Vaccinatiecentrum Watt17 is klaar voor de start

Vaccinatiecentrum Watt17 is klaar voor de start

Woensdag worden in het vaccinatiecentrum Watt17 de eerste vaccins toegediend. Vandaag toonden de burgemeesters Borremans van Heusden-Zolder en Wouters van Lummen dat het centrum klaar is om maximaal 39.708 inwoners van beide gemeenten te ontvangen voor hun vaccinatie. Vorige week is al een dry run gehouden waarbij het parcours werd afgelegd zoals ook de bezoekers dat zullen doen. "Die dry run bracht nog enkele werkpuntjes aan het licht die intussen werden verholpen. Deze week ontvangen we een honderdtal zorgverleners voor hun eerste vaccinatie. Daarna kan geleidelijk de rest komen," licht Luc Wouters toe.

200 vrijwilligers

"Watt17 is een zeer geschikte locatie: goed bereikbaar, ruime parkeergelegenheid en alle faciliteiten zijn aanwezig. En door een doorgedreven samenwerking tussen Heusden-Zolder en Lummen verliep de inrichting zeer vlot," voegt Mario Borremans eraan toe. Voor het bemannen van het vaccinatiecentrum wordt onder andere een beroep gedaan op vrijwilligers. Tot nu toe boden ongeveer 200 vrijwilligers zich aan,  zowel voor medische als logistieke hulp. En die zullen nodig zijn, want er zal gedurende een lange periode moeten gevaccineerd worden.

Vleugje cultuur

Ondertussen komt er links en rechts ook nog spontane hulp. Zo zorgde de kunstacademie voor een aangename wachtruimte met werken van zowel kinderen als volwassenen.  "Op die manier worden we het eerste vaccinatiecentrum met een vleugje cultuur,” lacht burgemeester Borremans. Overigens kunnen vrijwilligers zich nog altijd registreren via de websites van beide gemeenten. (foto's Julien Maebe)67708