Archief augustus 2012

vanavond-de-blauwe-maan-gezien

Vanavond de blauwe maan gezien?

Vanavond is er een blauwe maan te zien. Ze is niet blauw maar wordt zo genoemd omdat het de tweede volle maan is in één maand tijd, ditmaal augustus 2012.  Het komt maar om de 2,7 jaar voor. De volgende blauwe maan is te zien op 31 juli 2015 en in 2018 is het fenomeen zelfs 2 keer te zien. (foto Gust Ischen)

het-weer-opnieuw-warmer

Het weer: opnieuw warmer!

De shoolgaande jeugd zal het graag horen, maar de weerkaarten voorzien voor na het weekend vrij aangenaam nazomerweer. Er komen tijdelijk wel enkele storingen voor, maar veel neerslag wordt er niet op verwacht. Dit weekend kondigt de verbetering zich al aan met meer zon en geleidelijk aan oplopende temperaturen.
Morgen zijn er zonnige perioden, maar ook wel enkele wolkenvelden. Het blijft in ieder geval droog en het kwik kan oplopen tot 19 of 20 graden. In de ochtend is het wel koud met minima van 7 (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-gorthipohl

Groeten uit Görthipohl

De familie Cuppens was op vakantie in Oostenrijk, meer bepaald Görtipohl. Ze hebben er veel gewandeld en de 2-jarige Andreas voelde er zich meteen een bergwandelaar.

politie-houdt-toezicht-bij-start-schooljaar

Politie houdt toezicht bij start schooljaar

Maandag gaat het nieuwe schooljaar van start en de lokale politie gaat alle beschikbaar personeel inzetten voor toezicht, vooral 's morgens en 's avonds. Extra aandacht gaat naar scholen met werken in de buurt. Tot 15 september wordt preventief en sensibiliserend opgetreden, daarna wordt het boekje bovengehaald. De ouders worden gecontroleerd op snelheid, parkeergedrag en gordeldracht. Van de schoolkinderen wordt het fietsgedrag in de gaten gehouden, maar ook de technische uitrusting (…) Lees het hele bericht

tamara-medarts-uitgeschakeld-in-rugslag

Tamara Medarts uitgeschakeld in rugslag

Op de Paralympische Spelen in Londen is zwemster Tamara Medarts uitgeschakeld in de reeksen van de 100 meter rugslag. Medarts werd vijfde in haar reeks in 1:20.61, wat haar de dertiende chrono op zeventien starters opleverde. De  komende dagen komt ze in nog enkele disciplines uit.

groeten-uit-bad-honnef

Groeten uit Bad Honnef

De familie Geunens-Claes is er eventjes tussenuit geknepen naar het Duitse Bad Honnef in het Siebengebirge aan de Rijn. Op het programma mocht uiteraard de bekende Drachenfels met het Drachenfels Schloss niet ontbreken. Beide liggen in Königswinter, omgeven door wijnvelden. Boven het Schloss ligt het Steigenberger Grandhotel Petersburger waar in 1995 Michael Schumacher zijn trouwfeest gaf.

d-day-voor-tamara-medarts

D-Day voor Tamara Medarts

Op de Paralympische Spelen in Londen is het vandaag D-day voor Tamara Medarts. Pm 11u26 treedt ze aan in de reeksen van de 100 meter rugslag. Als alles een beetje meezit en ze kan zich kwalificeren dan wacht een eventuele finale vanavond om 19u47.

thuisnederlaag-voor-bolderberg-2

Thuisnederlaag voor Bolderberg

In vierde provinciale C is FC Bolderberg slecht aan het nieuwe seizoen begonnen. Het verloor thuis van Aalst met 1-4.

sk-heusden-06-wint-openingsmatch

SK Heusden 06 wint openingsmatch

SK Heusden 06 heeft vanavond de openingswedstrijd van de competitie in vierde provinciale A gewonnen. Het versloeg Lillonia met 0-2. In dezelfde reeks won Statie Zolder met 0-1 bij Anadol.

mario-borremans-trekt-n-va-provincielijst

Mario Borremans trekt N-VA provincielijst

Mario Borremans wordt in het district Beringen de lijsttrekker van de N-VA voor de provincieraadsverkiezingen. Er staan nog twee andere inwoners van Heusden-Zolder op de lijst: Ann Leyssens op 6 en op 8 Lutgarde Blancquaert. Er zijn in het totaal 9 provincieraadsleden te verkiezen in district Beringen (vroeger kanton)

laatste-fase-finse-piste-van-start

Laatste fase Finse piste van start

Morgen start de laatste fase in de heraanleg van de Finse piste in Heusden. Ongeveer half september zal alles klaar zijn, tot die tijd kan het Veenderbos niet gebruikt worden. Er wordt nu een laag van zowat 40 cm afgegraven en op de bodem komt een geotextiel, met daarboven een kiezellaag voor de afwatering. Aansluitend komt er nog eens geotextiel en dan een toplaag van houtsnippers. Tijdens de duur van de werken kunnen de joggers tijdelijk gebruik maken van de atletiekpiste in De Veen en dat (…) Lees het hele bericht

commissie-buigt-zich-over-ontgravingen

Commissie buigt zich over ontgravingen

De laatste gemeenteraad voor de verkiezngen - volgende maand is er geen - werd vrij vlot afgewerkt. Muze krijgt voor 18.000 euro aan investeringssubsidies, onder meer voor koelkasten, handdrogers op de toiletten en beamers. De Zandloper legde zijn balans 2011 voor met een winst van 5 272 euro. Zoals aangekondigd werd het rooilijnplan voor het terrein tegenover de brandweerkazerne bekeken. Daar komen 4 woningen voor brandweermannen om de permanentie te vergroten en de korte (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-het-ahrntal-1

Groeten uit het Ahrntal

10 Heusdenaren trokken deze vakantie door het Ahrntal in Sud-Tirol. Ze gingen er in de bergen niet alleen op zoek naar de rust en de mooie landschappen maar ook naar de prachtige fauna en flora. Daarvan zal Stefan Was ons de komende dagen nog enkele prachtige staaltjes tonen.

na-de-breikunst-de-origami

Na de breikunst, de origami

Nu het breiproject achter de rug ligt, steekt een nieuw fenomeen de kop op: origami. Localoca en W!lt brengen elke dinsdagavond om 19u30 jong en oud samen in het huisje van Localoca op domein Bovy. Daar gaan ze samen de kunst van het papier vouwen onder de knie krijgen. Deelnemen is gratis en het is de bedoeling om op openbare plaatsen de gemeente op te fleuren met mooie origami creaties. Er zijn plannen rond de eerste schooldag en de Dag van de Wijers. info[!]localoca.eu of 0486-92 39 07.

vandaag-gezien-29-augustus-2012

Vandaag gezien

De bloem van een kogeldistel. (foto Jan Leijskens)

groeten-uit-giethoorn

Groeten uit Giethoorn

Wat kan de heide toch mooi zijn! Dat ondervond Gust Ischen tijdens een trip naar Giethoorn in Nederland. Heerlijk om te wandelen in de zomer.

morgen-opendeur-in-cvo

Morgen opendeur in CVO

Wie graag een bijscholing volgt of zich wil verdiepen in bepaalde materies, ... ook in het Centrum voor Volwassenenonderwijs gaat volgende week het nieuwe schooljaar van start. Daarom wordt morgen van 16 tot 21 uur een opendeur georganiseerd waarbij iedereen kan kennismaken met lessen en leerkrachten en zich eventueel kan inschrijven. In het opleidingsaanbod zit een breed gamma aan talen, informatica, programmeren, boekhouden, digitale fotografie, audio, video, bloemschikken, tuinbouw, koken en bakken, kleding en mode, en Bouw en Doe-het-zelf. www.cvohz.be

morgen-en-vrijdag-worden-fietsstroken-gelegd

Morgen en vrijdag worden fietsstroken gelegd

Morgen en vrijdag krijgen verschillende straten in Heusden-Centrum hun rode fietssuggestiestroken. Het gaat onder meer om Kapelstraat, Kooidries en Geenrijt. Daarvoor wordt aan de zijkanten een lage rode slem aangebracht. Dat zal hinder opleveren want zodra de zones gekleefd zijn en ook geslemd mag er niet meer over gereden, gefietst of gegaan worden. En dat blijft zo tot het geheel is aangewalst. De zones wordt met kegels of linten afgezet. De werken kunnen duren van 7 tot 19 uur.

het-weer-tijdelijk-kouder-2

Het weer: tijdelijk kouder

Vandaag zijn er flinke zonnig perioden, afgewisseld met enkele wolkenvelden. Het blijft droog en het kwik klimt tot 25 of 26 graden. In de nacht gaat het regenen.
Morgen schuift koudere lucht over onze streken en het kwik blijft steken op 22 graden. Er staat behoorlijk wat wind en er vallen een aantal buien. Tussendoor is er ook wat zon. Na de middag is er kans op onweer.
Vrijdag staan er opnieuw buien op het programma bij een wisselende bewolking. De luchtdruk stijgt in de loop (…) Lees het hele bericht

circuitbezoeken-hebben-nu-al-record

Circuitbezoeken hebben nu al record

Nu augustus en de vakantie ten einde lopen, komt morgen (donderdag) ook de laatste gratis rondleiding op Circuit Zolder in zicht. Het was deze zomer opnieuw een voltreffer en het record van vorig jaar, 610, is nu al overschreden. Toerisme Heusden-Zolder telde tot nu toe 762 deelnemers en daar zullen er morgen ongetwijfeld nog heel wat bijkomen. Afspraak om 14 uur aan de ingang van de tunnel.

gratis-lessen-chinees-in-het-college

Gratis lessen Chinees in het college

Het Sint-Franciscuscollege start in september met lessen Chinees voor alle jongeren tussen 12 en 18 jaar. De lessen duren het hele schooljaar en zullen op woensdagnamiddag gegeven worden. Op welke uren dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Indien er veel respons komt, wordt de groep opgesplitst. De lessen zijn gratis. Inschrijven via info[!]sfc.be.

vuilniswagens-konden-niet-de-straat-in

Vuilniswagens konden niet de straat in

Ook vandaag hebben we verschillende reacties gekregen van misnoegde lezers over de werkzaamheden in verschillende straten in Heusden-Centrum. Daarbij zijn de buurtbewoners niet alleen niet te spreken over de onaangekondigde afsluiting van de weg, maar vooral ook over de verstoorde vuilnisophaling. De zakken met plastic en met groenafval zijn blijven staan in de Kooidries en een deel van de Noordberm doordat de ophaalwagens niet de straat in konden.

