Het weer: het wordt minder zacht

In een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt relatief vochtige en soms gestoorde lucht aangevoerd. Geregeld zijn er wolkenvelden en het kwik komt de volgende dagen wat lager uit. Af en toe is er kans op wat neerslag, maar meestal is het droog.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Vooral in de ochtend is er meer zon. Na de middag zijn er talrijke stapelwolken. Op een enkele lokale bui na, blijft het echter droog en het kwik kan oplopen tot 25 of 26 graden.
Morgen is het vrij zonnig in de ochtend. Na de middag zijn er meer stapelwolken, maar de buienkans is erg beperkt. Het wordt wat minder zacht bij 22 graden.
Vrijdag is de zon geregeld aanwezig en de maxima komen uit op 24 graden. Er staat hierbij weinig wind uit het zuidwesten.
Zaterdag zijn er enkele plaatselijke buien mogelijk, maar komen er ook af en toe opklaringen voor. Het wordt gevoelig kouder bij 21 graden.
Zondag blijft het droog en is er geregeld zon. Het wordt echter niet warmer dan 22 graden.
Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik ligt meestal rond 21 graden. Bovendien komt er meer wind te staan. Begin volgende maand lijkt het weer opnieuw wat te beteren. (Michel Nulens – Meteoservices)22133