Archief augustus 2016

ladies-van-48-fietsten-naar-borlo

Ladies van '48 fietsten naar Borlo

De ladies van 1948 van Berkenbos hebben hun jaarlijkse fietstweedaagse weer achter de rug. Dit jaar was de bestemming Borlo bij Gingelom, waar ze logeerden in Het Maanhof. Maar ook tijdens de 70 km heen en 60 km terug over het fietsroutenetwerk beleefden ze heel wat leute.

crash-na-een-week-rijbewijs

Crash na één week rijbewijs

In de vooravond is een jonge autobestuurder uit de bocht gegaan in het Sacramentspad in Viversel. Zijn wagen ging dwars door de omheining van een woning en richtte behoorlijk wat schade aan in de voortuin. Er vielen geen gewonden, opvallend is dat de jonge bestuurder uit Nederland zijn rijbewijs nog maar een week had.

vakantiegroeten-uit-egypte-3

Vakantiegroeten uit Egypte

Marc Reynders trok in de zomer met zijn gezin naar Marsa Alam in Egypte getrokken. Daar zweefde een visarend die boven de Rode Zee, wachtend op een prooi om te duiken.

de-nieuwe-voetbalcompetitie-fc-bolderberg

De nieuwe voetbalcompetitie: FC Bolderberg

FC Bolderberg komt uit in de derde provinciale A. De clubleiding heeft zich als hoofddoel gesteld om bij de eerste 5 te eindigen, en mee te kunnen doen aan de eindronde voor promotie naar 2de provinciale . De trainer Raymond Meykens en zijn assistenten Roland Bleux en René Laremans weten dus wat te doen. Ze kunnen daarvoor wel rekenen op een aantal versterkingen.
Aanwinsten: Adriaens Piet (Melo Zonhoven), Baerts Wouter (Thor Hasselt), Cuyvers Marlo (Thor Hasselt), Del (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-china

Vakantiegroeten uit China

De familie Mullens-Baeten maakte een rondreis van 3 weken door China. Deze foto is van de Yellow Mountains (Huangshan), één van de mooiste natuurgebieden in het enorme land.

302-maanden-cel-voor-15-cannabistelers

302 maanden cel voor 15 cannabistelers

De rechter in Hasselt heeft 15 wiettelers veroordeeld tot in het totaal 302 maanden cel, waarvan 88 met uitstel. De 15 moeten elk 6.000 euro boete betalen. 400.000 euro die ze met de drugs hadden verdiend, zijn verbeurd verklaard. De bende had tussen begin 2015 en afgelopen lente teeltinstallaties in Dilsen-Stokkem, Beringen, Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren. Begin maart dit jaar jaar viel de politie binnen in een pand aan de Inakker in Zolder en langs Rijksweg in (…) Lees het hele bericht

weinig-bestuurders-dronken-op-de-weg

Weinig bestuurders dronken op de weg

De politie van Heusden-Zolder nam deel aan de verkeerscampagne 'zomerBOB'. Van 3 juni tot 29 augustus namen inspecteurs 519 ademtesten af. 4 bestuurders hadden lichtjes teveel alcohol gedronken. 5 hadden meer op en bliezen positief. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren. Tijdens de zomerBOB organiseerde de politie 2 grote alcoholcontroles waarbij 176 bestuurders moesten blazen. 2 van hen liepen tegen de lamp. En 2 op 40 personen die betrokken waren bij een ongeval in die periode, hadden gedronken.

kind-gewond-bij-botsing-tussen-auto-s

Kind gewond bij botsing tussen auto's

Rond kwart over 12 vanmiddag zijn in de Guido Gezellelaan twee auto's gebotst. Bij de klap raakte een kind gewond aan het hoofd, het moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

dieven-stelen-auto-1

Dieven stelen auto

In de Guido Gezellelaan zijn dieven vannacht binnengedrongen in een garage. Ze gingen er vandoor met de auto van de bewoner.

165-bestuurders-zijn-geflitst

165 bestuurders zijn geflitst

Na klachten van buurtbewoners hield de verkeersdienst van de politie weer snelheidscontroles.  2140 voertuigen passeerden het flitstoestel. 165 bestuurders reden te snel in de Beringersteenweg (123), Stationsstraat (29) en G. Gezellelaan (13).

vakantiegroeten-uit-paal

Vakantiegroeten uit Paal

Je moet soms echt niet ver gaan om plaatjes te schieten die doen wegdromen naar exotische vakantiebestemmingen. Zo legde Gust Ischen bij zijn bezoek aan de Paalse Plas een zonsondergang vast die niet moet onderdoen voor die van Bali...

mireille-plaatst-nieuwe-installatie

Mireille plaatst nieuwe installatie

Hoewel sommige motoren nog wat sputteren, lijkt de globale trend dat er een economisch herstel is ingezet, met groei en meer werkgelegenheid. Mireille in Berkenbos, met zijn 230 medewerkers één van de grote bedrijven in Heusden-Zolder, is daar klaar voor. Enkele jaren geleden al werd gestart met de voorbereidingen om de capaciteit voor het beheer, de levering en het onderhoud van werkkleding en PBM’s (persoonlijk beschermingsmiddel) sterk te verhogen. Deze week komt de kroon op (…) Lees het hele bericht

la-barraca-blijft-dicht-na-golf-van-inbraken

La Barraca blijft dicht na golf van inbraken

De wijk Lindeman heeft momenteel geen buurthuis meer: La Baracca is gesloten. De familie Panico die het buurthuis met de horecazaak uitbaatte heeft de deuren dicht gedaan na een golf van inbraken en vandalisme. In een jaar tijd werden de uitbaters wanneer ze 's morgens arriveerden al zowat tien keer geconfronteerd met onaangename verrassingen. Meestal ging het om inbraken waarbij drank en apparaten werden gestolen. Telkens werd ook braakschade veroorzaakt. Maar enkele keren ging het (…) Lees het hele bericht

verkeerstoezicht-aan-de-schoolpoorten

Verkeerstoezicht aan de schoolpoorten

De verkeerspotloden in de buurt van de scholen zijn niet voor niets weer zichtbaar gemaakt. Morgen start het nieuwe schooljaar en de politie neemt dan deel aan een provinciale verkeersveiligheidscampagne. Er komt extra politietoezicht in de schoolomgevingen waarbij onder meer wordt gecontroleerd op snelheid, gordeldracht, foutparkeren, de plaats in het verkeer, ... De eerste week wordt vooral preventief opgetreden, daarna wordt het boekje bovengehaald.

krijgen-we-een-slangeninvasie

Krijgen we een slangeninvasie?

Neen, Heusden-Zolder wordt geen serpentarium. Na de gladde slang in Zolder-Centrum, trof Liesbet Was dit exemplaar aan in Bolderberg. Maar Peter Engelen van Likona stelt ons gerust. Het is geen slang maar een vrouwelijke hazelworm. Dat is een pootloze hagedis die zich vooral voedt met slakken en regenwormen en het is ook een soort die in de omgeving van Bolderberg wel vaker wordt gezien.

vakantiegroeten-uit-de-vogezen

Vakantiegroeten uit de Vogezen

Gust Put was in de Vogezen en legde dit uitzicht vast in de regio Cornimont op zo'n 800 meter hoogte. Hij paseerde er ook op de Col de la Schlucht, de Hohneck en de allerhoogste top: de Grand Ballon op 1424 meter, die bij helder een mooi panorama biedt over de Elzas, het Zwarte Woud en de Alpen.

hhd-zet-zijn-handelaars-in-de-kijker

HHD zet zijn handelaars in de kijker

De vzw Handelaars Heusden Dorp steekt met het najaar in zicht meer dan een tandje bij. Verspreid over heel Heusden-Centrum telt de vereniging immers een brede waaier aan handelaars en dienstverleners. Om die winkels samen hun troeven meer in de kijker te zetten, neemt de HHD een aantal initiatieven. Zo moet het nieuwe logo (hieronder) extra dynamiek uitstralen, de handelaars zullen binnenkort beachvlaggen voor hun deur kunnen zetten en samen met de Internetgazet zet de HHD (…) Lees het hele bericht

de-nieuwe-voetbalcompetitie-kvv-heusden-zolder

De nieuwe voetbalcompetitie: KVV Heusden-Zolder

KVV Heusden-Zolder in vierde provinciale C wil op de eerste plaats weer een levendige club worden waar zowel spelers, bestuur als supporters graag zijn en als een hechte groep de club vertegenwoordigen. De club had nood aan een nieuwe wind, waardoor de ploeg ook wel wat gewijzigd is ten opzichte van vorige seizoenen. Het inpassen van de vele nieuwe spelers vraagt ook wat tijd, maar sportief hopen ze om in de linkerkolom mee te draaien, aanleunend tegen de eerste vijf.
Trainer: (…) Lees het hele bericht

fietsers-opgelet-in-de-m-scheperslaan

Fietsers opgelet in de M. Scheperslaan

Er is de jongste dagen veel te doen over de verkeersveiligheid op de pas gerenoveerd Michel Scheperslaan. Uit deze foto blijkt ook dat de blokken die de fietsers zouden moeten beschermen tegen zwaar verkeer, precies een gevaarlijk obstakel vormen voor de tweewielers.

berenkast-verhuist-naar-boekt

Berenkast verhuist naar Boekt

Er is een nieuwe locatie gevonden voor De Berenkast, die door werkzaamheden noodgedwongen moest verdwijnen aan 't Molenholleke in Zolder. Vandaag is tijdens een overleg beslist dat de kast in het najaar verhuist naar de Vrije Basisschool Boekt, waar een mooi plekje is voorzien. Dat is overigens geen toeval, want in Boekt hebben ze een grote traditie in lezen. Eén juf plaatste zelfs een eigen boekenkastje in haar voortuin om de leerlingen tijdens de zomervakantie de kans te geven om te (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-trier

Vakantiegroeten uit Trier

Kristof Schevernels bezocht het Duitse Trier met de beroemde 'Porta Nigra', een monument uit de Romeinse tijd. Het is de noordelijke poort in de 6418 m lange stadsmuur en werd samen met de muur tussen 160 en 200 na Christus. gebouwd. Het is ook het grootste Romeinse bouwwerk in Duitsland.

gladde-slang-was-primeur-in-heusden-zolder

Gladde slang was primeur in Heusden-Zolder

Het slangetje dat Luc Poelmans gisteren in Zolder vond is een ongevaarlijke gladde slang of Coronella austriaca. Dat wordt nu ook bevestigd door Peter Engelen, de voorzitter amfibieën en reptielenwerkgroep van LIKONA. Volgens Peter is het een juveniel, een erg jong exemplaar. Als volwassen dier eet het vooral muizen en hagedissen. Maar wat erg belangrijk is: het is de eerste waarneming in Heusden-Zolder van de soort. Luc Poelmans heeft het slangetje terug in de natuur gezet.

ongeval-en-auto-inbraak

Ongeval en auto-inbraak

Gisteren in de late namiddag zijn op de E314 in Viversel richting Lummen drie auto's gebotst. Daarbij is één gewonde gevallen, die werd met de ambulance naar het ziekenhuis gevoerd. De brandweer assisteerde tijdens de takeling voor de signalisatie. Vandaag is bij politie een oproep binnengekomen voor een inbraak in een auto die op een parking stond.

bakkerij-theunis-steekt-het-vuur-weer-in-de-oven

Bakkerij Theunis steekt het vuur weer in de oven

Een maand na de sluiting van bakkerij Lemmens in Heusden-Centrum is de bakkerij opnieuw opengegaan. De zaak is overgenomen door Hans en Valerie Theunis. Dochter Valerie is de gediplomeerde bakker. In januari volgt nog officiële heropening met de nieuwe naamgeving, maar vandaag werd het aansteken van de ovens onder meer verwelkomd met ballonnen en muziek van Julien de orgeldraaier.

het-officiele-einde-van-de-bouwwerken-bij-sfc

Het officiële einde van de bouwwerken bij SFC

Een bijzonder moment vanmiddag in het Sint-Franciscuscollege. In aanwezigheid van alle betrokkenen zoals afgevaardigden van 'Scholen van Morgen', schoolbestuur, directie, architect, ... werd het laatste contract voor de nieuwbouw van de school ondertekend. Daarmee is in feite de definitieve oplevering gebeurd, op een erg symbolisch moment vlak voor de start van het schooljaar. Een grote investering en een immense bouwwerf zijn daarmee geheel volgens planning verlopen en tot een goed (…) Lees het hele bericht

40-rijdt-te-snel-in-michel-scheperslaan

40 % rijdt te snel in Michel Scheperslaan

Na klachten van buurtbewoners over snel rijden en overlast door zwaar vervoer, hield de politie controles in de M. Scheperslaan. Zo betrapte de flitsauto 80 van de 203 wagens op te snel rijden, dat is liefst 40 %. Om het zwaar verkeer duidelijk te maken dat M. Scheperslaan geen  verbindingsweg meer is van en naar Houthalen-Helchteren is extra signalisatie geplaatst en zijn bedrijven gesensibiliseerd. De politie voert vanaf september gerichte controles op het negeren van de gewichtsbeperking. (…) Lees het hele bericht

zwembad-open-tot-weekend

Zwembad open tot weekend?

De weersvoorspellingen zien er prima uit voor de komende dagen. Als het zomerweer aanhoudt, dan blijft het openluchtzwembad Terlaemen nog open tot zondag. En voor de hondenliefhebbers, nu al noteren, op zondag 11 september is het ook open, maar dan mogen niet de mensen maar de honden het zwembad in. Na het succes van vorig seizoen wordt dat initiatief herhaald. Meer info volgt.

vakantiegroeten-uit-zeeland-1

Vakantiegroeten uit Zeeland

Hanne Roosen ging een weekendje met vriendinnen op stap in Zeeland. Op het strand van Breskens keken ze samen naar de zonsondergang.

vandaag-gezien-29-augustus-2016

Vandaag gezien

Luc Poelmans vond vandaag dit diertje van zowat 20 cm lang dat op het eerste gezicht lijkt op een slangetje. Is het een hazelworm? redactie [!] heusden-zolder.eu. UPDATE Zowel Stefan Deferme als Frans Mentens denken dat het hier om een gladde slang gaat, één van de 3 slangensoorten in ons land. Het is niet giftig, niet agressief, maar eerder schuw en nuttig doordat het veel insecten eet.

bootjes-voor-mensenrechten-44

Bootjes voor mensenrechten (44)

Milieu-activisten, vluchtelingenkinderen, holebi-jongeren, ... iedereen wil bootjes voor de mensenrechten te water laten of zelf de riemen roeien.

sfc-maakt-zich-klaar-voor-de-start

SFC maakt zich klaar voor de start

Nog enkele dagen en het nieuwe schooljaar gaat van start. Voor het Sint-Franciscuscollege is dat een bijzonder belangrijk moment want het is de definitieve start van de school op één campus. Dezer dagen worden de allerlaatste klusjes geklaard. Vanaf donderdag gaan daar 1700 leerlingen naar school en zijn er 250 personeelsleden aan de slag. Het zal een krioelend mierennest zijn, waarbij de heringerichte omgeving voor (…) Lees het hele bericht

weer-twee-inbraken-in-lindeman

Weer twee inbraken in Lindeman

Het is wel erg opvallend, maar de reeks diefstallen en inbraken in de wijk Lindeman blijft maar aanhouden. Vanmorgen om kwart voor negen werd de politie opgetrommeld voor een diefstal in het wijkcentrum in de Populierenstraat. En een goede drie uur later werd in het café daar vlakbij ook al een diefstal ontdekt.

korpschef-mag-5-jaar-voortdoen

Korpschef mag 5 jaar voortdoen

De gemeenteraad heeft een positief advies gegeven aan de hernieuwing van het mandaat van Geert Luypaert als korpschef van de zone Heusden-Zolder. Dat betekent dat hij nog vijf jaar langer aan het hoofd van het korps kan blijven staan. Zoals bekend is Heusden-Zolder nog steeds een één-gemeentezone, die samenwerkingsafspraken heeft met Beringen-Ham-Tessenderlo, en zelf in het totaal een 60-tal personeelsleden.

de-laatste-winnaars-van-vakantietips-wedstrijd

De laatste winnaars van vakantietips-wedstrijd

Schepen van toerisme Nico Geraerts heeft vandaag de laatste 4 winnaars bekroond van de vakantietips-wedstrijd waarmee de dienst toerisme Heusden-Zolder een aantal toeristische troeven onder de aandacht wilde brengen. Sofie Bernaerts uit Overpelt won een wandelpakket en spotterskaarten waarmee ze de fauna en flora in De Wijers op een actieve manier kan gaan (v)herkennen. Lutgarde Vanpaeschen kreeg een wandelbox met de verzamelde wandelkaarten in De Wijers. Alex Ketels was gelukkig (…) Lees het hele bericht

de-nieuwe-voetbalcompetitie-sk-heusden-06

De nieuwe voetbalcompetitie: SK Heusden 06

Zondag start ook bij ons in de provinciale reeksen de nieuwe voetbalcompetitie. Deze week stellen we onze vijf clubs even voor.
In vierde provinciale C is de ambitie van SK Heusden 06 minstens om een goed seizoen te draaien zonder veel blessures, een titel of promotie zouden aardig meegenomen zijn. De club heeft een viertal nieuwe spelers aangetrokken: Garcia-Rojas Fernando (Gestel), Cicirelli Carmine (Gestel), Ozturk Yunus (Anadol) en Kenens Sam (Lummen).Vertrokken zijn (…) Lees het hele bericht

rouwregister-ligt-ter-ondertekening

Rouwregister ligt ter ondertekening

In de hal van het gemeentehuis is vanmiddag het rouwregister geopend naar aanleiding van de aardbeving in Centraal Italië. Alle inwoners die dat wensen kunnen er hun gevoelens van medeleven neerschrijven voor de getroffen bevolking. Het rouwregister zal later via de instanties overgemaakt worden. Eerste schepen en waarnemende burgemeester Lode Schops en schepen van cultuur en onderwijs Marleen Hoydonckx (foto) waren de eerste ondertekenaars.

