Archief juni 2017

doorprikt-rondjes-draaien-en-surplace

DOORPRIKT: rondjes draaien en surplace

Je voelt de nervositeit rond de sportinfrastructuur in Heusden-Zolder de jongste tijd toenemen, enerzijds omdat mensen uit het sportmilieu niet altijd met de juiste informatie de gordijnen worden ingejaagd en anderzijds omdat de onzekerheid rond de wielerpiste maar blijft duren. Die onzekerheid is inderdaad voor niemand goed en het aanslepen voedt speculaties. Hoe was die BTW-misrekening toch mogelijk, blijf je je afvragen!

Toch is zowat iedereen het eens over de grote (…) Lees het hele bericht

het-berenhuis-krijgt-kwaliteitslabel

Het Berenhuis krijgt kwaliteitslabel

Uitgerekend op de laatste dag van het schooljaar kreeg ook Het Berenhuis een mooi rapport. Gedurende twee jaar mag het het label van Welzijnszorg uitdragen. Dat is een kwaliteitslabel voor goede, duurzame initiatieven die structureel werken aan armoedebestrijding. Welzijnszorg verwacht van de labeldragers een organisatie-engagement voor twee jaar.

vandaag-gezien-30-juni-2017

Vandaag gezien

Je komt hem niet zo vaak tegen, de sikkelsprinkhaan, vandaag zat hij in de buurt van de vijvers van De Wijers. (foto Marcel Gybels)

juffen-bezoeken-toekomstige-klassen

Juffen bezoeken toekomstige klassen

De juffen van 't Molenholleke, de lagere school in Zolder, sloten het schooljaar af met een werfbezoek aan de nieuwbouw. De bouw van de lagere school vordert zoals gepland. Het worden mooie ruime lokalen met de nodige nutsvoorzieningen. Uitkijken naar een nieuw schooljaar dus, maar toch eerst maar voorrang geven aan de vakantie. (foto Rita Grosemans)

oud-leidsters-met-12-000-naar-nepal

Oud-leidsters met € 12.000 naar Nepal

In Eversel zijn heel wat sympathisanten de oud-leidsters van de scouts komen uitzwaaien voor hun vertrek naar Nepal. Zoals gemeld hebben ze zich het afgelopen jaar ingezet voor een schooltje dat erg getroffen is door de aardbeving van twee jaar geleden. Het zijn Ischa Abdellah, Annelies Beutels, Katrien Beutels, Ise Kenis, Lisa Swinnen, Celina Vandebroek en Lies Vanderheiden. Met al hun acties hebben ze liefst meer dan 12.000 euro ingezameld, Luc Reynders van de Himalayan Care Hands was dan (…) Lees het hele bericht

vrouw-gewond-door-autodeur

Vrouw gewond door autodeur

Rond elf uur vanmorgen is in de Kiewitstraat een vrouw op een fiets gewond geraakt. Zij kwam ten val toen de deur van een auto onverwacht werd geopend. Ze werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

inbraak-in-paquaylaan-1

Inbraak in Paquaylaan

Afgelopen nacht hebben inbrekers toegeslagen in de Pastoor Paquaylaan, de inbraak werd vanochtend ontdekt. De buit is nog niet duidelijk.

het-blijft-voorzichtig-werken

Het blijft voorzichtig werken

Beschermende pakken, brillen, mondmaskers, handschoenen, waterslangen, ... allemaal voorzorgsmaatregelen bij het verwijderen van de eterniet schaliën op het dak van de oude jongensschool in de Kapelstraat. Enkele buurtbewoners toonden zich wel al ongerust, maar het ziet ernaar uit dat alles volgens de asbestvoorschriften verloopt.  Ondertussen is ook de afbraak van de muren gestart. (foto Julien Maebe)

rioleringswerken-starten-volgend-jaar

Rioleringswerken starten volgend jaar

Er komt schot in de zaak voor drie rioleringsprojecten waarvoor in 2014 al toelagen werden gevraagd: Dorps- en Dekenstraat, Weg naar de Grauwe Steen en Lusthof- en Zagerijstraat. Dit jaar zijn de subsidies toegezegd. Voor Zolder-Centrum is een studiebureau aan de slag met de plannen, voor de 2 andere moet door een administratieve fout de prijsvraag opnieuw gebeuren. Hoe dan ook moeten de voorontwerpen voor eind oktober bij de Vlaamse MilieuMaatschappij zijn ingediend. Als die groen licht geeft, starten de werken begin volgend jaar. Er komen eerst nog buurtvergaderingen.

waterpistolengevecht-om-vakantie-in-te-zetten

Waterpistolengevecht om vakantie in te zetten

In het Sint-Franciscuscollege maken ze ieder jaar een feest van het einde van het schooljaar, en ook vandaag was de Bye Bye School-Party weer een spektakelstuk. DJ Marino - tweedejaarsleerling - startte met de opwarming waarna een trampoline-act uit Belgiums got Talent de ooh's en aah's ontlokte. Dan werden de talrijke sportkampioenen van het afgelopen jaar gehuldigd. Amery bracht So Good, zijn een funky nieuwe singel. Het feestje barstte helemaal los met dj Regi, die zelf nog ooit op (…) Lees het hele bericht

26-bussen-rijden-niet-vandaag

26 bussen rijden niet vandaag

Ook de nationale staking die bij De Lijn is uitgeroepen voor dit weekend laat zich vandaag bij ons al voelen. Zo vallen van de lijn 51 Hasselt-Heusden 15 ritten weg. Op lijn 52 Hasselt-Boekt-Beringen zijn 5 bussen geschrapt. Tenslotte rijden bij lijn 92 Diest-Heusden (ziekenhuis) 6 bussen niet uit.

wijziging-papierophaling-in-eversel-en-ubbersel

Wijziging papierophaling in Eversel en Ubbersel

Tijdens de zomermaanden In Eversel en Ubbersel zullen de scouts in de vakantie het papier op andere zaterdagen ophalen dan gewoonlijk. De eerste ophaling gebeurt al morgen zaterdag 1 juli. En opgelet, de volgende ophaling heeft plaats op zaterdag 29 juli, dus niet in augustus. Vanaf september gebeurt het weer zoals gebruikelijk, telkens op de tweede zaterdag van de maand.

vakantegroeten-uit-de-toverfluit

Vakantegroeten uit De Toverfluit

De kleuters van De Toverfluit hebben alvast hun eigen vakantiekaart gemaakt, met wensen voor iedereen.

win-schitterende-prijzen-met-je-vakantiefoto

Win schitterende prijzen met je vakantiefoto

Tal van lezers hebben de voorbije weken aan onze mouw getrokken, en we kunnen ze geruststellen: net als de voorbije 8 jaar zijn vanaf 1 juli tot 31 augustus uw vakantiefoto's welkom bij de Internetgazet van Heusden-Zolder en je kunt er ook weer schitterende prijzen mee winnen: een sauna-arrangement bij Wellux, een pakket wellnessproducten van de Wellnessboetiek, 5 etentjes voor 2 in Den Lavaar, korfjes met heerlijke streekproducten, ...
Er zijn wel enkele voorwaarden:
- het moet (…) Lees het hele bericht

het-weer-regen-in-het-weekend-2

Het weer: regen in het weekend

Verbonden aan een omvangrijke depressie over het noorden van Europa, zorgen storingen voor veel regen tijdens het weekend. Nadien lijkt er een bescheiden weersverbetering te komen onder invloed van drukstijgingen.
Vandaag is de atmosfeer licht onstabiel. Er zijn talrijke stapelwolken, maar tussendoor is er ook wat zon. Na de middag neemt de kans op een plaatselijke bui toe. Later is ook een donderslag mogelijk. De maxima liggen rond 22 graden.
Morgen schuift een actieve storing over (…) Lees het hele bericht

blauwe-zone-in-zolder-centrum-is-uitgebreid

Blauwe zone in Zolder-Centrum is uitgebreid

In Zolder-Centrum is de blauwe zone sinds kort uitgebreid. Aan de Sluisbamd zijn nu de 3 parkeervakken ter hoogte van de schoenmaker erbij gekomen, de Pironlaan zit er volledig in, aan de Ringlaan 4 parkeervakken aan de kant van de bank en 5 parkeervakken daar tegenover. Tenslotte ook nog het voorste deel van het Voetpad tot aan huisnummer 12 in de blauwe zone opgenomen. Van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 19 uur mag je met je schijf maximaal 2 uur parkeren, op zon- en (…) Lees het hele bericht

zorgt-windmolen-voor-geurhinder-van-apl

Zorgt windmolen voor geurhinder van APL?

De N-VA had de geurhinder bij APL in Viversel aan de gemeenteraadsagenda toegevoegd. Volgens schepen Ann Leyssens zijn er de jongste 2 jaar minstens 57 meldingen geweest en komen de klachten als de milieu-inspectie niet te bereiken is. De partij stelt vast dat verschillende vergunningsvoorwaarden niet nagevolgd worden en vraagt of de gezondheidskwesties voor buurt en schooltje al onderzocht zijn. Daarnaast maakte Ann Leysens ook een hele reeks vragen van de buurtbewoners over.

Lees het hele bericht

geen-duurdere-verblijfsvergunningen

Geen duurdere verblijfsvergunningen

Het Vlaams Belang stelde voor om een retributie op te leggen voor het verlengen, vernieuwen of vervangen van een verblijfsvergunning voor vreemdelingen. Volgens Jan Jans blijkt uit een studie dat de verwerking daarvan veel geld kost. Hij stelde daarom voor het maximum van 50 euro aan te rekenen. Maar volgens schepen Özdemir kost dat hetzelfde als een Belgische identiteitskaart, namelijk 20 euro. Vorig jaar waren er 50 aanvragen, maar dikwijls moeten die tot vijf jaar na (…) Lees het hele bericht

vragen-bij-het-gebruik-binnenterreinen-piste

Vragen bij het gebruik binnenterreinen piste

Bij de bespreking van de toetreding van Heusden-Zolder tot de vzw Sportcomplex Vlaanderen/Heusden-Zolder rezen er verschillende vragen. Zo vroeg Kristof Was (CD&V) garanties om ook voor de jeugd voordelige gebruikerstarieven te krijgen en ook wilde hij weten welke sporten er naartoe zullen gaan. Schepen van sport Peter Tielens benadrukte dat het voorwaardelijke karakter nog altijd te maken heeft met het BTW-verhaal. Er zal volgens hem niets veranderen aan het gebruik van de middenterreinen door (…) Lees het hele bericht

bestelwagen-met-geschrapte-nummerplaat-in-beslag

Bestelwagen met geschrapte nummerplaat in beslag

De onbemande camera in Koolmijnlaan-cité controleerde van 20 tot en met 23 juni 24639 voertuigen. 22 bestuurders (0.08%) reden sneller dan toegelaten. In de Schootstraat onderschepte de politie een bestelwagen. Die had 2 duplicaat kentekenplaten die al een jaar waren geschrapt. De bestelwagen is in beslag genomen en getakeld.

stille-wegen-worden-meer-toegankelijk

Stille Wegen worden meer toegankelijk

Een deel van het wandel- en fietspad ter hoogte van het vroegere kolenspoor is vrijgemaakt van gras en onkruid. De volgende dagen worden overhangende takken gekapt zodat dat deel van de Stille Wegen weer toegankelijk is voor de zwakke weggebruiker. Ondertussen is er een akkoord met Natuur en Bos om achter kasteel Meylandt een semi-verharding aan te brengen om het Dorpsradenpad toegankelijk te maken voor rolstoelen en kinderwagens. Het gaat om een strook van 570 meter, wat 35.000 euro zal kosten. (foto Julien Maebe)

niet-altijd-meer-30-aan-school-m-scheperslaan

Niet altijd meer 30 aan school M. Scheperslaan

De verkeerssituatie in de Michel Scheperslaan wordt enigszins gewijzigd. De zone 30 ter hoogte van de school wordt korter en er komt een variabel LED-bord. Dat betekent dat je aan de school 50 per uur mag rijden, behalve bij het begin en het einde van de school, dan wordt het 30. In de versmalling aan de school wordt ook een rijbaankussen geplaatst. Aan de versmallingen zal het verkeer voortaan ook afwisselend voorrang krijgen. De omstreden blokken - die slecht van kwaliteit waren - zijn (…) Lees het hele bericht

over-graaiers-en-paaiers

Over graaiers en paaiers

Voor de stemming waarbij de Open VLD-ers in de vergadering van de Kantonnale Bouwmaatschappij werden vervangen door SP.A-ers, zei raadsvoorzitter Marc Swevers dat de 'platte boeren van de Open VLD blijkbaar vervangen worden door de graaiers van de SP.A.' Daarop kreeg hij de reactie dat vanuit de andere meerderheidspartijen geen kandidaten waren en dat de Open VLD-ers in het verleden de zitpenningen zelf ook op zak hebben gestoken. Een krappe meerderheid keurde de vervangingen goed.

petitie-voor-behoud-sporthal-zolder

Petitie voor behoud sporthal Zolder

Zoals aangekondigd kreeg burgemeester Mario Borremans voor het begin van de gemeenteraad de open brief vanuit Zolder-Centrum overhandigd met de bekommernis van heel wat verenigingen en inwoners over de toekomst van de sporthal. Die is ondertekend door meer dan 20 verenigingen waaronder sportclubs, de dorpsraad, de handelaarsvereniging en andere verenigingen. Burgemeester Mario Borremans stelde dat ondanks de voorstellen in de sportstudie niet beslist is om de sporthal Zolder te slopen, ook (…) Lees het hele bericht

een-resem-inbraken-in-heusden-zolder

Een resem inbraken in Heusden-Zolder

Er zijn de afgelopen 24 uur een resem diefstallen en inbraken gebeurd in Heusden-Zolder. In de Halstraat is gisteren in de namiddag een inbraak ontdekt. De dieven gingen aan de haal met papieren en lieten een fiets beschadigd achter. Kort over 23 uur sloegen dieven opnieuw toe in de Galgenbergstraat. Getuigen zagen nog 2 personen vluchten. Aan de Industrieweg drongen dieven binnen bij een bedrijf. Daarvoor hadden ze een raam ingeslagen. En ook in de buurt, in de Westlaan, sloegen ze (…) Lees het hele bericht

bromfietser-gewond-bij-botsing-2

Bromfietser gewond bij botsing

Rond 20 over 1 vanmiddag is op de Koolmijnlaan een bromfiets tegen een auto terechtgekomen. De bromfietser kwam ten val en is met een schouderblessure naar het ziekenhuis afgevoerd.

kansarmoede-stabiliseert-zich

Kansarmoede stabiliseert zich

In 66,5 procent van de geboorten in Heusden-Zolder vorig jaar, was de geregistreerde taal tussen moeder en kind het Nederlands. Dat blijkt uit cijfers van Kind & Gezin. In 26,6 % ging het om Turks, Arabisch of Berbers. Engels en Duits haalden 0,6 %. Voor Russisch, Pools en Roemeens werd 1,2 % behaald. En dan waren er nog 5,2 % andere talen. Ten opzichte van 2015 is het weliswaar een lichte vermindering wat het Nederlands betreft, maar over de afgelopen 5 jaar bekeken is het een sterke toename.
Lees het hele bericht

1500-meter-wordt-koninginnenummer-op-nacht

1500 meter wordt koninginnenummer op Nacht

Tijdens de Nacht van de Atletiek op 22 juli in De Veen kan organisator Golazo weer met een sterke 1500 meter uitpakken. Zo wil kersvers Belgisch recordhouder Ismael Debjani (foto) ook in Heusden-Zolder zijn snelle benen tonen. Hij liep onlangs in Hengelo als eerste Belg ooit onder de 3’34” en verbeterde zo het 20-jarige record van Christophe Impens. Hij staat nu op kop in de Europese jaarranglijst en mag naar het WK in Londen. Toch heeft Debjani in de nacht nog geen gewonnen spel. Hij (…) Lees het hele bericht

een-week-voor-start-van-circuitrondleidingen

Een week voor start van circuitrondleidingen

Vandaag precies over een week start de vzw Toerisme Heusden-Zolder met zijn donderdagse rondleidingen op Circuit Zolder. Elke donderdagnamiddag krijgen de wandelaars een unieke kijk achter de schermen met verhalen en anekdotes. Afspraak telkens om 14 uur aan brasserie The Wheels. Deelnemen kost € 1 voor jongeren tot 18 jaar, € 3 voor volwassenen, gratis water, koffie of thee bij de terugkeer in The Wheels inbegrepen. Groepen moeten wel vooraf reserveren via het infokantoor toerisme, tel. (…) Lees het hele bericht

einde-drinkwaterbeperking-op-zaterdag

Einde drinkwaterbeperking op zaterdag

Wellicht hebben je tuin en gazon het ondertussen niet meer nodig, maar we hebben de afgelopen tijd heel wat vuile auto's zien rondrijden. Daar hoeven we trouwens niet ver voor te kijken. Goed nieuws voor iedereen, want zaterdag worden de beperkingen op het gebruik van drinkwater opgeheven. En dat na de regen van de afgelopen dagen en uren uiteraard.

scouts-vertrekken-morgen-naar-nepal

Scouts vertrekken morgen naar Nepal

6 jongedames van de Scouts en Gidsen van Eversel vertrekken morgen naar Nepal. Het afgelopen jaar hebben ze met allerlei activiteiten geld ingezameld voor de bevolking van Nepal die sinds de zware aardbeving van ruim twee jaar geleden met allerlei tekorten kampt. De scouts lieten zich daarbij inspireren door Luc Reynders en Stefan Beerten die zich van bij het begin voor Nepal inzetten. De jongeren kozen voor een schoolproject in het district Gorka. Anderhalf jaar geleden is daar met de (…) Lees het hele bericht

reuzenkapittel-komt-naar-heusden-zolder

Reuzenkapittel komt naar Heusden-Zolder

Op zaterdag 22 juli wordt Heusden-Zolder even het mekka van de reuzen. Dan heeft er immers het groot kapittel van de Limburgse reuzen plaats en dat naar aanleiding van de 5de verjaardag van de Limburgse afdeling van Reuzen in Vlaanderen en van de Landense reuzengilde, de 10de verjaardag van reus Hendrik van Wassenaer uit Gruitrode, de 20ste verjaardag van reuzin Elsantha uit Sint-Truiden) en het 30-jarig bestaan van de reuzengilde van Bolderberg. Bovendien brengen dan ook Catalaanse reuzen een bezoek (…) Lees het hele bericht

drie-auto-s-botsen-op-de-snelweg

Drie auto's botsen op de snelweg

Op de E314 zijn in de avondspits drie auto's gebotst. Ter hoogte van snelwegparking Heusden-Zolder stond rond half 6 een korte file. In de staart daarvan knalden drie auto's op elkaar. Eén bestuurder werd gewond en moest naar het ziekenhuis. Een tijdlang waren de twee rijstroken versperd, de file zwol aan van voor Houthalen en aan de overzijde ontstond een kijkfile. Na ruim een half uur had takelbedrijf Schops met hulp van de brandweer de snelweg weer vrij gemaakt.

