Archief april 2023

de-goodyear-prijzen-zijn-verdeeld

De Goodyear prijzen zijn verdeeld

Opnieuw verschillende races vandaag op Circuit Zolder in het kader van de DMV Goodyear Racing Days. De tweede race van de DMV BMW 318ti Cup werd gewonnen door Sebastian Vollak voor Wichmann-Walter en Julien Rehberg. In de BMW Challenge was Eric v.d. Munckhof de snelste voor Christoph Driescher en Thomas Ardelt. Vandaag werd ook de NES 500 gereden. Die is gewonnen door Viszokay-Piana in BMW M4 GT4 die 102 rondes aflegden. Tweede werden van de Munckhof-Barten in een BMW M2 GTR en derde Luther-Schmickler-Kortüm (…) Lees het hele bericht

mjo-waargt-zich-aan-composities-van-conservatorium

MJO waagt zich aan composities van conservatorium

Weer een speciaal jazzconcert deze namiddag in Muze. 'MJO meets KCA jazz composers'. Een samenwerking tussen het Muze Jazz Orchestra en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Die samenwerking kwam niet uit de lucht gevallen want Lennert Baerts van de MJO is daar docent compositie. En vandaag kreeg het MJO de uitdaging om de composities van de leerlingen uit te voeren. Een verfrissende ervaring. (foto's Ann Jordens)

smash-was-erg-succesvol-op-bk-in-heusden

Smash was erg succesvol op BK in Heusden

Hebad Heusden organiseerde gisteren het kampioenschap van België badminton voor senioren maar Smash nam de meeste medailles mee naar Berkenbos. Ze was met 15 ook de club met het grootst aantal deelnemers.  Bij de +55  won Marleen Loos goud in enkel en dubbel en zilver in dubbel gemengd. Guy Delforge won samen met Benny Put van Hebad zilver in dubbel heren. Bij de +65 dubbel gemengd wonnen Rita Claes en Rudi Schoofs goud, Swa Willems en Paulette Schroyen zilver en Liliane Steyls en Jef Vanhove brons. In het dubbel heren +65 was er goud voor Swa Willems en Jef Vanhove en zilver voor André Claes en Fons Willems. En dan was er nog het dubbel dames +65 met goud voor Rita Claes en Liliane Steyls en zilver voor Paulette Schroyen en Paulette Aendekerk.

speedwayliefhebbers-werden-weer-verwend

Speedwayliefhebbers werden weer verwend

Er zijn heel wat toeschouwers opgedaagd voor de Masters of Speedway, de openingsrace van het speedwayseizoen op Helzold. En zoals steeds werd het publiek beloond met spekakelraces met rijders die elkaar geen duimbreed toegaven. Sommigen gingen nog liever in het grind dan zich gewonnen te geven. En dat zowel van de inters tot de jeugd.  De Speedwayclub mocht bovendien erg tevreden zijn met het weer, ook al moest daardoor de piste misschien een keertje vaker gesproeid worden. (foto's Stephan Volders) UPDATE Bij de inters won de Deen Patrick Baek voor Renée van Weele uit Nederland en de Brit Max Clegg. De Nederlander Niek Meijerink won bij de nationalen voor zijn landgenoot Erik Drayer en de Limburger Johnny Kinable. Niek Schaap (NL) was de primus bij de rookies 500 cc voor Joris Theijbers en Peter Rogiers, twee Belgen mee op het podium dus. In de 125 cc kregen we een volledig Nederlands podium met Davey Cazemier, Tygo Boersma en Sanne Meijerink.

winst-en-verlies-voor-heren-van-hebad

Winst en verlies voor heren van Hebad

Ook in het badminton hebben de heren vandaag de competitie mogen afsluiten. In de eerste Liga verloor Hebad 1H thuis met 3-5 van Wit Wit 1H (Ronse). In eerste provinciale versloeg kampioen Hebad 2H Webacsa 2H (Wellen) met 8-0. In 2de provinciale won Hebad 3H met 5-3 van Smash 2H (Berkenbos).

zolderse-kampioenen-eindigen-ook-in-schoonheid

Zolderse kampioenen eindigen ook in schoonheid

In de eerste provinciale van het basketbal heeft KBBC Zolder A de competitie afgesloten met een 59-85 winst bij Hasselt BT B. Met 20 zeges op 20 stond er dit jaar werkelijk geen maat op het meesterschap van Zolder. De andere Zolderse kampioen, de B-ploeg, won met 68-79 bij Optima Tessenderlo B en maakt dus ook op een mooie manier zijn seizoen rond. 

alleen-kvv-sluit-seizoen-af-met-winst

Alleen KVV sluit seizoen af met winst

In de tweede provinciale B heeft KVV Heusden-Zolder met 1-2 gewonnen op het veld van Lindelhoeven VV A. KVV eindigt 10de met 42 punten. FC Anadol verloor vandaag met 5-2 van Eendracht Louwel. Anadol beëindigt de competitie op een 13de plaats met 35 punten.

bolderberg-neemt-met-verlies-afscheid-van-2a

Bolderberg neemt met verlies afscheid van 2A

Bolderberg FC heeft met een 2-3 verlies tegen FC Diepenbeek A afscheid genomemn van tweede provinciale A. Bolderberg eindigt laatste met 10 punten.

verlies-voor-sk-heusden-06-maar-wel-eindronde

Verlies voor SK Heusden 06, maar wel eindronde

In de vierde provinciale A van het voetbal heeft SK Heusden 06 zijn laatste competitiewedstrijd met 1-2 verloren tegen kampioen Zonhoven United B. Volgende week zondag treedt SK Heusden 06 voor de allereerste keer aan in de eindronde.

27-eerste-communicanten-in-eversel

27 eerste communicanten in Eversel

In de kerk van Eversel mochten vanmorgen 27 kinderen hun eerste communie doen. Het was een feestelijke viering. (foto Ronny Vanthienen)

26-eerste-communicanten-in-boekt

26 eerste communicanten in Boekt

In Boekt hebben 26 kinderen hun eerste communie gedaan. Het zijn Felix, Lisa, Elena, Emily, Finn, Miene, Lars, Nora, Fenn, Fran, Otis, Pheline, Mattia, Lia L., Imany, Simon, Lana, Lenn, Quinten, Louis, Emma, Lia S., Lene, Yenthel, Kyano en Noe. Ze waren voorbereid door de catechisten Brigitte Vandenbosch, Lieve Kiebooms, Annick Machiels en Annarita Costa. De viering werd geleid door pastoor Ghislain Agognon en parochie-assistente Brigitte Vandenbosch. (foto Lode Beylemans)

lichtgewonde-bij-botsing-in-bolderberg

Lichtgewonde bij botsing in Bolderberg

Vanmiddag kort voor half één zijn in de Sint-Jobstraat twee auto's gebotst. Daarbij is één persoon lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis afgevoerd. 

volop-duits-geweld-op-circuit-zolder

Volop Duits geweld op Circuit Zolder

Op Circuit Zolder zijn er dit weekend verschillende races in het kader van de DMV Goodyear Racing Days. Behoorlijk wat Duits geweld dus. In de DMV BMW 318ti Cup was er vandaag race 1 met Sebastian Vollak als winnaar voor Leon Hoffman en Julien Rehberg. De DMV BMW Challenge was voor Thomas Ardelt, voor Thormählen-Thormählen en Jan Kortüm. Voor de DMV Classic Masters zijn beide races afgewerkt, de eerste won Georgios Katsikis in een Opel Kadett, de tweede André Jaschinski in BMW (…) Lees het hele bericht

laurens-vanthoor-moet-opgeven-in-spa

Laurens Vanthoor moet opgeven in Spa

Laurens Vanthoor was met het Porsche-team met veel ambitie gestart in de zes uren van Spa-Francorchamps. Na een moeizame start ging het goed met Vanthoor en co. Het team had de juiste bandenkeuze gemaakt en de goede strategie gekozen en zo was de Porsche opgerukt naar de tweede plaats. Helaas gaf de wagen op dat moment in de chicane de geest, en kon niet meer aan de praat gekregen worden.

116-badmintonners-strijden-voor-de-titels

116 badmintonners strijden voor de titels

Een erg drukke dag in sporthal Olympia vandaag waar Hebad gastclub is voor de Belgische Badmintonkampioenschappen Senioren. Liefst 116 inschrijvingen uit het hele land zijn genoteerd en dat zou een record zijn. Er wordt gespeeld in de leeftijdscategorieën +35, +45, +50, +55, +60 en +65. Tijdens de wedstrijden gaat het er uiteraard zeer competitief aan toe maar rond het hele gebeuren hangt een sfeer van ontspanning en verbroedering. In de loop van de avond worden de finales afgewerkt en zijn de Belgische kampioenen gekend. (foto's Roman Martyka) UPDATE Benny Put (Hebad) en Guy Delforge (Smash) wonnen zilver bij de dubbel heren +55.  Ingrid Beliën (Hebad) behaalde samen met Vivian Fret (De Pluim - Bornem) zilver bij de dubbel dames +55.

de-natuur-wordt-opgeslorpt-door-de-kunst

De natuur wordt opgeslorpt door de kunst

"Wondermooi", dat was een veelgehoorde reactie bij de eerste bezoekers die zaterdag kort na de opening de openlucht expo 'Meyplant!' voor kasteel Meylandt bezochten. De kinderen en jongeren van de academie hebben er inderdaad - onder leiding van hun leerkrachten - weer een bijzonder creatieve en kleurrijke tentoonstelling van gemaakt. De flora en fauna die ze de voorbije maanden hebben gemaakt, passen bovendienerg goed in het natuurrijke kader van Meylandt. Morgen wordt de expo gekoppeld aan een opendeur in de ateliers en ook maandag tussen 13 en 19 uur word je er met open armen ontvangen. Daarna is de tentoonstelling nog geopend tot 14 mei tijdens de openingsuren van de academie. (foto's Heidi Daniëls)

cc-muze-start-dinsdag-zijn-ticketverkoop-23-24

CC Muze start dinsdag zijn ticketverkoop 23/24

CC MUZE is helemaal klaar met zijn volgende cultuurseizoen. Het wordt naar eigen zeggen een heel avontuurlijk seizoen waarin meer dan 80 producties alle zintuigen prikkelen: ontroerende monologen, intieme concerten, uitbundig cabaret, feestelijke familievoorstellingen of verrassende experimenten van nieuwe namen of gloednieuw werk van bekende artiesten. Het kan allemaal in MUZE. Soms zijn het letterlijk eetbare voorstellingen zoals het wonderbaarlijke ‘Zeemaal’ van Laika of het project ‘Smaak’ van (…) Lees het hele bericht

nog-tot-vanavond-badminton-op-topniveau

Nog tot vanavond badminton op topniveau

Voor wie graag badminton op topniveau ziet. De Belgische kampioenschappen voor senioren (+35 jaar) zijn vanmorgen om 9 uur van start gegaan in sporthal Olympia. De hele dag door zijn er kwalificaties in beide hallen. Omstreeks 17.30 uur zullen de finales van start gaan, de laatste titels zullen naar verwachting rond 20 uur zijn toegekend. De toegang is gratis. 

de-kijk-van-richie-969

De kijk van Richie

Een weekendtip?

ode-aan-vrouweljike-jazzvocalisten

Ode aan vrouweljike jazzvocalisten

De Zuid-Afrikaanse zangeres Tutu Puoane en radiomaker Pat Donnez brachten vanavond in CC Muze een ode aan vrouwelijke jazzvocalisten. 'Anything goes', bestrijkt een repertoire van Billie Holiday tot Nina Simone. (foto's Ann Jordens)

neos-vertoefde-vijf-dagen-in-valencia

Neos vertoefde vijf dagen in Valencia

Neos Heusden-Zolder maakte een vijfdaagse citytrip naar Valencia. Het gezelschap  bezocht er onder andere de Torres de Seranos in de historische stad. Maar de derde stad van Spanje heeft nog zoveel meer te bieden, de Neos-leden hebben zich dus geen minuut verveeld. (foto Trudo Groffi)

heusden-zolder-wil-trofee-voor-warmste-erehaag

Heusden-Zolder wil trofee voor Warmste Erehaag

Op donderdag 18 mei 's middags ontvangt Heusden-Zolder de fietsers van de 1.000 km voor Kom Op Tegen Kanker. En Heusden-Zolder wil zijn reputatie als wielergemeente waarmaken en de trofee voor de Warmste Erehaag in de wacht slepen. Daarvoor wordt de concurrentie aangegaan met de andere middagsteden: Stabroek, Waregem en De Pinte. Daarom wordt de bevolking nu al opgeroepen om massaal naar het Marktplein te komen. Het evenementendorp wordt geopend om 10.30 uur. Van 10.30 (…) Lees het hele bericht

de-witte-krijgt-weer-bierviltjes-met-spreuken

De witte krijgt weer bierviltjes met spreuken

Brouwerijgroep AB InBev wil zijn aloude witbier Hoegaarden terug in de picture zetten. Daarom worden de nostalgische bierviltjes met spreuken weer gelanceerd. Het zijn spreuken zoals 'Mij niet bellen, ik ga een frisse Hoegaarden bestellen' die bedacht zijn door medewerkers van de Hoegaarden Brouwerij en andere vestigingen van de groep. Voor de promotie is een partnerschap aangegaan met Tennis Vlaanderen. Zo vind je voortaan de merchandising ook in Tennis- en Padelclub Heusden waar Ercan Boyraz de witte op vat heeft.

vandaag-gezien-453

Vandaag gezien

Het weer blijft voorlopig wisselvallig maar de lentebloeiers laten zich niet afremmen zoals de hondsdraf, de hyacint, de tulp en de pinksterbloem. (foto's Jan Leijskens)

benefiet-bravo-blvd-brengt-twee-livebands

Benefiet Bravo BLVD brengt twee livebands

Na enkele gedwongen pauzejaren kan Bravo BLVD de draad weer oppikken en alles uit de kast halen voor een spetterend event op zaterdag 6 mei in CC Muze. Ook nu is het geheel weer opgesplitst in twee delen met eerst een netwerkdiner en daarna een spetterende muzikale avond. Het muzikale programma start om 21.30 uur, voor een ticket van € 15 krijg je live-optredens van Moedertaal en Stray Dogs. Stray Dogs is een vijfkoppige ambianceband die enkele jaren geleden de foyer al kon omver (…) Lees het hele bericht

vuilnisophaling-zaterdag-6-5-in-plaats-van-maandag

Vuilnisophaling zaterdag 6/5 in plaats van maandag

Opgelet, maandag 1 mei is een feestdag. Dat betekent dus dat er dan geen afval wordt opgehaald in Heusden-Zolder en de zakken dus op zondag niet moeten buitengezet worden. De vuilniswagen komt pas zaterdag 6 mei langs, dus op vrijdagavond kunnen de zakken langs de straat worden gezet. 

buitenlesdag-smaakt-naar-meer-bij-pagadder

Buitenlesdag smaakt naar meer bij Pagadder

Ook kleuterschool Pagadder nam vandaag deel van de Buitenlesdag.  Al bij aankomst werden de kleuters verwelkomd in de buitenklas, het was meteen een eerste prikkel om te leren over natuurverschijnselen en om de omgeving te verkennen. Naast leuk en leerzaam was de dag ook spannend. De leerkrachten hadden namelijk een “eigen buitenlesdagchallenge" bedacht. Elke klas moest verschillende opdrachten in groepjes uitvoeren. Zo legden de kleuters bijvoorbeeld een parcours af in (…) Lees het hele bericht

kbbc-zolder-fuift-voor-sporthal-wordt-gesloopt

KBBC Zolder fuift voor sporthal wordt gesloopt

De dagen van sporthal Zolder zijn geteld. Na 31 mei zal de hal niet meer gebruikt worden, vervolgens wordt ze leeggemaakt en ontmanteld om dan begin juni te worden afgebroken. Maar voor het zover is wil basketclub KBBC Zolder op een feestelijke manier afscheid nemen van de sporthal waar de club zoveel mooie sportieve en andere momenten heeft beleefd. En dat bijna 60 jaar lang. Ze organiseert daarom op 13 mei een Game Over Party. Van 18 tot 21 uur is er de Warm-Up en van  21 uurx tot 4 uur volgt een party die de hal nog één keer op haar grondvesten zal doen daveren. De dj's geven de assists, aan de fuifbeesten om te dunken. Een ticket kost € 8.