tony-mcmanus-charmeert-muzepubliek

Tony McManus charmeert Muzepubliek

De Schotse zanger-gitarist Tony McManus gaf een fijn en gesmaakt optreden in Muze, het publiek was voordien al door Corneille Driezen in de juiste sfeer gebracht. (foto Lenscollectief)

weer-gemengde-gevoelens-bij-familie-vanthoor

Weer gemengde gevoelens bij familie Vanthoor

Voor het Audi WRT team als geheel was de vierde en voorlaatste manche van de Blancpain GT Series Sprint Cup in Boedapest, succesvol. Voor Laurens Vanthoor, die samen met Fred Vervisch reed, eentje met gemengde gevoelens. Zaterdag eindigden ze op een derde plaats, winnaars waren ploegmaats Mies-Ide, terwijl Dries Vanthoor en Robin Frijns 11de werden. Zondag eindigden Laurens Vanthoor-Fred Vervisch 2de, maar die plaats werd omgezet in een 8ste omdat ze 30 strafseconden kregen door een (…) Lees het hele bericht

voor-elk-wat-wils-op-dag-van-de-wijers

Voor elk wat wils op Dag van de Wijers

De 'Dag van de Wijers' op 25 september speelt zich in Heusden-Zolder af op drie plaatsen. Aan de visvijver Bolderberg in de Vrunstraat kun je gaan wandelen, fietsen, knutselen, vliegvissen, proeven. Aan brasserie The Wheels op Circuit Zolder vertrekken wandelingen met gids, zijn er een heleboel activiteiten voor kinderen en jongeren, dan loopt trouwens ook de European Solar Challenge & Clean Week en je kunt er bijzondere drankjes proeven. Tenslotte starten aan Sint-Baaf (…) Lees het hele bericht

bootjes-voor-mensenrechten-43

Bootjes voor Mensenrechten (43)

De zeilclub op de Paalse Plas heeft uiteraard de bootjes bij de hand, en de sportieve leden hebben ze meteen ook vol mensenrechten geladen.

vakantiegroeten-uit-munchen

Vakantiegroeten uit München

Gilbert Vanutte kiekte deze vakantiefoto onderweg,  op de luchthaven van München. Het voormalige koninklijke 'droomkoppel' Franz en Sissi is er blijkbaar nooit ver weg, ook was het maar om broodjes of taartjes aan de gehaaste toerist te verpatsen ... Misschien een tip als bijverdienste voor Albert en Paola?

containers-worden-sluikstort

Containers worden sluikstort

Verschillende lezers zijn vandaag gepasseerd in de Beemdenstraat, aan de kledingcontainers niet ver van de Halvijvers. En tot hun verontwaardiging zagen ze dat het allemaal herschapen is tot een sluikstort.

veel-interesse-voor-opendeur-in-vzoc

Veel interesse voor opendeur in VZOC

Het opendeurweekend van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum lokte heel wat kijklustigen, vooral vandaag kwamen veel bezoekers over de vloer. Die konden zich vergapen aan meer dan 100 dieren die op een nieuw baasje wachten. Veel paarden en pony's uiteraard, vogels, tot roofvogels toe, maar ook geiten en schapen, een slang, ... Veel aandacht ging ook naar de nieuwe gebouwen en kooien. Een didgeridoo gezelschap zorgde voor rustgevende geluiden, terwijl menigeen een plaatsje zocht op (…) Lees het hele bericht

veel-spektakel-tijdens-gouden-helm

Veel spektakel tijdens Gouden Helm

Veel spanning, spektakel, races op het scherp van de snee en af en toe ook een flinke portie sensatie vandaag op Helzold. De speedwayliefhebbers werden vandaag weer op hun wenken bediend tijdens een geslaagde uitgave van de Gouden Helm met deelnemers uit binnen- en buitenland.  De finale bij de internationalen werd gewonnen door de Fransman Romano Hummel voor de Deen Mark Beyer en de Noor Lasse Fredriksen. Bij de nationalen was Nederlander Julien Cayre in de finale de snelste voor de Brit Lee Springthorpe en de Belg Willy Kennis. (foto's Stephan Volders)

kerkenblookstraat-verzamelde-voor-barbecue

Kerkenblookstraat verzamelde voor barbecue

De Kerkenblookstraat hield haar buurtbarbecue. Daarvoor was deze keer het terrein van het 'schremke schieten' voor in gepalmd. De opkomst was zeer goed en de sfeer navenant ... (foto's Bart Claes)

auto-rijdt-in-voortuin-en-vlucht

Auto rijdt in voortuin en vlucht

Rond kwart voor 6 vanmorgen is een auto binnengereden in de voortuin van een woning aan de Koolmijnlaan. Daarbij werd nogal wat schade aangericht, de haag werd vernield en een betonnen paaltje is gebroken. De dader pleegde vluchtmisdrijf, volgens buurtbewoners zou het om een zwarte BMW gaan. De politie deed de nodige vaststellingen. (foto Eric Lefébvre)

de-sound-van-de-highlands-waait-door-muze

De sound van de Highlands waait door Muze

Wat doe je op een zwoele zomeravond als je de voorbije weken al alle terrassen hebt bezocht? Je zoekt de koelte van cultuurcentrum Muze op dat voor deze avond om 20u15 de Schotse gitaarvirtuoos Tony McManus heeft geïnviteerd. Hij behoort tot de absolute wereldtop van akoestische gitaristen en daarenboven amuseert hij met geestige verhalen. De Schotse humor weet je wel. Zijn gitaarpartijen in de beste 'Celtic fingerstyle' nemen de toeschouwer mee van de Schotse (…) Lees het hele bericht

een-muzikale-vernissage-van-rudy-trouve

Een muzikale vernissage van Rudy Trouvé

Bij de vernissage van een tentoonstelling worden vaak de obligate speeches gehouden. Niet zo als de exposerende kunstenaar Rudy Trouvé heet. Hij is immers gerenommeerd zanger-gitarist en trakteerde gisteravond in Muze de aanwezigen op een concert met ontwapende liederen en muzikale schetsen, met op de achtergrond verrassende animatiefilmpjes, om zijn veelzijdigheid nog meer te accentueren. Zijn werk is nog te bekijken tot en met 25 september. (foto's Lenscollectief)

vakantiegroeten-uit-oostenrijk-8

Vakantiegroeten uit Oostenrijk

De hangbruggen zijn dit jaar bijzonder populair bij onze vakantiegangers. Gilbert en Rosita Jans-Vandebroek trokken zoals steeds naar Oostenrijk en wandelden over de kabelhangbrug in Reutte, die verbindt de ruïne Ehrenberg met fort Claudia. 'Highline179' is 406 meter lang en hangt ruim 114 meter boven de Fernpasstraat B179. We geloven hen graag als ze beweren dat midden op de brug staan een hele beleving is.

een-erg-leuke-nacht-van-de-vleermuis

Een erg leuke 'Nacht van de vleermuis'

De 'Nacht van de Vleermuis' mocht zaterdagavond op heel wat belangstelling bogen op Domein Bovy. Verschillende organisaties hadden de handen in elkaar geslagen om jong en oud op een creatieve manier kennis te laten maken met de vleermuis en vooral ook te wijzen op het nut van het vliegende zoogdier. Te vaak wordt er immers gegriezeld als er over de vleermuis wordt gesproken. Tijdens enkele wandelingen en knutselpartijen werden dan ook misverstanden uit de wereld geholpen. En (…) Lees het hele bericht

we-zijn-er-voorlopig-aan-ontsnapt

We zijn er (voorlopig) aan ontsnapt

Boven Heusden-Zolder bleef het onweer zaterdagavond gelukkig beperkt tot een lichtspel door de vele bliksems. In het Maasland en andere delen van Limburg kregen ze het harder te verduren. (foto Jean Vandevoort)

morgen-de-gouden-helm-speedway

Morgen de 'Gouden Helm' speedway

De speedwayclub organiseert morgen in het Helzoldstadion de 'Gouden Helm', dat is één van de hoogtepunten van het speedwayseizoen in de lage landen. Het zullen ongetwijfeld weer spannende races worden. Vandaag kregen de liefhebbers al een voorproefje tijdens de trainingen. (foto's Marcel Gybels)

campagnebeeld-artikel-27-is-klaar

Campagnebeeld Artikel 27 is klaar

Het campagnebeeld voor de tentoonstelling Artikel 27 editie 2016 is klaar. Het is een ontwerp van kunstenaar Marcel Witte en het thema luidt 'Dwarse stilte'. Zoals bekend loopt de tentoonstelling van 1 tot 20 november in het vroegere Sint-Franciscuscollege in de Brugstraat en Remise 56 in de Albert I-laan in Koersel.

zolder-is-op-weg-naar-een-pastorale-eenheid

Zolder is op weg naar een pastorale eenheid

De parochies van de federatie Zolder organiseren vandaag een denkdag in het onthaalcentrum De Pelgrim in Scherpenheuvel. Boekt, Bolderberg, Viversel en Zolder zijn op weg naar één pastorale eenheid en dus moeten er veel onderwerpen besproken worden en is overleg noodzakelijk. Heel wat verantwoordelijken van de parochies zijn dan ook naar Scherpenheuvel afgezakt. Een belangrijk agendapunt is bijvoorbeeld hoe er een zondagskerk kan georganiseerd worden in de pastorale eenheid. (…) Lees het hele bericht

gigantische-file-op-e-314-door-zware-botsing

Gigantische file op E 314 door zware botsing

Er staat een gigantische file op de E314 richting Lummen. Tussen Viversel en het  klaverblad is daar een vrachtwagen achter op een auto ingereden. De bestuurder van de auto is zwaargewond, maar niet in levensgevaar. De trucker is in shock. Vanuit Heusden-Zolder zijn de hulp- en takeldiensten ter plaatse gekomen. De file is aangegroeid tot in Houthalen en in de staart is een nieuwe aanrijding gebeurd. Er is een wachttijd van een uur. UPDATE Kort over twee uur was de weg helemaal vrijgemaakt en kwam het verkeer langzaam weer vlot.

de-volhouders-van-de-suska-berg-feesten

De volhouders van de Suska Berg feesten

Er was een tijd dat de Suska-Berg feesten het laatste weekend van augustus duizenden mensen naar de Guido Gezellelaan, de Beringersteenweg en Graaf de Theuxlaan lokten. Er was een vuurwerk, een grote prijs voor telegeleide auto's, optredens, demo's, kermis, tuning cars, een heus festival, ... in de loop der jaren is het evenwel allemaal gekrompen. Het enige wat vandaag nog overblijft zijn Nico Huybrechts die op zijn parking een stand van Buderus heeft uitgebouwd en boetiek Domani die een actie doet.

opendeur-in-vogel-en-zoogdierenopvangcentrum-1

Opendeur in Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum

Zoals dat een jaarlijkse traditie is geworden eind augustus, zet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in de Strabroekweg vandaag en morgen telkens tussen 10 en 18 uur de deuren open. Je kunt er kennismaken met de dieren die de afgelopen maanden zijn opgevangen: van groot tot klein, van lopend en kruipend tot vliegend. Er zitten zeker 100 dieren die je kunt adopteren. Tegenwoordig worden erg veel verwaarloosde paarden en pony's opgevangen. Gisteren nog zijn drie pony's in Genk (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-het-moezel-en-rijndal

Vakantiegroeten uit het Moezel- en Rijndal

Jos en Paulette Willems-Huybrechts trokken voor een vierdaagse fietsvakantie door het Moezel- en Rijndal. Ze maakten ook een wandeling over de langste hangbrug van Duitsland: 360 meter lang en 100 meter boven het dal van Mörsdorf naar Sosberg, in de buurt van Cochem. Prachtig, maar geen aanrader als je aan hoogtevrees lijdt.

de-kijk-van-richie-216

De kijk van Richie

Paardenliefhebbers kunnen dit weekend ook in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum heel wat viervoeters bewonderen.

bootjes-voor-mensenrechten-42

Bootjes voor mensenrechten (42)

Onze verste mensenrechtenboot komt vandaag zowaar uit Vietnam, weliswaar bestuurd door Heusdense schipppers.

inbraak-in-galgenbergstraat-1

Inbraak in Galgenbergstraat

Opnieuw hebben inbrekers toegeslagen in de wijk Lindeman. Afgelopen nacht zijn ze binnengedrongen in een woning in de Galgenbergstraat. De inventaris van de buit was nog niet gemaakt.

het-weer-onweerachtig-weekend

Het weer: onweerachtig weekend

Een depressie met storingen nadert onze streken vanuit het westen en maakt stilaan een einde aan het droge, zonnige en vooral erg warme weer. Eer het echter zo ver is kan het kwik nog tropische waarden bereiken.
Vandaag domineert de zon tot laat in de avond. Het koelt ook erg traag af en om 20 u staat er nog ruim 25 graden op de thermometer.
Morgen zijn er enkele mistbanken mogelijk in de ochtend, maar nadien is het zonnig. Later komen er stapelwolken voor en in de loop van de namiddag (…) Lees het hele bericht

in-oktober-duidelijkheid-over-wielerpiste

In oktober duidelijkheid over wielerpiste?

Het blijft afwachten wat het wordt met de bouw van de wielerpiste bij Circuit Zolder. Zoals bekend dreigt een dispuut met de BTW-administratie stokken in de wielen te steken. De initiatiefnemers waren er van uitgegaan dat het project niet BTW-plichtig was, maar de BTW-administratie dacht daar anders over. Dat zou enkele miljoenen extra kosten, waardoor de financiering in het gedrang kwam. Op de gemeenteraad gisteravond heeft schepen van sport Peter Tielens - op vraag van Tony Lexpoix (Vlaams Belang) - geantwoord dat er tegen half september een nieuwe definitieve tekst bij de BTW zal liggen en dat ongeveer een drietal weken later een beslissing mag verwacht worden.

morgen-nacht-van-de-vleermuis-op-bovy

Morgen 'Nacht van de Vleermuis' op Bovy

Morgen heeft de 'Nacht van de Vleermuis' plaats en in Heusden-Zolder ligt dit jaar de focus op Domein Bovy. Verschillende organisaties hebben de handen in elkaar geslagen om tussen 19 en 23 uur een hele happening op poten te zetten die jong en oud op een prettige manier laat kennismaken met de vleermuizen. Om 20u15 start de lange wandeling (ongeveer 5 km) en om 20u30 de korte wandeling (ongeveer 3 km), telkens met een vleermuisgids. Nog op het programma: vleermuizencafé met (…) Lees het hele bericht

132-woningen-verkocht-in-eerste-halfjaar

132 woningen verkocht in eerste halfjaar

In de eerste 6 maanden van 2016 was het druk op de vastgoedmarkt in Heusden-Zolder. In het eerste kwartaal zijn 26 woningen verkocht voor gemiddeld 196.844 euro, in het tweede kwartaal 29 huizen (169.198 euro). In het segment villa's en landhuizen veranderden in de eerste drie maanden 15 woningen van eigenaar (gemiddeld 265.430 euro) en in het tweede kwartaal 26 (315.717 euro). Wat de appartementen betreft, zijn er in het eerste kwartaal 13 verkocht voor gemiddeld 161.070 euro, terwijl in de periode april - juni 23 appartementen zijn verhandeld voor gemiddeld 184.490 euro. Er waren uiteraard ook verkopen van bouwgronden, maar die cijfers heeft de FOD Economie momenteel nog niet.

beekbeemden-heeft-er-15-speeltuigen-bij

Beekbeemden heeft er 15 speeltuigen bij

Bij de basisschool Beekbeemden zijn 15 speeltoestellen geplaatst. De speelruimte voor de kleuters is daarmee met 300 vierkante meter uitgebreid. De verplichte bodembedekking - valdempend speelzand - is ondertussen gestort en een omheining moet voor meer veiligheid zorgen. Het gaat voor de gemeente om een investering van 31.000 euro, maar als de school over een aantal jaren verhuist, dan kunnen de toestellen probleemloos meegenomen worden.

vakantiegroeten-uit-saarburg

Vakantiegroeten uit Saarburg

Roger Elsen stond met zijn familie bij de bekende waterval in Saarburg in volle bewondering voor de 14 levensgrote beelden van kunstenaar Jivko.

