Archief september 2008

eversel-gaat-griezelen

Eversel gaat griezelen

In Eversel organiseren ze op zaterdag 25 oktober de 7de griezeltocht. Wat staat er op het programma? Griezelen uiteraard, maar ook draculabloed drinken, heksenbrij eten en na de tocht krijgt iedere deelnemer gratis spek en eieren (oef!). Deelnemen kost 8 euro en het is noodzakelijk om vooraf in te schrijven, daarvoor moet je langskomen in de cafetaria van Sint-Baaf op 1, 6, 8 of 13 oktober.

zaterdag-banenmarkt-in-cedubo

Zaterdag banenmarkt in CeDuBo

Onder de noemer 'Werk zoekt mensen' organiseert de VDAB op zaterdag oktober voor het tweede jaar een banenmarkt. In Limburg gebeurt dat op locaties: Neerpelt, Genk, Tongeren en het Centrum Duurzaam Bouwen in Heusden-Zolder. Daar kan iedereen zaterdag van 10 tot 17 uur terecht. De VDAB nodigt op de eerste plaats de werkzoekenden uit om te komen snuisteren in het grote aanbod van jobs. De werkgevers krijgen de gelegenheid om hun vacatures rechtstreeks aan te beiden en zo de meest geschikte kandidaat te vinden. Meer info op www.vdab.be/banenmarkt of via 0800/30 700.

massale-toeloop-aan-moskee

Massale toeloop aan moskee

Een enorme drukte dinsdagochtend aan de moskee op de Lindeman. Om het einde van de Ramadan te vieren waren meer dan 1000 mensen afgezakt naar de Dynanetmoskee. Om de massa op te vangen waren ook tapijten gelegd in de nieuwe gebouwen achter de moskee. Bij de eregasten waren onder meer de Turkse ambassadeur in België, de consulent godsdienstzaken en de nationale voorzitter van de Dyanet-moskeevereniging. Na het gebed werden wensen uitgewisseld, en bij een thee werd bijgepraat. Later (…) Lees het hele bericht

open-bedrijven-van-klinker-tot-niersteen

Open bedrijven: van klinker tot niersteen

In Heusden-Zolder nemen volgende zondag 3 bedrijven deel aan Openbedrijvendag. Bij Lasatelier Laenen (Lochtemansweg 90) zie je trappen, ballustrades, leuningen en loopvloeren in staal en inox, afgewerkt met natuurlijke materialen en je volgt het productieproces van tekening tot montage. In diezelfde buurt neemt ook Artstone (Lochtemansweg 61) deel. Een wandelpad leidt je daar langs het assortiment van klinkers en sierstenen, de plannen, onderhoudstips, advies en (…) Lees het hele bericht

jeugddienst-peilt-naar-jongereninfo

Jeugddienst peilt naar jongereninfo

De jeugdraad van Heusden-Zolder houdt een on-line poll. Het is vooral de bedoeling om te weten te komen of de jongeren op de hoogte zijn van hetgeen de gemeente hen te bieden heeft, of ze jongereninfo willen ontvangen en via welke kanalen of media. De poll staat op www.jeugdhazet.be. Je hoeft het overigens niet voor de mooie ogen van de schepen van jeugd te doen, maar wel voor één van de 10 vrijkaarten voor de Jump In Beach Party op 18 oktober.

drukke-filmmaand-in-muze

Drukke filmmaand in Muze

Muze zadelt de filmliefhebbers deze maand met serieuze problemen op ... keuzeproblemen, want er staan liefst 7 films op het programma. Woensdag 1 oktober bijt 'Lust, Caution' (foto) van Ang Lee de spits af, een erotische spionagefilm. Op 8 oktober volgt ‘Before the Devil knows you’re dead’ van Sidney Lumet, een familiedrama rond 2 broers in geldnood. Op woensdag 15 oktober staat ‘Aanrijding in Moskou’ van Christophe van Rompaey op de affiche, een film over het (…) Lees het hele bericht

vanavond-eindigt-ramadan

Vanavond eindigt Ramadan

De Ramadan, de Islamische vasten, eindigt vanavond bij zonsondergang. Voor de Turkse en Marokkaanse gemeenschap bij ons betekent dat de start van 3 dagen feest. 'Ramazan Bayrami' noemen de Turken het. Ze gaan dan op bezoek bij familie en vrienden, er worden feestmalen bereid - ook overdag - en de kinderen krijgen cadeautjes. De grootste viering in de Dyanet-moskee heeft plaats dinsdagmorgen om 8u25. Die zal onder meer worden bijgewoond door de Turkse ambassadeur.

zijn-spaarders-hun-centen-kwijt

Zijn spaarders hun centen kwijt?

Door het mogelijke faillissement van de bank Lehman Brothers in de Verenigde Staten dreigen ook in Heusden-Zolder vele tientallen mensen hun spaargeld te verliezen. Hoe het zit bij instellingen als Ethias en anderen is nog niet bekend, maar bij de Citibank hebben alleszins veel inwoners in producten belegd die door de Lehman Brothers werden gewaarborgd. Voor het product 'Multi Coupons Note' alleen al zouden het er 50 tot 60 zijn, en de bank heeft ook nog gelijkaardige producten (…) Lees het hele bericht

illegale-vogelvangst-is-vroeg-begonnen

Illegale vogelvangst is vroeg begonnen

Hoewel de vogeltrek nog volop moet beginnen, is het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de afgelopen week al drie keer moeten uitrukken om illegaal gevangen vogels op te halen. In Gingelom zijn 50 vogels in beslag genomen, in Diepenbeek waren het er 27 en in Riemst 16. In dat laatste geval is mogelijk maar een deel van de vangst gevonden. Voor vinken en andere vogels worden in de illegale handel grote bedragen neergeteld. Ook de inbeslagnames van fazanten zijn dit jaar al vroeg begonnen, de voorbereidingen zijn getroffen om een grote populatie te kunnen opvangen.

cyclocross-in-omgekeerde-richting

Cyclocross in omgekeerde richting

Op 20 oktober komt de verantwoordelijke van de UCI naar Circuit Zolder voor inspectie van het nieuwe parcours van de Wereldbeker veldrijden. Parcoursbouwer Marc Dierickx heeft een volledig nieuw traject uitgewerkt. De renners zullen in vergelijking met vroeger in omgekeerde richting rijden en er komen zeer technische stukken bij, zoals een steile helling die de renners moeten oplopen. Na 26 december wordt alles geëvalueerd, Pro Cycling zal zich dan mogelijk kandidaat stellen voor de organisatie van een WK in Heusden-Zolder. Organisator Koen Monnu kan rekenen op de steun van gedeputeerde Hilde Claes en hij zou dan ook nauwer gaan samenwerken met Rob Beenders, destijds organisator van het WK in Heusden-Zolder.

kvv-wint-op-lyra

KVV wint op Lyra

In vierde nationale C heeft KVV Heusden-Zolder bij de zware verplaatsing naar Lyra de volle puntenbuit weggekaapt: 1-2. Een nieuwe nederlaag voor Anadol in derde provinciale A, 3-1 bij Ham United. In derde C werd Halen-Vrijheid Zolder 2-2. In vierde provinciale A blijft Bolderberg onbedreigd leider, deze keer moest Lille er aan geloven, 2-3. Viversel blijft de dichtste achtervolger na een 2-1 zege tegen Lozen. En eindelijk een lichtpunt voor SK Heusden 06 dat subtopper Sporting Houthalen thuis met 3-3 bedwong.

diepenbeek-boven-op-24-uren

Diepenbeek boven op 24 uren

Het Bollini Cycling Team uit Diepenbeek - rond ex-veldrijder Erwin Bollen - heeft de leiding niet meer uit handen gegeven in de 24 uren van Zolder en werd zondag afgeklokt op 237 ronden of 948 km. Op een kleine twee ronden volgde het Team Mailleux en even verder Paxx Global Cycling. Eerste vrouwenteam was The Performance Ladies op de 47ste plaats. Van de ploegen uit Heusden-Zolder treffen we onder meer TTHZ 2 op 5, even verder (…) Lees het hele bericht

snuffelen-op-de-vlooienmarkt

Snuffelen op de vlooienmarkt

Een Rubens of Breughel zal er niet meteen te koop liggen, we zijn tenslotte Tongeren niet, maar er werd vanmorgen vroeg al behoorlijk gesnuffeld en geboden op de vlooienmarkt in de Kleuterweg en omgeving. Je vindt er van alles, van kleding,  beeldjes, gereedschappen tot ontbrekende pionnen voor 'Mens erger je niet'. 

gerard-schaeken-met-pensioen

Gerard Schaeken met pensioen

Meer dan 30 jaar lang was Gerard Schaeken de drijvende kracht achter de sportdienst. Alle sportclubs konden bij hem terecht, geen tornooi of evenement vond plaats zonder hem en hij speelde een rol in heel wat dossiers voor de uitbreiding van de sportinfrastructuur in de gemeente. Nij is hij met pensioen en werd daarvoor zaterdagavond samen met zijn vrouw Viviane in de bloemetjes gezet. En met enige zin voor symboliek gebeurde dat in het zaaltje van De Veen.

passerelle-slaat-aan

Passerelle slaat aan

Dit weekend gaat op verschillende plaatsen in Heusden-Zolder het 'mijntheater' van Passerelle in première. Met de omgebouwde brandweerwagen als decor wordt in woord en beeld de geschiedenis van de bewoners van de mijnstreek gebracht. Zaterdagavond konden de voorstellingen op de Lindeman op veel belangstelling rekenen, de sfeer zat er volop in. Een barbecue, drank en versnaperingen deden de rest.

op-naar-een-spannende-eindfase

Op naar een spannende eindfase

Bij het ingaan van de nacht in de 24 uren al liet het profteam Landbouwkrediet van Jan Kuyckx blijken dat ze absoluut de sterksten zijn. Maar ze laten de strijd om de overwinning aan de amateurploegen waar het tenslotte om draait. Op 5 uur voor het eind van de wedstrijd was het klassement amper gewijzigd ten opzichte van zaterdagavond. Bollini team op kop met 188 ronden (752 km), op één ronde gevolgd door Team Mailleux en op twee ronden door Paxx Global Cycling. Heel de top 10 zit op amper 5 ronden. Het wordt dus nog spannend.

de-jeugdraad-liet-ze-swingen

De jeugdraad liet ze swingen

Jongeren hoeven niet noodzakelijk van dancing naar discotheek te rijden om zich te amuseren op zaterdagavond. Dat bewees de jeugdraad nog maar eens met de Cornichon Decadence party in 't Kuipershof. Daar ging de jeugd uit de bol op de beat van de betere dj-muziek.

3-teams-op-kop-na-een-derde-wedstrijd

3 teams op kop na één derde wedstrijd

Op de 24 uren van Zolder reden na één derde van de wedstrijd drie teams in dezelfde ronde: Team Mailleux, Bollini Cycling Team en Paxx Global Cycling hadden er toen 86 rondes of 344 km opzitten. De snelste rondetijd zat ergens rond de 5'28". Van de lokale teams reden onder TTHZ 2 en 3 op respectievelijk plaats 6 en 7, Hezo op 12, de politie op 35 en de brandweer op 64.

vandaag-gezien-27-september-2008

Vandaag gezien

Sinds de reorganisatie van de gemeentediensten moet diensthoofd Marcel Dumon van toerisme zich ook ontfermen over evenementen en feestelijkheden. Wat we nog niet wisten, is dat hij ook moet zorgen voor het ruimen van de bladeren als er bezoek op komst is.

wie-overleeft-de-24-uren

Wie overleeft de 24 uren?

De 24 uren van Zolder voor fietsers is zaterdag op gang geschoten. Het enthousiasme was groot. Organisatoren en de 150 ploegen treffen het dan ook met het weer. Wellicht wordt het in de loop van de nacht, waarvoor de meteo frisse temperaturen voorspelt, voor sommige deelnemers heel wat zwaarder.Helmut Lotti, die enkele uren kwam fietsen om geld voor Unicef in te zamelen, zag het in ieder geval zitten bij de start. Ook de mannen van de politie en brandweer waren er helemaal klaar voor. Benieuwd hoeveel moedigen dit avontuur morgen zullen overleefd hebben.

driemaal-feest-in-bolderberg

Driemaal feest in Bolderberg

Zaterdag was het feest aan de dienst Toerisme in Bolderberg. De buren van de Vrunstraat kwamen er een symbolische boom planten en een bloemetje afgeven om de dienst toerisme met Marcel, Lut en Ingrid te verwelkomen als buren. Ook werd de boorsteen van de mijn onthuld die jonkheer en jonkvrouw de Bellefroid van het kasteel Terlaemen een tijd geleden aan de gemeente schonken. En Jef Smets, destijds één van de drijvende krachten achter de verbroedering met Arolsen, mocht (…) Lees het hele bericht

ook-al-een-presentje-gehad

Ook al een presentje gehad?

