Archief april 2022

de-levende-jukebox-zorgde-voor-ambiance

De levende jukebox zorgde voor ambiance

Een speciale muziekavond vanavond in CC muze met Jukebox 2020. Lucas Van den Eynde, Tine Embrechts en Nele Bauwens waren er te gast met een 10-koppige liveband. Het publiek kon vooraf uit een selectie van 100 Nederlandstalige liedjes kiezen via de jukebox-website en die nummers werden vanavond dan gespeeld. En erg gesmaakt door een volle zaal. (foto's Ann Jordens)

twee-mia-s-voor-regi

Twee MIA's voor Regi

De MIA's vanavond waren een succes voor Regi.  Hij kreeg de award voor de hit van het jaar 2020 - met een jaar vertraging - voor 'Kom wat dichterbij' met Jake Reese & OT. Hij kreeg ook de MIA in de categorie 'Dance', die had hij al eerder gewonnen maar nu was dat voor het eerst solo. In de categorie album was hij genomineerd, maar greep naast de trofee. Dat was ook het geval voor Whispering Sons, die genomineerd waren in de categorie 'band'.

eigen-volk-gaf-gesmaakt-concert

Eigen Volk gaf gesmaakt concert

In de Viverseleer gaf de Koninklijke Harmonie Eigen Volk van Viversel vanavond een concert onder de noemer 'Happy Together'. Onder leiding van dirigent Willem-Jan Hendrickx werd een repertoire van internationale componisten uitgevoerd. Inge Hulsmans praatte alles aan elkaar. (foto's Lode Beylemans)

11-vormelingen-uit-viversel

11 vormelingen uit Viversel

In de kerk van Boekt kregen 11 jongeren uit Viversel vanavond het vormsel. Dat waren Maud, Emma, Gwendolyn, Eline, Lars, Alejandro, Kenzo, Julian, Rube, Owen en Miel. Verder op de foto vormheer deken Mathieu Plessers, pastoor Ghislain Agognon, pater Jef Schops, parochie assistent Brigitte Vandenbosch en de catechisten Monique en Celine. (foto Lode Beylemans)

eerste-albino-everzwijn-in-limburg-gespot

'Albino everzwijn' was Hongaars wolvarken

In Heusden-Zolder zijn al vaak everzwijnen gespot, vermoedelijk lopen hier honderden exemplaren rond in de bossen en de natuur. Maar we moeten toch wat jaloers zijn op Pelt, want onze collega's hebben daar vanmiddag aan het kanaal, ter hoogte van de kanoclub een albino everzwijn gespot: een wit exemplaar dus. Voor zover bekend gaat het om het eerste albino everzwijn in Limburg en mogelijk zelfs in het land. (foto Marcella Stappers) UPDATE Maar ondanks verklaringen van deskundigen bleek het achteraf niet om een albino everzwijn te gaan, maar wel om een Hongaars wolvarken. Dat was in de buurt - samen met een gelijkaardig maar donkerkleurig exemplaar ontsnapt maar zit ondertussen veilig weer in zijn kooi.

vrouw-aangereden-in-de-koolmijnlaan

Vrouw aangereden in de Koolmijnlaan

Rond 16 uur deze namiddag is in de Koolmijnlaan een vrouw aangereden door een auto toen ze de straat overstak. Ze raakte gewond en kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de MUG. Haar toestand is niet duidelijk. Het ongeval zorgde voor heel wat verkeershinder in de Koolmijnlaan. 

stevige-winst-voor-zolder-b

Stevige winst voor Zolder B

In de tweede provinciale van het basketbal heeft Zolder B met 102-75 gewonnen van Stevoort C. Later vanavond verloor Zolder A in eerste provinciale met 60-58 van Union Leopoldsburg. In de tweede provinciale kreeg Heusden een 78-53 aangesmeerd van Hasselt B. 

ware-vrienden-zetten-zolder-muzikaal-op-stelten

Ware Vrienden zetten Zolder muzikaal op stelten

Volgend weekend viert de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden haar verjaardag met een feestweekend. En dat heeft Zolder-Centrum vandaag geweten. De harmonie trok enkele uren door het dorp en hield op verschillende plaatsen een concert. Zo konden onder meer de bewoners van 't Weyerke en De Bloemelingen met veel enthousiasme genieten van de mooie muziek. Ook de plaatselijke middenstand en horeca werden niet vergeten op de tournée. En uiteraard, stond onderweg genoeg drank klaar, want van zoveel blazen en trommelen krijg je uiteraard dorst. Vrijdag barst het feest dan helemaal los. (foto's Kurt Vanvelk)

wieze-boys-a-pakt-nu-ook-de-titel

Wieze Boys A pakt nu ook de titel

Wieze Boys A is kampioen in de eerste afdeling van het bedrijfsvoetbal. Op de laatste speeldag wonnen ze met 1-0 van El Toro. Ook concurrenten Century (6-0 tegen Keroma, maar sowieso één punt minder) en RP Products (1-5 bij FC Tamara) wonnen hun partij, maar Wieze Boys A had sowieso meer gewonnen matchen. Daarbij haalt de club uit Boekt dit jaar alles binnen want op Paasmaandag won het ook al de beker. En het goede nieuws kan niet op voor de Wieze Boys, want de B-ploeg heeft zich vandaag met een 3-3 gelijkspel bij Berg verzekerd van het behoud in eerste. 

christine-lemmens-van-de-zorg-naar-sfeerwinkel

Christine Lemmens: van de zorg naar sfeerwinkel

In de Brugstraat 38 heeft Christine Lemmens vanmorgen haar nieuwe zaak Manolyne geopend, een sfeerwinkeltje met decoratie en geschenken. Voor Christine is dit een hele omschakeling nadat ze jarenlang in de zorgsector actief was. "Ik ben 32 jaar verpleegkundige in hart en ziel geweest. Het was mijn levenswerk. Zorgen voor mensen met een beperking was de rode draad in mijn leven. Samen met onze medewerkers (…) Lees het hele bericht

jaarlijkse-tocht-langs-kapelletjes

Jaarlijkse tocht langs kapelletjes

Morgen is het 1 mei, de start van de Mariamaand. Vandaag maakt de Geschied- en Heemkundige Kring van Heusden daarom haar jaarlijkse 'tour' langs de verschillende grote en kleine kapellen in heel Heusden. Voor de vrijwilligers die de kapellen onderhouden en versieren hebben ze een bloemetje bij. Het is telkens ook weer de gelegenheid om een inventaris te maken van de kapellen die tenslotte tot het erfgoed behoren. Vanmorgen was de Kapel van OLV van Altijddurende Bijstand in de Schootstraat één van de eerste haltes van Sylvain Huybrechts en Gilbert Tiri. (foto's Julien Maebe)

de-kijk-van-richie-805

De kijk van Richie

Dure mazout noopt tot vindingrijkheid.

drie-auto-s-op-elkaar-geknald

Drie auto's op elkaar geknald

In de Pastroor Paquaylaan zijn vrijdagavond omstreeks 22.30 uur drie auto's op elkaar geknald. Het ging om een stevige klap wat één van de wagens werd letterlijk opgetild. Er was geen sprake van gewonden maar de schade was groot.

doorprikt-huwelijk-of-adoptie

DOORPRIKT: Huwelijk of adoptie?

Het hing al lang in de lucht en dus was het huwelijk van CD&V met GOED geen donderslag bij heldere hemel. Nu ja, CD&V vroeg GOED of het bij hen mocht inhuizen. Er was wel sprake van wederzijdse liefde maar spreken we hier over een huwelijk of eerder een adoptie? Het is in ieder geval van een andere aard dan de - alle donderpreken vanop de katholieke kansel ten spijt - vluchtige scharrel die CD&V rond de vorige verkiezingen met GROEN beleefde. De lust was toen groter (…) Lees het hele bericht

de-terlaemenlaan-is-nu-volledig-open

De Terlaemenlaan is nu volledig open

Het was een opluchting om vanavond gewoon als van oudsher over de Terlaemenlaan te kunnen rijden in twee richtingen, en ook weer met de fiets. Op wat details na is alles afgewerkt en is een eind gekomen aan de maandenlange hinder. Vooral voor de fietsers zal het toch wennen zijn op het fietspad in tweerichtingen. (foto Michiel Reynders)

n-va-niet-te-spreken-over-samengaan-cd-v-goed

N-Va niet te spreken over samengaan CD&V-GOED

Al evenmin onverwacht als het samengaan van CD&V met GOED is de zure reactie van N-VA onder de titel ‘Tjeverij bij GOED’. Volgens N-VA kiezen ze daarmee voor zekerheid, zekerheid om ná de verkiezingen opnieuw de lakens uit te kunnen delen. AL moet uiteraard de reactie van de kiezer nog afgewacht worden. N-VA meent dat de beslissing alleszins niet in het belang van de gemeente is. “Het is duidelijk dat de zuiver lokale partij GOED mikt op een absolute meerderheid waardoor Heusden-Zolder (…) Lees het hele bericht

zolder-centrum-is-een-bouwwerf

Zolder-Centrum is een bouwwerf

De grootse plannen voor Zolder-Centrum zijn in volle uitvoering, daardoor is de oostkant van het dorp momenteel één grote bouwwerf. De nieuwe school en de digitale sportzaal zijn in afwerking. In de Dekenstraat zijn de rioleringswerken in uitvoering en ook de Kuiperstraat ligt er nu helemaal opgebroken bij.

dit-jaar-2-keer-foodtrucks-in-heusden-zolder

Dit jaar 2 keer foodtrucks in Heusden-Zolder

Het reizende foodtruckfestival Chefs on Wheels komt dit jaar twee keer naar Heusden-Zolder. Op zaterdag 21 en zondag 22 mei strijkt het neer op het Heldenplein. Een tiental foodtrucks maken er een groot openluchtrestaurant van. Naast wereldse gerechtjes kan je er ook genieten van zomerse drankjes, een streepje muziek en kinderanimatie. En op zaterdag 24 en zondag 25 september komen de Chefs on Wheels naar Domein Bovy afgezakt. Dan zullen er weer andere foodtrucks bij zijn die weer nieuwe dingen laten ontdekken. 

koen-monu-en-golazo-gaan-samenwerken

Koen Monu en Golazo gaan samenwerken

Koen Monu, de organisator van onder meer de veldrit op Circuit Zolder rond Kerstmis - maar ook die van Boom en Mol - gaat nauwer samenwerken met Golazo, het bedrijf van Bob Verbeeck. Golazo is bij ons dan weer bekend van onder meer de Nacht van de Atletiek op De Veen. Koen Monu die al sinds jaar en dag cyclocrossen organiseert ziet dat verhaal alsmaar complexer worden, ook zonder de coronabeperkingen van de afgelopen jaren. Door de samenwerking met Golazo kan hij  vanaf (…) Lees het hele bericht

cd-v-kandidaten-komen-op-de-lijst-van-goed

CD&V-kandidaten komen op de lijst van GOED

Het hing al een tijdje in de lucht en zojuist is het op een persconferentie ook bevestigd: bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 verschijnen de CD&V kandidaten op de lijst van GOED. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een kartel, maar de CD&V kandidaten zullen volwaardig GOED-leden worden en ook na hun eventuele verkiezing van de GOED-fractie deel uitmaken. Daarnaast blijven ze lid van de partij CD&V en kunnen daarmee deelnemen aan andere (…) Lees het hele bericht

oppositie-blijft-bevoegdheidsoverdracht-bestrijden

Oppositie blijft bevoegdheidsoverdracht bestrijden

De gemeente- en OCMW-raad zijn vanavond in ongeveer een uur afgerond. Er stonden dan ook niet veel discussiepunten op de agenda. De meeste punten werden unaniem goedgekeurd. Alleen bij de behandeling van de bevoegdheidsoverdracht voor het vaststellen van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van de nominatief opgegeven overheidsopdrachten stemde de oppositie tegen. De oppositiepartijen verzetten zich al langer tegen de overdracht van allerlei bevoegheden naar het schepencollege omdat ze vinden (…) Lees het hele bericht

zondagvoormiddag-is-sint-janskapel-geopend

Zondagvoormiddag is Sint-Janskapel geopend

Op zondag 1 mei opent de Mariamaand. Voor de buurtwerking van de Sint-Janskapel - in het bos langs de Kapelstraat - is dat altijd weer een gelegenheid om de deuren van de kapel open te zetten. Zondag tussen 10 en 12 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen in het mooie kapelletje, om een kaars te branden of een gebedje te doen.

politie-neemt-twee-bromfietsen-in-beslag

Politie neemt twee bromfietsen in beslag

Dinsdag en woensdag hield de politie toezicht aan het Sint-Franciscuscollege omdat er klachten waren over gevaarlijk rijgedrag van jonge bromfietsers. Ze haalden hoge snelheden, reden kriskras over de rijbaan en slingerden tussen andere weggebruikers in. Tijdens de controle zijn twee bromfietsen onderschept die voldeden aan de beschrijving van de overtreders.  Beide bromfietsen waren opgedreven en reden te snel. Geen van beide bestuurders had het vereiste rijbewijs.  Aan (…) Lees het hele bericht

wie-niet-maait-wordt-beloond

Wie niet maait, wordt beloond

“Laat het gras maar groeien” … nooit gedacht dat Sam Gooris het gemeentebestuur nog zou inspireren, want ook Heusden-Zolder neemt deel aan ‘Maai Mei Niet’. Dat is een oproep om een maand lang geen gras te maaien. Dat geeft immers de kans aan de bloemen om te groeien en zo trekken we meer bestuivers als vlinders en bijen aan. Het gemeentebestuur geeft zelf het goede voorbeeld, maar wel op een aangepaste manier dit jaar: er zijn 6 locaties geselecteerd waar nog maar alleen in juni en september (…) Lees het hele bericht

ware-vrienden-zaterdag-op-promotoer-in-zolder

Ware Vrienden zaterdag op promotoer in Zolder

Zoals eerder gemeld zal de Koninklijke Harmonie De Waren Vrienden haar 150ste verjaardag vieren in het feestweekend van 6, 7 en 8 mei. Ze wil daar heel het dorp in betrekken, niet alleen met de vlaggen die overal uithangen maar ook met een muzikale uitstap als promotie nu zaterdag 30 april. De harmonie zal dan op vier verschillende plaatsen een concertje geven. Het begint om 13.30 uur met een eerste concert aan 't Weyerke. Om 14.30 vertrekt het gezelschap aan (…) Lees het hele bericht

femma-kon-eindelijk-nog-eens-een-feestje-bouwen

Femma kon eindelijk nog eens een feestje bouwen

Het mocht eindelijk weer voor de dames van Femma Eversel: feest vieren na 2 woelige coronajaren . Ook de festiviteiten van 100 jaar KAV-Femma 2 jaar geleden zijn immers niet kunnen doorgaan. Het werd nu dus een leuke avond en iedereen was content om mekaar weer eens te zien. (foto Rita Vanhove)

vogelringwerkgroep-bokrijk-blijft-actief-op-bovy

Vogelringwerkgroep Bokrijk blijft actief op Bovy

Het gemeentebestuur verlengt de verlengt de samenwerkingsovereenkomst met Vogelringgroep Bokrijk. De vogelringgroep beheert een 30-tal nestkastjes op Domein Bovy. De meeste van deze nestkastjes zijn mezenkasten, maar ook voor zwaluwen en uilen is er een plekje. De afgelopen jaren waren de meeste nestkasten bezet en hadden de vogelringers hun handen vol. (foto Stefan Was)

vragen-over-uw-energierekening

Vragen over uw energierekening?