18-appartementen-op-hoek-koerselsebaan-noordberm

18 appartementen op hoek Koerselsebaan/Noordberm

Er komt een gebouw met 18 appartementen op de hoek van de Koerselsebaan en de Noordberm. De SOM beheersmaatschappij uit Hasselt heeft daarvoor een bouwaanvraag ingediend. Eerst moeten twee woningen gesloopt worden, waaronder de vroegere consultatieruimte van Kind en Gezin die eerder door de gemeente is verkocht. Het nieuwe gebouw komt naast café het Slekkenhof. Aan de overzijde van de straat is enkele jaren geleden ook al een gebouw met 20 appartementen en twee winkels gezet, dat is ondertussen volledig bewoond.

gemeente-opent-rouwregister-na-aardbeving

Gemeente opent rouwregister na aardbeving

De gemeente Heusden-Zolder opent een rouwregister naar aanleiding van de tragische aardbeving in het centrum van Italië. Zeker ook door de aanwezigheid van een omvangrijke Italiaanse gemeenschap, willen heel wat inwoners hun steun neerschrijven aan de getroffen bevolking. Ze krijgen daarvoor vanaf maandagmiddag de kans in het gemeentehuis. Op dit ogenblik is er sprake van 250 doden en enkele honderden gewonden, reddingswerkers blijven doorzoeken onder het puin.

laatste-rondleiding-van-succesvol-seizoen

Laatste rondleiding van succesvol seizoen

Snikheet weer vandaag en toch zijn 50 geïnteresseerde wandelaars opgedaagd voor de laatste rondleiding op Circuit Zolder van deze zomer. En ook deze keer kwamen ze weer uit alle windstreken. Buiten Heusden-Zolder en de rest van Limburg daagden wandelaars op uit Roosdaal, Vosselare, Westende en 5 uit Nederland. De vzw Toerisme Heusden-Zolder maakt een erg positieve balans op van dit seizoen, want buiten alle verwachtingen konden de gidsen en begeleiders ongeveer 400 bezoekers verwelkomen. (foto's Bert Rodiers)

school-beekbeemden-verhuist-naar-muze-site

School Beekbeemden verhuist naar Muze-site

De gemeenteschool Beekbeemden verhuist in de toekomst naar de site van het huidige cultuurcentrum. Dat heeft het schepencollege beslist. Zoals bekend moet Beekbeemden op termijn weg omdat de vochtproblemen niet op te lossen zijn. En over een ruim twee jaar verhuist Muze naar zijn nieuwe locatie op De Schacht. Het bestaande gebouw wordt dan gesloopt en een deel van het terrein wordt gebruikt voor de nieuwe school. Het schepencollege heeft een opdracht uitgeschreven voor een masterplan. (…) Lees het hele bericht

schepen-ozdemir-amerika-heeft-is-gecreeerd

Schepen Özdemir: 'Amerika heeft IS gecreëerd'

Grote opschudding vanavond aan het eind van de gemeenteraad toen SP.a-schepen Engin Özdemir beweerde dat Amerika terreurorganisatie IS heeft gecreërd. Özdemir zei dat in zijn repliek op de verwijten van N-VA-schepen Elke Gijbels. De N-VA-fractie is verontwaardigd door de uitspraken van schepen Engin Özdemir in de nieuwsuitzending van TVL van 26 juli. Daarin zei de schepen volgens de N-VA dat als de Gülenbeweging in Turkije is opgenomen als een terroristische groepering (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-25-augustus-2016

Vandaag gezien

Kort na de middag cirkelde een grote groep ooievaars in een sierlijke vlucht boven de Rieten in Hal. Het was een mooi kijkstuk voor de buurt en passanten. (foto's Charly Verlinden)

marktkramers-mogen-niet-zomaar-wegblijven

Marktkramers mogen niet zomaar wegblijven

Het reglement van de multiculturele markt wordt op een aantal punten gewijzigd. Een marktkramer die op drie opeenvolgende marktdagen niet opdaagt zonder te verwittigen, verliest zijn abonnement. De maatregel moet voorkomen dat lege plaatsen de aantrekkelijkheid van de markt aantasten. En iedereen die een standplaats inneemt achter een kraam, wordt beschouwd als verkoper en moet dus over een leurkaart beschikken. Dat moet onder meer illegale tewerkstelling tegengaan. En de (…) Lees het hele bericht

blokken-in-m-scheperslaan-sneuvelen-massaal

Blokken in M. Scheperslaan sneuvelen massaal

De gemeenteraad keurde vanavond een reeks aanpassingen van het politiereglement goed. Het gaat om enkele tientallen wegen en erven die heringericht zijn en waar de verkeerssituatie is gewijzigd. Belangrijk zijn bijvoorbeeld de oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers in de Pater Amideuslaan, Stationsstraat, Everselkiezel, Kanaalweg, Koerselsebaan, Michel Scheperslaan, Molenstraat en Ringlaan. De uitbreiding van de gewichtsbeperking voor vrachtwagens in de M. Scheperslaan wordt ook (…) Lees het hele bericht

rp-products-gehuldigd-voor-20ste-verjaardag

RP-Products gehuldigd voor 20ste verjaardag

Tijdens het zomerkasteelfeest - dit jaar op het kasteel van Hex in Heers - zet werkgeversorganisatie VOKA-Limburg ieder jaar de bedrijven in de bloemetjes die een verjaardag te vieren hebben. Zaakvoerder Ronny Poelmans van RP-Products mocht deze keer een diploma in ontvangst nemen omdat zijn zaak met onder meer ramen, deuren en rolluiken 20 jaar bestaat.

inbraak-in-populierenstraat

Inbraak in Populierenstraat

In de Populierenstraat is afgelopen nacht een inbraak gebeurd. Vanmorgen vroeg ontdekten de eigenaars dat de daders een raam hadden opengebroken en zo waren binnen geraakt. De buit is niet duidelijk.

nachtelijke-kippendief-betrapt

Nachtelijke kippendief betrapt

Rond 3 uur vanochtend kon Ness Barzan deze foto maken van een dier dat de jongste tijd in de omgeving Nicolaistraat-Schootstraat zijn nachtelijke boodschappen doet en de kippenhokken leeghaalt. Maar 't is moeilijk zichtbaar in het duister om welk dier het precies gaat. Iemand een idee? redactie[!]heusden-zolder.eu.

vakantiegroeten-uit-schotland

Vakantiegroeten uit Schotland

Willy Beerden bezocht de Schotse Highlands en zag daar de wolken laag door de Glencoe-vallei drijven.

cd-v-blauwe-zone-door-ons-versneld

CD&V: 'Blauwe zone door ons versneld'

Binnenkort wordt de blauwe zone verlengd in de Guido Gezellelaan en de Koerselsebaan in Heusden-Centrum. Verschillende handelaars waren al langer vragende partij. Vorig jaar plaatste CD&V-Plus het punt op de agenda van de gemeenteraad, en in juni dit jaar deed de partij dat nog eens. "Te laat," klonk het toen vanuit de meerderheid, omdat de uitbreiding al aangevraagd was. Maar volgens CD&V-Plus waren de aanvragen slechts enkele uren voor de gemeenteraad ingediend. Daaruit besluit de (…) Lees het hele bericht

bouw-tijdelijke-brug-vordert-erg-snel

Bouw tijdelijke brug vordert erg snel

Ondanks de hitte gaan de werkzaamheden voor de bouw van de tijdelijke brug in Viversel onwaarschijnlijk snel vooruit. Een voorbeeldje: woensdagmorgen rond 7 uur arriveerde het bovenste verbindingsstuk voor de bogen en in de loop van de dag was het al gemonteerd. Ondertussen komen ook de andere materialen binnen zodat de afwerking kan starten. (foto's Lode Beylemans)

vanavond-gezien-71

Vanavond gezien

Een zomers tafereel, tegen een helblauwe lucht en belicht door een rood ondergaande zon maakte deze paramotor rondjes boven Heusden. (foto's Marcel Gybels)

morgen-laatste-rondleiding-op-circuit

Morgen laatste rondleiding op circuit

Morgen is het de laatste donderdag van augustus en dat betekent meteen ook de laatste kans in 2016 om met de mensen van de vzw Toerisme Heusden-Zolder een kijkje achter de schermen van Circuit Zolder te gaan nemen. Ook nu staan de BMX-piste en de Sacramentskapel mee op het programma, naast de circuitinfrastructuur. Afspraak om 14 uur aan brasserie The Wheels (meteen na de tunnel).

berenkast-zolder-naar-andere-plaats-door-werken

Berenkast Zolder naar andere plaats door werken

De verbouwingswerken aan de Vrije Basisschool 't Molenholleke in Zolder zijn gestart. Zo moet een soort corridor de schoolkinderen veilig langs de werf leiden. Daarom werd ook de Berenkast leeggehaald en uitgegraven. Ze zal een nieuwe bestemming krijgen op een voorlopig nog geheime plaats, daarover binnenkort meer. Lezers uit Zolder-Centrum kunnen altijd terecht bij de Berenkast in de Schilderswijk.

laatste-winnaar-van-de-marktactie

Laatste winnaar van de marktactie

Ondanks het zeer warme weer, werd vandaag duchtig geshopt op de multiculturele markt. Deze editie was ook meteen de laatste etappe van de zomeractie waarbij een mooie foto een shoppingtegoed oplevert. Lisa Vanderheiden mocht als laatste met een volle huiswaarts keren.

t-is-volop-zomer

't Is volop zomer

Vandaag en de rest van de week is het bijna gloeiend warm, eindelijk nog eens hoogzomer dus. Te warm om veel te presteren buiten of zelfs om te zonnen. Maar tot een verfrissende duik in zwembad Terlaemen laten toch heel wat mensen zich graag verleiden.

nieuw-schooljaar-wenkt-bij-cvo-de-verdieping

Nieuw schooljaar wenkt bij CVO De Verdieping

Nu de zomervakantie haar einde nadert, heeft ook CVO De Verdieping weer de deuren geopend. En ook dit schooljaar wordt een breed aanbod geëtaleerd. Wat dacht je van een professionele cursus fotografie? Of zijn je kookkunsten aan verfijning toe? Wil je je computer- of tabletkennis verruimen? Of droom je van een nieuwe taal? En steek je de handen graag uit de mouwen, dan zit er wel een geknipte mode- of doe-het-zelfcursus in het aanbod. Voor de groene vingers zijn er ook enkele tuinontwerp- en (…) Lees het hele bericht

nog-een-week-vakantiefoto-s

Nog één week vakantiefoto's

De laatste week van onze vakantiefotowedstrijd is ingegaan. Wie nog in aanmerking wil komen voor één van de heerlijke steengrillmenu's van Den Lavaar, wellnessproducten van de Wellnessboetiek of een arrangement bij Wellux moet zich reppen. redactie [!] heusden-zolder.eu met een woordje uitleg en je naam en adres. Denk eraan: foto's in goede kwaliteit en op landscapeformaat (liggend). (foto Jan Leijskens)

auto-en-scooter-botsen-in-boekt

Auto en scooter botsen in Boekt

Op het kruispunt in Boekt, aan de verkeerslichten is vanmiddag rond kwart over 1 een botsing gebeurd tussen een auto en een scooter. De bestuurder van de scooter raakte bij de klap gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor heel wat verkeershinder in de buurt.

wie-kent-de-eigenaar-van-deze-fiets

Wie kent de eigenaar van deze fiets?

Deze fiets is gevonden. Kent iemand de eigenaar van deze toch vrij opvallende tweewieler? Je kunt de informatie aan de politie van Heusden-Zolder bezorgen. 011 45 01 11 of politie[!]heusden-zolder.be.

italiaanse-gemeenschap-wacht-bang-af

Italiaanse gemeenschap wacht bang af

Ook in Heusden-Zolder worden de gebeurtenissen in Italië met grote ongerustheid gevolgd. Nogal wat mensen van Italiaanse afkomst in Heusden-Zolder hebben familie of kennissen in Umbrië en het gebied rond Perugia. De regio is vanochtend vroeg getroffen door een zware aardbeving van 6.2. De schade is zeer groot, voorlopig is sprake van 6 doden maar er wordt gevreesd voor een veel tragischere balans. De Italiaanse gemeenschap in Limburg houdt zich klaar voor als nieuwe solidariteitsacties zouden nodig zijn zoals een 7-tal jaren geleden rond de aardbeving in L'Aquila.

vakantiegroeten-uit-nieuwpoort

Vakantiegroeten uit Nieuwpoort

De familie Bosmans bezocht tijdens haar vakantie aan de Westkust het indrukwekkende Albert I Monument in Nieuwpoort en had van bovenuit een zicht op de Ganzepoot. Dat is een sluizencomplex dat de haven verbindt met liefst 6 vervoers- en afwaterskanalen, waaronder de IJzer. Van hieruit werd in Wereldoorlog I de IJzervlakte blank gezet.

bootjes-voor-mensenrechten-41

Bootjes voor mensenrechten (41)

Als de matrozen van de mensenrechtenbootjes zelf de roeispanen ter hand nemen - met een al dan niet bewuste groet aan de roeiers-slaven van destijds - dan verdienen ze ons respect

mobiliteit-en-stille-wegen-centraal-bij-dorpsraad

Mobiliteit en stille wegen centraal bij dorpsraad

Dorpsraad Heusden heeft zijn nieuwe werkjaar gelanceerd. Het wordt een beetje een 'oogstjaar' waarbij de vruchten worden geplukt van de voorbije jaren. Zo wordt het resultaat van de werking rond het thema mobiliteit stilaan zichtbaar in het dorp. En het Stillewegenproject met de andere dorpsraden krijgt een bekroning op 16 oktober, de Dag van de Trage Wegen.

vlaamse-primeur-shuttemachine-voor-smash

Vlaamse primeur: shuttemachine voor Smash

Niets dan lachende gezichten vanavond bij badmintonclub Smash in Berkenbos, want daar werd de gloednieuwe shuttlemachine in gebruik genomen. Het gaat om een apparaat dat automatisch de shuttles afschiet tijdens de trainingen en zo een aangever vervangt, of zelfs in sommige gevallen alleen trainen mogelijk maakt. De machine wordt ingeschakeld voor de G-badmintonners maar ook andere spelers kunnen er uiteraard gebruik van maken. De machine heeft een afstandsbediening en beschikt over verschillende (…) Lees het hele bericht

kunstwerken-van-robin-das-op-tres-chic

Kunstwerken van Robin Das op Très Chic

Op de Lifestyle happening Très Chic, de afgelopen dagen in Hangar 58 op Bokrijk was ook kunstsmid Robin Das samen met zijn collega Raf Nulens te gast met een mooie stand. Werk uit Heusden-Zolder tussen een beurs vol mooie auto's, juwelen, droomreizen, mode, wellness, voedsel, drank en veel bubbels. Het werk van Robin had trouwens zijn plaats op de beurs, want wie houdt van de goede dingen des levens heeft ook wat veil voor exclusieve beeldjes, ornamenten, receptietafels, ... van een echte ambachtsman. Robin en Raf mochten dan ook heel wat kijklustigen verwelkomen.(foto's Michiel Reynders)

vandaag-gezien-23-augustus-2016

Vandaag gezien

Aan De Wijers voelt de ijsvogel zich thuis. Hij heeft duidelijk weer een portie vis binnengespeeld, de resten worden dan in de vorm van een keurige bal weer uitgespuwd. (foto's Marcel Gybels)

het-weer-hittegolf

Het weer: hittegolf!

Een hogeluchtdrukgebied nestelt zich over het oosten van Europa en zorgt bij ons voor de transport van warme lucht vanuit het zuiden. De temperaturen worden tropisch en de zon domineert. Het warme zomerweer kan stand houden tot het weekend, waarbij de kans op een hittegolf erg groot is.
Vandaag domineert een stralende zon van de vroege ochtend tot de late avond en duwt het kwik richting 28 graden. Er staat een zwak briesje uit een zuidelijke sector. Morgen is het helder weer en er komen nauwelijks (…) Lees het hele bericht

de-verrassende-kunst-van-rudy-trouve

De verrassende kunst van Rudy Trouvé

De meesten kennen Rudy Trouvé als muzikant, maar wist je dat hij ook een begenadigd kunstenaar is? Dat kan je de komende weken ontdekken in Muze. Trouvé is vooral gekend als muzikant bij dEUS, Kiss My Jazz, Gore Slut, Dead Man Ray and The Love Substitutes. Hij is ook drijvende kracht achter het label Heaven Hotel. Zijn creaties als beeldend kunstenaar zijn trouwens even verrassend als zijn grillige gitaarsound. Hij presenteert van zaterdag tot en met 25 september in Muze zijn meest recente (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-beieren

Vakantiegroeten uit Beieren

Elie en Anita Tiri-Colson bezochten Beieren. Terwijl ze zich een weg baanden door het massatoerisme, ontdekten ze een streek die de moeite loont. Sprookjes lijken er waar te worden, zoals in Neuschwanstein.

neos-houdt-opendeur-op-8-september

NEOS houdt opendeur op 8 september

NEOS Heusden-Zolder houdt op 8 september in Muze een opendeurdag om geïnteresseerden te laten kennismaken met de vereniging en om het jaarprogramma te presenteren. NEOS staat voor Netwerk van Ondernemende Senioren, en wil voor 60-plussers nieuwe uitdagingen, toffe ontmoetingen, boeiende uitstappen en veel gezelligheid bieden. Dat moet de leegte na de pensionering voorkomen. In Vlaanderen zijn er al meer dan 32.000 leden, in Heusden-Zolder 129. De opendeur begint om 14 uur in (…) Lees het hele bericht

bootjes-voor-mensenrechten-40

Bootjes voor mensenrechten (40)

De boten voor mensenrechten komen vandaag onder meer uit de Filipijnen, Wales, Nederland en Heusden-Zolder, of wat dacht je?

een-week-lang-drive-in-movies-in-koersel

Een week lang Drive-in Movies in Koersel

Filmliefhebbers in West-Limburg die graag op zijn Amerikaans naar een drive-in bioscoop gaan, komen deze week aan hun trekken in Koersel. Op de parking van het jeugdcentrum in Koersel organiseert jeugdhuis Club 9 samen met The Roxy Theatre van vandaag tot en met 28 augustus de 27ste editie van het filmfestival 'Drive-In Movie' met topfilms en animatie voor de film en tijdens de pauze. Het geluid beluister je via de autoradio en wie honger of dorst heeft knippert met de richtingaanwijzers en (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-italie-3

Vakantiegroeten uit Italië

De familie Vanbrabant-Maris was op vakantie in Riva aan het Gardameer in Italië. Tijdens een bergwandeling over de oude Strada del Ponale, troffen ze dit mooie uitzicht op het meer.

