ploeg heeft Chili verslagen met 2-1 en gaat daardoor verder op het WK. De taferelen van twee jaar geleden op het EK komen stilaan boven. Meer foto's

kleuters-zijn-afgestudeerd

Kleuters zijn afgestudeerd

In de kleuterschool van ’t Molenholleke in Zolder-centrum, kregen vandaag de 5-jarige kleuters hun “kleuterdiploma”. Met dansjes, een versje en liedjes namen de kleuters, in het bijzijn van de ouders, afscheid van hun kleuterschool. Daarna konden ze afkoelen met een ijsje. Meer foto's

klaar-voor-de-grote-prijs-ward-van-ende

Klaar voor de Grote Prijs Ward Van Ende

De laatste vvoorbereidingen voor de 8ste Grote Prijs Ward Van Ende, nu zondag, zijn volop aan de gang. De start is telkens ter hoogte van Sporthal Olympia en de eindstreep is getrokken ter hoogte van Het Gezellehuis. Om 12u30 geven alle grote namen in het Belgische dameswielrennen present, aangevuld met een mooie internationale delegatie. Zij strijden voor de ‘Wielertrofee Vlaanderen’. Om 15u45 wordt de topwedstrijd van de middag op gang gevlagd, de ‘Beker Van (…) Lees het hele bericht

leerlingen-ruimen-sint-jansbos-op-1

Leerlingen ruimen Sint-Jansbos op

De leerlingen van VIBO Sint-Barbara uit Beringen hebben gisteren in samenwerking met Limburgs Landschap donderdag het bos langs de Kapelstraat/Ghoosstraat opgeruimd met het oog op de Sing-Jansviering van morgen. Er was heel wat te doen: hout hakselen, kasseien borstellen, paden zuiver maken en zerfvuil opruimen. Het resultaat mag gezien worden en de buurtbewoners zijn erg opgetogen.

exploitatieverlies-ocmw-groeit

Exploitatieverlies OCMW groeit

De gemeenteraad heeft gisteravond de jaarrekening van het OCMW bekeken. De gemeente heeft daarin een bijdrage geleverd van 2.243.000 euro. Het OCMW boekte vorig jaar 2,15 miljoen euro exploitatieverlies, door het groeiend aantal activiteiten het hoogste bedrag van de afgelopen 7 jaar. De sociale bijstand heeft iets meer dan 1 miljoen euro opgeslorpt, het algemeen bestuur kostte 560.000 euro, de dagverzorging 51.000, de gezins- en bejaardenhulp 237.000, de kinderopvang 370.000 en de sociale (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-12-1

Afscheid van de lagere school (12)

De Springplank heeft ook een school in Eversel en daar zijn de leerlingen van 6C aan de laatste dagen van hun lager onderwijs bezig samen met de meesters Chris De Wit en Jan Aerts. Mirco Angiolini, Funda Ay, Sebastiaan Buyse, Ismail Eroglu, Jorne Koppens, Mohammed Lakridi, Elke Mechelmans, Nele Perronne, Lene Schreurs, Alexander Somers, Arzu Soyleyici, Dylan Speelmans, Valerie Vandebroek, Janne Vanoppen, Sofie Vos en Brent Wendrickx

afscheid-van-de-lagere-school-11-1

Afscheid van de lagere school (11)

We blijven in De Springplank in de Kapelstraat want ook voor de leerlingen van juffrouw Dorine Snyders van 6B wenkt nu de grote school. Janne Aerts, Rabia Aktepe, Veysel Akyildiz, Gülnihal Aydin, Glenn Byloos, Brent Daniëls, Brent De Bruyne, Bo Gaethofs, Julian Huybrichs, Lindsay Joris, Deniz Kaliman, Hanne Put, Thomas Put, Omer Sahin, Isa Vanderborght, Jens Vanoppen, Louise Wijnen, Joyce Willems en Janne Zimmer.

afscheid-van-de-lagere-school-10-1

Afscheid van de lagere school (10)

In de vrije lagere school De Springplank in de Kapelstraat neemt 6A afscheid van het lager onderwijs en meester Jo Balette. Korhan Baloglu, Karen Bosmans, Bahar Cesur, Mehmet Cevik, Meryem Demir, Jens Franssens, Luna Heyvaerts, Nagaia Hulsmans, Gaye Ileri, June Jeuris, Phaedra Joris, Tristan Kenis, Lauren Lambrechts, Hanne Leyssens, Rob Mondelaers, Rico Moscatiello, Tom Neuteleers, Tibo Saenen, Meltem Safa en Koen Vanderaerden.

erotische-poezie-op-de-gemeenteraad

Erotische poëzie op de gemeenteraad

Het regende felicaties op de gemeenteraad. Anita Beutels werd gefeliciteerd omdat ze precies vandaag 50 werd. Een proficiat was er ook voor kersverse vader Evert Cuppens. Sommige raadsleden kregen even een neiging tot zingen, maar zagen gelukkig zelf in dat dat niet zo'n goed idee was. En toen deed Peter Tielens er nog een schepje bovenop, hij vond dat nadat vorig keer de meerderheid de lof over zichzelf had gezongen, dat ook binnen de oppositie mocht gebeuren en hij droeg zowaar (…) Lees het hele bericht

oppositie-tegen-nieuwe-sportsubsidiereglement

Oppositie tegen nieuwe sportsubsidiereglement

De gemeenteraadsagenda werd vanavond tegen een redelijk vlot tempo afgewerkt. Over de aanpassing van de subsidiereglementen voor sportclubs moest gestemd worden. Eerst had Peter Tielens (Nieuw) de verdeling van de subsidies op de korrel genomen omdat bij de impulssubsidie drie clubs bijna de helft van de 25.000 euro binnenhalen.  Ook de toekenning van jeugdsterren klopt volgens hem niet, omdat clubs met een goede werking en slechts 20 leden evenveel geld krijgen als goedwerkende clubs met 200 (…) Lees het hele bericht

spots-aan-kasteel-meylandt-vernield

Spots aan kasteel Meylandt vernield

Vandalen hebben afgelopen nacht aan kasteel Meylandt de grote spots vernield die daar staan om het gebouw van de academie te belichten. De politie is met een onderzoek gestart.

regi-was-winkelier-voor-een-dag

Regi was winkelier voor één dag

Regi Penxten heeft vandaag in Antwerpen een winkel voor een dag geopend. In de Regi-shop stelde hij zijn gloednieuwe album Registrated 2 voor. De shop was voorzien van een eigen aankleding en rekken. De fans stonden dan ook aan te schuiven om zijn tweede solo-album aan te schaffen. En ze kregen er nog een T-shirt en poster bovenop, en uiteraard een dj-set. Op Registrated 2 zijn naast Regi zelf ook onder meer Kaya Jones (ex-Pussycat Dolls), Scala, Nelson, Stan Van Samang en Katerine te horen.

gezocht-jobs-voor-een-dag

Gezocht: jobs voor één dag

Het gemeentebestuur en het Sint Franciscuscollege nemen dit jaar deel aan Zuiddag. Op die dag, 21 oktober, gaan jongeren uit de derde graad secundair onderwijs tijdens de schooluren helpen in een bedrijf, bij een handelaar of organisatie of bij iemand thuis. Hun 'loon' voor die dag - minstens 40 euro - schenken de leerlingen en hun werkgevers aan een jongerenproject in het Zuiden. Elk jaar stellen steeds meer handelaars, kleine en grote bedrijven, (…) Lees het hele bericht

voetbal-op-straat-en-op-groot-scherm

Voetbal op straat en op groot scherm

Zaterdag staat Heusden-Centrum niet alleen in het teken van de kermis en de markt, ook het WK voetbal staat centraal. Er wordt immers een heus verbroederingsfeest georganiseerd rond het WK. Zo kunnen kinderen en jongeren tussen 12 en 16 uur de Panna Xperience beleven, een soort straatvoetbal in een kooi. Er zijn demonstraties en daarnaast kunnen ze zich in wedstrijden van 3 minuten 1 tegen 1 bewijzen. Om 16 uur en om 20u30 kan je bovendien de WK-matchen bekijken op groot scherm. Info: sportdienst, 011-80 80 85.

afscheid-van-de-lagere-school-9-1

Afscheid van de lagere school (9)

Voor de leerlingen van het vrij buitengewoon basisonderwijs De Linde in de Galgenbergstraat, zit de lagere school erop en ze worden door meester Gie Vranken en jufrouw Ingrid Timmermans uitgewuifd. Saskia Aerts, Jolien Beutels, Sander Clerx, Brent Lynen, Lesley Matthijsen, Ayla Vandebroek, Justin Vanheel, Sibel Acar, Yunus Acikyurek, Ayse Altuntas, Andreas Charakopis, Gulrana Demir, Abdulsamed Erdogan, Evy Lemmens, Alper Oncul, Bilal Sengün en Ejmin Noshadyan.

afscheid-van-de-lagere-school-8-1

Afscheid van de lagere school (8)

Ook in gemeenschapsschool De Luchtballon in de Kortstraat tellen de leerlingen van het zesde af naar de vakantie, ze nemen afscheid van juffrouw Yeter Demirci. Abdulkadir Aksu, Ahsen Budak, Hasancan Dongel, Emre Esen, Eray Karakaya, Ayca Kececi, Begum Kececi, Mert Kececi, Theofanoela Kondaris, Xanthia Kondaris, Yakup Mutlu, Zehra Okutan, Batuhan Polat, Beyza Sezer en Firdevs Yilmaz.

afscheid-van-de-lagere-school-7-1

Afscheid van de lagere school (7)

In De Schans, de school van het gemeenschapsonderwijs in de Schansstraat, nemen de leerlingen afscheid van de juffrouwen Ingrid Vanheel en Kristel Gaethofs. Zelda Adibelli, Hasan Altintas, Adem Aydin, Seren Bilmis, Fatma Cengiz, Seyma Durmaz, Betul Elkilic, Muhammed Esen, Mustafa Esen, Mujde Kaygisiz, Furkan Konak, Seyma Ozcan, Hasan Seymen, Furkan Ulgar en Okay Yagizoglu.

chambers-trophy-in-september-op-circuit

Chambers Trophy in september op Circuit

Werkgeversorganisatie VOKA-Limburg organiseert op zaterdag 4 september 'The Chambers Trophy op en rond Circuit Zolder. Daarmee komt het grootste teambuildingsevent van Limburg naar Heusden-Zolder. Tientallen bedrijven nemen het daarin met telkens 5 spelers tegen elkaar op in tien spektakulaire proeven te land en in de lucht. Tussen 14 en 17 uur valt er ook voor de toeschouwers heel wat te zien (en te lachen)

dit-weekend-sint-janskermis-in-heusden

Dit weekend Sint-Janskermis in Heusden

Verschillende foorkramers zijn ondertussen al neergestreken in Heusden-Centrum want zaterdag, zondag en maandag heeft daar de jaarlijkse Sint-Janskermis plaats. In totaal worden er zowat 30 attracties verwacht. Zaterdag om 18 uur wordt de kermis feestelijk geopend door de koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden. Op dat moment gaat in de Guido Gezellelaan ook de jaarmarkt van start. Op de markt en op de verschillende caféterrassen spelen muzikanten en orkestjes, in (…) Lees het hele bericht

muziek-en-spionage-tijdens-zomerkamp

Muziek en spionage tijdens zomerkamp

De koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden organiseert jaarlijks een muziekvierdaagse. Van 1 tot 4 juli is het weer zover en is het verzamelen geblazen in de muziekzaal in de Kerkenblookstraat. Jong en oud kunnen deelnemen, welk instrument ze ook bespelen, of ze ervaren zijn of beginners. Thema is dit jaar 'Dossier M', gebaseerd op spionage en detectives, daarrond worden ook alle activiteiten geweven. Op zondag 4 juli om 15u30 kan iedereen het gratis concert bijwonen waar de (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-6-1

