Archief juni 2009

vandalen-aan-het-werk

Vandalen aan het werk

Vandalen hebben afgelopen nacht het Maria-kapelletje in de Dennenweg onder handen genomen. Ze sloegen het glas stuk en gooiden het beeldje helemaal aan diggelen op het asfalt. De politie heeft een pv opgemaakt. In de loop van de dag is alvast het glas hersteld.

buurtbarbecue-op-gemeentewinning

Buurtbarbecue op Gemeentewinning

Het buurtcomité van de Gemeentewinning heeft blijkbaar de smaak goed te pakken. Na een nieuwjaarsreceptie eerder dit jaar, werd nu verzamelen geblazen voor een wijkbarbecue. Er daagden bijna 90 buren op en die maakten er een gezellige avond van.

afscheid-van-buurtwinkel-quetin

Afscheid van buurtwinkel Quetin

Na 33 jaar heeft Guy Quetin dinsdagavond de deuren van zijn buurtwinkel in Bolderberg gesloten. Het was in 1976 dat hij in de Sint-Jobstraat van start ging met zijn zaak, waar heel Bolderberg langs kwam voor alle mogelijke spullen die hij altijd in voorraad had maar ook voor de beenhouwerij én voor een praatje, want Guy was van alles op de hoogte. Zelfs de formule 1-teams kwamen destijds hun inkopen doen bij Quetin. Samen met dochter Katrien bouwde Guy de zaak uit tot een onmisbare (…) Lees het hele bericht

stefan-everts-en-catherine-op-laatste-schooldag

Stefan Everts en Cathérine op laatste schooldag

De leerlingen en het personeel van het Sint-Franciscuscollege hebben er vanmiddag traditiegetrouw weer een spetterende Bye-Bye-Schoolparty van gemaakt. Daarbij werd hen een aantal verrassingen geserveerd. Stefan Everts, de beste motorcrosser aller tijden, kwam op de motor vanuit een klaslokaal, via de gang en het podium de speelplaats opgereden waarbij hij demonstreerde dat hij zijn stuurmanskunst nog perfect beheerst. Zangeres Cathérine zorgde voor een gesmaakt optreden. Er was (…) Lees het hele bericht

info-avond-over-rioleringswerken-in-eversel

Info-avond over rioleringswerken in Eversel

Wellicht nog dit jaar start Aquafin met rioleringswerken in Eversel. De Everselkiezel en de Vroenweg krijgen een gescheiden stelsel en er komen maatregelen om wateroverlast te voorkomen. Om de bewoners in te lichten over de werkzaamheden, organiseren Aquafin en het gemeentebestuur vanavond een infobijeenkomst. “Een gescheiden rioleringsstelsel verzamelt het afvalwater en regenwater in twee afzonderlijke buizen; die van het afvalwater sluiten we aan op de collector in de Pater (…) Lees het hele bericht

man-zwaargewond-bij-steekpartij-in-cafe

Man zwaargewond bij steekpartij in café

Bij een steekpartij in een café op Suska-Berg is vanochtend vroeg rond 6 uur een zwaargewonde gevallen. Het slachtoffer kreeg de eerste zorgen van de MUG en is naar het ziekenhuis gebracht maar ondertussen buiten levensgevaar. Een jonge vrouw die licht gewond werd, kon na verzorging het ziekenhuis verlaten. De dader is opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het is nog niet helemaal duidelijk waarover de ruzie is ontstaan. In de nacht van donderdag op vrijdag is de politie ook al eens opgeroepen voor een vechtpartij in hetzelfde café. Toen is een stoel door het deurraam gegooid. Het café is de voorbije jaren al verschillende keren van uitbater veranderd.

thomas-neuteleers-naar-jeugdolympiade

Thomas Neuteleers naar jeugdolympiade

De Belgische ploeg, met Heusdenaar Thomas Neuteleers, heeft overtuigend de interland België-Nederland artistieke gymnastiek in Buizingen gewonnen. Thomas zelf werd eerste en verzekerde zich van deelname aan de Europese Jeugd Olympische Spelen, die van 20 tot 25 juli plaatsvinden in het Finse Tampere.

gildekoning-ingehaald

Gildekoning ingehaald

De leden van de Sint-Sebastiaangilde hebben hun nieuwe koning François Vanhoudt 'ingehaald'. Het huis van de koning werd versierd en later op de dag moesten de gildeleden - ook volgens de traditie - op zoek naar hun koning. Die bleek uiteindelijk verstopt te liggen in een houten kist onder de mesthoop. De koning moest samen met zijn vrouw op een bed gaan liggen dat bovenop een aanhangwagen was gemonteerd, een origineel transportmiddel richting gildelokaal waar het feest wachtte.

vandaag-gezien-29-juni-2009

Vandaag gezien

Begeleid door signalisatiewagens reed maandagavond een uitzonderlijk transport door Heusden. Een stevige klepper van een jacht, in een veiligheidsverpakking, achterop een Nederlandse vrachtwagen. Vooral op de rotondes moest voorzichtig gemanoeuvreerd worden. 't Is niet bekend waar de boot zal te water gelaten worden, alleszins niet op vijver van 't Meylandt.

jo-peeters-even-terug-uit-denver

Jo Peeters even terug uit Denver

Dit moet één van onze verste lezers zijn. Jo Peeters volgt vanuit Denver het reilen en zeilen in Heusden-Zolder via Internetgazet. Jo heeft heel zijn jeugd gewoond aan de Koerselsebaan. Zowat 17 jaar geleden werd hij door zijn werkgever - een bedrijf in de electronicasector - naar de Verenigde Staten gestuurd. Ondertussen is hij er verantwoordelijk voor de Amerikaanse markt, hij vond er een nieuwe thuis én de liefde. Een aantal keer per jaar komt hij voor zijn werk terug naar (…) Lees het hele bericht

win-met-uw-vakantiefoto

Win met uw vakantiefoto

Hij komt eraan ... de grote vakantie-uittocht. De komende weken en maanden zwermen duizenden inwoners van Heusden-Zolder weer alle richtingen uit voor een deugddoende vakantie. Sommigen gaan op kamp met de jeugdbeweging. Anderen zoeken het op een luxueuze cruise of een exotisch eiland. Of kies je eerder voor de Route du Soleil richting zuiden. Of ga je de familie opzoeken in Turkije, Italië, Spanje of Polen? Het kan ook dichter bij huis in de Ardennen of aan de kust. Laat het thuisfront meegenieten en (…) Lees het hele bericht

kawellen-krijgen-gasten-in-de-tent

Kawellen krijgen gasten in de tent

De kawellen van scouts Eversel hebben een heel speciaal weekend achter de rug. Elke kawel mocht iemand uitnodigen: papa of mama, maar evengoed een neef of opa. De 24 genodigden voelden zich meteen 20 jaar jonger tijdens de pleinspelen of de kwis aan het kampvuur. De kinderen lagen al lang uitgeteld in de tenten toen de 'ouderen' nog volop jeugdherinneringen aan het ophalen waren. Het werd dan ook een korte en slapeloze nacht, maar een stevig ontbijt kon dat compenseren.

circo-paradiso-is-in-rouw

Circo Paradiso is in rouw

Circo Paradiso is in rouw, vorige week is Sjaak Laan, de patroon van Kermis Paradiso onverwacht overleden. Sinds eind de jaren '90 was hij een vaste gast in Muze waarvoor hij een prachtige nostalgische kermis ontwikkelde met het oude reuzenrad, de draaimolen en andere antieke attracties. Sjaak Laan wordt morgen om 10u30 begraven in het Nederlandse Venhuizen. Hij was nog maar 51.

de-gordel-of-de-tuimelwagen

De gordel of de tuimelwagen

De politie van Heusden-Zolder is maandagmorgen samen met de federale politie met een preventieve actie gestart voor het dragen van de autogordel. Motorrijders halen auto's waarvan bestuurders of passagiers geen gordel dragen uit het verkeer en dan mogen ze - in het verlengde van de kermissfeer - plaatsnemen in de tuimelwagen. De actie is niet op de eerste plaats bedoeld om te beboeten maar wel om hen te confronteren met het risico van een ongeval zonder dat de gordel wordt gedragen. Enkele (…) Lees het hele bericht

ambiance-in-een-tropische-temperatuur

Ambiance in een tropische temperatuur

Hoewel het tot zondagmiddag er allemaal wat druilerig uitzag, is de zon kort na de middag doorgebroken zodat Zatte Zondag in Heusden-Centrum een enorm succes werd met een pak volk. Er was niet alleen de koers, verschillende bands speelden en zorgden voor ambiance en de terrassen waren flink gevuld. En het feest ging door tot in de late uurtjes. Tot hoe laat? Vraag ons dat een andere keer!

tc-heusden-is-limburgs-kampioen

TC Heusden is Limburgs kampioen

Vorige week konden we al melden dat de de heren van TC Heusden zich plaatsten voor de finale van het Limburgs kampioenschap en vandaag hebben ze het helemaal waar gemaakt en de titel binnen gehaald. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot want na de enkelspelen stond het 3-3 gelijk. Het eerste dubbelspel werd gewonnen en in het tweede dubbelspel konden de Heusdenaars in de tie-break de forcing doorvoeren. Op dat ogenblik stond het 5-3 en was de titel binnen. Voor het laatste dubbelspel gaven de Heusdenaars dan ook forfait om met zijn allen de Limburgse titel te kunnen vieren.

vandaag-gezien-28-juni-2009

Vandaag gezien

De gloednieuwe spandoeken van Internetgazet Heusden-Zolder konden tijdens de 7de Grote Prijs Ward Van Ende van Chasse Patat de lezers alvast enthousiast krijgen.

dries-hollanders-wint-bij-de-beloften

Dries Hollanders wint bij de beloften

Bij de beloften en elite zonder contract kwamen 85 renners aan de start wat het totaal op meer dan 300 bracht. Ook hier was het een kopgroep die de wedstrijd domineerde en aan het einde was Dries Hollanders uit Helchteren de snelste. Niels Vaes kon zich van de tweede plaats verzekeren en Andy Baute werd derde.

martijn-degreve-is-de-snelste-nieuweling

Martijn Degreve is de snelste nieuweling

Bij de nieuwelingen kwamen liefst 144 renners aan de start voor deze manche van de beker van België. Al van bij de start kozen 12 renners het hazenpad en tijdens de 75 km die volgden, kon het peloton de kloof niet meer overbruggen. Heel wat renners hadden trouwens last van de warmte. In de drukte kwamen enkele renners ook ten val. Enkele vluchtpogingen in de kopgroep mislukten en het waren de 12 van het eerste uur die zich voor de spurt aanboden. Daarin toonde Martijn Degreve zich de snelste voor Jasper De Buyst en Amaury Capiot, die ook de bergprijs won.

liesbet-de-vocht-wint-bij-de-dames

Liesbet De Vocht wint bij de dames

Liesbet De Vocht heeft vanmiddag de wielerwedstrijd bij de dames elite gewonnen in Heusden. Na 109 km kwam de zus van profwielrenner Wim De Vocht alleen over de streep, gevolgd door Jessie Daems uit Hamont-Achel die meteen de trui van kampioen van Limburg mocht aantrekken. Sjoukje Dufoer was minuten later de snelste van het peleton. Er kwamen 93 deelnemers aan de start. 

in-het-spoor-van-wilhelm-tell

In het spoor van Wilhelm Tell

Zo'n 85 schutters uit heel Vlaanderen waren zaterdag te gast bij de Sint-Barbaragilde die het kampioenschap boogschieten op doel organiseert in het Helzoldstadion. Elke schutter krijgt telkens 3 pijlen waarmee hij vanop 25 meter mag aanleggen. De deelnemers treden niet alleen aan in verschillende leeftijdscategorieën, maar zijn ook opgedeeld naargelang de boog: recurve of olympische boog, compound of katrolboog.

vuurwerk-kleurt-heusdense-lucht

Vuurwerk kleurt Heusdense lucht

't Was zaterdagavond even wachten tot het voldoende donker was - wat wil je in de periode van de langste dagen van 't jaar - maar het geduld van iedereen werd uiteindelijk beloond met een mooi vuurwerk op de maat van muziek.

koen-51ste-pech-voor-staf

Koen 51ste, pech voor Staf

Op het wereldkampioenschap mountainbike voor brandweermannen in het Zwitserse Saint-Croix is Koen Lemmens vandaag op een loodzwaar parcours, met hellingen en modder, 51ste geëindigd op 94 deelnemers. Staf Aerts kende enorme pech, zijn ketting brak al in de eerste ronde, wellicht door de enorme kracht die Staf op zijn pedalen zette. Maar het WK zat er wel meteen op voor hem.

weinig-marktkramers-en-publiek-op-jaarmarkt

Weinig marktkramers en publiek op jaarmarkt

Zaterdagavond zijn de kermis en jaarmarkt in Heusden-Centrum officieel geopend, onder meer met een optocht van de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden. En 't was lang geleden dat er nog eens een harmonie door Heusden was gestapt. Daarna was het de beurt aan de orgeldraaiers, dixielandbands, duo's, en de lokale talenten Vincenzo - de ster van de Lindeman - en Sabrina. Jammer dat de massa wegbleef, en ook van al de marktkramers die hadden ingeschreven daagde maar een deel op. Dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de grootste kermis in jaren, met ook behoorlijk grote attracties. Straks volgt nog het vuurwerk.

dorpsraad-officieel-gelanceerd

Dorpsraad officieel gelanceerd

Bij de opening van de jaarmarkt in Heusden is de dorpsraad officieel gelanceerd. Het bestuur stond er met een standje met ballonnen en Boterjaan, de lokale drank. Burgemeester Claes kwam er de statuten in ontvangst nemen en het lint doorknippen waardoor een tros ballonnen de lucht inging. De hoofden van de vroegere dorpsreuzen Jef Slam en Trees Turf stonden er opgesteld en de burgemeester beloofde er mee voor te zorgen dat ze in de toekomst weer volwaardige reuzen worden.