Iedereen heeft tegenwoordig over de hoge energie- of eindafrekeningen. Loopt je contract af en overweeg je een wissel van leverancier? Hoe pak je dit aan? Kan je hulp gebruiken bij de uitvoering van de V-test? Het Sociaal Huis houdt zitdagen op 5 en 6 mei in het Sociaal Huis in Heusden. Specialisten van het Energiehuis voeren samen met inwoners de leveranciersvergelijkingstest (V-test) uit. Zij werken onafhankelijk van leveranciers. Energiezuinige tips, advies rond tussenkomsten en premies, krijg je er gratis bovenop.
Boek je afspraak via het Sociaal Huis – 011 45 61 50.

stefan-elsen-stelt-tentoon-in-kerkje-van-laak

Stefan Elsen stelt tentoon in kerkje van Laak

Kunstenaar (en muzikant) Stefan Elsen uit Heusden-Zolder stelt van 1 tot 15 mei tentoon in het kerkje van Laak in Houthalen. Onder de noemer 'Niets is voor altijd' tracht hij in zijn eigen beeldtaal toeschouwers te prikkelen of in vervoering te brengen, na te denken over wat was, is en zal zijn. "Door voorwerpen die eigen zijn aan de expositieruimte uit hun context te halen, door vervorming en verbranding, krijgt de vergankelijkheid een andere (…) Lees het hele bericht

fietser-van-de-week-zolderse-turndames

Fietser van de week: Zolderse turndames

Geen één maar liefst 6 fietsers van de week deze keer, namelijk de turndames van Zolder. De dames gaan elke dinsdag turnen in de sporthal van Zolder. Ze vinden het dan ook maar normaal dat als ze gaan sporten, ze ook hun verplaatsing doen met de fiets. Sommigen komen zelfs met de fiets van Koersel, die zijn dan uiteraard goed opgewarmd. En evenzeer nemen ze de fiets om te winkelen. Op de foto Marie-Paule Wijnands, Simone Ceyssens, Chantal Lachat, Anne-Marie Verboven, Beerten Rita en Maggy Vanspauwen. Ook een tip voor de fietser van de week? Dat kan hier.

de-kijk-van-richie-804

De kijk van Richie

En zo behaal je geen Michelinster maar een Bordeauxster.

academie-gaat-fluisteren-in-het-duister

Academie gaat fluisteren in het duister

Wie aan kasteel Meylandt passeert heeft wellicht al gezien dat daar al een tijdje de opbouw bezig is voor een nieuwe opluchtexpo. Leerlingen van de tekenacademie zullen er rond het mysterieuze thema ‘Gefluister in het duister’ hun werken tonen van 7 tot en met 22 mei. Iedere zaterdag en zondag kun je er ook deelnemen aan een spannende avontuurlijke zoektocht. Voor de zoektocht moet je reserveren via academie.be, deelnemen kost € 3 ter plaatse te betalen. De expo is open op maandag, dinsdag en donderdag van 16 tot 19 uur, woensdag van 13 tot 19 uur, zaterdag van 13 tot 22 uur en zondag van 10 tot 19 uur.

vandaag-gezien-370

Vandaag gezien

Jan Leijskens heeft de luxe om in eigen tuin straffe lentefoto's te kunnen maken. Zo krijgt hij de boomkikker op bezoek, en verder zie je daslook, vogelmelk en een paardenbloem in close-up.

fietsster-uit-heusden-zolder-gewond-in-genk

Fietsster uit Heusden-Zolder gewond in Genk

Vanmorgen rond 8.30 uur botsten een auto en een 39-jarige fietsster uit Heusden-Zolder in de André Dumontlaan in Genk. De fietsster is daarbij gewond geraakt

brian-en-luca-winnen-de-titel-voor-sv-zolder

Brian en Luca winnen de titel voor SV Zolder

Golfbiljart is een sport die niet zo vaak in de picture komt, maar nu hebben we hier kersverse kampioenen: Brian Gerits en Luca Doop - beiden aangesloten bij SV-Zolder Café Vijfershof - wonnen de titel in het duo hoog LGB. Ze speelden daarbij ervaren spelers één voor één naar huis en versloegen in de finale Guy Vandevoort en Frank Spirtius. Brian is trouwens ook de zoon van de uitbaters van 't Vijvershof en leeft dus bijna letterlijk tussen de golfbiljarts. 

tip-van-de-bib-steven-vromman

Tip van de bib: Steven Vromman

De bib tipt ons deze week Amor Mundi van Steven Vromman

Korte inhoud

“Had ik mijn geboortedag zelf mogen kiezen, dan was het ongetwijfeld een mooie lentedag in 1950 geworden. Een winnend lot, goed voor pakweg 75 probleemloze jaren. Doorgaans de fase van ‘de Grote Versnelling’ genoemd. Maar het universum had andere plannen met mij. Ik kwam op de wereld op een te warme zomerdag in 2025. Typisch. Mijn geboortedag trefzeker bij de start van het logische vervolg op de Grote Versnelling: de Grote Botsing.”

Een schets van hoe het met de Aarde zou kunnen aflopen als de mens op de huidige voet doorgaat met consumeren.  De auteur komt op 11 mei om 14 uur naar de bib voor een lezing.

neos-ging-haspengouws-fruitsap-proeven

Neos ging Haspengouws fruitsap proeven

In het kader van zijn reeks bedrijfsbezoeken was Neos Heusden-Zolder te gast bij het fruitverwerkend bedrijf PIPO in Bevingen-Sint-Truiden. Met een treintje, met fruitverwerker Piet Porreye als machinist op de tractor, reden ze door de nog even bloesemende boomgaarden en vernamen hoe tegenwoordig aan fruitteelt wordt gedaan, welke rassen populair zijn en hoe producten met grote vindingrijkheid aan de man worden gebracht. Fruitsappen PIPO heeft als streekproduct de internationale (…) Lees het hele bericht

op-18-mei-wereldfeest-op-lindeman

Op 18 mei Wereldfeest op Lindeman

Op woensdag 18 mei van 14 tot 17 uur zijn alle kinderen welkom op het Wereldfeest aan Wijkcentrum Lindeman. Ze kunnen zich uitleven tijdens workshops en dans- en sportinitiaties of genieten van muzikale verhalen. De Wijkwerking nodigt verschillende verenigingen uit om de kids  warm te maken om meer te bewegen, creatief te zijn of aan te sluiten bij een vereniging of een andere leuke vrijetijdsbesteding. De workshops zijn gratis. Voor 2 euro koop je een kaart waarmee je recht hebt op een heerlijk fris fairtradedrankje, een lekker stuk gebak en een mooi gadget. Ook de ouders kunnen deelnemen aan de workshops of genieten van lekkers in het fairtradecafé.

eerste-rondje-bestuur-volgende-maand-op-bovy

Eerste 'Rondje Bestuur' volgende maand op Bovy

Nu de coronabeperkingen achter de rug liggen, komt het gemeentebestuur op de proppen met zijn belofte om een alternatief voor de traditionele nieuwjaarsdrink te organiseren. Die was na meer dan 10 jaar aan vernieuwing toe. Het wordt een jaarlijks Rondje Bestuur. Telkens wordt het evenement in een ander dorp georganiseerd, de gemeente betaalt, de dorpsraden nodigen uit en organiseren het op hun manier. De eerste editie vindt plaats op 21 mei tussen 15 en 18 uur op de evenementenweide van Domein Bovy. Dorpsraad Bolderberg is gastheer en zorgt voor catering en animatie. Burgemeester en schepenen binden zich de schort voor en zullen de inwoners voorzien van een drankje en slaan een babbeltje over alles en nog wat. Muzikanten en straatartiesten begeven zich tussen de aanwezigen en zorgen voor een ontspannen sfeer.

weer-botsing-aan-rode-kruis

Weer botsing aan Rode Kruis

Het kruispunt van de Koolmijnlaan met de Rode Kruisstraat heeft zijn reputatie als brokkenpunt weer eer aan gedaan. Vanmiddag zijn daar drie auto's met elkaar in botsing gekomen. Gelukkig was er alleen materiële schade en vielen er geen gewonden. 

dieven-maken-buit-in-beukenstraat

Dieven maken buit in Beukenstraat

In de Beukenstraat is gisterennacht een inbraak gepleegd. De dieven waren binnengedrongen via een achtervenster en haalden binnen alles overhoop. Volgens de bewoners hebben ze juwelen, schoenen en horloges gestolen. Uit de Koolmijnlaan kwam de melding dat de nummerplaat van een scooter werd gestolen. En zatedagavond zijn politie en brandweer naar de Kanunnik Davidlaan uitgerukt waar een aantal spullen in een speeltuintje in brand stonden.

anuschka-vanavond-in-lady-truckers

Anuschka vanavond in Lady Truckers

In Lady Truckers op VTM 2 vanavond verschijnt Anuschka Vandenbroeck uit Heusden-Zolder. Ze is 41 en nog maar 5 jaar trucker. Voordien was ze verzorgende. Maar nu rijdt ze dagelijks met haar truck naar Duitsland om een lading bomen op te halen in een bos. Ze moet de juiste locatie zoeken aan de hand van coördinaten en haar rijkunsten bovenhalen op smalle, onverharde en soms steile wegen. De job is niet zonder risico’s: “Als we bruusk moeten remmen, kan het zijn dat de bomen (…) Lees het hele bericht

tweede-dag-was-ook-succes-bij-mustang-fever

Tweede dag was ook succes bij Mustang Fever

Ook vandaag brulden weer de motoren van de Mustangs in de Schaapsweg en bij uitbreiding in de rest van Heusden-Centrum. Er daagden opnieuw veel liefhebbers op voor Mustang Fever. De blikvanger reed evenwel niet op de weg maar vloog door de lucht: de North American AT-6D Texan, een toestel uit 1942.

duitsers-domineren-het-zijspangebeuren

Duitsers domineren het zijspangebeuren

Eindelijk konden de speedwaymotoren weer ronken op Helzold. De zijspannen stonden vandaag centraal. Het werd vooral een Duitse aangelegenheid want na de verschillende manches ging de overwinning naar het duo Fabian Müller-Peter Maurer voor hun landgenoten Mike Kolb-Nadin Löffler en David-Kolb-Patrick Herbst. Bij de internationalen won de Oostenrijker Daniel Gappmaier, bij de nationalen de Nederlander Nynke Sijbesma en de 125 cc was een puur Nederlands onderonsje met als snelste Niek Meijerink. (foto's Stephan Volders)

erfgoeddag-was-een-reusachtig-gebeuren

Erfgoeddag was een reusachtig gebeuren

Op deze Erfgoeddag stond ZLDR Luchtfabriek in het teken van de reuzen. Bezoekers konden er kennismaken met de reuzen van Heusden-Zolder en met Reuzen in Vlaanderen. Daarnaast leerden jonge bezoekers hoe reuzen gemaakt worden en ze konden daarbij hun eerste stappen in de praktijk zetten. En 't was naar verluidt reuzenplezant. (foto's Julien Maebe)

bmw-domineert-uithoudingsrace

BMW domineert uithoudingsrace

Op Circuit Zolder was er vandaag de tweede dag van de Goodyear Challenge. Blikvanger was de NES500 of National Endurance Series, een race over drie uur. BMW M4 GT 4 bekleedde de eerste twee plaatsen met Arpad-Lengyel en Luther-Kortüm. Henriksen-Vodder konden voor Audi de eer redden op de derde plaats in een Audi RS3 TCR.

zolder-a-verliest-van-kiewit-zolder-b-wint-derby

Zolder A verliest van Kiewit, Zolder B wint derby

In de eerste provinciale van het basketbal heeft Zolder A met 69-62 verloren bij staartploeg Kiewit B. In de tweede provinciale won Zolder B de derby bij Heusden met 52-66. In de derde afdeling won leider Zolder D autoritair de topper tegen Baclo Lommel met 73-45.

alleen-bolderberg-wint-2

Alleen Bolderberg wint

In de tweede provinciale A van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder thuis een 1-3 verlies tegen Park Houthalen moeten slikken. Bolderberg won met 3-1 van RC Reppel en Anadol speelde 2-2 gelijk bij ESK Leopoldsburg.

heusden-scoort-16-keer-in-gingelom

Heusden scoort 16 keer in Gingelom

In de vierde provinciale C van het voetbal heeft SK Heusden 06 op een gigantische manier uitgehaald bij Gingelom, het werd daar liefst .... 1-16.

massa-daagt-op-voor-stoet-van-de-slamridders

Massa daagt op voor stoet van De Slamridders

De eerste carnavalstoet van De Slamridders sinds 2019, én één van de weinige stoeten van dit jaar trok een menigte naar Heusden-Centrum. Het weer zat dan ook volledig mee. In de meeste straten waar de stoet voorbijtrok stond het publiek rijen dik. In het totaal namen 35 wagens uit de ruime regio deel aan de stoet, ze werden bij hun vertrek geschouwd door prinses An, hofdame Liesbeth en jeugdkeuzer Yanno. De sfeer zat er dan ook meteen goed in en dat bleef zo langs heel het traject.

zeker-1-000-wandelaars-op-wandeldag-in-eversel

Zeker 1.000 wandelaars op wandeldag in Eversel

Wandelsport Vlaanderen en Wandelend Paal hebben het echt wel getroffen met het weer vandaag voor 'Vlaanderen Wandelt Lokaal'. Zoals aangekondigd is Eversel het ankerpunt voor heel Vlaanderen vandaag, een eer die de organisatoren van Wandelend Paal kregen naar aanleiding van hun gouden jubileum. Rond de middag zat het aantal wandelaars al in de buurt van de 1.000. Als ankerpunt had in Sint-Baaf ook een VIP-ontvangst plaats, met niet alleen de (…) Lees het hele bericht

aanschuiven-voor-de-open-schooldag-in-sfc

Aanschuiven voor de open schooldag in SFC

Voor de ingang van het Sint-Franciscuscollege stond vanmorgen al een gigantisch lange rij, geïnteresseerd leerlingen voor volgend schooljaar en hun ouders. De traditionele open schooldag is elk jaar weer een voltreffer. Jongeren en ouders kunnen er dan kennismaken met de schoolgebouwen, de lessenroosters, de praktijklokalen, en uiteraard een babbeltje slaan met directie, leerkrachten en leerlingen die al wat ervaring in het SFC hebben. 