Afscheid van de lagere school (6)

In de vrije lagere school in Berkenbos zetten de leerlingen van de zesde klas een punt achter de lagere school, ze brengen de laatste dagen door bij meester Marcel Daniëls. Ayoub Ahdadi, Meltem Akbaba, Muhammet Can, Ilim Elkilic, Seppe Gorissen, Selin Göstek, Brecht Hamers, Mücahit Ibis, Stan Kelchtermans, Aleyna Kursunlu, Edin Mulic, Merve Ozturk, Yakup Özver, Hamza Pere, Niels Poelmans, Rumeysa Seker, Vedat Tekin, Onur Ulgar, Zübeyde Unsal en Sander Vanvelk.

afscheid-van-de-lagere-school-5-1

Afscheid van de lagere school (5)

De leerlingen van de 6de klas van De Brug in de Brugstraat nemen afscheid van de lagere school en meester Marc Neuteleers. Signem Acar, Fatma Akkus, Sertan Cakmak, Jordy Claes, Nico Claes, Thimon Cruysberghs, Kerem Duran, Aygul Ekeroglu, Arif Elmaci, Pieter Elsen, Silke Ennekens, Jonas Gerits, Jenne Goossens, Sura Ilhan, Yunus Kaya, Elias Maris, Elise Maris, Leen Nouwen, Owen Rohof, Emin Toprak, Robin Vandeneynde, Cédric Verhelst en Sedef Yavuz.

compostelawandelaars-maandag-in-eversel

Compostelawandelaars maandag in Eversel

Het Vlaams Compostelagenootschap viert zijn 25ste verjaardag met een tocht langs het Jacobskerkenpad. Dat verbindt alle Brusselse en Vlaamse Jacobskerken met een wandellus. Het genootschap wil zo de heropleving van de Jacobstraditie bevorderen en het patrimonium van de kerken in de kijker plaatsen. Aan al die kerken plaatsen ze een Jacobsschelp en een wegwijzer met de afstand naar Santiago De Compostela. De wandellus is op 18 juni aan de kerk OLV van Goede Bijstand gestart om op 25 juli - feestdag (…) Lees het hele bericht

europese-landeigenaars-op-bezoek

Europese landeigenaars op bezoek

Landeigenaars uit zowat 20 lidstaten van de Europese Unie hebben vandaag een bezoek gebracht aan het Vijvergebied. Enige tijd geleden werd het project Life+ Triple E voorgesteld waarbij privé-landeigenaars, waaronder die van Terlaemen en Vogelsanck de krachten bundelen om samen aan natuurbeheer te doen en de typische dieren en planten meer overlevingskansen te bieden. Daarvoor is ondertussen zowel Vlaamse als Europese steun (…) Lees het hele bericht

zaterdag-tropisch-warm-en-gratis-zwemmen

Zaterdag tropisch warm en gratis zwemmen

Het kon niet beter getimed zijn: nu zaterdag opent het openluchtzwembad Terlaemen zijn deuren en die dag mogen alle inwoners van Heusden-Zolder gratis komen zwemmen. En juist nu wordt er een tropisch weekend voorspeld. Ga dus maar snel op zoek naar je zwemspullen. Overigens blijft het zwembad tot eind augustus open, dagelijks van 12 tot 19u30. Bij langdurig slecht weer, gaat het overdekt zwembad in Zolder open van 13 tot 19 uur. De toegang tot het openluchtcomplex - behalve nu zaterdag (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-4-1

Afscheid van de lagere school (4)

En, nog in Boekt, zijn de laatste dagen in de lagere school aangebroken voor de leerlingen van 6B bij meester Stefan Truyers. Maja Adriaens, Cuma Alakay, Wout Asnong, Benjamin Bosmans, Griet Claes, Isabelle Cox, Glenn François, Sieglien Frederix, Yordi Gerards, Lio Geypens, Saar Henkens, Loïc Hermans, Khaila Houbrechts, Kobe Kwanten, Halil Okutan, Kim Schoemans, Bera Senol, Thobias Sikorski, Lars Vanderhoydonck, Fleur Vanheel, Rik Willekens, Indra Wouters en Aysin Yer.

afscheid-van-de-lagere-school-3-1

Afscheid van de lagere school (3)

In de vrije lagere school van Boekt komt een einde aan de loopbaan in het lager onderwijs van de leerlingen van 6A, bij juffrouwen Liliane Kenens en Els Frederix. Jasper Aerts, Tijs Agten, Kerem Arikan, Jonathan Bogaerts, Patricia Bola, Yeliz Cengiz, Inan Ciftci, Charlotte Fonteyn, Caroline Geuens, Zöe Henrix, Tessa Hulsmans, Giel Indeherberge, Ruth Klöpfel, Kay Mechelmans, Giete Philips, Tim Ravesloot, Brecht Roosen, Sophie Swennen, Mike Thijs, Tessa Vanhaeren, Senne Vanhoudt, Evelyne Vrancken en Toon Willekens.

handelaars-leren-mooie-etalages-maken

Handelaars leren mooie etalages maken

Onder de titel 'Meerverkoop door uitstraling' organiseerden Stebo en de Gemeentelijke Raad voor de Middenstand, samen met Syntra, vanavond een les rond etalagetechnieken. Een groep handelaars leerde er de kneepjes om je etalage creatief in te richten. Aan het eind van de avond ontvingen ze een officieel Syntra-getuigschrift. Op vraag van de cursisten komt er in het najaar ook een opleiding rond inpaktechnieken. Maar eerst kijken we uit naar mooie etalages.

en-nu-maar-wennen-aan-de-bibtechnologie

En nu maar wennen aan de bibtechnologie

Na het proefdraaien vorig vrijdag, is de bib met haar nieuwe RFID-technologie vandaag voor het grote publiek opengegaan. En alles liep goed, het bibpersoneel moest de bezoekers nog wat wegwijs maken en af en toe een handje toesteken bij het in- of uitscannen. Maar op termijn is het de bedoeling dat het personeel de handen meer vrij krijgt voor extra dienstverlening naar individuele klanten en speciale doelgroepen. Alle info over de nieuwe tarieven, het gebruikersreglement en de openingsuren in (…) Lees het hele bericht

singapore-wenkt-voor-thomas-neuteleers

Singapore wenkt voor Thomas Neuteleers

Het BOIC heeft vandaag de selectielijst goedgekeurd voor de Olympische Jeugdspelen die van 14 tot 26 augustus plaatsvinden in Singapore. Onder de 49 atleten uit 15 sporttakken staat zoals verwacht ook Heusdenaar Thomas Neuteleers. Hij is één van de twee gymnasten die de Belgische kleuren mogen verdedigen. In Singapore worden 3600 atleten van meer dan 200 Olympische comités verwacht, die krijgen naast het sportieve programma ook een cultureel en educatief programma aangeboden

dronken-en-te-snel-bij-slim-acties

Dronken en te snel bij SLim-acties

Misschien ben jij afgelopen weekend ook aan de kant gezet door de politie in Heusden-Zolder. Dat was dan in het kader van de geregelde SLim-acties, de controles hadden plaats in nog 5 andere Limburgse politiezones. Daarbij zijn in het totaal 21 dronken bestuurders (7%) betrapt en nog eens 100 (4 %) die te snel reden. In heel Limburg is een 50-tal pv's uitgeschreven omdat auto's technisch niet in orde waren, de bestuurders niet de nodige papieren bij hadden.

redders-jobstudenten-m-v-voor-openluchtzwembad

Redders (jobstudenten) m/v voor Openluchtzwembad

Volgende zaterdag gaat het nieuwe seizoen in het openluchtzwembad Terlaemen van start. Daarvoor worden nog redders (jobstudenten, m/v) gezocht. Als jobstudent in het openluchtzwembad heb je in de maanden juli en augustus een uitgebreid takenpakket. Als redder ben je uiteraard verantwoordelijk voor het veilig baden van de aanwezigen. Daarnaast sta je eveneens in voor het onderhoud van de accomodatie, fungeer je als aanspreekpunt, ...

Voorwaarden

Om in (…) Lees het hele bericht

aftellen-naar-zatte-zondag

Aftellen naar Zatte Zondag

Zondag is het feest in Heusden, Chasse Patat organiseert voor de 8ste keer zijn wieler-drieluik. Daarnaast is onder de noemer ‘Zatte Zondag’ een animatieprogramma uitgewerkt met onder meer een reuzenvideoscherm met uitzending van het BK wielrennen en de wereldbeker voetbal. Voor de jongsten staan er springkastelen, Terwijl de iets ouderen op één van de terrassen zitten of aan de cocktailbar vertoeven. Tussendoor worden Zumba-demonstraties gegeven. Om 19 uur (…) Lees het hele bericht

win-heerlijke-prijzen-met-je-mooiste-vakantiefoto

Win heerlijke prijzen met je mooiste vakantiefoto

De vakantie komt eraan en de valiezen worden van zolder gehaald. Waar je ook naartoe gaat, laat het thuisfront meegenieten van je mooiste, origineelste of grappigste vakantiefoto's. Mail ze samen met je naam en adres naar redactie [!] heusden-zolder.eu. Een deskundige jury zal de 5 winnaars aanduiden en die mogen met zijn tweetjes heerlijk gaan tafelen in Den Lavaar. Er is een aparte categorie voor vakantiefoto's uit Heusden-Zolder, die laatste staat ook open voor niet-inwoners van de gemeente. De mooiste inzendingen winnen een verrassing uit Heusden-Zolder. De foto's moeten van voldoende kwaliteit zijn en mogen nergens anders gepubliceerd worden. Prettige vakantie, en vergeet je fototoestel niet.

afscheid-van-de-lagere-school-2-1

Afscheid van de lagere school (2)

Nog in de vrije lagere school van Bolderberg staan ook de leerlingen van 6B te trappelen om naar het middelbaar onderwijs te gaan, maar eerst nog afscheid nemen van leerkrachten Katelijne Mullens en Barbara Fabbro. Anne-Valerie Gorremans, Bastiaan Jansen, Kanchana Khongton, Roel Kuenen, Hannes Lodewijckx, Femke Loyen, Toon Peeters, Wout Reekmans, Greet Schade, Jeroen Switten, Victor-Jan Thaens, Olivier Van der Auwera, Axelle Van de Velde, Jason Van Es, Michiel Vanheers, Maxine Vanhees, Bernard Vanhoudt, Steff Vanhoudt, Dries Vanthoor en Neal Willems.

afscheid-van-de-lagere-school-1-1

Afscheid van de lagere school (1)

