Archief mei 2011

ook-fietsexamen-bij-slecht-weer

Ook fietsexamen bij slecht weer

Ook bij slechte weersomstandigheden moet je op een veilige manier in het verkeer kunnen fietsen. Dat ondervonden de leerlingen van het zesde leerjaar van Berkenbos vandaag. (Meer foto's van Rudi Coomans)

peter-regi-is-de-held-van-de-weyerkesgasten

Peter Regi is de held van de Weyerkesgasten

Onwaarschijnlijke taferelen vanmiddag in 't Weyerke. Regi Penxten was er te gast om officieel het peterschap te aanvaarden over 't Weyerke. De popster reed in een golfwagen heel 't Weyerkedomein af en ging de bewoners van elk paviljoen persoonlijk begroeten. Die hadden de boel versierd met spandoeken en ballonnen, enkelen gingen flink uit de bol toen Regi arriveerde. Hij werd overladen met kussen en knuffels. "Ik word wel vaker gevraagd om mij ergens aan te (…) Lees het hele bericht

dit-jaar-twee-wedstrijden-voor-beker-van-belgie

Dit jaar twee wedstrijden voor beker van België

Wielerclub Chasse Patat staat op minder dan een maand van zijn 9de Grote Prijs Ward Van Ende. Op zondag 26 juni worden in Heusden-Centrum 2 wielerwedstrijden voor de beker van België georganiseerd: die voor nieuwelingen en daarnaast komen ook de kleppers van elite z.c. en beloften voor de eerste 'Dwars door Limburg'. De renners maken eerst een grote ronde van 122 km door de provincie. Omwille van het professionele karakter van de wedstrijd moet Chasse Patat van de (…) Lees het hele bericht

hans-textiel-gaat-definitief-dicht

Hans Textiel gaat definitief dicht

De winkel van Hans Textiel in de Koolmijnlaan houdt uitverkoop en gaat dicht. Dat is het gevolg van een mislukte overnamepoging van de keten in Nederland gevolgd door een faillissement. De vestiging in Heusden heeft een aparte geschiedenis achter de rug. Een tweetal jaren geleden sloot Hans al zijn winkels in België, maar enkele maanden later werd alleen de winkel in Heusden heropend, nadat het management daar bijzonder geheimzinnig over had gedaan. Blijkbaar omdat het de enige winkel in ons land met goede cijfers was. Maar ook dat verhaal is nu dus afgelopen.

vandaag-gezien-31-mei-2011

Vandaag gezien

Dit is een wolfspin met een ei. (foto Jan Leijskens)

het-weer-droog-zonnig-en-warm

Het weer: droog, zonnig en warm

De regen is een welkome afwisseling voor fauna en flora, maar natuurlijk verkiezen de meesten toch wel zonneschijn. Dankzij het opbouwen van een hogedrukgebied over West-Europa kan de zon de volgende dagen steeds vaker tevoorschijn komen en het kwik gaat gestaag de hoogte in.
Vandaag maakt regen in de namiddag plaats voor een afwisseling van droge perioden en enkele buien. Het is eerder fris bij maxima slechts rond 15 graden.
Morgen stijgt de luchtdruk gestaag. Wolkenvelden wisselen (…) Lees het hele bericht

tientallen-zwaluwnesten-bedreigd-in-ophaalgebouw

Tientallen zwaluwnesten bedreigd in ophaalgebouw

In november zal gestart worden met de inrichting van de werf aan De Verdieping (het ophaalgebouw) en begin volgend jaar zullen de werkzaamheden van start gaan. Na de zomer zal de architect het bestek klaar hebben, er is een lichtkunstenaar aangesteld en de gemeente is bezig met het kiezen van de materialen zoals de vloeren e.d. Zoals het er nu naar uitziet zal het CVO nog altijd in september 2013 zijn intrek kunnen nemen in een deel van het gebouw. Ondertussen kan iedereen de evolutie van het dossier (…) Lees het hele bericht

ook-atleten-van-hier-naar-special-olympics

Ook atleten van hier naar Special Olympics

Van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 juni organiseren Hasselt en Genk de Special Olympics. Atleten met een handicap komen er tegen elkaar uit in verschillende sportdisciplines. Van badmintonclub Smash nemen er drie spelers deel: Bob Biesmans, Stevie Nagy en Steven De Craene. Van KBBC Zolder trekken Kris Cuppens en Alice Beliën met twee G-basketploegen naar ginder. Ze zullen er woensdagavond om 20u30 ook al bij zijn tijdens de openingsceremonie op het Dusartplein in Hasselt, nadien spelen ze hun wedstrijden in de Grenslandhallen.

vandaag-gezien-30-mei-2011

Vandaag gezien

Het restaurant Déjà Vu in Heusden heeft een nieuwe bewoner, een tortel met gezinsuitbreiding in het vooruitzicht. Gelukkig is het momenteel warm genoeg zodat de verwarming niet op moet, anders zou tortel flambé de nieuwe specialiteit van het huis worden. (foto Julien Maebe)

fiets-opladen-aan-den-lavaar

Fiets opladen aan Den Lavaar

Een tijd geleden stelde Toerisme Limburg aan Den Lavaar de oplaadzuilen voor elektrische fietsen voor. Sinds enkele dagen staat nu de definitieve zuil aan Den Lavaar. Op vraag van de bezoekers kan het personeel met een kaart de zuil activeren - iedereen moet uiteraard zijn oplaadkabel bij hebben - en na een uurtje terrassen is de fiets weer volledig opgeladen. "Een belangrijke aanwinst," zegt zaakvoerder Patrick Liefsoens, "want het aantal mensen dat onze streek met een elektrische fiets aandoet, groeit zienderogen. Het gaat niet alleen om senioren, maar ook om minder geoefende fietsers die een langere tocht willen maken." Het opladen is overigens gratis.

meer-dan-20-000-bezoekers-voor-circo-paradiso

Meer dan 20.000 bezoekers voor Circo Paradiso

Hoewel het moeilijk is om een exacte raming van het aantal toeschouwers te maken, lijkt een bezoekersaantal van boven de 20.000 zeker niet overdreven voor Circo Paradiso. De vrijdagavond, zaterdag en zondag heel de dag was het bijzonder druk. Het weer heeft dan ook mooi meegespeeld, alleen vrijdagnamiddag is de pret voor de schoolkinderen wat bedorven door de regen. Het thema 'Zicht op zee' was ook erg inspirerend, zowel voor de muziek, de animatie als de kunstexpo. En nu maar aftellen naar mei 2013. Ondertussen heb je nog twee dagen om de mooiste foto's in te sturen: redactie[!]heusden-zolder.eu.  (foto Ria De Clerck)

eikenprocessierups-nog-niet-uitgeroeid

Eikenprocessierups nog niet uitgeroeid

De preventieve sproeicampagne van vorige maand heeft weliswaar veel (toekomstige) eikenprocessierupsen vernietigd, maar hier en daar zijn toch nog haarden aan te treffen. Zoals hier op een particulier perceel in de Michel Scheperslaan.(foto Jos Bosmans)

ook-de-muziek-op-circo-paradiso-bekoort

Ook de muziek op Circo Paradiso bekoort

Zondag was het absolute hoogtepunt van Circo Paradiso, het mooie weer deed al van de vroege middag een pak volk toestromen en dat bleef zo tot 's avonds. Eén van de hoogtepunten was onder meer het optreden van Guido Belcanto en Jan De Smedt, met liedjes van de Zangeres Zonder Naam tot Freddy Quin. (foto) en ook Along Goes Mary kon opnieuw het publiek bekoren. (Meer foto's van Ria De Clerck)

harmonieen-uit-heusden-zolder-concerteren

Harmonieën uit Heusden-Zolder concerteren

In de fanfarezaal aan de Kerkenblookstraat had zondagnamiddag een concert plaats met de vier harmonieën van Heusden-Zolder. Het werd een gevarieerd programma met de gastharmonie De Verenigde Vrienden, De Ware Vrienden, Eigen Volk (foto) en De Heidegalm. (foto Lieven Kaerts)

regi-en-elke-gaan-trouwen

Regi en Elke gaan trouwen

Regi Penxten en Elke Vanelderen gaan in het huwelijksbootje stappen, alleen is nog niet duidelijk wanneer precies. Ze vormen al 8 jaar een koppel. Regi had Elke voor haar 33ste verjaardag meegenomen op citytrip naar New York en in Central Park heeft hij haar ten huwelijk gevraagd, en ze heeft blijkbaar 'yes' gezegd. Als het huwelijk in Heusden-Zolder plaats heeft, mogen we ons aan het society gebeuren van het jaar verwachten.

eerste-communie-in-bolderberg

Eerste communie in Bolderberg

In Bolderberg deden zowat 30 kinderen hun eerste communie. (foto Rudi Coomans)

14-vormelingen-in-berkenbos

14 vormelingen in Berkenbos

In Berkenbos ontvingen vandaag 14 jongens en meisjes het vormsel. Vormheer was  Lode Delille, samen met pastoor Frans Kusters op de foto. (foto Berkenbos.be)

goedemorgen-roomservice

Goedemorgen, roomservice

Deze koolmezen in de Voortstraat maken nog even gebruik van de roomservice die vader en moeder hen aanbieden, maar ondertussen zitten ze aan de uitgang klaar om de nestkast te verlaten. (foto Lieven Kaerts)

twee-belgische-titels-voor-marleen-loos-1

Twee Belgische titels voor Marleen Loos

Marleen Loos van Badmintonclub Smash is in Merchtem Belgisch kampioen bij de veteranen geworden. Zowel bij de enkel dames +45 jaar als bij de dubbel dames +35 jaar haalde ze goud en in het dubbel gemengd +45 jaar behaalde ze zilver. De 1ste dame ploeg van Smash stijgt ook naar de 3de liga, naast Marleen Loos, Sarah Mondelaers en Jose Klomp krijgt deze ploeg ook versterking van Jasperina Coenen die na 4 jaar Dropshot terug naar Smash komt.

52-eretekens-uitgereikt-tijdens-plechtigheid

52 eretekens uitgereikt tijdens plechtigheid

In 't Kuipershof had de jaarlijkse bijeenkomst plaats van de Koninklijke en Menslievende Vereniging van Dragers van Eretekens en Medailles, afdeling Limburg. Daarbij zijn in het totaal 52 eretekens uitgereikt. Op de foto neemt de Limburgse voorzitter Tony Leten, inwoner van Heusden-Zolder zijn medailles in ontvangst. (foto Peter Vanduren)

al-die-willen-te-kapren-varen

Al die willen te kapren varen ...

Zaterdag was Circo Paradiso opnieuw een schot in de roos.Van in de vroege middag was het al bijzonder druk. Daarvoor was onder meer het academiespel verantwoordelijk. De academie had in het Domherenbos een spel met een hele resem opdrachten in het teken van de zee en piraterij uitgewerkt. Daaraan namen ver over de 1.000 kinderen deel, en die brachten dan ook nog eens familie mee. Andere blkvanger zaterdag na de middag was kapitein Winokkio met zijn matrozenband, die voor flink wat ambiance bij (…) Lees het hele bericht

duitse-kwb-op-bezoek-in-heusden

Duitse KWB op bezoek in Heusden

Een delegatie van de KAB, dat is de Duitse KWB uit de streek van Aken is vandaag op bezoek bij de KWB van Heusden. Het gaat om een tegenbezoek want de Heusdense delegatie was vorig jaar al in Aken geweest. Op het programma vandaag stonden een bezoek aan de mijn en de sociale omgeving, de reconversie-aspecten, de kluis van Bolderberg en Meylandt. (foto Lieven Kaerts)

vergeet-uw-circofoto-s-niet

Vergeet uw Circofoto's niet

Vandaag zijn we toe aan dag 2 van Circo Paradiso, en het kunstenfestival werkt blijkbaar inspirerend. Zo blijkt uit de foto's die jullie al voor onze wedstrijd hebben ingestuurd. Die loopt ook nog de komende dagen en niet te versmaden ... er is een cultuurcheque van 200 euro te winnen. redactie[!]heusden-zolder.eu

fietsers-zijn-vertrokken-naar-lourdes

Fietsers zijn vertrokken naar Lourdes

Bij De Koster in Viversel zijn vanmorgen drie moedige fietsers vertrokken voor een 9-daagse tocht naar Lourdes. Ronny De L'arbre, Benny Ooms en Rik Tijskens willen met hun marathon geld inzamelen voor 't Weyerke. Ze zullen daarvoor dagelijks gemiddeld 150 km afleggen, in totaal krijgen ze 1300 km voor de wielen. Ze hebben enkele begeleiders bij, onder meer met een zwerfwagen. "We hebben de tocht goed voorbereid," vertellen ze. "Elk heeft er ongeveer 3.000 km training (…) Lees het hele bericht

openingsspektakel-met-vuurwerk-en-vreemde-wezens

Openingsspektakel met vuurwerk en vreemde wezens

Vrijdagavond om 22 uur werd een officieel openingsspektakel gebracht. Opnieuw waren er de percussionisten, vreemde wezens doolden door het publiek, twee steltenlopers creëerden reuzen zeepbellen, ... en het geheel werd afgesloten met een gesmaakt vuurwerk.(Meer foto's)

kunst-met-de-zee-als-inspiratie

Kunst met de zee als inspiratie

De ooh's en aah's waren weer niet uit de lucht bij de talrijke bezoekers van de academietentoonstelling op Circo Paradiso. Zoals het thema 'Zee in Zicht' van heel het kunstenfestival luidt, zo hadden de jonge kunstenaars zich ook laten inspireren door de zee: vissen, visschotels, boten, piraten, vervuiling, zeemeerminnen, ... het is allemaal te zien tijdens een even prachtige als verrassende tentoonstelling. En belangrijk, het is een eindejaarstentoonstelling, dus ze blijft geopend tot en met 19 juni, elke dag van 14 tot 20 uur, zondag tot 18 uur, maar dit weekend uiteraad doorlopend. (Meer foto's)

geslaagde-eerste-circo-avond

Geslaagde eerste Circo-avond

De eerste Circo Paradiso dag zit erop, en het was er eentje met twee gezichten. Het middaggebeuren met de schoolkinderen werd geteisterd door regen en viel daardoor voor een stukje in het water. Maar daarna klaarde het op, de zon kwam erdoor en het publiek stroomde toe. Veel belangstelling was er voor de academietentoonstelling, de Lokomotiv Trashfanfare en het bijzonder gesmaakte optreden van de koninklijke muziekkapel van de marine. Ondertussen draaide ook de antieke kermis op volle toeren. (meer foto's)

fase-rood-rood-toegangsverbod-in-bossen

Fase rood-rood: toegangsverbod in bossen

Sinds vanmiddag is in de openbare bossen en natuurreservaten van 29 Limburgse gemeenten - ook Heusden-Zolder - de alarmfase rood-rood van kracht. De voorbije dagen was dat al fase rood wegens brandgevaar, maar de gouverneur heeft dat opgetrokken tot de allerhoogste fase. Dat betekent dat de bossen vanaf nu verboden terrein zijn, medewerkers van Bos & Natuur hebben waarschuwingsborden aangebracht. De regen van vandaag heeft overigens het brandgevaar niet verminderd.