alles-bijna-klaar-voor-expo-meyplant-op-meylandt

Alles bijna klaar voor expo Meyplant! op Meylandt

Ook vandaag hebben de leerkrachten van de academie koortsachtig gewerkt om in de voortuin van kasteel Meylandt alles klaar te stomen voor de grote tentoonstelling Meyplant! die zaterdag feestelijk van start gaat. Alle kleine en grote kunstwerkjes worden nauwgezet op hun plaats gezet, niet zomaar willekeurig want ze vormen samen ook composities. Kleur is de rode - nu ja - draad. Onze fotografe Ann Jordens ging al eens rondkijken vandaag, en als haar foto's de goesting om langs te gaan niet opwekken, dan weten we het ook niet meer. Zondag wordt het gecombineerd met een opendeurdag van alle ateliers en nadien nog te bezoeken tot 14 mei.

gemeente-wil-beter-evenwicht-in-woonaanbod

Gemeente wil beter evenwicht in woonaanbod

De gemeenteraad moest advies uitbrengen bij het ontwerp Beleidsplan Ruimte Limburg 'Ruimtepact 2040'. Heusden-Zolder heeft evenwel bedenkingen bij het woonobjectief en het aantal opgelegde sociale woningen. Het woonobjectief - het aantal wooneenheden waarmee Heusden-Zolder tot 2040 mag groeien - is 1.214. En dat terwijl de afgelopen twee jaar het aantal huishoudens al met 306 eenheden is gegroeid. Tegen dat tempo zou Heusden-Zolder na 2028 geen woningen meer bij mogen (…) Lees het hele bericht

rampoefening-moet-jongeren-triggeren-voor-de-zorg

Rampoefening moet jongeren triggeren voor de zorg

Care for Limburg op Domein Bokrijk, was vandaag een succes. Zoals aangekondigd verzamelden ruim 1000 leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs voor een event waar liefst 17 Limburgse zorgpartners verschillende zorgopleidingen in the spotlight zetten. En het begon spectaculair ... met een explosie gevolgd door toesnellende brandweerwagens, ambulances en zelfs een helikopter. Dat rampscenario werd de rode draad doorheen de dag. De aanwezige leerlingen konden in groepjes van 15 (…) Lees het hele bericht

ook-middenplein-velodroom-bijna-klaar

Ook middenplein velodroom bijna klaar

Nadat de wielerpiste bijna klaar is om de renners te ontvangen, is ook het middenplein zo goed als afgewerkt. Daar is dus ruimte voor 4 terreinen waar tegelijk verschillende sporten kunnen beoefend worden zoals basketbal, zaalvoetbal, volleybal en badminton. De lijnen daarvoor zijn aangebracht. Maar even goed kan het middenterrein gebruikt worden voor grotere evenementen, dat kan bijvoorbeeld in combinatie met wielerwedstrijden. De korte video hierbij geeft alleszins een indrukwekkend beeld.

dader-van-home-invasion-uit-heusden-zolder

Dader van home-invasion uit Heusden-Zolder

Bij verschillende huiszoekingen in Heusden-Zolder en Tongeren onder leiding van de politie Getevallei zijn maandag drie personen gearresteerd, verdacht van een home-invasion in Landen op 30 januari. Die dag werd aangebeld bij een koppel zeventigers. Toen ze de deur opendeden, drongen twee mannen binnnen, ze bonden het koppel vast. De man kreeg een kussensloop over het hoofd, en ze hielden een vuurwapen tegen het hoofd van de vrouw. De overvallers doorzochten het huis en namen 700 euro cash en (…) Lees het hele bericht

zaterdag-bk-badminton-voor-senioren-in-olympia

Zaterdag BK badminton voor senioren in Olympia

Heusden-Zolder wordt meer en meer één van dé badmintongemeenten van ons land. Nadat Hebad onlangs de landstitel behaalde en in afwachting van het EK voor senioren dat Smash volgend jaar organiseert, hebben nu zaterdag in sporthal Olympia de Belgische badmintonkampioenschappen voor senioren plaats. Gastclub Hebad verwacht vanaf 9 uur 116 spelers. Aan het eind van de dag zijn de kampioenen gekend. Heel de sporthal wordt ingenomen. Er komen vijf wedstrijdmatten in de eerste hal, en twee in de tweede hal. De club heeft 45 vrijwilligers op de been gebracht om vrijdag en zaterdag te zorgen dat de spelers in de best mogelijke omstandigheden hun matchen kunnen betwisten. 10 referees en 14 lijnrechters zorgen voor een goed wedstrijdverloop. De toegang is gratis, iedereen is dus welkom om te zien hoe ook 35-plussers nog de top halen in deze snelle en fysieke sport. 

de-kijk-van-richie-968

De kijk van Richie

Iedereen moet langer werken ...

bocasa-in-handen-van-zorgvastgroep-uit-schoten

BoCasa in handen van zorgvastgoedgroep uit Schoten

De zorgvastgroep Care Property Invest uit Schoten heeft het woonzorgcomplex BoCasa in Bolderberg gekocht voor 24,2 miljoen euro. Daarmee heeft Care Property Invest alle aandelen van vastgoedvennootschap Het Gehucht NV overgenomen. De uitbating van het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen blijft in handen van zorggroep Vulpia. Daarvoor heeft de groep een erfpachtovereenkomst op lange termijn gesloten, die sowieso nog 19 jaar loopt. Beide hebben trouwens elders (…) Lees het hele bericht

110-rugzakjes-voor-getroffen-school-in-hatay

110 rugzakjes voor getroffen school in Hatay

Op 22 maart organiseerden de kinderen van Taalstimulering Cité hun tentoonstelling Kunstige Kids Cité.  Daar toonden en verkochten ze kunstwerkjes die ze de weken voordien hadden gemaakt. De opbrengst was bedoeld voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.  De verkoop bracht meer dan 550 euro op en daarmee kochten ze 110 rugzakjes voor de leerlingen van een getroffen basisschool in Hatay.

groot-event-in-bokrijk-zet-zorgsector-in-de-kijker

Groot event in Bokrijk zet zorgsector in de kijker

Morgen slaan alle Limburgse zorginstellingen en de instellingen van het Limburgse hoger onderwijs de handen in elkaar voor het event Care for Limburg. Op Domein Bokrijk ontvangen ze dan liefst 1.000 leerlingen uit de derde graad middelbaar onderwijs. De leerlingen kunnen er dan kennis maken met de vele opleidingen in de zorg. Het Sint-Franciscusziekenhuis is één van de mede-initiatiefnemers. De dag begint met een grootschalige rampoefening met traumahelikopter, brandweer (…) Lees het hele bericht

7-5-open-gebedshuizendag-met-ontbijt-en-wandeling

7/5: Open Gebedshuizendag met ontbijt en wandeling

Op zondag 7 mei vindt ook in Heusden-Zolder de Open Gebedshuizendag plaats. Daarvoor slaan het lokaal bestuur, het Agentschap Integratie en Inburgering en de gebedshuizen de handen in elkaar. Er is opnieuw gekozen voor een ontbijt gevolgd door een wandeling. Het begint zondagmorgen om 9 uur met een multicultureel ontbijt in het Cultuurhuis van de Limburgse Alevieten. Om 14 uur start dan de interreligieuze wandeling aan de parking van de Heilig Hartkerk in Boekt. Van daaruit gaat het naar De Kluis in Bolderberg, vervolgens via de Sint-Jobkerk Bolderberg, naar de Sacramentskapel op Terlaemen, om te eindigen aan de Sint-Quirinuskerk in Viversel. Deelnemen is gratis maar wel voor 1 mei inschrijven via www.heusden-zolder.be(foto vorig jaar)

rondje-bestuur-op-28-mei-in-boekt

Rondje Bestuur op 28 mei in Boekt

Vorig jaar werd het 'Rondje Bestuur' gelanceerd als alternatief voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op het Heldenplein. Voortaan zou er in de zomer door burgemeester en schepenen een drankje worden aangeboden, telkens in een ander dorp en in samenwerking met de dorpsraden. Vorig jaar mocht Bolderberg de spits afbijten op Domein Bovy. Dit jaar is het de beurt aan dorpsraad Boekt, samen met het schepencollege mag die de bevolking ontvangen op zondag 28 mei tussen 15 en 18 uur op de Ubbelvelden in Boekt.  Dat gebeurt niet toevallig tijdens de familienamiddag van Boekt Feest, een garantie dat er heel wat volk present is.

camera-s-zien-vrachtwagens-in-m-scheperslaan

Camera's zien vrachtwagens in M. Scheperslaan

Al een hele tijd is de trajectcontrole actief in de M. Scheperslaan. Heel wat autobestuurders hebben tot hun spijt al gemerkt dat die wel degelijk werkt om het toezicht op de maximale snelheid van 50 km per uur te handhaven. Het gemeentebestuur wil de ANPR-controle nu uitbreiding met een hoogtemeting. Die moet ervoor zorgen dat er geen zwaar doorgaand verkeer de weg gebruikt tussen Houthalen en Zolder. Het gaat louter om een registratie via de camera's, (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-967

De kijk van Richie

De eeuwige optimist.

zolders-bedrijf-helpt-centrum-blindegeleidehonden

Zolders bedrijf helpt Centrum Blindegeleidehonden

ETV Briljant Beveiligd, een beveiligingsbedrijf uit de Stationsstraat in Heusden-Zolder, is vandaag het Belgisch Centrum Voor Geleidehonden in Tongeren te hulp geschoten. Daar hadden dieven afgelopen nacht 180 meter elektriciteitskabel gestolen, goed voor een waarde van meer dan 13.000 euro. Het centrum is momenteel een gebouw - het vroegere Syntra in Tongeren - aan het verbouwen tot zijn nieuwe hoofdzetel. Maar ondanks nieuwe sloten en (…) Lees het hele bericht

de-komende-jaren-krijgen-we-extra-treinen

De komende jaren krijgen we extra treinen

Vanaf december volgend jaar rijden er ook op zondag om het uur treinen tussen Hasselt en Mol met dus stops in Heusden en Zolder. En een jaar later komen er tijdens de spits op weekdagen nog extra treinen. Dat staat in het nieuwe vervoersplan van de NMBS voor de periode 2023-2026. In Limburg zullen tussen Genk en Hasselt dit jaar in december vijf piekuurtreinen verdwijnen, die weinig gebruikt worden. Maar zoals je nu op weekdagen en op zaterdag om het uur van Hasselt naar Mol en omgekeerd kunt sporen, (…) Lees het hele bericht

meylandt-maakt-zich-op-voor-kunstenfestival

Meylandt maakt zich op voor kunstenfestival

Tijdens de grote kunsthappening Kasteel Meyplant! zetten jonge kunstenaars lettelijk de bloemetjes buiten voor kasteel Meylandt. De kinderen en jongeren van alle afdelingen van de academie in Heusden-Zolder, Beringen, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Tessenderlo laten bloemen en planten welig tieren in de voortuin van het kasteel. En tijdens het openingsweekend, zaterdag 29, zondag 30 april en maandag 1 mei telkens van 13 tot 19 uur zitten de bezoekers helemaal op rozen, want (…) Lees het hele bericht

gemeentepersoneel-verzamelt-aan-langste-tafel

Gemeentepersoneel verzamelt aan langste tafel

In deze tijd van burn-outs en uitvallen, is goed voelen in je job belangrijker dan ooit. Het lokaal bestuur Heusden-Zolder riep om die reden een werkgroep in het leven om het begrip ‘feelgood’ wat meer draagkracht te geven. De werkgroep verzamelt initiatieven uit alle teams en en probeert ze zo ook elders toe te passen om de verbondenheid te stimuleren en zo een echt #wijzijnheusdenzolder gevoel te creëren. Gisteren was er zo'n initiatief: ‘de langste tafel’ in de balzaal van Muze. Ruim 240 gemeentemedewerkers schoven daar aan voor een broodjeslunch, en ook om elkaar wat beter te leren kennen. “Iemand die goedgemutst en met veel goesting aan het werk gaat, is een beeld waarnaar we zeker streven”, vertelt algemeen directeur Rony Herlitska. “De feelgood-werkgroep, die bovendien bestaat uit vrijwillige collega’s, is dan ook een zinvol en dankbaar werkmiddel om dat doel te bereiken."

tip-van-de-bib-penelope-bagieu

Tip van de Bib: Pénélope Bagieu

Vanuit de bibliotheek krijgen we deze week 'Mijn lagen' van Pénélope Bagieu als boekentip gepresenteerd. Bagieu heeft haar laatste boeken gewijd aan de levens van anderen. Allemaal variaties – echt of fictief – van het leven en lot van allerlei andere vrouwen. 

Korte inhoud

In dit boek, dat zo uit haar tas lijkt te komen, onthult Pénélope Bagieu juist fragmenten uit haar eigen leven, haar jeugd, haar puberteit. Schijnbaar willekeurig, maar in werkelijkheid zeer bepalend voor wie zij is aan de vooravond van haar 40ste verjaardag. Een compromisloos, oprecht en ontroerend autobiografisch portret.

zolders-taalgebruik-17

Zolders taalgebruik

Ook deze week heeft de Heemkundige Kring Zolder iets opgediept uit de Zoldersen diksjeneer. "Mich óp men haan kieke bè zen érem uverîen, da kanter." Mij op mijn handen kijken met zijn armen overeen, dat kan hij. Hij laat mij werken, maar zelf doet hij niets.

vrij-weinig-bestuurders-hadden-gedronken

Vrij weinig bestuurders hadden gedronken

Voor wie zich afvraagt wat de resultaten waren van het SLim-actieweekend van de Limburgse politie ... 97,59 % van de 4.023 gecontoleerde bestuurders zat nuchter achter het stuur. Van 41 bestuurders is een drugstest afgenomen, 24 bleken positief. Zij moesten hun rijbewijs inleveren. 1.135 van de 16.939 gecontroleerde voertuigen reden te snel, dat is 6,70 %. Daarnaast waren er nog andere overtredingen: 31 personen droegen geen gordel, 6 bestuurders konden geen verzekering voorleggen, 2 wagens waren (…) Lees het hele bericht

veilig-in-het-verkeer-bij-kwb-berkenbos

Veilig in het verkeer bij KWB Berkenbos

Een 20-tal geïnteresseerden liet zich bij KWB Berkenbos onderdompelen in een workshop 'Rijvaardig, als bestuurder op de weg of als fietser'. Een deskundige instructeur probeerde op alle vragen een antwoord te geven en had ook tips over hoe we ons best gedragen en bewegen in het verkeer. Foto's en 'Kijk Uit' filmpjes boden daarbij handige didactische ondersteuning. En een Chinese vrijwilliger mocht een online test afleggen. (foto Ludo Vanherle)

fiets-zelf-25-of-50-km-voor-kotk

Fiets zelf 25 of 50 km voor KOTK

Je zult het nog vaak horen en lezen, op donderdag 18 mei komen de peletons van de 1.000 km voor Kom op Tegen Kanker 's middags op de mijnsite in Heusden-Zolder aan om na de middag weer te vertrekken richting Mechelen. Ook uit Heusden-Zolder zijn er deelnemers. Maar uiteraard is niet iedereen in staat om 125 laat staan 250 km op een dag te fietsen. Daarom kun je in de buurt zelf een bepijlde fietsroute van 25 of 50 km fietsen. Deelnemen is gratis, maar je kunt je best vooraf registeren via deze link of op de dag zelf op het Marktplein. En als donderdag niet lukt, de routes zijn van zaterdag 13 tot en met zondag 21 mei bepijld, een hele week lang kun je ze dus ontdekken.

bromfietser-valt-in-onzichtbare-put-in-fietspad

Bromfietser valt in onzichtbare put in fietspad

Vanmorgen omstreeks 11 uur is een man met een (lichte) scooter ten val gekomen in de bocht van de Schootstraat naar de Poorthoevestraat, tegenover de kapel. Inhet fietspad lag een put, bij werkzaamheden waren klinkers weggenomen en opgestapeld en door de felle regen stonden fietspad en een deel van de weg onder water. Er was geen signalisatie aangebracht. De bromfietser had daardoor de put niet gezien, bleef steken in de modder en kwam ten val. De onfortuinlijke man kwam er met de (…) Lees het hele bericht

openbaar-onderzoek-naar-voetgangersbrug-loopt

Openbaar onderzoek naar voetgangersbrug loopt

De voetgangersbrug over de spoorlijn Hasselt-Mol aan overweg 133 gaat er binnen afzienbare tijd komen. De bouw van de brug was al in 2020 aangekondigd door Infrabel maar er moest gewacht worden tot de elektrificatie van de spoorlijn was afgerond. Nu loopt er nog tot 15 mei een openbaar onderzoek over de bouw van de brug en bijhorend een stukje ontbossing en aanleg van verharding. De brug krijgt ook een fietsgoot zodat je makkelijk met de fiets aan de hand kunt oversteken. Overweg 133 ligt achter de Beringerheide en is nu één van de weinige onbewaakte overwegen. 

