Het weer: depressies

Een omvangrijke depressie bevindt zich nabij onze streken en stuurt koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken. Hierbij zijn de neerslagkansen vrij groot. Op de lange termijn stijgt de luchtdruk en krijgen we zicht op enkele rustige en droge herfstdagen met ook wat zonneschijn.
Vandaag is het vaak bewolkt en af en toe valt er een bui. Tussendoor is er ook ruimte voor wat zon en het kwik komt uit op gemiddeld 18 graden. Er staat een matige wind.
Morgen komt een regenzone akelig dicht in de buurt. De wolken krijgen we over onze streken, maar het is nog niet zeker of de regen ook tot bij ons geraakt. Komt de regen tot bij ons dan zijn we vertrokken voor een lange tijd regenweer. Maxima rond 17 graden.
Donderdag
wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is lange tijd droog, maar in de loop van de dag kan er plaatselijk een bui vallen. Het kwik komt uit op 19 graden en er is weinig wind.
Vrijdag is de kans op een bui eerder klein, maar niet geheel uitgesloten. De zon is geregeld aanwezig en het is dus meestal droog. Maxima rond 18 graden.
Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en de zon kan wat meer tevoorschijn komen. De nacht van zaterdag op zondag trekt even een verzwakte storing over onze regio, maar veel neerslag wordt er niet verwacht. Na het weekend volgen enkele rustige herfstdag, maar halfweg volgende week nemen de neerslagkansen opnieuw toe. De nachten worden iets kouder. (Michel Nulens - Meteoservices)11451