op-naar-de-spelen-in-tokio

Op naar de Spelen in Tokio

Vannacht zijn de Olympische Spelen in Rio afgesloten. De voorbereidingen op die van Tokio in 2020 kunnen beginnen. Jan Leijskens trof alvast enkele plaatselijke atleten die zich in verschillende disciplines klaarstomen.

vandaag-gezien-21-augustus-2016

Vandaag gezien

Na al het gemotoriseerd geweld, even wat rust. Een boterbloempje dat heel wat regen heeft te verwerken gekregen, gekiekt in tegenlicht door Jan Leijskens.

bootjes-voor-mensenrechten-39

Bootjes voor mensenrechten (39)

De sluizen zijn weer opengezet zodat de bootjes voor mensenrechten de haven weer kunnen binnenvaren. En ook vandaag komen ze weer van ver, van Greenwich - gekend van zijn Greenwich Mean Time - uit Sofia en Praag.

geen-adac-kampioenschap-meer-voor-vanthoor

Geen ADAC kampioenschap meer voor Vanthoor

Het was een zuur weekend voor Laurens Vanthoor en zijn ploegmaat Florian Stoll. Terwijl hun collega's uit de Duitse ADAC GT Masters op Zandvoort aan het racen waren, waren zij niet present. Zij zij door de organisatoren van het kampioenschap voor de rest van het seizoen geschorst nadat op het Red Bull Circuit in Oostenrijk was gebleken dat hun 'restrictor' te groot was. Daardoor verspeelden ze achteraf ook al hun overwinning.

bijna-drie-keer-rond-de-wereld

Bijna drie keer rond de wereld

Enkele statistieken over de 24 uren van Zolder. 42 van de 54 auto's hebben de wedstrijd uitgereden. De winnaar legde 754 rondes af, dat is net iets meer dan 3000 km. De eerste uitvaller kwam niet verder dan 2 rondes of 8 km. Samen reden de teams 29304 rondes, dat is 117.220 km, of bijna 3 keer rond de wereld. De jonge Stienes Longin reed tijdens de race in de Wolf de snelste ronde van het hele pak, namelijk 1:34:643. De sportwagens klokten de meeste snelle rondes af, maar moesten het in de eindafrekening toch grotendeels afleggen tegen de Porsches 991. (foto's onder Marcel Gybels)

belgium-racing-wint-24-uren-van-zolder

Belgium Racing wint 24 uren van Zolder

FLASH Het team Belgium Racing in een Porsche 991 met Dylan Derdaele-Kenneth Heyer-Yannick Hoogaars-Marc Goossens-Peter Hoevenaars wint de 24 uren van Zolder. UPDATE De overwinnaars vierden kort na de finish met een donut op de baan. Het team totaliseerde 754 ronden, goed voor een vierde overwinning op rij in de 24 uren. De tweede Mext Racing, ook een Porsche 991 met Lieve Goegebuer-Koen Wauters-Xavier Stevens-Nicolas Vandierendonck-Jeffrey Van Hooydonck (…) Lees het hele bericht

drukke-zaterdag-kalmere-zondag

Drukke zaterdag, kalmere zondag

De zondag trekt traditiegetrouw altijd een pak minder volk dan de zaterdag voor de 24 Uur van Zolder. Dat heeft onder meer te maken met de concentratie van alle VIP-arrangementen op zaterdag, het spektakel rond de start en daar kwam ook nog eens het mindere weer vandaag bij. Er was ook voor animatie gezorgd, zoals een kermis waar kleinere dorpen jaloers op zij, karting, BMX, dj's ... Er zijn de vele verkoopkraampjes en de drank-, frieten- en worstenkramen doen goeie zaken.

zege-wenkt-voor-belgium-racing

Zege wenkt voor Belgium Racing

Op 4 uur voor tijd ziet het ernaar uit dat alleen een technisch defect of ongeval de Porsche 991 van Derdaele, Goossens en co nog van de zege kan houden op Zolder, want met 625 gereden ronden hebben ze een voorsprong van 8 rondes op de Norma van het Deldicheteam en 17 rondes op de Ligier van T2. Voor Kumpen-Longin-Beliën-Cools is het ondertussen over and out. Eerder vannacht, toen ze aan de leiding reden, werden ze door een andere deelnemer aangereden. Het euvel werd hersteld en ze keerden terug naar (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-kroatie-5

Vakantiegroeten uit Kroatië

Istrië in Kroatië blijkt dit jaar wel een zeer populaire vakantiebestemming bij de lezers van de Internetgazet. Ook de families Bielen en Daneels gingen op verkenning in die streek en ze ontdekten er een resem mooie dorpjes.

belgium-racing-aan-de-leiding-in-de-regen

Belgium Racing aan de leiding in de regen

8 uur voor het einde, dus na tweederde race rjdt de Porsche 991 van Belgium Racing met Derdaele-Hoogaers-Heyer-Goossens-Hoevenaars aan de leiding met 508 ronden, dat zijn er 10 meer dan de Norma van Deldiche Racing en de Ligier van T2 Racing. Het was een moeilijke nacht voor alle teams waarbij vooral de hevige regen van de vroege ochtend het bijzonder zwaar maakte. De Wolf van Kumpen- Beliën-Longin-Cools heeft het niet zo goed gedaan en rijdt op elfde plaats op 50 ronden. De BMW van onder meer Van Samang en Beckers rijdt 14de, Koen Wauters en co draaien met hun Porsche op de vierde plaats mee. (foto's Marcel Gybels)

kumpen-en-co-leiden-na-kwart-race

Kumpen en co leiden na kwart race

De 24 uren van Zolder zijn 6 uren ver, een kwart wedstrijd is achter de rug dus en in die tijd is er al heel wat gebeurd. Niet alleen belandden al verschillende wagens langs de baan, ook vooraan zijn verschuivingen gebeurd. De Wolf van Kumpen-Longin-Beliën-Cools rijdt nu op kop met 180 ronden en wordt op 22 seconden gevolgd door de Norma van Deldiche Racing en op 5 rondes door de Porsche 991 met Koen Wauters-Goegebuer-Stevens-Vandierendonck-Van Hooydonck. In de boxen en pitlane is het ondertussen rustig en komen er weinig auto's met problemen binnen (foto)

poezen-met-en-zonder-pit

Poezen met en zonder pit

We weten het, goedmenende feministes vinden het etaleren van de vrouw als product, jaloerse echtgenotes trekken hun man hardnekkig aan de mouw, maar voor de pitpoezen vormen naast de bolides de traditionele blikvangers op de startgrid. Ze worden uitvoerig bekeken en gefotografeerd, voor hen worden de smartphones zelfs nog meer bovengehaald dan voor Pokémons.

duizenden-toeschouwers-bij-start-24-uren

Duizenden toeschouwers bij start 24 uren

Er was erg veel volk zaterdag in de namiddag toen de 24 uren van Zolder van start gingen. Die zaten zowat overal en ook de tribunes waren goed gevuld.

regen-verrast-rijders-race-geneutraliseerd

Regen verrast rijders, race geneutraliseerd

De onverwachte regenbui die gepaard ging met rukwinden, is ook tijdens de 24 uur van Zolder niet ongemerkt voorbijgegaan. De meeste auto's hadden op dat ogenblik nog geen aangepaste banden en dus gingen er een aantal in de vangrails en de grindbakken. Ze liepen daarbij heel wat schade op. Tijdens het takelen werd de race geneutraliseerd.

1-zwaar-en-2-lichtgewonden-bij-botsing-in-boekt

1 zwaar- en 2 lichtgewonden bij botsing in Boekt

Op het kruispunt van de Ubbelstraat en de De Panestraat is zaterdag in de vooravond een motorfiets tegen een auto gebotst. Het was felle klap. De motorrijder kwam meters verder op de grond terecht en raakte zwaar gewond. Hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de MUG en is dan naar het ziekenhuis gebracht. In de auto liep een vrouw en haar kindje licht verwondingen op, ze zijn met een andere ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

blitzstart-van-wolf-en-norma

Blitzstart van Wolf en Norma

Na 1 uur wedstrijd reed de Stienes Longin met de Wolf van Bas Koeten Racing op kop met 32 rondes en minder dan een seconde voorsprong op de Norma van Deldiche Racing, 34" op de Norma van Mc Donalds met Houthoofd. Anthony Kumpen reed in vijfde stelling op bijna een ronde.

ook-een-stukje-rio-in-zolder

Ook een stukje Rio in Zolder

Het was al vrij warm tijdens de wandeling op de startgrid tussen de duizenden liefhebbers, maar een Braziliaans gezelschap joeg de temperatuur nog wat de hoogte in. Een lange stoet van kleurrijke sambadansers, trommelaars en vreemde creaturen verraste de bezoekers met een fel gesmaakte parade.

poseren-en-flaneren-op-de-startgrid

Poseren en flaneren op de startgrid

Het bezoek aan de startgrid is voor veel bezoekers aan de 24 uren van Zolder een hoogtepunt. Wanneer anderhalf uur voor de start de bolides zich op het circuit zetten, worden de poorten opengezet en mag het publiek de wagens van dichtbij bekijken, een blik naar binnen werpen, een handtekening sprokkelen, even op de foto met de rijders, ... ook minister Vandeput en gedeputeerde Philtjens gingen graag op de foto met gouwgenoten Kumpen en Beliën.

vw-cup-wordt-spannende-race

VW-Cup wordt spannende race

De uithoudingsrace van de VW-Fun Cup is gewonnen door het trio Bollen-Caprasse-Mondron. Ze hadden na 90 rondes bijna 11 seconden voorsprong op Donniacuo-Bouvy en 12 seconden op Soulet-Balthazar. Het werd dus een uitermate spannende race met 4 teams die na drie uur in dezelfde ronde reden.

24-uren-van-zolder-de-startgrid

24 Uren van Zolder: de startgrid

Als straks om 16u30 de 24 Uren van Zolder van start gaan, dan staan er 54 wagens op de baan, dat betekent dus 27 startrijen. Op de eerste rij staat Deldiche Racing (De Cock-Joosen-De Jonghe-Bouvy in een Norma), daarnaast staat Bas Koeten Racing (Stienes Longin-Piessens-Van Laere-Amro in een Wolf), op rij twee T2 Racing (Stuerzinger-Fenzl-Meier-Pergolini-Decurtins in een Ligier) met daarnaast PK Carsport (Kumpen-Longin-Beliën-Cools in een Wolf), op de derde rij Mc Donalds (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-frankrijk-8

Vakantiegroeten uit Frankrijk

Het gezin Perilleux-Vanbilsen was met vakantie in Frankrijk, hier in Labenne-Océan passeerden ze aan de schuimende Atlantische Oceaan met de Pyreneeën op de achtergrond.

vincent-radermecker-2-keer-de-snelste

Vincent Radermecker 2 keer de snelste

Er zijn vanochtend op Circuit Zolder al twee sprintraces van het Touring Car Championship (TCR) BeNeLux gereden. In de eerste was onze landgenoot Vincent Radermecker in een VW Golf de snelste over 12 ronden, voor Didier Van Baelen (VW Golf) en Sam Dejonghe (Seat). En ook de tweede werd gewonnen door Radermecker voor Frédéric Caprasse (Opel Astra) en Edouard Mondron (Seat Leon). Straks komen ze nog twee keer in actie.

de-kijk-van-richie-215

De kijk van Richie

Onze huiscartoonist lijkt sinds de start van de Spelen niet meer uit de sportieve sfeer weg te slaan ...

het-realisme-van-beckers-van-samang-van-delm

Het realisme van Beckers-Van Samang-Van Delm

Tijdens de 24 Uren van Zolder kunnen we altijd enkele echte thuisrijders verwelkomen. Ook het Genkse Motorsport Services & Engineering brengt met zijn BMW M235i de ervaren rijders Peter Beckers, Jef en Bart Van Samang en Peter Van Delm in stelling. Het is een team met een stevige entourage, en dat zal niet alleen op de piste te merken zijn, maar aan de snelle pitstops. Bart Van Samang is realistisch: "We starten een 24-uurs race in eerste instantie met de ambitie om te (…) Lees het hele bericht

storebox-biedt-kleine-en-grote-opslagruimtes

Storebox biedt kleine en grote opslagruimtes

In de Melkerijstraat is vanavond het bedrijf Storebox geopend. Het gaat om een project van vader Paul en dochter Nina Claes, die zelf hun sporen al verdienden als recpectievelijk bouwondernemer en advocaat. Ze ontdekten een alsmaar groeiende behoefte aan opslagruimte in de maatschappij. Mensen gaan kleiner wonen en raken hun spullen niet kwijt, tijdens een vakantieperiode moeten de kotmeubelen van zoon (…) Lees het hele bericht

race-rescue-heeft-de-handen-vol

Race Rescue heeft de handen vol

Verschillende wagens van Race Rescue zorgen voor de begeleiding van de optocht van de racebolides. Op het Heldenplein kwamen verschillende sympatisanten Etienne Luyckx en zijn team een hart onder de riem steken. Ze staan dan ook voor een gigantisch druk weekend. Etienne trekt zelf met een team naar het Nederlandse Venray voor de World Cup Stockcar F1 & F2, de rest van de ploeg blijft actief op Circuit Zolder, niet alleen tijdens de hele periode van de 24 uren maar ook in de races (…) Lees het hele bericht

ambassadeurs-voor-de-autosport

Ambassadeurs voor de autosport

Ze behoren tot het kransje favorieten voor de 24 hours of Zolder en ze maken deel uit van de top van het Belgische autoracen, maar als het gaat om de promotie van de autosport, dan is het kwartet Anthony Kumpen-Bert Longin-Frank Beliën- Kris Cools van PK Carsport niet te beroerd om als ambassadeur op te treden. Ook zij waren present op het Heldenplein, signeerden, poseerden, kregen kindertekeningen, ... Zij lijken relaxed voor het raceweekend, maar dragen uiteraard al een gigantische racebagage mee.

deel-van-de-bolides-present-op-heldenplein

Deel van de bolides present op Heldenplein

Het was pas laat beslist én gecommuniceerd om de bolides van de 24 uur naar Zolder-Centrum te laten rijden. In andere steden waar zo'n uithoudingsraces worden gehouden bestaat die traditie al langer. Maar door die late beslissing en de vrijblijvende oproep aan de rijders, zijn ze lang niet allemaal opgedaagd en bleef het grootste deel in de paddock. Ook de publieke opkomst was niet massaal, maar er waren toch heel wat kijklustigen. De aanzet tot een nieuwe traditie lijkt wel gegeven.

een-opvallende-karavaan-door-de-gemeente

Een opvallende karavaan door de gemeente

Deelnemers aan de 24 uren van Zolder zijn in optocht van het circuit naar het Heldenplein gereden. Dat gebeurde voor het eerst, en daarmee wordt onder meer het voorbeeld van Francorchamps en de Nascar gevolgd. Onderweg had de karavaan, begeleid door politie, de auto's van Race Rescue en een aantal wagens van het circuit, heel wat bekijks. Na een tweetal uren werd de terugtocht aangevat. (foto's Marcel Gybels)
(meer foto's van  Marcel op Facebook)

dieven-stelen-lijmmortel

Dieven stelen lijmmortel

In de Kerkstraat in Viversel is een werfdiefstal gepleegd. Gisteravond bleek dat onbekenden er met een volledig pallet lijmmortel voor de gevel vandoor gegaan waren.

verschillende-ongevallen-in-vogelsancklaan

Verschillende ongevallen in Vogelsancklaan

De buurt van de Vogelsancklaan blijkt tegenwoordig nogal ongevalgevoelig. Vanmorgen kort over half twaalf is daar een persoon gewond geraakt bij een ongeval tussen de brug en de oprit richting Genk. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Op zowat dezelfde plaats zijn gisteren kort voor half 5 twee wagens gebotst. Daarbij raakten twee inzittenden lichtgewond. De ambulance bracht hen naar het ziekenhuis. Terwijl de politie nog met de vaststellingen bezig was, gebeurde daar al opnieuw (…) Lees het hele bericht

win-happen-en-trappen-met-foto-van-de-24-uur

Win Happen en Trappen met foto van de 24 uur

De 24 uren van Zolder zijn gratis toegankelijk voor de inwoners van Heusden-Zolder (je identiteitskaart niet vergeten). En vermits het één van de grote drie troeven is, in het toeristische aanbod van Heusden-Zolder, heeft iedereen meer dan wanneer ook de kans om dit weekend mooie foto's te maken voor onze 'Happen en Trappen' wedstrijd. Stuur ons een foto in landscape (liggend) van voldoende kwaliteit, redactie[!]heusden-zolder.eu met je naam en adres en je maakt kans op een heerlijk Happen en Trappen-arrangement voor twee met een waarde van 80 euro.

vandaag-gezien-19-augustus-2016

Vandaag gezien

Ook een bloem kan ijdel zijn, ze spiegelt zichzelf in het water van een vijvertje. (foto Marcel Gybels)

volle-piste-voor-de-24-uren

Volle piste voor de 24 uren

Dit weekend staan dus de 24 uren van Zolder weer op het programma, de 37ste editie al en met 54 deelnemers staat de startgrid volledig gevuld. Om het een beetje duidelijk proberen te maken: de deelnemers worden opgesplitst in 5 categorieën: de Belcar 1 met bijna allemaal Porsches 991, de Belcar 2 met de sportwagens (Norma, Wolf, Ligier, ...), de Belcar 3 met hoofdzakelijk BMW's met meer dan 4000 cc, de Belcar 4 met BMW's (vanaf 2500 cc) en VW's en ook in de Belcar 5 zitten (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-valkenburg-1