veel-nieuwkomers-bij-n-va

Veel nieuwkomers bij N-VA

De N-VA Heusden-Zolder heeft zojuist haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Zoals al eerder bekend wordt die getrokken door Bruno Buysse. Op de tweede plaats staat voorzitter Ann Leyssens en op drie uittredend raadslid Simonne Janssens-Vanoppen. Nog een raadslid, Lode Schops, staat op 17 en uittredend schepen Mario Borremans duwt de lijst. Op de lijst verder twee kandidaten van buitenlandse afkomst en behoorlijk wat politieke nieuwkomers.

groeten-uit-puglia

Groeten uit Puglia

Danny Wendelen maakte een fietsreis door Puglia (Italië), onderweg passeerde hij er de ene mooie baai na de andere. Azuurblauwe zee en rotsstrand bieden een ruige aanblik en maken van 'de hak' één van de mooiste regio's van Italië, zo laat hij nog weten.

zondag-strijden-bmx-ers-om-vlaamse-titels

Zondag strijden BMX-ers om Vlaamse titels

BMX Club Circuit Zolder organiseert nu zondag 2 september voor het eerst in de jonge clubgeschiedenis het BMX Kampioenschap van Vlaanderen. Dat is amper een maand na de vorige grote organisatie, de Summergames. Alle Vlaamse toppers worden dus weer op de track verwacht en er zal zonder twijfel heel wat spektakel te beleven vallen. Er worden meer dan 500 deelnemers verwacht. Zaterdag zijn er officiele trainingen van 14 tot 17 uur. Zondag trainen de rijders van Block 1 om 9 uur en de finales (…) Lees het hele bericht

we-zitten-aan-de-nieuw-patatjes

We zitten aan de nieuw patatjes

Ze zeggen wel eens: "We zitten nog niet aan de nieuw patatjes" maar met deze exemplaren is het wel prijs. Samen 2,125 kg. (foto René Bosmans)

eva-is-voor-een-jaar-naar-kroatie-vertrokken

Eva is voor een jaar naar Kroatië vertrokken

Eva Vanderbiesen uit Heusden-Zolder is naar Osijek vertrokken waar ze een jaar als EVS vrijwilliger zal meedraaien in het project 'My postal address is now Osijek'. Het gaat om een sociale organisatie die projecten organiseert voor de participatie en sociale integratie van jongeren, die EVS en groepsuitwisselingen stimuleert en via allerlei creatieve projecten de werkloosheid in Osijek aanpakt. "Ik heb via mijn broer EVS ontdekt. Na mijn zesde middelbaar wilde ik een jaar weg om (…) Lees het hele bericht

gisteravond-gezien-2

Gisteravond gezien

De voetsporen van Neil Armstrong zijn niet meer te zien op de maan, de kraters nog wel. (foto Jean Vandevoort)

in-de-cel-voor-misbruik-stiefdochter

In de cel voor misbruik stiefdochter

Een man uit Heusden-Zolder moet straks voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij is opgepakt door de politie nadat bleek dat hij zijn stiefdochter seksueel had misbruikt. De onderzoeksrechter beslist of hij aangehouden blijft.

straatwerken-zorgen-voor-hinder

Straatwerken zorgen voor hinder

In Heusden-Centrum wordt nog altijd gewerkt aan een aantal straten. Die krijgen een laag steenslag en verschillende straten moeten ook nog rode fietssuggestiestroken krijgen. Die moeten klaar zijn als het nieuwe schooljaar volgende week van start gaat. De werkzaamehden hebben wel als gevolg dat sommige straten zonder waarschuwing afgesloten worden. De buurtbewoners en ook de dorpsraad zijn daar niet bepaald gelukkig mee. Vooral ook omdat al eerder is aangedrongen op communicatie rond werken die hinder meebrengen.(foto Julien Maebe)

groeten-uit-heusden-1

Groeten uit Heusden

Martin en Jenny Boutsen trokken voor een dagje naar Heusden, Heusden in Nederland wl te verstaan. Na een mooie fietstocht langs de 'afgedamde Maas' bezochten ze het mooie stadje met zijn oude vissershaven en gezellige terrasjes.

sfeer-op-botswingvfestival

Sfeer op Botswingvfestival

In Eversel had dit weekend de 9de editie van het Botswingfestival plaats. Dat is een festivallletje georganiseerd door Botswing. Botswing bestaat uit 6 muzikanten en 1 geluidsman en zij brengen folk, rustige ballades, melancholische nummers tot pubsongs, polka's en de onvermijdelijke jigs en reels. Naast Botswing zelf stonden zaterdagavond ook Lara Goris en co, Terranga, Maxim Mohammadi, Marij Daemen, Danaë’s Orbit en Jazz Percussion op het podium. Over twee jaar volgt de jubileumuitgave.(meer foto's van Dorien Wynands)

tientallen-jeugdploegen-in-viversel

Tientallen jeugdploegen in Viversel

Niet alleen de eerste ploegen in het provinciale voetbal stomen zich klaar voor het nieuwe seizoen. Ook voor de jeugd is de bal weer volop aan het rollen. Zo werd afgelopen weekend bij Standaard Viversel het traditionele jeugdtornooi afgewerkt. Vrijdagavond speelden vier ploegen op de inloopdag. Zaterdag traden liefst 27 ploegen van meisjes en jongens aan. En zondag verschenen nog eens 25 ploegen aan de aftrap. En die lieten gelukkig hun entoesiasme en inzet niet bekoelen door de vele regenvlagen.

bescheiden-opkomst-voor-suska-bergfeesten

Bescheiden opkomst voor Suska Bergfeesten

Een relatief bescheiden programma en kwakkelweer zorgden ervoor dat de Suska Bergfeesten niet bepaald op een grote volkstoeloop konden rekenen. Gelukkig zorgden de telegeleide autootjes weer voor spektakel en konden de kinderen rekenen op onder meer een clown en de onontbeerlijke kermis. (foto Julien Maebe)

overwinningen-voor-vrijheid-en-heusden

Overwinningen voor Vrijheid en Heusden

Vandaag werd er ook gevoetbald. In de beker versloeg SK Heusden 06 - Anadol met 4-2. Vrijheid Zolder keerde met een 0-2 zege uit Tervant terug.

muzecafe-wordt-omhelsd-door-mary

Muzecafé wordt omhelsd door Mary

Along comes Mary heeft als geen andere band de kracht om een ruimte te doen ontbranden. Dat was in het Muzecafé weer duidelijk te merken. Mary, Fabio en de bandleden spelen met zo'n plezier en uitbundigheid dat je wordt meegezogen in hun ritmes. Het stemgeluid van Mary, meermaals knallend door de geluidsmuur, gevolgd door de intense riffs van Fabio, enkele genietende mensen in het café - Tom kon zich echt geen betere opener van het seizoen wensen! (meer foto's van Ria De Clerck)

groeten-uit-bretagne-1

Groeten uit Bretagne

De familie Bielen ontvluctte onlangs de Belgische hitte voor een deugddoende vakantie in Bretagne, meer bepaald in Combrit. Het noordelijk gedeelte van de Golf van Biskaje is rijk aan kleine vissershaventjes en strandjes. Een bezoekje aan Mont Saint-Michel en de brug van Normandië op de terugreis mochten ook niet ontbreken.

vck-voorbereiding-op-schema

VCK-voorbereiding op schema

Voor eerstenationaler VCK Bolderberg verloopt de voorbereiding op het nieuwe seizoen naar wens. Donderdag al versloeg VCK Herenthout uit Liga B (een reeks hoger) met 3-2.Gisteren werd eerst getraind en daarna volgde een oefenmatch tegen Maaseik B, titelkandidaat in eerste divisie. Daarin won VCK de drie sets, maar moest zich alleen in een toegevoegde set gewonnen geven. Volgende zondag om 14 uur wordt in de sporthal van Bolderberg een driehoekstornooi gehouden.

groeten-uit-scandinavie

Groeten uit Scandinavië

De familie Zegers-Haenen koos dit jaar voor de komplete rust en trok naar Zweden en Denemarken. Ze genoten er van de ongerepte natuur, zon en water. De foto werd genomen op het zuidelijkste punt van het eiland Visingsö in het Vättern-meer met zicht op de stad Jönköping.

familie-van-ende-won-fairtrade-picknick

Familie Van Ende won fairtrade picknick

Zoals we al bij het begin van de zomer meldden, konden inwoners van Heusden-Zolder in het kader van het Lighthouse-project een fairtrade picknick winnen in Bokrijk. De grootste kans maakte je tijdens de animatie op de jaarmarkt in Heusden eind juni. De familie Van Ende mocht nu naar Bokrijk want kleindochter Leonie had prijs die dag. Op een bloedheet Wereldplein mocht de familie Van Ende gaan proeven en drinken van producten uit eerlijke handel en ze namen ook deel aan workshops en andere animatie.