klachten-over-geurhinder-rond-remo

Klachten over geurhinder rond Remo

Bewoners van Lindeman - en ook van Lillo - maken zich zorgen over de activiteiten op de Remo-stortplaats. Deze maand - in het begin en ongeveer halfweg - hebben ze al enkele keren te maken gekregen met een doordringende stank. De geur was waar te nemen vanop de Galgenberg en vanaf de Kolderstraat. De laatste keer hebben ze er de politie bijgehaald. Inspecteurs van de zone Carma zijn toen ter plaatse geweest voor de vaststellingen. Verschillende inwoners getuigen over de (…) Lees het hele bericht

open-air-film-weersomslag-op-verkeerde-moment

Open Air Film: weersomslag op verkeerde moment

Het was allemaal mooi begonnen vanavond, de eerste Open Air Film in 't Weyerkesbos. Het weer was prachtig en tijdens het free podium van Arktos lieten enkele niet ontdekte maar pure talenten uit Heusden-Zolder zich horen. Ondertussen zorgde dj Marino voor de nodige sfeermuziek. En net toen de crew van The Roxy Theatre zich klaarmaakte om de projectoren te starten gingen de hemelsluizen in alle hevigheid open. Daar was niet meer op gerekend, want er was ook materiaal mee gebracht om de vertoning (…) Lees het hele bericht

stroompanne-door-tak-in-mommestraat

Stroompanne door tak in Mommestraat

Een deel van de Mommestraat zit vanavond al een tijdje zonder stroom. De oorzaak ligt bij een zware tak die van eik is afbroken en op de stroomdraden terechtkwam. Ondertussen zijn technici van Infrax ter plaatse.

en-hopla-daar-vloog-er-alweer-eentje

En hopla ... daar vloog er alweer eentje

De snelheidsdrempels in de Geenrijt mogen officieel de titel van 'vliegende bulten' krijgen. Er is alweer eentje losgekomen en weggevlogen. Heel wat passerende bestuurders amuseren zich daar nu op een tijdelijke slalomplek. (foto Michiel Reynders)

twee-auto-s-botsen-bij-meylandt

Twee auto's botsen bij Meylandt

In de Graaf de Theuxlaan ter hoogte van kasteel Meylandt en Kapelhof zijn vanavond twee auto's gebotst. De bestuurders raakten niet gewond, maar de schade aan beide wagens was groot. Brandweer en takeldiensten kwamen ter plaatse. De verkeershinder op de gewestweg bleef beperkt.

kleuters-in-ubbersel-zijn-afgestudeerd-1

Kleuters in Ubbersel zijn afgestudeerd

Van de 22 kleutertjes op 't wijkschooltje De Toverfluit in Ubbersel rijk zwaaiden er 3 af, en dat deden ze in stijl. Na drie jaar in één gemeenschappelijk klasje namen ze afscheid van juffrouw Esmeralda. Maar Kyara, Lou en Lena vertrokken met een hele bagage: een kleuterdiploma, puzzeldiploma, fietsdiploma, veterdiploma en een MOS-diploma. Zij gaan nu naar de lagere school, hun collega's blijven bij juf Esmeralda.

rustige-multiculturele-markt

Rustige multiculturele markt

Op de grens tussen schooljaar en vakantie en met de dreigende wolken, was het eerder kalm op de multiculturele markt. Nieuw vandaag was een melkboerin uit Kinrooi, wiens witte producten vlot verkocht raakten. Maar het is ook duidelijk de tijd van de rode vruchten ... Vanaf juli lopen er zomerwedstrijden, met onder meer de verkiezing van klantvriendelijkste marktkramer.

bussen-rijden-morgen-weer

Bussen rijden morgen weer

Goed nieuws voor de busgebruikers want de bussen van De Lijn in Limburg zullen morgen weer normaal rijden. Vakbonden en directie hebben vandaag rond de tafel gezeten en de directie van De Lijn heeft zich bereid getoond om de start van de nieuwe chauffeursdiensten uit te stellen van 1 september tot 30 oktober. Zo krijgt iedereen voldoende tijd om de regeling te bestuderen, opmerkingen te maken en eventueel bij te sturen. Daarop hebben de chauffeurs zich bereid verklaard om morgenvroeg weer uit te rijden. Maar de nationale stakingsoproep voor het weekend blijft tot nu toe wel bestaan.

cbos-noord-schenkt-2000-aan-heideland

CBOS Noord schenkt € 2000 aan Heideland

CBOS Noord Leopoldsburg, de petereenheid van Heusden-Zolder, heeft 2000 euro geschonken aan BSBO Heideland in Viversel. Majoor Peter Eeman kon de cheque overhandigen met de opbrengst van activiteiten, sponsoring en gulle giften binnen de eenheid. Fabienne Verhelle, de schooldirectrice benadrukte voor haar gasten - onder wie naast CBOS Noord, het verbroederingscomité, afgevaardigden van gemeente en ouders - dat het geld welkom is en nuttig zal besteed worden. Iedereen kon tijdens een (…) Lees het hele bericht

vandaag-bijna-geen-bussen

Vandaag bijna geen bussen

De stakingsactie bij De Lijn is vandaag nog uitgebreid. Daardoor rijden in heel Limburg de helft van de bussen niet. Voor Heusden-Zolder zijn de gevolgen nog zwaarder dan de voorbije twee dagen, er passeren nagenoeg geen bussen van de lijnen 22, 23, 51, 52 en 92. Hier vind je de details.

nieuwe-seizoen-van-aftermuzecafe-is-al-rond

Nieuwe seizoen van AfterMuzeCafé is al rond

Het eerste seizoen van het AfterMuzeCafé is nog maar net afgelopen maar het volledige programma voor het volgende ligt al quasi vast. Het start op zondag 24 september met Tuesday Night Music Club (foto) en Katy Too. Op 29 (…) Lees het hele bericht

dorpsraad-heeft-nieuwe-website

Dorpsraad heeft nieuwe website

De dorpsraad Heusden heeft een nieuwe website. Op Heusdendorp.be tref je nu een moderne, interactieve site met info over de werking, de slogan en de werking van de dorpsraad en het leven in Heusden Dorp. Ook komen er meer foto's op, een contactformulier moet de interactie bevorderen.

petitie-voor-volwaardige-sporthal-in-zolder

Petitie voor volwaardige sporthal in Zolder

Donderdag voor de gemeenteraad krijgt het gemeentebestuur een open brief rond de sportinfrastructuur in Zolder-Centrum, ondertekend door sportclubs, verenigingen en de dorpsraad. Er is al onrust over de sportinfrastructuur sinds de studie van 2013. Die gaf de voorkeur aan de concentratie van de competitiesporten op enkele plaatsen. Zo zou de bouw van de wielerpiste met sportterreinen op het binnenplein er onder meer toe leiden dat de sporthal van Zolder-Centrum verdwijnt. De ondertekenaars (…) Lees het hele bericht

beekbeemden-liep-voor-t-weyerke

Beekbeemden liep voor 't Weyerke

Het hele schooljaar hebben de kleuters en de leerlingen van Beekbeemden deelgenomen aan een eigen versie van ‘one mile a day’. De kinderen van de lagere school liepen een aantal ronden of minuten op de speelplaats. De kleuters deden dit telkens aan het begin van de turnles. In al die tijd hebben de leerlingen zich flink ingezet en een hele vooruitgang geboekt. Dat werd vandaag heel duidelijk tijdens een sponsorloop. Het oudercomité zorgde voor extra steun met een drankstandje. Vrijdag wordt de gezamenlijke opbrengst aan 't Weyerke overhandigd. (foto's An Vanoppen)

internering-gevraagd-van-dolle-geweldenaar

Internering gevraagd van dolle geweldenaar

Het parket van Limburg vraagt de internering van de man die in februari vorig jaar in de Dennenweg een vrouw doodsloeg en twee andere vrouwen zwaar verwondde. Voordien had hij ook al amok gemaakt in het ziekenhuis, waar hij zich op de afdeling psychiatrie had laten opnemen. Hij verwondde daar een hoofdverpleger en verpleegster, hij probeerde een auto te stelen op De Schacht, een eerste poging mislukte en toen hij een andere auto buitmaakte botste hij op Lindeman frontaal op een auto (…) Lees het hele bericht

een-boek-over-de-bloedende-hostie

Een boek over de 'bloedende hostie'

Op zaterdag 15 juli om 10u30 wordt in de bibliotheek het boek 'Het Heilig Sacrament van mirakel' van Alfons Aerts voorgesteld. Zoals bekend is het volgens de legende in 2017 700 jaar geleden dat het mirakel van de bloedende hostie in Viversel plaatsvond. De gemeenschap van Viversel zet deze herdenking niet alleen in de schijnwerpers door de opvoering van het openluchtspel 'Mirakel in Viversel', een speciale editie van de sacramentsprocessie en dus ook met het boek. Auteur Fons (…) Lees het hele bericht

een-bezoek-aan-historisch-mechelen

Een bezoek aan historisch Mechelen

De Geschied- en Heemkundige Kring Heusden organiseert elk jaar een trip naar één of ander historisch interessant museum, fort, stad, ... Dit jaar is gekozen voor de stad Mechelen, op donderdag 10 augustus. Om 12 uur vertrekt de bus op het Koning Boudewijnplein. In Mechelen start het met een bezoek aan de Koninklijke Manufactuur Gaspar De Wit met zijn prestigieuze collectie wandtapijten, ook het atelier dat de tapijten wast en herstelt, wordt bezocht. Dan komt er een uitgebreide (…) Lees het hele bericht

volgende-maand-bloedinzamelingen-in-heusden-zolder

Volgende maand bloedinzamelingen in Heusden-Zolder

In de zomer met de vele vakantiegangers is het nog minder makkelijk voor het Rode Kruis om de bloedinzamelingen op peil te houden. Noteer daarom al de bloedinzamelingen in Heusden-Zolder van volgende maand in je agenda. Het gaat om donderdag 13 juli in de Witte Zaal in Bolderberg, maandag 24 juli in Ons Huis in Berkenbos en dinsdag 25 juli in Sint-Baaf in Eversel. De bedjes staan telkens tussen 18 uur en 20u30 gespreid.

zondag-bk-bmx-bij-circuit-zolder

Zondag BK BMX bij Circuit Zolder

Na de Europa Cup en de Wereldbeker, staat zondag alweer een belangrijk event op het programma van de Lotto BMX Track: het Belgisch kampioenschap BMX. Het nationaal kampioenschap brengt de beste rijders uit onze groeiende BMX-natie samen. Die kijken uit naar een titelstrijd op een track die vandaag tot de top-10 in de wereld behoort. De races hebben zondag plaats in verschillende leeftijdsklassen, voor jongens en meisjes. Vorig jaar won Elke Vanhoof voor de zevende keer op rij, bij de mannen (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-27-juni-2017

Vandaag gezien

Eli Vanderhoydonck wandelde langs de Mangelbeek en trof daar een hazelworm een lengte van ongeveer 35 cm. Nog maar eens herhalen dat hazelwormen geen slangen zijn, ook al zien ze er zo uit. Je treft ze wel eens meer in het gebied tussen 'routeke' en Mangelbeek.

34-busritten-vallen-weg-door-staking

34 busritten vallen weg door staking

Zoals enigszins verwacht, rijden ook vandaag nog heel wat bussen van De Lijn niet uit in stelplaats Beverlo. Dat was ook gisteren het geval en ondertussen is beslist om volgend weekend in heel Vlaanderen het werk neer te leggen tegen de nieuwe werkregeling. Zoals het er nu naar uitziet zullen van de lijn 51 Hasselt-Heusden 3 ritten wegvallen. Bij lijn 52 Beringen-Boekt-Hasselt zijn liefst 20 ritten geschrapt. En van de lijn 92 Diest-Heusden blijven 11 bussen binnen waardoor het ziekenhuis moeilijk bereikbaar is met De Lijn.

win-lekkers-met-vakantietips

Win lekkers met vakantietips

Ook dit jaar pakt de dienst toerisme uit met een wedstrijd waarin allerlei vakantietips centraal staan en waarmee je een pakket lekkers uit Heusden-Zolder kan winnen. Daarvoor kun je best de zomereditie van de UiT-in Heusden-Zolder bewaren, want da's eentje voor twee maanden. Elke week wordt een vraag gepubliceerd, met telkens een lekkere prijs. Deze week luidt de opgave: Waar en wanneer vertrekken de begeleide rondleidingen op Circuit Zolder van de vzw Toerisme Heusden-Zolder? Antwoorden uiterlijk op 5 juli bij toerisme[!]heusden-zolder.be

internationaal-tornooi-bij-hebad

Internationaal tornooi bij Hebad

Badmintonclub Hebad Heusden doet er alles aan om de sport en de club te promoten. Zo organiseert ze in het weekend van 1 en 2 juli voor de tweede keer een internationaal tornooi in sporthal Olympia. Kom zeker eens kijken als je kennis wil maken met badminton op niveau, want er komen topspelers uit alle windstreken. En krijg je zelf de smaak te pakken, dan ben je vanaf september welkom om het ook eens te proberen. Jong of oud, competitiespeler of recreatiebadmintonner. Iedereen kan rekenen op de hulp van een gediplomeerde trainersstaf.

mogelijk-ook-morgenvroeg-hinder-bij-de-lijn

Mogelijk ook morgenvroeg hinder bij De Lijn

De kans is groot dat er ook morgen op de bussen in West-Limburg nog hinder zal zijn door de vakbondsactie die vanochtend is gestart. Aanleiding voor de actie is de ontevredenheid van de chauffeurs over de nieuwe chauffeursdiensten die op 1 september ingaan. Deze namiddag zijn er gesprekken begonnen tussen directie, vakbonden en personeel. Volgens De Lijn verliepen die constructief maar er is nog geen akkoord uit de bus gekomen. De gesprekken worden later voortgezet, maar de kans dat er morgenochtend weer bussen niet uitrijden vanuit stelplaats Beverlo is groot. In Heusden-Zolder kunnen vooral de lijnen 51, 52 en 92 worden getroffen.

vreemdelingenregister-en-geurhinder-op-raad

Vreemdelingenregister en geurhinder op raad

Voor de gemeenteraad van nu donderdag zijn twee bijkomende punten ingediend door de oppositie. Het Vlaams Belang stelt de invoering van een retributiereglement voor voor het vervangen, vernieuwen of verlengen van 'bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister - tijdelijk verblijf'. En De N-VA wil meer uitleg van de meerderheid en de bevoegde schepen over de aanpak en de opvolging van de geurhinder en de eventuele schadelijke gevolgen ervan veroorzaakt door het bedrijf APL in Viversel.

inbrekers-en-vandalen-2

Inbrekers en vandalen

Gisteren is een inbraak ontdekt bij het kapsalon Creativ in de Koolmijnlaan. De precieze omvang van de buit is niet duidelijk. Getuigen zagen gisteravond hoe vandalen toesloegen aan de voetbalterreinen in de Minderbroedersstraat. Kort voor half 10 had een 3-tal personen daar ramen van de units ingeslagen.

40-reed-te-snel-in-5-straten

40 % reed te snel in 5 straten

Na meldingen van buurtbewoners hield de politie snelheidscontroles in 5 straten. De klachten bleken terecht : 1099 wagens passeerden het flitstoestel. Liefst 434 bestuurders of 40 % negeerden de snelheidsbeperkingen in de Kanaalweg (163), De Nieuwe Dijk (81), Laambroekstraat (80), Elf Novemberstraat (66) en Dorpsstraat (43). 3 overtreders kregen een extra boete wegens gsm'en aan het stuur (2) en onnodig remmen.

aftermuzecafe-seizoen-eindigt-met-vuurwerk

AfterMuzeCafé-seizoen eindigt met vuurwerk

Het AfterMuzeCafé heeft zondagavond het seizoen in schoonheid afgesloten. Black Hawk opende met gevoelige, diepe teksten die verwezen naar de vrijheidsgedachte. De mystery guest was niemand minder dan George Veltjen (Left Hand George) op onnavolgbare wijze bespeelt deze troubadour het publiek met echte traditionals. Two4You rondde de affiche af: Nathalie Vanhex en Marc Vanherck, een heerlijke vrouwenstem ondersteund door prachtig gitaarspel. Maar ... toen om 22u40 iedereen dacht (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-26-juni-2017

Vandaag gezien

Het kaasjeskruid, in Bolderberg gefotografeerd door Jan Leijskens.

chauffeurs-van-de-lijn-in-staking

Chauffeurs van De Lijn in staking

Er is een staking aan de gang bij De Lijn in West-Limburg, die zich concentreert bij stelplaats Beverlo. De bonden zijn niet te spreken over een nieuwe werkregeling. Ook in Heusden-Zolder passeren daardoor verschillende bussen niet. Het gaat om de lijnen 51, 52 en 92. Er is een overleg gepland bij De Lijn, voorlopig ziet het er naar uit dat de hinder de rest van de dag blijft duren.