33-vogels-gehoord-tijdens-natuurpuntwandeling

33 vogels gehoord tijdens Natuurpuntwandeling

Natuurpunt Heusden-Zolder trok er vanochtend om half 7 al op uit met een groep natuurliefhebbers voor een vroege vogelwandeling onder deskundige leiding van Jan Kenens. En 't was niet voor niks: liefst 33 (!) verschillende vogels konden ze herkennen.  Nadien bood Natuurpunt Heusden-Zolder de wandelaars gratris koffiekoeken en drank aan. (foto's Koen Matthys)

werken-in-terlaemenlaan-vorderen-goed

Werken in Terlaemenlaan vorderen goed

De werkzaamheden in de Terlaemenlaan schieten goed op, het weer is uiteraard ook een meevaller. De topasfaltlaag is aangebracht, op de rijweg zijn ook al de belijningen te zien. Vanmorgen waren de wegenwerkers bezig met de verdere afwerking, zoals het opvullen van de uitzetvoegen

144-fietsers-langs-de-brandweerkazernes

144 fietsers langs de brandweerkazernes

Aan de fietstocht langs de brandweerposten van Tsjik Tsjak Volle Bak hebben uiteindelijk 144 fietsers deelgenomen. Voor de begeleide rit waren er een 60-tal deelnemers. Zij reden in kolonne met motards van de federale politie en officiële volgwagens van Deceuninck die morgen worden ingezet voor Luik-Bastenaken-Luik. De deelnemers werden verwend met bananen, sinaasappelen, suikerwafels, sportdranken en -repen.

rc9-dames-zetten-opmars-verder-zonder-reserven

RC9-dames zetten opmars verder, zonder reserven

De rugbydames van RC9 maakten vandaag hun verplaatsing naar Hamme ... zonder reservespelers. De match begon goed voor Heusden-Zolder want het kon al snel een voorsprong van 0-15 opbouwen. Hamme kwam later op gang maar ze kwam nooit op voorsprong. RC9 won de wedstrijd met 12-29 en komt daarmee op de 4de plaats in het klassement. Opmerkelijk, want in november stonden de dames nog helemaal onderaan, tiende.

sidecars-maken-het-mooie-en-stoffige-weer

Sidecars maken het mooie en stoffige weer

Ook op Helzold zijn de mensen van de Speedway Club in hun nopjes want voor het eerst sinds lang kunnen ze weer speedwayraces organiseren. En het is meteen een spectaculair weekend want de sidecars of zijspannen staan centraal, en dat is nog altijd een extraatje voor de toeschouwers. Vandaag waren er de vrije trainingen, waarbij al heel wat stof gevreten werd. Morgenvroeg beginnen de kwalificaties en rond de middag de races. Ben je van Heusden-Zolder? Breng dan je identiteitskaart mee voor gratis toegang. 

amerikaanse-flikkenbakken-op-mustang-fever

Amerikaanse flikkenbakken op Mustang Fever

Eindelijk ...  voor het eerst sinds 2019 klinkt het typisch motorgebrul van de Mustangs weer door de Heusdense luct. Vandaag en morgen heeft de 20ste editie van Mustang Fever plaats in en rond de Schaapsweg. Vanuit binnen- en buitenland kwamen de liefhebbers met hun prachtige wagens afgezakt, ook al om later op de dag een gezamenlijke rondrit te maken. Opvallend dit jaar zijn de originele Amerikaanse politiewagens, zelfs met echt uitziende highway patrol cops. Boetes geven ze (…) Lees het hele bericht

vooral-mooie-historische-wagens-op-het-circuit

Vooral mooie historische wagens op het circuit

Op Circuit Zolder hebben vandaag en morgen de Goodyear Racing Days plaats. Daar zie je vooral historische racewagens aan het werk, prachtige bolides. Jammer dat er vandaag zo weinig toeschouwers waren om daarvan te genieten. De uitslagen vind je hier. Na de race van de  'Classic Masters & Alfa Romeo Challenge' werd ter plekke een “parc fermé” geïmproviseerd tussen de geparkeerde wagens. De winnaar zette na de race zijn wagen gewoon stil na een extra rondje door de paddock.

sportieve-fietsers-langs-de-brandweerposten

Sportieve fietsers langs de brandweerposten

Het was vandaag druk aan de brandweerkazerne. Heel wat sportieve fietsers waren op de uitnodiging van Geert Roosen en Tom Naômé - Team Tsjik Tsjak Volle Bak - ingegaan om mee te komen fietsen langs de kazernes van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Sommigen kozen voor de 'kleine' toer van 70 km langs de brandweerposten in West-Limburg, de dappersten gingen voor de grote interventie en fietsten langs alle kazernes van de zone inclusief die van Borgloon, (…) Lees het hele bericht

titel-wenkt-voor-wieze-boys-a

Titel wenkt voor Wieze Boys A

In de eerste afdeling van het bedrijfsvoetbal heeft VK Wieze Boys A met 5-1 gewonnen van Vini's. Op één speeldag van het einde komt Wieze Boys zo mee op kop met een gewonnen wedstrijd meer en neemt dus een belangrijke optie op de titel.

25-markante-bomen-in-kaart-gebracht

25 markante bomen in kaart gebracht

De burgerbeweging Toekomst Telt en het Team Leefmilieu/Groen van de gemeente hebben samen met 25 markante bomen op publieke plaatsen in Heusden-Zolder in kaart gebracht. Elke boom werd op 5 verschillende wijzen opgemeten. Ze krijgen later een zichtbare tree tag (via een gespecialiseerd boomverzorgingsbedrijf) met alle info over de boom en de positieve effecten als zuurstoflevering en stofafvang. Het is de bedoeling passanten meer bewust te maken van de waarde van oude bomen. Hierbij alvast drie bekende exemplaren. Weet je waar ze staan en om welke soort het gaat? Stuur je antwoord naar ToekomstTelt[!]gmail.com.

neos-fietste-in-het-gebied-van-de-mangelbeek

Neos fietste in het gebied van de Mangelbeek

De Neosleden proberen maandelijks een lokale fietstocht te maken. Deze keer fietsten ze over de knooppuntenroute door het mooie natuurlandschap van de Mangelbeek. (foto Trudo Groffi)

de-kijk-van-richie-803

De kijk van Richie

Je kunt van alles proberen.

portefeuille-uit-auto-gestolen

Portefeuille uit auto gestolen

Onder de Poort is vanmiddag een diefstal uit een auto gebeurd. Onbekenden gingen daar aan de haal met een portefeuille die in de auto was blijven liggen. Over de inhoud ervan is niets bekend.

volgende-donderdag-ocmw-en-gemeenteraad

Volgende donderdag OCMW- en gemeenteraad

Op donderdag 28 april vergaderen de OCMW- en gemeenteraad om 19 uur in het gemeentehuis. De gemeenteraad bevat momenteel 33 punten in openbare zitting. Daarbij gaat het om heel wat personeelsaangelegenheden bij politie en onderwijsinstellingen en om de rekeningen van de kerkfabrieken. De raad moet ook de toelages aan en overeenkomsten met organisaties in de sociale economie goed te keuren. 

in-beekbeemden-weten-ze-wat-solidariteit-is

In Beekbeemden weten ze wat solidariteit is

In Beekbeemden stond solidariteit centraal. Tijdens een interlevensbeschouwelijk project rond dat thema gingen de leerlingen van de lagere school in gemengde groepjes luisteren naar de betekenis van  'solidariteit' in elke levensbeschouwing. Van daaruit werkten ze verder aan twee doelen: zich samen inzetten voor  mensen in moeilijke situaties, in dit geval Oekraïne, en er voor zorgen dat alle leerlingen zich goed voelen op school via een (…) Lees het hele bericht

doorbraaklening-laat-alfa-zet-verder-groeien

Doorbraaklening laat Alfa-Zet verder groeien

Alfa-Zet in Heusden-Zolder, het bedrijf achter de slimme softwareoplossingen voor allerhande betaal- en reservatiesystemen, krijgt een Doorbraak-lening van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, VLAIO Team Bedrijfstrajecten en UHasselt. Zo'n Doorbraak-lening is een combinatie van risicokapitaal en subsidies voor kmo’s die willen verduurzamen, digitaliseren en/of internationaliseren. Alfa-Zet is het bedrijf van Marc Strackx, het is dé expert op vlak (…) Lees het hele bericht

29-activiteiten-in-de-mijnstreek-op-erfgoeddag

29 activiteiten in de Mijnstreek op Erfgoeddag

Zondag is het opnieuw Erfgoeddag, deze keer duikt hij onder het motto ‘Erfgoeddag maakt school!’ in het rijke schoolleven en -verleden. ECRU Erfgoed heeft een specifiek programma uitgewerkt voor de 6 gemeenten in de mijnstreek met liefst 29 activiteiten op 24 locaties. Zo zijn er ook dit jaar weer verschillende tentoonstellingen, rondleidingen, workshops en demonstraties. Verschillende erfgoedorganisaties tonen unieke collectiestukken en fotomateriaal uit het (…) Lees het hele bericht

het-parcours-van-de-carnavalstoet-zondag

Het parcours van de carnavalstoet zondag

Zondag trekt de carnavalstoet van De Slamridders door de straten van Heuden. De stoet wordt vanaf 12 uur gevomd op het Koning Boudewijnplein waar hij om 14.11 uur vertrekt. Vervolgens gaat het via Kapelstraat, St.-Jansstraat, Veenderweg, St.-Jansblok, G. Gezellelaan, P. Van Mierlolaan, Sportalaan, Cijnshofstraat, Mispad, Max Van Melbeekstraat, Kloosterstraat, J.M. Huybrechtsstraat, Kruiswegstraat, Brugstraat, St.-Willibrordusplein, Rectorstraat terug naar het  Boudewijnplein voor de ontbinding. In de feesttent is er nadien nog muziek en ambiance.

belcar-huldigt-de-winnaars-van-twee-jaar

Belcar huldigt de winnaars van twee jaar

Eindelijk konden op Circuit Zolder de laureaten van de Belcar gevierd worden, niet alleen van het seizoen 2021 maar ook van 2020, wat voordien door corona onmogelijk was. De laureaten werden verwelkomd door circuitvoorzitter Jacques Heynen en hoorden van directeur Harry Steegmans een verwachtingsvolle voorbeschouwing bij dit jaar. De bekers werden uitgereikt voor de verschillende klassen. Eveline Maes mocht naar huis met de ladies Trophy, Brent Verhyen was de beste junior in de categorie (…) Lees het hele bericht

pk-carsport-mikt-op-ervaring-en-bv-s

PK Carsport mikt op ervaring en BV's

Op Circuit Zolder heeft het Limburgse team PK Carsport zijn wagens en rijders voor  het Belcar Endurance Championship 2022 voorgesteld. Het team zet twee wagens in twee klassen in: een Audi R8 LMS GT2 in de GTA-topklasse en een BMW M2 CS in de TA-categorie. De Audi zal bestuurd worden door Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin. De Audi brengt een BV-team samen met  Andy Peelman, Junior Planckaert en Jurgen Van den Broeck. Beide teams starten met podiumambities. Ook een aantal andere teams was gisteren present op een testdag. (foto's Dirk Dekens)

veel-belangstelling-voor-boek-van-stijn-vranken

Veel belangstelling voor boek van Stijn Vranken

Heel wat volk vanavond in Muze waar Stijn Vranken zijn debuutroman'Een bepaalde dag in het leven van iedereen' voorstelde. Otto-Jan Ham bracht een ludieke inleiding , gaf daarbij een aantal steken onder water, maar eigenlijk kwam hij gewoon getuigen dat het een spannend boek is. Het verhaal handelt over een kabinetsmedewerker, arbeider, zanger, vastgoedmagnaat, schoondochter, veiligheidsagent, poolreiziger en zieneres die elk hun Valentijnsdag 1990 beleven. De ene bereidt (…) Lees het hele bericht

8-maal-teveel-cadmium-in-bodem-rond-remo

'8 maal teveel cadmium in bodem rond Remo'

Buurtbewoner Aldo Rizutto van Lindeman heeft samen met Jef Lingier uit Houthalen  een bodemstaal in de nabijheid van het Remostort laten onderzoeken bij de Bodemkundige Dienst van België. Het staal werd op 23 maart op 5 cm diepte genomen. Uit de analyse blijkt dat er een hoog gehalte cadmium in de bodem zit: 19,2 dat is bijna 8 maal de richtwaarde van 2,5. De Bodemkundige Dienst heeft daarover vandaag de gemeente (…) Lees het hele bericht

bij-neos-zitten-goede-quizzers

Bij Neos zitten goede quizzers

Neos Heusden-Zolder heeft een eigen quizploeg: Heuszo. En die had zich niet alleen gekwalificeerd voor de provinciale finale van de Neos-quizzen, ze behaalde er ook nog de tweede plaats. Op 22 ploegen ... (foto Trudo Groffi)

terlaemenlaan-pas-volgende-vrijdag-volledig-open

Terlaemenlaan pas volgende vrijdag volledig open

Nog even een update van de werkzaamheden in de Terlaemenlaan. Zoals aangekondigd zal die vanaf morgenavond tot maandagmorgen 6 uur in beide richtingen afgesloten zijn voor de aanleg van de definitieve asfaltlaag. De op- en afritten 27 (Circuit Zolder) zijn afgesloten, net als de carpoolparking. Maandagmorgen mag het verkeer opnieuw in één richting van Bolderberg richting Boekt over de weg, in de andere richting en voor fietsers geldt nog de omleiding. Als alles volgens plan verloopt zullen pas vrijdagavond 29 april de beide rijrichtingen en de fietspaden volledig opengaan. Het duurt dus wat langer omdat de aannemer nog wat afwerkingen moet doen.

kreabo-duikt-in-de-waanzin

Kreabo duikt in de waanzin

Zoals heel wat andere theatergezelschappen neemt ook Kreabo de draad weer op na een gedwongen rustperiode.De komende dagen speelt het gezelschap vier keer 'Duik in de waanzin' van Lode Ansoms in een regie van Andy Van Nuffel. Het is een beklijvend stuk over druggebruik dat toont hoe een persoonlijke ontsnapping uit de prestatiemaatschappij misschien niet zo persoonlijk blijft. Als Guido Lempereur de nieuwe bovenbuur van (…) Lees het hele bericht

ze-zijn-er-bijna-klaar-voor

Ze zijn er bijna klaar voor

Heeft de politie van Heusden-Zolder nieuwe motoragenten? Het zou best kunnen al is het nog enkele jaren wachten op hun indiensttreding. Vandaag meldden zich blijkbaar al heel wat kandidaten tijdens het bezoek dat de gemotoriseerde politie aan basisschool 't Molenholleke bracht. 

ook-in-ubbersel-maakten-ze-zaadbommetjes

Ook in Ubbersel maakten ze zaadbommetjes

Uiteraard konden de kleuters van het wijkklasje van De Toverfluit in Ubbersel niet achterblijven bij het maken van zaadbolletjes. Met zijn allen maakten ze vandaag 180 zaadkogeltjes, de kleuters van juf Esmeralda vormen niet voor niets een MOS-klasje. De totale teller staat nu op 1.671 kogels. Dat gaat knallen in de natuur. 

wordt-het-weer-een-rijk-vlinderseizoen

Wordt het weer een rijk vlinderseizoen?