supersonic-op-zondag-uitverkocht

Supersonic op zondag uitverkocht

Voor het Supersonic Festival op zondag 9 september op Circuit Zolder zijn er geen kaarten meer, alles is uitverkocht. Voor zaterdag 8 september, de topdag, zijn er nog wel tickets te koop en er zijn ook nog weekendtickets beschikbaar.  alle info

het-weer-wisselvallig-weekend-3

Het weer: wisselvallig weekend

Door koele en onstabiele luchtstromingen staat er een wisselvallig weekend op het programma, waarbij het kwik een stukje achteruit gaat. Na het weekend stabiliseert de atmosfeer en met zuidelijke luchtstromingen wordt opnieuw warmere lucht aangevoerd. Nadien bereiken storingen onze regio echter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er is ruimte voor wat zon, maar er komen ook enkele buien tot ontwikkeling. Iets vaker in de namiddag en een donderslag is niet helemaal uitgesloten. Maxima (…) Lees het hele bericht

along-comes-mary-opent-cultuurseizoen

Along Comes Mary opent cultuurseizoen

Morgen begint de cultuurmallemolen weer te draaien in Muze. Om 20 uur staat Along Comes Mary in het Muzecafé. Een stevige portie swingjazz, een scheut ouwe rock ‘n roll en knappe arrangementen van bekende songs. Een concert van Along Comes Mary met centraal Marij Hulsmans en Fabio Canini nodigt altijd uit ten dans. Na het concert volgt een summerparty met dj Lena. Muzecafé zorgt voor lekkere mojito en heerlijke wraps. Tickets kosten € 10 aan de kassa

een-taxi-aan-meer-dan-200-per-uur

Een taxi aan meer dan 200 per uur

Na enkele jaren start Circuit Zolder opnieuw met de ‘Race Taxi’. Het circuit biedt de snelste taxirit van het land aan, een rit vol extreme wendingen en met 3 chicanes op het 4 kilometer lange asfalt. De passagiers nemen plaats naast een ervaren racer en beleven de rit van hun leven, op het meest technische en uitdagende circuit en dat in een Porsche 911. Daarvoor wordt samengewerkt met Skylimit Events van Andy Jaenen. Nog tot 7 september loopt een promo-actie: wie nu een rit koopt (110 euro inclusief btw voor drie rondjes), ontvangt een weekendticket voor de 24 Hours of Zolder. De taxi-Porsche treedt ook aan in de 24 urenrace.

kinderen-gewond-bij-botsing-tussen-auto-s

Kinderen gewond bij botsing tussen auto's

Vanmorgen zijn twee auto's gebotst op de Beringersteenweg ter hoogte van het Q8-station. Een auto met daarin 5 jonge kinderen en hun begeleidster kon niet meer tijdig stoppen voor een stilstaande wagen. Ze botste achterop. Omdat er eerst gevreesd werd voor heel wat gewonden kwamen drie ziekenwagens en de MUG ter plaatse. Uiteindelijk bleek het allemaal nogal mee te vallen en raakten twee van de kinderen licht gewond. Er moest ook een oliespoor worden opgeruimd.

chinese-wolhandkrabben-in-albertkanaal

Chinese wolhandkrabben in Albertkanaal

Er zitten Chinese wolhandkrabben in het Albertkanaal. Leden van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum hebben er al een 20-tal uitgehaald. Het gaat om een exotische diersoort die hier niet thuissoort en die schade kunnen toebrengen aan vissen en andere kanaalbewoners. Wellicht zijn de krabben hier geraakt via buitenlandse schepen die het water lozen dat ze in de romp als buffer meevoeren.

tamara-is-klaar-voor-paralympische-spelen

Tamara is klaar voor Paralympische Spelen

Onze dorpsgenote Tamara Medarts vertrakt naar de Paralympische Spelen in Londen waar ze ons land zal vertegenwoordigen in het zwemmen. Tamara moet volgende week vrijdag het bad in. Ze is nog maar 18, maar won twee jaar geleden al brons op de wereldkampioenschappen. Tamara werd geboren met een verstandelijke handicap, wat het leveren van topprestaties duidelijk niet in de weg staat. Ze doet er dan ook alles voor, traint 21 uur per week en studeert ondertussen. “Ik vind het fijn dat ik mag meedoen aan de Paralympische Spelen in Londen. Ik ga er van genieten”, glundert Tamara. “Ik hoop op finaleplaatsen en op mijn favoriete 100 meter zou ik graag een medaille halen.” Je kunt Tamara ook volgen op Facebook Tamara Medarts is ook actief op Facebook.

fietser-aangereden-aan-oprit-e-314

Fietser aangereden aan oprit E 314

Rond kwart over 6 vanmorgen is aan de oprit van de E 314 in Boekt een fietser aangereden door een bestelwagen. De fietser raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

wie-heeft-een-hemelbed-voor-de-bib

Wie heeft een hemelbed voor de bib?

Vanuit de bibliotheek kregen we vanmorgen deze oproep binnen: "Knibbel knabbel knuisje ... wie vindt voor ons een huisje?" Blijkbaar zijn ze voor de bibliotheekweek van 20 tot 28 oktober op zoek naar een hemelbed of soortgelijk feeëriek huisje. Van dat huisje weten we het zo niet, maar hemelbedden moeten er zeker zijn in Heusden-Zolder. Geregeld horen we wel iemand opscheppen over de hemelse nacht die hij of zij achter de rug heeft. Geef maar een seintje aan de bib, je bedgeheimen zullen niet in boekvorm verschijnen.

opendeurweekend-in-het-dierenopvangcentrum

Opendeurweekend in het dierenopvangcentrum

Zaterdag en zondag houdt het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zijn jaarlijkse opendeurweekend. Je kan de infrastructuur en kooien gaan bezichtigen, maar ook de interventievoertuigen en bijvoorbeeld het speciale vangmateriaal. Er zijn momenteel heel wat dieren te zien zoals veel roofvogels, jonge egels, vossen, paarden, damherten, schildenpadden en uiteraard een hele collectie vogels. Telkens van 10 tot 18 uur, de toegang is gratis.

dit-weekend-vab-happening-op-circuit

Dit weekend VAB-happening op circuit

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus vindt de VAB-Autohappening plaats op Circuit Zolder. Durvers vanaf 16 jaar kunnen met een ervaren piloot meerijden in een exclusieve bolide zoals een Lotus, Donkervoort, Porsche, Corvette, Tiger of Westfield, of meerijden met een terreinwagen op het spectaculaire off-road parcours. Ben je ouder dan 16, dan heb je volop recht op je portie actieve fun: zo word je in een buggy losgelaten op een uitgestippeld parcours, of ritjes in een quad, kart of segway. Er is nog (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-oostduinkerke-1

Groeten uit Oostduinkerke

De familie Bouduin genoot van een deugdoende vakantie in Oostduinkerke. Veel zon, af en toe stoeiend met de wolken tegen de blauwe lucht als decor. En de bloemen in crêpe van de kinderen, maakten het kleurenpalet compleet.

vandaag-gezien-23-augustus-2012

Vandaag gezien

Een vlieg doet zich tegoed aan stuifmeel. (foto Jan Leijskens)

provinciale-steun-voor-muzejazz

Provinciale steun voor Muzejazz

Cultuurcentrum Muze krijgt van de provincie Limburg een projectsubsidie van 6.860 euro voor het muziektraject 'Jazz in Muze'. Met deze reeks, die zich vooral afspeelt in het Muzecafé, doet het cultuurcentrum aan regionale talentontwikkeling waarbij veel (jonge) jazzmuzikanten uit de provincie speelkansen krijgen. Met dit bedrag kan het cultuurcentrum dit najaar heel wat concerten en jazzontmoetingen organiseren. Ook het concert van The John Scofield Trio op zaterdag 27 oktober (…) Lees het hele bericht

jongeman-gewond-bij-ongeval-in-hasselt

Jongeman gewond bij ongeval in Hasselt

Een man van 24 uit Heusden-Zolder is gisteravond gewond geraakt bij een ongeval in Hasselt. Rond 23 uur begon zijn auto te slippen op de Hendrik Van Veldekesingel (Grote Ring) en kwam terecht tegen de vangrails. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht.

weer-ongewenst-bezoek-voor-kapel

Weer ongewenst bezoek voor kapel

Onbekenden zijn gisteren binnengedrongen in de kapel nabij het station van Zolder. Ze zijn aan de haal gegaan met enkele beelden. In de Dorpsstraat verdween dan weer een bestelwagen. Het gaat om een firmawagen van een man die bij vrienden was blijven logeren.

postbode-op-kamp

Postbode op kamp

Dan ga je met de scouts mee op kamp als kookouder in Zutendaal en dan moet je dagelijks ook nog eens voor 'facteur' spelen. En zo te zien aan het stapeltje dat Rudi Rykers hier verkast, worden ze wel heel erg gemist op het thuisfront.

brand-met-veel-rook-bij-umicore

Brand met veel rook bij Umicore

Het heeft vannacht gebrand bij het zinkverwerkend bedrijf Unimicore aan de Industrieweg. Het alarm werd rond 4 uur gegeven. Toen de brandweer ter plaatse kwam, woedde de brand binnen in een bedrijfshal. Het ging niet om het zinkpoeder zelf dat brandde, maar de zakken er rond en de palletten waarop die stonden. Wellicht heeft een chemische reactie het vuur veroorzaakt. Het probleem waarvoor de brandweer stond, was dat het goedje niet met water kan geblust worden. Daarom moest een (…) Lees het hele bericht

op-bezoek-in-de-watertoren

Op bezoek in de watertoren

Een groep geïnteresseerden bracht vandaag een bezoek aan het waterproductiecentrum van Heusden-Zolder in de Watertorenstraat, de watertoren dus. Het ging om een initiatief van De Zandloper in samenwerking met de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. De bezoekers vernamen hoe van het opgepompte ruwe water drinkwater wordt gemaakt. Na het bezoek was er een waterproeverij voorzien. Wist je dat het goedkoopste flessenwater 55 maal duurder is dan het duurste kraantjeswater.  De CO2-uitstoot voor de productie van flessenwater ligt 500 maal hoger dan die van kraantjeswater. (meer foto's van Michel Gerits)

doorprikt-zebrapad-met-bloedspatten

DOORPRIKT: Zebrapad met bloedspatten

Opnieuw is vandaag een voetganger aangereden op het zebrapad in de Guido Gezellelaan. De tweede in enkele weken tijd en het mag een wonder heten dat het er nog niet veel meer zijn, of dat er nog geen doden zijn gevallen. Want buurtbewoners en regelmatige voorbijgangers weten dat wie op die plaats oversteekt, ronduit zijn hachje riskeert. De meeste autobestuurders of vrachtwagenchauffeurs trekken zich geen moer aan van de oversteekplaats en ze is bovendien niet of nauwelijks aangeduid zodat (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-toledo

Groeten uit Toledo

Groeten uit Toledo van Clairette en Edward Nijs-Praets. Bij het standbeeld van Cervantes: de schrijver en de lezer...