rugby-awards-zijn-uitgereikt

Rugby-awards zijn uitgereikt

Bij Rugbyclub 9 hebben ze de awards voor het afgelopen seizoen uitgereikt. Top Try scorrer is Wim braeken, Club member is Bjorn Tormans, Rookieis Hendrik Sneyers, MVP is Marino Marijn, Lady of the year is Lotte Verspauwen, 5 youth awards voor Arne Basbauer, Bram Haemers, Nele Luyten, Bram Byens, Robbe Vandeneynde en Ref of the year is Bart Stans.

kinderopvang-in-zolder-is-klaar

Kinderopvang in Zolder is klaar

Vrijdagavond is de nieuwe buitenschoolse kinderopvang in het Beekbeemdenhof geopend. Aan de ingang werd een gedenkplaat onthuld door OCMW-voorzitter Marc Vanderstraeten en burgemeester Sonja Claes samen met OCMW-secretaris Felix Maes en dienstverantwoordelijke Tatiana Di Iorio. Het ging om een vooropening omdat vanaf volgende week de vakantie-opvang wordt verzekerd. Bij de definitieve start in september volgt nog een opendeurdag. Tot op het laatste moment is er gewerkt om de nieuwbouw van (…) Lees het hele bericht

tuinhuis-volledig-uitgebrand

Tuinhuis volledig uitgebrand

Vrijdagavond even over half negen heeft een brand een tuinhuis in de Garenstraat in Heusden volledig in de as gelegd. De bewoners hadden in de vooravond een barbecue gehad en een tijd later door het dreigende onweer het toestel in het tuinhuis gezet. Dat stond even later in lichterlaaie en ging met heel de inboedel in de vlammen op, de rookpluim was ver te zien. De brandweer, die op dat ook met verschillende ploegen een brand in Lummen aan het bestrijden was, was snel ter plaatse en kon uitbreiding van het vuur voorkomen.

nieuwe-psychiatrie-afdeling-is-klaar

Nieuwe psychiatrie-afdeling is klaar

In het Sint-Franciskusziekenhuis kon de pers vandaag een kijkje komen nemen op de nieuwe psychiatrie-afdeling. Zoals eerder gemeld wordt die vanaf volgende week met 15 bedden uitgebreid omdat het ziekenhuis met zijn bestaande afdeling niet kon voldoen aan de vraag. Deze PAAZ-afdeling zit in de vleugel waar totnutoe directie en administratie zaten, die op hun beurt zijn uitgeweken naar containers in afwachting van nog een nieuwbouw. De kamers zijn bijzonder keurig en voorzien van vast meubilair met (…) Lees het hele bericht

kinderen-leven-zich-uit-op-sportdag

Kinderen leven zich uit op sportdag

Grote drukte vandaag aan de sportinfrastructuur van Heusden-Zolder, want de leerlingen van de basisscholen verzamelden voor hun sportdag in en rond de sporthallen van Heusden en Zolder, aan het zwembad en aan het circuit konden ze de meest uiteenlopende sporten beoefenen. Van vlottentochten, tot zwemmen, BMX-en, boksen, gocart rijden, trampolinespringen, volleybal tot minigolf. De keuze was erg groot. Wie een droge sport koos, die mocht puffen, de watersporters waren vandaag de lucky guys.

homo-afpersers-gestraft

Homo-afpersers gestraft

De strafrechter in Hasselt heeft vijf twintigers uit Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Beringen en Hasselt veroordeeld tot celstraffen tussen een half jaar en 30 maanden, al dan niet met uitstel. De vijf hadden op parkings in Heusden-Zolder en Zonhoven elf homo's bedreigd en afgeperst, de slachtoffers moesten hun geld, bankkaarten en zelfs auto's afgeven.

2-jaar-cel-voor-drugsdealer

2 jaar cel voor drugsdealer

De rechtbank in Hasselt heeft vandaag een man van 28 uit Heusden-Zolder veroordeeld tot 2 jaar effectieve gevangenisstraf en een boete van 5.500 euro, omdat hij drugs aan minderjarigen dealde. Enkele klanten waren zelfs jonger dan 16. Hij verkocht begin dit jaar aan vijf jongeren cannabis, speed en cocaïne, zowel in Houthalen-Helchteren als in zijn woning in Heusden-Zolder, hij was pas kort voordien vrijgelaten na een gevangenisstraf voor diefstallen en drugsdelicten. De rechter (…) Lees het hele bericht

muziek-markt-kermis-en-vuurwerk

Muziek, markt, kermis en vuurwerk

Zaterdag, zondag en maandag is het Heusden-kermis. Zaterdag presenteren het gemeentebestuur en de handelaars van Heusden-Dorp een uitgebreid feestprogramma. Om 18 uur worden de kermis en de jaarmarkt op de Guido Gezellelaan officieel geopend. In het centrum zijn de orgeldraaiers Armand Vos, Louis Weiss en Séraphin Weiss (foto) aan het werk, de Kon. Harmonie De Verenigde Vrienden trekt uit, er zijn optredens van de lokale vedetten Vincenzo en Sabrina, de dixielandband Sosjetee (…) Lees het hele bericht

viversel-heeft-jonge-spelers-tekort

Viversel heeft jonge spelers tekort

Het nieuwe voetbalseizoen is in aantocht en bij Standaard Viversel hebben ze nog jonge spelers tekort. Om hun verschillende ploegen opgesteld te krijgen, zoeken ze spelers tussen 5 en 21 jaar. Bij Viversel leggen ze naar eigen zeggen de nadruk op opleiding, in een goeie accomodatie en met gemotiveerde trainers. Meer info op http://www.kstviversel.be

alles-klaar-voor-zatte-zondag

Alles klaar voor Zatte Zondag

In Heusden-Centrum worden de barometers scherp in de gaten gehouden, want zondag organiseert Wielerclub Chasse Patat de “7de Grote Prijs Ward van Ende”. Het sportieve programma opent om 12u30, met het startschot voor de Wielertrofee Vlaanderen 2009 voor dames elite. 80 rensters hebben al ingeschreven onder wie de volledige Belgische top maar ook de Australische Kate Finegan, winnares van vorig jaar. Om 15u45 is het dan de beurt aan de nieuwelingen in het kader van de Beker van (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-springplank-3

Afscheid van De Springplank (3)

En 6B, de klas van juffrouw Dorine Snijders van de Springplank in de Kapelstraat, mag ons rijtje van laatstejaars afsluiten. Joyce Breugelmans, Oguzhan Can, Tom Claes, Klara Custers, Stijn Daniels, Ilyaas Imzri, Caro Jans, Hazal Kalkan, Charlotte Lemmens, Victor Peeraer, Pieter-Jan Remen, Liza Steemans, Musab Tan, Ellen Vaes, Michiel Vandebroek en Britt Van Goethem.

afscheid-van-de-springplank-2

Afscheid van De Springplank (2)

Het is nu echt aftellen voor de leerlingen van 6A in De Springplank in de Kapelstraat, de klas van meester Jo Balette. Simon Aerts, Fien Blommaerts, Astrid Breugelmans, Safiye Durmaz, Lennert Elsen, Jiaxi Fan, Eliane Gong, Jake Jeuris, Aaron Laenen, Claudia Moscatiello, Jolien Pellens, Jarne Put, Daniel Sanchez-Cardena, Eda Simsek, Leontine Stalmans, Ben Truyers, Nick Vanderbiesen en Yunus Yener.

afscheid-van-de-springplank-1

Afscheid van De Springplank (1)

Nog enkele dagen en de lagere school zit erop voor de leerlingen van het 6de leerjaar van De Springplank in Eversel, hun meesters zijn Jan Aerts en Chris De Wit. Hasret Bataray, Leni Ceyssens, Katrijn Cnudde, Korneel Cnudde, Larissa Corvers, Thalysa D'Amires, Franne Dedroog, Lieven Dillen, Dilara Erkol, Murije Hasani, Femke Moens, Chadi Mortaziq, Robbe Neys, Jacques Philippe, Ilian Schroeyen, Lennert Stans, Yana Swerts, Jens Swinnen, Mathias Swinnen, Dennis Unal en Maria-Laura Van Gool.

belang-doet-meerderheid-twijfelen

Belang doet meerderheid twijfelen

Het is onuitgegeven, maar donderdagavond heeft het Vlaams Belang de meerderheid even aan het twijfelen gebracht met een voorstel. De raad moest een aanpassing van het retributiereglement op het parkeren goedkeuren. Fractieleider Jan Jans van het Vlaams Belang stelde een aanpassing voor. "Laat Parkeerbeheer de overtreders bij niet-betaling niet meteen een hoger tarief opleggen, maar eerst een kosteloze herinnering sturen. Het gebeurt immers al eens dat bonnetjes worden weggenomen onder de (…) Lees het hele bericht

dank-voor-jaren-crocodils

Dank voor jaren Crocodils

In het Zebrahuis is donderdagavond afscheid genomen van Erhan Dogru. Erhan was jarenlang actief binnen de kinderkrant de Crocodils waar hij de hoofd- en eindredactie voor zijn rekening nam. Hij was ook vele jaren voorzitter van de vzw. De collega's kwamen hem in de bloemetjes zetten en uitzwaaien.

19-reden-te-snel

19 reden te snel

Vandaag stond de flitscamera van de politie opgesteld in de Ubbelstraat, St.-Jobstraat, Koolmijnlaan, G. Gezellelaan en Stationsstraat. 1763 voertuigen werden gecontroleerd. 19 bestuurders stonden op de foto, 6 bestuurders kregen een boete wegens gsm'en aan het stuur.

staf-en-koen-naar-het-wk-mountainbike

Staf en Koen naar het WK mountainbike

Aan de brandweerkazerne zijn Koen Lemmens en Staf Aerts donderdag vertrokken richting Zwitserland. Met een geïmproviseerde zwerfwagen met daarin bagage en fietsen rijden ze richting Sainte-Croix. Daar nemen Koen en Staf zaterdag deel aan de 14de wereldkampioenschappen mountainbike voor brandweermannen. Hoe hun kansen staan, is momenteel moeilijk in te schatten want de deelnemers komen van overal en het belooft een zwaar parcours te worden met veel hellingen.

kinderspeelgoedmarkt-op-bovy

Kinderspeelgoedmarkt op Bovy

Op zondag 28 juni heeft op domein Bovy voor het eerst een speelgoedmarkt plaats. Alle kinderen kunnen er hun speelgoed kopen, verkopen of ruilen. Vanaf 9 uur kunnen ze gratis het speelgoed opstellen op het binnenplein (bij regenweer in de feesttent), de beurs zelf begint om 11 uur. Er wordt gezorgd voor extra kinderanimatie naast de kinderboerderij en het springkasteel. Deelnemers of geïnteresseerden krijgen meer info op 011-30 30 20.

fietsexamen-in-bolderberg

Fietsexamen in Bolderberg

Als laatste in de rij legden donderdag de leerlingen van de 6de klas in Bolderberg hun fietsexamen af. Ook hier werden de proeven mee begeleid door de politie. De school van Bolderberg heeft de voorbije jaren pionierswerk verricht op het vlak van verkeersveiligheid. UPDATE 22 leerlingen slaagden in de fietsvaardigheidsproeven. Ze kregen hun fietsdiploma uit handen van burgemeester Sonja Claes. Na afloop maakte de lokale politie bekend dat in 2009 uiteindelijk 223 leerlingen de proef aflegden, vorig jaar waren het er nog maar 137. De politie hoopt met de acties een bijdrage te leveren aan het verminderen van ongevallen met zwakke weggebruikers. Nu nog de drie resterende lagere scholen overtuigen om volgend jaar ook deel te nemen.

2000-euro-voor-akabe

2000 euro voor Akabe

In De Wijnrank gaf de internationale serviceclub Kiwanis Belgium & Luxembourg, bij ons bekend van de afdeling Zolder-Terlaemen, een cheque van 2.000 euro aan de scoutsgroepering Akabe. Akabe is gevestigd in Hasselt en is uniek doordat het een gemengde groep is met valide en andersvalide leden. Dat draagt bij tot integratie en wederzijds begrip. Akabe is bovendien een erg actieve groepering, zodat het geld meer dan welkom is.

samenstelling-bevordering-c-is-definitief

Samenstelling bevordering C is definitief

De voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling bekendgemaakt van onder meer vierde klasse C waar KVV Heusden-Zolder in speelt. In vergelijking met de ontwerplijst die eerder deze maand naar voor was geschoven, zijn nog enkele wijzigingen doorgevoerd. De tegenstanders van KVV volgend seizoen zijn Spa FC, FC Malmundaria 1904, FC Union Kelmis, FC Zwarte Leeuw, KFC St.-Lenaarts, FC Turkania Faymonville, Witgoor Sport Dessel, Overpeltse VV, Verbroedering Geel-Meerhout, Esperanza Neerpelt, SK Bree, FC Lille, Patro Eisden Maasmechelen, ESK Leopoldsburg en Spouwen-Mopertingen.

afscheid-van-de-brug-2

Afscheid van De Brug (2)

Ook de leerlingen van 6B, de klas van juffrouw Ingrid Beliën, in De Brug zetten de komende dagen een punt achter hun lagere schoolloopbaan. Hilal Cakmak, Muhammet Cinar, Joren Coenen, Anaïs Dams, Glen Gijbels, Joren Jamar, Ekrem Kayhan, Wouter Knops, Batughan Kodak, Noemi Lopez-Ruiz, Fatma Mavili, Emmelie Moons, Rüveyda Nas, Stoffel Perilleux, Hanne Postelmans, Lotte Poukens, Jo Put, Laurien Rogiers, Kobe Sanen, Lies Vanbrabant en Jens Verlinden.

afscheid-van-de-brug-1

Afscheid van De Brug (1)