200-leerlingen-doen-fietsexamen

200 leerlingen doen fietsexamen

De fietsexamens voor leerlingen van het zesde leerjaar volgen in snel tempo. In het totaal nemen 10 scholen deel met een 200-tal leerlingen. De actie wordt georganiseerd door de wijkagenten en verkeersdienst van de lokale politie samen met de gemeenschapswachten en de basisscholen. Na een voorbereidende oefenles met politie leggen de leerlingen een fietsparcours af in het echte verkeer. 10 gemeenschapswachten en politie beveiligen en evalueren de kinderen op diverse verkeerssituaties, de (…) Lees het hele bericht

opnieuw-warmer

Opnieuw warmer

Na de doortocht van een buienlijn, bouwt een mobiele wig op en stabiliseert de atmosfeer enige tijd. Enkele storingen komen tijdens het weekend dicht in onze buurt en veroorzaken vooral bewolking, maar in mindere mate voor neerslag. Na het weekend wordt even lucht van subtropische oorsprong aangevoerd, maar op dinsdag wordt deze warme lucht verdreven door een storing. Het typische Belgische lenteweer staat op het programma.
Vandaag vallen er na de middag nog een aantal buien, maar stilaan wordt het (…) Lees het hele bericht

tijdig-reserveren-voor-vakantieopvang

Tijdig reserveren voor vakantieopvang

Het OCMW organiseert ook deze zomer vakantieopvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. De opvang wordt gegroepeerd in de vestigingen van Zolder, Heusden en Berkenbos. Het is wel nodig om vooraf te reserveren. Voor de maand juli kan dat van 30 mei tot en met 6 juni, reservaties voor augustus moeten gebeuren van 4 juli tot en met 8 juli. Meer info op www.ocmwheusdenzolder.be of bij de dienst kinderopvang, 011-45 61 50

tewerkstellingsfonds-houdt-214-mensen-aan-t-werk

Tewerkstellingsfonds houdt 214 mensen aan 't werk

Vorig jaar zijn via het tewerkstellingsfonds 214 werkzoekenden in Heusden-Zolder aan werk geholpen of hebben hun werk behouden. Heusden-Zolder is de enige gemeente - of toch één van de weinige - die zo'n fonds heeft om mensen die zwak staan op de arbeidsmarkt aan de slag te helpen Dit jaar mogen 6 organisaties 125.000 euro subsidies verdelen, als ze tenminste de nodige resultaten boeken. Het gaat om Stebo (30 werkzoekende inwoners activeren), Bewel (70 inwoners uit kansengroepen (…) Lees het hele bericht

buurman-bestuurt-psv-bolide

Buurman bestuurt PSV-bolide

Nieuws in de Superleague Formula vandaag want de Nederlanders Yelmer Buurman en Robert Doornbos keren terug naar het kampioenschap. Buurman gaat de bolide van PSV Eindhoven besturen. Hij is vandaag voorgesteld op Circuit Zolder, waar hij meteen ook een aantal rondjes draaide. Dat was trouwens in een groot deel van de gemeente te horen. Doornbos zal plaatsnemen in de wagen Atech Reid in de Nederlandse kleuren. (Meer foto's van Davy Neuteleers en Yves Maex)

de-laatste-loodjes-1

De laatste loodjes

Morgenvroeg nog enkele details, maar voor de rest zijn ze er helemaal klaar voor in de Dekenstraat: alles is opgebouwd door Circo Paradiso. En morgen zou het nog een wisselvallige dag zijn, maar het weekend kondigt zich stralend aan. (Meer foto's van Rudi Coomans)

vanavond-gezien-22

Vanavond gezien

Iedereen roept nu al weken op regen. Om 20 uur vanavond kiekte Gust Ischen hoopvol deze dreigende wolken, maar een kwartier later was de zon er opnieuw en had heel Eversel het met zowat één gieter water moeten doen.


minder-parkeercontroles-in-de-toekomst

Minder parkeercontroles in de toekomst

De gemeenteraad kreeg vanavond enorm veel cijfermateriaal te verwerken, van jaarverslagen, voorlopige begrotingen tot begrotingswijzigingen. De oppositie stemde tegen een begrotingswijziging, onder meer omdat volgens oppositieraadslid Tony Beerten (Nieuw) de totale lasten voor de bevolking toenemen met 2,8 tot 3 miljoen euro en hij verwees daarbij naar de Bijdrage voor de Opvang en Transport van Afvalwater en de personenbelasting. De raad keurde ook de nieuwe afspraken goed rond het (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-26-mei-2011

Vandaag gezien

Deze nimf moet nog één keer vervellen en dan is het een volwaardige struiksprinkhaan, gekiekt in het bos aan het Speelhuisje. (foto Bim Borkel)

in-17-dagen-naar-santiago

In 17 dagen naar Santiago

Een groepje van 8 wielertoeristen is vanmorgen vanuit Lillo vertrokken richting Santiago de Compostella. De groep, met fietsers uit Heusden-Zolder - onder wie gemeenteraadslid Tony Lespoix - en Houthalen-Helchteren gaan in 17 etappes naar het Spaanse bedevaartsoord. Daarbij wordt dagelijks 120 tot 150 kilomter afgemalen. Sommige deelnemers hebben vroeger al eens een trip naar Lourdes gemaakt. En nu maar hopen op deftig weer onderweg. (foto Bart Claes)

openluchtzwembad-zoekt-redders

Openluchtzwembad zoekt redders

De vzw Zwembaden is op zoek naar jobstudenten die in juli of augustus als redder aan de slag willen in het openluchtzwembad Terlaemen. Die staan niet alleen in voor de veiligheid van de zwemmers maar zijn ook het aanspreekpunt voor bezoekers, zorgen mee voor het onderhoud van de accomodatie, ... Je moet wel minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit van een geldig reddersbrevet. Contact opnemen met raymaekerseddy[!]hotmail.com of 0477-95 24 22

ook-fietsexamen-in-de-brug-1

Ook fietsexamen in De Brug

Met een parcours op de speelplaats en een praktische proef drukke wegen als de Koerselsebaan en Brugstraat, met daarbij ook nog eens de rotonde aan de kerk, hebben vandaag ook de leerlingen van De Brug hun fietsexamen afgelegd. (Meer foto's van Rudi Coomans)

geen-treinen-door-ongeval-in-koersel

Geen treinen door ongeval in Koersel

Al sind half 9 vanochtend rijden er geen treinen tussen Hasselt en Mol, dus ook niet via Zolder en Heusden. Dat is het gevolg van een ongeval in Koersel. Aan de overweg in de Heerbaan is daar een auto onder een trein terechtgekomen. Moeder en kind in de auto raakten slechts lichtgewond, maar de materiële schade is groot. Het is nog niet duidelijk wanneer het treinverkeer kan hervatten. UPDATE De trein is nog tot 16 uur blijven staan in Koersel, maar doordat hij naar een zijspoor werd afgeleid, is het verkeer kort na de middag weer op gang gekomen.

morgen-al-meteen-een-gevuld-programma

Morgen al meteen een gevuld programma

Circo Paradiso gaat morgen om 13 uur van start, dan openen de tentoonstelling van de academie en de kermis. In 't Wouterhsof kan je heel de dag in 't Schipperskwartier terecht, het Strandhuis is open, het Verloren Vissersdorp vanaf 16 uur, er zijn heel de dag mobiele animaties zoals de Zeepbellencompagnie, de Nautilius One Man Band , enz. De Koninklijke Muziekkapel van de marine trekt uit om 15 uur, 18 uur en 20 uur. Op het avondprogramma onder meer De Wateraliens met (…) Lees het hele bericht

oude-woning-ruimt-plaats-voor-seniorenflats

Oude woning ruimt plaats voor seniorenflats

In de Poorthoevestraat wordt één van de resterende oude woningen gesloopt. Ze ruimt plaats voor een klein complex met seniorenflats. Die mikken op senioren die niet langer in een grote woning met tuin willen verblijven, maar anderzijds niet toe zijn aan een rusthuis of serviceflat. De flats zijn daarom uitgerust met alle comfort, alle ruimtes zijn toegankelijk met een rolstoel, er is ook een gemeenschappelijke ruimte met wasmachine en droogkast en een fietsenstalling met oplaadpunten voor elektrische fietsen.

fietser-lichtgewond-bij-aanrijding

Fietser lichtgewond bij aanrijding

Op het kruispunt van de Koolmijnlaan met de Teutenweg is rond half 11 woensdagavond een fietser aangereden door een auto. De fietser werd met lichte verwondingen aan het been naar het ziekenhuis gebracht,

vandaag-gezien-25-mei-2011

Vandaag gezien

Een vingerhoedskruid met het bezoek van een slak. (foto Jan Leijskens)

stroompanne-in-zolder

Stroompanne in Zolder

Door een middenspanningsfout in de Rijkelstraat heeft een deel van Zolder woensdag in de vooravond zonder stroom gezeten. Infrax heeft technici ter plaatse gestuurd zodat in de loop van de avond de elektriciteitstoevoer kon hersteld worden. Ook de servers van het gemeentehuis zijn een tijdlang uitgevallen. Daardoor werkte onder meer het computersysteem van de bibliotheek niet meer zodat die de deuren moest sluiten.

wat-is-daar-toch-allemaal-te-doen

Wat is daar toch allemaal te doen?

Echt niet te geloven hoeveel klussen er allemaal moeten verricht worden bij de opbouw van Circo Paradiso, en wat voor werkjes dan nog. Gelukkig komen uit zowat alle diensten en veel verenigingen vrijwilligers aandraven om de handen uit de mouwen te steken. (meer foto's van Rudi Coomans)

gewoon-blijven-vliegen

Gewoon blijven vliegen

De aswolk van de Ijslandse vulkaan hield vooral gisteren nogal wat vliegtuigen aan de grond. Het leek wel of de rest gisteravond allemaal uitweek naar het luchtruim boven Heusden-Zolder en omgeving, zo lijkt het in ieder geval op deze foto van Ana Moran. Overigens kwam vandaag alles weer op gang en ook voor morgen worden niet veel problemen verwacht. Tenzij misschien van de rookwolk op de Kamthoutse heide.

peter-balette-niet-langer-assistent-coach

Peter Balette niet langer assistent-coach

Heusdenaar Peter Balette wordt bij eersteklasser Club Brugge vervangen door Rudi Verkempinck als assistent-coach. Dat heeft de club donderdagmiddag bekendgemaakt. Adrie Koster blijft er aan de slag als hoofdtrainer.

fietsexamen-in-het-molenholleke

Fietsexamen in het Molenholleke

In de maand mei gaat jaarlijks extra aandacht naar de verkeersveiligheid in en rond de scholen. Daarbij trekken politie en stadswachten naar de lagere scholen, waar de leerlingen van het 6de een fietsexamen afleggen om te bewijzen dat ze klaar ze voor de middelbare school. Vandaag was het de beurt aan 't Molenholleke. (meer foto's van Rudi Coomans)

60-jaar-trouw-aan-maria-en-standaard

60 jaar trouw aan Maria én Standaard

Neen, dit is geen actie van een buurtcomité om een snelheidsbeperking van 60 per uur af te dwingen. In de Veldstraat in Viversel hebben de buren het huis van Julien Bogaerts en Maria Peeters versierd. Het koppel viert zijn diamanten jubileum - 60 jaar getrouwd dus - en Julien is dit jaar bovendien ook nog 60 jaar bestuurslid van voetbalclub Standaard Viversel. (foto Greta Eyckmans)

geen-voetbal-op-groot-scherm-voor-turkse-vrouwen

Geen voetbal op groot scherm voor Turkse vrouwen

Een groep Turkse vrouwen die volgende week vrijdag op het Braderieplein een vertoning op groot scherm van de wedstrijd België-Turkije wilden organiseren, krijgt daarvoor geen toestemming. Ze zijn daarover erg ontgoocheld en boos op burgemeester Sonja Claes. "Ze zeggen altijd dat wij moeten emanciperen. Wij willen ook graag voetbal kijken, maar in cafés komen we niet, dus hadden we een groot scherm gehuurd om samen gezellig de match te volgen, maar dat wordt ons dus verboden. We hadden (…) Lees het hele bericht

circo-paradiso-verrijst

Circo Paradiso verrijst

Ook vandaag leek de omgeving van Muze wel een bijenkorf, zoveel volk was er aan het werk voor de opbouw van Circo Paradiso. Tenten worden rechtgezet en ingericht, het vissersdorp opgebouwd en ook de tentoonstelling van de academie krijgt alsmaar meer vorm.(meer foto's van Rudi Coomans)

2-motoren-in-beslag-genomen

2 motoren in beslag genomen

De politie van Heusden-Zolder heeft meegewerkt aan de provinciale verkeersthema-actie 'motorrijders' in de eerste helft van mei. De campagne bestond uit een sensibiliserend deel waarbij 2 motoscreenings werden aangeboden en een repressief deel. De politie voerde 9 gerichte controles uit op technische eisen en boorddocumenten. 1 moto was niet verzekerd. De bestuurder had evenmin een rijbewijs en droeg geen valhelm. De motorfiets werd in beslag genomen. 1 moto was voorzien van een valse nummerplaat met een proces-verbaal en inbeslagname als gevolg.

vandaag-gezien-24-mei-2011

Vandaag gezien

Een libel geniet van het goede leven op de oever van de Meylandtvijver. (foto René Bosmans)

motorrijder-zwaar-gewond-bij-botsing

Motorrijder zwaar gewond bij botsing

Vlakbij de ingang van Circuit Zolder zijn gisteravond laat een auto en een motor gebotst. De motorrijder liep daarbij meerdere beenbreuken op en is naar het ziekenhuis gebracht.

alfa-zet-werkt-aan-nieuw-betaalsysteem

Alfa-Zet werkt aan nieuw betaalsysteem

Het softwarebedrijf Alfa-Zet Systems uit Heusden-Zolder en de XIOS Hogeschool Limburg werken samen aan een nieuw digitaal diensten- en betaalplatform. Ze investeren 377.000 euro in een kmo-innovatieproject. Het platform zal ISAPAY heten en over iets minder dan een jaar moet de testversie klaar zijn. Marc Strackx van Alfa-Zet Systems: “Ons uiteindelijke doel is een innovatief en eigentijds diensten- en betaalplatform uit te werken." ISAPAY moet het diensten- en (…) Lees het hele bericht

het-weer-wisselvallig-vanaf-donderdag

Het weer: wisselvallig vanaf donderdag

Door anticyclonale invloeden staat er droog en warm weer voor de boeg op korte termijn. In de tweede helft van de week kunnen depressies en storingen het weer gaan bepalen. Het wordt dan minder warm en de neerslagkansen nemen toe.
Vandaag is het vrij zonnig na de middag bij 20 graden. Er staat wel een matige west-noordwestenwind.
Morgen wordt het stralend zonnig weer. Na een koele ochtend bij minima rond 5 graden, kan het kwik klimmen tot 23 of 24 graden.
Donderdag neemt (…) Lees het hele bericht

nieuwe-website-voor-berenhuis

Nieuwe website voor Berenhuis

Het Berenhuis heeft zichzelf naar aanleiding van zijn eerste verjaardag een gloednieuwe website cadeau gedaan. Op www.ikzagtweeberen.com kan je de activiteiten volgen, het nieuwste kunstwerk van Marcel Witte bekijken en ook verschijnt er eerstdaags de uitslag van de wedstrijd van het afgelopen opendeurweekend. De kinderen moesten daarbij raden hoeveel knuffels er in het paard (foto) zaten. Een (…) Lees het hele bericht

les-volgen-bij-cvo-van-thuis-uit

Les volgen bij CVO van thuis uit

Het CVO organiseert vijrdag een studiedag rond 'live afstandsleren' voor alle geïnteresseerden uit het onderwijs of de opleidingsafdelingen van bedrijven. Dat is geen toeval want het centrum in Heusden-Zolder heeft een nieuwe onderwijstool ontwikkeld, die in de afgelopen maanden is uitgetest in de werkzoekendenopleiding Webdesigner. De deelnemers volgen de cursus voor de helft van thuis uit, waar ze de les volgen via een videoconferencing systeem. Via audio en video, de (…) Lees het hele bericht

bisschop-kwam-voor-vormsel-naar-eversel

Bisschop kwam voor Vormsel naar Eversel

In Eversel kregen 21 jongens en meisjes het Vormsel. Daarvoor was niemand minder dan Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt naar Eversel gekomen. Aansluitend volgde een receptie in Sint-Baaf. (foto Jolien Deferme)

circo-paradiso-opbouw-op-volle-toeren

Circo Paradiso-opbouw op volle toeren

Er wordt elke dag van 's morgens tot 's avonds keihard gewerkt aan de opbouw van Circo Paradiso. Daarbij komen ook heel wat vrijwilligers van verenigingen een handje toesteken. Langzaam maar zeker zal de 'vissershaven' de komende dagen verrijzen. (meer foto's van Rudi Coomans)

bomen-en-struiken-branden-in-g-gezellelaan

Bomen en struiken branden in G. Gezellelaan

Vanavond heeft een korte maar felle brand gewoed in struikgewas, bomen,bamboe en gras in de Guido Gezellelaan. Het vuur sloeg meteen over naar de buren waar de schade in de tuin het grootst is. De vlammen woedden op een bepaald moment meters hoog. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur gauw onder controle, daardoor bleef de schade beperkt tot struikgewas. (Meer foto's Michiel Reynders)

resem-limburgse-titels-voor-smash-bc

Resem Limburgse titels voor Smash BC

Tijdens de provinciale kampioenschappen badminton in Overpelt heeft Smash BC heel wat titels behaald, zowel bij de jeugd, veteranen als in het G-badminton. Bij de jeugd won Luca De Angelis het dubbel gemengd -11 en het dubbel heren -11. Laura Poelmans werd winnares dames enkel -11, finaliste dubbel gemengd -11 en finaliste dames dubbel -13. Bo Borremans won bij de dames dubbel -11 en behaalde de derde plaats bij de dames enkel -11. Bij de veteranen werd Marleen Loos winnares (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-23-mei-2011