opnieuw-voetganger-aangereden-op-zebrapad

Opnieuw voetganger aangereden op zebrapad

Vanmiddag om half twee is opnieuw een voetganger aangereden op het zebrapad in de Guido Gezellelaan, ter hoogte van het kruispunt met de Pastoor Van Mierlolaan. Het ging om een kloosterzuster in een elektrische rolstoel. Ze raakte gewond, kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de MUG en is dan naar het ziekenhuis gebracht. Enkele weken geleden werd op dezelfde plek ook al een buurtbewoner omver gereden. (foto Julien Maebe)

jonge-atleten-doen-het-uitstekend

Jonge atleten doen het uitstekend

Op het provinciaal kampioenschap estafette in Lommel liepen de jongens pupillen een nieuw clubrecord op de 4 x 60 meter, meteen goed voor de Limbugse titel. Niels Kerkhofs, Stan Huysmans, Siebe Noblesse en Jeff Gevers mochten meteen op het hoogste schavotje plaatsnemen. Jeff Gevers behaalde een tweede gouden medaille op de 3 x 600 m, samen met Tiam Schepers en Stan Huysmans.

zaterdag-nacht-van-de-vleermuis

Zaterdag 'Nacht van de vleermuis'

Op zaterdag 25 augustus heeft op verschillende plaatsen in Vlaanderen de 14de Nacht van de Vleermuis plaats. In Heusden-Zolder hebben Limburgs Landschap, Natuurpunt afdeling Heusden-Zolder en Regionaal Landschap Lage Kempen de handen in elkaar geslagen voor een spannende en leerrijke avond. Aan het Domherenhuis kan je vanaf 19 uur vleermuizen komen spotten. Om 20u45 vertrekt een wandeling met een vleermuisgids en batdetectors, toestelletjes die de ultrasone vleermuisgeluiden omzettenin geluid (…) Lees het hele bericht

laat-gemeenteraad-over-ontgravingen-gaan

'Laat gemeenteraad over ontgravingen gaan'

Vlaams Belang gemeenteraadslid Jan Jans heeft voor de raad van 30 augustus een bijkomend punt ingediend rond de opgravingen. Jans wil het politiereglement laten aanpassen zodat voortaan bij ontgravingen van 5 graven of meer de beslissing moet genomen worden door de gemeenteraad en niet door het schepencollege. Jans wil daarmee naar eigen zeggen voorkomen dat enkele personen beslissen over een massale ontgraving of verhuizing zoals die momenteel op de kerkhoven van Berkenbos en Bolderberg tot protesten leidt.

brandalarm-door-illegale-afvalverbrander

Brandalarm door illegale afvalverbrander

De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor een man die illegaal afval aan het verbranden was in een ton in zijn tuin. De man was in de Geenrijt al een tijdje bezig met het opstoken van allerlei afval, dat zorgde kort voor tien uur voor een enorme rook en stank, buurtbewoners dachten aan een brand en verwittigden de brandweer die met een volledige ploeg en 5 wagens ter plaatse kwam. De illegale verbrander moest zijn vuur doven en kwam er voorlopig met een verwittiging van af. (foto Dimitri Reynders)

het-weer-einde-hittegolf

Het weer: einde hittegolf!

De hittegolf loopt op zijn einde. Na de doortocht van een storing stroomt op woensdag koelere lucht over onze streken en wordt 25 graden net niet meer gehaald. De koelere lucht zet zich de volgende dagen verder, waarbij het kwik nog meer achteruit gaat. Op het einde van de week kan gestoorde lucht onze regio bereiken en nemen de neerslagkansen toe.
Vanavond en vannacht kan er wel een drupje regen vallen.
Morgen stroomt koelere lucht over onze streken, waarbij het kwik stagneert op 23 (…) Lees het hele bericht

bridgemarathon-ondanks-de-hitte

Bridgemarathon ondanks de hitte

26 spelers van Bridgeclub Sint-Baaf Eversel trotseerden de hitte voor een heuse bridgemarathon. Ze begonnen eraan om 9 uur 's morgens en hielden het vol tot 5 uur 's avonds. In de voormiddag kroonden Anna en Camille zich tot winnaars en na de middag bleken Angèle en Marie-Jeanne de toppers.

brandjes-op-helzold-en-remo

Brandjes op Helzold en Remo

De brandweer is vannacht twee keer moeten uitrukken. Rond 10 over elf was er weer maar eens een oproep voor een brand in één van de gebouwtjes aan de Helzold. En kort over één uur moest worden uitgerukt voor een brandje aan het Remostort.

cookies-op-kamp-in-zutendaal

Cookies op kamp in Zutendaal

De 'cookies' van de scouts St Bavo Eversel waren dit jaar op kamp in Zutendaal. Liefst 165 leden gingen mee op kamp, dagelijks serveerde de kookploeg verse groenten. Dit jaar kreeg die versterking van Sara en Laurie uit Nijvel die mee op kamp waren om hun Nederlands meer onder de knie te krijgen.

elke-en-regi-verwachten-een-baby

Elke en Regi verwachten een baby

Er is een kleine Penxten op komst. Regi Penxten en Elke Vanelderen hebben aan het weekblad Story verklapt dat Elke zwanger is. Volgens het koppel was het al meteen prijs tijdens hun huwelijksreis in Maritius. De spruit zal dus ergens in maart uit de kool moeten komen, dan kan ie meteen aan de milk ... Het is overigens nog niet bekend of de bevalling live op JIM zal worden uitgezonden.

groeten-uit-parijs-1

Groeten uit Parijs

Anny Nijs was in Parijs en koos niet voor de klassieke Eiffeltorenfoto maar voor een dolce far niente in de Tuilerieën.

werken-ringlaan-op-volle-toeren

Werken Ringlaan op volle toeren

De werken aan de Ringlaan in Zolder-Centrum draaien op volle toeren. Nu wordt de oversteekplaats ter hoogte van de school Beekbeemden heringericht. Daarna worden de bestaande rotondes aangepakt, waarna een derde rotonde op het kruispunt Molenstraat-Ringlaan wordt aangelegd.

bomen-en-palen-zijn-weer-uitgekleed

Bomen en palen zijn weer uitgekleed

Voor wie zich vanochtend afvraagt waar al het breiwerk naartoe is, waarmee de afgelopen maanden bomen en palen zijn aangekleed ... de 'kleedjes' zijn niet gestolen. De dames van W!LT zijn gisteren op pad geweest en ze hebben - zij het met pijn in het hart - alles weer ontkleed. Nogal wat mensen begonnen zich blijkbaar af te vragen wanneer de kleurrijke spulletjes weer zouden verdwijnen, blijkbaar hebben de mensen de afgelopen tijd genoeg zon gehad, zodat wat extra kleur niet langer nodig was. (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-20-augustus-2012

Vandaag gezien

Wie heeft zijn baard verloren op Meylandt? (foto René Bosmans)

infomoment-voor-nieuwe-onthaalouders

Infomoment voor nieuwe onthaalouders

Nu de vakantie voor een groot deel achter de rug is, beginnen heel wat ouders zich zorgen te maken over de opvang van hun kind. Landelijke Kinderopvang Limburg is ook - zoals altijd - op zoek naar nieuwe onthaalouders. Een onthaalouder vangt overdag thuis kinderen op tussen 0 en 3 jaar. Voor en na schooltijd en op vakantiedagen kunnen dat ook oudere kinderen zijn (tot 12 jaar). Onthaalouders staan voor kleinschalige opvang in gezinsverband. Twee onthaalouders kunnen ook samenwerken. Kandidaten (…) Lees het hele bericht

17-dronken-bestuurders-bij-slimcontroles

17 dronken bestuurders bij SLimcontroles

Bij de SLimcontroles afgelopen weekend in 5 politiezones - waaronder Heusden-Zolder - en door de wegpolitie zijn in het totaal 17 dronken bestuurders betrapt. Dat is 4 procent van het totaal, 2 hadden drugs gebruikt. Daarnaast zijn nog pv's opgemaakt omdat auto's technisch niet in orde waren of de bestuurders geen geldige papieren hadden. Afgelopen weekend zijn 78 ongevallen gemeld. Daarbij waren nog eens 4 dronken bestuurders betrokken. In het totaal zijn 5 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

op-tentenkamp-bij-de-brandweer

Op tentenkamp bij de brandweer

Dit weekend had voor de tweede keer een kindertentenkamp plaats op de brandweer. De brandweerpapa's beleefden daarbij wat 'quality time'  met hun  kids aan de brandweerkazerne, en dat als compensatie voor de dagjes en nachtjes dat ze afwezig zijn voor oefeningen, wachten, interventies. Het weer was schitterend en vooral de waterspelletjes waren een schot in de roos. (foto Bart Claes)

vrijheid-zolder-wint-gemeentetornooi

Vrijheid Zolder wint gemeentetornooi

Vrijheid Zolder heeft vandaag voor eigen volk het gemeentelijk voetbaltornooi gewonnen. Onder een loden hitte versloeg het Bolderberg met 3-1. In de strijd om de derde plaats moest Vrijheid B zich evenwel gewonnen geven tegen Viversel.
De uitslagen9de en 10de plaats: KVV Heusden-Zolder – RP Products  3 – 2 7de en 8ste plaats : Anadol – Heusden 06  4 – 1 5de en 6de plaats : Wieze Boys – Statie Zolder  3 – 2 3de en 4de plaats: Viversel – Vrijheid B  3 – 0 1ste en 2de plaats: Vrijheid A – Bolderberg  3 - 1. (meer foto's van Davy Neuteleers)

racers-in-de-hitte

Racers in de hitte

Heel wat bolides op Circuit Zolder vandaag voor het Racing Festival. Het ging om een ADAC-event waardoor nogal wat Duitse racers kwamen afgezakt. Voor het publiek was het evenwel gloeiend heet naast het asfalt. (meer foto's van Davy Neuteleers)

cdenv-lijst-is-volledig

CDenV lijst is volledig

Als eerste partij heeft CD&VPlus Heusden-Zolder zondag in de vooravond haar volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Op de lijst staan 16 vrouwen en 15 mannen. De gemiddelde leeftijd bedraagt 44 jaar, de jongste kandidaat is 20, de oudste 78. Met 8 kandidaten is vooral de groep 30-40 jaar het sterkst vertegenwoordigd. Er staan vier kandidaten van Turkse origine op de lijst, één van Italiaanse afkomst en iemand wiens grootvader uit (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-de-dominikaanse-republiek

Groeten uit de Dominikaanse Republiek

Eén van de jongere leden  van de familie Carremans is net terug van de Dominicaanse Republiek, prachtige witte stranden, palmen, eilandjes , koraal riffen ,natuurlijk zwembad in zee en ...de salsa. Een lange trip naar een droombestemming.