lekke-band-kost-dries-vanthoor-podiumplaats

Lekke band kost Dries Vanthoor podiumplaats

In de GT Endurance in Monza is Dries Vanthoor samen met Charles Weerts en Shaldon van der Linde zesde geëindigd. Daar was pure pech mee gemoeid, want Vanthoor reed met zijn BMW in tweede positie en was op jacht naar de leiding die de Brit Nick Yelloly op dat moment in handen had. Maar een lekke band verplichtte hem tot een pitsstop en dat kostte hem dus het podium.

tweede-en-vierde-plaats-voor-evelyn-neuteleers

Tweede en vierde plaats voor Evelyn Neuteleers

Het turnseizoen nadert zijn ontknoping, na de voorrondes zijn er de kampioenschappen. Zo verzamelden de gymnasten zaterdag in Wevelgem voor het Vlaams Kampioenschap toestelturnen meisjes. Evelyn Neuteleers (Palfit Paal)  had zich zonder veel verwachtingen bij de 16 besten gekwalificeerd en behaalde een onverhoopte vierde plaats. Zondag was er dan het Vlaams Kampioenschap dubbel mini trampoline in Hulshout. Evelyn (Wild Gym Herent) vreesde dat de wedstrijd van de dag voordien (…) Lees het hele bericht

nog-een-titel-voor-hebad-in-derde-liga-b

Nog een titel voor Hebad in derde liga B

In het badminton zit de gemengde competitie erop. In tweede provinciale A verloor Hebad 6G dinsdag al zijn laatste wedstrijd tegen kampioen Dibad 3G met 6-2. In eerste provinciale zakte Hebad 5G vandaag af naar Hoeselt om uit te maken wie tweede en derde zal worden. Hebad 5G verloor met 5-3 en komt zo op de laatste plaats. Kersvers kampioen Hebad 4G speelde zijn laatste wedstrijd thuis tegen Dilbeek 1G, Hebad 4G had blijkbaar te veel gevierd de afgelopen dagen, het verloor met 3-5. Hebad 3G ging voor zijn laatste (…) Lees het hele bericht

gelijkspel-voor-sk-heusden-06-4

Gelijkspel voor SK Heusden 06

In de vierde provinciale A speelde SK Heusden 06 1-1 gelijk bij Eendracht Zelem.

kvv-en-anadol-verliezen-thuis

KVV en Anadol verliezen thuis

In de tweede provinciale B van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder met 1-2 verloren van KRC Peer A. FC Anadol verloor met 1-3 van Boorsem Sport.

bolderberg-moet-blijven-slikken-tot-het-einde

Bolderberg moet blijven slikken tot het einde

In de tweede provinciale A van het voetbal kreeg Bolderberg FC opnieuw verschillende goals te slikken, deze keer werd het 5-2 bij 's Herenelderen A.

kunstwerken-brengen-kleur-in-zldr-luchtfabriek

Kunstwerken brengen kleur in ZLDR Luchtfabriek

Dit weekend is in ZLDR Luchtfabriek de tentoonstelling LIGHT ON / LIGHTS OF van kunsthumaniora Musart uit Hasselt geopend. De leerlingen hebben er meer dan 500 werken samengebracht, uit uiteenlopende disciplines en met diverse invalshoeken. Eén ding valt wel erg op: ze brengen een enorm kleurencontrast teweeg in ZLDR Luchtfabriek. Zeker de moeite waard om eens binnen te springen. Dat kan nog tot en met volgende week zondag, dagelijks van 10 tot 17 uur. (foto's Ann Jordens)

twee-keer-waterlek-in-de-olv-straat

Twee keer waterlek in de OLV-straat

Na de vernieuwing van de waterleiding in Onze-Lieve-Vrouwstraat hebben ze in Boekt een pak minder last van waterlekken. Maar dit weekend is het al twee keer prijs geweest. Zaterdagochtend was er een eerste lek , dat is toen hersteld door technici van De Watergroep. Toen kon dus de watertoevoer weer op gang gebracht worden, maar daardoor is vanochtend de leiding op dezelfde plaats opnieuw gesprongen en kwam een deel van OLV-straat onder water te staan. De gevolgen blijven beperkt, volgens De (…) Lees het hele bericht

leuke-spulletjes-te-koop-op-pop-up-beurs

Leuke spulletjes te koop op pop-up beurs

In 't Kuipershof heeft vandaag een pop-up beurs plaats waar een 20-tal ondernemers een standje hebben met cadeau-artikelen, originele spulletjes en geschenkverpakkingen. Het was nog geen overrompeling tot nu toe, maar de beurs blijft nog open tot 18 uur, toegang is gratis. (foto Julien Maebe)

fietsersbond-is-zevende-actiefste-van-vlaanderen

Fietsersbond is zevende actiefste van Vlaanderen

De Fietsersbond Heusden-Zolder blijkt op het vlak van activiteiten de 7de van Vlaanderen te zijn. Dat blijkt uit de jaarlijkse quotering door de overkoepelende Fietsersbond, waaraan een beperkte subsidie gekoppeld is. Elementen die meetellen zijn de overlegmomenten, deelname aan commissies, publieke acties, persmomenten en artikelen, samenwerkingsverbanden, website en sociale media, aantal leden, enzovoort. Daaruit blijkt nu dat Fietsersbond Heusden-Zolder op de 7de plaats staat (…) Lees het hele bericht

neos-besprak-republiek-van-licht

Neos besprak 'Republiek van licht'

In de leesclub van Neos Heusden-Zolder werd in het bovenzaaltje van domein Bovy het boek ‘Republiek van licht’  van de Spaanse auteur André Barba geanalyseerd. Het boek, dat meermaals werd bekroond, vertelt het verhaal van 32 kinderen in San Cristóbal. Niemand weet wie ze zijn, ze spreken een onbegrijpelijke taal, hebben honger, zijn gewelddadig en hebben een ontregelend effect op de bewoners van het stadje. Hoewel fictie, heeft het verhaal meerdere raaklijnen met de actualiteit. (foto Trudo Groffi)

vandaag-gezien-452

Vandaag gezien

Mussen proberen niet alleen te kussen om hun lusten te blussen. (foto Christina Put)

hoop-doet-geven-voor-dit-jaar-afgerond

'Hoop doet Geven' voor dit jaar afgerond

Met een laatste lading voeding en onderhoudsproducten die voorzitter Rudi Rykers van Dorpsraad Eversel aan Sint-Vincentius schonk, werd gisteren een punt gezet achter de actie 'Hoop doet Geven'. Die was de afgelopen maand oppgezet door Sint-Vincentius samen met het team Welzijn van de gemeente. In zowat alle warenhuizen in Heusden-Zolder hebben de klanten de afgelopen weken niet-bederfbare voeding, onderhouds- en hygiëneproducten achtergelaten in een winkelkar. Die (…) Lees het hele bericht

een-letterlijk-en-figuurlijk-gesmaakt-concert

Een letterlijk en figuurlijk gesmaakt concert

De Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden gaf vanavond een concert gecombineerd met kaas- en wijnavond in de eigen harmoniezaal. Een formule die blijkbaar aanslaat, want de zaal was vooraf al uitverkocht. Eerst zorgde de jeugd voor een mini-concert. Daarna was het aan De Verenigde Vrienden die onder leiding van Kevin Absillis een aantal knappe muziekstukken ten uitvoer brachten. Het werd fel gesmaakt, net als de kaas en de aangepaste wijn. (foto's Joseph Bams)

muzikaal-talent-van-musart-in-cc-muze

Muzikaal talent van Musart in CC Muze

120 studenten - afkomstig uit heel Limburg - van de kunsthumaniora Musart Hasselt veroveren dit weekend CC Muze met muziek en beeldende kunst. Met het project LIGHT ON / LIGHTS OF presenteren de klassen beeldende kunst, pop, jazz en klassiek de creaties van het afgelopen twee schooljaren. In ZLDR Luchtfabriek zijn meer dan 500 werken te zien van de studenten beeld, daarvan brengen we morgen een overzicht. Vanavond was ook de tweede avond op rij dat ze in de schouwburg hun liefde voor muziek toonden. En het gaat om een heel brede muzikale smaak, zo bleek. (foto's Ann Jordens)

zelfgebouwde-elektrische-auto-s-racen-tegen-elkaar

Zelfgebouwde elektrische auto's racen tegen elkaar

Op Circuit Zolder had vandaag Green Power plaats, dat zijn races tussen teams van scholen en opleidingen in zelfgemaakte elektrische wagentjes. De VDAB schaart zich volop achter dit project. Greenpower inspireert jonge mensen om hun potentieel te ontdekken en enthousiasme op te wekken in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. Er waren dan ook alleen maar gemotiveerde teams in de paddock te bespeuren. 24 in het totaal. Zij bekampten elkaar in twee races over 13 ronden. Daarbij worden (…) Lees het hele bericht

33-vormelingen-uit-boekt-en-viversel

33 vormelingen uit Boekt en Viversel

In de Heilig Hartkerk in Boekt kregen 33 jongeren uit Boekt en Viversel het vormsel. Vormheer was Vicaris Bart Coenengrachts die geassisteerd werd door pastoor Ghislain Agognon en parochie-assistent Brigitte Vandenbosch. De vormingen van de parochie Viversel zijn Joyte, Sophie, Noor, Lene, Anaïs, Mathieu, Merle, Fien, Elena, Tristan en Nathan.
De vormingen van de parochie Boekt zijn Eva, Cas, Phebe, Helena, Feline, Ruben, Alexander, Anouk, Ella, Alessia, Luca, Federica, Jordi, Rune, (…) Lees het hele bericht

50-vormelingen-uit-bolderberg-en-zolder

50 vormelingen uit Bolderberg en Zolder

In de kerk van Zolder kregen vandaag 50 jongeren uit Bolderberg en Zolder-Centrum het vormsel. Vormheer was vicaris Bart Coenengrachts, hij werd geassisteerd werd door pastoor Ghislain Agognon en parochie-assistent Brigitte Vandenbosch. De vormelingen van Bolderberg zijn Kyana, Demi, Daan, Charlotte, Wout, June, Maxim, Renske, Robbe, Hendrik, Wannes, Melanie, Anne, Louis, Emilie, Maïté, Lucas, Nikki, Felix, Louis, Amélie, Aurélie, Marie-Lynn, Amber, Mirthe, Liz, Jonas, Louis, (…) Lees het hele bericht

135-fietsers-op-de-weg-voor-kom-op-tegen-kanker

135 fietsers op de weg voor Kom Op Tegen Kanker

Een peleton van 135 fietsers heeft zich vanmorgen in beweging gezet aan de brandweerkazerne voor de brandweerrit voor Kom Op Tegen Kanker. Tsjik Tsjak Volle Bak mocht voor de start alleszins rekenen op volle bak zon en dat is natuurlijk meegenomen voor de renners die een rit van 120 km voor de wielen krijgen. Na een korte briefing vertrokken ze begeleid door een hele escorte van motards van de wegpolitie en seingevers op de moto, met uiteraard ambulance en bezemwagen erbij. Ze (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-966

De kijk van Richie

Alleen over zichzelf raken die niet uitgepraat.

twee-jaar-celstraf-voor-viespeuk

Twee jaar celstraf voor viespeuk

Een man van 66 uit Heusden-Zolder is vandaag door de strafrechter in Hasselt veroordeeld tot 2 jaar cel en hij is ook voor vijf jaar zijn rechten kwijt. De rechter heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen, want de veroordeelde daagde niet op in de rechtbank. De man randde op 31 maart 2021  een vrouw aan, die hem een lift had gegeven met de wagen. Toen hij zijn gevraagde bestemming had bereikt,  bleef hij zitten, haalde zijn geslachtsdeel boven en werd handtastelijk. Uiteindelijk kon (…) Lees het hele bericht

zondag-wordt-een-beestige-erfgoeddag

Zondag wordt een beestige Erfgoeddag

Nu zondag is het Erfgoeddag met als thema Beestig! In de Mijnstreek heeft Ecru alle activiteiten verzameld en ook hier zijn heel wat beestig leuke dingen te beleven. In Heusden-Zolder kun je een langere periode in de bibliotheek terecht - tijdens de openingsuren - voor een compacte tentoonstelling over het gebruik van dieren en dierenobjecten in Heusden-Zolder en verder. Met objecten en (…) Lees het hele bericht

zussen-hendrickx-openen-pop-up-store-in-parijs

Zussen Hendrickx openen pop-up store in Parijs

Les Soeurs - het Belgische modelabel van de zussen Hendrickx - opent nu ook een pop-up store in hartje Le Marais in Parijs. Daarmee gaat voor Clio, Kay en Jules een meisjesdroom in vervulling. Het wordt meteen hun negende winkel na Hasselt, Antwerpen, Gent, Leuven, Knokke, Maastricht en Schilde. Ze strijken van 2 tot 29 mei neer met een pop-up store in Le Marais, de buurt waar ze geregeld naartoe trekken om zich te laten inspireren door de Parijse (…) Lees het hele bericht

ruim-200-rode-kruis-pleisters-verkocht-aan-moskee

Ruim 200 Rode Kruis pleisters verkocht aan moskee

Het was vandaag erg druk aan de Selimiye-moskee naar aanleiding van het ramadanfeest. Bij die gelegenheid bood het Rode Kruis Heusden-Zolder pleisters te koop aan. De jaarlijkse verkoop- en steunactie is immers van start gegaan, die loopt nog tot 4 mei. Deze keer is - na 50 jaar - gekozen om de traditionele sticker te vervangen door pleisters, weliswaar nog altijd met kleurrijke strips op. De prijs is ook verhoogd naar 10 euro, maar met de opbrengst kan de lokale afdeling materialen en andere zaken aanschaffen die nodig zijn voor de dagelijkse werking en hulpverlening. De actie vandaag was alleszins meer dan geslaagd, er zijn meer dan 200 pleisters verkocht, aldus een trotse moskeevoorzitter Erkan Konak.

inbrekers-slaan-toe-in-boekterheide

Inbrekers slaan toe in Boekterheide

Gisteren waren inbrekers op pad in de Boekterheide. In een eerste huis raakten ze binnen en gingen ze aan de haal met juwelen en geld en ook een (oudere) laptop. In de woning ernaast probeerden ze het raam open te breken, maar dat is niet gelukt. De bewoners ontdekten de inbraken gisteravond.

dirk-ceyssens-genomineerd-voor-dessers-prijs

Dirk Ceyssens genomineerd voor Dessers-prijs

Vanmorgen zijn de drie genomineerden voor de 29ste Ondernemersprijs Herman Dessers van Voka – KvK Limburg bekendgemaakt. Daarmee bekroont de ondernemersorganisatie een persoon, onderneming of organisatie die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd ten voordele van de provincie Limburg.  De genomineerden zijn Luc Jeurissen van Trixxo uit Hoeselt, dat huishoudhulp en uitzendkrachten aanbiedt, de herbestemming van de Fordsite in Genk door de bedrijven H.Essers en Group Machiels en tenslotte (…) Lees het hele bericht

de-ramadan-zit-erop

De Ramadan zit erop

In de meeste gezinnen en families van moslims is het volop feest. Zij vieren het einde van de Ramadan, de vastenperiode. In de volksmond spreken ze van het 'suikerfeest' hoewel anderen liever de term 'ramadanfeest' horen. Al sinds gisteravond worden massaal familiebezoeken gebracht, het feest wordt drie dagen gevierd.