In de vrije lagere school van Bolderberg nemen de leerlingen van 6A afscheid van het lager onderwijs en hun leerkrachten Robert Quetin en Annette Palmers. Hanne Asnong, Domenico Bartolomeo, Raoul Bijnens, Axelle Bogaerts, Jens Bogaerts, Kaan Boyraz, Lotte Bylemans, Amber Claes, Yannick Coppenrath, Matthias De Bock, Lisa De Raeve, Marie Eyskens, Jarne Franssens, Maxime Geerts, Anouck Gijbels, Laryssa Gijbels, Tom Kerkhofs, Inez Reuten, James Stuart-James en Hans Wouters.

teleurgestelde-tifosi

Teleurgestelde tifosi

De Italiaanse supporters in Heusden-Zolder reageerden zondag opnieuw ontgoocheld na een nieuwe teleurstellende prestatie van de nationale ploeg. Deze keer kwamen de Azzurri niet verder dan 1-1 tegen Nieuw-Zeeland, een nieuwe blamage.

een-treffen-van-geitjes

Een treffen van geitjes

Het zal je wellicht zijn opgevallen dat er dit weekend nogal wat 2 pk's of geitjes door de straten van Heusden-Zolder reden. Aan het voetbalveld in Ubbersel had een treffen plaats met liefhebbers uit binnen- en buitenland, de deux chevaux in alle kleuren, en ingericht volgens diverse smaak. In het totaal daagden er 65 op. Ze kampeerden in Ubbersel, hielden er een fuif met orkest en dj en trokken op zoektocht door de streek. Ondertussen is iedereen weer huiswaarts getuft. Meer foto's

smartjes-verzamelen-op-marktplein

Smartjes verzamelen op Marktplein

Het Marktplein spreekt tegenwoordig blijkbaar tot de verbeelding van autoliefhebbers. Nu was het de beurt aan de Smartrijders om te verzamelen en te pronken met hun 'bolide'. Er stonden er liefst 37 op rij.

andy-priaulx-snelste-in-belgische-bmw

Andy Priaulx snelste in Belgische BMW

De Brit Andy Priaulx, die in een BMW van het Belgische Mampaey-team rijdt, heeft op Zolder de tweede race van de WTCC gewonnen. Na een adembenemende race was hij sneller dan de Brit Robert Huff en de Portugees Tiago Monteiro. De races werd bijgewoond door een behoorlijk aantal toeschouwers. Meer foto's

belgische-zege-in-formule-2

Belgische zege in formule 2

De jonge Belg Benjamin Bailly heeft vanmiddag de tweede race voor het Formule 2-kampioenschap gewonnen op Zolder. Hij haalde het voor de Britten Palmer en Stoneman. Palmer blijft leider in de tussenstand van het kampioenschap. Daarin staat Bailly zevende.

spanjaard-gediskwalificeerd

Spanjaard gediskwalificeerd

De eerste race van de WTCC is vanmiddag gewonnen door de Spanjaard Jordi Gene in een Seat Leon TDI, Hij haalde het voor zijn Italiaanse ploegmaat Gabrieli Tarquini die nochtans uit pole vertrok. Derde was de Fransman Yvan Müller. Of de uitslag ook behouden blijft, is nog even afwachten want er zou bij de start een 'touch' tussen beide Seat-rijders geweest zijn. UPDATE Uiteindelijk is Gene toch gediskwalificeerd, maar omwille van een (…) Lees het hele bericht

zaterdag-zolderrun-voor-t-weyerke

Zaterdag Zolderrun voor 't Weyerke

Op zaterdag 26 juni heeft opnieuw de Zolderrun plaats, een loopgebeuren in het kader van de Weyerkesfeesten. Doel van de organisatoren is zoveel mogelijk mensen aan het lopen te krijgen, er gebeurt wel een tijdopname maar het is geen wedstrijd op zich. Zowel de eerste als de laatste wordt met een leuke verrassing beloond, hoewel de vrijwilligers van de organisatie bij het verzamelen daarvan de crisis aan den lijve konden ondervinden. Om 13u30 start de kidsrun over 1 km, om 14 uur de (…) Lees het hele bericht

vanaf-morgen-afscheid-van-de-lagere-school

Vanaf morgen: Afscheid van de lagere school

We naderen alweer het einde van het schooljaar, en voor heel wat kinderen betekent dat het einde van het lager onderwijs en de overstap naar het middelbaar onderwijs. In Heusden-Zolder gaat het om exact 333 kinderen die de komende dagen afzwaaien. De komende dagen kan je ze hier allemaal nog eens zien op de eindejaars klassenfoto's, vanaf morgen in onze reeks 'Afscheid van de lagere school'.

vandaag-gezien-20-juni-2010

Vandaag gezien

Greet Claes ontdekte dit beestje op de bloemen in de tuin, en vraagt zich af wat het is. Wie weet er meer van? UPDATE Collega Marcel Kumpen vermoedt dat het om een penseelkever (Trichius fasciatus - fam. bladsprietkevers/scarabaeidae) gaat. De penseelkever is niet zo talrijk aanwezig in het laagland maar leeft vaker in gebergten en andere hoger gelegen gebieden. Het beestje komt in juni-juli voor op bloemen, vooral moerasspirea en schermbloemigen, zijn larven voeden zich met rottend hout.

britten-boven-bailly-6de-in-f2

Britten boven, Bailly 6de in F2

De Brit Dean Stoneman heeft vandaag op Zolder de eerste race van de formule 2 gewonnen, nadat hij ook al vanuit pole position was gestart. Hij bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en won met meer dan 7 seconden voorsprong op zijn landgenoot Jolyon Palmer en 9 seconden op de Lithouwer Kazim Vasiliauskas. De Belg Benjamin Bailly, pas 20 geworden en eerste landgenoot in de F2, eindigde zesde. In de tussenstand voor het kampioenschap staan Palmer aan de leiding met 5 punten voorsprong op Stoneman. Morgen heeft op Zolder de volgende race plaats. Meer foto's

seat-en-chevrolet-domineren

Seat en Chevrolet domineren

De Italiaan Gabrieli Tarquini (foto boven) in een Seat Leon TDI vertrekt morgen in pole position in de WTCC op Zolder. Hij reed de snelste tijd in de tweede kwalificatie, waaraan alleen de tien besten mochten deelnemen. Hij klokt 1:38:265, dat is 0:165 seconde sneller dan zijn ploegmaat, de Spanjaard Jordi Gene. Derde is de Zwitser Alain Menu in een Chevrolet Cruze. Vierde is de Fransman Yvan Muller in een Chevrolet Cruze voor de Brit Robert Huff ook al in een Chevrolet Cruz. De (…) Lees het hele bericht

meeracen-met-de-wtcc-op-je-computer

Meeracen met de WTCC op je computer

Wie dit weekend niet naar circuit Zolder gaat maar toch wat racesensatie wil beleven, die kan dat ook thuis achter de computer. Je kunt morgen namelijk virtueel meeracen in de WTCC race. Daarvoor moet je je registeren en online gaan via www.real-timeracing.com. En terwijl de racers hun vel riskeren op het circuit doe jij hetzelfde thuis, maar wel veilig op je stoel.

458-000-euro-voor-vijvergebied

458.000 euro voor Vijvergebied

Een tijdje geleden werd in Bolderberg het LIFE +-project van de ELO voorgesteld, de European Landowners Organisation. Die groepeert private grondeigenaars die natuurgebieden bezitten, bij ons gaat het onder meer om de landgoeden van Terlaemen en Vogelsanck. Samen willen die het Vijvergebied Midden-Limburg herstellen zodat dier- en plantensoorten er weer volop kansen krijgen. De Vlaamse regering heeft 458.000 euro subsidie aan het project toegekend.

si-heusden-zolder-in-tweede-b

SI Heusden-Zolder in tweede B

Volgens de voorlopige reeksindeling in het zaalvoetbal speelt MFC SI Heusden-Zolder volgend seizoen in tweede nationale B. De tegenstanders zijn dan United Schoten, Real Noorderwijk, Atlas Mechelen, Eurosport Bocholt, ZVK Meeuwen, Celtic Houthalen, EGR Zonhoven, RSC Koersel, ZVK Eisden Dorp, Pibo Tongeren, Zanetti Beyne en MFC Golden Soccer Ougrée.

32-500-toeristische-overnachtingen

32.500 toeristische overnachtingen

Vorig jaar zijn in Heusden-Zolder 32.514 toeristische overnachtingen geteld, 26.000 komen op rekening van Belgen, de rest zijn buitenlanders. De meesten zijn meerdere nachten gebleven, zo blijkt uit het aantal aankomsten: 13.302, van wie 3.573 buitenlanders. Met zijn overnachtingen staat Heusden-Zolde precies in het midden van de Limburgse cijfers, maar er wordt vooral hoog gescoord door gemeenten met bungalowparken, één of meerdere campings, grote hotels en veel bed- en (…) Lees het hele bericht

nieuwe-kinderopvang-feestelijk-geopend

Nieuwe kinderopvang feestelijk geopend

Met de nodige toespraken en een druk bijgewoonde receptie is vanavond het nieuwe gebouw van de buitenschoolse kinderopvang in de Kerkenblookstraat officieel geopend. Vooral voor het personeel van de opvang werd het een feestelijke avond. Enkele sfeerbeelden

vanavond-gezien-12

Vanavond gezien

"Het lijken we scènes uit een Hitchcockfilms," constateert Jos Coels. Elke avond strijken in de buurt van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in de Strabroekweg een grote massa kraaien neer. Ze brengen er een kwetterserenade.

187-000-euro-voor-startcentrale

187.000 euro voor Startcentrale

De Startcentrale cvba in Heusden-Zolder krijgt een subsidie van 187.000 euro van de Vlaamse regering. Die heeft daar vandaag het licht voor op groen gezet, op voorstel van minister Freya Van den Bossche. De Startcentrale is het regionaal incubatiecentrum voor de sociale economie voor Limburg. Het zit op de tweede verdieping van het ECR-gebouw. Van daaruit worden nieuwe initiatieven ontwikkeld om mensen die moeilijk aan een job geraken toch werk te verschaffen of worden gewone bedrijven die daar ook aan willen meewerken, ondersteund en begeleid.