Als je vandaag een winkel bent binnengestapt, heb je misschien al een praline, roos of drankje aangeboden gekregen. Het is immers de jaarlijkse Dag van de Klant, een initiatief van UNIZO. Daarop bedanken de handelaars hun klanten voor hun trouw. De meeste winkels in Heusden-Zolder nemen aan de actie deel.

milk-inc-doet-sportpaleis-ontploffen

Milk Inc. doet Sportpaleis ontploffen

Voor een bomvol Sportpaleis heeft Milk Inc. vrijdagavond een spetterende première van zijn Forever-concert gegeven. De show zit andermaal vol verrassingselementen en de ambiance bereikt de ene climax na het andere hoogtepunt. Het begon even over half negen met aanzwellende muziek in de duisternis, bijna overstemd door het oorverdovend gejuich. Na de obligate introductie door de vierkoppige band - met John Miles junior schitterend op gitaar - en 2 background vocals, kwamen Regi en (…) Lees het hele bericht

sport-en-spel-tijdens-scholenveldloop

Sport en spel tijdens scholenveldloop

Meer dan 2000 leerlingen van de lagere scholen in Heusden-Zolder hebben zich vrijdag de ziel uit het lijf gelopen tijdens de tradtionele gemeentelijke scholenveldloop. Veldloop is in dit geval relatief want het parcours was vooral uitgestippeld op het grasveld van De Veen, maar de inspanningen waren er niet minder om. Tussen de loopwedstrijden door konden de kinderen zich amuseren op allerlei sportieve attracties. En met zo'n nazomers weertje kon de sfeer niet (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-26-september-2008

Vandaag gezien

Als 'Kloajke' ergens in het straatbeeld opduikt, dan weten we hoe laat het is. Kloajke is de mascotte van de brandweer en telkens één van de manschappen de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, wordt Kloajke samen met de nodige versieringen in de voortuin gezet. Deze keer is het Marcel Nijs in de Schootstraat die na vele jaren als vrijwilliger mag afzwaaien.

120-ploegen-voor-de-24-uur

120 ploegen voor de 24 uur

In totaal hebben 120 ploegen zich ingeschreven voor de Lotto 24 Hours Bicycle[!]Zolder, die gaat zaterdag om 15 uur van start en wordt zondag op hetzelfde tijdstip afgevlagd. Heel wat bekende namen bij de deelnemers. In het Make a Wish team rijdt Gert Steegmans, andere profs zijn onze eigen Jan Kuyckx, Sébastien Rosseler, Wilfried Cretskens, Maarten Wijnants, (…) Lees het hele bericht

gemeentehuis-ontruimd-na-alarm

Gemeentehuis ontruimd na alarm

Omstreeks kwart voor elf vanmorgen is het gemeentehuis ontruimd na een brandalarm. Alle personeelsleden moesten naar buiten en een huwelijksplechtigheid in de raadszaal werd onderbroken. De brandweer, die snel ter plaatse was, ging op zoek naar de oorzaak. Buiten het gebouw waren slijpwerken bezig en het stof was via verluchtingsgaten binnengedrongen in de kelder. Daardoor was het alarm afgegaan. Na zowat drie kwartier mocht iedereen weer naar binnen, ook het half getrouwd koppel. Dat heeft in ieder geval unieke foto's voor zijn album.

stroompanne-vertraagt-postbedeling

Stroompanne vertraagt postbedeling

De kans bestaat dat niet alle briefwisseling vandaag in uw brievenbus is terecht gekomen. Afgelopen nacht heeft een grote stroompanne in het Antwerpse havengebied het sorteercentrum van de Post enkele uren lamgelegd. Uiteindelijk raakte alles nog wel gesorteerd, maar een kleine 20 procent van de briefwisseling arriveerde niet meer tijdig in de plaatselijke kantoren. Maandag kan er dus iets meer post in uw brievenbus liggen.

nog-een-trofee-voor-jan-boyen

Nog een trofee voor Jan Boyen

De vieringen lijken niet op te houden voor Wielrenner Jan Boyen. Na zijn feestelijke huldiging in Heusden-Zolder zondag, zijn ontvangst bij minister Anciaux donderdag krijgt hij vrijdag de allereerste 'Ernst & Young Premium Award'. Die trofee is in samenwerking met het Belgisch Paralympisch Comité in het leven geroepen als erkenning voor de Belgische medaillewinnaars op de Paralympics en om de sport voor andersvaliden in het algemeen te promoten. Jan Boyen won als enige Belg een medaille. Hij krijgt zijn trofee en 5000 euro vanavond voor de avant-première van de musical Daens in Berchem.

wereldbeker-veldrijden-naar-zolder

Wereldbeker veldrijden naar Zolder

Pro Cycling, de organisator van de Wereldbeker Cyclocross in Hofstade, heeft een overeenkomst bereikt met Circuit Zolder. Daardoor komt de wereldbekermanche vanaf 26 december dit jaar voor zeker 5 jaar naar Heusden-Zolder. Tot nu toe werd de wereldbeker gereden op het Blosodomein in Hofstade, maar daar kregen de organisatoren naar eigen zeggen te weinig steun. Er waren nog andere kandidaten maar het Circuit kon de beste troeven voorleggen, met zijn wieleractiviteiten en ervaring bij de organisatie van grote cyclocrossevenementen.

 

 

circuit-wil-groener-worden

Circuit wil groener worden

Jarenlang was Circuit Zolder de kop van jut van de milieubeweging, maar bij de ontsteking van de fietsverlichting heeft directeur Roger Dejaeghere aangekondigd zelf groener en duurzamer te willen worden. Zo heeft het circuit van Nuon zijn groene stroomcertificaat gekregen, dat wil zeggen dat er alleen nog maar groene stroom wordt gekocht. Op termijn wil de directie de zowat 3000 m² bruikbare dakoppervlakte met zonnepanelen uitrusten. En er wordt - als daarvoor een vergunning wordt bekomen - gedacht aan de plaatsing van 3 windturbines. Op die manier zou niet alleen het eigen verbruik worden gedekt, inclusief de nieuwe verlichting, maar ook aan het net kunnen worden geleverd. Er wordt zelfs gedacht aan een clean weekend met alleen maar zuinige wagens.

braderie-met-artiesten-en-animatie

Braderie met artiesten en animatie

In winkelcentrum Cité is het dit weekend weer Braderie.Vanavond heeft in de feesttent een kwis plaats, morgen staat kinderanimatie op het programma en een rit voor wielertoeristen. 's Avonds presenteert Paco Garcia een zangwedstrijd in de feesttent. Zondagmorgen begint al vroeg een vlooienmarkt in de Kleuterweg, Op 't Eynde en Onder de Poort. Later op de dag is er een artiestenparade met onder meer 2 Fabiola, Bjorn Crain en Shana en verder in de straten animatie en attracties voor jong en oud. Zondag wordt heel de buurt verkeersvrij gemaakt.

vandaag-is-d-day-voor-regi

Vandaag is D-Day voor Regi

Voor Regi Penxten is het aftellen begonnen want vanavond om 20u30 staat hij samen met Linda Mertens op het podium van een vol Sportpaleis in Antwerpen. Meteen de start van 6 spetterende Forever-concerten. Ook morgen en op 3, 10, 17 en 18 oktober loopt Forever. De nationale media verbazen er zich over hoe Milk Inc. daarmee Clouseau naar de kroon steekt. En niet alleen qua belangstelling, Regi en Linda hebben een show klaar die heel de tempel in lichterlaaie zal zetten. Of dat lukt, kan je morgen op deze site vernemen in woord en beeld, want wij zijn er vanavond bij in het Sportpaleis

lindeman-drinkt-heusdens-water

Lindeman drinkt Heusdens water

De nieuwe waterbehandelingsinstallatie aan de watertoren is klaar. Daardoor heeft de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening donderdag de knop omgedraaid zodat een deel van de gemeente weer water uit de eigen ondergrond krijgt. Het gaat om de Lindeman, een deel van de Pastoor Paquaylaan en de Watertorenstraat. De komende weken en maanden volgt de rest van deelgemeente Heusden stapsgewijs. Wie problemen mocht ondervinden, kan terecht bij de VMW op 011-28 0615.


bewakingscamera-morrend-goedgekeurd

Bewakingscamera morrend goedgekeurd

De gemeenteraad heeft donderdagavond de aankoop van een mobiele bewakingscamera goedgekeurd, net als de zes plaatsen waar die camera in de toekomst kan ingezet worden. Ook niemand binnen de oppositie was tegen de camerabewaking op zich, maar vooral Tony Beerten (Nieuw) bepleitte heftig de installatie van 6 vaste camera's, dat vond ook Lode Schops (onafhankelijk) die zich ongerust maakte over eventuele diefstal van de camera's. Maar volgens burgemeester Sonja Claes is de camera (…) Lees het hele bericht

een-steuntje-voor-liesbet-willems

Een steuntje voor Liesbet Willems

Marjon Willems uit Zolder heeft haar zus Liesbet genomineerd voor de Nivea-award. De fabrikant van cosmetica looft 3000 euro uit voor vrouw die mooi is van hart. Ze moeten zoveel mogelijk stemmen verzamelen via de website, en het geld kan gebruikt worden voor de verwezenlijking van een droom of project. Liesbet werkt momenteel in Ayacucho in Peru met kinderen en jongeren die het moeilijk hebben. Ze droomt er van een opvangtehuis voor straatjongens die een vakopleiding willen volgen. De prijs zou een aardige steun betekenen. Stemmen kan op http://www.nl.nivea.be/imported_specials/show/14677. Er zijn meer dan 3000 genomineerden maar vrijdag had Liesbet al ruim 300 stemmen achter haar naam.

jan-boyen-ontvangen-door-anciaux

Jan Boyen ontvangen door Anciaux

Vlaams minister van sport Bert Anciaux heeft donderdag wielrenner Jan Boyen gehuldigd voor zijn bronzen medaille op de Paralympics in Peking. De minister had enkele geschenken voor Jan. Hij beloofde ook vanaf volgend jaar meer middelen zodat de atleten zich beter kunnen voorbereiden op internationale topconfrontaties. Jan Boyen was blij met die belofte, met meer steun was hij veel vroeger naar China afgereisd en was hij naar eigen zeggen beter geacclimatiseerd aan de start verschenen.

hartelijk-omgaan-met-je-hart

Hartelijk omgaan met je hart

We zitten op dit moment midden in de 29ste 'Week van het hart'. Nog tot en met 27 september zet de Belgische Cardiologische Liga hartproblemen in de kijker, met deze keer extra aandacht voor stress als belangrijke oorzaak. Voorkomen is dus beter dan genezen. Maar eenmaal geconfronteerd met hartproblemen, moet je je levensstijl hoe dan ook aanpassen. In Heusden-Zolder worden hartpatiënten op een uitstekende manier opgevangen door de vzw Reco. Op dinsdag tussen 17 en 18 uur (…) Lees het hele bericht

energieweekend-in-cedubo

Energieweekend in CeDuBo

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 september heeft in het Centrum Duurzaam Bouwen het energieweekend plaats. Je kan er kennismaken met alle energieaspecten die bij bouwen en verbouwen de kop opsteken. Alle technieken komen aan bod: zonne-energie, isolatie, hoogrendementsketels, spaarlampen, balansventilatie, isolerende beglazing, energiezuinige verlichting, isolerend schrijnwerk, na-isolatie, warmtepompen, ... Maar je verneemt er ook alles over de subsidiemogelijkheden. Individuele (…) Lees het hele bericht

massa-fietsers-en-skeelers-voor-nieuwe-verlichting

Massa fietsers en skeelers voor nieuwe verlichting

Naar schatting 700 fietsers en skeelers hebben woensdagavond de feestelijke ingebruikname van de fietsverlichting op Circuit Zolder meegemaakt. Eerst was er een korte plechtigheid waarop directeur Roger Dejaeghere van het Circuit, Marc Wauters van de wielerschool en gedeputeerde Hilde Claes het belang van de verlichting toelichtten. De provincie heeft de installatie betaald, 232.000 euro in totaal. Er zijn 52 palen gezet van elk 16 meter met daarop 127 lampen, goed (…) Lees het hele bericht

ieder-op-zijn-beurt

Ieder op zijn beurt

Schepen Dirk Schops is pas teruggekeerd van een bezoek aan het Egyptische Sharm-El-Sheikh en hij fotografeerde een schaap dat zich blijkbaar van zijn eindbestemming bewust was. Je kan er dan ook donder op zeggen dat onze wollige vriend Werelddierendag (4 oktober) niet zal halen.

passerelle-is-klaar-voor-de-start

Passerelle is klaar voor de start

Woensdagmiddag stonden de mensen van Passerelle aan de multiculturele markt met hun afgewerkte theatervrachtwagen om met flyers hun voorstelling te promoten. De try-out is achter de rug en ze zijn dus klaar om met hun 'verhalen van de mijnstreken' op tournée te gaan. Dit weekend te zien op drie plaatsen in Heusden-Zolder. Vrijdag 26 september om 20 uur bij het Wijkcentrum Halhei, Zaterdag om 20 uur en 22u30 aan de kerk van Lindeman en zondag om 15 en 17 uur aan De Koepel (Mommeplas), woensdag 1 oktober om 13 uur aan De Zandloper en om 16 uur aan de kerk van Lindeman. Daarna trekt het gezelschap naar Sledderlo, Waterschei, Beringen-Mijn, ... De toegang is telkens gratis. Alle info vind je op www.passerelleblog.be

kunst-in-de-etalages

Kunst in de etalages

In de etalages van winkelcentrum Cité worden overal kunstwerkjes gezet. Het gaat om een initiatief van Variant, een vrijwilligersorganisatie die ontspanningsactiviteiten voor gehandicapten organiseert. 'Zo normaal als het kan, zo speciaal als het moet' is de leuze van Variant. Het wil ontmoetingskansen creëren en personen met een handicap laten genieten van kunst en cultuur in brede zin. De kunstwerkjes zijn te zien tijdens de braderie (25 tot 29 september) en zij te koop voor € 25.