12-verwaarloosde-schapen-in-beslag-genomen

12 verwaarloosde schapen in beslag genomen

In het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum verblijven 9 schapen en 3 lammeren die eergisteren in beslag genomen zijn in Lommel. De dieren waren door de Vlaamse inspectiedienst Dierenwelzijn aangetroffen bij een 'veehandelaar', ze waren graatmager, hadden lange hoeven, een verwaarloosde vacht, ze hadden schurft en waren kreupel, ... één dier was zelfs al overleden. Volgens het VZOC was de eigenaar niet aan ziijn proefstuk toe wat dierenverwaarlozing betreft. 

mooov-2-weken-films-uit-diverse-landen

MOOOV: 2 weken films uit diverse landen

In The Roxy Theatre is vanavond het MOOV-filmfestival geopend. 14 dagen lang krijg je op negen locaties in Vlaanderen films uit heel de wereld te zien. In The Roxy Theatre is het programma uitgesmeerd tot 1 mei. Er wordt een 20-tal films vertoond, soms gekende prenten dan weer onbekende films van even onbekende regisseurs. Het gaat ook om uiteenlopende genres, van drama, thriller, avontuur, komedie tot documentaire. Allen hebben ze hun diverse herkomst gemeen.Vanavond was er de (…) Lees het hele bericht

bruno-s-foodcorner-komt-naar-boekt

Bruno's Foodcorner komt naar Boekt

Group Bruno komt met een Foodcorner naar Boekt, die wordt gebouwd achter het Shell-station in de Meylandtlaan. Het bestaande gebouw is daar onlangs gesloopt. Het zal de eerste vestiging zijn die niet aan een eigen tankstation is verbonden. Momenteel loopt de vergunningsaanvraag nog maar CEO Angelo Bruno hoopt volgend jaar zijn nieuwe vestiging te bouwen. Bruno's Foodcorner heeft nu een al enkele tientallen vestigingen bij benzinestations en in treinstations en is vooral gekend om zijn pizza's, broodjes en koffie. 

vandaag-gezien-451

Vandaag gezien

De problematiek van achtergelaten afval bij de glasbollen is al een oud zeer, maar heel wat lezers hebben vragen bij de situatie op het Koning Boudewijnplein. Na het afgelopen feestweekend zaten de glasbollen overvol, en zijn dus tientallen flessen langs de containers gezet. Vandaag zijn de glasbollen leeggemaakt ... maar de flessen - en ander glas - op de grond zijn achtergebleven. En moet iedereen nu weer naar iedereen wijzen?

bk-veldrijden-in-2025-wellicht-naar-heusden-zolder

BK Veldrijden in 2025 wellicht naar Heusden-Zolder

De kans is zeer groot dat Heusden-Zolder in januari 2025 de Belgische kampioenschappen veldrijden, op en rond Circuit Zolder, te gast krijgt. Het directiecomité van de wielerbond moet daarvoor in juni nog wel het licht op groen zetten, maar dat lijkt zo goed als zeker. De datum voor die organisatie was vrijgekomen en het schepencollege heeft gisteren de knoop doorgehakt om het naar hier te halen en dat in samenwerking met organisator Golazo. Het kampioenschap zou dan ook (…) Lees het hele bericht

jongeren-uit-heusden-zolder-gewond-in-hasselt

Jongeren uit Heusden-Zolder gewond in Hasselt

Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets aan Kempenhof in Hasselt zijn vanmorgen rond half 9 twee meisjes uit Heusden-Zolder lichtgewond geraakt. Ze zijn respectievelijk 16 en 17 jaar.

ondernemers-zijn-weer-een-stuk-energiebewuster

Ondernemers zijn weer een stuk energiebewuster

De gemeente, UNIZO Heusden-Zolder, Stebo en de middenstandsraad organiseerden woensdagavond in CC Muze een inspirerende infosessie over energie met vooral besparingstips. Met Alex Polfliet van het onafhankelijke energiestudiebureau Zero Emission Solutions (ZES) was een geknipte spreker uitgenodigd. Hij kon immers ook op concrete vragen rond duurzaam en energiezuinig ondernemen ingaan, wat verrijkend was voor vele aanwezigen. (foto's Wendy Vandeput)

dit-weekend-slim-controles-in-heel-limburg

Dit weekend SLim-controles in heel Limburg

Dit weekend houdt de politie in heel Limburg weer SLim-controles. Dat wil zeggen dat er zowel mobiele controles rondrijden als vaste posten worden opgesteld waar je kunt gecontroleerd worden op het gebruik van alcohol en drugs, maar tegelijk zijn er ook snelheidscontroles. Dat zal zaterdag en zondag ook in Heusden-Zolder het geval zijn, op de gemeente- en gewestwegen. Naast de lokale politie is ook de wegpolitie actief, vooral aan de op- en afritten van de snelwegen.

pasar-maakte-een-ochtendwandeling-op-de-teut

Pasar maakte een ochtendwandeling op De Teut

Pasar Heusden-Zolder begroette de lente met een ochtendwandeling op de Teut in Zonhoven.  Achteraf schoven 36 deelnemers aan voor een lekker ontbijt. (foto's Stefaan Bervoets)

femma-eversel-ontving-ook-oekraiense-vrouwen

Femma Eversel ontving ook Oekraïense vrouwen

Femma Eversel hield een lentefeest met 64 deelneemsters. Onder hen ook vier Oekraïense vrouwen die tijdelijk gehuisvest zijn in de pastorie van Eversel. Het feest stond  in het teken van 100 jaar Femma. Door corona kon die verjaardag immers in 2020 niet gevierd worden. Vrouwenrechten hebben een hele weg afgelegd mede dankzij heel wat sterke vrouwen, maar het werk is nog niet af. De maatschappij is ook diverser geworden zodat Femma er nu wil zijn voor alle vrouwen ongeacht hun achtergrond en overtuiging. (foto Rita Vanhove)

scooter-en-auto-in-beslag-genomen

Scooter en auto in beslag genomen

De politie heeft gisteren op Lindeman een scooter in beslag genomen die met niets in orde was. Dat gebeurde tijdens een controleactie van de verkeersdienst samen met twee agenten in opleiding. Daarbij ging extra aandacht naar de wijk Lindeman waar recent veel klachten waren over onveilig gedrag van bromfietsen. Aan de grens met Houthalen-Helchteren werd daar een gele scooter in beslag genomen die niet verzekerd of ingeschreven was. De bestuurder reed zonder helm en had niet het juiste rijbewijs. (…) Lees het hele bericht

hebad-nu-ook-kampioen-in-derde-liga-a

Hebad nu ook kampioen in derde liga A

Bij badmintonclub Hebad hebben ze alweer een nieuwe kampioen. Hebad 4G won gisteren zijn midweekwedstrijd bij De Nekker 1G (Mechelen) met 1-7. In het klassement kan Hebad niet meer bijgebeend worden en is dus zeker van de kampioenstitel in derde liga A en van promotie naar tweede liga. Zondag wordt nog een thuiswedstrijd tegen Dilbeek 1G afgewerkt en wordt er weer een feestje gebouwd. Het is niet duidelijk of de club ondertussen nog voldoende voorraad bubbels heeft ...

immo-marc-swevers-is-limburgse-gazelle-van-trends

Immo Marc Swevers is Limburgse Gazelle van Trends

Immokantoor Marc Swevers mag zich Limburgse Ambassadeur van de Trends Gazellen in de categorie 'kleine bedrijven' noemen. Elk jaar bekroont Trends de snelst groeiende bedrijven die een positieve invloed hebben op het ondernemersklimaat in hun regio. Voka – KvK Limburg ondersteunt de wedstrijd. “Ondernemingen die groeien zorgen voor welvaart en zijn beter gewapend voor de uitdagingen van morgen", zegt directeur Johann Leten van VOKA. De gazellen worden aangeduid door (…) Lees het hele bericht

ladies-circle-zolder-steunt-drie-goede-doelen

Ladies' Circle Zolder steunt drie goede doelen

Een feestelijk gebeuren vanavond in De Barrier in Houthalen want Ladies' Circle Zolder  rondde daar zijn werkingsjaar af met de machtsoverdracht  en een stevig steuntje aan drie goede doelen. Karen Achten is nu de nieuwe voorzitster. Zij dankte haar collega's - de club telt 22 actieve leden - samen hebben ze zich ingespannen voor de organisatie van verschillende activiteiten: Shop your Closet', de jaarlijkse LC Zolder Quiz, de verkoop van gin die door de (…) Lees het hele bericht

buitenspeeldag-op-bovy-was-een-megasucces

Buitenspeeldag op Bovy was een megasucces

De Buitenspeeldag die de gemeente Heusden-Zolder dit jaar opnieuw op Domein Bovy organiseerde, was een enorm succes. De goeie herinneringen aan vorig jaar en het mooie weer lokten een massa kinderen naar het domein. Die kregen dan ook een enorm aanbod voorgeschoteld: springkastelen in alle vormen en uitvoeringen,een ballenbad, oude en nieuwe spelletjes, zich laten schminken, knutselopdrachten, stappen over notenbaden, een behendigheidsparcours van de Vlaamse Wielerschool, ... ook de vaste speeltuin van Bovy was weer populair. En iedereen wilde met AAP en NEL op de foto. Het was voor alle kinderen - en de vele ouders die meekwamen - dan ook een meer dan geslaagde namiddag. (foto's Ann Jordens)

werkstraf-voor-aanval-en-bedreiging-van-politie

Werkstraf voor aanval en bedreiging van politie

Vier mannen uit Hasselt, Heusden-Zolder en Zonhoven zijn veroordeeld tot werkstraffen wegens geweld en smaad aan twee agenten van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad. Bij een incident op de parking van de Versuz - waar ze na een vechtparitj waren buitengezet - waren ze eind mei vorig jaar fel tekeer gegaan tegen de bijgeroepen politie. De agenten werden in de rug aangevallen, gestampt en geslagen. Daarnaast werden ze ook bedreigd en gekleineerd, zowel op de plek zelf, in de combi als op het (…) Lees het hele bericht

een-jaar-celstraf-voor-partnergeweld-1

Een jaar celstraf voor partnergeweld

Een man van 52 uit Heusden-Zolder is door de strafrechter in Hasselt veroordeeld tot één jaar effectieve gevangenisstraf en 400 euro boete wegens geweld op zijn partner. Hij moet ook een schadevergoeding betalen, die nog moet bepaald worden. Hij had in augustus vorig jaar de vrouw (33) mishandeld terwijl ze hun kindje van vijf maanden vasthield, het kind kwam met zijn hoofd tegen de muur terecht maar hield er buiten een blauwe plek niets aan over. De vrouw had schaafwonden en krassen op (…) Lees het hele bericht

in-t-weekend-geen-treinen-tussen-hasselt-en-mol

In 't weekend geen treinen tussen Hasselt en Mol

Het komende weekend rijden er geen treinen tussen Hasselt en Mol, de NMBS legt vervangbussen in die langs de verschillende stations passeren. Dat heeft te maken met de afbraak van de oude brug over de spoorweg aan de Koerselsesteenweg in Beringen. Die moet plaatsmaken voor een nieuwe brug, ook dat heeft te maken met de elektrificatie van de lijn Hasselt-Mol. Daarvoor wordt momenteel ook de brug over de spoorweg op 't Routeke, nabij de Schootstraat in Heusden verhoogd.

30-april-op-bartour-met-de-bus-langs-10-cafes

30 april: op Bartour met de bus langs 10 cafés

Op 30 april komt er een Bartour in Heusden-Zolder, zeg maar een kroegentocht met de bus. Het initiatief gaat uit van Bartours Belgium, een feitelijke vereniging die in verschillende gemeente een 'bartour' organiseert. Daarmee krijgt de lokale horeca een steuntje en beleven de deelnemers een leuke avond. Op zondag 30 april is het dus in Heusden-Zolder te doen. 4 autobussen rijden tussen 18 uur en 2 uur continu tussen de deelnemende cafés. Met je inkomkaart - 30 euro in (…) Lees het hele bericht

gemeenteraad-over-32-punten

Gemeenteraad over 32 punten

De OCMW- en gemeenteraad vergaderen op donderdag 27 april om 19 uur. De gemeenteraad bevat 32 punten. 10 daarvan hebben betrekking op de financiën van de kerkfabrieken. Verder gaat het om de aankoop van twee auto's voor de politie. De politie vraagt ook de toestemming voor de plaatsing en het gebruik van ANPR-camera's in Heusden-Zolder. De gemeenteraad moet advies geven aan het RuimtePact 2040 van de provincie en krijgt enkele grondzaken voorgeschoteld. De gemeente moet zich ook borg stellen voor een lening van Sport Centrum De Mangel voor de bouw van een nieuw complex en de aanleg van tennis- en padelterreinen op Helzold.

de-kijk-van-richie-965

De kijk van Richie

En Euromillions-pot is ook niet uitgegaan ...

belcar-endurance-maakt-zich-op-voor-nieuw-seizoen

Belcar Endurance maakt zich op voor nieuw seizoen

Nu donderdag heeft op Circuit Zolder de officiële testdag van de Belcar plaats. Op schema, want in het weekend van 13 en 14 mei tijdens het New Race Festival, start het nieuwe seizoen van het Belcar Endurance Championship. Nieuw daarbij is dat Sporza ieder raceweekend een samenvatting zal brengen en dat Philippe Godet de nieuwe sportieve leider is. Zoals bekend bestaat het uithoudingskampioenschap uit vijf wedstrijden op drie circuits en in verschillende (…) Lees het hele bericht

toekomst-telt-bezoekt-op-10-mei-voedselbossen

Toekomst Telt bezoekt op 10 mei voedselbossen

Voedselbossen, pluktuinen, forest garden, permacultuur, smuljungle, ...  zie je tegenwoordig overal in Vlaanderen verschijnen. Maar wat is het precies, hoe onderscheiden ze zich van elkaar, hoe werkt het en wat kun je er wel en niet van verwachten? Om op die en andere vragen een antwoord te zoeken, organiseert de burgerbeweging Toekomst Telt op woensdag 10 mei een daguitstap naar twee voedselbossen in Oost-Vlaanderen. Het is de bedoeling met alle geïnteresseerde inwoners (…) Lees het hele bericht

masters-of-speedway-opent-seizoen-op-helzold

Masters of Speedway opent seizoen op Helzold

In het laatste weekend van april opent SpeedwayClub Helzold zijn seizoen in het Helzoldstadion. Rijders uit liefst acht landen zullen strijden om de titel van 'Master of Speedway'. In het internationale veld zien we twee profrijders: de Brit Max Clegg - winnaar van de Gouden Helm 2017 - en de Deen Patrick Baek. Tsjechië wordt vertegenwoordigd door Patrik Linhart en Jan Hlacina en daarnaast zijn Nederland en Frankrijk goed (…) Lees het hele bericht

tip-van-de-bib-rosamund-lupton

Tip van de Bib: Rosamund Lupton

De bibmedewerkers raden ons deze week 'Drie uur' van Rosamund Lupton aan. Drie uur is 180 minuten of 10.800 seconden. Het kan een ochtend werken zijn, een bezoek aan het theater, een wandeling door een besneeuwd bos. Of een eeuwigheid wachten op nieuws, terwijl de seconden aftellen naar iets verschrikkelijks...

Korte inhoud

Op een koude winterdag wordt een vooruitstrevende Engelse school opgeschrikt door een brute gijzeling. De dader heeft aangekondigd dat drie uur na het eerste schot een bloedbad zal volgen. Wie is hij? Is hij alleen? En waarom heeft hij het juist op deze school gemunt? Terwijl de angstaanjagende waarheid stukje bij beetje aan het licht komt, tikt de klok meedogenloos door.

zaterdag-ook-familietocht-voor-kotk-aan-brandweer

Zaterdag ook familietocht voor KOTK aan brandweer

Tjsik Tjsak Volle Bak organiseert nu zaterdag weer een cyclotocht door Limburg en dat ten voordele van de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker. Ook nu liggen start en aankomst aan de brandweerkazerne in Heusden want de Hulpverleningszone Zuid-West ondersteunt het initiatief. Vorig jaar waren er 145 deelnemers die samen 15.725 km bij elkaar fietsten. Je kunt kiezen tussen verschillende trajecten: de strafsten kunnen kiezen voor een brandweerrit van 120 km met ongeveer (…) Lees het hele bericht

ook-niet-professionele-krijgen-steun-tegen-de-wolf

Niet-professionelen krijgen steun tegen de wolf

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de schutkring voor wolvenschade uitgebreid. Het gaat om de perimeter binnen de ruimere risicozone waarbinnen ook niet-professionele rundvee- en paardenhouders subsidies kunnen aanvragen voor wolfwerende maatregelen. De Vlaamse overheid voorziet subsidies voor veehouders die preventieve maatregelen nemen om hun vee tegen de wolf te beschermen. Het gaat om preventieve maatregelen om bestaande omheiningen wolfwerend te maken. Door de uitbreiding van de schutzone kunnen ook niet-professionele paarden- en rundveehouders uit Heusden-Zolder gebruik maken van subsidies voor wolfproof maatregelen. Voor zover bekend hebben de wolven tot nu toe één keer toegeslagen in Heusden-Zolder, toen zijn in 't Wiek alpaca's omgekomen. Binnenkort worden trouwens weer jonge wolven verwacht.

zondag-beeste-wijerwandeling-vanop-bovy

Zondag Beestige Wijerwandeling vanop Bovy

Op zondag 23 april organiseert Cultuur en Toerisme Heusden-Zolder een Beestige Wijerwandeling. Om 10 uur kun je met één van de gidsen op stap voor een wandeling tussen 4 en 8 km - afhankelijk van de deelnemers en de omstandigheden van de dag - en onderweg verneem je alles over het beestige heden en verleden van Domein Bovy en De Wijers. Deelnemen kan vanaf 12 jaar maar wel is het zo dat de wandeling gaat over zanderige en onverharde paden, en dus niet geschikt is voor (…) Lees het hele bericht

zolder-vroeger-en-nu-9

Zolder vroeger en nu

De ingang van de Schuttershofstraat vlak bij de kerk, is gekend door alle Zolderaren. Achter de huidige Bpost-Puls zien we nog een gedeelte van de oude gildezaal. In vroegere tijden stond op de hoek van Schuttershof de herberg “De Trepkes Op” waarvan Feelke Engelen en later Sooike Rogiers de uitbaters waren. Daar had ook de Sint-Hubertusgilde haar lokaal waar heel wat feesten zijn gehouden.  Vandaar komt ook de naam Schutterhof. Langs de herberg liep een pad omhoog naar de velden. “De Trepkes op” was tot ver in de omgeving bekend omwille van zijn druk bezochte kegelbaan. De kegelbaan lag langs het pad waar nu de weg ligt.