Vandaag gezien

Het waterdrieblad heeft het einde van zijn bloeitijd bereikt. (foto Jan Leijskens)

regi-wordt-peter-van-t-weyerke

Regi wordt peter van 't Weyerke

Groot nieuws, Regi Penxten wordt officieel peter van 't Weyerke. Volgende week wordt dat bekrachtigd tijdens een korte plechtigheid. En is er nog meer nieuws want tijdens de Weyerkesfeesten op 24, 25 en 26 juni, zal Regi ook komen optreden. Volgende week meer info daarover.

zwembad-terlaemen-wordt-opgeknapt

Zwembad Terlaemen wordt opgeknapt

Het openluchtzwembad Terlaemen is momenteel een bouwwerf. Een aannemer is daar gestart met de vervanging van de vloeren tussen en rond de zwembaden. "Die waren na jaren gebruik aan opfrissing toe. "We hopen nu van het goede weer gebruik te kunnen maken om intensief door te werken zodat bij de opening van het zomerseizoen er alles netjes bijligt," aldus schepen van sport Mario Borremans. Eerst zijn de oude vloeren weggebroken, nu zijn de grondwerken aan de gang en vervolgens komen de (…) Lees het hele bericht

fotografeer-en-win-200-culturele-euro-s

Fotografeer en win 200 culturele euro's

Met Circo Paradiso heeft volgend weekend in en rond Muze het plezantste kunstenfestival der lage landen plaats. Met een prachtige academietentoonstelling, muziek, zang en theater, spektakel en animatie, antieke kermis, ... en zeker het thema 'Zee in zicht' wordt het een mooie editie. Fotogeniek ook. Daarom organiseren we in samenwerking met Muze een fotowedstrijd. Maak voor, tijdens of na Circo Paradiso de mooiste, origineelste of grappigste foto. Mail die voor 2 juni naar redactie[!]heusden-zolder.eu en je maakt kans op een cultuurcheque van 200 euro (!) waarmee je volgend seizoen de mooiste Muzevoorstellingen kan bijwonen. Aan de slag landrotten!!

zita-swoon-op-zijn-afrikaans

Zita Swoon op zijn Afrikaans

Eén van dé blikvangers tijdens Circo Paradiso is Zita Swoon Group op zaterdag om 21u45 in de schouwberg. Dat is trouwens één van de weinige optredens waarvoor je tickets nodig hebt (€ 22). Voor het project 'Wait for me' trok Stef Kamil Carlens met enkele bandleden naar Burkina Faso voor een samewerking met Mamadou Diabaté (balafon) en Awa Démé (zang). Het wordt ongetwijfeld een kleurrijk en energiek concert, een fusie van Westerse blues en West-Afrikaanse tradities.

inbraken-en-raar-ongeval

Inbraken en raar ongeval

Afgelopen weekend zijn weer enkele inbraken gemeld in Heusden-Zolder. Dat was het geval bij de firma ISS in de Magazijnstraat. In een bloemenwinkel in de Koolmijnlaan werd een blauwe orchidee gestolen. Aan de achterkant van de kerk van de Lindeman werd een poging tot inbraak vastgesteld, het zoveelste geval van vandalisme of inbraak bij die kerk. En ook merkwaardig: zaterdagnacht rond twee uur is een voetganger onder een auto terechtgekomen bij het Schachtplein. De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Rare plaats en uur ...

fenerbahce-kampioen-dus-cite-dicht

Fenerbahce kampioen, dus Cité dicht

Zondagavond hebben enkele honderden Turkse supporters de landstitel van Fenerbahce gevierd, daarbij werd de Koolmijnlaan volledig versperd. Het wordt stilaan een voorspelbaar scenario, eenmaal de Turkse voetbalkampioen gekend is, stormen enkele honderden Turkse voetbalsupporters de Koolmijnlaan op, met drie rijen auto's wordt de weg dicht gezet, een discobar op de stoep en dansers op de straat. Het feest barstte al los kort na het laatste fluitsignaal, toen ook de eerste autokaravanen op weg (…) Lees het hele bericht

vanthoor-geeft-op-na-slipper

Vanthoor geeft op na slipper

Laurens Vanthoor heeft het geluk de jongste tijd echt niet aan zijn zijde. Vandaag heeft hij na een slipper moeten opgeven in de Formule 3 in het Franse Pau, de tweede manche van het seizoen in het FIA Formule 3-kampioenschap. De overwinning in Zuid-Frankrijk was voor de Duitser Marco Wittman (Dallara-VW).

communicanten-in-boekt

Communicanten in Boekt

In Boekt deed vandaag een grote groep kinderen zijn eerste communie. (foto Rudi Coomans)

nog-geen-promotie-voor-standaard-viversel

Nog geen promotie voor Standaard Viversel

Standaard Viversel weet nog niet of het volgend seizoen in tweede provinciale speelt. Nadat het in de eindronde de heenwedstrijd bij Linkhout verloor met 2-0, kwam het vandaag thuis niet verder dan 2-2. Het moet nu een duel der verliezers uitvechten met Rooierheide en behoudt alsnog een kans op promotie.

vandaag-gezien-22-mei-2011

Vandaag gezien

De meeldraden en stamper van de vogelmelk, dat is een spierwit klein bloempje. (foto Jan Leijskens)

ieder-zijn-job

Ieder zijn job ...

Van workaholics gesproken ... bijen en hommels werken altijd maar door, 7 dagen op 7, ook tijdens het weekend zoals hier bij de vijver van Meylandt. Dat de vakbond daar niets aan doet ... (foto René Bosmans)

ook-kapitein-winokio-komt-naar-circo

Ook Kapitein Winokio komt naar Circo

Het thema van Circo Paradiso dit jaar is 'Zee in Zicht' en dus mocht de enige echte Kapitein Winokio niet ontbreken. Hij geeft zaterdag en zondag van 16 tot 17 uur een gratis optreden op het hoofdpodium. Kapitein Winokio is razend populair bij het jonge volkje dat hij op zomerfestivals en -concerten moeiteloos op zijn hand krijgt met zeemansliederen en andere populaire meezingers. En daarbij nodigen de kapitein en zijn matrozen ook de jongeren uit op het podium. www.circoparadiso.be

an-nelissen-neemt-geen-blad-voor-de-mond

An Nelissen neemt geen blad voor de mond

Met 'Zus' (heden geen porno) was actrice An Nelissen zaterdagavond in Muze weer haar eigenste zelve. (foto Lenscollectief)

oude-karretjes-geven-m-van-katoen

Oude karretjes geven 'm van katoen

Vandaag en ook morgen nog racen overwegend Duitse rijders met antieke bolides over Circuit Zolder tijdens het Zolder Race Festival. Opvallend daarbij is dat heel wat van die wagens ondanks hun respectabele leeftijd nog flinke tijden laten afklokken. (meer foto's van Davy Neuteleers-Xzitemedia.be)

vuur-en-latino-muziek-drijven-temperatuur-op

Vuur en Latino muziek drijven temperatuur op

Het schitterende weer zorgde voor een quasi tropische sfeer tijdens De Bark Open Air. Na de rondleidingen en de kinderoptredens, was het aan de leden van Kundabuffi, die ook al de Murga geanimeerd hadden, om voor ambiance te zorgen. Dat deden ze niet alleen muzikaal maar ook met een vuurspektal, inclusief vuurspuwen en -slikken. Daarna was het aan DJ Buscemi, een erg grote naam, die perfect aansloot met Latino dansmuziek. DJ Luca Barassi mocht er verder de sfeer inhouden, en dat lukte. (Meer foto's)

voetbal-met-inzet-maar-zonder-klassement

Voetbal met inzet maar zonder klassement

De mijnwerkers-brancardiers organiseerden gisteravond en vandaag hun jaarlijkse sportieve dagen op de terreinen van SK Heusden 06. Dat is een voetbaltornooi met puur recreatieve ploegen waarbij geen klassement wordt opgemaakt, maar soms wel tot het uiterste gegaan worden. Het gaat om clubs van verenigingen, bedrijven en families zoals op de foto de familie Claes die naar jaarlijkse gewoonte tegen 't Heusdens Volksteater mocht sjotten. Met de organisatie hopen de mijnwerkers-brancardiers wat extra geld in 't laatje te krijgen voor hun ziekenwerking. (meer foto's van Lieven Kaerts)

feest-bij-de-beren

Feest bij de beren

Het Berenhuis viert zijn eerste verjaardag en dat gebeurt met een opendeur. Vandaag zijn al heel wat mensen een kijkje komen nemen in de bijzondere kamertjes en hoekjes en ze kregen daarbij uitleg van de bezielers van het Berenhuis, onder meer ook kunstenaar Marcel Witte, van wie een aantal werken te zien zijn. Buiten kon in de volle zon nog nagenoten worden op het fairtrade terras. Vandaag nog tot 23 uur en zondag van 11 tot 18 uur. (Meer foto's van Michiel Reynders)

de-murga-trok-door-heusden

De Murga trok door Heusden

De Bark Open Air, zeg maar de opendeur van het asielzoekerscentrum is vanmiddag op gang getrokken door de Murga, dat is een stoet met muzikanten, percussionisten, acrobaten en animatoren en daarbij de kinderen van De Bark. De optocht werd afgesloten door Julien Maebe van de Dorpsraad met een draaiorgeltje op een aanhangwagen en geflankeerd door de reuzenkoppen van Trees Turf en Jef Slam. De stoet trok niet ongemerkt vanop het Koning Boudewijnplein via Koerselsebaan, Willibrordusplein, (…) Lees het hele bericht

de-laatste-werkdag-van-fred-brouwers

De 'laatste werkdag' van Fred Brouwers

Vanavond laat valt het doek over de Koningin Elisabethwedstrijd 2011 en meteen ook over de VRT-carrière van onze dorpsgenoot Fred Brouwers. Voor de presentator die niet alleen jarenlang de Elisabethwedstrijd presenteerde voor televisie én radio, maar ook allerlei andere programma's aan elkaar praatte, breekt nu een ander tijdvak aan. Met iets minder tijdsdruk. Niet dat hij op zijn lauweren gaat rusten, hij gaat door met concertpresentaties, teksten schrijven, ... en supporteren voor Oud-Heverlee-Leuven. En wellicht gaan we hem ook wat vaker in eigen gemeente zien.

vandaag-gezien-20-mei-2011

Vandaag gezien

De geraniums op het terras van de achterzijde van kasteel Meylandt, in de troebele achtergrond zie je de contouren van de fontein op de vijver. (foto Gust Ischen)

collegeleerlingen-en-leraars-gaan-uit-de-bol

Collegeleerlingen en -leraars gaan uit de bol

Naar aanleiding van de 10de verjaardag van het Sint-Franciscuscollege waren de sportterreinen in Berkenbos herschapen in een grote festivalweide, met een sfeer die het midden hield tussen Woodstock en Pukkelpop. Gratis drank- en eetkraampjes, security, optredens, dj's, leerkrachten in een ongewone outfit, ... het was er allemaal en er werd stevig uit de bol gegaan. (foto boven Berkenbos.be, foto's onder en in album: Rudi Coomans)

drukte-in-vzoc-door-dierenverwaarlozing

Drukte in VZOC door dierenverwaarlozing

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum is gisteren in Tessenderlo een geit, een paard en drie ezels gaan ophalen. De politie had die daar verwaarloosd aangetroffen. De dieren zijn mager, hebben schurft en hun hoeven zijn in verschrikkelijke toestand. Eén van de ezels kan haast niet lopen en is bovendien drachtig. Het gaat al om het tweede geval van ernstige dierenverwaarlozing deze maand, eerder zijn in een oude voetbalkantine in Leopoldsburg dieren in beslag genomen. Daardoor zitten in het opvangcentrum op dit moment liefst 19 paarden, pony's en ezels.

ziekenhuis-opent-vernieuwde-kinderafdeling

Ziekenhuis opent vernieuwde kinderafdeling

Het Sint-Franciskusziekenhuis heeft vandaag zijn volledig vernieuwde afdeling kinder- en jeugdgeneeskunde voorgesteld. Daarbij is veel aandacht besteed aan comfort en privacy. Ouders kunnen in een huiselijke sfeer bij hun kind verblijven en daarvoor staat een zitkamer met microgolf, flatscreen TV en gratis koffie ter beschikking. Er is gekozen voor een kleurrijke omgeving, met ergonomische materialen en educatieve spelletjes. De afdeling telt 15 bedden voor baby's van 0 jaar (…) Lees het hele bericht

aftellen-naar-circo-paradiso-1

Aftellen naar Circo Paradiso

Het aftellen naar Circo Paradiso is nu echt begonnen, vandaag over een week gaat de 8ste editie van het kunstenfestival van start. Heel de omgeving van Muze wordt van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei herschapen in een soort havenstad want met het thema 'Zee in Zicht' hebben meer dan 2.000 jongeren, honderden artiesten en heel wat socio-culturele organisaties zich laten inspireren door de zeven wereldzeeën. De leerlingen van de academie hebben er prachtige kunstwerken (…) Lees het hele bericht

invasie-van-oude-duitsers-op-circuit-zolder

'Invasie van oude Duitsers' op Circuit Zolder

Dit weekend heeft op Circuit Zolder het 'Zolder Race Festival' plaats. Dat is een Duitse organisatie waarbij niet meer zo jonge en historische racewagens het in allerlei categorieën tegen elkaar opnemen. Die reeksen hebben dan klinkende namen als Cup und Tourenwagen Trophy, Langstreckencup, Kampf der Zwerge, .... Vandaag staan kwalificaties op het programma, morgen en zondag races. De toegang bedraagt 5 euro op zaterdag en 8 op zondag.

het-weer-hogedrukinvloeden

Het weer: hogedrukinvloeden!