Afwachten of we de komende maanden weer zoveel vlinders zullen spotten als vorig jaar, maar Wendy Vanhoudt kwam op de mijnterril alvast een koninginnenpage tegen. 

eversel-is-centraal-wandelpunt-voor-vlaanderen

Eversel is centraal wandelpunt voor Vlaanderen

Onder het motto #iedereenwandelt organiseert Wandelsport Vlaanderen vzw nu zondag Vlaanderen Wandelt Lokaal. Met wandelingen in 41 steden en gemeenten wil de organisatie iedereen - jong en oud, leden en niet-leden - laten proeven van de wandelsport. Daarom zullen er wandelingen op ieders maat zijn, alle wandelingen gaan grotendeels door de natuur en zijn bewegwijzerd. Er wordt gemikt op minstens 25.000 deelnemers. (…) Lees het hele bericht

dronken-bestuurder-is-rijbewijs-kwijt-na-botsing

Dronken bestuurder is rijbewijs kwijt na botsing

Vandaag zijn twee verkeersongevallen gebeurd in Heusden-Zolder. Vanmiddag viel in de Graaf de Theuxlaan één gewonde toen drie auto's achter op elkaar inreden. De gewonde is een vrouw uit Genk. Eén van de betrokken bestuurders had gedronken, zijn rijbewijs is ter plaatse ingetrokken. Later deze namiddag zijn in de Nieuwstraat twee auto's gebotst. Daar bleef het beperkt tot materiële schade. 

heusdense-juwelen-voor-20ste-mustang-fever

Heusdense juwelen voor 20ste Mustang Fever

Zoals we al eerder meldden, vindt volgend weekend in en rond de Schaapsweg de 20ste editie van Mustang Fever plaats. Daarvoor heeft The Mustang Garage de handen in elkaar geslagen met ypsilon by Liza Gernaey, de juweelontwerpster die op een steenworp afstand woont en werkt.  Zij brengen samen 4 handgemaakte kettingen op de markt, verkrijgbaar in zilver en goud, om alle Mustangliefhebbers de kans te geven hun favoriete automerk dicht bij het hart te dragen. (…) Lees het hele bericht

tg-maastricht-speelt-morgen-meeuw-van-tsjechov

TG Maastricht speelt morgen 'Meeuw' van Tsjechov

Morgenavond om 20.15 speelt Toneelgroep Maastricht 'Een meeuw' in de schouwburg van CC Muze. Het gaat inderdaad om het bekende stuk van Anton Tsjechov, dat een moderne interpretatie kreeg van regisseur Michel Sluysmans en auteur Ilja Leonard Pfeijff. Het is een ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, generatieconflicten en tonnen liefdesverdriet. 'Een meeuw' werd in thuisland Nederland onthaald op een regen aan vier- en vijfsterrenrecensies. Er zijn nog tickets beschikbaar voor de opvoering van morgen. (Foto Ben van Duin)

buitenspeeldag-op-bovy-overrompeld-door-kinderen

Buitenspeeldag op Bovy overrompeld door kinderen

Domein Bovy werd vandaag zowat overrompeld door kinderen met of zonder ouders, want eindelijk kon de lang geplande grootse Buitenspeeldag plaatsvinden. Ze kinderen konden kiezen uit een enorm aanbod aan spelletjes, maar ook aan sport waarvoor verschillende lokale sportclubs en andere verenigingen de handen uit de mouwen staken. Springkastelen, ballenbaden, ...En uiteraard waren AAP en NEL ook van de partij. Dat brede aanbod en met het mooie weer maakten er een enorm meevaller van. (foto's Roger Convents)

code-oranje-in-de-natuurgebieden-3

Code oranje in de natuurgebieden

Het aanhoudende droge weer laat zich ook voelen in de Limburgse natuur. Er is verhoogd risico op bos- en heidebrand en daarom geldt vanaf nu code oranje. Roken is dus verboden in de bos- en natuurgebieden, uiteraard ook vuur maken en er wordt gevraagd om kinderen niet zonder toezicht in de natuur te laten. Wat het Agentschap Natuur en Bos betreft gelden de beperkingen in Heusden-Zolder in de gebieden Helderbeek-Voort, Helderbeekvallei-terril, De Wijers, Mangelbeekvallei, Op den (…) Lees het hele bericht

nieuwe-celstraf-voor-schutter-in-mijnwerkerslaan

Nieuwe celstraf voor schutter in Mijnwerkerslaan?

De man die in de vroege ochtend van 14 juli vorig jaar een aantal schoten uit een pistool had gelost in de Mijnwerkerslaan, krijgt daarvoor mogelijk een stevige straf. De aanklager eiste vandaag in de rechtank 10 maanden cel en 1600 euro boete. De 30-jarige inwoner van Heusden-Zolder is geen onbekende voor het gerecht. Hij had pas enkele dagen voor de feiten de gevangenis mogen verlaten.Daarop was hij op café geweest en nadien had hij vanuit een rijdende auto (…) Lees het hele bericht

prinses-an-kan-eindelijk-de-scepter-zwaaien

Prinses An kan eindelijk de scepter zwaaien

Dit weekend kan prinses An I van De Slamridders, samen met hofdame Liesbeth, eindelijk schitteren voor eigen volk. Meer dan twee jaar na haar aanstelling, heeft ze heel wat afgelastingen moeten meemaken, maar de voorbije periode kon ze samen met haar gezelschap al in verschillende stoeten aantreden. Maar dit weekend is het dus in Heusden te doen. Zaterdag om 14.11 begint in de feesttent op het Sint-Willibrordusplein de kindernamiddag. De Kids Disco Show zorgt voor dans, (…) Lees het hele bericht

zo-kan-het-ook-kinderdagverblijf-windekind

Zo kan het ook: Kinderdagverblijf Windekind

Kinderdagverblijf Windekind In Zolder, vlakbij ’t Weyerke, heeft vorig jaar een klassiek fietsenrek vervangen door een overdekte fietsstalling. Fietsen en ook een complete fietskar staan hierdoor droog en vlakbij de ingang. Het zet de medewerkers en bezoekers alleen maar aan tot nog meer fietsen. 
Wil je een nominatie indienen voor “Zo kan het ook”? Dit kan hier

stijn-vranken-stelt-zijn-debuutroman-voor

Stijn Vranken stelt zijn debuutroman voor

Nu donderdag om 20 uur stelt Stijn Vranken zijn boek ''Een bepaalde dag in het leven van iedereen' voor in CC Muze. Stijn Vranken is van hier en woont in Boekt, hij werkt voor productiehuis Woestijnvis. In zijn debuutroman beschrijft hij hoe 8 totaal uiteenlopende personages op 14 februari 1990 hun Valentijn beleven. Hij schets gebeurtenissen die zich al dan niet echt afspeelden, in een paringsdans van realiteit en fictie. De avond begint met een verwelkoming door (…) Lees het hele bericht

kwb-zamelt-fietsen-in-voor-bewoners-opvangcentrum

KWB zamelt fietsen in voor bewoners opvangcentrum

Alle KWB-afdelingen in Heusden-Zolder zijn samen gestart met een inzamelingsacctie van fietsen voor het Rode Kruisopvangcentrum in de Kapelstraat. Er zijn asielzoekers die willen werken maar door gebrek aan vervoersmiddelen of een fiets geraken ze niet of moeilijk op hun werk. En voor korte verplaatsingen naar bijvoorbeeld gemeente of andere instellingen zijn ze aangewezen op vrijwilligers of het opennbaar vervoer. De KWB probeert het tekort aan fietsen op te vangen met deze (…) Lees het hele bericht

toch-nog-rozen-uit-oekraine-weggeraakt

Toch nog rozen uit Oekraïne weggeraakt

Terwijl in Oekraïne letterlijk alles en iedereen gebombardeerd wordt, weet Michel Oyen van de Rozenkring toch nog positief nieuws te melden. Kordes Rosen, hoofdsponsor van de Rozenkring, nam het initiatief om zijn rozenkweker en zijn personeel in Oekraïne een hart onder de riem te steken. Terwijl heel hun afzet letterlijk in rook opgaat, zijn ze erin geslaagd om een partij rozen uit Oekraïne veilig naar Duitsland te transporteren en zo te verspreiden. In enkele uren tijd was heel de voorraad uitverkocht. Oekraïne herbergt de grootste kwekerijen van Europa en de bloem is er erg populair. 

coronacijfers-blijven-verder-dalen

Coronacijfers blijven verder dalen

In een week tijd zijn alweer 65 coronabesmettingen minder vastgesteld bij inwoners van Heusden-Zolder. Het waren er nu nog 212, de dalende trend blijft zich gelukkig dus doorzetten. Het gemiddelde is ook verder gezakt naar 626 per 100.000 inwoners. 12.450 inwoners zijn sinds de uitbraak van de pandemie positief getest.

beekbeemden-heeft-mobiele-luchtreinigers

Beekbeemden heeft mobiele luchtreinigers

Vijf verschillende klassen van de gemeentelijke basisschool Beekbeemden hebben  vandaag twee mobiele luchtreinigers gekregen.  De plaatsing ervan kadert binnen een wetenschappelijk onderzoek van professor Bert Blocken, met ondersteuning van het virologisch lab van Marc Van Ranst. De toestellen zijn niet alleen nuttig in de strijd tegen virussen en bacteriën, ze leveren daarnaast een positieve bijdrage aan de vermindering van fijn stof of gras-en boompollen. De gemeente investeerde 7.500 euro in de toestellen.

de-kijk-van-richie-802

De kijk van Richie

't Is vandaag Limburgdag, omdat de provincie 183 jaar geleden ontstond. Het Verdrag van Londen splitste toen 'groot Limburg' in twee delen. 

gele-wijk-op-paaswandeling-in-viversel

Gele wijk op paaswandeling in Viversel

De inwoners van de gele wijk in Viversel bliezen op Paasmaandag verzamelen voor een mooie wandeling door het dorp en de bossen van Viversel. Na de wandeling konden de kinderen paaseieren rapen in de tuin van De Halte en werd met een koffie, biertje of frisdrank gratis taart en gebak aangeboden. (foto's Stephan Hulsmans)

aanhangwagen-gekanteld-op-snelweg

Aanhangwagen gekanteld op snelweg

Vanmorgen even over 6 uur is op de E314 richtng Lummen ter hoogte van Terlaemen een grote aanhangwagen gekanteld. Daarbij werd de bestelwagen waar die aan bevestigd was, letterlijk omhoog getild. Ambulance en politie kwamen ter plaatse, maar er vielen geen gewonden. (foto's Geert Schops)

tip-van-de-bib-1

Tip van de bib: Alice Oseman

De boekentip van deze week is Heartstopper van Alice Oseman. Het gaat om het eerset deel in een vijfdelige graphic novel-reeks

Korte inhoud

Charlie (14) wordt verliefd op rugbyspeler Nick (16). Charlie denkt dat iedereen intussen wel weet dat hij op jongens valt en is ervan overtuigd dat Nick hetero is. De twee worden langzaamaan vrienden. Of gebeurt er ook iets anders?

baseballtrofeeen-naar-boekt-en-zolder

Baseballtrofeeën naar Boekt en Zolder

Vandaag was er het traditionele baseballtornooi tussen de jeugdverenigingen van Heusden-Zolder. Traditiegetrouw gaan ze diep voor de felbegeerde beker. Uiteindelijk konden bij de jongens Chiro Boekt en KAJ Eversel zich voor de finale plaatsen, de beker ging mee naar Boekt. Bij de meisjes verkaste de trofee naar Zolder, want het was Chiro Zolder dat sterker was dan Chiro Boekt.

boekt-leek-een-beetje-provence-vandaag

Boekt leek een beetje Provence vandaag

In Boekt verzamelden vandaag petanquespelers uit heel Vlaanderen voor de Vlaamse jeugdkampioenschappen. In verschillende leeftijdscategorieën namen ze het tegen elkaar op, onder leiding van een scheidsrechter met de meter bij de hand, want soms kwam het aan op millimeters. Het mooie weer zorgde ervoor dat het vooral aan de buitenterreinen een gezellige boel was. Want bij petanque is het nevengebeuren en de verbroedering even belangrijk. Boekt was een klein beetje Provence vandaag. (foto's David Amgad)

wieze-boys-a-wint-beker-na-strafschoppen

Wieze Boys A wint beker na strafschoppen

Na een beklijvende bekerfinale op het terrein van Barcelona in Genk heeft VK Wieze Boys A de beker in het Limburgse bedrijfsvoetbal gewonnen. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 tegen rivaal Century uit Hasselt. Dan kwamen er strafschoppen, en die verliepen ook al gelijkopgaand. Tot Wieze Boys uiteindelijk de beslissende omzette en het 6-5 werd. De ontlading was groot en hoe laat de festiviteiten zullen stoppen, weet op dit moment niemand. 

nog-een-kabouterhuisje-erbij-aan-de-mangelbeek

Nog een kabouterhuisje erbij aan de Mangelbeek

Vanmorgen stond plots weer een nieuw kabouterhuisje aan de Mangelbeek. Deze keer ter hoogte van de Molenstraat. Er staan vier kabouters bij, welingelichte bronnen spreken van Poelmennekes. Het is al de tweede kabouterverkaveling in de Mangelbeekvallei, naast de bestaande dichter bij Meylandt. Hopelijk kan de gemeente-administratie nog volgen met al die verkavelings- en bouwvergunningen. Tenzij de kabouterkes daar het werk gaan doen ...

zaterdag-brandweerlus-voor-kom-op-tegen-kanker

Zaterdag brandweerlus voor Kom Op Tegen Kanker

Vorig jaar gavan Geert Roosen en Tom Naômé de aanzet tot de eerst deelname van team Tsjik Tsjak Volle Bak aan de 1.000 km tegen Kanker. Die 1.000 km wordt traditiegetrouw in het weekend van Hemelvaart betwist, en ook dit jaar zullen ze van de partij zijn. Maar nu zaterdag  krijgen ze de steun van Gert om  binnen de hulpverleningzone Zuid-West Limburg de brandweerlus voor Kom Op Tegen Kanker te organiseren. De deelnemers kunnen kiezen tussen 70 of 150 km. 70 km (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-369

Vandaag gezien

Vroeger werd in de paasdagen het luchtruim gemonopoliseerd door klokken met eieren, maar tegenwoordig zie je in het gebied van De Wijers ook al eens een visarend met een dikke vis overkomen. Wellicht bedoeld voor zijn paasbuffet. (foto Cedric Vancluysen)

fred-klee-en-band-zijn-klaar-voor-be-mine-blues

Fred Klee en band zijn klaar voor be-MINE Blues

In het MuzeCafé speelde zondagavond Fred Klee & The Southern Rumble als laatste van de Sunday Evening Blues concerten van dit voorjaar. Klee en co zetten het café in vuur en vlam, hij omringt zich dan ook met een stel muzikanten die elders ook al hun sporen verdiend hebben. En het viel niet eens te merken dat de band door corona amper samen had kunnen repeteren. Ze brachten een stevige set doorspekt met zinderende solo's. Een voorsmaakje voor be-MINE Blues waar ze op 12 juni op de affiche staan. (foto's Hans Put)

vooral-onze-jongeren-deden-het-goed

Vooral onze jongeren deden het goed

Na de twee belangrijkste dagen van de Europacup BMX kan een positieve balans opgemaakt worden met vier Belgische overwinningen bij de jongeren in de UCI-categorieën: Wannes Magdelijns haalde het in de twee manches bij de jongens-juniores, met daarnaast ook Belgische zeges voor  Aiko Gommers (meisjes-juniores in de eerste manche) en voor Mathijn Bogaert (mannen-U23 in de tweede manche). Voor de beste Belgische prestatie bij de elite zorgde Thibaut (…) Lees het hele bericht

vandaag-meer-volk-aanwezig-op-europacup-bmx

Vandaag meer volk aanwezig op Europacup BMX

Op de Europacup BMX op de BMX-track op Circuit Zolder was vandaag duidelijk meer volk aanwezig dan gisteren. De indruk blijft evenwel dat tijdens dit paasweekend de meeste toeschouwers met de rijders en hun entourage zelf meekwamen. Dat levert natuurlijk ook meer fanatieke supportersreacties in de tribunes op. De organisatoren mochten zich trouwens ook vandaag weer in de handen wrijven omwille van het mooie weer en de spannende races.

bolderberg-haalt-zwaar-uit-4

Bolderberg haalt zwaar uit

In de tweede provinciale A van het voetbal heeft Bolderberg FC Stal Sport een 6-1 pandoering aangesmeerd. FC Anadol heeft met een 1-1 tegen Reppel belangrijke punten thuis laten liggen.

puntendeling-bij-sk-heusden-06

Puntendeling bij SK Heusden 06

In de vierde provinciale C van het voetbal heeft SK Heusden 06 de punten gedeeld met Herk-de-Stad B. Uitslag 1 - 1.

whispering-sons-ambassadeur-record-store-day

Whispering Sons ambassadeur Record Store Day

De groep Whispering Sons is de ambassadeur van Record Store Day België 2022, zeg maar de feestdag van de onafhankelijke platenwinkels op zaterdag 23 april. Als ambassadeur gaat Whispering Sonshet evenement mee promoten. Het zestal brengt speciaal voor de gelegenheid een single op vinyl uit in een beperkte oplage van 1.000 exemplaren. Die bevat twee nummers die live zijn opgenomen op Werchter Parklife vorig jaar. De single wordt niet verkocht, maar cadeau gedaan aan de eerste klanten die een aankoop doen in één van de deelnemende platenzaken. In Heusden-Zolder is dat traditiegetrouw  CD & Vinyl Shop Pick Up aan Suska-Berg. Dit jaar is wel niet geopteerd voor optredens in de winkels. (foto Lucinde Wahlen)

ruiten-van-scoutslokalen-ingeslagen

Ruiten van scoutslokalen ingeslagen

De lokalen van de Scouts en Gidsen de Perenboom, langs de Oude Baan, zijn het mikpunt geweest van vandalen. Leden ontdekten dat verschillende ruiten waren ingeslagen. Na vroeger vandalisme en inbraken waren al tralies voor de ramen aangebracht, maar die zijn zelfs weggenomen door de daders. Omwille van Pasen was vandaag geen activiteit voorzien.