de-wereldtop-in-de-toerismewagens

De wereldtop in de toerismewagens

Dit weekend wordt het druk op Circuit Zolder want voor het eerst strijkt het FIA WTCC neer, het wereldkampioenschap voor toerismewagen. Naast de professionele onafhankelijke teams kan het WK rekenen op enkele officiële fabrieksteams. Onder de deelnemers merken als BMW, Chevrolet en Seat. En ook heel wat internationale namen nemen plaats aan het stuur en traditiegetrouw leveren die een strijd op het scherp van de snee. Dit jaar kan je trouwens in een straal van 350 km nergens anders het WTCC aan (…) Lees het hele bericht

alternatief-leder-en-marmer-maken

Alternatief leder en marmer maken

In het ECR hebben leerlingen van het 7de specialisatiejaar decoratie- en restauratietechnieken van het Kogeka uit Geel een week lang een workshop gevolgd om met schilder- en andere technieken 'lincrusta en marmer te maken.' Ze deden dat onder de enthousiaste leiding van Joseph Meyer, een Maaslander die nu in Aken woont. "Lincrusta is een techniek uit 1875. Voordien werd nogal wat leder gebruikt als wandbekleding, maar dat werd te duur, dus ging men met allerlei technieken en (…) Lees het hele bericht

proefdraaien-in-de-bibliotheek

Proefdraaien in de bibliotheek

In de bibliotheek zijn ze zo goed als klaar met hun nieuwe systeem voor self-service ontlening en inlevering. De laatste kinderziekten worden vandaag verholpen. De leerlingen van 6A uit de Brugstraat mochten vandaag als eersten komen testen. Het inscannen van de boeken ging al vlot, Ook de betaalautomaat staat er. De bib heeft ook een facelift gehad en verschillende afdelingen zijn herschikt. Bibliothecaris Jos Nijs benadrukt dat vanaf de heropening, nu maandag, alle onleningen (…) Lees het hele bericht

australische-vrouwen-koersen-in-heusden

Australische vrouwen koersen in Heusden

Zondag over een week organiseert wielerclub Chasse Patat in Heusden-Centrum 3 top wielerwedstrijden. Om 12u30 starten de dames elite voor een wedstrijd van de ‘Wielertrofee Vlaanderen’, buiten alle top-rijdsters uit eigen land worden heel wat renners uit het buitenland verwacht. Zo hebben zich gisteren nog 3 Australische dames ingeschreven. Zij zijn op dit ogenblik op stage in Nederland als voorbereiding op het WK en willen in Heusden hun conditie testen. Twee jaar geleden (…) Lees het hele bericht

bolderberg-heeft-eigen-bhv

Bolderberg heeft eigen BHV

Terwijl ze in Brussel nog aan de oplossing moeten beginnen werken, heeft nu ook Bolderberg zijn eigen BHV. Zoals eerder gemeld moest de pas opgerichte ondernemersvereniging nog op zoek naar een naam en dat is dus Bolderbergse Handelaarsvereniging geworden, of kortweg BHV.

ronny-poelmans-voorzitter-van-kvv

Ronny Poelmans voorzitter van KVV

Vierdeklasser KVV Heusden-Zolder heeft een nieuwe voorzitter. Ronny Poelmans, tot nu toe lid van de Raad van bestuur, komt aan het hoofd van de voetbalafdeling van de club. Mathieu Jeuris blijft voorzitter van de overkoepelende vzw en ook het financieel beheer blijven uitoefenen.

morgen-feestelijke-opening-kinderopvang

Morgen feestelijke opening kinderopvang

Morgenavond is het feest in de Kerkenblookstraat want het OCMW huldigt dan officieel de nieuwbouw van de kinderopvang in. De afgelopen en ook komende jaren staan bij het OCMW in het teken van bouwen. Zo is een jaar geleden de nieuwbouw van de kinderopvang in Zolder geopend, in Bolderberg is een vestiging geopend en nu dus Heusden-Centrum. In de Kerkenblookstraat zullen nog andere diensten van het OCMW in het gebouw onderdak vinden. Het gaat dan ook om 800 m² bruikbare oppervlakte. Er is (…) Lees het hele bericht

bijna-3-000-met-de-fiets-naar-de-stembus

Bijna 3.000 met de fiets naar de stembus

In het totaal zijn afgelopen zondag 2.946 inwoners van Heusden-Zolder met de fiets naar het stembureau gekomen. Dat is een nieuw record. Het vorige record dateert uit 2007 toen 2.789 kiezers de tweewieler namen. Omgerekend betekent het nu ook ongeveer 1 kiezer op 8. In Zolder waren er 1.677 fietsers, in Heusden 1.268. Alles werd nauwkeurig geregistreerd door de gemeenschapswachten.

geen-cel-meer-werkstraf-voor-dodelijk-ongeval

Geen cel, meer werkstraf voor dodelijk ongeval

De jonge autobestuurder uit Heusden-Zolder die in juli 2008 in Bolderberg Leen Dayers van het fietspad maaide en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is in beroep veroordeeld tot een werkstraf van 300 uur, 5.500 euro geldboete en 2,5 jaar rijverbod. In eerste instantie was hij door de politierechter veroordeeld tot 6 maanden celstraf met uitstel, het parket ging in beroep omdat die straf niet zwaar genoeg was maar nu is dus de celstraf helemaal weggevallen, tenzij hij (…) Lees het hele bericht

parkeerverbod-in-de-doelenlaan

Parkeerverbod in de Doelenlaan

In de Doelenlaan in Viversel komt er een parkeerverbod, in het bewoonde deel, van de huisnummers 19 tot 49. Het gaat om de straat in de buurt van de Kerkstraat en het kanaal. Bij grote evenementen, vooral op het circuit, kampen ze daar nogal eens met parkeeroverlast. De verbodsborden mogen dan ook - naargelang de noodzaak - afgedekt, verwijderd of geplaatst worden.

night-of-the-dj-leerschool-en-party

Night of the dj: leerschool en party

Heusden-Zolder wordt zo stilaan het kloppend hart van de Limburgse dj-wereld. Naast de dj-contest heeft in november in Heusden-Centrum de 'Night of the dj' plaats. Het begint na de middag met enkele workshops zoals een workshop beatmixen (naadloos overvloien van platen en CD's) , Partyjock (sfeer opbouwen, microfoongebruik, contact met publiek), Turntablism (gebruik van de draaitafel), Producer (basiscursus muziekbewerkingsprogramma's). 's Avonds volgt dan een (…) Lees het hele bericht

van-een-puinhoop-gesproken

Van een puinhoop gesproken ....

'Hoe zou het ondertussen zijn met het Dosschegebouw?' vraagt u zich wellicht af. Wel, zoals je op de foto's kunt zien ... het verdwijnt elke dag een beetje meer. Meer foto's

formule-2-bolides-aan-de-slag-op-circuit

Formule 2-bolides aan de slag op Circuit

Je ziet ze maar zelden op Circuit Zolder, maar vandaag waren de Formule 2-bolides aan het oefenen. Zij maken volgend weekend deel uit van het WTCC-programma dat ook al voor het eerst neerstrijkt in Limburg. Hierboven zie je de Belg Benjamin Bailly aan het werk, één van de beloftevolle rijders in ons land. Meer foto's

bib-personeel-werkt-tegen-de-klok

Bib-personeel werkt tegen de klok

In de bibliotheek wordt momenteel koortsachtig gewerkt aan de omschakeling op de nieuwe infrastructuur, waarbij iedereen zijn boeken en andere spullen voortaan zelf kan scannen via het zogenaamd RFID-systeem, Niet alleen krijgt de bib een nieuwe look, alle boeken, dvd's, cd's enz. moeten van een speciale chip worden voorzien. Alle personeelsleden zijn dus gemobiliseerd en de bib zelf is deze week dicht. Maar wie voor de gesloten deur staat, hoeft niet te paniekeren, deze week (…) Lees het hele bericht

kinderopvang-zolder-viert-eerste-verjaardag

Kinderopvang Zolder viert eerste verjaardag

Het gebouw van de Buitenschoolse Kinderopvang 'tKlim-op-ke op Beekbeemden in Zolder is een jaar open. Om die eerste verjaardag te vieren, werden de ouders vandaag getrakteerd op drankjes en koekjes. Gemiddeld worden er 80 tot 90 kinderen per dag opgevangen.

huizen-ruimen-plaats-voor-winkel-en-appartementen

Huizen ruimen plaats voor winkel en appartementen

Met de grote middelen worden momenteel in de Guido Gezellelaan - schuin tegenover De Kring - 2 woningen gesloopt en dat zorgt voor een groot gat in de huizenrij. De oude woningen maken plaats voor een nieuwbouw. Beneden komt de nieuwe winkel van Schoenen Lorenz, die nu nog enkele deuren verder zit, met daarboven 4 appartementen en een studio. "In 1910 zijn de gebroeders Claes met een schoenmakerij gestart waaruit de winkel 'Bij Sanderke' is ontstaan. De zaak is van generatie op (…) Lees het hele bericht

astridlaan-wordt-eenrichtingsverkeer

Astridlaan wordt éénrichtingsverkeer

De Astridlaan in Boekt wordt éénrichtingsverkeer. Dat is een gevolg van de toegenomen bebouwing van de buurt, daardoor rijden er niet alleen meer auto's door de straat, die moeten ook een parkeerplaats vinden. Door het eenrichtingsverkeer in te voeren, kunnen parkeervakken worden aangebracht. Zo wordt het plein ook beschermd tegen wildparkeren. De éénrichting geldt overigens ook voor fietsers en bromfietsers.

vooral-klachten-over-verkeer-en-zwerfvuil

Vooral klachten over verkeer en zwerfvuil

In totaal iets meer dan 20 mensen waren vanavond aanwezig op de info-avond in het opvangcentrum voor asielzoekers in de Kapelstraat. Zoals aangekondigd wou het Rode Kruis na ruim een half jaar werking een evaluatie met de buurt opzetten. Eerst kregen de aanwezigen een film over het komen en gaan in het centrum te zien. Globaal blijken de problemen nogal mee te vallen. De buren vragen maatregelen om te voorkomen dat de kinderen spelend de straat oplopen, want ze vrezen voor ongelukken. Tegelijk vragen (…) Lees het hele bericht

tifosi-kunnen-nog-niet-uit-de-bol-gaan

Tifosi kunnen nog niet uit de bol gaan

Het heeft de Italiaanse tifosi in Heusden-Zolder bloed, zweet en bijna tranen gekost, want de Azurri zijn op de wereldbeker in Zuid-Afrika vanavond niet verder geraakt dan 1-1 tegen Paraquay. Ze zaten overal samengetroept voor grote televisieschermen, maar de uitbarsting was dus nog niet voor vanavond.

veel-pendelarbeid-van-en-naar-heusden-zolder

Veel pendelarbeid van en naar Heusden-Zolder

In 2007werkten 8.192 loontrekkende inwoners van Heusden-Zolder buiten de gemeente, op een totaal aantal loontrekkenden van 10.627 maakt dat 77,1 %. Daarmee zat deze gemeente op het gemiddelde van de rest van West-Limburg, maar zowat 6 procent hoger dan het Limburgse en Vlaamse gemiddelde. Heel wat pendelen naar Midden-Limburg, vooral grote en industriële bedrijven in Houthalen en Genk. Daar tegenover staat dat Heusden-Zolder 7.346 jobs in looondienst telde. 66 % (…) Lees het hele bericht

gemeenteraad-kiest-nieuwe-toerismeraad

Gemeenteraad kiest nieuwe toerismeraad

Volgende week donderdag, 24 juni, buigt de gemeenteraad zich onder meer over de financiën van Muze, het OCMW en het autonoom gemeentebedrijf. Opvallend is ook dat de erkenning van de vzw Toerisme Heusden-Zolder als adviesraad van een jaar geleden, weer wordt ingetrokken. In de plaats komt een 'Toerismeraad', met daarin onder meer afgevaardigden van de vzw Toerisme, van de horeca, Bovy, het circuit, de landschappen en eventuele deskundige inwoners. Nog op de agenda, de subsidies voor de sociale tewerkstellingsinitiatieven. De raad begint om 19 uur.

ononderbroken-lijnen-in-vlamingenlaan-en-mispad

Ononderbroken lijnen in Vlamingenlaan en Mispad

In de Vlamingenstraat en in Mispad gaan nogal wat automobilisten blijkbaar te kort door de bocht. Dat is gevaarlijk voor de tegenliggers en ook buurtbewoners voelen zich onveilig. Daarom wordt er een ononderbroken lijn aangebracht zodat voor iedereen de rijstroken duidelijk zijn afgebakend en zo zou iedereen op zijn of haar deel van de weg moeten blijven.