onderbroek-in-de-grond-om-bodem-te-testen

Onderbroek in de grond om bodem te testen

Met de campagne 'ONDERbroek ONDERgronds' roept  plattelandsvereniging Landelijke Gilden op om onderbroeken in de tuin te begraven en ze daar twee maanden te laten zitten. De vereniging wil zo het bodemleven en de bodemkwaliteit in Vlaamse tuinen onderzoeken. Michel Oyen zocht alvast een geschikte plek in zijn rozentuin voor de test. Op 10 cm diepte groef hij een onderbroek - 100% katoen - in.  Nu kunnen de bacteriën en ander bodemleven aan het werk gaan. Op 17 juni wordt het resultaat opgegraven. Hoe minder er overblijft, hoe meer leven in je bodem en dus hoe beter hij er aan toe is. Spannend afwachten.

vuilnisbak-in-brand-gestoken-in-boekt

Vuilnisbak in brand gestoken in Boekt

Aan de rotonde - ter hoogte van de frituur - langs de Meylandtlaan in Boekt stond vanmorgen even over half zes een vuilnisbak in brand. Het vermoeden bestaat dat dat het werk was van vandalen.

zo-klonk-los-chupitos

Zo klonk Los Chupitos

En voor wie echt wil overtuigd geraken van de muzikale kwaliteiten die Los Chupitos zondagavond in het MuzeCafé etaleerde op uitnodiging van be-MINE Blues ... serveert AfterMuzeClip ons enkele nummers uit het optreden. 

los-chupitos-brengt-mondharmonicafestijn

Los Chupitos brengt mondharmonicafestijn

De bluesliefhebbers worden tegenwoordig stikverwend in het MuzeCafé. Zondagavond was er weer een Sunday Blues Evening waarvoor deze keer Los Chupitos was uitgenodigd: 2 gasten uit het Brusselse die een bijzonder knap optreden ten beste gaven. Na de pauze haalden ze nog eens twee kennissen op het podium waardoor de jamsession zowaar op een mondharmonica-festival uitdraaide. (foto's Roman Martyka)

brons-voor-dames-van-pc-olympia

Brons voor dames van PC Olympia

 Op de terreinen van petanqueclub Olympia hadden gisteren de provinciale kampioenschappen doubletten plaats. De damesploeg van Olympia deed het daarin prima want Marleen Snyers en Ingrid Maes werden derde, goed voor brons in het kampioenschap.

de-kijk-van-richie-964

De kijk van Richie

Na een weekend vol Mustang Fever.

10-winnaars-van-paaswedstrijd-in-cite

10 winnaars van paaswedstrijd in Cité

Winkelcentrum Cité organiseerde als paasactie een kleurwedstrijd. Het werd een succes met een pak inzendingen en daaruit werden 10 gelukkige winnaars gehaald. Zij kregen een duoticket voor de binnenspeeltuin Tarzan & Jane in eigen gemeente. De meeste winnaars hebben ondertussen hun prijs afgehaald: Vinz Vanheel (Heusden-Zolder), Lavina De Boeck (Koersel), Elise Vanhove (Koersel), Huysmans Amerique (Heusden-Zolder), Hira Kahveci (Heusden-Zolder), Vandebroek Sterre (Schulen), Juliette Bertrand (Hasselt), Emiel Derijck (Tielt-Winge), Ella Marie (Heusden-Zolder) en Gielen Mila (Houthalen).

vijf-podiumplaatsen-voor-moed-en-volharding

Vijf podiumplaatsen voor Moed en Volharding

Moed en Volharding deed het ook prima op de tweede dag van de Limburgse kampioenschappen. Sienna behaalde een 3de plaats en Caprice werd mooi 4de. In de laatste wedstrijden deden de turnsters van de B10 het super met goud voor Emily-Willow en Noémie en zilver voor Asli en Julie. (foto's Lieze Vogels)

bolderberg-vierde-100-jarige-pater-jozef-schops

Bolderberg vierde 100-jarige pater Jozef Schops

De parochie Bolderberg heeft vandaag de 100ste verjaardag van pater Jozef Schops gevierd. Pater Schops woont nog steeds in een serviceflat in woonzorgcentrum Bocasa.  Daarbij waren ook zijn familie en medepriesters van Don Bosco present. De festiviteiten begonnen vanmiddag met een plechtige eucharistieviering in de Sint-Jobkerk, waaraan verschillende priesters deelnamen en dat opgeluisterd werd door het zangkoor van Bolderberg en Viversel. In de Witte Zaal volgde nadien een receptie en feestmaaltijd. De eeuweling werd overladen met felicitaties maar bleef er zoals steeds rustig bij. (foto's Roger Convents)

t-was-nog-te-koud-voor-een-boeken-en-platenmarkt

't Was nog te koud voor een boeken- en platenmarkt

Op de binnenkoer van Domein Bovy had vandaag de eerste editie van de platen- en boekenbeurs van dit seizoen plaats. Eerlijk gezegd, het weer was niet ideaal, niet voor de standhouders en ook niet voor de liefhebbers van een dergelijke markt. Gelukkig komen er nog kansen genoeg, elke derde zondag tot en met oktober. En de originaliteit in het aanbod was vandaag alvast veelbelovend. (foto's Roman Martyka)

vlammen-over-het-circuit-met-de-nieuwste-fietsen

Vlammen over het circuit met de nieuwste fietsen

Echte fietsfreaks laten zich niet afschrikken door koude. Ze waren dan ook present op het Grinta! Test Fest vandaag op Circuit Zolder. Het gespecialiseerde tijdschrift voor de fietser had 18 verschillende merken weten te strikken die hun nieuwste tweewielers op het circuit lieten testen. Vooral koersfietsen uiteraard, maar ook elektrische fietsen en zelfs elektrische moutainbikes. En tegelijk konden ze ook proeven van sportvoeding en -drankjes. Zeker welkom op een dag als vandaag. (foto's Roman Martyka)

massa-volk-voor-kleurrijke-stoet-van-slamridders

Massa volk voor kleurrijke stoet van Slamridders

Je kent de uitdrukking "Vijgen na Pasen", maar dat sloeg allerminst vandaag op de 42ste carnavalstoet van De Slamridders die door de straten van Heusden trok. Ondanks het behoorlijk gure weer was er een massale opkomst van het publiek. En ook de deelnemende wagens waren doorgaans van een meer dan behoorlijk niveau en de bijhorende groepen hadden zich mooi uitgedost. Prinsens Ines I en haar hofdame Linda konden dan ook samen met de rest van De Slamridders alleen maar vaststellen dat het goed was. En ook na de stoet bouwden ze nog een feestje. (foto's Julien Maebe)

kvv-wint-derby-tegen-anadol-1

KVV wint derby tegen Anadol

In de tweede provinciale B heeft KVV Heusden-Zolder de derby tegen FC Anadol gewonnen met 2-1.

hoepertingen-viert-titel-in-bolderberg

Hoepertingen viert titel in Bolderberg

In de tweede provinciale A van het voetbal won Hoepertingen met liefst 0-6 bij Bolderberg FC. Tristesse dus bij de thuisploeg die al langer weet dat ze degradeert maar volop feest bij Hoepertingen dat zijn kampioenstitel mocht vieren in Bolderberg en dat deed met veel ambiance en vuurwerk. 

thuiswinst-voor-sk-heusden-06

Thuiswinst voor SK Heusden 06

In de vierde provinciale van het voetbal heeft SK Heusden 06 zijn thuiswedstrijd tegen Amandina VC Schakkebroek gewonnen met 2 - 1.

zolder-b-is-kampioen-in-tweede-provinciale-1

Zolder B is kampioen in tweede provinciale

In het basketbal heeft KBBC Zolder B een ruime overwinning behaald tegen Maasmechelen, het werd 86-59. Daarmee is Zolder B twee wedstrijden voor het einde van de play-ups al zeker van de titel in tweede provinciale. De club speelt daarmee zowel in eerste als tweede provinciale kampioen. (foto Roger Maesen)

stroompanne-in-heusden-1

Stroompanne in Heusden, is opgelost

Een deel van Heusden zit momenteel zonder stroom. Wat de oorzaak van die stroomonderbreking is, is nog niet duidelijk, maar het gaat blijkbaar om ettelijke straten te oordelen aan de meldingen die we binnenkrijgen. Fluvius is op de hoogte van het probleem. UPDATE Ondertussen is grotendeels duidelijk welke straten getroffen zijn. Het gaat in het totaal om een kleine 30 straten, van in Heusden-Centrum, via Hal tot in Berkenbos. Fluvius heeft een overzicht gepubliceerd, maar ondertussen kregen we ook melding uit andere straten in dezelfde buurten.  Alleszins gaat het ook om delen van Koerselsebaan, Brugstraat, Koolmijnlaan, Pastoor Paquaylaan en zijstraten ervan.  Na ongeveer drie kwartier was het euvel hersteld en was er zo goed als overal weer elektriciteit. 

dag-twee-van-mustang-fever

Dag twee van Mustang Fever

Vandaag kun je in de Schaapsweg en omgeving terecht op dag twee van Mustang Fever. Ook nu weer staan honderden Mustangs te blinken en laten zich de bewonderende blikken welgevallen. (foto's Roman Martyka)

moed-en-volharding-presteerde-uitstekend

Moed en Volharding presteerde uitstekend

In de laatste provinciale wedstrijd van het seizoen hebben de meisjes van turnclub Moed en Volharding zich in positieve zin laten opmerken. Maya behaalde een tweede plaats, Kioma werd vierde, Maite en Jenna eindigden negende en tiende. In de tweede wedstrijd werd Vonne Limburgs kampioen, Kyara en Manou eindigden vierde en vijfde. In de B16+ zette Lyana zaterdagavond een knappe wedstrijd mee en toonde zich de vijfde beste van Limburg.

de-kijk-van-richie-963

De kijk van Richie

Weinigen weten het nog maar vandaag is het Beloken Pasen, de afsluiting van de paasperiode. 

exclusieve-juweeltjes-op-mustang-fever

Exclusieve juweeltjes op Mustang Fever

Liefhebbers van Mustangs en van knappe auto's tout court konden zich vandaag alvast de ogen uitkijken tijdens dag 1 van Mustang Fever. De Schaapsweg en de omringende straten stonden helemaal vol met oude en nieuwe Mustangs uit heel het land en de buurlanden. Dit jaar gaan extra aandacht naar de "wrapped" cars, de Mustangs die een extra laagje hebben gekregen ter decoratie of vervolmaking van het beeld dat de eigenaar er van heeft. Later deze namiddag vertrokken de meeste wagens (…) Lees het hele bericht

heusden-live-komt-langzaam-op-gang

Heusden Live komt langzaam op gang

Licht, kleur en geluid is er alleszins genoeg zo vroeg op de avond. Nu nog wat meer volk en ambiance om Heusden Live op gang te brengen, de proloog die De Slamridders organiseren aan de vooravond van de carnavalstoet. (foto's Julien Maebe)

geen-goals-in-rp-products-wieze-boys-b

Geen goals in RP Products-Wieze Boys B

Op de slotspeeldag van de competitie in het bedrijfsvoetbal eindigde de derby tussen RP Products en Wieze Boys A op een scoreloos gelijkspel, 0-0 dus. Die van Wieze Boys A konden in de kantine blijven door het forfait van UD Barcelona. 

als-echte-carnavalisten-op-een-wagen

Als echte carnavalisten op een wagen

Na de kinderparty in de feesttent werden de aanwezige kinderen door De Slamirdders getrakteerd op een rondrit door het centrum met een echte grote carnavalswagen. Moet het nog gezegd dat dat voor velen een enorme belevenis was? (video en foto's Julien Maebe)

kindercarnaval-is-in-volle-gang

Kindercarnaval is in volle gang

Het carnavalsweekend van De Slamridders is in volle gang. Zaterdagnamiddag is het aan de kinderen. Zij beleven in de feesttent op het Willibrordusplein hun eigen party, met kinderdisco waarop ze aan het dansen gaan en het nodige lekkers. En de carnavalswagen staat klaar voor een exclusieve rit. Alaaf. (foto's Julien Maebe)

veel-volk-op-iftar-in-selimiye-moskee

Veel volk op iftar in Selimiye-moskee

Er was veel volk opgedaagd voor de iftar in de feestzaal van de Selimiye-moskee vrijdagavond. Inwoners, mensen uit het verenigingsleven en traditiegetrouw ook een aantal politici. De aanwezigen werden toegesproken door voorzitter Erkan Konak en burgemeester Mario Borremans. De imam sprak een gebed uit waarna de aanwezigen samen de vasten braken en de iftarmaaltijd gebruikten. (foto's Stephan Volders)

vandaag-gezien-450

Vandaag gezien

Denken met een bochtje ...

hebad-2h-laat-titel-extra-glansen

Hebad 2H laat titel extra glanzen

In het badminton was Hebad 2H al kampioen in 1ste Provinciale, maar het heeft vrijdagavond zijn titel en promotie extra glans gegeven met een 0-8 winst uit bij De Bokkerijder 2H in Overpelt.

europese-premiere-van-nieuwe-mustang-op-fever

Europese première van nieuwe Mustang op Fever

Zoals we al eerder aankondigden worden morgen en zondag de Schaapsweg en omgeving ingenomen door de 21ste editie van Mustang Fever. Mustang Fever is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationaal gebeuren waarvoor heel wat liefhebbers een lange autorit over hebben. Dit jaar staan de 'wrapped' Mustangs centraal, maar ook gerestaureerde oldtimers, Shelby's, GT's ... zeg maar alles van 1964 tot vandaag. Vele honderden wagens in het totaal. En moedergroep Ford zal er ook in Europese première de Mustang 7th Generation tonen, die krijgt een plaatsje in de showroom van Adelbert Engler. Voor de rest is er animatie, muziek, foodtrucks, ... de toegang is gratis.

chiro-berkenbos-houdt-weer-fiesta-mexicana

Chiro Berkenbos houdt weer Fiësta Mexicana

De leidingsploeg van Chiro Berkenbos organiseert dit jaar opnieuw een Fiësta Mexicana en knoopt daarmee aan bij een oude traditie.  Afspraak op zaterdag 13 mei vanaf 17 uur. Dan gaan de poorten van de chiroterreinen open voor steengoeie muziek,  toffe ambiance en zeemzoete cocktails … maar je kunt ook ook aanschuiven voor de Mexican Barbacue. Inschrijven daarvoor tot en met 30 april via www.chiroberkenbos.com/fiestamexicana.  Er is ook heel wat animatie, onder meer om te starten een  kinderdisco voor de jongste bezoekers.  Zij testen alvast de dansvloer voor het optreden van het muzikale duo Phil & Kim.  Met een repertoire van de beste hits van vroeger en nu doen ze de vlam in de pan slaan. Het eindigt heel bijzonder met silent disco battle.  

en-zo-klonk-het-concert

En zo klonk het concert ...

AfterMuzeClip biedt ons ook weer een montage van het concert van VooDoo Twinz & The Patricks, die in beeld en klank de sfeer weergeeft van donderdagavond in het MuzeCafé. 

voodoo-twinz-the-patricks-2-uur-stomen

VooDoo Twinz & The Patricks: 2 uur stomen

Move2Blues bracht donderdagavond VooDoo Twinz & The Patricks naar het MuzeCafé. Vier Limburgers op het podium die samen stomende Chicagoblues produceren en via John Lee Hooker naar rockfunk en boogie beats evolueren, ... Een stevige set van twee uur, de toeschouwers - van wie een deel van een eind weg kwam - beklaagden het zich geen minuut. (foto's Roman Martyka)

vandaag-gezien-449

Vandaag gezien

Jan Leijskens ging op jacht naar lentebloemen en trof onder meer paarse dovenetel, de sleedoorn, de helleborus, de kievitsbloem en de sleutelbloem.

