Archief januari 2011

wordt-heusden-zolder-monopoly-stad

Wordt Heusden-Zolder Monopoly-stad?

In het najaar verschijnt een nieuwe Belgische versie van het wereldberoemde spel Monopoly. De makers willen het meer eigentijds maken en dus zien welke steden of winkelstraten toegevoegd of vervangen moeten worden. Vanaf morgen en dat tot einde februari kan iedereen online stemmen. We kregen al van enkele inwoners de suggestie om te stemmen voor Heusden-Zolder en zo bijvoorbeeld de Koolmijnlaan als winkelstraat op het spelbord te plaatsen. UPDATE En misschien lukt (…) Lees het hele bericht

4-procent-had-teveel-gedronken

4 procent had teveel gedronken

Afgelopen weekend hebben 5 Limburgse politiekorpsen SLim-acties gehouden, onder meer ook Heusden-Zolder. In het totaal had 4 % van de 700 gecontroleerde bestuurders teveel gedronken, 8 van de 14 gecontroleerde bestuurders hadden drugs gebruikt. 461 auto's (12%) zijn geflitst. 20 rijbewijzen zijn onmiddellijk ingetrokken. Er zijn in heel Limburg 62 ongevallen gemeld waarbij 11 lichtgewonden vielen. Bij die ongevallen zijn nog eens 8 dronken bestuurders betrapt, 2 rijbewijzen zijn ingetrokken. Er waren 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

netbal-voor-senioren

Netbal voor senioren

Het netbalcircuit voor Limburgse senioren is weer van start gegaan. Het is één van de onderdelen uit het sportprogramma voor senioren dat de provinciale sportdienst al sinds 1987 aanbiedt. “Netbal is een sporttak met een lage instapdrempel die bovendien een leuke, sociale én een gezonde sport is," aldus gedeputeerde van Sport Walter Cremers. Elke Limburgse 50-plusser kan zowel individueel als in groep deelnemen, de ploegen worden samengesteld met spelers uit verschillende gemeenten, en je hoeft er vooraf echt niets van te weten. Dit voorjaar zijn er nog ontmoetingen in As, Bilzen en Wellen, in het najaar volgen Hamont-Achel, Heusden-Zolder en Leopoldsburg. Nij ons is het te doen op donderdag 24 november, info op 011-80 83 08. (foto Robin Reynders)

sir-francis-wint-voorronde-imagine

Sir Francis wint voorronde imagine

De groep Sir Francis heeft vanavond in Muze de voorronde van Imagine gewonnen. De band uit Ekeren stond als voorlaatste geprogrammeerd en kon het meest jury en publiek imponeren. (foto www.peterdejongh.be)

zolder-laat-het-liggen-in-charleroi

Zolder laat het liggen in Charleroi

In het basketbal heeft Zolder A vandaag bij Essor Charleroi verloren met 76-66. Charleroi liep via Manzana en Souveryns 6-0 uit, maar Zolder reageerde onmiddellijk via Vanhove en Clemente naar 12-15. Met een sterke Cuppens onder de ring eindigde het 1e kwart op 14-23. Zolder liep dan verder uit tot 17-28, maar 2 driepunters op rij van Bastianini brachten Charleroi terug tot 28-34 bij de rust. Met 9 punten op rij van Souveryns heroverden de Karolingers de leiding, Clemente hield Zolder nog even in het (…) Lees het hele bericht

vier-generaties-verzameld-in-zolder

Vier generaties verzameld in Zolder

Cara Caubergs is vandaag 1 jaar geworden. Dat was niet alleen de aanleiding voor een feestje, maar er vond in Zolder meteen ook een reünie plaats met vier generaties, of vier geslachten zoals ze dat vroeger noemden. Naast Cara, staat mama Ragna op de foto samen met moeke Arlette en overgrootmoeder Maria.

jagers-redden-gewonde-roofvogels

Jagers redden gewonde roofvogels

Blijkbaar hoeven jagers en roofvogels niet altijd een vijandige relatie te hebben. Vanmorgen belde een jager uit Beringen het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Hij had gisteren gezien hoe een sperwer tegen een venster vloog. Gisteravond vertoefde de vogel - blijkbaar met een hersenschudding - nog steeds in de buurt en vanmorgen is de jager hem gaan opsporen en heeft hem nadien naar het opvangcentrum gebracht. Even later bracht een boswachter een gewonde buizerd binnen. Het dier (…) Lees het hele bericht

jonge-bands-op-podium-voor-imagine

Jonge bands op podium voor Imagine

Grote drukte vanmiddag in Muze, want in minder dan 6 uur tijd moesten daar liefst 20 bands de revue passeren voor de Imagine-wedstrijd. (foto Bart Claes)

nieuwjaarsreceptie-in-gele-wijk-viversel

Nieuwjaarsreceptie in gele wijk Viversel

De bewoners van de gele wijk in Viversel hebben hun nieuwjaarsreceptie gehouden. Het is ondertussen al een traditie van enkele jaren dat de buurt gezellig samentroept voor een hapje en een drankje, en een klapke met de nodige wensen. (Meer foto's Greta Eyckmans)

anadol-maakt-monsterscore

Anadol maakt monsterscore

In vierde provinciale B heeft Anadol nog eens zwaar uitgehaald, het won met een kurkdroge 8-0 van Sporting Houthalen Statie Zolder versloeg SV Breugel met 2-0, SK Heusden 06 was vrij.

vrijheid-zolder-herpakt-zich-1

Vrijheid Zolder herpakt zich

In de derde provinciale C van het voetbal heeft Bolderberg thuis verloren tegen Spalbeek met 0-1 Viversel haalde de 3 punten binnen op het veld van Genenbos na 0-1 overwinning Vrijheid Zolder won thuis tegen Stevoort met 3-2, ondanks dat het twee keer op achterstand kwam.

inbraak-in-laaglandstraat

Inbraak in Laaglandstraat

In de Laaglandstraat stelde een inwoner gisteren in de vooravond bij zijn thuiskomst vast dat er in zijn woning was ingebroken. Over de buit is niets bekend.

verlies-voor-bolderberg-in-torhout

Verlies voor Bolderberg in Torhout

In de eerste nationale van het volleybal heeft VCK Bolderberg met 3-0 verloren bij Torhout, dat op een gedeelde tweede plaats staat. Bolderberg staat 9 met 14 punten.

straks-gratis-jazzconcert-in-muzecafe

Straks gratis jazzconcert in Muzecafé

Vanavond om 20 uur kun je weer een gratis jazzconcert meepikken in het MUZEcafé. Het Chad McCullough & Bram Weijters Quartet stelt er dan zijn nieuwe cd 'Imaginary Sketches' voor. Pianist Bram Weijters (foto B. Verheggen) trok naar de internationale Jazz Workshop in het Canadese Banff, die geldt als kweekvijver van muzikaal talent van over de hele wereld. Weijters maakte er heel wat muzikale vrienden en er ontstond een samenwerking met de Amerikaanse trompettist Chad McCullough. Andere muizkanten vanavond zijn bassist Piet Verbist en drummer John Bishop.

limburgse-trampolinetitel-voor-evelyn-neuteleers-1

Limburgse trampolinetitel voor Evelyn Neuteleers

Op het Limburgs kampioenschap DMT (Dubbel Mini Trampoline) is Evelyn Neuteleers voor de zesde keer provinciaal kampioen geworden. Dat ging niet zonder slag of stoot, want na twee sprongen was er weinig verschil tussen de favoriete en de Heusdense gymnaste. Die was bovendien geblesseerd en moest springen met een ingetapete enkel. Bij de derde sprong kon Evelyn het best haar zenuwen onder controle houden en behaalde zo de nodige punten voor de titel.

zolder-b-wint-iin-lummen

Zolder B wint iin Lummen

In de eerste provinciale van het basketbal het Zolder B met 62-76 bij Lummen A gewonnen. De wedstrijd verliep nochtans moeilijk waarbij Zolder makkelijke punten liet liggen en de thuisploeg te vlot mocht tegenscoren. Maar de overwinning kwam nooit echt in het gedrang.

heidegalm-gaf-winterconcert

Heidegalm gaf winterconcert

Veel belangstelling gisteravond in Ons Huis voor het winterconcert van Koninklijke Harmonie De Heidegalm uit Berkenbos. (foto Rudi Coomans)

20-bands-spelen-op-imagine-voorronde

20 bands spelen op Imagine-voorronde

Morgen strijkt het Imagine Festival met zijn Limburgse voorronde neer in Muze. Het gaat om een muziekwedstrijd van Jeugd en Muziek voor jongeren van 12 tot 20 jaar uit alle genres. In heel Vlaanderen nemen 120 bands deel aan 6 voorrondes. In Wallonnië spelen 30 groepen op 3 voorrondes. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk podiumkansen te bieden, workshops te organiseren, muzikanten samen te brengen en de besten te belonen met optredens en prijzen. Morgen in Muze spelen liefst 20 bands voor een (…) Lees het hele bericht

weeral-een-rugbyloos-weekend

Weeral een rugbyloos weekend

De rugbyliefhebbers blijven dit weekend andermaal op hun honger zitten. Eergisteren kregen de allerkleinsten al te horen dat ze hun rugbyschoentjes in de kast mochten laten. Gisteren was het de beurt aan de senioren. En vandaag is beslist om de U17 en dames ook af te gelasten. Indien alles normaal verloopt, komt volgende zondag Brugge op bezoek. 

berkenbos-be-in-een-nieuw-kleedje

Berkenbos.be in een nieuw kleedje

"Net als de mens moet een website regelmatig van look veranderen," dacht Marcel Kumpen en hij stak zijn website Berkenbos.be in een nieuw kleedje. Die oogt vanaf vandaag alleen frisser, er zijn tegelijk ook enkele nieuwigheden ingevoerd. Rode draad blijft uiteraard het leven in Berkenbos en dat in al zijn aspecten.

si-heusden-zolder-weer-alleen-leider

SI Heusden-Zolder weer alleen leider

Na het verlies van vorige week wist SI terug aan te knopen met een overwinning. ZVK Eisden Dorp was het kind van de rekening en ging met zware 7-16 de boot in, bij de rust stond het 6-8. Vooral topscorer Zeroual vond de weg naar doel en bracht met 7 rozen het totaal op 34 doelpunten. Door het onverwachte verlies van Meeuwen, staat MFC SI Heusden-Zolder weer alleen aan de leiding.

katarina-is-muzikale-duizendpoot

Katarina is muzikale duizendpoot

Katarina Vermeulen bewees gisteravond in Muze dat ze minstens evenveel muzikaal talent heeft als haar betreurde vader Bram. (foto Lenscollectief)

kleuters-leren-met-afval-omgaan

Kleuters leren met afval omgaan

De jongens en meisjes van kleuterschool Pagadder in Berkenbos hebben de voorbije dagen geleerd hoe ze afval moeten sorteren. Zo weten ze nu dat papiertjes niet op de grond mogen gegooid en dat je thuis geen plastic tussen het huisvuil mag. Glas hoort in de glasbak en ander afval mag naar het reyclagepark. Vandaag werd het project afgesloten met een poppenkastvoorstelling. Daarna verkleedden alle kindjes zich met een mooi versierde vuilniszak en een hoedje van papier. Nu maar hopen dat ook de ouders hun tips volgen. (Foto Berkenbos.be)

het-weer-zonnig-maar-koud

Het weer: zonnig maar koud

Onder impuls van een hogedrukgebied stijgt de luchtdruk en staat er helder weer op het programma. In een noordoostelijke luchtstroming wordt echter droge, maar koude landlucht aangevoerd. De volgende dagen kan een verzwakte storing voor enkele wolken zorgen, maar het blijft droog.
Vandaag is het zonnig en droog, maar koud bij maxima slechts rond 2 graden. De matige noordoostenwind voelt erg schraal aan.
Morgen domineert de zon van de ochtend tot de avond. De maxima komen uit op 2 of 3 (…) Lees het hele bericht

voorlopig-geen-lichtkranten

Voorlopig geen lichtkranten

Er zullen voorlopig geen lichtkranten te zien zijn in Heusden-Zolder. In 2009 besliste de gemeenteraad tot de aankoop van elektronische lichtkranten om onder meer in de centra de bevolking te kunnen informeren, ook over activiteiten. Begin vorig jaar werden ze geleverd, maar het duurde een tijd vooraleer Infrax toestemming gaf voor de aansluiting, het ging - in tegenstelling met de buurgemeenten - om kleurenkranten die meer stroom verbruiken. In afwachting bleven de kranten aan de werkplaatsen liggen (…) Lees het hele bericht

geen-mannen-in-zwembad-op-ladies-night

Geen mannen in zwembad op Ladies Night

Bij de goedkeuring van het reglement van het overdekte zwembad op de gemeenteraad toonde het Vlaams Belang zich gisteravond mistevreden over de gang van zaken in het zwembad. Op de eerste plaats vond de partij de omschrijving gepaste kledij onvoldoende, en verwees naar andere plaatsen waar zwembroek en badpak zijn voorgeschreven en lange shorts zijn verboden. Bovendien kan het volgens de partij niet dat onder de noemer 'Ladies Night' op donderdagavond het zwembad verboden (…) Lees het hele bericht

gunther-lesage-goed-op-dreef

Günther Lesage goed op dreef

Günther Lesage van theatercollectief Lazarus was vanavond goed op dreef in de prachtige theatervoorstelling 'Force Majeure'. (Foto Lenscollectief)

sfz-en-jessa-ziekenhuis-samen-tegen-borstkanker

SFZ en Jessa Ziekenhuis samen tegen borstkanker

Het Sint Francisziekenhuis en het Jessa Ziekenhuis hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de behandeling van borstkankerpatiënten. Deze overeenkomst kadert in het zorgprogramma borstkanker waarbij beide ziekenhuizen streven naar een gezamenlijke werking en patiënten op de twee plaatsen een uniforme en gegarandeerde kwaliteit van zorg krijgen, op basis van internationale standaarden. Sinds september 2008 nemen de artsen verantwoordelijk voor (…) Lees het hele bericht

de-politieke-poezie-van-peter-tielens

De politieke poëzie van Peter Tielens

Of er aan Nieuw-gemeenteraadslid Peter Tielens een groot dichter is verloren gegaan, laten we over aan het oordeel van de literaire geschiedschrijvers der lage landen. Feit is wel dat hij elke gelegenheid aangrijpt om met eigen werk op de proppen te komen tijdens de gemeenteraad, en het verbaasde dan ook niemand dat hij dat op deze gedichtendag ook deed. Omdat we vinden dat elk beginnend kunstenaar - beschouw in dit geval zijn zitpenning als cultuursubsidie - recht heeft op een kans, ziehier zijn (…) Lees het hele bericht

oppositie-verlaat-de-zitting

Oppositie verlaat de zitting

Tijdens de gemeenteraad donderdagavond heeft de meerderheid samen met de SP.a de nieuwe concessieovereenkomst voor ontmoetingscentrum La Baracca op Lindeman goedgekeurd. In de nieuwe vzw zijn ACLI, de zaalvoetbalclub en de parochie vertegenwoordigd. Wanneer het precies heropent, is nog niet duidelijk, eerst moeten nog wat opknapwerken gebeuren. Enkele oppostieraadsleden maakten zich ongerust dat er nog 'lijken uit de kast" zouden vallen door het vroegere financiële wanbeheer en dat de (…) Lees het hele bericht

gunther-lesage-niet-akkoord-met-zijn-dood

Günther Lesage niet akkoord met zijn dood

Vanavond om 20u15 staat Günther Lesage op het Muze-podium met 'Force Majeure'. Lesage geldt als één van de strafste acteurs in Vlaanderen en speelde bij o.a. Stan, de Roovers, Zuidpool en De Onderneming en een glansrol in ‘Terug naar Oosterdonk’. In ‘Force Majeure’ presteert hij letterlijk een krachttoer door de grenzen van de stand-up comedy stevig te verleggen. Rode draad in deze monoloog is een verkeersongeval en het feit dat hij zich niet akkoord kan verklaren met zijn dood. Tickets: € 13, € 10.