De leerlingen van 6A van De Brug zijn klaar voor de sprong naar het middelbaar onderwijs, ze nemen volgende week afscheid van meester Marc Neuteleers. Wouter Aerts, Stefania Arvanitidis, Melike Baloglu, Jarne Beliën, Bieke Cretskens, Silvana Cruysberghs, Brent Gilissen, Seppe Goossens, Tugçe Ipcioglu, Dries Jannes, Dilara Kapsiz, Abdulkerim Kodalci, Bryan Mulder, Anil Özcan, Gamze Ozcan, Hanneke Pistauer, Ilona Truyers, Kübra Tuygun, Mathias Van Briel, Karel Vandebergh en Lotte Van Ende.

vanavond-gezien-5

Vanavond gezien

We zijn op dit moment bezig aan de langste dagen van het jaar. De zon gaat onder enkele minuten voor 22 uur. Met het huidige mooie weer geeft dat een prachtige gloed en mooie kleurschakeringen.

dader-steekpartij-opgepakt-in-heusden-zolder

Dader steekpartij opgepakt in Heusden-Zolder

De politie heeft afgelopen nacht in Heusden-Zolder een man opgepakt die verdacht wordt van een steekpartij in de wijk Meulenberg in Houthalen. Even voor 1 uur vanochtend was daar een schermutseling ontstaan tussen twee mannen, één van de kemphanen trok zijn mes en stak de andere verschillende keren in de hals en de borst. Het slachtoffer verkeerde een tijdje in levensgevaar maar na een spoedoperatie is dat geweken. De vermoedelijke dader, een man van 33, vluchtte na de feiten naar Heusden-Zolder waar hij werd opgepakt. Woensdagavond werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

berghoff-levert-aan-1000-zonnen

BergHOFF levert aan 1000 Zonnen

Het bedrijf BergHOFF uit Heusden-Zolder werkt een hele zomer lang samen met de 1000 Zonnen Tour van de VRT. Het gaat om 12 events, elke zondagmiddag op een andere locate in Vlaanderen. Topkok Giovani bereidt telkens met twee BV's creaties op basis van streekproducten. En al het gebruikte keukengerei wordt geleverd door BergHOFF. Op maandagavond - na het nieuws van 19 uur op Eén - is in 1000 Zonnen een reportage te zien.

kvv-bekert-in-beringen

KVV bekert in Beringen

Het sportcomité van de Belgische Voetbalbond heeft vandaag geloot voor de Beker van België. Op de eerste speeldag moet vierdeklasser KVV Heusden-Zolder naar Beringen. Die wedstrijd wordt in de regel op zondag 26 juli om 16 uur gespeeld.

volgend-jaar-wk-toerismewagens-op-zolder

Volgend jaar WK toerismewagens op Zolder

Groot nieuws voor Circuit Zolder want de Wereldraad van de Internationale Automobielfederatie heeft vandaag aangekondigd dat het volgend jaar een WTCC-manche mag organiseren, dat is het wereldkampioenschap voor toerismewagens. Zolder neemt de plaats in van het Franse Pau dat de overeenkomst met de organisatoren niet tijdig kon bevestigen. De race heeft plaats op 20 juni 2010. De andere manches van de WTCC zijn : 7 maart: Curitiba (Brazilië), 11 april: Puebla (Mexico), 16 mei: Marrakech (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-24-juni-2009

Vandaag gezien

Mooi en warm weer en dat betekent dat de multiculturele markt in een heuse exotische sfeer baadt en een pak bezoekers lokt. Door de spreiding van de markt over het plein en de parking is ze ook nog gegroeid. Keerzijde van de medaille zijn de groeiende parkeerproblemen, politie en gemeenschapswachten hebben telkens de handen vol.

klas-adopteert-jeugdbib

Klas adopteert jeugdbib

Voor het tweede jaar heeft de 6de klas van lagere school De Brug de jeugdbibliotheek geadopteerd. Na een bezoek van groepen of klassen lijkt het soms alsof er een orkaan door de bib is getrokken. De leerlingen van meester Marc hebben zich geëngageerd om wekelijks even langs te komen om orde op zaken te stellen. Na een klein uurtje staat alles weer mooi op zijn plaats, van prentenboeken tot dvd's, van knutselboeken tot strips van Agent 212 tot Yakari.

dorpsraad-heusden-is-gestart

Dorpsraad Heusden is gestart

De Dorpsraad Heusden is nu officieel van start gegaan, de statuten zijn goedgekeurd en het bestuur is verkozen. Voorzitter is Julien Maebe, ondervoorzitter Marcel Cuypers, secretaris Björn Pennings, penningmeester Fernand Claes (niet op de foto) en bestuursleden Romy Loos, Jef Princen en Gerard Schaeken. De dorpsraad wil op de eerste plaats werken aan de leefbaarheid van Heusden-Dorp op alle vlakken. Tegelijk wil de raad samen met alle betrokkenen op een duurzame manier bouwen aan de (…) Lees het hele bericht

veel-cijfers-op-gemeenteraad

Veel cijfers op gemeenteraad

Zoals eerder aangekondigd, komt de gemeenteraad morgenavond om 19 uur samen. Op de agenda van de openbare zitting staan 32 punten, waaronder de goedkeuring van de herinrichting van het centrum van Viversel. De raad buigt zich ook over de jaarverslagen van politie en het autonoom gemeentebedrijf en dat over de algemene werking van de gemeentediensten. Nog meer cijfers staan op de agenda met de jaarrekeningen van de kerkfabrieken en van het OCMW.

afscheid-van-sint-jan-berchmansschool

Afscheid van Sint Jan Berchmansschool

Ook in de vrije lagere school Sint Jan Berchmans in Viversel loopt het stilaan ten einde voor de zesdejaars. Zij nemen afscheid van juffrouw Myriam Orens. Taric Auwerx, Robbe Ceustermans, Fréderique Claes, Joyce Claes, Vincent Convents, Eline Dusart, Nele Henderix, Evelien Hillen, Joke Lamotte, Tuur Lemmens, Ward Lemmens, Jorinde Maes, Glenn Peeters, Jana Poelmans, Dieuwke Raymaekers, Marie Reynders, Dries Souvereyns, Maxim Swinnen, Mirte Swinnen, Fien Thoelen, Jessie Timmermans, Laura Valee, Jan Vandermaesen, Axelle Verpoorten en Evelyne Volckaerts.

afscheid-van-de-school-in-bolderberg

Afscheid van de school in Bolderberg

De jongens en meisjes van het zesde leerjaar van de vrije lagere school in Bolderberg nemen over enkele dagen afscheid van juffrouw Annette Palmers en meester Robert Quetin. Laura Barilla, Jessica Bartolomeo, Tibeau Depypere, Niklas Engelhard, Charlotte Houbrechts, Jordi Janssen, Lore Joris, Devin Kumpen, Julie Lormans, Wouter Meus, Jacques Papy, Willem Peeters, Tijl Poelmans, Elise Reynders, Serina Rubio, Chloé Swiatek, Daan Swinnen, Caroline Theunis, Jef Van de Ven, Jeroen Vanhemel en Nina Warson.

kuyckx-24ste-in-ruddervoorde

Kuyckx 24ste in Ruddervoorde

Jan Kuyckx eindigde vandaag 24ste in de 54ste Sint-Elooisprijs, een kermiskoers in Ruddervoorde. Er waren liefst 182 deelnemers. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlander Stefan van Dijk, een ploegmaat van Jan. Achter hem raakte alles versplinterd, Kuyckx zat in een achtervolgend groepje.

dopjes-sparen-voor-dolfijnfiets

Dopjes sparen voor dolfijnfiets

De jeugdraad en het leerlingenparlement van het Sint-Franciscuscollege starten met een actie om dopjes (van flessen) te verzamelen voor 't Weyerke. Ze roepen alle scholen, sportclubs, jeugdverenigingen, jeugdhuizen, cafés, kinderopvangen en oudercomités op om de dopjes te sparen. Ze kunnen binnengebracht worden in het gemeentehuis tussen 1 juli en 30 oktober of op beide campussen van het college vanaf 1 september. Met de opbrengst wordt tijdens het kinderrechtenfeest op 22 november een cheque aan 't Weyerke overhandigd, die kan gebruikt worden om een zogenaamde dolfijnfiets te kopen.

15-extra-psychiatriebedden-in-ziekenhuis

15 extra psychiatriebedden in ziekenhuis

Op 1 juli breidt het Sint-Franciskusziekenhuis zijn aanbod uit met 15 nieuwe psychiatriebedden. De jongste jaren is de dienstverlening in het ziekenhuis voortdurend gegroeid, ook de behandeling van psychiatrische aandoeningen behoort tot het basisaanbod. Al sinds 1990 zijn er 20 psychiatrische A-bedden beschikbaar, met nog 8 plaatsen voor daghospitalisatie en 2 nachtbedden. Maar dat was onvoldoende, voortdurend was de A-afdeling overbezet, moesten de patiënten naar andere afdelingen of op (…) Lees het hele bericht

vandermaesen-in-de-prijzen-met-haring

Vandermaesen in de prijzen met haring

Het visverwerkend bedrijf Vandermaesen uit de Westlaan, op het industrieterrein in Viversel, is 6 keer in de prijzen gevallen bij de jury van het International Taste & Quality Institute in Brussel. Vorig jaar lanceerde Vandermaesen 15 nieuwe haringproducten en dat was nodig zegt algemeen directeur Marnix Vandermaesen. "Haring werd een wat vergeten product, en dat is jammer want het is niet alleen een lekkere vis, hij bevat ook omega 3. Bovendien kunnen we met ons 'Le Fish' (…) Lees het hele bericht

voorbereidingsprogramma-sk-heusden-06

Voorbereidingsprogramma SK Heusden 06

Vierdeprovincialer SK Heusden 06 heeft vandaag zijn voorbereidingsprogramma bekendgemaakt. Op 23 juli om 19u30 komt Flandria Paal op bezoek, op 26 juli om 18 uur speelt SK op verplaatsing bij WS Linkhout voor de Rolini cup, nog eens drie dagen later om 19u30 wacht een verplaatsing naar Termolen. Op 2 augustus om 18 uur komt FC Lillonia in het kader van de Rolini cup. Andere matchen voor de Rolini cup zijn er op 9 augustus om 18 uur in Anadol en 23 augustus om 18 uur tegen de juniores van KVV Heusden-Zolder. Tussendoor staan ook nog enkele wedstrijden in het gemeentelijk tornooi op het programma.

afscheid-van-de-school-in-boekt-2

Afscheid van de school in Boekt (2)

Nog in Boekt zijn ook de leerlingen van 6B bijna aan het afscheid van meester Stefan Truyers toe. Kaara Bammens, Nordin Bongaerts, Ankie Claes, Sandro Corthouts, Lize Dirven, Onur Güven, Gil Iaccino, Robin Kenis, Seline Meyers, Sintia Meyers, Maud Philips, Robbe Ramaekers, Milena Russo, Yens Taelman en Femke Vanbilsen.

afscheid-van-de-school-in-boekt-1

Afscheid van de school in Boekt (1)

Voor de leerlingen van 6A in de vrije basisschool in Boekt komt het einde van het lager onderwijs nu echt in zicht, ze tellen af samen met juffrouw Liliane Kenens. Mona Abdel Wahab, Didem Aksoy, Fukan Eryilmaz, Freija Groffi, Toon Jans, Tommy Ketels, Yagmur Kurtulus, Martijn Postelmans, Michiel Postelmans, Lenora Saro, Sofie van den Heuvel, Simon Van Hecke, Janne Vanoppen, Mirthe Vanoppen en Emre Yildiz.

slimcontroles-1

SLimcontroles

Afgelopen weekend hadden in vier politiezones - waaronder Heusden-Zolder - SLim-controles plaats. In het totaal waren 5,5 % van de 145 gecontroleerde bestuurders dronken. Van de 2088 auto's reed slechts 2,68 % te snel. Twee rijbeijwzen zijn onmiddellijk ingetrokken. Daarnaast is nog een aantal andere verkeersovertredingen vastgesteld.

aftellen-naar-zondag

Aftellen naar zondag

De leden van Wielerclub Chasse Patat hebben maandagavond langs de Guido Gezellelaan de reclamedisplay geïnstalleerd met daarop de namen en logo's van de vele sponsors. Daarmee is de countdown begonnen naar de 7de Grote Prijs Ward Van Ende volgende zondag.

leerkrachten-worden-sterren

Leerkrachten worden sterren

Leden van de ouderraad van de lagere school De Brug en kleuterschool De Toverfluit in de Brugstraat in Heusden hebben maandagavond 38 sterren aangebracht aan de omheining van de school, één voor elke leerkracht. Volgens de ouders zijn de leerkrachten de echte sterren. Het gaat om een symbolisch bedankje aan het einde van het schooljaar, maar de ouders willen daarmee ook in de verf zetten dat de beide scholen - en dus het personeel - recent van de inspectie een bijzonder gunstig doorlichtingsrapport hebben gekregen. De ouderraad laat nog weten dat het idee al langer dan het tattoosterrenverhaal bestond.

fc-bolderberg-start-met-jeugdploegen

FC Bolderberg start met jeugdploegen

FC Bolderberg gaat volgend seizoen opnieuw van start met een jeugdwerking. Daartoe was begin dit jaar al de basis gelegd met de voetbalnamiddagen. Om de verschillende jeugdploegen te bevolken is het clubbestuur op zoek naar jongens en meisjes geboren in 2002, 2003 en 2004. Voor de begeleiding zijn alvast ervaren en gediplomeerde trainers aangetrokken. Kandidaten kunnen zich melden op bolderbergfc[!]hotmail.com, meer info vinden ze op www.bolderbergfc.be

afscheid-van-heideland

Afscheid van Heideland

Ook voor de leerlingen van het buitengewoon onderwijs Heideland in de Westlaan in Viversel zit de lagere school er bijna op. Meltim Acar, Sumejra Gorur, Ellen Nuyts Kevin Lopez (niet op de foto), Joy Bracke en Geoffrey Caubergh.