2-pk-s-komen-in-juni-weer-naar-ubbersel

2 pk's komen in juni weer naar Ubbersel

Het is nog een tijdje wachten maar dit jaar komt er opnieuw een 2 pk- meeting in Heusden-Zolder: van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni op de terreinen van schuttersgilde Sint-Hubertus aan de Kanaalweg. Vanaf vrijdag 12 uur worden de bestuurders met hun 'geitjes' verwachten en kunnen ze hun tenten opzetten. 's Avonds is er ambiance met de huis-dj. Zaterdag is er vanaf 13 uur een rondrit met de bolleke-pijl techniek. Om 2 uur treedt Flashback op, waarna de huis-dj het (…) Lees het hele bericht

erkan-konak-is-voorzitter-van-diyanet-van-belgie

Erkan Konak is voorzitter van Diyanet van België

Heusdenaar Erkan Konak is verkozen tot voorzitter van Diyanet van België, dat is de koepelorganisatie die meer dan 60 moskeeën in ons land groepeert en daarmee de belangrijkste overkoepelende organisatie van Turkse moskeeën is. Erkan Konak is al langer voorzitter van de Selimiye-moskee in de Valentinusstraat. Hij wordt door de media geregeld opgevoerd om toelichting te geven bij onder meer zaken rond de Islam en moskeeën. Hij wil van de Diyanet een organisatie maken die in België geworteld is. 

arteloo-stelt-dit-weekend-foto-s-tentoon

ArteLoo stelt dit weekend foto's tentoon

Van14 tot 16 april houdt ArteLoo een fototententoonstelling in CC Het Loo in Tessenderlo. ArteLoo is een vereniging voor fotografie inTessenderlo, één van hen is onze fotograaf Dirk Dekens die onder meer bovenstaande foto tentoonstelt. De leden van ArteLoo komen tweewekelijks op donderdagavond samen in Het Loo  om hun afgedrukte foto's te bekijken en te beoordelen. Fotobesprekingen zijn de kernactiviteit, ze doen dat open, kritisch maar vooral (…) Lees het hele bericht

musart-brengt-kunst-en-muziek-samen

Musart brengt kunst en muziek samen

Op 21 en 22 april heeft in CC Muze 'Lights on, Lights off' plaats. Donker-licht, luid-zacht, kleur-zwartwit, in de spotlights …of net niet? Met dat thema als inspiratiebron gingen de leerlingen beeld en muziek van Musart, de kunstafdeling binnen Kindsheid Jesu, twee jaar geleden creatief en muzikaal aan de slag. Architectuur, fotografie en film, grafisch ontwerp, interieurdesign, driedimensionaal beeldend werk, tekeningen en schilderijen staan in de spotlights tijdens deze expositie. (…) Lees het hele bericht

samana-zolder-centrum-vierde-pasen

Samana Zolder-Centrum vierde Pasen

 In de Jogem organiseerde Samana Zolder-Centrum vandaag zijn paasfeest. Daar waren 110 leden naartoe gekomen. In een kleurrijk versierde zaal, werd even stilgestaan bij het paasgebeuren.  Nadien werd een broodmaaltijd geserveerd met als toetje een paasgebakje. Voor de aanwezigen ook een gelegenheid om eens bij te praten. (foto's Lode Beylemans)

motoragent-gewond-bij-botsing

Motoragent gewond bij botsing

Een politieagent op de motor van de zone Heusden-Zolder is deze voormiddag betrokken geraakt bij een aanrijding met een auto. Dat gebeurde op het kruispunt van de Veenderweg en de Schomstraat. De agent kwam ten val, hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

zondag-start-de-boeken-en-vinylmarkt-op-bovy

Zondag start de Boeken- en Vinylmarkt op Bovy

Zoals we al eerder aankondigden gaat de Boeken- en Vinylmarkt op domein Bovy opnieuw van start. Nu zondag van 10 tot 17 uur vindt de eerste editie plaats en dat zal zo zijn elke derde zondag van de maand tot en met oktober. Op vraag van tal van boeken- en platenliefhebbers, die op zaterdag vaak huishoudelijke klussen klaren, werd beslist om het evenement van zaterdag naar zondag te verplaatsen. De standhouders kunnen hun waren uitpakken vanaf 8 uur ’s morgens. Het publiek is welkom vanaf 10 uur. (…) Lees het hele bericht

het-parcours-van-de-carnavalstoet-zondag-1

Het parcours van de carnavalstoet zondag

Nu zondag trekt de carnavalstoet van De Slamridders door de straten van Heusden. De reclamestoet start om 14.11 uur in de Kapelstraat, waarna de deelnemende groepen vanop het Koning Boudewijnplein aansluiten. Het traject verloopt via Kapelstraat, Sint-Jansstraat, Veenderweg, Sint-Jansblok, Guido Gezellelaan, Pastoor Van Mierlolaan, Sportalaan, Mispad, Max van Melbeekstraat, JM Huybrechtsstraat, Kruiswegstraat, Brugstraat, Sint-Willibrordusplein, Pastorijstraat en zo ontbinding op het Koning Boudewijnplein. Nadien is er nog ambiance in de feesttent op het Willibrordusplein. 

verlies-voor-hebad-3h

Verlies voor Hebad 3H

In het badminton moest Hebad 3H dinsdag aantreden voor een avondwedstrijd tegen Dibad 3H. Na tal van spannende matchen werd het toch een 6-2 nederlaag voor het team van Hebad.

de-kijk-van-richie-962

De kijk van Richie

Het ene verdwijnt al wat sneller dan het andere ...

illegale-schapenslacht-en-geketende-uilen

Illegale schapenslacht en geketende uilen

Alsof het door de lenteperikelen in de natuur nog niet druk genoeg is, krijgt het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum er nog een pak werk bovenop door illegale activiteiten. In Mol moesten in opdracht van de politie vier in beslag genomen schapen worden opgehaald. Voor drie andere schapen kwam de hulp te laat, ze waren letterlijk een kopje kleiner gemaakt

In Laakdal moest het VZOC vier uilen ophalen die de politie in beslag nam. Het gaat (…) Lees het hele bericht

villa-zwart-goud-verhalen-over-kool-en-kanaries

Villa Zwart Goud: verhalen over kool en kanaries

Villa Zwart Goud, de vroegere directeursvilla recht tegenover de mijn van Zolder, is omgedoopt tot een boutique restaurant, dat de beleving extra in de verf zet door straffe verhalen. Die verhalen zijn deels geïnspireerd op herinneringen van Mathilde Sas, van 1948 tot 1955 inwonende dienstmeid in de directeursvilla. Mathilde wordt morgen 95 maar de herinneringen aan die tijd zijn nog springlevend, zeker als het gaat om de eerste kus aan het poortje met haar (…) Lees het hele bericht

macrame-maken-tijdens-beren-tienerkamp

Macramé maken tijdens Beren-tienerkamp

 Na het eerste paaskampje van Het Berenhuis, wordt deze week voor de eerste keer een tienerkampje georganiseerd.  De kinderen die zes jaar geleden voor het eerst deelnamen aan een kamp, zijn intussen immers tieners. En ook zij spelen samen met de buren van het DAC ('t Weyerke). Vandaag leerden de kinderen macramé maken, deskundig begeleid door de zorggebruikers van het DAC. (foto's Gerlinde Gilissen)

meer-paardeneigenaars-in-de-problemen-door-kosten

Meer paardeneigenaars in de problemen door kosten

De crisis zorgt ervoor dat alsmaar meer paardenbezitters hun dieren niet meer kunnen verzorgen. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum, zoals bekend een erkend opvangcentrum voor paarden, moet al enkele jaren meer en meer verwaarloosde paarden opvangen. "Meestal ging het om eigenaars zonder job of met weinig middelen", weet Rudi Oyen. "Maar nu krijgen we alsmaar meer vragen van eigenaars uit de middenklasse die het financieel niet meer aankunnen om hun paarden - vaak meerdere dieren - te geven wat ze nodig hebben." Ze contacteren dan het VZOC maar daar kunnen ze alleen maar paarden opnemen die in beslag zijn genomen. Lees heel het verhaal op VRTNWS.

3-000-boete-niet-betaald-auto-kwijt

€ 3.000 boete niet betaald, auto kwijt

De politie van Heusden-Zolder hield vandaag een controle samen met de Vlaamse belastingdienst. Daarbij werd 9.777 aan openstaande schulden geïnd. Daarnaast werd één wagen getakeld omdat de eigenaar zijn openstaande boete van bijna € 3.000 euro niet kon betalen. 879 bestuurders moesten blazen, slechts één had teveel gedronken. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Eén bestuurder, een man van 25 uit Beringen, testte positief op cannabis. Ook zijn rijbewijs is meteen voor 15 dagen ingetrokken. Er zijn nog bijkomende pv's gemaakt: drie kinderen zaten los in de auto, 9 bestuurders droegen hun gordel niet en 1 voertuig reed met kale banden.

tip-van-de-bib-jacqueline-wilson

Tip van de Bib: Jacqueline Wilson

Deze week stelt Lieselotte van de bib ons 'De getatoeëerde mama' van Jacqueline Wilson voor

Korte inhoud

Op haar verjaardag deed goudsbloempje weer vreselijk raar...

Ik vind goudsbloempje de slimste en mooiste mama in de hele wereld. Ze zit helemaal onder de tatoeages - voor haar verjaardag liet ze nog een nieuwe zetten. De meeste mensen vinden haar een slechte moeder. Zelfs mijn grote zus wordt boos als ze vergeet om inkopen te (…) Lees het hele bericht

zolders-taalgebruik-16

Zolders taalgebruik

Ich hém e koot i men koos, zoe gruut as mùrrege den hielen daach. Ik heb een gat in men kous, zo groot als morgen de hele dag. 

piepkleine-vosjes-in-opvangcentrum-opgevangen

Piepkleine vosjes in opvangcentrum opgevangen

In het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum kunnen momenteel twee piepkleine jonge vosjes op de beste zorgen rekenen. En dat piepklein mag je letterlijk nemen, ze zijn amper een hand groot. Ze werden dit weekend in Averbode gevonden en zijn daar door een medewerkers opgehaald. Ze laten zich hun verzorging duidelijk welgevallen. 

op-slotdag-belgen-op-hoogste-schavotje

12 Belgen op het podium, ook Kyan Swerts

Vandaag was het wat minder druk langs de BMX-track op Circuit Zolder. Er werd nog een deel van Round 4 van de Europacup afgewerkt, dus een deel van de rijders en hun entoerage was al vertrokken en ook het weer was minder dan de voorbije dagen. Dat lieten uiteraard de rijders niet aan hun hart komen die nog streden voor de podiumplaatsen in de finales. Femke Verelst zorgde in ieder geval voor een Belgisch hoogtepunt door de finale bij de Cruisers Women te winnen. Bij de cruisers heren 17-29 jaar deed Robbe (…) Lees het hele bericht

wieze-boys-a-verliest-de-bekerfinale

Wieze Boys A verliest de bekerfinale

Het heeft niet mogen zijn voor Wieze Boys A, het heeft de bekerfinale tegen Century Hasselt verloren met 2-1. Op zich niet te verbazen, de kampioenen in het bedrijfsvoetbal zijn dit seizoen zowat onklopbaar. Maar toch leek er voor de ploeg uit Boekt lange tijd meer in te zitten. In de eerste helft was Wieze Boys A voetballend veel beter en het stond bij de rust dan ook terecht 0-1 voor. In de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Maar de (…) Lees het hele bericht

baseballtornooi-helft-van-de-trofeeen-naar-boekt

Baseballtornooi: helft van de trofeeën naar Boekt

De helft van de trofeeën van het baseballtornooi gaan mee naar Boekt. Dat is in de late namiddag gebleken tijdens de prijsuitreiking. Schepen van Jeugd Dirk Schops mocht verschillende ploegen van Boekt naar voor roepen. Bij de meisjes won Chiro Boekt en werd Chiro Zolder tweede. De fairplay trofee ging naar Scouts Eversel. Bij de jongens was de overwinning voor de leiding van Chiro Boekt, tweede werd de oud-leiding van diezelfde groep. De aspi-jongens van Zolder wonnen de fairplay.

enthousiasme-van-baseballspelers-en-hun-supporters

Enthousiasme van baseballspelers en hun supporters

Op de jeugdterreinen in Eversel had vandaag het tradtionele baseballtornooi voor de jeugdverenigingen van Heusden-Zolder plaats. Vanaf deze morgen bekampten jongens-en meisjesploegen elkaar. Af en toe werd er al eens langs geklopt, maar dikwijls kliefde het balletje ook door de lucht na een rake slag. Het enthousiasme langs het terrein was heel de dag groot en uiteraard werd er ook stevig verbroederd en verzusterd. (foto's Ann Jordens)

iftar-avond-bij-the-voice-of-art

Iftar avond bij The Voice of Art

The Voice of Art hield zijn jaarlijkse iftar diner in het eigen lokaal aan het station van Zolder. Traditiegetrouw wordt het eten muzikaal opgeluisterd. Daarvoor zorgden muzikanten als Serdar Kaynak, Özgür Kahraman en Süvari Öztürk die speciaal vanuit Rotterman was afgekomen. The Voice of Art geeft zowel aandacht aan de Ramadan als aan de Muharrem, die de vastenmaand van de alevieten is. Overigens bestaat  de vzw The Voice of Art dit jaar 10 jaar en zal dat op 17 juni in het MuzeCafé vieren met een avond vol muzikale verrassingen. (foto's Ramazan Bel)

de-kijk-van-richie-961

De kijk van Richie

De dag na de hel ....

6-belgen-op-het-podium-op-tweede-dag

6 Belgen op het podium op tweede dag

Het was opnieuw een succesvolle dag voor de Europacup BMX bij Circuit Zolder met een pak toeschouwers en spannende races. We moesten wel een tijdje wachten op de eerste Belgische podiumplaats in de finales maar Dieter Brouns veroverde zilver bij de heren juniores. Bij de mannen elite was er opnieuw een sterke Ruben Gommers die ons land brons bezorgde. Later vandaag knalde Jayden de Locht naar brons in de finale van de boys 13. Elias Hellebooge deed daar zilver bovenop bij de 14-jarigen. Gejuicht werd er ook om de zilveren plak van Joffrey Wouters bij de mannen boven 25 en Bo Van Tiggel rondde af met brons bij de dames boven 17. Het waren vooral de Nederlanders en ook de Britten die vandaag erg succesvol waren. (foto's Dirk Dekens)

the-locals-zijn-nog-lang-niet-uitgezongen

The Locals zijn nog lang niet uitgezongen

In La Baracca kregen de medewerkers van The Night of The Locals een feestje aangeboden, want Zolders rockfestival draait uiteraard volledig op vrijwilligers. En het verhaal is nog lang niet ten einde. Er komt opnieuw een zomereditie bij café te Kuipke en vervolgens mag iedereen 27 januari 2024 in zijn smartphone aankruisen, want dat is het volgende rendez-vous voor de Locals-liefhebbers. (foto Tony Sempels)

vandaag-gezien-448

Vandaag gezien

Ondanks het feit dat de bouwleningen het duurst zijn in enkele jaren, is de familie mees volop bezig met haar eigen  woning recht te trekken. Op het eerste gezicht opteren ze ook voor duurzame materialen. Wedden dat gezinsuitbreiding niet lang op zich laat wachten? (foto Christina Put)

wachten-op-belgische-medailles

Wachten op Belgische medailles

Ook deze voormiddag en vanmiddag zijn al een heleboel finales afgewerkt op de BMX-track, deze keer voor de volgende manche van de Europacup. De Belgen hebben tot nu toe helaas nog geen podiumplek kunnen veroveren, maar dat kan later vandaag of morgen nog gebeuren. De Nederlanders daarentegen zijn weer geregeld aan het feest met overwinningen voor Meredith van der Haar (girls 15/16), Jasion Noordam (heren juniores) en Renske Van Santfoor (women under 23). De Lithouwser Kristersl Apers won bij de boys 15/16 en de Britse Betsy Bax bij de dames juniores. (foto's Dirk Dekens)

paaseierenraap-in-de-blauwe-wijk

Paaseierenraap in de Blauwe Wijk

Op uitnodiging van het bestuur van de vzw Blauwe Wijk stormden de jongste inwoners vandaag allemaal naar de tuin van Anna Bosmans in de Nieuwstraat want daar had de paashaas met kwistige hand eieren in het rond gestrooid. Toen de haas zelf ook opdook werd meteen het startschot gegeven voor de paaseierenraap. Nadien werd de buit netjes verdeeld. (foto Tony Sempels)

vrolijke-pasen

Vrolijke Pasen

Het weer is ook op zijn paasbest, maak er dus maar een mooie Pasen van. 

de-kijk-van-richie-960

De kijk van Richie

't Is Pasen.

de-heidegalm-spreidt-haar-veelzijdigheid-tentoon

De Heidegalm spreidt haar veelzijdigheid tentoon

Voor een goed gevulde Muzeschouwburg gaf de Koninklijke Harmonie De Heidegalm zaterdagavond een fel gesmaakt jaarconcert. Onder de noemer Phoenix Ascending werden de moeilijke stukken niet uit de weg gegaan en in het tweede deel werd het werk van de Beatles aangesneden. Knap uitgevoerd allemaal. (foto's Ann Jordens)