Een uitloper van het hoog der Azoren kan tijdelijk het weerbeeld gunstig bepalen. Alvorens een volgend hogedrukgebied ons weer gaat domineren kan op zondag een storing tijdelijk voor neerslag zorgen. Nadien breekt opnieuw een droge periode aan.
Vandaag maken wolkenvelden in de namiddag steeds meer plaats voor de zon. Op een enkele bui na, is het overwegend droog en de maxima komen uit op zo’n 23 graden.
Morgen is het zonnig en droog bij maxima rond 25 graden. Na de middag zijn er (…) Lees het hele bericht

college-viert-tiende-verjaardag

College viert tiende verjaardag

Morgen, vrijdag, is het een speciale dag in het Sint-Franciscuscollege, want de school viert haar 10de verjaardag. 't Is inderdaad een decennium geleden dat het Heilig-Hartcollege en het Sint-Jozefsinstituut fuseerden. De viering zal in stijl gebeuren. Na het derde uur worden de lessen geschorst en alle 1.600 leerlingen en 250 leerkrachten worden op de sportvelden van campus Berkenbos ontvangen in een heuse festivalsfeer. Er staan verschillende optredens op het programma, een (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-19-mei-2011

Vandaag gezien

Dit is een schijnboktor, aangetroffen in Bolderberg. Het is een mannetje, dat merk je aan zijn 'dikke knieën' die hij nodig heeft om het vrouwtje te kunnen versieren. (foto Jan Leijskens)


het-cvo-toont-zijn-opleidingen

Het CVO toont zijn opleidingen

Morgen van 16 tot 21 uur houdt het CVO een opendeurdag in zijn lokalen in de Molenstraat. Iedereen kan er dan kennismaken met het brede opleidingsaanbod dat in september van start gaat. En ook al is het nog een tijdje wachten vooraleer het Centrum voor Volwassenenonderwijs meer ruimte krijgt in het ophaalgebouw, het aantal cursussen blijft toenemen. Dat gaat van allerlei computeropleidingen, fotografie, tuinbouw, koken en bakken, kleding en mode, boekhouden en beleggen tot een rist (…) Lees het hele bericht

zilverkunst-in-groot-formaat-in-de-mijlpaal

Zilverkunst in groot formaat in De Mijlpaal

Nog tot zondag 5 juni kan je in kunstgalerij De Mijlpaal de tentoonstelling XXXL bezoeken, met zilveren objecten van Thalen & Thalen. Vader en zoon Thalen zijn gerenommerde zilverontwerpers, ze vervaardigden een reeks van fijn zilveren objecten van enorme omvang en die worden nu voor het eerst in De Mijlpaal getoond. Ze experimenteerden met ambachtelijke zilversmeedtechnieken en computergestuurde technologieën. Zo ontstonden objecten die gemaakt zijn uit meer dan (…) Lees het hele bericht

opendeur-in-jarig-berenhuis

Opendeur in jarig Berenhuis

Zoals eerder aangekondigd viert Het Berenhuis volgend week zijn eerste verjaardag met een opendeur. Zaterdag van 11 tot 23 uur en zondag van 11 tot 18 uur kan je een kijkje nemen achter de schermen en met gidsen een ontdekkingstocht maken door het berenuniversum. Voor alle kinderen is er een gratis 'beer-zelf-boekje', iedereen kan snuffelen in de foto's en filmpjes van het afgelopen jaar, er loopt een wedstrijd met een hoog aaibaarheidsgehalte, photoshoot bij je (…) Lees het hele bericht

vos-bedreigt-graven-op-kerkhof-bolderberg

Vos bedreigt graven op kerkhof Bolderberg

Er dwaalt een vos rond op het kerkhof van Bolderberg. En omdat het gevaar reëel is dat het dier schade aanricht aan de graven of zich zelfs toegang verschaft, heeft het gemeentebestuur de hulp ingeroepen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Het opvangcentrum heeft eerst de toestemming gevraagd aan het Agentschap Natuur en Bos en vervolgens op een graf een speciale vangkooi geplaatst, een soort tunnel. Daarmee zou de vos op een diervriendelijke manier kunnen gevangen worden.

van-de-brommer-naar-de-verkeersvormingsklas

Van de brommer naar de verkeersvormingsklas

Bij snelheidscontroles in de Koolmijnlaan en Brugstraat zijn 82 van de 1770 gecontroleerde bestuurders betrapt. Daarnaast zijn 2 jongeren naar de verkeersvormingsklas gestuurd omdat ze zich lieten doortrekken door een bromfietser.

vandaag-gezien-18-mei-2011

Vandaag gezien

Op domein Bovy kon Bim Borkel deze randwants kieken die zich koesterde in de zon.

stelende-liftster-is-gearresteerd

Stelende liftster is gearresteerd

De politie van Heusden-Zolder heeft een stelende liftster opgepakt. Enkele weken geleden al waarschuwde de politie automobilisten voor een vrouw die in de omgeving staat te liften, achteraf missen de bereidwillige bestuurders dan vaak hun portefeuille. Na een nieuwe klacht kon de vrouw gisteren in de buurt van haar laatste lift worden opgepakt. Ze ging vrij snel over tot bekentenissen. Ondanks deze arrestatie blijft de politie oproepen tot voorzichtigheid bij het meenemen van lifters.

vroeger-en-nu-32

Vroeger en nu

Vroeger lag de meisjesschool van Berkenbos letterlijk op de heide, ondertussen is zowel het gebouwencomplex als de invulling ervan grondig veranderd. (foto Gust Ischen)

summersoundz-heeft-affiche-klaar

Summersoundz heeft affiche klaar

De editie 2011 van Summersoundz krijgt stilaan vorm, de zomerfuif heeft dit jaar plaats op 6 augustus in drie tenten achter sporthal Olympia. Er zijn een rist dj's aangetrokken die verschillende genres draaien, van techno, house, via R&B, tot DnB en Dubstep. Op de affiche staan: Vato Gonzalez & MC Tjen (NL), Laurent Wéry, Murdock, Yves-V, Dominico, Raffa Ciello, +Battery-, Dysfunkshunal, Harmony, Boety & MC Treezy, Eptic, Frederico, Calvin, Foxy Lady, MC Elvee, Sven & (…) Lees het hele bericht

tegen-133-over-de-meylandtlaan

Tegen 133 over de Meylandtlaan

Bij snelheidscontroles heeft de politie vandaag 59 van de 1.174 gecontroleerde bestuurders geflitst. De flitswagen stond opgesteld in de Koolmijnlaan, Meylandtlaan en Halstraat. In de Meylandtlaan haalde één bestuurder 133 km per uur, die weet meteen hoe hij zijn 'congégeld' dit jaar kan besteden.

we-zien-ze-vliegen

We zien ze vliegen

Vaak zie je het niet, maar in de vooravond kwam zowaar een Zeppelin over Boekt gevlogen, hij volgde min of meer het traject van de E314. Blijkbaar was hij op weg naar Genk, waar hij KRC duidelijk geluk heeft gebracht want het is kampioen geworden. Op de terugweg was de Zeppeling trouwens verlicht. (foto Yves Maex)

inbraak-en-vandalisme

Inbraak en vandalisme

Vandaag is een inbraak gemeld in de Padbroekweg in Eversel. Dieven drongen een woning binnen via de achterdeur, daar hadden ze het slot gefordeerd. Vanuit de Minderbroedersstraat kwam dan weer een melding wegens vandalisme.

vandaag-gezien-17-mei-2011

Vandaag gezien

Dit is de stinkende gouwe, in de volksmond ook wel eens wrattenkruid genoemd omdat het zou helpen bij de bestrijding van wratten. (foto Jan Leijskens)

het-weer-het-wordt-warmer

Het weer: het wordt warmer

Hoewel een hogedrukgebied niet zo ver van onze streken verwijderd is, kunnen zwakke storingen doordringen. Het blijft wel meestal droog. De volgende dagen wordt warmere lucht aangevoerd, maar de atmosfeer wordt onstabiel met een toenemende kans op een onweerachtige bui.
Vandaag komen er in de namiddag opklaringen opzetten. De maxima liggen rond 19 graden en er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij warm bij 22 of 23 graden. Aanvankelijk is er flink wat zon, (…) Lees het hele bericht

vrachtwagenchauffeurs-krijgen-bewonerskaart

Vrachtwagenchauffeurs krijgen bewonerskaart

Het parkeerbeleid voor vrachtwagens wordt bijgestuurd, in principe krijgt de gemeenteraad in juni een nieuw reglement voorgelegd. Van de bestaande 7 vrachtwagenparkings zullen er twee geschrapt worden: De Veen en De Schacht. "Dat is mogelijk doordat het oorspronkelijke aantal vrachtwagens van een 90-tal is teruggedrongen naar 40 à 50. We hebben enkele keren moeten ingrijpen omdat firma's hier een hele rij vrachtwagens kwamen zetten, met picknick, sanitaire stops en andere overlast (…) Lees het hele bericht

weer-drie-faillissementen

Weer drie faillissementen

Aan het lijstje van faillisementen in Heusden-Zolder zijn weer drie bedrijven toegevoegd: het gaat om een vennootschap gespecialiseerd in mediapresentaties uit De Hoeven, de bvba VE Woningbouw uit Borgveld en Hilal Import/Export bvba uit de Waterleidingstraat. Ook in andere gemeenten lopen er trouwens nog altijd heel wat zaken op de klippen.

wapen-en-drugs-gevonden-bij-controle

Wapen en drugs gevonden bij controle

Na klachten wegens overlast door rondhangende jongeren in het algemeen en in de Koolmijnlaan-Cité in het bijzonder, heeft de politie 'overlastcontroles' uitgevoerd. Daarbij zijn 7 verkeersovertredingen vastgesteld wegens niet-verzekerd rijden, niet dragen gordel en gsm’en aan het stuur. 29 personen en 16 voertuigen zijn tegengehouden. Daarbij zijn 4 pv's opgemaakt: 1 wegens wapenbezit, en drie wegens het bezit van weed (2 keer 5 gram, 1 keer 10 gram).

9-procent-te-snel-3-procent-dronken

9 procent te snel, 3 procent dronken

Zoals we al meldden, waren er dit weekend SLimcontroles in Heusden-Zolder, maar nog in 8 andere zones hield de politie alcohol- en snelheidscontroles. Daarbij werd van 1059 bestuurders een ademtest afgenomen, 35 of 3 % blies positief. Bijna 8200 auto's werden gecontroleerd op snelheid, 713 of 9 % reden te snel. Het record was voor Heusden-Zolder met 145 waar maar 50 toegelaten is, bovendien werd hier ook een bromfiets in beslag genomen. Opvallend is dat heel wat bestuurders (…) Lees het hele bericht

modderaars-beginnen-goed-aan-seizoen

Modderaars beginnen goed aan seizoen

De Modderaars zijn goed aan hun nieuwe moddervoetbalseizoen begonnen want ze hebben de Rode Modderduivels met 0-0 in bedwang gehouden. De droogte gevolgd door de regen en het besproeien hadden het terrein in Hechtel-Eksel bijzonder zwaar gemaakt. Er werden in eerste helft heel wat kansen afgedwongen maar die bleven onbenut. Ondanks dat de Duivels meer mannen dan vrouwen op het terrein hadden, moesten de Modderaars niet onderdoen, integendeel ook in de tweede helft bleven ze kansen creëren, maar zonder af te maken.

de-bark-open-air-met-eerste-murga-parade

De Bark Open Air met eerste Murga-Parade

Op zaterdag 21 mei 2011 organiseert het Rode Kruisopvangcentrum voor asielzoekers ‘De Bark’ een eerste opendeurdag onder de noemer De Bark Open Air. Vanaf 14u30 kan iedereen een kijkje komen nemen achter de schermen. Maar er is ook een muzikaal programma met niemand minder dan dj Buscemi. En er is de eerste Murga-parade in Limburg. De stoet vertrekt om 14u30 aan het Koning Boudewijnplein en zal vergezeld zijn van een 'deel' van de Heusdense reuzen Jef Slam en Trees Turf. 

gemeenteraad-over-cijfers-en-parkeren

Gemeenteraad over cijfers en parkeren

Volgende week, donderdag 26 mei, vergadert de gemeenteraad met liefst 33 punten op de openbare agenda. De raadsleden houden best hun rekenmachine klaar want het gaat onder meer over de (voorlopige) goedkeuring van de balans- en resultatenrekening van vorig jaar, zowel van gemeente als politie en grondbedrijf, maar ook van Muze en het OCMW. De parkeerbijdrage moet herzien worden - een dagticket kost voortaan 10 in plaats van 13 euro en er moet een nieuwe overeenkomst voor het (…) Lees het hele bericht

ning-kam-tilt-kamerorkest-mee-op

Ning Kam tilt Kamerorkest mee op

Een mooi klassiek vandaag in de balzaal van Muze, uitzonderlijk niet in de Sint-Vincentiuskerk, daar zou de kermis voor wat teveel 'sfeermuziek' hebben gezorgd. Fred Brouwers introduceerde het concert voor de 140 muziekliefhebbers. De sympathieke topvioliste Ning Kam etaleerde haar talent en tilde de andere leden van het Kamerorkest naar een nog hoger niveau. Het publiek genoot van onder meer Mozart, Vasks en Dvorak. Ning Kam heeft bovendien absoluut geen capsones mocht onze fotograaf ervaren. (meer foto's van Bart Claes)

laurens-vanthoor-vandaag-zesde

Laurens Vanthoor vandaag zesde

Na een vierde en vijfde plaats zaterdag, is Laurens Vanthoor vandaag als zesde geëindigd in de negende manche van de F3 Euroseries in het Nederlandse Zandvoort. De zege ging naar de Duitser Marco Wittmann. In de stand leidt de Spanjaard Roberto Mehri met 127 punten. Laurens Vanthoor is zesde met 58 punten.De volgende manches vinden begin volgende maand plaats in het Oostenrijkse Spielberg.

matige-belangstelling-voor-open-gebedshuizen

Matige belangstelling voor open gebedshuizen

Vandaag was het opengebedshuizendag en ook in Heusden-Zolder kon je een kijkje gaan nemen in drie gebedshuizen waar insiders de nodige uitleg gaven bij de inrichting en de gebruiken. Dat was het geval in de Sint-Valentinuskerk en de Touabadmoskee en de Selimiyemoskee. De belangstelling was niet bepaald overrompelend, maar de bezoekers reageerden wel tevreden. (Meer foto's van Lieven Kaerts)

viversel-gaat-verder

Viversel gaat verder

Standaard Viversel gaat nog verder in de eindronde van de derde provinciale. Het speelde vandaag 2-2 gelijk tegen Flandria Paal, nadat het afgelopen donderdag de heenwedstrijd met 0-1 won.

inbraken-in-zes-vrachtwagens

Inbraken in zes vrachtwagens

Op de parking aan de gemeentelijke werkplaatsen in de Kapelstraat is afgelopen nacht ingebroken in 6 vrachtwagens. De dekzeilen van de opleggers werden volledig stuk gesneden. De meeste vrachtwagens waren leeg, in twee andere zat weinig waardevolle buit. De inbrekers reageerden hun frustratie dan maar af op enkele brikken fruitsap uit één van de vrachtwagens. De inbraken werden zondag na de middag door één van de chaufeurs ontdekt. De vrachtwagenbestuurders waren woedend omdat naar eigen zeggen 4 uur na de oproep de politie nog altijd niet ter plaatse was UPDATE Blijkbaar was de lokale politieploeg in Zuid-Limburg versterking bieden. De avondploeg heeft de vaststellingen gedaan.. (Meer foto's van Michiel Reynders)

de-turbobloei-van-een-klaproos

De turbobloei van een klaproos

Vrijdag brachten we de foto van de binnenkant van een klaproos. Deze foto is vijf uur later genomen en toont hoe snel het stuifmeel wordt geproduceerd. Na 6 uur (foto onder) is alles voorbij en is het wachten op de zaadbol. (foto's Jan Leijskens)

32-eerste-communicanten-in-eversel

32 eerste communicanten in Eversel

In Eversel hebben zondagmorgen 32 kinderen hun eerste communie gedaan. (foto Rudi Coomans)

geen-podium-voor-vanthoor

Geen podium voor Vanthoor

Laurens Vanthoor is gisteren als 4de en 5de geëindigd in de manches van het F3 Euroseries kampioenschap in Zandvoort. De zeges gingen naar de Nederlander Nigel Melker en de Japanner Kimiya Sato. In de stand leidt de Spanjaard Roberto Mehri. Vanthoor is zesde. Vandaag wordt de derde manche afgewerkt.