afscheid-van-het-bergske

Afscheid van Het Bergske

Bij gemeenschapsschool Het Bergske in Zolder beginnen de leerlingen van het zesde leerjaar vandaag aan hun laatste volledige week bij juffrouw Roberta Knops. Elif Birol, Cansu Mus, Salik Sevencan, Gguzkan Konakci en Batukan Duran Hakki.

tc-heusden-speelt-limburgse-finale

TC Heusden speelt Limburgse finale

De herenploeg van tennisclub TC Heusden heeft zich zondagavond geplaatst voor de finale van het Limburgs kampioenschap in eerste afdeling. Na de reguliere competitie komen de beste ploegen in een eindronde met rechtstreekse uitschakeling tegen elkaar uit. Het Heusdense team heeft al een schitterend parcours achter de rug en moest het zondag op eigen terreinen tegen TC Tessenderlo opnemen. In het totaal moesten 9 wedstrijden gespeeld worden, 6 enkels en 3 dubbels. Na de enkelspelen stond (…) Lees het hele bericht

vanthoor-is-opnieuw-de-snelste

Vanthoor is opnieuw de snelste

Er lijkt geen rem meer te staan op de bolide van Laurens Vanthoor want na zijn zege zaterdag heeft hij ook zondag in Oschersleben de achtste manche van het Duitse F3-kampioenschap gewonnen. Hij had 12 seconden voorsprong op de Duitser Monien en bijna 16 seconden op de Braziliaan Suzuki. In de stand is zijn voorsprong al tot 26 punten aangedikt.

provinciale-clubs-in-zelfde-reeksen

Provinciale clubs in zelfde reeksen

Zowel in derde provinciale A als in vierde provinciale A zullen er volgend seizoen drie voetbalclubs uit Heusden-Zolder aantreden. In derde stonden Vrijheid Zolder en FC Anadol vorig jaar nog in aparte reeksen, nu komen ze tegen elkaar uit én tegen nieuwkomer FC Bolderberg. Andere tegenstanders zijn Halen, Flandria Paal, Eendracht Genenbos, Ham United, Melo Zonhoven, Linkhout, Zelem, Sporting Opglabbeek, Heide Hasselt, RS Beverlo, Penarol Engsbergen, Tervant en Gestel.
Lees het hele bericht

ducatifreaks-verzamelen-in-bolderberg

Ducatifreaks verzamelen in Bolderberg

Ducati-freaks van overal komen dit weekend naar de Kluis in Bolderberg afgezakt. Ze maken er kennis met de nieuwste trends van deze Italiaanse machines uit Bologna. Er zijn rondritten, testritten, animatie en een after-party.

ghoya-krijgt-puppies-van-wereldkampioen

Ghoya krijgt puppies van wereldkampioen

Ghoya, de Rhodesian Ridgeback teef van Stijn Notermans, is de uitverkorene om een nestje te maken met Bakari, de regerende wereldkampioen. Dat moet wel toppuppies opleveren, want naast de prijzen van Ghoya heeft ook de reu een flink internationaal palmares bijeen gesprokkeld. Hij is drie jaar en ook van Deense afkomst. Stijn is trots omdat voor de eerste keer in ons land met een wereldkampioen van de Rhodesian Ridgeback gefokt wordt.

nieuwe-zege-voor-laurens-vanthoor

Nieuwe zege voor Laurens Vanthoor

In het Duitse Oschersleben heeft Laurens Vanthoor zaterdag de 7de race van het Formule 3-seizoen gewonnen. Onze dorpsgenoot moest de polepositie aan zijn Nederlandse teamgenoot Dusseldop laten, maar nam een bliksemstart. Daardoor leidde hij van vroeg in de wedstrijd tot aan de finish waar hij 13 seconden voorsprong op de Duitser Pommer had. In de strijd om het kampioenschap doet Laurens Vanthoor een erg goede zaak, zijn twee naaste achtervolgers, de Nederlander Dusseldorp en de Zwitser (…) Lees het hele bericht

middeleeuwen-herleven-in-schilderswijk

Middeleeuwen herleven in Schilderswijk

De Zolderse Picassootjes organiseerden vanmiddag in de Schilderswijk een soort middeleeuwse happening waar kinderen konden ronddwalen als ridders, prinsessen, heksen en alchemisten, ... Ze konden er zelf toverdrankjes en kruidenzakjes maken, maar ook kaarsen, amuletten, en zelfs een hennatattoo laten zetten. Maar ook zwaardvechten, boogschieten en torenklimmen kwamen aan bod. Tenslotte kregen de aanwezigen een roofvogelshow aangeboden. En zaterdagavond kwamen de buurtbewoners van de Schilderswijk voor hun jaarlijkse barbecue afgezakt.

kippenvel-voor-een-zwembeurt

Kippenvel voor een zwembeurt

Openingsdag bij zwembad Terlaemen en dan mogen de inwoners van Heusden-Zolder er traditiegetrouw gratis in. Een kleine 50 recreanten zijn er opgedaagd, maar alleen de allerdappersten zijn ook het water in geweest. Die hadden wel te kampen met kippenvel, onder meer.

geitjes-en-eendjes-overspoelen-heusden

Geitjes en eendjes overspoelen Heusden

Het eerste nationaal treffen voor 2 PK's in Ubbersel is een succes. Vrijdagavond waren er al 45 gearriveerd, maar in de loop van de nacht en ochtend bleven ze toestromen, uit zowat heel Vlaanderen, maar ook uit Nederland en Engeland. Het zijn er uiteindelijk honderden geworden. In de loop van de middag kregen ze allemaal opdrachten en moesten ze per auto op zoek gaan in de streek. En tussendoor en vooral 's avonds en 's nachts is er veel ambiance. Want twee pk-rijders, da's een volkje apart.

taxussnoeisel-tegen-kanker-1

Taxussnoeisel tegen kanker

Het is zowat de tijd van het jaar dat we beginnen met het snoeien van onze hagen. Opgelet als je een taxushaag hebt staan. De takjes daarvan kunnen door de farmaceutische industrie gebruikt worden om geneesmiddelen tegen kanker te maken. Kom Op Tegen Kanker lanceert daarom nu de actie 'Vergroot de hoop'. Tot 15 september kun je het taxussnoeisel in de meeste contairerparken inleveren, ook in Heusden-Zolder.

meer-dan-40-van-werklozen-zijn-turken

Meer dan 40 % van werklozen zijn Turken

Door de crisis is het aantal werkzoekenden sterk toegenomen, maar uit cijfers van de VDAB blijkt dat allochtonen van buiten de Europese Unie het meest getroffen worden. In maart 2009 lag de werkloosheidsgraad bij allochtonen op 28,1%. Dat is vijf keer hoger dan bij mensen van Belgische origine. De werkloosheidsgraad meet de verhouding tussen wie ingeschreven is als werkzoekende en de mensen op beroepsleeftijd. Vlaanderen telde in maart in totaal 191.563 werkzoekenden. Meer (…) Lees het hele bericht

de-bever-is-weer-vrij

De bever is weer vrij

Onder grote belangstelling is vandaag de bever, die afgelopen week in het VZOC verbleef, vrijgelaten. Dat gebeurde in een natuurgebied in Dendermonde dat eigendom is van Vogelbescherming Vlaanderen. In die buurt woont nog een bever. Eerder op de dag had de bever bij een dierenarts in Koersel een chip gekregen. Daar zijn ook nog foto's gemaakt van een staart, want Noorse specialisten zouden op basis daarvan het geslacht kunnen bepalen. Daarvan zal dan ook afhangen of hij gewoon maatjes wordt met zijn nieuwe buurbever dan wel dat er een nieuw gezinnetje inzit. (foto Vilda/Yves Adams)

morgen-gratis-zwemmen-op-terlaemen

Morgen gratis zwemmen op Terlaemen

Hopenlijk is het zaterdag een beetje goed weer, want het openluchtzwembad Terlaemen opent zijn deuren weer voor de zomer. En die dag mogen alle inwoners van Heusden-Zolder er gratis in. Tot eind augustus is het zwembad elke dag open van 12 tot 20 uur, tenminste als het weer goed is. Het water is verwarmd, net zoals dat van het peuterbad. Je kunt er ook aan beachvolley of minigolf doen. De toegang kost € 1,50, een 10-beurtenkaart € 12,50. Ook de minigolf kost € 1,50.

eendjestreffen-in-ubbersel

Eendjestreffen in Ubbersel

Van vandaag tot en met zondag heeft een 2pk-meeting plaats op de terreinen van schuttersgilde Sint-Hubertus aan de Kanaalweg in Ubbersel. Van heinde en verre worden geitjes of eendjes verwacht. En dat zal ook opvallen in het straatbeeld. Zaterdag om 13u30 rijden ze met zijn allen de weg op voor een rondrit. 's Avonds zorgt een dj telkens voor de ambiance. Zondag is er de prijsuitreiking waarna rond de middag het treffen wordt afgerond. Zo'n 2 pk heeft immers wat tijd nodig om weer thuis te geraken.

distelvlinders-weten-niet-van-ophouden

Distelvlinders weten niet van ophouden

De distelvlinders blijven ons fascineren. Nadat er vorig maand tienduizenden ons land overspoelden - 446 in één uur tijd op het Domherenhof in Zolder - is een aantal hier gebleven om zich voor t te planten, de anderen zijn verder getrokken. Na ons land vlogen ze over Nederland, nadien zaten ze in Groot-Brittannië om eind mei op de Faeröer aan te komen. Begin juni bereikten ze IJsland waar ze ondertussen met duizenden op de westelijke helft zijn neergestreken. Er wordt verwacht dat enkele vlinders zelfs Groenland zullen bereiken. Daar moet ge toch echt 'piepel' voor zijn.

kampioenenpodium-op-heusdense-koers

Kampioenenpodium op Heusdense koers

Nog 9 dagen en Heusden-Centrum mag zich opmaken voor zijn jaarlijkse wielerhoogdag. Eén van de wedstrijden die Wielerclub Chasse Patat organiseert, is de koers voor dames elite voor de Wielertrofee Vlaanderen. Deze week werd duidelijk dat het voltallige podium van het recente Belgisch kampioenschap present zal zijn. Ludivine Henrion heeft na 2007 dit jaar de tricolore trui heroverd. Twee jaar geleden won ze trouwens in Heusden als kampioene. Ook uittredend Vlaams Kampioene en recent nog (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-linde-2

Afscheid van De Linde (2)

Voor de leerlingen van klas 106 nadert nu ook het moment dat ze afscheid moeten nemen van hun lager onderwijs in De Linde. Guilliano Arcidiaco, Soumaya Aouami, Glenn Deelkens, David Hernes, Zelika Karadayi, Kevin Massart, Lale Seven, Esra Ulupinar en Bianca Vandebosch.

afscheid-van-de-linde

Afscheid van De Linde

In De Linde, op Lindeman, maken de kinderen van klas 806.1 zich samen met juffrouw Ine Willems op voor de laatste dagen van hun lager onderwijs. Kevin Vannoten, Abdillah Yahya, Janne Vanhamel, Christos Vaitsoudis, Claudia Salvia, Kevin Peeters, Laura Knops, Jordy Gora, Faedra Baert, Kevin Achten, Pieter Mentens en Silas Gilissen.

superleague-formula-even-te-gast-op-zolder

Superleague Formula even te gast op Zolder

Op Circuit Zolder is vandaag de tweede editie van de Superleague Formula voorgesteld waarvan de Belgische manche in het weekend van 18 en 19 juli zal plaatsvinden. "Superleague Formula combineert de passie van voetbal met de sensatie van autoracing", zegt racemanager Robin Webb. "Maar dit concept is niet zomaar een race. Elke wagen vertegenwoordigt een voetbalteam met wereldallure. Dit jaar tekenen een 20-tal teams met wereldallure, maar we willen groeien naar een 26-tal. De bolides zijn (…) Lees het hele bericht

kinderkunst-aan-zonnepark

Kinderkunst aan zonnepark

Bij de opening van het zonne-energiepark is aan de ingang een sensibiliseringsbanner onthuld. Daarop staan 5 schilderijen gemaakt door kinderen uit Heusden-Zolder. Om ook de te overtuigen van het belang van groene energie, heeft de nv Zonnecentrale aan de 5de en 6de-jaars van de lagere scholen een voordracht gegeven over zonne-energie. En nadien werd de kinderen gevraagd om hun visie op zonne-energie op een schilderij te zetten. Uit de inzendingen werden de winnaars gekozen, hun schilderijen zijn voortaan altijd te bewonderen aan de ingang. (foto Sfefan Dewickere)

zonnepanelenpark-is-geopend

Zonnepanelenpark is geopend

Vandaag is het zonnepanelenpark op het vroegere slibbekken van de mijn officieel ingehuldigd. Het gaat om een project van de NV Zonnecentrale Limburg, een vennootschap van Group Machiels en de investeringsmaatschappij LRM. Het grootste zonnepanelenpark van de Benelux is op dit moment nog niet helemaal klaar maar levert al zowat 250 kW stroom aan het net. De bouw is gestart in november vorig jaar. In september moet het volledig afgewerkt zijn, dan staan er 23.500 zonnepanelen, goed voor een (…) Lees het hele bericht

brandstichting-op-helzold

Brandstichting op Helzold

Vanmiddag even voor vier uur hebben onbekenden brand gesticht op Helzold. Eén van de 'huisjes' die vroeger werden gebruikt om tickets te verkopen, stond in lichterlaaie. De brandweer had het vuur snel onder controle maar het hokje werd vernield. Het is al de zoveelste vandalenstreek op en rond het Helzoldstadion.