vrijdag-scholenveldloop-in-de-veen

Vrijdag scholenveldloop in De Veen

Op vrijdag 26 september heeft in stadion De Veen de 32ste gemeentelijke scholenveldloop plaats. Om 9u45 bijten de meisjes van het vierde leerjaar de spits af, in de voormiddag volgen de reeksen met jongens en meisjes van 4de, 3de, 2de en 1ste leerjaar. Om 13u50 begint het namiddagprogramma met het 5de leerjaar met tenslotte het 6de. Zowat heel de dag loopt een nevenprogramma met als hoogtepunt om 12u30 een massa-aërobic voor alle kinderen op de piste.

no-country-for-old-men-als-openingsfilm

No country for old men als openingsfilm

Vandaag om 20u15 wordt het nieuwe filmseizoen in Muze geopend. Dat gebeurt meteen met een klepper van formaat: 'No country for old men' van Joel en Ethan Coen met in de hoofdrollen Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin. De film werd bekroond met 4 Oscars en 2 Golden Globes. Toegangsprijs € 5.

de-jeugdraad-fuift

De jeugdraad fuift

Op zaterdag 27 september om 21 uur organiseert de jeugdraad van Heusden-Zolder de jaarlijkse fuif Cornichon Decadence in zaal 't Kuipershof. Dat er zal geswingd worden, staat nu al vast want dj Gerrit K van Studio Brussel staat achter de draaitafel. En ook de winnaar van de dj-contest Heusden-Zolder mag nog eens komen laten zien en horen dat hij niet toevallig de winnaar was. Tickets kosten € 3.

illegale-vinken-weer-vrijgelaten

Illegale vinken weer vrijgelaten

In Gingelom heeft de politie dinsdag 50 illegaal gevangen vogels gevonden in een vogelkooi achter een huis, het waren vooral vinken. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum is erbij gehaald en nam de vogels mee. Uit onderzoek bleek dat de vogels in goede gezondheid waren en ze zijn meteen terug vrijgelaten. Tegen de houder van de vogels is een pv opgesteld, hij had een heel arsenaal van illegale vangtuigen klaar staan. De vogels waren voor de verkoop bestemd.

geen-katjes-om-zonder-handschoenen-aan-te-pakken

Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken

Stoere boksers, straffe judoka's, ... de gevechtsporten lijken het goed te doen in Heusden-Zolder. Maar onderschat ook niet de karateka's. Bij JKA karateclub Gankaku Heusden wordt iedere week straf getraind, de 6- tot 14-jarigen op woensdagavond en zaterdagvoormiddag, de +15-jarigen op dinsdag- en donderdagavond. Daarvoor kunnen ze een beroep doen op gediplomeerde trainers. Dat leidt op termijn tot resultaten, dat bewijst onder meer Koen Timmers die op Vlaams, Belgische en internationaal niveau meer dan zijn mannetje staat.

op-zoek-naar-de-sagen-van-de-4-k-s

Op zoek naar de sagen van de 4 K's

Op zondag 28 september organiseert vzw Pasar (het vroegere Vakantiegenoegens) het K4 Sagenfestival Midden-Limburg. Via het fietsroutenetwerk kan je in Halen, Herk-de-Stad, Lummen en Heusden-Zolder 4 bijzondere monumenten met een K ontdekken en er boeiende bezoeken met sagen en vertellingen meepikken. Voor dat laatste zorgen gidsen en acteurs. De vier K's zijn kasteel 't Loye in Lummen, de Kluis van Bolderberg, kasteel Landwijk in (…) Lees het hele bericht

concert-in-de-mijlpaal

Concert in De Mijlpaal

Volgende zondag om 11 uur organiseert galerij De Mijlpaal een concert 'Between dreams and reality'. Francesca Canali op fluit en Anneleen Lenaerts op harp voeren werk uit van Debussy, Beethoven, Bach, Mouqeut, Lutoslawski, Rota, Takemitsu, Bartok en Pierre. De toegang bedraagt € 8. Telefonisch inschrijven op 011-43.52.02

heusden-zolder-boven-in-autoraces

Heusden-Zolder boven in autoraces

Hoewel op Circuit Zolder - buiten de VAB-happening - geen raceactiviteiten op het programma stonden, was het afgelopen weekend Heusden-Zolder boven in het autosportgebeuren. In Duitsland op de Sachsenring behaalde de 17-jarige Laurens Vanthoor (foto) zijn eerste zege in de ATS Formule 3 Cup. Het was zijn zestiende race in de cup. Vanthoor rijdt voor het team Van Amersfoort Racing dat eerder al Verstappen, Leinders, Rothengatter en Coronel begeleidde. En ook First Motorsport van Jo Jamers zat aan de champagne want de ook al 17-jarige Niels Lagrange behaalde op Francorchamps samen met Pascal Nelissen Grade de Belgische titel in Division 3. Het ziet er veelbelovend uit voor de Limburgse racesport

donderdag-vergadert-de-gemeenteraad

Donderdag vergadert de gemeenteraad

Volgende donderdag vergadert de gemeenteraad. Zoals we vorige week al meldden, is het meest in het oog springende punt de aankoop van mobiele bewakingscamera's. Daarnaast moet er een nieuw mobiliteitsplan voor de gemeente worden opgemaakt, het vorige is meer dan 10 jaar oud en dus niet meer up-to-date. En voor de herinrichting van de parking aan Ons Huis is een erfdienstbaarheidsovereenkomst nodig. De raad begint om 19 uur

verbroederingscomite-bezocht-bad-arolsen

Verbroederingscomité bezocht Bad Arolsen

Een delegatie van het Gemeentelijk Verbroederingscomité was het afgelopen weekend te gast op het Winzerfest in de Duitse partnerstad Bad Arolsen. Ze maakten er kennis met de gloednieuwe burgemeester van der Horst en ook de pas verkozen 'Woudfee' uit Brilon, die andere partnerstad. Het is niet duidelijk of het gezelschap bij zijn terugkeer het meest onder de indruk was van de nieuwe burgemeester of betoverd door de nieuwe fee ...

verny-verachten-vlaams-brandweerkampioen

Verny Verachten Vlaams brandweerkampioen

Verny Verachten uit Heusden-Zolder is voor het tweede jaar op rij Limburgs én Vlaams kampioen wielrennen bij de brandweer in de klasse tot 40 jaar geworden. Het kampioenschap werd dit jaar betwist in Tessenderlo, bij de voorpost van brandweer Heusden-Zolder. De 22 deelnemers kregen bijna 47 km voor de wielen. Al in de derde ronde ontsnapte een kopgroep met daarin Verny Verachten en Ruben Maes. In het peleton zorgden twee andere Heusdenaars, Koen Lemmens en Bart Jacobs, voor (…) Lees het hele bericht

twee-vrouwen-exposeren-in-de-stijl

Twee vrouwen exposeren in De Stijl

In Galerie De Stijl, in de foyer van de gelijknamige drukkerij, aan de Mijnwerkerslaan, kan je nog tot en met 26 oktober terecht op een tentoonstelling met werk van Carole Vanderlinden en de Duitse kunstenares Christine Philipp. Christine Philipp (Berlijn, 1971) maakt vrij onconventionele werken die melancholisch zijn, zonder droefheid, intiem maar ook onbeperkt. Ze sporen aan tot reflectie over de tijd, de wereld en jezelf. Carole Vanderlinden (Gent, 1973) maakt zowel tekeningen als (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-22-september-2008

Vandaag gezien

Als je op de Koolmijnlaan de pijlen volgt, kom je in de haag terecht. Zou daar het gezegde "zijn gat in de haag steken" uitgevonden zijn?

gedaan-met-buitenpetanque

Gedaan met buitenpetanque

Bij petanqueclub De Berk zijn zondag vele tientallen petanqueliefhebbers opgedaagd voor het laatste openluchttornooi van dit jaar. De symboliek was er natuurlijk, juist op het ogenblik dat de zomer is afgerond, en daarnaast was er ook nog een stralende zon. Precies die omstandigheden dompelen het 'jeu de boules' onder in een typisch Provencaalse sfeer. Spelers en toeschouwers genoten duidelijk van hun laatste happen nazomer.

bolderberg-alleen-op-kop

Bolderberg alleen op kop

Midden in de Ramadan stond er in derde provinciale A een onvervalst Turks treffen op de kalender met Anadol-Turkse. Anadol is al enkele weken niet in goede doen, ook nu kon het niet van het thuisvoordeel profiteren en verloor met 1-2. In derde C moest ook Vrijheid Zolder de punten laten aan Hoger Op Heide in Hasselt, 2-1. In vierde A heeft Bolderberg nu resoluut alleen de leiding in handen genomen. In een kop-staart derby tegen SK Heusden 06 (foto), werd de tegenstander andermaal platgewalst en met een koude 6-0 afgemaakt. Daardoor laat het Viversel achter zich, want dat kwam niet verder dan 3-3 in Laak. Statie Sport-Achel tenslotte werd 1-2.

2-rode-kaarten-vellen-kvv

2 rode kaarten vellen KVV

Allerminst een goeie dag voor KVV Heusden-Zolder in bevordering dat Esperanza Neerpelt op bezoek kreeg. Dietmar Braem scoorde weliswaar voor de thuisploeg, maar die verloor in de tweede helft Eerdekens en Vandeven met een rode kaart. Een geladen derby dus maar met 9 spelers was KVV niet opgewassen tegen de overmacht van Esperanza dat met 1-2 won en de drie punten meenam richting Noord-Limburg.

de-mijlpaal-toont-8-winnaars

De Mijlpaal toont 8 winnaars

In kunstgalerij De Mijlpaal kan je nog tot 19 oktober het werk van 8 kunstenaars gaan bekijken onder de noemer 'En de winnaar is ...'. De 8 waren eerder al in De Mijlpaal te gast en bovendien zijn ze in 2007-2008 met een nationale of internationale prijs onderscheiden. Op zich zijn die prijzen een bekroning voor de kunstenaars zelf uiteraard, maar tegelijk wordt er ook de programmatie van Lut Maris in De Mijlpaal mee bevestigd. Vandaar dat de 8 nu een selectie uit hun werk tonen en (…) Lees het hele bericht

veel-supporters-voor-bronzen-jan-boyen

Veel supporters voor bronzen Jan Boyen

Wielrenner Jan Boyen is zondagmiddag op een gepaste manier gevierd voor zijn bronzen medaille op de Paralympics. Een paar honderd wielertoeristen en inwoners van Heusden-Zolder zijn hem en zijn vriendin Anita eerst gaan afhalen aan zijn woning, samen met Marc Wauters. Samen fietsten ze naar het gemeentehuis waar nog meer volk en zowat de voltallige gemeenteraad hem opwachtten. Onderweg werd hij toegejuicht, waren Belgische vlaggen uitgehangen en versieringen aangebracht. Burgemeester Sonja Claes (…) Lees het hele bericht

jongeren-maken-kennis-met-rugby

Jongeren maken kennis met rugby

Op Helzold daagde zaterdag een 20-tal jongeren op om kennis te maken met de rugbysport. Tijdens de megarugbydag brachten de mensen van Rugbyclub 9 hen de basisoefeningen bij en nadien konden ze een heuse wedstrijd spelen.

slachtoffer-roofmoord-begraven

Slachtoffer roofmoord begraven

De kerk van Eversel was zaterdag te klein voor de begrafenis van Kris Theunis. De 44-jarige vrachtwagenchauffeur is vandaag twee weken geleden vermoord bij een brutale roofoverval in het Zuidafrikaanse Pretoria. Hij was daar op bezoek om de 18de verjaardag van zijn zoon te vieren. Ondertussen loopt in Zuid-Afrika het onderzoek naar de daders voort. In de regio neemt het aantal moorden en overvallen de jongste jaren zienderogen toen.

kwb-gaat-supporteren-voor-regi

KWB gaat supporteren voor Regi

Nog een kleine week en de 'Forever'-concerten van Mlik Inc. in het Antwerpse Sportpaleis barsten los. De KWB wil erbij zijn als de beroemdste inwoner van Heusden zijn megaconcerten geeft. De organisatie charterde een bus en kocht tickets voor vrijdag 17 oktober. Het zijn mooie plaatsen, de twee onderste rijen van het balkon. Bus en toegangsticket kosten € 40 (KWB-leden) en € 45 (niet-leden). Voor info en tickets moet je niet bij Regi Penxten zelf zijn maar bij Ivan Claes (011-43 13 43) of Stefan Aerts (011-43 12 54).

kav-in-de-bloemetjes

KAV in de bloemetjes

Bij de KAV van Eversel werd een aantal dames in de bloemetjes gezet, want de vereniging vierde haar 40ste verjaardag. Sommigen zijn lid van bij de start, anderen behaalden hun zilveren lidmaatschap. Er werd gesmuld, gekletst en genoten van de theatermonoloog 'Dame Blanche' van Nele De Graeve. Zo'n viering is natuurlijk ook hét moment om terug te blikken en dat kon bij een tentoonstelling.

verdachte-van-aanslag-blijft-in-cel

Verdachte van aanslag blijft in cel

De raadkamer in Hasselt heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van de 56-jarige Hasselaar die in de cel zit op verdenking van een aanslag met een brandbom in Zolder-Centrum. Maandagochtend rond 6u15 gooide de Hasselaar aan het Schuttershof een bokaal met brandende benzine in een auto. Daarin zat een man uit de straat, hij raakte zwaar verbrand en ligt nog altijd in het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. De auto brandde volledig uit en een woning raakte beschadigd. Dankzij getuigen kwam (…) Lees het hele bericht

jan-boyen-morgen-terug-in-belgie

Jan Boyen morgen terug in België

Zaterdagochtend rond kwart over 6 landt wielrenner Jan Boyen samen met een groot deel van de Belgische paralympische delegatie op Zaventem. Na de competities hebben de atleten nog wat sightseeing gedaan in China. Jan is dus op tijd thuis om wat bij te slapen zodat hij zondagochtend even fel kan blinken als zijn bronzen medaille tijdens zijn viering in het gemeentehuis.