g-basketters-vliegen-erin

G-basketters vliegen erin

Basketbalclub KBBC Zolder organiseerde gisteren zijn jaarlijkse G-tornooi. Vanuit alle windhoeken kwamen de ploegen naar dit internationale tornooi. En ze gingen er ook flink tegenaan. De spelers met een handicap hebben duidelijk weinig extra motivatie nodig.(meer foto's van Rudi Coomans)

kommil-foo-was-weer-in-vorm

Kommil Foo was weer in vorm

Kommil Foo bracht gisteren een optreden vol verrassingen en uiteraard heel veel humor in Muze, de opbrengst gaat naar projecten die zieke kinderen in Myanmar opvangen. (foto Lenscollectief)

nieuwe-alcoholtester-maakt-pakkans-groter

Nieuwe alcoholtester maakt pakkans groter

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie van Heusden-Zolder op verschillende plaatsen in de gemeente SLim-controles gehouden. De grootste aandacht gaat daarbij naar alcohol en snelheid. Voor het eerst gebruikte de politie ook een nieuwe ademtester, daarbij moeten automobilisten vanop afstand in een apparaat blazen dat meteen het geringste alcoholverbruik signaleert, waarna de bestuurder aan de kant moet voor een grondigere controle. Voordeel is dat daarmee een veel groter aantal controles (…) Lees het hele bericht

voor-het-eerst-ook-bloemenmarkt

Voor het eerst ook bloemenmarkt

Een kleine 50 marktkramers is opgedaagd voor de jaarmarkt in Zolder-Centurm. Daarbij ook een aantal bloemenkramen, want de bloemenmarkt was als extra thema aan de markt toegevoegd. Er waren ook enkele optredens ter animatie zoals Julien Maebe op het draaiorgel, clown Rinaldo met balonnen, zangers en muzikanten. (Meer foto's)

drie-dagen-kermis

Drie dagen kermis

Zaterdag is het startschot gegeven voor drie dagen kermis in Zolder-Centrum. Er staan ook weer enkele nieuwe attracties bij, maar hoeft het te verbazen dat vooral de frituren weer werden overrompeld. Ook zondag zijn de attracties open, en maandag zijn bij verschillende koopjes te doen.

kermisweekend-is-geopend

Kermisweekend is geopend

Met een toespraak door schepen van feestelijkheden Nanda Van Ende, het doorknippen van het lint en een optreden van harmonie Eigen Volk Viversel is zaterdag in de vooravond onder een stralende zon de kermis van Zolder-Centrum geopend. (Meer foto's)

kinderen-ruimen-lindeman-en-galgenberg-op

Kinderen ruimen Lindeman en Galgenberg op

25 kinderen hebben zich ingezet om de wijk Lindeman en het natuurgebied Galgenberg op te ruimen. De helft van de groep ging met de vzw Alternatief op stap in de wijk, de rest van de groep werd op sleeptouw genomen door de vzw Limburgs Landschap en ging aan de slag in het bos. Er werden een heleboel zaken met afval gevuld, de kinderen zelf zullen alvast geen vuil meer achterlaten. Nu de volwassenen nog. (foto W. Forie)

de-queeste-sluit-locked-in-af

De Queeste sluit 'locked in' af

De Queeste speelde vrijdagavond zijn laatste voorstelling van 'locked in' in Muze (Foto Lenscollectief)

politie-schiet-tijdens-achtervolging

Politie schiet tijdens achtervolging

Bij een wilde achtervolging vanuit Heusden-Zolder heeft de politie afgelopen nacht geschoten op een vluchtende auto. Aan boord zat een verdachte die net ervoor op de politie was ingereden. De man wordt verdacht van familiaal geweld. Tijdens de achtervolging gebruikte de politie zwaailichten en sirenes, maar de man wilde zich niet overgeven. Toen de politie de auto op een bepaald ogenblik wilde controleren, reed de man op de inspecteurs. Vervolgens schoot de politie op de banden van het voertuig, maar (…) Lees het hele bericht

golf-van-inbraken-in-heusden-zolder

Golf van inbraken in Heusden-Zolder

Gisteren na de middag en afgelopen nacht heeft een heuse inbrakengolf plaatsgevonden in Heusden-Zolder. Een eerste melding kwam rond vijf uur gisterenmiddag uit de Geenrijt, daar waren inbrekers langs de voorkant een woning binnengedrongen en aan de achterzijde weer buitengegaan. Rond dezelfde tijd stelde een bewoonster van de Koerselsebaan vast dat haar achterdeur openstond en dat alles overhoop gehaald was. Kort voor 4 uur vanochtend belde een inwoonster van de Laaglandstraat met een (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-13-mei-2011

Vandaag gezien

Deze foto is een 'specialleke' als je het ons vraagt, een close-up van de binnenkant van een klaproos. Een uur na de opening van de bloembol is het stuifmeel al klaar. (foto Jan Leijskens)

vlaams-geld-voor-de-startcentrale

Vlaams geld voor de Startcentrale

De Startcentrale, op De Schacht, krjigt an de Vlaamse regering voor dit jaar een subsidie van maximaal 189.000 euro. Dat heeft de ministerraad vandaag op voordracht van minister Freya Van den Bossche beslist. De startcentrale wil mensen uit de kansengroepen duurzaam aan het werk krijgen, zowel in de sociale economie als in gewone bedrijven. Daarvoor organiseert ze onder meer stages en opleidingen.

het-weer-koel-en-hoge-neerslagkansen

Het weer: koel en hoge neerslagkansen

Met een naar noordwest ruimende wind wordt koelere en vooral ook onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Het kwik komt een stuk lager uit en de kans op neerslag neemt toe. Bovendien wakkert de wind de volgende dagen aan, wat het koudegevoel versterkt. Op het einde van volgende week is opnieuw een weersverbetering in zicht.
Vandaag is het vrij aangenaam lenteweer bij maxima rond 20 graden en zonnige perioden. Het blijft droog.
Morgen wordt het wat minder zacht bij 18 graden. Voor (…) Lees het hele bericht

kermis-en-jaarmarkt-in-zolder-centrum-1

Kermis en jaarmarkt in Zolder-Centrum

Dit weekend is het kermis in Zolder-Centrum. Morgen om 17 uur gaat die officieel van start met het optreden van twee harmonieën. Dan begint ook de jaarmarkt in het centrum en vanaf dit jaar wordt aan de jaarmarkt telkens een extraatje toegevoegd, deze keer is dat een bloemenmarkt. Om 18 uur gaat de animatie in het centrum van start met verschillende optredens. Om 22 uur volgt een muzikaal vuurwerk. Ook zondag is een kermisdag en maandag is familiedag waarbij verschillende foorkramers korting geven.

smash-heren-vieren-titel

Smash-heren vieren titel

De 1ste herenploeg van badmintonclub Smash heeft gisteravond ook haar laatste wedstrijd gewonnen en kon meteen ook de kampioenstitel vieren. De spelers zijn Mike Ralki, Kevin Neuteleers, Peter Baeten, Jimmy Belien en Gert Verhagen. (foto Rudi Coomans)

jeugdhuis-distel-wil-overleg-met-buurt-en-clubs

Jeugdhuis Distel wil overleg met buurt en clubs

De verantwoordelijken van jeugdhuis Distel hebben de koppen bijeengestoken naar aanleiding van het vandalisme op de terreinen van TC Heusden. Ze betreuren hetgeen er gebeurd is en veroordelen elke vorm van vandalisme. Anderzijds vinden de jeugdhuis-verantwoordeljken het jammer dat het tennisbestuur meteen naar hen verwijst zonder eerst met hen contact op te nemen. Ze willen mee zoeken naar een oplossing. Zelf heeft jeugdhuis Distel in het verleden al meer acties ondernomen om het jeugdhuis op een positieve manier in de buurt te integreren. Binnenkort organiseren ze een overleg met de buurtbewoners en de sportclubs om een dialoog op gang te brengen.

een-weekend-vol-cultuur

Een weekend vol cultuur

Het is weer één van die weekends waarin je als cultuurliefhebber in Heusden-Zolder nauwelijks een keuze kunt maken. Vanavond om 20u15 staat het Limburgse theatergezelschap De Queeste in de schouwburg met 'Locked in', een muzikale theaterproductie van Paul Pourveur. Zaterdag om 20u15 brengt Kommil Foo een benefietconcert voor zieke kinderen uit Myanmar, Raf en Mich brengen een concert waarvan ze vooraf zelf niet weten welke richting het uitgaat. Zondag om 16 uur speelt Het Kamerorkest werk van Mozart, Vasks en Dvorak in de balzaal en dat met violist Ning Kam (foto), 2de laureate van de Koning Elisabethwedstrijd vorig jaar. Alle info op www.muze.be

collegeleerlingen-brengen-2-theaterstukken

Collegeleerlingen brengen 2 theaterstukken

Voor het tweede weekend op rij staan zondag om 19u30 jongeren van het Sint-Franciscuscollege met twee theatervoorstellingen op de planken van Muze. Eerst spelen die van het 1ste tot en met het 3de jaar 'August, August, August', een verhaal van een clown met een droom en een circus. Daarna is het de beurt aan de 4de, 5de en 6de jaars met 'Ja, ja, maar nee, nee', een verhaal met zang en dans over de vluchtige ontmoetingen in een flatgebouw. De voorstellingen maken deel uit (…) Lees het hele bericht

zondag-is-opengebedshuizendag

Zondag is opengebedshuizendag

Nu zondag heeft in een groot deel van Limburg de opengebedshuizendag plaats. Van 13 tot 18 uur kan je een bezoek brengen aan kerken, moskeeën, enz. van allerlei godsdiensten. In Heusden-Zolder nemen drie gebedshuizen deel: de Sint-Valentinuskerk in Berkenbos, de (Marokkaanse) Touabad moskee (Paquaylaan 157) en de (Turkse) Selimiye moskee (Valentinusstraat 61). De drie liggen op een boogscheut van elkaar en kunnen dus perfect per fiets of te voet bezocht worden. Overal krijg je de nodige uitleg.

heusdense-reuzen-verrijzen-stilaan

Heusdense reuzen verrijzen stilaan

De dorpsraad van Heusden is vandaag op bezoek geweest in de Academie voor Beeldende Kunsten in de Schomstraat. In de 'intensive care-afdeling' waren esthetisch chirurg Veerle Achten en ledematenspecialist Frans Davids bezig met de reconstructie van de Heusdense reuzen Jef Slam en Trees Turf. Onder meer De Garve in Dilsen-Stokkem zal sleutelen aan het rietwerk voor de lichamen. Er zal nog een lange revalidatieperiode volgen, en de dorpsraad moet op zoek naar sponsors want de ziekteverzekering komt niet tussen. (meer foto's van Julien Maebe)

vandaag-gezien-12-mei-2011

Vandaag gezien

Hengelen onder de zilverlinde op Meylandt. (foto René Bosmans)

banden-gestolen-aan-garage

Banden gestolen aan garage

Een garagist in de Meylandtlaan keek vanmorgen vroeg verbaasd op. Onbekenden waren aan de haal gegaan met vier banden van de auto van een klant.

61-digitale-foto-s

61 digitale foto's

De verkeersdienst van de politie heeft het nieuwe digitaal flitstoestel uitgetest in de Stationsstraat, M. Scheperslaan en Halstraat. Van de 734 voertuigen reden er 61 te snel. Eén bestuurder krijgt nog eens 100 euro boete wegens gsm’en aan het stuur. Het meettoestel wordt de volgende dagen nog intens getest.Iedereen is gewaarschuwd.

het-nest-verlaten

Het nest verlaten

De jonge koolmezen die Greta Claes vorige week in hun nestkastje kon kieken, zijn in een week tijd flink uit de kluiten gegroeid. Ze hebben nu zelfs het nest verlaten, de wereld wacht.

berenhuis-is-jarig

Berenhuis is jarig

Wie 's avonds op de Koerselsebaan gepasseerd is, heeft het ongetwijfeld al gemerkt: tegen de muur van Het Berenhuis hangt een heel groot zeildoek dat in het donker verlicht is. Het doek - dat permanent blijft hangen - is aangebracht naar aanleiding van de eerste verjaardag van Het Berenhuis. Het is een replica van het schilderij 'Getting warmer' van Marcel Witte. Op zaterdag 21 mei van 11 tot 23 uur en zondag 22 mei van 11 tot 18 uur zet Het Berenhuis zijn deuren open met allerlei verrassingen.

show-met-3-turnkringen

Show met 3 turnkringen

De afgelopen weken hebben de 3 turnkringen van Heusden-Zolder al elk hun eigen show opgevoerd. Maar nu zaterdag slaan ze de handen in elkaar. Sporta Heusden, Fit & Jong Zolder en Moed & Volharding Berkenbos brengen dan vanaf 17 uur een wervelende show in de sporthal van Berkenbos.

geen-finale-voor-katrien-baerts

Geen finale voor Katrien Baerts

Het sprookje is uit voor Katrien Baerts, ze gaat niet door naar de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. Twee Belgen halen de finale wel: tenor Thomas Blondelle en bariton Sébastien Parotte. Maar met presentator Fred Brouwers hebben we toch nog een dorpsgenoot die het wel tot de laatste dag zal uitzingen.

eerste-verbeteringen-op-brug-al-gebeurd

Eerste verbeteringen op brug al gebeurd

Op de brug over de E314 in Boekt heeft Wegen en Verkeer al een eerste maatregel genomen. Op een deel van het voetpad, waar de tegels verzakt lagen, is nu een asfaltlaag aangebracht zodat alles weer egaal is. Met een ander deel van het trottoir is nog niets gebeurd, mogelijk volgt dat nog.

blijven-we-lachen-op-de-foto

Blijven we lachen op de foto?

Zowat alle media hebben het tegenwoordig over de snelheidscontroles in Heusden-Zolder. Eerst bleek uit de cijfers dat hier de pakkans hier het grootst is van Vlaanderen. Nu heeft de politie ook een nieuw toestel in gebruik genomen dat niet meer flasht en alles snel kan verwerken. En er komen nog flitspalen bij op de Koolmijnlaan. Wat vind jij ervan? Laat het weten op ons Facebookforum

vandaag-gezien-11-mei-2011

Vandaag gezien

Een jonge sabelsprinkhaan (foto Jan Leijskens)

slechts-4-overtreders-ondanks-drukke-markt

Slechts 4 overtreders ondanks drukke markt

Tijdens een drukke multiculturele markt heeft de politie (slechts) 4 overtreders betrapt. Twee parkeerden op het fietspad, één bestuurder gebruikte de gsm aan het stuur en één negeerde een parkeerverbod.

boringen-op-koerselsebaan

Boringen op Koerselsebaan

Zoals aangekondigd is het Opzoekingsstation voor Wegenbouw vandaag aan het werk op de Koerselsebaan. Er worden boringen gedaan naar de dikte en samenstelling van de nieuwe asfaltlaag. De resultaten van de boringen worden gebruikt in de discussie tussen de gemeente en aannemer Carmans over de uitgevoerde werken. (foto Rudi Coomans)

gedeputeerde-en-mascotte-in-de-springplank

Gedeputeerde en mascotte in De Springplank

De Springplank in de Kapelstraat was vanmorgen het centrale punt van de Limburgse autoluwe schooldag. Gedeputeerde voor verkeer Walter Creemers bracht er samen met de provinciale mascotte Jeroom een bezoek aan het verkeersproject. Hij kwam er ook kijken hoe de klassen het er vanaf hadden gebracht met hun uitdagingen die elk leerjaar vooraf moest uitvoeren: de fietsen van de leerkrachten versieren, een fietsbelconcert, een kunstwerk met afgedankte fietsonderdelen, met versierde (…) Lees het hele bericht

vandaag-is-autoluwe-schooldag

Vandaag is autoluwe schooldag

Kijk vanmorgen (en vanmiddag) best wat extra uit op de weg, want zoals in de rest van Limburg is het ook in Heusden-Zolder autoluwe schooldag. De leerlingen is gevraagd om naar school te komen met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet. De meeste scholen nemen allerlei initiatieven, zoals bijvoorbeeld fietspools. Dat betekent dus meer zwakke weggebruikers op de wegen.

regenboogvlag-aan-gemeentehuis

Regenboogvlag aan gemeentehuis

Voor wie zich afvraagt, waarom die veelkleurige vlag aan het gemeentehuis hangt te wapperen ... het is de regenboogvlag, hét symbool van de holebi-beweging. De gemeente vraagt daarmee aandacht voor het holebi- en transgenderthema en voor de Belgian Pride die zaterdag door Brussel trekt. Benieuwd of er veel raadsleden gaan meestappen.