bestuurders-zijn-niet-gehaast

Bestuurders zijn niet gehaast

De politie heeft snelheidscontroles gehouden in de Guido Gezellelaan en de Kapelstraat. Daarbij zijn 383 auto's en vrachtwagens gecontroleerd, slechts 2 bestuurders reden te snel. Voorbeeldig toch? Of zou het druk geweest zijn in de Guido Gezellelaan?

gewonde-bij-huisbrand

Gewonde bij huisbrand

Vanmorgen heeft het gebrand in een huis in de Berkenstraat. De brandweer was snel ter plaatse en kon uitbreiding van het vuur voorkomen. In het huis is vooral rookschade. De bewoner, een oudere man, liep een rookintoxicatie op en is naar het ziekenhuis gebracht. De brand zou veroorzaakt zijn door een kortsluiting.

vernieuwde-kruidvatwinkel-geopend

Vernieuwde Kruidvatwinkel geopend

De Kruidvatwinkel in de Koolmijnlaan is vanmorgen heropend na een verbouwing. Daarbij is een nieuwe winkelformule uitgewerkt. Het is de bedoeling dat de klant beter zijn weg vindt tussen de producten, die worden daarom voortaan veel duidelijker en thematisch geschikt. Ook de doorstroming is verbeterd en er is een nieuwe opstelling met meerdere kassa's zodat ook daar de wachttijden beperkt blijven. Acties en aanbiedingen worden voortaan in het hart van de winkel gepresenteerd. Kruidvat Heusden heeft 10 personeelsleden.

koolmijnlaan-is-speelstraat

Koolmijnlaan is speelstraat

De werken aan de Koolmijnlaan zorgen niet alleen voor ongemakken. De kinderen uit de buurt kunnen de gewestweg voor één keer ook als speelstraat gebruiken, toch in de avonduren.

afscheid-van-t-molenholleke-2

Afscheid van 't Molenholleke (2)

Nog in 't Molenholleke zit het er ook bijna op voor de leerlingen van 6B die bij juffrouw Veerle Roels in de klas zitten. Jarne Ameele, Fatma Bali, Daan De Bruyn, Janne Deferme, Ceren Duzgun, Kieran Franck, Evelyn Maex, Laurens Peeters, Wiebe Peeters, Brecht Rutten, Roksana Schaeken, Deborah Smeekens, Jordan Snyers, Lisa Swysen, Yana Vanheer, Chloë Verbeeck, Jeroen Verbeeck, Joris Westhof, Thalia Willems.

afscheid-van-t-molenholleke-1

Afscheid van 't Molenholleke (1)

In 't Molenholleke in de Molenstraat tellen de leerlingen van klas 6A hun laatste dagen op de lagere school af, hoewel ze niet meteen afscheid van juffrouw Pam Princen willen nemen. Berkan Aktag, Derya Goral, Mike Gressens, Aylin Gul, Begüm Gungormus, Yalina Hermans, Pauline Iniguez Orrego, Cedric Jans, Jirne Lekens, Alessio Limardi, Jessica Martusciello, Melqior Massala, Liezelotte Mertens, Melissa Meykens, Adeline Moons, Stijn Moons, Lars Motmans, Lies Reynders, Lotte Vanoppen en Joyce Welkenhuysen.

grond-recyclagecentrum-in-viversel

Grond Recyclagecentrum in Viversel

DEME heeft op het industrieterrein in Viversel een Grond Recyclage Centrum (GRC) geopend, waar vervuilde gronden tijdelijk kunnen worden opgeslagen en gereinigd. Het gaat om een samenwerking met zandhandelaar Govaerts en bouwbedrijf Mourik. Het recyclagecentrum zal in eerste instantie de Limburgse bouwmarkt bedienen, maar later zouden ook ondernemers uit Vlaams-Brabant en Luik terecht kunnen bij GRC. DEME opende in 1996 een eerste GRC in Kallo. In 2006 werd een tweede centrum geopend in Zeebrugge. (…) Lees het hele bericht

t-trapke-heeft-meer-plaats-nodig

't Trapke heeft meer plaats nodig

't Weyerke wil volgend jaar 't Trapke uitbreiden. Dat is het dagverblijf voor kinderen en jongeren met een meervoudige handicap. De meesten zitten in een rolstoel, maar zijn tegelijk ook mentaal gehancapt, autistisch, lijden aan epilepsie, vertonen gedragsproblemen of zijn blind. Die kinderen kunnen niet terecht in het bijzonder onderwijs, in 't Trapke krijgen ze een aangepaste begeleiding met de nadruk op kine om hen zoveel mogelijk motorisch te laten ontwikkelen. Ze komen er - tot hun 21ste - overdag (…) Lees het hele bericht

vrachtwagens-in-de-westlaan

Vrachtwagens in de Westlaan

Er zijn nog altijd vrachtwagenbestuurders die de gewichtsbeperking in de Westlaan aan hun laars lappen. Daarover hadden eerder al buurtbewoners zich beklaagd en bij een 25-tal controles heeft de politie 12 vrachtwagens betrapt en geverbaliseerd. 2 bestuurders hebben ook een boete gekregen wegens gsm'en aan het stuur en omdat ze hun knipperlichten niet gebruikten bij het verlaten van de rotonde.

afvalbrand-heeft-geen-gevolgen

Afvalbrand heeft geen gevolgen

De brand van afgelopen nacht bij afvalverwerkend bedrijf Veolia in Houthalen heeft geen gevolgen voor de afvalophaling- en verwerking in Limburg. De vuilniswagens blijven normaal rijden en zullen het afval naar de tweede site in Houthalen brengen. Het vuur ontstond in een afvalberg en vernielde ook een groot deel van de installaties. Vier brandweerkorpsen, waaronder dat van Heusden-Zolder waren urenlang aan het werk. 

vandaag-gezien-17-juni-2009

Vandaag gezien

Tijdens een ochtendwandeling op de Galgenberg stond onze fotograaf plots oog in oog met een ree. 't Zal wel duidelijk zijn wie het felst geschrokken was, zeker?

wandelen-op-de-bolderberg

Wandelen op de Bolderberg

Zondag 21 juni organiseert Limburgs Landschap een wandeling op de Bolderberg. De 'berg' steekt 30 meter boven de omgeving uit en biedt een prachtig panorama. Dat maakt het tot een populair wandelgebied met alle gevolgen vandien voor de natuur. Vic Indesteege, de bijzondere veldwachter van LiLa, weet daar één en ander over te vertellen. Verder gaat de aandacht naar het werk dat verricht is om poelen voor boomkikkers aan te leggen en om de heide te herstellen. Afspraak om 14 uur op parking Kluis, Kluisstraat.

afscheid-van-vls-berkenbos-2

Afscheid van VLS Berkenbos (2)

Nog in Berkenbos kloppen ook de leerlingen van het zesde leerjaar in de klas van meester Marcel Daniëls hun laatste weken op de lagere schoolbanken. Andrea Barbadoro, Pieter-Jan Bellinkx, Sebastiaan Bellinkx, Neslihan Dag, Merve Elkilic, Saffet Goker, Emre Kalender, Bilal Karabas, Thijs Koren, Jessie Landerloos, Milena Rossi, Hakan Sanli, Ismail Sekban, Mehmet Sürmeli, Ellen Triekels, Yana Tsantoukas, Lore Van der Gaast, Siemen Vanhove, Tügce Yildiz.

afscheid-van-de-vls-berkenbos-1

Afscheid van de VLS Berkenbos (1)

De kinderen van 6A in de vrije lagere school van Berkenbos zijn ook aan hun laatste weken van het lager onderwijs bezig, samen met juffrouw Anita Haesevoets. Aaron Aerts, Chiara Braile, Yasin Burakcin, Steven Claes, Yusuf Demirel, Ilayda Dizman, Simon Evens, Banu Ileri, Tuba Karakoc, Stefanie Kelchtermans, Feyza Ozcan, Hakan Pinar, Mahmud Seker, Cedric Stockmans, Alim Unsal, Lotte Vanbockryck, Kevin Vanhoudt, Sacha Vasic en Yusuf Yaldiz.

betonmixer-krijgt-klapband

Betonmixer krijgt klapband

De wegenwerken in de Koolmijnlaan zitten nog op schema. Volgens de politie zijn er op de omleidingsweg geen noemenswaardige problemen. Tot vandaag een betonmixer een klapband kreeg. Er kwam een bijzondere pechverhelper aan te pas om het euvel te herstellen, ondertussen ontstond er een flinke file. De politie heeft ook weer controles gehouden op de rotondes, deze keer zijn 10 bestuurders betrapt die in de fout gingen.

lijnbussen-rijden-opnieuw-verkeerd

Lijnbussen rijden opnieuw verkeerd

Dinsdagmorgen waren er opnieuw chauffeurs van De Lijn die niet de aangekondigde omleiding volgden via de Poorthoevestraat, waardoor de vervanghalte werd overgeslagen. Bij De Lijn wordt verbaasd gereageerd, de chauffeurs waren vooraf gebriefd en het gaat om een omleiding die ook gebruikt wordt bv. bij festiviteiten op de Koolmijnlaan. Vanmiddag is daarom nog eens een herhalingsbericht verspreid onder de chauffeurs en ook de exploitatiechef van De Lijn is gebriefd.

vzw-toerisme-wordt-eindelijk-adviesraad

vzw Toerisme wordt eindelijk adviesraad

Al 48 jaar bestaat in deze gemeente een toerismevereniging, die evenwel nooit een echte adviesraad was. Daarom moet de gemeenteraad volgende week donderdag de vzw Toerisme officieel erkennen als adviesraad, zoals dat ook het geval is in de jeugd-, sport- en cultuursector. In november 1961 werd de vzw VVV Zolder opgericht, een zelfstandige vereniging die strikt juridisch niets met de gemeente te maken had. Op 1 januari 1977 fuseerden Heusden en Zolder en werd het de VVV Heusden-Zolder. 20 jaar later (…) Lees het hele bericht

arne-van-coillie-opent-summerjazzrelax

Arne Van Coillie opent SummerJAZZrelax

Het MUZEcafé presenteert deze zomer opnieuw de SummerJAZZ relax. Op een aantal zondagavonden kun je telkens vanaf 21 uur in het café gratis genieten van een jazzconcert. Op zondag 21 juni wordt de spits afgebeten door het Trio van pianist Arne Van Coillie featuring Alexandre Cavaliere, de virtuoze violist.

afscheid-van-beekbeemden-2

Afscheid van Beekbeemden (2)

Ook de leerlingen van klas 6B zetten een punt achter hun lagere school in Beekbeemden. Ze nemen binnenkort afscheid van juffrouw Tamara Torreborre. Emre Aksu, Betül Altin, Yasemin Altuntas, Vincent Ceuleers, Ruben Coucke, Rebecca Haesen, Gizem Kocak, Anil Kozulu, Piet Praets, Diana Rotar, Joeri Schepers, Betül Sen, Pieter Troosters, Celine Vandebroek, Thibault Volders, Levi Wouters, Melissa Yilmaz en Anna Vasilyeva.

afscheid-van-beekbeemden-1

Afscheid van Beekbeemden (1)

In de gemeenteschool Beekbeemden nemen de leerlingen van klas 6A afscheid van hun school en juffrouw Els Baert. Chiara Cecchi, Matthias Clerckx, Bram Dogan, Esma Dogan, Enes Gul, Simge Guney, Thibaud Hendrikx, Yunus Kurtulus, Eda Meric, Indy Meyers, Yoeri Michels, Neel Nilis, Ilyas Ozdemir, Noah Paternini, Jorn Poel, Michiel Steegmans, Kübra Ugur, Zoë Vandenbroucke en Tiziana Wautraets.

buschauffeurs-in-de-war-door-werken

Buschauffeurs in de war door werken

Grote delen van de Koolmijnlaan liggen er opgebroken bij, om de klinkers te vervangen door meer duurzaam asfalt. Een klus die tegen het eind van de week moet geklaard zijn. Het verkeer wordt allemaal omgeleid. Maandagochtend was er alvast verwarring bij de busreizigers omdat niet alle chauffeurs van De Lijn de omleidingen volgden zoals ... De Lijn ze zelf had aangekondigd in de bushokjes.

bever-te-gast-bij-vzoc

Bever te gast bij VZOC

In het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum verblijft sinds gisteren een bever. Dat is zeer uitzonderlijk, het is nog maar de tweede keer dat in Vlaanderen een opvangcentrum een levende bever binnenkrijgt. De vorige keer werd die hier in het Albertkanaal gevangen. Het huidige exemplaar is zondagnacht op het terrein van een petrochemisch bedrijf in de haven van Antwerpen gevangen. Het diertje moest daar weg omdat het anders voor problemen zou zorgen met de alarminstallaties. Het verblijft nu in Heusden-Zolder waar hij zich nuttig maakt als houthakselaar. In samenspraak met Natuur en Bos wordt nu een vrijlatingsplaats bepaald.

donderdag-superleaguebolides-op-zolder

Donderdag Superleaguebolides op Zolder

Op 28 juni gaat in Frankrijk het tweede seizoen van de Superleague Formula van start. De Superleague Formula is een eenzittercompetitie die qua techniek veel gelijkenissen met de Formule 1 vertoont. Elke auto is aan een topvoetbalclub verbonden zoals PSV, AC Milan, Liverpool en Anderlecht en is ook in de clubkleuren gespoten. Het seizoen start dus over twee weken in het Franse Magny Cours, en op 17, 18 en 19 juli strijkt het hele circus voor zijn tweede race neer in Zolder. Daarom komen nu donderdag omstreeks 15u30 alvast enkele Superleague bolides testen op het circuit.