fijne-pasen-1

Fijne Pasen

Het weer zit alvast mee om er een leuk paasweekend van te maken.

de-kijk-van-richie-801

De kijk van Richie

De wensen van Richie

elena-liet-zich-dopen-in-boekt

Elena liet zich dopen in Boekt

In de kerk van Boekt kreeg Elena Vandendriesche het doopsel. Zij was één van de 12 volwassenen die zich dit paasweekend laten dopen. Vroeger gebeurde dit vaker en de jongste jaren steekt dat gebruik weer dekop op. (foto's Roger Convents)

geslaagde-eerste-dag-van-de-europa-cup-bmx

Geslaagde eerste dag van de Europa Cup BMX

Bij grote organisaties hebben ze op de BMX-track op het circuit al eens vaker te kampen gehad met slechte weersomstandigheden. Maar dat was dus vandaag zeker niet het geval op de eerste dag van de Europa Cup, de zon was meestal van de partij en tegelijk was het ook niet te warm. De rijders maken er zoals steeds weer een knap kijkstuk van, waarbij vooral in de jongerencategorieën helaas een aantal rijders onzacht tegen de grond gingen. Tegelijk was het ook leuk rondhangen achter de schermen waar je een mix van alle mogelijke talen hoorde spreken. 

thuiswinst-voor-kvv-heusden-zolder

Thuiswinst voor KVV Heusden-Zolder

In de tweede provinciale A van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder in de vooravond FC Paal-Tervant geklopt met 2-0. Het blijft daarmee in de running voor de vijfde plaats en het daaraan verbonden eindrondeticket. 

vrijwilligers-renoveren-graf-pastoor-ballings

Vrijwilligers renoveren graf pastoor Ballings

Vandaag is op het kerkhof van Viversel de laatste hand gelegd aan de renovatie van het graf van pastoor Willem Ballings. Ballings was niet alleen meer dan 35 jaar pastoor van Viversel, in de Eerste Wereldoorlog redde hij verschillende levens. Hij werd krijgsgevangen genomen en ter dood veroordeeld, maar dat vonnis werd gelukkig nooit uitgevoerd.. Als priester was hij erg sociaal geëngageerd, daarom werd hij op handen gedragen door zijn parochianen, tot aan zijn dood in 1967. Ze eerden hem (…) Lees het hele bericht

ware-vrienden-zoeken-tentoonstellingsmateriaal

Ware Vrienden zoeken tentoonstellingsmateriaal

Zoals we deze week al aankondigden, kan de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden in het weekend van 6 tot 8 mei eindelijk haar 150ste verjaardag vieren. Naast al het feestgedruis en de vele muziek, loopt heel het weekend een tentoonstelling over de geschiedenis van de harmonie, in de Harmoniezaal. Er is al heel wat verzameld, maar ongetwijfeld ligt bij vele inwoners thuis nog materiaal van De Ware Vrienden zoals oude krantenartikelen, foto's, CD's, (…) Lees het hele bericht

de-boekendief-ontrafeld

'De boekendief' ontrafeld

In de leesclub van Neos Heusden-Zolder werd het boek ‘De Boekendief’ van Markus Zusak geanalyseerd. De boekenwurmen kunnen nu al hun leeshonger beginnen stillen aanTsjaikovskistraat 40 van Pieter Waterdrinker dat op 17 juni op tafel ligt. (foto Trudo Groffi)

sk-heusden-06-zoekt-jeugdvoetballers

SK Heusden 06 zoekt jeugdvoetballers

Voetbalclub SK Heusden 06 is op zoek naar jeugdspelers en verspreidt daarvoor onder meer via een aanta basisscholen een folder. De club zoekt zowel jongens als meisjes vanaf 5 jaar al. Ze kunnen vrijblijvend in de maand mei deelnemen aan een aantal trainingen. Op die jonge leeftijd primeert uiteraard het plezier in het spel, het gaat om een teamsport waarbij de trainers oog hebben voor het individu, zo laat de clubleiding nog weten. Info: www.skheusden06.be

de-kijk-van-richie-800

De kijk van Richie

Soms moet je er ook eens iets voor doen ...

dat-typische-gitaargeluid-van-knopler

Dat typische gitaargeluid van Knopfler ...

Het -oh zo herkenbare - gitaargeluid van Mark Knopler en Dire Straits domineerde vrijdagavond CC Muze tijdens 'Cooking with Knopfler' onder impuls van Bart Buls en David Piedfort. (foto's Herman Eerdekens)

huurt-de-mjele-es-fleute

Huurt de mjèle es fleute

Es't och ooch al opgevalle dat 's mûrreges vrug en tegen oavend de mjèle ferme fleute? Inderdaad, de merels laten zich 's morgens en 's avonds goed horen.

inbraak-in-de-kruiswegstraat

Inbraak in de Kruiswegstraat

Gisteravond zijn inbrekers binnengedrongen in een huis in de Kruiswegstraat. Hoe ze zich een toegang konden verschaffen, was niet meteen duidelijk, maar binnen hebben ze zowat alles overhoop gehaald. Over de buit is niets bekend.

oekraiense-vrouwen-getuigen-tijdens-stiltecirkel

Oekraïense vrouwen getuigen tijdens stiltecirkel

Aan het gemeentehuis is vanavond voor de tweede keer een 'stiltecirkel' voor Oekraïne gehouden. Er daagde een 60-tal deelnemers op, dubbel zoveel als de eerste keer, en de aanwezigheid van heel wat Oekraïnse vrouwen en kinderen maakte het tot een bijzonder emotionele gebeurtenis. Namens de  interlevensbeschouwelijke werkgroep sprak Ward Ceyssens zijn ontgoocheling uit dat dit initiatief opnieuw moest herhaald worden en dat de oorlog nog niet achter de rug (…) Lees het hele bericht

haalt-wieze-boys-a-de-dubbelslag

Haalt Wieze Boys A de dubbelslag?

Zal Wieze Boys A in het bedrijfsvoetbal de dubbelslag halen: bekerwinst en kampioen? Het scenario is niet onrealistisch. Nu maandag, Paasmaandag dus, speelt het de bekerfinale tegen rivaal Century Hasselt. De finale wordt om 15 uur betwist op het terrein van UD Barcelona in Genk. Daarna staan voor Wieze Boys A nog twee thuismatchen in de competitie op het programma, terwijl RP Products en Century elk nog  één match te spelen hebben. RP Products leidt momenteel met (…) Lees het hele bericht

straks-opnieuw-stiltecirkel-aan-het-gemeentehuis

Straks opnieuw stiltecirkel aan het gemeentehuis

De interlevensbeschouwelijke werkgroep organiseert vandaag, op Goede Vrijdag, opnieuw een stiltecirkel en dat om 18 uur aan het gemeentehuis. Ook deze keer is de actie bedoeld als solidariteit met Oekraïne. De oorlog daar lijkt alsmaar bloediger te worden, de vernielingen nemen ongeziene proporties aan met een enorme menselijke en ecologische tol. Het leidt tot verarming, trauma’s en ontworteling van zovelen in een wereld waar het klimaat al zo'n grote uitdaging vormt. Het stille protest - met witte sjaal of wit laken - is niet alleen bedoeld tegen de oorlog in Oekraïne maar ook tegen die elders in de wereld zoals in Jemen, Palestina, Syrië enz … (foto David Amgad)

dit-weekend-2-rondes-van-europa-cup-bmx

Dit weekend 2 rondes van Europa Cup BMX

Van heinde en ver arriveren de BMX-ers weer op Circuit Zolder waar opnieuw twee rondes van de Europa Cup BMX plaatsvinden. Vandaag worden de trainingsritten gereden. Morgen begint het al vroeg met om 8 uur de opwarmingen van de juniores, de beloften, de elite heren en de dames. Om 9.20 uur starten dan de eerste races, waarvan rond half 1 de finales worden verwacht. Na de middag nemen de jongeren de piste in, de 7-12-jarigen en de 13-14-jarigen. Dan worden de finales rond half 6 (…) Lees het hele bericht

babs-zingt-rasputin-in-the-voice-kids

Babs zingt 'Rasputin' in The Voice Kids

In de vierde blind auditions van The Voice Kids staat vanavond opnieuw iemand uit Heusden-Zolder op het podium. De 14-jarige Babs Vonk. Ze brengt Rasputin van Aurora, de tragere uitvoering van de versie die we vooral kennen van Boney M. Babs heeft ondertussen al heel wat musicalervaring en volgt Woordkunst-Drama aan de Provinciale Kunsthumaniora in Hasselt. Ze kwam alleszins met cupcakes naar de audities, afwachten of de juryleden haar optreden evenzeer smaken. The Voice Kids, vanavond 20.35 uur, VTM. (foto VTM)

de-skiers-zijn-weer-onderweg-naar-huis

De skiërs zijn weer onderweg naar huis

De SFC-skivakantie zit erop, vanavond na het eten zijn de drie bussen richting Heusden-Zolder vertrokken. Deze voormiddag hebben ze nog eens alles gegeven, enkele groepen probeerden de Alpine Coaster. Op de pisten spotten ze ook een rare vogel ... In de bussen zal het wellicht rustig zijn na een erg drukke week, die zowel voor de leerlingen, de begeleiders als het hotel bijzonder was.

barokconcert-met-werk-van-scarlatti-in-kerk-zolder

Barokconcert met werk van Scarlatti in kerk Zolder

Op woensdag 20 april om 20 uur heeft in de Sint-Vincentiuskerk het concert Infirmata Vulnerata/Salve Regina plaats. Een ensemble brengt een barokconcert met motetten van Alessandro Scarlatti (1660-1725). De uitvoerders zijn Elisabeth Wieland, sopraan, Sandro Rossi, contratenor, Stanislav Gres, klavecimbel en leiding, Michiyo Kondo, viool, Maartje Geris, viool, Hannelore Devaere, harp en Renate Apperloo, cello. Tickets kosten 20 euro en kunnen hier gereserveerd worden.

ook-met-een-laag-inkomen-op-vakantie-of-daguitstap

Ook met een laag inkomen op vakantie of daguitstap

Wie een laag inkomen heeft, zal zich misschien niet makkelijk een vakantie of zelfs daguitstap veroorloven. Maar wist je dat ook voor hen oplossingen bestaan. Rap Op Stap is een reiskantoor waar zij terecht kunnen om een vakantie te boeken of een daguitstap te plannen. Deelnemen aan de maatschappij is immers een voorwaarde om uit de spiraal van armoede te geraken. Het Sociaal Huis van Heusden-Zolder ging daarom een charter met Rap op Stap aan. De gemeente ondersteunt vzw Play it Loud om in (…) Lees het hele bericht

volgende-week-vuilnisophaling-op-zaterdag

Volgende week vuilnisophaling op zaterdag

Opgelet voor het huisvuil volgende week. Maandag is het Paasmaandag en dan komt de firma die de vuilniszakken ophaalt, niet langs. Daarom wordt volgende week de ophaling verschoven naar zaterdag 23 april en mogen de vuilniszakken dus pas vrijdagavond langs de straat gezet worden.

een-ode-aan-mark-knopfler-en-dire-straits

Een ode aan Mark Knopfler en Dire Straits

Liefhebbers van de muziek van Mark Knopfler en Dire Straits moeten morgenavond gewoon in CC Muze zijn. Bart Buls & David Piedfort brengen er dan 'Cooking with Knopfler', een Dire Straits Tribute, waarbij ze samen met andere muzikanten ongekende parels en grote Dire Straits hits brengen. De laatste tickets zijn beschikbaar voor wie snel reserveert(foto Bart Boedts)

neos-wandelde-in-zelem

Neos wandelde in Zelem

Voor hun maandelijkse wandeling togen de leden van Neos Heusden-Zolder naar het gebied van de Zwarte Beek in Zelem. De moeite waard, zeker ook als het weer meezit. (foto Trudo Groffi)

klein-teater-op-zoek-naar-verloren-dromen

Klein Teater op zoek naar Verloren Dromen

Bij 't Klein Teater Bolderberg zijn ze er klaar voor om zaterdag aan hun opvoeringen van 'Verloren Dromen' te beginnen. Het gaat om een stuk geschreven door Peter Opstaele en geregisseerd door Els Moons. Er zijn voorstellingen nu zaterdag, vrijdag 22 en zaterdag 23 april, telkens om 20 uur, zondag 24 april om 15 uur en vrijidag 29 april om 20 uur. Voor info en tickets klik hier.

meer-dan-alleen-maar-skien-in-het-ahrntal

Meer dan alleen maar skiën in het Ahrntal

De SFC-leerlingen in het Ahrntal doen meer dan skiën alleen, ze gaan bijvoorbeeld zwemmen in Cascade, een buitenbad tussen de bergen en vanavond was er de party, traditie op de laatste avond. Ondertussen zijn de meeste leerlingen al tot in de hoogste utihoeken van het skigebied geweest en zijn velen zelfs via de zwarte piste afgedaald. Anderzijds wordt het te warm voor een goede sneeuwkwaliteit. Morgen nog één keer knallen. (foto's Kurt Vanvelk)

vanavond-gezien-119

Vanavond gezien

Jean Vandevoort bracht een zonsondergang boven Suska-Berg eens op een andere manier in beeld. 

ware-vrienden-kunnen-eindelijk-verjaardag-vieren

Ware Vrienden kunnen eindelijk verjaardag vieren

De aandachtige passant zal het wellicht al gemerkt hebben, op verschillende plaatsen in Zolder-Centrum hangen de vlaggen uit voor de 150ste verjaardag van de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden. Eindelijk, met twee jaar vertraging kan de oudste harmonie van Heusden-Zolder haar jubileum ten volle vieren. Op 29 februari 2020 kon ze nog een prachtig jubileumconcert geven, net voor het land in lockdown ging en dus alle festiviteiten moesten uitgesteld worden. Maar vanavond heeft feestcomité (…) Lees het hele bericht

na-gerard-viert-nu-ook-mathilde-100ste-verjaardag

Na Gerard viert nu ook Mathilde 100ste verjaardag

Feest vandaag in woonzorgcentrum Berkenbosch. Daar werd Mathilde Iliaens gevierd voor haar 100ste verjaardag. En wat het helemaal speciaal maakt, Mathilde werd geflankeerd door haar echtgenoot Gerard Deckers die vorig jaar ook al 100 jaar werd. Het koppel is ondertussen ook al bijna 77 jaar getrouwd. Bewoners, personeel en familie vierden mee. Ook burgemeester Alain Yzermans van Houthalen-Helchteren kwam langs met een geschenk en felicitaties want het koppel is uit zijn gemeente afkomstig. (foto's Nele Broekmans)

mijnmarkt-in-paasvakantiestemming

MijnMarkt in paasvakantiestemming

Sinds de herstart vorige maand, heeft de MijnMarkt al iedere keer behoorlijk tot mooi weer gehad. En ook vandaag mocht er - op wat wolken na - zeker niet geklaagd worden. Gecombineerd met de paasvakantie zorgde dat weer voor een grote opkomst en gezellige drukte. 't Is nu al duidelijk dat de markt haar plaats snel weer heeft veroverd, ondanks de twee jaar onderbreking. 

te-snelle-bromfiets-in-beslag-genomen

Te snelle bromfiets in beslag genomen

De verkeersdienst van de politie heeft gisteren verschillende overtreders betrapt.  4 bestuurders telefoneerden aan het stuur, onder hen één jonge bestuurder, 5 reden zonder gordel, één kindje zat niet vastgeklikt en de lading van een vrachtwagen was niet goed vastgemaakt. Een bromfiets klasse B was tegengehouden en op de rollen gezet, hij haalde 86 per uur in plaats van de toegelaten 45, terwijl de bestuurder twee (…) Lees het hele bericht

terlaemenlaan-over-anderhalve-week-open

Terlaemenlaan over anderhalve week open

De werken in de Terlaemenlaan komen in hun eindfase. In het weekend van 22 tot 24 april wordt in de hele werfzone de toplaag asfalt aangelegd. Daardoor gaat de Terlaemenlaan in beide richtingen dicht van vrijdag 20 uur tot maandagochtend 6 uur. Ook de op- en afritten van complex 27 (Circuit Zolder) blijven afgesloten. De zijstraten Westlaan en Snelwegstraat zijn eveneens afgesloten en de carpoolparking is niet toegankelijk. Auto's en vrachtwagens in beide (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-799

De kijk van Richie

Pasen nadert met rasse schreden.

fietser-van-de-week-matthias-van-der-meer

Fietser van de week: Matthias van der Meer

Fietser van de week is Matthias van der Meer. Hij woont in de Sint Jozefsstraat en als die wordt omgevormd tot tijdelijke fietsstraat, rijdt hij daar rond met de juiste uitrusting: helm en zonnebril. Jong geleerd, is oud gedaan. Wil je ook een actieve fietser tippen? Dat kan hier.

maandag-petanquekampioenschap-en-baseballtornooi

Maandag petanquekampioenschap en baseballtornooi

Paasmaandag vinden er in Heusden-Zolder twee sportevenementen voor de jeugd plaats. In de petanquelokalen van PC Boekt (Ubbelstraat) zijn er de Vlaamse petanquekampioenschappen voor de jeugd. Er worden deelnemers uit heel Vlaanderen verwacht en de eerste wedstrijden beginnen al om 9 uur. Er zijn kampioenschappen voor miniemen, kadetten, junioren en beloften.