Vakantiegroeten uit Valkenburg

Terwijl Christina Put een wandeling maakte door Valkenburg aan de Geul kreeg ze het gevoel om door een modelbouw landschapje te lopen.

strijd-tussen-norma-en-wolf-in-het-verschiet

Strijd tussen Norma en Wolf in het verschiet

Donderdag zijn op Circuit Zolder drie kwalificatieproeven voor de 24 uren van Zolder gereden. In de eerste was de Wolf van Kumpen-Longin-Beliën-Cools de snelste voor de Ligier van Stuerzinger-Fenzl-Meier-Pergolini-Decurtins en de Norma van De Cock-Joosen-Dejonghe-Bouvy. In de tweede reeks was het de Norma van De Cock en co die het snelst was voor een andere Norma van Houthoofd-Bouillon-Boeykens-Burrick. Tenslotte was er donderdagavond de kwalificatie in het duister, daar reden opnieuw Kumpen en (…) Lees het hele bericht

artikel-27-ook-naar-remise-56-in-koersel

Artikel 27 ook naar Remise 56 in Koersel

We meldden al dat kunsttentoonstelling 'Artikel 27’ in november haar tenten opslaat in de schoolgebouwen aan de Brugstraat. Ondertussen hebben de organisatoren van meesterbrouwer Patrick Haselaars de uitnodiging gekregen om ook de gemeentegrenzen over te steken naar Koersel. Meer bepaald in Remise 56, de vroegere stelplaats van De Lijn. Die is - zoals heel wat inwoners van Heusden-Zolder zijn gaan ontdekken - omgebouwd tot huisbrouwerij en Grand Café. De locatie met industriële look leent zich voor een expo als Artikel 27, daarom wordt er in november een tweede expoluik geopend. (foto saarlotte.be)

45-deelnemers-aan-rondleiding

45 deelnemers aan rondleiding

Ook op deze zomerse dag was de rondleiding van de vzw Toerisme Heusden-Zolder weer een succes met 45 deelnemers uit Alken, Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen Putte, Sint-Truiden, Zutendaal, Schaffen, Zelem, Leopoldsburg, Hasselt en Lovendegem en zelfs eentje uit Portugal. Ze kregen in de aanloop naar de 24 Uren van Zolder een hele bedrijvigheid geserveerd met onder meer een Kever-koers en veel activiteiten op de kartingpiste. (foto's Bert Rodiers)

marcel-vaes-viert-85ste-verjaardag-in-de-lucht

Marcel Vaes viert 85ste verjaardag in de lucht

Opa Marcel Vaes zal zich zijn 85ste verjaardag nog lang herinneren, want die mocht hij hoog in de lucht vieren. Samen met ballonvaarder Jan Timmers - de meest ervaren ballonvaarder in Limburg - maakte hij een prachtige vlucht van Kelchterhoef tot Kortenaken. (foto's Marijke Vaes)

38ste-plaats-voor-jelle-geens

38ste plaats voor Jelle Geens

Bij zijn Olympisch debuut in de triatlon is onze dorpsgenoot Jelle Geens uiteindelijk 38ste geëindigd. Dat is niet meteen de plaats waar hij op gehoopt had. Het zwemmen verliep nog vrij goed maar in het fietsen en lopen viel hij verder terug. Onze andere landgenoot Marten Van Riel, ook al een jonge debutant, deed het super. Hij werd 6de. Maar tegen de Britse broers Brownlee en de Duitser Schumann viel niet op te tornen. Over 4 jaar krijgen Van Riel en Geens een nieuwe kans en dan zijn ze alweer een stuk sterker.

vakantiegroeten-uit-zuid-afrika

Vakantiegroeten uit Zuid-Afrika

Tijdens zijn reis door Zuid-Afrika trof Francis Holsteyns deze koolbloemenvelden aan in Heidelberg. Honderden hectaren staan er langs de wegen en ze dienen voor de productie van koolzaaolie. In dezelfde regio worden ook de struisvogels gekweekt.

deelnemers-24-uur-rijden-morgen-door-gemeente

Deelnemers 24 uur rijden morgen door gemeente

Een nieuwigheid in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder van komend weekend, want Circuit Zolder organiseert morgen een optocht met de deelnemers door de gemeente. Rond 15u30 vertrekken de bolides aan het circuit om rond 16 uur aan te komen op het Heldenplein voor het gemeentehuis. Daar zullen ze een 2-tal uren blijven staan. Inwoners van Heusden-Zolder kunnen het hele weekend trouwens gratis gaan kijken naar de 24 uren als ze hun identiteitskaart meebrengen.

bolderberg-wint-oefenmatch-bij-kvv

Bolderberg wint oefenmatch bij KVV

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen heeft derdeprovincialer FC Bolderberg met 3-9 gewonnen op het veld van KVV Heusden-Zolder dat een reeks lager staat. (foto Yves Maex)

jelle-geens-is-ontspannen

Jelle Geens is ontspannen

Vanop het strand van Copacabana toont Jelle Geens zich via de sociale media optimistisch in de aanloop naar de immense inspanningen van triatlon die hem straks wachten. Een plaats in de top 16 zou al een enorm succes zijn.

sfeerfilmpje-van-a-road-to-somewhere

Sfeerfilmpje van 'A road to somewhere'

Onlangs had in De Bark 'A road to somewhere' plaats. 10 dagen lang werkten bewoners, kunstenaars, personeel en vrijwilligers rond allerlei kunstenvormen. Dat mondde nadien uit in een festival waarin alle kunsten samenkwamen en waarin zang en dans een belangrijke rol speelden. Bart Claes maakte er een erg sfeervol filmpje van.

jelle-geens-aftellen-naar-morgen

Jelle Geens: aftellen naar morgen

In Rio is het aftellen begonnen voor onze dorpsgenoot Jelle Geens. Morgen om 16 uur Belgische tijd start hij in de rechtstreekse finale van de triatlon. De Olympische triatlon is een kwart van de grote versie, dat betekent 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Naast Jelle starten ook nog de Belgen Marten Van Riel, Claire Michel en Katrien Verstuyft. Zich kwalificeren voor Rio was de belangrijkste doelstelling voor de Belgen, die niet meteen medaille-ambities koesteren. Maar de voorbije competities hebben het nog maar eens bevestigd ... je weet maar nooit.

gemeenteraad-over-verkeer-en-fietspaden

Gemeenteraad over verkeer en fietspaden

Volgende week donderdag 25 augustus komt de gemeenteraad na het zomerreces weer samen en buigt zich over 15 punten. Het verkeersreglement voor een aantal gemeente- en gewestwegen wordt bijgestuurd. Daarnaast wil Vlaanderen meer éénvormigheid in de snelheid op de gewestwegen. Voor Heusden-Zolder zou er niets veranderen, alleen ziet de gemeente het niet zitten dat in de haarspeldbocht OLV-straat- Terlaemenlaan de snelheid naar 70 zou gebracht worden - afgelopen nacht is daar nog een (…) Lees het hele bericht

win-een-fietspakket-van-toerisme-heusden-zolder

Win een fietspakket van Toerisme Heusden-Zolder

De Dienst Toerisme van Heusden-Zolder lanceert haar laatste vakantieprijsvraag voor deze zomer: Hoeveel gangen telt een Happen en Trappen fietsroute? Je weet wel, zo'n arrangement dat je momenteel ook op de Internetgazet kunt winnen met een vakantiefoto uit Heusden-Zolder. De dienst toerisme heeft een fietspakket klaar liggen voor de winnaar, maar dan moet je wel ten laatste op 24 augustus het juiste antwoord mailen naar toerisme[!]heusden-zolder.be. (foto Grob)

vakantiegroeten-uit-gubbio

Vakantiegroeten uit Gubbio

De familie Beutels-Coomans maakte deze foto vanuit de basiliek in het Italiaanse Gubbio. De basiliek ligt bovenop een berg en is te bereiken met een kabelbaan.

karting-en-de-winnaar-is-6

Karting ... en de winnaar is ...

Peter Mechelmans wist dat het de 37ste editie van de 24 uren van Zolder is, en mag zich dus volop gooien in een kartbeurt op Circuit Zolder, met de groeten van de vzw Toerisme Heusden-Zolder.

ook-sociaal-tarief-voor-zelfstandigen-bij-bko

Ook sociaal tarief voor zelfstandigen bij BKO

Zelfstandigen en ondernemers kunnen in de toekomst ook een beroep doen op het sociaal tarief van de buitenschoolse kinderopvang. Tot nu toe waren ze daar volgens het reglement - ongeacht hun inkomen - van uitgesloten. OCMW-raadslid Ben Vandebergh (Open VLD) had al in april gewezen op wat hij discriminatie noemde. Dus was voor de OCMW-raad van vanavond een aangepast voorstel uitgewerkt, dat dit onderscheid uit de weg ruimt. Het voorstel is unaniem goedgekeurd.

alle-jongeren-moeten-kunnen-bmx-en

Alle jongeren moeten kunnen BMX-en

Vandaag kwamen 25 kinderen van Bethanië op bezoek op de BMX-track op Circuit Zolder. Daar konden ze kennismaken met BMX, niet toevallig tijdens de Olympische Spelen waar BMX ook als officiële discipline op het programma staat. Ondertussen kan Bethanië al een jaar rekenen op de steun van cycling manager Marc Wauters en zijn medewerkers. Tijdens het WK BMX vorig jaar werd het project boven de doopvont gehouden. Uitgangspunt was dat ook BMX toegankelijk moet zijn voor (…) Lees het hele bericht

het-weer-zomers-3

Het weer: zomers!

Dankzij anticyclonale condities en de aanvoer van droge landlucht uit het oosten, staat er opnieuw een zomerse dag op het programma. De volgende dagen daalt de luchtdruk en neemt de kans op neerslag stilaan toe. In het weekend wordt het tijdelijk gevoelig kouder, maar na het weekend zou het kwik opnieuw de hoogte ingaan.
Morgen kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot de avond, nauwelijks gehinderd door wolken. Het kwik klimt tot 24 of 25 graden.
Donderdag zijn er zonnige (…) Lees het hele bericht

de-mijlpaal-kleurt-de-zeedijk-in-knokke

De Mijlpaal kleurt de zeedijk in Knokke

Nog tot 10 september 'kampeert' kunstgalerij De Mijlpaal aan de Zeedijk 816 in Knokke. Daar bracht Lut Maris het werk van enkele tientallen kunstenaars samen onder de noemer 'Coulours of the sky'. Je kunt inderdaad geen betere plek bedenken om een expo rond kleuren en kleurschakeringen op te zetten dan aan de zeedijk. Het kleurenpallet varieert er zowat per minuut en voortdurend krijg je er andere kleurverhoudingen (…) Lees het hele bericht

familiefietstocht-was-geslaagd

Familiefietstocht was geslaagd

Veel fietsers namen gisteren deel aan de familiefietstocht die de vzw Toerisme Heusden-Zolder organiseerde, aansluitend bij de fietsenwijding aan de Sacramentskapel. Het uitstekende fietsweer maakte het er allemaal nog mooier op en dat in een decor met afwisselend groen, historische gebouwen en industrieel en multicultureel erfgoed.

vakantiegroeten-uit-kroatie-4

Vakantiegroeten uit Kroatië

Jos Van Hout doet ons watertanden met deze vakantiefoto vanop zijn terrasje in Lovran, Istrië en dat ligt zoals bekend in Kroatië.

de-laatste-marktfotowinnaar

De laatste marktfotowinnaar

Met deze foto kroonde Lisa Vanderheiden zich tot vierde en laatste winnaar van de fotowedstrijd rond de multiculturele markt. Ze mag op 24 augustus gedurende 20 minuten voor 100 euro gaan shoppen als beloning.

dubbel-in-de-lucht

Dubbel in de lucht

Er gebeurde vandaag weer één en ander in de lucht en 'dubbel' was blijkbaar in. Er passeerde een dubbeldekker boven Heusden-Zolder en ook een parasailer met een koppel eraan, dus ook een dubbel. (foto's Marcel Gybels)

de-klepschutters-schieten-met-scherp

De klepschutters schieten met scherp

Bij de klepschutters van Eversel werd vandaag letterlijk en figuurlijk met scherp geschoten. De dames streden om de titel van keizerin. Lisette Claes was in goede doen en kon zichzelf tot keizerin kronen, overigens schoot Lisette zichzelf de voorbije drie jaar al tot koningin waardoor ze automatisch keizerin was, dus nu is ze in feite dubbel keizerin ... daar zullen ze een nieuwe titel moeten voor uitvinden. Annick Driessens werd provinciale koningin. Op provinciaal niveau moest Sint-Jacobus (…) Lees het hele bericht

veel-fietsers-voor-wijding-en-familietocht

Veel fietsers voor wijding en familietocht

De fietsenwijding waartoe de vzw Toerisme Heusden-Zolder het initiatief nam, is nog maar een zeer prille traditie, maar vandaag zijn daarvoor heel wat fietsers opgedaagd. Nadat ze aan de Sacramentskapel samen met hun rijwiel, de zegen hadden gekregen, togen ze met zijn allen op familiefietstocht. Op zoek naar de groene troeven van De Wijers, de kastelenrijkdom en het mijnverleden. (foto's Lode Beylemans)

eucharistie-muzikaal-en-vocaal-opgeluisterd

Eucharistie muzikaal en vocaal opgeluisterd

De plechtige eucharistieviering op de Sacramentsberg werd muzikaal opgeluisterd door een 60-tal leden van de harmonie Eigen Volk en het plaatselijke koor. Zij zorgden voor een sfeervolle inkleding van de viering die door opvallend veel volk werd bijgewoond. (foto's Lode Beylemans)

een-samenspel-van-taferelen-en-verenigingen

Een samenspel van taferelen en verenigingen

De Sacramentsprocessie van Viversel is een samenspel van een reeks religieuze en historische taferelen, maar ook heel wat lokale verenigingen zijn steevast op post. De harmonie, de ruiters, de mijnwerkers-bracardiers, de acteurs, ... allen zorgen ze dat ze op 15 augustus present zijn. Uitkijken naar de 40ste editie en een nieuw Mirakelspel, achteraf werd bij een koffie en drankje volop vooruitgeblikt. (foto's Lode Beylemans)

sacramentsprocessie-trok-39ste-keer

Sacramentsprocessie trok 39ste keer

Maria Hemelvaart vandaag en dus trok voor de 39ste keer de Sacramentsprocessie door de straten van Viversel. Onder de stralende zon en met een zee van volk vertrok de processie aan de Sint-Quiriniuskerk richting kapel, op de sacramentsberg, midden Circuit Zolder waar vandaag alleen maar gebeden, harmoniemuziek en gezangen van gelovigen en de vogels te horen waren. Honderden figuranten en processiedeelnemers zorgden voor een onvergetelijke dag. (foto's Lode Beylemans)

wie-kent-nog-een-verzamelaar

Wie kent nog een verzamelaar?

Zoals we al eerder meldden, loopt nog altijd de campagne 'Limburg verzameld(t)'. In elke gemeente zitten er verzamelaars, van de meest uiteenlopende dingen: affiches van festivalletjes, brandweerhelmen, bidmatjes, K3-attributen of Panini-stickerboeken… Je kan het zo gek niet bedenken of er is ergens wel iemand die het verzamelt. Het project ‘Limburg Verzameld/t’ wil Limburgse verzamelaars en verzamelingen in kaart brengen en dat met steun van onder meer de provincie, Heemkunde (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-15-augustus-2016

Vandaag gezien

Dit blijft er over na de verpopping van een libel. (foto Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-sardinie-1

Vakantiegroeten uit Sardinië

Ilse Lefébvre en Alessio Vanheel genoten duidelijk van hun vakantie op Sardinië.