sensatie-tijdens-clubspeedway

Sensatie tijdens Clubspeedway

In het Helzoldstadion viel vandaag heel wat spanning en spektakel te beleven, en ook wel wat stof te slikken, tijdens de clubspeedway van de Speedwayfanclub. Op 4 en 5 september wordt er een internationaal deelnemersveld verwacht voor de races. Meer foto's

buurtfeest-op-de-mommeplas

Buurtfeest op de Mommeplas

Vandaag was het buurtfeest op de Mommeplas met op het programma onder meer smullen en snoepen, kinderanimatie en voetbal. Meer foto's

veel-voorkeurstemmen-voor-claes-en-vanoppen

Veel voorkeurstemmen voor Claes en Vanoppen

We hebben de definitieve voorkeursstemmen van de kandidaten uit Heusden-Zolder. Voor alle duidelijkheid, het gaat om het totaal aantal stemmen dat ze hebben behaald in de 15 Limburgse kantons. De lijst wordt aangevoerd door Sonja Claes, gevolgd door Simonne Janssens-Vanoppen. Het overzicht in dalende volgorde: Sonja Claes (CD&V): 15.684, Simonne Janssens-Vanoppen (N-VA): 10.566, Veronique Bartels (Vlaams Belang): 5.938, Sevim Murat (Open VLD): 3.058, Annie Partyka (Groen!): 1.957, Peter Tielens (LDD): 982, Kim Hajek (LDD): 579

brepoels-is-stemmenkoningin-in-kanton-beringen

Brepoels is stemmenkoningin in kanton Beringen

We kunnen u alvast de top 10 geven van voorkeurstemmen in het kanton Beringen. Straks brengen we het totaal aantal voorkeurstemmen dat de kandidaten uit Heusden-Zolder in Limburg hebben gehaald. Opvallend is uiteraard de hoge score van Frieda Brepoels, maar minstens even verrassend zijn de bijna 5.800 stemmen van Ahmet Koc.  1. Frieda Brepoels (N-VA): 5.848, 2. Ahmet Koc (SP.A): 5.584, 3. Bert Schoofs (Vlaams Belang): 4.559, 4. Peter Vanvelthoven (SP.A): 3.375, 5. Jo Vandeurzen (CD&V): 3.163, 6. Ivo Belet (CD&V) 3.053, 7. Ingrid Lieten (SP.A): 3.036, 8. Raf Terwingen (CD&V): 2.869, 9. Sonja Claes (CD&V): 2.696, 10. Karolien Grosemans (N-VA): 2.592.

verkiezingen-vlekkeloos-verlopen

Verkiezingen vlekkeloos verlopen

"We hebben in Heusden-Zolder één van de rustigste verkiezingen ooit gekend," weet informatieambtenaar Eddy Cupers. "We zijn vanmorgen vlot van start gegaan, hebben ondertussen amper problemen gekend en om 15 uur hebben de voorzitters ook zonder moeilijkheden kunnen afsluiten en de diskettes naar het hoofdtelbureau in Beringen kunnen brengen." Om 17u56 waren de resultaten voor het kanton Beringen volledig bekend voor de Kamer en om 18u09 volgde ook de uitslag voor de senaat.

nog-meer-n-va-stemmen-voor-senaat

Nog meer N-VA-stemmen voor senaat

Voor de senaat is de stemming in het kanton Beriingen zowaar nog meer uitgesproken. Daar komt de N-VA uit op 33,22 %. SP.A haalt er 21,07 % (-0,94 %), Vlaams Belang haalt 14,92 % (- 7,67 %), CD&V houdt nog 14,32 % over (-17,06 %), Open VLD 8,19 (-5,73), Groen! 3,94 (+0,36 %), Lijst Dedecker heeft nog 2,99 % (-2,01) en PVDA+ 1,00 (+0,36 %)

bijna-1-op-3-stemt-op-n-va

Bijna 1 op 3 stemt op N-VA

Ook in het kanton Beringen, waartoe Heusden-Zolder behoort is N-VA de grote winnaar met bijna 31 % van de stemmen, wat de stemming voor de Kamer betreft. Dat gebeurt ten koste van alle grote partijen. De volledige uitslag. N-VA: 31,71 %, SP.A 20,19 % (-2,51 % ten opzichte van het kartel met Spirit), CD&V: 16,26 % (-14,11 % ten opzichte van het kartel met N-VA), Vlaams Belang: 15,86 % (-7,62 %), Open VLD: 8,27 % (-5,12 %), Groen!: 4,39 % (+0,78 %), Lijst Dedecker: 3,28 % (-1,75 %), PVDA+: 1,03 % (+0,39%)

verkiezingen-vlot-gestart

Verkiezingen vlot gestart

De kiesverrichtingen zijn zowel in de sporthal van heusden als van Zolder op tijd van start gegaan. Opvallend was, en daar zal het weer ook wel een rol in spelen, dat bij de opening van de lokalen om 8 uur het bijzonder druk was. Daar kwam nog bij dat de vrederechter meer reservebijzitters had opgeroepen dan andere jaren. Die konden meestal terug naar huis, maar gingen uiteraard eerst stemmen. En dat zorgde voor wachttijden tot 20 minuten. Maar rond kwart voor negen was dat van de baan en sindsdien verloopt alles vlot. Hou wel rekening met verkeersproblemen, op de Guido Gezellelaan is het aanschuiven. Veel mensen komen trouwens met de fiets en laten die achter op de stalling bewaakt door de gemeenschapswachten. Meer foto's

kies-voor-vader

Kies voor vader!

Opgelet dat je het niet vergeet in de drukte van de verkiezingsperikelen, maar vandaag is het ook vaderdag. Wie nog geen attentie heeft, zal nu snel creatief uit de hoek moeten komen.

overleg-over-herinrichting-zolder-centrum

Overleg over herinrichting Zolder-Centrum

In het gemeentehuis is vandaag een hele dag vergaderd over de herinrichting van Zolder-Centrum, meer bepaald de heraanleg van de Dekenstraat en Dorpsstraat en de kruispunten met de Ringlaan, daarvoor is 3 miljoen euro voorzien. Het bureau Technum heeft een eerste ontwerp gemaakt en vandaag is de consultatieronde gestart. Daarom namen de dorpsraad, de verenigde handelaars, de scholen, Limburgs Landschap, de heemkundekring, de gemeentediensten en drie schepenen aan het overleg deel. Het is de (…) Lees het hele bericht

radical-slave-slaat-aan

Radical Slave slaat aan

Voor Mauro Pawlowski was het vrijdagavond weer even thuiskomen, want hij speelde vrijdagavond in Muze samen met Remo Perotti en Dirk Swartenbroekx het eerste concert van hun gloednieuwe band Radical Slave. Het talrijk opgekomen publiek - vooral 30-plussers - wist de muziek erg te appreciëren en de sfeer zat er dan ook goed in. Het drietal bewees nogmaals dat nauwelijks een genre hen vreemd is. Meer foto's

ik-heb-de-zon-zien-zakken-2

Ik heb de zon zien zakken ...

En zo kan een zonsondergang eruit zien op een zomerse avond vanop de kluis in Bolderberg. (foto Gert Verhagen)

kvv-geen-ardennen-maar-wel-sterke-reeks

KVV: geen Ardennen maar wel sterke reeks

De Voetbalbond heeft de nieuwe reeksindeling voor vierde nationale bekendgemaakt. KVV Heusden-Zolder speelt opnieuw in vierde C met als tegenstanders: Spouwen-Mopertingen, Patro Eisden-Maasmechelen, SK Bree, ESK Leopoldsburg, Excelsior Veldwezelt, Overpelt VV, SK Tongeren, Lutlommel VV, Herk-de-Stad FC, FC Sint-Lenaarts, Zwarte Leeuw-Rijkevorsel, De Kempen Tielen, FC Oosterzonen, Witgoor Dessel en FC Lille. Twee vaststellingen: er zitten geen Waalse ploegen meer (…) Lees het hele bericht

zwaar-verkeer-in-de-westlaan-ontmoedigen

Zwaar verkeer in de Westlaan ontmoedigen

In de Westlaan komt een wegversmalling, die wordt gekoppeld aan een voorrangsregeling om op die manier het zwaar verkeer door Viversel te ontmoedigen. Het verkeer in de richting van Lummen krijgt voorrang op het verkeer dat richting Viversel rijdt.

minefest-de-klok-rond-feesten

Minefest: de klok rond feesten

De affiche voor Minefest 2010, op zaterdag 10 juli op het Marktplein is bijna volledig. De Xperimental stage op Minefest is het eerste podium van de 4 waarvan de line-up volledig bekend is gemaakt. Vanaf 16 uur tot 2 uur kan je daar terecht voor acts van onder andere Rave Our Souls, Trish van eynde vs Klaina, Cait Sith, +Battery- , Radical G & Monomaniacs. Binnen enkele weken volgt het volledige programma van het hoofdpodium en organisator Philippe Vanhaeren belooft nog enkele verrassingen. Ondertussen is beslist om het programma uit te breiden, de andere podia blijven open van 16 tot 4 uur (!), feesten de klok rond dus. www.minefest.be

ongewone-sportproeven-voor-gemeentepersoneel

Ongewone sportproeven voor gemeentepersoneel

Het gemeentepersoneel hield vrijdag na de middag zijn jaarlijkse sportdag, voor alle duidelijkheid in zijn vrije tijd. Daarvoor moest per ploeg een hele serie proeven worden afgelegd waarbij samenwerking en coördinatie centraal stonden, zoals zakspringen met 4 in een zak, een hindernissenparcours aan elkaar bevestigd, samen een wagen verplaatsen, met een reuzecatapult balletjes afschieten en opvangen, enzovoort. Bijkomende hindernis was dat ze zich naar de verschillende proeven moesten (…) Lees het hele bericht

klaar-voor-de-stembusslag

Klaar voor de stembusslag

Sinds vrijdagmiddag is heel de infrastructuur voor de verkiezingen van zondag in de beide sporthallen volledig klaar. Alle stemlokalen staan er netjes bij. Morgen komen al de voorzitters nog eens de lokalen bekijken en de computers testen en dan is het wachten tot zondagochtend. Op beide plaatsen gelden trouwens verkeers- en parkeerbeperkingen. Alleen bestuurders met een mindervalidenkaart mogen vlakbij de sporthallen parkeren. De anderen moeten een plaats zoeken in Zolder in de omgeving van Muze of (…) Lees het hele bericht

ook-fietsexamen-in-berkenbos-achter-de-rug

Ook fietsexamen in Berkenbos achter de rug

Vandaag was het de beurt aan de leerlingen van de lagere school in Berkenbos om het fietsexamen af te leggen. Daar kwam naast de politie en de gemeenschapswachten, ook de KWB een handje toesteken. De leerlingen zijn nu klaar om met de fiets door het verkeer naar de middelbare school te rijden. Meer foto's

verkiezingsweetjes-11

Verkiezingsweetjes

In het totaal nemen zondag 7 kandidaten uit Heusden-Zolder aan de verkiezingen deel. We zetten ze nog even op een rijtje (in volgorde van de lijstnummers): Veronique Bartels staat op de vijfde plaats bij het Vlaams Belang, Bij LDD staat Kim Hayek 9de en is Peter Tielens lijstduwer. Bij Open VLD komt Sevim Murat op de voorlaatste plaats bij de opvolgers. Sonja Claes staat op de 10de plaats in de CD&V-lijst. Simonne Janssens-Vanoppen heeft bij de NVA de (…) Lees het hele bericht

vanavond-gezien-11

Vanavond gezien

Een mooi spel van kleuren, wolken en licht in de lucht boven Heusden-Zolder.