zondag-is-het-vab-autohappening

Zondag is het VAB-autohappening

Zondag organiseert automobilistenvereniging VAB de jaarlijkse autohappening op het circuit. Heel de dag door zijn er testritten en demonstraties, onder meer met SUV's, gezinswagens, quads, cyclocrossfietsen, ... Andere attracties zijn een death-ride, Aerotrim (gewichtloosheid), go-karts, avonturenpiste. Of wat dacht je van een ritje in een buggy of een Unimog van het leger terwijl in de cyberzone het virtuele autoplezier centraal staat. Volwassenen betalen € 8, kinderen van 6 tot 12 jaar €4. www.vabautohappening.be

beekbeemden-leert-kinderen-actief-zijn

Beekbeemden leert kinderen actief zijn

De school Beekbeemden organiseerde vrijdag samen met de vzw Kameleon een vrijetijdscarroussel. Een 10-tal verenigingen en organisaties lieten de kinderen actief kennismaken met hun aanbod, van chiro en sportclubs tot kleuterdans, muziek en tekenen. De kinderen kregen telkens zowat drie kwartier om wat te proberen en schoven dan door naar de volgende activiteit. Enkele dagen geleden was ook al aan de ouders het ruime aanbod in Heusden-Zolder voorgesteld. "Het gaat immers niet alleen (…) Lees het hele bericht

24-uur-op-de-fiets-op-circuit-zolder

24 uur op de fiets op Circuit Zolder

Op 27 en 28 september heeft op Circuit Zolder opnieuw een 24 uren-race plaats, deze keer met de fiets. Ploegen van 4 tot 6 renners nemen het tegen elkaar op. Het gaat daarbij niet om folklore maar om een echte uithoudingswedstrijd, gemiddeld zal elke deelnemer dus 4 tot 6 uur op de fiets moeten zitten. De organisatie mikt op wielerclubs, teams van bedrijven, verenigingen, sportclubs, enz. Er mogen maximaal 600 renners (of rensters) deelnemen. De inschrijvingstermijn is (…) Lees het hele bericht

ondernemers-breken-de-ramadan

Ondernemers 'breken' de Ramadan

Zo'n 160 mensen konden donderdagavond in eethuis Orient aanschuiven voor een Iftar-maaltijd. Tijdens de Ramadan 'breken' de Moslims iedere avond bij zonsondergang de vasten. Ze beginnen meestal met het nuttigen van een dadel, vaak volgt een linzensoep, dan is er de hoofdschotel met achteraf zoetigheden. Voor het tweede jaar op rij zaten vooral allochtone en autochtone ondernemers uit Heusden-Zolder samen aan tafel. Ook de Turkse consul en zijn opvolgster waren uit Antwerpen (…) Lees het hele bericht

rijverbod-voor-horecabaas

Rijverbod voor horecabaas

De politierechter in Tongeren heeft een man van 33 uit Heusden-Zolder veroordeeld tot een boete van 2.200 euro en een rijverbod van 3 maanden, waarvan de helft met uitstel. De man baat in Lummen een horecazaak uit. In oktober vorig jaar werd hij betrapt bij een politiecontrole in Bilzen. Hij was eerder al eens veroordeeld omdat hij dronken aan het stuur zat.

chromatic-banana-zet-punt-achter-summerjazz

Chromatic Banana zet punt achter SummerJAZZ

Zondagavond heeft in het Muzecafé het laatste concert plaats in de reeks SummerJAZZrelax. Op het podium staat het Belgische jazz-fusionkwartet Chromatic Banana, een uitloper van het gekende Milkshake Banana uit de jaren 80. De gebroeders Peter (sax) en Koen (drums) Vandendriessche hebben in 2002 de draad weer opgenomen samen met bassist Roman Korolik en de Limburgse pianist Dirk Schreurs. Schreurs, ook bekend als begeleider én echtgenoot van Sabien Tiels, schrijft de meeste (…) Lees het hele bericht

ook-andersvaliden-houden-van-zwemmen

Ook andersvaliden houden van zwemmen

Elke woensdagavond wordt het instructiezwembad in Zolder een uurtje gereserveerd voor andersvaliden. Samen met hun begeleiders komen jonge en minder jonge zwemmers wat 'baantjes' trekken, plonsen of een frisse duik nemen. Zwemmen is ontspannend en goed voor ieders lichamelijke ontwikkeling. En ook deze zwemmers genieten er duidelijk van.

first-motorsport-opnieuw-naar-dubai

First Motorsport opnieuw naar Dubai

De knoop is doorgehakt, begin januari trekt Jo Jamers met zijn First Motorsport opnieuw naar de 24 uur van Dubai. Dat is al voor de vierde keer op rij en het Zolderse team is daarmee één van de weinigen die er van bij de start bij zijn. Het schrijft twee Porsches 996 GT3 Supercup in en Jo Jamers laat weten dat hij zo'n verplaatsing niet maakt om ginder een bijrol te gaan spelen. Overigens zijn de technische vereisten wat bijgestuurd, onder meer de maximale tankinhoud wordt teruggebracht tot 90 liter. Meer stops dus om te tanken en dat is in het voordeel van First Motorsport Wie in de racewagens zal plaatsnemen, ligt nog niet helemaal vast. De race wordt gereden op 9 en 10 januari.

concertreeks-in-de-kerken

Concertreeks in de kerken

Volgende zondag geeft het barokensemble Il Gardellino een concert in de Sint-Vincentiuskerk van Zolder. Onder meer hoboïst Marcel Ponseele en fluitist Jan De Winne brengen muziek van Vivaldi en Bach met ook sopraan Ilse Eerens. Het gaat om een eerste van vier kerkconcerten die Muze liet samenstellen door Fred Brouwers, die ook de inleiding zal geven. Het is de bedoeling dat het publiek, naast de muziek, kan kennismaken met het religieuze (…) Lees het hele bericht

lotte-en-wout-zijn-populair

Lotte en Wout zijn populair

In het arrondissement Hasselt, waartoe ook Heusden-Zolder behoort, kregen 31 jongens vorig jaar Wout als voornaam, bij de meisjes zijn er 32 Lottes geboren. Andere populaire meisjesnamen zijn Lore, Amber, Julie en Charlotte. Opvallend is dat vooral de kortere namen populair zijn, hoewel de 2 meisjes die Ümmügülsüm toch wel even zoet zijn voor ze hun eigen naam kunnen schrijven. Naast de 31 Woutjes komen bij bij het mannelijke geslacht de namen Liam, Robbe, Milan en Alexander erg veel voor.

zaterdag-is-mega-rugby-dag

Zaterdag is Mega-Rugby-Dag

Jongeren van jeugdhuizen en jeugdbewegingen die willen kennismaken met rugby moeten volgende zaterdag in het Helzoldstadion zijn. Rugbyclub 9 organiseert er van 14 tot 16 uur een Mega-Rugby-Dag. Nogal wat spelers van de club komen uit jeugdverenigingen en ze willen het rugbyvirus verder verspreiden. Jongeren van alle leeftijden worden eerst voorbereid op een wedstrijd en daarna gaan ze ook echt een match spelen. En voor wie schrik heeft voor lijf en leden: 't is maar voor de lol en iedereen is verzekerd. www.rugbyclub9.be.

zondag-huldiging-van-jan-boyen

Zondag huldiging van Jan Boyen

Volgende zondag gaat het gemeentebestuur wielrenner Jan Boyen letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten. Jan behaalde als enige Belgische atleet een medaille op de Paralympics. Alle wielertoeristenclubs én inwoners van Heusden-Zolder worden opgeroepen om zondag tegen 11 uur naar het huis van Jan Boyen te komen, aan de Nieuwstraat 157. Van daar gaat het samen met Jan, ex-renner Marc Wauters en sportschepen Mario Borremans met de fiets naar het gemeentehuis, waar de huldiging volgt. Wie niet meefietst kan onderweg Jan toejuichen of de driekleur uithangen.

verdachte-ontkent-maar-is-aangehouden

Verdachte ontkent maar is aangehouden

De onderzoeksrechter heeft een man van 56 uit Hasselt aangehouden op verdenking van poging tot moord. Hij was maandag gearresteerd op aangeven van getuigen na de aanslag met de 'brandbom' in het Schuttershof. De verdachte ontkent de feiten, het is daardoor ook nog onduidelijk wat er precies gebeurd is en waarom. De gezondheidstoestand van het slachtoffer blijft intussen zorgelijk.

de-nieuwe-sugar-is-in-de-maak

De nieuwe Sugar is in de maak

Sugar Jackson is dan deze week wel zijn Europese bokstitel kwijtgespeeld, het entoesiasme van onze jeugd voor de bokssport is er niet minder op geworden. Maandagavond waren ze in Olympia al zeker met 25 voor het project Opboksen dat twee weken geleden van start is gegaan. Het aantal deelnemers groeit met de week. En stuk voor stuk leren de jongeren van Abdelkader Wahabi dat de bokssport heus meer inhoudt dan je vuisten goed te gebruiken.

win-een-wellness-verwenarrangement

Win een wellness-verwenarrangement

Op 3, 4 en 5 oktober vindt in de Grenslandhallen in Hasselt de Wellnessbeurs plaats. Die beurs heeft vier pijlers: ontspanning, verzorging, voeding en beweging. Je kunt er alle informatie terugvinden maar ook één en ander aan den lijve ondervinden. Zo kan je op een blotevoetenparcours de heilzame werking van drukpuntstimulatie ervaren of op zondag een fitnesstest afleggen en bewegingsadvies krijgen. De lezers van Internetgazet Heusden-Zolder kunnen gratis (…) Lees het hele bericht

trainers-op-de-schoolbanken-in-heusden

Trainers op de schoolbanken in Heusden

Bij SK Heusden 06 komen 14 weken lang elke maandagavond 45 voetbaltrainers samen voor hun opleiding initiator voor het getuigschrift C. Dat hebben ze nodig om vanaf 2010 voetbaltraining te mogen geven. Het gaat zowel om jeugd- als seniortrainers. Ze staan in feite aan het begin van hun loopbaan, want verderop zijn er nog het getuigschrift B, diploma B, getuigschrift A, diploma A en licentie A. Ze zullen dus nog niet meteen langs Peter Balette op de bank zitten. De cursus is een initiatief van de Voetbalbond samen met BLOSO en wordt geleid door Marc Schouterden. Het gaat trouwens niet alleen om theorielessen, de trainers trekken ook geregeld het terrein op.

veel-brokken-op-limburgse-wegen

Veel brokken op Limburgse wegen

Bij de SLim-acties van het afgelopen weekend in Limburg hadden 2,74 % van de 2114 gecontroleerde bestuurders teveel gedronken. 11,4 % van de auto's reed te snel. 13 rijbewijzen zijn onmiddellijk ingetrokken. De controles gebeurden in 7 Limburgse politiezones, waaronder Heusden-Zolder. Afgelopen weekend zijn in Limburg een kleine 100 ongevallen gemeld, waarvan driekwart met alleen stoffelijke schade. Bij die ongevallen zijn nog eens 5 rijbewijzen afgenomen. Er waren ook 25 vluchtmisdrijven.

man-verbrand-bij-aanslag-verdachte-opgepakt

Man verbrand bij aanslag, verdachte opgepakt

Vanmorgen is een aanslag met een molotovcockail gepleegd op een man in het Schuttershof in Zolder-Centrum. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Het parket van Hasselt heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd maar wil voorlopig geen details kwijt. Rond half 7 vanmorgen werd de geïmproviseerde brandbom naar zijn auto gegooid. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek. Zijn (…) Lees het hele bericht

mobiele-camera-s-nodig-op-zes-plaatsen

Mobiele camera's nodig op zes plaatsen

Heusden-Zolder wil met een mobiel camerasysteem de overlast aanpakken. De gemeenteraad moet zich volgende week over de aankoop uitspreken. Volgens het schepencollege is op verschillende plaatsen overlast is: vandalisme, lawaai, sluikstorting, intimidatie, ongeoorloofde snelheid op openbare plaatsen en parkings en begin van de zomer nog de brandstichting nabij het nieuwe jeugdhuis en de kampplaats in Berkenbos. Nog volgens het college volstaat de herinrichting van de parking van Ons Huis (…) Lees het hele bericht

mijnterril-is-topwandeling

Mijnterril is topwandeling

'Waar blijf je nu?', met die vraag op zijn folders lanceert Toerisme Limburg een campagne om de toeristen ook in de nazomer naar deze provincie te lokken. Daarvoor zijn 43 nazomerarrangementen uitgewerkt, voordelige kortverblijven met allerlei extra's in hotels, B&B's, vakantieboerderijen, enz. Erg jammer dat er in Heusden-Zolder geen enkel verblijf in het pakket is opgenomen en dat terwijl hier toch een mooi aanbod aanwezig is. Maar in het arrangement van Toerisme Limburg zitten (…) Lees het hele bericht

zorg-voor-de-mooiste-bushalte

Zorg voor de mooiste bushalte

In het kader van de 'Aardig-op-weg-week' roept de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers scholen, jeugd- en buurtverenigingen op om woensdag 17 september een halte van De Lijn om te toveren tot een toffe en gezellige stopplaats. Daarvoor kan je alle middelen gebruiken: kamerplanten, stoelen, tafels, sfeervolle verlichting, muziek, hapjes of drankjes voor de reizigers, ... De leukste realisaties maken kans op een optreden van The Moonlovers of 2x20 gratis Lijnpassen. En vermits we in Heusden-Zolder tientallen haltes hebben ... Inschrijven op www.varieerinhetverkeer.be, de jurering gebeurt op basis van foto's. En die zullen wij met plezier voor jullie komen maken.