bolderberg-live-swingen-in-de-tropen

Bolderberg Live: swingen in de tropen

Swingen en rocken in tropische temperaturen, dat was zaterdagavond Bolderberg Live. Maar de hitte kon de sfeer niet temperen, integendeel, de groepen zetten nog meer het vuur in de pan en het publiek ging uit de bol. Het is duidelijk, dit smaakt naar nog. (meer foto's van Yves Maex)

groeten-uit-istanboel-1

Groeten uit Istanboel

De familie Frederix was op vakantie in Istanboel en ontdekte daar in de Bazar en de andere winkelcentra dat vooral de typische, kleurrijke lampjes - met elektriciteit of kaarsjes - een fel gegeerde souvenir zijn.

hete-start-voor-bolderberg-live

Hete start voor Bolderberg Live

Door de warmte heeft Bolderberg Live zaterdag na de middag een rustige start genomen. Maar verwacht wordt dat door het mooie weer en de uitgebreide programmatie het avondprogramma voor veel volk en vonken zal zorgen. (foto's Davy Neuteleers)

solarboom-in-vip-ruimte-pukkelpop

Solarboom in VIP-ruimte Pukkelpop

De bezoekers van de VIP-ruimte op Pukkelpop kunnen even bekomen onder een 'e-Tree'. dat is een bijzondere boom waarvan op dit ogenblik maar 2 exemplaren in de hele wereld bestaan. Eén boom is door de Provincie Limburg cadeau gedaan aan de gouverneur van de Chinese provincie Jiangsu. De andere staat dus nu op Pukkelpop. Het gaat om een energieboom, zonnecellen vormen de kruin van de boom en leveren energie voor, onder andere, de verlichting die ook in de zonnepanelen is verwerkt. De (…) Lees het hele bericht

vanavond-gezien-43

Vanavond gezien

Yves Maex kiekte vanavond deze laagvlieger boven Viversel. Misschien was hij een gratis kijkje gaan nemen op Pukkelpop.

het-weer-tropisch-weekend

Het weer: tropisch weekend

Tussen depressies ten westen van Ierland en hogedrukgebieden over Balkan, wordt in een zuidelijke luchtstroming lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Het kwik klimt de volgende dagen vlot over de tropische grens van 30 graden. Ook na het weekend volgen nog een aantal warme dagen, al doet het kwik een stapje terug.
Vandaag is het bijzonder warm bij maxima rond 30 of 31 graden. De zon domineert tot deze achter de horizon verdwijnt en het blijft ook in de avond nog lang warm.
Lees het hele bericht

13-optredens-tijdens-bolderberg-live

13 optredens tijdens Bolderberg Live

Zoals eerder gemeld heeft nu zaterdag de tweede editie van Bolderberg Live plaats. Op het programma al van in de vroege middag animatie voor jong en oud. Bijna alle horecazaken programmeren een optreden, vooral 's avonds. Savarin: (22 uur), X-press Delivery, Nieuw Bolderberg (20 uur): Nostalgia, sporthal (23 uur): Creep, Pirote (21 uur) discobar, 't Bolderke (21 uur): Silk Stalkings, Bovy (15 uur): Denwood & Friend, Da Genaro (18 uur) Vincenzo Petrelli (alleen met eten), IJskuipke (20 en (…) Lees het hele bericht

sociale-en-brandweerwoningen-tegenover-kazerne

Sociale en brandweerwoningen tegenover kazerne

Op donderdag 30 augustus om 19 uur buigt de gemeenteraad zich over 23 punten. Daarbij ook de beslissing om een verkavelingsaanvraag in te dienen voor het stuk grond op de hoek Geenrijt-Koerselsebaan, tegenover de brandweerkazerne. Een landmeter heeft daarvoor een rooilijnplan en verkavelingsplan opgemaakt. Het gaat om 6 loten. Vier loten zullen gebruikt worden om brandweerwoningen te bouwen, op het vijfde wil de Kantonnale Bouwmaatschappij sociale woningbouw realiseren en het zesde lot (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-carcassonne

Groeten uit Carcassonne

Lieven en Monnique Kaerts-Stevens puften bij 38 graden in Carcassonne, een temperatuur die in vergelijking met wat we hier momenteel beleven, beter te verdragen was.

tuur-lemmens-snelste-zwemmer-in-roses

Tuur Lemmens snelste zwemmer in Roses

Tuur Lemmens heeft gisteren de 76ste Travessia de Roses in Spanje gewonnen.  Dat is een internationale open waterwedstrijd in de baai van Roses over 1500 meter.  Hij was eerste bij de 15-jarigen maar schreef ook het algemeen klassement op zijn naam. Hij tikte na 18'55" aan en liet daarmee de andere 239 deelnemers ver achter zich. Het is al het tweede jaar op rij dat Tuur de zwemklassieker op zijn naam schrijft.

groeten-uit-monto-baldo

Groeten uit Monto Baldo

De familie Bielen-Bielen vertoefde afgelopen week aan het Gardameer in Italië, meer bepaald in Malcesine. Het was er niet alleen zeer warm, er kon ook van schitterende uitzichten genoten worden, zoals hier in Monto Baldo.

negen-segways-gestolen

Negen segways gestolen

Bij een verhuurbedrijf in Zolder zijn onbekenden aan de haal gegaan met 9 segways, dat zijn elektrische voertuigen op twee wielen, met vrij brede banden. Die worden verhuurd voor tochtjes in de omgeving. De toestellen worden de jongste jaren alsmaar populairder, ook op grote evenementen. De buit is in het totaal zeker 70.000 euro waard. De segways zijn gestolen in een afgelegen loods van de firma Iventura.

alleen-de-filmvedetten-ontbraken

Alleen de filmvedetten ontbraken

Toevallige voorbijgangers meenden gisteren in de Driesstraat dat ze bij een bijeenkomst van Hollywoodsterren waren terechtgekomen, want daar stond een aantal limousines en exclusieve wagens geparkeerd met enkele partytenten erbij. Brad Pitt kon er even niet bij zijn, maar de bezoekers mochten zich wel even de ster wanen in de limousines van 'Ceremoniewagens Erwin' die de deuren openzette.(foto Yves Maex)

jonge-atleten-trotseren-de-hitte-1

Jonge atleten trotseren de hitte

Op De Veen trotseerden vandaag vele jeugdige atleten moedig de loden hitte. Ze traden aan in de atletiekmeeting Pater Vandenberk Trofee Remels Horimex. (meer foto's van Davy Neuteleers)

enkele-tientallen-op-viering-kajotterskapel

Enkele tientallen op viering Kajotterskapel

Enkele tientallen mensen hebben vandaag de 70ste verjaardag van het Kajotterskapelleke in de Kapelstraat gevierd. Dat gebeurde eerst met een mis in de Sint-Willibrorduskerk, nadien volgde een optocht van de Sint-Janskapel naar de Kajotterskapel waar pastoor Geert Croes voorging in een viering. Aan de plechtigheid namen sympatisanten, de geschied- en heemkundige kring, buren en oud-kajotters en kajotsters deel. Het feest werd afgesloten met koffie en vlaai in de boshut van de Bouworde.(meer foto's van Julien Maebe en Lieven Kaerts)

oldtimers-verzamelen-in-eversel

Oldtimers verzamelen in Eversel

In de marge van de 5-landenrit van MC Mascotte, organiseerde de motorclub ook een oldtimertreffen voor auto's en motoren. En de liefhebbers konden zich de ogen uitkijken op sportwagens, cabrio's, oude bekenden, zoals een 2 PK of een Simca 1000, een Harley en een Honda 50 cc, zelfs een vrachtwagen. Later vertrok de hele karavan in een gezapig tempo richting Sint-Truiden. (meer foto's van Gust Ischen)

vrijheid-en-bolderberg-in-tornooifinale

Vrijheid en Bolderberg in tornooifinale

De eerste ploeg van Vrijheid Zolder en FC Bolderberg spelen zondag de finale van het gemeentelijk voetbaltornooi. Voor de derde en vierde plaats gaat het tussen Viversel en de reserven van Vrijheid. Daarmee is voor Vrijheid het succes op eigen terrein compleet.
De uitslagen van vandaag.Reeks A: Vrijheid 1 - Viversel: 2-1, Wieze Boys- KVV Heusden-Zolder: 3-1, Vrijheid 1-Anadol: 4-0; Viversel-Wieze Boys: 4-0 en Anadol-KVV Heusden-Zolder: 1-0.Reeks B: SK Heusden 06- (…) Lees het hele bericht

ravage-bij-ongeval-in-michel-scheperslaan

Ravage bij ongeval in Michel Scheperslaan

In de Michel Scheperslaan is woensdagavond een zwaar verkeersongeval gebeurd. De bestuurder van een auto verloor de controle over het stuur, raakte een geparkeerde wagen die in de tuin van de buren terechtkwam. De andere auto kwam in een andere voortuin tot stilstaan. De ravage was groot. (foto's Davy Neuteleers)

op-motortocht-door-5-landen

Op motortocht door 5 landen

Sinds half 7 vanmorgen wordt Eversel overspoeld door motorrijders. Aan Sint-Baaf vertrekken immers de deelnemers van de traditionele 5-landentrip van MC Mascotte. De tocht van zowat 555 km leidt door België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. De deelnemers krijgen daarbij een prachtig parcours met mooie landschappen voorgeschoteld. (foto's Gust Ischen)

kim-en-ivanka-bakten-wafels-voor-t-weyerke

Kim en Ivanka bakten wafels voor 't Weyerke

Schoon volk op bezoek in ’t Weyerke want Kim Poelmans (finaliste Miss Unique 2012 en Miss Global Belgium 2013) en Ivanka Wels (finaliste Miss Unique 2012), beiden uit Heusden-Zolder, kwamen langs in het dienstencentrum. De dames brachten een cheque van 150 euro mee, de opbrengst van een huis aan huis verkoop van zelfgebakken wafels ten voordele van ’t Weyerke. Kim en Ivanka konden met eigen ogen zien waar het geld aan besteed zou worden want deze week is de verbouwing van semi-internaat ’t Trapke van start gegaan. En zo zie je maar dat schoonheid niet alleen van buiten zit.

groeten-uit-briedern

Groeten uit Briedern

Fabri en JP op wandel in Briedern aan de Moezel.

het-weer-kans-op-een-hittegolf

Het weer: kans op een hittegolf!