vandaag-gezien-10-juni-2010

Vandaag gezien

Circus Pipo is vandaag neergestreken voor het gemeentehuis, en voor alle duidelijkheid: het heeft niets te maken met de verkiezingen van zondag. Voorstellingen morgen, zaterdag en zondag.

sportieve-flikken-op-de-fiets

Sportieve flikken op de fiets

Heel wat puffende politie-inspecteurs en-commissarissen vanmiddag aan sporthal Olympia, want dat was de halteplaats van de fietstocht van de Limburgse politiesportbond. De kranige flikken fietsten van Maaseik naar Heusden en weer terug. Onder hen ook de meest afgetrainde politiemensen van Heusden-Zolder, en die oogden bijzonder fris, hoewel zij het traject in omgekeerde richting deden en dus op de foto al dubbel zoveel kilometers in de benen hadden. Meer foto's

verkiezingsweetjes-10

Verkiezingsweetjes

Er wordt momenteel koortsachtig gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor de verkiezingen van zondag. In het totaal zijn voor de 26 stembureaus in Heusden-Zolder 208 mensen opgetrommeld: telkens 1 voorzitter, 1 secretaris, 1 adjunct-secretaris en 5 bijzitters. In tegenstelling met sommige andere gemeenten is de recrutering daarvan vrij vlot verlopen. Hoeveel van de meer dan 23.000 kiezers zelf niet zullen komen stemmen, is nog niet duidelijk. In het gemeentehuis komen nog altijd (…) Lees het hele bericht

radical-slave-eert-no-wave

Radical Slave eert No Wave

Morgen heeft, zoals eerder aangekondigd, in de feestzaal van Muze een speciaal concert plaats, namelijk de première van Radical Slave, en dat is de nieuwe groep van 3 straffe muzikanten allemaal met roots hier in de streek: Mauro Pawlowski (dEUS, Evil Superstars), Remo Perrotti (AA, Bedtime for Bonzo) en Dirk Swartenbroekx (Buscemi). Hun repertoire situeert zich in de No Wave, zowel met hun band als deejayset brengen ze een eerbetoon aan de variant van de art punk uit de late jaren '70, vroege jaren '80. De deuren gaan open om 21 uur, het concert start om 22 uur. Tickets: € 15, € 12, er zijn er slechts 300 beschikbaar.

gezond-lekker-en-eerlijk-koken-voor-kids

Gezond, lekker en eerlijk koken voor kids

Heel wat ouders, onthaalouders en begeleidsters van de kinderopvang woonden vanavond in het auditorium van Cedubo een avondje 'Fairtrade showcooking' bij.. FairTradeGemeente Heusden-Zolder en het Lokaal Overleg Kinderopvang wilden daarmee het belang van gezonde en duurzame voeding voor kinderen benadrukken. Joyce Parren van het Engelenhofke in Zutendaal wist de aanwezigen te begeesteren met een enthousiaste toelichting en enkele concrete demonstratierecepten. De deelnemers kregen zelf ook nog (…) Lees het hele bericht

oliespoor-in-eversel

Oliespoor in Eversel

De brandweer is woensdag kort na de middag uitgerukt richting Eversel om een oliespoor op te kuisen. Dat lag vooral verspreid in de Butastraat en de Pater Beckersstraat. De klus was snel geklaard.

wie-wint-de-dj-contest-2010

Wie wint de DJ-contest 2010?

Op vrijdag 25 juni heeft in jeugdhuis Bascule de finale plaats van de DJ-contest 2010. De afgelopen maand hebben in de jeugdhuizen van Heusden-Zolder voorrondes plaatsgevonden en daaruit zijn 8 finalisten gekomen: Cucumber Revenge, Monomaniacs, Geek A Bite, The Dub Jay's, Spearman Rho, Plan 9, Fuzzé en Dj Findux. Die strijden onderling om de titel. Nadien volgt een afterparty met de dj's Chris Garcia en Seelen. Tickets voor de finale kosten € 5. Alle info op www.djcontesthz.tk

vandalen-treffen-buurthuis-boekt

Vandalen treffen Buurthuis Boekt

Afgelopen nacht hebben vandalen het Buurthuis in Boekt beschadigd. Ze gooiden de bloembakken stuk tegen de muur en het venster en ook een raam is beschadigd. De politie heeft een pv opgemaakt.

drie-topkoersen-op-kermiszondag

Drie topkoersen op kermiszondag

Kermiszondag 27 juni staat Heusden-Centrum weer in het teken van de koers. Voor de 8ste keer organiseert wielerclub Chasse Patat de Grote prijs Ward Van Ende. Op de affiche drie topwedstrijden: de dames elite strijden voor de Wielertrofee Vlaanderen, de nieuwelingen rijden voor de Beker Van België en ’s avonds treden dan nog de Elite z.c. en Beloften aan. Ambiance troef tijdens het randgebeuren onder de noemer 'zatte zondag' met vanaf 19 uur live-optredens op de parking van 't Kuipershof met coverband Averechts en wegens groot succes vorig jaar mag ambiance-maker Festeyn (foto) om 22 uur afsluiten. De toegang is heel de dag gratis. www.chassepatat.be

the-sky-is-the-limit

The sky is the limit

Een opname gemaakt op een ballonvaart, ergens tussen Hasselt en Opglabbeek. In de mand zijn enkele beruchte dorpsgenoten te herkennen. Zouden de anderen daarom een valscherm dragen?

rampoefening-bij-zwaar-verkeersongeval

Rampoefening bij zwaar verkeersongeval

Aan de Kiezelvoort, bij het voormalige voetbalterrein van Vanhelmont, hebben brandweer en medische hulpdiensten dinsdagavond een rampoefening gehouden. Volgens het scenario waren er twee auto's gebotst en één daarvan was in een groepje wielertoeristen terechtgekomen. Gewonden moesten bevrijd worden en onder een wrak lag een dodelijk slachtoffer. De oefening legde vooral de nadruk op de samenwerking en communicatie tussen brandweer, ambulanciers, MUG-arts en verpleegkundigen. En dat is (…) Lees het hele bericht

bovy-imkers-hebben-nog-heel-wat-werk

Bovy-imkers hebben nog heel wat werk

Georges Caubergs en André Veltjen, de nieuwe bijenimkers van Bovy, kunnen wel al honing oogsten en slingeren, om hun bijenhal echt tot een bezoekerscentrum om te toveren, hebben ze nog heel wat werk. De hal zelf en de omgeving waren immers in verval. Binnenin moet het plafond worden opgeknapt, er moet geschildernd worden, enz. Ze schatten nog een tweetal maanden werk te hebben zodat de hal eind deze zomer klaar is om ook scholen en groepen te ontvangen die willen kennismaken met het leven van de honingbij. Meer foto's

nieuwe-botsing-op-snelweg

Nieuwe botsing op snelweg

De werkzaamheden op de E 314 blijven verkeersmoeilijkheden en ongevallen veroorzaken. Net als gisteravond zijn in de buurt van Viversel, op de plaats waar de file van de werken begint, drie vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen. Daarbij is niemand gewond maar de verkeershinder was aanzienlijk. UPDATE Er hebben zich rond dezelfde tijd nog enkele botsingen voorgedaan, allemaal zonder veel erg.

zondag-feest-op-de-mommeplas

Zondag feest op de Mommeplas

Op zondag 13 juni organiseren de wijkbewoners en de wijkwerking voor de derde keer een feest op de Mommeplas. Ook nu weer zorgt de vzw Apekop voor de nodige animatie met een springkasteel, een schminkstand en een ballonnenclown. De vrouwen van de wijk bereiden een aantal lekkernijen. Ook nu staat weer een mini-championsleague op de affiche met dit jaar zowaar echte medailles en trofeeën. Het feest begint officieel om 14 uur (tot ongeveer 18 uur) en heeft plaats aan de Koepel en het speelplein van Mommeplas.

drie-vrachtwagens-botsen-op-e-314

Drie vrachtwagens botsen op E 314

Op de E 314 ter hoogte van Viversel is in de vooravond een spektakulair ongeval gebeurd. Drie vrachtwagens botsten er met elkaar. De middenste vrachtwagen sloeg dwars over de weg. Het voertuig raakte zwaarbeschadigd, de brandweer kwam ter plaatse om het wegdek vrij te maken, er was onder meer diesel op de weg terecht gekomen. 1 chauffeur raakte gewond. Het ongeval zorgde voor heel wat extra verkeershinder. Meer foto's van Ronny Vanthienen

eerst-fietsexamen-en-dan-eindexamen

Eerst fietsexamen en dan eindexamen

Wie kinderen met rugnummer door de straten ziet rijden, moet niet verschieten, 't is geen wielerkoers of zo. Gewoon de zesdejaars die hun fietsexamen afleggen. Vandaag was het de beurt aan 6a en 6b van De Springplank in Heusden. Meer foto's

22-bestuurders-geflitst

22 bestuurders geflitst

De verkeersdienst van de politie heeft snelheidscontroles gehouden in de Irislaan en St.-Jobstraat. 22 van de 544 bestuurders reden te snel.

regi-en-guy-swinnen-op-weyerkesfeesten

Regi en Guy Swinnen op Weyerkesfeesten

Met Guy Swinnen en Regi hebben de Weyerkesfeesten dit jaar grote namen binnengehaald. De festiviteiten hebben plaats op 25, 26 en 27 juni op het Domherendomein. Blikvanger op vrijdagavond is de 70-80-90-party in de feesttent met Guy Swinnen & Remix en een afterparty met dj Chris Barrow. Zaterdag is er de Weyerkesgordel en de Zolderrun, zondag kan je opnieuw de gordel fietsen en op de shownamiddag verschijnen Paco Garcia, Frank Galan, Eddy Cantell, Tom Saeys en Regi. http://www.weyerkesfeesten.be

veronique-bartels-naar-provincieraad

Veronique Bartels naar provincieraad

Veronique Bartels, gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang, zal binnenkort ook in de provincieraad zetelen. In Herk-de-Stad is immers provincieraadslid Ludo Lespoix plots overleden, broer van gemeenteraadslid Tony Lespoix. En vermits Veronique Bartels als eerste opvolger op de lijst van het Vlaams Belang stond, mag zij de vrijgekomen plaats innemen. Ze zal dan ook het enige provincieraadslid uit Heusden-Zolder zijn.

vandaag-gezien-6-juni-2010-1

Vandaag gezien

Volgens kenners gaat het nachtvlinderbestand achteruit. "Aan deze twee zal het niet liggen," dacht Gilbert Jans toen hij hen op heterdaad betrapte.


tuningcars-op-marktplein

Tuningcars op Marktplein

Tuningcars verwacht je normaal bij allerlei bijeenkomsten op het circuit. Maar vandaag stonden ze in alle vormen en kleuren op het Marktplein te kijk. Ze lokten vooral een jong publiek.