openbare-verkoop-5

Openbare verkoop

Op dinsdag 30 september om 15 uur heeft in Ons Huis de openbare verkoop plaats van een woning, Sint-Vincentiusstraat 14. Het huis dateert uit 1950 en het gaat om een perceel van 6a 8ca.

francois-verbist-maakt-het-spannend

François Verbist maakt het spannend

In de Clio-Cup, die in het nevenprogramma van de Truck Grand op Circuit Zolder werd betwist, deed François Verbist van de Zolderse renstal First Motorsport het uitstekend. Hij won de eerste reeks en eindigde tweede in de volgende. Daardoor is hij in het klassement van de cup genaderd tot op 15 punten van leider 'Mich', die zich tevreden moest stellen met een derde en zevende plaats. Op 5 oktober wordt in Francorchamps de laatste race van de Clio-Cup gereden.

aspiranten-rijden-zich-de-ziel-uit-het-lijf

Aspiranten rijden zich de ziel uit het lijf

Wielerclub Berg-Op Eversel kreeg zondag een kleine 50 deelnemers aan de start van de 3 aspirantenkoersen. De 12-jarigen moesten 20,3 km afleggen. Jordi Vrancken was de snelste voor Kristof Willemen en Giel Noblesse. Voor de 13-jarigen was er 24,6 km te verwerken. Matthias Van Gompel won, tweede was Massimo Vanderaerden en derde Cedric Suffeleers. De 14-jarigen tenslotte kregen bijna 35 km voor de wielen. Daar was Joachim Vanreyten de sterkste, voor Brecht Schepmans en Yannick Van Dyck.

de-trots-van-het-friese-paard

De trots van het Friese paard

Een kleine honderd Friese paarden zijn zondag gekeurd tijdens de traditionele Dag van het Friese paard, voor het eerst in de manège aan het Hemelrijk en met meer dan 600 toeschouwers. Algemeen winnaar werd Manon Boszorg, een paard van de familie Moosen uit Hasselt. Dat paard behaalde eerder op de dag ook al de kampioenstitel bij de merries vanaf 3 jaar. Voor de kenners: Manon Boszorg is de dochter van modelmerrie Whita Boszorg. En nu maar uitkijken naar volgend jaar, want dan komt het 'Belgisch Stamboek van het Friese paard' voor de 25ste keer naar Heusden-Zolder.

viversel-en-bolderberg-zijn-ongenaakbaar

Viversel en Bolderberg zijn ongenaakbaar

Terwijl KVV Heusden-Zolder werkloos aan de kant moest blijven, was het in provinciale spektakel troef. In 3de A hield Anadol het nog rustig met een 1-0 nederlaag in Kerkhoven. In 3de C haalde Vrijheid Zolder met zware 5-1 cijfers uit naar Ter Koest. In 4de provinciale A staat er voorlopig geen maat op Viversel en Bolderberg. Viversel-Statie Sport was 5-0 en Bolderberg won in Lillonia met 1-5. Beiden blijven uiteraard aan de leiding. Onderaan gaat het van kwaad naar erger met SK Heusden 06, na een 0-6 nederlaag tegen Eendracht Houthalen.

de-geheimen-van-meylandt-ontsluierd

De geheimen van Meylandt ontsluierd

De. Open-Monumentendag speelde zich in Heusden-Zolder op vier plaatsen af. Er was heel wat interesse voor het kasteel Meylandt. Daar kregen bezoekers een rondleiding op de gelijkvloerse verdieping terwijl de gidsen met gravures en heel veel achtergrondinformatie de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners uit de doeken deden. "We hebben weer wat bijgeleerd," klonk het achteraf uit vele monden.

veel-fietsers-langs-de-mijnen

Veel fietsers langs de mijnen

De fietstocht 'In het wiel van de mijn' heeft zondag een pak volk op de fiets gebracht. Al vroeg stroomden aan Den Lavaar, één van de vijf rust- en vertrekpunten, de groepen fietsers toe. Ze gingen op verkenning in de mijnstreek, de meesten die in Zolder vertrokken of langs kwamen, kozen voor een iets kortere trip naar Houthalen of Beringen.

tsjech-vrsecky-wint-truck-grand-prix

Tsjech Vrsecky wint Truck Grand Prix

Vandaag was het menens op Circuit Zolder, de truckracers haalden het uiterste uit hun pk-monsters. Ze flirten continu met de topsnelheid van 160 km per uur. Moet het gezegd dat dat vooral in de bochten voor spektakel zorgt en dat de banden meer dan eens rook en sporen achterlaten. In de paddock staan ondertussen de mooiste en nieuwste trucks te pronken, al dan niet beschilderd met stoere of erotische taferelen of voorzien van de nieuwste snufjes. Het publiek vergaapte zich verder aan (…) Lees het hele bericht

jeugdfilm-in-de-bib

Jeugdfilm in de bib

In de bibliotheek wordt volgende woensdag om 14u30 de jeugdfilm 'Millions' vertoond. Het verhaal begint met een treinoverval die helemaal misloopt en waarbij een enorme zak geld in de schoot van Damian en Anthony valt. De twee willen de 250.000 pond opmaken, ze hebben maar 12 dagen de tijd want dan stapt Engeland over op de euro en is het geld niets meer waard. Maar wat moeten twee jongens van acht en tien jaar met zoveel geld? En dat terwijl de treinrovers ook nog op jacht zijn naar hun geld. De film duurt anderhalf uur, er is een korte pauze met gratis popcorn en een drankje. Met je bibpas mag je er gratis in.

jan-kuyckx-dertiende

Jan Kuyckx dertiende

Jan Kuyckx is zaterdag dertiende geëindigd in de wielerklassieker Parijs-Brussel. Die werd voor de vijfde keer gewonnen door Robbie McEwen die sneller spurtte dan Gert Steegmans en Luca Paolini. Kuyckx zat in een groepje op 1'14". Daarmee heeft Jan de lijn door van de voorjaarswedstrijden waarin hij zich ook steevast liet opmerken.

weer-net-niet-voor-ontgoochelde-jan-boyen

Weer net niet voor ontgoochelde Jan Boyen

Jan Boyen heeft op de Paralympics in China voor de tweede dag op rij, net naast het brons gegrepen. In de wegrit maakte hij deel uit van een kopgroep van vier die voor de medailles mochten sprinten. De Italiaan Triboli was de snelste, voor de Fransman Mercier en de Australiër Gallagher en Jan Boyen. Jan viel dus weer net buiten de podiumplaatsen. UPDATE  " Dit heb ik echt niet verdiend", zei een zwaar ontgoochelde Boyen na de wedstrijd. (…) Lees het hele bericht

op-zoek-naar-de-ring

Op zoek naar de ring

Ook voor de meeste basketspelers begint de competitiemolen dit weekend weer te draaien. Bij de jeugd zijn ze zelfs al bezig. Er is de jongste tijd dan ook koortsachtig getraind in de verschillende sporthallen. Vooral die van Zolder tonen zich erg ambitieus met de mannen in derde nationale en de vrouwen in eerste landelijke. En bij de jeugd knokken ze nu al om later hun plaats bij de 'groten' op te eisen, zoals bleek tijdens de training van de kadetten.

naar-de-oogarts-bij-het-reisbureau

Naar de oogarts bij het reisbureau?

De mensen achter het reisbureau Neva Travel bevestigen de plannen om bij het kantoor in de Guido Gezellelaan in Heusden een soort oogartspraktijk onder te brengen. Neva Travel is naast gewone reizen gespecialiseerd in reizen naar Turkije waarbij een ooglaserbehandeling wordt gecomibneerd met een korte vakantie. "We kunnen daar een beroep doen op meer dan 100 specialisten in verschillende ziekenhuizen, de behandeling is er goedkoper dan in België." Maar voor een patiënt (…) Lees het hele bericht

kuyckx-vandaag-in-parijs-brussel

Kuyckx vandaag in Parijs-Brussel

Jan Kuyckx gaat vandaag aan de slag in Parijs-Brussel, de eerste najaarsklassieker. De wedstrijd wordt om 11 uur op gang geschoten in Soissons nabij de Franse hoofdstad, de afstand bedraagt 221 km en de aankomst wordt tussen 16u30 en 17 uur verwacht in Brussel. Vanaf 14u30 kan je de wedstrijd volgen op Canvas. Jan rijdt met het nummer 77.

uitbundig-dansen-op-de-ska

Uitbundig dansen op de ska

Een 100-tal aanwezigen vrijdagavond op Skaput in Jeugdhuis De Put waar een aantal bands voor een onvervalste skasfeer probeerden te zorgen. Midden op de avond deed Break of Day alvast de vlam in de pan slaan. Er werd uitbundig gedanst en toen moesten de topacts als The Rejected Bastards en Los Conejos Muertos nog op het podium komen.

aldi-is-9de-bedrijf-van-limburg

Aldi is 9de bedrijf van Limburg

13 bedrijven met zetel in Heusden-Zolder komen voor in de top 500 van VKW-Limburg. De werkgeversorganisatie maakt ieder jaar een rangschikking op van de grootste bedrijven - op basis van de omzet van vorig jaar - en levert daarmee een lijvige blik op de economische evolutie, ook al omdat de cijfers van de voorgaande jaren mee opgenomen zijn. Hoogst geklasseerde bedrijf uit onze gemeente is het verdeelcentrum van Aldi in de Boterbosstraat. Met zijn omzet van 337 milljoen euro (een (…) Lees het hele bericht

fietsen-langs-de-mijnen

Fietsen langs de mijnen

Zondag staat de traditionele fietstocht 'In het wiel van de mijn' op het programma. Je kunt dan fietsen over het vroegere kolenspoor door prachtige natuurgebieden maar ook langs de erfenis van de mijnindustrie. Er zijn trajecten uitgestippeld van 25, 32 of 40 km die ook nog te combineren zijn. Vertrekken kan tussen 8 en 15 uur aan café Den Lavaar, Marktplein. Andere vertrekpunten (of rustpunten) zijn 't Kioskplein Beringen, mijngebouw Houthalen, Wilde Kastanjelaan Genk en Stationsstraat As. Deelnemen kost € 2,50 (consumptie inbegrepen), tot 12 jaar gratis.

jan-boyen-strandt-op-vierde-plaats

Jan Boyen strandt op vierde plaats

Op de Paralympische Spelen in Peking is Jan Boyen in de wegtijdrit op de meest ondankbare plaats geëindigd: de vierde. Hij dee 35'39" over de 24,8 km. Dat was toch wel 1'21" trager dan de derde, de Spanjaard Alcaide, die ook in de achtervolging net voor Boyen bleef. Winnaar werd andermaal de Tjsech Jiri Jezek (33'36'') voor de Roemeen Novak (34'04"). En nu maar duimen voor de wegrit van zaterdag. Ondertussen is Jan nog altijd de enige Belg met een medaille.

theaterwagen-krijgt-vorm

Theaterwagen krijgt vorm

We zijn nog eens gaan kijken hoe het opschiet met de bouw van de theaterwagen van Passerelle in het vroegere mijnmagazijn. En inderdaad, de afgedankte brandweerwagen krijgt alsmaar meer theaterallures. Toch zal er nog keihard moeten gewerkt worden om alles klaar te krijgen tegen de première van 26 september. Gisteravond was er nogal wat belangstelling voor de werkzaamheden, en wie nog een kijkje wil komen nemen, is welkom volgende week donderdag vanaf 20 uur. De theatermakers houden zelf ook een dagboek bij op www.passerelleblog.be.

de-wereld-op-zijn-kop

De wereld op zijn kop

Bij de turnkring Moed en Volharding zijn ze er na een uitgebreide zomerse aanloop nu volop aan begonnen. Er wordt keihard getraind en daarbij bekijken de gymnasten de wereld rond zich duidelijk vanuit een ander perspectief.

we-worden-bijna-76

We worden bijna 76

De gemiddelde inwoner van Heusden-Zolder is bijna 76 jaar op het ogenblik dat hij of zij overlijdt. Dat blijkt uit de cijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek. Daarmee zitten we iets boven het Limburgse gemiddelde, maar we blazen enkele maanden vroeger dan de gemiddelde Vlaming onze laatste adem uit. Vorig jaar zijn hier 108 mannen en 104 vrouwen overleden. Mannen houden het gemiddeld 6 jaar vroeger (72 jaar) voor bekeken.

pingpong-seizoen-gaat-van-start

Pingpong-seizoen gaat van start

Dit weekend gaat het nieuwe tafeltennisseizoen van start. Ook in Heusden-Zolder hebben de 'pingpong-spelers' zich voorbereid op de nieuwe competitie. Bij TTC Smash Heusden bijvoorbeeld treden ze met een 6-tal ploegen in competitie, alles samen goed voor zowat 50 actieve leden. Zowel jeugd als gevorderden trainen twee keer per week, op maandag- en donderdagavond in Sporthal Olympia. Daar worden op zaterdag - tussen 14u30 en 23 (!) uur - de thuiswedstrijden ook afgewerkt. De club bestaat inmiddels al 37 jaar.

bouwkunst-te-kijk-tijdens-omd

Bouwkunst te kijk tijdens OMD

Zondag kan je vier gebouwen in Heusden-Zolder bezoeken naar aanleiding van Open Monumentendag. Die staat dit jaar in het teken van de '20ste eeuw' en bij ons gaat vooral aandacht naar de bouwkunst en -technieken. Aan kasteel Meylandt kan je met een gids bezoeken net zoals de parkverkaveling Meylandt met aantal mooie voorbeelden van de privébouwkunst van de jongste 40 jaar. De verkaveling wordt bezocht met het toeristisch treintje. Het Museum Woutershof zet traditioneel op (…) Lees het hele bericht

kvv-zondag-niet-naar-seraing

KVV zondag niet naar Seraing

De wedstrijd Seraing-KVV Heusden-Zolder in vierde nationale C van volgende zondag gaat niet door. Dat heeft te maken met een rechtszaak die de Luikenaars tegen de voetbalbond hebben aangespannen. Zij eisen om in vierde D uit te komen, een reeks met zo goed als allemaal Waalse ploegen. Op die manier zouden de verplaatsingen minder zwaar uitvallen en zouden er meer supporters komen. De rechtbank heeft nu beslist dat er volgende dinsdag gepleit wordt, de voetbalbond én Seraing hopen dat er nog voor het volgende weekend een uitspraak komt. In afwachting spelen de Luikenaars zondag niet, ook vorig weekend hebben ze niet gespeeld.