sfeervolle-kaarskesprocessie-in-bolderberg

Sfeervolle kaarskesprocessie in Bolderberg

Heel wat mensen zijn zondagavond opgestapt in de traditionele kaarskesprocessie van de kerk van Bolderberg naar de kluis. Voor de kapel van OLV van Loreto werd dan een eucharistie in openlucht opgedragen. En het heeft iets apart, zo'n misviering op een zomerse avond midden in de natuur. Het was dan ook een sfeervol gebeuren. (foto's Roger Convents)

ook-vuilnis-langs-spoorwegberm

Ook vuilnis langs spoorwegberm

Bij het maaien van de spoorwegbermen, is ook een hoeveelheid zwerfvuil aan de oppervlakte gekomen. En dat is nu gewoon blijven liggen. Niet onze bevoegdheid, zegt de gemeente, want het is inderdaad op het domein van de spoorwegen. Misschien dat het met de nodige vertragingen en onderbrekingen toch nog wordt opgeruimd. (foto Marcel Gybels)

anadol-wint-met-doelpuntenkermis

Anadol wint met doelpuntenkermis

Zoals we al meldden, was de finale van het gemeentetornooi de kroniek van een aangekondigd treffen: de twee hoogst geklasseerde ploegen namen het tegen elkaar op: FC Anadol 1 uit tweede provinciale en FC Bolderberg uit derde provinciale. Anadol, dat genoot van het thuisvoordeel, kan alvast met vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet blikken want het kon liefst 9 keer scoren, einduitslag: 9-2. En de beker mag dus een jaartje langer aan de Valentinusstraat blijven. (foto's Tony Sempels)

kvv-op-strafschoppen-tegen-statie

KVV op strafschoppen tegen Statie

Voor de derde en vierde plaats was het uitkijken naar het treffen tussen Statie Zolder en KVV Heusden-Zolder, beide clubs zijn nog steeds actief in vierde provinciale. Vandaag bleek alvast dat ze aan elkaar gewaagd zijn want na de reglementaire speeltijd stond het 2-2. Statie Sport was de beste in het nemen van strafschoppen: 4-2. (foto's Tony Sempels)

anadol-2-vlot-naar-5de-plaats

Anadol 2 vlot naar 5de plaats

Voor de 5de en 6de plaats ging de strijd tussen RP Products, de tweede uit het provinciale liefhebbersvoetbal, en de B-ploeg van FC Anadol. En het blijkt dat Anadol er dit jaar ruim inzit wat zijn spelersaanbod betreft, want het won met 1-4. (foto's Tony Sempels)

sk-heusden-06-pakt-7de-plaats

SK Heusden 06 pakt 7de plaats

Onder een stralende zon en in een fikse warmte zijn vandaag op het terrein van FC Anadol de finales van het gemeentelijk voetbaltornooi betwist. Voor de 7de en 8ste plaats namen de liefhebbers van Wieze Boys, de kampioenen van vorig seizoen, het op tegen vierdeprovincialer SK Heusden 06. Ook na 2 x 35 minuten stond het daar 0-0, maar Heusden won op strafschoppen. (foto's Tony Sempels)

nieuwe-datum-goede-zaak-voor-live-in-bolderberg

Nieuwe datum goede zaak voor Live in Bolderberg

De pessimisten die dachten dat Live in Bolderberg met de verplaatsing van datum een slechte zaak zou doen, kregen zaterdag over de hele lijn ongelijk. De weergoden hadden er zin in, de muzikanten en de vele sfeerzoekers ook. Trouwens, 't was alweer enkele jaren geleden dat nog zoveel horecazaken deelnamen. Ieder deed het volgens eigen stijl, overal zat de sfeer erin. De grote tent achter De Savarin ontplofte bijwijlen, daar stonden dan ook drie acts op het programma. (foto's Michiel Reynders)

n8-van-haecht-neemt-goede-start

N8 van Haecht neemt goede start

De eerste N8 van Haecht in Heusden-Centrum was een succes. De drie café's mochten heel wat volk verwelkomen, velen waren gekomen voor de optredens. Festeyn deed zoals steeds met een cocktail van muziek, show en humor de boel ontploffen en The Wallies deden de kelen opengaan en de heupen wiegen met populaire covers. Maar veel aanwezigen waren ook duidelijk gekomen voor de ambiance in het algemeen. Vandaag werd de sfeer trouwens nog doorgetrokken met een ontbijt, terras en vrij podium. (foto's Michiel Reynders)

win-een-kartbeurt-7

Win een kartbeurt

Wie nu donderdag om 14 uur mee gaat wandelen met de vzw Toerisme Heusden-Zolder om een blik te krijgen achter de schermen van het circuit, wordt erg verwend. De 24 uren van Zolder staan immers volgend weekend op het programma en het zal er dan een drukte van jewelste zijn. Trouwens, de hoeveelste editie van de 24 uren van Zolder is dat al? Stuur je antwoord voor dinsdag 10 uur met je naam en adres naar redactie[!]heusden-zolder.eu en je maakt kans op een kartbeurt.

weer-om-te-zwemmen

Weer om te zwemmen

Verlengd weekend en mooi weer, dus mogen ze dezer dagen eindelijk wat meer zwemmers verwelkomen in het zwembad Terlaemen. En het ziet ernaar uit dat de lijn tot zeker midden volgende week kan doorgetrokken worden. Wie later zilver wil halen op de Spelen, moet nu veel oefenen. (foto Simonne Maes)

op-stap-in-heusden-zolder-1

Op stap in Heusden-Zolder

Diane Zeelmaekers trok deze foto aan De Wijers.

voetbaltornooi-finale-tussen-anadol-en-bolderberg

Voetbaltornooi: finale tussen Anadol en Bolderberg

Op het gemeentelijk voetbaltornooi, op de terreinen van Anadol, werd vandaag met veel inzet gespeeld door de ploegen uit de competitie van de voetbalbond en het liefhebbersvoetbal. Toch krijgen we morgen een logische finale tussen Anadol 1 en Bolderberg FC, niet toevallig de twee ploegen die het hoogst geklasseerd zijn in respectievelijk tweede en derde provinciale.

20-tal-dorpsgenoten-maakt-100-km-rond

20-tal dorpsgenoten maakt 100 km rond

Op de Dodentocht in Bornem hebben heel wat dappere dorpsgenoten de 100 km rondgemaakt, al dan niet met blaren onder de voeten, maar wel met een fikse ervaring rijker. Jan Valgaeren (11u57), Jimmy Bartels (12u46), Jean Vandebroeck (12u46), Theo Spreuwers (13u48), Wim Waeben (16u25), Joris Schreurs (17u26), Joris Falter (17u32), Nathalie Cortens (18u13), Tom Maerivoet (18u25), Franky Vanderaerden (18u25), Davy Wouters (18u25), Jan Houben (18u27), Philippe De Pauw (18u41), Joris Vandeput (18u51), Frank Welkenhuyzen (18u52), Nele Conings (18u53), Hans Sels (19u10), Valerie Geluykens (19u31) en Erik Schepers (21u02). Respect!

de-boomkikker-maakt-zijn-comeback

De boomkikker maakt zijn comeback

Er was een tijd dat de boomkikker als een zeldzame en zelfs bedreigde soort werd beschouwd. Maar nu is het gebied van De Wijers bekend omwille van zijn belangrijke en groeiende boomkikkerpopulatie. Zo trof Jan Leijskens in de buurt van Bolderberg op een strook van een 100-tal meter zeker 60 jonge boomkikkers.

artikel-27-dit-jaar-in-de-brugstraat

Artikel 27 dit jaar in de Brugstraat

Er zijn al heel wat voorstellen van kunstenaars binnen voor de jaarlijkse kunstexpositie Artikel 27. De 16de editie heeft plaats van 1 tot en met 20 november in de vroegere gebouwen van het Sint-Franciscuscollege in de Brugstraat. De mensen van het college hebben er de voorbije anderhalve maand heel wat opgeruimd en stellen samen met de toekomstige bewoners, de Vrije Lagere School De Brug, het keukenblok en de kelderverdieping ter beschikking voor Artikel 27. Nu al kijken de organisatoren rond naar de mogelijkheden, in september starten de vrijwilligers met de opfriswerken.

bijna-klaar-voor-de-eerste-n8

Bijna klaar voor de eerste N8

Op het Willibrordusplein in Heusden-Centrum wordt met man en macht gewerkt om alles klaar te krijgen voor de eerste editie van het mini-festival, de N8 van Haecht. (foto Julien Maebe)

vakantiegroeten-uit-turkije-7

Vakantiegroeten uit Turkije

Els Engelen bracht een zonnige vakantie door in Turkije. Hier een beeld van de jachthaven in Kusadasi.

de-kijk-van-richie-214

De kijk van Richie

Niet alleen sporten in Rio ...

het-weer-zomers-2

Het weer: zomers!

Drukstijgingen onder impuls van anticyclonale condities brengen een zomers intermezzo tijdens het lange weekend. Het is droog, de zon kan tevoorschijn komen en de temperaturen komen een stuk hoger uit. Tegen het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is er flink wat zon. Er komen ook enkele stapelwolken voor, maar die hinderen slechts sporadisch de zon. Het wordt warm bij maxima rond 24 of 25 graden en er staat een matige wind.
Morgen komen er wat meer (…) Lees het hele bericht

vannacht-gezien-6

Vannacht gezien

Het was een mooie heldere nacht en Patrick Daniëls genoot van de Perseïden, ook al had hij meer vallende sterren verwacht. Op de foto de Melkweg, gezien vanuit Heusden-Zolder, Wie goed kijkt, ziet een vallende ster.

vandaag-gezien-12-augustus-2016

Vandaag gezien

Nu de bermen langs de spoorweg gemaaid zijn, laat de groene sprinkhaan zich zien. (foto's Marcel Gybels)

maandag-fietsenwijding-en-familietocht

Maandag fietsenwijding en familietocht

Op maandag 15 augustus trekt niet alleen de Sacramentsprocessie naar de gelijknamige kapel op Circuit Zolder. Na de mis heeft op initiatief van de vzw Toerisme Heusden-Zolder een fietsenwijding plaats. Er wordt verzameld aan brasserie The Wheels waarna om stipt 11 uur naar de Sacramentskapel wordt vertrokken voor de fietsenwijding. Beveiligd en gesterkt door hogere krachten gaat het dan vanaf parking 69 de natuur in om tijdens een familiefietstocht te genieten van de landgoederen (…) Lees het hele bericht

auto-belandt-in-voortuin-1

Auto belandt in voortuin

In de Kanaalweg is in de vooravond een auto in een voortuin beland. Dat gebeurde nadat de bestuurder moest uitwijken voor een fietser. Er vielen geen geworden, maar in de voortuin en aan de wagen was wel schade. Nadat de politie de vaststellingen had gedaan, kon de auto getakeld worden. (foto Toon Snyers)

tientallen-dorpsgenoten-in-dodentocht

Tientallen dorpsgenoten in Dodentocht

Enkele tientallen inwoners van Heusden-Zolder gaan vanavond opnieuw van start in de Dodentocht in Bornem. Ze krijgen zoals alle deelnemers honderd km voor de voeten die ze moeten afleggen in minimaal 10 uur en maximaal 24 uur. Moedige mensen allemaal, ze hebben geluk dat de weersomstandigheden wat meezitten.

georges-veltjen-exposeert-in-macedonie

Georges Veltjen exposeert in Macedonië

Kunstenaar Georges Veltjen is al heel de zomer op pad door Macedonië en Albanië. In Macedonië neemt hij nu deel aan een tentoonstelling die pas onder grote belangsteling geopend is in Kumanova. Georges stelt er zijn typische schilderijen tentoon, herkenbaar en meestal met een boodschap. Ook deze tentoonstelling past trouwens weer in 'Our Fukushima' en er nemen 86 kunstenaars en 36 studenten uit 21 landen aan deel.

161-bestuurders-geflitst

161 bestuurders geflitst

Na klachten van buurtbewoners stuurde de verkeersdienst van de politie de flitsauto er weer op uit. 161 van de 1291 gecontroleerde bestuurders reden te snel. In de Koolmijnlaan (48), Meylandtlaan (28), Kanaalweg (21), Beringersteenweg (19), OLV-straat (9), Acht Meilaan (9), Dekenstraat (8), E. Staintonstraat (8), P. Paquaylaan (7), Koerselsebaan (4) en Weg naar de Grauwe Steen (1).

op-stap-in-heusden-zolder

Op stap in Heusden-Zolder

Mirthe, Tsane en Lander Schillebeeks genieten van de zonsondergang op de mijnterril.

bogen-worden-op-de-brug-geplaatst

Bogen worden op de brug geplaatst

De regen van de afgelopen dagen heeft de bruggenbouwers in Viversel niet afgeremd. Vanochtend hebben ze - jawel, in de zon - een nieuwe spectaculaire fase van de werken ingeluid. Ze zijn nu de bogen op de brug aan het plaatsen. Met wat geluk kan je later zien hoe het laatste deel van de boog tussen de begin- en eindpunten in elkaar schuift. Het beeld van de brug wordt in ieder geval alsmaar monumentaler. (foto's Lode Beylemans)

vakantiegroeten-uit-denemarken-1

Vakantiegroeten uit Denemarken

Geen exotische fietstour voor Paul Coolen dit jaar, maar samen met zijn vrouw Anne Joosten fietste hij tot Kopenhagen. Via Nederland ging het naar Duitsland met Bremen, Hamburg en Lübeck. Daaruit namen ze de ferry naar Denemarken om zo door de fietsen tot Kopenhagen. De Deense hoofdstad verzoent oud en modern en fietsen is er de normaalste zaak van de wereld. Vervolgens namen ze het vliegtuig terug naar huis met in 3 weken 1000 fietskilometers, 100 km trein, een ferry en 18 slaapplaatsen op de teller.

salk-geld-voor-beschut-wonen-in-heusden-zolder

SALK-geld voor beschut wonen in Heusden-Zolder

De provincie Limburg trekt 728 000 euro SALK-middelen uit voor 112 woonzorgeenheden. Die zijn verspreid over 12 projecten: het gaat om 73 plaatsen voor ouderen, 19 voor personen met een handicap, 14 voor mensen met een psychiatrische problematiek die nood hebben aan woonbegeleiding en 6 personen met autisme. De Kantonnale bouwmaatschappij en vzw Beschut Wonen West-Limburg krijgen steun voor de uitbouw van 8 woonzorgeenheden voor personen met een psychiatrische problematiek in (…) Lees het hele bericht

30-bezoekers-ondanks-rotweer

30 bezoekers ondanks rotweer

Rotweer vandaag, maar ook dat hield de geïnteresseerden in Circuit Zolder niet tegen. De gidsen van de vzw Toerisme Heusden-Zolder mochten 30 deelnemers aan de rondleiding verwelkomen. Grote paraplu's waren handige hulpmiddelen. Als extraatje konden ze ook de Porsche van Kris en Koen Wauters bewonderen. De verste bezoekers kwamen uit Jabbeke en Nijlen, maar ze zakten ook af uit Geel, Mol, Lommel, Lummen en ook uit eigen gemeente blijft de interesse groot. (foto's Bert Rodiers)

bootjes-voor-mensenrechten-38

Bootjes voor mensenrechten (38)

De boten vandaag komen weer van Mexico tot Bulgarije. En het wordt ook duidelijk dat niet alleen papier een grondstof vormt voor mensenrechtenbootjes ...

toertjes-scheuren-in-de-regen

Toertjes scheuren in de regen

De 24 uren van Zolder komen dichterbij en dat betekent altijd extra drukte op het circuit op de donderdagse trainingen. Dat was ook vandaag het geval, ondanks het feit dat de regen het heel wat rijders niet makkelijk maakte. Anderen houden dan weer van racen in moeilijke omstandigheden. (foto's Marcel Gybels)

man-laat-auto-met-draaiende-motor-achter

Man laat auto met draaiende motor achter

Tijdens de markt gebeurden nog enkele merkwaardige voorvallen. In de Magazijnstraat stond een niet-afgesloten auto urenlang met draaiende motor. De bestuurder was naar zijn werk, maar had vergeten de motor af te zetten, de radio uit te schakelen en de deuren te sluiten. Er werd een pv opgemaakt. Twee marktkramers botsten tegen elkaar maar ze konden de zaak niet onderling geregeld krijgen, zodat de politie een pv moest opmaken. Drie keer maakten gauwdieven gebruik van de drukte. Twee (…) Lees het hele bericht

16-foutparkeerders-tijdens-markt

16 foutparkeerders tijdens markt

Zoals gemeld was het druk op de multiculturele markt, de politie gaf dan ook 16 foutparkeerders een boete. Op de parking van het Schachtplein stonden 12 wagens buiten de vakken, in het Kolderhof stoorden 3 bestuurders zich niet aan het parkeerverbod en in de Stationsstraat stond één auto op het fietspad.

win-happen-en-trappen-arrangement-met-je-foto

Win Happen en Trappen arrangement met je foto

Er staat een lang zomers weekend voor de deur. Ideaal om in eigen gemeente met de fiets of te voet op stap te gaan. Neem dan zeker je fototoestel mee, want nog tot 15 september loopt onze wedstrijd samen met de gemeente Heusden-Zolder en Happen en Trappen. Wie ons een mooie foto bezorgt van onze toptroeven zoals ZLDR Luchtfabriek, het circuit of De Wijers, maakt kans op één van de drie Happen en Trappen (…) Lees het hele bericht

bolderberg-en-viversel-eren-maria

Bolderberg en Viversel eren Maria

Voor vereerders van Maria en liefhebbers van processies komen er met OLV-Hemelvaart weer enkele ankerpunten aan. Op zondagavond 14 augustus om 19u30 worden ze aan de Sint-Jobkerk in Bolderberg verwacht. Van daaruit vertrekt de kaarskesprocessie naar de kluis waar voor de kapel van OLV van Loreto een eucharistie in openlucht en dus in de vrije natuur wordt opgedragen. Maandag 15 augustus om 9u30 vertrekt de Sacramentsprocessie aan de Sint-Quirinuskerk in Viversel. (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-mallorca-3

Vakantiegroeten uit Mallorca

Tijdens één van de uitstappen op het eiland Mallorca, kwam Marina Reynders in de stad Alcudia overal deze versierde steegjes tegen. Het was niet meteen duidelijk ter ere van welke heilige dat gebeure, maar het gaf blijkbaar een speciaal geestelijk gevoel tijdens de wandeling.

dienst-toerisme-geeft-fietsbox-weg

Dienst Toerisme geeft fietsbox weg

Deze week geeft de Dienst Toerisme een fietsbox weg aan wie het juiste antwoord kan vinden op de nieuwe vraag: Welke fietsroute kun je op mp3 downloaden via de website van toerisme. Stuur je antwoord voor 17 augustus via toerisme [!] heusden-zolder.be.

bootjes-voor-mensenrechten-37

Bootjes voor mensenrechten (37)

Gelukkig is er overal nog genoeg papier ... om bootjes voor mensenrechten te vouwen.

campagne-voor-veilige-pokemonjacht

Campagne voor veilige Pokémonjacht

Zoals ook elders jagen in Heusden-Zolder mensen - jong en oud - op Pokémons: al lopend, fietsend en rijden zoeken ze de virtuele wezentjes op straat, in bossen, winkelcentra, ... Heel wat spelers gaan zodanig op in het spel dat ze geen oog meer hebben voor hun omgeving en er zijn al ongevallen gebeurd. Daarom starten de gemeente Heusden-Zolder en de lokale politie een preventiecampagne. Daarbij wijzen ze erop dat de smartphone gebruiken tijdens het rijden gevaarlijk en (…) Lees het hele bericht

nu-ook-soep-op-de-markt

Nu ook soep op de markt ...