   

een-aparte-kijk-in-de-kerken

Een aparte kijk in de kerken

Vandaag waren de er de openkerkdagen. Bezoekers konden er een kijkje nemen op plaatsen waar je anders niet makkelijk komt. In Viversel bijvoorbeeld was de sacristie toegankelijk. In Bolderberg werden de bezoekers op orgelconcerten getrakteerd. In Heusden konden ze de kerkschatten in het museum bekijken en in de Kluiskapel kon je een moment van rust inlassen. Meer foto's

nieuwe-pech-voor-laurens-vanthoor

Nieuwe pech voor Laurens Vanthoor

Tijdens de Masters Formule 3 in Zandvoort is Laurens Vanthoor vandaag weer maar eens met pech geconfronteerd. Hij vertrok vanuit 14de positie maar omdat hij - in regenachtige omstandigheden - de safety car niet had gerespecteerd, moest hij een zogenaamde 'drive through' maken, dat is een verplichte trage passage door de pitlane. Dat verknoeide zijn hele race waarin hij uiteindelijk 22ste werd.

grote-brandoefening-in-leegstaand-huis

Grote brandoefening in leegstaand huis

In een leegstaand huis in de Guido Gezellelaan heeft de brandweer vandaag een spektakulaire oefening gehouden. Het gaat om de vroegere woning van Frans Beckers, die ter beschikking was gesteld door de huidige eigenaar Erik Claes, zelf zoon van een voormalig brandweerman. De oefening was vooral bedoeld om nieuwe brandweermannen ervaring te laten opdoen, ze moesten een waterinstelling maken, een brandhaard localiseren en slachtoffers evacueren, daarna volgden praktische oefeningen (…) Lees het hele bericht

veel-ongevallen-met-tweewielers

Veel ongevallen met tweewielers

Het mooie weer bracht dit weekend nogal wat fietsers en motorrijders op de weg, en die zijn op de Limburgse wegen ook in heel wat ongevallen betrokken geraakt. Zaterdag na de middag kwam in de Graaf de Theuxlaan een motorrijder te val. Hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Rond kwart voor elf vanmorgen kwam een fietser ten val op de Zolderse Weg. En kort voor zes uur vanavond viel een fietser in de Toekomststraat. De slachtoffers zijn telkens met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

nieuwe-overwinning-voor-kim-bosmans

Nieuwe overwinning voor Kim Bosmans

Atlete Kim Bosmans (AVT) uit Heusden-Zolder was de snelste in de stratenloop in Sint-Lambrechts-Herk. Ze won de 10 km in 37:06 en arriveerde met bijna 6 minuten voorsprong op de tweede. Daarmee bewijst ze nogmaals dat ze in goede doen is. Op de meeting in Hechtel won Gwendolien Feyen dan weer dan 100 meter in 12:54

vandaag-gezien-6-juni-2010

Vandaag gezien

Nabij de stallingen van Bovy, een kip met liefst 8 kuikens. Het lijkt wel een paastafereel.

woensdag-komt-de-valbus

Woensdag komt de Valbus

Op woensdag 9 juni komt de Valbus naar Heusden-Zolder. Dat is een campagnebus over valpreventie. Wie 65 of ouder is, houdt aan een valpartij vaak meer over dan wat schaafwonden. In de bus wordt getoond hoe je valpartijen zoveel mogelijk kan voorkomen. Eerst krijgen de bezoekers een vragenlijst over hun zicht, medicatiegebruik, het schoeisel, enz. Daarna kunnen ze hun eigen risico's testen en krijgen ze tips. Iedereen krijgt een gratis lifestylemagazine mee rond gezond en kwalitatief ouder (…) Lees het hele bericht

de-akkermennekes-op-de-franse-toer

De Akkermennekes op de Franse toer

Volkskunstgroep De Akkermennekes organiseert dit weekend een festival waarin Frankrijk centraal staat. Om de twee jaar zetten De Akkermennekes een ander land centraal om met zoveel mogelijk aspecten van de volkskunst te kunnen kennismaken. Uit de Elzas is de Groupe Folklorique du P ays de Haunau van Bouxwiller te gast en uit Angers komt 'La Brise d' Anjou'. En de mannelijke Akkermennekes - dat zijn dan in feite de Akkermannen - maakten van de gelegenheid gebruik om hun (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-5-juni-2010

Vandaag gezien

Terwijl ze in Kleine Brogel vanmiddag al 30 graden hebben gemeten, zoekt een zwarte zwaan verkoeling in de beek van Bovy. De vogel maakt daarbij nogal wat manoeuvres.  Meer foto's

gratis-aardbeien-laat-me-niet-lachen

Gratis aardbeien? Laat me niet lachen.

Honderden inwoners van Heusden-Zolder zijn zaterdag tevergeefs met hun bon voor gratis aardbeien naar het Koning Boudewijnplein gekomen. Het Belang van Limburg had daar zijn tentje opgeslagen voor de jaarlijkse aardbeienactie met Veiling Borgloon. Tussen 10 en 13 uur kon iedereen langskomen voor zijn bakje, maar even over elf uur was de voorraad al uitgeput. Het aanwezige team beweerde dat er 1500 bakjes waren uitgedeeld, maar als je weet dat er enkele duizenden abonnees wonen in deze gemeente (…) Lees het hele bericht

toch-nog-taxussnoeisel-binnenbrengen

Toch nog taxussnoeisel binnenbrengen

In Limburg gaat de inzameling van taxus gewoon door. Limburg.net heeft zich zelf geëngageerd om het snoeisel in te zamelen, zo laat directeur en Heusdenaar Kris Somers weten. Deze week werd bekendgemaakt dat de inzameling ten voordele van Kom Op Tegen Kanker werd afgeblazen omwille van de te hoge kostprijs voor de betrokken firma. Limburg.net heeft ondertussen een akkoord bereikt met een aantal gemeenten, waaronder Heusden-Zolder. Van 15 juni tot 12 september kan (…) Lees het hele bericht

jan-cops-exposeert-in-de-bib

Jan Cops exposeert in de bib

In de polyvalente zaal van de bibliotheek had vrijdagavond de vernissage plaats van een interessante tentoonstelling met werk van Jan Cops. Jan is een veelzijdig kunstenaar die onder meer houtsculpturen, pentekeningen, glas- en spiegeletsen toont. De expo loopt nog tot en met zaterdag 26 juni en kan gratis bezocht worden tijdens de openingsuren van de bib. Bekijk hier enkele impressies

vandaag-gezien-4-juni-2010

Vandaag gezien

Je hebt het misschien ook al gezien vandaag, de informatiekar van de politie staat momenteel in de Guido Gezellelaan met de waarschuwing 'Uw snelheid wordt gecontroleerd'. Het gaat om een campagne waarbij de politie eerst waarschuwt en dan de flitswagen ook in die buurt zet. Dat is al gebeurd in de Schaapsweg, Weg naar de Grauwe Steen en Terlaemenlaan. 835 bestuurders zijn gecontroleerd, 29 zijn gefotografeerd.

fietsexamen-in-viversel

Fietsexamen in Viversel

Vandaag was het - onder een stralende zon - de beurt van de leerlingen van het zesde leerjaar van de lagere school in Viversel om hun fietsexamen af te leggen. Onder toezicht van de politie moesten de leerlingen allerlei verkeerssituaties overwinnen. En dat lukte meer dan behoorlijk. Meer foto's

kennismaken-met-de-dodehoekcamera

Kennismaken met de dodehoekcamera

Het leger was vandaag met enkele vrachtwagens te gast in de Brugstraat. De militairen lieten de leerlingen plaatsnemen in vrachtwagens met en zonder dodehoekcamera, terwijl hun collega's buiten stonden. Het was de bedoeling op die manier het gedrag van vrachtwagenbestuurders te leren inschatten en zo veiliger in het verkeer te gaan. Meer foto's

dossche-afbraak-krijgt-zwaluw-staart

Dossche-afbraak krijgt (zwaluw)staart

Er zal bij de afbraak van de Dosschetorens rekening worden gehouden met de zwaluwen die daar een nest hebben. Dat is vanmorgen afgesproken tussen nv De Scheepvaart en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het ANB was ter plaatse gekomen na een klacht van Vogelbescherming Vlaanderen. Die vereniging had gevraagd de sloping van de hoogste toren stil te leggen omdat daar tientallen zwaluwnesten hangen. De Scheepvaart laat nu het deel waar de nesten hangen, zoveel (…) Lees het hele bericht

moord-net-over-de-grens-met-houthalen

Moord net over de grens met Houthalen

In het hotel Belfleur in de Stationsstraat in Houthalen, net over de grens met Zolder, heeft afgelopen nacht een man zijn vriendin doodgestoken. De dader raakte zelf lichtgewond, nadat hij probeerde zelfmoord te plegen, maar is gearresteerd. Over zijn motief en de precieze omstandigheden is nog niets bekend, speurders zijn ter plaatse. UPDATE Het gaat om een  twee veertigers uit Hechtel-Eksel. De vrouw zou de minnares van de man geweest zijn, het gaat dan wellicht ook om een passioneel drama.  UPDATE Het was het personeel dat de vrouw rond de middag aantrof in de hotelkamer. Ze was omgebracht met verschillende messteken. Zij was 44, de dader enkele jaren ouder.

drugs-gevonden-op-overlastplaatsen

Drugs gevonden op overlastplaatsen

Anonieme ploegen van de politie hebben woensdagavond een aantal overlastplaatsen gecontroleerd in Heusden-Zolder. Ze werkten daarbij samen met een drugshondgeleider van de federale politie en de politie Hazodi. Het gaat om plekken waarover klachten en meldingen waren binnengekomen. De afgelopen weken was al discreet toezicht gehouden. Woensdagavond zijn onder meer 9 auto's en 41 personen gecontroleerd. Eén persoon is onmiddellijk aangehouden, bij een ander is een huiszoeking (…) Lees het hele bericht

op-het-nippertje-aan-catastrofe-ontsnapt

Op het nippertje aan catastrofe ontsnapt

Drie vrouwen, op de terugweg van hun werk, zijn gisteravond even over 10 uur aan een catastrofe ontsnapt toen hun auto een klapband kreeg op de kanaalbrug in de Westlaan. De bestuurster raakte daardoor de controle kwijt over het stuur en de wagen ging door de vangrail. Gelukkig bleef hij over de rand van de brug hangen. De bestuurster en een passagier raakten lichtgewond en zijn voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer (…) Lees het hele bericht

new-radio-kings-vanavond-in-muze

New Radio Kings vanavond in Muze

Er was een tijd dat na het slotfeest het podiumgebeuren stilviel in Muze, maar da's tegenwoordig enigszins anders. Vooral omdat nogal wat artiesten maar graag naar het cultuurcentrum afzakken voor een try-out van een nieuwe show bijvoorbeeld. Vanavond staat Kommil Foo in de schouwburg met een herneming van de voorstelling 'Wolf', maar die is al lang uitverkocht. Nadien volgt nog een feestje in de feestzaal met The New Radio Kings. Zanger Pieter Embrechts en pianist Thomas de Prins (…) Lees het hele bericht

acv-organiseert-fietszoektocht

ACV organiseert fietszoektocht

Wie Heusden-Zolder eens op een andere manier wil leren kennen, kan zondag deelnemen aan de gezinsvriendelijke fietszoektocht van het ACV. Het traject gaat over 15 km, vooral door een groene omgeving. Onderweg moeten allerlei eenvoudige vragen opgelost worden. Vertrek tussen 14 en 15 uur aan Sint-Baaf in Eversel. Deelnemen kost 2 euro per persoon (maximaal 6 euro per gezin), maar daarvoor krijg je bij aankomst een kop koffie en een boterham en je kunt ook leuke prijzen (…) Lees het hele bericht

serviceflats-zullen-carpe-diem-heten

Serviceflats zullen Carpe Diem heten

De serviceflats die het OCMW in de Hesdinstraat - bij De Zandloper - laat bouwen zullen Carpe Diem heten. "Met 'Pluk de dag' willen we de geest van het huis wat weergeven, het genieten van de kleine dingen en mogelijkheden benadrukken," zegt OCMW-voorzitter Marc Vanderstraeten. Het gaat om 28 serviceflats, over drie bouwlagen, met beperkte gemeeschappelijke ruimten. Het is de bedoeling dat de bewoners zoveel mogelijk gebruik maken van het dienstencentrum. De flats zullen (…) Lees het hele bericht

leerlingen-van-de-brug-slagen-in-fietsexamen

Leerlingen van De Brug slagen in fietsexamen

Ook de leerlingen van het zesde leerjaar van De Brug zijn vandaag gelukt in hun fietsexamen. Ze hadden zich de voorbije weken voorbereid en slaagden er met de hulp van politie en stadswachten in om 12 verschillende verkeerssituaties goed aan te pakken, dat gebeurde onder meer in de Brugstraat, de Koerselsebaan en de rotonde in het centrum.