25-jaar-cel-voor-jos-schoups

25 jaar cel voor Jos Schoups

De assisenjury heeft woensdagavond na amper een beraadslaging Jos Schoups veroordeeld tot 25 jaar cel. De openbare aanklager had maar 23 jaar gevorderd. Bij de bepaling van de strafmaat werd enerzijds rekening gehouden met zijn blanco strafregister en het feit dat hij een goede vader was voor zijn kinderen, maar anderzijds ook met de gruwel van de feiten en het onnoemelijke leed dat hij het slachtoffer en haar nabestaanden aandeed.

schoups-is-schuldig-aan-moord

Schoups is schuldig aan moord

De 8 mannen en 4 vrouwen van de Tongerse assisenjury hebben woensdag na twee uur beraadslaging Jos Schoups schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw Marina Bouts. De openbare aanklager had een bijkomende vraag laten stellen over de voorbedachtheid en ook antwoordde de jury positief op. Daarmee is de beschuldiging doodslag omgezet in moord. Nu volgt de strafvordering door het openbaar ministerie en het pleidooi van de verdediging. Daarna beraadt de jury zich samen met het hof over de straf. Dat arrest wordt in de loop van de avond verwacht.

fortis-verwerft-meerderheid-in-artstone

Fortis verwerft meerderheid in Artstone

Fortis Private Equity, de durfkapitaalpoot van Fortis, neemt een meerderheidsbelang in klinkerproducent Artstone. Artstone heeft zijn hoofdzetel in Puurs en toonparken in Heusden-Zolder (Eversel), Lede, Brugge en het Nederlandse Leeuwen. Artstone produceert klinkers en is gespecialiseerd in het snijden en afwerken van blauwsteen. Het telt alles samen 40 werknemers en een omzet van 12 miljoen euro. De instap van Fortis zou geen gevolgen hebben voor de vestigingen.

assisen-toch-voorbedachtheid

Assisen: toch voorbedachtheid?

Op het assisenproces in Tongeren heeft openbare aanklager Patrick Boyen tijdens zijn rekwisitoor gezegd dat er op basis van de getuigenissen mogelijk toch sprake was van voorbedachtheid, toen Jos Schoups zijn vrouw Marina Bouts in Bolderberg doodsloeg. Maar hij erkende ook dat daar geen echte bewijzen van zijn. Daarna pleitten de advocaten van de burgerlijke partijen namens de ouders, de broer en de kinderen van het slachtoffer. Meester Christian Lemache zei dat tijdens het proces niet (…) Lees het hele bericht

buurtvoetbal-is-weer-gestart

Buurtvoetbal is weer gestart

Vanaf nu kunnen jongeren weer elke woensdag van 14 tot 15u30 komen voetballen op het terrein achter sporthal Olympia. Het buurtvoetbalproject bestaat nu al verschillende jaren. Daarmee biedt de gemeentelijke sportdienst jongeren de kans om vrijblijvend te komen sjotten onder begeleiding van geschoolde trainers, zonder dat ze zich hoeven aan te sluiten bij een club. Ze kunnen per week beslissen of ze komen en betalen daarvoor telkens € 0,50, waarmee ze meteen ook verzekerd zijn. Bert Mertens en Tiemen Eerdekens zorgen voor de begeleiding. Dit najaar loopt het buurtvoetbal tot en met 12 november.

zondag-friese-paarden-aan-het-hemelrijk

Zondag Friese paarden aan het Hemelrijk

Zondag heeft de traditionele Dag van het Friese Paard plaats. Die is dit jaar verhuisd naar de manège aan het Hemelrijk.Het ochtendprogramma begint om 9 uur met de premiekeuringen van hengst- en merrieveulens geboren in 2008 en van enter- en twentermerries. De jury moet zich ook buiten over de opname in het stamboek en eventuele sterverklaring van 3- en 4-jarige veulenboekmerries en over de graadverhoging van 4-jarige merries. Tenslotte is er de premiekeuring van stermerries van 4 tot 9 (…) Lees het hele bericht

de-put-op-de-skatoer

De Put op de skatoer

Zin om nog eens flink uit de bol te gaan op de tonen van onvervalste skabands? Dan moet je op vrijdag 12 september in jeugdhuis De Put in Berkenbos zijn want daar staat Skaput op het programma. De affiche is flink gevuld met The Extinguishers, X-press, Break of Day,The Rejected Bastards en Los conejos muertos. De deuren gaan open om 19 uur en een half uur later komt het skafeest op gang. Tickets kosten € 6 aan de kassa.

kuyckx-7de-in-dernycriterium

Kuyckx 7de in dernycriterium

Jan Kuyckx is dinsdagavond zevende geworden in het dernycriterium in Brasschaat. Winnaar werd zijn ploegmaat bij Landbouwkrediet, Wouter Van Mechelen. Tweede was Geert Omloop, derde Bjorn Leukemans, vierde dernyspecialist Iljo Keisse.

assisenproces-tegengestelde-moraliteitsgetuigen

Assisenproces: tegengestelde moraliteitsgetuigen

Op het assisenproces tegen Jos Schoups zijn dinsdag de moraliteitsverslagen naar voor gebracht. Zijn ex-vrouw omschreef Schoups als dominant op seksueel gebied, maar ook als een goede papa voor de kinderen. Er werd thuis weinig gebabbeld en hij hield er weinig vrienden op na. Vroegere werkgevers en collega's noemden hem dan weer nauwgezet en veeleisend van zichzelf, maar over zijn privéleven lostte hij weinig op het werk. Zijn ex-minares, die hij via de chat (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-9-september-2008

Vandaag gezien

Voor Peter Vandebroek gaat het de hele dag omhoog en omlaag, want hij was al sinds vanochtend bezig met het vervangen van straatlampen in Heusden vanuit een lift op een bestelwagen.

wereldbeker-veldrijden-naar-circuit

Wereldbeker veldrijden naar circuit?

De kans bestaat dat op tweede Kerstdag op Circuit Zolder een manche van de wereldbeker veldrijden gereden wordt. De organisator van de cross in het Bloso-domein van Hofstade heeft de vraag gesteld aan de circuit-directie. Die staat daar zeker niet afkerig tegenover. Hofstade is een traditionele cross, maar doordat de organisator er teveel beperkingen opgelegd krijgt over het gebruik van het domein, ziet hij het niet langer zitten. Er heeft nog wel een finaal gesprek plaats. In (…) Lees het hele bericht

boyen-zevende-in-de-tijdrit

Boyen zevende in de tijdrit

Op de Paralympics in Peking is Jan Boyen dinsdagochtend zevende geworden in de tijdrit op de piste. Hij reed de kilometer in 1'14" of een gemiddelde van 48 km per uur. Dat is 9 seconden meer dan de winnaar, de Brit Cundy Jody die een gemiddelde haalde van bijna 55 per uur en een nieuw wereldrecord vestigde. Jan Boyen heeft nog twee medailekansen, vrijdag in de tijdrit op de weg en zaterdag in de wegrit.

pk-monsters-nemen-circuit-in

PK-monsters nemen circuit in

Op Circuit Zolder strijken de komende dagen vanuit heel Europa de pk-monsters neer, want zaterdag en zondag betwisten de trucks het European Truck Racing Championship. Gemiddeld wegen ze 5,5 ton en met hun diesels van 1100 pk scheuren ze tegen 160 km per uur over het circuit. De trucks zijn met speciale remmen, getunede motoren en gewichtsbeparende ingrepen geprepareerd voor het racewerk, maar voor de rest zijn ze gebouwd met de onderstellen, assen, motoren en versnellingsbakken van hun (…) Lees het hele bericht

tmf-nominaties-voor-deus-en-milk-inc

TMF-nominaties voor dEUS en Milk Inc.

Op zaterdag 11 oktober heeft tijdens een grote muzikale show in het Sportpaleis van Antwerpen de uitreiking van de TMF-awards plaats. En dat er artiesten uit Heusden-Zolder op het podium zullen staan, ligt nu al vast. Het publiek heeft immers de genomineerden mogen aanduiden. dEUS, met Mauro Pawlowski, sleepte 3 nominaties uit de brand, een zelfde aantal gaat ook naar Milk Inc. met Regi Penxten. Milk Inc. heeft trouwens bij de vorige 9 edities telkens opgetreden.

senioren-kampen-op-de-petanquebaan

Senioren kampen op de petanquebaan

Op de terreinen van PC Olympia (De Veen) had maandagnamiddag het gemeentelijk petanquetornooi voor senioren plaats. Enkele tientallen 'specialisten' vochten er duels op het scherp van de snee uit, nadat ze elkaar een goede match hadden toegewenst. Cadeautjes werden er zeker niet uitgedeeld, en als er al eens twijfel rees over wiens bal het dichtst lag, dan moest de meter uitsluitsel brengen.Deelnemen was belangrijk, maar winnen maakte het eens zo leuk. En tussen pot en pint werd alles nog eens grondig nabesproken.

bejaarde-vrouw-kritiek-na-ongeval

Bejaarde vrouw kritiek na ongeval

Maandagmiddag even voor half 3 zijn in de Bieststraat een fietster en een auto gebotst. De fietster, een vrouw van 80 uit Heusden-Zolder, raakte zwaar gewond. Ze kreeg de eerste zorgen van de MUG en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

assisen-vragen-bij-verklaringen-van-schoups

Assisen: vragen bij verklaringen van Schoups

Op de tweede dag van het assisenproces tegen Jos Schoups uit Bolderberg voor de moord op zijn vrouw Marina Bouts, liet de openbaar aanklager uitschijnen dat de dader zich niet vrijwillig heeft aangegeven. Hij kon volgens de aanklager niet anders omdat hij geld op was en de limiet van zijn kredietkaarten was bereikt. Tijdens de verhoren bleek ook nog eens de gespannen relatie tussen Schoups en Bouts. Volgens een inspecteur zou Schoups tijdens zijn ondervraging niet (…) Lees het hele bericht

slachtoffer-was-afkomstig-van-heusden-zolder

Slachtoffer was afkomstig van Heusden-Zolder

De man uit Beringen die afgelopen zaterdag in het Zuidafrikaanse Pretoria is vermoord, was afkomstig uit Heusden-Zolder. Kris Theunis (44) was naar Zuid-Afrika gereisd om er de 18de verjaardag van zijn zoon te vieren, die in het land verblijft. Ze gingen op bezoek bij een vriend van de zoon. Daar kwamen rond middernacht drie mannen het huis binnengestormd, Kris Theunis sprong recht en kreeg meteen een kogel in de borst. De anderen werden (…) Lees het hele bericht

brons-voor-jan-boyen

Brons voor Jan Boyen

Op de Paralympics in Peking heeft onze dorpsgenoot Jan Boyen maandagvoormiddag een bronzen medaille gehaald. Hij werd derde in de achtervolging op de piste. Daarbij versloeg hij de Roemeen Novak in een tijd van 4'56". Goud ging naar de Tsjech Jezek en zilver naar de Spanjaard Alcaide. Het is meteen de eerste medaille voor ons land. Boyen komt deze week nog in drie andere disciplines aan de start.

op-bezoek-in-partnerstad-saint-hubert

Op bezoek in partnerstad Saint-Hubert

58 inwoners van Heusden-Zolder woonden zondag in Saint-Hubert de internationale dag van de jacht en de natuur bij, dat gebeurde al voor de 20ste keer. Traditioneel luistert een zangkoor van hier de hoogmis in de basiliek op, dit jaarhet Sint-Ceciliakoor van Zolder onder de leiding van Jos Braeken. Zij kregen applaus van de paar duizend aanwezigen. Ook in Saint-Hubert was de regen zondag voor een deel spelbreker, maar de festiviteiten zijn gewoon doorgegaan. De delegatie werd geleid door (…) Lees het hele bericht

nieuwe-gemachtigde-opzichters-op-komst

Nieuwe gemachtigde opzichters op komst

Er is een nieuwe lichting gemachtigde opzichters klaargestoomd.Dat zijn mensen die een opleiding gevolgd hebben om bijvoorbeeld aan de school het verkeer stil te leggen om kinderen te laten oversteken, bij een evenement het publiek over de weg te helpen of de kinderen veilig van school naar de opvang te brengen. Deze keer ging het om 11 mensen, afgevaardigden van scholen, van de kinderopvang maar ook de gemeenschapswachten. Eerder hebben die al een theoretisch onderricht gehad bij de provincie en het (…) Lees het hele bericht

en-de-winnaars-zijn

En de winnaars zijn ...