Baseball

Rond dezelfde tijd begint op de terreinen aan de Jogem het (…) Lees het hele bericht

the-sore-losers-op-blues-peer

The Sore Losers op Blues Peer

Nu we op festivalvlak weer een normale zomer lijken tegemoet te gaan, zullen we op heel wat podia ook artiesten en bands uit Heusden-Zolder zien verschijnen. Dat was al eerder gebleken op een aantal affiches en daar is nu ook Blues Peer bijgekomen. De vernieuwde versie van dat festival heeft vandaag nieuwe namen aangekondigd, onder wie The Sore Losers, de band van drummer Alessio Di Turi (foto), afkomstig van de Lindeman en zoon van Roco.

ook-in-de-brug-rolden-ze-zaadbommetjes

Ook in De Brug rolden ze zaadbommetjes

Ook in het Centrum voor Dagverzorging De Brug hebben gasten en mensen van Het Berenhuis vanmorgen 102 zaadbommetjes gerold. Het totaal staat nu op bijna 1500. De volgende lading bloemenmunitie wordt klaar gestoomd door de kleuters van het MOS-wijkschooltje in Ubbersel. De bommetjes worden eind april, begin mei gedropt zodat in juni en juli op verschillende plaatsen bloementapijten zullen groeien. (foto's Gerlinde Gilissen)

verdere-daling-van-de-coronabesmettingen

Verdere daling van de coronabesmettingen

De coronabesmettingen blijven verder dalen in Heusden-Zolder. De afgelopen week hebben 287 inwoners een positieve test afgelegd, dat zijn er alweer 61 minder dan de week voordien. Het gemiddelde staat nu op 847 per 100.000 inwoners. Meer dan 12.250 inwoners zijn positief getest sinds de uitbraak van de pandemie. 

tip-van-de-bib-luc-vankrunkelsven

Tip van de Bib: Luc Vankrunkelsven

Vandaag schuiven we het boek 'Een wereld van verdoken slavernij: impressies onderweg' van Luc Vankrunkelsven naar voor.

Korte inhoud

Het boek lijkt op het eerste gezicht misschien een gids of een reisverslag. Maar dat is het niet, eerder een speurtocht naar onrecht of het verhaal van een afdaling in de afgrond. Net als in zijn vorige boeken beschrijft Luc Vankrunkelsven, Norbertijnse broeder en ambassadeur van de (…) Lees het hele bericht

de-zon-is-van-de-partij-in-het-skigebied

De zon is van de partij in het skigebied

De collegeskiërs zijn vandaag ontwaakt met een stralende zon, die hen de hele dag gezelschap heeft gehouden. Keerzijde van de medaille was dat de mooie pistes na de middag tot een papje werden herleid, op de laagste delen. Indertussen heeft bijna iedereen voldoende vorderingen gemaakt om wat hoger te gaan. Ze hebben ook allemaal met de panoramakabelbaan kennisgemaakt. (foto's Kurt Vanvelk)

vzw-toerisme-heusden-zolder-zoekt-nieuwe-leden

vzw Toerisme Heusden-Zolder zoekt nieuwe leden

Zoals heel wat verenigingen neemt ook de vzw Toerisme Heusden-Zolder een doorstart in dit post-corona tijdperk. Maar na twee jaar verplichte stilte is dat niet eenvoudig. Om weer op volle kracht te draaien heeft de vereniging daarom nood aan nieuwe leden. Voor wie niet helemaal mee is: de vzw Toerisme is gegroeid uit de VVV die in 1961 is opgericht om de toeristische aantrekkingskracht van de gemeente te bevorderen en te propageren, en ook eigen initiatieven te ontwikkelen. In de (…) Lees het hele bericht

vastgoedprijs-heusden-zolder-in-middenmoot

Vastgoedprijs Heusden-Zolder in middenmoot

De prijzen voor huizen zijn tussen april vorig jaar en april dit jaar in Limburg met 10,5 % gestegen en voor appartementen met 5,3 %. Dat besluit Immoweb uit de prijsevolutie in haar aanbod. Gemiddeld kost een appartement in Limburg 2.371 euro per vierkante meter en een huis 1.691 euro. Hasselt is in beide categorieën het duurste, de gemiddeld goedkoopste huizen vind je in Gingelom en de goedkoopste appartementen in Leopoldsburg. In Heusden-Zolder (…) Lees het hele bericht

kinderen-lokken-volwassenen-uit-hun-kot

Kinderen lokken volwassenen uit hun kot

Paasvakantie, mooi weer en vooral geen beperkingen zoals de voorbije twee jaar. En dus namen enkele creatieve kinderen van de Pastoor Sakstraat (Blauwe Wijk) het initiatief om de volwassenen uit hun kot te lokken. Ze staken een eigen show in elkaar, gingen met uitnodigingen van deur tot deur en stoomden hun optreden klaar. De toeschouwers daagden op, met een attentie voor de jonge artiesten, die zo op hun manier de buren weer bij elkaar brachten. 't Kan misschien inspiratie bieden voor anderen. (foto's Tony Sempels)

brand-mogelijk-veroorzaakt-door-wietplannen

Brand mogelijk veroorzaakt door wietplannen

De brand in de leeggestaande woning in de Kapelstraat zaterdagavond is zo goed als zeker ontstaan door een kortsluiting op de zolder. En dat is mogelijk het gevolg van geknoei met de elektriciteitsleidingen. De huiseigenaar heeft zijn vorige huurders immers laten uitzetten nadat die daar installaties voor een wietplantage aan het onderbrengen waren. Het onderzoek is nog lopende. De brand en de bluswerken hebben in heel de woning zware schade aangericht.

zak-met-honkbalknuppels-verdwenen

Zak met honkbalknuppels verdwenen

Uit de Koeltorenlaan is dit weekend een merkwaardige diefstal gemeld. Gasten op een trouwfeest hadden een zak met honkbalknuppels bij. Maar die hadden ze onder een auto gelegd omdat ze geen sleutel van de wagen bij hadden. Nadien bleek de zak verdwenen. Het is niet duidelijk of de knuppels bedoeld waren voor een ludiek optreden op het trouwfeest en waar ze uiteindelijk naartoe zijn.

collegeskiers-gehuldigd-voor-trouw-aan-het-ahrntal

Collegeskiërs gehuldigd voor trouw aan het Ahrntal

De skiërs van het Sint-Franciscuscollege genieten volop van hun verblijf in het Ahrntal. Zondag was hun eerste volledige skidag, ze hadden alleen wat weinig zon. Dan was er de traditionele karaoke-avond, maar die liep anders dan gepland. Het team werd gehuldigd omdat het SFC al 40 jaar naar het Ahrntal komt en 10 jaar in Hotel Markus. Daarvoor had de hotelbaas de directie van Ahrntal Toerisme, directeur van het Klausberg Skigebied, de (…) Lees het hele bericht

605-te-snel-33-foutparkeerders-en-24-bellers

605 te snel, 33 foutparkeerders en 24 bellers

De politie hield dit weekend op 11 plaatsen snelheidscontroles zowel in de namiddag als de avond. Er zijn 4517 voertuigen gecontroleerd, 605 bestuurders (ruim 13 %) reden te snel. 4 van hen moeten voor de politierechter komen. Twee van hen zijn al tegengehouden in de Beringersteenweg en de Brugstraat en mochten daar meteen hun rijbewijs voor 15 dagen afgeven. De anderen gingen te diep in het rood in de Koolmijnlaan en de Zandstraat maar konden door de drukte niet onderschept (…) Lees het hele bericht

inbraken-in-viversel-en-bolderberg

Inbraken in Viversel en Bolderberg

Zaterdagavond zijn minstens op twee plaatsen inbraken gepleegd in Heusden-Zolder. De eerste melding kwam rond 22 uur uit het Broederspad. Daar braken dieven een raam open en ze haalden een kamer overhoop. Kort voor 1 uur kwam een inbraakmelding uit de Westlaan. Daar waren inbrekers op dezelfde manier tewerk gegaan. Het is niet duidelijk of op beide plaatsen iets gestolen is.

zolder-wint-tweemaal-van-orly

Zolder wint tweemaal van Orly

In de derde provinciale van het basketbal heeft Zolder D vandaag Orly Hasselt A verslagen met 64-55. En ook in vierde provinciale stuurde Zolder E Orly Hasselt B met een nederlaag huiswaarts: 69-66.

osama-abdulrasol-slaat-muzikale-bruggen

Osama Abdulrasol slaat muzikale bruggen

Weer een bijzonder concert deze namiddag in CC Muze. Daar was Osama Abdulrasol met quintet te gast en zij staan garant voor mooie composities. Hun fascinerende klanken en ritmes slaan bruggen tussen oost en west, tussen wereldmuziek en jazz. (foto's Herman Eerdekens)

landelijke-gilden-verzamelden-op-meylandt

Landelijke Gilden verzamelden op Meylandt

De leden van de Landelijke Gilden Open Tuinen 2022 van de regio's Limburg en Vlaams-Brabant kwamen naar de Blokhut afgezat om hun pakketten op te halen. Ze kregen ook nog tips om hun tuin te promoten voor het opentuin weekend op zaterdag 25 zondag 26 juni. Een aantal leden ging mee op verkenning in de Vallei van de Mangelbeek. Na de wandeling was er koffie en taart en werden nog enkele straffe tuindersverhalen opgedist door de oudste deelnemer, kunstenaar en verwoed tuinliefhebber Staf Timmers die ondertussen 80 lentes telt. (foto Michel Oyen)

vandaag-gezien-368

Vandaag gezien

Jan Leijskens kwam uit bij een algemene vergadering van de watervogels, wellicht over hun toekomstvisie op De Wijers. 

winst-voor-anadol-4

Winst voor Anadol

In de tweede provinciale van het voetbal heeft FC Anadol Halen een 4-2 nederlaag toegediend.

heusden-kan-thuis-toch-nog-winnen

Heusden kan thuis toch nog winnen

SK Heusden 06 versloeg vanmiddag Eendracht Zelem met 3-1 en behoudt daarmee zijn kansen op de eindronde.

ancri-viert-feest-van-de-vrede-op-lindeman

ANCRI viert feest van de vrede op Lindeman

Het is vandaag Palmzondag en op Lindeman organiseert ANCRI vzw dan altijd het feest van de vrede. Ancri staat voor Associazione Nazionale Combattenti e Reduci, de vereniging van Italiaanse oudstrijders. Daarbij is een delegatie aanwezig uit onder meer de Italiaanse stad Erbe, ook burgemeester Nicola Martini. Eerst werd een eucharistieviering opgedragen in de kerk, waar iedere aanwezige een palmtakje kreeg. Die werd opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden die nadien samen met de vlaggendragers de optocht vooraf ging naar het Volkerenplein. Daar werden nog enkele korte toespraken gehouden waarin vrede centraal stond. (foto's Ann Jordens)

op-15-mei-opendeur-in-rode-kruis-opvangcentrum

Op 15 mei opendeur in Rode Kruis Opvangcentrum

Op zondag 15 mei neemt het Rode Kruis Opvangcentrum in de Kapelstraat deel aan de Dag van de Zorg. Tussen 13.30 uur en 17 uur kan iedereen komen kennismaken met de werking van het centrum. Daar verblijven nu 126 asielzoekers - alleenstaanden, families en niet- begeleide minderjarigen - wiens asielprocedure loopt. In de loft krijg je een korte voorstelling, met leerrijke interactieve rondleiding en een inleefspel doorgrond je de werking, en je kunt ook bewoners ontmoeten en vernemen hoe ze er hun dagen doorbrengen. Kinderen kunnen zich uitleven in een speelhoek en er zijn ook hapjes en drankjes. 

vck-bolderberg-wint-ook-laatste-match

VCK Bolderberg wint ook laatste match

In het volleybal hebben de dames van VCK Bolderberg ook hun laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Het was er eentje zonder veel belang die de thuisploeg droogweg met 25-23, 25-17 en 25-19 wonnen. Zo strandt Bolderberg voor de derde keer in vijf jaar op de tweede plaats.

thuisnederlaag-voor-zolder-a-2

Thuisnederlaag voor Zolder A

In de eerste provinciale van het basketbal heeft Zolder zich thuis moeten gewonnen geven in de topper tegen Bree A. Het werd 56-69.

uitwinst-voor-kvv-heusden-zolder-1

Uitwinst voor KVV Heusden-Zolder

In de tweede provinciale A van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder vanavond met 1-3 gewonnen bij Racing Peer.

veel-schade-bij-zolderbrand-in-de-kapelstraat

Veel schade bij zolderbrand in de Kapelstraat

Een zolderbrand heeft vanavond voor veel schade gezorgd in een woning in de Kapelstraat. De brandweer werd omstreeks 22.15 uur opgeroepen voor een felle rookontwikkeling aan het dak van het huis. De brandweermannen drongend e woning langs onder binnen, het was even zoeken om de bron van het vuur te vinden. De zolder was immers afgeklopt met 'planchettes' . Die moesten afgebroken worden om het vuur te kunnen blussen. Ondertussen werden vanop de hoogtewerker ook dakpannen (…) Lees het hele bericht

zolder-b-wint-heusden-verliest

Zolder B wint, Heusden verliest

In de tweede provinciale van het basketbal heeft Zolder B vanavond met 72-57 gewonnen van Bree B. Heusden verloor met 49-47 bij Maasmechelen A. 

bolderberg-wint-bij-thes

Bolderberg wint bij Thes

In de tweede provinciale A van het voetbal konden de supporters van Bolderberg FC in de vooravond juichen, het won met 2-4 bij KVV Thes Sport Tessenderlo B.