luc-is-klaar-voor-groenland

Luc is klaar voor Groenland

't Zijn de laatste uren van Luc Reynders in het warme België, morgenvroeg vertrekt hij richting Schiphol en begint zijn koude expeditie richting Groenland. We zijn vanavond nog even bij hem langs geweest terwijl hij zijn rugzak klaarmaakte en paste. Zijn trouwe metgezel voor de komende weken, samen met de bagage op de slede zal hij 95 tot 100 kg meezeulen. Luc is de kalmte zelve, en is vandaag na het werk nog iets gaan drinken met de collega's die een tandje bijsteken zodat hij (…) Lees het hele bericht

rare-auto-s-op-circuit-zolder

Rare auto's op Circuit Zolder

Rare karretjes vandaag op Circuit Zolder: bijna allemaal Engelse catham's 7, die daar aan het proefdraaien waren voor het Caterham Eurofest 2010, nu zaterdag en zondag. Voor de geïnteresseerden: de toegang is gratis.

7-overtreders-in-inakker

7 overtreders in Inakker

De verkeersdienst van de politie heeft toezicht uitgevoerd op het tijdelijk eenrichtingsverkeer in Inakker. 7 overtreders zijn betrapt, 4 overtreders krijgen nog een extra boete wegens gsm’en aan het stuur en niet dragen van de gordel. In Wendelenhof zijn 3 parkeerovertredingen vastgesteld.

bewel-toonde-zijn-veelzijdigheid

Bewel toonde zijn veelzijdigheid

Heel wat mensen zijn vandaag een kijkje gaan nemen in één van de Beschermde Werkplaatsen voor Limburg, Bewel. De 10 vestigingen, dus ook die van Heusden-Zolder in de Terrillaan zetten samen de deuren op om het publiek te laten kennismaken met het werk van de 1.700 personeelsleden. "Geregeld krijg ik vragen over onze werknemers en de aard van onze activiteiten en begeleiding," zegt algemeen directeur Patrick Nelissen. "Met deze opendeurdag wilden we het grote (…) Lees het hele bericht

zwaluwnesten-bedreigd-bij-dossche

Zwaluwnesten bedreigd bij Dossche

Vogelbescherming Vlaanderen vraagt om de afbraak van de Dosschetorens stop te zetten tot in het najaar. Tegen de Dosschegebouwen zijn tientallen nesten van de huiszwaluw aangetroffen. Dat is een beschermde vogelsoort die de jongste jaren alsmaar zeldzamer wordt in ons land. De zwaluwen broeden tot eind september, begin oktober. Vogelbescherming vraagt - desnoods via de natuurinspectie - om de afbraak tot dan stil te leggen. Ook de nesten van de zwaluwen zijn (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-2-juni-2010

Vandaag gezien

Het Muzepersoneel sloeg woensdagavond aan het kokkerellen, met wisselend succes zo te zien, want de pizza die ze uit de oven haalden is duidelijk een nieuwe creatie: Pizza Charbonnage

bonsai-snoeien-is-een-kunst

Bonsai snoeien is een kunst

In Muze gaf Alfredo Salaccione vanavond een demonstratie bonsai snoeien. Deze bonsaikunstenaar is al sinds zijn dertiende bezig en ging onder meer in de leer bij de befaamde Salvatore Liporace. In 2007 won hij de derde plaats in de Belgische wedstrijd 'nieuw bonsai talent'. Hij was dan ook voor een aandachtig publiek aan de slag.

robotspecialisten-in-bolderberg

Robotspecialisten in Bolderberg

De leerlingen van de vrije basisschool van Bolderberg hebben zich nu ook al opgeworpen als geniale robotbouwers. Maandenlang hebben ze gesleuteld aan hun electronische vriendjes en dan meegedaan aan de Eurekawedstrijd van het TIHH in Hasselt. Daar moesten ze met een zelfgeprogrammeerde robot een parcours afleggen en aan het eind zelfs een drenkeling uit een moeras redden. Alex Willems en Nik Tormans traden aan met de Bolderbots, Jasper Teunen, Giel Goris, Joris en Quinten Driessens (…) Lees het hele bericht

sterkste-groei-faillissementen-in-limburg

Sterkste groei faillissementen in Limburg

In de maand mei zijn in ons land 825 bedrijven failliet gegaan, een triest record. Dat heeft het bureau Graydon becijferd. In Limburg zijn in de eerste vijf maanden van dit jaar al 301 bedrijven failliet verklaard, dat is 11,50 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, en meteen ook de sterkste groei in Vlaanderen. In Heusden-Zolder lijkt het nog mee te vallen met een 6-tal faillissementen. Het laatste daarbij is het bouwbedrijf Atabo uit de Sint-Lutgardisstraat.

demonstraties-in-bijenhal-bovy

Demonstraties in bijenhal Bovy

Na enkele jaren leegstand is de bijenhal op Bovy opnieuw door bijen ingenomen. In het voorjaar zijn ze voor hun bestuivingswerkzaamheden verhuisd naar de fruitstreek, ze zorgen voor appels en kersen en brengen honing binnen voor de imker. Op zaterdag 5 juni en zondag 6 juni gaan de imkers van Bovy de honing op ambachtelijke wijze oogsten, het zogenaamde koud slingeren. Van 14 tot 17 uur geven imkers Georges Caubergs en André Veltjen demonstraties en uitleg. En dat het bijenleven (…) Lees het hele bericht

erfgoed-te-kijk-op-open-kerkdag

Erfgoed te kijk op Open-kerkdag

Zoals in de rest van het land en zelfs Europa kan je op de eerste zondag van juni in Heusden-Zolder een aantal kerken bezoeken in het kader van 'Open Kerkdag'. Van 10 tot 18 uur wordt vooral het verborgen erfgoed in de kijker gezet. In de Sint-Jobkerk van Bolderberg geeft organiste Ria Creten mini-concerten met werk van Pachelbel, Händel en Bach. Je kunt ook een kijkje gaan nemen in de Sint-Quirinuskerk van Viversel en de kapel van De Kluis. In de (…) Lees het hele bericht

groenlandexpeditie-aan-een-zijden-draadje

Groenlandexpeditie aan een zijden draadje

't Zijn spannende dagen voor Luc Reynders, gisteren zag het ernaar uit dat de Groenlandexpeditie waar hij zich samen met zijn Nederlandse teamgenoten sinds begin dit jaar op voorbereidt, in het water zou vallen. De Deense overheid had immers beslist heel het gebied in Groenland tot september af te sluiten. De weersomstandigheden waren er immers verslechterd en een andere expeditie was dagenlang vermist. De Denen hadden 5 helicopters ingezet om hen op te sporen en wilden niet nog (…) Lees het hele bericht

dorpsraad-op-bezoek-in-berenhuis

Dorpsraad op bezoek in Berenhuis

Dat het gloednieuwe Berenhuis niet alleen boeiend is voor kinderen, bleek tijdens het bezoek van de Heusdense Dorpsraad. Die wilde ook wel eens weten wat daar allemaal gebeurd langs de Koerselsebaan. Ze kregen van bezielster Gerlinde Gilissen alvast een boeiend verhaal te horen, en beloofden op een keer terug te komen met de reuzen, als ze klaar zijn.

leerlingen-oefenen-op-behendigheidsparcours

Leerlingen oefenen op behendigheidsparcours

Neen, de leerlingen van De Springplank in de Kapelstraat waren vandaag geen circusnummers aan het voorbereiden. Ze konden heel de dag oefenen op het fietsbehendigheidsparcours van de Vlaamse Wielerschool en dat is er precies op gericht om hen veiliger en met meer vertrouwen door het verkeer te loodsen. Want ook daar worden ze geconfronteerd met allerlei hindernissen. En voor de leerlingen van het zesde leerjaar was het tegelijk een laatste voorbereiding op het fietsexamen dat hen de komende dagen wacht, net zoals die van andere scholen in Heusden-Zolder. Meer foto's

groeiend-aantal-energiesubsidies

Groeiend aantal energiesubsidies

Door het groeiende succes van energiebesparende maatregelen en de premies daarvoor heeft de gemeente pas dit jaar een aantal aanvragen van vorig jaar kunnen uitbetalen. In 2008 zijn 528 aanvragen ingediend, vorig jaar waren er dan 822 en in de eerste 5 maanden van dit jaar al 419. In 2008 volstond een budget van 160.000 euro. Vorig jaar ging het om 283.000, doordat het budget toen uitgeput raakte is dit jaar nog eens 80.000 euro gebruikt voor (…) Lees het hele bericht

hellebaut-maakt-belgische-rentree-in-de-veen

Hellebaut maakt Belgische rentree in De Veen

Olympisch kampioene hoogspringen Tia Hellebaut maakt op 2 juli haar comeback op de internationale meeting in Madrid. Acht dagen later, op zaterdag 10 juli, maakt ze haar rentree voor het Belgische publiek op de Nacht van de Atletiek in De Veen. Dat heeft ze vandaag bekend gemaakt tijdens de voorstelling van de 31ste KBC-Nacht. Hellebaut stopte na haar olympische titel in Peking in augustus 2008 met atletiek. In juni vorig jaar beviel ze van een dochter. Eerder dit (…) Lees het hele bericht

vrachtwagens-raken-de-weg-kwijt

'Vrachtwagens raken de weg kwijt'

Werkgeversorganisatie VOKA-Limburg is boos op de gemeentebesturen omdat die vaak op eigen houtje een voorkeursroute voor vrachtwagens uittekenen. Volgens VOKA leidt een gebrek aan onderlinge afstemming tot omwegen met onveilige verkeerssituaties en verdwaalde vrachtwagens tot gevolg. Eén van de slechte voorbeelden is volgens VOKA het bedrijventerrein Heusden-Zolder – Lummen. "Daar leidt de niet-afstemming van mobiliteitsplannen tot absurde situaties op het (…) Lees het hele bericht