Weer een fikse drukte op de markt vandaag, waar heel wat Nederlandse en zelfs Gentse tongvallen te horen waren. Nathalie Hody, de winnares van de actie 'gratis markshoppen', mocht 20 minuten lang een hele buit bij elkaar sprokkelen. Om maar te zeggen dat een marktfoto kan lonen ... Overigens, in het ruime eetaanbod was tot nu toe niet veel soep te bespeuren. Vandaag arriveerde voor het eerst een wagen vol verse soep. De productdiversiteit is weer verruimd, ook al maken ze er dan (…) Lees het hele bericht

politie-flitst-meer-dan-300-bestuurders

Politie flitst meer dan 300 bestuurders

Bij nieuwe acties tegen straatracers heeft de politie liefst 30 % van bestuurders geflitst: 305 op 1004. In de zone 50 van de Ringlaan zijn de meeste overtreders betrapt: 115 op 201 passanten of 57 % . In de Brugstraat waren er 90 overtreders, een straatracer die 118 per uur reed (50 toegelaten) mag zijn rijbewijs inleveren. Ook de Zandstraat zit met een snelheidsprobleem: 70 van de 380 reden er te snel. In de Dorpsstraat zijn er 31 geflitst, van wie één zijn rijbewijs kwijtspeelt. 3 bestuurders kregen een extra boete wegens bellen aan het stuur, een duur telefoontje van € 110.

fietser-gewond-bij-val-6

Fietser gewond bij val

In de Sint-Maartenlaan is gisteravond een fietser ten val gekomen. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en is met de ambulance naar het ziekenuis afgevoerd. In een woning aan het Kolderhof is vanmorgen een inbraak vastgesteld. Het was nog niet duidelijk wat de dieven hadden buitgemaakt.

dit-weekend-het-gemeentelijk-voetbaltornooi

Dit weekend het gemeentelijk voetbaltornooi

Het komende weekend staat het gemeentelijk voetbaltornooi op het programma, waarmee een oude traditie in eer wordt gehouden. Alles speelt zich af op de twee terreinen bij FC Anadol. Zaterdag om 13u30 spelen op terrein 1 FC Anadol en RP Products tegen elkaar en op terrein 2 SK Heusden 06 en Statie Sport. Om 15 uur treedt op terrein 1 FC Bolderberg tegen Wieze Boys aan en op veld 2 Anadol 2 tegen KVV Heusden-Zolder. Om 16u30 spelen op terrein 1 SK Heusden 06 en Anadol 1 en op (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-10-augustus-2016

Vandaag gezien

Het bloemetje van de bitterzoetplant is zowat 7 mm groot, plant en bessen - die rond deze tijd rijp zijn - zijn giftig, maar kleine hoeveelheden zouden ook geneeskrachtige eigenschappen hebben. (foto Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-blankenberge-2

Vakantiegroeten uit Blankenberge

Greet Claes en co maakten tijdens hun vakantie in Blankenberge een fietstocht langs de knooppunten. En daar kwam nog een ommetje bij om naar de wolvarkens te gaan kijken. De kleine wolvarkens dartelden vrolijk door de wei terwijl de grote exemplaren genoten van zon en modder.

bootjes-voor-mensenrechten-36

Bootjes voor mensenrechten (36)

Ook vandaag komen de bootjes met mensenrechten weer van overal aangespoeld, mensen zijn ook niet te beroerd om zelf te roeien.

t-molenholleke-krijgt-een-kleurtje

't Molenholleke krijgt een kleurtje

De kleuterjuffen van 't Molenholleke zitten ook in de vakantie niet stil. De afgelopen dagen waren ze druk in de weer met verfborstels en -potten. Frisse kleuren vrolijken nu de speelplaats op. Tijdens de openklas van 29 augustus kan het schildertalent van de juffen bewonderd worden. (foto's Rita Grosemans)

vandaag-gezien-9-augustus-2016

Vandaag gezien

Een jonge dodaars geniet van een zomerse dag in De Wijers. (foto Marcel Gybels)

karting-en-de-winnaar-is-5

Karting ... en de winnaar is ...

Ian Engelbosch is deze week de winnaar van een kartbeurt. Hij wist dat Sint-Quirinus de patroonheilige van Viversel is. Hij mag dus een donderdagse wandeling gaan maken met de vzw Toerisme Heusden-Zolder en gaan toertjes draaien op het kartingcircuit.

vakantiegroeten-uit-slovenie-2

Vakantiegroeten uit Slovenië

Tijdens hun vakantie in Izola, Slovenië, genoten Rik en Sonja Donné-Vanderheiden iedere avond vanuit hun hotelkamer van de prachtige zonsondergang. En elke dag kregen ze een ander spektakel geserveerd.

adac-team-rond-vanthoor-mocht-feestje-bouwen

ADAC-team rond Vanthoor mocht feestje bouwen

Het Audi-team rond Laurens Vanthoor en Florian Stoll bouwde een feestje nadat het duo tweede eindigde in de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Ze reden zelfs lange tijd aan de leiding. Maar voor het kampioenschap hebben ze uiteraard weer belangrijke punten gesprokkeld.

bootjes-voor-mensenrechten-35

Bootjes voor mensenrechten (35)

Boten verdwijnen, scheepjes vergaan, maar de strijd om de mensenrechten zal altijd voortgaan.

vandaag-gezien-8-augustus-2016

Vandaag gezien

Andy Brepoels vindt geregeld dit soort groene slijmachtige proppen op zijn klinkers. Ze zijn wellicht niet afkomstig van Pokémons. Waarvan dan wel? redactie[!]heusden-zolder.eu.

agressieve-straatracer-in-de-cel-gestopt

Agressieve straatracer in de cel gestopt

Na klachten van buurtbewoners hield de politie snelheidscontroles in 6 straten. Van de 92 voertuigen reden er 15 te snel in De Drij Dreven, 6 in de Molenstraat en 1 in Voetpad. Ondanks de klachten zijn geen overtreders betrapt in Boekweitstraat, Herckenrodestraat en Jagerspad. In de Michel Scheperslaan is voor het eerst een bromfiets geflitst aan 58 km per uur. In de Guido Gezellelaan werd een straatracer gezien: hij was aan het zigzaggen, bumperkleven en inhalen over het fietspad. Na (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-brugge-1

Vakantiegroeten uit Brugge

De familie Poelmans ging op verkenning in Brugge en zag er rondvaartboten en groepen Japanners, Chinezen en andere exotische toeristen tussen de historische gebouwen laveren.

cannabisplantage-aangetroffen

Cannabisplantage aangetroffen

In het kader van een onderzoek van de wijkdienst van de politie werd in de wijk Boekt een cannabisplantage ontdekt. Het betreft een professionele plantage met 550 plantjes. De bewoner werd onmiddellijk aangehouden. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor technische vaststellingen. Infrax werd op de hoogte gebracht omdat er voor de exploitatie van de plantage clandestien stroom van het net was afgetapt. Vanwege het hoge aantal plantjes werd een gespecialiseerde firma gecontacteerd voor de opruiming, zo vernemen we bij de lokale politie.

heusden-telt-af-naar-n8-van-haecht

Heusden telt af naar N8 van Haecht

Volgend weekend heeft in Heusden-Centrum de eerste editie van het festival de Heusdense N8 van Haecht plaats. Drie cafés hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen: Thema Kaffee, Sporthal Olympia en Eetcafé De Kring. Op het Sint-Willibrordusplein wordt een tent gezet. Daarin zorgen zaterdag 13 augustus vanaf 20u30 drie acts voor de sfeer vanop het podium: ambiancegroep Festeyn (foto K.R.) met de onnavolgbare Stijn Schraepen, MB Sound en de allround-coverband The Waldies. (…) Lees het hele bericht

atalantavlinder-komt-meest-voor

Atalantavlinder komt meest voor

Volgens de voorlopige tellingen in het vlindertelweekend van Natuurpunt zijn in Heusden-Zolder 19 vlindersoorten geteld. Er is gespeurd in 24 verschillende tuinen, waarmee we tot de top 3 van Limburg behoorden. In het totaal zijn 316 vlinders geregistreerd. De medewerkers van Natuurpunt moeten alle gegevens nog verder verwerken, maar de atalantavlinder komt overal veruit het meeste voor, hij maakt zowat 70 % van het vlinderbestand uit. Andere topper is het klein koolwitje. (foto Marianne Horemans)

bootjes-voor-mensenrechten-34

Bootjes voor mensenrechten (34)

Oost-Europa, Zuid-Europa, Azië, Turkije, Israël, de States, Australië en België, ... overal zijn er mensen bekommerd om mensenrechten en laten ze ons dat met grote en kleine boten weten.

vandaag-gezien-7-augustus-2016

Vandaag gezien

Paul Mechelmans trof dit exemplaar op zijn terras in Eversel en hij vraagt zich af welke soort rups dit is. Wie kan helpen? redactie [!] heusden-zolder.eu. UPDATE Pierre Rutten laat weten dat dit de rups is van het groot avondrood, een pijlstaartvlinder. De waardplant van deze rups is wilgenroosje, maar soms ook fuchsia.

lambert-hoelen-te-gast-in-rupelmonde

Lambert Hoelen te gast in Rupelmonde

Lambert Hoelen, de reus van Bolderberg, heeft vandaag deelgenomen aan de internationale reuzenstoet van Rupelmonde. De 'grote kluizenaar' vertoefde er in het gezelschap van reuzen uit België, Nederland en Frankrijk. Ook deze keer kreeg de reuzengilde van Bolderberg de muzikale ondersteuning van de Heusdense Verenigde Vrienden.

ravage-bij-inbraak-in-galgenbergstraat

Ravage bij inbraak in Galgenbergstraat

In de Galgenbergstraat zijn dieven afgelopen nacht een gebouw binnengedrongen. Ze kwamen binnen via het raam en hebben binnen een ware ravage aangericht. De feiten zijn vanmorgen ontdekt.

bolderberg-gaat-strijdend-ten-onder

Bolderberg gaat strijdend ten onder

Derdeprovincialer FC Bolderberg heeft net niet voor een bekerstunt kunnen zorgen tegen La Louvière. Het verloor met 1-2. Bij rust stond het zelfs 1-0 en leek een grote verrassing in de maak. Maar in de tweede helft sloegen de Walen terug, maar die van Bolderberg vochten als leeuwen, ze gingen strijdend ten onder. (foto's Yves Maex)

win-een-kartbeurt-6

Win een kartbeurt

De rondleiding aan Circuit Zolder van volgende donderdag om 14 uur komt ook nu weer langs de Sacramentskapel. Die zal er ongetwijfeld piekfijn bijliggen want enkele dagen later komt daar de jaarlijkse processie aan. Die vertrekt vanuit Viversel. Maar wie is de patroonheilige van Viversel? Mail voor dinsdag 10 uur uw antwoord met naam en adres naar redactie[!]heusden-zolder.eu en je maakt kans op een kartbeurt.

gespreksavond-rond-afval-in-heusden-zolder

Gespreksavond rond afval in Heusden-Zolder

Het is een nog een tijdje, maar de vzw Toetertochtoe organiseert op dinsdag 20 september om 19u30 een gespreksavond in Ons Huis rond 'afval in Heusden-Zolder'. Dat is uiteraard een thema waarover heel wat te zeggen valt, denk maar aan het vele zwerfvuil en het sluikstorten en de werking van het recyclagepark. Een rondvraag daarover wordt voorgesteld waarna iedereen met experts van gedachten kan wisselen en voorstellen kan doen. Meer info op www.toetertochtoe.be

delegatie-op-veemarkt-in-bad-arolsen

Delegatie op veemarkt in Bad Arolsen

Een delegatie uit Heusden-Zolder, met ook burgemeester Mario Borremans, is dit weekend aanwezig in partnergemeente Bad Arolsen voor de 285ste editie van de Viehmarkt. Een zeer oude traditie dus die tot een half miljoen mensen op de been brengt. Na de openingsstoet voorafgegaan door de prominenten, opende de veemarkt. Landbouwers van heinde en verre stellen er hun klein en groot vee voor aan een internationale jury. Het was even met de ogen knipperen toen ook een rastaman werd (…) Lees het hele bericht

bootjes-voor-mensenrechten-33

Bootjes voor mensenrechten (33)

Ook het feest 'A road to somewhere' blijft de actie 'bootjes voor mensenrechten' doorlopen en dat tot 1 november. Veilige vaart.

vandaag-gezien-6-augustus-2016

Vandaag gezien

Een bloeiende zonnebloem als symbool voor een zonnig weekend. (foto Marcel Gybels)

gewonde-bij-botsing-16

Gewonde bij botsing

Kort over half negen gisteravond is een kopstaart-aanrijding gebeurd tussen een vrachtwagen en een auto op de oprit van de E314 Heusden-Zolder richting Genk. In de auto viel bij de bosting een gewonde.

terrasstoelen-gestolen-in-galgeneinde

Terrasstoelen gestolen in Galgeneinde

De horecazaken worden de jongste tijd nogal vaak geviseerd door dieven en vandalen. Afgelopen nacht zijn dieven er vandoor gegaan met 10 terrasstoelen aan een zaak in de Galgeneinde in Bolderberg. De uitbater stelde de diefstal vanmorgen vast toen hij toekwam.

bolderberg-wil-feestje-bouwen-tegen-la-louviere

Bolderberg wil feestje bouwen tegen La Louvière

Bij FC Bolderberg willen ze van hun bekermatch morgen een feestje maken. Ze hopen op een grote opkomst tegen voormalige topploeg La Louvière. De match begint om 16 uur. Er wordt een buitentoog geplaatst, er zijn hotdogs voorzien en wellicht zullen de jeugdspelers mee oplopen. Het is nog niet duidelijk hoeveel Waalse supporters naar Bolderberg zullen afzakken.

integratie-op-alle-vlakken

Integratie op alle vlakken ...

Ook in hun sluikstortgedrag tonen sommige inwoners zich goed geïntegreerd, zoals hier op het Koning Boudewijnplein. (foto Julien Maebe)

party-time-bij-opening-havana-cafe

Party time bij opening Havana Café

Party time in Heusden-Centrum waar in de Kooidries het Havana Café opnieuw zijn deuren heeft geopend. Jaren na de sluiting van zijn legendarische voorganger hebben Liesbeth en Katrien Claes, dochters van vorig uitbater Frans, de draad weer opgenomen. Het café is de afgelopen maanden volledig heringericht, Ché Guevara is prominent aanwezig, maar het geheel oogt fris en kleurrijk. Ook het terras werd volledig vernieuwd en dat was op de openingsavond al meteen een voltreffer. (foto's Dimitri Reynders)

ondertussen-aan-de-brug

Ondertussen aan de brug ...

Op een vroege zaterdagochtend heerst de rust op de werf rond de tijdelijke brug in Viversel. Alles staat er wel in de steigers maar de arbeiders genieten van hun weekendrust. Op het kanaal zelf daarentegen varen er al opvallend veel boten voorbij, en geen pleziervaart. (foto's Lode Beylemans)

de-kijk-van-richie-213

De kijk van Richie

De Olympische Spelen hebben verschillende gezichten ...

parochiemedewerkers-samen-op-wandel

Parochiemedewerkers samen op wandel

Zowat 40 parochiale medewerkers van het dekenaat Beringen, van wie één vijfde uit Heusden-Zolder, gingen samen de benen losgooien en de longen volpompen met frisse buitenlucht. Ze maakten een wandeling van een 5-tal km rond de Paalse Plas. Nadien werd bijgepraat en getankt in het fietscafé. Het initiatief was georganiseerd door pastoor Geert Croes - nog gekend van in Heusden - en parochie-assistente Patricia Vuegen van Paal samen met deken Marcel Meysen. (foto Lode Beylemans)

weinig-lokale-bevolking-op-a-road-to-somewhere

Weinig lokale bevolking op 'A road to somewhere'

Met 'a road to somewhere' werd vandaag in De Bark een creatief hoogtepunt bereikt na 10 dagen voorbereidend werk. De verschillende kunsten, muziek en zang vloeiden er in elkaar over, er klonken hoopvolle worden uit de mond van de directie van De Bark, van schepen Funda Oru en iedereen deed mee. Alleen liet de opkomst van de plaatselijke bevolking te wensen over. Een drempel voor een bootjes-voor-mensenrechten foto ligt gelukkig heel wat lager. (foto's Julien Maebe)

het-weer-warm-weekend-1

Het weer: warm weekend!

Onder invloed van stijgende luchtdruk nemen de neerslagkansen af in het weekend en zijn er minder wolken. Bijgevolg krijgt de zon meer kansen, waardoor de temperatuur hoger kan uitkomen. Na het weekend komt de wind uit het westen tot het noordwesten en wordt het gevoelig koeler, met later ook neerslag.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend. Nadien ontstaan er stapelwolken en wordt de zon geregeld aan het zich onttrokken. Rond de middagperiode is er daarbij kans op een enkele bui. Na de middag (…) Lees het hele bericht

bromfietser-gewond-6

Bromfietser gewond

In de Brugstraat is rond twee uur vanmiddag een bromfietser aangereden door een auto. De bromfietser raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

inbraak-in-de-populierenstraat

Inbraak in de Populierenstraat

In de Populierenstraat is afgelopen nacht een inbraak gepleegd. De bewoners ontdekten vanmorgen vroeg dat het achterraam was opengebroken. De precieze buit is nog niet duidelijk.

op-14-augustus-kaarskesprocessie-in-bolderberg

Op 14 augustus kaarskesprocessie in Bolderberg

Op 14 augustus, de vooravond van Maria Hemelvaart trekt in Bolderberg traditioneel de kaarskesprocessie uit. Die vertrekt om 19u30 aan de Sint-Jobkerk - een half uur vroeger dan andere jaren - en gaat door de bossen naar de kluis en de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto. Aan het stilte-oord wordt een mis in openlucht opgedragen, waar bij valavond de gebeden en gezangen extra zullen opvallen. Nadien gaat iedereen weer naar beneden.

vakantiegroeten-uit-de-states

Vakantiegroeten uit de States

Anke Reynders en Thomas Vanderaerden maakten een rondreis van 3,5 weken door de States, ze bezochten de staten California, Arizona en Utah. Hun laatste stop was Chicago in Illinois. Overal hebben ze gekampeerd in de nationale parken en ze zagen grote steden als Las Vegas en San Francisco. Deze foto is gemaakt in Monument Valley, een bekende rotsformatie in het Monument Valley Navajo Tribal Park van de Navajo-indianen. Rechtsonder staat hun tentje.

