Het weer: zonnig en koud, nadien zachter

Een krachtig hogedrukgebied met kern over Rusland, kan even een uitloper tot over onze streken uitrollen. De zon komt daarbij tevoorschijn, maar er wordt wel koude polaire lucht aangevoerd. Depressies en storingen blijken in de tweede helft van de week de overhand te krijgen en zorgen voor wisselvallig, maar wel zachter weer.

Vandaag is er flink wat zon, maar vanuit het westen nemen stilaan hoge wolkenvelden toe. Na algemene vorst in de ochtend, klimt het kwik tot 5 graden.

Morgen zijn er opklaringen in de ochtend. Nadien neemt de bewolking toe en na de middag volgt er regen vanuit het westen. Iets zachter bij 7 graden.

Donderdag wordt het gevoelig zachter bij 10 graden. Regen en wolken worden in de loop van de ochtend gevolgd door droger weer met enkele opklaringen.

Vrijdag is het mistig en zwaar bewolkt. Later kunnen er hier en daar enkele opklaringen tevoorschijn komen, maar de wolken zijn steeds in de meerderheid. Maxima rond 10 graden.

Tijdens het weekend nemen de regenkansen opnieuw toe, maar het blijft wel relatief zacht bij maxima rond 10 graden. Na het weekend lijkt het opnieuw kouder te worden. (Michel Nulens - Meteoservices)

6958