ondernemers-kijken-uit-naar-betere-tijden

Ondernemers kijken uit naar betere tijden

In Muze verzamelden woensdagavond honderden ondernemers en handelaars uit Heusden-Zolder voor het nieuwjaarsevent. Buiten de wensen, hapjes en drankjes en een stemmig orkestje waren er ook een aantal toespraken. Schepen van ondernemen en middenstand Marc Swevers brak een lans voor een kwalitatief winkelaanbod en duurzame werkgelegenheid waarin goktententen, nachtwinkels en vrachtwagens die alle plaats innemen niet thuishoren. Lokaal UNIZO-voorzitter Raf Coomans - namens de (…) Lees het hele bericht

vrachtwagen-rijdt-door-na-botsing

Vrachtwagen rijdt door na botsing

Op de E 314 ter hoogte van Heusden-Zolder is het kort voor zes uur vanmorgen tot een aanrijding gekomen tussen twee bestelwagens en een vrachtwagen. De vrachtwagen zette zijn reis gewoon verder, terwijl de bestelwagens beschadigd achterbleven op de linkerrijstrook en dat zorgde voor verkeershinder. Een bestuurder raakte lichtgewond.

woninginbraken-overdag

Woninginbraken overdag

Dieven plannen hun woninginbraken nu blijkbaar ook al laat op de middag of in de vooravond, wat in deze tijd van het jaar trouwens niet helemaal uitzonderlijk is. Gisteren hebben ze toegeslagen in woningen in de Jeugdlaan en de Middenweg. Ze geraakten telkens binnen via een raam, maar de eventuele buit is niet bekend.

molenholleke-op-sneeuwklas-in-tirol

Molenholleke op sneeuwklas in Tirol

De leerlingen van de zesde klas van het Molenholleke zijn vertrokken op sneeuwklassen naar Oostenrijk. De school houdt die traditie al sinds 1974 in stand. Eerst was dat in Lechtal (Tirol), daarna een aantal jaren in het Lammertal in Salzburg en nu opnieuw in Tirol. Ze blijven er nog tot en met maandag.

2-genomineerden-voor-limburgse-sportprijzen

2 genomineerden voor Limburgse sportprijzen

Twee inwoners van Heusden-Zolder zijn genomineerd voor de provinciale sportprijzen die op 23 februari worden uitgereikt tijdens een gala in C-Mine Genk. In de categorie sportman of sportvrouw van het jaar gaat het om autoracer Laurens Vanthoor die afgelopen seizoen bewees dat hij zijn plaats in de formule 3 waard is. Hij krijgt zware concurrentie van voetballer Jelle Vossen van Racing Genk (uit Bilzen) en surfer Steven Van Broekhoven uit Lommel. In de categorie (…) Lees het hele bericht

night-of-the-locals-met-zolders-rocktalent

Night of the locals met Zolders rocktalent

Volgend weekend is Zolder-Centrum in de ban van de 14de editie van The Night of the Locals, een festival met rockgroepen die op één of andere manier hun roots in Zolder hebben. Toen zanger-gitarist Robert Quitens en zijn partner in crime Ludo (beiden op foto) eind 1996 de grondslag legden voor dit festival durfden ze niet te verhopen dat ze zo'n traditie op gang zouden brengen. Zaterdag om 16u30 gaat de feesttent op het Heldenplein open (…) Lees het hele bericht

geen-drugspuiten-maar-wel-anabolen

Geen drugspuiten, maar wel anabolen

De injectiespuiten die de afgelopen tijd in de omgeving van de tennisterreinen van Berkenbos zijn gevonden - en waarrond eind vorige week nogal wat deining werd veroorzaakt - hebben niets te maken met drugs maar zijn gebruikt voor anabolen. Het gaat dus om een vorm van doping die gebruikt wordt als spierversterkers, vaak in bodybuilding of krachtsporten. Ook daarin bestaat een illegale handel. Jongerenwerkers en preventiewerkers van de dienst welzijn hebben zich - (…) Lees het hele bericht

diefstal-op-bouwwerf

Diefstal op bouwwerf

Op de bouwwerf aan de Pater Amideuslaan is vanmorgen een diefstal vastgesteld. Onbekenden zijn er aan de haal gegaan met allerlei materialen. Het is al de zoveelste diefstal op een bouwwerf.

tijd-voor-streekeigen-bomen-en-planten

Tijd voor streekeigen bomen en planten

Natuurvereniging Orchis organiseert voor de 25ste keer een boomplantactie waarbij inheemse bomen en struiken worden aangeboden aan een democratische prijs. Het gaat om soorten die zijn aangepast aan ons klimaat en dus minder vatbaar zijn voor ziekten. Daarvoor werkte Orchis samen met de 3 Limburgse regionale landschappen. De plantensoorten zijn gekweekt uit authentieke planten in Vlaanderen (ze dragen het afgebeelde label) en volgen de seizoenen op het juiste bioritme. Daardoor (…) Lees het hele bericht

400-ondernemers-verwacht-op-event

400 ondernemers verwacht op event

Terwijl de inschrijvingen voor het nieuwjaarsevent van de ondernemers voor morgen zijn afgesloten, telt de deelnemerslijst liefst 400 namen. Nu al leiden ze daar bij het gemeentebestuur en de organiserende verenigingen uit af dat er een duidelijke nood is aan overleg en ontmoeting binnen de handelaars, kmo's en grotere ondernemingen in Heusden-Zolder.

subsidies-voor-activiteiten-rond-diversiteit

Subsidies voor activiteiten rond diversiteit

Verenigingen, scholen of buurten die een activiteit willen organiseren waarin diversiteit een plaats krijgt, kunnen daarvoor een toelage krijgen. De integratieraad ondersteunt immers socio-culturele of educatieve initiatieven die het intercultureel samenleven in Heusden-Zolder stimuleren. Aanvragen moeten voor 15 februari toekomen bij het Zebrafonds. Het reglement en aanvraagformulier vind je hier. Je kunt ook bellen naar 011-80 80 86.

het-weer-na-regen-komt-zonneschijn

Het weer: na regen komt zonneschijn

Een krachtig hogedrukgebied met kern ten westen van Ierland schuift richting het Europese vasteland en zal het weer in de tweede helft van de week in onze regio bepalen. Het wordt dan zonniger, maar ook kouder. Op korte termijn zorgen storingen voor veel wolken en geregeld regen.
Vandaag schuift regen reeds in de vroege ochtend vanuit het noorden over onze streken. Nagenoeg de hele dag verloopt somber met periodiek regen. Enkele drogere perioden zijn mogelijk. De maxima liggen rond 6 graden.
Lees het hele bericht

vluchtmisdrijf-na-aanrijding

Vluchtmisdrijf na aanrijding

Op de Beringersteenweg is rond tien voor acht vanmorgen een fietser aangereden door een auto. De fietser, een 16-jarige uit Koersel, raakte daarbij lichtgewond. De bestuurder van de auto pleegde na het ongeval vluchtmisdrijf.

idee-winkel-verhuist-naar-kleuterweg

Idee-winkel verhuist naar Kleuterweg

Idee, de geschenkenwinkel van 't Weyerke met het bijhorende crea-atelier verhuist in de zomer van de Koolmijnlaan naar een nieuw pand in de Kleuterweg. Niet dat de winkel in de Koolmijnlaan slecht gelegen was, verre van, maar het atelier lag er op de eerste verdieping en was daardoor niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. En het is precies de bedoeling om alle volwassenen met een beperking een aangepaste dagbesteding te verschaffen. Maar de inrichting van een nieuwe winkel en (…) Lees het hele bericht

win-tickets-voor-katarina-vermeulen

Win tickets voor Katarina Vermeulen

Nu vrijdag, 28 januari om 20u15, stelt Katarina Vermeulen in Muze haar derde CD 'Icebreaker' voor. Enkele seizoenen geleden was ze hier al te gast toen ze met andere muzikanten een ode bracht aan haar overleden vader Bram Vermeulen, van wie ze de muzikale genen heeft geërfd. Ze wordt al eens vergelen met singersongwriters als Norah Jones, Bonnie Raitt & Eva Cassidy. Voor haar derde CD trekt ze opnieuw de boer op met muzikanten Alan McLachlan (snaarinstrumenten/zang) en Ralph Brink (contrabas/zang). Zelf neemt zij naast de zang ook de piano voor haar rekening. Haar muziek flirt met jazz, blues, folk, rock, reggae of gewoon a capella. Een prachtige, veelzijdige stem, eigenzinnige songs en gedurfde arrangementen, kortom bij ieder optreden doet ze het publiek smelten. Tickets: € 12 (voorverkoop) en € 15 (kassa). Voor 5 lezers ligt een duoticket klaar als ze het antwoord vinden op volgende vraag: Hoe heette de allereerste CD van Katarina Vermeulen? Mailen, met ook je adres, voor donderdagmiddag naar redactie [!] heusden-zolder.eu (foto Kay Schuttel)

weer-een-horecazaak-failliet

Weer een horecazaak failliet

De rechtbank van koophandel heeft de bvba Nakuba failliet verklaard. Dat was de vennootschap die in de Kooidries het café Barrero uitbaatte, op dezelfde plaats waar voordien het succesvolle Havana Café zat. Daarmee is andermaal een horecazaak uit Heusden-Zolder op de klippen gelopen.

ziekenhuis-draait-nog-op-noodgenerator

Ziekenhuis draait nog op noodgenerator

Terwijl op de meeste plaatsen de stroomtoevoer is hersteld, is dat op dit ogenblik nog niet het geval in het Sint-Franciskusziekenhuis. Dat draait sinds 10u15 op een noodgenerator. Alle operaties en consultaties kunnen gewoon doorgaan. Wel heeft het ziekenhuis de dienst 100 tijdelijk afgemeld zodat geen dringende gevallen meer worden aangevoerd. In het begin brandde alleen de noodverlichting, nu is dat nog op enkele plaatsen om stroom te sparen. Ook vraagt de directie om niet noodzakelijke bezoeken even uit te stellen. Verwacht wordt dat over enkele uren het probleem is opgelost.

aannemer-veroorzaakt-stroompanne

Aannemer veroorzaakt stroompanne

FLASH Delen van Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren hebben na 10 uur vanmorgen een tijdlang zonder stroom gezeten. Een aannemer die bezig was met werkzaamheden aan het Sint-Franciskusziekenhuis had een middenspanningskabel doorgetrokken. En dat is een kabel van hoog niveau, die toch zeker 10, 11 kabines bevoorraad en aan elke kabine zijn enkele honderden klanten verbonden. Infrax stuurde meteen zijn technici op pad, want die moesten elke kabine op een reserve-toevoer overschakelen. Zo werd de stroomtoevoer geleidelijk hersteld. Bij Infrax houdt men in zulke gevallen rekening met een hersteling binnen een half uur tot een uur.

vck-bolderberg-wint-bij-hekkesluiter

VCK Bolderberg wint bij hekkesluiter

In het volleybal heeft VCK Bolderberg met 0-3 gewonnen op het veld van hekkesluiter Tournai. Een goeie zaak voor die van Bolderberg die nu negende staan met 14 punten, 4 meer dan Mortsel dat verloor.

summie-op-bezoek-bij-bollie

Summie op bezoek bij Bollie

Wielerfanaat Koen Lemmens - Bol - in Heusden is bezeten door alle aspecten van de fiets. Vandaag keek hij verrast op toen Johan Van Summeren bij hem stopte voor een koffietje tijdens zijn training. Schoonbroer (en ook wielergek) had voor die verrassing gezorgd. Sympathieke gast en letterlijk en figuurlijk een grote meneer, die gast uit Lommel. (foto Bart Claes)

zolder-b-in-slotfase

Zolder B in slotfase

In de eerste provinciale van het basketbal heeft KBCC Zolder B STBB Sint-Truiden verslagen met 81-75. In een spannende gelijkopgaande wedstrijd kon de thuisploeg pas in het laatste kwart het verschil maken. Daarvoor moest het een sterke Steven Bullen (30 punten) aan de kant zetten.