grotere-pakkans-en-direct-betalen

Grotere pakkans en direct betalen

Alsof het voor de hardrijders 'nog niet erg genoeg is' dat ze in Heusden-Zolder de grootste pakkans hebben, nu doet de verkeersdienst van de politie er nog twee schepjes bovenop. Zo testen ze momenteel een digitaal flitstoestel uit. De verwerking van de vaststellingen gebeurt veel sneller. Zo kan de politie nog sneller een antwoord bieden op de vele meldingen en klachten van buurtbewoners, comités en verenigingen. Bovendien nam het korps 2 betaalterminals in dienst. Daarmee kunnen (…) Lees het hele bericht

rode-kruis-rijdt-met-bmw-fietsen

Rode Kruis rijdt met BMW .... fietsen

Het Rode Kruis van Heusden-Zolder beschikt voortaan over twee fietsen voor de preventieve diensten. Het gaat om een combinatie mountainbike-citybike, ze zijn geschonken door BMW-garage Van Osch uit Hasselt. Afgevaardigd-bestuurder Leo Van Osch kwam de fietsen overhandigen. Die zullen ingezet worden bij diensten op grote terreinen zoals Circuit Zolder, Vijverrun, duathlon, enz.

vandaag-gezien-10-mei-2011

Vandaag gezien

Deze rups zit voorlopig nog veilig in een schuimcicade.Niet te verwarren met schuimpjes die ook al eens als dessert geserveerd worden. (foto Jan Leijskens)

ook-hulpdiensten-van-hier-naar-achel

Ook hulpdiensten van hier naar Achel

Tijdens de brand in het rusthuis Sint-Jan Berchmanstehuis in Hamont-Achel zijn afgelopen nacht ook hulpdiensten uit Heusden-Zolder in actie gekomen. Bij de brand vielen 5 gewonden - door rookintoxicatie - en enkele tientallen bejaarde bewoners werd geëvacueerd. Het medisch interventieplan werd afgekondigd. Daardoor vertrokken vanuit Heusden-Zolder de MUG van het Sint-Franciskusziekenhuis, het Snel Interventie Team (Sit -Med) van het Rode Kruis en nog eens 2 ziekenwagens van het Rode Kruis. Tegen vier uur waren de meeste hulpverleners terug, ze zijn een drietal uren in de weer geweest.

het-weer-koeler-en-wisselvallig

Het weer: koeler en wisselvallig

Na de doortocht van een storing, wordt in een koelere westelijke luchtstroming onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Het kwik gaat gestaag omlaag en af en toe kan er een bui vallen. In het weekend kiest de wind voor het noordwesten en wordt het nog een fractie kouder.
Vandaag zorgt een storing voor veel wolken met regen en buien die het weerbeeld in de namiddag bepalen. Er is kans op een donderslag. Het kwik kan 24 graden halen.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. (…) Lees het hele bericht

morgen-hinder-op-koerselsebaan

Morgen hinder op Koerselsebaan

Morgen zal het verkeer op de Koerselbaan vanaf de spoorweg moeilijk verlopen. In het kader van de discussies over het vernieuwde wegdek gaat het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw een aantal boringen uitvoeren om de dikte, samenstelling en dichtheid van het wegdek te ontleden. Daardoor geldt vanaf 7u30 tot (in principe) 19 uur éénrichtingsverkeer. Het verkeer van Heusden richting Koersel kan passeren, maar andersom moet een omleiding gevolgd worden.

boekenproject-met-college-feestelijk-afgerond

Boekenproject met college feestelijk afgerond

In de bibliotheek is vanavond het leesproject 'SFC leest mee' afgesloten. Zoals vorig jaar namen leerlingen van het vierde jaar van het Sint-Franciscuscollege deel aan het project van de bib en het Provinciaal Steunpunt Limburgse Bibliotheken om mee boeken te lezen en te beoordelen voor de literatuurlijst voor volgend schooljaar. Van september tot en met april stelde de bib 170 splinternieuwe boekenpaletten ter beschikking. 54 leerlingen namen deel, ontleenden 456 boeken wat (…) Lees het hele bericht

straks-optreden-van-katrien-baerts

Straks optreden van Katrien Baerts

Het is aftellen voor Katrien Baerts die straks haar halve finale in de Koningin Elisabethwedstrijd zal zingen. Op haar programma  Wolfgang Amadeus MOZART - Tiger, wetze nur die Klauen (uit Zaïde), Franz SCHUBERT - Rastlose Liebe (tekst: Johann Wolfgang von Goethe), Francis POULENC - Violon (uit Fiançailles pour rire fp. 101, tekst : Louise de Vilmorin), Ivor GURNEY - Sleep (uit Five Elizabethan Songs, tekst: John Fletcher), Vincenzo BELLINI Eccomi in lieta vesta – Oh ! Quante volte (Giulietta uit I Capuleti e i Montecchi), Francis POULENC - Non, Monsieur mon mari (Thérèse uit Les Mamelles De Tirésias). Je kunt het hier live volgen

verkeersweek-is-van-start-gegaan

Verkeersweek is van start gegaan

Het is deze week de autoluwe schoolweek en in heel wat scholen worden daarvoor initiatieven genomen. In De Springplank in de Kapelstraat doen ze een weer een uitgebreid verkeersproject. Vandaag kwam de ploeg van Marc Wauters langs met het fietsparcours waarop de leerlingen hun behendigheid kunnen testen. Dat gebeurde met behoorlijk succes zoals blijkt uit de foto's. De leerlingen die op een milieubewuste manier naar school komen worden beloond met stickers. De Kapelanijstraat wordt voor schooltijd en tijdens de middag ingericht als speelstraat. En tegen woensdag moeten alle klassen een speciale opdracht vervullen. (meer foto's van Rudi Coomans)

tegen-de-richting-op-rotonde

Tegen de richting op rotonde

Na klachten van buurtbewoners voerde de politie controles uit op het negeren van de rijrichting op rotondes. 2 bestuurders werden in de verkeerde richting betrapt op de rotonde in Kleuterweg. 2 andere bestuurders kregen een boete van € 100 wegens gsm’en aan het stuur. In Koolmijnlaan-cité zijn verschillende voertuigen gecontroleerd. 1 fietspadparkeerder werd beboet.

vandaag-gezien-9-mei-2011

Vandaag gezien

Een salomonszegel met dauwdruppels. (foto Jan Leijskens)

we-zijn-de-flitskampioenen

We zijn de flitskampioenen

Heusden-Zolder zijn vorig jaar 38,5 procent van de bestuurders die de flitsauto passeerden, op de bon gevlogen. Dat is het hoogste cijfer van de 118 politiezones in Vlaanderen. In het totaal zijn het er bijna 3.400, en zoals uit onze regelmatige berichten blijkt, spant de Koolmijnlaan daarbij de kroon. Bovendien zit in het cijfer nog niet de controles op de E 314, want ook de federale wegpolitie staat geregeld op grondgebied Heusden-Zokler. We zijn ook benieuwd naar de evolutie wanneer binnenkort de twee vaste flitspalen in de Koolmijnlaan zullen staan.

illegale-visser-op-meylandt

Illegale visser op Meylandt

Op de Meylandtvijver had afgelopen weekend een viswedstrijd plaats. Maar deze deelnemer wilde - zonder in te schrijven - een deel van de vangst bovenhalen. Of en hoeveel buit hij heeft gemaakt, is niet duidelijk, maar hij werd sowieso niet in de uitslag opgenomen. (foto René Bosmans)

preventief-spuiten-tegen-de-rupsen

Preventief spuiten tegen de rupsen

Een gespecialiseerde Nederlandse firma is momenteel in Heusden-Zolder bezig met het preventief besproeien van bomen tegen de eikenprocessierups. Vrijdag werden al heel wat bomen in Bolderberg en omgeving aangepakt, vandaag wordt er vooral in Heusden gesproeid. Het gaat zowel om eiken in privé-tuinen als in het openbaar. In totaal staan er zowat 2.000 op het lijstje. Met een soort kanon wordt het product op de bomen gespoten, de installatie haalt een bereik van 15 tot 20 meter. Het product moet voorkomen dat er binnenkort een massale uitbraak van de eikenprocessierups komt. Zoals bekend veroorzaken de haartjes van die rups huidirritatie bij mens en dier.

zo-kweken-ze-van-gogh-s

Zo kweken ze Van Gogh's

Deze foto is genomen op Meylandt, vlak bij de kunstacademie. Ze hanteren tegenwoordig blijkbaar een nieuwe techniek om stillevens te schilderen. (foto René Bosmans)

koen-nys-imponeert-met-nieuwe-cd

Koen Nys imponeert met nieuwe CD

In de reeks jazzconcerten in het Muzecafé was vandaag het Koen Nys Quintet te gast om de CD ‘Turtle Music’ voor te stellen. Koen Nys is zonder twijfel één van de beste Belgische saxofonisten en is actief bij o.m. Balaxy Orchestra & Quintet Lieven Cambré. Hij ligt ook mee aan de basis van de negenkoppige jazzformatie The Muze Jazz Orchestra. Zijn eigen quintet bestaat uit Hans Van Oost (gitaar), Bram Weijters (fender rhodes), Yannick Peeters (contrabas) en Yves Peeters (drums). (Meer foto's van Ria De Clerk)

ook-show-bij-fit-en-jong

Ook show bij Fit en Jong

De turn- en dansgala's zijn erg populair in deze gemeente. Ook Fit & Jong Zolder pakte dit weekend uit met een show die erg gesmaakt werd door ouders en sympathisanten. (foto's Rudi Coomans)

familie-wynands-wint-vikingspel

Familie Wynands wint vikingspel

Vandaag zondag organiseerde KWB-Eversel haar eerste Kubb-tornooi. Dat is een Zweeds vikingsspel waarbij verschillende houten pionnen moeten omvergeworpen worden met als einddoel de liquidatie van de koning. 10 ploegen kwamen afgezakt naar de voetbalterreinen aan de jeugdlokalen. De familie Wynands behaalde de kampioenstitel gevolgd door het Kanaalweg-team. (foto Rudi Reykers)

een-heleboel-limburgse-kampioenen

Een heleboel Limburgse kampioenen

Spektakel vandaag op de BMX-track op Circuit Zolder want daar stonden de provinciale kampioenschappen BMX op het programma. En de jonge renners maakten er een spektakelstuk van en streden voor elke meter. 't Is duidelijk dat er heel wat talent in Limburg zit. (meer foto's van Davy Neuteleers - xzitemedia)

draad-doorgeknipt-koeien-op-de-loop

Draad doorgeknipt: koeien op de loop

Vanmiddag zijn uit een weide in de Zolderse Weg enkele koeien ontsnapt. Dat gebeurde nadat onbekenden de draad hadden doorgeknipt. De eigenaar was snel ter plaatse en kon de dieren weer binnendrijven. Vrijdagavond laat waren daar ook al eens twee koeien op de loop gegaan. Medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum hebben toen de runderen weer in de wei kunnen zetten.

vandalen-vernielen-tennisterreinen

Vandalen vernielen tennisterreinen

Afgelopen nacht hebben vandalen de tennisterreinen van TC Heusden vernield. Ze hebben de sproeiers opengezet. Die zijn heel de nacht water blijven spuiten zodat de terreinen vanochtend vernield waren. Ook een reeks stoelen moest eraan geloven. Bij de club zitten ze met de handen in het haar, het zijn al de zoveelste vandalenstreken op rij. De clubverantwoordelijken trekken daarbij een parallel met de organisatie van fuiven in jeugdhuis Distel. De politie heeft vanmorgen een pv (…) Lees het hele bericht

jonge-turners-geven-een-mooie-show

Jonge turners geven een mooie show

Turn- en Danskring Sporta organiseerde vanmiddag in sporthal Olympia een gym- en danshappening for kids. De kleuters vanaf 3 jaar konden daarin tonen wat ze al allemaal geleerd hebben, ze hadden voor de gelegenheid samen met hun trainers een show in elkaar gestoken. Nadien wachtte ook nog een Vlaamse kermis. (foto's Marc Vanpol)

alleen-viversel-gaat-door

Alleen Viversel gaat door

Standaard Viversel is de enige ploeg die verdergaat in de eindronde. Het versloeg vandaag Stal met 1-0 nadat het donderdag in de heenwedstrijd 2-2 werd. Voor Vrijheid Zolder (foto Rudi Coomans) is het avontuur ten einde. Net als donderdag (3-0) was Vrijheid de ploeg met de meeste kansen, maar die werden niet benut, het verloor opnieuw met 1-2. Eenzelfde verhaal voor Statie Zolder in vierde provinciale, het kon meer dan een handvol kansen niet afmaken, won wel met 1-0 van Grimbie, maar dat volstond niet om de 2-0 van donderdag goed te maken.

kvv-neemt-afscheid-met-zege

KVV neemt afscheid met zege

KVV Heusden-Zolder heeft in schoonheid afscheid genomen van de competitie van de vierde nationale. Het versloeg Leopoldsburg met 2-1. Na 10 minuten bracht De Luca de thuisploeg op voorsprong, 5 minuten later viel alles te herdoen. Kort na de rust was het opnieuw De Luca die de einduitslag vastlegde.

felle-rook-door-brand-op-remo

Felle rook door brand op Remo

De zwarte rookpluim die na de middag in het noordoosten van Heusden-Zolder te zien was - en voor een deel te ruiken - was afkomstig van een brand op de Remo-stortplaats in Houthalen-Helchteren. Na even zoeken kon de brandweer van Heusden-Zolder het vuur ontdekken en waren de vlammen vrij snel onder controle.

vandaag-gezien-8-mei-2011

Vandaag gezien

De aquilegia vulgaris of Nora Barlow staat in bloei. (foto Jean Vandevoort)

en-dat-ze-talent-hebben

En dat ze talent hebben ...

De periode van de schoolfeesten is van start gegaan. Gisteren konden ze op Beekbeemden genieten van stralend weer en een dito show. Onder de noemer 'Wij hebben talent' brachten de kinderen er het beste van zichzelf. (Meer foto's van Brigitte Thijs)

katrien-baerts-naar-halve-finales

Katrien Baerts naar halve finales

Goed nieuws want sopraan Katrien Baerts heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. In het totaal mogen 24 kandidaten deelnemen aan die halve finales, daarbij zitten 5 Belgen - onder wie Katrien - 5 Fransen, 4 Koreanen, 2 Russen, 2 Roemenen, 2 Serviërs, 1 Canadees, 1 Duitser, 1 Oekraïner en 1 Amerikaan. Het gaat om 12 sopranen, 6 baritons, 3 mezzosopranen en 3 tenoren.Die moeten uitzonderlijk geen opgelegd werk brengen, het voorziene nummer was te complex. Katrien Baerts moet morgenavond al zingen.

niet-vergeten-t-is-moederdag

Niet vergeten ... 't is Moederdag

Vandaag is het dus Moederdag. Wist je dat het alsmaar vaker de man/echtgenoot zijn die zorgen dat hun vrouw en dus de moeder van hun kinderen een presentje krijgt. Het was vanmorgen (gisteren ook al trouwens) flink druk in de bloemenwinkels en de bakkers hadden hun creativiteit de vrije loop gelaten. De leden van carnavalsvereniging De Slamridders zijn al sinds vanochtend vroeg op pad om ontbijtkorven af te leveren en de KWB organiseert een eetdag zodat moeder uit de keuken kan wegblijven. Doen jullie iets origineel vandaag? Laat het weten op ons Facebookforum

honing-slingeren-op-bovy

Honing slingeren op Bovy

Vandaag en morgen zijn het 'slingerdagen' op domein Bovy. Georges en André van de bijenhal laten op het centrale plein van het domein de bezoekers kennismaken met het werk van de imker. Ze tonen hoe ze de honing uit de ramen slingeren en geven een woordje uitleg. Ook zondag vanaf 14 uur. (meer foto's)

kies-er-maar-eentje-uit

Kies er maar eentje uit

Vandaag mocht - net als morgen - het grote publiek binnen op de Clean Week 2020 op Circuit Zolder. En ze kregen er merkwaardige elektrische of hybride voertuigen te zien, die ze al dan niet konden testen. (meer foto's van Jean Vandevoort en Kurt Vanvelk)

rode-kruis-huldigt-ere-voorzitter-kelchtermans

Rode Kruis huldigt ere-voorzitter Kelchtermans

Tijdens een viering heeft het Rode Kruis uitgebreid afscheid genomen van dokter Mathieu Kelchtermans die 45 jaar lang voorzitter van de plaatselijke afdeling was. Ondertussen is hij 70 geworden en moet er volgens de statuten van het Rode Kruis mee stoppen. Hij kreeg de titel van ere-voorzitter en zal ook achter de schermen nog als raadgever optreden. Thieu Kelchtermans kreeg ook het ereteken de 'tweede gouden baret' waardoor hij nu alle eretekens heeft die het Rode Kruis uitreikt. Hij (…) Lees het hele bericht

lode-schops-is-nieuwe-rode-kruis-voorzitter

Lode Schops is nieuwe Rode Kruis-voorzitter

Lode Schops is vanaf vandaag de nieuwe voorzitter van het Rode Kruis Heusden-Zolder. Hij heeft die taak overgenomen van Thieu Kelchtermans die na 45 jaar de leeftijdsgrens van 70 jaar heeft bereikt. Lode Schops is een 'product' van de lokale Rode Kruis-afdeling waar hij zowat alle diensten doorlopen heeft. Hij maakt ook deel uit van B-Fast waarmee hij nog actief was na de aardbeving in Haïti.