afscheid-van-de-schans

Afscheid van De Schans

Ook de leerlingen van het 6de leerjaar van De Schans in de Schansstraat - ook een school van het Gemeenschapsonderwijs - nemen afscheid van de lagere school en van juffrouw Ingrid Vanheel. Harun Aktepe, Hakan Bayrak, Mehmet Bilmis, Merve Celik, Betul Elmaci, Ipek Elmaci, Merve Elmaci, Adnan Jeseti, Hicran Karki, Yusuf Karki, Adilhan Kaygisiz, Mahmutcan Kaygisiz, Sinan Kocabas, Zeynep Kosar, Mehmet Meric, Ali Ozcan, Sureyya Ozdas, Asya Ozdemir, Ayse Ozdemir, Duygu Oztoprak, Halil Pirinc, Gorkan Saricam, Kubra Tasci, Okay Yagizoglu, Saduman Yilmaz en Adibelli Zelda.

afscheid-in-de-luchtballon

Afscheid in De Luchtballon

In De Luchtballon van het Gemeenschapsonderwijs in de Kortstraat zetten de leerlingen van juffrouw Yeter Demirci een punt achter hun lagere schoolcarrière nu het zesde leerjaar er bijna opzit. Merve Akarsu, Sefa Akarsu, Alper Aydin, Rabia Bozkurt, Melda Cetinkaya, Muhamet Durmaz, Kenan Ekici, Merve Ergezen, Talha Kececi, Tugce Mavili, Enis Yalcinkaya en Emre Yigit.

afscheid-van-de-lagere-school-17

Afscheid van de lagere school

De laatste weken van het schooljaar zijn aangebroken. En voor de leerlingen van het zesde leerjaar nadert ook het afscheid van het lager onderwijs, in september zetten ze opnieuw een grote stap in hun schoolcarrière. Daarom brengen we hier vanaf vandaag twee weken lang alle zesde leerjaren van alle scholen in Heusden-Zolder.

ook-bushaltes-verplaatst-door-werken

Ook bushaltes verplaatst door werken

Opgelet, zoals aangekondigd wordt er vanaf maandagochtend een week lang gewerkt op de Koolmijnlaan en daardoor wordt het verkeer omgeleid via de Staintonstraat. Dat heeft ook gevolgen voor de bussen van De Lijn die vooral door de leerlingen worden gebruikt. De bussen 2, 22, 23, 24 en 92 zullen deze week niet stoppen in de Brugstraat aan het college en ook niet op de Koolmijnlaan aan het Rondpunt. Er zijn vervanghaltes voorzien in de Poorthoevestraat en zowat honderd meter voorbij het Rondpunt richting mijn. Best op tijd naar de bus vertrekken dus, zeker in deze examenperiode.

regen-zorgt-voor-speedwayspektakel

Regen zorgt voor speedwayspektakel

Het slechte weer hield de toeschouwers niet weg van de Speedwayraces op Helzold, integendeel. De regen zorgde voor een moeilijk en glibberig parcours en dat veroorzaakte heel wat valpartijen. Na elke heat hadden de mensen van de Speedwayfanclub de handen vol om de piste weer berijdbaar te maken. Ook de goede prestaties van de Belgen droegen bij tot de sfeer.

met-de-mountainbike-over-de-meylandtroute

Met de mountainbike over de Meylandtroute

Zondagmorgen was het nog mooi weer en dus kregen de Berkencrossers veel mountainbikers aan de start van hun tocht over de Meylandtroute.

vandaag-gezien-14-juni-2009

Vandaag gezien

Dit moet vervelend zijn, met je bolide tegen duizelingwekkende snelheid in de richting van de chicane scheuren en dan plots de motorkap voor je ruit krijgen. Blind racen, heet deze nieuwe discipline.

veel-interesse-voor-nieuwe-exporuimte

Veel interesse voor nieuwe exporuimte

Zondagmiddag is er erg veel volk opgedaagd om voor het eerst een kijkje te nemen in gloednieuwe tentoonstellingsruimte van de geschied- en heemkundige kring van Heusden, in de Sint-Willibrorduskerk. Je kunt er kennismaken met kerkschatten en vooral historische kerkgewaden, een thematentoonstelling rond het communiefeest en het werk van de betreurde volkskunstenaar Lowie Beets. Voorlopig blijft het bij gelegenheidsopeningen.

x-day-wordt-wet-day

X-day wordt Wet-day

De X-Day op Circuit Zolder weer eerder een wet-day. De regen vergalde de pret voor een deel waardoor de toch al niet zo talrijke toeschouwers allemaal samendrumden in de overdekte ruimtes. Spektakel was er nochtans genoeg met de Superbikes en zeker ook het felgesmaakte stuntwerk op de motor. Ook de bolides in de Endurance Cup moesten in de gietende regen aan hun uithoudingsrace beginnen. UPDATE  De  500 km van Zolder zijn gewonnen door het (…) Lees het hele bericht

vaderdag

Vaderdag

Vandaag worden heel wat papa's verrast, want het is vaderdag. Naast de knutselwerkjes en gedichtjes die hun kapoen op school heeft gemaakt, zijn luxe-ontbijten erg populair tegenwoordig.

ongeval-op-e-314

Ongeval op E 314

Zaterdagavond omstreeks 18 uur verloor de bestuurder van een Nederlandse auto de controle over het stuur op de E314 in Heusden Zolder, in de richting van Nederland. De auto raakte van de weg en kwam een tiental meter lager tussen de struiken terecht. De bestuurder raakte licht gewond. Takeldienst Geert Schops kon de auto na een kwartier bergen, waardoor de verkeershinder beperkt bleef (foto Patrick Rouwet).

vandaag-gezien-13-juni-2009

Vandaag gezien

Een zomers tafereel door de lens van Greta Claes

examens-bij-de-brandweer

Examens bij de brandweer

In en rond de brandweerkazerne is de spanning vandaag te snijden want er hebben examens plaats. Een hele groep jongeren legt er ingangsexamens af, de hoofdpost in Heusden-Zolder heeft 9 nieuwe vrijwilligers nodig, de voorpost Tessenderlo 3. Vanmorgen stonden fysieke proeven op het programma, zo moesten de kandidaat-recruten zo snel mogelijk de ladderwagen beklimmen en weer afdalen. Na de middag verschijnen ze voor de jury voor mondelinge proeven. Tussendoor vinden ook nog enkele (…) Lees het hele bericht

verzamelfreaks-verzamelen-in-bolderberg

Verzamelfreaks verzamelen in Bolderberg

In de Witte Zaal in Bolderberg organiseren de Stekjemannen vandaag hun 3de internationale ruilbeurs voor luciferdoosjes en reclameobjecten , bier en jeneverattributen. Er zijn niet alleen deelnemers opgedaagd uit heel België, maar ook uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en zelfs Zweden. Nog te bezoeken tot 15 uur.

motoren-bolides-en-stunts-tijdens-x-day

Motoren, bolides en stunts tijdens X-Day

Op Circuit Zolder heeft zondag de X-day plaats. Dat is een mix van autosport, motorracen en stunts. Bij de motoren gaat het om de Superbike/Supersport met daarbij aan de start Limburger Werner Daemen. Hij verschijnt aan de start met zijn nieuwe fabrieksBMW die voor het eerst in ons land te zien is. BMW toont in de paddock ook de gewone versie van die racemachine, in avant-première zes maanden voor de officiële lancering. Daarnaast is er de vierde manche van de Endurance (…) Lees het hele bericht

kuyckx-aan-de-slag-in-zeeland

Kuyckx aan de slag in Zeeland

Jan Kuyckx is vrijdag 49ste op 154 deelnemers geëindigd in de eerste rit van de Delta Tour Zeeland in het Nederlandse Hulst. Het ging om een proloog over 2,7 km. De Amerikaan Tyler Farrar van de Garmin-ploeg was het snelste in 3:08.29. Kuyckx deed er 10 seconden meer over.

gemeentesport-op-hoog-niveau

Gemeentesport op hoog niveau

Vrijdagnamiddag draafde het gemeentepersoneel van alle mogelijke diensten in groepjes door Heusden-Centrum. Ze hadden hun jaarlijkse sportnamiddag en de mensen van de sportdienst-sportraad hadden een reeks proeven uitgewerkt die in ploegverband moesten aangevat worden: kruipen door een spinnenweb, bakken stapelen, gokart rijden, fotomemory, een vervaarlijk boomstamspel, ... Daarbij werd streng de chronometer gehanteerd. Het ging daarbij niet alleen om de proeven op zich, maar ook om de (…) Lees het hele bericht

ook-fietsexamen-in-de-brug

Ook fietsexamen in De Brug

Zoals we onlangs al meldden, zijn de meeste lagere scholen de afgelopen tijd bezig met hun fietsexamen. Op die manier leren de laatstejaars net voor hun overstap naar het middelbaar onderwijs beter omgaan met het verkeer. Als één van de laatsten kwam vandaag De Brug aan bod. De kinderen oefenen niet alleen op de speelplaats, maar gaan ook het echte verkeer in waar de politie voor obstakels zorgt.

zondag-speedway-op-helzold

Zondag speedway op Helzold

Op zondag 14 juni organiseert de Speedwayfanclub vzw de vierde clubspeedway in het Helzoldstadion. Dat betekent opnieuw spektakel waarbij de rijders elkaar bekampen op hun 500 cc motoren zonder remmen en versnellingen, met methanol als brandstof. Ze gaan al driftend door de bochten. Heel de middag vinden heats plaats in verschillende klassen: internationalen, nationalen, zijspannen, classic en jeugd. Daarbij verschijnen verschillende Belgen aan de start, onder meer Guido Hulsmans uit Houthalen (…) Lees het hele bericht

stroompanne-treft-onder-meer-ziekenhuis

Stroompanne treft onder meer ziekenhuis

UPDATE Rond 14.30u. vanmiddag heeft een aannemer in de buurt van het sportcomplex in Houthalen twee ondergrondse kabels overgetrokken. Het gaat om zogenaamde middenspanningsleidingen van 10 Kv, die dienen als voedingslijnen voor een deel van het net in Houthalen en Heusden. Technici van Infrax kwamen meteen ter plaatsen. Na ongeveer een uur was het euvel hersteld.
Door de panne hadden wijken in Heusden-Zolder en ook Houthalen geen stroom. Ook het Sint-Franciskusziekenhuis zat daardoor zonder elektriciteit. Enkele mensen kwamen er vast te zitten in de lift maar toen de brandweer ter plaatse kwam, waren ze al bevrijd. Het ziekenhuis beschikt immers over noodgeneratoren die op gang gekomen zijn en waardoor alle apparatuur normaal blijft werken.

opendeur-in-de-brug

Opendeur in De Brug

De Brug, het dagverzorgingscentrum voor hulpbehoevende bejaarden, bestaat 10 jaar en zet daarom morgen zijn deuren open. Van 17 tot 19 uur kan je er een kijkje nemen en kennismaken met de werking. Je verneemt er ook alles over de toekomstplannen en de nieuwbouw. De Brug ligt nu nog in de Rijzillen 9-10, parkeren kan aan De Zandloper.

celstraffen-geeist-tegen-aldi-inbrekers

Celstraffen geëist tegen Aldi-inbrekers

Voor de rechtbank van Turnhout is een inbrekersbende met 8 leden uit het Nederlandse Tilburg verschenen, die had het gemunt op verdeelcentra van Aldi. Tussen juni 2007 en maart 2008 braken ze in bij 5 magazijnen in heel Vlaanderen. In het verdeelcentrum van Aldi in de Boterbosstraat in Heusden-Zolder probeerden ze tot drie keer binnen te dringen, maar dat mislukte telkens. Ze hadden het vooral gemunt op electronica en sigaretten. Het openbaar ministerie heeft gevangenisstraffen tussen 1 en 5 jaar gevoerderd. Op 2 september volgt het vonnis.

gauwdieven-op-markt

Gauwdieven op markt

Slecht weer vandaag en toch heeft de politie meer dan 7.000 bezoekers aan de multiculturele markt geteld. Twee bezoekers zijn het slachtoffer geworden van gauwdieven en een kind was tijdelijk vermist in de drukte. Alle parkeerplaatsen stonden ook alweer vol en dat leidde tot foutparkeerders in de Stationsstraat (12) en het Kolderhof (8). Een aantal auto's stond ook geparkeerd op de privé-terreinen van de bedrijven.

rechter-veroordeelt-stelende-heusdenaars

Rechter veroordeelt stelende Heusdenaars

De rechter in Hasselt heeft een twee mannen uit Heusden-Zolder veroordeeld voor onder meer een mislukte overval en een diefstal, ze stonden terecht samen met medeplichtigen. Een Heusdenaar van 23 pleegde samen met een man uit Houthalen een mislukte overval op een winkel in Houthalen. De man stond ook terecht omdat hij zijn vriendin uit Maasmechelen had geslagen en haar gsm had gestolen. Samen met de vrouw was hij ook schuldig aan het bezig en de verkoop van cocaïne, hasj en weed. (…) Lees het hele bericht

moordverdachte-is-opgepakt

Moordverdachte is opgepakt

De politie heeft de verdachte van de moord aan de Lidovijvers in Leopoldsburg opgepakt. Op 31 mei, vuurde hij vier kogels af op een man van 34 uit Heusden-Zolder, wellicht na een woordenwisseling. De man uit Heusden-Zolder overleed ter plaatse. De verdachte, een man van Nederlandse afkomst, was sindsdien voortvluchtig. Maar nu is hij opgepakt, woensdag in de vooravond werd hij nog ondervraagd door het gerecht. UPDATE Zoals verwacht heeft de onderzoeksrechter de (…) Lees het hele bericht

kvv-kent-zijn-tegenstanders

KVV kent zijn tegenstanders

In het voetbal is er een voorstel klaar voor de reeksindeling in vierde nationale C, waarin ook KVV Heusden-Zolder zit. De tegenstanders volgend seizoen zouden zijn Lille, Spouwen-Mopertingen, Patro Eisden Maasmechelen, Bree, Leopoldsburg, Overpelt, Neerpelt, V. Geel-Meerhout, Witgoor Dessel, Sint-Lenaerts, Zwarte Leeuw, La Calamine, Faymonville, Spa en Malmundaria. Op 24 juni wordt de reeksindeling definitief vastgelegd.