Onlangs hebben we in onze regio een hittegolf gehad en de kans is groot dat er een volgende komt. Dankzij zuidelijke luchtstromingen wordt warme lucht aangevoerd. Na de doortocht van een storing op woensdagnacht, kan een hogedrukgebied ons weer domineren en blijft het zelfs geheel droog. Vooral in het weekend zijn tropische temperaturen mogelijk.
Vandaag is er flink wat zon, al zijn er ook een aantal stapelwolken. In de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en is er kans op een lokale (…) Lees het hele bericht

okra-fietst-ook-in-de-vakantie

Okra fietst ook in de vakantie

Ook tijdens de vakantie zet Okra zijn ontspanningsactiviteiten voor senioren verder. Zo verzamelt de fietsgroep elke maandag aan de bib voor een fietstochtje van een aantal kilometers, afhankelijk van de dag en het weer. Gisteren bijvoorbeeld ging de trip naar de visvijver in Eksel. Twee vrouwen geven het tempo aan en als laatste sluit Leon steevast de rij. (foto Maurice Mues)

chloorlek-bij-zwembad-zolder

Chloorlek bij zwembad Zolder

De brandweer is dinsdagvoormiddag uitgerukt voor een chloorlek bij het overdekte zwembad in Zolder-Centrum. Het ging om een vat dat buiten het gebouw stond. Eerst werd aangenomen dat het om pure chloor ging, later bleek het om een verdunde oplossing met slechts 13 % chloor te gaan. Er was dan ook op geen enkel moment gevaar voor de buurtbewoners en in het zwembad was sowieso niemand aanwezig. De brandweer heeft het chloor in andere vaten overgepompt. (foto Michiel Reynders)


een-grastattoo-aan-muze

Een grastattoo aan Muze

Nee, er is geen ufo geland aan Muze of het cultuurcentrum ambieert geen concurrentie met allerlei bloementapijten. Het beeld op de foto is een ‘grastattoo’ van kunstenaar Niels Vaes. Het hout wordt eind augustus verwijderd en laat een mooie tatoeage achter in het grasveld. Vanaf zaterdag 1 september presenteren Galerie ArteVentuno en Muze de expo 'No Movement'. Naast de grastatoo gaat het om actueel beeldend werk van Stefaan Beeckaert, Mike Carremans, Manu Engelen, Daan (…) Lees het hele bericht

drie-maanden-hinder-op-zolderse-voort

Drie maanden hinder op Zolderse Voort

Aan het kruispunt van de Koolmijnlaan-Stationsstraat-Kolderhof op de Zolderse Voort moet je nog tot november rekening houden met verkeersproblemen. Een aannemer is daar gestart met de herinrichting van het kruispunt. Daar zijn al heel wat ongevallen gebeurd, en ook tijdens de multiculturele markt heerst er twee keer per maand een chaos. Daarom wordt de straat heraangelegd, er komen aparte fiets- en voetpaden en verhoogde busopstapplaatsen. Het geheel wordt verfraaid met groen. (…) Lees het hele bericht

iftarmaaltijd-in-de-mispel

Iftarmaaltijd in De Mispel

Enkele buurtbewoners van de nieuwe wijk ‘De Mispel’ hebben van de Ramadan gebruik gebmaakt om een multiculturele iftarmaaltijd te organiseren. Meteen een gelegenheid om elkaar binnen de buurt wat beter te leren kennen. Zowat alle buren maakten wat lekkers klaar en het werd een gezellige bedoening in openlucht. (foto's Rukiye Tekin)

groeten-uit-blankenberge-7

Groeten uit Blankenberge

Greet Claes heeft tijdens haar vakantie in Blankenberge ook oog voor de weerfenomenen.

acties-tegen-grafopruimingen-gaan-voort

Acties tegen grafopruimingen gaan voort

De acties tegen de verwijdering van oudere graven op de kerkhoven van Berkenbos en Bolderberg blijven onverdroten verdergaan. Op dit ogenblik hebben de actievoerders een website, ze proberen het item in de 'Vragende Partij' van de redactie.be te krijgen, ze publiceren open brieven aan het schepencollege, .... verwacht wordt dat in de laatste aanloop naar de verkiezingen de acties nog zullen opgevoerd worden. Het verzet is dus nog niet begraven;

wijlen-johan-cox-figureert-in-suske-en-wiske

Wijlen Johan Cox figureert in Suske en Wiske

In het nieuwste album van Suske en Wiske - De Suikerslaven - speelt wijlen Johan Cox een rol. Johan - eigenaar van De Spork in Viversel - overleed een jaar geleden. Maar eerder had hij bij een veiling voor Music for Life het hoogste bod gedaan op een gastrol in een Suske en Wiske-album, de stripreeks die hem altijd al fascineerde. Johan mag het helaas zelf niet meer meemaken maar in het nieuwe album speelt hij de slechterik Kari Yes.

sk-heusden-06-wint-bekermatch

SK Heusden 06 wint bekermatch

SK Heusden 06 heeft zondag zijn bekermatch tegen Stal Sport gewonnen. De einduitslag was 3-2.

groeten-uit-middelkerke-2

Groeten uit Middelkerke

De families Mentens-Bussé en Schelstraete meenden in de weerspiegeling van de  avondzon van Middelkerke zowaar Olympische ringen te herkennen.

28-dorpsgenoten-halen-finish-in-dodentocht

28 dorpsgenoten halen finish in Dodentocht

Liefst 49 inwoners van Heusden-Zolder hebben deelgenomen aan de Dodentocht in Bornem. Daarvan hebben er volgens de officiële tabellen 28 de eindmeet gehaald. Het blijft hoe dan ook een huzarenstuk om die 100 loodzware kilometers te voet te overbruggen, met gemiddelden van boven de 4 en zelfs 5 km per uur.

jef-smets-gehuldigd-in-bad-arolsen

Jef Smets gehuldigd in Bad Arolsen

Jef Smets, grondlegger van de verbroedering tussen Bad Arolsen en Heusden-Zolder, is in de Duitse partnerstad gehuldigd tijdens de 281ste editie van de Viehamrkt. Jef is immers al 40 jaar onafgebroken aanwezig op die festiviteiten. Hij kreeg daarvoor een attentie van burgemeester Vanderhorst (links) en organisator en marktleider Wilhelm Müller (rechts).

groeten-uit-sicilie-1

Groeten uit Sicilië

De familie La Mela-Raymakers genoot van een zonnige vakantie in Sicilië, maar vond ze helaas te kort.

willy-janssens-plots-overleden

Willy Janssens plots overleden

Tijdens een operatie in het ziekenhuis is Willy Janssens overleden, Willy was een gekend figuur in Heusden-Zolder, hij was de enige taxichauffeur in deze gemeente en als chauffeur van ST-Taxi altijd onderweg. Daarnaast was hij ook politiek actief, zij het achter de schermen, tegenwoordig bij de N-VA. Hij was ook de echtgenoot van gemeenteraadslid Simonne Vanoppen. Willy Janssens was ook één van de drijvende krachten achter het 11-julicomité en tal van andere initiatieven.

iftarmaaltijd-in-sultan-ahmet-moskee

Iftarmaaltijd in Sultan Ahmet moskee

De Ramadan, de vasten van de moslims, is ondertussen al ver gevorderd. In de Sultan Ahmet Moskee werd een iftarmaaltijd georganiseerd, waarop heel wat Vlamingen waren uitgenodigd. De avond werd aangegrepen om te verbroederen en ervaringen uit te wisselen. (foto's Mehmet Üstün)

vandaag-gezien-10-augustus-2012

Vandaag gezien

Een holpijp in bloei. (foto Jan  Leijskens)

het-weer-zomerse-temperaturen

Het weer: zomerse temperaturen!

Een hogedrukgebied met kern over Scandinavië is verantwoordelijk voor de aanvoer van droge landlucht vanuit het zuidoosten en zomerse temperaturen. Na het weekend verliest het hoog echter zijn invloed over onze streken en kunnen storingen onze regio aandoen. Nadien zouden er echter nog zomerse dagen volgen.
Vandaag wordt het een aangename avond bij temperaturen om 20 u rond 22 graden. De zon is volop aanwezig en het koelt slechts traag af.
Morgen is het flink zonnig en er komen (…) Lees het hele bericht

internationale-dag-van-de-biodiesel

Internationale Dag van de Biodiesel

Vandaag is het de Internationale Dag van de Biodiesel. Op veel plaatsen in de wereld wordt gezocht naar middelen om auto's te laten draaien op schonere en meer duurzame brandstoffen. Zo zie je bijvoorbeeld het aantal velden met koolzaad toenemen. Toch is het - net als met elektrische voertuigen - een bijzonder langzaam proces. Is het omdat wetenschap en technologie slechts kleine stapjes ineens kunnen zetten of dat lobby's de evolutie afremmen?

groeten-uit-spanje

Groeten uit Spanje

De familie Eggermont was op vakantie in Spanje en maakte van de gelegenheid gebruik om het geboortehuis van Salvador Dali te bezoeken. Van ver valt het beroemde ei op het dak meteen op en binnen kan je heel wat van zijn schilderijen bewonderen.

vandaag-gezien-9-augustus-2012

Vandaag gezien

Geef toe, zou je hier zonder hint een madeliefje in herkend hebben? (foto Jan Leijskens)

groeten-vanop-de-mijnterril

Groeten vanop de mijnterril

Een vakantiefoto van dichtbij. Annie Leenders kiekte 2 van haar kleinkinderen terwijl ze elkaar eens diep in de ogen keken tijdens een wandeling op de mijnterril.

bolderberg-live-dag-vol-amusement

Bolderberg Live: dag vol amusement

In Bolderberg zijn ze aan het aftellen naar de editie 2012 van Bolderberg Live op zaterdag 18 augustus. Het begint al om 13 uur met de inschrijvingen en vertrek voor de Oldtimerrit De Wijers, het gaat om een rit van 50 km door het gebied van de Wijers. De deelnemers krijgen een rallyplaat en roadboek, na de rondrit zijn de bolides in het centrum te bewonderen. De opbrengst gaat naar een goed doel. Om 15 en 16 uur kan je vertrekken voor een kindvriendelijke wandeling rond de vijvers van (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-8-augustus-2012