zwembad-heeft-ook-een-kleuterspeeltuintje

Zwembad heeft ook een kleuterspeeltuintje

Hoewel de weersvoorspellingen voor de komende dagen niet denderend zijn, hopen ze bij het openlucht zwembad Terlaemen op een lange zomer. Door het warme weer afgelopen tijd hadden de vrijwilligers een tandje bijgestoken zodat sinds donderdag al honderden zwemmers gepasseerd zijn. Die hebben gemerkt dat er weer hard gewerkt is. Naast de klassieke onderhoudswerken, is de kleuterzandbak verplaatst en kregen de kleuters een mooi speeltuintje. De minigolf is verwijderd. De banen waren verouderd en (…) Lees het hele bericht

influencers-bezochten-toeristisch-heusden-zolder

'Influencers' bezochten toeristisch Heusden-Zolder

Dit weekend waren verschillende zogenaamde 'influencers' uitgenodigd door Toerisme Heusden-Zolder. Het gaat om mensen die onder meer populaire toeristische blogs schrijven en daarmee een groot publiek bereiken. Zij bezochten verspreid over twee dagen de drie grote toeristische thema's van Heusden-Zolder: het mijnverleden en ZLRD Luchtfabriek, De Wijers en Circuit Zolder. Ze logeerden op verschillende adressen. Bij hen ook presentatrice en actrice Erika Van Tielen. Zij kende (…) Lees het hele bericht

deze-keer-pech-voor-dries-vanthoor

Deze keer pech voor Dries Vanthoor

Het kan niet elke week feest zijn, dat heeft autoracer Dries Vanthoor vandaag ondervonden, een week na zijn winst in de LM GT Am categorie op Le Mans. Op het circuit van Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk nam hij samen met de Brit Will Stevens en de Zwitser Marcel Fässler in een Audi van het Belgische WRT deel aan de derde manche van de Blancpain GT Series Endurance. Het team reed slechte kwalificaties en moest ver achterin starten. Ze namen een goede start en stootten door tot de top 20. Maar (…) Lees het hele bericht

nederlands-speedwayklapstuk-op-helzold

Nederlands speedwayklapstuk op Helzold

De liefhebbers van mooie speedwayraces werden vandaag in het stoffige Helzoldstadion op hun wenken bediend. Zowel de inters als de nationale maakten er tijdens de open Nederlandse kampioenschappen spannende races van. Bovendien kreeg et publiek tussendoor nog extra spektakel van rijders die niet vies zijn van wat show en van zijspannen. (meer foto's van Stephan Volders)

joren-segers-de-snelste-in-massaspurt

Joren Segers de snelste in massaspurt

Voor de kermiskoers ofwel de Grote Prijs Bèr Sjap mocht Wielerclub Berg-Op Eversel vandaag 63 deelnemers verwelkomen. Een fiks deelnemersveld dus van eliterenners zonder contract en beloften. Die kregen 105 km in de vorm van plaatselijke rondes voor de wielen. In de loop van de wedstrijd waren er verschillende aanvalspogingen, maar die droegen meestal niet ver. Het werd dus een massaspurt, daarin toonde Joren Segers van Wielerclub Noord-Limburg zich veruit de snelste, de tweede plaats was voor Tom Vermeiren van Illi-Bikes Cycling Team en de derde plaats op het schavotje was voor Tom Linten van Stageco-Special Pain Cycling. (meer foto's)

veel-belangstelling-voor-de-brandweer

Veel belangstelling voor de brandweer

Het was blijkbaar tijd dat de brandweer nog eens een opendeurdag hield want er kwam vandaag erg veel volk over de vloer bij het korps dat ook zijn 60ste verjaardag viert. Het publiek mocht in een rooktent even het gevoel van een brandende woning ervaren, het werd getrakteerd op spectaculaire demonstraties zoals de bevrijding van slachtoffers van een verkeersongeval en het blussen van een huisbrand. Daarnaast kregen de bezoekers praktische tips voor het blussen van een frietketel, de (…) Lees het hele bericht

gemeente-stuurt-milieu-inspectie-naar-apl

Gemeente stuurt milieu-inspectie naar APL

Het gemeentebestuur vraagt morgen aan de milieu-inspectie om nog eens langs te gaan bij het bedrijf APL aan de kanaaloever van de Dellestraat. Het gaat om een asfaltcentrale en er zijn al langer klachten over geurhinder. Afgelopen weken hing aan de overzijde van het kanaal - in Viversel - opnieuw een indringende teergeur. Bij sommigen zorgt dat voor irritatie. Schepen van leefmilieu Lode Schops kent het probleem, maar staat grotendeels machteloos omdat het bedrijf werkt binnen de lijnen (…) Lees het hele bericht

mangelbeek-weinig-water-veel-beweging

Mangelbeek: weinig water, veel beweging

Door de droogte staat de Mangelbeek momenteel op een erg laag niveau. Maar het natuurgebied errond wordt zowat overspoeld door allerlei insecten, kleurrijke vlinders en libellen, ... die allemaal komen proeven van de nectar in de vele bloemen. (meer foto's van Marcel Gybels)

hedder-al-sint-jansbere-gepruufd

Hèdder al sint-jansbere gepruufd?

As 't Heusde kûrremis es, dan es't fiest van Sint-Jan en dan zèn de sint-jansbere geried. Tegenwoordig spreekt bijna iedereen over rode bessen.

interessante-expo-van-steven-en-saskia

Interessante expo van Steven en Saskia

Interessant werk in de foyer van Muze: vanavond werd daar de expo 'Close your eyes and I will kiss you' van Steven Manes en Saskia Clerckx geopend. De twee kersverse kunstenaars leggen zich toe op respectievelijk sculpturen en tekeningen, werken waarin ze heel wat diepgang leggen. Ze werden bij de vernissage dan ook druk becommentarieerd door de bijna 80 aanwezigen. Nadien volgde nog een concertje in het Muzecafé met een jazzquartet dat muziek van Django bracht met als verrassende gast Koen De (…) Lees het hele bericht

lachen-met-comedians

Lachen met comedians

Lachen geblazen vanavond in Muze want Humo's Comedy Cup streek daar neer met Peter Kluppels en Berit Companjen en de winnaar Jens Dendoncker, geflankeerd door ervaren rot Bas Birker. (foto Lenscollectief)

swa-willems-is-de-beste-schremkeschieter

Swa Willems is de beste schremkeschieter

Aan De Zandloper streed vandaag een 40-tal spelers voor de titel WK-schremkeschiet 2017 en het fel begeerde T-shirt. Ondanks de afkoeling, stonden de spelers heetgeblakerd aan de werplijn. Nadat de laatste 'rondel' was geworpen en de stofwolken waren opgetrokken, kwam Swa Willems als winnaar tevoorschijn met een hoge score van 125 punten, op verre afstand gevolgd door Eddy Stas en Julien Dams als derde. De al even fel begeerde laatste plaats met daaraan gekoppelde prijs was voor debutant Kris (…) Lees het hele bericht

ramadan-is-ten-einde

Ramadan is ten einde

Vanavond loopt de Ramadan ten einde. De islamitische vastenmaand was gestart op 27 mei. Dit jaar had die plaats op het ogenblik dat de dagen het langst waren en daarbovenop kwam nog de hitte van de afgelopen tijd. Het was daardoor 's nachts extra druk in de omgeving van de Koolmijnlaan. Vanavond is het dus gedaan met vasten, morgenvroeg om half 7 heeft in de moskee de ramadanviering plaats waarna de meesten vieren in familiekring.

twee-inbraken-in-heusden-zolder-2

Twee inbraken in Heusden-Zolder

Op twee plaatsen in Heuden-Zolder zijn vandaag inbraken ontdekt. Vanmorgen vroeg bleken in de Galgenbergstraat weer maar eens dieven te hebben toegeslagen. En kort na de middag ontdekten bewoners in de Brugstraat dat bij hen was ingebroken. Daarvoor was een deur geforceerd.

jonge-mannequins-stelen-de-show-en-de-harten

Jonge Mannequins stelen de show en de harten

Kleding, lingerie, schoenen, bloemen, ballonnen, zonnebrillen, zomerse make-up en dito kapsels, ... het waren de ingrediënten van een mooie modeshow die vanavond werd geserveerd door Lorenz, O'sesoir, Bopha, Edith Nys, Xplosiv/Magazzino, Phiné en Pitou onder impuls van Kreatos. Op de catwalk in de tent aan de Pastorijstraat verschenen vrouwen en mannen, piepjonge meisjes en jongens, allemaal amateurmodellen die vrijwillig de nieuwste collecties showden. Vooral de jongste modellen stalen de harten van de toeschouwers door hun enthousiasme. (meer foto's)

sfeervolle-eucharistie-aan-de-sint-janskapel

Sfeervolle eucharistie aan de Sint-Janskapel

Vanavond woonden heel wat mensen - vooral buurtbewoners - de misviering naar aanleiding van het feest van Sint-Jan bij aan de kapel van Sint-Jan de Doper. Deze keer kon dat ook nog gebeuren op de feestdag zelf. Pastoor Guido De Waegeneere ging voor in de viering, met voorlezers uit de buurt, orgelmuziek en koorzang. Het was een erg sfeervolle viering in de groene omgeving van de Sint-Janskapel.

heusden-kermis-is-officieel-geopend

Heusden kermis is officieel geopend

Zaterdag in de late namiddag is de kermis van Heusden officieel geopend. De Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden trok door de Guido Gezellelaan en over de kermis gevolgd door leden van het schepencollege, de Heusdense dorpsraad en voorzitter Fernand Claes van de Handelaars Heusden Dorp. Op de pui van de kerk werd de vrijheidsklok symbolisch driemaal geluid door schepen van feestelijkheden Engin Özdemir, voorzitter Eugene Vanlingen van de foorkramers en de voorzitter van de harmonie. In de tent in (…) Lees het hele bericht

nieuwe-titel-voor-tc-heusden

Nieuwe titel voor TC Heusden

Voor de tweede keer in evenveel dagen mochten ze juichen bij TC Heusden. Vandaag hebben ook de heren 45 zich tot Limburgs kampioen gekroond na hun wedstrijd tegen TC Ham.

motorrun-van-t-weyerke-doorkruist-regio

MotorRun van 't Weyerke doorkruist regio

Een uitgebreide karavaan motorrijders reed vandaag door de regio met achterop of in de zijspan gasten van 't Weyerke. Die genoten van de jaarlijkse MotorRun, politie en de eigen wegkapiteins zorgden voor de beveiliging. (foto's Marcel Gybels)

vandaag-gezien-24-juni-2017

Vandaag gezien

Roger Convents laat ons vandaag genieten van een aantal macro opnames van bloemen.

straks-modeshow-eerst-takelshow

Straks modeshow, eerst takelshow

In de Pastorijstraat stonden de parkeerverbodsborden al enkele dagen, want daar worden de tent en catwalk opgebouwd voor de modeshow vanavond. Toch stonden er auto's geparkeerd. De politie probeerde eerst nog de eigenaars te vinden maar uiteindelijk moesten de auto's met de takelwagen verwijderd worden. Er volgen dus twee rekeningen ... (foto Julien Maebe)

de-kijk-van-richie-268

De kijk van Richie

Hopelijk meer druppels uit de koe dan uit de kraan ...

liza-mullens-wint-wanatoe-publieksprijs

Liza Mullens wint Wanatoe-publieksprijs

Heel wat mensen hebben de voorbije dagen hun stem uitgebracht voor Liza Mullens, en het is gelukt: onze jonge dorpsgenote en architecte heeft de Wanatoe-publieksprijs voor creatief talent gewonnen. Iemand om in te gaten te houden ....

45-kleuters-zwaaien-af-in-t-molenholleke

45 kleuters zwaaien af in 't Molenholleke

In 't Molenholleke zijn 45 kleuters 'afgestudeerd' en ze kunnen dus in september naar de lagere school. De voorbije dagen gingen ze al eens op bezoek bij de juffen van het eerste leerjaar in de Molenstraat om te proeven van die lagere school. Nu kregen ze ook hun kleuterdiploma en vierden een groot afscheidsfeest. (foto's Rita Grosemans)

tc-heusden-kampioen-bij-de-heren-60

TC Heusden kampioen bij de heren 60

De ploeg van TC Heusden is vandaag kampioen van Limburg geworden bij de heren 60. Zeg maar de iets minder prille maar zeer ervaren spelers. Vandaag moest ook TC Lommel voor de bijl en kon er dus gevierd worden.

vensters-beschreven-met-verf

Vensters beschreven met verf

Merkwaardig geval van vandalisme dat deze namiddag is vastgesteld in de Nieuwstraat. Daar heeft iemand met grijze verf allerlei dingen op de vensters van een woning geschreven.

lading-drank-komt-op-straat-terecht

Lading drank komt op straat terecht

Pech in de vooravond voor de Chiro van Berkenbos in de volle voorbereiding op hun Lees het hele bericht

zondag-nederlands-speedwaykampioenschap

Zondag Nederlands speedwaykampioenschap

Met het Dutch Open Speedway Championship staat zondag het tweede event van de SpeedwayClub Helzold op het programma. Vorige maand vond in Veenoord de eerste ronde van dat kampioenschap plaats en nu strijkt de finale van het Nederlandse kampioenschap dus op Helzold neer. Er wordt gestreden om de titel in 2 open klassen, de internationalen en de nationalen. Bij de internationalen krijgen de Nederlanders het gezelschap van Fransen, Duitsers en Denen. Clubrijder van SC Helzold, Nick Lourens (…) Lees het hele bericht

morgen-motorrun-bij-t-weyerke

Morgen MotorRun bij 't Weyerke

Morgen organiseert ’t Weyerke een MotorRun voor de zorggebruikers. Dat is ondertussen al jaren een traditie, die vroeger nog deel uitmaakte van de Weyerkesfeesten. Veel bewoners van 't Weerke kijken maanden uit naar dit evenement waarbij ze plaats mogen nemen op een motor, op een trike of in een zijspan. De eerste rit vertrekt rond 13u30 en komt aan rond 14u30; de tweede rit vertrekt tegen 15u45 en eindigt een uur later.

15-jaar-cel-voor-dodelijke-schietpartij

15 jaar cel voor dodelijke schietpartij

De 56-jarige Kenan Temelli uit Heusden-Zolder is vandaag veroordeeld tot 15 jaar cel voor de moord op een 38-jarige Beringenaar. Op 17 mei 2014 schoot hij in zijn café in Hasselt de man dood met een serie kogels uit een vuurwapen, waarvoor hij geen vergunning had. De cafébaas beweerde dat hij afgeperst werd en zich bedreigd voelde toen de Beringenaar het café binnenstapte. Hij had al eerdere conflicten met hem gehad. Maar volgens de rechter was er sprake van voorbedachtheid. Daarom de strenge (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-23-juni-2017

Vandaag gezien

Rond midzomernacht durven er al eens rare dingen gebeuren of zou het de geest van Sint-Jan zijn die rondspookt, in ieder geval weet het torenuurwerk van de Sint-Willibrorduskerk duidelijk niet meer hoe laat het is. Deze foto bijvoorbeeld is genomen om 15u17. (foto Julien Maebe)

blauwe-boosheid-om-rood-gegraai

'Blauwe boosheid om rood gegraai'

Volgende donderdag op de gemeenteraad worden Ben Vandebergh en Patrick Schroyen - beiden van Open VLD - vervangen door twee SP.A-ers als lid van de raad van bestuur van de Kantonnale Bouwmaatschappij. Dat is niet helemaal onverwacht en uiteraard een represaille omdat Open VLD uit de meerderheid is gestapt. Voor de liberalen is het opvallend dat de mandaten meteen ingepikt worden door socialisten die blijkbaar vooral uit zijn op de zitpenningen van 150 euro per vergadering. Open VLD (…) Lees het hele bericht

morgen-misviering-aan-sint-janskapel

Morgen misviering aan Sint-Janskapel

Morgen om 19 uur wordt de jaarlijkse eucharistieviering aan de St.-Janskapel opgedragen en dat uiteraard naar aanleiding van het feest van Sint-Jan. De viering wordt begeleid op orgel en opgeluisterd door leden van het seniorenkoor. De vrienden van de Sint-Janskapel zorgen voor een aantal stoelen en banken, maar je kunt best zelf stoeltjes meebrengen. Nadien volgt een drankje. Een aantal families doet jaarlijks een gift voor het onderhoud en de verfraaiing van de kapel. Wie ook een steuntje (…) Lees het hele bericht

lagere-scholen-leren-de-brandweer-kennen

Lagere scholen leren de brandweer kennen

Het was vandaag een drukte van jewelste in de brandweerkazerne. Naar aanleiding van de 60ste verjaardag van het korps kwamen alle 5de en 6de leerjaren van de scholen van Heusden-Zolder op bezoek. Zowat 500 leerlingen in het totaal die door de brandweermannen langs een volledig parcours door de kazerne werden geleid. Ze stapten binnen via een tent vol rook, maakten kennis met het gebruik van perslucht, de brandweerwagens, de ziekenwagen, ze kregen praktische tips over het gebruik van (…) Lees het hele bericht

voorzichtige-afbraak-omwille-van-asbest

Voorzichtige afbraak omwille van asbest

Zoals dat wel vaker het geval is bij de afbraak van oude gebouwen, moet bij de sloping van de oude jongensschool in de Kapelstraat met de grootste omzichtigheid tewerk worden gegaan omwille van het asbestgevaar. Dat geldt zeker voor het verwijderen van het leien dak dat momenteel gebeurt. (foto's Michiel Reynders)

expo-van-steven-manes-en-saskia-clerckx

Expo van Steven Manes en Saskia Clerckx

Morgenavond opent in de foyer van Muze de tentoonstelling 'Close your eyes and I will kiss you' van Steven Manes en Saskia Clerckx. Beide jonge twintigers uit Heusden-Zolder studeren dit jaar af als master in de beeldende kunst aan Sint-Lucas Gent. Met hun duo-tentoonstelling tonen ze de complementariteit van hun werk in tekeningen en driedimensionale beelden. Beeldhouwer Steven maakt abstracte sculpturen en tekeningen over zijn ervaring in deze vergankelijke wereld. Saskia legt zich (…) Lees het hele bericht

blindelings-een-treinticket-kopen

Blindelings een treinticket kopen

De spoorwegen willen met het zomerse weer zoveel mogelijk mensen aanporren om de trein te nemen bijvoorbeeld naar de kust. En ook wil de NMBS dat de reizigers vooraf zelf hun ticket kopen aan de automaten aan de treinstopplaatsen. Maar één probleem, de automaat in Heusden staat zo opgesteld dat tijdens een groot deel van de dag het licht volop op het scherm valt. En dat is dus onleesbaar en dus blijft het wel heel moeilijk om een ticket te kopen.

een-aanhouding-na-drugsactie

Eén aanhouding na drugsactie

Het afgelopen weekend is de politie binnengevallen op drie plaatsen in het kader van een actie tegen drugs. De opdracht daartoe was door de onderzoeksrechter gegeven en ook twee andere politiezones werkten eraan mee. Bij de actie is een hoeveelheid drugs in beslag genomen. Eén persoon is aangehouden.

60-jaar-brandweer-een-terugblik-4

60 jaar brandweer: een terugblik (4)

Deze voertuigen krijg je zondagnamiddag niet te zien tijdens de opendeurdag in de brandweerkazerne, wel een compleet gemoderniseerd en uitgebreid wagenpark. De foto's hierbij heeft ere-brandweerman Alfons Aerts in de tweede helft van de jaren zeventig gemaakt aan de oude kazerne die toen nog achter het gemeentehuis lag. Niet alleen de kazerne en de voertuigen waren in die tijd helemaal anders, ook de helmen en de kleding waren niet vergelijkbaar met nu. En als de sirene voor een oproep loeide, haastten veel brandweermannen zich toen nog met de fiets naar de kazerne.

afscheid-van-de-lagere-school-slot-6

Afscheid van de lagere school (slot)

In de Gemeentelijke Basisschool Beekbeemden zit de lagere schoolcarrière van de 23 leerlingen van juffrouw Els Baert erop. Het zijn Aisha Adamczyk, Adam Bendannoune, Lina Boufker, Onur Caglar, Emiel Cleeren, Devran Demir, Baran Demirel, Evay Goker, Tessa Janssen, Albinot Kasami-Ruhani, Tuna Kodak, Lisander Osmani, Mim Özdamar, Nissrin Rakiy, Vic Schepers, Begüm Sen, Yunus Tekin, Zende Van Hoof, Victor Westen, Nisa Yener, Saliha Yener, Melike Yüksel en Silke Zegers. (foto Marina Poelmans)

vandaag-gezien-22-juni-2017

Vandaag gezien

Ook al zegt hij het niet met zoveel woorden, ook voor deze jonge kikker in Bolderberg zal het wellicht warm zijn. (foto Jan Leijskens)

60-jaar-brandweer-een-terugblik-3

60 jaar brandweer: een terugblik (3)

Door de hitte en de droogte dreigt er groot brandgevaar in bos- en heidegebieden. In de loop van zijn 60-jarige geschiedenis werd onze brandweer wel vaker met zulke periodes geconfronteerd. En niet alleen met dreigingen, ook met een aantal grote branden, niet alleen in het hittejaar 1976. De foto's van ere-brandweerman Alfons Aerts zijn illustratief.