7-belgische-medailles-op-eerste-dag-europacup

7 Belgische medailles op eerste dag Europacup

Het talrijke publiek op de BMX-track kreeg waar voor zijn geld vandaag. Ideale weersomstandigheden en enkele duizenden renners die er een felle strijd van maakten. Zo fel dat heel wat deelnemers onzacht kennismaakten met de track. Even moesten de koersen onderbroken worden omdat de beschikbare ambulances onderweg waren. Maar dat hoort nu eenmaal bij een pittige en intense sport als BMX waar in enkele tientallen seconden over winst of verlies wordt beslist. Bij de heren elite won de Brit Quilan Isidore de finale (…) Lees het hele bericht

massa-volk-op-eerste-dag-europacup-bmx

Massa volk op eerste dag Europacup BMX

De eerste dag van de Europacup BMX op Circuit Zolder was al meteen een voltreffer. Er was een pak volk naar de BMX-track afgezakt. De tribunes zaten vol en ook op de andere beschikbare plaatsen hadden de supporters een plekje uitgezocht. Ondertussen konden ook de stands met materiaal, kleding en andere attributen op heel wat belangstelling rekenen. Er werd gekozen en gepast, zo kregen enkele piepjonge BMX-ers in spé er hun eerste pakje, zoals de echten. (foto's Dirk Dekens)

vandaag-gezien-447

Vandaag gezien

Na de maartse buien en in afwachting van de aprilse grillen, lonkt de lente en staan de perenboom en de magnolia's in volle bloei. (foto's Julien Maebe)

paaseieren-voor-bewoners-en-personeel-in-rusthuis

Paaseieren voor bewoners en personeel in rusthuis

Bestuursleden van Vlaams Belang brachten een bezoek aan de verschillende woonzorgcentra in Heusden-Zolder om de bewoners en het personeel een vrolijk Pasen te wensen. Ze brachten voor iedereen feestelijk verpakte paaseitjes mee. 

geen-evidente-op-en-afrit-van-t-routeke

Geen evidente op- en afrit van 't routeke

Zoals bekend wordt de spoorwegbrug op het fietsroutenetwerk momenteel aangepast voor elektrische treinen en is daardoor het 'routeke' onderbroken.  Maar de combinatie van de onverharde afdaling met het slechte weer van de afgelopen tijd maken van de tijdelijke op- en afrit een kruising tussen Parijs-Roubaix en een cyclocross. Geen sinecure dus, noch voor iemand met een koersfiets, noch voor een kinderfiets of een minder mobiele.  De fietsersbond stelt voor dat fietsers op het (…) Lees het hele bericht

paashaas-op-ronde-in-winkelcentrum-cite

Paashaas op ronde in winkelcentrum Cité

De paashaas is vandaag op ronde in winkelcentrum Cité. En hij stopt iedereen - jong en minder jong - wat eitjes in de hand.

de-kijk-van-richie-959

De kijk van Richie

Stille Zaterdag in het hoenderhok. 

vandaag-gezien-en-geroken

Vandaag gezien (en geroken)

Een container op het gemeenterrein bij Helzold heeft de aandacht getrokken van menig wandelaar en fietser. De container zat overal met dierlijk afval: hij puilde uit van everzwijnenhuid en benen die er zichtbaar utistaken. Naast het minder fraaie zicht verspreidde de container ook een onsmakelijke geur. Leden van duivenclub De Snelle Duif, die er hun clubhuis hebben, zeggen dat ze al langer klachten hebben over geurhinder. (foto Danny Wendelen)

de-bmx-ers-staan-vandaag-al-op-scherp

De BMX-ers staan vandaag al op scherp

Vandaag is er al volop getraind voor de Europacup BMX op de bmx-track bij Circuit Zolder en 't is duidelijk dat de rijders er de komende dagen weer snelle races gaan van maken waarbij ze elkaar geen duimbreed zullen toegeven. Vandaag kwamen er daardoor al enkelen behoorlijk ten val. Het is ook uitkijken hoe onze Belgische rijders het er in dit internationale gezelschap, onder wie enkele Europese, olympische en wereldkampioenen zullen van afbrengen. (foto's Dirk Dekens)

kersvers-nummer-van-sara-w-al-ontdekt-door-spotify

Kersvers nummer van Sara W al ontdekt door Spotify

Sara Wehenkel zette begin februari haar eerste stappen als singer-songwriter en bracht tot nu toe 2 nummers uit onder de artiestennaam 'Sara W'. Dat zingen kwam niet out of the blue want ze zong jaren in een koor, zorgde onder voor muziek en zang op huwelijken, ... Maar nu bracht ze dus eigen nummers uit, waarbij vooral 'My Soul' al meteen op een goed onthaal kon rekenen. Het is al gedraaid op de Zweedse en Britse radio. Gistenavond werd Sara ook door Spotify (…) Lees het hele bericht

toekomst-telt-hield-filosofisch-cafe

Toekomst Telt hield filosofisch café

Leden van de burgerbeweging Toekomst Telt volgden samen een filosofisch café. Thema’s die aan bod kwamen waren maatschappelijke rol binnen de politieke wereld, participatie als burgers, bijdrage aan een rechtvaardige samenleving en zorg dragen voor de toekomst. Enrico (zelf lid van TT) leidde de avond in goede banen.

akkermennekes-dansen-op-paasfeest-van-samana

Akkermennekes dansen op paasfeest van Samana

Samana-Berkenbos hield een paasfeest waarvoor een 75-tal leden opdaagden. Pater Frans ging voor in een viering die Palmzondag en Pasen combineerde en waarin ook palmtakjes werden gewijd. De Akkermennekes, volksdansgroep van eigen bodem, bracht een origineel Breugel-optreden, waarbij de aanwezigen uitgenodigd werden om mee te dansen.  Plezier ten top. Er volgde nog een warme hap en iedereen trok later huiswaarts met een kaart en palmtakje. (foto’s Lieve Claes)

muze-steeds-meer-decor-voor-try-outs

Muze steeds meer decor voor try-outs

Met 'My Olympus" deden Sara Gilis en Jeff Herr donderdagavond een try-out in CC Muze. Ze doken er muzikaal onder in de Griekse mythologie op zoek naar een aantal sterke vrouwen. Voordien had Egel het publiek al opgewarmd in het MuzeCafé. (foto's Ann Jordens)

viertal-stal-94-elektrische-fietsen

Viertal stal 94 elektrische fietsen

De politie Carma heeft een bende opgedoekt die verdacht wordt van de diefstal en verkoop van liefst 94 elektrische fietsen. Het gaat om vier personen onder wie een vrouw van 40 uit Heusden-Zolder en verder drie jongemannen uit Bocholt, Peer en Hamont-Achel. In november vorig jaar ontdekte de eigenaar van een fietsenhandel in Kleine-Brogel dat na een levering verschillende elektrische fietsen uit het magazijn waren verdwenen en vervolgens online te koop werden aangeboden. Politie (…) Lees het hele bericht

nog-geen-beslissing-over-rechtszaak-dylst-en-co

Nog geen beslissing over rechtszaak Dylst en co

Er is vandaag nog geen beslissing genomen door de raadkamer over het al dan niet doorverwijzen van Michel Dylst en co naar de rechtbank. Zoals bekend loopt al sinds september vorig jaar een onderzoek tegen de voormalige voorzitter van de KS-Vriendenkring naar de verduistering van gelden van die vriendenkring. Er is nu sprake van ongeveer 2,5 miljoen euro. Het parket heeft gevraagd dat zes mensen zouden vervolgd worden: Michel Dylst zelf, zijn ex-vrouw, twee vroegere bestuurders van de vriendenkring en nog twee vrienden van Dylst. Maar de advocaten van Dylst en een bestuurder van de vriendenkring hebben bijkomende onderzoeken gevraagd. Daardoor heeft de raadkamer haar beslissing over de al dan niet doorverwijzing uitgesteld. 

nu-al-149-bestuurders-geflitst-in-g-gezellelaan

Nu al 149 bestuurders geflitst in G. Gezellelaan

Vandaag precies een maand geleden zijn in de Guido Gezellelaan de borden die de snelheid terugbrengen tot 50 km per uur gezet en ondertussen is de politie al aan het flitsen. Eerst stond er nog de tekstkar met waarschuwingen. Maar 149 autobestuurders mogen al een brief in de bus verwachten, niet van de paashaas maar van de politie. 

de-qr-tocht-van-het-sfc-is-achter-de-rug

De QR-tocht van het SFC is achter de rug

De QR-tocht van de tweedejaars van het Sint-Franciscuscollege zit erop. Op de tweede dag hebben ze meer dan 23 km moeten verwerken. De tocht leidde grotendeels door het Maasland in niet altijd even goede weersomstandigheden. Ze waren dan ook moe maar tevreden toen ze arriveerden aan de Lietenberg in Zutendaal.

molenholleke-krijgt-er-416-000-subsidie-bij

Bouwsubsidie voor Molenholleke en St-Jan Berchmans

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft vandaag een nieuw subsidiepakket van 4,1 miljoen euro bekendgemaakt voor 13 schoolprojecten in Limburg die met een nieuwbouw of renovatie bezig zijn. In Heusden-Zolder staat basisschool 't Molenholleke opnieuw op de lijst, deze keer voor een toelage van 416.000 euro. Dat moet dienen voor de nieuwbouw met sportzaal, turnberging en omgevingsaanleg met onder meer een fietsenberging en een overdekte speelplaats. De nieuwbouw huisvest 266 leerlingen.
Een kleiner bedrag, bijna 98.000 euro, gaat naar de Sint-Jan Berchmansschool in Viversel voor de installatie van een ventilatiesysteem type D met warmterecuperatie in de leslokalen.

volgende-week-zondag-grinta-test-fest-op-circuit

Volgende week zondag Grinta! Test Fest op circuit

Dat Circuit Zolder meer en meer geldt als het Mekka van het fietsgebeuren is al langer duidelijk, dat wordt op zondag 16 april nog eens onderstreept door de komst van het Grinta! Test Fest. Het gekende wielermagazine organiseert dan weer een hele dag vol testen van fietsen en materialen. Van 10 tot 17 uur kun je de nieuwste topfietsen van 15 tot 20 constructeurs proberen op het circuit. Daarnaast is er ook een testdorp waar fabrikanten en verdelers van sportvoeding en -dranken, (…) Lees het hele bericht

de-slamridders-tellen-af-naar-hun-driedaagse

De Slamridders tellen af naar hun driedaagse

Als Pasen achter de rug is maken De Slamridders zich op voor een spetterende carnavalsdriedaagse in Heusden-Centrum. Het begint op  vrijdag 14 april om 20.11 uur met een verkleed prinsessenbal. Zaterdag om 14.11 uur gaat het kindercarnaval van start. Zaterdagavond is het weer swingen geblazen tijdens Heusden Live: een spetterend optreden van Covers On The Rocks met tussendoor ambiance door dj Yoann. Alles speelt zich af in de feesttent op het Sint-Willibrordusplein. Zondag 16 april om 14.11 uur vertrekt de 42ste carnavalstoet vanop het Koning Boudewijnplein voor een traject door Heusden-Centrum.

rijders-uit-heel-de-wereld-naar-europacup-bmx

Rijders uit heel de wereld naar Europacup BMX

De Lotto BMX Track van Circuit Zolder staat ook dit paasweekend volledig in het teken van de Europacup BMX waarvan ronde 3 en 4 worden betwist. Traditiegetrouw is dat de drukst bezochte manche van het hele kampioenschap. Dat hoeft niet te verbazen, de BMX-track van Zolder is op dit moment de enige ter wereld die al twee WK's heeft ontvangen, binnenkort wellicht nog een derde, en krijgt daarmee stilaan mythische proporties. Er wordt gereden in alle categorieën, op dit (…) Lees het hele bericht

straf-met-uitstel-voor-uitdelen-xtc-pillen

Straf met uitstel voor uitdelen xtc-pillen

Een man van 31 uit Heusden-Zolder is veroordeeld tot 24 maanden celstraf en 8000 euro boete - beide met uitstel - omdat hij xtc-pillen dealde. De man had zich na zijn scheiding in opnieuw in het uitgaansleven gestort en was daar met xtc in aanraking gekomen. Om een lagere prijs te bekomen, had hij ineens 500 pillen gekocht. Hij had die ook aan enkele vriendin uitgedeeld, maar juridisch staat dat gelijk met dealen. In februari betrapte de politie hem met 61 pillen op zak in de (…) Lees het hele bericht

de-heidegalm-stort-zich-onder-meer-op-the-beatles

De Heidegalm stort zich onder meer op The Beatles

Nu zaterdag 8 april om 20 uur geeft de Koninklijke Harmonie De Heidegalm haar jaarconcert in de schouwburg van CC Muze. Aan dit concert 'Phoenix ascending' featuring Beatles With Strings is een hele voorbereiding voorafgegaan onder leiding van Kristof Aerts. Gastsolist is Wies Minten op altsaxofoon en gastdirigent Samuël Vrijsen. In het tweede deel van het concert speelt het orkest samen met Beatles With Strings. Dat zijn gitarist Marco Cirone (gekend van de Muze Jazz Orchestra), zangeres Jolien Thijs en het strijkkwartet Strawberry Strings. Samen brengen ze de liedjes van The Beatles in een nooit eerder gehoorde versie. Tickets: € 20, € 17.

maandag-baseballtornooi-voor-jeugdverenigingen

Maandag baseballtornooi voor jeugdverenigingen

Ieder jaar hebben  de jeugdverenigingen van Heusden-Zolder een vaste afspraak op Paasmaandag om elkaar te bekampen in een baseballtornooi. Nu maandag is het dus weer zover. Op uitnodiging van de jeugdraad verzamelen ze al om 8.30 uur op de terreinen van de jeugdlokalen in Eversel. Uiteraard zal weer iedere vereniging - zowel jongens als meisjes - strijden om te winnen maar het plezier staat voorop. Toch worden de officiële regels gevolgd en leiden scheidsrechters alles in goede banen.

morgen-in-muze-try-out-van-my-olympus

Morgen in Muze try-out van My Olympus

Sara Gilis is een muzikante/componiste die in het verleden al verschillende keren op het Muzepodium stond. Morgen rond 21 uur in de zwarte zaal brengt ze samen met de Luxemburgse componist/drummer Jeff Herr een try-out van 'My Olympus', daarin verklanken ze een aantal sterke vrouwen uit de Griekse mythologie.  Het wordt een instrumentaal avontuur met ruimte voor experiment, improvisatie en een flinke scheut verbeelding. Het begint eerst om 20.15 uur met een support act van EGEL in het MUZEcafé. Deze vier jonge wolven brengen verschillende werelden samen. Hun jazz/funk balanceert tussen ingetogen sferen en aanstekelijke grooves. Tickets voor het concert zijn nog te koop(foto Sara Gilis)

collegeleerlingen-zijn-op-qr-tocht

Collegeleerlingen zijn op QR-tocht

Naar aloude traditie trekken de leerlingen van het tweede jaar van het Sint-Franciscuscollege tijdens de paasvakantie op voettocht en dat na drie jaar corona-onderbreking. De 43ste editie kreeg de naam QR-tocht. Het is een vrijwillige activiteit, maar toch gaan 75 leerlingen de uitdaging aan. Een 20-tal leerlingen van het 5de jaar zorgen voor de controleposten en dragen samen met leerkrachtn bij tot een vlotte organisatie. In twee dagen moeten ze ruim 45 km stappen, in groepjes (…) Lees het hele bericht

paasvieringen-in-de-federatie-zolder

Paasvieringen in de federatie Zolder

Ook in de federatie Zolder zijn er rond het paasweekend extra diensten gepland in de verschillende kerken. Op Goede Vrijdag is er om 15 uur een Kruisweg aan de Sacramentskapel in Viversel en om 19 uur een kruisverering in de kerk van Bolderberg. Nog op Goede Vrijdag kun je tussen 9 en 18 uur in de Sint-Vincentiuskerk de kruisweg op het scherm volgen met een gepaste muzikale achtergrond. Zaterdag 8 april begint om 20 uur een paaswake in de kerk van Boekt. Op Pasen zijn er eucharistievieringen om 9.30 uur in Viversel en om 11 uur in Zolder. Op Paasmaandag tenslotte is er een mis in Bolderberg om 9.30 uur. 