Vandaag gezien

Vorige maand toonden we al eens een foto van de plant van het duizend guldenkruid. Dit is een close-up van het bloemetje, amper 10 mm groot. (foto jan Leijskens)

de-bark-spelen-ronden-vakantie-af

De Bark-spelen ronden vakantie af

Op vrijdag 31 augustus organiseert het opvangcentrum De Bark weer De Bark-spelen. Om de vakantie af te sluiten nemen bewoners, vrijwilligers en personeel het in verschillende groepen tegen elkaar op in allerlei kampen. Ook buitenstaanders zijn welkom om deel te nemen of te supporteren. Alles speelt zich af tussen 16 en 18 uur op het buitenplein aan De Bark in de Kapelstraat. Aanmelden via oc.heusden-zolder[!]rodekruis.be

gatab-heeft-memorandum-voor-verkiezingen

GATAB heeft memorandum voor verkiezingen

De GATAB (Gemeentelijke Adviesraad voor Toegankelijkheid en Aanpasbaar Bouwen) heeft een memorandum klaar naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Elk jaar zou een toegankelijkheidsproject moeten uitgevoerd worden (liften, ringleidingen, bushaltes, voetpaden, blindegeleidetegels, ...). Voor kleine projecten vraagt GATAB jaarlijks 25.000 euro. Mndermobiele personen moeten in hun mobiliteit ondersteund worden, om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Daarbij moet het (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-manderscheid

Groeten uit Manderscheid

De familie Carremans bracht haar vakantie door in Manderscheid, in het Duitse Eifelgebied. Prachtige vergezichten, adembenemende stiltes, dieren die je al tientallen jaren niet meer in het wild zag.... Het weer viel mee, het gezelschap, de locatie ... en dat allemaal op een boogscheut.

het-weer-zomerweer

Het weer: zomerweer!

Na de doortocht van een zwakke storing op woensdag, die warmere lucht voorafgaat, kan een hogedrukgebied stilaan zijn invloed over onze regio laten gelden. Het blijft droog en het wordt warmer, waarbij wolken stilaan in de minderheid zullen zijn. Kortom er staat zomerweer op het programma !
Morgen maken opklaringen plaats voor toenemende wolken, waar vooral in de namiddag wat lichte regen of enkele buien kunnen uitvallen. Het kwik bereikt 21 graden.
Donderdag kan het kwik oplopen naar (…) Lees het hele bericht

hertjes-dringen-binnen-in-kinderopvang

Hertjes dringen binnen in kinderopvang

Vandaag zijn in de buitenschoolse kinderopvang in Zolder twee jonge hertjes over de omheining naar binnen geraakt,en ze konden niet meer weg. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum werd er dan maar bij gehaald en het VZOC kwam met een hele ploeg ter plaatse; Voor de kinderen was het - vanop afstand - een reuzespannend spektakelstuk, de jacht met de schepnetten. Uiteindelijk konden de diertjes gevangen en weer over de draad gezet worden. (foto's Ana Moran)

vandaag-gezien-7-augustus-2012

Vandaag gezien

Jan Leijskens kiekte in Bolderberg deze keizerskaars, ze is al 2,85 meter hoog en wordt nog hoger. Is ook hier the sky the limit?

vtbkultuur-strijkt-neer-in-mijnstreek

vtbkultuur strijkt neer in Mijnstreek

vtbKultuur wil cultuur in al zijn vormen toegankelijk maken voor een groot publiek. Van augustus tot oktober biedt vtbKultuur Limburg een programma aan met bezoeken aan tentoonstellingen, geleide wandelingen en lezingen in Maasmechelen, Beringen en Heusden-Zolder. In Maasmechelen is GARTENCITY #1 de start van een structurele samenwerking tussen Museum Het Domein Sittard en Cultuurcentrum Maasmechelen. Meer dan vijftig internationaal gerenommeerde kunstenaars tonen werk op vijf locaties. In (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-middelkerke-1

Groeten uit Middelkerke

"Aan de Belgische kust is een paraplu niet alleen handig tegen de regen, je kan er ook een leuke zandtekening mee maken om je kleinkindjes te verrassen. Zij maken er eentje voor omi als zij op vakantie zijn, nu was het de beurt aan omi om eentje voor hen te maken, " aldus Ana Moran vanuit Middelkerke.

kajotterskapelleke-bestaat-70-jaar

Kajotterskapelleke bestaat 70 jaar

Op 15 augustus wordt in de Kapelstraat de 70ste verjaardag van het 'Kajotterskapelleke' gevierd. Op de zandberg daar had de familie Matheus Cuppens een klein kapelletje aan een dennenboom gehangen. en dat als teken van hun geloof in OL Vrouw en dank voor de priesterwijding van hun zoon Alfons. In het begin van WO II werd er geregeld gebeden. In 1942 nam kapelaan Vanhoudt samen met de Kajotters het initiatief om een grote stenen kapel te bouwen. Er werd vooral onder leiding van de familie (…) Lees het hele bericht

eversel-verzamelt-voor-tvl-camera

Eversel verzamelt voor TVL-camera

Vanavond was het nog één keer verzamelen geblazen voor de inwoners van Eversel. Nu het Mysteriespel genomineerd is voor de prijs van 'Buitengwone Buurt' van de Koning Boudewijnstichting, vond er een extra opname plaats van 'De Zon' oftewel De Stoel. Deze keer speicaal om alles te laten inblikken door TVL. En alles werd afgerond met een samenzang van het Eversellied. (meer foto's van Gust Ischen)

vanavond-gezien-42

Vanavond gezien

De lucht boven Bolderberg was wel erg mooi gekleurd. (Foto Jan Leijskens)

groeten-uit-kemer

Groeten uit Kemer

Horst Zimmermann stuurt ons vakantiegroeten vanuit Kemer in Turkije.

andy-rayen-is-keizer-van-gewest-beringen

Andy Rayen is keizer van Gewest Beringen

Andy Rayen van de KSSB-gilde Hal is keizer geworden van het Gewest Beringen op staande wip. Aan de jaarlijkse keizerschieting namen de 17 koningen van 2012 en de keizer van 2011 deel. Ze moesten elk 20 pijlen schieten naar de 5 stoppen. Uiteindelijk kwam het tot een kamp tussen Andy Rayen en Jos Quinten van Sint-Willebrordus Oud-Heusden.  Ze hadden elk 3 stoppen na de 20 pijlen en bij de kamping trof Andy nog eens raak.

vck-bolderberg-domineert-tornooi

VCK Bolderberg domineert tornooi

 Het is een traditie dat volleybalclub VCK Bolderberg na enkele trainingen richting Merksplas trekt voor een internationaal tornooi. Tegenstanders waren de Duitse ploegen Bretten en Vorkeninge, enkele Nederlandse ploegen, Vosselaar,  VCK-nationaal en VCK-divisie. VCK A en B wonnen al hun poulewedstrijden met 2-0 en speelden de finale. De 1ste nationalers wonnen met puntenverschil na een 1-1 setstand (25-11 en 23-25).

getuigen-van-ongeval-gezocht

Getuigen van ongeval gezocht

De politie doet een oproep naar iedereen die afgelopen vrijdag rond 16u45 getuige was van een ongeval op de Guido Gezellelaan ter hoogte van de Pastoor Van Mierlolaan. Daar is toen een voetganger aangereden door een auto. De politie vraagt in het bijzonder dat de bestuurder van een (vermoedelijk) blauwe Audi cabrio zich zou melden. Hij heeft na het ongeval even halt gehouden en is vervolgens richting Suska Berg gereden. Contact opnemen met 011-45 01 11 of Politie [!] heusden-zolder.be

opgepast-voor-ierse-opritleggers

Opgepast voor Ierse opritleggers

De politie waarschuwt de bevolking dat er weer Ieren op pad zijn, die aanbieden om aan gunstige prijzen opritten aan te leggen. Maar achteraf blijkt dat de kwaliteit slecht is en dan is het moeilijk om de daders te vinden of ze aansprakelijk te kunnen stellen.

vandaag-is-hiroshimadag

Vandaag is Hiroshimadag

Vandaag is het Hiroshimadag. Dan wordt herdacht dat op 6 augustus 1945 de Amerikaanse bommenwerper Enola Gay een atoombom dropte op de Japanse stad Hiroshima. Drie dagen later viel een tweede bom op Nagasaki. De balans was tragisch, honderdduizenden doden en tot op vandaag ondervinden mensen de gevolgen van de catastrofe. Nu liggen in onze achtertuin - Kleine Brogel - kernbommen opgestapeld zijn, die wellicht nog krachtiger zijn.

bijna-1-000-kg-vis-gevangen

Bijna 1.000 kg vis gevangen

De Meylandtvissers hielden een koppelmarathon. Daaraan namen 26 koppels deel en ze haalden liefst 986 kg vis boven. Daar zaten serieuze kleppers tussen, en zoals blijkt uit de foto met Jean Kennes was dat echt geen visserslatijn. (foto's René Bosmans)

bolderberg-wint-van-heide-hasselt

Bolderberg wint van Heide Hasselt

In het bekervoetbal heeft FC Bolderberg met 3-1 gewonnen van Hoger Op Heide Hasselt.