131-snelheidsovertreders-in-4-straten

131 snelheidsovertreders in 4 straten

De politie hield snelheidscontroles in 4 straten waar veel ongevallen gebeuren. 1943 auto's passeerden het flitstoestel. 131 bestuurders reden met een onaangepaste snelheid in de Michel Scheperslaan (107), Guido Gezellelaan (11), Koolmijnlaan (8) en Beringersteenweg (5).

het-weer-einde-hittegolf-1

Het weer: einde hittegolf

Na de doortocht van een storing wordt de subtropische lucht in onze streken verdreven en komt er een einde aan de stevige hittegolf van de afgelopen dagen. Met een zuidwestelijke luchtstroming wordt beduidend koelere lucht aangevoerd en later nemen ook de neerslagkansen toe.
Vandaag is het nog bijzonder warm bij maxima rond gemiddeld 34 graden. Op nadering van een storing wordt de atmosfeer onstabiel en reeds na de middag is er kans op een lokaal onweer. In de avond worden de onweersbuien algemener. (…) Lees het hele bericht

kermiskoers-wordt-heus-event

Kermiskoers wordt heus event

Bij een kermis hoorde vroeger altijd een wielerkoers en Heusden-Centrum is één van de weinige plaatsen waar die traditie nog in ere wordt gehouden. Wielerclub Berg-Op Eversel maakt er zondag zelfs een compleet event van. Tussen 14 en 17 uur is er kinderanimatie met springkastelen en clowns op de parking voor 't Kuipershof. Om 16 uur wordt het startsein gegeven voor de Bèr Sjap Classic, een wielerwedstrijd voor beloften en eliterenners zonder contract (1.12B). Die rijden 30 (…) Lees het hele bericht

fit-amp-jong-wil-ook-wel-eens-wat

Fit & Jong wil ook wel eens wat ...

De dames van Fit & Jong Zolder hebben hun seizoen op een aparte manier afgesloten. De voorlaatste les was een stevige wandeling van Zolder naar Rossi voor een grote ijscoupe. En als laatste les werd gewandeld in het domherenbos, wat uitleven op de fit-o-meter en daarna ... weer een terrasje. Een seizoen hard trainen en dan twee keer calorieën opdoen??? (foto Evelien Corthouts)

afscheid-van-de-lagere-school-19-2

Afscheid van de lagere school (19)

De leerlingen van het 6de leerjaar van De Luchtballon nemen afscheid van hun school en van meester Stijn Van Herck. Het zijn Mohammed Ali Akarsu, Hamdican Aksoy, Esra Arslan, Minah Aqtash, Ertugrul Ayvaz, Firas Baghouli, Nazli Celik, Halil Ekici, Rime El Ati Allah, Emirhan Eryilmaz, Alperen Gunaydin, Süleyman Güney, Ebubekir Kahriman, Serra Kurt, Rabia Manti, Selman Okutan, Semanur Seven, Berfin Yildirim, Izgü Yilmaz en Caner Turkmen. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-18-3

Afscheid van de lagere school (18)

Bij De Schans mag juffrouw Ingrid Vanheel haar 6de leerjaar uitwuiven, terwijl ook voor haarzelf het einde van de loopbaan wenkt. De leerlingen zijn Ilarya Albay, Canan Arat, Baran Ayaz, Suhada Beita, Esra Bilmis, Irem Canbolat, Alany De Bens, Gönul Demir, Gizem Geyik, Fatma Göcer, Irem Göcer, Zehra Göktas, Amira Querin, Izzet Gül, Nazlican Güdal, Ibrahim Iskli, Mahmut Kaygisiz, Melih Kücuk, Yakup Maranpoz, Seyma Mert, Alperen Ozcelik, Enes Oztoprak, Soner Polat, Elanur Sonhaya en Melisa Yildirim. (foto Marina Poelmans)

stem-liza-mullens-naar-de-wanatoe-prijs

Stem Liza Mullens naar de Wanatoe-Prijs

Architecte Liza Mullens uit Heusden-Zolder is nog maar 23 maar ze heeft zich nu al ontpopt tot een creatief iemand met een uitgesproken maatschappelijke visie. Daardoor is ze ook genomineerd voor de Wanatoeprijs 2017 die jong creatief talent wil stimuleren. Liza onderzocht de woonbehoeften van de generatie geboren na 1982. En het blijkt dat die niet meer de behoefte koestert om op één plaats te blijven wonen, terwijl ze toch eigenaar van een woning wil zijn.

Lees het hele bericht

het-mag-ook-eens-gezegd-worden

Het mag ook eens gezegd worden

De vrijwilligers van Sint-Vincentius zijn heel het jaar door in de weer voor de minderbedeelden in Heusden-Zolder. Dat is het geval als het in de winter stenen uit de grond vriest, maar evenzeer in de huidige loden hitte. Ze waren vanmorgen dan ook even aan een welverdiende koffiepauze toe. (foto Julien Maebe)

open-vld-moppert-over-boetesysteem-kinderopvang

Open VLD moppert over boetesysteem kinderopvang

Open VLD is niet tevreden over een beslissing van de OCMW-raad. Die heeft het reglement van de buitenschoolse kinderopvang goedgekeurd, onder meer met drie sorrykaarten per gezin. Op zich vinden de liberalen dat positief maar een gezin met 2 kinderen wordt daarmee benadeeld ten opzichte van een gezin met 1 kind. Ook het werken met de term kalenderjaar terwijl de regeling is opgesteld voor een schooljaar enerzijds en zomervakantie anderzijds werkt volgens Open VLD verwarrend.

De partij (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-21-juni-2017

Vandaag gezien

Iedereen gaat bij deze hitte op zoek naar verkoeling. Ook deze reiger houdt de voetjes koel in het water van De Wijers. (foto's Marcel Gybels)

het-berenhuis-voor-een-alternatieve-schoolreis

Het Berenhuis voor een alternatieve schoolreis

Juni is de maand van de schoolreizen, zo ontvangt Het Berenhuis meer en meer groepen voor een alternatieve schoolreis. Niet iedereen zoekt immers de drukte van de pretparken of de zwemcomplexen op. Zo kwamen leerlingen van het 5de middelbaar van SIMA Aarschot met de trein naar Heusden. In de voormiddag bezochten ze Het Berenhuis om inspiratie op te doen voor hun stages in de kinderopvang. Na de middag flaneerden ze langs de Koolmijnlaan op zoek naar ijs en terrasjes.

hete-zomerstart-leidt-tot-drinkwaterbeperking

Hete zomerstart leidt tot drinkwaterbeperking

Vanmorgen om 6u24 is de astronomische zomer gestart en dat zullen we geweten hebben, de temperaturen klimmen tot een fiks eind boven de 30 graden en morgen kunnen we daar nog enkele streepjes bovenop doen. Vanaf morgen geldt er een strikte beperking van drinkwater. Zo mogen bijvoorbeeld zwembaden niet meer gevuld worden, auto's niet meer gewassen, en alle andere niet-noodzakelijke toepassingen mogen niet meer. In de Limburgse natuurgebieden blijft het brandgevaar voorlopig nog beperkt tot code oranje, maar dat kan indien nodig bijgestuurd worden.

gemeenteraad-over-onder-meer-sportcomplex

Gemeenteraad over onder meer Sportcomplex

Op donderdag 29 juni vergadert de gemeenteraad over - voorlopig - 21 punten in openbare zitting. Daarbij een heleboel administratieve punten en grondgebiedszaken. Ook de oprichting van de vzw Sportcomplex Vlaanderen/Heusden-Zolder staat op de agenda. Zoals eerder gemeld zal die vereniging instaan voor de uitbating van de toekomstige wielerpiste. De gemeente maakt er - als tweede belangrijkste partner - deel van uit samen met de vzw Terlamen, Sport Vlaanderen en de vzw Cycling Friends.
Lees het hele bericht

60-jaar-brandweer-een-terugblik-2

60 jaar brandweer: een terugblik (2)

Decennia voor er sprake was van de vorming van grote zones en doorgedreven professionalisering van de brandweer, werd er toch ook al geregeld 'vergaderd'. Zo was er een grote bijeenkomst met delegaties van heel wat korpsen die in Heusden samenkwamen voor een zomercongres.

politie-moet-watergevecht-bedaren

Politie moet watergevecht bedaren

Het is een klassiek verschijnsel dat erg warm weer hier en daar ook wel eens de gemoederen doet verhitten. Zo moest de politie van Heusden-Zolder tussenkomen bij een burentwist waarbij merkwaardig genoeg water voor kooktemperaturen had gezorgd. Een vrouw had blijkbaar haar bloemen iets te enthousiast water gegeven. Mogelijk had ze daarbij haar buurman besprenkeld want die haalde als tegenreactie zijn hogedrukreiniger boven. Hij nam niet alleen de buurvrouwen onder vuur .... euh water ... maar (…) Lees het hele bericht

heusden-viert-drie-dagen-kermis

Heusden viert drie dagen kermis

Zaterdag wordt in Heusden-Centrum Sint-Janskermis geopend. Dat gebeurt om 16u30 met een wandelconcert door de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden. Om 18 uur is er dan de officiële opening van de kermis met enkele toespraken, de foor staat verspreid over het Sint-Willibrordusplein en het Koning Boudewijnplein. Om 19 uur en 20u30 zijn er de eerder aangekondigde modeshows. Zondag om 16 uur start de wielerkoers, zaterdag en zondag zijn er optredens op enkele caféterrassen. Maandag is de laatste kermisdag.

afscheid-van-de-lagere-school-17-7

Afscheid van de lagere school (17)

Ook in klas 6B van de vrije basisschool in Boekt zijn ze - met ook een beetje spijt - aan het aftellen naar het einde van hun lagere schoolloopbaan, waarvan ze het laatste jaar doorbrachten bij juffrouw Jolien Philips: Toygun Bilir, Utku Bilir, Luna Brepoels, Mika Claes, Noor Corthouts, Cabrayil Doksoz, Karel Engelen, Lucas Nelissen, Lars Rossel, Meye Schäffer, Alessia Soccio, Yasmine Swinnen, Helin Tekin, Tjen Vaes, Jelena Waelburgs, Lieselotte Webers en Junior Joel Leke Akem. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-16-8

Afscheid van de lagere school (16)

In Boekt heeft juffrouw Els Frederix samen met de leerlingen van 6A een boeiend schooljaar achter de rug, maar nu komt het afscheid in zicht. De leerlingen zijn: Noah Battisti, Michelle Cams, Amber Decoutere, Amani El Messkini, Esra Kurtulus, Quinten Maes, Jill Moermans, Matthias Nijs, Gino Perelli, Keijo Ramaekers, Febe Rogiers, Elise Steemans, Jonas Van Asten, Michiel Vanbockrijck, Bram Vandenbussche, Leon Vandevenne, Cédric Vanhamel, Quinn Van Hooydonk en Cloë Vanhoudt. (foto Marina Poelmans)

tegen-146-km-u-door-de-bebouwde-kom

Tegen 146 km/u door de bebouwde kom

Naar aanleiding van klachten van bewoners voerde de verkeersdienst van de lokale politie snelheidscontroles uit in 5 straten. 254 voertuigen passeerden het flitstoestel. 122 bestuurders (48%) negeerden de snelheidsbeperkingen in de Heuvelstraat (72), de Veldstraat (15), de Beringerheide (14) en de E. Staintonstraat (9). In de Dekenstraat reden 12 chauffeurs sneller dan de toegelaten 50 km/u. Eén straatracer vloog aan 146 km/u door de bebouwde kom in de Dekenstraat, dat is 96 km/u te snel. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.

vandaag-gezien-20-juni-2017

Vandaag gezien

Jan Leyskens stond letterlijk oog in oog met een libelle.

illegale-goktoestellen-verwijderd

Illegale goktoestellen verwijderd

s.Al eerder werd aangekondigd dat in Heusden-Zolder de gokproblematiek zou aangepakt worden. Daarom heeft de wijkdienst van de politie samen met de kansspelcommissie controles gehouden in handelszaken. Heusden-Zolder telt immers 45 kansspelinrichtingen, één wedkantoor en 9 dagbladhandels die gokproducten verkopen. De aanwezige goktoestellen in 3 dagbladwinkels, één wedkantoor en 2 cafés zijn onderzocht. De inspecteurs lieten 2 onwettig geplaatste bingotoestellen verwijderen (…) Lees het hele bericht

acv-trakteert-pendelaars-op-carpool

ACV trakteert pendelaars op carpool

Verschillende jaren is ACV Heusden-Zolder in de weer geweest voor een carpoolparking op het eigen grondgebied. Die van Lummen staat meestal overvol, Houthalen is al moeilijker bereikbaar en rond afrit 28 werd veel wild geparkeerd. Het heeft lang geduurd en veel discussie los geweekt maar ondertussen is de parking geopend. ACV-leden trakteerden vroege pendelaars daarom vandaag op een stevig ontbijt. (foto Lode Beylemans)

60-jaar-brandweer-een-terugblik-1

60 jaar brandweer: een terugblik (1)

Volgende zondag zet de brandweer de deuren open en op 9 september volgt nog een grote fuif, twee activiteiten die kaderen in de 60ste verjaardag van het korps in Heusden-Zolder. Wie herinnert zich nog dat de eerste brandweerkazerne achter het gemeentehuis van Heusden lag, ongeveer op de plaats van het OCMW-gebouw. Hierbij enkele foto's van de opening van die eerste kazerne met toespraken door burgemeester Jef Aerts, korpscommandant Jozef Smeets en de burgemeester die het doorknipt. Op de achtergrond de misdienaars samen met pastoor en kapelaan met de 'kwispel' in aanslag om de kazerne in te wijden.

zaterdag-modeshow-in-heusden-centrum

Zaterdag modeshow in Heusden-Centrum

Ook dit jaar is er weer een modeshow bij de kermis in Heusden-Centrum. Op zaterdag 24 juni zijn er twee defilés op de catwalk in en aan de tent aan de Pastorijstraat. Daarvoor hebben opnieuw kapper Kreatos, lingerie O'sesoir, bloemen Bopha, optiek Edith Nys, kleding Xplosiv/Magazzino, schoonheidsinstituut Phiné en ballonnen en geschenken Pitou de handen in elkaar geslagen. Het eerste deel begint om 19 uur, het tweede om 20u30. De toegang is gratis.

afscheid-van-de-lagere-school-15-8

Afscheid van de lagere school (15)

Nog in De Brug moet ook juffrouw Dorine Snyders zeer binnenkort afscheid nemen van haar poulains van 6B. Het zijn Rabia Altintas, Zehra Ayvaz, Nazan Basogul, Lukas Blomme, Dries Byloos, Semih Demir, Lorna Geboers, Yunes Kahveci, Lara Kilincaslan, Ferre Leyssens, Yorn Liesens, Serhat Oguz, Amy Pauwels, Efe Sahan, Resa Sillen, Lars Swennen, Berat Tasdelen, Ilayda Taspinar en Sude Yilmaz. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-14-8

Afscheid van de lagere school (14)

In De Brug zit het schooljaar er bijna op voor klas 6A, de leerlingen van meester Marc Neuteleers. Zij zwermen in september uit naar middelbare scholen: Aïcha Aladin Baban, Mert Alakay, Yunus Babac, Ravza Biçer, Riet Breemans, Beyzanur Can, Eren Ciftçi, Magali Derweduwen, Charlotte Desmaret, Berat Dogru Arda, Buse Eker, Thomas Gernaey, Eslem Karadayi, Arda Karahan, Brent Lenaerts, Zehra Mert, Emine Mirza, Luca Perrone en Robbe Vanhoudt. (foto Marina Poelmans)

afbraak-oude-jongensschool-is-gestart

Afbraak oude jongensschool is gestart

Een historisch moment in Heusden-Centrum, aan de Kapelstraat is gestart met de afbraak van de oude jongensschool. Een vertrouwd beeld verdwijnt na zowat 80 jaar uit het centrum om plaats te maken voor residentie Kapellehof, met appartementen en wellicht winkels. (foto's Julien Maebe)

9-dronken-bestuurders-betrapt

9 dronken bestuurders betrapt

De politie hield afgelopen weekend alcoholcontroles maar stelde zich vroeger op dan gewoonlijk. Op 4 plaatsen zijn 9 bestuurders betrapt die teveel gedronken hadden. 3 auto's zijn getakeld omdat ze niet verzekerd waren. Ook namen de inspecteurs een opgefokte bromfiets in beslag die bovendien niet verzekerd was. De bestuurder had ook al geen rijbewijs. Voorts zijn 10 pv's opgemaakt: onder meer voor het niet dragen van de gordel (3), één bestuurder had 5 kinderen in de auto zonder kinderbeveiligingsmiddel), 2 reden zonder valhelm ...

zondag-de-laatste-aftermuzecafe-van-dit-seizoen

Zondag de laatste AfterMuzeCafé van dit seizoen

Op zondag 25 juni heeft de laatste AfterMuzeCafé van dit seizoen plaats. Contemporary classic rock singer-songwriter Black Hawk, Stephane Geulleaume , brengt een akoestische versie van z'n nummers. Een variatie van classic rock, blues en poezie. Een live sound die doet denken aan de 60's en 70's, aan zwoele zomerfestivals, aan rondhangen met vrienden en aan de goede momenten van het leven. Dan volgt een korte set van de mystery guest waarvan we alleen de initialen kennen: (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-19-juni-2017

Vandaag gezien

De mooie kleur van het grasklokje heeft blijkbaar geen last van hitte of droogte. (foto jan Leijskens)

code-oranje-in-de-natuurgebieden

Code oranje in de natuurgebieden

Het Agentschap Bos en Natuur heeft code oranje afgekondigd voor de meeste Limburgse natuurgebieden. Dat betekent dat het brandgevaar concreet is, dat kinderen niet alleen de bossen in mogen, dat roken uit den boze is en dat de brandtorens bemand zijn. Bij brand rukt de brandweer met meer mensen en middelen uit omdat de kans op snelle verspreiding groter is. in Heusden-Zolder gaat het om Helderbeek-Voort, mijnterril, het Vijvergebied, de Mangelbeekvallei, het bos Van Soest en Galgenberg. De natuur is bijzonder droog en de weersvoorspellingen zien er voorlopig - wat dat betreft - niet goed uit.

zondag-opendeur-brandweer-voor-jong-en-oud

Zondag opendeur brandweer voor jong en oud

Volgend weekend is het dus zover, op zondag 25 juni zet de brandweerpost Heusden-Zolder de deuren wijd open voor het publiek. Eenvoudig is dat niet want ook op zo'n dag moeten brandweer en ziekenwagen op elk moment kunnen uitrukken. Maar zeker voor de 60ste verjaardag van het korps wordt niet op een inspanning gekeken. Vrijdag worden de lagere scholen van Heusden-Zolder al ontvangen en rondgeleid. En zondag tussen 13 en 18 uur is het grote publiek welkom.

