CD&V en Groen samen naar de verkiezingen

CD&V en Groen samen naar de verkiezingen

CD&V en Groen willen samen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober deelnemen. Achter de schermen werd al een tijdje gepraat en het ziet ernaar uit dat de laatste horden voor die toch wel verrassende samenwerking de komende dagen worden genomen. Onder welke naam het kartel zal opkomen en hoe de lijstindeling er zal uitzien, wil momenteel niemand kwijt. Eerder had de CD&V Isabelle Thielemans aangeduid als lijsttrekker en Sonja Claes als lijstduwer. Yasin Gül zou normaal de Groen-lijst trekken, of hij dan plaats twee zou krijgen, blijft gissen.

Groen neemt voor het eerst sinds 2006 weer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Heusden-Zolder nadat in 2012 heel wat toenmalige leden opstapten uit ongenoegen met de provinciale partijhouding in het Remodossier. CD&V hoopt na een oppositiekuur van 6 jaar vanaf 1 januari weer deel uit te maken van een meerderheid.

In het versnipperde politieke landschap van deze gemeente bestaan geen zekerheden meer, er wordt dus overal achter de schermen gepraat en gepoogd om allianties te smeden. Maar een oranje-groene samenwerking - die al langer bestaat in het Antwerpse Hemiksem -is toch wel erg verrassend. Ze zou trouwens nog in andere gemeenten in de maak zijn.38970