43-deelnemers-aan-circuitrondleiding

43 deelnemers aan circuitrondleiding

De positieve trend zet zich voort bij de rondleidingen op Circuit Zolder. Vandaag waren geen grote groepen ingeschreven en toch zijn er 43 geïnteresseerden opgedaagd. Die konden een blik achter de schermen nemen tijdens de internationale testdag voor motoren. 4 bezoekers kwamen uit Heusden-Zolder, 14 anderen uit Limburg en de rest uit Kemmel, Diest, Kontich, Schoten en Begijnendijk. Nog elke donderdag van augustus om 14 uur is er een kans.

bootjes-voor-mensenrechten-32

Bootjes voor Mensenrechten (32)

Sommige bootjes voor mensenrechten komen weer van heel ver vandaag. Er zit ook een hondse bijdrage in, we kunnen inderdaad net zo goed ook opkomen voor dierenrechten.

de-laatste-voorbereidingen-voor-het-cultuurfeest

De laatste voorbereidingen voor het cultuurfeest

Vandaag was het de tiende en laatste voorbereidingsdag van 'A Road to somewhere' in De Bark. De laatste kunstwerken werden afgewerkt voor het kunstig mensenrechtenfeest van morgen. Vanaf 16 uur verwelkomen bewoners en personeel van De Bark en de mensen van Art 27 vzw/Het Berenhuis iedereen om alles te bewonderen, om te genieten van muziek, om te dansen en om te proeven van lekkere hapjes. Iedereen is welkom op het gratis feest.

auto-tegen-verlichtingspaal

Auto tegen verlichtingspaal

Aan De Nieuwe Dijk is gisteravond een auto tegen een verlichtingspaal gereden in de buurt van de Helderbeek. De bestuurder raakte daarbij lichtgewond en is door een voorbijganger naar het ziekenhuis gebracht.

motorracers-kwamen-testen-op-zolder

Motorracers kwamen testen op Zolder

Heel wat motoren uit alle windstreken waren vandaag afgezakt naar Circuit Zolder, daar had immers een internationale testdag plaats. Het waren motoren van uiteenlopend kaliber en rijders met verschillende ervaring die er rondjes kwamen draaien. (foto's Marcel Gybels)

caravan-omgebouwd-tot-troon

Caravan omgebouwd tot troon

In De Bark werden alle handen in elkaar geslagen om een caravan te slopen en daar vervolgens een constructie bovenop te zetten. Handen uit Tsjetjsenië, Eritrea en Ruanda die geïnspireerd door kunstenaar Frans Daels een troon maakten om de wereld te aanschouwen. 

bolderberg-live-heeft-gevulde-affiche

Bolderberg Live heeft gevulde affiche

Bolderberg Live heeft dit jaar plaats op zaterdag 13 augustus, en het resultaat van die 'vervroeging' is dat de affiche opnieuw erg gevuld is. Om 15 uur zijn met JMK S(w)ing Experience al de eerste klanken te horen in BoCaSa. Eetcafé 't Bolderke programmeert De Princess Sisters, Ladies Cover en Silk Stalkings, bij taverne Sint-Job speelt Watts Up en is er een karaoke, Le Bistrot d'à Côté brengt (…) Lees het hele bericht

bootjes-voor-mensenrechten-31

Bootjes voor Mensenrechten (31)

Ook vandaag viel er weer veel water uit de lucht. Is drinkbaar water trouwens ook niet een mensenrecht? Binnenkort wordt bevaarbaar water ook als dusdanig beschouwd.

vakantiegroeten-uit-italie-2

Vakantiegroeten uit Italië

Ria Declerck en Frans Morawski doorkruisten tijdens hun vakantie in Italië de Po-Delta. Midden een rust en sereniteit, die niet meer van deze tijd lijken, dook ineens een ruïne op, volledig omsloten door de zee.

vandaag-gezien-3-augustus-2016

Vandaag gezien

Aan zijn enthousiaste bloei te oordelen, lijkt deze hibiscus weinig last te hebben van de regen. (foto Marcel Gybels)

ongevallen-en-vandalisme

Ongevallen en vandalisme

In de Schaapsweg hebben vandalen toegeslagen. Er zijn ook weer enkele ongevallen gebeurd in Heusden-Zolder. Twee auto's botsten, een bestuurster met enkele kinderen aan boord, kwam met haar wagen in haag terecht. Ze liep daarbij slechts schaafwonden op. In de Meylandtlaan zijn deze namiddag om 2 uur drie auto's gebotst. Daarbij viel één gewonde die naar het ziekenhuis is afgevoerd. Brandweer en takeldienst hadden heel wat opruimwerk.

italia-nostra-italiaanse-week-70-jaar-na-migratie

Italia Nostra: Italiaanse week 70 jaar na migratie

Dit najaar krijgt Heusden-Zolder een Italiaanse week naar aanleiding van 70 jaar Italiaanse migratie. 'Italia Nostra' bestaat uit een hele rist activiteiten in de bibliotheek en cultuurcentrum Muze. Daar komt onder meer de film 'Mamma Irma' van Remo Perrotti aan bod, maar ook bijvoorbeeld een infosessie 'Caffè Piu' over de geschiedenis van Italiaanse koffie. Er loopt van 8 tot 29 oktober een tentoonstelling over de beginjaren van de Italiaanse (…) Lees het hele bericht

volgende-week-gemeentetornooi-bij-anadol

Volgende week gemeentetornooi bij Anadol

De voetbalclubs zijn zich volop aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Een eerste test voor competitie- en liefhebbersclubs is traditiegetrouw het gemeentelijk voetbaltornooi. Dat heeft dit jaar plaats op de terreinen van FC Anadol op zaterdag 13 en zondag 14 augustus. De thuisploeg treedt aan met twee teams en verder zijn er RP Products, SK Heusden 06, Statie Sport, KVV Heusden-Zolder, Bolderberg FC en Wieze Boys. Op zaterdag zijn er op twee terreinen de voorrondes vanaf 13u30, op zondag (…) Lees het hele bericht

het-wordt-een-zwemweekend

Het wordt een zwemweekend

Onze weerman voorspelt een zomers weekend. Dat zou dus wel eens de ideale gelegenheid kunnen zijn om te gaan zwemmen. In het zwembad Terlaemen bijvoorbeeld. Het zou de vrijwilligers een hart onder de riem zijn mochten ze nog eens een vol huis kunnen verwelkomen, want tot nu toe zijn al hun werk en investeringen van de voorbije lente onbeloond gebleven door het slechte weer. In het eerste deel van de vakantie zijn er 3.000 tot 3.500 bezoekers geteld op 21 openingsdagen. Het waren vooral de (…) Lees het hele bericht

het-weer-zomers-weekend-op-komst

Het weer: zomers weekend op komst

Na de doortocht van een actieve storing met veel neerslag, bouwt de volgende dagen een wig van hoge luchtdruk op over onze streken en kan vanaf het weekend zijn stempel drukken op ons weerbeeld. Het wordt zonniger en warmer.
Vandaag is het somber met langdurige regenval. Pas later in de namiddag of tegen de avond wordt het droger . Het kwik presteert ondermaats bij 19 of 20 graden.
Morgen is het meestal zwaar bewolkt, maar overwegend droog. Een enkele bui is echter wel mogelijk. Het (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-2-augustus-2016

Vandaag gezien

Om aan te tonen dat een belabberde regendag als vandaag ook zijn mooie aspecten heeft. De regendruppels vormen als het ware pareltjes in het web van de tijgerspin. (foto's Jan Leijskens)

ook-dienst-toerisme-deelt-prijzen-uit

Ook Dienst Toerisme deelt prijzen uit

Ook de Dienst Toerisme van Heusden-Zolder deelt prijzen uit aan mensen die de troeven van eigen gemeente (her)kennen.Nog tot eind augustus verschijnt wekelijks een vraag via de facebookpagina of wwww.heusden-zolder.be/toerisme. De antwoorden vind je ook in de zomereditie van de (…) Lees het hele bericht

bootjes-voor-mensenrechten-30

Bootjes voor Mensenrechten (30)

Het voordeel van de vele regen van vandaag is dat de zeeën, stromen, kanalen en beken meer water krijgen en met een groter debiet geraken de bootjes voor mensenrechten makkelijker tot bij ons. Ook van verre.

een-klanksprookje-in-de-bark

Een klanksprookje in De Bark

Regen of geen regen, de zon leek wel De Bark in te palmen, terwijl vandaag Kundabuffi een klanksprookje bracht, waarna iedereen werd uitgenodigd om didgeridoo te spelen en te relaxen met het geluid van klankschalen. Op vrijdag 5 augustus tijdens het slotfeest kan iedereen Kandabuffi aan het werk zien, ze spelen ze om 17u30. (meer foto's)

verkeerschaos-op-de-e314

Verkeerschaos op de E314

Op de E 314 is in de vroege namiddag een verkeerschaos ontstaan. Het begon allemaal met een ongeval ter hoogte van de afrit Heusden-Zolder, richting Genk. Daar slipte op het natte wegdek een auto en die knalde tegen de vangrails. Er was heel wat schade maar de bestuurder raakte niet gewond. Even vroeger botsten twee vrachtwagens tegen elkaar. Daar moest de brandweer een zwaargewonde bestuurder uit een wrak halen. Eén vrachtwagen had zijn lading verloren, de snelweg werd helemaal (…) Lees het hele bericht

2-fietsers-aangereden-in-koerselsebaan

2 fietsers aangereden in Koerselsebaan

Vanmiddag, even over half één, zijn in de Koerselsebaan twee fietsers aangereden door een auto. De fietsers raakten daarbij gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.

brandje-in-de-wallen

Brandje in De Wallen

Vannacht kort voor half één was er een beginnende brand in een tuinhuis aan De Wallen. Het vuur werd opgemerkt door buren die alarm sloegen. De brandweer had het vuur snel onder controle. Het was ontstaan door een kortsluiting.

vakantiegroeten-uit-castellane

Vakantiegroeten uit Castellane

Nathalie Hody bracht haar vakantie door in het Zuidfranse Castellane. Daar zijn de 'Gorges de Verdon' het hoogtepunt van de streek, maar ze volgde ook de lavendelroute in Valensole. En inderdaad, overal de geur van lavendel. Ze verbleven er trouwens in Maison Castellane, bij Limburgers Brigitte en Marc.

kartbeurt-en-de-winnaar-is-2

Kartbeurt ... en de winnaar is ...

Het was Michele Alboreto in een Ferrari de laatste grote prijs formule 1 op Circuit Zolder won in 1984. Net als heel wat andere lezers wist Hugo Baes het juiste antwoord. Hij mag binnenkort gaan toeren op het kartcircuit.

goud-voor-denise-en-jean

Goud voor Denise en Jean

Jean Lemmens en Denise Meubus vierden hun gouden bruiloft. Het koppel woont in de Bovenstraat

stessens-en-frankenne-minuten-sneller-dan-rest

Stessens en Frankenne minuten sneller dan rest

De Midzomerjogging werd gisteravond afgerond met de 10 km, zeg maar het koninginnennummer Bij de mannen was Tim Stessens de snelste, deed er exact 33 minuten over en was daarmee 2'02" rapper dan Sebastien Mahia, de winnaar van de 5 km, en Bert Wouters. Bij de dames was Linda Frankenne met 39'40" bijna 4 minuten sneller dan Miet Lemmens en Gille Pauwels. (meer foto's van Gust Ischen)

sebastien-mahia-en-kim-nulens-winnen-5-km

Sebastien Mahia en Kim Nulens winnen 5 km

123 deelnemers namen tijdens de Midzomerjogging de start van de 5 km. De oudste deelnemer telde maar liefst 82 lentes. Bij de mannen eindigde Sebastien Mahia  als eerste voor David Drion en Ronny Fillee. Kim Nulens was de snelste dame voor Antse Meylaerts en Michaela Kondasova. (meer foto's van Gust Ischen)

meer-dan-350-joggers-strijden-in-eversel

Meer dan 350 joggers strijden in Eversel

De Midzomerjogging in Eversel was maandagavond een topper met meer dan 350 deelnemers. Tot enkele minuten voor de start van de 10 km kwamen zich nog lopers inschrijven. De organisatie had voor een nieuwigheid gezorgd met een elektronische tijdmeting, vooral interessant voor de deelnemers zelf. Voor de kidsrun over 1 km waren er 74 deelnemers, die schoten als een pijl uit een boog weg. In de eerste bocht was er al een valpartij. Gelukkig zonder erg. Mielsha Kooistra de snelste jongen, voor Tuur (…) Lees het hele bericht

werkloosheid-zit-op-vlaams-niveau

Werkloosheid zit op Vlaams niveau

Einde juli zaten in Heusden-Zolder 1137 mensen zonder job, dat zijn er 4,6 % minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het zijn er evenwel 162 meer dan een maand geleden. Dat is een algemeen en jaarlijks terugkerend verschijnsel door schoolverlaters die in de statistieken terechtkomen. En toch is dat niet de enige verklaring want niet alleen de - 25-jarigen zijn met 92 toegenomen, er zijn ook 57 werklozen tussen 25 en 50 jaar bijgekomen. De mannen zijn in de meerderheid met 580, ten opzichte (…) Lees het hele bericht

bootjes-voor-mensenrechten-29

Bootjes voor Mensenrechten (29)

De bootjes voor mensenrechten komen niet alleen uit alle windstreken aangevaren, ze arriveren ook uit alsmaar meer politieke richtingen.

veel-muzikaal-talent-ontdekt-in-de-bark

Veel muzikaal talent ontdekt in De Bark

Op de zevende dag van 'A road to somewhere' trilde het van de vrolijke klanken in Rode Kruisopvangcentrum De Bark. Kundabuffi uit Hechtel- Eksel bracht muziek in de tent en zo werd weer heel wat talent ontdekt bij de bewoners én het personeel. Morgen wordt er verder geswingd met andere instrumenten. En het resultaat kun je bekijken en beluisteren op vrijdag 5 augustus vanaf 16 uur tijdens het slotfeest. (meer foto's)

waterlek-in-de-mommestraat-1

Waterlek in de Mommestraat

In de reeks 'Zolderse waterlekken' was het vandaag de beurt aan de Mommestraat. De Watergroep stuurde technici met een graafmachine en het nodige materiaal ter plaatse om het probleem op te lossen. Buurtbewoners moesten het een tijdlang zonder drinkwater stellen.

snelheidsovertreders-zien-geen-flits-meer

Snelheidsovertreders zien geen flits meer

De politie heeft een infraroodkap aangeschaft, die moet snelheidscontroles discreter laten verlopen. De kap functioneert als een filter, die de flits van de snelheidscamera onzichtbaar maakt. En toch is de wagen van de overtreder voldoende belicht om te identificeren. In het verleden werden inspecteurs bij snelheidscontroles geregeld geconfronteerd met 'geflitsten' die terugkeerden om te discussiëren aan de flitsauto. Ook zullen minder andere overtreders worden gewaarschuwd door (…) Lees het hele bericht

fietser-botst-tegen-auto

Fietser botst tegen auto

Kort over 11 uur vanmorgen is in de August Cuppenslaan een fietser tegen een auto gereden. De fietser raakte daarbij gewond en moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

spoorwegeuvel-wordt-hersteld

Spoorwegeuvel wordt hersteld

De problemen rond de spoorwegovergang in Staintonstraat-Schootstraat, waarvan we gisteren melding maakten, worden vandaag al aangepakt door personeel van Infrabel. (foto Marcel Gybels)

de-olympische-voorbereiding-van-elke-vanhoof

De Olympische voorbereiding van Elke Vanhoof

Defensie maakt op en rond Circuit Zolder een erg knap filmpje over Elke Vanhoof. De BMX-ster heeft zich de voorbije weken intensief voorbereid op de Olympische Spelen. Ze is niet alleen onze nationale toprijdster in het BMX, bij defensie geniet ze een topsportstatuut.

win-happen-en-trappen-met-foto-van-heusden-zolder

Win Happen en Trappen met foto van Heusden-Zolder

De vakantie is halfweg, en wat valt op? Heel wat mensen kiezer ervoor om te genieten in eigen gemeente. En dat willen we ook graag in beeld brengen. Daarom hebben we de handen in elkaar geslagen met de gemeente Heusden-Zolder en Happen en Trappen. Ga op pad door Heusden-Zolder en maak een mooie foto één van onze 3 toptroeven: De Wijers, ZLDR Luchtfabriek of Circuit Zolder. Stuur die samen met uw naam en adres naar redactie [!]Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-oostende-1

Vakantiegroeten uit Oostende

In Oostende aanschouwde Julien Maebe de zonsondergang boven de Noordzee.