116-deelnemers-aan-fietszoektocht

116 deelnemers aan fietszoektocht

Op de laatste dag van de parochiefeesten in Eversel was er een familie fietszoektocht met 116 deelnemers. Alle deelnemers aan de fietszoektocht kregen een prijs, met nog een 'specialleke' voor de kinderen. Dan volgde de druk bijgewoonde barbecueEn de computer trok de tombola, met als hoofdprijs een waardebon van 200 euro. (foto's Gust Ischen)

eerdekens-en-daniels-snelste-spurters

Eerdekens en Daniëls snelste spurters

Op De Veen had vandaag een atletiekmeeting plaats. De belangrijkste uitslagen:
Mannen: 100m: 1. Sam Eerdekens (DALO) 11.74  200m: 1. Sam Eerdekens (DALO) 23.14   3000m: 1. Cedric Timmermans (DCLA) 9:38.55        
Vrouwen: 100m: 1. Kolien Daniels (AVT) 12.64   200m: 1. Kolien Daniels (AVT) 26.34    

prijzen-jeugdsterrencircuit-zijn-uitgereikt

Prijzen jeugdsterrencircuit zijn uitgereikt

Veel lachende gezichten vandaag bij tennisclub TC Heusden, waar de prijzen van het jeugdsterrencircuit tennis zijn uitgereikt. (foto Ronny Vanthienen)

bmx-buitenlanders-maken-het-belgen-moeilijk

BMX: buitenlanders maken het Belgen moeilijk

Op de BMX-track van Circuit Zolder verzamelden dit weekend heel wat BMX-ers uit binnen- en buitenland voor de UEC Summergames. Het ging om ronde drie in deze internationale competitie en verschillende landgenoten zijn nog in de running om in de volgende manche de eindoverwinning binnen te halen. De Belgische jeugd toonde zich van zijn beste kant, maar moest optornen tegen sterke buitenlandse concurrentie, vooral uit Nederland. Bij de grils 5-7 won Paula Kibare uit Letland. Bij de boys 5-7 won (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-new-york

Groeten uit New York

Wim Gijbels stuurt ons deze foto van zijn vakantie in New York, het lijkt allemaal zeer druk, maar als je van Eversel bent, ben je wel één en ander gewoon, aldus Wim;

wielertoeristen-op-pad

Wielertoeristen op pad

Twee groepen wielertoeristen zijn vanmorgen in Eversel vertrokken voor de traditionele rondrit die ook deel uitmaakt van de parochiefeesten. (foto's Gust Ischen)

het-mysterie-is-ontrafeld

Het mysterie is ontrafeld

Veel belangstelling zaterdagavond in Sint-Baaf voor de finale van het Mysteriespel. Vijf groepen zochten zich suf naar de antwoorden op vragen en opgevan om met de tips het mysterie op te lossen. De groep Dové (leden van De Oudervereniging) ontsluierde de oplossing: 'de Sint Jacobusgilde'. De winnaars van "de Stoel" en "het Mysteriespel" werden getrakteerd op leuke prijzen. Organisator Jan Vandeput denkt nu al aan volgend jaar. (meer foto's van Gust Ischen)

groeten-uit-blankenberge-6

Groeten uit Blankenberge

Vakantie hoeft niet altijd ver of lang te zijn. "Samen met een vriendin gezellig relaxen op het zitzakken terras van Reef Café in Blankenberge met een lekkere sangria is voor mij al vakantie," laat Hanne Roosen weten.

seizoenen-in-de-war

Seizoenen in de war

Klimaatverandering? Seizoenen in de war? Het ziet ernaar uit. Sommige planten lukken niet, andere bloeien twee keer. Op deze foto zie je zomer en lente tegelijk: op deze viburnum rijpen de vruchtjes van de eerste bloei en ondertussen staan op andere takjes volop nieuwe bloemen. (foto Gust Ischen)

de-zomer-van-de-wolken

De zomer van de wolken

Onze zomer wordt erg gedomineerd door wolken van alle kleuren en vormen. Dat merkte Gust Ischen ook nog eens boven de vijvers van Terlaemen;

massaal-succes-voor-marc-wauters-classic

Massaal succes voor Marc Wauters Classic

In Eversel is vanmorgen de tradtionele Marc Wauters Classic van start gegaan, een wielertoeristentreffen waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. En of het een succes is ... om 9 uur waren al 451 fietsers gestart. (foto's Gust Ischen) UPDATE Uiteindelijk waren er bijna 700 vertrekkers.

het-weer-volgende-week-warmer-1

Het weer: volgende week warmer!

Depressies en een onstabiele luchtmassa zorgen voor een wisselvallig weekend. Ook na het weekend zijn er nog enkele wisselvallige dagen, maar na de doortocht van een warmfront, kan een hogedrukgebied tijdelijk ons weer domineren in de tweede helft van de week met droger en vooral ook warmer weer.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is vaak droog, maar vooral na de middag is er kans op een bui. Het kwik bereikt 23 of 24 graden en er staat weinig wind.
Morgen is er (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-3-augustus-2012

Vandaag gezien

Zelfs een vlieg kan er mooi uitzien. (foto Jan Leijskens)

groeten-uit-portugal-1

Groeten uit Portugal

Dirk Schops was op vakantie in Portugal en zag hoe ze daar 'de beest uithangen'. Daar is Gaia duidelijk nog niet gepasseerd.

voetganger-aangereden-op-zebrapad

Voetganger aangereden op zebrapad

Rond kwart voor vijf vanmiddag is in de Guido Gezellelaan, vlakbij de kruising met de Pastoor Van Mierlolaan, een voetganger door een auto aangereden op het zebrapad. De voetganger kwam op de voorruit terecht en belandde vervolgens op straat, onder meer met een gapende hoofdwonde. Hij kreeg de eerste zorgen van de MUG en is dan naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is een man die aan de oversteekplaats woont. (foto Julien Maebe)

mysteriespel-laureaat-van-boudewijnstichting

Mysteriespel laureaat van Boudewijnstichting

Eversel is met zijn Mysteriespel (én daarin het spel met de 4 Zonnen) uitgeroepen tot provinciaal laureaat van de wedstrijd Buitengewone Buurt van de Koning Boudewijnstichting. In Limburg zijn vijf projecten bekroond, die nu alvast 500 euro hebben gewonnen. TVL gaat nu van die vijf projecten een filmmontage maken, die later dit jaar als basis voor een televoting zal dienen. De uiteindelijke winnaar krijgt nog eens 2.000 euro. TVL komt morgen van de finaleavond van het Mysteriespel opnamen maken en maandagavond om 19 uur wordt nog eens opnieuw een 'Stoel' gespeeld voor de camera.

music-miles-muziek-tijdens-het-lopen

Music Miles: muziek tijdens het lopen

De atletiekliefhebbers krijgen op zaterdag 15 september een leuke nieuwigheid geserveerd. Dan heeft op Circuit Zolder de eerste Zolder Music Miles plaats. Het is een variatie op de 10 Miles of Zolde' van vorig jaar. Belangrijke nieuwigheid is dat tijdens de loop verschillende muzikale acts de atleten zullen aanmoedigen en opzwepen: een fanfare, djembé percussie, guest DJ, dance, straatmuzikanten enz. De deelnemers kunnen kiezen uit 4km (1 ronde), 8 km (2 rondes), 12km (3 rondes) of een échte 10 Miles (4 rondes). De loop van deel uit van het Heusden-Zolders loopcriterium. Info en inschrijvingen: www.musicmiles.be

kristel-schaeken-op-bezoek-in-heusden

Kristel Schaeken op bezoek in Heusden

26 jaar geleden verhuisde Kristel Schaeken (vijfde van links) van Heusden naar de Verenigde Staten, ondertussen was het 8 jaar geleden dat ze haar geboortedorp nog eens bezocht. Nu was het zover en meteen een aanleiding voor de toenmalige chiromeisjes van Heusden-Centrum om nog eens verzamelen te blazen. Kletsen, bijpraten, lachen, ... d'er viel heel wat in te halen tijdens dit weerzien.

vandaag-gezien-2-augustus-2012

Vandaag gezien

Even rusten op een goudsbloem. (foto Jan Leijskens)

groeten-van-aan-de-bodensee

Groeten van aan de Bodensee

Stephanie Jaemers en Johan Bruninx zijn op vakantie aan de Duitse Bodensee. Na een zware wandeltocht, kwamen ze op mooi plaatsje uit met een prachtige waterval. "Dat verwacht je niet meteen in Duitsland," bedenkt Stephanie.

ook-bolderberg-inventariseert-stille-wegen

Ook Bolderberg inventariseert stille wegen

Ook in Bolderberg is gestart met de inventarisering van de stille wegen. Herman, Leo en Louis voeren alles zeer stipt uit.

nog-een-maand-vakantiefoto-s

Nog een maand vakantiefoto's

De vakantie is ondertussen halfweg, heel wat dorpsgenoten keren terug uit hun vakantieoord, anderen moeten nog vertrekken. Vergeet vooral niet uw mooiste, grappigste of origineelste vakantiefoto's in te sturen naar redactie[!]heusden-zolder.eu. En wacht niet te lang, eind augustus stoppen we. En het loont de moeite met een prijzenpakket zoals een Wellnessarrangement bij Wellux, 5 etentjes voor 2 in Den Lavaar en verrassingsmandjes van toerisme Heusden-Zolder.

vandaag-gezien-1-augustus-2012

Vandaag gezien

't Is nog lang geen herfst en toch trof Jan Leijskens in Bolderberg dit uit de kluiten gegroeide exemplaar van een reuze schubzwam aan. UPDATE Volgens Julien Vanhove gaat het om een grote parasolzwam.

papierophaling-in-eversel-week-vroeger

Papierophaling in Eversel week vroeger

De scouts en gidsen van Eversel trekken er volgende week op uit voor hun jaarlijkse kamp. Daardoor zal ook de maandelijkse papierophaling in Eversel een week vroeger dan normaal gebeuren. Dat betekent dus dat nu zaterdag 4 augustus vanaf 9 uur het papier en karton wordt opgehaald. Vanaf september is het dan weer de tweede zaterdag van de maand.

gizmo-is-eerste-suri-veulen-van-2012

Gizmo is eerste suri-veulen van 2012

Groot nieuws op de 'Alpacaranch' van Alain Verschueren en Christine Scherens. Daar is het eerste Suri Alpaca veulentje van het jaar geboren. Na een - gewone - draagtijd van 347 dagen zag Gizmo het levenslicht Het is een hengstje van 10,120 kg wat extreem zwaar is voor de soort. Het was dan ook een zware bevalling waar een dierenarts bij te pas kwam. Maar nu stellen moeder en veulen het goed. Op de foto's is Gizmo 24 uur oud.www.pure-suri-alpacas.com

eversel-viert-zijn-36ste-parochiefeesten

Eversel viert zijn 36ste parochiefeesten

Dit weekend zijn ze in Eversel aan hun 36ste Parochiefeesten toe. Het gaat vrijdag 3 augustus van start met een kinderdisco en showavond van 19 tot 21 uur. Zaterdag vanaf 7 uur worden de deelnemers aan de Marc Wauters Classic verwacht, dat is een rit voor wielertoeristen. Om 19u30 verzamelt zowat heel Eversel in Sint-Baaf voor de finale van het Mysteriespel. Zondag is ook weer een drukke dag met om 8u30 een fietstocht voor toeristenclubs, om 13 uur een fietszoektocht, om 17 uur (…) Lees het hele bericht