Aan de voorkant (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-13-8

Afscheid van de lagere school (13)

In 6C van 't Molenholleke beleefde juffrouw Kimberly een leuk jaar met haar 23 leerlingen, maar dat zit er nu bijna op samen met hun lagere schoolloopbaan. Het zijn Kayra Akdeniz, Benjamin Aktepe, Esad Alibal, Daan Bex, Thomas Bex, Eline Bormans, Wout Bormans, Annouck Corswarem, Remi Cox, Kaylani De Almeida, Matthis De Jonghe, Bo Gijbels, Hendrik Goossens, Melissa Güney, Christina Man, Batu Salik, Anna Srisuwan, Nikita Thoné, Lore Vanderhoydonck, Luna Vanhamel, Giel Vossen, Courtney Vrijsen en June Witters. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-12-8

Afscheid van de lagere school (12)

Nog in 't Molenholleke zwaait juffrouw Katrien haar kapoenen van 6B uit na een erg boeiend schooljaar. Nesibe Bagci, Eslem Bel, Brian Emiliani, Helena Eneman, Bram Gijbels, Mert Gungormus, Vincent Iven, Eben Juvijns, Emre Kaya, Tijl Leenaers, Emma Lucas, Nora Maes, Yenthe Malinowski, Lore Masset, Hilal Ozcan, Anaïs Plessers, Renzo Rubio, Marthe Snoeks, Mathias Snyers, Luca Theunis, Fiya Vanbilsen en Umut Yaman. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-11-7

Afscheid van de lagere school (11)

In 't Molenholleke nemen de leerlingen van 6A met gemengde gevoelens afscheid van hun school en juffrouw Pam. Zehra Atayan, Azize Bilican, Sudenaz Boyacioglu, Jamey Broux, Marthe Bruyninckx, Sem Cornelis, Firat Cosar, Alec Deckers, Aliana Engelen, Kyana Engelen, Gioia Falcone, Sander Flemings, Maite Gijbels, Birte Hamaekers, Tom Houben, Anne Huygen, Ellie Laeremans, Matijs Landuyt, Jana Lespoix, Ihlan Liberato en Aleyna Uykiz. (foto Marina Poelmans)

greta-leyssens-overwon-de-mont-ventoux

Greta Leyssens overwon de Mont Ventoux

Greta Leyssens en haar collega's van Transplantoux hebben het gisteren allemaal gehaald. Ondanks een zware klim en een loden hitte van meer dan 30 graden vatten ze vol overtuiging de klim van de Mont Ventoux aan. Het was bij momenten zwaar maar de voorbereiding was niet voor niets geweest. Het is gelukt, de kale reus is bedwongen.

a-long-walking-de-eerste-schoenen-zijn-binnen

A Long Walking: de eerste schoenen zijn binnen

In De Val in Viversel zijn vandaag de eerste schoenen binnengebracht voor het kunstproject 'A Long Walking' van Timo Van Luijk. Het gaat erom schoenen van bedevaarders of processiegangers te verzamelen met het oog op een kunstwerk voor de Virga Jessefeesten. Tot en met 2 juli kan iedereen één gedragen schoen afstaan en binnenbrengen in Buurthuis De Val, op vrijdag van 18 tot 22 uur en op zondag van 14 tot 18 uur. (foto Lode Beylemans)

veel-interesse-voor-werking-jarig-ocmw

Veel interesse voor werking jarig OCMW

Het is precies 40 jaar geleden dat de OCMW's werden opgericht en dus zette het OCMW van Heusden-Zolder vandaag de deuren open. Dat gebeurde bij alle diensten, van het centraal dienstencentrum aan het Sint-Willibrordusplein, de kinderopvang en het opleidingscentrum in de Kerkenblook tot de verschillende diensten voor senioren in de Hesdinstraat. Heel wat bezoekers kwamen een kijkje nemen en velen toonden zich verbaasd over het brede dienstenpakket dat dagelijks wordt verzorgd. Ze kregen ter plaatse de nodige uitleg van het personeel en konden nadien nog wat bijpraten bij een drankje in de feesttent. (meer foto's van Marcel Gybels)

dries-vanthoor-onwaarschijnlijke-stunt-in-le-mans

Dries Vanthoor: onwaarschijnlijke stunt in Le Mans

Dries Vanthoor heeft voor een onwaarschijnlijke stunt gezorgd in de 85ste editie van de 24 Uur van Le Mans. Hij startte in een Ferrari 488 GTE van JMW Motorsport. Als rookie was hij de jongste Belg ooit in de meest mythische uithoudingssrace en hij won in de LM GTE AM klasse. Hij nam zelf de leiding in de eerste uren van de race en samen met zijn ploegmaats Will Stevens en Rob Smith werkte hij een foutloos parcours af. Meer nog, het team bleef zelfs in het zog van de GTE Pro Wagens. “Ik (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-18-juni-2017

Vandaag gezien

Dit is de graniet motvlinder. Hij lijkt wat op een vleermuis, is 5 cm lang en ruim 3 cm breed. Uitvergroot lijken zijn haartjes op die van een hond. (foto's Marcel Gybels)

de-bankoplichters-kloppen-weer-aan

De bankoplichters kloppen weer aan

Voor de zoveelste keer krijgen dezer dagen verschillende inwoners van Heusden-Zolder mails zogenaamd van hun bank om hun gegevens te verifiëren. De jongste tijd wordt daarbij vooral de naam van ING-bank gebruikt. Nog maar eens herhalen dat de banken niet op die manier werken, het is alleen maar de bedoeling om aan uw gegevens te komen om vervolgens uw rekening leeg te halen. Dus niet op ingaan.

processiegangers-leveren-schoen-voor-kunstwerk

Processiegangers leveren schoen voor kunstwerk

Wie herinnert zich nog de Virga Jessefeesten van 2010 toen de deelnemers werd voorgesteld om een haarlok te laten vereeuwigen in een stoffen zakje. Het kunstwerk dat daarmee werd samengesteld blijft bewaard in het Stadsmus in Hasselt. Nu komt er een nieuw initiatief: ‘A long wallking', een artistieke en muzikale creatie door Timo van Luijk gesteund door kunstgalerij De Mijlpaal. Omdat deelnemers aan de ommegang zich vaak hun vermoeide voeten herinneren, weten ze ook dat (…) Lees het hele bericht

geitjes-palmen-ubbersel-in

'Geitjes' palmen Ubbersel in

Vandaag en morgenvoormiddag verzamelen aan de terrein van Eendracht Ubbersel 'geitjes' ofwel 2 pk's van 2 CV Huppel. Dat treffen - georganiseerd door twee inwoners- is ondertussen een traditie geworden en vormt een gezellig gebeuren. Voor de liefhebbers: er zijn enkele prachtexemplaren te bewonderen. Uiteraard rijden ze ook ritjes door de omgeving. (foto's Jean Vandevoort en Kurt Vanvelk)

everselse-wielertoeristen-op-tweedaagse-vertrokken

Everselse wielertoeristen op tweedaagse vertrokken

Vanmorgen vroeg zijn de wielertoeristen van Eversel vertrokken voor hun jaarlijkse tweedaagse. De strakke pakjes fris gewassen en de benen goed gesmeerd sprongen ze op de fiets richting Geraardsbergen. Daar wacht de Muur en verder gaat het naar Ninove. Morgen worden ze na een rit van 160 km verwend in Sint-Baaf. (foto Rita Vanhove)

de-kijk-van-richie-267

De kijk van Richie

Ken je deze familie ook?

het-weer-zomerse-temperaturen-6

Het weer: zomerse temperaturen

De volgende dagen staan in het teken van de zomer. Dankzij de invloed van hogedrukgebieden blijft het droog en kunnen de temperaturen zomerse waarden bereiken. Er zijn zelfs enkele tropische dagen mogelijk. Enkel bij de overgang van het ene hogedrukgebied naar het andere komt er tijdelijk meer bewolking voor en is de maximumtemperatuur wat lager. Z
Vandaag zorgt een zwakke storing voor veel bewolking. Voor de middag is het zelfs niet geheel uitgesloten dat er af en toe een drupje motregen valt, maar (…) Lees het hele bericht

voor-het-eerst-openlucht-film-in-weyerkesbos

Voor het eerst openlucht film in Weyerkesbos

De zomervakantie wordt in Heusden-Zolder op een originele manier afgetrapt met een film in het Weyerkesbos op woensdag 28 juni. The Roxy Theatre, gemeente Heusden-Zolder en de handelaarsvereniging Winkelcentrum Cité slaan de handen in elkaar voor de allereerste ‘Open Air Film in het Weyerkesbos’. Vanaf 20u30 draait jongerenwerking Arktos vzw de avond muzikaal warm met een vrij podium. Om 21u15 word je meegenomen in de meeslepende kortfilm ‘On Attend’ van (deels) Heusden-Zolderse makelij (Dries Vanderaerden en (…) Lees het hele bericht

diefstallen-en-vandalisme-2

Diefstallen en vandalisme

Een inwoner van de Staintonstraat merkte gisteravond dat zijn achterste nummerplaat verdwenen was. Maar het is niet duidelijk of het om een diefstal dan wel een verlies gaat. In de Hofeinde heeft een gaatjesboorder toegeslagen. In de Schansstraat werd het glas van een achterdeur van een woning beschadigd nadat er steentjes tegen gegooid waren.

zuhal-demir-belichtte-haar-beleidsvisie

Zuhal Demir belichtte haar beleidsvisie

Naar aanleiding van 40 jaar OCMW gaven Zuhal Demir en Marlolijn De Wilde een interessante lezing in Muze. Zuhal Demir, sinds dit voorjaar staatssecretaris voor armoedebestrijding, heeft haar beleidsvisie toegelicht. Ze ging in op haar politieke ideeën over de rol van een lokaal bestuur om armoede te verdringen. Eerder kreeg het publiek een academische kijk: Marjolijn De Wilde, onderzoekster aan de Universiteit Antwerpen, is redacteur van het boek '40 jaar OCMW en bijstand'. Zij (…) Lees het hele bericht

dakbrand-in-oudstrijderslaan

Dakbrand in Oudstrijderslaan

Vrijdag omstreeks 15 uur heeft het kort gebrand in de Oudstrijderslaan. Tijdens werken aan het dak liep het mis en het dak vatte vuur. De brandweer was snel ter plaatse en de brand was snel onder controle. Niemand raakte gewond.

wie-weet-wat-over-geluwe-en-wervik-in-wo-i

Wie weet wat over Geluwe en Wervik in WO I?

Vanaf vrijdag 16 juni vind je in de bibliotheek een puzzelstukje, een deel van een groter schilderij, van de Vlaamse illustrator Carll Cneut. Het gaat om het project ‘De evacuatie van Geluwe en Wervik’ waarmee beide gemeenten een pijnlijk oorlogsverhaal in herinnering brengen. Na de inval van de Duitsers in oktober 1914 werden beide gemeenten kantonnementen onder Duits militair bestuur. In 1917 kreeg de regio te lijden onder artilleriegranaten en bommen en in de late lente moesten (…) Lees het hele bericht

zaterdag-dag-van-de-fotografie-in-cvo

Zaterdag 'Dag van de Fotografie' in CVO

Zaterdag organiseert CVO De Verdieping de vierde editie van de 'Dag van de Fotografie'. tussen 10 en 18 uur is de school zowat een paradijs voor fotografen. Er zijn een hele dag lezingen, demonstraties, een expo en een fotografiebeurs, die zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Ingrid Vekemans geeft om 11 uur een lezing, zij ontpopte zich tot natuurfotografe met een voorkeur voor bossen, de macrowereld en (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-10-8

Afscheid van de lagere school (10)

Ook in Bolderberg, zwaait Annelies Renders de 18 leerlingen van 6B uit na een leuk 6de leerjaar. Het zijn Ilias Geuens, Jinte Hulsmans, Kenji Ickx, Anke Jansen, Zanna Jansen, Simon Leenaers, Oliver Orens, Matteo Pollers, Jonah Quintens, Elias Smeyers, Mikko Swerts, Nuna Van Den Heuvel, Zita Verstraeten, Merel Willaert, Ben Willems, Mathis Wissels, Tessa Wouters en Cedric Zwerts. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-9-9

Afscheid van de lagere school (9)

In Bolderberg, in de vrije basisschool, mochten de leerlingen van 6A dit jaar bij twee juffen zitten, bij Annette Palmers, de nieuwe directrice, en Elien Steukers. De leerlingen zijn Liene Beerten, Hanne Brems, Oliver Claridge, Sara Cupers, Lucas Daenen, Quinten De Cock, Pieter Deferme, Marie-Julie Fransen, Nicolas Goos, Victor Jorissen, Louis Kumpen, Lua Limonta Scull, Gill Nulens, Noor Polleunis, Stifler Ramaekers, Alix Reynders, Joran Schreurs, Jan Sikosek en Mei Ling Vanoppen. (foto Marina Poelmans)

brand-in-pastorijstraat

Brand in Pastorijstraat

Donderdagavond rond 21 uur werd er rook opgemerkt uit een woning in de Pastorijstraat. Aangezien de woning onbewoond is, werd de brandweer erbij gehaald. Het bleek te gaan om gordijnen op de eerste verdieping die in brand werden gestoken. De schade bleef beperkt.

2-drifters-betrapt

2 drifters betrapt

In het kader van het weekend zonder alcohol nam de politie 64 ademtesten af. Slechts 2 bestuurders hadden teveel gedronken. Bijkomend stelden de inspecteurs 19 overtredingen vast. Daarbij 7 wegens het niet dragen van de gordel en 3 voor het niet gebruiken van een kinderzitje. 3 opgefokte bromfietsen zijn in beslag genomen en getakeld. Na klachten van bewoners in Schachtplein trof de politie 2 driftende straatracers aan. Beiden kregen een boete.

meer-dan-15000-belastingschuld

Meer dan € 15000 belastingschuld

De Vlaamse Belastingdienst (VlaBel) en de politie hielden een controle op niet-betaalde verkeersbelasting. De scanner controleerde 1363 wagens. 30 bestuurders hadden voor een totaal van € 15118 belastingschulden. De politie stelde bijkomend 15 inbreuken vast wegens niet dragen van de gordel (7), geen keuring (3), kale banden (3) en niet gebruiken van het kinderzitje. 2 voertuigen werden getakeld.

78-foutparkeerders-tijdens-markt

78 foutparkeerders tijdens markt

Bedrijven op industrieterrein De Schacht hadden bij de politie hun beklag gemaakt over parkeeroverlast tijdens de multiculturele markt. En dus nam de politie aanvullende maatregelen. Toch parkeerden daar nog 27 marktbezoekers fout. En nog eens 51 lapten het parkeerverbod in het Kolderhof en op het Schachtplein aan hun laars.

femma-eversel-sloot-werkjaar-af

Femma Eversel sloot werkjaar af

Femma Eversel sloot het werkjaar af en koppelde daarbij het aangename aan het  ...euh ja ... aangename dus: een fietstocht met bezoek aan de Remise 56, afgerond met een terrasbezoek.

zondag-kennismaken-met-het-ocmw

Zondag kennismaken met het OCMW

Op zondag 18 juni houdt het OCMW van Heusden-Zolder een opendeurdag. Dat is een ideale gelegenheid om kennis te maken met de dienstverlening. In het dienstencentrum aan het Sint-Willibrordusplein wordt de werking van het OCMW voorgesteld en kan je een rondleiding meemaken. Daarnaast zetten ook de kinderopvang, het opleidingscentrum, Dagzorgcentrum De Brug en serviceflats Carpe Diem de deuren open. er rijdt een pendelbus tussen de verschillende locaties. Iedereen is welkom tussen 14 en 18 uur, in een tent kun je terecht voor een drankje en hapje, er is animatie voor jong en oud en er valt een ballonvaart te winnen.

afscheid-van-de-lagere-school-8-8

Afscheid van de lagere school (8)

In de vrije basisschool De Linde tellen de leerlingen samen met hun juffen Marleen Loos, Ingrid Timmermans en Kim Deferme de laatste dagen van het schooljaar af om een volgende stap te zetten in hun schoolloopbaan. Het zijn Efekan Akbaba, Kyara Bosmans, Mahmud Cetinkaya, Abderrahmane Dalia, Said Elahas, Elias Fernandez-Valor, Omed Haydar, Yordi Metten, Baris Ugurlu, Ayoub Achalhi, Alessandro Caltabellotta, Dieuwke Cypers, Acelya Dumlugol, Dilara Bilican, Izet Kurti, Nilay Tasci en Miraç Topal. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-7-8

Afscheid van de lagere school (7)

Ook in de nog jonge Daltonschool op 't Bergske in Zolder-Centrum mag juffrouw Jess Vranken haar leerlingen uitzwaaien richting middelbare school. Het zijn Noa Vantieghem, Myrthe Claes, Tariq-Pieter Thijs, Nina Masset, Tristan Willekens, Zander Tielens, Rune Martens, Milo Schoofs, Matisse Geens, Tibo Put en Abel van der Heijden. (foto Marina Poelmans)

muziek-en-film-in-the-roxy-theatre

Muziek en film in The Roxy Theatre

Een specialleke in The Roxy Theatre, waaraan ook cultuurcentrum Muze zijn medewerking verleent. Donderdag 15 juni om 20u30 is er in de bioscoop een musicspecial naar aanleiding van 35 jaar BC Studio. Daarom wordt de film 'The Sound of Chaos' vertoond. Daarin staan het leven en werk van producer Martin Bisi centraal. Bisi’s invloed op de New Yorkse muziekscene van de jaren 70 en 80 is ongeëvenaard. Hij was producer van iconische artiesten als Swans, Lydia Lunch, Cop Shoot Cop, Unsane, Sonic Youth, Iggy Pop, ... Voor en na de film zorgt dj Wagonman voor de juiste sfeer. Tickets: € 8.

vandaag-gezien-14-juni-2017

Vandaag gezien

Deze Agusta van het Belgische leger kwam vanmiddag even goeiedag zeggen boven Heusden, mogelijk om een kennis te groeten? (foto Marcel Gybels)

de-sfeer-kan-nauwelijks-zuiderser-smaken

De sfeer kan nauwelijks zuiderser smaken

Het zomerse weer en de exotische producten katapulteerden vandaag de bezoekers van de multiculturele markt naar zuiderse oorden, toch al minstens wat hun beleving betreft. De bezoekers kwamen dan ook uit de regio Antwerpen, de Kempen, Noord-Limburg en alsmaar meer uit Nederland. Over twee weken, 28 juni komt de speelpleinwerking Het Heem langs met een springkasteel.

het-weer-zomers-4

Het weer: zomers!