In de zomermaanden mochten jullie vakantiefoto's ingestuurd. De jury heeft afgelopen weekend beraadslaagd, niet makkelijk want elke inzending had wel iets. Maar er konden helaas maar drie winnaars zijn: Greet Claes met haar eigen benadering van een zonsondergang in Blankenberge, Sarah Maesen met een zonnig Salou (Spanje) dat er midden in de zomer verlaten bijligt en Gilbert Vanutte die in het Turkse Kusadisi een clash der culturen zag tussen Heusdense vrouwen in bikini en Turkse dames in 'boerkini'. Proficiat aan de winnaars, zij mogen bij de dienst toerisme een leuk gadget gaan afhalen. En de anderen kunnen nu al beginnen aftellen naar de volgende zomer.

oefenen-voor-antarctica

Oefenen voor Antarctica

Wie al eens gaat wandelen op de terril maakt een grote kans om daar Luc Reynders tegen te komen. Luc (van de koster) gaat er zowat elke dag wandelen met de Nordic stokken en ... een aantal autobanden achter zich. Hij is zich volop aan het voorbereiden op een trip door Antarctica van november tot januari. Hij gaat dat doen in een internationaal gezelschap. Een trip van 1300 km, daar begin je niet zomaar aan. Dus nu al oefent hij alsof hij een slede achter zich aantrekt, maar verder staan ook nog fitness en lopen in het trainingsschema.

openbare-verkoop-4

Openbare verkoop

Op dinsdag 9 september om 16 uur heeft in Hostellerie De Kluis de openbare verkoop plaats van een appartement, Sint-Jobstraat 60. Het gaat om een zitdag na hoger bod, op dit moment is 67.100 euro geboden. Het gaat om 2 winkel- en kantoorpanden op de eerste verdieping die zonder bouwvergunning zijn omgevormd tot 1 woonappartement.

busreizigers-opgeschrikt-door-klapband

Busreizigers opgeschrikt door klapband

Iets meer dan 50 inwoners van Heusden-Zolder zijn zondagochtend even flink geschrokken. Ze waren met de bus op weg naar Saint-Hubert toen die in Bois-et-Borsu, tussen Luik en Marche-en-Famenne, een klapband kreeg. Dat ging gepaard met een flinke knal, een steekvlam en flink wat rook. De chauffeur van De Zwerver zette het voertuig veilig aan de kant en stak meteen de handen uit de mouwen. Met wat helpende handen werd een reservewiel opgelegd en na minder dan drie kwartier kon de reis worden voortgezet.

sint-willibrordus-schiet-het-scherpst

Sint-Willibrordus schiet het scherpst

De Sint-Willibordusgilde (Voortstraat) heeft zondag in eigen huis de gemeentelijke interclub wisselschieting boogschieten op staande wip gewonnen. De gilde schoot 69 punten en haald het daarmee voor de Onze Live Vrouwgilde (Schaapsweg) met 66 punten, derde werd de Heilig Hartgilde (Boekt) met 63 punten, voor de Sint-Martinusgilde (Berkenbos) met 62 punten en de Sint-Sebastiaangilde (Hal) met 57 punten. Er namen 56 schutters deel. Beste vrouwelijke schutter was Nadia Baute van Sint-Willibrordus (…) Lees het hele bericht

speedway-op-het-scherp-van-de-snee

Speedway op het scherp van de snee

Zowat 1200 toeschouwers en meer dan 40 rijders uit binnen- en buitenland zijn zondag opgedaagd voor races van de Speedwayfanclub. Veel regen en wind, maar toch waren de organisatoren niet ontevreden omdat op die manier niemand last had van stof, de baan lag er ook tot op het laatst optimaal bij en dat zorgde voor spannende en spectaculaire races.
Inters: 1. Kai Huckenbeck (D), 2. Benjamin Borgers (NL), 3. Wim Kennis (B)
Classics: 1. Hijlke Dijkema (NL), 2. Willy Kennis (…) Lees het hele bericht

zolder-haalt-verpletterend-uit

Zolder haalt verpletterend uit

In vierde nationale won KVV Heusden-Zolder met 2-1 van Spouwen-Mopertingen. Anadol moest in derde provinciale A zijn meerdere erkennen in Beverlo:1-3, in de C-reeks haalde Vrijheid Zolder verpletterend uit in Alken, 0-4. Bij de rust was het nog maar 0-1. In 4de provinciale A kon SK Heusden 06 zijn eerste punt van het seizoen pakken, 2-2 bij Leopoldsburg. Bolderberg veegde Hechtel weg, 4-0. Viversel blijft het uitstekend doen, deze keer won het met 1-2 op het veld van Lommel Kolonie en Statie Sport won van Wijshagen met 1-0.

schepen-pleegt-moord-in-gemeentehuis

'Schepen pleegt moord in gemeentehuis'

De jeugdverenigingen van Heusden-Zolder waren uitgenodigd voor de algemene vergadering van de jeugdraad, uitzonderlijk in het gemeentehuis. Maar wat ze niet wisten, was dat ze daar midden in een moordspel terechtkwamen. Schepen van jeugd en acteur Dirk Schops had samen met de enkele leden van jeugdraad-jeugddienst een scenario in elkaar gestoken, gebaseerd op het Vlaams project 'Jong gespuis in het gemeentehuis'. In plaats van te vergaderen, moest een 40-tal leden van de (…) Lees het hele bericht

veel-congo-fietsers-op-circuit

Veel Congo-fietsers op Circuit

De fietsers lieten zich zondagmorgen alvast niet afschrikken door het minder goede weer en zakten massaal af naar Circuit Zolder waar het Sint-Franciskusziekenhuis 'Heusden-Zolder fietst naar Congo' organiseert. Met de opbrengst van de inschrijvingen, de sponsoring en de andere activiteiten in de loop van de dag wordt de uitbouw van een kinderafdeling in het ziekenhuis van het Congolese Panzi ondersteund. Halfweg de voormiddag waren al meer dan 120 mountainbikers vertrokken. En voor de ploegentijdrit waren liefst 82 teams van 5 personen ingeschreven

200-deelnemers-voor-kwb-stratenloop

200 deelnemers voor KWB-stratenloop

De 24ste stratenloop van de KWB in Heusden-Centrum is andermaal een succes geworden. Bij de kinderen waren er in totaal 40 deelnemers aan de verschillende korte afstanden. 68 jongeren en minder jongeren waagden zich aan de jogging over één ronde of 2,3 km. Dé blikvanger was natuurlijk de eigenlijke stratenloop waar de deelnemers konden kiezen tussen 4,6 of 9,2 km. Daar verschenen liefst 201 deelnemers aan de start. Oudste deelnemer was Frans Schrijnen met zijn 81 (…) Lees het hele bericht

steve-appeltans-beste-visser

Steve Appeltans beste visser

Zaterdagmorgen is op de vijver 't Geuvelke in Viversel een grote groep vissers begonnen aan het jaarlijkse gemeentelijk vistornooi. Inzet is de wisselbeker van de gemente. Het hengelen gebeurt met maden en casters. De eerste reeks had plaats in de voormiddag en na de middag stond de tweede reeks op het programma. UPDATE Steve Appeltans van de Meylandtvissers was uiteindelijk de beste, hij haalde in de tweede reeks liefst 24,400 kg vis op, dat was (…) Lees het hele bericht

loslopende-honden-veroorzaken-ongeval

Loslopende honden veroorzaken ongeval

Op de E 314, vlak voorbij de oprit Terlamen richting Genk zijn zaterdagmorgen 4 gewonden gevallen bij een botsing. Volgens getuigen lagen twee loslopende honden aan de oorzaak, wellicht probeerde één van de auto's de honden te ontwijken en botste daarbij tegen een tweede. Eén wagen belandde op zijn zijkant op de rechterrijstrook. De autosnelweg raakte voor een deel versperd en dat veroorzaakte een file van 2 km. De MUG kwam samen met ambulances uit Heusden-Zolder en Hasselt en de brandweer ter plaatse. Eén hond overleefde het ongeval niet. Even over half elf was de autosnelweg weer vrijgemaakt.

akuta-luma-is-altijd-onderweg

Akuta Luma is altijd onderweg

'Altijd onderweg', zo heet het nieuwste programma van het duo Akuta Luma. Op 16 september om 20 uur gaat het in première in de foyer van het Casino in Beringen. Akuta Luma bestaat uit Heusdenaar Marcel Kumpen en muzikante Susanna Verlinden uit Koersel. Marcel schrijft de poëtische teksten, Susanna zorgt voor de muziek, meestal op accordeon. In het nieuwe programma komt tot uiting dat mensen altijd onderweg zijn, naar nieuwe ontmoetingen, ontdekkingen, (…) Lees het hele bericht

brandweer-rouwt-mee

Brandweer rouwt mee

Net zoals de meeste andere brandweerkorpsen in ons land heeft de brandweer van Heusden-Zolder zaterdag  zijn solidariteit betuigd met de 2 verongelukte collega's in Brussel. De vlag hing halfstok, om 11 uur werd in de kazerne een minuut stilte in acht genomen en lieten ze de sirene loeien.

steven-de-bruyn-naar-china

Steven De Bruyn naar China

The Rhythm Junks vertrekken half september op tournee naar China. De band is uitgebouwd rond mondharmonicaspeler Steven De Bruyn, geboren en getogen in Zolder. Op 20 september spelen ze op het JZ Festival in Shangai, één van de grootste jazzfestivals van China. Daar staan ze samen op de affiche met internationale bands als Incognito, Eugene Hideaway Bridges en Gilles Peterson. Na Shangai gaat het richting Hangzhou, Changsha en Ghangzhou, een trip van 3000 km. De (…) Lees het hele bericht

schoups-toont-spijt

Schoups toont spijt

Het assisenproces tegen Jos Schoups uit Bolderberg voor de moord op zijn echtgenote Marina Bouts is vrijdag in Tongeren gestart met de samenstelling van de jury. Daarna begon het verhoor van de beschuldigde door de voorzitter. Jos Schoups verklaarde dat er al een hele tijd ruzie was over zijn tienerdochter uit zijn eerste huwelijk. Ze had zes weken lang een relatie gehad met de zoon van Bouts. Toen dat uitgeraakte, verzuurde de relatie tussen de dochter en Marina Bouts. Volgens (…) Lees het hele bericht

busje-komt-niet-meer

Busje komt niet meer

De basisschool van Bolderberg zit zonder schoolbus. Vrijdagnamiddag reed ze haar allerlaatste rit, ze is 28 jaar oud - waarvan 18 jaar in dienst van de school - en is versleten en afgekeurd. Ook voor Jos Hendrickx die 13 jaar de bus zonder ook maar één ongeval bestuurde was het de laatste rit. Hij werd door de schoolkinderen vergast op een erehaag.

op-tocht-langs-de-sporen-van-de-mijn

Op tocht langs de sporen van de mijn

Een 20-tal KWB-leden heeft vrijdagmiddag deelgenomen aan de eerste tocht van de hoop. Daarmee wilde de Kristelijke werknemersbeweging van nabij bekijken hoe onze gemeente geëvolueerd is sinds de mijnsluiting. Er werd stilgestaan bij de moskeeën van Marokkanen en Turken, de terril, La Baracca, de watertoren, het voormalige dodenhuisjes van de mijn, containerpark en Lavaar. Overal kregen de wandelaars uitleg.

zesde-concert-van-milk-inc

Zesde concert van Milk Inc.