onthoofd-rc9-schiet-tekort-tegen-mechelen

Onthoofd RC9 schiet tekort tegen Mechelen

In zijn bekerwedstrijd tegen Mechelen heeft rugbyclub RC9 vandaag verloren met 7-37. RC9 was gehandicapt doordat het vier zieke spelers moest missen, maar anderzijds was Mechelen duidelijk de betere ploeg. (foto Rudi Coomans)

rijke-medailleoogst-voor-moed-en-volharding

Rijke medailleoogst voor Moed en Volharding

Dit weekend was er een opnieuw een wedstrijd damesgymnastiek, nu van het B-niveau met open klassement, dus geen Limburgs kampioenschap. Die had plaats in Leuven en weer deed Moed en Volharding het uitstekend. Zaterdag haalde Marthe Rutten een gouden en Julie Lemmens een bronzen medaille. En vandaag behaalden de meisjes uit Berkenbos drie zilveren en drie bronzen medailles. Op de foto van links naar rechts: Laura Romero, Amber Bams, Jana Van Tongerloo, Lotte Cruts, Jolisa Schreurs, Yana Steegmans en trainster Cindy Bleuckx.

winterborrelwandelaars-storen-zich-niet-aan-weer

Winterborrelwandelaars storen zich niet aan weer

De winterborrelwandeling van de vzw Toerisme Heusden-Zolder had het weer niet echt mee, maar met dat risico in het achterhoofd organiseer je natuurlijk een winderwandeling. Daartegenover stond dat er een goeie opkomst was, meer dan 500 wandelaars. Velen hadden zich niet overbodig gewapend met paraplu en regenjas. Wie trouwens na de wandeling tussen Bovy en de kluis, waarbij de gidsen heel wat interessante weetjes verklapten, kou had, die kon zich warmen aan de borrels - de Bolderiaan was om 4 uur al op - , de glühwein of de erwtensoep. Of in de kapel aan de verhalen van Willy de kluizenaar. (Meer foto's)

veel-aandacht-voor-clean-week-op-autosalon

Veel aandacht voor Clean Week op Autosalon

De stand van Circuit Zolder op het autosalon is de afgelopen dagen door duizenden mensen bezocht. Dat is gebleken in de vooravond, toen we net voor afsluiten van de beurs de stand bezochten. De bezoekers konden er uiteraard het nodige vernemen over het nieuwe seizoen, maar hoofddoel was de voorstelling van de Clean Week 2020. Van 6 tot en met 8 mei staat het circuit weer helemaal in het teken van de milieuvriendelijke auto's. Daarvoor bracht het circuit ook een aantal milieuvriendelijke en (…) Lees het hele bericht

vlotte-zege-voor-statie

Vlotte zege voor Statie

In vierde provinciale B heeft SK Heusden 06 thuis met 0-1 verloren van FC Lillonia (foto Rudi Coomans). Statie Sport won thuis tegen Standaard Bree met 3-1 en Anadol haalde een punt op het veld van SK Lozen: 1-1.

viversel-springt-over-vrijheid

Viversel springt over Vrijheid

In de derde provinciale C heeft Vrijheid Zolder met 4-1 verloren bij Godsheide. Viversel won met 1-2 op het terrein van Eendracht Zelem. Daardoor springt Viversel in de rangschikking over Zolder. Bolderberg keerde met een 1-1 terug van bij Amandina.

kvv-verliest-met-9-tegen-11

KVV verliest met 9 tegen 11

In de vierde nationale van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder met 1-2 verloren van Veldwezelt. Het begon voor één keer nochtans goed, want na 10 minuten al bracht Didier Haenen de score op 1-0. Maar in de 20ste minuut werd Peter Rutten met rood van het veld gestuurd, een omstreden beslissing na een overtreding in de middencirkel. Tot overmaat van ramp liep na een uur Kevin Droogmans tegen zijn tweede gele kaart aan. Met 9 tegen 11 werd het moeilijk, in de 70ste minuut maakten de bezoekers gelijk en om 2 minuut voor tijd lukte hen de winning-goal.

thaise-chi-chi-is-gelanceerd

Thaise Chi Chi is gelanceerd

Klein Theater Bolderberg speelde zaterdagavond een succesvolle première van zijn nieuwste en volledig eigen productie Thaise Chi Chi. De toeschouwers in de Witte Zaal hadden er een avond flink amusement aan. Er zijn nog voorstellingen volgende week zaterdag in de Witte Zaal en op 4 en 5 februari in Muze.
(foto's www.bolderberg.be)

nipte-zege-voor-kbbc-zolder

Nipte zege voor KBBC Zolder

In de tweede nationale van het basketbal heeft KBBC Zolder na een spannende wedstrijd Fleurus verslagen met 67-66. Dat geeft de ploeg weer wat ademruimte in het klassement. (foto Rudi Coomans)

de-gouden-stemmen-van-scala

De gouden stemmen van Scala

Het razendpopulaire koor Scala treedt vanavond op in de uitverkochte schouwburg van Muze met het programma 'Circle'. Scala bestaat uit een 20-tal schitterende jonge vrouwenstemmen met een breed repertorium onder leiding van en begeleid door de broers Kolacny. Na de voorstelling volgt nog een afterparty in de balzaal. En het belooft een formidabele avond te worden want de repetitie klonk daarstraks al geweldig.(foto Bart Claes) UPDATE Het publiek kreeg inderdaad een schitterend optreden vol variatie voorgeschoteld en reageerde achteraf enthousiast. (foto onder, Lenscollectief)

5-2-nederlaag-voor-si-heusden-zolder

5-2 nederlaag voor SI Heusden-Zolder

In het zaalvoetbal heeft leider MFC SI Heusden-Zolder een 5-2 nederlaag geleden bij Real Noorderwijk. SI kwam nooit echt in het spel, het miste Rossi, reservekeeper Bervoets deed het prima maar doelpuntenmachine Zeroual werd volledig aan banden gelegd. Bij de rust stond het nog 0-1, maar daarna kwam de thuisploeg goed op gang. Ondanks de nederlaag blijft Heusden-Zolder aan de leiding want ook achtervolger Houthalen verloor. SI wordt wel bijgebeend door Meeuwen.

theater-maakt-dementie-bespreekbaar

Theater maakt dementie bespreekbaar

Warre Borgmans en Dimitri Leue speelden gisteravond in Muze, met de muzikale steun van pianist Antoon Offeciers de veelbesproken voorstelling 'Het lortcher-syndroom'. Daarin staat de problematiek van de dementie centraal. (foto Lenscollectief)

collegeleerlingen-vieren-chrysostomos

Collegeleerlingen vieren Chrysostomos

Misschien heb je het links of rechts gehoord of gezien: de leerlingen van het Sint-Franciscuscollege vierden vandaag Chrysostomos. Dat is voor de laatstejaars de start van hun laatste 100 dagen in het middelbaar onderwijs. Het feest begon in alle vroegte in de jeugdhuizen De Put - voor campus Berkenbos - en Distel - voor campus Heusden - waar sommigen al hun eerste pintjes nuttigden. Dan ging het naar campus Berkenbos voor een uitgebreid ontbijt. Op de speelplaats volgde de openingsdans (…) Lees het hele bericht

klein-theater-op-de-thaise-toer

Klein Theater op de Thaise toer

Klein Teater Bolderberg speelt de komende weken vier keer Thaise Chi Chi, de nieuwste voorstelling geschreven en geregisseerd door Willy Gilis. Anna en Hugo zijn 40 jaar getrouwd.Ze hebben niemand uitgenodigd, maar toch hopen ze dat hun kinderen en bompa Remy het niet zullen vergeten. En hun buren Sonja en Henri zullen hopelijk ook wel met een cadeau voor de deur staan. Maar dochter Vicky is druk bezig met verliefd te zijn op haar Tai Chi leraar, de Chinees Ni Lang die wel 15 jaar ouder is dan zij. Hoe gaat ze het (…) Lees het hele bericht

45-auto-s-te-snel

45 auto's te snel

De verkeersdienst van de politie heeft snelheidscontroles gehouden in de Lindelaan, Schomstraat en in de schoolomgeving van de Ringlaan. 392 voertuigen werden gecontroleerd. 45 bestuurders reden te snel.

ondernemersevent-naar-recordopkomst

Ondernemersevent naar recordopkomst

Het loopt storm voor de nieuwjaarsreceptie voor ondernemers die UNIZO, de ondernemersclub en het gemeentebestuur volgende woensdag in Muze organiseren. Nu al zijn 360 inschrijvingen genoteerd, een absoluut record en het wordt dan ook het grootste netwerkevent ooit in Heusden-Zolder. Zelfstandigen en ondernemers uit de gemeente - en alleen zij - kunnen nog tot en met dit weekend inschrijven via welzijn.lokale.economie[!]heusden-zolder.be met vermelding van de namen van de aanwezigen, de naam van de handelszaak of bedrijf en mailadres. Het event start om 20 uur, om 20u30 zijn er de speeches.

het-weer-sombere-periode

Het weer: sombere periode

Langs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern over Ierland, wordt koele, licht gestoorde maritieme lucht vanuit het noorden aangevoerd. Grijs en kil weer staan op het programma en soms kan er een weinig neerslag vallen.
Vandaag maken nevel en lokaal (aanvriezende) mist plaats voor enkele opklaringen. Na de middag wordt het echter betrokken, later gevolgd door wat motregen en mogelijk een weinig motsneeuw. Maxima rond 5 graden.
Morgen is het somber en grijs met periodiek wat (…) Lees het hele bericht

130-per-uur-in-de-zandstraat

130 per uur in de Zandstraat

De verkeersdienst van de politie voerde naar aanleiding van klachten van bewoners snelheidscontroles uit in Halstraat, Zandstraat en OLV-straat. Van de 415 bestuurders reden 28 te snel. 1 rijbewijs wordt ingetrokken. De bestuurder reed in Zandstraat 130 km/u waar een beperking van 70 km/u geldt.

gemeenteraad-over-22-punten

Gemeenteraad over 22 punten

Op de gemeenteraad van volgende week donderdag, 27 januari om 19 uur, staan 22 punten in de openbare zitting. Daarbij zoals eerder gemeld de nieuwe concessie voor La Baracca, en verder een heel aantal grondgebiedszaken. De raad moet ook het nieuwe reglement voor het uitlenen van materialen goedkeuren en een doorgeeflening aan de kerkfabriek van Bolderberg voor de herstelling van het kerkdak. Daarnaast volgt de goedkeuring van de stopzetting van de concessie met de vzw Zwembaden. (…) Lees het hele bericht

t-wordt-plezant-in-de-krokusvakantie

't Wordt plezant in de krokusvakantie

Een aantal gemeentediensten in Heusden-Zolder heeft de krachten gebundeld onder de noemer 'Kids'. De afdelingen jeugd, sport, cultuur en bibliotheek zullen tijdens de schoolvakanties gevarieerde activiteiten voor de kinderen van 3 tot 14 jaar aanbieden. Daarbij kunnen de kinderen ook rekenen op vervoer en begeleiding in samenwerking met 't Klim-Op-Ke. Het eerste pakket is klaargestoomd voor de krokusvakantie van 7 tot en met 11 maart. Enkele blikvangers: taarten op vertelling, (…) Lees het hele bericht

faillissement

Faillissement

De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft het bedrijf 'Les Belles Vacances' uit de Hulststraat failliet verklaard. Het bedrijf stond geregistreerd als in- en uitvoerder, verkoper en verhuurder van machines en apparaten, bouwmaterialen, auto's, bestelwagens, enz.

bert-longin-plant-bos-op-bovy

Bert Longin plant bos op Bovy

Bert Longin, sinds jaar en dag één van de toppers in de Belgische autosport en geregeld te zien op Circuit Zolder, gaat een bos van 5,5 ha aanplanten op domein Bovy, in het totaal zo'n 2500 bomen. Longin was al langer op zoek naar een project dat - naast de technologische vernieuwingen - kan bijdragen tot een groener imago van de autosport. Toen hij hoorde dat op domein Bovy, onder meer door de hagelstorm van anderhalf jaar geleden het bos grotendeels vernield werd, pikte hij (…) Lees het hele bericht

hebad-doet-het-met-kyu

Hebad doet het met Kyu

Badmintonclub Hebad BC is van start gegaan met het Kyu project. Daarvoor zijn 22 spelers, geboren tussen 2000 en 2005, geselecteerd. Kyu is een ontwikkelingstraject voor jonge, beginnende badmintonspelers die de ontwikkeling van beginner tot gevorderde speler volgt. Kyu is tot nu toe vooral gekend binnen karate en judo en betekent zoveel als klasse. Via een puntensysteem en een examen kunnen kinderen een bandje verdienen van een bepaalde kleur, waarbij elke kleur een aantal (…) Lees het hele bericht

zolder-moeiteloos-verder-in-beker

Zolder moeiteloos verder in beker

KBBC Zolder heeft gisteravond weinig moeite geahd met Schelle in achtste finales van de beker van Vlaanderen. Met 16 punten in tien minuten - waaronder 4 driepunters van Geert Vanhove - had de thuisploeg na tien minuten de voorgift van de bezoekers al bijna opgehaald (28-29). In het tweede kwart werd al een 17 puntenvoorsprong opgebouwd, maar Schelle mocht nog even terugkeren (57-44 bij de rust). Toen na de pauze de schaapjes op het droge leken, kreeg iedereen speelkansen en werd het (…) Lees het hele bericht

varken-is-van-kweker-uit-de-buurt

Varken is van kweker uit de buurt

De eigenaar van het varken dat zondagmorgen in de buurt van de brug van Tervant uit het kanaal kon gered worden door de brandweer en het VZOC, is gekend. Het gaat om een varkenskweker uit de buurt. En hij hoefde dat niet eens officieel te bewijzen. "De voorbije dagen was de zeug heel schichtig en kon ze niet dichter dan 6 of 7 meter benaderd worden. Maar toen gisteren de werkman van het varkensbedrijf een kijkje kwam nemen, kwam ze meteen er naartoe," vertelt Rudi (…) Lees het hele bericht

nog-enkele-honderden-kaarten-voor-heusdense-revue

Nog enkele honderden kaarten voor Heusdense revue

De revue van 't Heusdens Volksteater veroorzaakt elk jaar weer een stormloop op de toegangskaarten. Dat is dit jaar niet anders, voor de 12 voorstellingen - die op 28 januari van start gaan - zijn in het totaal nog enkele honderden kaarten beschikbaar. Er is voorverkoop in het lokaal van 't Heusdens Volksteater (achterkant Kuipershof, toegang langs kant sporthal) op dinsdag en donderdag van 17 tot 19u30 en op zaterdag van 9u30 tot 12 uur. Voor info over de kaartenverkoop is er de revuefoon, 0471-37 79 66

dochtertje-genoemd-naar-annelien-van-andes

Dochtertje genoemd naar Annelien van Andes

Enkele dagen geleden - op 14 januari - zijn Tom Broux en Kristel Camps de trotse ouders van een dochter geworden. Ze hebben haar Annelien genoemd, een naaam die ze ontleenden aan het gelijknamige liedje van de groep Andes. En dus stuurden ze ook de groep zelf een geboortekaartje. Bij Andes werd blij en ontroerd gereageerd, en ze plaatsten het nieuws meteen op hun website. Kijk maar.

dieven-weg-met-brandkast

Dieven weg met brandkast

Afgelopen nacht is opnieuw ingebroken bij een bedrijf in de Industrieweg. Iemand hoorde kort voor twee uur abnormaal lawaai in het bedrijf en belde de politie. Toen die ter plaatse kwam, waren de daders weg. Die hadden ook de brandkast meegenomen.