toppers-laten-geen-steek-vallen

Toppers laten geen steek vallen

Het wordt razend spannend in de slotfase van de competitie in het bedrijfsvoetbal. Niemand van de toppers heeft een steek laten vallen. RP Products walste over FC Vini's, het werd daar 0-6. Wieze Boys A kende geen erbarmen voor zusterploeg Wieze Boys B, 2-5. En de derde hond in het kegelspel, Century Hasselt, klopte FC Berg met 4-2.

weergoden-niet-in-stemming-voor-boeken-en-platen

Weergoden niet in stemming voor boeken en platen

Het weer was vandaag spelbreker voor de eerste Boek 'n Vinylbeurs van dit seizoen op Domein Bovy. Door de slechte weersvoorspellingen had de organisator de voorbije dagen al heel wat afzeggingen binnengekregen. Toch gingen verschillende standhouders vanmorgen enthousiast aan de slag om hun mooie aanbod te etaleren. Helaas, regen en wind kwamen de boel verstoren en in de vroege namiddag had iedereen al ingepakt. Maar niet getreurd, er komen nog genoeg kansen, op de volgende edties, elke tweede zaterdag van de maand tot en met oktober. (foto's Heidi Daniëls)

vandaag-gezien-367

Vandaag gezien

Een voertuig op rupsbanden, een deel van de weg afgesloten, ... best een spektakulaire operatie om nieuwe ramen en ruiten te zetten in het vroegere Themacafé, bij andere generaties bekend als 'de aa Kring'. (foto Julien Maebe)

de-kijk-van-richie-798

De kijk van Richie

Bij repaircafés kunnen ze alles herstellen ...

collegeleerlingen-kunnen-eindelijk-weer-op-skireis

Collegeleerlingen kunnen eindelijk weer op skireis

Vanavond zijn aan het Sint-Franciscuscollege drie bussen met in het totaal 113 eerstejaars enthousiaste leerlingen en 15 begeleiders vertrokken naar het Ahrntal. Na zoveel kommer en kwel de voorbije jaren, werd er enorm naar uitgekeken om weer om skireis te gaan. Morgenochtend rond 9 uur hopen ze in het hotel te arriveren.

vanavond-gezien-118

Vanavond gezien

Een mooie zonsondergang gezien vanuit Heusden. (foto Julien Maebe)

een-klimaattuincoach-kost-nog-slechts-75-euro

Een klimaattuincoach kost nog slechts 75 euro

De gemeenteraad van Heusden-Zolder besliste eind maart om toe te treden tot het systeem van klimaattuincoaches van de provincie. Het systeem werd vorig jaar uitgetest in Pelt, Lanaken en Sint-Truiden en nu kunnen alle gemeenten toetreden. Inwoners kunnen een beroep doen op zo'n klimaatcoach. Die komt dan kijken wat in de tuin kan gedaan worden om bijvoorbeeld regenwater op te (…) Lees het hele bericht

sint-franciscusziekenhuis-heeft-nieuwe-mug

Sint-Franciscusziekenhuis heeft nieuwe MUG

De dienst spoedgevallen van het Sint-Franciscusziekenhuis heeft een nieuwe MUG. Het gaat om een Volvo XC90 die in de plaats komt van de Landrover Discovery die al sinds 2014 in dienst was. De mobiele urgentiegroep van het SFZ rukt gemiddeld 1200 keer per jaar uit, dat is meer dan 3 keer per dag. Dat betekent ook dat gemiddeld een gespecialiseerd team van een urgentiearts en verpleegkundige met bijzondere bekwaamheid 4 uur onderweg is. Daarom is de wagen uitgerust (…) Lees het hele bericht

in-pinksterweekend-weer-keramiek-tweedaagse

In pinksterweekend weer keramiek tweedaagse

Terwijl morgen op Domein Bovy de eerste Boek 'n Vinylbeurs van dit jaar plaatsheeft - de eerste in een reeks van 7 - staat het ook vast dat Bovy in het pinkersteenweekend weer een keramiek tweedaagse krijgt. Op zondag 5 en maandag 6 juni, telkens van 10 tot 18 uur, komen heel wat keramisten hun werk tonen. De meesten onder hen hebben van de 'coronarust' gebruik gemaakt om veel nieuw werk tot stand te brengen en zullen dat daar uiteraard tonen. 

de-muzikale-kronkels-van-guido-belcanto

De muzikale kronkels van Guido Belcanto

Guido Belcanto stond donderdagavond met zijn band Het Broederschap op het podium van CC Muze met 'In de kronkels van mijn geest'. Corona had noodgedwongen al enkele keren voor uitstel van de voorstelling gezocht, maar nu was de zaal uitverkocht. Het publiek kon trouwens genieten van het positieve effect van corona. In die periode heeft Belcanto zich een half jaar in de Pyreneeën teruggetrokken en daar nieuwe songs aan de lopende band geschreven. Dat resulteerde in een mooi concert. (foto's Ann Jordens)

chloorgeur-van-zolders-drinkwater-kan-geen-kwaad

Chloorgeur van Zolders drinkwater kan geen kwaad

De chloorgeur waarover een aantal inwoners van Zolder sinds vorige week klaagt, is onschuldig. Dat bevestigt De Watergroep. De geur en ook smaak zijn volgens De Watergroep afkomstig van het spoelen van de installaties. Maar het is absoluut onschadelijk en zal over enkele dagen vanzelf verdwijnen. Het water uit Zolder is afkomstig uit het gebied Eisden en legt dus een hele weg af. De inwoners van Heusden krijgen hun drinkwater van vlakbij uit de watertoren op de Galgenberg.

koen-snyers-combineert-poezie-met-pianomuziek

Koen Snyers combineert poëzie met pianomuziek

Onlangs verscheen 'Loving Nature' de zesde poëziebundel van Koen Snyers. Zijn debuut - Onderweg naar hier en later - ligt ondertussen al van 2015 achter de rug. Volgens de auteur laat deze bundel zich lezen als een poëtisch verhaal, dat je als lezer de weg wijst naar je ware natuur. Speciaal is dat er een album met zes pianosongs bijhoort. Deze pianosongs kwamen intuïtief tot stand en zijn via QR-codes in het (…) Lees het hele bericht

combi-sportkamp-loopt-een-hele-week-op-wieltjes

Combi sportkamp loopt een hele week op wieltjes

Het voordeel als je heel wat sportinfrastructuur hebt, is dat je de kinderen in de vakantie ook een breed programma kunt aanbieden. Zo organiseren Team Sport en Skate Vlaanderen deze week een combi sportkamp in de sporthal van Zolder. De deelnemers kunnen er onder leiding van drie ervaren lesgevers  proeven van drie disciplines: stuntsteppen, skateboarden en inlineskaten. Vandaag maakten ze een tochtje richting Vrijheidsite waar ze zich op het skatepark konden uitleven. De regen en wind werden vlot getrotseerd. (foto's Joost Slootmaekers)

buitenspeeldag-op-28-april-op-domein-bovy

Buitenspeeldag op 20 april op Domein Bovy

Op woensdag 20 april heeft op Domein Bovy de Buitenspeeldag voor Heusden-Zolder plaats. Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen er van 14 tot 17 uur komen spelen. En er wordt één en ander aangezeuld door gemeente- en andere diensten: springkastelen, er is een BMX-parcours, je kunt er knutselen, spelletjes spelen, enzovoort. Deelnemen is gratis en iedere buitenspeler krijg na afloop ook nog een leuk gadget mee naar huis.

speedway-club-helzold-neemt-de-draad-weer-op

Speedway Club Helzold neemt de draad weer op

Het speedwaygebeuren op Helzold heeft twee jaar stilgelegen, maar dit jaar pakt de Speedway Club Helzold opnieuw uit met drie organisaties. Het begint op 23 en 24 april met de Side Car Masters met binnen- en buitenlandse deelnemers. Op zaterdag zijn de vrije trainingen tussen 12 en 17 uur gratis bij te wonen. Zondag zijn er de officiële trainingen vanaf 10 uur en start de eerste manche om 12.30 uur. Een ticket kost € 15, iedereen onder de 16 jaar gratis, ook inwoners van (…) Lees het hele bericht

bolderbergse-ferm-fietsers-klaar-voor-seizoen

Bolderbergse Ferm-fietsers klaar voor seizoen

Een 20-tal leden van Ferm Bolderberg verzamelde in de Witte Zaal om hun kennis en fietsvaardigheid op te frissen. De dames zijn actieve fietsers en de Fietsersbond kwam hen daarbij dan toch graag een handje toesteken, ook de KWB tekende present. Zo zijn de verkeersregels rond fietsen in groep, voorrang, rechten en plichten van de fietser nog eens verduidelijkt. Nu nog goed weer en dan weer met zijn allen de weg op.

nieuwe-triomf-voor-dries-van-langendonck

Nieuwe triomf voor Dries Van Langendonck

In de 60 cc klasse van de mini karting heeft Dries Van Langendonck opnieuw getriomfeerd. Deze keer in de Trofeo Margutti die in het Italiaanse Lonato del Garda al sinds 1990 wordt georganiseerd en waar de wereldtop aanwezig is. Er staat op de erelijst nog maar één Belgische naam: Sofie Kumpen, de mama van Max Verstappen won er in 1995. In de kwalificaties behoorde Dries al tot de snelsten. Tijdens de finale, met 36 rijders, gingen net voor de start de hemelsluizen open. Maar in de vijfde (…) Lees het hele bericht

topjongleur-komt-zaterdag-naar-cc-muze

Topjongleur komt zaterdag naar CC Muze

Nu zaterdag om 20.15 uur ontvangt CC Muze Matthias Romir, een Duitse jongleur van wereldklasse. Hij brengt eigentijds circustheater met een geestige mix van jongleren, clownerie, video, humor en muziek. Met zijn unieke jongleerstijl wijkt Romir ver af van de oubollige circusclichés. In zijn show brengt hij het publiek ook in vervoering met een verzameling visuele anekdotes over ons gekke dagelijks bestaan. En dit alles quasi zonder woorden. De voorstelling is grappig, droevig en komisch tegelijk, net als het leven. Iedereen vanaf 10 jaar is welkom. (foto Tom Schneider)

dit-jaar-opnieuw-live-versie-van-mustang-fever

Dit jaar opnieuw live versie van Mustang Fever

De voorbije jaren dwong corona Mustang Fever tot een online editie, die werd heel wat bekeken maar echte liefhebbers willen de Mustangs natuurlijk zien, horen, voelen en ruiken. En dat kunnen ze weer op zaterdag 23 en zondag 24 april in en rond de Mustang Garage in de Schaapsweg. Het is de 20ste editie en dat wordt weer een 'specialleke'. Adelbert Engler koos voor een 'Police edition', dus er zullen wat Amerikaanse politiewagens en toebehoren te (…) Lees het hele bericht

succesvol-concert-voor-oekraiense-vluchtelingen

Succesvol concert voor Oekraïense vluchtelingen

Nog even een terugblik op het succesvolle concert dat het koor Exsultate en het Limburgs Kamerorkest afgelopen weekend gaven ten voordele van Oekraïense vluchtelingen. Zaterdag in Genk en zondag in Berkenbos brachten ze een uitvoering van het Requiem van de Franse componist Gabriel Fauré. Er was erg veel belangstelling. De beelden maakte Julien Maebe in Berkenbos.

de-kijk-van-richie-797

De kijk van Richie

Knallen maar ...

zo-kan-het-ook-oprit-naar-het-routeke

Zo kan het ook: oprit naar het routeke

Aan de Edward Staintonstraat in de Spoorwegstraat  (het verlengde van de Waterleidingstraat) was er al sinds lang een opritje naar het fietspad op het routeke. Buurtbewoners zijn hier de voorbije jaren mee aan de slag gegaan waardoor je nu vlot met de fiets aan de hand boven geraakt. Er is zelfs een leuning voorzien. Voor mountainbikers is dit natuurlijk een klein kunstje. Op termijn zou de gemeente hier verder aan kunnen werken want het gaat om een interessante fietsverbinding met de Cité. Ook een nominatie voor 'Zo kan het ook'? Die kun je hier indienen.

hoop-doet-geven-leverde-veel-hulpgoederen-op

'Hoop doet Geven' leverde veel hulpgoederen op

Bij Sint-Vincentius hebben ze nu en de komende dagen de handen vol met het sorteren van de voedings- en verzorgingsproducten die de voorbije maand zijn ingezameld tijdens 'Hoop doet Geven'. Heel wat inwoners hebben producten achtergelaten in de winkelkarren in de warenhuizen. Die worden nu klaargezet voor de inwoners die het moeilijk hebben. "De foto's tonen nog maar een deel van wat allemaal binnengekomen is", benadrukt een dankbare voorzitter Stefan Was.

warmen-we-ons-binnenkort-op-aan-ons-afvalwater

Warmen we ons binnenkort op aan ons afvalwater?

Aquafin dat instaat voor de waterzuivering in Vlaanderen wil warmte uit afvalwater recuperen, om bijvoorbeeld huizen te verwarmen. Aquafin ziet op dit moment mogelijkheden in Heusden-Zolder, Hamont-Achel en Maasmechelen. Niet dat andere gemeenten niet in aanmerking komen, maar alleen over die gemeenten heeft  Aquafin gedetailleerde informatie. Veel andere Limburgse gemeenten hebben hun rioleringsnet aan Fluvius overgedragen. Onder meer Heusden-Zolder hield (…) Lees het hele bericht

dac-van-t-weyerke-slaat-de-brug

DAC van 't Weyerke slaat de brug

Ook vandaag werd er weer haar gewerkt in DAC, het dynamisch activiteitencentrum van 't Weyerke in het Kapellehof in Heusden. Deze keer ging het om een workshop onder leiding van Marijke Henkens die de deelnemers leerde craties maken met handgeschept papier. Kinderen vanuit het Berenhuis waren er samen met de zorggebruikers aan de slag. De komende dagen en weken staan nog lijnetsen, keramiek, installaties met speciale technieken en fotografie op het programma. En dat moet prachtig (…) Lees het hele bericht

oefenterreinen-brandweer-zijn-vervuild-met-pfas

Oefenterreinen brandweer zijn vervuild met PFAS

Bij het recente verkennend bodemonderzoek van OVAM rond de brandweerkazerne zijn op verschillende punten verhoogde FPAS-waarden vastgesteld. Het gaat om de site van de brandweerkazerne zelf langs de Koerselsebaan, maar ook de terreinen die in het verleden als oefenplaats zijn gebruikt: Geenrijt 1 en Koning Boudewijnplein. Op verschillende meetpunten zijn verhoogde PFAS-waarden vastgesteld in de bodem en het grondwater. Op basis (…) Lees het hele bericht

het-aantal-zaadkogeltjes-blijft-aangroeien

Het aantal zaadkogeltjes blijft aangroeien

Het Berenhuis maakte vanmorgen opnieuw 171 zaadkogeltjes, deze keer met de mama's en kinderen van KOALA. Dat is een ontmoetingsgroep voor (zwangere) mama's en hun kindjes tussen 0 en 3 jaar. Ook deze zaadkogeltjes worden uitgestrooid tijdens een grote lentewandeling op 17 mei aan De Zandloper. Met de andere acties erbij liggen ondertussen al 1.389 kogeltjes klaar. Volgende week steken de senioren de handen uit de mouwen.

deelnemersveld-in-belcar-endurance-groeit

Deelnemersveld in Belcar Endurance groeit

Op donderdag 21 april komen heel wat deelnemers aan het Belcar Endurance Championship - zeg maar het Belgisch uithoudingskampioenschap - naar Circuit Zolder afgezakt voor een testdag. Ondertussen is het deelnemersveld nog aan het aangroeien. In de klasse GTA gaat het al om één of twee Lamborghini Super Trofeo, verschillende Porsches 911 GT3 Cup en 992 GT3 Cup. Bij de GT2 weten al van de komst van Audi R8 LMS en andere GT2's als Porsche, Mercedes, Brabham en KTM. In de GT4 staan (…) Lees het hele bericht

opnieuw-lichte-daling-van-de-besmettingen

Opnieuw lichte daling van de besmettingen

Afgelopen week hebben 348 inwoners van Heusden-Zolder een positieve coronatest afgelegd. Dat zijn er 20 minder dan de week ervoor, dus de lichte vermindering in het aantal besmettingen zet zich door. Het gemiddelde staat nu op 1027 per 100.000 inwoners wat uiteraard nog altijd hoog is. 

tip-van-de-bib-deleo-en-stern

Tip van de Bib: Deleo en Stern

Deze week krijgen we als boekentip van de bib Terra Ultima, de ontdekking van een onbekend continent door Raoul Deleo en Noah J. Stern En dat is geen toeval want afgelopen weekend werd het boek uitgeroepen tot winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs 2022.