weyerkesfeesten-een-weekend-later

Weyerkesfeesten een weekend later

De Weyerkesfeesten vinden dit jaar plaats op 3, 4 en 5 juli. Dat is een weekend later dan normaal. Ook nieuw is de Zolderrun op zaterdag 4 juli, een stratenloop op de terreinen van 't Weyerke en het Domherenbos over 1, 5 en 10 km. Op vrijdag is er de variéténamiddag voor de zorggebruikers van 't Weyerke en de bejaarden van Heusden-Zolder, 's avonds een fuif met dj Chris Barrow. Het programma van de zaterdag vermeldt een barbecue, de Weyerkesgordel en een boel optredens. Op (…) Lees het hele bericht

maffe-opdrachten-tijdens-mysteriespel

Maffe opdrachten tijdens Mysteriespel

In Eversel maken ze zich op voor het nieuwe Mysteriespel. De 12 teamleiders hebben al een eerste briefing achter de rug en moesten een uitdaging 'uit de ton malen'. Opdrachten zijn onder meer een schachttoren van minstens drie meter hoog maken, tien personen met verschillende nationaliteit zoeken in Eversel of Ubbersel of verzamel tien personen van wie er 9 in een verschillend decennium geboren zijn. Of nog: stel een orkest samen van minstens 20 personen met zelfgemaakte instrumenten, (…) Lees het hele bericht

viversel-krijgt-een-ander-gelaat

Viversel krijgt een ander gelaat

Tegen de herfst van 2010 moet het centrum van Viversel er helemaal anders uitzien. Hoewel het BPA al uit 2003 dateert, zijn nu pas de plannen voor de dorpskernherwaardering klaar, ze worden deze maand aan de gemeenteraad voorgelegd. De straat Laagland langs de kerk verdwijnt en wordt vervangen door parkeerplaatsen en een waterpartij die ook als buffer voor het oppervlaktewater dient. Aan de andere kant van de kerk wordt een nieuwe weg aangelegd, daarrond wordt een evenementenplein uitgebouwd, (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-9-juni-2009

Vandaag gezien

Aan de school De Schans in de Kortstraat keek leerlinge Zelda Adibelli vanmiddag verbaasd op toen ze twee grote motvlinders opmerkte, die blijkbaar erg 'close' waren. Zelda trok er meteen mee naar juffrouw Ingrid die op een deskundige manier vaststelde dat de vlinders paringsgedrag vertoonden. De motten werden in een doos ondergebracht, kwestie van ze een beetje privacy te gunnen.

nerveus-en-festeyn-op-zatte-zondag

Nerveus en feSteyn op zatte zondag

Op kermiszondag 28 juni organiseert wielerclub Chasse Patat voor de 7de keer 3 wielerwedstrijden in Heusden-Centrum. In de rand wordt 'zatte zondag' meer en meer een begrip. Naast de ambiance op de terrassen en café's in het centrum, vinden er op een groot podium aan 't Kuipershof live-optredens plaats. Om 19 uur begint coverband Nerveus, een fusie van verschillende andere bands, met zowat alle genres van de afgelopen 50 jaar op het repertorium. Om 21 uur is het de beurt aan (…) Lees het hele bericht

exporuimte-van-heemkring-is-zondag-open

Exporuimte van Heemkring is zondag open

Zondag 14 juni kan iedereen een kijkje nemen in de permanente tentoonstellingsruimte van de Geschied- en Heemundige Kring van Heusden,in de Sint-Willibrorduskerk. De kring was al jaren op zoek naar een lokaal voor een permanente expo, maar klopte tevergeefs aan bij de gemeente. Achter de winterkapel in de kerk is nu een prachtige ruimte beschikbaar, voorlopig alleen op afspraak te bezoeken. Onlangs tijdens de Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds, was de ruimte al een keer te bezoeken.
Lees het hele bericht

nog-2-300-enqueteformulieren-nodig

Nog 2.300 enquêteformulieren nodig

Begin mei ontvingen 11.000 inwoners uit 12 gemeenten in West- en Midden-Limburg, waaronder Heusden-Zolder, een vragenlijst over gezondheid en milieu. Tot nu toe vulden 3 200 of 29 % hun vragenlijst in en stuurden ze terug. Da's al heel wat, maar de Provinciale Dienst Gezondheid zit daarmee nog een eind verwijderd van het streefcijfer van 5.500 deelnemers. Ze doet daarom een tweede oproep en heeft al een nieuwe vragenlijst rondgestuurd, waarmee ze alsnog op 50 % respons rekent. De enquête moet de (…) Lees het hele bericht

de-groeten-van-nienke

De groeten van Nienke

Dit is Nienke, ze is inmiddels 6 weken oud en het dochtertje van Ann Wouters en Jurgen Schots. Als Nienke later in de voetsporen van mama en papa treedt, is de toekomst van het Rode Kruis verzekerd.

snelheidscontroles-in-4-straten

Snelheidscontroles in 4 straten

Bij snelheidscontroles in de Guido Gezellelaan, de Koolmijnlaan, de Brugstraat en de Onze-Lieve-Vrouwstraat heeft de politie 76 van de 1004 bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Twee rijbewijzen worden inbetrokken. 1 bestuurder kreeg een extra boete omdat hij zijn GSM gebruikte aan het stuur.

de-voorkeurstemmen-voor-lokale-kandidaten

De voorkeurstemmen voor lokale kandidaten

Dit zijn de definitieve voorkeurstemmen van de kandidaten uit Heusden-Zolder, de optelsom van de stemmen die ze in de 15 Limburgse kantons behaalden. Zoals verwacht heeft Sonja Claes op de 4de effectieve plaats van de CDV-lijst het grootst aantal naamstemmen binnengehaald: 23.291. Op dezelfde lijst haalde opvolgster Hilâl Yalcin 7.192 stemmen. Sevim Murat behaalde er op de vierde plaats van Open VLD 5.495. De andere voorkeurstemmen: Soledad Garcia-Feijo (SP.a): 3.190; Johan Melotte (SLP): 169, Simonne Janssens-Vanoppen (NV-A): 4.741, Bij Groen! Annie Partyka: 1.570 en Marcel Schillebeeks: 679. Veronique Bartels (Vlaams Belang) behaalde er 6.395 en de twee opvolgers bij Lijst Dedecker Kim Hajek 843 en Peter Tielens 1.074.

sonja-claes-is-verkozen

Sonja Claes is verkozen

Burgemeester Sonja Claes blijft in het Vlaams parlement, ze verzamelde in het totaal 23.291 stemmen. Claes had weliswaar 214 stemmen meer dan Johan Sauwens die een plaats hoger stond, maar doordat 'overtollige' stemmen worden doorgegeven in volgorde op de lijst en door de hoge sore van lijstduwster Erika Thijs, behaalt ze de vijfde zetel van de CD&V in Limburg.

stemmen-top-10-in-kanton-beringen

Stemmen top 10 in kanton Beringen

De top 10 van de stemmenkapers in het kanton Beringen: 1. Jo Vandeurzen (CD&V - 7.280), 2. Sonja Claes (CD&V - 4.209), 3. Veerle Heeren (CD&V - 3.717), 4. Peter Vanvelthoven (SP.a - 3.657), 5. Linda Vissers (Vlaams Belang - 3.303), 6. Joris Billen (CD&V - 3.087), 7. Jan Peumans (NV-A - 3.064), 8. Marino Keulen (Open-VLD - 2.908), 9.Chokri Mahassine (SP.a - 2.432), 10. Gilbert Lambrechts (SP.a - 2.162)

winst-voor-nv-a-en-cd-amp-v-belang-verliest

Winst voor NV-A en CD&V, Belang verliest

NV-A en CD&V zijn ook in het kanton Beringen - waartoe Heusden-Zolder behoort - de grote winnaars, ook Lijst Dedecker doet het behoorlijk, de grootste klappen zijn voor het Vlaams Belang en de SP.a.

De uitslagen in het kanton: Vlaams Belang: 19,26 % (-8,81 %), CD&V 22,85 % (-0,20 % maar in 2004 ging om de uitslag van het kartel samen met NV-A), Open VLD 11,26 % (-2,41 %), SP.A 21,81 % (-7,42 %), NV-A 12,15 %, Lijst Dedecker 7,01 %, SLP 0,62 %, PVDA+ 0,65 % (+0,17 %), LSP 0,17 %, CAP 0,14 %

probleem-in-een-stembureau

Probleem in één stembureau

Zoals gemeld, zijn de verkiezingen in Heusden-Zolder vrij vlot verlopen. In één bureau in Heusden is er zondagvoormiddag een probleem geweest toen de verbinding uitviel. De vrederechter is ter plaatse geweest. De panne kon relatief snel hersteld worden zodat de wachttijden beperkt bleven. Wel kan het zijn dat de betrokken urne zondagavond nog moet herteld worden.

verkiezingen-verlopen-vlot

Verkiezingen verlopen vlot

Sinds 8 uur vanmorgen wordt in de sporthallen van Heusden en Zolder gestemd voor de Vlaamse en Europese parlementen. Alles lijkt vlot te verlopen en ook de wachttijden zijn beperkt. Nogal wat mensen komen met de fiets, een goede keuze want in de buurt van de stembureaus ontstaan bij momenten files. Om 15 uur gaan de bussen dicht en worden ze naar Beringen gebracht om te tellen. In afwachting brengen we enkele sfeerfoto's.

veel-volk-voor-gloria-concert

Veel volk voor Gloria-concert

De Valentinuskerk liep zaterdagavond vol voor het gezamenlijke concert van het Manteliusensemble en Amicantus. Het gevarieerde repertorium kon de toeschouwers erg bekoren.

brevetten-bij-het-rode-kruis

Brevetten bij het Rode Kruis

Bij het Rode Kruis van Heusden-Zolder zijn zaterdagavond de brevetten uitgereikt van de afgelopen cursussen. Het ging om de opleiding junior helper, de basiscursus eerste hulp en de vervolgcursus helper. De verschillende gebrevetteerden zijn: Timo Biesmans, Kim Clerix, Lennart Lemmens, Michiel Reynders, Hanne Thiels, Renée Hesius, Levi Pinxten, Dimitri Reynders, Thomas Lemmens, Luc Cams, Gijs Vandebroek, Marleen Wijckmans, Frank Vandebroek, Bram Wirix, Eveline Poelmans, Jurgen (…) Lees het hele bericht

beekbeemden-heeft-eigen-ronde-tafel

Beekbeemden heeft eigen 'Ronde Tafel'

In basisschool De Beekbeemden is zaterdag de 'Ronde Tafel' opgericht. Dat is een initiatief van enkele leerlingen van het zesde leerjaar die daarmee de inspraak van de leerlingen willen vergroten. 3 leerlingen van het 4de en 5de leerjaar en 4 uit het 6de zijn verkozen en zullen voortaan geregeld de koppen bij elkaar steken over allerlei kwesties. Vandaag kregen ze alvast een cheque van het oudercomité waarmee ze de speelplaats kunnen laten verfraaien.

gloria-in-kerk-van-berkenbos

'Gloria' in kerk van Berkenbos

Morgenavond om 20 uur heeft in de kerk van Berkenbos het concert 'Gloria' plaats. Het gaat om een samenwerking tussen het Manteliusensemble onder leiding van Jos Cuppens en het Vocaal Ensemble Amicantus onder leiding van Heusdenaar Jef Put. Naast het ‘Gloria’ van John Rutter en delen van de Mariavespers van Monteverdi staan nog enkele ‘Hymnen’ op het programma en werk van de Engelse componist William Mathias. Om de overgang van de oude naar de hedendaagse (…) Lees het hele bericht

werken-op-graaf-de-theuxlaan

Werken op Graaf de Theuxlaan

Nadat gisteren en vandaag al de Vogelsancklaan aan de beurt kwamen, is vrijdagavond een aannemer begonnen met het opknappen van de Graaf de Theuxlaan. Dat zorgt voor wat verkeershinder. Onder meer de Schootstraat is afgesloten vanaf de Holleweg. Er worden wel de grote middelen ingezet zodat de werkzaamheden snel zullen voltooid zijn.

de-schacht-is-bezet-gebied

De Schacht is bezet gebied

Er worden de jongste dagen volop legeroefeningen gehouden in onze contreien. Vanmorgen in alle vroegte zijn de 'Jagers te paard' uit Leopoldsburg neergestreken op en rond het mijnterrein. Nu ja, hun paarden zijn tegenwoordig van een iets ander kaliber dan de viervoeters van destijds. De jagers hebben strategische posities ingenomen om observatie-opdrachten uit te voeren. Als ze instructies krijgen, verplaatsen ze zich. Maar wees dus gerust, we zitten niet in oorlog of er is geen (…) Lees het hele bericht

rijbewijs-kwijt

Rijbewijs kwijt

De politie heeft snelheidscontroles uitgevoerd in de Koolmijnlaan, de Onze-Lieve-Vrouw-straat en de Acacialaan. In totaal zijn daarbij 306 voertuigen gecontroleerd, 21 bestuurders reden te snel. 1 van hen mag zijn rijbewijs inleveren.

stemhokjes-staan-klaar

Stemhokjes staan klaar

In de sporthallen van Heusden-Centrum en Zolder-Centrum staan alle stemhokjes met computers klaar voor zondag. Alles is getest en zou dus moeten werken. Zondag om 8 uur gaan de bureaus open, om 15 uur gaan ze onherroepelijk dicht. De diskettes gaan dan in verzegelde kisten naar het hoofdtelbureau van het kanton Beringen om in de telcomputers gestopt te worden. Zo gauw de uitslagen van het kanton bekend zijn, kan u ze op onze site terugvinden. In de loop van de avond of nacht brengen we ook de voorkeurstemmen van de kandidaten uit Heusden-Zolder.