Vandaag is een klacht ingediend omdat er op 12 januari brand is gesticht in het speeltuintje 'Onder de Poort'.De politie heeft een pv opgesteld.

zondag-winterborrelwandeling-naar-de-kluis

Zondag winterborrelwandeling naar de kluis

Nu zondag organiseert de vzw Toerisme haar traditionele winterborrelwandeling naar de kluis. Wandelaars kunnen er een bezoekje brengen aan kluizenaar Willy Aerts die uitleg geeft bij de geschiedenis van de kluis en de kapel en over zijn leven als kluizenaar. Bij de kluis slaat de vzw Toerisme van 13 tot 16 uur haar tenten op en daar schenkt ze borrels, glühwein en erwtensoep. De erwtensoep met spek herinnert aan St (…) Lees het hele bericht

brandstichter-klooster-opgepakt

Brandstichter klooster opgepakt

De brand vorige week in het klooster van de Urselinnen in de Brugstraat was aangestoken. Dat heeft de expert van het parket achteraf vastgesteld. Na enig speurwerk heeft de politie van Heusden-Zolder vrijdag de dader kunnen oppakken. Hij is voor de onderzoeksrechter voorgeleid maar niet aangehouden. Eén van de zusters, die bij de brand bevangen werd door de rook, is ondertussen aan de beterhand.

zwembad-is-weer-open

Zwembad is weer open

Het euvel aan de verwarmingsinstallatie van het overdekt zwembad is hersteld. Daardoor is het vanaf vandaag weer open tijdens de normale uren.

het-weer-opnieuw-kouder

Het weer: opnieuw kouder

Na de doortocht van een storing, nestelt zich een hogedrukgebied over de Britse Eilanden en wordt vochtige en onstabiele lucht van over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Het kwik gaat achteruit en een aantal winterse buien zijn mogelijk. Op het einde van de week stabiliseert de atmosfeer tijdelijk.
Vandaag schuift een storing over onze regio met veel wolken en eerst buien. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. De buien gaan na de middag over in regen en pas in de avond wordt het (…) Lees het hele bericht

luc-daniels-maakt-limburgs-fotoboek

Luc Daniëls maakt Limburgs fotoboek

De provincie heeft vandaag een luxueus fotoboek over Limburg voorgesteld. Het zal gebruikt worden als relatiegeschenk voor belangrijke bezoekers, ambassadeurs, enz. Het boek is opgebouwd rond allerlei thema's die een totaalbeeld geven van het reilen en zeilen in deze provincie. De foto's zijn gemaakt door fotograaf Luc Daniëls, geboren en getogen in Heusden-Zolder, momenteel woonachtig in Rillaar. Luc - die al een groot deel van de wereld op foto vastlegde - heeft de afgelopen jaren door Limburg rondgetrokken. Ook in Heusden-Zolder was hij geregeld aan de slag om dingen vast te leggen: de multiculturele markt, de nacht van de atletiek, Circuit Zolder, enz. Het boek is voorlopig niet te koop.

lugubere-slachting-van-buizerds

Lugubere slachting van buizerds

De jongste tijd worden - vooral in Limburg - op grote schaal roofvogels uitgeroeid. In één week tijd heeft het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder liefst 30 buizerds opgehaald, slechts één daarvan - die het slachtoffer was van een klemkwetsuur - overleefde het. De trieste reeks begon vorige week maandag in Alt-Hoeselt waar een spoorwegarbeider 7 kadavers aantrof langs de spoorweg. Een zoektocht van VZOC-medewerkers en de politie leverde bij een jachtgebied (…) Lees het hele bericht

laadpalen-voor-elektrische-fietsen

Laadpalen voor elektrische fietsen

Heel wat belangstelling vanmiddag in Den Lavaar, daar stelde Toerisme Limburg zijn nieuwste project voor: een keten van laadpalen voor elektrische fietsen. Dit voorjaar worden in het totaal 50 oplaadpunten geïnstalleerd, gemiddeld om de 40 km en daarmee krijgt Limburg dichtste netwerk voor elektrische oplaadpunten van de Benelux. Geen toeval want het aantal 'elektrische fietsers' neemt toe, naar verwachitng zal het over vijf jaar 1 op 5 zijn. "Een interessant gegeven (…) Lees het hele bericht

guido-dhert-baas-van-grotere-regie-der-gebouwen

Guido Dhert baas van grotere Regie der Gebouwen

De Regie der Gebouwen, die instaat voor de kantoren van de federale ambtenaren en het instandhouden van het federale gebouwenpatrimonium fuseert haar afdelingen Limburg en Vlaams-Brabant tot 'Vlaanderen Regio Oost'. De algemene leiding van de dienst komt in handen van Heusdenaar Guido Dhert, als adviseur-generaal. Zijn kantoor blijft in Hasselt, van waaruit hij tot nu toe de leiding over de Limburgse afdeling had..

nieuwe-gemeentesite-is-online

Nieuwe gemeentesite is online

Sinds vanmorgen is de nieuwe website van het gemeentebestuur van Heusden-Zolder online. Ze is gemoderniseerd en ooogt frisser en is uiteraard grotendeels uitgevoerd in de nieuwe kleuren. Boven het hoofdmenu staat de terrilfoto met daarin het nieuwe logo. www.heusden-zolder.be

elias-i-is-de-nieuwe-jeugdprins

Elias I is de nieuwe jeugdprins

De Slamridders hebben een nieuwe jeugdprins. Elias I (Elias Cutillas, links op de foto) uit de Stationsstraat mag dit seizoen de scepter over het jeugdcarnaval zwaaien. Elias wordt dit jaar 9 jaar en als hobby volgt hij de circusschool in Diest. Hij zal de assistentie krijgen van uittredend prins Nick die tot adjudant is aangesteld. (foto Rudi Coomans)

la-baracca-binnenkort-weer-open

La Baracca binnenkort weer open

Binnenkort kan buurthuis La Baracca op de Lindeman weer open. De nieuwe concessie zal wellicht op 1 februari ingaan. De gemeenteraad moet de concessie wel eerst goedkeuren tijdens de zitting van 27 januari. Zoals bekend heeft het gemeentebestuur in maart vorig jaar na enkele turbulente jaren een eind gemaakt aan de concessie met het buurthuis, dat moest zijn deuren sluiten. Aanleiding waren niet alleen malversaties, La Baracca vervulde volgens de gemeente onvoldoende de rol van buurthuis voor (…) Lees het hele bericht

pianist-rafael-mertens-schittert

Pianist Rafaël Mertens schittert

Voor alweer een talrijk publiek was er vandaag de Rafaël Mertens Melody Evolved Quartet in het Muzecafé, het tweede jazzoptreden dit weekend, met onze dorpsgenoot-pianist Rafaël Mertens. Vandaag meer klassieke jazz op het programma, maar ook dat werd gesmaakt door het kennerspubliek. Aan de drum had David Broeders de plaats van Steven van Gelder ingenomen, Lara Rosseel speelt de contrabas, Thomas Decock de gitaar en Rafaël Mertens was aan de piano echt in goeie doen. (Meer foto's van Bart Claes)

kindercarnavalszitting-is-overrompeld

Kindercarnavalszitting is overrompeld

Ontmoetingscentrum Ons Huis is vanmiddag gewoon stampvol gelopen voor de kinderzitting van De Slamridders. Niet alleen lokale jeugdverenigingen waren naar Berkenbos afgezakt, verschillende carnavalsgroepen hadden zelfs bussen ingelegd. De kinderen beleefden er een bijzonder leutige namiddag met veel animatie, zang en dans. Jeugdprins Nick en prinses Jolien namen afscheid na een mooi jaar. (Meer foto's van Rudi Coomans)

leerlingen-op-sneeuwklas-naar-stanzach

Leerlingen op sneeuwklas naar Stanzach

Naar jaarlijkse gewoonte zijn leerlingen van de vrije lagere school in Berkenbos vanmorgen vroeg met de bus vertrokken richting Stanzach. Daar gaan ze op sneeuwklas. Naast de leerkrachten zijn er ook vrijwillige begeleiders, zo is Tony Elsen er al voor de 32ste keer (op 36) bij. (Foto Rudi Coomans)

spektakel-tijdens-turnkampioenschappen

Spektakel tijdens turnkampioenschappen

Turnen op hoog niveau gisteren en vandaag in sporthal Berkenbos want Moed en Volharding organiseerde er de provinciale voorronde artistieke gymnastiek dames C. Daarbij werd gestreden voor de Limburgse turntitels, de toeschouwers werden andermaal beloofd voor hun komst.
De eerste uitslagen
Beloften: 1. Jessica Dewitz (Hoger Op Neerpelt), 2. Lore Philippe (Hoger Op Neerpelt), 3. Yana Stappers (Turnverbond Overpelt)
Miniemen 2: 1. Elise Scuttenaire (Jong & Sportief (…) Lees het hele bericht

zolder-b-herpakt-zich

Zolder B herpakt zich

In de eerste provinciale van het basketbal heeft Zolder B zich herpakt na de zware nederlaag van vorige week. Het won met 71-88 bij Bacma Maaseik.

anadol-wint-derby

Anadol wint derby

Een derby in vierde provinciale B waar Anadol SK Heusden 06 mocht ontvangen. Het werd daar 2-1. Statie Sport heeft opnieuw het juiste ritme te pakken, het won met 1-4 op het veld van Meldert (0-2 bij de rust)

bolderberg-wint-zolder-verliest

Bolderberg wint, Zolder verliest

In derde provinciale C heeft Vrijheid Zolder tegen VKM Sint-Truiden verloren met 0-1, na een vrij kansarme wedstrijd viel het doelpunt 6 minuten voor tijd. Bij Bolderberg (foto Yves Maex) daarentegen konden ze nog eens juichen, het werd 1-0 tegen RDK Gravelo

kvv-de-goals-sint-lenaarts-de-rode-kaarten

KVV de goals, Sint-Lenaarts de rode kaarten

De hoop is nog niet vervlogen voor KVV Heusden-Zolder dat Sint-Lenaarts versloeg met 3-1. Na vijf minuten stond het - traditioneel - 0-1 voor de bezoekers. Vijf minuten voor rust kon De Cantis de score weer in evenwicht brengen. Een kwartier voor het einde maakte Peter Rutten er vanop de strafschopstip 2-1 van en kort voor affluiten legde De Luca de 3-1 binnen. Ondertussen was Sint-Lenaarts door rode kaarten tot 9 man gereduceerd en na affluiten kwam er zelfs nog een derde rode kaart boven.

waterzwijn-zit-nu-veilig-in-opvangcentrum

'Waterzwijn' zit nu veilig in opvangcentrum

Het Vogel- & Zoogdierenopvangcentrum is vanmorgen op vraag van brandweer Beringen uitgerukt naar het Albertkanaal bij de brug van Tervant. Daar zwom een volwassen vleesvarken in het water. Het beest weegt 160 kg en is dan ook enorm sterk. Er kwam nog een kraanwagen van de stad Beringen ter plaatse, maar de pompiers en VZOC-medewerkers slaagden er zelf in om het dier op het droge te krijgen. Daarna is het in een paardentrailer naar het opvangcentrum in Heusden-Zolder gebracht. Hoe het dier in het water is beland is niet duidelijk, ook de eigenaar is nog onbekend

kbbc-zolder-verliest-in-waregem

KBBC Zolder verliest in Waregem

In de tweede basketbalklasse heeft KBCC Zolder bij Waregem verloren met 92-80. Zolder liet zich de eerste 5 minuten voorbijlopen door een snel Waregem en kwam 17-8 achter. Het inbrengen van nieuwkomer Thomas Dreesen geen beterschap want na het eerst kwart stond het 33-18. Die kloof bleef in het tweede quater omdat ondanks de betere aanval de verdediging steken liet vallen. Vooral Geert Vanhove bracht de achterstand bij de rust terug tot 5 punten, maar nadien was de hoop op de zege al (…) Lees het hele bericht

belangrijke-zege-voor-vck-bolderberg

Belangrijke zege voor VCK Bolderberg

In het volleybal heeft VCK Bolderberg een uitstekende zaak gedaan door Kemzeke-Stekene te verslaan met 3-1. De thuisploeg nam nochtans een slechte start en werd overspoeld in de eerste set die dan ook op 15-25 eindigde. De tweede set verliep helemaal anders, met twee ploegen die om de beurt de overhand namen, bij 17-22 zag het er nog bekaaid uit, maar VCK bewees dat in volleybal alles mogelijk is. In set drie werden de bezoekers platgewalst, in de vierde set leken ze op revanche uit, maar (…) Lees het hele bericht