Onder impuls van een uitloper van het hoog der Azoren, stijgt de luchtdruk in onze streken en krijgt de zon de bovenhand. Bovendien gaat de temperatuur in stijgende lijn. Op donderdag kan een storing echter voor onweersdreiging zorgen, maar het weekend ziet er opnieuw zomers uit.
Vandaag wordt het flink zonnig en het kwik kan oplopen tot 26 graden. De ochtendperiode verloopt fris bij minima rond 10 graden.
Morgen is het zonnig in de ochtend, maar een storing laat de bewolking toenemen. (…) Lees het hele bericht

greta-stapt-met-nieuwe-lever-de-mont-ventoux-op

Greta stapt met nieuwe lever de Mont Ventoux op

Greta Leyssens uit Heusden vertrekt vandaag met een groep getransplanteerden naar Frankrijk waar ze zaterdag te voet de Mont Ventoux zal beklimmen. In het totaal trekken dan duizenden fietsers en wandelaars de 'kale reus' op. Greta neemt met een groep van 35 personen van de vereniging Transplantoux deel aan de wandeling. En dat is niet evident. Zelf kreeg ze in 2014 al voor de tweede keer een nieuwe lever, en dat na enkele moeilijke jaren. Ook toen zorgde de transplantatie voor (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-6-8

Afscheid van de lagere school (6)

Nog in De Springplank loopt de lagere school op haar laatste beentjes voor de 16 leerlingen van juffrouw Elien Timmerman. Lore Bernier, Machteld Fransis, Stella Hermans, Ghune Heyligen, Sander Lagauw, Tiany Louwet, Rune Lucas, Dinne Maes, Stiene Maes, Daan Michiels, Lucas Profeta, Beren Sahin, Thomas Tilkin, Delfin Ünal, Lindsey Valkeneers en Tom Vandebroek. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-5-8

Afscheid van de lagere school (5)

In klas 6A van De Springplank Eversel zwaait juffrouw Marijke Vaes haar leerlingen binnenkort uit richting middelbare school. Het zijn Samed Aksu, Nikola Beks, Floor Bervoets, Dario Cutillas-Carpe, Mara De Bonis, Andra Droogmans, Anissa Eroglu, Yaro Ghijsens, Julie Heyligen, Rania Jadal, Max Lambert, Lukas Mues, Furkan Selcuk, Irem Sevencan, Hanne Van Hove en Luna Vanpol. (foto Marina Poelmans)

vandaag-gezien-13-juni-2017

Vandaag gezien

En nog maar zelden gezien, een zwaan die een noodlanding maakt op het water ... (foto's Marcel Gybels)

vrijwilligers-vernieuwen-sint-baaf-terras

Vrijwilligers vernieuwen Sint-Baaf-terras

Na 36 jaar was de keuken van feestaal Sint-Baaf in Eversel aan vernieuwing toe. Tegelijk is een afwasstraat bij gebouwd. Ook het terras werd gedeeltelijk overdekt, de afvoerleidingen werden aangepast waarna een heraanleg van het terras zich opdrong. Een twaalftal vrijwilligers stak de koppen bij elkaar en de handen uit de mouwen om de klus te klaren. De Everselse samenhang zorgt ervoor dat alles klaar is voor de volgende 'Eversel terrast' van einde juli. (foto's Ria Habex)

een-vertelcaravan-bij-de-pagadder

Een vertelcaravan bij De Pagadder

Sinds gisteren staat op de speelplaats van kleuterschool De Pagadder in Berkenbos een vertelcaravan/taalmobiel. Het gaat om een initiatief van de werkgroep Taal, met ouders en personeel van kleuterschool Pagadder en de Lagere School Berkenbos. De taalgroep komt elke maand samen om na te denken over het belang van de Nederlandse taal. Daarbij is het de bedoeling om ouders en leerlingen bewust te maken van het nut van een SAMENleeftaal. De taalmobiel is een leuke afsluiter van het schooljaar, (…) Lees het hele bericht

rtoc-repro-heeft-revolutionaire-printer

RTOC repro heeft revolutionaire printer

RTOC repro in de Onze-Lieve-Vrouwstraat heeft als eerste in Limburg een nieuwe plotter van HP in dienst genomen. Het gaat om een revolutionaire hybridemachine die zonder onderscheid kleur en zwart/wit kan printen. De printer werkt zeer snel en is watervast. Repro is de machine eerst gaan testen in het R&D center van HP in Spanje en is dan meteen tot de aankoop overgegaan. Het bedrijf, gekend als kantoorvakhandel, is ook al ruim 25 jaar gespecialiseerd in het plotten op groot formaat van (…) Lees het hele bericht

kind-in-nood-bestaat-20-jaar

Kind in nood bestaat 20 jaar

Op een academische zitting in Beringen is de 20ste verjaardag van Kind in Nood gevierd. In 1995 beslisten enkele mandatarissen van Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en Beringen om regelmatig ideeën uit te wisselen omtrent de welzijnsnoden in de regio na de sluiting van de mijnen. Zo ontstond een jaar later Kind in Nood, een gespecialiseerde psychosociale hulpverlening voor kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen. In 2007  kwamen Ham, Tessenderlo en Leopoldsburg erbij. In die 20 jaar (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-4-8

Afscheid van de lagere school (4)

In Heideland Viversel hebben de kinderen er ook een lagere schoolloopbaan opzitten en ze nemen afscheid van hun juffen Mia, Kristel, Dorien, Liesbeth, Ankie, Esra en Linda. Het zijn Kiany Timmermans, Nick Keyns, Jelle Ickx, Tomas Geza, Mehmet-Ali Bali, Indy De Crom, Gokmen Elmas, Busra Gunaydin, Gitte Jatczak, Mucahid Irmak, Asli Atan, Michiel Lemmens, Lars Wilmots en Azra Gunnaydin. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-3-8

Afscheid van de lagere school (3)

Bij Sint Jan Berchmans in Viversel heeft juffrouw Myriam Orens een leuk jaar achter de rug met haar zesde. Ze neemt binnenkort afscheid van Arne Bulen, Imke Claes, Hannah Corthouts, Dina Corvers, Kato Desair, Mara Di Turi, Lore Fissette, Indra Goris, Saar Henderix, Tibo Heylen, Emeline Indeherberge, Mehmet Kurt, Lotte Peetermans, Axelle Schoofs, Manmohit Singh, Michael Vanherk, Josse Van Orshaegen en Bjarne Weyens. (foto Marina Poelmans)

neos-op-bezoek-bij-de-stalse-schans

Neos op bezoek bij de Stalse Schans

Neos Heusden-Zolder bezocht de Stalse Schans in Koersel. Wat velen niet weten is dat dit het grootste bedrijf van melkschapen in Vlaanderen is. De aandachtige bezoekers leerden er over de verzorging van de dieren en het vervaardigen van de producten: wol, kaas en ijs.

vandaag-gezien-12-juni-2017

Vandaag gezien

De binnenkant van een klaproos ziet er in verschillende stadia van de bloei helemaal anders uit. (foto's Jan Leijskens)

kvlv-fietste-naar-retie

KVLV fietste naar Retie

De voorbije dagen zijn 11 leden van KVLV erop uitgetrokken voor hun 16de fietsdriedaagse. Traditiegetrouw had Frans, de echtgenoot van de voorzitster, een mooi fietsparcours uitgestippeld, dit jaar naar Retie. Het vertrek gebeurde in de striemende regen en toen ze voor hun eerste lunchstop in Balen arriveerden, waren ze doornat. Gelukkig zorgde de zon nadien voor soelaas zodat de dames alsnog opgedroogd in hotel Corsendonck de Linde in Retie arriveerden. Een douche en maaltijd brachten de rest van (…) Lees het hele bericht

fietspaden-staintonstraat-zijn-eindelijk-in-orde

Fietspaden Staintonstraat zijn eindelijk in orde

2 jaar geleden meldden we hier al dat er grote onduidelijkheid bestond over het fietspad in de Edward Staintonstraat, de dubbele stippellijn was nauwelijks nog zichtbaar en op enkele plaatsen helemaal weg en er stonden geen borden die het verplicht fietspad aangaven. Sindsdien is het item ook al aangekaart op de dorpsraad en de voorbije maanden is het probleem na vele jaren eindelijk opgelost. Eerst zijn er dubbele stippellijnen geschilderd ter hoogte van de kruispunten, onlangs zijn ook de borden 'verplicht fietspad' geplaatst en in de buurten met woningen staan de dubbele borden fietspad/voetpad.

afscheid-van-de-lagere-school-2-8

Afscheid van de lagere school (2)

Nog in de lagere school van Berkenbos moeten de 17 leerlingen van meester Marcel Daniëls afscheid nemen van hun leerkracht en school. Raya Al Bonni, Elyesa Cayci, Kerem Demirel, Emirhan Duran, Hannes Goris, Linne Houben, Berfin Oztunayli, Moira Pascual, Margo Paverick, Axl Steenberghs, Eylül Sümer, Irem Tuncer, Zeynep Turemis, Selina Verheyden, Boudewijn Verlinden, Indra Verpoorten en Kaat Versele. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-1-8

Afscheid van de lagere school (1)

In de Vrije Lagere School Van Berkenbos zwaait juffrouw Liesbeth Vandeberg de leerlingen van L6L binnenkort uit. Het zijn Atilla Akgun, Emre Balci, Emma Bosmans, Begüm Bozkurt, Nand Bynens, Samed Cay, Liana Comitangelo, Hanne Gybels, Zeynep Hüyük, Beyza Kaya, Lise Peeters, Stef Reynders, Elanur Tercan, Jarne Verheyden, Turgay Yilmaz en Elanur Yurdakul. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-24

Afscheid van de lagere school

Ieder jaar wordt er weer naar uitgekeken en morgen is het zover: onze reeks 'Afscheid van de lagere school' gaat van start. Twee weken lang brengen we alle zesde leerjaren van alle lagere scholen in Heusden-Zolder in beeld. De bijna 400 leerlingen nemen niet alleen afscheid van hun juf of meester maar zetten een belangrijke stap naar het middelbaar onderwijs. Op zo'n cruciaal moment gaat de Internetgazet uiteraard graag even langs.

vandaag-gezien-11-juni-2017

Vandaag gezien

Herinner je je nog de familie gans op de vijvers van Terlamen die we op 20 mei brachten? Vandaag zijn de kuikens al flink uit de kluiten gegroeid. (foto Marcel Gybels)

fietsers-reden-de-hostie-achterna

Fietsers reden de hostie achterna

Een echte overrompeling was het niet, de fietstocht in het spoor van de bloedende hostie, maar toch passeerden heel wat groepjes aan de verschillende tussenstops. Verschillende fietsers hadden daarvoor trouwens een heel eind overbrugd. Ze werden aan de Sacramentskapel, aan Den Dikkel en aan de kerk van Viversel dan ook beloond met 'live uitleg' door vertellers. Wie er vandaag niet kon bij zijn, geen nood, de hele zomer kun je de fietstocht nog doen. Op de verschillende (…) Lees het hele bericht

gewonde-fietser-op-terlaemen

Gewonde fietser op Terlaemen

Om 6 uur vanmorgen is een gewonde gevallen op Terlaemen. Twee fietsers waren dar op elkaar ingereden en ten val gekomen. Eén fietser raakte vrij zwaar gewond en is naar het ziekenhuis afgevoerd.

winnaars-reden-1000-km-in-een-etmaal

Winnaars reden 1000 km in een etmaal

Zoals verwacht heeft het team Keukens Jongen - Bikes Claessens de 24 uur van Zolder cycling gewonnen. Ze kwamen vroeg in de wedstrijd aan de leiding en gaven het niet meer uit handen. Het team reed 250 rondes, dat is exact 1000 km. Op de tweede plaats eindigde Milc CT op twee rondes en het derde schavotplaatsje was voor Klub Dash op iets meer dan twee rondes. Motorsportschool Zolder eindigde 16de, TTHZ Cycling Team 49ste en solorijder Jimmy Bartels werd 143ste met liefst 51 rondes. (foto's Marcel Gybels)

je-moet-maar-durven

Je moet maar durven ...

Deze twee kerels maakten schaamteloos een aantal rondjes over het kerkhof van Zolder met hun lawaaierige en stinkende brommers.

nacht-heeft-niet-veel-verandering-gebracht

Nacht heeft niet veel verandering gebracht

Na een nacht zonder veel problemen, is de situatie op 6 uur voor het einde van de uithoudingswedstrijd amper gewijzigd. Keukens Jongen-Bikes Claessens heeft 190 rondes op de teller, dat zijn er goed twee meer dan Milc CT, Klub Dash en Inofec Cycling Team die elkaar geen duimbreed toegeven. De andere teams zijn meer rondes teruggeslagen, een kloof die op dit moment niet meer overbrugbaar lijkt. (foto's Marcel Gybels)

1-team-aan-de-leiding

1 team aan de leiding

De deelnemers aan de 24 uur cycling mogen dit jaar van geluk spreken, het is zacht weer en dus wordt het iets makkelijker de nacht door te komen. Het is in het verleden al anders geweest. Kort voor 1 uur lag alles nog vrij dicht bij elkaar. Keukens Jongen Bikes Claessens leidde met 104 rondes, 1 meer dan Brasschaat Racing Team 1, Klub Dash, Inofec Cycling en Milc CT.

acv-huldigde-zijn-trouwe-leden

ACV huldigde zijn trouwe leden

De feestzaal van ‘t Weyerke kleurde zaterdag groen want vakbond ACV Heusden-Zolder huldigde zijn leden met een bronzen, zilveren, gouden of bijzonder ereteken voor trouw lidmaatschap. Meer dan 130 werden gelauwerd en samen met hun partner genoten ze van eten en drinken. Op de foto de mensen met meer dan een halve eeuw lidmaatschap.Terwijl lokaal voorzitter Wim Swinnen alles aan elkaar praatte, belichtte Greta Vanhove enkele belangrijke projecten zoals FIeTs naar het werk en de (…) Lees het hele bericht

senioren-maken-er-spannend-bk-van

Senioren maken er spannend BK van

Het was zweten en puffen voor de deelnemers aan het Belgisch kampioenschap badminton voor senioren in de sporthal van Berkenbos. Zeker voor de spelers die in meerdere categorieën aantraden, was het fysiek een zware klus, maar elkaar een centimeter of een punt toegeven, dat zat er niet in. De verbetenheid was van de gezichten af te lezen ook al draaien ze allen al vele tientallen jaren mee in het badminton. Smash mag ondertussen terugblikken op een geslaagde organisatie, waarbij de eigen spelers Marleen Loos en Guy Delforge voor heel wat animo zorgden.  Marleen won goud in het enkel en dubbel dames, en zilver in het gemengd dubbel samen met Guy. Guy Delforge won zilver in het enkelspel en goud in het dubbel. (meer foto's van Stephan Volders)

renners-in-omgekeerde-richting

Renners in omgekeerde richting

Ondanks dat er wat minder teams aan de start van de 24 uur cycling zijn verschenen, daagden toch behoorlijk wat toeschouwers op. Uiteraard heel wat mensen die rechtstreeks te maken hebben met de teams of renners, maar ook anderen die al dan niet met de fiets een kijkje kwamen nemen. De kanaalbocht is voor veel toeschouwers de favoriete plaats. Valt het trouwens niet op dat de renners in de omgekeerde richting rijden dan gebruikelijk is op het circuit? De organisatie kiest ervoor om jaarlijks van (…) Lees het hele bericht

4-teams-rijden-aan-de-leiding

4 teams rijden aan de leiding

Na goed 6 uur wedstrijd tijdens de 24 uur van Zolder cycling rijdt het Klub Dash aan de leiding met 66 rondes, en dat in het gezelschap van Keukens Jongen-Bikes Claessens, Inofec Cycling Team en Milc CT. In dezelfde ronde - maar met achterstand - volgen Crabbé Dakwerken CT 1 en Caro Slaapcomfort. Motorsportschool Zolder rijdt in 10de positie, TTHZ Cycling Team is 55ste.

infocampagne-rond-cleane-wielerkleding

Infocampagne rond 'cleane wielerkleding'

Weet u waar uw wielerkleding gemaakt wordt? Die vraag kregen heel wat deelnemers aan de 24 uur cycling voorgeschoteld van de beweging #Cleane Kleren. Dit jaar spitst de campagne zich vooral toe op wielerkleding, niemand minder dan Philippe Gilbert is peter van de actie. De beweging wil mensen aanzetten om kleren te kopen die gemaakt zijn in bedrijven waar het personeel correcte lonen krijgt en in fatsoenlijke omstandigheden kan (…) Lees het hele bericht

een-blitzstart-in-de-24-uur-cycling

Een blitzstart in de 24 uur cycling

Stipt om 15 uur gaf Luc Achten van Essec met de groene vlag het startsein voor de 24 uur cycling op Circuit Zolder. De 60 renners wiens team als snelste uit de superpole was gekomen, mochten een Le Mans start nemen: lopend naar de fiets aan de overzijde van de piste en dan op volle snelheid weg. Voordien hadden ze al een opwarmronde gereden. De andere renners vertrokken één minuut later. Ondanks de warmte ging het er meteen snel aan toe en in de aanloop naar de tussenspurt kwam er al een kleine afscheiding voorin. (meer foto's)

voetbal-groot-deel-tegenstanders-is-gekend

Voetbal: groot deel tegenstanders is gekend

In het voetbal raken de reeksindelingen voor volgend seizoen stilaan bekend. In tweede provinciale - waar FC Anadol uitkomt - zijn er nog heel wat onzekerheden. Maar KVV Heusden-Zolder en FC Bolderberg staan in derde provinciale A samen met SV Breugel, VK Gestel, Sporting Grote-Brogel, FC Ham United, Excelsior Hamont, Hechtel FC, Kadijk SK, Kattenbos Sport, Kaulille FC, Peer SV, White Star Linhout, VV Lummen, Sportkring Meldert en Sporting Wijchmaal.


In vierde provinciale A (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-10-juni-2017

Vandaag gezien

Jan Leijskens spotte in Bolderberg een heus rupsenleger. Het doet misschien bij sommige lezers even de haren rijzen, maar dit zijn wel dagpauwoogrupsen, waar binnenkort prachtige vlinders uitkomen.

kaat-geussens-sportbelofte-in-houthalen-helchteren

Kaat Geussens sportbelofte in Houthalen-Helchteren

Gymnaste Kaat Geussens van Moed en Volharding is in haar woonplaats Houthalen-Helchteren verkozen tot sportbelofte van het jaar. Tijdens de Night of the Champs mochten afgevaardigden van de sportverenigingen tijdens een elektronische stemming live punten geven aan de genomineerden. Daarbij haalde Kaat het voor twee andere genomineerden: badminton- en tenniskampioen Yaro Van Delsen, ook al een goede bekende in Heusden-Zolder, en zwemster Roos Vanotterdijk.

155-teams-in-24-uur-van-zolder

155 teams in 24 uur van Zolder

Straks gaan de 24 uur van Zolder cycling van start. Voor de editie 2017 hebben zich 155 teams en individuen ingeschreven die samen rijden maar naast het algemeen klassement ook in eigen categorieën worden ingedeeld. Tussen half 1 en half 2 wordt gestreden om de superpole. Elk team levert daarvoor één renner af die de snelste tijd op een ronde probeert te rijden, de inzet is een startplaats bij de eerste 60. Om 14u50 wordt gestart voor een opwarmingsronde en om 15 uur is er de officiële start. Een half uur later volgt al een tussenspurt. Morgen om 15 uur kennen we de winnaars.

de-kijk-van-richie-266

De kijk van Richie

De studenten zitten er over hun oren in ...

het-weer-zomers-weekend-1

Het weer: zomers weekend!