limburg-getroffen-door-bos-en-heidebranden

Limburg getroffen door bos- en heidebranden

Heel Limburg wordt op dit moment getroffen door bos- en heidebranden. Er woedt al een hele tijd een zware bosbrand tussen Meeuwen en Genk. Brandweer Heusden-Zolder is om kwart over vier vertrokken ter versterking. Ondertussen is ook op de Mechelse Heide in Maasmechelen een heidebrand ontstaan. De droogte begint nu stilaan de proporties van de zomer van 1976 aan te nemen. Het is oppassen geblazen in alle bos-, heide- en natuurgebieden.

si-heusden-zolder-sluit-af-in-schoonheid

SI Heusden-Zolder sluit af in schoonheid

In het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder het seizoen in schoonheid afgesloten met een 10-6 overwinning tegen Noorderwijk. Na een eerder aarzelende start nam SI vlot over mede dankzij een flaterende bezoekende doelman en kwam de overwinning nooit meer in gedrang. Afgelopen week zijn Meykens en Rossi geopereerd aan de knie, tegen de seizoensstart zullen ze er allicht staan. Ook heeft de de club zich versterkt met Philippe Djemalli van Hasselt, 5 spelers vertrekken: Gianni Di (…) Lees het hele bericht

bloedinzameling-verplaatst-naar-ons-huis

Bloedinzameling verplaatst naar Ons Huis

Op maandag 9 mei organiseert het Rode Kruis opnieuw een bloedinzameling in Heusden. Maar door de verbouwingswerken aan de brandweerkazerne wordt die verplaatst naar Ons Huis in de Paquaylaan. De uren blijven zoals altijd behouden op 18 tot 20u30. Andere collectes vind je terug via www.bloedgevendoetleven.be

vandaag-gezien-7-mei-2011

Vandaag gezien

We mogen binnenkort kikkerdril verwachten. (foto Jan Leijskens)

toestand-bruggen-wordt-onderzocht

Toestand bruggen wordt onderzocht

Vorige maand hebben wij hier al aangeklaagd in welke lamentabele toestand de brug over de E314 in Boekt verkeert. En de andere bruggen zijn er niet veel beter aan toe. Het gemeentebestuur heeft nu met de eigenaar, Wegen en Verkeer Limburg, rond de tafel gezeten. Enerzijds is er het probleem van de dwarse voegen over de weg, en dat is een technische kwestie. Anderzijds is er de toestand van onder meer de voetpaden, leuningen en boorden. Het aanpakken daarvan kan niet via het gewone onderhoudsbudget, (…) Lees het hele bericht

joel-smets-doet-het-elektrisch

Joël Smets doet het elektrisch

Vijfvoudig wereldkampioen motorcross Joël Smets heeft op Circuit Zolder twee elektrische motorcrossmachines getest: de Zero MX en de QVR VR Cross, twee motoren die als baanbrekend worden beschouwd. En Joël kon ondervinden dat ze inderdaad hun mannetje staan in het zand.

subsidievragen-voor-brandveiligheid

Subsidievragen voor brandveiligheid

In het totaal 143 jeugdverenigingen of organisaties hebben bij de provincie 120 subsidie-aanvragen ingediend om hun gebouwen brandveilig te maken. De provincie heeft daar een éénmalig budget van één miljoen euro voor voorzien. In Heusden-Zolder gaat het om speelplein Berkenheim, Chiro Zolder samen met jeugdhuis Raster (vzw Jeugdzorg) en jeugdhuis Bascule. Gedeputeerde van jeugd Jean-Paul Peuskens moet nu binnenkort de middelen verdelen.

clean-week-2020-op-volle-toeren

Clean Week 2020 op volle toeren

Vandaag lokte de Clean Week 2020 op Circuit Zolder honderden studenten uit het hele land, die hebben workshops gevolgd, konden elektrische fietsen testen en mochten mee rijden met elektrische auto's, motoren, enz. Na de middag streek een grote groep genodigden neer voor de Expo-tent waar ook de gemeente een stand heeft. In late middag werden de 'e-quadricycle of the year'- voertuigen bekend gemaakt. 18 internationale journalisten kozen in elke categorie (klein personenvervoer, groter personenvervoer en (…) Lees het hele bericht

zwaar-en-lichtgewonde-bij-botsing

Zwaar- en lichtgewonde bij botsing

Vanmiddag is op de Kanaalweg een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een auto kwam er onder een vrachtwagen terecht. De hulpdiensten rukten meteen massaal uit. De brandweer moest in de auto één geknelde bevrijden. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, een inzittende raakte lichter gewond.

vandaag-gezien-6-mei-2011

Vandaag gezien

Een pijlstaalrups op een braambessenstruik. (foto Jan Leijskens)

het-weer-bijna-tropisch-warm

Het weer: bijna tropisch warm!

Een verzwakte storing schuift over onze streken vanuit het zuidwesten met voornamelijk wolkenvelden. Nadien komt er een transport op gang van subtropische lucht en klimt het kwik tot boven 25 graden. De luchtmassa is echter licht onstabiel, waarbij er in de loop van het weekend kans bestaat op een onweerachtige uitbarsting. Na het weekend wordt het licht wisselvallig en wat minder warm.
Vandaag is een storing verantwoordelijk voor een aantal wolkenvelden, maar het blijft droog en er is ook wat zon. (…) Lees het hele bericht

d-day-voor-katrien-baerts

D-day voor Katrien Baerts

Gisteren is in het conservatorium van Brussel de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang van start gegaan. Die duurt ruim 2 weken. Bij de 88 kandidaten voor de eerste ronde zijn er 10 Belgen, een record. Voorts zijn er deelnemers uit 20 landen, de grote meerderheid vrouwen. Eén Limburgse geselecteerde en dat is Katrien Baerts uit Heusden-Zolder. Vandaag is het al meteen een belangrijke dag voor haar want zij moet optreden. En als je bedenkt dat in de jury kleppers zitten als José Van Dam en (…) Lees het hele bericht

revue-cheque-voor-heideland

Revue-cheque voor Heideland

't Heusdens Volksteater geeft jaarlijks de opbrengst van de vestiaire tijdens zijn revuevoorstellingen aan een goed doel. Deze keer kreeg de school voor bijzonder onderwijs Heideland in Viversel dat genoegen. Voorzitter Raymond Claes en schatbewaarder Jef Minten konden 400 euro overhandigen aan directrice Fabienne Verhellen.

puthacker-draagt-website-over

Puthacker draagt website over

De website deverdieping.be is offline. Na onderhandelingen heeft De¨Puthacker de domeinnaam aan het gemeentebestuur overgedragen. Het was schepen Dirk Schops die op een 'geheime locatie' onderhandelingen heeft gevoerd met de hackers en tussenpersoon speelde met burgemeester Claes. Zoals bekend waren de hackers slechts bereid de domeinnaam af te staan en hun acties te stoppen in ruil voor beloften over duurzaamheid en fair trade in het toekomstige CVO-gebouw. Die toezeggingen zijn er principieel, maar niet echt concreet. Toch was dit voldoende voor De Puthacker om de site af te staan, en weer ondergronds te gaan. Althans voorlopig.

vrouw-is-geidentificeerd

Vrouw is geïdentificeerd

De zwangere vrouw die vanochtend vroeg is aangereden op de E 314, is geïdentificeerd. Dat heeft de federale politie donderdagavond bekendgemaakt. Eerder was een opsporingsbericht verspreid. UPDATE Het gaat om een 25-jarige vrouw uit Landen. Maar waarom ze op de autosnelweg ronddoolde is niet duidelijk. Haar toestand is ondertussen nog altijd kritiek.

onbekende-zwangere-vrouw-aangereden-op-e314

Onbekende zwangere vrouw aangereden op E314

Bij een merkwaardig ongeval op De E 314 in Heusden-Zolder richting Leuven is rond kwart voor vijf vanmorgen een zwangere vrouw door een vrachtwagen aangereden. De vrouw wandelde over de snelweg toen ze werd aangereden. Ze is levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht. De identiteit van het slachtoffer is onbekend. Ze had geen identiteitspapieren bij, ze heeft nog enkele woorden gezegd maar was verward. Het parket is op zoek naar getuigen die meer inlichtingen kunnen (…) Lees het hele bericht

loos-overvalalarm-in-benzinestation

Loos overvalalarm in benzinestation

De Beringersteenweg stond vanmiddag even op stelten omwille van een vermeende overval. Er was alarm geslagen vanuit het Total-benzinestation en de politie snelde met drie combi's ter plaatse. Gelukkig was het allemaal niet zo erg, de bediende had per ongeluk het alarm geactiveerd.

de-wijers-in-vlaanderen-vakantieland

De Wijers in Vlaanderen Vakantieland

Vlaanderen Vakantieland zendt dit weekend een reportage uit over De Wijers. Reporter Erika Van Tielen loodst de kijker doorheen het gebied, samen met lokale specialisten die de nodige uitleg geven. Ze baseren zich hierbij op de nieuwe thematische fietskaart van De Wijers. Vauit de toeristische diensten zijn een heleboel tips en ideeën aangeleverd. Uiteindelijk is beslist om tijdens de uitzending vooral de focus te leggen op de groene en de blauwe fietslus (de Westkant van De Wijers dus). De kluis van Bolderberg en Bovy zullen ook aan bod komen. hier krijg je alvast een voorsmaakje. Vlaanderen Vakantieland, Eén, zaterdag om 18u10 en zondag om 17u15.

vluchtende-bromfietser-veroorzaakt-ongeval

Vluchtende bromfietser veroorzaakt ongeval

In het kader van de verkeersthema-actie “Motorrijders” en naar aanleiding van overlastklachten voerde de politie controles uit in en rond Koolmijnlaan-cité. 10 motorrijders werden gecontroleerd. 2 bestuurders konden geen verzekering voorleggen. 1 waarschuwing werd gegeven voor kale banden. Een 14-jarige bromfietser met passagier porbeerde aan de controle te ontsnappen en veroorzaakte daarbij een ongeval. Beiden zijn opgepakt en de politie nam de bromfiets in beslag. Een (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-5-mei-2011

Vandaag gezien

Een gele krabspin op een schoenlappersplant. (foto Jan Leijskens)

cleanweek-2020-start-vandaag

Cleanweek 2020 start vandaag

Vandaag gaat op Circuit Zolder de tweede editie van de Clean Week 2020 van start, daarin staan alle soorten milieuvriendelijke voertuigen centraal. Dit jaar gaat extra aandacht naar de motoren. Zo is er vandaag de MEP Ride, een motorrit voor leden van het Europees Parlement, politici, diplomaten en ambtenaren van de EU. Ongveer 100 leden vertrekken straks om 15 uur aan het Europees Parlement met motoren en ze worden rond 17 uur verwacht op het circuit. Morgen begint het dan voor het (…) Lees het hele bericht

jonge-engelse-bouwvakkers-op-stage-in-ecr

Jonge Engelse bouwvakkers op stage in ECR

In het ECR is vorige en deze week een groep toekomstige bouwvakkers aanwezig uit een school in het Engelse South Yorkshire. Ze leren hier over skeletbouw en passief bouwen, isoleren, stellingen en ramen plaatsen, .... Ze brachten ook bezoeken aan Limburg en Vlaanderen, onder meer om bouwproducten uit onze streken te leren kennen. (foto's Rudi Coomans)

antwerpse-humor-voor-kav-vrouwen

Antwerpse humor voor KAV-vrouwen

Onder de titel Met pak en zak heeft KAV Berkenbos vanavond haar Lentefeest gehouden. Het decor zorgde dan ook voor een vakantiestemming. Na een etentje werden ze getrakteerd op humor door een komiek met een onmogelijke naam. Hij liet zich voor zijn liedjes vooral inspireren door de Antwerpse kleinkunst- en folkzanger Ed Kooyman, maar de vrouwen genoten volop van zijn fratsen. (foto's Berkenbos.be)

vandaag-gezien-4-mei-2011

Vandaag gezien

Het cliché 'In mei legt iedere vogel zijn ei' is achterhaald, want heel wat gevederde vrienden zitten blijkbaar met jongen. Dat ontdekte Greta Claes ook toen ze haar camera even in het nestkastje hield om te achterhalen wie er achter het vrolijke gekwetter zat.

info-avonden-over-windmolens-bij-kanaal

Info-avonden over windmolens bij kanaal

Er zijn verschillende plannen voor windmolens in West-Limburg, vooral bij het kanaal in het grensgebied Lummen-Beringen-Heusden-Zolder. Zo heeft Limburg Win(d)t NV een vergunning gevraagd om 3 windmolens te plaatsen in de Vaartstraat, Lochtermanweg en Kanaalstraat. Ondertussen is ook een aanvraag van Grepobel NV binnen om 3 molens in de Kanaalstraat te plaatsen. En ook voor het industrieterrein Lummen-Zolder bestaan nog altijd plannen. Omdat voor de eerste twee projecten, de turbines ook (…) Lees het hele bericht

yelena-isinbayeva-komt-naar-kbc-nacht

Yelena Isinbayeva komt naar KBC-Nacht

De Russische topatlete Yelena Isinbayeva maakt wellicht haar wederoptreden tijdens de Nacht van de atletiek in Heusden op 16 juli. Isinbeyeva, die het wereldrecord polsstokspringen 27 keer verdedigde en tweemaal Olympisch gou behaalde, heeft het afgelopen anderhalf jaar niet veel potten meer gebroken. Ze was lichamelijk en mentaal moe. Daarop laste ze een rustpauze in haar carrière in. Uitgerekend bij ons wil ze haar heroptreden doen, hoewel de organisatoren nog over de voorwaarden moeten onderhandelen.

half-mei-werken-electronische-kranten

Half mei werken electronische kranten

Half mei neemt het gemeentebestuur drie electronische lichtkranten in gebruik: één in Heusden-Centrum (aan het bestaande infobord), in Zolder-Centrum bij het gemeentehuis langs de Ringlaan en langs de wachtzone aan het recyclagepark. De borden worden nu geïnstalleerd, de komende dagen gebeuren de nodige aansluitingen en opleidingen. Het wordt een flexibele krant, die kleurentekst en beeld kan brengen en per week 6 berichten toont in een lus. Het gaat daarbij om (…) Lees het hele bericht

financiele-problemen-nekken-bbc-zolder

Financiële problemen nekken BBC Zolder

Basketbalclub KBBC Zolder gooit de handdoek en komt volgend jaar niet meer in tweede nationale uit. De oorsprong zit in de financiële moeilijkheden van de club. Verschillende basisspelers kozen daardoor eieren voor hun geld en zochten elders hun heil. In Limburg blijken te weinig talentvolle spelers aanwezig te zijn en die uit andere provincies zijn onbetaalbaar. Blijkbaar zaten de financiële moeilijkheden er al een tijdang te komen, vooraf sinds januari. Toen rezen er al (…) Lees het hele bericht

dames-van-hebad-zijn-kampioen

Dames van Hebad zijn kampioen

Na de eerste en de vierde herenploeg, heeft ook de tweede damesploeg van Hebad Heusden de kampioenstitel in tweede badmintonprovinciale veroverd. De laatste wedstrijd werd een feest met een 0-8 zege in Looise. Op de foto de speelsters Daisy Moons, Marijke Debats, Zoe Geuens, Sofie Eeckhout en Debbie Simons samen met voorzitter Chris Linders en ploegverantwoordelijke Piet Eeckhout. Volgend jaar mogen ze het in eerste provinciale waarmaken.