titel-medailles-en-topfinale-voor-wesley-joris

Titel, medailles en topfinale voor Wesley Joris

Wesley Joris maakt furore bij zijn eerste deelname aan de open Vlaamse zwemkampioenschappen. Gisteren zwom de 15-jarige zich in zijn leeftijdscategorie naar een bronzen medaille in de 400 meter wisselslag. Vanmorgen werd hij Vlaams kampioen op de 200 meter vlinderslag. En hij kon zich bij de snelste 8 plaatsen in de open categorie, hij zwemt dus straks de finale die om 16 uur live wordt uitgezonden op Sporza. De snelste finalist is de 25-jarige Hongaar Cseh Laszlo, meervoudig medaillewinnaar op de Olympische Spelen, wereld- en Europese kampioenschappen. UPDATE Vanmiddag kon Wesley beslag leggen op brons op de 1500m vrije slag . In de finale op de vlinderslag kon hij zijn besttijd opnieuw evenaren. (foto's xzitemedia.be)

feest-in-burgemeester-eerdekensstraat

Feest in Burgemeester Eerdekensstraat

De inwoners van de Burgemeester Eerdekensstraat hielden zaterdagavond hun nieuwjaarsreceptie. En ondanks het feit dat het om een klein straatje gaat dat zijn feesten zonder subsidies organiseert, was het een receptie met alles op en aan en met heel wat aanwezigen. (Meer foto's van Björn Pennings)

kerstbomen-in-de-fik-in-berkenbos

Kerstbomen in de fik in Berkenbos

De vlammen laaiden hoog op zaterdagavond aan Ons Huis, de organisatoren van de traditionele kerstboomverbranding in Berkenbos hadden bovendien geluk met het weer zodat het een gezellige boel werd. Daarbij werd menig drankje genuttigd terwijl de bezoekers ook aan de barbecue konden aanschuiven. Moet het nog gezegd dat er veel lol is getrapt. (Meer foto's van Rudi Coomans)

frozen-beatz-slaat-aan

Frozen Beatz slaat aan

Met het nieuwe evenement Frozen Beatz, zaterdagavond in 't Kuipershof, bewees de vzw Summersoundz dat de jeugd ook in de winter behoefte heeft aan plezante party's. De talrijke dj's zorgden bovendien voor een breed muziekgamma waarbij de ambiance vaak crescendo werd gestuurd. (Meer foto's van Michiel Reynders)

viversel-verslaat-stevoort

Viversel verslaat Stevoort

In de derde provinciale van het voetbal heeft Standaard Viversel vanavond Stevoort verslagen met 2-0. Bij de rust stond het nog 0-0, kort na de herneming konden Rayen en Corthouts beiden scoren. Voor Viversel was het een bijzondere overwinning, want het was nu al de 25ste thuiswedstrijd op rij zonder nederlaag, en da's toch een resultaat waar je enkele seizoenen moet voor sparen.

morgen-kinderzitting-in-ons-huis

Morgen kinderzitting in Ons Huis

Traditiegetrouw organiseren De Slamridders een week na hun pronkzitting een kinderzitting. Plaats van afspraak is ontmoetingscentrum Ons Huis, morgen om 14u30. Just Us zorgt er voor sfeer en ambiance met een Kids Disco Show. De kersverse prins van De Slamridders is ook present en hij mag meteen de nieuwe jeugdprinsen begroeten. De toegang is gratis en voor alle kinderen is er een kleine verrassing.

wat-vind-jij-van-de-marktplannen

Wat vind jij van de marktplannen?

In het najaar wordt dus een deel van de multiculturele markt verplaatst naar de Koolmijnlaan, het Marktplein zelf zou behouden blijven als locatie. Het is niet de eerste keer in de loop der jaren dat de markt een 'nieuwe definitieve bestemming' krijgt. Met zijn vele duizenden bezoekers heel het jaar door gaat het dan ook om de belangrijkste attractie in Heusden-Zolder. En voor wie het zich niet meer herinnert, de markt vindt om de twee weken plaats, omdat destijds de mijnwerkers om de twee weken werden betaald. Wat vind jij van deze gedeeltelijke verhuizing? Of heb je nog suggesties om de aantrekkingskracht van de markt te vergroten, laat het weten op ons Facebook-forum.

si-klaar-voor-herstart-in-competitie

SI klaar voor herstart in competitie

In een oefenwedstrijd - na vier weken inactiviteit - heeft zaalvoetbalclub SI Heusden-Zolder gisteravond met 5-6 gewonnen bij eersteklasser LW United (Lommel Wezel). Het werd een pittige en bijwijlen potige partij waarbij Heusden-Zolder - dat verschillende basispionnen moest missen - toonde dat het klaar is om volgende week de verplaatsing naar Real Berkemus Noorderwijk te maken voor de competitie.

along-comes-mary-maakt-indruk

Along Comes Mary maakt indruk

Voor een gevuld Muzecafé bracht Along Comes Mary, de groep rond de Houthalense zangeres Marij Hulsmans, vrijdagavond een zeer gesmaakt optreden. Ondanks de interim-pianist (David Demuynck had Wouter Dewitte moeten vervangen) klonk de jazzmuziek foutloos, zangeres Mary wist het publiek met haar enthousiasme erg te bespelen en werd daarbij geruggesteund door prima muzikanten. Dat bleek ook uit het lange applaus en de roep om bisnummers. Wie er niet bij was, krijgt een herkansing op 29 mei want dan is de groep - versterkt met enkele blazers - te gast op Circo Paradiso. (foto's Bart Claes)

vertelavonden-zijn-in

Vertelavonden zijn 'in'

De KWB hield vrijdag opnieuw een vertelavond in de Harmoniezaal in Heusden. Moderator JoS Bodvin sloeg er een praatje met onder meer de gebroeders Nulens (de mannen vanne smeed) over het klooster, de huizen tussen de kerk en de ramp en hoe de buurt er voor de spoorweg uitzag. Ook Wim Goris nam aan de uchteravond deel, hij vergelijk onder meer in een mooie power-point presentatie de straten van vroeger en nu en toonde oude foto's van de omgeving. Het publiek luisterde en keek geboeid. (foto Lieven Kaerts)

succesvol-jaar-voor-de-scheepvaart

Succesvol jaar voor de scheepvaart

Wie vaak langs het Albertkanaal fietst, is het ongetwijfeld vorig jaar al opgevallen dat er meer dan behoorlijk wat scheepstrafiek is. En dat blijkt nu ook uit het jaarverslag van nv De Scheepvaart dat vandaag gepubliceerd is. Die dienst - gevestigd in Hasselt bij de Kanaalkom - telde vorig jaar op het Albertkanaal en de Kempense kanalen meer dan 38,5 miljoen vervoerde ton. Dat is 15,5% meer dan in het crisisjaar 2009. Vooral de ertsen (verdubbeling), meststoffen (+40%) en de landbouwproducten (+32%) (…) Lees het hele bericht

auto-in-beslag-genomen

Auto in beslag genomen

De politie heeft een controle uitgevoerd op het negeren van de gewichtsbeperking in de Westlaan. 1 vrachtwagenbestuurder kreeg een boete. Eén bestuurder reed zonder verzekering. Zijn auto werd in beslag genomen.

deel-markt-verhuist-naar-koolmijnlaan

Deel markt verhuist naar Koolmijnlaan

Een deel van de multiculturele markt verhuist in het najaar naar de Koolmijnlaan. Het gaat om het deel dat nu nog staat op de parking achter het ophaalgebouw en de doorsteek tussen het Marktplein en die parking. In het najaar gaan de werkzaamheden aan het ophaalgebouw van start. Op het Marktplein blijven de kramen wel staan. "De marktkramers wisten dat ze na een tijd zouden moeten verhuizen. We hebben nu een studiebureau de (…) Lees het hele bericht

voor-rugbyspelers-is-winterstop-voorbij

Voor rugbyspelers is winterstop voorbij

In het rugby laten ze de gedwongen winterstop nu ook achter zich. RC9 speelt nu zondag om 14 uur een oefenwedstrijd tegen Laakdal in het Helzoldstadion. Beide clubs zijn al jaren bevriend, RC9 is gestart als tweede ploeg van Laakdal om nadien via Beringen en Lummen naar Heusden-Zolder te verhuizen. Laakdal staat ondertussen in 2de nationale, maar de samenwerking is gebleven, onder meer in de rugbyschool met 5- tot 15-jarige spelers. De oefenwedstrijd moet de spelers terug het juiste ritme geven voor de competitiewedstrijd van volgende week tegen Mechelen.

het-weer-droger-weekend

Het weer: droger weekend

Na de doortocht van een golvende storing in de avond, zorgt een uitloper van het hoog der Azoren voor stabieler en vooral droger weer tijdens het weekend. Na het weekend kunnen storingen opnieuw onze streken aandoen met lichte regen. Het wordt dan ook een fractie kouder. In de tweede helft van volgende week gaat het kwik verder achteruit.

Vandaag is het bewolkt en af en toe kan er een drupje regen vallen. In de late namiddag en avond komt er meer regen opzetten en is er kans op (…) Lees het hele bericht

circuit-zolder-biedt-een-topkalender

Circuit Zolder biedt een topkalender

Circuit Zolder heeft zijn kalender vrijggegeven en het moet gezegd: het wordt een druk jaar met een breed gamma aan topactiviteiten De weekendactiviteiten gaan van start op 19 en 20 maart, met een nieuwe evenement: de ‘VW Fun Cup 7 Hours of Zolder’. April wordt dé internationale maand met 1 EK, en 2 WK’s. Voor de fietsers opent in Heusden-Zolder het Europees seizoen met de eerste twee manches van het European Championship BMX op de BMX-track op 2 en 3 april. De week erop (…) Lees het hele bericht

sociaal-restaurant-is-gestart

Sociaal restaurant is gestart

Vanmiddag is voor de eerste keer de 'noen' georganiseerd in De Zandloper. Voortaan wordt er iedere donderdagmiddag aan democratische prijs een maaltijd geserveerd, een sociaal restaurant zeg maar. Voorwaarde is wel dat er vooraf wordt ingeschreven en op dit moment wordt het aantal eters beperkt tot 30. Na een tijd wordt de formule geëvalueerd en bekeken of de deelnemers en het aantal keren moet opgevoerd worden. Vandaag waren de eters in ieder geval erg enthousiast. Schepen Dirk Schops heette iedereen welkom, maar het eten serveren en afruimen liet hij wel wijselijk over aan mensen van het PWA die daarvoor geëngageerd zijn.
 (Meer foto's)

brand-in-klooster-brugstraat

Brand in klooster Brugstraat

FLASH Het heeft gebrand in het klooster van de Ursulinen in de Brugstraat. Het vuur ontstond kort voor half vier in een opslagruimte. De brandweer was snel ter plaatse, maar er was een hevige rookontwikkeling. Het was niet meteen duidelijk waar het vuur woedde en daarom is ook het college ontruimd. Eén zuster moest in shock naar het ziekenhuis worden gevoerd. Het vuur was vrij snel onder controle, maar de opslagkamer is volledig vernield, enkele ruiten en twee dakkoepels zijn gesneuveld en ook een afdak liep behoorlijk wat schade op. 

vicky-storms-geliefd-in-wallonie

Vicky Storms geliefd in Wallonië

Koning Albert is verkozen tot Belg van het jaar door de lezers, luisteraars en kijkers van een aantal Franstalige media: Paris Match België, La Dernière Heure, La Libre Belgique en RTL. Albert kreeg maar liefst 75% van de stemmen. Op de tweede plaats staan wijlen Vicky Storms uit Heusden-Zolder en haar vriend Alexis Robert, het jonge koppel dat een meisje redde uit de grote explosie in Luik vorig jaar, maar dat zelf omkwam. De deelnemers konden kiezen uit een lijst met 15 namen. Hoeft het nog te verbazen dat de politici op het lijstje er bekaaid van afkwamen.

cosmogolem-blijft-nog-14-jaar

Cosmogolem blijft nog 14 jaar

De Cosmogolem die vorig jaar achter de kleine vijver van Bovy is gezet blijft daar nog zeker tot eind 2024 staan. Zo blijkt uit de overeenkomst tussen de gemeente en C&S comm. die onlangs is goedgekeurd. Het gaat ook om 4 stripboxen. De Cosmogolem is een kunstwerk van Koen Vanmechelen, zoals er elders in ons land én in de wereld ondertussen nog staan. Het is een symbool dat mensen samenbrengt, maar het is ook de bedoeling dat groepen kinderen en jongeren er aan educatieve (…) Lees het hele bericht

61-bestuurders-te-snel-twee-dronken

61 bestuurders te snel, twee dronken

De politie heeft snelheidscontroles gehouden in de Koolmijnlaan, Bieststraat, Brugstraat en Terlaemenlaan. 1168 voertuigen werden gecontroleerd. 61 bestuurders reden te snel. 1 rijbewijs wordt ingetrokken. Daarnaast zijn nog verschillende overtredingen vastgesteld: niet verzekerd rijden (2), niet dragen van de gordel (4), technische gebreken (7), rijden zonder rijbewijs (4) en rijden met kale banden (3). Twee bestuurders bliezen positief.

leerlingen-bezoeken-sprookjestentoonstelling

Leerlingen bezoeken sprookjestentoonstelling

Alle klassen van het zesde leerjaar uit Heusden-Zolder bezoeken dezer dagen in de bibliotheek de tentoonstelling 'Zeg Roodkapje waar ga je heen? Springlevende sprookjes'. Die is uitgewerkt door het Literair Museum in Hasselt. Meester Marc van De Brug en zijn klas waren de eerste bezoekers. Ze worden niet alleen ondergedompeld in de sprookjeswereld maar ook uitgenodigd om een eigen sprookje te schrijven. Na het bezoek krijgen de leerlingen een receptie aangeboden als beloning voor 6 jaar trouw bibbezoek. Iedereen kan trouwens de expo nog bezoeken tot 17 februari.(Meer foto's van Michel Gerits)

ondernemersclub-heeft-meer-dan-100-leden

Ondernemersclub heeft meer dan 100 leden

De Ondernemersclub Lummen-Heusden-Zolder heeft zopas het 100ste lid verwelkomd en zit ondertussen zelfs al aan 102 leden. De kaap van 100 werd eigenlijk genomen door twee bedrijven: Belfort International uit Heusden-Zolder en Scandinavian Tobacco Group Benelux uit Lummen. Ze werden ontvangen door de burgemeesters Claes van Heusden-Zolder en Wouters van Lummen, voorzitter Willy Bellinkx en secretaris Gert Schreurs. Ondertussen zijn er ook nog Tris Invest en Van Hoof & Schreurs (…) Lees het hele bericht

danny-tielens-is-nieuwe-voorzitter-grm

Danny Tielens is nieuwe voorzitter GRM

Danny Tielens (Argenta Zolder) is de nieuwe voorzitter van de Gemeentelijke Raad voor de Middenstand, hij werd verkozen als opvolger van Heidi Truyers. Fernand Claes is ondervoorzitter in het vernieuwde bestuur en Ludo Steemans schatbewaarder. Bestuursleden zijn Raf Coomans en Albert Vrijsen. Thierry Deckers is ambtshalve secretaris.