Een kerntje van hogedruk komt dit weekend vlakbij onze regio liggen, waardoor het weer een zomerse impuls krijgt. Met zuidelijke luchtstroming wordt bovendien warme lucht aangevoerd. Na het weekend krijgt het kwik tijdelijk een inzinking, maar in de loop van de week gaan de temperaturen opnieuw in stijgende lijn.
Vandaag wordt warme lucht aangevoerd, na de doortocht van een warmtefront dat enkel gekenmerkt wordt door hoge wolkensluiers. De zon komt vooral na de middag flink tevoorschijn en doet het (…) Lees het hele bericht

met-52-van-het-cvo-naar-de-arbeidsmarkt

Met 52 van het CVO naar de arbeidsmarkt

Feest vanavond bij CVO De Verdieping want daar had de proclamatie plaats van de verschillende dagopleidingen. Liefst 52 volwassenen studeren af en kunnen daarmee meteen knelpuntberoepen invullen. Het gaat om commercieel bediende, grafisch vormgever, residentieel elektrotechnisch installateur, hovenier, webdesigner – front-end developer, interieur-en afwerkingstechnicus. Bij de proclamatie benadrukten schepen van onderwijs Marleen Hoydonckx en adjunct-directeur Maddy Locok (…) Lees het hele bericht

21-jaar-cel-gevraagd-voor-dodelijke-kogelregen

21 jaar cel gevraagd voor dodelijke kogelregen

Voor de rechtbank in Hasselt is vandaag een 55-jarige Heusdenaar van Turkse afkomst verschenen voor de moord op een landgenoot uit Beringen. De feiten speelden iets meer dan 3 jaar geleden af in café Las Vegas, in de Hasseltse stationsbuurt, dat door de Heusdenaar werd uitgebaat. Beide mannen hadden al langer ruzie. De Beringenaar - iemand met een gevuld strafblad - zou de café-uitbater hebben afgeperst, hij moest betalen 'in ruil voor bescherming'.

Toen de (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-9-juni-2017

Vandaag gezien

Tegenwoordig gaat alle aandacht naar drones, maar Marcel Gybels heeft zijn lens nog eens gericht op libellen, zeg maar de levende voorgangers van de drones. In het buitenland wordt er zelfs mee geëxperimenteerd om ze voor spionageopdrachten in te schakelen, ja libellen.

leerlingen-leggen-voetgangersexamen-af-1

Leerlingen leggen voetgangersexamen af

De leerlingen van de vierde klas van de lagere school in Berkenbos hebben deze voormiddag hun voetgangersexamen afgelegd. Door het centrum van Berkenbos moesten ze een ingeoefend parcours afleggen. Ze kregen 12 moeilijke punten voorgeschoteld waar ze hun vaardigheden als voetganger mochten tonen. Femma, KWB en politie staken een handje toe om alles vlot en veilig te laten verlopen. Trouwens, terwijl een groep bezig was met het voetgangersexamen, mochten de anderen een fietsbehendigheidsproef (…) Lees het hele bericht

politie-gooi-niet-alles-op-facebook

Politie: 'Gooi niet alles op Facebook'

De politie van Heusden-Zolder vraagt nadrukkelijk dat mensen die melding maken van een verdachte toestand of zelf een klacht indienen voor bepaalde feiten, zich bezinnen voor ze het via de sociale media verspreiden. De jongste tijd zijn er al verschillende keren feiten ongenuanceerd op Facebook gegooid, en hebben daarbij heel wat commotie veroorzaakt. Geregeld blijkt dan achteraf dat de feiten niet gebeurd zijn ofwel met een stevige korrel zout moeten genomen worden. Korpschef Geert Luypaert wijst (…) Lees het hele bericht

weer-elke-zomerdonderdag-circuitrondleidingen

Weer elke zomerdonderdag circuitrondleidingen

De gidsen van de vzw Toerisme Heusden-Zolder zijn zich stilaan aan het voorbereiden want de zomervakantie komt eraan. En dat betekent dat ze elke donderdagnamiddag in juli en augustus een wandeling begeleiden op Circuit Zolder. Het vertrek is telkens om 14 uur aan Brasserie The Wheels. De verkenning begint aan de Olympische BMX-piste, vervolgens gaat het langs de Sacramentskapel en de paddock. Daar krijgen de bezoekers een rondleiding in de controlekamer, erg spectaculair tijdens de (…) Lees het hele bericht

vanuit-de-rolstoel-een-boot-besturen

Vanuit de rolstoel een boot besturen

Of het een toekomstige attractie wordt op Bovy is niet duidelijk, maar vandaag heeft een soort rolstoelboot een aantal testen gedaan op de vijver. De Electric Paddle Drive van de vzw Crazy Idee kan namelijk ook een rolstoel aan boord nemen waardoor een rolstoelgebruiker zelfstandig een boot kan besturen. (foto GATAB)

vandaag-gezien-8-juni-2017

Vandaag gezien

Al meerdere inwoners hebben de afgelopen dagen in Heusden-Zolder de franjevlinder gezien, ook Jan Leijskens in Bolderberg.

albanese-inbrekers-voor-de-rechter

Albanese inbrekers voor de rechter

Twee Albanezen stonden vandaag voor de correctionele rechtbank in Hasselt omdat ze in de eindejaarsperiode verschillende inbraken hadden gepleegd in Heusden-Zolder en Zonhoven. Ze waren vooral tuk op televisietoestellen. Maar ze liepen tegen de lamp toen een getuige hun nummerplaat opschreef. Hun advocaten pleitten voor nog één kans of een lichte straf. Maar het parket vroeg respectievelijk 24 en 30 maanden. Over twee weken volgt het vonnis.

straf-dreigt-voor-ex-cocaineverslaafde

Straf dreigt voor ex-cocaïneverslaafde

Een dertiger uit Heusden-Zolder stond vandaag voor de strafrechter omdat hij in oktober 2015 in de wijk Meulenberg betrapt was met cocaïne. Voordien was hij al 9 jaar verslaafd aan de drugs. Bij een observatie bleek dat de man vaak contact had met dealers. Toen hij werd opgepakt en ondervraagd was hij nog onder invloed. Sindsdien is hij naar eigen zeggen clean en probeert zijn leven op de rails te krijgen. Zijn advocaat pleitte voor een werkstraf, maar de procureur wil hem 8 maanden laten (…) Lees het hele bericht

industrieweg-heeft-groot-tesla-oplaadstation

Industrieweg heeft groot Tesla oplaadstation

Bij het tankstation aan de Truckstop aan de Industrieweg is vanavond het nieuwe Tesla Superchargerstation geopend. Daar staan 12 laadpalen waar de elektrische wagens van Tesla kunnen opladen. Ondertussen bestaat het netwerk in Europa al uit bijna 300 oplaadlocaties. Dit is wel het eerste in België dat gebruik maakt van zonne-energie die op dezelfde plaats is opgewekt. Het lint werd doorgeknipt door burgemeester Mario Borremans en An De Pauw, country manager van Tesla Belux. (foto's Michiel Reynders)

taxusinzameling-is-stopgezet

Taxusinzameling is stopgezet

De taxusinzameling in de recyclageparken wordt stopgezet. Normaal organiseerde Limburg.net die actie dit jaar al voor de tiende keer. Vers gesnoeide jonge taxustakjes kunnen immers gebruikt worden als grondstof voor chemotherapie. Er was tot begin deze week één bedrijf om het snoeisel in de containerparken te komen ophalen maar ook dat heeft nu afgehaakt. Reden is blijkbaar dat door een overaanbod aan taxus de prijzen gekelderd zijn. Limburg.net blaast daarom de (…) Lees het hele bericht

hezo-is-failliet

Hezo is failliet

De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft vandaag de nv Moda uit de Beringersteenweg failliet verklaard. Moda is de vennootschap die het fitness- en wellnesscentrum Hezo uitbaat. Hezo was al enkele dagen dicht. Op de deur hing 'omwille van ziekte van de manager' maar ondertussen waren de boeken neergelegd. Hezo bestaat al meer dan 30 jaar en was één van de eerste en oudste fitnesscentra in de regio. Er werd steevast geïnvesteerd in nieuwe apparatuur en nieuwe (…) Lees het hele bericht

weer-botsing-tussen-vrachtwagens

Weer botsing tussen vrachtwagens

Ook deze namiddag zijn weer twee vrachtwagens gebotst op de E 314 in een kleine file die stond in de richting van de werkzaamheden voor de verhoging van de kanaalbrug. Een deel van het verkeer wordt omgeleid over de tijdelijke brug en samen met de versmalde rijstroken zorgt dat voor vertragingen. De botsing veroorzaakte nog meer verkeershinder, voor de rest bleven de gevolgen beperkt tot materiële schade.

zondag-fietsen-in-het-spoor-van-de-hostie

Zondag fietsen in het spoor van de hostie

Nu zondag staat de fietstocht ‘Mirakel en Monstrans’ op het programma, één van de vele activiteiten in het kader van de 700ste verjaardag van het mirakel van de bloedende hostie. Tijdens de fietstocht volg je de sporen van de priester van Viversel, die de bloedende hostie naar Herkenrode bracht. Infopanelen geven nog tot september meer uitleg over de gebouwen, muurschilderingen, kunstwerken, processies en mirakelspelen die de bloedende hostie tot leven doen komen.

Nu (…) Lees het hele bericht

de-moan-boaait

De moan boaait

Ze zeggen wel eens dat 'de moan boaait' als een deel van zijn licht wordt opgeslorpt en verspreid door voorbijdrijvende wolken. Sommigen zien daar een voorteken van weersverandering in. Dit beeld is van vannacht half één. (foto Jean Vandevoort)

op-bedevaart-van-viversel-naar-scherpenheuvel

Op bedevaart van Viversel naar Scherpenheuvel

Vandaag zijn vier moedige pelgrims te voet van Viversel naar Scherpenheuvel gestapt. Ze overbrugden de afstand in 6 uur en dat in wisselvallige weersomstandigheden. In Scherpenheuvel kregen ze het gezelschap van een 60-tal gelovigen uit Viversel en Bolderberg die met de fiets of auto naar ginder waren gereden. Priester en assistenten uit Zolder droegen de eucharistie op, ondersteund door het zangkoor van Viversel en Bolderberg, en dat als afsluiter van de Mariamaand. In 'Den Keizer' (…) Lees het hele bericht

tom-boonen-heeft-zijn-racelicentie-op-zak

Tom Boonen heeft zijn racelicentie op zak

Tom Boonen vindt alsmaar vaker de weg naar Circuit Zolder, maar vandaag was het menens. Hij moest zijn examen afleggen voor zijn racelicentie waarmee hij mag deelnemen aan de VW Fun Cup. Tegelijk kwam hij ook een aantal testrondes draaien met de VW Fun Cup Evo3, het was nog een voorloper van de auto waarin hij in juli deelneemt aan de 25 Hours Fun VW Fun Cup van Spa samen met Anthony Kumpen, Bert Longin en Ruben Van Gucht. Boonen schat de winstkansen op nihil tegen alle ervaren rijders maar hij kijkt (…) Lees het hele bericht

volop-repeteren-voor-het-mirakelspel

Volop repeteren voor het Mirakelspel

De eerste repetitie voor het Mirakelspel in Viversel mét de figuranten zit erop. Eerst werden nog wat rollen verdeeld en daarna vloog iedereen er met veel enthousiasme in. Jong en oud werken mee aan de productie. De choreografe sloofde zich uit om de alvast enkele routines in te prenten. Ook de acteurs met sprekende rollen leven zich ondertussen verder in. Trouwens, er zijn nog wat extra figuranten welkom. www.mirakelspelviversel.be (foto's Georgy Auwerx)

vandaag-gezien-7-juni-2017

Vandaag gezien

Aan de Laambroekvijvers, trof Christina Put deze pyjamaschildwantsen, en zo te zien zouden ze beter hun pyjama uittrekken ...

honden-genieten-van-hun-eigen-ijs

Honden genieten van hun eigen ijs

Op warme dagen hoeven honden niet langer smekend naar hun baasje te kijken in de hoop dat ze de restjes van het ijsje mogen oplikken. Bij Lang en Gelukkig in Boekt hebben ze het eerste hondenijs in Heusden-Zolder op de kaart. Een klassiek vanille-ijsje is immers niet zo gezond voor een hond, daarom is er nu aangepast hondenijs dat suikervrij, glutenvrij en lactosevrij is. Daarmee hopen Inge en Angelo dus ook de viervoeters gelukkig te maken, ook al zullen ze wellicht niet lang over hun ijsje doen ...

la-baracca-neemt-nieuwe-start

La Baracca neemt nieuwe start

Ontmoetingscentrum La Baracca in de wijk Lindeman heeft een moeilijke periode achter de rug, maar de toekomst oogt opnieuw goed. Met Patrick Giammorcaro heeft het bestuur een nieuwe uitbater binnengehaald met ervaring in de horeca en met de nodige vaardigheden om een sociaal huis te runnen. De man zal vanaf deze maand de zaak op de drukste momenten van de dag runnen als zelfstandige. Het is de bedoeling om het rustig aan te doen en te groeien. Ondertussen blijft La Baracca opgesplitst in twee (…) Lees het hele bericht

de-drakenbloem-staat-in-bloei

De drakenbloem staat in bloei

In Bolderberg staat de drakenbloem in bloei. Dat duurt maar 1 tot 2 dagen maar ze verspreidt een stank van rottend vlees. En de bestuiving gebeurt door aaskevers. De grootste bloem hier meet 62 cm. (foto's Jan Leijskens)

fiets-gestolen-uit-tuinhuis

Fiets gestolen uit tuinhuis

Een inwoner van de Michel Scheperslaan merkte deze namiddag dat er was ingebroken in zijn tuinhuis. De deur was opengebroken en de dief had een fiets meegenomen.

meer-en-meer-promotie-voor-mirakelspel

Meer en meer promotie voor Mirakelspel

Meer en meer duikt het logo van het Mirakelspel op in het straatbeeld van Viversel, maar ook daarbuiten. Op auto's en borden zie je meer en meer de promo voor de voorstellingen die in openlucht worden opgevoerd op 4, 5, 6, 11,12, 14 en 15 augustus. Het is de 700ste verjaardag van de legende van de bloedende hostie.

race-rescue-had-de-handen-vol

Race Rescue had de handen vol

Voor Race Rescue was het weer een bijzonder druk weekend. Het team uit Bolderberg was verschillende dagen met een uitgebreide ploeg present op Circuit Zolder voor onder meer de Blancpain Series en de Belcar. Maar ook op Raceway Venray had Race Rescue de handen vol tijdens de Pinksterraces. Daar moesten de medewerkers talrijke keren uitrukken met hun interventievoertuig als er weer maar eens brokstukken waren gevallen. (foto Tony Sempels)

oud-raadslid-lucien-hermans-is-overleden

Oud-raadslid Lucien Hermans is overleden

Oud-gemeenteraadslid en voormalig provincieraadslid Lucien Hermans is overleden. Hermans kwam destijds op bij het Vlaams Blok, later Vlaams Belang, en was bij de eerste generatie verkozenen in de gemeenteraad van Heusden-Zolder en provincieraad van Limburg. In 2006 stapte hij over naar de N-VA omdat volgens hem de partijleiding van het Vlaams Belang te weinig rekening hield met de basis en kopstukken als Dewinter te radicaal waren. Lucien Hermans is 66 geworden. Zijn uitvaart heeft plaats in besloten kring, morgenavond om 19 uur is er gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

uitbating-cafetaria-sporthal-berkenbos-stopgezet

Uitbating cafetaria sporthal Berkenbos stopgezet

In Berkenbos staan de sporters voorlopig letterlijk droog, want de cafetaria van de sporthal is gesloten. De gemeente heeft per 1 juni een eind gemaakt aan de overeenkomst met de uitbaatster 'in onderling overleg' zoals dat proper genoemd wordt. Naar verluidt lagen financiële perikelen aan de basis van de stopzetting van de overeenkomst. De gemeente gaat nu op zoek naar een nieuwe uitbater en hoopt tegen half augustus - wanneer de activiteiten in de sporthal hernemen - een nieuwe uitbater gevonden te hebben. Voor het Belgisch kampioenschap badminton nu zaterdag stelt zich geen probleem, de club mag van de gemeente de cafetaria zelf openhouden.

vandaag-gezien-5-juni-2017

Vandaag gezien

Nog maar zelden ijsvogel met zoveel blauw gezien zoals Marcel Gybels vandaag spotte in De Wijers.

brons-op-het-bk-voor-kaat-geussens

Brons op het BK voor Kaat Geussens

Moed en Volharding mocht een aantal gymnasten afvaardigen naar het Belgisch kampioenschap toestelturnen nadat ze eerder hun selectie afdwongen. Kaat Geussens behaalde een bronzen medaille bij de B14-15. Ook de anderen deden het goed Joséphine Kaers 6de en Lyana Vanoevelen 13de in de B11, bij de B12 werd Emma Bosmans 8ste en Isil Guldal 20ste, Lotte Cruts werd 20ste bij de B14-15 en Sharina Van Gompel eindigde 12de in de B16+. (foto Sofie Neuteleers)

nummerplaten-gestolen-in-amsterdam

Nummerplaten gestolen in Amsterdam

Een inwoner van Heusden-Zolder was met zijn auto in Amsterdam, daar werden zijn beide nummerplaten gestolen. Hij heeft op aanraden van de politie hier ter plaatse aangifte gedaan.

voetganger-gewond-7

Voetganger gewond

In de Sint-Jobstraat is gisteren in de vooravond een voetganger aangereden door een auto. De voetganger raakte daarbij gewond.

ne-sneuker-sneukt-een-sneuk-ooch

Ne sneuker sneukt, een sneuk ooch

Heb je het ook moeilijk om aan de verleiding te weerstaan als je in de winkel voorbij de rek met snoep komt? Djè ligt dan vol sneuk. Wanneer ze het hebben over 'een sneuk' dan gaat het over iemand van het vrouwelijke geslacht die graag snoept, de mannelijke tegenhanger noemen ze een sneuker.

mjo-neemt-in-stijl-afscheid-van-seizoen

MJO neemt in stijl afscheid van seizoen

Met de Muze Jazz Orchestra op het podium nam Muze in stijl afscheid van het jazzseizoen. Op het brede repertorium magische bigbandsounds via een heerlijke jazzwals van Lieven Cambré tot een verbazende bewerking door David Demuynck van de Terminator's titeltrack. En telkens de schitterende trompetpartijen van Daniël Vanderhoydonks, ... Het sloeg aan, en geen klein beetje, en toen kwam als apotheose de jamsessie met Marco Cirone, David La Mela, Rob Vanspauwen en frontvrouw Mary-Ann. Lees het hele bericht

komt-albert-stuivenberg-naar-heusden-zolder

Komt Albert Stuivenberg naar Heusden-Zolder?