verkiezingsweetjes-3

Verkiezingsweetjes

Nog twee dagen en we moeten naar de stembus. Vooral bij de kandidaten op de verschillende lijsten begint het nu echt te kriebelen. In het totaal staan 11 inwoners van Heusden-Zolder op de lijsten. We geven ze u in volgorde van hun lijstnummer. Bij de SP.a staat Soledad Garcia-Feijo op de 13de opvolgersplaats. Bij de SLP staat Johan Melotte op de 6de plaats bij de effectieven en nog eens op 3 bij de opvolgers. Bij de N-VA staat Simonne Janssens-Vanoppen op 8 bij de effectieven. Groen! heeft hier twee kandidaten: Annie Partyka op 9 bij de effectieven en Marcel Schillebeeks als 9de opvolger. Bij het Vlaams Belang staat Veronique Bartels op 7 bij de effectieven. Bij CD&V staat Sonja Claes op 4 bij de effectieven en is Hilâl Yalçin 14de opvolger. Bij de Open VLD is Sevim Murat de vierde effectieve kandidaat. Twee opvolgers bij Lijst Dedecker tenslotte: Kim Hajek op 7 en Peter Tielens op 9.

expo-over-biodiversiteit

Expo over biodiversiteit

In het Domherenhuis in de Dekenstraat in Zolder presenteert Limburgs Landschap momenteel een dubbele tentoonstelling over biodiversiteit. De expo is verspreid over twee ruimtes. De eerste omvat 13 posters en publicaties van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Die leert dat de mensen niet zonder diversiteit kan, maar door tegelijk ontstaan door de afhankelijkheid spanningen tussen de gebruikers. Ruimte 2 toont dan weer hoe mooi en spectaculair de natuur is met internationale (…) Lees het hele bericht

man-gaat-door-het-lint-tijdens-controle

Man gaat door het lint tijdens controle

Tijdens een verkeerscontrole in het kader van de thema-actie 'rotonde-rijden' hebben de politie-inspecteurs ettelijke keren het boekje mogen bovenhalen. 4 bestuurders verlieten de rotonde zonder de knipperlichten te gebruiken, 2 droegen hun gordel niet, 2 zaten dronken achter het stuur, twee wagens waren niet gekeurd, één was niet verzekerd. Eén voertuig werd getakeld. Eén bestuurder reed niet alleen met een opgefokte bromfiets, hij had ook nog 5 gram cannabis op zak. De bromfiets is in beslag genomen. Eén man ging helemaal door het lint, tegen hem werd pv opgemaakt wegens smaad, doodsbedreigingen en weerspannigheid.

heusdense-student-aangevallen-in-hasselt

Heusdense student aangevallen in Hasselt

Een Turkse jongeman uit Heusden-Zolder is gisteren gewond geraakt toen hij werd aangevallen op de parking van de Provinciale Hogeschool Limburg in Hasselt. Toen de student iets uit zijn auto ging halen, werd hij - blijkbaar zonder aanleiding - aangevallen door een jongeman uit Maasmechelen. Die begon hem te slaan en te steken. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht waar verschillende snijwonden moesten gehecht worden, hij liep naar verluidt ook een neus- en sleutelbeenbreuk op. De politie kon de dader oppakken en is een onderzoek gestart.

werken-op-vogelsancklaan

Werken op Vogelsancklaan

Wie vandaag en wellicht ook morgen via de Vogelsancklaan richting Hasselt rijdt, moet rekening houden met verkeershinder. Zowel op de brug over de autosnelweg als de Vogelsancklaan zelf wordt het wegdek hersteld. Daar was spoorvorming ontstaan en dat zorgde bij felle regen voor gevaarlijke situaties. Op de getroffen rijstroken wordt het astalt eerst weggenomen en daarna vervangen door een nieuwe laag.

uitgebrand-gebouw-wordt-gesloopt

Uitgebrand gebouw wordt gesloopt

Een aannemer is donderdagmorgen gestart met de sloping van het gebouw langs de Meylandtlaan dat half februari grotendeels door een brand werd verwoest. Het gaat om een vroegere handelszaak waarin nu een heel aantal appartementen en studio's waren ondergebracht. Het pand zal op termijn vervangen worden een nieuwbouw.

verkiezingsweetjes-2

Verkiezingsweetjes

Zoveel kiezers die op relatief korte tijd op dezelfde plaats moeten zijn, dat zorgt voor verkeersmoeilijkheden. Aan elke sporthal wordt traditioneel een verkeers- en parkeerplan uitgewerkt, maar het gemeentebestuur roept de kiezers op om zoveel mogelijk met de fiets te komen. In 2004 kwamen 906 inwoners met de fiets naar de stembus, in 2006 zijn 2.619 fietsen geteld en in 2007 2.789. En ook nu weer worden zowel in Heusden als in Zolder 5 stadswachten ingezet om de fietsers naar hun stalling te begeleiden en de fietsen te bewaken.

oproerpolitie-op-de-mommeplas

Oproerpolitie op de Mommeplas

Meer dan 500 mensen zakten maandagavond naar de Mommeplas voor het wijkfeest. Terwijl de ouderen genoten van een gezellig samenzijn, was er voor de kinderen allerlei animatie. Niet alleen de traditionele springkastelen en schminkstand maar ook een minivoetbaltornooi en ze mochten zowaar oproerpolitie spelen.


eerste-steen-van-duurzame-wijk

Eerste steen van duurzame wijk

Op De Schacht - op de hoek van de Koolmijnlaan, de Koeltorenstraat en het Kolderhof, is vandaag de eerste steen gelegd voor de bouw van 38 duurzame woningen. De zogenaamde Modelwijk 'de Schacht' zal de verbinding vormen tussen het bedrijvenpark en de woonkern op de Voort. Het terrein wordt langs drie kanten ingebouwd, met daartussen een binnengebied waar geen gemotoriseerd verkeer is toegelaten. De ondergrondse parkeergarage kan bereikt worden langs de Kolderstraat en in de straat zelf zijn parkeerplaatsen (…) Lees het hele bericht

nieuwe-brandweerman-geboren

Nieuwe brandweerman geboren?

Lang geleden dat nog iemand gebruik heeft gemaakt van onze babyrubriek. Dit is Thibeaux Vandeurzen, 2 dagen oud en mogelijk de jongste toekomstige brandweerman van Heusden-Zolder. Althans, papa Kris hoopt dat hij in zijn voetsporen zal treden. Gefeliciteerd!

verkiezingsweetjes-1

Verkiezingsweetjes

In de 26 stembureaus in Heusden-Zolder zijn zondag telkens 5 bijzitters nodig, dus 130 in het totaal. In eerste instantie is daarvoor een oproep tot vrijwilligers gedaan. Er hebben zich 21 kandidaten gemeld, da's niet veel, maar toch al drie keer zoveel als vorige keer. Anderzijds betekende dat nog een tekort van 109. En hoe wordt dat in ons Belgische kiessysteem opgelost? Juist, met Chinese vrijwilligers. Wees dus zondag een beetje vriendelijk tegen die mensen.

klinkers-op-koolmijnlaan-verdwijnen

Klinkers op Koolmijnlaan verdwijnen

Binnenkort wordt er een week lang gewerkt op de Koolmijnlaan, ter hoogte van het winkelcentrum Cité. Van 15 tot 19 juni worden alle klinkers op de verhoogde verkeersremmers uitgebroken en vervangen door asfalt. Klinkers bleken immers geen duurzame oplossing te bieden. Doordat de werken aan het wegdek vrij ingrijpend zijn, kan er op dat ogenblik geen gemotoriseerd verkeer door. Er wordt daarom heel de week een omleiding voorzien.

verkiezingsweetjes

Verkiezingsweetjes

Zoals we al eerder meldden, kunnen zondag 23.193 inwoners van Heusden-Zolder hun stem uitbrengen, concreet betekent dat 3 op 4. Zowel in de sporthal van Heusden als die van Zolder zullen 13 stembureaus opgesteld worden, werkzaamheden die trouwens vandaag volop aan de gang waren. Elk bureau ontvangt om en bij de 900 kiezers. Alles is netjes verdeeld: in Heusden gaat het om 11.433 kiezers, in Zolder 11.760. Er mag gestemd worden tussen 8 en 15 uur, maar de traditionele piekmomenten zijn 8 uur 's morgens (bij de opening) en tussen 10 en 12 uur.

7-basisscholen-nemen-deel-aan-fietsexamen

7 basisscholen nemen deel aan fietsexamen

Op dit ogenblik zijn de fietsexamens in de lagere scholen volop aan de gang. In 2004 is de lokale poltie samen met de gemeenschapswachten en de basisschool in Bolderberg gestart met het verkeerseducatieve project fietsexamen. Kinderen van het zesde leerjaar leggen met de fiets een parcours van enkele kilometers af in het echte verkeer. De proef is gebaseerd op een onderzoek van de KU Leuven. Tegelijk ontwierp de politie een fietsbehendigheidsparcours dat alle klassen gratis mogen (…) Lees het hele bericht

mommeplas-viert-wijkfeest

Mommeplas viert wijkfeest

Op woensdag 3 juni organiseren de wijkbewoners en verantwoordelijken van de wijkwerking voor de tweede keer een feest op de Mommeplas. Attracties tijdens de Dag van de Buren zijn een groot springkasteel, een schminkstand en een ballonclown. De vrouwen van de wijk zijn volop bezig met de bereiding van hapjes en net zoals vorig jaar gaan ze frieten bakken. 86 kinderen en jongeren hebben zich ingeschreven voor de mini-championsleague, waarvan de voorrondes starten om 13u30. Het eigenlijke wijkfeest duurt van 16 tot 21 uur, aan de Koepel en het speelplein van Mommeplas.

thomas-neuteleers-klopt-seniorenkampioen

Thomas Neuteleers klopt seniorenkampioen

Een week na zijn Belgische titel heeft turner Thomas Neuteleers opnieuw voor een stunt gezorgd. In Gent klopte de juniorenkampioen zowaar seniorenkampioen Jonas Toeback, en dat na een spannende tweestrijd. Het gebeurde tijdens de 11de editie van de Gymfinales, daarin nemen de twee beste Belgische gymnasten per toestel, tuig of onderdeel het tegen elkaar op in een duel voor de titel. 1.000 toeschouwers zagen hoe Thomas Neuteleers één van onze nationale topgymasten het nakijken gaf. Hou die kerel in de gaten!

verbroederingsraam-krijgt-nieuwe-plaats-in-kerk

'Verbroederingsraam' krijgt nieuwe plaats in kerk

Dit weekend heeft het glasraam 'In Terra Pax' (vrede op aarde) zijn nieuwe plaats gekregen in de kerk van Boekt, dat gebeurde tijdens een kleine plechtigheid met het verbroederingscomité en een delegatie uit Bad Arolsen. Het raam was in 1988 door de stad Arolsen geschonken aan Heusden-Zolder bij de viering van 15 jaar verbroedering. Maar in het nieuwe gemeentehuis was er geen plaats meer voor. In het raam zitten krachtige symbolen verwerkt die onder meer verwijzen naar de oorlog, (…) Lees het hele bericht

fit-amp-jong-brengt-mooie-show

Fit & Jong brengt mooie show

Meer dan 400 toeschouwers woonden in de sporthal van Zolder kijken een prachtige show van turnclub Fit & Jong bij. Fit & Jong telt momenteel zowat 250 leden, de jongste is drie jaar, de oudste 88. Eén meisje had wel echt pech, ze had keihard getraind voor de show, maar was gisteren gevallen en moest alles volgen met de arm in het gips. Ze zag wel dat haar collega's er iets moois van maakten.

schutter-is-gekend-maar-voortvluchtig

Schutter is gekend, maar voortvluchtig

De dader van de moord op een 34-jarige man uit Heusden-Zolder, zondagavond afspeelde aan de Lidovijver in Leopoldsburg, is gekend, maar hij is nog voortvluchtig. Het om een dertiger van Nederlandse origine die in Leopoldsburg verblijft. Het is onduidelijk wat het motief is voor de moord. Dader en slachtoffer hadden elkaar toevallig leren kennen op het terras van de Lidokantine. Omdat er te weinig plaats was op het terras, kwamen dader en slachtoffer, elk met hun gezelschap, aan (…) Lees het hele bericht

verhofstadt-bezoekt-cite

Verhofstadt bezoekt Cité

Ex-premier Guy Verhofstadt, met in zijn spoor heel de Limburgse Open-VLD-top bezocht vanmiddag de Koolmijnlaan, ze hadden onder meer een ontmoeting in het Turks-Belgisch cultuurcentrum. In de laatste week voor de verkiezingen woedt de campagne in volle hevigheid.

250-motards-bij-mc-mascotte

250 motards bij MC Mascotte

250 motorijders daagden vanmorgen op voor de toerrit van MC Mascotte. Onder hen M.T.C. Realbikers Velm (foto) die met 25 aan de start verschenen. Ze kregen allemaal 140 km voor de wielen.

man-uit-heusden-zolder-doodgeschoten

Man uit Heusden-Zolder doodgeschoten

Onbekenden hebben in vorige nacht een dertiger uit Heusden-Zolder doodgeschoten op de toegangsweg naar het recreatiedomein De Lido, ter hoogte van de Lidostraat in Leopoldsburg. Dat heeft het parket van Hasselt vandaag bevestigd. De man zou met vier kogels om het leven zijn gebracht, waarna de twee daders in een voertuig zouden zijn gevlucht. Het parket van Hasselt is een gerechtelijk onderzoek gestart.

circo-paradiso-zit-erop

Circo Paradiso zit erop

Met onder meer Isaline Calister, Brassafrik en Buscemi werd zondagnacht een muzikaal punt gezet achter Circo Paradiso. Het thema 'Een kreet uit het oerwoud' had duidelijk inspiratie geboden voor een kleurrijk en gevarieerd festival dat nog wel een tijdje blijft nazinderen. En nu maar aftellen tot 2011.