zaterdag-frozen-beatz-in-kuipershof

Zaterdag Frozen Beatz in Kuipershof

De vzw Summersoundz organiseert zaterdagavond in 't Kuipershof de eerste editie van Frozen Beatz. Tot nu toe pakten de jongeren alleen in de zomer uit met een grote fuif, nu doen ze er ook een winterevenement bij. "Ons doel blijft om op een goedkope manier kwalitatief amusement te bieden aan jongeren uit Heusden-Zolder en omgeving. En tegelijk hopen we ook hier weer voldoende winst te halen, die we dan aan het goede doel schenken," licht voorzitter Gwen Claes toe. Voor de fuif van (…) Lees het hele bericht

noen-eten-op-donderdag-in-de-zandloper

'Noen eten' op donderdag in De Zandloper

Morgen gaat de gemeente in samenwerking met het PWA van start met een 'sociaal restaurant' in De Zandloper. Elke donderdagmiddag wordt daar voortaan de 'noen' geserveerd, een lunch aan zeer democratische prijzen. Een driegangenmenu kost er 6,50 euro. Daarvoor moet wel wekelijks ingeschreven worden want het aantal deelnemers is beperkt tot 30. Voor morgen zit het al vol en ook voor volgende week zijn al heel wat gegadigden ingeschreven. Het eten, de bediening en de afwas worden door het PWA verzorgd. Na een aantal weken wordt het initiatief geëvalueerd.

inbrekers-op-industrieterrein

Inbrekers op industrieterrein

Afgelopen nacht hebben inbrekers opnieuw toegeslagen op het industrieterrein Zolder-Lummen. In de Dellestraat drongen ze binnen in een bedrijf waar ze aan de haal gingen met drie laptops.

politie-sluit-bakkerij-in-de-koolmijnlaan

Politie sluit bakkerij in de Koolmijnlaan

De politie heeft een bakkerij in de Koolmijnlaan doen sluiten. Dat gebeurde na een controle van de wijkdienst van de politie samen met de brandweer en het federaal voedselagentschap (FAVV). Daarbij zijn verschillende inbreuken vastgesteld: bouwovertredingen, gevaar voor de brandveiligheid en hygiënische problemen. De zaak is nu gesloten tot de nodige bouwvergunningen zijn afgeleverd en verbeteringswerken zijn uitgevoerd. De zaak was nog maar enkele weken open, maar de uitbaters hadden geen vergunningen gevraagd. De bakkerij was aan de achterkant van het gebouw ondergebracht, voorin werd ook kebab verkocht.

vlaggen-op-het-koning-boudewijnplein

Vlaggen op het Koning Boudewijnplein?

De Heusdense dorpsraad-voorzitter Julien Maebe stelt voor om de nieuwe vlaggen van de gemeente op het Willibrordusplein te hangen aan de masten langs de weg. De 'officiële vlaggen' zouden dan kunnen verplaatst worden naar het mijnwerkersmonument enkele tientallen meters verder. Daarnaast vraagt hij zich af waarom er ook geen vlaggen op het Koning Boudewijnplein kunnen geplaatst worden en hij roept op tot andere locatievoorstellen. Dat is een reactie op het onbreken van de nieuwe (…) Lees het hele bericht

celstraf-voor-gsm-diefstal

Celstraf voor gsm-diefstal

Twee broers uit Heusden-Zolder zijn vandaag door de correctionele rechtbank in Tongeren zwaar gestraft voor een gsm-dienfstal. Een 19-jarige jongeman kreeg 1 jaar effectieve celstraf. Samen met zijn 20-jarige broer ontvreemde hij in de nacht van 14 november met geweld een gsm. De 19-jarige was in 2007 in Antwerpen al eens veroordeeld tot 3 jaar cel met uitstel. Dat kwam nog eens bovenop het geweld en het feit dat ze er met een vluchtauto vandoor gingen, vandaar de zware celstraf. Zijn broer kreeg een jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Beiden moet het slachtoffer ook elk 400 euro schadevergoeding betalen.

het-weer-storingen

Het weer: storingen

Storingen van over de Atlantische Oceaan doen vaak onze streken aan en brengen veel wolken, geregeld regen en winderig weer. De temperaturen gaan wel in stijgende lijn. Ook op de langere termijn domineren zachte, maar vochtige zeeluchtstromingen het weerbeeld in onze regio. Slechts af en toe krijgen we de zon te zien.

Vandaag verloopt de ochtend droog, maar de bewolking neemt al vlug toe en halfweg de voormiddag volgt er regen. De rest van de dag verloopt regenachtig, (…) Lees het hele bericht

jazz-talent-uit-eigen-streek-in-muzecafe

Jazz-talent uit eigen streek in MUZEcafé

Volgend weekend presenteert het MUZEcafé twee gratis jazzconcerten rond talent uit eigen streek. Vrijdag om 20 uur speelt 'Along Comes Mary'. Marij Hulsmans uit Houthalen-Helchteren brengt met haar band songs uit de jaren '40, '50 en '60 gecombineerd met nieuwe nummers, maar doordrenkt van een vaudeville-variété-gipsy-sfeertje. Zondag om 20 uur is het dan de beurt het Rafaël Mertens Melody Evolved Quartet (foto). Deze pianist uit Heusden-Zolder studeert sinds 2006 jazz-piano bij (…) Lees het hele bericht

even-voorstellen-onze-weerman-michel-nulens

Even voorstellen: onze weerman Michel Nulens

Het weer ... wie is er niet mee bezig. De afgelopen weken hebben we dat nog ten overvloede gemerkt. Sinds kort kan je via de knop in onze rechterbovenhoek de voorspellingen voor onze gemeente bij Meteoservices raadplegen. Maar we gaan een stap verder, vanaf morgen kan je hier tweemaal per week een gedetailleerd weerbericht lezen van Michel Nulens uit Zonhoven. Michel is een professionele weersvoorspeller, een job die hij sinds jaar en dag doet bij Meteoservices. Dat opereert sinds 1996 (…) Lees het hele bericht

jongeren-geven-800-euro-aan-pediatrie

Jongeren geven 800 euro aan pediatrie

De leden van de vzw Summersoundz hebben maandagavond 800 euro overhandigd aan Marijke Claes en Lucia Offerman van de afdeling pediatrie van het Sint-Franciskusziekenhuis. Het gaat om een deel van de opbrengst van de megafuif Summersoundz die ze afgelopen zomer op het voetbalterrein achter Olympia hielden. "We organiseerden voor het eerst buiten 't Kuipershof, de huur van verschillende tenten en andere uitgaven maakten de organisatie stukken duurder, waardoor we dit jaar (…) Lees het hele bericht

eerste-gesprek-over-tourstart-in-heusden-zolder

Eerste gesprek over Tourstart in Heusden-Zolder

Meteen na de Wereldbeker veldrijen op Tweede Kerstdag op Circuit Zolder, zei organisator Koen Monu al dat hij graag de start van de Tour naar Heusden-Zolder zou halen. Eergisteren heeft hij daarover al een eerste keer samengezeten met de organisatie van de Tour de France en ook UCI-baas Pat Mc Quaid was daarbij. Het zou een positieve babbel geweest zijn, maar over de beslissing zelf gaat natuurlijk een hele tijd heen en er komen ook wel wat dossiers bij te pas. Mogelijk wordt het dossier verruimd naar Hasselt of Antwerpen. Schepen van sport Mario Borremans heeft voorlopig nog geen vraag tot medewerking van het gemeentebestuur gekregen.

zwembad-wellicht-volgende-week-weer-open

Zwembad wellicht volgende week weer open

Het overdekt zwembad blijft nog zeker heel de week dicht. Vorige week moest tot de sluiting worden overgegaan omdat de verwarmingsinstallatie defect was. Daarvoor moest een nieuw onderdeel besteld worden dat zou eind deze week geleverd worden. Normaal zou dan in de loop van volgende week het bad weer opengaan.


gabriel-rios-laat-zich-stevig-omringen

Gabriël Rios laat zich stevig omringen

Hoog bezoek zondagavond in Muze, Gabriël Rios stond er op het podium geflankeerd door twee muzikale supertalenten, pianist Jef Neve en percussionist Kobe Proesmans. Nogal wiedes dus dat het concert al lang vooraf was uitverkocht. (foto Lenscollectief)

ludo-i-is-prins-der-slamridders

Ludo I is prins der Slamridders

De Slamridders hebben een nieuwe prins: Ludo Loos mag als Ludo I dit seizoen de scepter zwaaien tijdens de verschillende activiteiten. Ludo is 48, gepensioneerd mijnwerker en woont in Houthalen. Hij is sinds 2003 lid van De Slamridders. Zijn zoon Paul was jeugdprins in 2006. Hoogtepunt voor Ludo I wordt ongewijfeld de internationale stoet der Slamridders op zaterdag 12 maart en de dag voordien het carnavalsbal. (foto Rudi Coomans)

konijnen-hebben-honger

Konijnen hebben honger

't Is toch straf, stelt René Bosmans op het Meylandt vast, de winter heeft zich nog maar eventjes teruggetrokken en de konijnen vreten al de beukenhagen kaal. Of zouden ze juist extra honger hebben door het voorbije winteroffensief? Meer foto's

toerismekalender-vliegt-de-deur-uit

Toerismekalender vliegt de deur uit

De feestkalender die de vzw Toerimse Heusden-Zolder maakte naar aanleiding van haar 50ste verjaardag, is een succes. Er waren 12.500 exemplaren gedrukt. Die worden verspreid via gemeente, bibliotheek en dienst toerisme en ook via organisaties, de sponsors en de verschillende toerismekantoren in Limburg. Op dit moment zijn er nog geen 1.000 exemplaren meer beschikbaar. Dus wie zo'n kalender met mooie foto's uit Heusden-Zolder aan de muur wil, die moet zich reppen naar één van (…) Lees het hele bericht

zolder-b-beleeft-een-offday

Zolder B beleeft een offday

In de eerste provinciale van het basketbal beleefde Zolder B vandaag een complete offday. tegen Bilzerse BC A. Alleen in het eerst kwart kon de thuisploeg in de buurt van de bezoekers blijven. Een collectief sterk Bilzen behaalde een verdiende 58-95 overwinning.

thuisnederlaag-voor-sk-heusden

Thuisnederlaag voor SK Heusden

In vierde provinciale B heeft SK Heusden 06 thuis met 1-4 verloren tegen Lommel Kolonie. FC Anadol won met 0-3 op het terrein van Sporting Ellikom.

alleen-vrijheid-haalt-de-buit-binnen

Alleen Vrijheid haalt de buit binnen

In de derde provinciale C heeft Vrijheid Zolder op het veld van Velm VV gewonnen met 1-2.Standaard Viversel ging bij Godsheide met 5-2 de boot in, nadat het nochtans 1-2 had voorgestaan. Gisteravond al kreeg Bolderberg een zware 5-2 nederlaag aangesmeerd bij Heide Hasselt.

vrouw-geopereerd-na-val-bij-papierhophaling

Vrouw geopereerd na val bij papierhophaling

Een stagiaire van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum herstelt in het Jessaziekenhuis in Hasselt van een val die ze gisteren maakte tijdens de maandelijkse papierophaling. In de Merelstraat viel ze toen uit de laadruimte van één van de vrachtwagens en viel frontaal met het gezicht op de straat. De vrouw van 23 werd met de ambulance naar het Sint-Franciskusziekenhuis gebracht. Daar werden liefst drie breuken in haar kaak vastgesteld, een schouderbreuk, gebroken tanden (…) Lees het hele bericht

zangtalent-in-schansstraat-en-sint-barbara

Zangtalent in Schansstraat en Sint-Barbara

De regen kon de pret niet bederven want de buurtbewoners van de Schansstraat en Sint-Barbarastraat waren dicht bij elkaar gekropen onder een carport om voor het tweede jaar hun nieuwjaarsdrink te houden. Lampen en vuurtjes zorgden voor de warmte, maar die kwam eigenlijk nog meer van de zang en de dans waarbij Showbiss Gert en Maria van René hun hele repertoire bovenhaalden, tot jolijt van jong en oud. En 't heeft daar naar verluidt geduurd tot in de vroege uurtjes. (Meer foto's van Mark Smeyers)

kerkstoelendans-in-eversel

Kerkstoelendans in Eversel

Grote verhuizing vanmorgen in Eversel, na de laatste mis werden de 200 stoelen vanuit de kerk overgebracht naar de pastorij door vrijwilligrs van de kerkfabriek en de KWB. Nu de buitenkant van de kerk gerestaureerd is, starten morgen de binnenwerkzaamheden. Een aannemer gaat de vloer uitbreken en vloerverwarming plaatsen. (foto Rudi Rykers)

driekoningen-zingen-voor-de-missies

Driekoningen zingen voor de missies

In Viversel zingen de Driekoningen vandaag ten voordele van de missies. Oud en jong gaan daarbij de baan op. Op verschillende plaatsen wordt daarbij een stevige borrel aangeboden maar in de 'gele wijk' (foto) ging het om tomatensoep met veel balletjes, ook goed voor de koninklijke stembanden trouwens. (Meer foto's van Greta Eyckmans)

nieuwjaarsborrel-in-de-kortstraat

Nieuwjaarsborrel in de Kortstraat

Buurtbewoners van de Kortstraat verzamelden gisteravond voor hun nieuwjaarsborrel. (foto Rudi Coomans)

kerstboomverbranding-in-de-heuvelstraat

Kerstboomverbranding in de Heuvelstraat

Buurtbewoners uit de Heuvelstraat en omgeving brachten zaterdagavond hun kerstbomen samen voor een collectieve verbranding. Daar werd tegelijk een gezellig buurtfeest van gemaakt. (foto Rudi Coomans)

thuisnederlaag-voor-bbc-heusden

Thuisnederlaag voor BBC Heusden

In de eerste basketbalprovinciale verloor BBC ING Heusden A thuis van Cuva Houthalen met 61-68. De wedstrijd verliep gelijkopgaand maar tegen het einde van het tweede kwart had Houthalen toch een 9-puntenkloof uitgebouwd. De bezoekers leken rustig te domineren, maar met de steun van het thuispubliek kwam Heusden in het begin van het laatste quarter nog langszij (56-56). De bezoekers konden evenwel profiteren van enkele balverliezen om alsnog de buit binnen te halen.

