Het weer: opnieuw kans op sneeuw

Een storing schuift vanuit het zuidwesten over onze streken en botst daarbij tegen koude lucht van polaire oorsprong met kans op sneeuwval. Na nog enkele koude, maar meestal droge dagen lijkt het kwik eindelijk de goede richting op te gaan.   Vandaag is de zon volop van de partij, maar echt warm wordt het niet. Bij maxima rond 6 graden is het enkele graden te koud voor de tijd van het jaar. Na de middag komt er stilaan meer hoge bewolking opzetten.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken en tegen de middag brengt een storing neerslag met zich mee. Aanvankelijk is dat regen en sneeuw gemengd, maar naarmate de middag vordert, wordt dat natte sneeuw of sneeuw. In de avond en  volgende nacht valt er sneeuw. Maxima rond 4 graden en een erg schrale oostenwind.
Zondag valt er in de ochtend nog wat sneeuw. Het is mogelijk dat er een sneeuwtapijtje ligt van enkele cm. De meest recente weermodellen geven tot 4 cm, maar het wordt afwachten of het wat meer of minder zal zijn. Het wordt koud bij 2 graden en een schrale oostenwind.
Maandag is de zon geregeld van de partij, evenwel afgewisseld door wolkenvelden. Het wordt iets zachter bij 4 of 5 graden en het blijft droog. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig.
Dinsdag klimt het kwik richting 6 graden. Bij een stralende zon en slechts enkele wolken wordt het iets aangenamer. Er staat echter nog een onaangename wind en in de ochtend vriest het algemeen.  
De volgende dagen wint het kwik iedere dag een graadje en in het weekend zijn maxima mogelijk van boven 10 graden. Op donderdag is er kans op regen, maar de andere dagen verlopen meestal droog met geregeld zon. Na het weekend zou het gevoelig warmer worden. (Michel Nulens - Meteoservices)12734