Voerde een delegatie uit Heusden-Zolder op de luchthaven van Valencia geheime onderhandelingen met Albert Stuivenberg om hem van Genk naar hier te halen? De officiële versie luidt dat de personeelskring van de gemeente er neerstreek voor een uitstap en dat ook de Genk-trainer er een weekje vakantie nam met zijn vrouw.

lydia-schraepen-en-ludo-schuyten-schieten-scherp

Lydia Schraepen en Ludo Schuyten schieten scherp

De klepschutters van de Sint-Jacobusgilde Eversel hielden vandaag hun koningsschieting. Er waren 34 deelnemers, onder wie 11 vrouwen. De kleppen werden stilaan kleiner in de loop van de schieting. Bij de vrouwen werd Lydia Schraepen koningin met drie treffers voor Pavlina Hulinova en Daisy Opuscoli. Bij de mannen kroonde Ludo Schuyten zich tot koning met 3 rake schoten voor Tom Verslegers en Eric Lefebvre. (foto Eric Lefebvre)

blancpain-series-worden-een-audi-feest

Blancpain Series worden een Audi-feest

De manche van de Blancpain Series op Circuit Zolder is vandaag een mooie race geworden maar het was toch vooral een feest voor Audi dat de eerste vier plaatsen uit de brand sleepte. Vierde was onze dorpsgenoot Dries Vanthoor, die daarmee aantoonde dat zijn heen- en weer reis naar Le Mans waar hij 10 rondjes moest gaan rijden in de aanloop naar de 24 uren - geen invloed op zijn conditie hebben gehad. Will Stevens en Markus Winkelhock mochten uiteindelijk op het hoogste schavotje (…) Lees het hele bericht

norma-s-domineren-belcar

Norma's domineren Belcar

De Belcar race op Circuit Zolder is vandaag gewonnen door François Bouillon en Frédéric Vervisch van McDonald's. Ze bleven nipt voor de Deldiche Racing Norma Racing M20 FC - dezelfde wagen dus - met Luc De Cock en de derde Norma M20 FC bestuurd door de broers Thiers en Jeffrey Van Hooydonck. De vierde plaats was voor de Lamborghini Huracan met onder meer Limburger Niels Lagrange, meteen winnaar van de gastklasse. MExT Racing won in de Belcar 2 en Vanbellingen-Wijtzes waren de (…) Lees het hele bericht

16-eerstecommunicanten-in-heusden-centrum

16 eerstecommunicanten in Heusden-Centrum

In Heusden-Centrum deden vandaag 16 kinderen hun eerste communie. Ze waren daarvoor voorbereid door de juffen Maria, Inge en An. De feestvierders zijn Blomme Kato, Ceyssens Noor, Diliën Brecht, Dreezen Nina, Frederix Giel, Frederix Jorrit, Ginel-MunÔz Leandra, Goossens Lotte, Hermans Eva, Huybrechts Mathis, Melotte Pia, Németh Lokke, Simone Alessio, Stroobants Bent, Valkenborgs Ferre en Vomiero Liana.

een-gridwalk-op-het-circuit

Een gridwalk op het circuit

Tijdens het middaguur was er een gridwalk op Circuit Zolder. Voor een aantal toeschouwers was dat een gelegenheid om de sfeer eens midden in het gebeuren op te snuiven en van dichtbij kennis te maken met auto's en rijders van de Belcar. (meer foto's van Michiel Reynders)

gestolen-auto-teruggevonden

Gestolen auto teruggevonden

Op Terlaemen heeft de politie deze voormiddag een gestolen wagen teruggevonden. De eigenaar had hem eerder als gestolen opgegeven.

halhei-vierde-zijn-straatfeest

Halhei vierde zijn straatfeest

De buurtbewoners van Halhei hebben gisteravond naar goede traditie hun straatfeest gevierd. Er trokken enkele buien over maar daar trokken ze zich niets van aan: ze genoten van de lekkere barbecue, kinderen speelden op straat, op het springkasteel en met fietsen. De 'grotere' jeugd zorgde voor de muziek en de ouderen praatten bij met een drankje, en 't was een kennismaking met de nieuwe buren. (meer foto's van Sara Bellinkx)

42-eerste-communicanten-in-zolder-centrum

42 eerste communicanten in Zolder-Centrum

In Zolder-Centrum deden vandaag liefst 42 kinderen hun eerste communie. Het zijn Ilena Broeckmans, Hanne Broeckmans, Aurora Calchi, Lily Callan, Levi Claes, Bjarne Cupers, Zoë D'Anna, Rane Decoutere, Tristan Dewulf, Elena Gijbels, Nore Goeleven, Frederic Grossar, Siebe Hamaekers, Lindsay Hendrikx, Juliette Hermans, Erik Hören, Kyara Jaemers, Cas Jammaers, Timo Jans, Sem Lambrichts, Colin Lewkin, Lore Lynen, Jade Mentens, Lune Mignolet, Lennert Myny, Letizia Ninicato, Louise Nizet, Yasuo (…) Lees het hele bericht

mooie-keramiek-voor-binnen-en-buiten

Mooie keramiek voor binnen en buiten

De keramiek-happening op Domein Bovy is tegenwoordig een tweedaagse geworden. Die viel samen met de heropening van de horeca en behoorlijk mooi weer dit pinksterweekend, dus was de belangstelling navenant. De bezoekers kregen ook knappe keramiekwerken te zien, en enkele demonstraties ter plaatse. Of ze gingen met een cartoon van Bob Vincke naar huis. Vandaag nog heel de dag en ook morgen vanaf 10 uur te bekijken. (meer foto's van Tony Sempels)

aperitiefconcert-in-eversel-1

Aperitiefconcert in Eversel

Eversel kermis werd deze voormiddag feestelijk ingezet met een aperitiefconcert. Daarvoor hadden de dames van Femma de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden uitgenodigd. De sfeer zat er goed in. (foto Rita Vanhove)

eindelijk-weer-een-pintje-drinken-op-bovy

Eindelijk weer een pintje drinken op Bovy

Vandaag is De Winning gestart met de voorlopige horeca-uitbating op Bovy. Voor het eerst sinds lang kon je er weer een pintje of een koffie drinken, of een knabbeltje verorberen. Het verloopt nog bescheiden vanuit het Pannenkoekenhuisje, nu Bar Bovy gedoopt, in afwachting van de volledige opkalefatering van de andere horecagebouwen. Er waren in ieder geval al heel wat terrasgangers vandaag. (foto's Michiel Reynders)

zomers-duoconcert-in-vierseleer

Zomers duoconcert in Vierseleer

Onder de noemer 'Viva Viversel 17' gaven de Koninklijke Harmonie Eigen Volk Viversel en de Koninklijke Harmonie Broederkring uit Houthalen vanavond een duoconcert. Beide worden gedirigeerd door Jan Rypens. De Vierseleer baadde in eenz zomerse sfeer met bloemen, strandballen en heel wat kleurrijke lampjes. Het publiek was van bij de eerste noten mee in de sfeer. (foto's Lode Beylemans)

new-kuipke-kent-zijn-clubkampioenen

New Kuipke kent zijn clubkampioenen

Bij Electronic Dartsclub New Kuipke hadden vandaag de clubkampioenschappen plaats. (foto Peter Tielens)

veel-oefenritten-tom-coronel-eerste-winnaar

Veel oefenritten, Tom Coronel eerste winnaar

Naast de oefenritten en kwalificatieraces werd op Circuit Zolder al een eerste race gereden in de late namiddag. De TCR reed een lange race over één uur, en daarin toonde Tom Coronel in een Honda van het Boutsen Team zich de snelste voor Maxime Potty in een Volkswagen van het WRT Team en Sam Dejonghe, ook van Team WRT maar dan in een Seat. (foto's Marcel Gybels)

audi-domineert-kwalificatierace

Audi domineert kwalificatierace

Vandaag reden de deelnemers aan de Blancpain GT Series hun kwalificatierace op Circuit Zolder en dat was meteen zowat de spannendste van het seizoen tot nu toe. Het Audi WRT Team met Robin Frijns en Stuart Leonard was daarin de snelste. Ze konden in het tweede del van de race de anderen die hen belaagden afhouden. De Mercedes-AMG van Marciello-Meadows werd tweede voor nog een Audi WRT, die van Will Stevens en Markus Winkelhock. (meer foto's van Marcel Gybels)

neos-bezocht-timeless-beauty

Neos bezocht Timeless Beauty

Neos Heusden-Zolder bezocht in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren de tentoonstelling 'Timeless Beauty' over de schoonheid van de vrouw. Het gezelschap genoot van authentieke objecten, teksten van Romeinse auteurs en sensuele foto’s van kunstfotograaf Marc Lagrange.

de-kijk-van-richie-265

De kijk van Richie

't Is maar hoe je 't bekijkt ...

het-weer-koeler-1

Het weer: koeler!

Na de doortocht van een koufront wordt merkbaar koelere lucht over onze streken aangevoerd. Bovendien is de luchtmassa aanvankelijk onstabiel met kans op enkele buien. De volgende dagen blijft het eerder koel met vooral op dinsdag neerslag van betekenis. Op het einde van de week kiest de wind voor het zuiden en wordt het terug wat warmer.
Vandaag schuift een storing in de ochtend over onze streken met lokaal wat regen of enkele buien. Een donderslag is mogelijk. Na een droge periode met enkele (…) Lees het hele bericht

een-gewonde-bij-stevige-klap

Eén gewonde bij stevige klap

Op de Terlaemenlaan, aan het afrittencomplex van de E314, zijn vanavond een bestelwagen en een auto met aanhangwagen gebotst. De auto met de aanhangwagen draaide om zijn as. Eén bestuurder werd lichtgewond. De brandweer moest de olie opruimen.

morgen-iftarmaaltijd-bij-sultan-ahmet-moskee

Morgen iftarmaaltijd bij Sultan Ahmet moskee

In de Ramadan of islamitische vastentijd organiseren enkele verenigingen iftar-maaltijden. De iftar is de maaltijd waarmee bij zonsondergang de vasten gebroken wordt. De Sultan Ahmet moskee in de Pastoor Pacquaylaan 77 houdt morgen voor de zevende keer zo'n iftar waarop ze de inwoners van Heusden-Zolder uitnodigt. Het begint om 21u15 in de tent achter de moskee, eerst zijn er enkele toespraken en gebeden, omstreeks 21u50 begint het eten. Het is tegelijk een gelegenheid om meer te weten te komen over de regels en gebruiken bij de vasten.

vandaag-gezien-2-juni-2017

Vandaag gezien

Vader en moeder gans geven hun kroost zwemlessen. Ze blijven wel waakzaam want als een kuiken achterblijft, is het een vogel voor de visarend. (foto Marcel Gybels)

66-fietsdiploma-s-bij-t-molenholleke

66 fietsdiploma's bij 't Molenholleke

Na heel wat oefenmomenten hebben 66 leerlingen van het 6de leerjaar van 't Molenholleke het fietsdiploma behaald. Enkele vrijwilligers van KWB, gemeenschapswachten en politieagenten leidden alles in goede banen. Tijdens de proeven werden heel wat fietsvaardigheden en kennis van de wegcode afgetoetst. De leerlingen toonden zich klaar om in september naar de middelbare school te fietsen. (foto Rita Grosemans)

roger-en-fons-hebben-compostela-bereikt

Roger en Fons hebben Compostela bereikt

De laatste loodjes waren het zwaarst, de voorbije dagen hebben Fons en Roger heel wat klimwerk moeten verrichten in hun laatste etappes in de richting van Santiago de Compostela. En na een allerlaatste klim bereikten ze dan het plein voor de kathedraal. Hun pelgrimsfietstocht zit erop, onderweg hebben ze heel wat beleefd en zijn ze veel tegengekomen. Met een bagage vol herinneringen vliegen ze vandaag terug naar Heusden-Zolder.

maandag-36ste-motortreffen-van-mc-mascotte

Maandag 36ste motortreffen van MC Mascotte

Op Pinkstermaandag organiseert MC Mascotte haar jaarlijkse Motortreffen en dat al voor de 36ste keer. Motorrijders van overal worden dan aan café Slekkenhof in de Koerselsebaan verwacht. Daar kunnen ze tussen 9 en 16 uur vertrekken voor een toerrit over 150 km. Ze kunnen daarbij het routeblad volgen of een gps-route inladen. Deelnemen kost slechts 4 euro. De rit telt ook mee voor de Open Beker van Vlaanderen.

vanavond-begint-boekt-feest

Vanavond begint Boekt Feest

Het Pinksterweekend breekt aan en dan vieren de Boektenaren 'Boekt Feest'. Het begint vanavond om 21 uur met Wieze Rockt waarvoor de Wieze Boys gastheer zijn. De coverband Outback opent met het steviger rockwerk. Nadien neemt dj Fré het over. Zaterdag is er een minivoetbaltornooi met de finale om 18 uur. Verder is er de barbecue en om 21 uur een gratis optreden van Beano, waarvan de 5 bandleden de mosterd halen (…) Lees het hele bericht

werkloosheid-weer-flink-onder-de-1-000

Werkloosheid weer flink onder de 1.000

De werkloosheid in Heusden-Zolder is opnieuw onder de 1.000 gedaald, op 31 mei zaten hier 963 mensen zonder werk, dat zijn er 37 minder dan een maand eerder. Zowel op jaar- als op maandbasis is de werkloosheid gedaald met 3,7 %. Met een werkloosheidsgraad van 6,6 % zitten we nu zowel onder het Limburgse als onder het Vlaamse gemiddelde (elk 6,7%). Qua scholing daalt het cijfer in elke categorie, naargelang de leeftijd zijn er vooral minder jonge en oudere werklozen. De middengroep (25 tot 50) blijft stabiel.

faillissementen-dalen-verder-in-limburg

Faillissementen dalen verder in Limburg

Vorige maand zijn in Limburg 44 bedrijven failliet gegaan. Dat is ook het laagste aantal sinds 2009. In de eerste vijf maanden zijn 288 bedrijven op de klippen gelopen, een vermindering met bijna 10 procent. Limburg doet het daarmee goed, want in de meeste andere provincies zijn er meer faillissementen en is zelfs sprake van een piek in mei. De cijfers komen van Graydon Belgium. In Heusden-Zolder waren er ook heel wat faillissementen tussen eind april en nu: horecazaak Eftalya uit de Koolmijnlaan, (…) Lees het hele bericht

partnersteden-werken-aan-nieuw-eindejaarsevent

Partnersteden werken aan nieuw eindejaarsevent

Vandaag zijn delegaties van alle partnersteden van Heusden-Zolder samengekomen om een gezamenlijk evenement voor later dit jaar voor te bereiden. Het ging om afgevaardigden van het Verbroederingscomité Heusden-Zolder en uitgebreide delegaties van Hesdin, Saint-Hubert en Brilon en de petereenheid van Leopoldsburg. Ze werden in het gemeentehuis ontvangen door schepen Engin Özdemir en hadden na hun vergadering een belangrijke stap gezet naar een evenement in het eerste weekend van (…) Lees het hele bericht

wietplantages-opgedoekt-ook-in-heusden-zolder

Wietplantages opgedoekt, ook in Heusden-Zolder

De federale gerechtelijke politie Limburg en de lokale politie zijn vandaag op 6 plaatsen binnengevallen in het kader van de 10de zoekactie Cleanhouse. Dat zijn invallen in woningen of gebouwen waar na onderzoek vermoed wordt dat er cannabisplantages zijn. Het ging om plaatsen in Heusden-Zolder en de zone rond Sint-Truiden en Lanaken-Maasmechelen. In het totaal is meer dan 10 kg cannabis in beslag genomen met een geschatte waarde van 80.000 euro. Daarnaast is een miniplantage met (…) Lees het hele bericht

ziekenhuisamokmaker-krijgt-nog-een-kans

Ziekenhuisamokmaker krijgt nog een kans

De strafrechter in Hasselt heeft een man van 37 uit Beringen 20 maanden cel gegeven en 8000 euro boete opgelegd, omdat hij hardnekkig met drugs bezig blijft. Daarvoor is hij al meermaals voor de rechtbank verschenen, toch is zijn straf met uitstel als hij zich laat opnemen om af te kicken. Da man had ook amok gemaakt in het Sint-Franciskusziekenhuis in Heusden-Zolder. Toen de politie in het ziekenhuis ter plaatse kwam, vond die ook alweer drugs in zijn rugzak.

inbraak-in-guido-gezellelaan

Inbraak in Guido Gezellelaan

In de Guido Gezellelaan is vannacht ingebroken in een woning. De inbraak werd rond kwart over 4 ontdekt waarna meteen de politie is gebeld. De buit is nog niet duidelijk.

55-van-de-kinderen-is-van-buitenlandse-afkomst

55 % van de kinderen is van buitenlandse afkomst

In 2016 telde Heusden-Zolder 2327 inwoners met een vreemde nationaliteit, dat is 7 % van de totale bevolking. De top 5 bestaat uit Turkije (504), Nederland (503), Italië (378), Spanje (166) en Bulgarije (154). Naar geslacht zijn er weinig verschillen: 1139 mannen en 1188 vrouwen. De meeste inwoners met vreemde nationaliteit zitten in de leeftijdsgroep 35-49 jaar.

Als we kijken naar de buitenlandse herkomst (cijfers uit 2015 met dus ook inwoners die ondertussen de (…) Lees het hele bericht

iftar-maaltijd-in-de-schilderswijk

Iftar-maaltijd in de Schilderswijk

Naar jaarlijkse gewoonte nodigde de moslimgemeenschap van de Schilderswijk gisteravond de buren uit voor een iftar-maaltijd. Ze genoten samen van het eten en de gezelligheid.

brandweer-viert-60-jaar-met-opendeur-en-fuif

Brandweer viert 60 jaar met opendeur en fuif

De brandweer van Heusden-Zolder bestaat dit jaar 60 jaar en dat jubileum zal niet ongemerkt voorbijgaan. Op zondag 25 juni van 13 tot 18 uur is iedereen welkom op een opendeurdag met rondleidingen in de kazerne, demonstraties, kinderanimatie, hindernissenparcours, static show, enz. Later meer details. Een ander hoogtepunt is de openluchtfuif op zaterdag 9 september op de binnenkoer van de brandweer. DJ's zullen daar voor ambiance zorgen, maar er zijn ook VIP-arrangementen mogelijk. Eén tip: bij een vorige fuif waren de kaarten al ruim op tijd uitverkocht ...

circuit-zolder-verwacht-een-topweekend

Circuit Zolder verwacht een topweekend

Circuit Zolder stevent af op één van zijn topweekends met zaterdag en zondag het New Race Festival. Zowel de Blancpain GT Series als de Belcar en de TCR rijden dan hun race. Het gaat om de tweede manche van het Belgian Endurance Championship BELCAR. Vooral de ‘Blancpain GT Series’ is de blikvanger, het is immers een internationale topcompetitie met GT3 touringcars, bolides gebaseerd op gewone seriewagens maar die bijna zonder beperkingen worden getuned voor races. De races (…) Lees het hele bericht