zolder-haalt-belangrijke-zege

Zolder haalt belangrijke zege

In de tweede klasse van het basketbal heeft KBBC Zolder Gembo verslagen met 86-74. Het was een strak gefloten wedstrijdbegin waarbij na 2 minuten al meer fouten (3-3) dan punten (0-0) op het scorebord stonden. Zolder bracht dan het beste spel en Gembo was meteen op achtervolgen aangewezen. In het tweede quarter liep Zolder verder uit en moest zich in het tweede deel van de wedstrijd alleen nog zorgen maken om zijn foutenlast, de thuisploeg leek nog even het noorden kwijt waardoor de (…) Lees het hele bericht

vck-bolderberg-is-nog-niet-uitgeteld

VCK Bolderberg is nog niet uitgeteld

In het volleybal heeft VCK Bolderberg gisteravond bewezen dat het nog lang niet uitgeteld na een hard bevochten 2-3 zege bij Nijvel. De eerste set verliep gelijkopgaand maar in de slotfase trok Bolderberg het laken naar zich toe, de twee volgende sets was het telkens op achtervolgen aangewezen, het kon nog dreigen maar verloor. De bezoekers lieten de kopjes niet hangen en konden een weer gelijkopgaande vierde set in hun voordeel beslechten. De beslissende set begon zeer slecht met een bijna hopeloze (…) Lees het hele bericht

buikspreker-steelt-de-show

Buikspreker steelt de show

Ongeveer 350 mensen hebben gisteravond de pronkzitting van De Slamridders bijgewoond, onder hen 25 verschillende carnavalsgroepen. Die kregen waar voor hun geld. Terwijl Jos Roofthooft alles vlot aan elkaar praatte, kreeg buikspreker Mr. Bouillart de zaal aan het gieren, vooral met een aantal lokale toespelingen. Luc Caals flanste de grappen en grollen doorheen de zaal terwijl Paco op zijn eigen manier het publiek probeerde te charmeren. Ook de dansoptredens van de Broeveskender en de flamencodanseressen dreven de temperatuur op. (meer foto's van Rudi Coomans)

weer-speelt-nieuwjaarsreceptie-parten

Weer speelt nieuwjaarsreceptie parten

De weersomstandigheden speelden de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op het Heldenplein zaterdagavond behoorlijk parten, het kwam pas goed op gang na half acht toen de felle regen achterwege bleef en na tien uur regende het opnieuw uit. Maar dat was toen niet meer zo erg want in heel wat tenten zaten ze door hun drankvoorraad heen. Om maar te zeggen dat de honderden aanwezigen met volle teugen genoten hebben van bier, borrels, choco en soep die door de dorpsraden en KWB werden geserveerd. De (…) Lees het hele bericht

3-0-nederlaag-voor-kvv-1

3-0 nederlaag voor KVV

In de vierde nationale C heeft KVV Heusden-Zolder vanavond nog eens kunnen spelen, bij Tongeren. Maar helaas werd het opnieuw een 3-0 nederlaag waardoor KVV achterin de rangschikking blijft bengelen met 10 punten.

vorig-jaar-minder-faillissementen

Vorig jaar minder faillissementen

In Heusden-Zolder zijn vorig jaar 19 bedrijven failliet gegaan, het laatste in de rij is de bvba Eco-Joy uit de Schansstraat. In totaal zijn toch 6 bedrijven minder op de fles gegaan dan in 2009. Misschien heeft het wat te maken met de heropleving van de economie. Anderzijds wijst UNIZO erop dat nieuwe ondernemers zich goed moeten voorbereiden op hun zaak. In Heusden-Zolder heeft kopieergedrag tussen winkeluitbaters al vaker tot fiasco's geleid de afgelopen jaren.

jaarmarkten-en-handelaarsacties

Jaarmarkten en handelaarsacties

Ook dit jaar organiseren de verschillende handelaarsverenigingen in Heusden-Zolder weer allerlei acties.Zo is er op 14 mei in Zolder-Centrum een bloemenmarkt gekoppeld aan de jaarmarkt met animatie. Het winkelcentrum Cité houdt zijn voordeelweekend van 17 tot en met 19 juni. In Heusden-Centrum is er op 25 juni jaarmarkt met animatie én een kunsten- en ambachtenmarkt. De Suskabergfeesten staan geprogrammeerd van 25 tot en met 28 augustus en van 29 september tot en met 3 oktober organiseren de handelaars van de Cité hun 59ste Braderie.

theater-froe-froe-is-uitgesteld

Theater Froe Froe is uitgesteld

De twee voorstellingen van Theater Froe Froe morgennamiddag in Muze gaan niet door wegens ziekte van één van de acteurs. Ze zijn verplaatst naar 20 maart. Beide voorstellingen waren al uitverkocht, de tickets blijven geldig

feest-voor-mario-goossens-op-mia-awards

Feest voor Mario Goossens op MIA-Awards

Onze dorpsgenoot en drummer Mario Goossens is één van de grote figuren op de Mia-Awards geworden, de uitreiking van de trofeeën van de muziekindustrie was vanavond live te volgen op Eén. Mario Goossens kreeg de award voor de beste muzikant. Daarnaast viel zijn groep Triggerfinger in de prijzen en gingen er twee MIA's naar Black Box Revelation, de band waarvan hij producer is. Milk Inc. was genomineerd in de categorie Live Act, maar moest het onderspit deleven tegen ... Black Box Revelation en Regi Penxten was ook nog eens genomineerd in de categorie Dance/Elektronica maar zag Goose de trofee wegkapen.

wordt-er-zondag-veel-gevoetbald

Wordt er zondag veel gevoetbald?

Benieuwd of er dit weekend kan gevoetbald worden. In principe gaan alle wedstrijden in de nationale en provinciale competitie door, maar de scheidsrechters zullen toch de staat van de velden goed moeten beoordelen. Niet alleen is er de afgelopen dagen een pak sneeuw gesmolten, het heeft daarop ook zwaar geregend en voor morgen is nog meer regen voorspeld. In vierde nationale D wordt niet gespeeld, daar zitten immers de ploegen uit de Ardennen.

celstraf-dreigt-voor-parkingdieven

Celstraf dreigt voor parkingdieven

Voor de rechtbank van Hasselt stonden vandaag 8 mannen terecht die beschuldigd worden van 17 ladingdiefstallen op de Limburgse parkings langs de E 314. Tussen december 2006 en oktober 2007 kwam de bende, in wisselende samenstelling, vanuit Brussel naar Limburg. Hier schuimden ze de parkings in Zolder, Zonhoven en Boorsem af op zoek naar interessante vrachtwagenladingen, ze maakten onder meer autobanden en batterijen buit. In oktober 2007 werden ze betrapt dor een trucker. Na een achtervolging (…) Lees het hele bericht

luc-caals-blikvanger-op-pronkzitting

Luc Caals blikvanger op pronkzitting

Morgen organiseren De Slamridders hun traditionele pronkzitting in Ons Huis. Vanaf 20u11 krijg je een wervelend showprogramma geserveerd aan elkaar gepraat door Jos Roofthooft. Op de affiche staan de show- en dansgroep Broeveskender, buutredenaar Roger Schepers, de Limburgse André Van Duin en buikspreker Mr. Bouillart. Paco Garcia verzorgt twee optredens en topkomiek Luc Caals (foto) komt liefst 3 keer terug. De Slamridders hebben zelf ook enkele acts in elkaar gestoken. Daarnaast wordt afscheid genomen van prins Désiré I en aan het eind van de avond wordt de nieuwe prins der Slamridders bekendgemaakt. Tickets kosten € 15 aan de kassa.

vandaag-gezien-7-januari-2011

Vandaag gezien

Stefan Was heeft een buizerd gespot op de Kayenberg tussen de boomtakken door. Da's niet zo makkelijk want een buizerd voelt zich gauw gestoord en vliegt dan op. Hij behoort tot de havikachtigen en is een standvogel die in hetzelfde gebied overwintert waar hij broedt. Hij jaagt op kleine zoogdieren, reptielen en vogels maar is ook een aaseter. In Heusden-Zolder zijn ze het hele jaar te bewonderen, zwevend in de lucht boven de Mangelbeekvallei, op de Beringerheide en in de omgeving van de terril en Remo.

geen-extra-raadszitting-meer

Geen extra raadszitting meer

Het zal de buitenstaander niet opgevallen zijn, maar eind december is er geen extra gemeenteraad gehouden voor de huldiging van gepensioneerde of verdienstelijke personeelsleden. Die huldiging gebeurt nog altijd maar dan in een aparte viering van de personeelskring. Tot vorig jaar werd een zaterdagvoormiddag in december een extra raad georganiseerd met als enige punt die hulde; De raadsleden kwamen daar uiteraard massaal naartoe, applaudiseerden beleefd, dronken een glas en kregen daarvoor 175 euro (…) Lees het hele bericht

kbbc-zolder-trekt-thomas-dreesen-aan

KBBC Zolder trekt Thomas Dreesen aan

KBBC Zolder heeft een akkoord bereikt met Limburger Thomas Dreesen. Vorig seizoen speelde hij nog bij Kangoeroes en de jaren voordien bij twee Duitse ploegen. Eerder was hij aan de slag bij de jeugd van Bree, in Hasselt en Houthalen. Vanavond heeft Dreesen voor het eerst met de groep meegetraind. Het is nu afwachten of de basketbalbond heeft tegen volgende week speelgerechtigd verklaart.

roger-horions-leidt-medische-staf-in-wielerploeg

Roger Horions leidt medische staf in wielerploeg

Roger Horions (53), afkomstig van Sint-Truiden, maar wonend in Heusden-Zolder, wordt de verantwoordelijke van de medische staf van wielerploeg Donckers Koffie -Jelly Belly Cycling Team van ploegleider Eric Vanderaerden. Horions is leraar lichamelijke opvoeding – kinesist van opleiding en heeft heel wat ervaring in de begeleiding van sportmensen. Eén van de renners in de ploeg is Kevin Hulsmans.

kwb-trok-op-borrelwandeling

KWB trok op borrelwandeling

De KWB organiseerde vandaag een borrelwandeling en daarvoor kwam een 40-tal wandel- en borrellustigen opdagen. De wandeling ging door de vallei van de Mangelbeek onder leiding van natuurgids Wim Gooris. De regen kwam de pret wat verstoren, maar gelukkig waren er een aantal hartverwarmende rustplaatsen voorzien met onder meer borrels, koffie en soep, zo bleef de stemming er ook volop in. (Meer foto's van Rudi Coomans)

veroordeeld-voor-cannabisplantages

Veroordeeld voor cannabisplantages

Een 50-jarige man uit Heusden-Zolder is vandaag door de rechtbank in Hasselt veroordeeld tot 6 maanden celstraf en een boete van 5.500 euro, alletwee met uitstel. In dezelfde zaak is een Zonhovenaar veroordeeld tot 12 maanden cel omdat hij twee cannabisplantages runde. Hij misbruikte daarbij de man uit Heusden-Zolder die in geldnood zat, hij liet hem een oogje in het zeil houden bij één van de plantages in een huurwoning. In april 2009 ontdekte de politie in Zonhoven een (…) Lees het hele bericht

de-keep-op-winterbezoek

De keep op winterbezoek

Vorige winter maakte Stefan Was een hele fotoreeks van wintervogels die bij hem in de tuin aan het 'buffet' kwamen aanschuiven. Gisteren is er een vogel opgedoken die vorig jaar niet op de afspraak was, namelijk de keep. Dat is een zangvogel uit de vinkenfamilie. Door het oranje-zwarte verenkleed is het mannetje van de keep (vooral in de zomer) een eenvoudig te herkennen vogel, in de wintertijd verschijnen er door slijtage bruine randjes aan de veren, zodat de zwarte kleur dan (…) Lees het hele bericht

geen-jeugd-of-reservenvoetbal

Geen jeugd- of reservenvoetbal

Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting voor de wedstrijden van jeugd, reserven en G-voetbal in de periode van donderdag 6 januari tot en met donderdag 13 januari.