Korte inhoud

Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo doet verslag van zijn expedities naar het onbekende continent Terra Ultima. De exacte locatie ervan houdt hij geheim, om alle onbekende, (…) Lees het hele bericht

celstraf-en-boete-voor-computerdief

Celstraf en boete voor computerdief

 De strafrechter in Hasselt heeft  een 36-jarige Nederlander uit Amsterdam veroordeeld tot 2 jaar celstraf - waarvan de helft effectief- voor inbraken. Hij moet ook 800 euro effectieve boete betalen. Op 11 november 2019 brak hij binnen in een bedrijf in Heusden-Zolder, hij verschafte zich toegang door de glazen deur met een kassei in te gooien. Daar werden 5 Apple computers met een waarde van 15.000 euro gestolen. Die heeft hij achteraf doorverkocht. (…) Lees het hele bericht

welke-events-op-circuit-zijn-gratis-voor-inwoners

Welke events op circuit zijn gratis voor inwoners?

Inwoners vragen zich vaak af, hoe zit het nu met de activiteiten op Circuit Zolder waar we gratis naar toe kunnen? Wel dit zijn ze allemaal op een rijtje, wel altijd je identiteitskaart meebrengen
- UEC BMX Racing European Championship - 15, 16, 17 en 18 april
- New Race Festival - 14 en 15 mei  
- Historic Grand Prix - 2 en 3 juli
- 24 Hours of Zolder - 11,13 en 14 augustus
- BMX 3 Nations Cup - 3 en 4 september
- FIA ETRC Belgian Truck Grand (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-366

Vandaag gezien

Blijkbaar vertoeven er ook sportieve beestjes in De Wijers. Jan Leijskens trof er een schaatser en een rugzwemmer aan. 

ook-lennert-baerts-en-gert-jan-dreesen-schitterden

Ook Lennert Baerts en Gert-Jan Dreesen schitterden

Nog een terugblik op het avondprogramma van het 'Showcase Festival' van georganiseerd door 'Motives for Jazz naar aanleiding van zijn 25ste verjaardag'. Lennert Baerts met Profound Observer speelde 'I Choose Not To' en daarna bracht drummer Gert-Jan Dreesen met 8 topmuzikanten het project 'Dimensions'. (foto's Herman Eerdekens)

tel-jij-ook-de-huismussen

Tel jij ook de huismussen?

Het gaat niet goed met de huismus, in heel Europa. Om te weten hoe het bij ons is gesteld, houdt Vogelbescherming Vlaanderen zaterdag en zondag al voor de 20ste keer een huismussentelweekend. Daarvoor wordt een oproep gedaan tot iedereen om 5 tot 10 minuten - best 's ochtends als mussen het meest actief zijn - het aantal tsjilpende mussen te tellen. Ook als je geen mussen hoort, is dat belangrijke informatie. Iedere mussenspotter geeft zijn telgegevens door via www.mussenwerkgroep.be. Die website geeft ook tips en informatie over de huismus. Vorig jaar zijn op 3.531 locaties, ook in Heusden-Zolder, gegevens verzameld, maar het koude weer zat toen dwars. (foto Stefan Was)

tony-sempels-wil-nog-twee-keer-voluit-gaan

Tony Sempels wil nog twee keer voluit gaan

Voor de Zolderse autoracer Tony Sempels wordt 2022 zijn laatste seizoen als #24 LMV8 rijder. De voorbije twee seizoenen zijn in de soep gedraaid door COVID, daardoor was er geen publiek op Raceway Venray en de andere circuits toegelaten. Dus bleef ook Tony zelf weg uit het LMV8-gebeuren. Dit seizoen gaat hij er nog een laatste keer een lap op geven: één keer op Pinkstermaandag en een tweede keer tijdens de Eurocup op 25 september, telkens op Raceway Venray. En daarnaast maakt hij met zijn V8 ook nog een promotour langs de plaatselijke
sponsors en op Mustang Fever.

werkloosheid-nog-altijd-in-dalende-lijn

Werkloosheid nog altijd in dalende lijn

Eind maart zaten in Heusden-Zolder 861 werkzoekenden zonder werk, dat zijn er 13,5 % minder dan een jaar geleden. Op maandbasis waren er 17 minder. De cijfers zijn nog altijd evenrdig verdeeld tussen de geslachten: 432 mannen en 429 vrouwen. Zowat de helft is minder dan een jaar werkloos. De werkloosheidsgraad (percentage van de beroepsbevolking zonder job) bedraagt nu 5,7 %, dat is exact evenveel als het Limburgse en Vlaamse gemiddelde. In februari - de vacactures komen altijd later - kreeg de VDAB vanuit Heusden-Zolder 1156 vacatures, maar opgelet, in dat cijfer zitten liefst 1023 uitzendopdrachten, 34 tijdelijke jobs via de VDAB en slechts 87 vaste jobs.

een-buffet-voor-de-jazzliefhebbers

Een buffet voor de jazzliefhebbers

Motives for Jazz bestaat 25 jaar en dat zilveren jubileum werd vandaag in Muze gevierd met een Showcase Festival. 7 bands gaven daar het beste van zichzelf met telkens een stevige set van een 40-tal minuten in de verschillende zalen. De jazzliefhebbers kregen daardoor als het ware een buffet geserveerd van al het lekkers dat Muze en Motives for Jazz het hele jaar door in petto hebben (foto's Ann Jordens)

dries-vanthoor-triomfeert-in-imoloa

Dries Vanthoor triomfeert in Imoloa

Dries Vanthoor heeft met Charles Weerts en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde, in een Audi R8 vandaag de 3 uur van het Italiaanse Imola gewonnen. Dat is niet helemaal een verrassing, want ze klokten er de pole-positie en reden - op de eerste ronden na - heel de race op kop. Ze zijn met het Belgische WRT-team dan ook de eerste leiders in de  World Challenge Europe Endurance. De tweede van de tien races heeft plaats op 5 juni, op Le Castelet in Frankrijk, waar de 1.000 km gereden wordt.

anadol-walst-over-bolderberg

Anadol walst over Bolderberg

In de tweede provinciale A heeft FC Anadol Bolderberg FC een thuispandoering van jewelste verkocht: 1-6 werd het.  KVV Heusden-Zolder heeft met 1-2 verloren van RC Reppel.

sk-heusden-wint-bij-bs-sport

SK Heusden wint bij BS Sport

In de vierde provinciale C van het voetbal heeft SK Heusden 06 nogmaals aangetoond dat het vaak beter presteert op verplaatsing dat thuis, deze keer won het met 3-4 bij BS Sport.

eindelijk-is-de-heusdense-revue-weer-gestart

Eindelijk is de Heusdense revue weer gestart

't Heusdens Volksteater is met veel bijval gestart aan zijn 53ste revue 'Hey Jey Toch'. Het publiek reageerde tijdens en na de première erg enthousiast. Het geheel mag er dan ook zijn, zowel de voorstelling op zich, maar ook de live-muziek, dans en de decors zijn erg knap.  Er zijn nog voorstellingen in 't Kuipershof deze namidddag om 14.30 u en verder op 8, 9, 10 (14.30 u), 13, 15, 16, 17 (19 uur), 19, 22, 23 en 24 (19 uur) april, om 20 uur tenzij anders vermeld. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. (foto's Lowie Gielis)

vandaag-gezien-365

Vandaag gezien

De groene kikker laat zich weer zien. (foto Jan Leijskens)

nipte-zege-voor-zolder-e

Zolder D verliest topper

In de vierde provinciale van het basketbal heeft Zolder E vanmorgen een nipt 49-50 zege behaald bij Baclo Lommel Z.  UPDATE In de derde provinciale heeft Zolder D de topper tegen Baclo Lommel A verloren met 53-42.

de-kijk-van-richie-796

De kijk van Richie

Richie weegt en wikt de kansen van de Rode Duivels.

zolder-a-blijft-winnen-2

Zolder A blijft winnen

In de eerste provinciale van het basketbal blijft Zolder A het goed doen, vanavond won het bij Croonen Lommel C met 48-60. In tweede provinciale verloor Heusden bij Gems Diepenbeek A met 60-43. Zolder B won met 64-94 in Peer.

parochie-bolderberg-viert-pater-jozef-schops

Parochie Bolderberg viert pater Jozef Schops

Pater Jozef Schops is vandaag 99 jaar geworden. Daarvoor werd hij letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet door de parochie Bolderberg. (foto's Roger Convents)

topper-in-bedrijfsvoetbal-eindigt-op-0-0

Topper in bedrijfsvoetbal eindigt op 0-0

In het bedrijfsvoetbal is de topmatch tussen RP Products en Wieze Boys A onbeslist geëindigd. De talrijk opgekomen toeschouwers zagen een doelpuntenloze wedstrijd. met veel sfeer langs de lijn. In de eerste helft liet de thuisploeg een aantal kansen onbenut, na de rust zetten Wieze Boys meer druk maar kwam ook niet tot scoren. RP Products eindigde de match bovendien met 10. De titelstrijd is dus nog niet beslecht. (foto's Stephan Volders)

neos-viert-feest-van-verlossing

Neos viert 'Feest van verlossing'

Niet alleen tieners en twins vertonen knaldrang. Ook de leden van Neos Heusden-Zolder konden die neiging niet onderdrukken tijdens een 'feest van verlossing’ in Ons Huis. Trimalcho verzorgde het diner en het muzikale duo Geert&Liselotte bracht de sfeer. (foto Trudo Groffi)

living-hero-vanavond-is-geannuleerd

Living Hero vanavond is geannuleerd

Living Hero, het muzikale eerbetoon aan Paul Mc Cartney dat vanavond in een uitverkocht cultuurcentrum Muze zou plaatsvinden, is geannuleerd. Liefst 3 leden van de band zijn ziek uitgevallen. Later zal nog gezocht worden naar een nieuwe datum. 

wreed-accident-op-het-koning-boudewijnplein

Wreed accident op het Koning Boudewijnplein?

Een auto ligt zaterdag tegen de middag op zijn zij op het Koning Boudewijnplein, gewonden zijn er op het eerste gezicht niet bij wat Urbanus een wreed accident zou  noemen. Maar ... het perspectief waaruit de foto gemaakt is, geeft een vertekend beeld. Het gaat om een elektrische speelgoedauto waarin een kind kan plaatsnemen. Of de bestuurder een junior-joyrider was, is alsnog niet duidelijk. (foto Julien Maebe)

vandaag-gezien-364

Vandaag gezien

Een ree met de voeten in het water, in de Wijers. (foto Roger Convents)

ramadan-start-moskee-nodigt-inwoners-uit-op-iftar

Ramadan start, moskee nodigt inwoners uit op iftar

Vandaag  is de Ramadan begonnen, de vastenmaand van de moslims. Die loopt dit jaar tot 1 mei. In tegenstelling tot de voorbije twee jaar, toen de coronabeperkingen grootschalige bijeenkomsten niet toelieten, kunnen nu weer de klassieke gebedsmomenten en grotere iftaravonden plaatsvinden. Zo organiseert de Selimiye moskee in de Valentinusstraat (naast Anadol) op vrijdag 22 april vanaf 20.15 uur een iftar waarop alle inwoners van Heusden-Zolder welkom zijn. Ze moeten alleen vooraf inschrijven via deze link. (foto iftar 2019)

koffiestop-voor-broederlijk-delen-en-oekraine

Koffiestop voor Broederlijk Delen en Oekraïne

Jaarlijks voorafgaand aan de paasvakantie  houdt de lagere school van 't Molenholleke een 'Koffiestop'  ten voor dele van Broederlijk delen.   Vandaag was er bijkomend de mogelijkheid om een centje te doneren aan Oekraïne.  

de-schans-en-de-luchtballon-ontbijten-gezond

De Schans en De Luchtballon ontbijten gezond

Een gezond ontbijt zorgt voor goede gewoontes en een gezond lichaam. Onder het motto ‘wij eten gezond’ organiseerden de leerkrachten van De Schans en De Luchtballon een gezond ontbijt voor al hun leerlingen. Het was een eetfestijn waar er werd gesmuld van alle soorten gezonde lekkernijen.  De scholen proberen ook het hele jaar door aandacht te besteden aan het thema met een vaste fruitdag, gezonde tussendoortjes en andere gezonde acties. (foto's Bahattin Koçak)

vandalisme-in-bosje-aan-de-brugstraat

Vandalisme in bosje aan de Brugstraat

De politie is vanmorgen opgeroepen voor vandalisme in het bosje aan de Brugstraat. Daar hebben vandalen vannacht de stoelen en banken die er staan beklad met graffiti. De spuitbussen hebben ze samen met ander afval gewoon achtergelaten.

inbraak-in-terlaemenlaan-1

Inbraak in Terlaemenlaan

In de Terlaemenlaan zijn inbrekers afgelopen nacht een woning binnengedrongen. Het is niet duidelijk of ze iets buit konden maken.

snelwegverlichting-wordt-s-nachts-vervangen

Snelwegverlichting wordt 's nachts vervangen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in de loop van de komende maanden LED-verlichting installeren op verschillende locaties op en rond de E314 en E313 in Limburg. Op de E314 tussen complex 28 ‘Heusden-Zolder’ en complex 32 ‘Genk-Oost’ worden ook 55 verlichtingspalen vervangen op de middenberm. De aannemer start maandagavond 4 april met het verwijderen van de huidige palen. Deze werken zullen ongeveer één week duren. Vanaf dinsdagavond 19 april zal hij, verspreid (…) Lees het hele bericht

morgen-topper-in-het-bedrijfsvoetbal

Morgen topper in het bedrijfsvoetbal

In het bedrijfsvoetbal staat morgen de topper tussen RP Products en Wieze Boys A op het programma. Die wordt om 15 uur gespeeld op het terrein in Ubbersel. Met nog enkele speeldagen te gaan, kan deze wedstrijd beslissend zijn voor de titel in eerste afdeling Limburg.

unizo-leden-onder-indruk-van-het-ceyssensverhaal

Unizo-leden onder indruk van het 'Ceyssensverhaal'

Unizo Heusden-Zolder bracht donderdagavond een bezoek aan Group Ceyssens. Heel wat lokale ondernemers waren geïnteresseerd in het verhaal van Dirk Ceyssens die uit de doeken deed hoe het familiebedrijf uit 'Hal' is uitgegroeid tot een internationale speler in glasinnovatie en exclusieve villabouw. Ook de locatie zelf, de toonvilla binnen het bedrijf, blijft tot de verbeelding spreken. De bezoekers waren onder de indruk van de manier waarop het bedrijf de voorbije jaren gegroeid is en welke innovatieve technieken in de grote hal worden ingezet. Aansluitend begaf het gezelschap zich naar het buurbedrijf UC Belgium waar gastheer Peter Veekmans hen ontving voor een ondernemerscafé. (foto's Wendy Vandeput)

de-kijk-van-richie-795

De kijk van Richie

Je bent gewaarschuwd ...