16-maanden-cel-voor-partnergeweld

16 maanden cel voor partnergeweld

Een twintiger uit Heusden-Zolder heeft van de rechter in Hasselt 16 maanden celstraf en 800 euro boete gekregen omdat hij zijn vriendin verschillende keren mishandelde. De feiten deden zich voor in februari dit jaar. De man wilde op de gsm van de vrouw zien naar wie ze berichten aan het sturen was. Daarbij kreeg ze rake klappen en dat bleek niet de eerste keer. Het was uiteindelijk haar stiefvader die de politie verwittigde. De man moet nu dus 16 maanden de cel in en zijn (…) Lees het hele bericht

geen-finale-voor-kristof-ulenaers

Geen finale voor Kristof Ulenaers

Op het Little Venice Red Sea Open tornooi in het Egyptische Ain Sukhna heeft Kristof Ulenaers die gisteren nog 22ste stond, vandaag de cut niet kunnen halen. Geen finaleplaats dus voor onze golfer. 

kiara-maene-traint-met-rani-rosius-in-cyprus

Kiara Maene traint met Rani Rosius in Cyprus

Voor Kiara Maene, atlete bij Meylandt AC/ Looise AVn zit de 2 weken stage met G-sport  Vlaanderen in Cyprus er bijna op. Daar zijn ook de atleten van het topsportteam van de Vlaamse Atletiekliga aanwezig. Daardoor kreeg Kiara de kans om haar trainingen samen met topsprintser Rani Rosius af te werken en dat onder leiding van Johan Baerts, de hoofdtrainer van de VAL. Op momenten dat Johan en Rani er niet waren, nam Marc Hermans van Meylandt AC de training over. Hoofddoel van Kiara is het WK G-atletiek dat van 8 tot 17 juli in Parijs plaatsheeft.

opschorting-van-straf-voor-mishandeling-vriendin

Opschorting van straf voor mishandeling vriendin

Een man van 38 uit Heusden-Zolder heeft van de rechter in Hasselt opschorting van straf gekregen voor de mishandeling van zijn vriendin. De feiten speelden zich af op 8 januari toen het koppel thuiskwam van een nieuwjaarsfeestje. De man was daar in een disscussie verwikkeld geraakt en vond dat zijn vriendin hem niet genoeg verdedigd had. Daarop had hij haar klappen gegeven en tot twee keer toe de keel dichtgeknepen. De vrouw had ondertussen in de kelder een mes gehaald om zich te beschermen, maar (…) Lees het hele bericht

de-voordelen-van-de-otolift-modul-air-traplift

De voordelen van de Otolift Modul-Air traplift

PARTNERBIJDRAGE Heeft u moeite met traplopen en bent u opzoek naar een oplossing waarbij u thuis kunt blijven wonen? Dan is een traplift wellicht interessant voor u. Er zijn trapliften geschikt voor iedere situatie. Neem bijvoorbeeld de Otolift Modul-Air. Dit is een innovatieve en duurzame traplift, geschikt voor iedere trap. In dit artikel leest u meer over de voordelen en kenmerken van deze slimme traplift. De (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-958

De kijk van Richie

Gewoon niet aantrekken.

in-bolderberg-weten-ze-weer-hoe-laat-het-is

In Bolderberg weten ze weer hoe laat het is

In Bolderberg waren er alsmaar meer inwoners en passanten die het uurwerk in de kerktoren niet meer vertrouwden. Ze kwamen immers al eens te laat op een vergadering of moesten op de stand van de zon afgaan om thuis geen koude soep voorgeschoteld te krijgen. Een grondige inspectie bracht de problemen aan het licht: de tand des tijds - die al sinds 1950 aan het uurwerk knabbelt - en een blikseminslag in 2019 hebben ervoor gezorgd dat het centraal aandrijvingsmechanisme en de verdelingsaandrijvingen (…) Lees het hele bericht

zomerkamp-berenhuis-gestart-met-brandweerbezoek

Zomerkamp Berenhuis gestart met brandweerbezoek

In Het Berenhuis zijn de paaskampen gestart. Vandaag kregen de kinderen een avontuurlijke en boeiende rondleiding bij de brandweer. En de meesten van hen weten nu wat ze later willen worden ... (foto's Gerlinde Gilissen)

kristof-ulenaers-staat-22ste-in-egypte

Kristof Ulenaers staat 22ste in Egypte

Na de eerste dag van het Little Venice Red Sea Open golftornooi in Ain Suhkna in Egypte staat Kristof Ulenaers op een gedeelde 22ste plaats. Op de Sokhna-golfbanen realiseerde hij een openingsronde van 70 slagen.Voor de kenners: hij liet  drie birdies en een bogey noteren, goed voor een ronde van twee onder par. De leiding is in handen van een Duits-Deens-Pools trio, die 65 slagen lieten optekenen. Ulenaers probeert weer een goed jaar te realiseren nadat hij vorig jaar na een teleurstellend seizoen zijn zijn Challenge Tour-kaart moest inleveren.

fietser-gewond-bij-botsing-2

Fietser gewond bij botsing

In de Ubbelstraat in Boekt is deze namiddag een fietser gewond geraakt bij een verkeersongeluk. De fietser kwam ten val na een aanrijding met een auto.

vandaag-gezien-446

Vandaag gezien

Een mannetjes pauw - ontsnapt in de buurt - patrouilleerde vanmorgen trots aan de dorpstuintjes. De vogel kon op heel wat belangstelling van de tuinders rekenen, maar dat hij zijn sierlijke staart gebruikte om het pad te borstelen, dat hoefde echt niet. (foto Julien Maebe)

werkloosheid-gaat-in-stijgende-lijn

Werkloosheid gaat in stijgende lijn

Eind vorige maand zaten in Heusden-Zolder 922 mensen zonder werk, dat zijn er 7,1 % meer dan eind maart 2022. In vergelijking met een maand geleden zijn er 13 werkzoekenden bijgekomen. Ook elders stijgt de werkloosheid. Of dat voor komende periode de trend blijft, valt nog af te wachten. Gisteren publiceerden de Limburgse ondernemersorganisaties UNIZO en VKW nog een rapport waaruit blijkt dat veel ondernemers weer personeel willen aannemen waardoor ze een nieuwe spanning op de (…) Lees het hele bericht

ziekenhuis-gebruikt-tijdelijk-mobiele-mri

Ziekenhuis gebruikt tijdelijk mobiele MRI

Het MRI-toestel van het Sint-Franciscusziekenhuis ondergaat momenteel een upgrade. Daardoor is een mobiel MRI-toestel aangevoerd. De indrukwekkende installatie wordt nog tot 24 april gebruikt. Patiënten worden dus voor alle onderzoeken omgeleid naar de tijdelijke installatie. Die is voor alle patiënten, ook voor rolstoelgebruikers, bereikt via de dienst radiologie.

tip-van-de-bib-emily-carroll

Tip van de Bib: Emily Carroll

De tip die Lieselotte van de bib ons ze deze week serveert is 'Through the woods' van Emily Carroll. Het is een graphic novel met maar liefst 5 griezelige kortverhalen, geschreven en getekend door Emily Carroll.

Korte inhoud

Drie meisjes ontvangen vreemd bezoek nadat hun vader niet meer terugkeert van de jacht, een jongeman wordt onrustig als zijn broer – die hij vermoordde – plots voor hem staat, en een jonge vrouw leert na haar huwelijk de waarde van verhalen over monsters kennen…  Elke verhaal speelt zich wel in of nabij een woud af: een betoverende, maar ook gevaarlijke plek waar vreemde dingen kunnen gebeuren.

spine-foto-s-van-johan-vanstraelen-voor-weyerke

Spine: foto's van Johan Vanstraelen voor Weyerke

In de bibliotheek is vanavond het boek 'Spine' van fotograaf Johan Vanstraelen voorgesteld. Johan Vanstraelen is bekend van onder meer zijn jazzfoto's. Maar in juni vorig jaar brak hij bij een val van de eerste verdieping een ruggenwervel. Daardoor moest hij voor langere tijd gedwongen rust nemen. Hij gebruikte die periode om zijn foto-archief op te ruimen en verzamelde daarbij alle foto's die op één of andere manier samenhingen met zijn (…) Lees het hele bericht

een-terugblik-in-de-zolderse-geschiedenis-9

Een terugblik in de Zolderse geschiedenis

Een nieuwe maand is gestart en dus hebben de mensen van de Heemkundige Kring Zolder ook nu weer zitten grasduinen in de geschiedenis van die eerste week van april. Zo werd op 1 april 1973 het museum in het Woutershof plechtig geopend. Op 2 april 1358 overleed Maria van Rummen echtgenote van Jan Hamal, heer van Vogelsanck. 3 april 1490 versloeg bisschop Johan van Horne van Luik in een veldslag in Zonhoven, het leger van Robrecht II de la Marck. En wat vind je van deze: op 4 april 1498 deden de Zonhovenaars een beroep op de gemeente Zolder voor financiële hulp. En dan te bedenken dat ze vorige eeuw stiekem een stuk grond van Zolder hebben ingepalmd. Op 5 april 1508 kwam het  goed van Terlaemen in het bezit van de familie de Blocquerye.

vandaag-gezien-445

Vandaag gezien

Paastijd is eierentijd, ook op Bovy. (foto Christina Put)

nieuwe-namen-en-borden-voor-speelterreinen

Nieuwe namen en borden voor speelterreinen

In de speeltuin aan Olympia is deze namiddag het speelseizoen officieel geopend. Tegelijk werden de nieuwe namen van de speelterreinen voorgesteld en ook een gloednieuwe speelkaart waarop alle speelmogelijkheden in Heusden-Zolder zijn aangeduid. Er zijn liefst 37 plekken in Heusden-Zolder waar je kunt spelen, van grotere speeltuinen, buurtpleintjes met enkele speeltoestellen, goaltjes of basketringen tot speelbossen. Vier speeltuinen hebben nu een naam gekregen die past in de (…) Lees het hele bericht

de-aparte-sound-van-koen-nys-raft

De aparte sound van Koen Nys & Raft

In het MuzeCafé was het zondagavond weer jazztime. Deze keer had MJO Koen Nys & Raft geïnviteerd. Het kwintet spitst zich toe op de muziek van de jazzrock/fusion band 'Steps Ahead'. Vooral de de inbreng van de vibrafoon zorgde daarbij voor een wat aparte sound. (foto's Ann Jordens)

hebad-2h-kampioen-en-promotie-naar-derde-liga

Hebad 2H: kampioen en promotie naar derde liga

Bij badmintonclub Hebad Heusden konden ze opnieuw juichen. In eerste provinciale pakte Hebad 2H weer een overwinning, het won met 7-1 thuis tegen Looise 2H. Daarmee is het al zeker van de titel en promotie naar derde liga. In de tweede liga speelde Hebad 1D 4-4 gelijk bij Dijlevallei 3D. In de derde liga ging Hebad 2D thuis onderuit met 1-7 tegen De Voskes 1D. En Hebad 1H kon in eerste liga geen vuist maken tegen De Voskes, de leider, het ging onderuit met 0-8. In tweede provinciale won Hebad 3H thuis met 6-2 van Smash 3H.

spektakelrace-van-2-pk-s-en-c1-s

Spektakelrace van 2 pk's en C1's

Op Circuit Zolder werd vandaag ook geraced door de 2 PK's en de C1, Citroën boven dus. Ze betwistten gezamenlijk een race over 420 minuten. Altijd apart om te zien, zeker ook door de 'special constructions' van sommige wagens. Bij de 2 CV's ging de zege naar Jean-Pierre Blaise en Sebastien Piette, voor het trio  Léonard Licops- Stephane Bertho-Maxime Bertho. Derde werden Mathie Devos, Michael Jassogne en Clément Nopere. Het volledige podium bestond uit Dyane-rijders. In de C1-klasse wonnen Andy Gaban-Ian Vaerem Ans-Lancelot Alsteens-Maxime Alsteens voor Regis en Arnaud Matot, derden werden Thierry Leleu en Christophe Devis. (foto's Dirk Dekens)

over-twee-weken-is-t-mustang-fever

Over twee weken is 't Mustang Fever

In de Schaapsweg en omgeving zijn ze aan het aftellen want in het weekend van 15 en 16 april vindt daar de 21ste editie van Mustang Fever plaats. Organisator Adelbert Engler van The Mustang Garage verwacht weer een toevloed van 'gewone'  Mustangs en speciale versies uit binnen- en buitenland. Centraal zullen de 'wrapped Mustangs' staan en ook de Mach E. Er zullen weer standjes present zijn met onder meer merchandising en miniaturen van Mustang, food trucks, (…) Lees het hele bericht

rainer-borgs-vandaag-de-snelste

Rainer Börgs vandaag de snelste

Op Circuit Zolder was Rainer Börgs vandaag de snelste in de Lotus Cup, nadat hij gisteren tweede eindigde. Hij had 16" voorsprong op Daniel Palma en 33" op Sven Petterson. 

anadol-verslaat-lindelhoeven

Anadol verslaat Lindelhoeven

In de tweede provinciale B van het voetbal heeft FC Anadol met 2-0 gewonnen van Lindelhoeven VV. KVV Heusden-Zolder verloor met 3-2 bij Eendacht Mechelen aan de Maas.

de-kijk-van-richie-957

De kijk van Richie

De laatste tips voor start om de Ronde goed te kunnen volgen. 

zolder-a-is-kampioen-in-eerste-provinciale

Zolder A is kampioen in eerste provinciale

KBBC Zolder A is de nieuwe kampioen basketbal in eerste provinciale. Het won in de vooravond met een klinkende 56-100 in Tongeren en kan op twee speeldagen van het einde niet meer bijgebeend worden. Voor Zolder is het een ronduit spetterend seizoen, het troonde boven de tegenstand uit en won al zijn wedstrijden tot nu toe. Een meer dan verdiende titel dus. 

van-der-straten-vanspringel-winnaars-in-bgdc

Van der Straten-Vanspringel winnaars in BGDC

Op Circuit Zolder worden alweer races betwist, dit weekend staan de Terlaemen Cups op het programma. In de BGDC (Belgian Gentlemen Drivers Club) werd vandaag een race van 200' betwist. Het duo Van der Straten-Vanspringel (Porsche 992 GT3 Cup) won in de gietende regen met 102 rondes en had een kleine voorsprong op Van Peperzeel-Van Peperzeel (Porsche 991 GT3 Cup), derde werden Karl-Geeris (Porsche 917 Cayman) op twee ronden. Er was vandaag ook al een eerste race voor de Lotus Cup Europe. Die werd gewonnen door Tamas Vizin voor Rainer Börgens en Paul Maréchal, alledrie in een Lotus Exige V6 Cup R. (foto's Dirk Dekens)

pandoering-voor-bolderberg-2

Pandoering voor Bolderberg

Opnieuw een pandoering voor Bolderberg FC in tweede provinciale A. Het moest een 6-0 slikken bij HO Heide Hasselt.

uitverlies-voor-sk-heusden-06

Uitverlies voor SK Heusden 06

In de vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 zijn avondwedstrijd in Halveweg Zonhoven met 1-0 verloren.

vandaag-gezien-444

Vandaag gezien

Ondanks de regen en de wind, laten de lentebloemen zich toch niet helemaal verdringen in Bolderberg, zoals onder meer het speenkruid, de perzikbloem en de wilde pruim. (foto's Jan Leijskens)

wieze-boys-a-wint-bij-de-kampioenen

Wieze Boys A wint bij de kampioenen

In het bedrijfsvoetbal heeft kersvers kampioen Century Hasselt de afgelopen week blijkbaar goed gevierd, want vandaag verloor het met 1-3 van Wieze Boys A. Wieze Boys B had het nog makkelijker, de uitrusting kon droog in de kast blijven want FC Vini's gaf forfait. RP Products ging met 1-2 winnen bij FC Berg.

vieringen-in-goede-week-in-federatie-heusden

Vieringen in Goede Week in federatie Heusden

Voor de christenen begint de Goede Week en dat betekent extra vieringen in de kerken. Te beginnen met vandaag en morgen wanneer Palmzondag wordt gevierd. In de federatie Heusden zijn er vieringen met palmwijding en afhalen van palmtakjes: in Heusden vanavond om 18.30 uur en morgen om 9 uur, in Eversel  vanavond om 19 uur. In Berkenbos morgen om 10 uur en op Lindeman om 11 uur (Italiaanse mis). Een persoonlijke biecht is mogelijk maandag na de mis van 18.30 uur in Heusden. (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-956

De kijk van Richie

De laatste voorbereidingen voor de start.

aafke-romeijn-ideaal-opgewarmd-door-winston

Aafke Romeijn ideaal opgewarmd door Winston

Aafke Romeijn sloot vrijdagavond haar Belgische Godzilla-tournée af in de black box van Muze. Ze kreeg een Limburge support-act met Winston dat electropop met Nederlandstalige teksten brengt. (foto's Ann Jordens)