jubileumjaar-was-ook-recordjaar-voor-vzoc

Jubileumjaar was ook recordjaar voor VZOC

Voor het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum was 2010 niet alleen een jubileumjaar - 25ste verjaardag - maar ook een recordjaar met liefst 6.690 opgevangen patiënten. Daarnaast kwamen er 2.980 oproepen binnen voor dieren in nood, ook al een record. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat in heel Vlaanderen grote en kleine dieren kostenloos worden opgehaald, maar ook met dat er vaak dieren moeten opgehaald worden voor de verkeersveiligheid. Het gaat daarbij dikwijls om (…) Lees het hele bericht

koningen-trotseren-de-regen

Koningen trotseren de regen

Geen weer om een koning door te sturen vandaag, en toch zijn er enkele groepjes die moedig op pad zijn getrokken. In de Exelgaarden troffen we Lauren, Ferre en Hanne die creatief een paraplu in het koningsgebeuren hadden geïntegreerd. (foto Rudi Coomans) In de Mommestraat zongen deze Driekoningen zich de longen uit het lijf en vergaten daarbij gewoon de regen. (foto onder Tony Lespoix)

binnenkort-ook-naar-recyclagepark-zonhoven

Binnenkort ook naar recyclagepark Zonhoven

Zoals we eerder al aannkondigden, heeft Limburg.net deze week de openingstijden van het recyclagepark aangepast. Daardoor is het ook op dinsdag- en donderdagvoormiddag open, maar je kunt er voortaan op weekdagen pas vanaf 10 uur terecht, op zaterdag vanaf 9 uur. Tijdens de middag is het een half uur dicht. De komende weken (en maanden) worden nog aanpassingswerken uitgevoerd, onder meer om de weegbrug in gebruik te kunnen nemen. Zo gauw die zijn afgerond, kunnen de inonwers van Heusden-Zolder voortaan ook op het recyclagepark van Zonhoven terecht. Voordeel is dat het in Zonhoven op woensdagnamiddag open is.

hoe-feest-en-kalenderdagen-veranderen

Hoe feest- en kalenderdagen veranderen

Zoals we gisteren al aankondigden, is het vandaag het naamfeest van de Driekoningen. Elke dag van het jaar is opgedragen aan één of meerdere heiligen uit het katholieke geloof. Vroeger was dat vaak de aanleiding voor de één of andere verering, vandaag gaat het niet meer verder dan een vermelding op de pas geopende 'Druivelaar'. Daartegenover staat dat er alsmaar meer andere feestdagen op de kalender verschijnen. Voor de maand januari alleen al zijn er dat 11: (…) Lees het hele bericht

morgen-geen-post

Morgen geen post

Zoals het er nu naar uitziet, krijgen we donderdag zo goed als geen post in de bus. Deze keer niet door de weersomstandigheden maar door een vakbondsactie. De bonden bij B-Post hebben woensdagavond het sorteercentrum Antwerpen X geblokkeerd, uit protest tegen het personeelsbeleid. In Antwerpen X wordt alle post van de provincies Antwerpen en Limburg gesorteerd en door de blokkade gaat er geen enkel stuk buiten.

faillissementsfraudeurs-in-de-cel

Faillissementsfraudeurs in de cel

De federale gerechtelijke politie van Tongeren heeft gisteren twee faillissementsfraudeurs opgepakt, het gaat om een voormalige zaakvoerder uit Tongeren en zijn Nederlandse kompaan uit Heusden-Zolder. De onderzoekers voerden gisteren een reeks huiszoekingen uit in een dossier van faillissementsmisdrijven en van misbruik van maatschappelijk vermogen. Twee hoofdverdachten liepen tegen de lamp. Om een nakend faillissement en een oplopende schuldenberg te ontlopen, zette de Tongenaar een frauduleuze (…) Lees het hele bericht

koningen-gespot-in-koolmijnlaan

Koningen gespot in Koolmijnlaan

Ja hoor, vanmiddag waren de eerste Driekoningen op pad. In de Koolmijnlaan zongen Elias, Valerie en Lotte in de rollen van Melchior, Balthasar en Caspar uit volle borst en toverden een glimlach op vele gezichten. Dat leverde hen ook wat op voor hun spaarpot, zo merkten ze toen het geld 'op de dorpel' hadden geteld. (foto Brigitte Thijs)

alleen-ijsberen-kunnen-nog-zwemmen

Alleen ijsberen kunnen nog zwemmen

In verschillende steden en gemeenten wordt dezer dagen een nieuwjaarsduik georganiseerd, waarbij zogenaamde ijsberen in een kanaal, rivier of de zee duiken. Misschien moeten we hier in Heusden-Zolder ook maar eens aan denken, gewoon zwemmen is immers op dit moment onmogelijk. De verwarmingsinstallatie van het overdekt zwembad is defect, en dat is daardoor tot nader bericht gesloten.

de-put-zoekt-comedy-talent

De Put zoekt comedy-talent

Jeugdhuis De Put in Berkenbos organiseert in april samen met de gemeente en Muze een comedy-avond. Welke artiesten allemaal op de affiche zullen verschijnen, ligt nog niet helemaal vast. Maar het is ook de bedoeling om het voorprogramma te laten verzorgen door jong comedy-talent. Wie zich geroepen voelt of een eerste podiumkans wil, kan mailen naar jhdeput[!]jhdeput.be

sire-bestaan-er-nog-driekoningen

Sire, bestaan er nog Driekoningen?

Morgen is het Driekoningen en vroeger trokken op die dag tientallen groepjes kinderen door het dorp om van deur tot deur 'driekoningen te zingen' in ruil voor wat centjes. We vragen ons af of de traditie nog veel navolging krijgt of dat ouders in deze tijd misschien liever niet hebben dat hun kinderen nog op pad gaan. Als je vandaag of morgen driekoningen aan de deur krijgt, geef hen niet alleen een vorstelijk onthaal, maar bezorg ons ook een koninklijke foto: redactie[!]heusden-zolder.eu

zaterdagavond-volkse-nieuwjaarsreceptie

Zaterdagavond volkse nieuwjaarsreceptie

Zaterdag vanaf 18 uur kunnen alle inwoners van Heusden-Zolder terecht op de volkse nieuwjaarsreceptie die het gemeentebestuur organiseert op het Heldenplein. Samen met de dorpsraden worden allerlei drankjes aangeboden en ook nu weer zal er muzikale animatie zijn.

uiteenlopende-reacties-op-nieuwe-logo

Uiteenlopende reacties op nieuwe logo

Er komen uiteenlopende reacties los op het nieuwe logo en de slogan van de gemeente Heusden-Zolder. "Waar blijft de Europese dimensie in de vorm van één of enkele sterretjes, Europese subsidie gemist?" vraagt iemand zich af. Een andere lezer merkt dan weer op dat de H van Heusden hoger staat dan de Z van Zolder, dus die van Heusden krijgen de gemakkelijke bergaf richting Zolder. Volgens diezelfde lezer bestaat het gevaar dat ze in Zolder de vlag ondersteboven zullen hangen. Wil jij ook reageren op het nieuwe logo en de slogan? Kom gauw naar onze facebookpagina en klik op forum.

eclips-was-goed-te-zien

Eclips was goed te zien

De zonsverduistering was vanmorgen ook vanuit Heusden-Zolder goed te zien, mist en wolken waren zo sportief om de pret niet te komen verstoren en de voor drie kwart verduisterede zon baadde dan ook in een rode gloed. Bijna zo vurig als het nieuwe logo van de gemeente. We kregen al verschillende foto's binnen, klik hier voor meer.

wordt-heinz-de-mascotte-van-heusden-zolder

Wordt Heinz de mascotte van Heusden-Zolder?

Krijgt Heusden-Zolder na zijn nieuwe logo en zijn nieuwe slogan 'Inspirerend van H tot Z' ook een nieuwe mascotte? Het zou best kunnen, want wat blijkt nu? 'Van H tot Z' is al eerder gebruikt in een strip. 'Heinz van H tot Z' is namelijk de titel van een vijfdelige stripreeks rond de kat Heinz. En als je bij Heinz de H van Heusden en de Z van Zolder weglaat, wat krijg je dan? Juist, 'ein', het Duits voor 'één' of de eenheid tussen beide deelgemeenten waar het logo voor staat. Als Heinz niet de mascotte wordt, dan moet hem minstens het ereburgerschap worden aangeboden.

morgenvroeg-driekwart-zonsverduistering

Morgenvroeg driekwart zonsverduistering

Als de wolken niet voor spelbederver zullen spelen, kunnen we morgenvroeg een gedeeltelijke zonsverduistering meemaken. Bij haar opkomst, om 8u48 zal de zon al voor de helft verduisterd zijn, 31 minuten later bereikt de verduistering haar hoogtepunt met iets meer dan 75 procent bedekt door de maan. De eclips is afgelopen om 10u37. Oh ja, kijken naar de zon doe je alleen door een eclipsbrilletje, anders kan je de komende dagen naar de oogarts. Mocht het mistig zijn, dan kan het zijn dat je vanop de terril een beter zicht hebt. We zijn benieuwd wie van onze lezers ons een mooie foto kan bezorgen.

nieuw-logo-is-rood-oranje-bordeaux

Nieuw logo is rood-oranje-bordeaux

De germeente Heusden-Zolder heeft vanaf vandaag een nieuw logo. Burgemeester en schepenen hebben de eerste vlaggen alvast gehesen op de rotonde aan de Dekenstraat-Stationsstraat-Ringlaan. De bestaande groen-gele huisstijl met logo is bijna 20 jaar oud en wat voorbijgestreefd. Daarom werd een ontwerpbureau aangeduid en na verschillende brainstormsessies kwam het nieuwe logo tot stand, dat bevat een h en een z, die met elkaar verbonden zijn maar ook een trap voorstellen, daaronder staan twee (…) Lees het hele bericht

nieuwe-ambulance-op-investeringslijst

Nieuwe ambulance op investeringslijst

In de reeks investeringen die het gemeentebestuur dit jaar plant, staat ook een nieuwe ziekenwagen voor 160.000 euro. Eigenlijk gaat het om een vervanging. "Op dit moment hebben we 3 ambulances, één in Tessenderlo en twee in Heusden-Zolder. Vorig jaar zijn die samen meer dan 3.000 keer uitgerukt. Als je rekening houdt met de intensiteit en de snelheid van de interventies, dan is het normaal dat de voertuigen ook geregeld met technische problemen aan de kant staan. Om toch nog drie wagens paraat te houden, is het dus belangrijk over een reservevoertuig te beschikken," vertelt commandant Marc Ceyssens.

vrouw-zwaargewond-na-slippartij

Vrouw zwaargewond na slippartij

Vanmorgen rond 5u20 is in de Westlaan een auto geslipt. De wagen schoof van de spekgladde straat en knalde tegen enkele bomen. De brandweer van Heusden-Zolder moest de bestuurster bevrijden. Het slachtoffer, een vrouw uit Houthalen-Helchteren, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

nieuwjaarsdrink-voor-den-bos

Nieuwjaarsdrink 'Voor den bos'

De buurt 'Voor den Bos' in Eversel hield zondagavond haar nieuwjaarsdrink. (foto Rudi Coomans)

opnieuw-gladde-wegen

Opnieuw gladde wegen

Zoals voorspeld is het zondagavond weer aan het vriezen. We zijn even gaan checken en heel wat secundaire wegen in Heusden-Zolder liggen er glad bij. Let vooral op met stroken die in klinkers zijn aangelegd.

pick-up-stort-van-snelwegbrug

Pick-up stort van snelwegbrug

Op de E314 ter hoogte van Viversel is na de middag een pick-up door de vangrail van de kanaalbrug gereden en beneden tussen de bomen gecrasht. Hij kwam gelukkig niet in het water terecht. De bestuurder, een man uit Alken, werd naar het ziekenhuis gebracht, ook zijn passagier raakte slechts licht gewond. Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Nadien wachtte het takelbedrijf van Geert Schops nog een hele klus. Het gehavende wrak lag helemaal tussen bomen en kreupelhout, dat moest worden weggezaagd vooraleer met de berging kon begonnen worden. En ook het takelen zelf moest omzichtig gebeuren doordat de takelwagen van onder de brug moest werken. Het is niet duidelijk of er ijzelvorming was op de brug op het ogenblik van het ongeval.  (Meer foto's)

koopjes-vandaag-zijn-overtreding

Koopjes vandaag zijn overtreding

Ook in Heusden-Zolder hebben vanochtend een aantal winkels de deuren geopend - die anders 's zondags dicht zijn - omdat volgens hen de koopjesperiode van start gaat. Uiteraard is dat niet het probleem van de klanten, maar dat is onwettig, de sperperiode die de federale overheid heeft aangekondigd, geldt tot en met vandaag. Pas vanaf morgen 3 januari morgen de winterkoopjes worden aangeboden, vandaag artikels als 'solden' bestempelen, is dus een overtreding. Enkele ketens (…) Lees het hele bericht

vzoc-beleefde-een-rustig-nieuwjaar

VZOC beleefde een rustig Nieuwjaar

Heeft de mist een rol gespeeld of hebben de waarschuwingen meegespeeld, feit is dat oudejaar en nieuwjaar vrij rustig zijn verlopen in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Op nieuwjaarsdag is wel een aantal telefoons binnengekomen over honden en katten die weggelopen zijn tijdens het vuurwerk. Kort voor middernacht is een ploeg medewerkers uitgerukt naar Alken, daar was een emoe aangekomen op een jongerenfeest. Het aftellen heeft de grote vogel niet meer kunnen meemaken, want exact om 2 minuten voor middernacht was hij gevangen en zat hij in de trailer, daarmee is hij officieel ook het laatste opgevangen dier van 2010.

recordaantal-nieuwjaars-sms-jes

Recordaantal nieuwjaars-sms'jes

In heel België zijn tussen 20 uur gisteravond en 8 uur vanochtend 113 miljoen sms'jes verstuurd, dat is een absoluut record, vorig jaar waren het nog 96 miljoen. De cijfers komen van de drie GSM-operatoren. Een berekening in functie van de bevolkingsaantallen, zou ons iin Heusden-Zolder afgelopen nacht meer dan en 320.000 verstuurde berichten opleveren. We gaan de operatoren niet vragen om dat na te tellen over de verschillende zendmasten, maar het ziet er toch naar uit dat we elkaar weer veel goeds toegewenst hebben.

swingend-2011-in

Swingend 2011 in

Voor Milk Inc. is het nieuwe jaar gestart, zoals heel 2010 verlopen is, swingend in een kolkend Sportpaleis, waar Regi Penxten en Linda Mertens weer hun hele trukendoos openzetten om fuivers warm te maken voor de count-down, en daarna nog enkele uurtjes door te feesten, samen met hun talrijke gasten. (foto's Yves Maex)

een-gezond-en-gelukkig-2011

Een gezond en gelukkig 2011

Aan al onze lezers een gezond en voorspoedig 2011. We hopen dat we ook dit jaar uw dagelijkse klik mogen blijven, en beloven u boeiende nieuwtjes en leuke foto's.