vandaag-gezien-3-mei-2011

Vandaag gezien

Een pluizende paardenbloem vanuit een ongewone invalshoek. (foto Jan Leijskens)

het-weer-aanhoudend-droog

Het weer: aanhoudend droog

Het uitzonderlijk droge en zonnige weer lijkt nog een tijdje aan te houden. Hogedrukgebieden over onze streken staan garant voor aanhoudend stabiel weer met veel zon. Depressies over de Atlantische Oceaan, worden hierbij in hun oostwaartse progressie geblokkeerd en geraken niet tot over onze regio.
Vandaag is het stralend zonnig met nauwelijks wolken. Na een koude start met 3 graden in de ochtend kan het kwik oplopen tot 16 graden. Een tot matig aanwakkerende noordoostenwind laat het eerder fris (…) Lees het hele bericht

vrijdag-xl-night-van-het-college

Vrijdag XL-Night van het college

Het Sint-Franciscuscollege organiseert op vrijdag 6 mei zijn inmiddels traditionele XL-Night. Dat is een fuif voor oud-leerlingen die plaatsvindt in Ons Huis. Het begint om 21u30 met een rustige receptie, kwestie van wat bij te praten, en een uur later barst de party los met verschillende goeie dj's. Voor wie het rustig wil houden, is een loungeruimte voorzien. Er zijn trouwens extra inspanningen geleverd om zoveel mogelijk oud-leerkrachten daar te krijgen, kwestie van met hen herinneringen op te halen. Alleen wie hier vooraf inschrijft, kan binnengeraken.

bc-smash-is-kampioen

BC Smash is kampioen

De herenploeg van badmintonclub Smash heeft maandagavond haar wedstrijd bij Drive '83 gewonnen, het was een cruciale partij want die van Veldwezelt stonden tweede. Smash is nu ook meteen zeker van de kampioenstitel in derde provinciale. Nochtans was het geen makkelijke verplaatsing met maar 3 basisspelers. Gelukkig wonnen Jimmy Beliën en Gert Verhagen al hun partijen zodat het 3-5 werd. Het echte feest volgt op donderdag 12 mei om 20 uur na de laatste wedstrijd tegen Bilzen, in de sporthal van Berkenbos.

kerk-van-bolderberg-krijgt-nieuw-dak

Kerk van Bolderberg krijgt nieuw dak

De kerk van Bolderberg staat in de steigers, want er wordt volop gewerkt aan het dak. Op 21 juli 2009 raakte het dak ernstig beschadigd bij de hagelramp. Maar de administratieve mallemolen maakte dat de herstelling al die tijd op zich liet wachten. Voor de gemeentekas was het een geluk bij een ongeluk. Er was sowieso een renovatie van het dak gepland, maar nu komt dus de verzekering tussen in de kosten. Met dank aan de weergoden. (foto Yves Maex)

robert-gijbels-koning-bij-st-sebastiaan-hal

Robert Gijbels koning bij St. Sebastiaan Hal

25 schutters namen deel aan het jaarlijkse koningschieten van boogschuttersgilde Sint-Sebastiaan in Hal. Na enkele uren bleven de 3 strafste schutters over: Ruben Aerts, Andy Rayen en Robert Gijbels. Ze deden er nog enkele ronden bovenop tot Robert, als meest ervaren schutter, zich tot koning 2011 mocht kronen. De gilde rekent nu ook op hem voor de Belgische keizerstitel op 5 juni in Eernegem en de gewestelijke keizerstitel op 7 augustus in Heusden.

fotografiestudenten-tonen-hun-reiswerk-in-bib

Fotografiestudenten tonen hun reiswerk in bib

In de polyvalente zaal van de bibliotheek is vanavond de tentoonstelling 'Op reis met de digitale camera' geopend. Het gaat om het werk van bijna 40 studenten digitale fotografie van het CVO. Het CVO biedt immers een volledige cursus fotografie aan, van de eerste schuchtere stapjes tot de vervolmakingscursussen. De gevorderden zijn al verschillende keren op stap geweest met de camera, tot Barcelona, Rome en Venetië waar ze het Baron-carnavalfeest in beeld brachten. (…) Lees het hele bericht

eindronde-tegenstanders-zijn-gekend

Eindronde tegenstanders zijn gekend

De voetbalploegen kennen hun tegenstanders in de eindronde. In derde provinciale speelt Vrijheid Zolder donderdag om 19 uur in Rooierheide en zondag om 15 uur thuis tegen Rooierheide. Standaard Viversel trekt donderdag om 19u30 naar Stal, en krijgt zondag om 16 uur tegenbezoek. In vierde provinciale heeft Statie Zolder Grimbie geloot, donderdag om 19 uur ginder en zondag om 15 uur hier.

twee-nederlagen-voor-nationale-volleybalploeg

Twee nederlagen voor nationale volleybalploeg

Op het Europees volleybalkampioenschap voor de jeugd in het Turkse Ankara staan de Belgische meisjes, met onze dorpsgenote Nathalie Lemmens, voorlopig op een derde plaats in hun groep. Vandaag verloren ze met 3-1 van Duitsland, gisteren leden ze een 3-2 nederlaag tegen Oekraïne. Alleen de eerste twee ploegen gaan naar de halve finales.

overtreders-betrapt-op-de-cite

Overtreders betrapt op de Cité

Naar aanleiding van klachten en meldingen van ongeoorloofd rijgedrag heeft de politie verhoogd toezicht uitgeoefend op de Koolmijnlaan in de Cité. 18 overtredingen zijn vastgesteld wegens parkeren op voet- of fietspad (7), op mindervalidenparking zonder speciale kaart (3), op een kruispunt (6) of buiten een parkeervak (1). 1 bestuurder was aan het gsm’en aan het stuur. 1 auto was niet gekeurd.

vandaag-gezien-2-mei-2011

Vandaag gezien

Dit is de wijnknop, dat is een oude struik waarvan de bloemknoppen naar wijn geuren. Vroeger droegen de boeren ze in hun knoopsgat om de stalgeur te camoufleren. (foto Jean Vandevoort)

grasmaaier-zet-haag-in-lichterlaaie

Grasmaaier zet haag in lichterlaaie

Het snelle optreden van de brandweer heeft vanmiddag in de Dikkelstraat een kleine catastrofe komen. Bij het gebruik van een grasmaaier had de benzine vuur gevat. De vlammen zetten meteen een bomenhaag in brand. Het vuur verspreidde zich razendsnel langs de achterzijde van nog twee andere woningen. Daarbij raakte ook een groot houten tuinhuis van de buurwoning (foto) beschadigd, maar de brandweer kon net voorkomen dat heel de constructie vuur vatte. Het blijft overigens druk bij de brandweer, eerder vanochtend was ook al een ploeg moeten uitrukken om een oliespoor op de E 314 op te ruimen.

straks-loting-voor-eindronde

Straks loting voor eindronde

Voor drie voetbalclubs uit Heusden-Zolder is het een spannende dag. Vandaag gebeurt bij de voetbalbond immers de loting voor de eindronde. In derde provinciale hebben Standaard Viversel en Vrijheid Zolder zich daarvoor geplaatst, in vierde Statie Zolder. De heenwedstrijd wordt donderdag gespeeld, de terugwedstrijd zondag.

muzecafe-loopt-vol-voor-jazz

Muzecafé loopt vol voor jazz

De jazzavonden in het Muzecafé wordt alsmaar populairder. Zondagavond was de tent opnieuw volgelopen, deze keer zocht gitarist Marco Cirone de groove in de muziek van o.m. John Scofield, The Crusaders, Herbie Hancock en Eddie Harris. Hij had daarvoor vier toppers uitgenodigd : Roman Kolorik (bas), Ron Van Stratum (drums), Mike Roelofs (keys) & Peter Hermesdorf (sax). Zelfs een niet-jazzliefhebber zou niet stilgezeten hebben. (Meer foto's van Ria De Clerck)

bo-borremans-wint-youth-cup

Bo Borremans wint Youth Cup

Dit weekend is in het badminton het laatste toernooi van de Youth cup gespeeld, een selectie van 6 tornooien, 1 in elke vlaamse provincie en 1 in Namen, waar alleen de beste jeugdspelers deelnemen. Bo Borremans van Smash won als eerstejaars – 11 jaar de cup zowel in het enkel als in het dubbel dames. Vorig jaar won ze de cup ook al bij de – 9 jarigen.

kadetten-van-viversel-zijn-limburgs-kampioen

Kadetten van Viversel zijn Limburgs kampioen

Feest bij Standaard Viversel want de U15 (kadetten) zijn Limburgs kampioen geworden. Het is voor deze ploeg al de tweede titel want eerder werden ze ook al kampioen in hun reeks. Dolle taferelen dus voor spelers, familie, supporters, trainer Erhan Ozturk en jeugdverantwoordelijke Alex Ketels.(Meer foto's)

nieuwe-zege-voor-smash

Nieuwe zege voor Smash

In het badminton zet de eerste herenploeg van Smash BC de zegereeks verder. Vandaag is Borgloon, de vierde in de stand, met 7-1 verslagen. Nochtans moest Smash het zonder één van de basisspelers (Peter Baeten) doen. Met nog twee wedstrijden te gaan, lijkt de titel binnen handbereik. Morgen wordt gespeeld in Veldwezelt.

mama-s-op-weg-naar-de-top

Mama's op weg naar de top?

Het is al langer bekend dat het succes van de Belgische tennismeisjes heel wat kinderen en jongeren tot tennissen heeft aangezet. Maar nu Kim Clijsters sinds haar moederschap nog een hoger niveau bereikt dan vroeger, doet zich een nieuw fenomeen voor. Alsmaar meer mama's beginnen in het voetspoor van dochter of zoon te tennissen. Zo mocht trainer Jan bij TC Heusden vandaag de eerste les geven aan Nadia, Evy, Hilde en Vannessa. Benieuwd wie de eerste Grand Slamtitel binnenhaalt. (foto Marc Vanpol)

eerste-podiumplaats-voor-laurens-vanthoor

Eerste podiumplaats voor Laurens Vanthoor

Laurens Vanthoor heeft zijn eerste podiumplaats van het seizoen beet. In het Duitse Hockenheim stond niet alleen de tweede manche van de F3 EuroSeries op het programma, maar ook de eerste wedstrijd van de FIA F3 International Trophy, het nieuwe kampioenschap van de FIA waarin de internationale F3-top zich met elkaar meet. Tijdens de eerste race op zaterdag deed Laurens Vanthoor zijn moeilijke seizoensstart vergeten want hij knokte zich naar de derde plaats. Tijdens een korte tweede race, die (…) Lees het hele bericht

speedwaymachines-razen-over-helzold

Speedwaymachines razen over Helzold

Veel spanning en spektakel vandaag op Helzold waar de Speedwayfanclub het Open Helzold kampioenschap organiseerde. Heel de middag bekampten de rijders elkaar tijdens verschillende heats op het scherp van de snee. En de toeschouwers, die namen er het laagje stof graag bij. (Meer foto's van Rudi Coomans)

jan-kuyckx-17de-op-limburgs-kampioenschap

Jan Kuyckx 17de op Limburgs kampioenschap

Op het Limburgs kampioenschap wielrennen voor elite zonder contract en UI23 in Kortessem is Jan Kuyckx 17de geworden. De titel bij de U23 ging naar Sander Helven uit Hechtel, de titel bij de elite z/c was voor Dries Hollanders uit Houthalen-Helchteren.

statie-en-anadol-delen-de-punten

Statie en Anadol delen de punten

In de vierde provinciale B leed SK Heusden 06 een verschoeiende 0-8 nederlaag tegen kampioen Achel. In een derby zonder inzet - Statie was al zeker van de eindronde - deelden Statie Sport en FC Anadol de punten: 2-2. De thuisploeg liet een heleboel kansen liggen en miste zelfs een penalty.

vrijheid-speelt-de-eindronde

Vrijheid speelt de eindronde

Met een klinkende 0-3 overwinnning bij Amandina Schakkebroek heeft Vrijheid Zolder zich geplaatst voor de eindronde van derde provinciale. Het springt in de rangschikking over Standaard Viversel dat niet verder kwam dan 1-1 op Velm. Bolderberg leed een (logische) 1-3 nederlaag tegen Melo Zonhoven.

kvv-wint-opnieuw

KVV wint opnieuw

In de vierde klasse van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder met 3-4 gewonnen bij Spouwen-Mopertingen. Al na 10 minuten kon Gwen Vaes de bezoekers op voorsprong brengen, maar voor de rust nog viel alles te herdoen. Na 10' na de herneming maakte Ward Deleger 1-2 maar in enkele minuten tijd liep de thuisploeg uit tot 3-2. Jan Houben kon weer effenen en 10 minuten voor affluiten maakte Filip De Canter de winninggoal.

op-bezoek-bij-de-kapellen

Op bezoek bij de kapellen

1 mei is de start van de Mariamaand, en de leden van de Geschied- en Heemkundige Kring Heusden gaan dan traditiegetrouw op tocht langs alle grote en kleine kapellen. De eigenaars of buurtbewoners die de kapellen versieren met bloemen of crèpepapier bijvoorbeeld, krijgen als beloning een zakje bloembollen. (foto het vernieuwde kapelletje in de Merelstraat). Op een aantal plaatsen worden trouwens geen vrijwilligers meer gevonden daardoor en liggen grotten of kapellen te verkommeren. Toch waren vandaag nog zowat 80 van de ruim 100 versierd. (Bekiijk hier foto's van alle kapellen in Heusden)

expeditie-naar-de-noordpool-slot

Expeditie naar de Noordpool (slot)

Luc Reynders heeft ondertussen al heel wat expedities meegemaakt, maar de tocht van Spitsbergen naar de Noordpool was voor hem de mooiste. "Het landschap is er veel ruwer, met spektakulaire ijsformaties. Je voelt ook voortdurend aan de onstabiele 'ondergrond' dat je over ijs gaat. En dan plots, kan er vlak voor je een ijsformatie van 4 tot 6 meter in het water wegzakken. Of omgekeerd, door de druk tussen de ijsschotsen kan er plots een muur van enkele meters oprijzen. En dan (…) Lees het hele bericht

nathalie-lemmens-in-ankara-met-volleyploeg

Nathalie Lemmens in Ankara met volleyploeg

Nathalie Lemmens uit Viversel is met de Belgische nationale volleybalploeg aan de slag op het Europees kampioenschap voor de jeugd (16-17 jarigen) in het Turkse Ankara. Nathalie (op de foto met nummer 4) is 1m91 en speelt op de positie 'midden'. De Belgen - onder leiding van bondscoach Julien Van de Vyver - worden extra in de gaten gehouden want zij zijn de uittredende Europese kampioenen. Ze willen zich plaatsen voor het European Youth Olympic Festival, en daarvoor moeten ze (…) Lees het hele bericht

stef-bos-imponeert-uitverkochte-zaal

Stef Bos imponeert uitverkochte zaal

Stef Bos blijft een topper in zijn genre, gisteravond kon hij moeiteloos een uitverkochte Muze-schouwburg overtuigen. (foto Lenscollectief)

ergoeddag-in-museum-moskee-en-op-circuit

Ergoeddag in museum, moskee en op circuit

Drie lokaties in Heusden-Zolder nemen vandaag deel aan de Erfgoeddag. Op Circuit Zolder kan je een tentoontstelling 'Tussen rijkdom en armoede' bekijken. Het verleden is daar immers zeker geen verhaal van armoede, denk maar aan de formule 1 en andere autosportwedstrijden waar de teams met peperduur materiaal neerstreken.Toch waren daar ook drink- en eetfestijnen aan gekoppeld waarvan de opnbrengst naar een sociaal doel ging. De expo kan van 10 tot 18 uur bezocht worden op vertoon van (…) Lees het hele bericht