Het weer: lente?

Onder invloed van een hogedrukgebied met kern nabij Ierland overheersen droge continentale luchtstromingen over onze streken. Aanvankelijk is dat nog met veel wolken, maar stilaan krijgt de zon meer ruimte. Bovendien ruimt de wind naar het zuidoosten en wordt het de volgende warmer.
Vandaag domineren wolken, maar het is meestal droog. Later zijn er enkele opklaringen mogelijk en het kwik kan oplopen tot 6 graden.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon is van de partij, al is het bij momenten bewolkt. Het wordt zachter bij 8 graden.
Maandag wordt het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Het kwik kan oplopen tot maxima die bijna aanvoelen alsof het lente is bij 12 graden.
Dinsdag is 13 graden mogelijk en de zon is dominant aanwezig. Er zijn hierbij nauwelijks wolken en er staat niet al te veel wind.
De volgende dagen blijft het relatief zacht bij maxima rond 13 of 14 graden, maar stilaan is er meer bewolking en de neerslagkansen nemen toe. (Michel Nulens - Meteoservices)12595