Op 3 weken voor het première-concert van 'Forever' van Milk Inc. in het Sportpaleis in Antwerpen zijn al bijna 80.000 kaarten verkocht voor de vijf concerten. Daarom hebben de organisatoren vrijdag bekend gemaakt dat er nog een zesde concert bijkomt op zaterdag 18 oktober. Voor de andere concerten is het snel zijn voor de laatste tickets: vrijdag 26 en zaterdag 27 september, vrijdagen 3, 10 en 17 oktober, telkens om 20u30. Tickets kosten tussen € 22,50 en € 30 (exclusief kosten). http://www.sportpaleis.be. Het wordt een complete show van Regi en Linda met een uitgebreide band, enkele gasten en een schare video-, licht- en geluidstechnici.

mijntheater-vanuit-brandweerwagen

Mijntheater vanuit brandweerwagen

Als je even tijd hebt moet je één van de volgende twee donderdagen vanaf 20 uur zeker eens binnenspringen in het centraal magazijn op het mijnterrein. Mensen van het gezelschap Veauxdeville zijn er met de hulp van vzw Het Vervolg, het Turks Jongerentheater, de vzw Mijn-Verleden en CC Muze een oude brandweerwagen aan het ombouwen tot een 'voertuig voor geschiedenis van de Mijnstreek’. Artiesten Sandra Carota en Inge Kerfs willen daarmee met een theaterproject (…) Lees het hele bericht

wilfried-hendrickx-was-een-speedwaytopper

Wilfried Hendrickx was een speedwaytopper

Zondag organiseert de Speedwayfanclub een clubspeedway op Helzold. Er staan verschillende klassen op de affiche met internationalen, nationalen, zijspannen , classic en jeugd. Ook de spektaculaire Britse 1000 cc zijspannen zijn weer van de partij. Aan de start verschijnt een handjevol Belgen, van wie enkelen meestrijden voor de overwinning. Waar is de tijd dat thuisrijder Wilfried Hendrickx het mooie weer maakte, in de periode 1976-1984. In zijn eerste jaar behaalde hij al meteen (…) Lees het hele bericht

alleen-bolderberg-wint

Alleen Bolderberg wint

In vierde provinciale stond donderdagavond al de derde speeldag op het programma. Bolderberg was de enige ploeg uit de gemeente die de volle buit binnenhaalde: 1-2 in Wijshagen. Viversel en Eendracht Houthalen deelden de punten: 1-1. Statie Sport moest zijn meerdere erkennen in Lommel Kolonie: 1-2 en SK Heusden 06 leed zijn derde nederlaag op rij: 2-0 in Hechtel.

kwb-tocht-van-de-hoop

KWB-tocht van de hoop

De KWB heeft een 'tocht van hoop' in elkaar gestoken. Na de mijnsluiting is Heusden-Zolder samen met zijn inwoners niet blijven stilstaan, er is altijd hoop op een nieuwe toekomst gebleven. Dat wil de KWB met de tocht aantonen op vrijdag 5 september. Er wordt geparkeerd aan de Lavaar, maar de eerste etappe is om 12 uur in Ons Huis waar een broodmaaltijd wacht. Daarna beginnen ze er te voet aan, langs de Turkse Moskee, La Baracca, De Lavaar, ... met verschillende stopplaatsen onderweg.

nog-tot-10-september-outside-inside

Nog tot 10 september 'Outside - inside'

Nog tot en met 10 september kan je dagelijks van 14 tot 20 in CC Muze de groepstentoonstelling 'Outside - Inside' bezoeken. Die is samengesteld door Galerie De Stijl, een promotiegalerij ondergebracht in de ontvangstruimten van Drukkerij De Stijl op De Schacht. Je kunt er kennismaken met het werk van 16 kunstenaars, ieder in zijn eigen stijl en met een eigen invalshoek. Er is onder meer werk te zien van Luc Daniëls (foto), afkomstig uit Heusden.

fietsen-even-onmogelijk-op-circuit-zolder

Fietsen even onmogelijk op Circuit Zolder

De komende weken worden vrij omvangrijke werkzaamheden uitgevoerd op het Circuit Zolder. Daardoor zal de piste 's avonds niet toegankelijk zijn voor fietsers. Dat is het geval van donderdag 11 tot en met zaterdag 14 september, op vrijdag 19 en zaterdag 20 september en op vrijdag 26 september.

rollebollen-op-de-tatami

Rollebollen op de tatami

Ook in het judo zijn er opnieuw aan begonnen. Judoclub Zolder heeft de trainingen hervat in de sporthal van Zolder. Nieuwkomers zijn nog altijd welkom, daarom mag iedere jongere een maand lang gratis komen meetrainen, ook de verzekering is in orde. Dan krijgen ze meteen de basisprincipes van het judo onder de knie en ondervinden ze aan den lijve of het iets is voor hen. Alle info op http://home.scarlet.be/~tsd87456/

bolderberg-moord-voor-assisen

Bolderberg-moord voor assisen

Voor het Limburgse hof van assisen in Tongeren start vrijdag het proces van Jos Schoups (47) uit Heusden-Zolder. Schoups staat terecht voor doodslag op zijn echtgenote Marina Bouts. Op 12 oktober 2006 sloeg hij haar met een hamer het hoofd in, in hun woning aan de Galgeneinde (tegenover Bovy). De vrouw overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Het was de 16-jarige zoon die zijn moeder ontdekte in een plas bloed. Schoups vluchtte onmiddellijk na de feiten met zijn bestelwagen (…) Lees het hele bericht

weekendcontroles-blijven-nodig

Weekendcontroles blijven nodig

Opvallend is dat bij de wekelijkse SLim-controles en de andere politie-acties tijdens de weekends in de verschillende Limburgse politiezones, nog altijd behoorlijk wat bestuurders dronken rijden. En ook zijn nog veel auto's niet in orde met verzekeringspapieren, inschrijvings- en keuringsbewijzen. Alles samen zijn vorig weekend in Limburg 30 rijbewijzen ingetrokken. Eén daarvan in Heusden-Zolder waar de politie een auto tegenhield die aan het racen was. Bij een routinecontrole werd hier ook een bestuurder zonder verzekeringsbewijs betrapt. Zijn auto werd getakeld. In heel de provincie zijn ook weer 25 gevallen van vluchtmisdrijf gemeld.

heusden-zolder-fietst-naar-congo

Heusden-Zolder fietst naar Congo

Op zondag 7 september heeft op en rond Circuit Zolder de vierde editie plaats van 'Heusden-Zolder fietst naar Congo'. Het gaat om een gezinsfietshappening georganiseerd door het Sint-Franciskusziekenhuis en de artsenkring Heusden-Zolder-Koersel met de steun van de gemeente en Rotary Beringen. Bedoeling is de kinderafdeling het algemeen ziekenhuis in het Congolese Panzi te steunen, Sint-Franciskus heeft zich daarvoor samen met Memisa geëngageerd. Het fietsen staat (…) Lees het hele bericht

gemeente-betaalt-onderhoudspersoneel

Gemeente betaalt onderhoudspersoneel

Het gemeentebestuur betaalt voortaan de lonen van het onderhoudspersoneel van sportinfrastructuur. Daarvoor worden de concessieovereenkomsten met de vzw's die de sporthallen en het atletiekstadion beheren, aangepast. Op verschillende plaatsen worden gesco's ingezet voor het onderhoud. Maar door de stijging van alle andere kosten, krijgen de vzw's het financieel alsmaar moeilijker. Daarom neemt de gemeente de loonlast van dat deel van personeel over.

turnseizoen-is-nu-echt-begonnen

Turnseizoen is nu echt begonnen

In de zomervakantie zijn de turnclubs actief geweest om de kinderen te laten proeven van hetgeen zij in petto hebben. En nu wordt het dus menens. Bij Turn- en Dansclub Sporta in Sporthal Olympia was er bij de start van het nieuwe seizoen veel belangstelling van de ouders en kinderen voor de inschrijvingsdag. Ze mogen sowieso 2 weken gratis meedraaien, alle activiteiten worden begeleid door gediplomeerde lesgevers.

dieven-viseren-bedrijven

Dieven viseren bedrijven

Langs de Pastoor Paquaylaan in Heusden zijn dieven in de nacht van maandag op dinsdag binnen gedrongen op het terrein van een bedrijf. De daders trokken diesel uit de tank van verschillende vrachtwagens.

Ook een bedrijf op het industrieterrein in de Dellestraat kreeg ongewenst bezoek. Daar drongen de daders door tot in de kantoorruimte. Ze gingen aan de haal met een som geld.

De politie kreeg ook nog melding van een inbraak in een bedrijf langs de Westlaan. Daar verdwenen de indringers zonder buit.

best-op-donderdag-naar-gemeentehuis

Best op donderdag naar gemeentehuis

Wie op de dienst burgerzaken van het gemeentehuis moet zijn, doet dat best op donderdag. Dat is de meest rustige dag van de week met een gemiddelde wachttijd van iets meer dan 5 minuten. Dat blijkt uit de statistieken nu het nieuwe gemeentehuis een half jaar in gebruik is. Met het volgnummersysteem kunnen de cijfers nu goed in kaart gebracht worden. In die eerste 6 maanden kreeg de afdeling burgerzaken 17.207 bezoekers, dat is 2868 per maand met een gemiddelde wachttijd van net boven de 6 minuten. Meer dan één derde van die bezoekers komt op maandag (langere openingstijd), maar op donderdag word je dus sneller geholpen.

ex-kampioen-begeleidt-jonge-boksers

Ex-kampioen begeleidt jonge boksers

Jongeren tussen 8 en 14 jaar kunnen voortaan elke maandag tussen 17 en 18u30 voor bokslessen terecht in sporthal Olympia. Niemand minder dan ex-bokskampioen Abdelkader Wahhabi begeleidt de lessen, samen met de mensen van Apollo. De grondslag voor het project Opboksen is gelegd tijdens de Olympische Spelen in Barcelona toen prins Filip tijdens een etentje aan Abdel vroeg of hij geen voorbeeld kon zijn voor andere jongeren. Nu loopt het project al een 15-tal jaren met de steun van de (…) Lees het hele bericht

zaterdag-stratenloop-van-de-kwb

Zaterdag stratenloop van de KWB

Niet alleen op de Veen hebben populaire atletiekevenementen plaats. Op zaterdag 6 september is de stratenloop van de KWB Heusden-Centrum al aan zijn 24ste editie toe. Inschrijven kan vanaf 14 uur in het Kuipershof. Om 15 uur openen de kleuters, de leerlingen eerste en tweede leerjaar met de 300 meter, tien minuten later krijgen het 3de en 4de leerjaar 600 meter voor de voeten. Voor de leerlingen vanaf het vijfde leerjaar en de joggers staat één ronde of 2,3 km op het programma. Om 15u45 wordt het startschot gegeven voor de eigenlijke stratenloop. Daarin lopen dames en heren, senioren en veteranen samen en ze kunnen kiezen tussen 4,6 km (2 ronden) of 9,2 km (4 ronden). Kleedkamers zijn beschikbaar in sporthal Olympia. Info bij Ludo Deleux op 0494-98 93 38.

nieuwe-speelplaats-feestelijk-geopend

Nieuwe speelplaats feestelijk geopend

Bij het Sint-Franciscuscollege is het nieuwe schooljaar begonnen zoals het vorige geëindigd is: in feeststemming. De speelplaats aan het M-blok is helemaal heraangelegd en onder meer van beplanting voorzien. En dat was aanleiding voor een receptie voor de 540 leerlingen van dat blok. Directrice Kathleen Toonen hield een toespraak en er was een attentie voor Tony Louwet, Guido Hermans en Carine Leeten die alles tot in de puntjes onderhouden. Daarnaast konden de leerlingen op een hele rist infostands kennismaken met projecten van het SFC maar ook met externe organisaties. Op een dag dat heel wat jongeren hun eerste stap in het middelbaar onderwijs zetten, is dat zeker geen overbodige luxe.

donna-trakteert-cvo-personeel

Donna trakteert CVO-personeel

Directeur Danny Splets van het CVO heeft zijn troepen ijlings moeten optrommelen voor maandagmiddag. Oorzaak was leerkracht Anita Colson die enkele maanden geleden het CVO Heusden-Zolder had ingeschreven voor de wedstrijd waarbij Radio Donna aan het personeel van een bedrijf een lunch aanbiedt. En vorige vrijdag bleek plots dat de school was uitverkoren om het nieuwe seizoen in te zetten. Maandagochtend was Anita ook al op de radio te horen. Moet het nog gezegd dat het personeel (…) Lees het hele bericht

robot-en-camera-in-riolering

Robot en camera in riolering

Werknemers van de firma ITDV uit Beringen hebben maandag een deel van de beek die ingekapseld onder de Geenrijt stroomt met de camera geïnspecteerd. De voorbije weken gebeurde dat ook met de riolering zelf. De gemeente hoopt daarmee een beeld te krijgen van de oorzaak van de overstromingen. De afgelopen maanden heeft felle regen de straat drie keer blank gezet. Tijdens het onderzoek rijdt een robot door de buizen met daarop camera's die scherpe beelden maken en 360 ° kunnen draaien. Vanuit een studio in de vrachtwagen worden de camera's bediend. De robot kan tot 400 meter ver gaan.

voor-het-allereerst-naar-school

Voor het allereerst naar school

Kleuters die voor het allereerst naar school gaan, het blijft iets aparts. Sommigen gaan meteen op verkenning in die nieuwe wereld van De Toverfluit met leuke speeltuigen en nieuwe vriendjes, anderen zoeken meteen troost in de armen van juffrouw José en het afscheid van mama en papa is ook niet zo makkelijk. Voor diezelfde mama's en papa's is het ook al even slikken of een traantje wegpinken als ze hun kleuter voor het eerst 'afleveren'. Morgen gaat dat al een stuk beter ... een lange schoolcarrière is begonnen.

drummen-aan-de-schoolpoort

Drummen aan de schoolpoort

De spanning en opwinding waren te voelen vanmorgen aan de schoolpoorten. Wat wil je op de eerste dag van het nieuwe schooljaar?  Neem daarbij nog extra veel ouders die hun spruiten op die eerste dag naar school vergezellen en het was dus een drukte van jewelste. Tien maanden volhouden, gasten, en tussendoor bieden nog verschillende vakanties soelaas.

eerst-troebel-daarna-lekker-water

Eerst troebel, daarna lekker water

De inwoners van deelgemeente Heusden moeten binnenkort niet schrikken als er plots troebel water uit de kraan komt. Dat heeft te maken met de overschakeling op de watertoren. Inderdaad, de komende maanden draait de VMW de kraan 'om' en krijgt een deel van de gemeente opnieuw water uit de goeie ouwe watertoren. Dat was gestopt na de overname van het gemeentelijk waterbedrijf door de VMW. Sindsdien kreeg iedereen water uit de ondergrond van Eisden, zeker in het begin leidde (…) Lees het hele bericht